Dutch Brochure

Click here to load reader

 • date post

  25-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Dutch Brochure

Transcript of Dutch Brochure

 • www.visitmalta.com

  GOZO COMINOMALTA

 • 2

  In het hart van de Middellandse Zee vindt u Malta, Gozo en Comino. Malta is een eilandenrijk met de na-druk op rijk, want we zijn gezegend met een aangenaam klimaat, prach-tige stranden, kristalheldere kustwa-teren, eeuwenoude cultuurschatten en een gastvrije bevolking... alles wat een bezoeker zich wensen kan.

  Door de eeuwen heen is Malta be-schouwd als een begeerlijk paradijs, waar dan ook dikwijls om gevochten is. Nu is Malta een volwaardig lid van de Europese Unie. Een onafhankelijk land, dat buitenlandse gasten met open armen ontvangt. Het hele jaar door, want op Malta is in elk seizoen wel iets te beleven.

  Het meest bijzondere van Malta is misschien wel de perfecte balans tussen traditionele gastvrijheid en een moderne, kosmopolitische instelling. Steeds vaker wordt het voornamelijk Engelstalige Malta gekozen als locatie voor grote film- en televisieproducties, terwijl de indrukwekkende Grand Harbour in Valletta vaste aanlegplaats is voor luxe cruiseschepen uit alle werelddelen.

  Malta ligt op maar een paar uur vliegen vanaf Schiphol of Brussel, en is ook bereikbaar met voordelige char-tervluchten. Dus wilt u vol overgave genieten van een onvergetelijke eilandvakantie in de Middellandse Zee? Laat u verleiden door Malta.

  Malta... eilandenrijk in de Middellandse Zee

 • Zon en zee vormen de ware essentie van Malta. Het verbluffende contrast tussen de zonovergoten woeste rotsen en het peilloze blauw van de omringende zee geeft vele bezoe-kers een adembenemende eerste indruk

  Het lijkt wel of de zon altijd schijnt op Malta. In de winter komen duizenden bezoekers bij ons hun hart verwarmen en energie bijtanken. In de zomer is de warmte een prachtig excuus om lek-ker te ontspannen op een terrasje of het strand.

  D levensader van de Maltezer archipel is de zee. De glasheldere kustwateren krioelen van het leven, met een grote variteit aan flora en fauna. We springen er voorzichtig mee om, want zowel de lokale bewoners als hun gasten genie-ten met snorkel of duikpak van het kleurrijke schouwspel onder water. De aangename tem-peraturen zorgen ervoor dat je er vrijwel het hele jaar door kunt zwemmen.

  Ook p het water is er overigens genoeg te be-leven. De beste manier om de vele baaitjes en beschutte strandjes te ontdekken is per zeilboot of met een gemotoriseerd schip. Er zijn diverse verhuurbe-drijven en mogelijkheden voor dagtrips rond de eilanden.

  In de Grand Harbour van hoofdstad Valletta zijn jaarlijks vele cruiseschepen te gast. Steeds meer mensen kiezen voor een cruise & stay-arrangement, met een ontspannen verblijf in Malta als start- of eindpunt van hun reis.

  Tussen zon en zee

  4

 • De inwoners van Malta zijn ge-vormd door de roerige geschiedenis en de ligging van de eilanden. We spreken meerdere talen. Onze moe-dertaal is het Maltees, een Semitische taal met sterke Latijnse invloeden. Als gevolg van de Britse kolonisatie is het Engels de tweede officile taal, terwijl door de nabijheid van Sicili ook veel Maltezers Italiaans spreken. En steeds meer mensen leren Frans, Duits of een andere taal.

  We mogen zonder overdrijving stel-len dat de Maltezers tot de meest gastvrije volkeren in de regio beho-ren. We staan bekend om onze open en vriendelijke houding en doen er alles aan om te zorgen u zich bij ons thuis voelt. Vraag aan iemand waar-om hij of zij steeds naar Malta terugkeert en de kans is groot dat het antwoord luidt: de warme relatie met de eigenaren van hotel of vakantiehuis.

  Wij genieten van het leven, zoals ook blijkt uit de vele dorpsfeesten ter ere van onze beschermheiligen. Waarbij u als gast overigens van harte welkom bent. Gedeeld plezier is dubbel plezier!

  Gastvrijheid is verankerd in het karakter van Malta en wordt zelfs al geroemd in evangelist Lucas beschrij-ving van de schipbreuk van apostel Paulus voor onze kust in het jaar 60. We blijven trouw aan onze tradities, maar staan k open voor de steeds veranderende wensen van onze gasten. Bezoekers stellen dat zeer op prijs.

  Een warm ontvangst

  6

 • Dolce far niente, zeggen onze Siciliaanse buren: zalig niets doen. De eilanden Malta en Gozo zijn ideale plekken om de drukte van alledag achter u te laten. Zomer of winter... laat u lekker meevoeren met het Mediterrane levensritme. U hoeft even helemaal niks.

  Welk eiland u ook kiest, de sfeer is er altijd heerlijk ontspannen. Voor optimale rust en privacy wordt u als een vorst ontvangen in een van de traditionele natuurstenen gasthuizen, overdekt met Bougainville-ranken. Wilt u een meer levendige plek, kies dan een modern hotel of vakantiepark aan de kust. Daar kunt u s avonds genieten van een drankje op uw eigen balkon met uitzicht over de boulevard of de zee. Of bent u meer iemand voor een verwenvakantie? Dan biedt Malta u ruime keuze aan luxe wellness-hotels met onder meer fitness, thermische baden, massage en sauna, waar u helemaal tot uzelf kunt komen.

