Dutch Portfolio - 2014

54
Dutch Portfolio Design, Development & Context

description

Dutch Portfolio creates effective brands & brand strategies.

Transcript of Dutch Portfolio - 2014

Page 1: Dutch Portfolio - 2014

Dutch Portfolio Design, Development & Context

Page 2: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Dutch Portfolio is een ontwerp- en communicatie bureau, gespecialiseerd in brand design.Wij brengen merken tot leven en helpen brands groeien.

Onze kracht ligt in de combinatie van design, development en content, waarbij de strategie centraal staat.

We houden van bedrijven met frisse ideeën, die gedreven zijn in wat ze doen en vernieuwend zijn. Onze rol is daarbij helder: eerst luisteren, meedenken en daarna doen.

We werken met veel plezier samen met onze opdrachtgevers die: — communicatie op waarde weten te schatten— ambitieus en vernieuwend zijn— design in hun strategie verweven hebben— naar kwaliteit streven— op onze expertise vertrouwen— behoefte aan continuïteit hebben

Page 3: Dutch Portfolio - 2014

ca

ses

Page 4: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

caselondon tradition2013

Page 5: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

case london tradition2013

Trans Action plaatste via Twitter een oproep voor een grafisch bureau. Er moest een kledingbrochure ontworpen worden voor de duffle coats van het merk London Tradition. Uit de reacties is Dutch Portfolio gekozen om mee samen te werken.

De klant wilde dat de brochure een stoere, landelijke look & feel kreeg. Deze moest gedrukt worden en in een digitale versie verschijnen.

Over Transaction

Trans Action International Agents is vertegenwoordiger van exclusieve (outdoor) merken in Nederland.

Kleding van hoge kwaliteit en een fijn comfort, maar wel met een eigen specifieke stijl en identiteit. Authenticiteit, kwaliteit en pure materialen zijn kenmerkend voor de producten die Trans Action in huis haalt.

Het familiebedrijf is in 1991 opgericht door Jos Krom. Inmiddels is het team uitgebreid met zijn vrouw Annelies en dochter Eva.

pagina 1 / 3

Page 6: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

CASE LONDON TRADITION 2013

pagina 2 / 3

Brochure

De uitstraling van de brochure stond centraal. Want het doel was om de look & feel precies goed te krijgen. Maar zo’n type project was voor Trans Action nog helemaal nieuw. Daarom heeft Dutch Portfolio tijdens het ontwerpproces veel geadviseerd en begeleid.

Om de brochure een eigen karakter te geven, is er gekozen voor eigen fotografie. Hiervoor heeft Dutch Portfolio een winterse fotoshoot georganiseerd. Door de eigen foto’s is de brochure authentiek en herkenbaar geworden. De opmaak en het stramien van de brochure is verder neutraal gehouden, zodat de foto’s vooral de sfeer bepalen.

De grootste uitdaging tijdens het design was om de pagina met de kleurstalen goed te krijgen. Er waren namelijk twee factoren die daar grote invloed op hadden: het aantal stalen en het papier waarop het gedrukt werd. Daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor een uitklapvel. Hierop pasten alle stalen (zonder dat het geen puzzel werd) én we konden een andere papiersoort kiezen (gestreken) dan de rest van brochure zodat de kleuren representatief zouden zijn.

De papierkeuze was voor het eindresultaat heel bepalend. Een robuuste papiersoort past goed bij het karakter en de sfeer van de producten. Daarom is de brochure op een matte papiersoort gedrukt en heeft alleen de cover (aan de binnenzijde) een afwijkende afwerking gekregen.

Page 7: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

CASE LONDON TRADITION 2013

pagina 3 / 3

Fotoshoot op locatie

Omdat de brochure specifieke producten bevatte, was het beste om met eigen beeldmateriaal te werken. Daarom hebben we samen met Bart van Asselen Fotografie een speciale fotoshoot georganiseerd.

De locatie was het prachtige Landgoed Marienwaerdt in Beesd. En we hadden geluk die dag want er lag verse sneeuw en de zon scheen volop!

Tijdens de shoot was de klant ook aanwezig. Het was een groot succes en we hadden voldoende beeldmateriaal om daarna de brochure met eigen beeldmateriaal te kunnen vullen.

Page 8: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

casetrans-action2014

Page 9: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

casetrans-action2014

pagina 1 / 4

Na de fijne samenwerking voor de London Tradition brochure heeft het team van Trans-Action ons ook gevraagd om hun website te restylen. De look & feel moest behouden blijven, alleen de technische functies waren toe aan een flinke update.

Vereisten waren:— responsive design— een winkeloverzicht met een kaart en zoekfunctie— content gemakkelijk zelf kunnen beheren

Over Trans-Action

Trans-Action is een Nederlandse agent voor traditionele, kwaliteitskleding en schoenen. Het is een familiebedrijf dat wordt gerund door Eva, Jos en Annelies Krom.

Authenticiteit, kwaliteit en pure producten zijn kenmerkend voor de merken die Trans-Action vertegenwoordigt.

Page 10: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 2 / 4case trans-action 2014

Website restyle webdesign

In de briefing kwam duidelijk naar voren dat de klant een rustige website wilde hebben. Helder in opbouw en structuur, weinig teksten en veel beeld.

Voor het webdesign zijn eerst een aantal schetsen voorgesteld. Deze waren in de opbouw goed, maar de oorspronkelijke zwarte kleur bleek in het vernieuwde webdesign te hard. Na een kleurenanalyse is er gekozen voor een zachtere, natuurlijke grijsgroene steunkleur.

