DVO Bazuin Magazine 3 2011

32
3 DVO + krijgt een Gezond Sponsorpakket DVO Korfbalplaatjes geslaagde actie! De bijzondere hobby van Rick Waaijenberg De Bazuin Magazine voor en door ckv DVO Bennekom 34e jaargang nummer 3 - januari 2011

description

DVO De Bazuin Magazine 3 2011

Transcript of DVO Bazuin Magazine 3 2011

Page 1: DVO Bazuin Magazine 3 2011

3

DVO+ krijgt een Gezond Sponsorpakket

DVO Korfbalplaatjes geslaagde actie!

De bijzondere hobby van Rick Waaijenberg

De BazuinMagazinevoor en door ckv DVO Bennekom 34e jaargang nummer 3 - januari 2011

Page 2: DVO Bazuin Magazine 3 2011

ColofonDe Bazuin MagazineIs een uitgave van ckv DVO Bennekom enverschijnt 5x per jaar.

RedactieGea BurgsteijnGeertje van DusschotenJoke Veenendaal© Overname artikelen alleen toegestaanmet duidelijke bronvermelding!

Dagelijks bestuurMatthijs Soede, voorzitter Ben Delsman, secretarisKees Mak, penningmeester

SponsorsPraxisIntersport Van WonderenVan Putten/Van ApeldoornRabobank BennekomJillis Baggerman makelaardijBDG professionalsAuto van de Weerd BVAdministratiekantoor WienEquus Acc. en bel. Adv.Gibo groep Acc. en bel. Adv.Eijgenraam MannenmodeKapsalon Widy, by EverlineAH BennekomBax & van BeekBel CompanyEye Wish GroeneveldDrukkerij ModernDe KaasjagerHartman tweewielersBDG Technisch Administratieve DienstenBennekomse ApotheekDe Nooij PompinstallatiesComputicationJust for FeetE.S.A. badkamersBril 29Installatiebedr./showr.shop Van GinkelWerkman en de JongGroveko schoonmaakartikelenCarwash en Cleaning Janssen & Zn

Website: www.dvo-korfbal.nl

Contributie Incasso DVO Bank/giroper maand per kwartaal

Welpen € 8,25 € 24,75Pupillen € 11,25 € 33,75Aspiranten € 13,75 € 41,25Junioren € 15,35 € 46,05Senioren € 19,25 € 57,75Recreanten € 9,00 € 27,00Alleen zaal € 14,85 € 44,55Trainend lid € 9,00 € 27,00G-korfbal € 9,00 € 27,00Overig lid € 4,50 € 13,50Te voldoen op Postbanknummer 1514215t.n.v. DVO contributieAlle bedragen zijn incl. € 4,50 basisbedrag.

2

Foto omslag: Kosak op nieuwjaarsreceptie

Commandeursweg 2aPostbus 406720 AA Bennekomtel. 0318-419996 fax. 0318-418961 [email protected]

Page 3: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Van de voorzitter

Begin van het nieuwe jaar2011 is nu al weer even onderweg wanneer u dit nummer van de Bazuin leest, maar we kunnennog steeds zeggen dat we aan het begin van het nieuwe jaar staan en ik wil dan ook iedereeneen heel goed en gezond jaar toewensen.

Wat 2011 zal brengen is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Op sportief gebied hoop ik dat erweer vele kampioenen komen en als ik de standen nu in de zaal bekijk staan er met name heelveel jeugdteams er erg goed voor. Geweldig zou natuurlijk zijn als ons vlaggenschip DVO 1zich kan handhaven in de korfballeague. Het is geweldig om topkorfbal in onze eigen hal tezien. En onze selectie onder leiding van Jacko Vermeer hoort daar zeker bij. De verschillentussen de ploegen in de LKL zijn klein en de steun van vele supporters bij de wedstrijden iszeker nodig. Tot nu toe zijn de wedstrijden een geweldig feest geweest, een visitekaartje voorhet korfbal.

In 2011 bestaat DVO 65 jaar. Je kan volgens mijn niet zeggen 65 jaar oud. Nee het moet zijnDVO is 65 jaar jong als ik zie hoeveel vitaliteit er in de vereniging zit over de hele linie heen.Op dit moment bijna 740 leden! Ook de hal beleeft dit jaar een jubileumjaar. Komend najaarstaat de hal er 25 jaar. De hal heeft zeker bijgedragen aan de korfbalsport in Bennekom endaar mogen we dan ook heel trots op zijn. Zowel de 65 jaar van de vereniging als de 25 jaarvan de DVO-hal willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

De Internetcommissie heeft nagegaan hoevaak onze website bezocht wordt. In 2010 in totaal260.000 keer en ieder maand gemiddeld 3900 unieke bezoekers. Twitter heeft al bijna 200volgers. Op LinkedIn is er een DVO-groep.Bij een grote vereniging is communicatie heel erg belangrijk, en de verschillende (nieuwe)communicatiemiddelen, Bazuin, Internet, regionale/lokale kranten, Twitter, facebook, hyves,DVO-nieuwsbrief, lokale/regionale TV, vergroten de zichtbaarheid van de vereniging. Ze latenalle zien dat DVO leeft!

Wat ik ook graag wil noemen is het werk dat in het afgelopen jaar door de scheidsrechters-(commissie) is gedaan. Het begeleiden/opleiden van scheidsrechters werpt zijn vruchten af.Iemand vertelde me gisteren dat hij echt het idee had dat het niveau van de DVO-(jeugd)-scheidsrechters om hoog is gegaan en dat er steeds meer mensen belangstelling hebben omscheidsrechter te worden. Ook de sfeer rond het veld wordt steeds beter. Ik kan dat alleenmaar toejuichen!

Ja, eigenlijk moet ik alle vrijwilligers noemen want er is in het afgelopen jaar weer heel veelwerk goed werk verzet. Petje af voor de inzet die veel mensen over hebben voor DVO.Namens het hele bestuur hiervoor heel erg veel dank!

2011: ik hoop dat het voor iedereen een heel erg mooi jaar mag zijn.

Met sportieve groet!Matthijs Soede

3

KOPIJInleveren kopij voor het eerst volgendeBazuin Magazine, uiterlijk zondag 27 maart 2011 voor 22.00 uur naar:[email protected]

Van de redactieDe afgelopen weken hebben wij kunnengenieten van een witte wereld, met heelveel sneeuw!Enkele weken waren er geenwedstrijden en geen trainen, dus dan maarsneeuwballen gevechten houden en iglo’smaken. Maar nu schijnt het zonnetje enzijn de wegen weer begaanbaar.

Alle Dvo-ers die de Bazuin M. lezen,wensen wij een gezond en sportief 2011toe. Dat er weer veel kopij geschrevenmag worden. In de kerstweek is er in dehal weer van alles gebeurd, een jeugdclinicdie goed is bezocht en de jongste jeugdmet de selectie samen hebben genotenvan die momenten. Een zeer gezellig gala,en diverse nieuwjaarsrecepties. Ja, leesverder het nieuws maar in de Bazuin M.De eerste wedstrijden zijn gespeeld in hetnieuwe jaar, wat een spanning was het op8 januari in de hal, maar het is DVO 1 netniet gelukt om de punten thuis te houdenEr is hard gewerkt en de meeste suppor-ters hebben ook genoten van onze paradepaardjes. Bij de jeugd was de spanning bij de ouderssoms ook erg groot! Wat is het dan fijn zoin de eigen accommodatie te spelen.De korfbalplaatjes sparen was ook eensucces, er is heel wat geplakt en geruild,toch zijn er die nog niet alle plaatjes heb-ben. Maar daar komt nog een vervolg op.Let op de site. Intussen zullen de meestenals deze Bazuin M. uitkomt het boek welvol hebben.

Zo leven wij mee met Gea en PietBurgsteijn, Agine en Kees Benthem enkinderen en verdere familie, met hetoverlijden van hun (schoon)moeder (Mevr. G. van Velsen). Sterkte om met ditverlies weer verder te leven.

Wij feliciteren Bart en Henriëtte Scheffermet de geboorte van hun zoon Tijn enLionel en Rianne Thompson met hun zoonSilvester. Matthijs en Mariëlle v. d. Bergmet Jonathan en ? en Petra met hun zoonSven. Ook de broertjes en zusjes gefelici-teerd.

Noteer in je agenda de datum van deAlgemene Ledenvergadering op 29 maarta.s, kom en geef je mening.Voor alle zieken en geblesseerden beter-schap.

DVO hal in de sneeuw.

Page 4: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Victor (DVO F1) vond het wel “grappig” dathij als poster in de C1000 winkel heeftgehangen “en wel op twee plekken, bij deingang en verderop in de winkel”. Hij heefthet vaak moeten aanhoren dat hij in de win-kel op de poster stond. Hij had het boek net

voor zijn broer Luuk vol. “Luukdacht dat hij al klaar was entoen moest hij er nog één. Wasik toch nog eerder klaar.” Alleplaatjes die over waren zijnnaar oma gegaan “die moestnog een paar albums volmaken” aldus Victor.

Ondertussen moest het albumgemaakt worden. Het lastigstevond ik was nog welke fotozetten we op de voorkant?Zetten we er één speler ofspeelster op in een mooieactie, wie dan of doen we een

jeugdteam of doen we totaal iets anders enzetten we de sprongfoto van ons zevende opde voorkant?

Eind oktober kregen we de eerste plaatjes enhet concept boek om te controleren. Samenmet Kees controleren of het juiste plaatje dejuiste naam en het juiste nummer had en ooknog op de goede plek in het boek stond afge-beeld. Met Lia als kenner van bijna alle ledenop de achtergrond hebben we die avond nogheel wat “van de” veranderd in “van den”. Almet al staat er in het boek één “n”-etjeteveel in. Moeilijker was het om MartinBoerma uit het boek te krijgen. Zelfs na detwee concept-druk bleef hij hardnekkig tweekeer voorkomen als scheidsrechter en datwas toch echt niet de bedoeling.

Een grote hulp bij deze actie moest de websi-te worden. Nadat dit al eerder was aange-kondigd bij onze IC-ers was een telefoontjenaar Bert voldoende. “Heb je even” zei Bertaan de andere kant van de telefoon. “Zit jeachter de computer? Kijk eens even op onzesite.” Ondertussen was het op de achter-grond tik, tik, tik. “Is dit de bedoeling of wilje het zo?” Tik, tik, tik …. “Druk effe op F5, isdit beter?” Wat een hulp en service tijdensdeze actie.

Danique (DVO F1) vond de korfbalplaatjesac-tie “een leuke actie”. Ze had heel veel gelukwant in het derde zakje dat ze openmaaktezat plaatje nummer 516 en dat was ze zelf.“Plaatje 141 was het lastigste nummer om tevinden” vertelde Danique. Gelukkig heeft zehaar boek vol. De dubbele heeft ze inmiddelsweggeven aan vriendjes en vriendinnetjes.

Zaterdag 6 november was het dan eindelijkzover. Ons clubhuis was mooi versierd metgrote posters, een mooi spandoek hing aanhet hek en in de hal en rond 11 uur was hetbehoorlijk vol in ons clubhuis. Schrijvendepers, fotograaf en een ware cameraploeg vanTV Ede kwamen opdraven om de uitreiking

kwamen er om de fotonummers te noterenen een planning voor de fotoshoot werdgemaakt, zoveel mogelijk rekening houdendmet de trainings- of wedstrijdtijden. Mededankzij de geweldige hulp van alle leiders enleidsters ging dit allemaal vrij soepel. Een

kwartier tijd per team om alle portretfoto’sen teamfoto’s te maken was in het beginhard doorwerken maar ging gaande de weeksteeds beter.

