DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

64

description

DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Transcript of DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Page 1: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016
Page 2: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Pagina 2 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 3: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 3

Onze A1 begon het seizoen 2015-2016 met een zeer goede voorbereiding. Helaas was de start van de competitie niet geweldig maar uiteindelijk zijn jullie door een sterke 2e helft 3e geëindigd in de competitie. Jongens een prima prestatie!!!!

Een extra compliment wil ik geven aan de begeleiding die er in geslaagd is voor volgend seizoen een groot aantal jongens klaar te stomen voor de selectie. Jongens veel succes komend jaar bij de senioren en voor de ‘achterblijvers’ zet hem op om de prestaties van dit mooie seizoen te verbeteren.

Frans van AmerongenVoorzitter DSV’61

Door de voorzitter...

Vormgeving : Klaver4reclame.nl

Redactioneel : Klaas Jan Zondag Frans van Amerongen, voorzitter Technische staf en alle spelers

Foto materiaal : Jacob van den Hoek, Wilfred Boon

Page 4: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

SPONSOREN DSV’61 A12015 / 2016

KledingsponsorTechnische staf

PGA Transport‘t Harde

Zaterdagmorgen 22 augustus 2015 werd de technische staf en begeleiding van de A1 in nieuwe kledij gestoken door Transport-bedrijf PGA uit ‘t Harde. De over-handiging gebeurde door André Huenestein, mede eigenaar van PGA Transport. André kreeg uit handen van een bestuurslid van DSV een bloemetje aangebo-den en werd bedankt voor deze prachtige outfit. Ook wij van de technische staf en begeleiding willen PGA Transport nogmaals hartelijk danken voor deze schitterende kleding.

KledingsponsorTeam DSV ‘61 A1

Rabobank NW-VeluweElburg

TassensponsorKWS Infra

Pagina 4 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

KWSKWS

Page 5: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

SPONSOREN DSV’61 A12015 / 2016

KledingsponsorTeam DSV’61 A1

HB HekwerkDoornspijk

KledingsponsorTeam DSV’61 A1

De BoerMakelaars- &

Assurantiekantoor

DoornspijkElburg

Nunspeet

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 5

Page 6: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

BEKERWEDSTRIJDEN Tegenstanders DSV’61 A1

TEGE

NSTA

NDER

S DS

V’61

A1

DSV’61 A1 - ZAC A26-1

22 augustus 2015Bekerwedstrijd

SWIFT A1 - DSV’61 A1 2-5

29 augustus 2015Bekerwedstrijd

DSV’61 A1 - SVI A2D9-0

5 september 2015Bekerwedstrijd

HARDENBERG 85 - DSV’61 A10-1

24 oktober 2015Bekerwedstrijd

DSV’61 A1 - DETO A11-7

27 februari 2016Bekerwedstrijd

Pagina 6 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 7: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 7

Hallo beste lezers,

Hierbij het eerste verslag van de A1 seizoen 2015/2016. Ik hoop dat jullie er veel plezier aan zullen beleven en ook nog meekrijgen hoe de wedstrijd was.

Vandaag mochten we dan eindelijk beginnen met de of-ficiële wedstrijden. Waar vorige week nog werd gespeeld om de prestigieuze ’Veluwecup’, waar we op de 4e plek eindigden, stond er vandaag een bekerwedstrijd op het programma en wel tegen ZAC A2. Niemand wist eigenlijk hoe goed ZAC zou kunnen zijn omdat er gewoonweg nog nooit tegen gespeeld is in eerdere jaren. Wel spelen ze aan-komend seizoen net als ons 2e klasse, dus onderschatting was niet op z’n plaats.

Verder was het zo dat 7 jongens uit het team op Terschelling op trainingskamp waren geweest en zo de 3e helft konden domineren voortaan. Helaas worden er alleen maar punten verdeeld in de 2 helften daarvoor en zo was het afwach-ten hoe dit zou uitpakken. Gelukkig waren we zo ongeveer compleet en konden we gaan proberen een goede start te maken in het begin.

De volgende 11 spelers mochten aan de aftrap verschij-nen voor dit spektakelstuk:Op goal stond Thijs Markus, uit de B1.Links en rechtsback waren Rick Visch en Dean Holste-ge. Centraal stonden Wilbert van Loo© en Tim Buurkes.Links en rechtsmid begonnen Mark Versluis en Erik van den Berg. Centrale middenvelder was Mark van Klom-penburg.Links en rechtsbuiten waren William Bosch en Peter Mulder. Spits was Klaas-Jan Zondag.De bank werd warm gehouden door Wilbur Akster, Gerwin uit de Fles en Martijn van de Bosch, eveneens uit de B1.Afwezig waren Jacco van den Hoek vanwege blessure-leed en Joes Hamelink die nog op vakantie was.De technische staf bestond uit coach Hendri Hue-nestein, assistent Bert van Loo, fotograaf/leider Jacob van den Hoek en Bertus Mouw was de grensrechter.

Het was 12:10 en we mochten het veld betreden, eindelijk weer een potje om het ’eggie’. Gras lag er goed bij, zonne-tje scheen net iets te veel, supporters kwamen vanuit het hele dorp aangestormd om deze pot te kijken. Als er nu nog iets mis zou gaan dan zou dat onverklaarbaar zijn.

En dan klonk daar eindelijk het fluitsignaal om de aftrap te nemen. ZAC nam direct het heft in handen en begonnen als een geoliede machine aan te vallen en alles wees op een zware pot. Gelukkig was het motortje snel leeg en konden we langzaam maar zeker de regie overnemen. Dit deden we door vroeg druk zetten op de wanhopige verdedigers en vlug de ruimte achter de verdediging te zoeken. We kregen al snel na de stormloop kansjes en werden steeds beter.

Na een kwartier/20 minuten maken we door ons spel ook een goal. Het is een bal vanaf de zijkant die niet goed word weggewerkt en tegen Mark V aankomt waardoor de bal bij Peter beland en die rond vervolgens keurig af, 1-0! Na dit doelpunt blijven we kansen krijgen maar het net blijft onbe-weeglijk hangen, wat uiteraard niet de bedoeling is. Gelukkig maken we voor rust nog een doelpunt. Het is Mark

DSV’61 A1 – ZAC A2 (6-1)

V. die langs enkele tegenstanders gaat en vervolgens met een bekeken steekballetje William vrij zet voor de keeper, William vervolgens heel kalm blijft en binnenschiet, 2-0! Na deze goal enkele grote en kleine kansen maar geen goals en zo gaan we aan de thee met een voorsprong.In de rust weinig te klagen vanaf Hendri’s kant, hete thee en wissels. Erik was al in de 1e helft gewisseld vanwege een blessure en op zijn plek speelt Gerwin. Wilbur vervangt Peter en Martijn van de Bosch komt op de plek van Mark V.

Door deze wijziging gaat William op de rechtsbuiten, Klaas-Jan linksbuiten en Wilbur in de spits. We krijgen nog een belangrijke boodschap mee voor in het veld en die luid:’3-0 maken en uitlopen naar een hogere score’.

Dat deze boodschap niet aan dovemans oren besteed was bleek wel. We klappen er lekker op en de ingebrachte spe-lers blijken weer wat verse energie te brengen. Na enkele aanvallen van ons word Wilbur op gegeven moment op de hakken getrapt in het strafschopgebied en we krijgen een penalty. Deze neemt Wilbur zelf en we hebben de belang-rijke 3-0 binnen. Wat gezegd is gebeurt vervolgens. We komen kort erna ook nog op 4-0. Mark v K weet de bal na uitverdedigen tussen de verdedigers door op Wilbur te geven en die kan richting goal, maakt vervolgens geen fout en verschalkt de goalie!

Helaas houden we de 0 achterin niet vast en laten we ZAC nog een eretreffer scoren, zo zijn we dan ook wel weer. He-laas mag ZAC maar even nagenieten van dit moment want we zijn alweer bezig om te laten zien dat we keigoed zijn. We zorgen namelijk voor uitbreiding van de score. William krijgt na druk zetten bij de keeper de bal in de voeten en legt vervolgens voor op Klaas die vervolgens de bal weet te scoren.

Na dit unieke moment word Klaas gewisseld voor Peter en even later mag ook Rick eruit voor Mark V en beginnen we aan een slotoffensief. Althans, Wilbur blijkt nog een hoop energie te hebben en sprint vanaf middenlijn naar de goal langs iedereen heen, geeft de bal strak voor en de verdedi-ger van ZAC glijd netjes binnen, 6-1! Na dit goal duurt het niet lang meer voor er word afgefloten.

Na deze slachtpartij, waar menig slager niet aan kan tip-pen, gaan we de kleedkamer in en houden de 3 punten in Doornspijk. Een prima eerste wedstrijd en een hoopvol begin van het seizoen. Zonder op zaken vooruit te lopen no-digen wij u alvast uit voor onze huldiging op het sportpark.

Dit alles natuurlijk in de hoop dat Erik dan hersteld is van zijn ingescheurde enkelbanden. Velen weten dat dit natuurlijk de welbekende aanstelspier is, maar voor de rest wensen we je natuurlijk veel succes met het herstel!Volgende week kunt u het knapste elftal van de Veluwe en omstreken niet komen bekijken vanwege onze beker-verplichting in Swiftverband tegen Swift’64 A1. Nu al een spannende wedstrijd, dus neemt allen de moeite om af te reizen en ons support te geven. Donaties voor onze 3e helft zijn ook prima als motivatie.

Auteur: Klaas Jan Zondag

22 augustus 2015

Page 8: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Pagina 8 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Swift’64 A1 – DSV A1 (2-5)

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd in de beker op het programma en wel tegen Swift. De geschiedenis leert ons dat het niet de meest briljante tegenstander is maar vaak beschikken over snelle spelers. Een goede research leerde dat Swift enkele seizoenen geleden al wat spelers was kwijtgeraakt aan ASVD en ze vandaag 3 spelers mis-sen. Al met al een kwalitatief minder geworden tegenstan-der op papier. Maar om elke vorm van onderschatting te-gen te gaan probeerden we er wel op een goede manier naar toe te leven. Zodoende waren we superscherp voor de wedstrijd en was iedereen vol goede moed om de volgende ronde in de beker een stukje veiliger te stellen. Vandaag was er ook een nieuwe chauffeur bij, namelijk Mark Versluis. Dit heeft hij niet slecht gedaan en hij wist zonder brokken te maken zijn teamgenoten goed te bege-leiden.

De volgende elf jongens begonnen aan deze pot:Onze goalie was Jacco van den Hoek, na lange afwezig-heid weer terug tussen de palen.Links en rechtsback waren Rick Visch en Dean Holste-ge. Centraal achterin stonden Tim Buurkes en Mark Ver-sluis.Links en rechtsmid stonden Klaas-Jan Zondag en Ger-win uit de Fles. Centrale man was Wilbert van Loo©.Links en rechtsbuiten mochten William Bosch en Joes Hamelink beginnen. Wilbur Akster stond in de spits.Wissel stonden Peter Mulder en Martijn van de Bosch (B1). Afwezig waren Mark van Klompenburg en Erik van den Berg.De technische staf was incompleet. Bert van Loo ont-brak vanwege andere verplichtingen, prioriteiten stellen meneer van Loo!Hendri Huenestein was aanwezig als coach en Jacob weer in zijn vaste fotograafrol. Bertus Mouw stond te vlaggen en konden we beginnen.

De zon scheen lekker, het gras was lang en droog, onder de supporters van Swift bleken er enkele prima targets te staan en alles was klaar om een heerlijke pot voetbal te be-werkstelligen. Om 12:00 mochten we aftrappen van onze warrige leidsman.

Daar gingen we, combinaties hier en daar, flitsend voetbal over vele schijven en tikkie takka voetbal, tenminste dat was de insteek. Helaas gaf het veld ons de verplichting om bal-len ontzettend hard in te spelen want anders rolde het maar langzaam en was het balverlies. Gelukkig wisten we de lan-ge bal prima te hanteren en de verdedigers van Swift eens even goed te testen. Dat ze gruwelijk hard zakten was de verdienste van onze aanval of de zon, maar goed dat doet er ook weinig toe.

We komen na 20 minuten op een voorsprong. Het is een bal van achteruit die door Wilbert achter de verdediging word neergelegd op Wilbur, die loopt richting doel en weet de bal in te schieten, 0-1! Kort hierop krijgen we een cor-ner die William mag trappen. Hij geeft de slechtste corner uit zijn prille loopbaan, als we William zelf moeten geloven, maar de bal beland via via voor de voeten van Wilbur, die neemt de bal even een stukje mee en knalt binnen, 0-2! Wat onscherpte van onze kant leid een aanval in van Swift, die weten ze niet om te zetten in een goal en we veroveren de bal. De bal beland bij Klaas, die ziet Wilbur diep gaan en geeft de bal mee. Wilbur wint het duel op snelheid en

kracht en snijd naar binnen richting goal, ziet Joes vrijstaan en trekt hard en laag voor, Joes tikt vervolgens simpel bin-nen en bezorgt ons de 0-3! Hierna probeert Swift meer druk uit te oefenen maar weet slechts eenmaal gevaarlijk voor Jacco te verschijnen, die redde prima. Vlak voor rust ook nog 0-4. Het is opnieuw Wilbur die na een bal van achteruit de zestien in loopt en schiet, de onzekere goalie tikt de bal slecht weg en zodoende beland deze voor de voeten van William die weinig moeite heeft met deze kans en ons op een ruime voorsprong schiet.In de rust een tevreden sfeertje, prima thee, het weggaan van de mooiste supporters van de polder en een wissel. Peter komt erin voor Joes en de rest blijft staan. Tim is in de 1e helft al geblesseerd uitgevallen en Martijn kwam op mid en Wilbert schoof een plekje naar achter.

De 2e helft is helaas geen kopie van de 1e. We krijgen de 1e kansen, verzuimen onze voorsprong uit te bouwen en krijgen het voor elkaar om een goal tegen te krijgen. Het is een balletje tussendoor die na wat onscherpte van Klaas bij Rick beland. Hij weet van schrik even niet zo snel wat te doen en zodoende profiteert Swift, 1-4. Gelukkig maken we hierna Swift mentaal kapot. De beken-de doordruk en vasthouden kreten zijn nog niet voorbij of Wilbur heeft de bal al in het netje gelegd. Het is direct vanaf de aftrap een goede bal van Wilbert op Wilbur, die loopt door en verschalkt de keeper met een prima lobje, 1-5!

Na dit moment een wedstrijd zonder grote kansen voor beide kanten. Tot aan de zestien en niet verder is het een beetje. Besluiteloosheid of toch de hitte? Afijn, we weten niet meer te scoren maar Wilbert weet het toch nog een minder pijnlijke middag te maken voor Swift. Hij weet de bal volledig verkeerd te raken en maait er half onderdoor. Rick die nog meerent om de schade te herstellen komt ook niet meer bij en zo kan de tegenstander 1 op 1 kalm afron-den, 2-5.

Zo winnen we deze wedstrijd zonder veel moeite en kun-nen we met een goed gevoel volgende week onze laatste wedstrijd tegen SVI A2 voetballen. Bij een gelijkspel zijn we al door, komt allen, 12:00 op het eigen sportpark!

Maandagavond spelen we een oefenwedstrijd tegen Zwol-sche Boys A1 om 19:30.

29 augustus 2015

Page 9: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 9

DSV A1 – SVI A2D (9-0)

Afgelopen zaterdag mochten we thuis aantreden tegen SVI voor onze laatste bekerwedstrijd. Een duel met een vrij sim-pele boodschap, namelijk dat we niet moesten verliezen. Bij een gelijkspel zouden we al door zijn. Natuurlijk zijn wij gretig genoeg om voor een lekker winstpartij te gaan en onze voorbereiding op de competitie winnend af te sluiten. Over SVI was vrij weinig bekend, nooit tegen gespeeld en een 2e klasser, net als wij. Wij wisten alleen wel dat we ze wilden overlopen. Dat de vorige 3 wedstrijden al aardig wat vertrouwen gaf blijkt wel uit het aantal van 17 gescoorde goals maar ook 5 tegen. Dus een keer de 0 houden zou ook mooi meegenomen zijn.

Als verdere belangrijke mededeling moet worden gemeld dat Bert van Loo tegenwoordig weer voetbalt. Hij word ook wel de Cruyff van de Schiksweg genoemd en dat niet zon-der reden. Hij mag deze kunsten vertonen op de vrijdag-avond tegen andere 45+-ers. Helaas was het vanwege het slechte weer afgelopen vrijdag afgelast maar niet getreurd, want vrijdag 25 april is er opnieuw de kans om hem te zien schitteren. Een welbekende kapbeweging met versnelling zal zeker onderdeel zijn van het pakket. En voor de ouder-wetse tackles zonder scheenbeschermers is Bert ook niet te benauwd. Al met al een echte aanrader voor de echte voetballiefhebber.Als laatste moet ik u en jullie melden dat we er voor de ver-andering allen goed uitzagen vanwege onze teamfoto voor de wedstrijd. Dat de KNVB ons niet na of voor de meiden A laat spelen zorgt wel voor enig gemor, want ja moeten we nou alleen voor de foto netjes? Dit is trouwens een open brief aan de KNVB om de programma’s nog eens goed door te nemen en wat wijzigingen hier en daar te doen. En aan de dames een oproep namens onze vrijwel vrijgezelle selectie om eens een kijkje te nemen. Tot zover alle hoofd-zaken en nu verder naar de leukste bijzaak van afgelopen zaterdag, de wedstrijd.

Om te beginnen de opstelling:Jacco van den Hoek stond als opvulling in de goal.Verdedigers waren Rick Visch, Mark Versluis, Tim Buur-kes en Dean Holstege, v.l.n.r.Op het middenveld begonnen Joes Hamelink, Wilbert van Loo© en Gerwin uit de Fles.Doelpunten moesten komen van William Bosch, Wilbur Akster en Peter Mulder.Wissels waren Erik van den Berg en Mark van Klom-penburg, teruggekeerd van hun blessures.Afwezig vanwege de zeurdarm was Klaas-Jan Zondag.De technische staf was compleet met Hendri Hue-nestein als coach, Bert van Loo als assistent, Jacob van den Hoek als fotograaf van dienst en Bertus Mouw stond te vlaggen.

Het veld oplopend en de tegenstander bekijkend bekruipt ons de angst dat SVI nog wel eens een pittige tegenstan-der kon zijn. Lange spelers, inloopshirtjes net als wij, ook een positiespel voor de wedstrijd, een aanvoerder die de spullen klaarzet en grote pionnen. Maar gelukkig is uitstra-ling slechts uitstraling en dat ondervonden wij ook aan de levende lijve. We begonnen vrij aardig, maar pas later werd het goed. En dat goed spel leid tot doelpunten is voor iedereen een inkoppertje. Dat we daar niet te lang over doen is ook pret-tig. Het is Tim die besluit de lat lekker hoog te leggen qua niveau doelpunten maken.