Het design is strak gehouden zodat er veel afgewisseld kan worden met foto’s. Voor het beeldmateriaal is er gebruik gemaakt van foto’s van leveranciers.

Website web development

Alle content is eerst door Trans-Action opnieuw geredigeerd of aangevuld. Daarna zijn de teksten en beelden door Dutch Portfolio in de website gezet. Hiervoor zijn de logo’s van de leveranciers nog bewerkt en de beelden van het merk John Hanly & Co vrijstaand gemaakt.

Omdat de oude website verouderd was, is er gekozen voor een ander CMS (WordPress).

Voor de pagina ‘Vind een winkel’ is een speciale plugin geïnstalleerd die het mogelijk maakt om gemakkelijk de locaties te beheren. De layout van de plugin is in de code aangepast naar de look & feel van Trans-Action.

Page 11: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 3 / 4case trans-action 2014

Page 12: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 4 / 4case trans-action 2014

Stoomcursus WordPress

Het team van Trans-Action had nog geen ervaring met het WordPress CMS. Daarom is er een cursus bij Dutch Portfolio aangevraagd.

Tijdens deze cursus kreeg het team uitleg over de basisfunctionaliteiten en de geïnstalleerde plugin. Naderhand ontving iedereen ook een handout met de handleiding.

Page 13: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

casetedx utrecht2014

Page 14: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

casetedx utrecht2014

pagina 1 / 4

Dutch Portfolio is als Editorial Partner nauw betrokken geweest bij de organisatie van de tweede editie van TEDxUtrecht in 2014.

Bij deze Utrechtse variant waren we eindverantwoordelijke voor alle communicatie rondom het TEDx event, zowel online als offline: webteksten, PR-activiteiten, sociale media en de sponsor- en programmaboekjes.

Over TED

TED (Technology, Entertainment, Design) is de naam van het legendarische congres dat al sinds 1984 in de Verenigde Staten bestaat en wereldwijd bekend staat als dé broedplaats voor creatieve en innovatieve ideeën.

Naast de tweejaarlijkse TED-conferenties worden er wereldwijd andere onafhankelijke evenementen georganiseerd door lokale partijen, de zogeheten TEDx conferenties. Zo ook de TEDx variant in Utrecht.

Eind 2012 werd de eerste TEDx editie in Utrecht georganiseerd, onder het thema ‘Full Creative Potential’. Op 17 april 2014 stond de Stadsschouwburg voor de tweede keer in het teken van TEDx, dit keer met het thema ‘BEHAVE’.

Page 15: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 2 / 4case tedx utrecht 2014

De opdracht

Maria Ignatovich was in 2014 namens Dutch Portfolio de communicatie captain van TEDxUtrecht. Het was haar taak om in de aanloop alle communicatie rondom dit TEDx event te managen, planningen te maken en te beheren.

Voor een event dat bezocht wordt door zo’n 1000 genodigden is het belangrijk dat de communicatie helder en gestructureerd verloopt. Binnen het communicatieteam werd Maria dagelijks ondersteund door haar Dutch Portfolio collega Ellen. Zij deed o.a. research naar alle sprekers en onderhield de (conversaties op de) sociale media kanalen.

Het volledige marketing en communicatieteam bestond uit 10 personen. Op het gebied van design en development werkten we nauw samen met de creative partners Dietwee & Rhinofly. Daarnaast was er een groot team van allerhande vrijwilligers betrokken bij de organisatie van dit TEDx Utrecht event.

Het management van de externe communicatie was een veelzijdige taak waarbij alle Dutch Portfolio specialisaties binnen onze ‘context dienstverlening’ aan bod kwamen:— social media beheer (Facebook, Twitter, Pinterest)— webteksten, creatie & redactie— bezoekersmailings— inzet van buitenreclame— content voor het programmaboekje— PR-activiteiten t.b.v. de promotie van het event.Vrijwel alle communicatie was in het Engels (US).

Website & sociale media

Bij de ontwikkeling van de website fungeerde Dutch Portfolio als schakel tussen de vormgevende partij en de development partij. De website was namelijk niet gekoppeld aan een CMS waardoor er wekelijks met strakke briefings gewerkt moest worden. Dit leidde tot een intensieve samenwerking met diverse partijen.

Sociale media speelden vanwege het statische karakter van de website een hele grote rol in het creëren van een buzz rondom het event en registratie voor de kaartverkoop. Voorafgaand aan 17 april is het event intensief gepromoot op de sociale media. Gedurende de dag zelf werd er online live verslag gedaan en was #TEDxUtrecht op Twitter zelfs een tending topic.

Op Facebook lag de nadruk op berichten die inhoudelijk gekoppeld waren aan het thema, extra informatie over de sprekers en actuele informatie over het event. Voor de communicatie via Twitter lag het accent op interactie met de gasten en sprekers. Pinterest werd ingezet om deze netwerken te ondersteunen door middel van inspirationele quotes, team introducties en behind-the-scenes foto’s.

Page 16: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 3 / 4case tedx utrecht 2014

Programmaboekje

Eén van de grotere projecten binnen het takenpakket van de communicatie was de totstandkoming van het programmaboekje.

Voor alle 18 nationale en internationale sprekers is profiel samengesteld bestaande uit een biografie, sprekersfoto en links naar de sociale netwerken.