Woensdag 15 september was de A6 het eersteteam dat op de foto ging en twee wekenlater was het de selectie die als laatste groep

door Eelco werd gefotografeerd. Ondertussenhad Eelco ruim 1.000 foto’s gemaakt en daarwaar nodig enigszins bewerkt. Achterafterugkijkend vindt Eelco de fotoshoot soepelverlopen, “vooral het fotograferen van het G-team en het DVO+-team ging soepel”. “Enach, natuurlijk zijn er leerpunten. Zo is hetjammer geweest dat het niet mogelijk wasom alle foto’s in de kleine hal te nemen metdezelfde witte achtergrond.” Even schrikkenwas het toen Eelco een computerstoringkreeg en er foto’s zoek waren. Gelukkig bleefdit beperkt tot twee teams die met behulpvan de begeleiders vrij snel over gemaaktkonden worden.

4

“Heb je je dubbele plaatjes bij je?” was éénvan de veel gehoorde kreten afgelopenweken op de club. Inmiddels is de DVO-korf-balplaatjes-actie in samenwerking met deplaatselijke C1000 voorbij en is er een eindgekomen aan deze unieke actie en het velegeruil. Wat is iedereentoch druk geweest omdat boek met die 602plaatjes vol te sparen.

Een jaar geleden ronddeze tijd was het HenrySnetselaar die contactmet mij op nam om tepraten over een specialeactie tussen DVO en deC1000, hij wou graageen afspraak maken.Natuurlijk dacht ik aande voetbalplaatjesactiedie hij met vv Bennekomhad gedaan maar of dit ook bij een korfbal-vereniging zou lukken, ik twijfelde. Na deeerste afspraak volgde een tweede afspraakwaarbij Kees Mak ook mee ging en Kees zoumijn maatje blijven tijdens deze actie.Ondertussen werden we wel steeds enthou-siaster over de actie, we zouden de eerstekorfbalvereniging kunnen worden met een

plaatjesboek. Dit is echter helaas net nietgelukt. Ondertussen zijn er al wel velevolgers en belangstellenden van hoe wij dezeactie hebben opgezet.

De plannen werden verder uitgewerkt envoor de zomervakantie lag er een draaiboekin grote lijnen op tafel. De actie zou definitiefdoorgaan en starten op zaterdag 6 november.

Na de vakantie werd het vrij snel duidelijkdat onze huisfotograaf Eelco Noortman defoto’s mocht gaan maken. Een grote klusvoor hem om in twee weken tijd iedereen opde foto te krijgen. Namenlijsten per team

Korfbalplaatjes door Nico Utens

DVO-Korfbalplaatjesactiehelemaal geslaagd

Page 5: DVO Bazuin Magazine 3 2011

5

van het eerste korfbalplaatjesalbum mee temaken. Na een kleine toespraak door HenrySnetselaar werden de eerste korfbalplaatjes-albums en twee zakjes met plaatjes uitge-reikt aan de speelsters, spelers en trainersvan onze E2. Daarna hadden de drie damesachter de tafel hun handen vol om alleboeken uit de delen aan de aanwezigen. Hetplaatjes plakken en ruilen kon beginnen.

Vanaf maandag 8 november waren de plaat-jes in de supermarkt te koop of gratis tekrijgen bij een weekproduct. Die ochtendkonden Henry en ik ’s morgensvroeg om halfzeven ons verhaal over de start van de actieal kwijt op de radio. Zelfs het AlgemeenDagblad werd gehaald met het korfbal alter-natief op de voetbalplaatjes.

Henry Snetselaar van de C1000 weet eigen-lijk niet wat hij moet zeggen als ik hem afge-lopen week vraag hoe hij vindt dat de actie isverlopen. Eigenlijk zijn alle superlatieven deafgelopen weken al gepasseerd."Terugkijkend is de actie ontzettend succes-vol verlopen, dat had ik ook wel verwachtmaar het moet natuurlijk altijd nog uitko-men. Dat dat dan ook zo massaal gebeurd isgeweldig. Er zijn dan ook meer dan 44.000zakjes over de toonbank gegaan. De reactiesvan de DVO-ers in de winkel waren altijd

positief, jullie zijn een hele mooie vereniging.”Ook heeft hij veel positieve reacties gehadvanuit de ondernemerswereld, "dat je dataandurfde met een korfbalvereniging". Ach,denk ik dan, dan kennen ze DVO nog niet.

De eerste drie DVO-ers die hun eigen teamcompleet ingeplakt in het korfbalplaatjesal-bum zouden laten zien wonnen een mooieteamposter van hun eigen team voor huneigen team. Als allereerste meldde zichLaura Laisina namens de C1. Een hele snelleactie. Daarna duurde het iets langer voordatde nummers twee en drie bekend werden.Een ware e-mailactie tussen de ouders vande E1 zorgde ervoor dat Luuk Veenendaalzich als tweede kon melden. Derde werd Rickvan Roekel met een compleet zevende in zijnalbum geplakt. Hierna is het verzamelen bijde familie Van Roekel hard voortgegaan. Rickmaar boodschappen doen, inmiddels keldervol met blikken knakworstjes en bakjesboter, en Koen maar doorplakken. Zaterdag20 november kon Koen ’s morgens-vroeg zijnvolle album showen bij de C1000. Hij wonhiermee twee kaartjes voor de korfbalfinalein Ahoy. Wie zal hij toch meenemen?

Scheidsrechter Nico Landman heeft vooralgenoten van alle activiteiten rondom het rui-len. “Het was mooi om te zien hoe iedereenvan jong tot oud aan het ruilen was. De éénbewaarde zijn dubbele plaatjes in eenbundeltje met een elastiek er om heen, eenander weer in een zelf gemaakt bakje ofboterhammendoosje. Leuk om te zien.” Zelf is de familie Landmanbezig om hun derde boek vol te krijgen, maarer ontbreken nog meer dan vijftig plaatjes.“Het zal wel lukken om ook dit boek vol tekrijgen” aldus Nico.

In de weken hierna werd er op de meestbizarre tijden nog volop geruild binnen declub. Op trainingsavonden tot na twaalf uur,ouders op wedstrijddagen al voor negen uur

en Kees Stap zelfs tijdens de wedstrijd vanhet eerste, geen tijdstip was te gek. Leuk washet ook om te zien dat verschillende pupillenna de wedstrijd van DVO 1 handtekeningenscoorden van hun sterren in het korfbalplaat-jes-album.

Woensdag 15 december was er de ruilbeurs.Al voor twee uur werd er door de “oudegeneratie” al flink geruild. Toen vanaf tweeuur de deuren open gingen kon er fanatiekgeruild worden om die laatste ontbrekendeplaatjes te scoren. Onder genot van eenC1000-drankje en zakje chips werd het eengezellige en drukke middag. Bijna iedereenging dan ook met een compleet afgewerktlijstje huiswaarts.

Zaterdag voor de wedstrijd van ons eerstetegen Rohda zit Ellen van het G-korfbalteamaan de DVO-bar haar lijstje bij te werken metnummers die ze nog moet hebben. En nietalleen haar eigen lijstje maar ook het lijstjevan huisgenoot Esther. Ze heeft net gehoorddat ze via een omaatje of via Kees en Lia Makaan de laatste plaatjes kan komen dus moethet een goed lijstje zijn waarop geen num-mertje mag ontbreken. “Vooral de fotoshootwas leuk maar ging wel snel” vertelt Ellen. Inhaar favoriete team zitten “drie mannen”, enwat voor een mannen, Arien, Leon en Joey.

Al met al kan wel gesteld worden dat dezeactie een groot succes is geweest. In het jaardat we 65 jaar bestaan hebben we samenmet de C1000 zelf een mooi herinnerings-album gecreëerd.

Het was leuk en goed om te zien dat oud enjong binnen DVO samen optrokken om dealbums vol te krijgen.

Henry en Stefan, Eelco, Bert, Kees en Lia,leiders en leidsters bedankt voor jullie inzetbij deze actie.

Page 6: DVO Bazuin Magazine 3 2011

pakken. Een speciale wedstrijd voor Jos enJet, die terugkeerden bij hun oude club. Netals de voorgaande wedstrijden startte DVOscherp. Na 10 minuten stond het 1-4 in hetvoordeel van de Bennekommers. Dalto kwamechter weer terug tot 5-5. Daarna volgde eenperiode waarin weinig gescoord werd. In 10minuten tijd wisten beide clubs slechtseenmaal de korf te vinden. In de laatste 5minuten voor rust kon DVO wat afstandnemen en ging met 8-10 rusten. De tweedehelft ging gelijk op. Bij 14-14 wist DVO, ondermeer via een scherpe Gerbert, op voorsprongte komen. Hoewel het in de tumultueuzeslotfase nog wel bloedstollend spannendwerd, de voorsprong werd niet meer uithanden gegeven. Jos scoorde het laatste enbeslissende doelpunt voor DVO en met 4punten uit 3 duels kenden we een uitsteken-de competitiestart.

De wedstrijd tegen Koog Zaandijk werdvervolgens door het ijzige weer uitgesteld endus was KVS de eerstvolgende tegenstander.Dit was de wedstrijd die we moesten winnen.KVS had op dat moment nog 0 punten enmet een overwinning zouden we op 6 puntenverschil komen. Helaas liep het allemaalanders. KVS was scherp en DVO duidelijkniet. Was het de spanning, was het de drukvan het moeten of was het simpelweg eenzeer slecht getimede offday? Niemand zalhet weten, maar met de staart tussen debenen moesten we na de 24-15 afdroogpartijterug naar Bennekom. Tijd om te treurenhadden we niet, die dinsdag wachtte KoogZaandijk al weer, maar het bleek een breek-punt te zijn in de competitie.

Jezelf tegen de landskampioen revancherenis geen gemakkelijke opgave. Toch was ieder-een erop gebrand iets te laten zien en hetKoog Zaandijk zo moeilijk mogelijk te maken.DVO wist lange tijd goed bij te blijven, maarde kwaliteit van KZ gaf uiteindelijk toch dedoorslag. Na 60 minuten was het 20-26 voorde bezoekers. Na de teleurstelling tegen KVSeen dragelijke uitslag.

Iedereen keek intussen uit naar de vakantie,maar er was nog één wedstrijd te gaan;PKC/LukassenBoer uit. Het bleek eenonmogelijke opgave. Na een ietwat stroefbegin kwam PKC op gang om pas na 60 minuten weer tot stand te komen. In dietijd hadden de Papendrechters onder aan-voering van Suzanne Struik en Nadhie denDunnen 30 goals gemaakt. DVO kon daarslechts 17 doelpunten tegenover stellen. Tijdom op te laden…

Na de korte vakantie mocht DVO het 8januari opnemen tegen Fortuna/MHIR. Voorde wedstrijd werd er afscheid genomen vande zwangere Jet (van harte gefeliciteerd Jet,maar we gaan je wel missen!). Fris en volgoede moed ging DVO de wedstrijd in.

Gerbert besliste vervolgens met een straf-worp de wedstrijd in het voordeel van deBennekommers. De eerste punten warenbinnen en dit werd uitgebreid gevierd metde massaal aanwezige supporters.

Een week later stond de eerste thuiswedstrijdop het programma. De spanning was tevoelen. Niet alleen bij de selectie, maar bijiedereen die betrokken is bij DVO. We wildenmet z’n allen laten zien dat DVO thuishoortop dit niveau, op zowel korfbaltechnisch alsorganisatorisch gebied. Iedereen wilde zichvandaag van zijn beste kant laten zien.TOP/Wereldtickets.nl zou vandaag de dupemoeten worden van deze dadendrang. Naeen heerlijke opening van Vak D en watoponthoud door de supporters van TOP,

begon DVO goed aan de wedstrijd. HoewelTOP het initiatief had, was het DVO die meteen kleine voorsprong de rust in ging. VooralMomo liet met regelmaat zien een echtescherpschutter te zijn. Na rust hadden deSassenheimers echter slechts 10 minutennodig om orde op zaken te stellen en een gatvan 3 punten te pakken. DVO knokte voorwat het waard was, kwam iedere keer weerdichterbij, maar kon niet voorkomen datTOP/Wereldtickets.nl de punten mee naarhuis nam. Een goede wedstrijd, maar hetgevoel dat er meer had ingezeten bleef. Oporganisatorisch vlak had DVO echter latenzien thuis te horen op het hoogste niveau.Een vlekkeloos verlopen wedstrijd met inmijn ogen de beste supportersgroep van deLeague die hun ploeg in goede, maar ook inslechte tijden blijft steunen.