Het is William die in de 10e minuut de corner trapt vanaf links en voorslingert op Tim. Die bedenkt zich opeens dat hij lang is net als Zlatan Ibrahimovic en vind dat genoeg ver-gelijking om eens gek te doen. Hij komt naar voren rennen richting bal, de bal lijkt iets te hard maar niet voor de stelten van Tim. Hij doet een halve karatetrap naar achter en tikt de bal prachtig binnen met zijn rechterbeen, 1-0! Tim is trou-wens gewoon bereikbaar voor handtekeningen en foto’s.

Na dit doelpunt bouwen we snel uit. Het is opnieuw Wil-liam die assisteert. Ditmaal op heerlijke wijze. Hij snijd naar binnen en geeft de bal achteloos achter de verdediging op Wilbur. Die kijkt naar de goalie en tikt de bal er vervolgens overheen, 2-0! Ook nu zijn we nog steeds gretig. Dat blijkt wel uit het feit dat zelfs Jacco een aandeel krijgt in de 3e goal. Hij weet na een aanval van SVI de bal snel naar voren te schieten, over de verdediging van SVI heen, Wilbur was al vertrokken en kan doorlopen richting doel. Hij kopt de stuiterende bal vervolgens over de keeper heen, 3-0! Wilbur heeft er na dit doelpunt nog geen genoeg van en gaat nog even door. Hij is vlak na zijn 2e scherp op de terugspeel-bal van SVI, onderschept de bal vlak voor de keeper en tikt simpel binnen voor de zuivere hattrick en eveneens zijn 11e goal in 4 wedstrijden. Dat hij daarna niet zijn medespelers uit het oog verliest, blijkt uit de 5e goal. Hij zet druk op de zwakke verdediging van SVI en pakt de bal af, loopt de zes-tien in, Wilbert vraagt ondertussen op randje zestien om de bal vervolgens geeft Wilbur de bal af en Wilbert weet keurig binnen te schieten, 5-0!

In de rust Is er weinig reden tot klagen en dat gebeurt dan ook niet. Wel wissels in de vorm van Peter voor Erik en Wilbert voor Mark. Joes gaat hierdoor naar rechtsbuiten en Erik komt rechtsmid. Ook waarschuwt Hendri ervoor dat we wel scherp moeten blijven.Dat we dat gelijk na rust nog blijken te zijn zorgt voor een doelpunt. Het is Wilbur die over links de actie doet, William ziet vrijstaan en die rond keurig af, 6-0! Hierna zakt het ni-veau met een grote snelheid en duurt het heel wat minuten en foute passes voordat we weer eens doeltreffend zijn.

Het is opnieuw Wilbur met de actie, ditmaal over rechts en opnieuw bereikt hij William en opnieuw schiet William raak, 7-0! Wilbur word na zijn 3 goals en 3 assist gewisseld en Wilbert mag nog even minuten maken. Zo brengen we weer wat gretigheid erin en dit resulteert in opnieuw een goal. Het is ditmaal Joes die de bal voorgeeft op Wilbert, die kopt naar achter en de keeper zal deze bal toch moeten hebben. Dit gebeurt gelukkig niet en William staat al klaar om deze blunder af te straffen en zo ook een hattrick te maken, 8-0! Erik sluit deze doelpuntrijke partij af met een schuiver onder de keeper door na goed voorbereidend werk van Gerwin, 9-0!De 10 halen we net niet maar de cleansheet wel en zo gaan we glansrijk door in de beker. 20 gescoord en 3 tegen, een goede voorbereiding op de competitie.Aankomende zaterdag mogen we weer thuis! Ditmaal van-wege onze 1e competitiewedstrijd tegen Hattem A1 om 12:00 uur, komt allen.

Mochten jullie nu nieuwsgierig zijn geworden na meer din-gen rondom ons, neem dan een kijkje op onze teamsite: http://dsv-a1.ditismijnteam.nl/Veel plezier en een fijne tijd toegewenst als fan van DSV’61 A1!

5 september 2015

Page 10: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Pagina 10 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Vandaag een uitwedstrijd in de 8e finale van de beker. Dat het dit keer Hardenbergh’85 betrof was even balen. Zonder weet van de kwaliteit van dit team moesten we een klein uur in de auto zitten om er te komen. Om 11:00 werd er vertrokken, paspoorten op zak en weg uit onze comfort-zone. Na een trip langs plekken met ingezakte huizen en heel veel weilanden arriveerden we. De benen losschud-dend liepen we de kantine binnen en begon het wachten op het signaal om naar binnen te gaan. Toen het zover was namen we de toeristische route richting kleedkamer en konden gaan omkleden. Hardenbergh A1 speelde in de 2e klasse en stond op de 2e plek. Wij staan 5e en steken niet in de beste vorm. Een klein historisch feitje leert ons dat we nog nooit verloren hebben van deze vereniging. Voor de rest moesten we het doen met de 1e indruk in de warming-up. Twijfels hier en daar over het team naast ons, dit omdat er een jongen met baard, een kerel van 2 meter 30 en wat volwassen gezich-ten rondliepen. Dit bleek uiteindelijk toch onze tegenstander te zijn en zo konden we bijna beginnen aan de wedstrijd.

De opstelling was:Hoekie op goal.Erik van den Berg, Mark Versluis, Tim Buurkes en Diesie waren verdedigers.Vische, Wilbert van Loo en de kleine Generaal stonden op het middenveld.Blauwe Arie, Nakster en Welbleck begonnen voorin.Wissels waren Garte en Jarno Hoekerd (A2)Afwezig waren Joes Hamelink en Peter Skill.De technische staf was nog steeds niet compleet; Hen-dri Huenestein, Meneer Sticker waren er. Bartus was er ook en daar mag u zeker even wat waardering voor tonen. Hij was namelijk met de fiets gevallen en had een flink dik gekleurd oog en een flinke wond op de knie. Ondanks dat stond hij er toch om weer als vlagger te fungeren. Johan Cruyff was er nog steeds niet en zo misten we een hoop mentale steun.

Om 13:00 was het dan eindelijk tijd om te voetballen, ten-minste als het aan de beide teams lag. De scheidsrechter van dienst had andere plannen en besloot ons in een rijtje naast elkaar het veld op te laten lopen. Na deze nuttige ce-remonie waarbij ook het handje geven niet werd vergeten en een pasjescontrole mochten we echt beginnen.De wedstrijd begon niet heel goed en Hardenbergh was de betere. We hadden moeite met de lopende mensen op het middenveld. De spits van Hardenbergh schoot vroeg in de wedstrijd een niet te missen bal over en we stonden op scherp. In tegenstelling tot vorige week stond de verde-diging vandaag erg goed en kreeg Hardenbergh geen uit-gespeelde kansen. Jacco keepte ook zeer goed deze helft, pakte alle ballen en hield ons in de wedstrijd. Na een minuut of 20/25 weten we beter in de wedstrijd te komen en lossen we onze eerste rolletje richting de keeper. Vervolgens zetten we meer aan en zijn de betere partij. Maar we scoren alleen geen doelpunten en een ruststand van 0-0 is de uitgangs-positie voor de 2e helft.In de rust de bespreking van Hendri. Oppassen voor de lo-pende mensen en strak er bovenop. Hier heeft niemand wat op tegen en we wisselen. Jarno komt erin en Wilbur gaat eruit. Klaas-Jan komt in de spits en Jarno op de links-buiten.De 2e helft begint goed, we zijn beter maar weten helaas niet te scoren. Na een kleine 10 minuten komen Gerwin

VV Hardenberg’85 A1 – DSV A1 (0-1)

en Wilbur er in voor Klaas-Jan en Rick en proberen we het weer op te pakken. Hardenbergh wil natuurlijk ook graag door en gaat niet lang na onze wissel 1 op 1 spelen en wil onze verdediging aan gort helpen. Dit gebeurt niet, we staan ook deze helft goed en Jacco keept zichzelf naar de man van de wedstrijd.

Met enkele fraaie reddingen weet hij de 0 te houden, ook wel eens fijn. Ondertussen krijgt Wilbur kansen hier en daar, maar volgens het publiek is hij te traag en word er gelachen om onze man met boter in de schoenen. Ook Jarno en Wil-liam zijn niet gelukkig in de afronding en de spanning blijft er in. William had de energie niet meer na het vele mee lopen met de aanvallende back. Dit deed hij prima en was alles weer gecompenseerd.Maar zo is er nog steeds niet gescoord en beginnen de ze-nuwen toch toe te nemen. Gelukkig is daar nog altijd onze trage spits Wilbur. Hij weet langs de verdedigers te gaan na een goede steekbal van Mark v K en kan richting keeper. Ie-dereen denkt aan een schot in de lange hoek, Wilbur besluit van niet en loopt nog om de keeper heen. En hij maakt deze kans af en schiet ons naar de volgende ronde! De tribune is stil en wij zijn blij. Deze klap komen onze gastheren niet meer te boven en zo winnen we deze pot.Tijdens de terugreis heeft een deel van het team nog goed genoten bij de Mac en zo was deze zaterdag goed geslaagd. Na deze lange dag waren we weer teug in ons vertrouwde Doornspijk en gaan we ons voorbereiden op de derby van volgende week tegen ESC A1. Deze pot begint om 12:00 en we waarderen alle vorm van support, zo ook die van jullie.Tot volgende week!

24 oktober 2015

Page 11: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 11

DSV A1 - DETO (1-7)

geen verslag

27 februari 2016

Page 12: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Hendri Huenestein Technische stafTrainer / Coach DSV’61 A1Seizoen 2015 / 2016

Jacob van den Hoek ● leiderBert van Loo ● leiderBertus Mouw ● grensrechter

Pagina 12 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 13: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 13

In april 2015 ben ik gevraagd door de Technische Commissie (T.C.) om trainer/coach te worden van de DSV ’61 A1.

Na een aantal weken bedenktijd, wedstrijden te heb-ben gezien en gesprekken met Bert van Loo en Jacob van den Hoek was ik hier vrij snel uit.

Na gesprekken met de T.C. en bestuur begon ik na jaren zelf te hebben gevoetbald aan een nieuwe uit-daging trainer/coach van DSV’61 A1.

Terugkijkend op het seizoen hebben we voldaan aan de doelstelling “eindigen bij de eerste drie”. Maar wie weet waar we waren geëindigd als we de slechte se-rie voor de wintersop niet hadden gehad.

Die slechte serie is voor mij wel een van de diepte-punten evenals de uitschakeling voor de beker. Maar het absolute dieptepunt voor mij was de knieblessure van Wilbert van Loo opgelopen bij de uitwedstrijd te-gen OWIOS.

De serie wedstrijden na de winterstop 9x winst, 1x gelijk en 1x verlies zijn absoluut hoogtepunten even-als de trainingsopkomst, inzet en de overwinningen op Hardenberg’85 (beker) en ESC (competitie).

Het was een mooi seizoen met een talentvolle groep.

Ik heb op 21 mei 2016 mijn contract verlengd bij DSV’61 en blijf dus ook het aankomende seizoen trai-ner/coach van de DSV’61 A1 en hoop op weer zo’n geweldig seizoen.

Verder wil ik iedereen bedanken en veel succes wen-sen in het nieuwe seizoen.

Hendri Huenestein trainer / coach

Trainer / coach DSV’61 A1

Enkele aantekeningen uit mijn werkboek.

DSV - OWIOSWedstrijd gedomineerd, OWIOS wou niet voetballen.

DSV - ElspeetErik man of the match, geen duel verloren.

AlgemeenVoetballend wordt het met de week beter.

VSCO - DSVHard gewerkt en verdiend gewonnen.

DVS - DSVDoelpunten weggegeven.

DSV - Hatto HeimSlecht begin, voetballend goed opgepakt en verdiend ge-wonnen.

DSV - WZCUitslag had zeker 6 of 7-1 moeten zijn.

DSV - WVFEerste helft slordig, 2de helft goed voetbal met mooie aan-vallen en doelpunten.

Oene - DSVWissels Gert Hop en Mark Schreurs vielen goed in.

ESC - DSV2de helft heel goed gevoetbald, was echt genieten.

Hulshorst - DSVHeel slecht gevoetbald.

DSV - DOS KampenBeste wedstrijd van de competitie.

Hardenberg’85 - DSVHard gewerkt, soms goed voetbal, Jacco keepte grandioos.

DSV - OeneGoed gevoetbald, veel kansen, heel veel inzet.

DSV - ESCRommelig voetbal, wel veel inzet, hadden meer verdiend.

Page 14: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

COMPETITIE 2015/2016 Tegenstanders DSV’61 A1

TEGE

NSTA

NDER

S DS

V’61

A1

ELSPEET A1 - DSV’61 A1UIT 1-3 • THUIS 3-0

19-9-2015 • 05-12-2015Competitiewedstrijd

SEH A1 - DSV’61 A1 UIT 3-1 • THUIS 0-3

3-10-2015 • 20-2-2016Competitiewedstrijd

DSV’61 A1 - LELYSTAD 67 A3THUIS 7-1 • UIT 0-2

7-10-2015 • 26-3-2016Competitiewedstrijd

geenteamfoto

beschikbaar

geenteamfoto

beschikbaar

DSV’61 A1 - DOS Kampen A2DTHUIS 6-0 • UIT 0-6

23-04-2016 • 07-05-2016Competitiewedstrijd

DSV’61 A1 - COLUMBIA A1THUIS 4-1 • UIT ---

10-10-2015 • uit competitie Competitiewedstrijd

WZC A1 - DSV’61 A1UIT 4-3 • THUIS 2-1

17-10-2015 • 12-3-2016Competitiewedstrijd

Pagina 14 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 15: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 15

DSV A1 – Hattem A1 (6-1)

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de competitiestart! Waar we al onze bekerwedstrijden met gemak hadden gewonnen stond het echte werk nu voor de deur. Dat dit tegen het onbekende Hattem mocht gebeuren was dan misschien wel een meeval-ler. Zo hadden we weinig reden om te onderschatten en zouden we een goede pot voetbal op de mat ho-ren te leggen.Toen we op het programma kijkend zagen dat de KNVB nog steeds niet aan onze wensen had voldaan ging er een golf van teleurstelling door het team, weer geen extra motivatie. Gelukkig zijn wij professioneel genoeg om toch het beste er maar van te maken en het publiek van goals te voorzien. De warming up was zoals u hem kent, te felle in-loopshirts, het positiespel en het tikwerk in de klei-ne ruimte, alles om onze tegenstander alvast op een mentale 3-0 achterstand te zetten. Helaas deed Hat-tem qua warming up niet voor ons onder en zodoen-de stond het alsnog 0-0. Wat we wel hadden was een volledige fitte selectie en zo bleef er uiteindelijk genoeg over om alsnog een driepunter uit het vuur te kunnen slepen.

De volgende 11 jongens begonnen in de basis:Hoekie stond op de goal.Blauwe Arie, Tim Buurkes, Mark Versluis en Diesie stonden achterin. De kleine Generaal, Wilbert van Loo en Erik van den Berg domineerden het middenveld.Bosje, Nakster en Joes Hamelink waren de men-sen die de goals moesten maken.Wissel stonden Vische, Peter Skill en Garte.De technische staf bestond uit coach Hendri Heu-nestein, assistent Johan Cruyff, fotograaf meneer Sticker en Bartus was grensrechter.

De wedstrijd werd gespeeld op het 1e veld, wat in-houd dat er altijd wel wat publiek staat, het veld niet in allerbeste conditie is en we eigenlijk een hoop moeite moeten doen om 3 punten te pakken. Zonder het veld het schuld te geven ging het vanaf de 1e minuut belabberd. Dat Hattem een stugge ploeg was helpt dan ook niet mee maar zo beroerd als nu was gewoon niet acceptabel. Ballen die bij elke aan-name van de voet stuiteren, slechte passes en een

mindere dag voor teveel spelers. Desondanks wisten we toch op voorsprong te komen. Het is Nakster die word diepgestuurd, dit keer de verdediging van Hat-tem kwijt is en de bal voorschiet, een verdediger van Hattem loopt er vervolgens vrij ongelukkig tegen aan en zodoende staat het 1-0!

Helaas helpt dit doelpunt niet om beter te voetballen, krijgen we slechts enkele kansen en mislukt de eind-pass vaak of nog eerder. Dit alles is niet echt goed voor het gevoel maar dan is daar vlak voor rust Joes met een goal. Het is dit keer een goede aanval die via enkele spelers en als laatste Erik met een bekeken pass op Joes en een goed strak schot die zorgt voor de 2-0! Zo kunnen we met een beter gevoel de rust in en dat doen we ook niet veel later.In de rust blijven Garte en Peter achter om warm te lopen en vervolgens Erik en Joes te vervangen. Rick blijft nog even op de bank en voor de rest word er gezegd dat het allemaal een stuk beter mag. Iedereen stemt hiermee in en zodoende gaan we met die in-stelling de 2e helft in en dat heeft zeker effect.We spelen sterk en weten Hattem goed vast te zet-ten. Dit weten we ook uit te drukken in doelpunten. Wilbur maakt 2 goals, en William en Klaas-Jan sluiten de rij. Het vervelende is we dat we niet de 0 houden. Hattem weet namelijk nog een goaltje te scoren. Al met al een wedstrijd waarin we niet op ons best waren, maar toch weten te winnen. Een prima voor-bereiding op Elspeet uit, volgende week om 14:30. Komt allen!