Daarnaast werden er redactionele pagina’s gewijd aan de uitleg rondom het thema BEHAVE. Ook is de aangeleverde content van derde partijen geredigeerd.Uiteindelijk werd in nauwe samenwerking met de vormgevers van Dietwee de invulling en lay-out van het uiteindelijke product bepaald.

Daarbij is besloten om het formaat en de indeling van de eerste editie te behouden en alleen de content te vervangen. Het boekje is in een oplage van 1000 stuks verspreid tijdens TEDxUtrecht 2014.

Het resultaat

Deze actieve aanpak was een groot succes: 350 nieuwe Facebook likes, 300 nieuwe volgers op Twitter en zelfs een nationaal trending topic op 17 april! We kunnen terugkijken op een leerzame ervaring en een geslaagd event.

Page 17: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 4 / 4case tedx utrecht 2014

Page 18: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

caseVNU Exhibitions Bike Motion Benelux 2008 - 2014

Page 19: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

caseVNU Exhibitions Bike Motion Benelux 2008 - 2014

Dutch Portfolio is op het gebied van design en vormgeving al jarenlang verbonden aan VNU Exhibitions. VNU Exhibitions is specialist in consumenten- en vakbeurzen. Voor de beurzen Bike Motion Benelux, de MetaalExpo en het Food Packaging Event hebben we al diverse malen het grafisch ontwerp verzorgd.

Over VNU Exhibitions

De VNU werkt nauw samen met diverse aanbieders van evenementenlocaties zoals de Jaarbeurs, Brabanthallen, etc. Zij organiseren bijvoorbeeld de Vakantiebeurs en Bike Motion Benelux, één van de grootste fietsbeurzen van Europa.

pagina 1 / 3

Page 20: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

case VNU Exhibitions Bike Motion Benelux 2008 - 2014

pagina 2 / 3

Page 21: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 3 / 3case VNU Exhibitions Bike Motion Benelux 2008 - 2014

Campagne Bike Motion Benelux

Voor Bike Motion Benelux heeft Dutch Portfolio tot 2013 de vormgeving verzorgd. Tijdens het laatste jaar is er een hele nieuwe campagne ontwikkeld die doorgevoerd is in alle offline en online uitingen. Het campagnebeeld heeft een stoerdere look gekregen en de karakteristieke fietsers zijn anders geplaatst.

Voor de verschillende paviljoenen zijn ook de banieren en routemarkeringen ontworpen en ontwikkeld. Ook het promotiemateriaal zoals de folders, flyers en de relatiekaarten zijn vormgegeven door Dutch Portfolio.

Ontwikkeling huisstijl Metaal Expo

In 2013 werd voor het eerst de Metaal Expo geïntroduceerd door VNU Exhibitions. Dutch Portfolio is gevraagd om de huisstijl voor deze beurs te ontwerpen.

Omdat de doelgroep een metaalbewerkende industrie is, hebben we een logo ontworpen met een industriële uitstraling. Het kenmerkende beursbeeld verwijst dan ook naar de metaalindustrie. Op basis van het logo hebben we ook de guidelines voor de verdere vormgeving ontworpen. Deze guidelines zijn onder andere doorgevoerd in het ontwerp van alle webbanners en de topbalken van de website.

In de aanloop naar de beurs hebben we de on-site beursmiddelen ontworpen zoals roll-up banieren, programmaposters en acquisitiebrochures.

Page 22: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

caseJEFTA FASHION & MORE 2011 - 2014

Page 23: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

JEFTA fashion & more is een modieuze dameszaak waar alleen gerenommeerde modemerken vertegenwoordigd zijn.

De eigenaresse, Jefta Baars, was eind 2011 op zoek naar een ontwerpbureau dat een zakelijk huisstijl kan ontwerpen maar daarbij ook een modieuze uistraling weet te creëren.

Rond die periode klopte ze bij Dutch Portfolio aan waarna we een vruchtbare samenwerking aangegaan zijn.

Sinds het ontwerp van de huisstijl en website worden alle andere grafische uitingen van JEFTA fashion & more door Dutch Portfolio ontworpen en ontwikkeld.

casejEFTA FASHION & MORE 2011 - 2014

pagina 1 / 4

Page 24: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 2 / 4CASE JEFTA FASHION & MORE2011 - 2014

Over Jefta Fashion & More

Jefta Baars is een jonge onderneemster en de eigenaresse van de modewinkel JEFTA fashion & more. Ze droomde van jongs af haar over eigen winkel en die droom werd werkelijkheid toen ze in februari 2012 haar eigen modezaak in Geldermalsen opende.

In de winkel is alleen dameskleding van gevestigde merken verkrijgbaar aangevuld met bijpassende accessoires. Het idee bleek in Geldermasen een grote hit en de winkel wordt goed bezocht.

Ontwerpproces

Voor een modezaak als JEFTA fashion & more moet de huisstijl luxe uitstralen en toch toegankelijk zijn. Het is belangrijk dat het logo herkenbaar en ‘fashionable’ is en dezelfde kwaliteit uitstraalt als bijv. het logo van Marc O’Polo of Elisa Cavaletti.

Het ontwerpproces van de huisstijl ging eerst de breedte in. In de eerste presentatie zijn een aantal schetsvoorstellen voorgelegd waaruit de klant drie ontwerpen koos. Deze drie logo’s zijn verder uitgewerkt en waarna er een definitief logo is gekozen.Maar over het resultaat was de art director toch niet helemaal tevreden.