De derde wedstrijd moest op een woensdag-avond worden gespeeld tegen Dalto. Ook ditwas een ploeg waar we punten van konden

Bijna halverwegeWaar we in de vorige Bazuin nog volverwachting uitkeken naar de start van deLotto Korfbal League, kunnen we nu, na 7 wedstrijden, een eerste tussenbalansopmaken. Tot nu toe gaan de eerste passenin de Korfbal League gepaard met vallen enopstaan. Hooggespannen verwachtingen,een goede start, maar ook een mindereperiode in december. Het doel vooraf was de8ste plek, net boven de degradatiestreep. Op dit moment staan we daar echter netonder, op de 9e plaats met 4 punten uit 7wedstrijden.

Voor de eerste wedstrijd van het zaalseizoenmoest de selectie 20 november afreizen naarhet verre Groningen om het daar op tenemen tegen Nic./Alfa-college. Het zou geen

gemakkelijke wedstrijd worden, maar weroken onze kans. Nic. was geen onverslaan-bare ploeg en wij konden als relatief onbe-kende nieuwkomer misschien wel voor eenkleine stunt zorgen. Lange tijd zag het daarechter niet naar uit. DVO nam in het beginnog wel de leiding maar gaandeweg dewedstrijd kwamen de Groningers in hun spelen namen zo halverwege de eerste helft deleiding over. Bij rust was het gat 4 punten,maar DVO gaf zich niet gewonnen. De tweede helft werd de achtervolgingsuccesvol ingezet. Met nog 9 minuten tegaan kwam DVO via Arjen op gelijke hoogte.Nic. scoorde weer, maar nu was het Jessicadie 5 minuten voor tijd voor de gelijkmakertekende. De spanning was om te snijden enhet was erop of eronder. De meegereisdeDVO-supporters lieten zo mogelijk nogluider van zich horen en vormden een ware9e man. Het was vervolgens opnieuw Arjendie scoorde en DVO voor het eerst sinds debeginfase weer op voorsprong bracht.

6

...bijna halverwege actie.

Page 7: DVO Bazuin Magazine 3 2011

In de schaduw van het eerste team, doet ookhet tweede er alles aan om ook volgend jaareen plek in de reserve Korfbal League teverdienen. In tegenstelling tot voorgaandejaren, is er dit seizoen namelijk geen koppe-ling tussen het eerste en het tweede team.Onder leiding van Evert staan we na winstop TOP/Wereldtickets.nl, KVS en Fortuna/MHIR nu op een gedeelde 7e plek (samen

met KVS). Fortuna/MHIR en Nic./Alfa-colle-ge staan onder ons. Op dit moment dus nogeen veilige plek. We zullen echter keihardvoor de punten moeten blijven knokken omboven de degradatiestreep te blijven.

Er wacht de selectie de komende weken duseen mooie taak om dit Korfbal Leagueavontuur niet na één jaar al weer te lateneindigen. Nu we er eenmaal van geproefdhebben, willen we meer!

Amy Mooij

En daar staan we nu na 7 wedstrijden op een9e plek. We hebben goede en slechtewedstrijden gespeeld, zijn niet vaak echtweggespeeld, maar juist in de wedstrijd datwe er moesten staan, lieten we het afweten.Volgende week wacht DOS’46/Engeldot. Eengoede ploeg die echter tot nu toe nog nietgoed gespeeld heeft. Bij winst op deze ploeghouden we aansluiting met de ploegen

boven ons. Bij verlies is er nog altijd nietsbeslist, maar maken we het onszelf wel eenstuk moeilijker. Het lijkt mij een mooimoment om te laten zien dat we dezecompetitie zijn gegroeid.

Tegen de ploeg uit Delft zouden we hetmoeilijk krijgen, maar we wisten dat we ineigen huis altijd iets extra’s kunnen geven.DVO kwam snel op 1-0, maar Fortuna lietzich niet van de wijs brengen. Met een sterkerebound en solide spel liepen ze al snel uit.Kort voor rust kon de achterstand nog watverkleind worden en gingen de ploegenrusten met 11-14. Na rust ging het spel op en

neer. DVO kwam iets terug, waarnaFortuna/MHIR telkens weer op 4 puntenkwam. De Groen-Witten kwamen net tekortom Fortuna echt onder druk te zetten. Bij 20-23 moest DVO zich tevreden stellenmet het feit dat ze het de bezoekers moeilijkhebben kunnen maken.

7

...bijna halverwege doelpunt.

...bijna halverwege bijna doelpunt.

...bijna halverwege blaasballon.

Page 8: DVO Bazuin Magazine 3 2011

8

Gezellige Kerstborrel.

Mededelingen vanuit de Stichting DVO halKerstborrel:Op vrijdag 18 december jl. hebben we onzejaarlijkse kerstborrel gehouden. Een momentom elkaar fijne dagen te wensen, maar ookom al onze vrijwilligers te bedanken die eralles aan doen om de sporthal schoon enmooi te houden. Een passend dankwoorddoor onze voorzitter aan alle vrijwilligers wasop zijn plaats.Na het genot van een hapje en een drankjeen met een kerststol onder de arm, is eenieder tevreden huiswaarts gegaan.

Overleden:Op 23 december jl. ontvingen we het treuri-ge nieuws dat de moeder van Gea Burgsteijn(penningmeester St.DVO hal) en de schoon-moeder van Kees Benthem (beheerder) over-leden was. Wij wensen Gea, Piet, Kees, Agine en hunkinderen veel sterkte toe.

ZiekenWij wensen Dries Herikhuisen en EvertRigter veel succes met het herstel van hunoperatie’s. We hopen dat ze binnenkort weeractief kunnen zijn voor de DVO-hal of inieder geval weer wat mobieler dan op ditmoment.

Bestuurskamer:Nadat Marieke Sinke -van Egdom het ont-werp gemaakt had, zijn we in oktober begon-nen met het oppimpen van de bestuurska-mer. Alles moest geverfd worden. Een nieu-we vloer, gordijnen, tafels, stoelen, lampenen een echt zitje maken het tot een ruimtedie geschikt is voor vergaderingen en spon-sorbijeenkomsten. Aan de muur hangen 2 mooie fotocollagesover het zaalseizoen 2010/2011, gemaaktdoor Eelco Noortman.Het uiteindelijke resultaat van de nieuwebestuurskamer mag er zeker wezen. (op eenschapje en wat fotolijstjes na, is de bestuurs-kamer klaar).

Onze dank aan Marieke en de vrijwilligersvoor het oppimpen van de bestuurskamer.

2011:Ook voor dit jaar liggen er weer een aantalbijzondere klussen te wachten:-Het verplaatsen van de elektriciteit uit eenvan de buitencontainers in de zandwal.-Het verwijderen van 2 ijzeren containers inde zandwal. (Misschien komt er voor 1 con-tainer vervanging?? )-Het 25-jarig bestaan van de sporthal.

Namens de Stichting DVO hal wens ik ieder-een een goed, gezond en sportief 2011 toe.

Jaap van Roekelsecretaris St. DVO hal

Voorlopige Agenda Algemene ledenvergadering c.k.v. D.v.o. dinsdag 29 maart 2011 20:00 uur

Locatie: clubhuis “De Doorloper”

1: Opening

2: Berichten van verhindering en ingekomen stukken

3: Verslag algemene ledenvergadering 30/3/2010 en verslag buitengewone ledenvergadering15/6/2010

4: Jaarverslag 2010 Bestuur c.k.v. D.V.O. en goedkeuring bestuursbeleid ckv D.V.O. 2010

5: Jaarverslagen van de commissies

6: Kennisneming Jaarverslag Stichting DVO Hal 2010 en jaarverslag Stichting TopkorfbalDVO 2010

7: Financiën• Financieel Jaarverslag 2010;• Winst- en verliesrekening clubhuis;• Verslag van de kascommissie;

8: Bestuursbeleid 2011 en Begroting 2011

9: Verkiezing Bestuursleden

10: Rondvraag en w.v.t.t.k• Punten voor de rondvraag ontvangen wij graag een week voor aanvang van de vergade-

ring, deze kun je per mail indienen bij het secretariaat: mailto:[email protected]

11: Sluiting

De definitieve agenda zal begin maart 2011 in de D.V.O. Nieuwsbrief geplaatst worden.

Page 9: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Bouw- en Onderhoudsbedrijf

E.J. MeursDriestweg 86721 NE Bennekomtelefoon (0318) 41 95 31

not

aris

sen

Contactgegevens Van Putten Van Apeldoorn:Locatie Ede Locatie Bennekom Locatie Lunteren Locatie WageningenStationsweg 36 Edeseweg 52 Dorpsstraat 22 Gen. Foulkesweg 45Postbus 94 Postbus 82 Postbus 110 6703 BM Wageningen6710 BB Ede 6720 AB Bennekom 6740 AC LunterenTel.: 0318 - 685 685 Tel.: 0318 - 41 81 81 Tel.: 0318 - 48 31 51 Tel.: 0317 427 00Fax: 0318 - 616 364 Fax: 0318 - 413 537 Fax: 0318 - 485 078 Fax: 0317 427 424

E-mail: [email protected] Web: www.notaris.com/

VA N P U T T E N VA N A P E L D O O R N

SIGARENMAGAZIJNHANS MEKKING

Brinkstraat 18 - BENNEKOM - Tel. 41 56 62

Staatsloten bij ons verkrijgbaar

Gas - Water - Sanitair – Centrale verwarming – Dakbedekking – Zinkwerk

Silver Sponsor

tuincentrumHANSROZEBOOM

bruidsboeketten - bloemarrangementenkamerplanten - snijbloemen

afd. potterie

bloemsierkunstHANSROZEBOOM

ONTWERPONDERHOUDAANLEG VAN TUINEN

Van Balverenweg 50Tel. 41 80 766721 ZW Bennekom

Plantsoen 5, 6701 AV WageningenTel. 0317 - 42 36 74 Fax 0317 - 46 02 15

van der zandtK e u k e n - i n t e r i e u r s

Page 10: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Schildersbedrijf HOEFAKKER Lindelaan 3, 6721 VB Bennekom

Tel. 0318 - 416175

e-mail: [email protected]

www.hoefakkerschilder.nl

Kierkamperweg 25, Postbus 91 - 6720 AB BennekomTel.: (0318) 415343 - Fax: (0318) 418518

Brinkstraat 76721 WR BennekomTel. (0318) 41 80 22

Behandeling volgens afspraak

- Gediplomeerd STIVAS A, B en B nieuwe stijl

- Lid ANBOS- Lid WEVOS

Heidelaan 146721 CL BennekomTel. (0318) 41 51 98

Edeseweg 109, Bennekomtel. (0318) 41 81 18www.makelaardijjacobs.nl

Stadsbrink 30WageningenTel: 0317-414981

www.vermeulenwoninginrichting.nl

AannemersbedrijfM. van Beek

[email protected]

Voor al uw:• Verbouwingen• Renovatie• Onderhoudswerkzaamheden• Kunststof kozijnen• Isolerende beglazing• Nieuwbouw• Machinale houtbewerking• Inbraak preventie• Keukens en badkamers• en allerhande werkzaamheden

Adres: Molenstraat 51, 6721 WK BennekomPostadres: Laarweg 1, 6721 DA BennekomTelefoon: 0318 - 416053Fax: 0318 - 413955

Bakkerij ten Veen“De echte warme bakker in het binnenveld”

Dijkgraaf 24, 6721 NK BennekomTel. 0318-414451

Eikenlaan 5, 6721 DM BennekomTel. 0318-419407

www.bakkerijtenveen.nlDiverse soorten groot en klein brood, streekproducten,gesorteerd gebak, taarten en belegde broodjes

Page 11: DVO Bazuin Magazine 3 2011

11

Ledenadministratie Wij verwelkomen de volgende nieuwe leden:Wij wensen jullie een heel prettige tijd bijDVO.