12 september 2015

Page 16: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

COMPETITIE 2015/2016 Tegenstanders DSV’61 A1

TEGE

NSTA

NDER

S DS

V’61

A1

DSV’61 A1 - ESC A1THUIS 0-2 • UIT 1-2

31-10-2015 • 19-3-2016Competitiewedstrijd

OWIOS A1 - DSV’61 A1 UIT gestaakt bij 0-1 / THUIS 0-0

7-11-2015 • 2-4-2016Competitiewedstrijd

HATTO HEIM A1 - DSV’61A1UIT 2-0 • THUIS 4-1

14-11-2015 • 9-4-2016Competitiewedstrijd

Hulshorst A1D - DSV’61 A1UIT 1-0 • THUIS 3-2

21-11-2015 • 30-4-2016Competitiewedstrijd

DSV’61 A1 - OENE A1THUIS 1-1 • UIT 1-2

28-11-2015 • 16-4-2016Competitiewedstrijd

VO

ETBALVERENIGING

Pagina 16 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 17: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 17

Afgelopen zaterdag mochten we dan eindelijk voor de com-petitie voetballen. Waar na vorige week Hattem met 6-1 naar huis was gestuurd hebben ze besloten onze competi-tie te verlaten. Zodoende zitten we met slechts 10 teams in de competitie.Dus we konden vandaag dan toch echt beginnen aan de competitie. Tegen Elspeet, het dorp met meer kerken dan inwoners, waar de inwoners nog op de vuist zijn gegaan met de pers, het dorp waar er in WOII nog een heuse drop-zone is geweest voor materiaal om tegen de bezetter te ge-bruiken, het dorp waar de inwoners Kees van der Staaij als idool hebben. Oja ze hebben ook nog een voetbalclub. En zoals u waarschijnlijk wel weet is Elspeet uit altijd lastig. Waar het gebrek aan voetbal word gecombineerd met een hoop strijd en felle duels. De lange bal en het uitvechten voorin is het welbekende recept van onze wit-zwart ge-streepte tegenstander. De boodschap was dus vrij duidelijk, niet op achterstand komen en de rust bewaren.Zoals u weet speelt ’het wonder van de Schiksweg’ bij de 45+ afdeling van DSV. Zo ook vrijdagavond, met andere oude krijgers van weleer. Helaas hebben ze geen punten gepakt en slechts 2 maal gescoord. Wel moet hierbij ge-zegd worden dat ze niet ingespeeld zijn en Bert het niet in z’n eentje kan. Wel liet hij enkele hoogstandjes zien waar menig liefhebber de vingers bij aflikt. Gelukkig komen er nog meer avonden en we nodigen jullie allen uit om te ko-men kijken bij de aankomende keer. Voor data en tijd moet u de website van DSV in de gaten houden. Daarnaast is onze ochtend teambuilding niet echt geslaagd, er waren slechts 7 van de 14 teamleden aanwezig bij de kraker der krakers: DSV MA2- DSV MA1. De volgende keer hopen we op een betere opkomst. Ook willen we hiermee een signaal van betrokkenheid afgeven en we hopen op een tegenprestatie. Bij voorbaat dank!Tenslotte zijn we ook nog in een goede winteroutfit gesto-ken door Jacob. Hij heeft een muts en sjaal geschonken aan elk teamlid en zodoende zien we er keigoed uit.

De volgende 11 jongens begonnen aan de aftrap van dit duel:Thijs Markus (B1) op goal.Diesie, Tim Buurkes, Mark Versluis en Erik van den Berg stonden achterin.Garte, Wilbert van Loo© en de kleine Generaal waren de middenvelders.Bosje, Nakster en Blauwe Arie mochten de doelpunten maken.Wissles waren Peter skill en Martijn van den Bosch (B1).Afwezig: Hoekie wegens een blessure, Joes Hamelink was ziek en Vische was nog herstellende van een ge-slaagde operatie.De technische staf was met coach Hendri Huenestein, assistent Johan Cruyff en fotograaf/vlagger voor een dag, meneer Sticker compleet. Althans dat dachten we tot in de kleedkamer in Elspeet. Tot ieders verwarring was de clubman er niet. Gelukkig bleek dit geen fout te zijn en had Bartus zich netjes afgemeld voor de wed-strijd, het was wat vergeetachtigheid van de leiding.

Om 15:00(!) werd de aftrap verricht door Elspeet en konden we onze kwaliteiten tonen. Dat vorige week nog niet het dieptepunt was qua spel was bijzonder triest. We speelden bagger en waren nog met ons hoofd bij het incident met Bartus. De concentratie was ver te zoeken en ballen werden ingeleverd op gevaarlijke plekken en totaal onnodig. Dat we

Elspeet A1 – DSV A1 (1-3)

alles deden wat niet de bedoeling was zorgde voor enige angst voor een flinke zeperd. Elspeet wist een levensgrote kans te missen maar sloeg vervolgens na slecht uitverdedi-gen alsnog toe en zo stonden we op een 1-0 achterstand. Een zware middag en 0 punten lagen op de loer. Gelukkig was al het kruit van Elspeet na een kleine 20 minuten ver-schoten en begonnen wij er beter in te komen. Het spel-beeld draaide langzaam om en de we kregen weer hoop in onze harten. We waren regelmatig in de aanval, schoten ballen mis en hoog over. De scheidsrechter speelde onder-tussen ook fijn mee en zag dingen die ze zelfs bij DSV niet zouden zien. Waar het vaak in ons voordeel was, was voor Elspeet reden tot klagen en zodoende een steeds minder geconcentreerd Elspeet. Helaas bleven we niet echt doel-gericht schieten en stond er met rust de hatelijke 1-0 ach-terstand op het bord.In de rust bleef Peter achter om zich op te warmen en Ger-win te vervangen. William gaat naar linksbuiten, Klaas-Jan naar linksmid, Mark v K mag naar rechtsmid en Peter komt oud vertrouwd op de rechtsbuiten. Martijn blijft nog even de bank warm houden.Gerwin is na deze wissel toegewezen om te vlaggen om Jacob even wat plaatjes te laten schieten.Voor de rest word er weinig tevreden over de 1e helft geë-valueerd. De 2e helft moest vanaf het begin beter, feller en er moesten doelpunten worden gemaakt.

De 2e helft was aan het begin feller en beter, nog niet direct doeltreffend. Peter wist de bal na een goede bal van Wilbur en vervolgens een heerlijk aanname keihard onderkant lat te schieten, helaas geen doelpunt. Gelukkig was het even later Wilbur met de verdiende gelijkmaker. Hij ontavngt de bal, draait goed weg bij zijn directe tegenstander, mar-cheert vervolgens door de laatste man en verschalkt daarna de keeper met een balletje buitenkant rechts, 1-1! Na deze goal hebben we de smaak te pakken komen even later op voorsprong via Wilbert. Martijn van den Bosch neemt de vrije trap en legt panklaar neer op Wilbert die een echte Bep Bakhuys doet en de 1-2 binnenkopt! Vervolgens bre-ken er minuten aan met een alles of niets offensief, 2 gele kaarten voor Elspeet en heel veel ruimte voor de aanval. Dat Elspeet met een man minder lastiger te bestrijden is dan met elf tegen elf maakt het zo af en toe nog enigszins spannend, mede omdat we de 1-3 niet in het mandje leg-gen. Na de stormloop is Elspeet vermoeid en weet Klaas het duel op slot te gooien. Hij draait weg bij zijn tegenstan-ders, Wilbur leid de boel af door te vragen om de bal, Klaas krijgt alle ruimte om door te lopen en maakt oog in oog met de keeper geen fout, 1-3! Enkele minuten later blaast de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit en pakken we 3 punten.Volgende week mogen we proberen onze winststreak door te zetten tegen Lelystad A3. 12:00 is de aftrap op ons eigen sportpark en u bent allen van harte uitgenodigd om de toe-komstige helden te bekijken. Dus mocht je onder de plak zitten bij je vriend(in), beginnen de duimafdrukken al naar voren te komen op u hoofd dan is dit het ideale moment om eens wat zaken recht te zetten. Onder het genot van een goede pot voetbal en een heerlijke bak frituur kijken naar ons spel der natte broekjes en zo-doende weer eens wat frisse wind in de relatie te brengen. Ook als dagje uit is dit een prima idee, u hoeft deze hints slechts nog op te pakken en supporter te worden van ons team.Tot zaterdag!

19 september 2015

Page 18: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016
Page 19: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 19

SEH A1 – DSV A1 (3-1)

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd op het pro-gramma tegen titelkanidaat en koploper SEH A1. Ze waren in de C1 met deze lichting kampioen geworden, hadden een doelsaldo van +20 in de beker, hadden tot aan deze match 10 maal gescoord en slechts 3 tegen en hadden gewoonen met 2-1 van ESC A1, ook een titelkanidaat. Al-les wees erop dat dit geen tegenstander was die we even zouden oprollen. De doordeweekse generale repetitie tegen Nunspeet A1 was in het water gevallen met een forse en enigszins geflatteerde 1-5 nederlaag, waarbij het 1e uur een hoop positieve dingen liet zien. Maar goed, dat al deze feit-jes er niet voor zullen zorgen dat we al gewonnen/verloren hebben voor de wedstrijd is begonnen is de keerzijde van dit verhaal.Blij nieuws kwam vanuit de ziekenboeg, namelijk dat ieder-een weer kan voetballen. Rick met tulband toonde donder-dag weer zijn kunsten tijdens de training.

We begonnen de wedstrijd met de volgende 11 namen:Thijs Markus (B1) op goal.Erik van den berg, Tim Buurkes, Mark Versluis en Diesie stonden achterin.De kleine Generaal, Wiblert van Loo© en Garte waren de middenvelders.Blauwe Arie, Nakster en Bosje waren de voorwaartsen.Wissels waren Peter skill en Joes Hamelink, die al een helft bij de A2 in de benen had.Afwezig waren Vische en Hoekie.De technische staf was weer compleet met Hendri Hue-nestein, Johan Cruyff, Meneer Sticker en Bartus.

Om 12:15 konden we beginnen aan deze pot en proberen SEH hun eerste puntenverlies toe te brengen. Dat SEH hier niet aan mee wilde werken bleek wel uit de eerste 10/15 minuten. Ze wisten van achteruit de bal via het middenveld, dan wel niet de lange bal rondom ons strafschopgebied te krijgen, verder kwamen ze niet. Na deze fase overleefd te hebben kwamen we er zelf beter in en wisten enkele aan-vallen op te zetten, Mark v K kreeg de bal oog in oog met de keeper net niet lekker mee en zo wisten ook wij niet te scoren. SEH liet zien bij vlagen aardig te kunnen voetballen en ook in de omschakeling waren ze vaak snel bij onze goal. Gelukkig hielden we goed stand, kregen we weinig kansen tegen en gingen we rusten met een 0-0. In de rust werd onder het genot van limonade nagepraat over de 1e helft en besloten om de 2e helft de opbouw bij SEH eruit te halen en dan te scoren. Wisselen doen we nog niet en zo mogen we SEH proberen het vuur aan de

schenen te leggen.De 2e helft is nog maar kort onderweg als de rechtsback de bal krijgt, de bal voorgeeft en dat niet heel goed doet, maar de bal beland achter Thijs die totaal op het verkeerde been staat en zo komen we door deze gelukkige/prachtige goal 1-0 achter en word er 150% inzet gevraagd en dat komt er ook. We weten SEH onder druk te zetten en zijn deze fase ook sterker dan SEH en weten te scoren. Wilbur word na een goede actie over rechts binnen de zestien neergelegd en de scheid besluit een strafschop te geven. Wilbur besluit om de bal zelf te nemen en met succes, hij schiet binnen en het staat 1-1!

Hierna weten we ons tempo vast te houden en SEH naar achter te drukken. Helaas scoren we niet, iets wat SEH wel doet. Ze werken de bal voor, Thijs ziet er niet helemaal goed uit en SEH pakt de voorsprong. We proberen weer terug te komen maar opnieuw een tegengoal doet onze hoop op 3 punten volledig wegzakken. Het is opnieuw een bal van hun rechtsback die er in 1x invliegt, ditmaal wel laag in de korte hoek en staan we 3-1 achter. Na dit doelpunt laat SEH zien behoorlijk te kunnen voetballen en worden we hier en daar aardig weggespeeld. Ze scoren niet, wij ook niet meer en zo kunnen we onze eerste officiële nederlaag dit seizoen noteren. Na de wedstrijd bleek de beste speler van SEH ook nog de aantrekkelijkste dame te hebben en zodoende is het begrij-pelijk dat deze jongen overal en nergens liep.Aankomende zaterdag kunnen we revanche nemen voor deze nederlaag tegen het onbekende Columbia uit Apeldoorn. Dit mogen we om 12:00 op ons eigen sport-park proberen klaar te spelen en vinden we u/jullie support erg fijn.

3 oktober 2015

Page 20: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

1Jacco van den Hoek

keeper

“Hoek”

07-02-1997

2e jaars A

Dit was mijn laatste jaar als jeugdspeler bij DSV. In de voorbereiding hadden we de lat hoog ge-legd om in de top 3 te komen in de tweede klas-se. De wedstrijden in de voorbereiding liepen lekker, werd veel gewonnen en begonnen als een team samen te spelen. Toen de competitie begon leek het wel als er een knop werd omge-draaid, we wisten niet de vorm van de voorbe-reiding vast te houden en gingen veel punten morsen waardoor we uiteindelijk daalden naar de 9de positie. De leiding heeft gebrainstormd om oplossingen te zoeken om in de twee-de helft van de competitie te knallen en onze Doornspijkse doelstelling te kunnen halen aan het eind van het seizoen. Dit ging voortvarend, er werd weer eens gewonnen en deze lijn gin-gen wij met zijn allen doorzetten. Hierbij komt ook een hoogtepunt uit het seizoen voor mij en dat was de 1-2 winst op ESC waar we zolang op hebben moeten wachten. Verder waren er ook dieptepunten zoals de wedstrijd uit tegen OWIOS die gestaakt werd en het verlies tegen Hulshorst waar we onze slechtste prestatie op de mat hebben neergelegd. Aan het eind van de competitie werd het nog spannend voor ons, de derde plek was in zicht maar we moesten nog twee keer de mond snoeren van Florian, dit werd keurig gedaan met een doelsaldo 12-0 over twee wedstrijden verdeeld. Samenvat-tend: de verwachtingen waren hoog, het be-gin slecht en het eind perfect waardoor we als derde zijn geëindigd en een super mooi seizoen hebben gehad. Als toetje gaan we de beker van Teunis ophalen en sluiten we af met een welver-diende barbecue.

Hoekiantor.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Jacco: Elke wedstrijd volle inzet, wie niet werkt gaat eruit. Met plezier en inzet gaan we ver komen.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Jacco: Veel inzet tijdens de trainingen en wedstrijden, de lol moet behouden worden maar het moet wel serieus gaan. Het team moet één geheel worden waarbij iedereen betrokken wordt.

Pagina 20 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 21: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 21

DSV A1 – Lelystad’67 A3 (7-1)

Op deze prachtige woensdagavond mochten we aantre-den tegen Lelystad A3. Dit elftal bleek maar 4 A spelers te hebben, waarvan er 1 een rode kaart had en dus niet mee deed. Dat was aan het fysiek goed te zien, dat was niet heel erg aanwezig. Vaak is Lelystad een ploeg die graag de bal heeft, goed kan voetballen, individuele kwaliteit heeft en zodoende onderschatting gevaarlijk is. Lelystad had daar-naast afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Elspeet niet uitgespeeld vanwege trammelant, dus mondje dicht en gaan was de boodschap.

De volgende 11 jongens stonden aan de aftrap:Op goal stond Thijs Markus, met lange broek dus extra zekerheid.Blauwe Arie, Mark Verlsuis, Erik van den Berg en Diesie stonden achterin.De kleine Generaal, Wilbert van Loo en Garte waren de middenvelders.Voorin begonnen Bosje, Nakster en Peter skill.Wissels waren Arnaut Spaan (A2) en Martijn van den Bosch (B1).Afwezig waren Tim Buurkes en Joes Hamelink vanwe-ge ziekte, Vische had een andere afspraak en Hoekie was op cursus.De technische staf was weer compleet met Hendri Hue-nestein, Johan Cruyff, Meneer Sticker en Bartus.

Om 20:00 begon de wedstrijd onder leiding van Willem Krooneman. Dat scherp beginnen nog wel eens ontbreekt, was vandaag niet te zien. We komen al vlug op voorsprong via William. Klaas-Jan krijgt de bal op links, Wilbur trekt een gat in het centrum, William loopt naar binnen en krijgt de bal mee, loopt richting goal en rond rustig af, 1-0! Na deze vroege voorsprong word er gedacht aan een makkelijke wedstrijd en een walkover. Helaas zijn we alles behalve nauwkeurig in balbezit en weten niet op te bouwen. Hier-door komt Lelystad beter in de wedstrijd en komen zo af en toe voor de goal, zonder gevolgen, maar we missen deze fase concentratie en balbezit. Na een minuut of 25 is het wel over met de pret voor Lelystad en zetten we aan. Peter krijgt de bal op rechts, doet wat trucs, ziet Wilbur vrijstaan in het midden, speelt de bal af, Wilbur loopt door en rond af, 2-0! Kort hierna geeft Mark V de bal van achteruit lang op Wilbur, die kan doorlopen richting goal en opnieuw af-ronden, 3-0! Vlak voor rust verdienen we een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Dean gaat achter de bal staan, slingert voor en Mark v K kopt hard en tegendraads in, 4-0!In de rust is Hendri tevreden over de ruststand, maar niet

over het spel. Het moet beter en nauwkeuriger. Wisselen doen we niet en zodoende kunnen we aan de 2e helft be-ginnen.De 2e helft begint goed, we zetten Lelystad onder druk, krijgen kansen, missen kansen en scoren niet. Dit duurt even voort tot de wissels erin komen. Martijn komt erin i.p.v. Mark v K en Dean verlaat het veld voor Arnaut. Het is Martijn die met een goede actie Wilbur voor de keeper zet en deze kans word wel binnengeschoten, 5-0! Kort hierna krijgt Lelystad een vrije trap die ze voorslingeren, er word opzichtig geduwd maar niet gezien en zo weten ze een ere-treffer te maken, 5-1.

Gelukkig betekent dit niet de comeback van Lelystad maar de start van het slotoffensief.Gerwin doet 10 minuten voor tijd een actie over rechts, lijkt zich vast te lopen maar speelt de bal net op tijd naar voren op de fitte Martijn. Die pikt de bal vlak voor de keeper op, loopt om de keeper heen en schuift binnen, 6-1! Vlak hierna gaat Klaas met wat restenergie op de loop, draaft de zestien in en geeft strak voor op Pater, 7-1! Enkele minuten later blaast Willem af en hebben we weer 3 punten op zak.Al met al een prima resultaat, zaterdag weer tegen de num-mer laatst, Columbia uit Apeldoorn. Deze ploeg heeft nog 0 punten, maar de bal kan raar rollen zoals u weet! Komt allen kijken, 12:00 uur op het eigen sportpark!

7 oktober 2015

Page 22: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

2Erik van der Bergrechts half / links back

“Eilandrat”

06-12-1997

2e jaars A

Voor mij is het hoogtpunt van dit seizoen toch wel de kwartfinale beker. We hebben als team zijnde keihard gestreden om de winst binnen te halen. En hebben zo dus een 0-1 overwin-ning behaald.

Het dieptepunt was natuurlijk de uitwedstrijd tegen Owios waarbij Wilbert voor de rest van het seizoen werd uitgeschakeld door een min-ne overtreding van de kant van Owios.