Samen met de ontwerper is toen besloten om het logo helemaal uit te kleden totdat er en een nieuw voorstel lag.

Tijdens de volgende presentatie werd Jefta verrast met een volledig nieuw voorstel. Het ontwerp lag nog wel in het verlengde van de vormgeving, maar was qua uitstraling heel anders. Aan het einde van de presentatie was de klant helemaal om en stond volledig achter het nieuwe ontwerp.

Bij de huisstijl van JEFTA fashion&more bleek een ommezwaai nodig om tot een perfect ontwerp te komen. Want ook als de klant precies weet wat ze voor ogen heeft, het aan de art director de taak om al deze elementen in één logo samen te brengen.

Huisstijl

De strakke zwart-witte uitstraling van de huisstijl van JEFTA fashion & more staat perfect in lijn met diverse A-merken zoals Marc O’Polo of Elisa Cavaletti.

Het logo kan gemakkelijk voor verschillende uitingen toegepast worden. Dit kan bijvoorbeeld een drukproces op papier zijn, maar ook op textiel, banieren of labels.Het volledige huisstijlpakket bestond uit: visitekaartjes, briefpapier, relatiekaarten, shopper tassen, aankleding voor de winkel, posters en stickers voor de ramen.

Page 25: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

pagina 3 / 4CASE JEFTA FASHION & MORE2011 - 2014

Page 26: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

CASE JEFTA FASHION & MORE2011 - 2014

pagina 4 / 4

Website

De website van JEFTA fashion & more ligt in het verlengde van de huisstijl. De strakke zwart-wit stijl is ook in het webdesign toegepast, aangevuld met modieuze fotografie. De foto’s worden elk modeseizoen afgewisseld met nieuw beeldmateriaal.

De website is een online visitekaartje en een uitnodiging om in de winkel in Geldermalsen langs te komen. De eigenaresse houdt de actuele pagina’s, zoals de agenda, zelf regelmatig up-to-date. De grote wijzigingen en updates worden door Dutch Portfolio uitgevoerd.

Teksten website

De eerste opzet van de website is door de klant zelf van teksten voorzien.

Na een half jaar bleek uit de statistieken van Google Analytics dat er geen goede flow binnen de website was. De wervende pagina’s, zoals bijvoorbeeld de workshops en de agenda, werden nauwelijks bekeken.

Op ons advies is een deel van de teksten geredigeerd om zo de click-flow te bevorderen en het klickpad anders te sturen.

Het resultaat is dat de bezoekers de belangrijke pagina’s nu beter weten te vinden. Daarnaast is met de inzet van SEO de vindbaarheid van de website in Google verbeterd.

Social Media & nieuwsbrief

De klant wilde op een actieve manier de mogelijkheden van internet benutten. De voorkeur ging daarbij uit naar sociale media (Facebook & Twitter) en een nieuwsbrief (MailChimp).

Dutch Portfolio heeft geholpen bij de opzet van de Facebookpagina en een stoomcursus ‘zakelijk Facebooken’ gegeven. JEFTA fashion&more is nu zelfstandig actief op sociale media. Via Facebook worden regelmatig foto’s, acties en andere nieuwtjes met de fans gedeeld. Het twitteraccount is aan de homepagina gekoppeld.

De opmaak van de nieuwsbrief, in MailChimp, wordt nog wel volledig in samenwerking met Dutch Portfolio opgemaakt en geredigeerd.

Page 27: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

case stamhuis2014

Page 28: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

casestamhuis2014

pagina 1 / 3

Voor de expositie op de Euroshopbeurs in Düsseldorf had retailbouwer Stamhuis een multitouch tafel aangeschaft. Dutch Portfolio is gevraagd binnen vier weken de interactieve content voor deze eyecatcher te verzorgen: van de teksten tot de vormgeving én fotografie.

Over Stamhuis

Stamhuis is ‘de retailbouwer van Utrecht met alles in huis’. Een echte familieonderneming die al sinds 1926 bestaat en inmiddels uitgegroeid is tot een onderneming met 275 medewerkers in vaste dienst en een omzet van 130 miljoen. Stamhuis is gespecialiseerd in de volledige ontzorging volgens het eigen Stamhuis Totaalconcept. Het bedrijf streeft naar innovatie op het gebied van retailbouw en inrichting.

Page 29: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

totaalconcept stamhuis2014

pagina 2 / 3

Restyle van de huisstijl en brochure

Om dicht bij de identiteit van Stamhuis te blijven is er gekozen om de huisstijl en het oude logo te voorzien van een restyle. Aansluitend op de restyle heeft het designteam van Dutch Portfolio de brochure op basis van templates opgemaakt. Voor de multitouch tafel is er eerst een stramien ontworpen. Dit stramien vormt de basis voor alle templates.

Interviews en teksten schrijven

Voor een volledig beeld van Stamhuis is de organisatiestructuur in kaart gebracht en zijn daarna de afdelingsmanagers door ons geïnterviewd. Met behulp van deze informatie zijn de projecten uitgewerkt en de speerpunten beschreven. Deze teksten zijn terug te vinden in de brochure en in de presentaties van de multitouch tafel. Tevens heeft Dutch Portfolio bemiddeld bij de vertaling naar het Engels en Frans.

Foto en Video

Stamhuis wilde graag dat het proces van een winkelschap naar beeld vertaald werd. In samenwerking met Dyzlofilm Zo krijgen de (potentiële) klanten van Stamhuis een duidelijk beeld van de diverse processen.