Aspiranten: Matthijs HardemanPupillen: Boyd Keller,Instroom: Lizette van Zalinge, JeffreyKennis, Myrthe Turkenburg, Marieke Zijlstra,Annemijn van der Steege, Norman RohlfsWelpen: Famke van der GardeDiversen: Hetty van Veldhuisen, MoniqueSchouten, Willemien van Zalinge, , YvonneKoppel, Ninke Bosman, Albert Nijenhuis

De volgende leden hebben bedankt:

Senioren: Renske Lith, Dieter WienPupillen: Rozara RoetenRecreanten: Rita van Roekel G korfbal: Martin Rentenaar+ korfbal: Merijn VerduinDiversen: Anja Roseboom

Groeten, Lia Mak

We hopen dat we er dit jaar weer een gewel-dig jaar van kunnen maken met z’n allen!Heb je tips, ideeën of wil je gewoon ietskwijt? Mail ons dan op [email protected]

Liefs, Kosak

KOSAKAllereerst wensen wij iedereen een gelukkig,gezellig en vooral sportief 2011!!

Op 1 januari hebben we met een zeer goedbezochte Nieuwjaarsborrel elkaar al eengoed Nieuwjaar gewenst. Een lekker glaasjechampagne, een hapje en natuurlijk de gezel-ligheid hebben ervoor gezorgd dat de mid-dag geslaagd was. Matthijs Soede heeft eenuitgebreide speech gehouden over deprestaties, hoogtepunten en dieptepuntenvan het afgelopen jaar, en een vooruitbliknaar het aankomende jaar. (zie foto)

Er staat dit jaar veel op de agenda. Het 65 jarig bestaan van DVO, en het 25 jarigbestaan van de Stichting DVO Hal. Feestjeszullen dan ook zeker niet uitblijven! Om dezefeesten, kaart- en dartavonden mogelijk temaken zijn binnen de KOSAK leuke, gezelligemensen nodig die wel van een feestje houden.Tot nu toe is dat al goed gelukt met dezepersonen:Ruben Wieser, Johan Alberts, Elna de Visser,Marloes Weideman, Wendy Ruijsch en Alexden Hartog. Kijk op de site voor meer infor-matie over ons!Coen van Roekel heeft ons helaas verlateni.v.m. te veel andere bezigheden. Coen,bedankt voor alles, en we weten je te vinden!

Op 28 januari is er een Klaverjas- en Jokeravond georganiseerd. Heb je je nog nietopgegeven, en wil je toch meedoen? Stuurdan een mailtje naar [email protected] zijn 1 euro, aanvang is 19.30. De uiter-ste aanmeld datum is verzet naar 18 januari.

Uit het nestkastjeTijdens de zaal-periode is ermeer tijd omelkaar te zien ennaar elkaar tekijken. De korf-baldagen zijnlanger en wor-den met veelpassie en betrok-kenheid beleefd.In het veld, opde reservebank,op de tribune,

eigenlijk overal waar het maar eventjes kan.De DVO-familie verblijft nu eenmaal graagmet elkaar, een gedraging waarbij ook eenKoolmees zich thuis voelt. Zo is ook het nestelen dit jaar al meteengoed op gang gekomen. Rond het nieuwejaar is al een nestje uitgekomen en meerdereDVO-vogeltjes zijn in blijde verwachting.Zelfs in het team van DVO 1 heeft hetvoorjaar eerder toegeslagen dan je zouverwachten in zo’n professioneel gestuurdeorganisatie. Daar is toch altijd veel kennisover jaargetijden en seizoenen zou jedenken. Maar wel leuk, zo’n nieuw nestje omnaar uit te kijken!Ook de Topstichting is druk bezig metnesten bouwen en hokken inrichten. Wie hetnog lukt, moet maar eens even een snaveltjedoor de deur steken van de bestuurskamerder vereniging. Daar is een nestje ontstaanwaarvan een gewoon DVO-vogeltje alleenmaar kan dromen. Wel even opletten wan-neer je naar binnen wil fladderen, want hetschijnt dat op hoogtijdagen een DVO-vogelin zekere functie bij de geopende deur vanhet dan opgestelde kooitje staat die kijkt ofer geen verkeerde mussen en koolmeesjesnaar binnen sluipen die zich te goed doenaan het extra uitgestalde voer! Een nieuwe DVO-vogelsoort is sinds heteinde van het afgelopen jaar te herkennenaan de witte vacht. Meer wit tussen al datgroen valt snel op en ziet er leuk uit. Enachterop staat het wapen van de supporters-vereniging zodat iedereen weet dat dezevogeltjes echt bij DVO willen horen.Ook in DVO 1 is er vroeg in het jaar veel aan-dacht voor verjonging. Vogeltjes waarvan jeop het eerste oog zou denken dat de moedernog vlak in de buurt is, mogen mee fladderenin DVO 1- volière en stellen zich te weertegen grote vogels tegen die vaak allemaalsterker zijn of al langer geleden zijn uitge-fladderd. Vroeg nestelen, lijkt zo door degehele vereniging heen gemeengoed te zijngeworden. Een blij vooruitzicht in 2011!

Piet de Koolmees

Page 12: DVO Bazuin Magazine 3 2011

12

BestuurVoorzitter Matthijs Soede, Stadswaardenlaan 53, 6833 LN Arnhem.

T 06-44202544, e-mail: [email protected] Ben Delsman, Fl. Nightingalelaan 17, 6721 BK Bennekom.

T 06-14758900, e-mail: [email protected] Kees Mak, Kerkhoflaan 35, 6721 EX Bennekom.

T 0318-415527, e-mail: [email protected]

St. Topkorfbal DVOVoorzitter Jan Pieter van de Dijk, T 06-47428714, [email protected]

St. DVO-halVoorzitter Jaap van den Bos, T 0318-416739, [email protected] Jaap van Roekel, T 0318-418543 M 06-46257175, [email protected]

Sponsorcommissie DVOVoorzitter Koen Lijnkamp, T 06-42788954, [email protected]

DVO+Begeleiding Gea van de Peppel, e-mail: [email protected]

Ic-commissie e-mail: [email protected], www.dvo-korfbal.nl

Redactie De BazuinRedactielid Joke Veenendaal, Algemeer 8a, 6721 GC Bennekom

T 0318-416400, e-mail: [email protected]

Technische CommissieVoorzitter: Nick Rijken, T: 06-25433487, e-mail: [email protected] Sen Emilie v.d. Brink, T: 416354, e-mail: [email protected]

D.V.O. scheidsrechterscommissie:Voorzitter: Jaap van Roekel, T: 0318-418543 of 06-46257175, [email protected] Secretaris: Peter van de Giessen, T: 0318-419210 of 06-23594650, [email protected]. KNKV ver.begeleider: Wim van de Born, T: 0318-419398 of 06-21544060, [email protected]

Schoolkorfbalcommissie:Secretaris: Bert v. Zoeren, T: 0318-418216, [email protected]

Leden- en contributieadministratie, sportkledingverkoopSecretariaat Lia Mak, Kerkhoflaan 35, 6721 EX Bennekom, T 0318-415527,

[email protected]

Vertrouwenspersonen Bianca Laisina T: 06-50739956Wim Verweij T.: 06-20302853, [email protected]

RecreantencommissieVoorzitter Daniëlle Anneveld, Spinakker 1, 6721 ZD Bennekom, T 0318-621893Secretaris Gerrit Schets, Dolderstraat 76, 6706 JG Wageningen, T 0317-422611,

[email protected] Bejanca van Grootheest, tel.nr.: 0318-419707, bejanca@hotmail,comSecretaris Nicolette Borgers, tel.nr.: 0318-589666, [email protected]

Kommissie Senioren AktiviteitenLid Elna de Visser, [email protected], Telefoon 06-50861597Lid Kelly van Aalten, [email protected], Telefoon 06-23564039

JuniorenVoorzitter Wout Hagenbeek, T 0318-413270, [email protected] Paul Constant, T 0318-413094, [email protected] Astrid Huis in ’t Veld, e-mail: [email protected]

AspirantenVoorziter Marten v.d. Brink, T: 413825, e-mail: [email protected] Peter de Kiewit, T: 416353, e-mail: [email protected] Gea van de Peppel, T: 630756, e-mail:[email protected]

Pupillen commissieVoorzitter Wim vd Brink, Commandeursweg 36, T 0318-416354, [email protected] Agnes van Beek, Vossenweg 24b, T 0318-414704, [email protected] Mike Welgraven, Halderweg 107, T 0318-416816, [email protected]

WelpenBegeleidster Manon van der Lans, T 842668, e-mail: [email protected]

ClubhuiscommissieVoorzitter Wouter Rozeboom, T 415441, e-mail: [email protected] Henny Rozeboom, T 415193, e-mail [email protected] Kees Roseboom, T 416215, e-mail: [email protected] T 419093, e-mail: [email protected]

Namen en adressenlijst Geboren

TijnOp 30 december 2010

Trotse ouders zijn:Bart en Henriëtte SchefferZebravink 253906 AX Veenendaal

Silvester(Silvester Willem)Op 31 december 2010

Trotse ouders zijn:Lionel en Rianne ThompsonBruinhorsterlaan 68-D3925 EZ Scherpenzeel

Broertje van Lionel

SvenZoon van Petra en Rick Postma

JonathanZoon van Matthijs en Mariëlle v.d. Berg

BedanktNa mijn operatie, toen ik weer uit hetziekenhuis kwam werd er een fruitmandgebracht, namens de Stichting DVO-hal. Hartelijk dank daarvoor ook namens Nelie!Ook voor het bezoek in het ziekenhuisbedankt.Ik hoop binnenkort weer zo goed ter been tezijn om het beheer van de maandagavondweer te kunnen doen.

Dries Herikhuisen

Tips over digit@@l aanleveren

kopij en foto’s:

[email protected]

www.dvo-korfbal.nl

rubriek “Interactief”

Page 13: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Molenstraat 49 6721 WK Bennekom 0318 - 413 793

Doe het zelf, doe het simpel, doe het samen metShowroomshop van Ginkel

Sanitair - Kranen - Sierradiatoren - Waterleiding - Cv ketels - kachels

Silver

Sponsor

de volledige kaasboetiekmet voortrèffelijke kwaliteit

kaasVRIJDAG’S BIJ U OP DE MARKT !Altijd met aanbiedingen naast de kerk!

nu ook vrijdagavond geopend

Kerkhoflaan 25, 6721 EW BennekomTelefoon 0318 - 418421www.mitrabennekom.nl

[email protected] 44 - Bennekom

KKOOOOPP bbiijjoonnzzee

ssppoonnssoorreennVerstand van zaken en persoonlijke aandacht

• Verzekeringen • Hypotheken • Financiële diensten • Pensioenen

Edeseweg 28c Bennekom tel 0318 - 417866www.vanbeek-advies.nl Email: [email protected]

Page 14: DVO Bazuin Magazine 3 2011

AutoschadeKAARDEBOL 9 - 6721 RX BENNEKOMTEL. 0318-413100 FAX 0318-430446

• remmentestbank metweegsyteem

• 4-wieluitlijning• plaatwerk

• autoruiten• richtspecialist

• schadetaxaties• modernemilieuvriendelijke

spuitcabine

PROFILE ®

REPAIRCARAVANWANDHERSTEL®

Onze caravan-afdeling verzorgt onderhoud,schade-reparatie en focwa-garantiekeuring.