Erik.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Erik: Om energiek maar wel gezellig te trainen. Om serieus de wed-strijden in te gaan en het beste ervan te maken.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Erik: Positieve coaching en af en toe harde woorden. Op de training inzet en af en toe een grapje of iets.

Pagina 22 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 23: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 23

WZC A1 – DSV A1 (4-3)

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd op het pro-gramma tegen WZC A1, de nummer 5 van de competitie. Zelf stonden wij 4e, een zeer fraaie plek. En om in het spoor van de top-3 te blijven was een overwinning erg belangrijk. WZC was een tegenstander die in de eigen verslagen een ploeg is die vaak de lange bal speelt en onder druk alles behalve sterk is. Dat we hier goed gebruik van moesten maken en ze geen ruimte moesten geven was vrij logisch, de uitvoering een ander verhaal.Wilbert van Loo, de captain had besloten om de aandacht op zich te vestigen deze dag. Was het niet vanwege zijn spel, dan we door zijn tijdige schoeisel. Waar zwart steeds meer in de mode komt in het team, was Wilbert vrij radi-caal. Hij had schoenen aan met de meest felle kleuren die er zijn. Gelukkig was de zon niet aanwezig en zou niemand blind worden, Wilbert besloot zelf ook dat dit slechts een-malig was. Wilbur had ook nieuwe stampers, echte schoe-nen met ijzeren noppen, meer goals is nu de hoop.

De volgende 11 mannuuh stonden aan de aftrap,Hoekie op goal, ditmaal geen cursus.Vische, Mark Versluis, Tim Buurkes en Diesie stonden achterin.De kleine Generaal, Wilbert van Loo© en Garte waren de middenvelders.Blauwe Arie, Nakster en Bosje begonnen voorin.Wissels waren Joes Hamelink, Erik van den Berg(?!) en Peter Skill.De technische staf was vandaag Hendri Huenestein, Meneer Sticker en Bartus. Bert van Loo (Johan Cruyff) was op vakantie in Turkije, bier drinken in de zon, groot gelijk Bert!

Om 12:00 floot de scheids op zijn fluit en konden we begin-nen. WZC nam het initiatief en probeerde via de zijkanten richting onze goal te komen. Dit lukte vrij aardig, we misten opnieuw scherpte in het begin en lieten WZC richting de goal komen. Met name de handige en rappe spits van WZC was vrij vervelend. Dat het gedeelte van de lange bal bij WZC een misleiding is of vandaag een keer niet, combine-ren konden ze prima. Maar goed, we stonden dus onder druk en wisten niet stand te houden, Jacco kon de bal niet wegtikken en de bal beland via de rebound in de goal, 1-0.. Gelukkig toonden we veerkracht en wisten niet veel later te scoren. Het is Dean die Wilbur inspeelt aan de rechterkant, Wilbur versnelt en meegeeft aan William in het midden, die tikt op zijn beurt de bal gelijk door naar Mark v K en hij glijd vervolgens de bal binnen, 1-1! Dit geeft de burger moed en we gaan door. We weten een minuut na onze goal de bal weer voorin te krijgen, Klaas krijgt de bal in het midden en geeft mee aan Mark v K die de bal een keertje meeneemt en vervolgens vanaf een meter of twintig met een heerlijk schot onderkant lat in de verre hoek de keeper weet te ver-schalken, 1-2! In de fase hierna zijn we beter en voetballen goed, we vergeten alleen uit te lopen op WZC en zo blijft de marge slechts 1. Vlak voor rust is het toch weer WZC dat scoort. De vlugge spits legt onze verdediging in de lu-

ren en kan de bal vervolgens onder Jacco binnenschuiven. Dit zorgt ervoor dat WZC de betere word en vergeten we te voetballen. Gelukkig is het inmiddels rust en kunnen we even bijkomen. Waar tijdens het warme weer vaak veel te hete thee op het menu staat, krijgen we vandaag gewoon li-monade. In de rust krijgen we mee dat we hier geen punten hoeven te verspelen als we maar een stuk feller zijn en we meelopen met doorschuivende mensen. Gewisseld word er ook, Erik en Peter komen in het veld, Tim en William komen er in. Mark gaat hierdoor op de mid spelen, Erik op linkshalf, Wilbert moet de lastige spits opeten en Peter mag skillen op de rechtsbuiten. De 2e helft bestaat uit een lastig begin, weinig spektakel op en rond het veld, een laag niveau voetbal en een nare gebeurtenis. Dean moet al vroeg het veld verlaten na een tik op het hoofd. Jacco wilde de bal wegstompen, deed dit ook maar raakte hierbij ook Dean vol op het hoofd. Een ei op het hoofd bij Dean, waar zelfs mevrouw Akster niet aan kan tippen en Jacob met enkele EHBO skills om de bult te verkleinen waren het gevolg. Dat Dean de strijd moest sta-ken was een flinke tegenvaller. Erik komt nu op de rechts-back en Joes op de half. Dat de limonade en het wegvallen van Dean zorgen voor een mindere felheid krijgt ook WZC door en we zijn abso-luut niet beter in de minuten die volgen. We krijgen ook een tegengoal, wel een fraaie overigens. Het is de captain en schreeuwlelijk van WZC die de bal over Jacco heen schiet van buiten de zestien en ons diep in de narigheid helpt. Maar dat is slechts schijn. We doen de kopjes weer om-hoog, proberen weer te voetballen en krijgen weinig kan-sen. De kansen die we krijgen maken we niet af en de tijd tikt door. Gelukkig is daar Wilbur met een versnelling en een domme overtreding van WZC in de zestien, de scheids geeft een strafschop en we hopen weer. Waar Wilbur zo af en toe wel eens een penalty miste is hij dit seizoen een zekerheidje en zo ook vandaag, feilloos binnengeschoten, 3-3! Jammer genoeg weten het 2 minuten later alweer weg te geven. De bal word na enkele passes van WZC bij de volledig vrijstaande captain ingeleverd en deze maakt geen fout, 4-3. We zetten alles op alles om weer gelijk te komen, Tim komt erin als extra spits, maar ook dit helpt niet en zo verliezen we hier vandaag 3 punten. Gelukkig speelden de nummer 2 en 3 gelijk en valt de totale schade mee.Vandaag hebben we ook gezien dat verslagen niet altijd kloppen, behalve onze dan.Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het program-ma tegen Hardenberg´85 A1. Aangezien we graag een keer de beker willen winnen, zullen we er wat moois van gaan maken voor de kijkers thuis. Tenzij u graag meereist die kant op, dan kunt u het gewoon zelf zien. We hopen ook weer op de steun van Bert d.m.v. foto´s van het lekkere weer in Turkije en een succes wensing.Voor het verlag van WZC verwijs ik u door naar deze link:http://wzcwapenveld.nl/nieuws/wzc-a1-behoud-aanslui-ting-na-winst/

17 oktober 2015

Zelfs op vakantie bezig met zijn team.

Leider Bert van Loo is zelfs op vakantie bezig met zijn team o.a. met welke speelstijl past nu het beste bij ons... De Engelse stijl of toch meer naar het Italiaanse.. Wordt vervolgd na zijn vakantie....

Page 24: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

4Dean Holstege

rechts back

“Diesie”

31-01-1997

2e jaars A

Mijn verhaal...

Een geweldig seizoen met als hoogtepunt de winst op Elburg. Het begon met kampioens-koorts, daarna degradatie-angst, maar toch hebben we ons goed terug gevochten naar een mooie derde plek.

...The End

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Dean: Meedraaien in de top.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Dean: Inzet en plezier.

Pagina 24 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 25: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 25

DSV A1 – ESC A1 (0-2)

Na enkele dagen van verwerking heb ik mijzelf bij el-kaar weten te rapen om een verslag te schrijven van deze ’zwarte zaterdag’. Afgelopen zaterdag stond er een prachtig affiche op het programma, DE derby tegen ESC. Weken lang was er uitgekeken naar deze pot, iedereen had het erover en dan was het eindelijk zover. Om maar even een prachtige zin uit het archief te geven: ’Je mag alle wedstrijden verliezen, behalve van Elburg’. Ook is het een strijd tussen vriendschappen en klasgenoten, de wedstrijd waarbij je net een beetje harder loopt. De voelbare spanning rondom op het veld. Wel of niet naar Elburg voor de boodschappen, wel of niet uit-gaan s’avonds, u snapt het waarschijnlijk wel.Helaas is het de laatste jaren altijd ESC geweest wat aan het langste eind trok. Dat we elk seizoen dichter bij een overwinning komen, bied zeker hoop op een goed resultaat vandaag. Helemaal omdat we in een goede sfeer zitten na onze prachtige bekerwinst en de trainingen van afgelopen week op echt gras. We moesten op veld 1 spelen, we waren het hoofdpro-gramma van de dag en dan mocht na ons het 1e de dag afsluiten. Niks stond een heerlijke voetbalgevecht in de weg en we waren er klaar voor. Tot aan vrijdag-avond.Elburg had op de vrijdagavond besloten een mindga-me met ons te spelen en er bleken opeens 4 spelers niet te zijn vanwege ziektes en blessures. De geloof-waardigheid ging er aardig vanaf na verschillende verhalen over dezelfde spelers en zo kwam ESC ge-woon met de voltallige selectie aan en waren we er klaar voor.

De volgende 11 jongens begonnen aan de aftrap:Hoekie stond op goal.Erik van den Berg, Mark Versluis, Tim Buurkes en Diesie stonden achterin.Blauwe Arie, Wilbert van Loo en de kleine Gene-raal begonnen op het middenveld.Welblack, Nakster en Peter Skill waren de voor-waartsen.Garte en Vische waren de wissels.Joes Hamelink afwezig vanwege een blessure.De technische staf was weer compleet met Hen-dri Huenestein, Johan Cruyff, Meneer Sticker en Bartus.

Na de felicitaties aan het adres van de jarige scheids W. Krooneman, konden we om 12:00 beginnen.Met de goede dosis strijd en passie begonnen we aan de wedstrijd en wisten ESC onder druk te zetten. Dat de blauw witte heren hier moeite mee hadden bleek wel uit het driftige gecoach vanuit de Elburgse dug-out. Helaas is onze gretigheid niet doeltreffend en weten we de eerste 20 minuten niet te scoren. Elburg doet dit jammer genoeg wel. Het is de ijzer-sterke voorstopper die meeloopt naar voren en de bal krijgt. Hij begint vervolgens te lopen en passeert

enkele spelers, loopt vervolgens met bal en al door enkele spelers heen en rond vervolgens af. Bertus probeert er nog het maximale uit te halen en steekt zijn vlag op. Willem kijkt even, maar laat terecht de goal doorgaan. Maar goed, we laten de kopjes niet hangen en gaan door waar we gebleven waren.. We blijven beter dan ESC, maar weten nog steeds niet te scoren. De keeper weet op bizarre wijze een bal van Wilbur te pakken, we missen wat nauwkeurigheid bij de afronding en het zit er niet in de 1e helft. Ook valt Mark v K uit met een blessure en komt Gerwin erin. Na drie kwartier zonder het beste voetbal, veel duels en wij die beter zijn gaan we rusten.In de rust geen ontevredenheid. Vandaag moeten we ESC kunnen pakken is de heersende gedachte. De kansen/mogelijkheden moeten doelpunten worden, dan pakken we gewoon 3 punten. Na de wissel Rick erin en William eruit gaan we beginnen aan de 2e helft. De thee met suiker moest zijn werk gaan doen.De 2e helft beginnen we weer scherp. De 1-1 hangt in de lucht maar we weten onze hele en halve kansen vakkundig te missen. ESC zit er deze helft wel beter in en we moeten ook vaker dan de 1e helft in de ver-dediging. Gelukkig pakken we dit prima op en weten we ESC van onze goal weg te houden. Doordat de tijd begint te dringen en we nog steeds achter staan beginnen gaan we aanvallender spelen. De gaten worden groter en er komt veel ruimte voor ESC om tegen aanvallen te doen. Dit resulteert in een corner die word voorgegooid en binnengeschoten, 0-2.. We weten na deze goal dat het gedaan en proberen nog wat met de moed der wanhoop maar het is over. We verliezen totaal onnodig en onverdiend. Helaas is het zo dat we de kansen zelf niet maken en ESC de weinige kansen wel weet te benutten. Een vervelend gevoel en een daling op de ranglijst is het gevolg.Zaterdag staat er weer een derby op het programma, ditmaal tegen OWIOS. Om 14:30 begint deze kraker in Oldebroek. Jullie zijn allen van harte uitgenodigd.

VO

ETBALVERENIGING31 oktober 2015

Page 26: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

5Tim Buurkes

voorstopper

“Tim”

03-09-1998

1e jaars A

Voor mij was het hoogtepunt van dit seizoen de overwinning op VV Hardenbergh’85 A1.

Tijdens deze bekerwedstrijd bleef iedereen zich inzetten, ook al werden we behoorlijk weg ge-tikt. Toch hielden we goed stand. En konden we na veel verdedigen en geweldig keepen van Jacco uiteindelijk nog een laat doelpunt scoren, en zo de overwinning mee naar huis nemen.

Tim Buurkes.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Tim: Zo hoog mogelijk.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Tim: Dat we niet te veel commentaar in negatieve zin op elkaar hebben.

Pagina 26 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 27: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 27

7 november 2015

OWIOS A1 – DSV A1Gestaakt na (0-1) voorsprong

A1 beleeft nare middag

Afgelopen zaterdag moesten we voetballen tegen OWIOS A1. Waar we er een mooie pot van wilden maken en een leuke middag er aan over wilden hou-den, is dit wat anders gegaan dan gepland.

We kwamen al na 5 minuten 0-1 voor door een doel-punt van Wilbur. We groeiden langzaam in de wed-strijd en voelden dat er goede winstkansen lagen. In de 32e minuut ging dit gevoel weg als sneeuw voor de zon. Wilbert kwam in botsing met een Owios speler en bleef vervolgens liggen. Na een kleine stilte begon Wilbert te schreeuwen en greep naar zijn knie. Hij had geen knieschijf meer zitten en kon zijn been niet meer bewegen. De ambulance werd opgebeld en de meer-derheid van ons had er geen zin meer in wilde stop-pen. Owios bleek over een hoop begrip te beschikken en wilde graag 3 punten als wij stopten met de wed-strijd. Ook werd nog het geniale idee geopperd om Wilbert op de brancard binnen te leggen en ’gewoon’ verder te spelen. Voordat u nu geschokt bent, er wa-ren ook enkele mensen die ons gevoel wel begrepen.Wilbert was ondertussen stoned van de morfine met de ambulance weggevoerd en wij gingen naar huis. De trainer van Owios heeft na afloop nog een tijdje om een overwinning gevraagd, toen was een 0-0 ook wel een goed idee en uiteindelijk is toch besloten dat we de wedstrijd nog gaan afmaken.

In het ziekenhuis bleek dat de knieschijf flink aan gort was. De rest van de knie is intact gebleven. Wilbert is inmiddels geopereerd aan zijn knie, het gaat naar omstandigheden goed. Naar eigen zeggen zijn dit de gezondste dagen uit zijn leven geweest, elke ochtend en avond een banaan.

Wilbert is niet vies van wat extra steun tijdens zijn re-validatie. U kunt hem natuurlijk een kaartje, mailtje of berichtje op Facebook doen of een hand geven op het sportpark. Andere opties zijn bijvoorbeeld ook: eten, morfine, bloemen, alcoholische en alcohol vrije dranken.

Wilbert, heel veel sterkte met je herstel!We hopen je snel weer te zien en zullen er nog wat moois van maken voor je.

Page 28: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

6Klaas Jan Zondag

links half / links buiten

“Blauwe Arie”

23-06-1998

1e jaars A

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Klaas Jan: Top 3.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Klaas Jan: Dat we kritiek kunnen hebben, maar niet elk foutje blijven benoemen, accepteren als iemand een keer een mindere wedstrijd speelt en dat we een team worden.

Mijn persoonlijke seizoen kan ik omschrijven als rede-lijk ongeslaagd. Waar de voorbereiding goed ging, ging het daarna niet zo goed. Dat is misschien dan toch jam-mer, maar als team hebben we echt een goede pres-tatie geleverd. Ook door onze teamgeest, die vrij goed is, hebben we nooit de hoop opgegeven en zijn we er telkens weer voor gegaan. Dat was wel mooi, vooral omdat ik zelf toch minder speelde de meeste wedstrij-den, was het wel fijn dat het team wel leuk was. Op trainingen werd er veel lol gemaakt, wat een goede zaak is. Ik denk dat dat uiteindelijk wel een grote rol heeft gespeeld bij onze opmars in de 2e seizoenshelft.Hoogtepunt:Ik heb lang getwijfeld tussen de 0-1 winst in de 8e fina-le van de beker of de winst op ESC A1. Maar ga toch voor de winst op Elburg. Thuis hadden we 0-2 verloren en dat was best zuur, omdat we zeker recht hadden op een punt. Voor de uitwedstrijd had ESC al praatjes dat ze wel zouden winnen en alles. Wilbur deed niet mee met ons, dus we hadden al stress over wie er dan goals moest gaan maken. Uiteindelijk hebben we ESC volle-dig verdiend met 0 punten in Elburg achtergelaten. We kwamen 1-0 achter in de 1e helft. Joes maakte 1-1 vlak na rust. Vervolgens misten we echt een hoop kansen, ikzelf ook 2 hele grote, en zat de angst voor een ge-lijkspel er in. Maar Mark v K schoot uiteindelijk de 1-2 binnen. Dat was echt zo mooi, iedereen helemaal gek worden, prachtig! Dieptepunt:Lijkt me vrij duidelijk. Wilbert die zijn knieschijf brak bij Owios uit. Vervolgens ook nog het gezeik eromheen met Owios op het veld. Een paar dagen later kwam het verslag van ons online en was Owios boos en alles omdat het niet waar zou zijn. Ze hebben Wilbert ver-volgens niks laten horen, behalve de grensrechter. Dat was gewoon een groot dieptepunt.Mooiste goal: De goal van Mark van Klompenburg tegen WZC A1. Van een meter of 20/25 schiet die de bal echt geweldig in de kruising, het paste precies. Dat was wel even genieten.

Klaas Jan.