Om dit te realiseren zijn wij een dag op pad geweest met een fotograaf en een cameraman. Zo konden we het hele proces vastleggen. We hebben de verschillende locaties van Stamhuis gefotografeerd en gefilmd: Zaltbommel (schoonmaak en revisie), Utrecht (assemblage), Medemblik (afbouw) en Alkmaar (AH winkel vullen).

Page 30: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

totaalconcept stamhuis2014

pagina 3 / 3

Page 31: Dutch Portfolio - 2014

portfol

io

Page 32: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

plant en pot2008 - 2014

Vraag

“Kan Dutch Portfolio Plant & Pot helpen met het ont-werp en de ontwikkeling van onze nieuwe webshop?”

Resultaat

Plant & Pot levert een uniek assortiment van grote kamerplanten en grote potten. Voor deze producten wilde Plant & Pot graag een webshop die niet alleen de planten en potten afzonderlijk toont, maar ook de combinatie.

Dutch Portfolio heeft voor Plant & Pot het gehele webshop design verzorgd. Dit proces begon met het ontwerpen van een logo dat bij het unieke assortiment past. Hierna is de webshop verder ontwikkeld en aangepast aan de wensen van Plant & Pot.

Na de ontwikkeling is de webshop door ons gevuld met alle producten. Daarnaast zijn de teksten herschreven en geoptimaliseerd voor SEO. Tot slot heeft Dutch Portfolio een handlei-ding gemaakt voor het vullen van de webshop. Zo kan Plant & Pot in de toekomst zelf de producten updaten.

Page 33: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Kan Dutch Portfolio voor de Hogeschool van Amsterdam een infographic maken en een nieuwe opmaak voor onze coursebooks ontwerpen?”

Resultaat

De vakken en de leerweg van The International Business and Management Studies (IBMA) werden anders ingericht. Omdat dit een grote verandering was, werd het verandertraject gefaseerd ingevoerd. De HvA wilde graag een visueel beeld van de verandering in de vorm van een infographic zodat zij het proces beter konden uitleggen. Het beeld moest voor zowel de docenten als de studenten duidelijk zijn.

In de infographic die Dutch Portfolio heeft ontworpen zijn zowel het verandertraject als de nieuwe leerwegen weergegeven. Deze opdracht bevatte veel analytische werkzaamheden en het was een uitdaging om alle processen in beeld te vangen.

Dutch Portfolio heeft ook de coursebooks voor de HvA mogen vormgeven. Het design voor deze opdracht moest voor zowel digitaal als print geschikt zijn. In de digitale brochure was het ook belangrijk dat de pagina’s naar elkaar konden linken. Voor de digitale en printversie van de coursebooks hebben wij een helder stramien ontworpen waarin de inhoud makkelijk kan worden aangepast.

hva study guide2013 - 2014

Page 34: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Het Mulier Instituut zoekt een nieuwe vaste vorm-gever. Wij hebben namelijk vrij diverse opdrachten en willen graag alles onder één dak onderbrengen. Kan Dutch Portfolio ons hierbij helpen?”

Resultaat

Het Mulier Instituut is gespecialiseerd in sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek en brengt regelmatig nieuwe publicaties uit. Eén van die nieuwe publicaties is de brochure die zij hebben laten ontwerpen door Dutch Portfolio. In deze brochure zijn de kleuren van de huisstijl een vast element.

In de eerste fase van het ontwerp lag voor Dutch Portfolio de focus op de bewaking van de huisstijl van het Mulier Instituut. Eerst moest deze overal uniform worden doorgevoerd. Daarom is er voor de brochure een helder stramien ontworpen die weer gebruikt kan worden voor alle nieuwe publicaties. Voor de uitvoering van de brochure is er gekozen voor een klapkaart in een afwijkend formaat wat een verrassend effect geeft.

mulier instituut2013 - 2014

Page 35: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Kan Dutch Portfolio ons helpen bij het bedenken van een nieuwe pay-off en de redesign van het logo voor de Week van Zorg en Welzijn?”

Resultaat

De Week van Zorg en Welzijn is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij iedereen in Nederland de kans krijgt om een zorg- en welzijnsorganisatie in de buurt te bezoeken. Voor dit evenement heeft Dutch Portfolio de nieuwe pay-off “Zo werkt zorg” bedacht. De pay-off moest vernieuwend en fris klinken, maar wel het woord “zorg” bevatten.

Ook het logo van de Week van Zorg en Welzijn is door Dutch Portfolio vernieuwd. Voor de redesign van het logo was het belangrijk dat deze binnen de bestaande huisstijl bleef passen. Na de ontwerpfase is het vernieuwde logo door ons doorgevoerd in alle communicatie-uitingen.

week van zorgen welzijn2013 - 2014

Page 36: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

de-aankoperutrecht2013 - 2014 Vraag

“Kan Dutch Portfolio een nieuwe website inclusief teksten maken voor de-aankoper.nl met het doel om meer bekendheid te krijgen in Utrecht? De website moet responsive zijn zodat deze ook goed op een mobiele telefoon te zien is.”

Resultaat

De bestaande huisstijl van aankoopmakelaar de-aankoper hebben wij eerst voorzien van een kleine restyle. Het logo is iets geüpdatet en er is gekozen voor een moderner lettertype.