  Er echt even ontspannen tussenuit

  8

 • 7.000 jaar beschaving

  1565 Grote Belegering: de Ottomanen belegeren Malta met een enorme overmacht maar worden afgeslagen door een klein leger ridders en Maltezers

  1566 Stichting van Valletta, de nieuwe hoofdstad, genaamd naar Grootmeester Jean de la Valette, held van de Grote Belegering

  1798 Het Franse leger onder leiding van Napoleon Bonaparte verovert de eilanden op weg naar Egypte. Na 268 jaar worden de Ridders van Sint Jan uit Malta verdreven

  1800 Maltezers komen in opstand tegen de Fransen, die worden verdreven. In 1800 wordt Malta een Britse kolonie

  1964 Malta onafhankelijke staat binnen Britse Gemenebest

  1974 Malta wordt een Republiek

  2004 Malta lid van de Europese Unie

  5000 v. Chr. Eerste bewoners komen naar Malta vanaf Sicili36002500 v. Chr. Bouw van megalithische tempels800480 v. Chr. Onderdeel van het Fenicische Rijk218 v. Chr. Romeinen veroveren Malta tijdens tweede Punische Oorlog60 AD Paulus leidt schipbreuk voor de kust (Handelingen 2728) 395870 Byzantijnse Rijk8701090 Arabische overheersing10901194 Normandische overheersing, koninkrijk van Sicili11941530 Afwisselend eigendom van de Hohenstaufen, het huis van Anjou, Barcelona en Aragon1530 Eilanden geschonken aan de Johannieters (Ridders van Sint Jan), ook bekend als de

  Maltezer Orde10

 • Architectonische schatten uit een pe-riode van zevenduizend jaar beschaving vor-men het indrukwekkende decor van al uw ac-tiviteiten op Malta en de zustereilanden Gozo en Comino. U verblijft in een ware schatkamer vol cultureel erfgoed, zowel oud als modern. Een verzameling van hoogtepunten uit de tientallen culturen die ons land bevolkten.

  Op onze eilanden vindt u maar liefst drie Werelderfgoedlocaties, aangewezen als be-schermd erfgoed door UNESCO. Verder zijn er meer historische monumenten en beziens-waardigheden per vierkante kilometer dan waar ook ter wereld. Een wandeling door de straten van onze dorpen en steden voelt als een reis door de tijd.

  Over de megalithische tempels van Malta is weinig bekend. Ze zijn ouder dan de Egyptische piramides en Stonehenge, maar wie bouwden zulke enorme constructies, en waarom? Wat is er gebeurd met de rijke beschaving die deze indrukwekkende tempels heeft opgericht? Door de eeuwen heen hebben vele machthebbers hun oog laten vallen op Malta en Gozo. Fenicirs, Grieken, Romeinen, Arabieren en Castilianen, en later de Maltezer Ridders, de Fransen en de Britten. Allemaal hebben ze bijgedragen aan het rijkgeschakeerde culturele palet dat Malta zo bijzonder maakt.

  Steden als het barokke Valletta door Sir Walter Scott ooit beschreven als die schitterende stad, gelijk een droom en de middeleeuwse vesting Mdina zijn doordesemd van uiteenlopende beschavingen. De rijkdom van de geschiedenis geeft een extra dimensie aan uw bezoek.

  Een schatkamer vol cultureel erfgoed

  12

 • U zult zien, Malta leent zich uitstekend voor passieve ontspanning. Maar ook meer avontuurlijk aangelegde, actieve vakantievier-ders komen er zeker aan hun trekken. Voor hen hebben de spectaculaire kustgebieden een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Met woeste rotsen en uit zee oprijzende kliffen, afgewisseld door beschutte intieme zwemstrandjes met namen als Golden Bay, Paradise Bay en Ramla lamra Bay.

  De eilanden zijn de perfecte uitvalsbasis voor elke denkbare watersport. Vooral duiken is immens populair. Malta, Gozo en Comino beschikken over uitstekende faciliteiten voor zowel beginners als gevorderde duikers, met duiklocaties in open water, grotten en wrak-ken.

  Een fantastische manier om de eilanden eens vanuit een andere hoek te bekijken, is met een ontspannen rondvaart. Wilt u liever iets meer actie? Dan behoren ook zeilen, kajakken, jetskin, kitesurfen en parapente tot de mogelijkheden.

  De eilanden zelf bieden al evenveel mogelijkheden voor actieve reizigers, aangetrokken door een horizon vol barokke torens van kerken en kathedralen. Wandelaars, fietsers en ruiters kunnen de kleinste paadjes en karrensporen verkennen en ontdekken zo stille dorpspleintjes, oude boerenhoeves en afgelegen kapel-letjes, maar ook fraaie vergezichten over valleien of de zee.

  Voor de chte avonturiers hebben we spectaculaire rotspartijen, die er bijna om smeken bedwongen te worden. Met als mooiste beloning opnieuw zon adembenemend uitzicht over zee.

  Een reis van avonturen en ontdekkingen

  14

 • De Maltese eilanden vormen een bijzonder, au-thentiek decor voor een toenemend aantal internatio-nale culturele en sportieve evenementen voor bezoe-kers uit de hele wereld.

  Op de agenda staan diverse regionale & internationale evenementen, tentoonstellingen en concerten. Met keuze uit optredens van internationale rocklegendes, klassieke concerten en een ja