Pagina 28 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 29: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 29

Hulshorst A1D – DSV A1 (1-0)

U hebt de afgelopen keer geen verslag gehad, mijn excuses hiervoor. Vanwege een schrijversblokkade kreeg ik niks op papier en besloot en keer over te slaan.Om toch een klein beeld te geven van die wedstrijd, we hebben 2-0 verloren van Hatto Heim A1. Mark versluis liet zich wel direct gelden als nieuwe aanvoer-der, hij had bananen geregeld voor het hele team. Dean maakte de eerste kilometers als chauffeur en de punten bleven in Hattem.Maar dan vandaag, nieuwe ronde nieuwe kansen. Ook nu weer een uitwedstrijd, tegen Hulshorst A1. Ondanks onze tegenvallende resultaten in de compe-titie besloten er toch nog enkele mensen achter ons aan te reizen en hadden we gelukkig wat steun. Erik ging met iets minder zelfvertrouwen richting deze wedstrijd. Hendri deed donderdag mee met de training en gaf Erik 2 maal een panna. Ondanks alles besloot Erik toch om mee te doen.Met Wilbert gaat het inmiddels goed, hij mag op kruk-ken lopen en is regelmatig te vinden op het sportpark. Afgelopen donderdag is de grensrechter van OWIOS langs geweest en heeft een fruitmand gegeven aan onze nieuwe 12e man.

We begonnen in de volgende opstelling:Hoekie stond op goal.Eilandrat, Chuck Junior, Tim Buurkes en Diesie stonden achterin.Vische, de kleine Generaal en garte begonnen op het middenveld.Blauwe Arie, Nakster en Kraagspecialist Welblack waren de voorwaartsen.Peter Skill en Martijn van den Bosch(B1) waren de wissels.Joes Hamelink was afwezig wegens een blessure, Wilbert spreekt voor zich.De technische staf was niet volledig. Bartus was er niet, gelukkig vonden we een vervanger in de vorm van Rudi Lokhorst, hij heeft een goede in-druk achter gelaten.Johan Cruyff, Hendri Huenestein en meneer Stic-ker waren er wel.

Om 12:30 konden we beginnen aan de pot. De tac-tiek van Hulshorst was vrij simpel, alle ballen op de grote spits. Voor de rest hadden ze veel lopende mensen op het middenveld, wat zorgde voor wat verwarring aan onze kant. Achterin staan we goed, we geven de 1e helft niks weg, alleen stellen er zelf te weinig tegenover. Rick speelt op het middenveld een ijzersterke pot, maar voorin laten we het afweten. De eindpass is slecht en de weinige kansen die we wel creëren weten we niet raak te schieten. William weet voor de 5e keer in 3 wedstrijden het houtwerk te raken. Het lukt niet en we weten Hulshorst niet van hun stuk te krijgen. Zonder veel hoogstaand voetbal kunnen we na 3 kwartier gaan rusten.In de rust een weinig tevreden Hendri, weinig posi-tiefs en het moet gewoon beter de 2e helft. Iedereen is het er mee eens. Wisselen doen we ook, Gerwin gaat eruit en Martijn komt erin. Peter blijft nog even zitten.

De 2e helft begint niet al te best. We moesten weer even scherp worden en de boel weer onder controle krijgen. Na een tijdje lukt dit en probeerden we een doorbraak te forceren. Alleen opnieuw creëren we weinig kansen. Hulshorst stelt daar zelf niks tegen-over en de 0-0 blijft staan. Op 1 moment na, de spits van Hulshorst weet een grote kans naast te schieten en we komen goed weg. Zelf krijgen we de bal er niet in. En als de laatste 7 minuten ingaan, krijgen we het deksel op de neus. Hulshorst is in de aanval als de spits de bal krijgt. Hij wipt de bal langs Tim en schuift de bal onder Jacco en we staan achter. In de absolute slotfase kopt Tim nog op de lat, maar er gebeurt niks. We verliezen deze pot jammerlijke en zakken af.Voor u nu gaat denken dat we er helemaal niks van kunnen, qua minste tegengoals staan we 3e maar scorend zijn we een stuk minder. Uiteraard gaan we hier proberen verandering in te brengen.Aankomende zaterdag tegen Oene A1, 14:30 thuis. Aangezien er voor de rest geen mooie wedstrijden zijn op het sportpark, nodigen wij u uit om ons naar een overwinning te schreeuwen. Ook is Wilbert er, mocht u hem willen aanschieten.Tot zaterdag!

21 november 2015

Page 30: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

7Peter Mulder

rechts buiten

“Peter Skills”

14-05-1997

2e jaars A

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Peter: De competitie winnen.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Peter: Dat ze willen winnen als team.

Het was een raar en afwisselend seizoen. Door de blessure van Wilbert al vroeg in het seizoen moesten we het de rest van de tijd zonder onze steunpilaar doen. Dit leek ons fataal te worden aan het eind van de eerste seizoens-helft toen we bijna onderaan bungelden, maar toen veranderde ineens alles en maakten we een geweldige rush naar de derde plek, waar-van ik door een blessure veel mooie en zeer spannende wedstrijden als toeschouwer naast Wilbert heb mogen zien. Als rechtsbuiten heb ik dit seizoen niet genoeg gescoord vind ik, maar door de goede trainingen heb ik wel veel geleerd dit jaar. Mijn tweede jaar bij DSV’61 en laatste jaar als junior zal mij zeker voor lange tijd bij blijven.

Peter.

Pagina 30 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 31: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 31

DSV A1 – Oene A1 (1-1)

Afgelopen zaterdag stond er een wedstrijd op het program-ma tegen Oene. Deze jongen hadden de verdedigende sta-tistieken niet mee, 33 tegendoelpunten al. Wel wisten ze 4-2 van Hatto Heim te winnen. Wij daarentegen zitten in een dipje waar het niet mee zit en we het net niet weten te vinden. Bert wist de oplossing voor ons probleem, een loodgieter! Na een week met goede trainingen mochten we gaan be-ginnen aan deze wedstrijd. Winst kan bij gunstige uitslagen een flinke stijging betekenen en een portie zelfvertrouwen, altijd handig.Vlak voor het begin van de match heeft Mark Versluis na-mens team en staf enkele presentjes aan Wilbert gegeven. Om zijn zware periode van stil zitten te overleven, kreeg hij berenburg, mandarijnen, €20 PlayStation punten en een kaart.

De volgende 11 heren beginnen aan de aftrap:Hoekie op goal.Eilandrat, Chuck Junior, Tim Buurkes en Diesie vorm-den de achterhoede.Vische, de kleine Generaal en Garte begonnen op het middenveld.Stylist Welblack, Nakster en Peter Skill waren de voor-waartsen.Blauwe Arie en Martijn van den Bosch waren de wis-sels. Martijn had al 80 minuten in de benen van zijn eigen wedstrijd.Afwezig waren Joes Hamelink en Wilbert van Loo.De technische staf was compleet met Hendri Hue-nestein, Johan Cruyff, Meneer Sticker en Bartus.

Om 14:30 werd er afgetrapt op veld 1 en konden we begin-nen. We begonnen goed aan de wedstrijd en wisten gelijk druk naar voren te zetten. Oene wist niet onder onze druk uit te komen en de 1-0 hing in de lucht. Het was slechts een kwestie van tijd, helaas duurde dat wat lang. Oene vond na een minuut of 25 toch een keer de spits, deze gaf Tim en vervolgens Mark V een panna en speel-de daarna de bal naar de Ronaldo van Oene, deze maakte de 0-1 en we stonden achter. Waar we de koppies konden laten hangen en in de war raken, gebeurde dit niet. We ble-ven doorgaan waar we gebleven waren en gooiden er nog wat passie en strijd bij. Maar scoren gebeurde er niet. Zo konden we na 3 kwartier gaan rusten met een vervelende achterstand.In de rust warme thee en een wissel. Klaas-Jan komt erin en William verlaat het veld. Vol goede moed staan we weer klaar om toch de 3 punten binnen te halen.Opnieuw weten we Oene te overklassen. Helaas blijven de doelpunten uit. Dit tot frustratie en wanhoop toe. Grote en kleine kansen, maar niks valt goed. Oene staat met 8 man achterin en pompen alles weg. Daarnaast liggen ze om de 5 minuten om de grond en word het tempo er hier en daar irritant uit gehaald. Tussendoor komt Martijn in het veld voor Rick.Vlak voor tijd is het dan ein-de-lijk weer een keer raak. Dean doet weer een rush over rechts, geeft vervolgens strak voor en ziet ditmaal zijn arbeid wel beloond worden met een doelpunt. Martijn tikt deze goede voorzet binnen, 1-1!In de resterende tijd proberen we de 3 punten nog binnen te halen, maar dat lukt niet.Zo krijgen we 2 punten te weinig, maar weten we weer wat het is om niet te verliezen. Aan onze inzet lag het niet, dan is het toch zuur om gelijk te spelen.

Aankomende zaterdag moeten we tegen Elspeet A1, een tegenstander waar we uit van wisten te winnen, 1-3. Dit was de laatste wedstrijd dat Klaas-Jan heeft gescoord, dus voor een mooie pot moet u om 12:00 uur gewoon op ons sportpark zijn.Tot zaterdag!

28 november 2015

Page 32: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

v.l.n.r.

Hendri Heunestein, Bert van Loo, Jacob van den Hoek, Bertus MouwJoes Hamelink, William Bosch, Wilbert van Loo (C), Tim Buurkes, Martijn van de Bosch, Dean Holstege, Rick Visch, Erik van der Berg,

Page 33: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Mark Versluis (C), Jacco van den Hoek, Gerwin uit de Fles, Peter Mulder, Wilbur Akster, Klaas Jan Zondag, Mark van Klompenburg

Page 34: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

8Gerwin uit de Fles

rechts half

“Garte”

09-12-1997

2e jaars A

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Gerwin: Kampioen worden.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Gerwin: Dat iedereen goed volledig zijn best doet.

Eindelijk een seizoen met een goede staf. Een trainer die je veel leert en leider die doormiddel van de P’s plezier erin houdt en Jacob die aller-lei mooie dingen voor ons maakt. Het seizoen begon moeizaam maar we hebben met zijn al-len goed afgesloten en een keurige derde plek behaald. Gerwin.

Pagina 34 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 35: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 35

DSV A1 – Elspeet A1 (3-0)

De sint zat te denken wat hij de A1 zou schenken.

Een overwinning of toch maar niet.

Hij ging na lang nadenken naar de adviespiet.

Want de jongens zaten in zwaar weer.

En puntenverlies deed dan extra zeer.

De piet luisterde naar Sint’s probleem.

En koos voor het Oranje Zwarte embleem.

Hij zei doelpunten krijgen ze weinig tegen.

Maar er is ook nooit een doelpuntenregen.

Laten we ze helpen en steunen.

Maar dan moeten ze er wel in kleunen.

Anders krijgen ze nog steeds geen punten.

En gaat Elspeet alsnog stunten.

De 1e helft ging van start.

En de bal was in het bezit van oranje zwart.

Aanvallen deden ze veel.

Alleen doelpunten ontbraken voor het geheel.

Afronden bleef een zwak punt.

En is iets wat je niet zomaar kunt.

De rust bestond uit de bekende thee.

En na een kwartier met Willem mee.

De 2e helft kozen we het ruime sop.

Met William en Wilbur voorop.

Wilbur liep Elspeet aan gort.

William zette vervolgens de 1-0 op het bord.

We wilden nog meer.

En William gaf de bal een peer.

Wilbur tikte hem nog aan.

En de keeper zag de bal al gaan.

De 2-0 viel in het net.

En het was voor Elspeet over met de pret.

We speelden de pot uit.

Maar Wilbur had nog een laatste besluit.

Hij ging op de loop.

En ontnam de Elspeetse hoop.

De wedstrijd was afgelopen.

En Sint hoefde niks meer te kopen.

Voor nu is het gedaan.

En ga ik hier weer vandaan.

Groeten (late) Sint en Piet.

5 december 2015

Page 36: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

9Wilbur Akster

spits

“Nakster”

07-06-1997

2e jaars A

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Wilbur: Top 5 lijkt mij een reële doelstelling.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Wilbur: Plezier en de wil om te winnen.

Het afgelopen seizoen was een geslaagd sei-zoen en ik heb erg genoten. We hebben hoog-te- en dieptepunten gekend maar uiteindelijk zijn we er mooi met de 3e plek vandoor ge-gaan en hebben we een comeback gemaakt wat niemand had verwacht en vooral de spe-lers van Owios niet.Het grootste dieptepunt was toch wel de bles-sure van Wilbert waardoor hij het hele seizoen er bijna heeft uitgelegen. Gelukkig is hij alweer redelijk op de weg terug en kan hij alweer een balletje trappen.Het hoogtepunt van het seizoen voor mij was de 1-0 overwinning in de beker tegen Harden-berg waar we in de 90e minuut de winnende goal maakten. Het absolute hoogtepunt moet nog komen: het Teunis van Dorp toernooi. We gaan weer proberen de titel te heroveren en na het toernooi hebben we afsluiting van het seizoen met de jaarlijkse BBQ. Al met al heb ik genoten van het seizoen en heb ik altijd met veel plezier gevoetbald in dit elftal.

Wilbur

Pagina 36 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 37: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 37

DSV A1- SEH A1 (0-3)

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen SEH A1, de koploper van de competitie. Maar voor u daarover meer te lezen krijgt, zal er eerst een kleine update van de afgelo-pen weken te lezen zijn.

Allereerst hebben we een oefenpotje gewonnen van VSCO A1. De uitslag was 1-2 voor ons en Rick Visch wist de win-nende goal te maken. En niet zomaar 1, het was een vrije trap van een meter of 30 die onhoudbaar de goal in ging. Vervolgens wist hij ook nog iedereen gek te maken met zijn trucs en bewegingen en was het de wedstrijd van Rick. Vorige week zaterdag hebben we geoefend tegen Dieze West A1 uit Zwolle. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel na een 0-2 achterstand. Klaas-Jan wist voor het eerst sinds september weer te scoren en zo gebeurde er een hoop rare dingen de afgelopen weken.

Maar nu door met de actualiteit.SEH stond op ons te wachten als eerste tegenstander in de competitie na de winter. Mochten we deze pot winnen, dan zouden we ESC een groot plezier doen, die staan namelijk 2e. Ook is het voor onszelf ook lekker om 3 punten te pak-ken en met vertrouwen richting zaterdag te gaan. Want dan staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. DETO A1 uit Vriezenveen is onze tegenstander in de kwart-finale van de beker. Maar goed, we willen elke wedstrijd winnen en dat wilden we afgelopen zaterdag dus ook doen.Het strijdplan was om SEH te laten opbouwen en druk te zetten over de middenlijn. En als we dan de bal zouden afpakken, konden we in de counter kansen proberen te creëren. Iedereen was het er mee eens en zo konden de volgende 11 jongens beginnen aan de pot.

Thijs Markus(B1) stond op goal.Eilandrat, Chuck Junior, Tim Buurkes en Diesie stonden in de verdediging.Vische, de kleine Generaal en Garte waren de midden-velders.Blauwe Arie, Nakster en Peter Skill waren de voorwaar-sten. Wissels waren Joes Hamelink, Welblack en Martijn Heshusius(B1)Afwezig was Hoekie, die is geblesseerd aan de knie. Ook Wilbert van Loo is nog steeds niet terug.De technische staf was weer volledig met Hendri Hue-nestein, Johan Cruyff, Meneer Sticker en Bartus.

Om 12:00 mocht SEH aftrappen en was de 2e seizoens-helft in gang gezet. Na 5 minuten hadden we al een penalty tegen kunnen krijgen, maar de scheidsrechter was gena-dig en liet doorspelen. We waren aardig wakker gemaakt door dit moment, want tot de rust wisten we SEH van uit-gespeelde kansen te weerhouden. Zelf wisten we hier en daar halve mogelijkheden te creëren, maar ook niet meer dan dat. Helaas bleef de 0-0 niet staan tot de rust. Het is balverlies op de helft van SEH en ze weten de bal diep te sturen, we missen achterin allemaal de bal en de spits kan doorlopen en afronden, 0-1.. Zo gaan we met een minder goed gevoel de rust in en dat is toch jammer. In de rust wordt erop gehamerd om dit vast te houden en er proberen 1 te scoren. Dit moeten we gaan doen zon-der Wilbur, die mag met het eerste elftal meedoen. Martijn komt in het veld en we gooien de opstelling wat om. Klaas gaat in de spits spelen, Rick komt op de linksbuiten, Gerwin komt op de linkshalf en Martijn komt op de rechtshalf. Zo gaan we gewijzigd en wel aan de 2e helft beginnen.

De 2e helft beginnen we weer goed en weten we SEH weer van kansen af te houden, maar dit verandert na een minuut of 20/25. SEH weet steeds meer de aanval te zoeken en we raken vermoeid. Zo kan SEH steeds vaker richting onze goal te komen, en staan we steeds meer onder druk. SEH weet ook 2x te scoren. Voor de rest was het een weinig spectaculaire wedstrijd en verliezen weAl met al een slechte voorbereiding op DETO en kunnen we aan het werk deze week.

Een speciale vermelding voor de scheidrechter van van-daag. Hij was de man met de meeste balbeheersing en beste passing van iedereen op het veld. Voor en tijdens de wedstrijd liet hij zien over een vrij goede controle te beschik-ken en wist de bal perfect in de voeten te geven van een speler die de bal wilde hebben om een corner te nemen.

20 februari 2016

Page 38: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

10Mark van Klompenburglinks half / rechts half / midmid

“De Kleine Generaal”

03-04-1998

1e jaars A

Het seizoen begon allemaal met een doelstel-ling, namelijk minimaal 3e plek behalen met een oog op het kampioenschap. Na afloop van de 1e seizoenshelft konden we alleen nog maar dromen van een plek in het linker rijtje.

Uiteindelijk hebben we ons goed herpakt en zijn op een mooie 3e plek gestrand. Mijn abso-lute hoogtepunt van het seizoen was natuurlijk de overwinning op onze aardsrivaal Elburg. Nu is het alleen nog taak om het seizoen winnend af te sluiten op het Teunis van Dorp toernooi met de zogeheten ‘fantasy opstelling’.

Mark.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Mark: Aangezien de kwaliteiten van ons team moeten we de top 3 wel kunnen behalen met een oogje op het kampioenschap.Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Mark: Dat ze elkaar goed ondersteunen, zowel in het veld als buiten het veld. Ook vind ik dat er op de juiste manier moet worden gecommuniceerd. Ik vind dat dit niet altijd positief hoeft te zijn in de wedstrijd en dat je elkaar ook op de punten kunt en mag wijzen die minder gaan.

Pagina 38 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 39: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 39

DSV A1 – WZC A1 (2-1)

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma, en wel tegen WZC uit Wapenveld. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander ging he-laas verloren met 4-3, maar dat was toen allerminst nodig. Voor de rest zitten we ook in een fase waarin doelpunten schaars zijn, net als de punten. Positief is wel dat we verdedigend niet zoveel weggeven, tot aan zaterdag pas 18 tegengoals, 1 meer dan de kop-loper! WZC had tot zaterdag in deze competitie al 24 punten gehaald, 36 keer gescoord en 20 tegen en stonden ook op een 4e plek. Al met al kon je zeggen dat we de punten vandaag niet cadeau zouden krij-gen.