Bij de website diende de bestaande opzet als blauwdruk voor de nieuwe website. De reden voor de contentmigratie was dat de website responsive moest worden. Dat was lastig in de code van het oude thema. Tijdens de verhuizing hebben we ook gelijk de look & feel opgefrist en een SEO check uitgevoerd. Op de tarievenpagina is een rekenmodule toegevoegd zodat de klanten van de-aankoper meteen hun voordeel kunnen berekenen.

De bestaande teksten zijn gecheckt op SEO. Daarnaast zijn er nieuwe teksten geschreven om de-aankoper.nl beter te laten indexeren op de regionale zoektermen. De website is sindsdien beter vindbaar geworden in de organische zoekresultaten op de vastgestelde keywords.

Voor offline branding hebben we voor de-aankoper naast de visitekaartjes ook nieuwe makelaarsborden ontworpen. Dit is een klassieke manier van branden met een modern tintje: de nieuwe huiseigenaren zetten zelf hun eigen namen op het makelaarsbord. Zo ontstaat er meer interactie tussen de-aankoper en zijn klanten. Naast nieuwe makelaarsborden zijn er ook een aantal advertenties voor in de lokale krant en voor op Funda.nl ontworpen.

Page 37: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Kan Dutch Portfolio de huisstijl, brochures en nieuwsbrief van Gevangenenzorg Nederland zo restylen dat de huidige stijl herkenbaar blijft? Ook de toekomstige visuele uitingen willen we graag door jullie laten maken.”

Resultaat

Gevangenenzorg Nederland is een vrijwilligersorganisatie voor gevangenen en hun familieleden. Omdat ze financieel sterk afhankelijk zijn van giften, geven zij door het hele land diverse presentaties. Het promotiemateriaal speelt hierin een belangrijk rol.

Vanwege de invoering van het IBAN nummer moesten alle brochures van Gevangenenzorg Nederland aangepast worden. Deze aanpassing is gecombineerd met een restyle waarbij de brochures herkenbaar moesten blijven. Dutch Portfolio heeft voor deze restyle het logo vernieuwd en de indeling van de opmaak en teksten uniformer gemaakt.

Dutch Portfolio heeft tevens de nieuwsbrief opgemaakt in de stijl van de brochures. Ook hierin is gezocht naar de balans tussen herkenbaarheid en vernieuwing.

gevangenenzorg nederland2012 - 2014

Page 38: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Kan Dutch Portfolio voor de Hogeschool van Amsterdam een infographic maken en een nieuwe opmaak voor onze coursebooks ontwerpen?”

Resultaat

De vakken en de leerweg van The International Business and Management Studies (IBMA) werden anders ingericht. Omdat dit een grote verandering was, werd het verandertraject gefaseerd ingevoerd. De HvA wilde graag een visueel beeld van de verandering in de vorm van een infographic zodat zij het proces beter konden uitleggen. Het beeld moest voor zowel de docenten als de studenten duidelijk zijn.

In de infographic die Dutch Portfolio heeft ontworpen zijn zowel het verandertraject als de nieuwe leerwegen weergegeven. Deze opdracht bevatte veel analytische werkzaamheden en het was een uitdaging om alle processen in beeld te vangen.

Dutch Portfolio heeft ook de coursebooks voor de HvA mogen vormgeven. Het design voor deze opdracht moest voor zowel digitaal als print geschikt zijn. In de digitale brochure was het ook belangrijk dat de pagina’s naar elkaar konden linken. Voor de digitale en printversie van de coursebooks hebben wij een helder stramien ontworpen waarin de inhoud makkelijk kan worden aangepast.

beter-uit reizenyoung2008 - 2014

Page 39: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Kunnen jullie voor ons een nieuwe huisstijl ontwerpen?”

Resultaat

Voor de huisstijl van Orange Angel is gekozen voor een heldere oranje kleur.

De beeldspraak van ‘Orange Angel’ komt op een subtiele manier terug: het huisje dat naar de hemel (ver)wijst en de vleugels die opgebouwd zijn met de woorden ‘Orange Angel’.

In de aanloop naar het definitieve ontwerp zijn eerst een aantal schetsen aan de klant voorgelegd. Na een tussentijds gesprek is het uiteindelijke ontwerp gekozen en verder uitgewerkt.

orange angel2008

Page 40: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“De nieuwsbrief van het Leger des Heils heeft een nieuwe lay-out nodig. Kan Dutch Portfolio ons hierbij helpen?”

Resultaat

E-mail marketing bureau Qamel heeft Dutch Portfolio gevraagd om de nieuwsbrief van het Leger des Heils opnieuw vorm te geven. Hierbij was er behoefte aan een partij die gespecialiseerd is in design in combinatie met development.

Bij het ontwerpen van de nieuwe opzet van de nieuwsbrief was het belangrijk om binnen de richtlijnen van de huisstijl van het Leger des Heils te blijven. Dutch Portfolio heeft een strak ontwerp opgeleverd waarbij het Leger des Heils de nieuwsbrief makkelijk kan voorzien van nieuwe content.

leger des heils2014

Page 41: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“We gaan een eigen zaak openen en daarvoor hebben we een logo, een flyer en een website nodig. Kan Dutch Portfolio alles ontwerpen en ons begeleiden in het creatieve proces?”

Resultaat

Het ontwerp voor naaicafé ZigZag is geïnspireerd op het moodboard dat door de klant zelf was gemaakt.