Conditieverbeteren - (bedrijfs)fitness - aerofit - rugschool - slenderen - zwemmen

Bij ons kunt u onder deskundige leiding deelnemen aan:– Fitness zowel in een groep als individueel, overdag en ’s avonds– Aerofit– Rugschool– IF sauna– Conditie verbeteren voor bijzondere doelgroepen– Zwemles voor kinderen vanaf 51/2 jaar– Vrij zwemmen, overdag en ’s avonds (watertemperatuur 33 °C)

SLENDER FIT Introducé 4 x voor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 19,-Ook kunt u bij ons SLENDEREN op 8 bewegingsbanken. Liggend aktief uw spieren versterkenter figuurcorrectie. Ook zeer geschikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat,zoals reuma en arthrose. U beëindigt dit programma met een massage op de HYDROJETmassagebank. Een uur slenderen is een weldaad voor lichaam en geest.

INFO:Agnes van der Toolen, tel. 0318-418050Fysio-Fit Centrum, tel. 0318-415347Veenderweg 38, 6721 WE Bennekom

Faunaland WolfDe Dierenspeciaalzaak

Dorpsstraat 96721 JH Bennekom

0318-416202

Dorpsstraat 2 – Bennekom0318 430158

Informeel en verzorgdVoor lunches en diner

Ook voor feestjes en vergaderingen!

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 22.30 uur

www.het-oudepostkantoor.nl

Jan van den Brink

GRINTWEG 255WAGENINGENTEL. (0317) 41 11 83

WASAUTOMATEN - KOELKASTENDIEPVRIEZERS - STOFZUIGERS

EIGEN

SERVICE

DIENST

Op de marktBennekom: vrijdagEde: maandag en zaterdag

Page 15: DVO Bazuin Magazine 3 2011

ook met meer dan het gewone ingezet voorDVO op allerlei fronten. Ik ben blij met zulkevrienden. Want ‘Door Vriendschap Omhoog’,zo heet de club. Daarbij is de ‘V’ de letterwaar uiteindelijk alles scharniert. Hup DVO!

Kees Heitink

Achter alles zit een doel. Ik hoop dat je nogeen poosje zo doorgaat.Piet Burgsteijn en Chris Jansen maken mijnteam compleet. Piet ken ik al vanaf de brug-klas, met Chris klikte het toen ik een jaar of18 was, via DVO. Beiden behoren al jaren totmijn allerbeste vrienden en ik weet dat ditomgekeerd ook zo is. Beiden hebben zich

Eigenlijk heb ik jullie gewoon gekozenomdat ik dat leuk vind. Ik hoop dat ditwederzijds is.Als eerste dame heb ik Jan Sjouke’s dochterSenna ingeplakt. Ik vind haar een groottalent en het is leuk om te zien hoe snel zeeen betere korfbalster wordt. Bovendien ikdenk bij haar ook terug aan mijn korfbal-herinneringen samen met haar vader. Eenmooie tijd was dat, in 1986(!), toen we veleweken met z’n tweeën om de tafel zaten omSjouke’s trainerschap bij DVO voor te berei-den. Jan Sjouke wilde graag maar het wastegelijkertijd ook een soort coup tegen detrainer die toen voor het team stond. DVOging met Jan Sjouke echt de richting vanpresteren in. Er werden grote stappen gezet.En dat deed vervolgens ook Sjouke: hij gingde grote trainerswereld in.

Amy Mooij staat op het tweede vrouwen-plaatje dat ik heb ingeplakt. Ook haar vind ikheel talentvol. Ze kan het spel goed lezen.Bescheiden en met grote inzet. Niet iemanddie altijd vooraan gaat staan, maar er welaltijd staat. Positief en complimenten waard. De derde dame is Lisette van Dinteren.Gewoon omdat het leuk is om bij DVO eenechte Bennekomse Heidekoningin tegen tekomen. Je doet het super als koningin!Sandra Barth is mijn vierde speelster. Zijspeelt in het DVO G-team, een paar jaargeleden kampioen van Nederland en een vande meest bijzondere teams van DVO. Ik ziehet als groot geschenk dat ik jullie allemaalmag kennen en ontmoeten. De sfeer op hetG-kamp is ongeëvenaard.

Als vijfde dame (‘we spelen met 5 dames’)staat Martine Bouman. Zij straalt sportiviteiten klasse uit. Met haar is er ook internatio-nale inbreng, iets wat we, naar mijn gevoel,nog erg missen bij DVO. Meer inzet vanuitde club voor het internationale korfbal (onzeTjechische connectie van jaren terug is zoongeveer doodgebloed) zou ik toejuichen. Vooraan bij de heren staat Jarno Welgraven.Jarno is aanvoerder van het G-team en wekennen elkaar al vanaf onze beider carrièreop MAVO-Vossenvelde. Ik respecteer hemzeer.

Om het scorend vermogen van mijn favorie-te team wat op te krikken is Jos nummertje 2.Hij is de beste groen-witte DVOkorfballerooit. Wat een genot om naar te kijken.

15

Beste favoriete speelsters en spelers,

Page 16: DVO Bazuin Magazine 3 2011

16

Overzicht DVO 2010

Page 17: DVO Bazuin Magazine 3 2011

17

Page 18: DVO Bazuin Magazine 3 2011

15-21 dagen - Doe looptraining op een vlakke, niet glad-

de ondergrond.- Tape de enkel in (of draag een brace).- Doe oefeningen om de voet- en enkelspie-

ren te versterken.- Blijf oefeningen doen om de lenigheid van

de kuitspieren te bevorderen;

vanaf dag 21 - Voer looptraining uit op oneffen terrein.- Breid de training uit met sprints-, loop-,

stop- en schaatssprongen. Wanneer dezeoefeningen geen problemen meer geven,kun je met de reguliere training meedoen.

vanaf dag 28 - Pas bij voldoende fitheid en coördinatie-

vermogen kun je weer volledig deelnemenaan wedstrijden.

Preventieve maatregelen (herhalingvoorkomen) - Goed steunend schoeisel verkleint de kans

op enkelletsel.- Versterking van de spierkracht en

coördinatie van de voet- en enkelspieren,- Het tapen van gewrichten of een brace

kan blessures voorkomen. Bij tapen wordener zodanig stroken tape aangelegd dat degewrichtsbanden extra steun krijgen. Eenbrace heeft hetzelfde effect als een goedaangelegd tapeverband.

- Volledig herstel is de beste methode omherhaling te voorkomen. Revalidatie- enaangepaste trainingen bevorderen hetherstel.

Succes in de zaal en blijf blessurevrij!!!Rick van Roekel

(twijfel over) een botbreuk en/of ernstigbandletsel.

Revalidatie Om zo goed en snel mogelijk te herstellenvan een enkelverstuiking volgen hieronderenkele aandachtspunten. Het tempo waaropje de revalidatie doorloopt, is afhankelijk vande ernst van de blessure. Pijn of eenhernieuwde zwelling zijn signalen om in derevalidatie een stapje terug te doen. En ver-geet niet; er zijn natuurlijk meerdere wegendie naar Rome leiden!

0-2 dagen - Voor de eerste twee dagen geldt altijd ICE.- Koel de eerste week iedere keer na het

oefenen.

2-4 dagen - Voorzie de enkel van een achterspalk, tape

of brace.- Belast de enkel niet; het lopen met kruk-

ken voorkomt dat het lichaamsgewicht opde enkel terechtkomt.

- Oefen lichtjes zittend met afhangendonderbeen het buigen en strekken van deenkel.

4-7 dagen - Steun - zoveel als de pijn toelaat - met

behulp van kruk(ken) op het geblesseerdebeen.

7-14 dagen - Gebruik geen krukken meer.- Fiets of zwem dagelijks 5 - 30 minuten om

de conditie op peil te houden.- Doe oefeningen om de lenigheid van de

kuitspieren te bevorderen;

SportblessuresEnkelverzwikking / -verstuiking

18

Wat is het? Het meest voorkomende sport-letsel is de enkelverzwikking. Maar liefst 15%van de sportletsels is er één. Wanneer eengewricht omzwikt, dan kunnen de bandenrondom het gewricht uitrekken of zelfsscheuren. Dit noemt men een verstuiking ofverzwikking. Op de anatomische illustratiekun je zien welke drie banden bij de enkel-verzwikking schade oplopen. Het betreft denummers 2, 3 en 4. Deze drie banden makensamen met een aantal banden aan debinnenkant van de enkel deel uit van hetgewrichtskapsel. De enkelverstuiking wordtingedeeld in drie graden (oplopend naarernst).

Graad 1Lichte oprekking en een geringe scheuringvan hooguit 1 gewrichtsband. (het betreftmeestal band nummer 2) Zonodig is deskun-dige hulp gewenst.

Graad 2Twee banden en gewrichtskapsel zijn zoda-nig ingescheurd dat er teveel speling in hetenkelgewricht ontstaat (het betreft meestalde gewrichtsbanden nummers 2 en 4).Deskundige hulp is gewenst.

Graad 3De schade is hierbij zo groot dat het enkelge-wricht volledig instabiel is. Dan zijn alle driebanden afgescheurd (deskundige hulp isnoodzakelijk)Een verzwikking gaat (vaak) gepaard met: - zwelling - (blauwe) verkleuring - pijn - belemmering bij het strekken en/of buigen

van het enkelgewricht

EHBO / Wat moet je doen? Pas de RICE-regel toe:ICE = koel met water, ijs of cold-pack gedu-rende 15 tot 20 minuten (leg altijd een doektussen huid en ijs of cold-pack)R = RustI = Immobiliseren; zorg dat het lichaams-

deel niet beweegt of gebruikt wordtom op te steunen.

C = Compressie; laat een drukverband aan-leggen.

E = Elevatie; houd je enkel omhoog vooreen goede doorbloeding

Herhaal het koelen de eerste 48 uur enkelemalen per dag.Raadpleeg een arts bij aanhoudende pijn,

Page 19: DVO Bazuin Magazine 3 2011

T h e D i f f e r e n c eT h e D i f f e r e n c eT h e D i f f e r e n c eT h e D i f f e r e n c e

• Persoonlijk en deskundig advies• Goede diagnose middels 3 stappen

• Individuele aanpassingen • Pasvormgarantie

Sportschoenenspeciaalzaak en Sportpodologisch centrum

Boogstraat 3, Ede Tel (0318) 69 31 89

Schoolstraat 336721 CR BennekomTel. (0318) 41 69 62

HEIDA

DORPSSTRAAT 24 - BENNEKOM - TEL. (0318) 41 42 82

CHINEES INDISCH RESTAURANTGEOPEND VAN 11.30 - 22.00 UUR

’s MAANDAGS GESLOTEN BEHALVE OP FEESTDAGEN

M.C. Lee (Charly)

Oude Bennekomseweg 80Tel.: (0317) 41 27 00Wageningen

Silver Sponsor

Bloemenkiosk

voor kwaliteit vanBloemen en Planten

Standplaats:Dorpsstraat 55“C1000 Snetselaar”

Iedere vrijdag in BennekomZaterdags in Ede

(033) 2 98 56 02

APK REPARATIE ONDERHOUDBANDEN AUTOCOMFORT SCHADE HERSTEL

Tevens leveren wij alle merken auto’s, nieuw en gebruikt

www.ottink.nlKelvinstraat 10 Nude 23II

6716 BW Ede 6702 DJ WageningenTel. (0318) 64 63 00 Tel. (0317) 62 10 05

“In Wageningen tevens Benzine, LPG en Diesel met bediening.

Dorpsstraat 336721 JJ Bennekom

Telefoon (0318) 43 00 04

Groveko B.V.SCHOONMAAKARTIKELEN.NL Silver

Sponsor

Page 20: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Sterk in

Pompinstallaties

- Pompgemalen voor riool-,

drainage- en regenwater

- Riolering buitengebieden

- Individuele behandeling

afvalwater (IBA)

- Waterwinning en behandeling

- Besturing en telemetrie

Bezoekadres:

Voltastraat 76716AJ EdeNederland

+31(0)318 49 32 10+31(0)318 41 76 [email protected]

T

F

I

E

Kronenburgsingel 60-216831 GX ArnhemTel: 026-3233353

Pizza - Express De KorenbloemKorenlaan 17 - 19

Afhaal & Bezorgservice

0318430088

Buiten Bennekom rekenen wij € 1,20 bezorgkosten.Betaling op maat.