Om vandaag te winnen begonnen we met de vol-gende 11 jongens:Hoek stond op goal.Eilandrat, Chuck Junior, Tim Buurkes en Diesie stonden achterin.De kleine Generaal, Marty en Garte waren de mid-denvelders. Welblack, Blauwe Arie en Peter Skill waren de voorwaartsen.Vische en Joes Hamelink begonnen op de bank.Wilbert van Loo is nog steeds geblesseerd en Wil-bur Akster moest het 1e weer versterken.De technische staf was wel compleet met Hen-dri Huenestein, Johan Cruyff, Meneer Sticker en Bartus.

Vlak voor de wedstrijd hadden we een teamfoto en zodoende zag iedereen er meer dan mooi uit. We hadden zelfs bekijks van de gehele meiden A en zo-doende konden we er tegen aan.

Om 10:45 werd er gefloten voor het begin en gingen we van start. De eerste 10 minuten was het wat aftas-ten van beide kanten, maar daarna werden we steeds dominanter. We gaven WZC geen ruimte om op te bouwen, zaten er lekker kort op en wisten zelf leuke aanvallen te produceren. We waren de baas en WZC kwam er niet aan te pas. Helaas wisten we ondanks ons overwicht geen doelpunten te maken, de paal of de keeper stond succes in de weg. Ook valt Peter na een minuut of 25 uit met een blessure en komt Joes

erin. Gelukkig raken we niet van slag en gaan door met aanvallen. En dan weet uiteindelijk Mark v K de ban te breken met een heerlijke goal. We krijgen een ingooi op rechts en Klaas krijgt de bal op het hoofd, kopt door naar Mark, die laat de bal even stuiteren en haalt vervolgens heerlijk uit van een meter 0f 20, 1-0! Na deze goal blijven we beter, hoewel WZC wel iets beter erin komt, maar we geven geen kansen weg tot rust en weten zelf ook niet meer te scoren.

In de rust een tevreden stemming en warme thee. We zijn het over eens dat we zo moeten doorgaan, maar de kansen moeten afgemaakt worden. Ook waar-schuwen we elkaar ervoor dat WZC na rust fel zal zijn en we scherp moeten beginnen aan de 2e helft.

Na rust gebeurt waar we bang voor waren. WZC komt sterk uit de kleedkamer en we moeten er hard aan trekken. Ze weten nu aanvallend meer aanvallen te produceren, maar gelukkig tot de 16 en niet verder. Helaas weten we dit keer niet de 0 te houden. Het is een bal die uit een corner wordt binnengekopt, al-thans als het aan onze scheids ligt, dit was alleen niet zo, wat iedereen zag, behalve de scheids. Zo krijgen we op een vrij zure manier een goal tegen en moe-ten we weer proberen te scoren. We gaan er weer met z’n allen voor en weten WZC weer onder druk te zetten en worden weer een stuk beter. Er is strijd en passie aanwezig en we zijn dichtbij een goal. We weten alleen niet hoe de bal tussen de palen moet en zo blijft het 1-1. Maar dan is er 8 minuten voor tijd op-nieuw Mark v K. Het is een goede aanval over rechts die bij Joes beland, die ziet Mark diepgaan en geeft goed mee, Mark loopt door en haalt hard en goed uit, 2-1! De vreugde is groot en we weten de 2-1 vast te houden en pakken zo 3 verdiende punten.Aankomende zaterdag staat er een kraker op het pro-gramma, ESC A1 is dan gastheer in Elburg. We gaan proberen om de titelkansen van ESC te verminderen en hopen op veel support vanuit ons eigen kamp. Om 12:00 wordt er afgetrapt op het Elburgse sportpark.

12 maart 2016

Page 40: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

11William Bosch

rechts buiten

“Welblack”

13-06-1998

1e jaars A

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord William: Top 3 , misschien het kampioenschap.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord William: Dat ze inzet tonen in elke wedstrijd.

Ik vond het een heel leuk seizoen, waarbij we ook onze doelstelling hebben bereikt.

Het mooiste moment vond ik de overwinning tegen Elburg. Die wedstrijd gaf ons vertrou-wen om door te gaan. Het dieptepunt was de blessure van Wilbert. Het was een leuk en gre-tig team. William.

Pagina 40 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 41: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 41

ESC A1 – DSV A1 (1-2)

Afgelopen zaterdag stond er een derby op het pro-gramma, DE derby misschien wel. Het was de wed-strijd tegen Elburg. Waar we de vorige keer zeker recht hadden op meer dan 0 punten was het vandaag tijd voor de ultieme revanche. Want bij een overwin-ning zouden we niet alleen goede zaken doen om weer te stijgen op de ranglijst, nee er speelde nog wat meer mee.

- Zo hadden de 2e jaars spelers nog nooit van een 1e team van ESC gewonnen, de 1e jaars pas 1 keer.

- ESC stond 2e op de ranglijst en zou bij winst in het spoor blijven de koploper, dus aan ons om de boel te dwarsbomen.

- Het waren altijd de praatjes van de Elburgers waar je niks tegen kon, aangezien ze eigenlijk altijd wonnen, die nu eens over moesten zijn.

- En het was ESC, de belangen waren groot, voor beide teams.

Dat we beide de week ervoor een goede wedstrijd speelden, ESC wist Owios op te rollen met 5-1 en wij wonnen 2-1 van WZC, zorgde voor 2 teams met vertrouwen en zin in een mooie pot voetbal. Ook is Martijn van de Bosch (Marty) vanaf heden vast in ons team. Na enkele optredens in het eerste elftal, mag hij nu bij ons meespelen, veel succes Martijn!Vooraf via de spelerstunnel het veld op, en we kon-den beginnen met de volgende 11 jongens.

Op goal stond Hoek.Achterin Eilandrat, Chuck Jr., Tim Buurkes en Die-sie.De kleine Generaal, Marty en Garte begonnen op het middenveld.Vische, Blauwe Arie en Welblack waren de voor-waartsen.Wissels waren Joes Hamelink, Martijn Heshusi-us(B1) en Mark Schreurs(B1).Afwezig waren Wilbert van Loo en Peter Mulder. Beide zijn geblesseerd, Wilbert nog steeds aan de knie en Peter sinds vorige week, met een blessure waarvan niemand weet wat er aan de hand is.De technische staf was er ook weer met Hendri Huenestein, Johan Cruyff, fotograaf Meneer Stic-ker en Bartus.

Om 12:00 werd er gefloten voor het begin van deze partij. Het was ons plan om de back en de aanvoerder uit te schakelen en Elburg niet te laten opbouwen. Deze dingen gingen redelijk goed, ware het niet dat ESC met voorzetten probeerde ons te verrassen en zo een goal te maken. De voorzet kwam er vaak wel, gelukkig stonden wij goed, of ESC verkeerd, maar we wisten

nog geen tegengoal te incasseren. Zelf wisten we he-laas ook bitter weinig te creëren en was het een duel dat vooral op het middenveld werd gespeeld, tot aan onze zestien en niet verder. Al met al een wedstrijd zonder veel spektakel, met meer balbezit voor ESC. De scheidsrechter wilde ook graag in het verslag en had de merkwaardige regel dat je maar 5 seconden mocht doen over een ingooi. Maar goed, dit terzijde. ESC wist uiteindelijk toch de voorsprong in handen te krijgen. De snelle rechtsback van ESC stoomt op aan de zijkant en kan uiteindelijk de bal laag en strak voor-geven, Tim krijgt de bal ongelukkig tegen zich aan en krijgt het doelpunt op zijn naam, 1-0.. Na deze goal gebeurt er vrij weinig en leven we naar de rust toe.In de rust wordt het strijdplan er opnieuw bijgepakt, voegen we strijd en passie toe en zijn we klaar voor de 2e helft. Joes komt erin voor William en zo zijn we weer compleet.

De 2e helft begint goed. Het is vlak na rust een bal van Gerwin op Joes, die is net op tijd, omspeelt de keeper en maakt af, 1-1! Hierna gaan we door met druk zetten, felle duels uitvechten en kansen creëren. Helaas weten we het net niet te vinden. Uit veilig-heidsoverwegingen zal ik de namen niet publiceren. Gelukkig weet ESC, op 2 levensgrote mogelijkheden na, zelf niks te creëren. Maar doordat er aan beide kant niet gescoord wordt, blijft het 1-1 en begint de angst voor weer geen overwinning er langzaam in te sluipen. Maar gelukkig verdwijnt deze angst in de 85e minuut. Het is een aanval opgezet door Mark v K, de bal op Klaas, de voorzet op Mark v K, het binnentik-ken en de goal, 1-2!! Een heerlijke ontlading en grote blijdschap. ESC komt dit niet meer te boven en we pakken 3 mooie en belangrijke punten. ESC blijft ver-slagen achter, want ze verliezen 3 belangrijke punten.

Wij staan door deze overwinning nu 7e en hebben nog genoeg mogelijkheden om de 5e plek te berei-ken. Al met al een prachtige zaterdag, en een eind aan de slechte reeks tegen ESC.Aankomende zaterdag moeten we tegen Lelystad’67 A3. 14:30 in Lelystad, jullie zijn allen van harte uitge-nodigd om te komen kijken!

VO

ETBALVERENIGING19 maart 2016

Page 42: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

12Mark Versluis

laatste man

captain

“Chuck Junior©”

25-01-1997

2e jaars A

Het seizoen van de comebackHet seizoen begon goed met 3 overwinningen in een veel te makkelijke poule voor de beker. De eerste competitiewedstrijd werd ook gewonnen, maar die werd er helaas binnen een week weer uitgegooid. De tegenstander was uit de competitie gestapt. Van de volgende 3 competitiewedstrijden wonnen we er 2 en zodoende leek het een veelbelovend seizoen te worden. Toen kwam helaas de klad erin, we verlo-ren 4 competitiewedstrijden op een rij. Met tussen-door nog het absolute dieptepunt van het seizoen, Wilbert raakte zwaar geblesseerd tegen Owios A1 en speelde sindsdien geen enkele wedstrijd meer dit seizoen. Het hoogtepunt van de eerste seizoenshelft was de heerlijke 1-0 overwinning op Hardenberg ’85 A1 voor de 8e finale van de beker. We gingen met een 9e plek de winterstop in, met slechts 10 punten uit 9 wedstrijden. Een zeer teleur-stellende 1e seizoenshelft dus.

De 2e seizoenshelft begon met een nederlaag tegen SEH A1, de uiteindelijke kampioen. Maar daarna volgde een reeks met 8 overwinningen en 1 gelijk-spel, met als absolute hoogtepunt de zeer verdiende en lang naar verlangde overwinning (1-2) op Elburg (ESC A1). Het bekertoernooi eindigde voor ons in de kwart finale tegen de uiteindelijke winnaar, DETO A1. We eindigde het seizoen met 19 wedstrijden (de wedstrijd waarin Wilbert geblesseerd raakte werd gestaakt en niet meer ingehaald) als nummer 3 met het minste aantal tegendoelpunten (24) van de competitie.

Een persoonlijk hoogtepuntje was nog dat ik de aan-voerdersband overnam van Wilbert na de 1e wed-strijd tegen Owios, helaas ging dit dus wel gepaard met het absolute dieptepunt van het seizoen.

Mark Versluis.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Mark: Meedoen in de top.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Mark: Goede inzet, zeker in de wedstrijden. En niet je medespelers afzeiken/uitschelden.

Pagina 42 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 43: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 43

Lelystad’67 A3 – DSV A1 (0-2)

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd tegen Lelystad op het programma. Lelystad is de nummer laatst uit onze competitie, wij hebben 2 goede wed-strijden tegen de nummer 4 en 2 gespeeld en alle in-grediënten voor onderschatting waren aanwezig. We waren de hele week erop gewezen niet te makkelijk te denken, want dit soort wedstrijden zijn vaak het lastigst.De vorige keer dat Lelystad de tegenstander was, wis-ten we met 7-1 te winnen, maar we wisten niet of dit wel hetzelfde team zou zijn. Ze hadden namelijk ge-wonnen van SEH A1 met 2-1, maar dit duel is als ge-staakt opgeschreven, wegens trammelant na de wed-strijd, aldus Lelystad. Dit leek een grote stunt, maar wetend dat de A2 van Lelystad niet meer bestaat, zou het zomaar met een halve A2 gespeeld kunnen heb-ben. Vandaar dat Hendri voor de wedstrijd al zei dat we ons niet te veel moesten focussen op de vorige wedstrijd tegen Lelystad, want we wisten niet of dit wel echt de A3 was.Maar goed genoeg gepraat, tijd voor de wedstrijd.

De volgende 11 jongens begonnen in de basis:Hoek stond op goal.Blauwe Arie, Chuck Junior©, Tim Buurkes en Ei-landrat waren de verdedigers.De kleine Generaal, Marty en Garte begonnen op het middenveld.Vische, Nakster (terug van weggeweest) en Joes Hamelink waren de voorwaartsen.Wissel was Welblack.Peter Skill en Wilbert van Loo waren niet in staat te spelen wegens blessure’s.De technische staf was compleet met Hendri Hue-nestein, Bert van Loo, fotograaf Meneer Sticker en Bartus.

Om 14:30 mochten we aftrappen onder het toeziend oog van de KNVB-scheidsrechter. Lelystad bestond uit vrijwel dezelfde spelers als de vorige keer, los van 3 spelers. Waarvan er 1 een zeer goede voetballer bleek te zijn. Maar ondanks deze kwaliteitsverhoging, wist Lelystad vrijwel geen kansen te creëren in de 1e helft. Wij daarentegen wisten niet te scoren, ondanks dat we hier en daar wel wat mogelijkheden kregen. Deze mogelijkheden kregen we vooral door de bal achter de defensie van Lelystad te leggen en hopen op onze snelle voorhoede. Het veld was namelijk niet echt heel best, er stond een flinke wind en voetballen ging niet zo goed. Gelukkig lieten we zien dat we over het algemeen goed de duels ingingen en zodoende waren we ook beter. Maar goed, we scoorden nog steeds niet. Tot aan de 30e minuut. Lelystad valt aan, de bal valt er tussen, maar Klaas verdedigt uit pegelt de bal naar voren. De wind zorgt dat de bal goede snelheid krijgt en de laatste man, die zit er niet lek-ker bij de en kopt de bal door op Wilbur. Die weet wel raad met deze kans en lobt over de keeper heen,

0-1! Een verdiende en lekkere voorsprong, en we pro-beren door te drukken. Maar we scoren nog niet en gaan rusten met 0-1 voor.In de rust worden we erop gewezen dat we met goed voetbal erover gaan en ze weg zullen spelen. Maar goed, het zijn de omstandigheden die er voor zorgen dat goed voetballen niet echt makkelijk is. Be-halve deze tactiekbespreking wisselen we ook. Wil-liam komt op linksbuiten, Gerwin gaat eruit, Mark v K word rechtsmid en Rick gaat een linie naar achter op de linksmid spelen.

De 2e helft is allerminst goed van onze kant. Lely-stad heeft wat omzettingen gedaan en weet ons in de verdedigende stellingen te drukken. We hebben het lastig en weten er niet goed uit te komen. Telkens missen we net de precisie of is Lelystad feller op de bal. Gelukkig staat Jacco goed op te letten, en blijft de kans op een cleansheet aanwezig. Deze vervaagt bijna, maar Lelystad kopt de bal op de lat, schiet op de paal en scoort niet. Er mag gezegd worden dat de scheidsrechter het ook niet altijd helemaal goed had, maar we hebben dit keer wat geluk en weten zo toch de nul te houden. Alleen waar blijft de 0-2 zult u zich afvragen. Nou die valt in de allerlaatste minuut. Het is een counter van ons, de goede steekbal van Mark v K op William, die loopt door richting goal en schiet binnen, 0-2! De celebration van William is een eigenaardige, de bekende Siii van Cristiano Ronaldo. Youtubelinkje en foto zal ik hieronder zetten.https://www.youtube.com/watch?v=BM7w3eB3N-go

Al met al een wedstrijd die 2 kanten op kon en wij er gelukkig met 3 punten vandoor gaan.Aankomende zaterdag een zeer belangrijke wedstrijd, de derby tegen Owios A1. Komt allen en moedig ons aan!

26 maart 2016

Page 44: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

13Wilbert van Loo

laatste man / voorstopper

captain

“Wimpe”

20-01-1998

1e jaars A

Hoogtepunt: De 1-2 overwinning op ESC een heerlijke wed-strijd vol passie en strijd waar wij als terechte winnaar van het veld stapten.

Dieptepunt: Ik denk dat dit wel duidelijk is. De blessure die ik opliep in de wedstrijd tegen Owios. Ik vind het persoonlijk heel jammer hoe het allemaal is gelopen, had het graag anders gezien maar het is niet anders.

Bij deze wil even een shout-outje doen naar mijn teamgenoten, de technische staf, de ver-zorging van DSV’61 en ook alle andere men-sen die in de afgelopen 7 maanden voor mij klaar stonden. Zij hebben deze periode zonder voetbal voor mij een stuk draaglijker gemaakt en ik hoop dat ik volgend seizoen weer op het veld mag staan.

Wilbert van Loo.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Wilbert: Een plek bij de top 4. Misschien wel het kampioenschap. Dat zou fantastisch zijn. En dat we als team zijnde iedere wedstrijd alles geven. Wie dat niet doet, wisselen.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Wilbert: Hard willen werken voor elkaar, ook elkaar positief coachen is belangrijk.

Pagina 44 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 45: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 45

DSV A1 – OWIOS A1 (0-0)

Afgelopen zaterdag was het tijd voor een beladen potje. We moesten voetballen tegen onze buren uit Oldebroek. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg duurde slechts 30 minuten, dit i.v.m. de vrij trieste gebeurtenis daar op het veld. De dagen erna zorgden ook niet echt voor rust in de tent. Nu was iedereen er bijna klaar voor en besloot Oldebroek dat het tijd was om de boel met uitgaan eens goed op scherp te zetten. Al met al dus een wedstrijd met een groter belang dan alleen 3 punten. Bij winst zouden we ook nog op 6 punten van OWIOS komen te staan. Op voorhand dus een heerlijke wedstrijd.Hendri benadrukte nog even dat we met ons hoofd moesten voetballen en proberen te winnen, en we konden beginnen.