Het logo heeft een herkenbaar lijnenspel en een krachtige vormgeving. Bekijk het schetsproces op Pinterest. Bij de flyer is de vormgeving ondersteunend aan de communicatie met een opvallend design.

Voor de website van naaicafé ZigZag waren een aantal elementen heel belangrijk: gemakkelijke toepassing van foto’s, een overzichtelijke & gebruiksvriendelijke agendapagina en mogelijkheid tot inschrijving via de website.

Het menu is simpel opgebouwd en via de webteksten kunnen bezoekers ook navigeren. Omdat het een WordPress CMS betreft, kan de klant de teksten- en agendapagina zelf aanpassen.

Aan de online communicatie is een Facebook pagina toegevoegd. Tijdens een korte stoomcursus heeft de klant uitleg gehad en naaicafé ZigZag is nu zelfstandig actief op sociale media.

naaicafézigzag2012 - 2014

Page 42: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“De website van StudioDUS is verouderd en nog niet responsive. We willen graag een WordPress website laten maken waarbij we zelf de content kunnen bijhouden. Kan Dutch Portfolio ons hierbij helpen?”

Resultaat

Dutch Portfolio heeft voor StudioDus een responsive WordPress website gemaakt die makkelijk onderhouden kan worden. Ook is er een volledige SEO-check uitgevoerd, waardoor StudioDus online beter vindbaar is.

De visuele aanpassingen die zijn aangebracht in de lay-out van de website zijn vooral goed zichtbaar in de pagina’s van het portfolio en de projecten. Tevens is het inschrijfformulier voor de houtbewerkingcursussen toegankelijker geworden zodat het gebruiksvriendelijker is voor de toekomstige cursisten.

Het resultaat: een heldere website die ook makkelijk te bekijken is op tablet of smartphone waarin de meubels én het vakmanschap van StudioDUS centraal staan.

studiodus2013 - 2014

Page 43: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Binnen het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is er bij verschillende afdelingen behoefte aan een professionele opmaak van belangrijke documenten en presentaties. Kan Dutch Portfolio ons daarbij helpen?”

Resultaat

Aan het eind van een onderzoek moeten de onderzoekers hun bevindingen aan een aantal verschillende partijen presenteren. Dutch Portfolio biedt daarom regelmatig ondersteuning bij de vormgeving van deze informatie.

Hierbij kun je denken aan o.a. de opmaak van rapporten (ook Engels & Frans), PDF’s en PowerPoint presentaties. De nadruk ligt op DTP werkzaamheden en fotobewerking.

Belangrijke documenten krijgen hierdoor een consistente opmaak en een gepaste finishing touch, waardoor ze beter presentabel worden.

Koninklijk Instituut voor de Tropen2012 - 2014

Page 44: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

vidavilla2013 - 2014

Vraag

“We willen een website waarop we een selectie van vakantievilla’s kunnen aanbieden. We hebben ook een logo nodig die een luxe maar toch ook een klassieke uitstraling heeft. Kan Dutch Portfolio ons hierbij helpen?”

Resultaat

Voordat we aan de slag zijn gegaan met het ontwerp van de website is er eerst een logo en daarna de styleguides ontworpen voor VidaVilla. Het logo is strak en klassiek dat karakter geeft aan de website.

Omdat de doelgroep van deze klant in het topsegment zit, is er in het webdesign gekozen voor een luxe uitstraling met een aantal extra functies zoals een kaart met de locatie van de villa en een prijsfunctie.

In de klassieke opbouw van de website ligt de nadruk op de fotografie. Zo komen de aangeboden villa’s het beste tot zijn recht. De website van VidaVilla is geheel gebouwd in WordPress. Zo kan deze makkelijk voorzien worden van nieuwe content.

Page 45: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“We hebben een huisstijl nodig, en een website inclusief teksten. Op de website willen we zelfstandig de vacatures kunnen plaatsen. Kan Dutch Portfolio ons daarbij helpen?”

Resultaat

Voor Active HR hebben we een herkenbare huisstijl ontwikkeld die doorgevoerd is in alle communicatie-uitingen. Het webdesign is hier vervolgens op aangepast. De teksten zijn ook door Dutch Portfolio geschreven.

Het team van Active HR kan zelf de vacatures op de website plaatsen en bewerken. Daarnaast kunnen meerdere gebruikers de website beheren.

In het verlengde van dit ontwerp is ook de huisstijl van de zusteronderneming de Vakaturebank aangepast. Hiervoor hebben we ook de website ontwikkeld en alle teksten herschreven.

Beide websites zijn responsive. Dat betekent dat het formaat van de website zich automatisch aanpast aan het medium. Denk maar aan o.a. een smartphone, tablet of een groter scherm.

active hr2011 - 2014

Page 46: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

beter-uit reizensingle2008 - 2014

Vraag

“Binnen Beter-uit Reizen gaan we ons reisaanbod afstemmen op de individuele reiziger. Voor deze Single reisgids hebben we een fris ontwerp nodig en een magazine in een handzaam formaat. Kan Dutch Portfolio dit voor ons ontwerpen?”

Resultaat

Het doel was dat de reisgids een aantrekkelijke uitstraling zou krijgen en geschikt was om op een koffietafel te leggen.

Vanuit die gedachte is er gekozen om de cover eenvoudig te houden en wordt er in de gehele opmaak met veel kleur gewerkt. Dat zie je o.a. terug in de opmaak van de pagina’s en de gekozen beelden.