Bezorgers hebben maximaal € 15,- wisselgeld bij zich.

Pizza - Express Cafetariamaandag - gesloten maandag - geslotendi t/m za - 16.00 tot 22.00 uur di t/m za - 12.00 tot 23.00 uurzondag - 16.00 tot 20.00 uur zondag 16.00 tot 20.00 uur

Silver Sponsor DVO

Alleen op demarkt

Bennekom: Vrijdag 8.00 - 13.00 uurWageningen: Zaterdag 8.00 - 17.00 uur

“de kaasjager: J.C. OskamReehorsterweg 25d Ede Tel.: 06-29044140

Lindelaan 1Bennekom(0318) 41 44 87

GazelleBatavusGiantSilver Sponsor DVO

Gas - Water - CV

Kaardebol 5, BENNEKOMTel. (0318) 41 46 12

• MAKELAARDIJ O.Z.• HYPOTHEKEN• TAXATIES

Edeseweg 61Postbus 67, 6720 AB BennekomTel. 0318 - 43 00 43Fax 0318 - 41 86 27

Email: [email protected]: barneveld-schuurman.nl

Dorpsstraat 16, BennekomTelefoon (0318) 419800

[email protected]

Silver Sponsor

Page 21: DVO Bazuin Magazine 3 2011

21

FEBRUARI2 Famke van der Garde

Hetty van Ginkel3 Jorien van den Brink4 Martijn Treur6 Lisa Baveco

Marleen van de GardeMarijn van de GoorberghMarc LeijenEric MakNienke Schouten

7 Joan Heikamp8 Mark Janssen

Eric RoekelHenrie van SteenbergenNiels Teunissen

9 Tessa HubregtseSteven JanssensMartin Smit

10 Madelon van den BrandLisanne van Veldhuisen

11 Milko van Golberdinge12 Boyd Keller13 Gideon Aaij

Mariët Leijen14 Han Datema

Els Vroegh15 Rik Bijl

Geiske de Vries16 Edwin Bouman

Mariëlle Rohlfs17 Sacha Reebeen

Peter de Visser18 Reyer van Steenbergen

Maarten van Steenbergen19 Christiaan Schaap20 Evert de Bondt

Jesse SchootstraDebby van Vugt

21 Marianne Rozeboom22 Gerben Dreschler

Simone StegemanTitus van Warmerdam

23 Wim van den HeuvelLubbert LansenNina Schuurman

24 Bart van den BergCees Stap

25 Suzan EversMark MoolhuijsenBeppie SchetsHenrike Waaijenberg

26 Naomi van de Pol27 Gert Doekes

Carla van de Garde28 Ilse Heimel

Henriëtte van den HulMartin KoendersLisanne de Voort

MAART1 Nikki Ansink2 Geus Heimel4 Marieke Hofman

Miranda v d Kamp5 Arjan van de Garde

Huub Hiemstra

Doortje den OudenMaarten RoseboomAnnike van Zoeren

6 Arjen van Egdom Maartje MinnemaEelco NoortmanDavid Vos

7 Henriëtte BrandsmaBejanca v.GrootheestMyrthe Turkenburg

8 Daphne MaaslandJochem Roseboom

9 Peter AalbersPhilip Spaans

10 Fleur van Megen11 Victor de Jong

Rianne van Vugt12 Corry van den Bos

Rachel van der Stouw 13 Rut van de Hul

Margriet Kaaijk14 Arnoud Smits15 Ellen Savelkoul

Inge SavelkoulNikky SwinkelsWilleke Vermeer

16 Joris BuitenhuisMarko van Buren

17 Kirsten Schrauwen18 Erik Jansen

Jonathan KatsKoen van Roekel

19 Harry Blokland20 Joseliene Hoogeweg

Pierre LhuissierHenriëtte Scheffer

22 Loes van ArendonkEline van Veldhuisen

23 Wilma Rozeboom24 Charlene van Deijl

Corina FluitJoris JanssensDemi KennisNiels KortelandLennard SmitWouter van Steenbergen

25 Erik van BeekMarlijn BrinkMarten van den BrinkIda van den HulAnnemarie Roozenboom

26 Evan Smit27 Wilco van de Berg

Teus HubertLaura van Roekel Gerrit Jan Stunnenberg

28 Lara de Graaf29 Thijs van Geenhuizen31 Joas Alkema

APRIL1 Kevin Aaij

Rob van BruggenBram Visscher

2 Luut Veldkamp3 Marc van Dusschoten

Hetty v. Steenbergen

Verjaardagskalender

4 Klaske BogersPeter de Kiewit

5 Joost van den BreemenPetra v.d. BrinkErika Schouten Robin Timmer

6 Bertus v.d CraatsSurat Majong

7 Gido SchultingSjoerd de Vos

8 Bregje van den BrinkMatthijs Fiechter Henco v.d. KampMarcel MoolhuyzenBep Rigter

10 Debbie ElbertsenBen KoolstraEsmée Wildekamp

12 Astrid Huis in’t VeldRoy RutenfransRichard v. VlotenJet van Vugt

13 Pauline ConstantStephan van den Hul

14 Esther KoendersSanne de Wilde

15 Gerrit DatemaRobert GroeneveldAmy MooijMatthias Otter

16 Jeffrey Kennis17 Metje Weideman

18 Dinie EngelenChristian LutgendorffKoen Piek

19 Richard GerritsenSaskia van der Zee

20 Job Delsman21 Rick Waaijenberg22 Stan Danen

Diane EssenburgKees HeitinkHans v.d. Linden Lourens Lutgendorff

23 Jeroen Baan Marleen Brouwer Hans Teunissen

25 Jeroen JansenNiels Jansen

26 Jetske van HeusdenJasper Vierbergen

27 Hanneke v.d. Berg Marlies Scherrenburg

28 Jos Albers Ottolien van BeekHarm DerksCindy de Nooij

29 Thomas FiechterRené v.d. HulKoen KieftLotte KieftAstrid Solingen

30 Tobias BoxmaBerjo Evers

Page 22: DVO Bazuin Magazine 3 2011

22

Andere tijden: 1953door Arjen Lutgendorff

In ‘Andere tijden‘ deze keer een krantenartikel. Bijna zeven jaar na

de oprichting laten G. Haalboom (destijds voorzitter) en P.J.

Haalboom hun licht schijnen over de gang van zaken bij DVO.

In deze ‘nieuwe’ rubriek nemen we een kijkjein de collectie plakboeken van DVO. Er is indeze rubriek ook plek voor ‘ingezonden brie-ven’ (zowel hand geschreven als per e-mail).Wie nog mooie verhalen heeft over ‘anderetijden’ (van ongeveer 1946 tot, laten wezeggen, 2010) wordt van harte aanbevolendeze verhalen niet voor zichzelf te houden.

Mail je verhaal [email protected].

Page 23: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Het is tijd voor sport.Sport is belangrijk. Omdat het leuk en gezond is, maar vooral omdat het mensen

dichter bij elkaar brengt.Hoe jong of oud ze ook zijn en wat ze in het dagelijks leven

ook doen. Sporters en supporters maken allemaal tijd vrij voor hun vereniging.

En natuurlijk steunen we jullie vereniging ook.Waar en wanneer we maar kunnen.

Rabobank BennekomT (0318) 660 660E [email protected] www.rabobank.nl

Silver SponsorDVO

bij een vollespaarkaart

€ 5,=korting!!

• fournituren• Lederwaren• Sleutels• Graveren• Klein orthopedie• Podologie(volgens afspraak)

Gediplomeerd, gecertificeerd en erkendvoor reparatie van alle merken schoenen.

Brinkstraat 1, Bennekomtel. 0318 - 417535 - fax 0318 - 478881

Ontwerp-, aanleg- enonderhoud van tuinen!

Langenhorst 82 - 6714 LT EdeTelefoon (0318) 41 96 93

Page 24: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Werkman en De Jong is hét Werving & Selectiebureau voor toonaangevende bedrijven in de Valleiregio.

Wij zijn werkzaam in diverse branches voor uiteenlopende functies van MBO+ tot en met Academisch niveau.

Informatie over onze activiteiten en vacatures vindt u op: www.werkmanendejong.nl

Werkman en De Jong | Stationsweg 19 | 6711 PJ Ede | 0318 – 687 250 | [email protected]

‘Vind de baan van je dromen

en steun tegelijkertijd jouw club!’

Het adres voor eengoed stuk vlees.Uw specialist voorFondue, Barbeque, Gourmet en koud buffet!

Van RooyenKEURSLAGER

Voor uw complete badkamer

Hoflaan 166715 AJ Edewww.esa-badkamers.nl

RRiinniiee EEllbbeerrttsseennTelefoon 06 - 10 977 473

GGeerrrriitt--JJaann SSttuunnnneennbbeerrggTelefoon 06 - 10 977 711

Boekhandel Novita VOFDorpsstraat 41, 6721 JJ Bennekom

telefoon 0318-414326e-mail: [email protected]

www.boekhandelnovita.nl

De banketbakkerijmet een wereld’s tintje

Nassaulaan 276721 DW Bennekom

Telefoon (0318) 41 44 80Fax (0318) 41 42 56

Specialiteit: Eetbare foto’s en logo’sop ieder gewenste lekkernij

http://www.gebak.net [email protected]

H.A.C.C.P. gecertificeerd

BDGTechnische AdministratieveDienstenPostbus 6338000 AP ZwolleTel. [email protected]

lid BNA en ONRIB D G

SilverSponsor

Silver Sponsor

SilverSponsor

Page 25: DVO Bazuin Magazine 3 2011

25

DVO+ team

bus en mochten een lekkere chocolade-bokaal in ontvangst nemen. We hebben dezeavond zoals gebruikelijk met een hapje eneen drankje afgesloten. Wat natuurlijk desfeer weer uitermate ten goede kwam.In 2011 staat nog een eventueel België toer-nooi op het programma en waarschijnlijk ookwel weer ergens een oefenwedstrijdje.Rest mij nog een ieder een spetterend envooral sportief 2011 toe te wensen met veelgezondheid…weinig blessures en dat we ermaar een mooi jaar van maken met z’ n allen.

Gonnie de Man

DVO+ krijgt van Menzis een GezondSporten SponsorpakketWat een verrassing gelijk na de kerstvakan-tie. Een ouder van één van onze kinderenheeft bij Menzis ons team, als haar favorieteteam opgegeven voor een Gezond SportenSponsorpakket. En wat blijkt nu? Ons teamheeft dat pakket gewonnen! Er zitten heelveel spullen in de gekregen verzorgerstas:drinkflesjes, een mitella, pleisters, coldspray,veel windsels en zelfs blarenprikkers. Ik maghopen dat we al dat materiaal niet nodighebben, want dan is het niet best met onzekinderen. Het is een complete verrassingvoor ons en we zijn er erg blij mee. Namenshet DVO+ team willen we Jeanette Harbersdan ook hartelijk bedanken voor haar initia-tief dat ze ons team heeft op gegeven voorhet Menzis Gezond Sporten Sponsorpakket.

DVO+ uitspraken:Kind: zegt op een wat verdrietige manier: ikheb nog bijna geen korfbalplaatjes van onsteam. Trainer: oh ik heb mezelf dubbel, Jemag mijn plaatje wel. Kind: nou liever niet.Kind: ik ga later bij een echt team spelen.Ander kind: Nou ikke niet, ik blijf lekker hier.Tijdens de trainingen is de ene weekMaarten van Steenbergen aanwezig en deandere week is Saskia van der Zee als traineraanwezig. Ik kan wel zeggen dat de kinderenenorm gesteld zijn op Maarten en Saskia. Zewillen altijd samen met Maarten of Saskia ineen groepje. Als we in een kring staan ennaar elkaar overgooien wordt een ouderetrainer overgeslagen. Kind: u bent te ouder-wets. Ja, daar sta je dan!Tijdens een training heeft een kind zijn dagniet: Mijn lontje is de laatste drie wekenalleen maar korter geworden. Tijdens onzetraining is het lontje bijna helemaal op. Hetlukt niet zo tijdens die training.Kind: Kent u Jaap? Trainer: Ja die ken ik. Kind: Ja dat is mijn vriend, maar ik wil nietmeer met hem spelen, want hij is irritant.