De volgende 11 jongens begonnen in de basis:Hoek op goal.Eilandrat, Chuck Junior©, Tim Buurkes en Diesie begonnen in de basis.De kleine Generaal, Marty en Garte waren de mid-denvelders.Blauwe Arie, Nakster en Welblack waren de voor-waartsen.Joes Hamelink en Vische begonnen op de bank.Wilbert van Loo en Peter Skill waren nog steeds geblesseerd. De technische staf bestond uit Hendri Huenestein, Bert van Loo, Fotograaf meneer Sticker en Bartus.

Om 12:00 mochten we aftrappen van Willem Kroone-man. We begonnen aan deze pot en wilden de bal snel rond laten gaan. OWIOS had blijkbaar een hele andere tactiek en wilde vooral niet verliezen. Ze trok-ken een muur van 11 spelers op achter de middenlijn en zodra er ook maar 1 speler druk wilde zetten, riep de coach diegene terug. Wij tikten achterin de bal

heen en weer en zochten gaten om doorheen te ko-men. Dit was nog bijzonder lastig, en we kregen dan ook weinig echte kansen. Wilbur is het dichtst bij een doelpunt, maar kopt de bal, na een redding van de goalie op de paal. Al met al niet heel spannend, maar we speelden niet slecht, alleen geen doelpunten.

De rust is weinig spectaculair. Een praatje dat we door moeten gaan en zo snel mogelijk scoren. We wisselen nog niet en gaan de 2e helft in.

De 2e helft is niet echt heel leuk om te kijken. Wij proberen een doelpunt te forceren en spelen meer de lange bal. OWIOS gaat wel iets meer naar voren, maar ook in beperkte mate. Na een kwartier mag Wil-bur naar de kant om in het eerste elftal op de bank te zitten. Want hij zou gegarandeerd spelen en moest dan wel fit zijn. Zo waren wij onze spits kwijt en wer-den we er niet beter van. Nu keken we ´s middags naar het eerste en mocht Wilbur in de 89e(!) minuut nog even invallen. Na welgeteld een kleine 6 minuten was het klaar en had Wilbur gespeeld in het eerste. Maar goed dat hij geen 90 minuten bij ons gevoet-bald heeft, want anders had hij deze 6 minuten bij een 1-0 voorsprong niet vol gas kunnen geven!!! Goed, de 2e helft was vrij matig en saai en zo eindigt dit duel in een 0-0. Een spektakel van jewelste kunnen we wel zeggen.

Blik vooruit op Hatto Heim en zorgen dat we weer een overwinning pakken. We staan 5 punten achter op deze ploeg en doen bij winst dus goede zaken. Helaas is het zo dat wij het seizoen eindigen met een wedstrijd minder dan de rest. Dit omdat onze ge-staakte pot niet wordt uitgespeeld. U bent zaterdag overigens van harte uitgenodigd om te komen kijken naar ons. 12:00 op ons eigen sport-park, komt allen!

2 april 2016

Page 46: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

14Joes Hamelinkrechts half / links half

“Joes”

23-04-1997

2e jaars A

In mijn voorlopig laatste seizoen van mijn voet-balcarrière, heb ik mooie en mindere dingen meegemaakt.

Mijn dieptepunt is denk ik mijn blessure aan mijn knie, waardoor ik weken niet kon spelen.

Mijn hoogtepunt is denk ik mijn doelpunt te-gen Elburg uit. Na een mooie steekpass kreeg ik de bal en kwam 1 op 1, ik omspeelde de keeper met een sleep en maakte de 1-1. Ik wil graag al mijn teamgenoten en trainers/leiders bedanken voor alle mooie jaren, bedankt!

Joes Hamelink.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team voor dit seizoen hebben volgens jou.Antwoord Joes: Zo hoog mogelijk eindigen, het beste uit het team krijgen.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Joes: Een goede sfeer en samenwerking.

Pagina 46 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 47: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 47

DSV A1 – Hatto Heim A1 (4-1)

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma. En wel tegen de (toen) nummer 3 van de competitie, Hatto Heim A1. Dit team staat al het hele seizoen in de top van de ranglijst en niet voor niets. Onze uitwedstrijd tegen deze ploeg ging vrij kansloos verloren en zo wisten we dat we aan de bak konden. Wel is het zo dat we sinds 27 Februari niet meer verloren hebben en de stijgende lijn te pakken hebben. Hatto Heim zit daarentegen in een klein dipje qua resultaat, dus aan ons om dat zo te houden.

We begonnen in de volgende opstelling:Hoek op goal.Eilandrat, Chuck Junior©, Tim Buurkes en Diesie achterin.De kleine Generaal, Marty en Garte op het mid-denveld.Vische, Nakster en Welblack in de aanval.Blauwe Arie en Joes Hamelink waren de wissels.Peter Skill en Wilbert van Loo waren opnieuw af-wezig.De technische staf was weer compleet met Hen-dri Huenstein, Bert van Loo, fotograaf Meneer Sticker en Bartus.

Om 12:00 werd er afgetrapt op het 1e veld en was de weg naar 3 punten in volle gang gezet. Helaas was het na 2 minuten al raak. We staan niet op te letten en Hatto Heim weet te profiteren, 0-1.. Dit is niet echt heel ideaal, maar we pakken het goed op. We komen er na enkele aanvallen achter dat we voorin druk moeten zetten, aangezien Hatto daar flink loopt te kloten. We voelen dat de gelijkmaker gaat vallen en dat gebeurt ook. Het is Rick die de bal op Wilbur geeft, die loopt door en frommelt de bal na een kluts in de goal, 1-1!

We gaan vervolgens door met aanvallen en Hatto heeft het lastig met ons. Achterin staan we sterk en geven niks weg, zoals wel vaker de laatste weken. Gelukkig laten we nu niet na te scoren. We vallen aan

over links, de bal wordt voorgegeven op Marty, die kopt op doel, tegen een speler van Hatto en de bal valt binnen, 2-1! Zo staan we op voorsprong en be-gint de dag steeds mooier te worden. Mark v K gooit er nog even een fraaie panna uit en zo kunnen we tevreden de rust in.

In de rust een bakje thee, bekende woorden en geen wissels.

De 2e helft is weer prima en we hebben Hatto Heim onder controle. Na 10/15 minuten weten we de voorsprong weer uit te breiden. Het is een bal over de zijlijn van Marty op Dean, die rent naar voren en schiet de bal vanaf de zijkant over de keeper heen, iedereen op het verkeerde been en wij blij, een zeer fraaie goal en de 3-1! Vanaf dat moment is het rustig de wedstrijd controleren en er nog eentje bij prikken eventueel. Hatto Heim gaat 1 op 1 spelen achterin en er komen ruimtes, hiervan weet Wilbur te profite-ren. Mark v k geeft de bal diep op Wilbur, die wordt nog toegeroepen dat er 3 man in z’n rug zitten, maar hij laat zich niet gek maken en schiet de 4-1 binnen! Dat het nu volledig is beslist blijkt wel. Wij spelen de wedstrijd uit en Hatto Heim vindt het ook wel prima. Zo weten we na de 0-0 van vorige week nu weer te winnen.

Een mooie stap in de goede richting en een lekkere voorbereiding richting volgende week, Oene A1 uit. Om 12:00 moeten we aantreden tegen Oene en zul-len er alles aan doen om met 3 punten huiswaarts terug te keren. U bent natuurlijk van harte welkom om ons aan te moedigen.

Leuk feitje is dat we vanaf zaterdag verdedigend de beste ploeg zijn, met 21 tegentreffers weten we ie-dereen achter ons te houden. Scoren is een groter probleem, maar daar wordt aan gewerkt.

09-04-2016 • DSV’61 A1 - HattoHeim - 1 minuut stilte i.v.m. overlijden Beert Spaan.

9 april 2016

Page 48: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

15Rick Visch

links half / links back

“Vische”

24-09-1997

2e jaars A

Mijn hoogtepunt van dit seizoen is de overwin-ning op Elburg A1 en de mooie 3e plek die we bemachtigd hebben.

Een dieptepunt is de wedstrijd tegen Owios die vroegtijdig gestopt moest worden. En al dat gedoe om deze wedstrijd heen.

Groetjes Rick.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Rick: Top 4.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Rick: Dat ze wel inzet hebben.

Pagina 48 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 49: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 49

Afgelopen zaterdag was het tijd voor een potje voetbal. We mochten tegen de plaatselijke trots van het dorpje Oene en dan ook nog het hoogste jeugdteam, de A1. De resultaten van Oene laat zien dat ze een taaie ploeg kunnen zijn. Zo wisten ze 3-1 van WZC te winnen en 2-2 te spelen tegen ESC. Ze stonden wel onder ons, maar erg kort onder ons, dus zaak om ze niet dichterbij te laten komen. Zelf zitten we nog steeds in de flow. Het gaat goed qua resultaat en we hebben een goede eindklassering dan ook binnen handbereik, mits we nu alles winnen. En vandaag moesten we dan ook het lastige Oene opzij zetten.

De volgende 11 jongens begonnen in de basis.Hoek op goal.Eilandrat, Chuck Junior©, Tim Buurkes en Diesie ver-dedigers.Vische, Marty en Garte middenveld.Blauwe Arie, Nakster en Welblack voorin.Mark Schreurs en Gert Hop (beiden B1) waren de wis-sels.Wilbert van Loo, Peter Skill en de kleine Generaal waren alle drie niet in staat om te spelen.De technische staf was weer compleet met Hendri Huenestein, Bert van Loo, Fotograaf meneer Sticker en Bartus.

Om 12:00 konden we beginnen aan deze wedstrijd, die on-der leiding stond van een biologische boer uit Terwolde. De wind was lekker hard en we begonnen met de wind mee. We hadden vanaf het begin de wedstrijd redelijk in handen, Oene werd naar achter gedrukt en we begonnen met kan-sen te creëren. Helaas wisten we niet te scoren. We hadden het net niet mee zitten, of misten hier en daar scherpte. Oene daarentegen wist er maar weinig tegenover te zetten en Jacco had dan ook een rustige middag. Door ons mis-sen van kansen, blijft het 0-0 tot aan de rust en gaan we enigszins ontevreden naar binnen. In de rust zijn we het erover eens dat het wat scherper kan

Het verhaal van een B-junior die de boel redde.

Oene A1 – DSV A1 (1-2) hier en daar, en dat Oene nergens recht op heeft, maar we zelf niks afmaken. Bakje thee is opgedronken en we gaan weer naar buiten. Gert gaat in de 2e helft op de plek van Gerwin spelen en we kunnen van start.

De 2e helft hebben we de wind flink tegen en krijgen veel lange ballen tegen. Gelukkig weten we het vrij goed on-schadelijk te maken. Helaas is het toch Oene dat alsnog op voorsprong komt. We lijden achterin dom balverlies en Oene schakelt om, vind de linksbuiten en die schiet binnen, 1-0. Gelukkig laten we ons niet op de kop zitten en schake-len we over naar een hoger tempo en zijn voortdurend op de helft van Oene te vinden. Het leid nog niet tot resultaat, maar daar komt verandering in. Eerst wisselen we nog 1 keer. Mark S komt erin voor Klaas. Gert gaat op de linksbui-ten spelen en Mark S rechtshalf. Niet veel later krijgt Gert de bal in de voeten gespeeld en snijd naar binnen, ziet de keeper iets voor de goal staan en schiet van buiten de 16-meter de bal prachtig over de keeper heen in de lange hoek, 1-1! Een prachtig doelpunt en gelijke stand. We zetten nu meer door en proberen de 1-2 op het bord te zetten, maar zijn niet gelukkig in de af-ronding vandaag. Martijn krijgt nog een gele kaart, waar niemand iets van begrijpt en we zien de bui van een onver-diend gelijkspel al hangen. Maar dan. Het is tegen het einde van de wedstrijd. Wilbur begint maar weer eens aan een actie en passeert zijn man. Hij draait vervolgens om en geeft met rechts een voorzet richting 2e paal. De keeper zit er bijna bij, maar kan de bal niet goed controleren en laat los. Vervolgens staat Gert in de goede lijn van de bal en tikt simpel binnen, 1-2! Zo eindigen we deze wedstrijd met een overwinning en 3 punten. Aankomende zaterdag een wedstrijd tegen Dos Kampen op het programma. Een heel belangrijke wedstrijd met het oog op de ranglijst. We houden ze nu onder ons op basis van een beter doelsaldo, maar dit is niet heel rust-gevend. We moeten er dus alles aan gaan doen om de 3 punten in Doornspijk te houden.

We hopen u zaterdag te zien vanaf 12:00!

16 april 2016

Page 50: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

16Martijn van de Bosch

midmid

“Marty”

04-01-1999

1e jaars A

Ik ben in de 2e seizoenshelft overgestapt van de B1 naar de A1. Waar ik een mooie tweede seizoenshelft heb gehad met dit team, door ongeslagen te blijven in alle wedstrijden.

Het hoogtepunt was toch winnen van Elburg, aangezien we nog niet zo vaak van ze gewon-nen hadden. Het was een prachtig half jaar voor mij waarin we een welverdiende 3e plek hebben behaald.

Martijn.

Technische staf:Welke doelstelling moet het team hebben volgens jou.Antwoord Martijn: De top 4 behalen.

Technische staf:Wat verwacht je van je medespelers.Antwoord Martijn: Dat wij een seizoen keihard blijven werken voor elkaar en leuk voetbal spelen om de doelstelling voor het seizoen te behalen.

Pagina 50 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 51: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 51

Afgelopen zaterdag moesten we tegen DOS Kampen A2 voetballen. Een ploeg die de afgelopen weken goed op dreef zijn en veel punten pakken. O.a. een 4-0 overwinning op SEH en Elspeet. We wisten dus dat we een erg goe-de tegenstander konden verwachten. Ze stonden ook nog eens gelijk in punten, en er moest dus gewonnen worden. Onze verwachting was dus ook dat het niet de meest mak-kelijke wedstrijd zal gaan worden.

We begonnen met de volgende 11 jongens.Hoek op goal.Eilandrat, Chuck Junior, Tim Buurkes en Diesie achterin.De kleine Generaal, Marty en Garte op het middenveld.Visch, Blauwe Arie, en Welblack voorin.Wissels: Nakster, Joes hamelink, Gert Hop(B1) en Mark Schreurs(B1)Afwezig: Wilbur Akster(1e), Wilbert van Loo en Peter Mulder.De technische staf was weer compleet met Hendri Huenestein, Bert van Loo, Fotograaf meneer Sticker en Bartus.

Om 12:15 konden we beginnen aan de wedstrijd. Dos had de bal en wij begonnen druk te zetten. En wat bleek, DOS was niet zo sterk in balbezit. Zo hadden wij binnen enkele minuten de bal veroverd, en begonnen we met de bal rond te laten gaan en kansen te creëren. DOS liet zich telkens inzakken en zo kregen wij alle ruimte om de bal rond te spelen.

Helaas krijg je geen punten voor balbezit, maar voor goals. En laat dat nou net het probleem zijn. We wisten mooie aanvallen op te zetten, goede kansen te creëren, maar niet te scoren. En ondanks dat de keeper erg onzeker oogde, wist die toch veel ballen tegen te houden. Zo blijft de 0-0 op het bord staan en begint het toch een beetje een frustratie te worden dat we moeilijk scoren.

In de rust weinig commentaar, alleen dat we de bal in het netje moeten leggen. Terwijl iedereen voor zich uit zat te kijken en te praten, komt Wilbur de kleedkamer in. Iedereen vraagt zich af waarom, en Wilbur laat weten dat hij niet in

DSV A1 – DOS Kampen A2D (6-0)

de basis stond bij het eerste, en zodoende besloot weg te gaan. Dit bleek achteraf een communicatiefout te zijn bij het 1e. Het is inmiddels weer bijgelegd tussen Wilbur en de staf van DSV 1. Wilbur komt er dan ook in, gretig als wat en Klaas gaat eruit.

De 2e helft is een kleine 10 minuten van start als Wilbur aan een actie over rechts begint en de achterlijn haalt, voor-geeft op rand zestien en William vindt. William neemt aan en drukt vervolgens af, 1-0! Kort hierop is het een lange pass van Martijn op de fitte Wilbur, die rent iedereen eruit, omspeelt de keeper en schiet binnen, 2-0! Even later weer een bal van Martijn op Wilbur, die gaat opnieuw de actie aan en omspeelt opnieuw de keeper, 3-0! Zo staan we bin-nen 20 minuten 3-0 voor en is de wedstrijd gespeeld.

Maar wij hebben nog zin in een goaltje. Klaas is inmiddels weer binnen de lijnen en word de diepte in gestuurd door Wilbur, komt net niet goed uit om te schieten en geeft voor op William, die tikt vervolgens binnen, 4-0! Niet veel later is het een aanval via enkele schijven en geeft William de bal op de vrijstaande Martijn, die kan kijken en schieten, 5-0! Vlak voor tijd gaat Klaas nog een keer diep, geeft de bal over de grond voor naar Wilbur en die draait en maakt z’n hattrick compleet, 6-0! Even later is het afgelopen en zijn we 3 belangrijke punten rijker.

Door een verlies van nummer 3 WZC, zijn we opgeklom-men tot de 3e plaats. De marge met de ploegen onder ons is niet ruim, maar we staan er. Al met al een goede pres-tatie gezien onze positie in de winterstop. Zaterdag wacht Hulshorst A1. En deze wedstrijd kan nog wel eens flink las-tig gaan worden. Daarom nodigen wij u en jullie uit om zaterdag om 12:00 te komen kijken bij ons. Tot dan!

Auteur: Klaas Jan Zondag

23 april 2016

Page 52: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

TOES

CHOU

WER

S DS

V’61

A1

Pagina 52 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 53: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 53

DSV A1 – Hulshorst A1 (3-2)

Vanwege de examens heb ik weinig tijd gehad om versla-gen te maken, vandaar dat ze nu pas online komen. Op zaterdag 30 april hebben wij tegen Hulshorst A1 ge-speeld. De belangen van deze wedstrijd waren best nog wel groot voor ons. We hadden een goede kans om te finishen op de 3e plek en dat wilden we ook zo houden. Moest er wel gewonnen worden. En waar onze zegereeks veel goede te-genstanders kende, was het tegen de nummer 10 op voor-hand een overwinning zou je denken. Het is bij ons helaas net wat anders. De vorige wedstrijd in Hulshorst eindigde in een ontzettend slechte wedstrijd en een 1-0 verlies. We hadden het toen vooral lastig met onszelf, iets wat de laatste weken wel anders lijkt. Maar goed, we weten allemaal dat het vandaag maar zo een verrekt lastig potje kan worden. Scherpte was nodig en zo konden we beginnen aan de pot.