Dutch Portfolio werkt sinds 2008 samen met Beter-uit Reizen. Sindsdien verzorgen we de halfjaarlijkse reisgidsproducties. Naast de Single reisgids hebben we ook de restyle en opmaak van de ‘Young’ reisgids verzorgd.

Tijdens de grote producties werken we ook op het hoofdkantoor van Beter-uit Reizen. Zo houden we de lijnen kort en kunnen we snel inspringen op de wensen van de klant.

Naast de reisgidsen werken we ook aan andere opdrachten zoals advertenties, flyers en webbanners.

Page 47: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Voor in de werkruimtes van het SKF Engineering & Research Centre willen we graag kunstwerken laten ontwerpen en een praktische afscheidingswand ontwikkelen die we ook als decoratie kunnen gebruiken. Kan Dutch Portfolio ons hierbij helpen?”

Resultaat

De muren van het industriële SKF-gebouw zijn door Dutch Portfolio van gepaste aankleding voorzien.

Er is gekozen voor grote canvasdoeken (300×100 cm) waarop producten afgebeeld zijn die de SKF-kogellagers bevatten. In het beeld is op een subtiele wijze ook het logo van SKF verwerkt.

Met de mobiele afscheidingswanden kunnen de grote werkruimtes van SKF gemakkelijk gesplitst worden. De wanden hebben een dubbele functie: als afscheiding en als aankleding van het gebouw. Daarnaast voldoen ze ook aan de gestelde veiligheidseisen.

Het ontwerp van de wand is van passend beeld-materiaal voorzien. Zo kan op een gemakkelijke manier de industriële sfeer in de verschillende ruimtes uitgebalanceerd worden.

skf engineering& research center2007 - 2014

Page 48: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Kan Dutch Portfolio voor ons een zakelijke brochure vormgeven waarin de productfoto’s goed naar voren komen?”

Resultaat

Bij de brochures van Wright Medical EMEA is er gekozen voor een neutrale opmaak waardoor het beeld optimaal tot z’n recht komt.

De teksten zijn heel informatief, daarom is de vormgeving van de content rustig gehouden. De huisstijl komt terug in subtiele kleur accenten.

wright medicalemea2010 - 2014

Page 49: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Vraag

“Voor ons Europese hoofdkantoor willen we mooie illustraties als aankleding voor het interieur. De ontwerpen moeten aansluiten op de corporate identity.”

Resultaat

Dutch Portfolio heeft verschillende ruimtes van het Wright Medical hoofdkwartier voorzien van grote illustratieve canvasdoeken (140×200 cm).

In de illustraties zijn op een speelse wijze orthopedische implantaten van Wright Medical te zien, die afgebeeld zijn binnen de contouren van het lichaam. De lijnen illustreren de beweging van het lichaam.

De doeken zijn binnen de organisatie zeer positief ontvangen en zijn ook voor de vestigingen in o.a. Italië, Duitsland en Groot Brittannië nabesteld.

wright medicalemea2010 - 2014

Page 50: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Poster AH-Distributie centra2005 - 2006

Vraag

“We hebben een poster nodig waarmee we nieuwe vakantiemedewerkers gaan werven voor ons distributiecentrum.”

Resultaat

Voor de wervingsposter van Albert Heijn is het hele ontwerp, inclusief de teksten, door Dutch Portfolio ontworpen.

De poster is gebruikt voor de wervings-campagne van Albert Heijn distributie centra in Geldermalsen en Nieuwegein.

Daarbij waren MBO en HBO studenten de doelgroep. De poster is op verschillende hogescholen in de regio verspreid.

Page 51: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

toggler2009 - 2014

Vraag

“Kan Dutch Portfolio voor ons een strakke en overzichtelijke website ontwerpen, die perfect aansluit bij de huidige huisstijl?”

Resultaat

De huisstijl van Toggler is doorgetrokken in het webdesign. Het menu is overzichtelijk met een duidelijke navigatiestructuur.

Navigeren kan via het menu aan de linkerzijde en het horizontale menu in de bovenbalk. De website is ook makkelijk bestuurbaar op smartphones.

Daarnaast heeft Dutch Portfolio ook de visitekaartjes opgemaakt en de huisstijl voor Toggler Alligator vormgegeven. Hiervoor is de website nog in ontwikkeling.

Dutch Portfolio is regelmatig betrokken bij de marketingstrategie van Toggler. Hierin is de rol met name adviserend van aard.

Page 52: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

ncrv-reizen2009 - 2014

Vraag

“Kan Dutch Portfolio voor de reisgidsen een gepast stramien opzetten en de gidsen ook DTP’en?”

Resultaat

De reisgidsen van de NCRV-Reizen worden volledig door Dutch Portfolio vormgegeven. Alle DTP werkzaamheden, de opmaak en de selectie van het beeldmateriaal zijn daarbij inbegrepen.

Dutch Portfolio is sinds 2008 verantwoordelijk voor de vormgeving van alle reisgidsen van NCRV-Reizen. De halfjaarlijkse reisgidsen zijn grootschalige producties, van zo’n 50 pagina’s.

Page 53: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

what can dutch PORTFOLIO do for you?

Page 54: Dutch Portfolio - 2014

© 2014 - Dutch Portfolio

Dutch PortfolioUraniumweg 173542 AK Utrecht

+31 (0) 85 877 34 [email protected]

2005 - 2014 ©

des

ign develo

pm

ent

co

n t e x t