Het DVO+ team is een team voor kinderenmet autisme en een normale begaafdheid.De kinderen trainen op woensdagmiddag inde Soetendaal van 14.00 tot 15.00 uur. We spelen geen wedstrijden. Voor informatie kunt u mailen [email protected]

RecreantennieuwsHet seizoen is inmiddels al weer halverwegeen alle feestdagen zijn achter de rug.Hopelijk heeft iedereen een fijne december-maand gehad en zijn er niet al te veel glij envalpartijen geweest door de vele sneeuw diewij in deze wintermaanden al voor onzekiezen hebben gehad. Als recreanten mogen wij op een goed halfjaar terugkijken.Na het besluit dat wij ons niet meer in deregen en kou waagden en direct in de zaalaan de slag gingen merkte je dat meteen aande opkomst van de recreanten op de donder-dagavond.

De trainingen worden over het algemeengoed bezocht en met zijn allen maken we eriedere keer weer een lekker sportief uurtjevan met natuurlijk ook heel veel lol.In het najaar hebben we een oefenwedstrijdtegen het 10e van D.V.O. gespeeld en hoewelhet vooral een gezellige wedstrijd was kon jetoch duidelijk merken dat alle spelers van derecreanten behoorlijk fanatiek gingen ballenen mochten wij ons verlies dan ook beperkentot 12-5.Helemaal nog niet zo slecht gedaan dus enzeker voor herhaling vatbaar. Erg leuk om zoonderling in de vereniging een wedstrijdje tespelen.De laatste trainingsavond van 2010 hebbenwe afgesloten door die avond te gaankoppelschieten.Heleen en Anton kwamen als winnaars uit de

Page 26: DVO Bazuin Magazine 3 2011

26

ook nog eens het hele G-korfbaljaar voorbij.Met een glas champagne in de hand ging2011 echt van start en konden we elkaardaarna allemaal de hand schudden.

ActiviteitenkalenderIn het begin van het jaar staan er twee leukeG-korfbalactiviteiten op de kalender. Op vrijdag 28 januari gaan we weer bowlenin Ede. Wie mag zich dit jaar de Bowling-koning of -koningin noemen? Geef je op enwe gaan het zien! Op woensdag 16 februarispeelt DVO 1 een thuiswedstrijd in de DVOhal. Dan gaan we niet trainen, maar: net alselk jaar krijgen alle G-sporters de kans ommet de spelers van DVO 1 voorgesteld teworden in een bomvolle DVO hal. Denk ervast over na of je dat leuk vindt of dat je

G-Korfbalnieuws2011 is al weer begonnen, op naar een mooiG-korfbaljaar. Maar met nog steeds zoveelenthousiaste sporters en vrijwilligers, gaatdat vast lukken!

Sporters en vrijwilligersLuuk en Vivian kunnen allebei al het helekorfbalseizoen niet korfballen zoals jullieweten. Maar toch is er nu goed nieuws! Overeen tijdje gaan ze allebei proberen om eenste komen sporten. Fijn dat het weer zoveelbeter gaat met jullie en we hopen jullie danook binnenkort weer te zien!

Wedstrijden in de zaalIn de zaal speelt DVO G1 een dubbelecompetitie tegen KVZ en Atalante.Ondertussen hebben de wedstrijdsporters 4 wedstrijden gespeeld. Het was goed temerken dat iedereen helemaal zin had in dezaal want in een perfecte wedstrijd werdgrote favoriet Atalante in Apeldoorn metmaar liefst 5-9 verslagen. Het ene doelpuntwas nog mooier dan het andere en verdedi-gend zat het ook potdicht. Maar vooral hetsamenwerken als team hadden de DVO 'ersgoed begrepen. Het damesfeestje na afloopin de kleedkamers was dan ook best terecht.De thuiswedstrijden daarna tegen KVZ enAtalante waren hele spannende potjes.Slecht voor het hart van publiek en coaches!Aan een gelijkspel tegen KVZ en een net ietste laat ingezette inhaalrace tegen Atalantehield DVO toch 1 punt over. De laatstewedstrijd van 2010 konden de DVO' ers inZutphen helaas net niet winnen. KVZ was testerk met 5-3. In 2011 zijn er met nog 4 wed-strijden op het programma genoeg kansenop punten. Succes daarbij!

Kerstdiner en NieuwjaarsreceptieOp woensdag 15 december was het G-korf-balkerstdiner voor alle sporters, vrijwilligersen genodigden. Het clubhuis zag er feestelijkversierd uit en alle gasten hadden hun mooiekleren aangetrokken voor het kerstdiner.Bejanca hield een toespraak over het afgelo-pen jaar en had een gedichtje over Kerst.Met champagne kon het diner officieelgestart worden. Op de menukaart stondvandaag een heerlijke champignonnensoep,boerenkool of zuurkool en ijs met slagroomtoe. Om tussendoor een beetje te kunnenuitbuiken, was het tijd voor een paar potjeskerstbingo. Jan Willem sloot het diner af endaarna kon iedereen nog even plaatjesruilen, dansen, of gewoon even aan de barhangen met kerstmuziek op de achtergrond.Na zo'n gezellige avond kon iedereen lekkerkorfbalvakantie gaan vieren! Voor eenuitgebreid verslag moet je even op de DVO-site kijken. Natuurlijk start het jaar ook bij deG-korfballers met een Nieuwjaarsreceptie.Bejanca vertelde wat er allemaal gebeurdwas in 2010 en wat de plannen zijn voor 2011.Luisteren is iets makkelijker en leuker als jeer ook nog wat bij ziet. Dus op de TV kwam

liever alleen de wedstrijd komt kijken enDVO heel hard aanmoedigt!

Tot slotGenoeg te doen en te beleven dus bij DVOde komende maanden. Veel succes en plezierallemaal!

Groeten, Nicolette

G-korfballers na het kerstdiner.

Er werden vele handen geschud tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Page 27: DVO Bazuin Magazine 3 2011

27

hun ouders weer mooi uitgedost hun wed-strijden spelen. Heel even kunnen de oudersweer aan hun kinderen laten zien, dat zetoch echt wel iets beter kunnen korfballendan hun kinderen. Voor de spelers een uniekekans om hun kritische ouders een poepie telaten ruiken. Op 25 maart zal dit spektakelweer plaats gaan vinden. Binnenkort ontvan-gen jullie nadere informatie. We rekenenweer op een heel gezellige avond.

Hiep-hoiHet heeft even geduurd maar jullie aspiran-ten commissie is weer compleet en met nietde minste mensen. Het belooft veel goedsvoor de komende seizoenen dat zowel Peterde Kiewit als Gea van de Peppel de AC zijnkomen versterken. Zij stellen zich voor opeen andere locatie in deze Bazuin editie. Metz’n drieën hebben wij er erg veel zin in om eraan mee te werken dat iedereen een onver-getelijke aspirantentijd heeft. Als je iets kwijtwilt of ideeën hebt voor een leuke activiteito.i.d., spreek dan 1 van ons aan of mail naar:([email protected]).

Extra trainingen op vrijdag avondNog even ter herinnering: Elke vrijdagavondis er in de Jaap v.d. Bos zaal een extra trai-ning voor C3, C4 en C5 van 18.00-19.00 uuren voor B3, B4 en B5 van 19.00 – 20.00 uur.Vooral de opkomst bij de B-teams is wat aande lage kant. Maak er gebruik van!!

Veel korfbalsucces en plezier toegewenst.

Marten van den Brink, voorz. AC

AspirantennieuwsVoorspellende blik voor 2011:Hoewel ik geen waarzegger ben, durf ik tocheen aantal voorspellingen te doen voor 2011:

Ik zie in mijn glazenbol dat een aantalaspirantenteams een kampioenschap gaanvieren. Tevens zie ik dat op 25 maart alleouders en kinderen elkaar net wat minderaardig vinden dan normaal. Wat zou dat noubetekenen? Eind juni zie ik een verhoogdeactiviteit in het aspirantenkamp. Ik zie danveel sportiviteit, gezelligheid en veel slaap-gebrek. Ik zie ook heel groot het getal “65”staan in mijn bol. Waar dat getal voor staat??

Eén ding is zeker..2011 wordt een fantastischkorfbaljaar!

ZaalcompetitieHet gaat goed, het gaat beter, het gaat best.Op moment van schrijven, halverwege decompetitie, staan er 4 teams op de eersteplaats (B1, B2, B4 en C4), 2 teams staantweede (B3, C2) 1 team derde (C5) en 3 teamsvierde (C1, B5 en C3). Dit betekent dat alleteams heel goed meedraaien in de competi-tie.De statistieken t/m week 1-2011:60 wedstrijden gespeeld 90 punten593 doelpunten gescoord en 328 tegendoel-puntenGa zo door!

Kamp 24 t/m 26 juni 2011De kampcommissie is inmiddels al bij elkaargeweest. Alle begeleiders (15) zijn razendenthousiast om een geweldig kamp te gaanorganiseren. Binnenkort ontvangen jullie deuitnodiging met gedetailleerde informatie eneen inschrijfformulier voor het kamp. Wehopen dat jullie net zo enthousiast zijn danwij. Oh ja, ben je benieuwd waar we naar toegaan: www.mussennest-otterlo.nl.

25 maart Strrrrrijd der GigantenDe jaarlijkse (gekostumeerde) ouder – kindwedstrijden zullen ook dit jaar weer plaats-vinden. Wij gaan er van uit dat alle teams en

Even voorstellen……. Peter de KiewitEen paar weken geleden werd ik gevraagdom een stukje te schrijven om mijzelf voor testellen. Heel spontaan en zonder er verderbij na te denken zei ik natuurlijk JA … en daarzit ik dan een paar uur vóór de deadline!Wat zouden de mensen van DVO nou van mijwillen weten? Dat ik Peter de Kiewit heet,mijn vrouw Brechthild is en dat wij samen 2kinderen hebben? Dat ik leraar Engels ben ophet Marnix College en dat dat een hele leukebaan is? Dat ik leider ben van de C4; eenheel gezellig team en ook nog eens heel erggoed? Dat de C4 (en soms de leider) bege-leid wordt door Danny en Tim en dat dat 2jonge heren zijn die ook heel gezellig zijn,maar ook weten waar ze het over hebben?Misschien.

Wat ik u wél wil vertellen is dat ik samen metMarten van den Brink en Gea van de Peppelhet kernteam van de aspirantencommissievorm. Met z’n drieën en samen met alleandere vrijwilligers proberen wij al die zakente regelen die nodig zijn om onze aspirantenlekker te laten korfballen. Ik wil daar graagmijn steentje aan bijdragen, omdat ik DVOeen hele gezellige club vind, waar ik medirect thuis gevoeld heb.Een sportieve groet en wellicht tot ziens bijDVO,

Peter de Kiewit

Gea van de Peppelde jeugd en de bal staan centraal in mijnlevenAls kind was ik, Gea van de Peppel, een fana-tiek sporter, …. basketbal.. de enige sport dieeen meisje kon beoefenen in het dorp waarik vandaan kom. “ Fanatiek” en “er voorgaan” was tekenend voor me. Een trainingwas nooit te veel, als kind heb ik zelfs deNederlandse kampioenschappen behaald(niet gewonnen overigens). Op mijn 18deben ik in Bennekom beland waar ik de oplei-ding tot verpleegkundige heb gevolgd. In dietijd kwam er volleybal bij. Sporten, sportenen nog eens sporten. Heerlijk! De laatste

Strijd der giganten.

Page 28: DVO Bazuin Magazine 3 2011

28

Aspiranten Vraagbaak nr. 3Met wie wil ik wel een avondje stappenEsmee Vriendinnen, dat is gezelligDoortje Vriendinnen, dat is gezelligEline Anouk en Mariët, dat is gezelligGerrit André van Duin, kun je lachen

Favoriete artiestEsmee jij (is dat Peter de Kiewit?)Doortje jij (is dat Peter de Kiewit?)Eline Laura JansenGerrit Gavin de Gouw

Mijn mooiste korfbalmoment tot nu toe isEsmee Ons kampioenschap met C4Doortje Ons kampioenschap met C4Eline Toen ik mocht spelen na mijn

blessure…en scoordeGerrit 5 doelpunten gemaakt in 1 wed-

strijd

Wie zal ik wel 1 dag willen zijnEsmee Een baby, lekker eten en slapenDoortje MijzelfEline Een vogelGerrit Momo Stavenuiter

Ik heb een hekel aanEsmee Mijn trainers ?Doortje Dit soort interviewsEline NietsGerrit Verliezen

Graag willen we de lezers van de Bazuin ken-nis laten maken met spelers uit verschillendeaspiranten teams. We hebben een vragen-lijstje opgesteld en zullen elke editie van deBazuin een aantal aspiranten deze vragenlaten beantwoorden. Esmee van Schuppen, Doortje Kuiper, ElineSchipper en Gerrit Datema zijn deze keer aande beurt

TeamEsmee C4Doortje C4Eline C3Gerrit C3

School / klasEsmee Pantarijn 2HV2Doortje Pantarijn 2HV2Eline Marnix collegeGerrit Het Streek G1A

Favoriete KorfbalspelerEsmee Danny KoudijsDoortje Danny KoudijsEline Henriët BrandsmaGerrit Tim Bakker

Favoriete Sportman/vrouwEsmee Tim van ZoerenDoortje Tim van ZoerenEline Sven KramerGerrit Sven Kramer

Hobby’s Esmee Korfbal en vriendinnenDoortje Korfbal en vriendinnenEline Korfbal en shoppenGerrit Korfbal, play-stationnen en the

Voice kijken

afdeling in het ziekenhuis waar ik gewerktheb is de kinderafdeling. In die periode leerdeik Jacco kennen ( inmiddels al weer 20 jaargetrouwd) en daardoor (oom) Jan en (tante)Geertje van Dusschoten. En wat ging hetvaak over DVO! Ik had er niets mee en ohjee….. als DVO1 toch verloren had, dan had ervolgens oom Jan weer “een stomme scheids”gefloten. Inmiddels begrijp ik oom Jan stukken beter.Met een dochter op korfbal, de leider zijnvan haar team voor het tweede jaar, het star-ten van het DVO+ team en het regelmatigkijken naar het eerste, praat ik ook veel overDVO en ben ik al aardig ingeburgerd. DVO isals een virus, je raakt ermee besmet en hetverspreidt zich ongemerkt. Ik wil het speleigenlijk zelf ook wel onder de knie krijgen,om de kinderen van het DVO+ team beter tekunnen trainen en dan is er maar één oplos-sing. Ik ben dan ook sinds een maand zelfgaan spelen bij het gezellige 10de. En ookdaar burger ik al aardig in, ik weet wat zedrinken en hoe de chips zakjes wordengeopend. En de spelregels leer ik snel.Telkens als ik net in het veld sta fluit er weerzo’n scheids ( ik mag niet afzetten op depaal, mag een ander niet duwen ). Ook demede teamleden leren me elke week weerwat belangrijk is.In mijn huidige werk als jeugdverpleegkundi-ge en Video Home Trainer geef ik ouders vanjonge kinderen een extra steuntje in de rug.En dat is geweldig om te doen. Geen dag ishetzelfde en het is maar wat fijn dat een“draakje” weer in een rustig kind veranderdof dat een baby na een periode van veelhuilen weer kan slapen. En naast het werk enhet gezin is er nu ruimte om nog wat meerbinnen DVO te gaan doen. Vanaf januari gaik me aansluiten als kernteamlid van deAspiranten Commissie. Officieel ben ik pen-ningmeester geworden en zal Marten Baanhet stokje aan me overdragen. Samen metPeter Kiewit en Marten van den Brink hopenwe het voor de aspiranten allemaal goed teregelen. We gaan elk doen waar we goed inzijn en wat we leuk vinden. De echte verde-ling zal dan vanzelf tot stand komen. En netals vroeger zal ik ” fanatiek” zijn en “er voorgaan”. (En dat is best handig als er voor heteerst een aspirantenkamp gepland staat).

Page 29: DVO Bazuin Magazine 3 2011

29

Pupillen nieuwsAllereerst wil ik iedereen een heel gelukkigNieuwjaar toewensen. Ik hoop dat er komendjaar geen nare dingen gebeuren, en dat weook nog eens lekker kunnen korfballen.Lekker korfballen kunnen de pupillen vanDVO sowieso. Als ik naar de standen kijk pervandaag (9 januari) dan denk ik dat we weermoeten gaan sparen voor de aanstaandekampioenschappen. F3, F1, E4, E3, E2, D3 enons vlaggenschip de D1 staan er allemaalheel goed voor. De andere teams doen ookallemaal lekker mee. Alleen onze allerklein-sten, de F5, hebben nog niet weten te win-nen. Toch hebben ze al lekker 4 doelpuntengemaakt! Het blijft bij sommige teams wel lastig omzaterdags een compleet team, liefst met eenreservespeler, op de been te zetten.Komende voorjaarsvakantie wordt er op de19e februari gewoon gespeeld. Veel spelerszijn dan lekker op vakantie. Het zou fijn zijndat de spelers die wel thuis blijven een extrawedstrijdje willen spelen. We zullen julliehard nodig hebben!

De kerstclinic was een druk bezochte traininggeworden. Er waren bijna niet genoegselectiespelers om training te geven. Tussende 70 en de 80 kinderen waren er om demooiste trucjes te leren. Zij vonden het overhet algemeen fantastisch! Selectiespelers,hartstikke bedankt voor deze clinic, volgendekeer misschien iets langer?

Ik heb zojuist eens nagekeken hoeveel GroteClubactie loten er verkocht zijn door depupillen. Dit zijn er 901 geweest. Ietsjesminder dan vorig jaar, maar toch ben ik nogheel tevreden. Rianne Schoeman, Demi Smit,Jorein van Santen en Tara Rigter waren demeest verkopende leden. Zij krijgen eenmooie kadobon uitgereikt.

Tsja, de opbrengst van de Grote Clubactiebrandt in de portemonnee. Tijd dus om hetuit te geven. Begin februari gaan we de(ondertussen jaarlijkse) Griezeltocht houden.Eens kijken of die pupillen van DVO nog eenbeetje van griezelen houden. De andereleden van DVO mogen als echte griezelsgaan dienen, dus als je zin hebt meldt je danaan bij mij. Ook de meest knappe spelers enspeelsters kunnen we in griezels veranderen!

Eind maart willen we nog wat leuks organise-ren om het zaalseizoen af te sluiten en delente te verwelkomen. Wat het wordt wetenwe nog niet, maar het gaat vast leuk worden.

Tenslotte, hou de website in de gaten.Daarop staat alles wat je moet weten.

Iedereen veel succes met het korfballen,enne, kampioen worden hè!

Veel plezier!Groetjes, Wim

Page 30: DVO Bazuin Magazine 3 2011

30

De andere hobby van……In deze rubriek wil de pupillencommissie jullie laten kennismaken met een andere hobby ofleuke gebeurtenis van een kind uit de pupillenleeftijd. Deze keer is het Rick Waaijenberg uitde D2.

zuurstof meer en gaat vanzelf uit. Bel altijdde brandweer, want het vuur kan ook in deafzuigkap zijn gegaan.” Jullie horen het al,hij is al bijna een echte brandweerman! Rickdoet wel meer spannende oefeningen, zoalshele hogen ladders opklimmen terwijl je ookeen brandslang moet vasthouden in jehanden. Als je eenmaal zo hoog bent en jemoet die zware slang meeslepen dan kan jezomaar een eind naar beneden vallen.Hoogtevrees heeft Rick echter niet!Een andere leuke hobby die hij heeft is hetstuntfietsen op een BMX. Een wheely (rijdenop alleen je achterwiel) is bij Rick al heelgewoon, maar allerlei evenwichtsoefeningenop de fiets en hoge sprongen maken lukkenook steeds beter.

Ik denk dat jullie nu wel wat meer van Rickweten. Rick, bedankt voor het interview!Weten jullie ook iemand met een leukehobby of huisdier, of met een leuke gebeur-tenis, meld dit dan aan de pupillencommis-sie. Wie weet is hij/zij de volgende die aan debeurt is.

De meeste pupillen kennen Rick wel. Eensportieve vent met een wil om te winnen.Niet alleen bij het korfballen, maar ook bijhet voetballen, een grote hobby van hem.Gelukkig korfbalt hij bij DVO in plaats vanvoetballen bij VVB. Voetballen kan je overalen altijd, voor korfbal heb je toch meer din-gen nodig dan alleen een bal. Het voetballendoet hij vooral in de middagpauze en naschooltijd, op het voetbalveldje bij basis-school De Wingerd. Daar zit hij ook opschool, in groep 7.

Rick heeft een bijzonderehobby, hij zit namelijk bij dejeugdbrandweer in Ede.Brandweerman zijn zit in defamilie, Opa Rozenboom zatal bij de Brandweer in Ede.

Bij de Jeugdbrandweer oefenen ze elkevrijdagavond om brandweerman te worden.Met een groep jongens tussen de 11 en 15 jaarwordt daar geleerd wat je moet doen metbrand, wat voor soort branden er zijn en hoeje het snelst en veiligst de brand kan blussen.

Rick zou best beroeps brandweerman willenworden. De meeste brandweermannen zijnechter vrijwilliger, en hebben dus gewooneen andere baan. Het leukst vind Rick tochwel de wedstrijden welke een paar keer perjaar worden gehouden. Daar moeten deverschillende jeugdbrandweergroepen uit deregio laten zien wie het snelst kan uitrukkennaar een brand en het snelst en veiligst eenvuur kan blussen. De groep van Rick heeft alveel wedstrijden gewonnen. Het spannend-ste voor elke brandweerman, en dus zekerook voor Rick, is het oefenen bij echtebranden. Meestal zijn dat containers waarineen vuur is gemaakt. Als je zo dicht bij debrand bent voel je de hitte van het vuur ende warme benauwde rook. Ook oefenen zebij brand door de vlam in de pan. Dit gebeurtals je een pan op het fornuis hebt staan enhet vuur daaronder staat te lang en te hoogaan. Rick vertelt wat je moet doen: “Nooitwater op het vuur gooien, daar komen alleenmaar grotere vlammen van. Eerst het gasfor-nuis uitzetten. Daarna voorzichtig de dekselop de pan doen. Het vuur krijgt zo geen

Page 31: DVO Bazuin Magazine 3 2011

Stadsbrink 30, Wageningen. Tel. (0317) 414 981

Tel. 0318 - 54 84 76www.kozijnlunteren.nl

Wij maken alles op het gebied vankorfbalmaterialen.Ook voor ander klein constructiewerkkunt u bij ons terecht.

REKOPA BennekomTel: 0318-416816

Voor al uw gezonde en vooral lekkereboodschappen en een mooiere wereld!

Dorpstraat 306721 JK BennekomTel: 0318-415876

www.wijnhuisbennekom.nl

Juwelier Anneke MansEdeseweg 28 b6721 JX Bennekomtelefoon: 0318413582ingang aan de strooijweg.

openingstijden: di t/m do van 09:00 tot 18:00vrijdag van 09:00 tot 21:00zaterdag van 09:00 tot 17:00

REKOPA

Dorpsstraat 32, 6721 JK Bennekom

Page 32: DVO Bazuin Magazine 3 2011

VAN WONDERENDorpsstraat 1, Bennekom, tel: (0318) 41 61 90

SPONSORS DVO 1 & 2