De volgende 11 jongens staan in de basis:Hoek op goal. Eilandrat, Chuck Junior©, Tim Buurkes en Diesie ach-terin.De kleine Generaal, Marty en Garte op het middenveld.Voorin begonnen Vische, Nakster en Welblack.Wissels waren Joes Hamelink, Blauwe Arie en Peter Skill.Afwezig was Wilbert van Loo. Hij is momenteel hard op de weg terug, traint 3 keer in de week en is naar eigen zeggen behoorlijk fit. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voor hij zich weer op het trainingsveld laat zien.De technische staf was weer compleet met Hendri Huenestein, Bert van Loo, Fotograaf meneer Sticker en Bartus.

Om 12:00 werd er gefloten en konden we beginnen aan de wedstrijd. We begonnen vrij goed aan de wedstrijd. Erik belsuit na een minuut of 2 de bal vanaf links de zestien in te gooien en dat pakt nog goed uit ook. De keeper en ver-dediger stappen allebei langs de bal heen en William kan zo oppakken en binnentikken, 1-0! Iedereen denkt nu dat het wel even gaat lukken. Helaas gaat dat net iets anders. We spelen dramatisch en we lijden veel onnodig balverlies. Zo staan we wel 1-0 voor, maar kan je dat niet echt zien. Hulshorst zet ons steeds goed onder druk en we weten er geen raad mee en het gaat niet heel best. Maar goed, we weten de 0 nog te houden en gaan met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de rust weinig tevreden en het kan allemaal wel wat be-ter. Ook gaan we wisselen. Klaas-Jan komt erin en Wilbur gaat eruit, hij moet naar het eerste. Peter komt er ook in i.p.v. Gerwin, Rick komt nu op het middenveld en William verhuist naar de linksbuiten.De 2e helft is begonnen en iedereen zit maar net klaar of we scoren. Het is dit keer een hoge bal in de zestien die uiteindelijk door Peter wordt teruggekopt op Mark v K, die de bal met een staande omhaal over de keeper heen schiet, heerlijk doelpunt en de 2-0! Helaas is het niet veel later een kleine tegenslag. Hulshorst krijgt een vrije trap en geeft voor op een volledig vrijstaande speler. Die kan vervolgens zo binnenkoppen en het staat weer 2-1.. Niet geheel volgens plan, maar ons spel is ook niet heel best. Gelukkig laten we ons hierdoor niet op de kop zitten. Het is vlak na de 2-1 een

DSV A1 - Hulshorst A1 (3-2)

balletje richting Klaas, die tikt de bal door op de ingevallen Joes, die loopt richting goal, kapt nog even een tegenstan-der af en schuift zakelijk binnen, 3-1! Zouden we het nu wel kunnen vasthouden en door gaan met aanvallen? Het antwoord is nee. We blijven slordig en spelen nog steeds slecht. Maar goed, zolang het 3-1 blijft is er niks aan de hand. Jammer genoeg geven we toch nog een goal weg. De lange spits van HH komt door en schiet al glijdend de bal in de kruising, 3-2.. Het wordt nu weer redelijk span-nend, maar we weten stand te houden en de punten over de streep te trekken. Zo blijven we in de ongeslagen streak. 7 mei tegen DOS belangrijke wedstrijd. Bij winst zijn we zeker 3e en dat zou erg mooi zijn. Ook om ons seizoen toch nog een mooie afsluiting te geven, ondanks de tegenvallen-de 1e seizoenshelft.

30 april 2016

Page 54: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Pagina 54 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Jacco van den Hoek

1Erik van den Berg

2Dean Holstege

4Tim Buurkes

5

Klaas Jan Zondag

6Peter Mulder

7Gerwin uit de Fles

8

Hendri Huenestein ● trainer Jacob van den Hoek ● leiderBert van Loo ● leider Bertus Mouw ● grensrechter

Wilbur Akster

9

Mark van Klompenburg

10William Bosch

11Mark Versluis

12Wilbert van Loo

13

Joes Hamelink

14Rick Visch

15Martijn van de Bosch

16

Page 55: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 55

Op 7 mei hebben we onze laatste wedstrijd gespeeld voor de competitie. Ditmaal moesten we voor de 2e keer in 3 wedstrijden tegen DOS. Dit kwam doordat ze i.p.v. Hattem bij ons in waren gekomen. Wij hadden onze eerste wed-strijd al tegen Hattem gespeeld, dus de vorige keer tegen DOS was inhalen. Die vorige wedstrijd werd vrij eenvoudig met 6-0 gewonnen, maar goed, dat gaf niet de garantie dat het vandaag weer zo zou zijn. Wel waren we uitermate lui allemaal, het was namelijk rond de 26 graden en we moch-ten om half 3 ’s middags voetballen. Ideale omstandighe-den. Bij DOS aangekomen was het wel zo dat we gingen spelen op gewoon gras, tussen de bomen, was weer een meevaller. Vandaag moesten we nog 1 keer knallen en de 3e plek binnenslepen.

De volgende 11 jongens begonnen in de basis:Hoek op goal.Eilandrat, Chuck Junior, Tim Buurkes en Diesie achterin.De kleine Generaal, Marty en Garte middenveld.Vische, Blauwe Arie en Joes Hamelink voorin.Wissels waren Peter Skill en Martijn Heshusius.Afwezig waren William Bosch en Wilbur Akster. William was op vakantie en Wilbur deed mee met het eerste. Hij heeft daar toen ook gescoord.De technische staf was weer compleet met Hendri Huenestein, Bert van Loo, Fotograaf meneer Sticker en Bartus.

Vlak voor wedstrijd had Klaas-Jan een kapotte linkerschoen en leende van Wilbert een zaalschoen. Hierdoor was het een wat vreemde vertoning, maar dat was oké, mits er ge-scoord werd.Om 14:30 werd er afgetrapt en was de wedstrijd begon-nen. We begonnen sterk aan het duel en wisten DOS steeds goed onder druk te zetten. Hier en daar wat aanval-len, maar daar bleef het ook bij. Achterin stonden we weer goed en gaven geen kans weg. Het duurt tot aan de 15e minuut voor we de score openen. Gerwin brengt de bal in richting Mark v K, maar dat lijkt eerst mis te gaan. Gelukkig zet Mark v K door en kan de bal uiteindelijk binnenschieten, 0-1! Een prima begin en we ruiken de 3e plek al. Vlak na de 0-1 is het weer raak. Martijn vd B geeft een steekbal tussendoor op Klaas, die kan zo doorlopen en scoort met de schoen van Wilbert, 0-2! DOS begint zich hier en daar wat vervelend te gedragen, maar we blijven kalm en spelen door met hetzelfde tempo. DOS komt er niet echt aan te pas en we gaan uiteindelijk rusten met een 0-2 voorsprong.In de rust weinig commentaar, alleen dat we er snel een goaltje bij moeten prikken. We gaan ook wisselen. Dean geeft aan te willen wisselen en Peter komt erin. Rick gaat linksback spelen, Erik naar rechtsback, Joes op linksbuiten en Peter komt op de rechtsbuiten. Martijn blijft nog even banken.

De 2e helft begint en is weer voor ons. We hebben DOS onder controle en weten ze goed onder druk te zetten. He-laas weten we niet te scoren. Maar na een minuut of 15 in de 2e helft is het dan toch raak. Martijn zet goed door bij de keeper en tikt de bal naar Mark v K, die kan binnen-tikken, 0-3! Even later een balletje op Joes, en weer een goal, 0-4! Het is ondertussen een vrij makkelijke wedstrijd geworden. DOS laat het lopen en er komen veel ruimtes, die we te weinig benutten. Een kwartier voor tijd spelen we het uiteindelijk toch goed uit. Het is eerst Gerwin met een schot, keeper tikt weg maar Peter knalt de bal snoeihard

DOS Kampen A2D – DSV A1 (0-6)

binnen en 0-5 is een feit. Het laatste doelpunt is voor Hoek de prikker. Gerwin krijgt een overtreding mee in de zestien en we krijgen nog een penalty. Jacco komt naar voren sto-men en gaat achter de bal staan. Hij aarzelt niet en schiet de bal hard tegen de touwen, 0-6! We verprutsen nog wat mogelijkheden, maar de 3 punten zijn voor ons.

Een goede overwinning en een heerlijke 3e plek als eindre-sultaat. Waar we in de winterstop nog 9e stonden en een vrij grote achterstand hadden op de top 3, hebben we het toch geflikt. En daar mogen we best trots op zijn. Een indrukwekkende reeks van 12 wedstrijden, met slechts 1 verlies en 9 wedstrijden op rij ongeslagen. Deze reeks werd ingezet op 23 november 2015 met een gelijkspel te-gen Oene. Met die wedstrijd meegerekend hebben we 29 van de 36 te pakken punten gepakt. 31 goals voor en 10 tegen. En terwijl we voor 23 november slechts 6 punten hadden, 14 doelpunten gemaakt en 14 tegen. Al met al een zeer goede prestatie en iets waar we trots op kunnen zijn.

Wat overige statistieken:- Iedereen heeft dit seizoen (beker, oefen en competitie- wedstrijden) bijgedragen aan een doelpunt d.m.v. een goal of assist.- Wilbur is topscorer geworden met 33 goals.- Klaas-Jan heeft de meeste assist, namelijk 13.- Onze verdediging verdient ook credits. In de competitie hadden we beste verdediging.- Behalve van SEH A1 hebben we van iedereen minimaal 1x gewonnen. - Ga voor meer info en foto’s naar onze website:

http://dsv-a1.ditismijnteam.nl/

Voor de rest willen wij als team iedereen bedanken die ons gesupport heeft tijdens het seizoen en hopen we jullie volgend jaar weer terug te zien. Jullie zullen dan wat mensen gaan missen uit de opstelling, maar er blij-ven er ook wat. Na dit seizoen zullen we afscheid nemen van:Jacco van den Hoek, trainingsbeest.Dean Holstege, heeft 33 longen. Mark Versluis, weet het altijd beter.Rick Visch, de zaagmachine. Erik van de Berg, de damesexpert.Gerwin uit de Fles, als je haar maar goed zit.Peter Mulder, een dag niet geskilled is een dag niet geleefd.Wilbur Akster, de dikke spits.Joes Hamelink, hoeft niet te trainen om te presteren.Jacob van den Hoek, de grote baas en tevens fotograaf.

De volgende heren blijven wel:Tim Buurkes, zwijgende reus.Mark van Klompenburg, man van wonderschone goals.Martijn van de Bosch, toekomstig marathonwinnaar.Wilbert van Loo, op de weg terug.William Bosch, Siiii!Klaas-Jan Zondag, kan niet scoren.Hendri Huenestein, oud, maar niet versleten.Bert van Loo, heeft geen tijdsbesef.Bertus Mouw, buut’nspel scheids!

Met vriendelijke groeten, Klaas-Jan Zondag.

7 mei 2016

Page 56: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016
Page 57: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 57

Afgelopen zaterdag mochten we weer schitteren op ons eigen veld. Na een 4-2 verlies tegen DVS vorige week, wilden we vandaag proberen de eerste over-winning van 2016 te pakken. Tegenstander was WVF A2 uit Zwolle. Deze ploeg staat 8e in een andere 2e klasse en is qua resultaten hetzelfde als ons, een ge-lijkwaardige tegenstander op papier. Gelukkig speel-den we niet op papier maar op ons strakke kunst-grasveld. Iedereen had er zin in en we waren er klaar voor, zoals we dat graag zien. Klaas-Jan had zelfs een hattrick beloofd.

Maar eerst de opstelling:Hoekie stond op goal.Blauwe Arie, Tim Buurkes, Chuck Junior en Eilan-drat stonden achterin.Vische, de Kleine Generaal en Garte begonnen op het middenveld.Welblack, Nakster en Peter Skill waren de voor-waartsen.Wissel was Diesie.Afwezig waren Joes Hamelink en Bartus. Wilbert van Loo was de mentale steun op de bank.De technische staf bestond uit Johan Cruyff, Hen-dri Huenestein, Meneer Sticker en Patrick Noten-boom, die inviel voor Bartus.

Om 12:00 mochten we beginnen aan de eerste thuiswedstrijd van 2016. Het was een koud weertje en de aftrap was genomen. Het begin was aftasten van beide kanten, maar wij hadden de druk naar vo-ren. Wel was het zo dat ons plan om op te bouwen nogal verstoord werd door WVF. Ze wisten ons bij de doeltrap goed vast te zetten, maar we wisten dit telkens goed op te lossen. Ondanks dat we wel meer druk naar voren hadden dan WVF, wisten we nog niet gelijk veel kansen te creëren. Het was een foutieve eindpass die ons telkens van scoren hield. Gelukkig was het na een een minuut of 20/25 over met dit ge-doe. Wilbur ging het duel aan met de verdediger en won op kracht en snelheid. Hij liep vervolgens door naar de goal en zag de vrijstaande William niet over het hoofd, die kon vervolgens simpel binnentikken, 1-0! Met het doelpunt op zak gingen we op zoek naar meer. En dat kwam er ook. Peter was namelijk op dreef en wist over echts gevaar te stichten. Zo ook na 30 minuten. Hij kwam er op rechts langs en gaf laag en goed voor op Wilbur die de bal vervolgens in het doel wist te werken, 2-0! Comfortabele voorsprong en we begonnen achterover te leunen, ten kostte van ons spel. WVF kwam hierdoor beter in de wedstrijd en wist zelfs enkele doelpogingen te doen. Gelukkig wisten we de 0 te houden en konden we gaan rusten. In de rust word besloten om wat scherper te zijn in de

passing en zodoende de score uit te breiden.Dean komt in het veld en Klaas-Jan gaat eruit. Erik gaat naar links en Dean komt op de rechtsback.

De 2e helft begint voortvarend. Het is Wilbur die over rechts de actie aangaat en er langs heen glipt. William vraagt vervolgens om de bal en krijgt hem ook, de goal is leeg en William tikt zakelijk binnen, 3-0. Kort na deze goal begint Peter aan een solo, omspeelt en-kele tegenstanders en steekt vervolgens op William die door kan lopen richting de goal. En omdat Wil-liam een alleskunner is, schiet hij ditmaal met links binnen, 4-0! Even later krijgen we een corner en die word getrapt door William. De bal komt voor en Mark v K werkt de bal met zijn bovenlichaam binnen, 5-0! Wilbur mag vervolgens het veld uit en Klaas-Jan mag nog even spelen.

Het is enkele minuten na de wissel een diep balletje op Klaas die doorloopt richting goal en voorgeeft op Mark v K, die schiet vervolgens binnen, 6-0! En mocht u denken alles wel gehad te hebben, laat William zien echt alles te kunnen. Peter geeft een strakke voorzet en William KOPT de bal hard tegen de touwen, 7-0! Dat de pret nog niet over is zult u wel gezien hebben aan de 8-0 hier boven. En misschien raad u de doel-puntenmaker al, William Bosch. Ditmaal is het na een voorzet van Gerwin een subtiele volley langs de goa-lie. Gelukkig weet William hoe je zulke hoogtepunten afsluit en laat zich vlak voor het einde wisselen. De laatste paar minuten steekt er nog een fikse hagel-storm op en blaast Willem op de fluit voor het einde. Een meer dan goede overwinning richting de start van de competitie.Na afloop mochten Jacco, Wilbur en Mark v K zich melden op de bank bij het eerste. William had be-dankt voor de eer, tot ieders verbazing, maar ook dat is William, gewoon bescheiden. 1 ding is zeker, na zaterdag hebben we een nieuwe ster. Technische staf van het 1e, houd niet langer de ogen gesloten en kom wat vaker kijken.

Hoe een eenvoudige jongeman Alfred Hofmeijer uit het eerste speelde.

DSV A1 – WVF A2 (8-0)

Page 58: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016
Page 59: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 59

Voetbal is winnen…………

Toen ik in 2012 stopte als voorzitter van onze mooie vereniging heb ik in een onbewaakt moment gezegd ooit nog een keer bij DSV trainer te willen worden.

Als een soort eerste stap ben ik toen begonnen met de commissie VTZ (Voetbal Technische Zaken), nu voortgezet binnen DSV als Technische Commissie. Dit vanwege het feit omdat ik niet alleen toen maar zeker ook nog vandaag de mening ben toegedaan dat de jeugdopleiding en de begeleiding van de jeugd-spelers binnen DSV naar een hoger plan moet! Een goede jeugdopleiding is gezien de doelstelling en uit-gangspunten van DSV de levensader van deze club.

Toen ik begin vorig jaar dan ook door Hendri gevraagd werd om samen met hem en Jacob in het nieuwe seizoen de A1 te “gaan doen” schrok ik wel even: nu kwam het wel heel dichtbij… Na enkele gesprekken met Hendri was ik overtuigd dat er een nieuwe uitda-ging voor me klaar lag en zijn we samen begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Voor ons beiden dus allebei een wens, maar toch ook zeker een ‘sprong in het diepe”…. Want: dan komt het: altijd “commentaar” gehad op anderen en nu dus zelf laten zien hoe het dan wel moet..

Vol overgave ben ik ( onafhankelijk) begonnen om de groep te inventariseren: wie is wie, waar voetbalt hij nu, waar zou hij ook kunnen/willen/moeten spelen en meer van dat soort zaken. Samen hebben we een vragenlijst opgesteld om niet alleen voetbaltechnisch wat meer van je te weten te komen maar ook je ver-wachtingen van zowel jezelf als van de spelersroep te inventariseren.

De bijeenkomst die we samen hebben gehad, heb ik als uitermate positief ervaren en was achteraf een goede “kick-off” voor het komende seizoen. Frappant vond ik wel (en dat heb ik gedurende het seizoen nog vaak herhaald) dat jullie je als groep een ander (lees: lager) niveau toekenden als de technische staf van mening was en nog steeds is. De doelstelling werd dus: eindigen in het linkerrijtje, 5e plek of misschien wel 3e worden…

We begonnen goed aan de bekerrondes: thuis tegen ZAC A2 werd het 6-1; uit tegen Swift A1 2-5 en weer thuis tegen SVI A2 9-0. 3 wedstrijden met 9 punten, 20 doelpunten voor en maar 3 tegen. De competitie-start verliep wat minder. 2 ploegen waarvan wij had-den gewonnen trokken zich terug: weg 6 punten.

Daar kwam op 7 november uit tegen OWIOS nog de knieschijf-breuk van Wilbert bij en dit had ook een grote impact op de rest van het team en de eerstvol-gende wedstrijden. Conclusie bij ingang winterstop: 9 wedstrijden – 10 punten; 18 doelpunten voor – 15 tegen wat een 9e plaats op de ranglijst betekende.

Ondertussen hadden we wel de kwartfinale van de beker bereikt door in en tegen Hardenberg’85 met 0-1 te winnen. Om ons eigen functioneren ook eens tegen het licht te houden, waren Hendri en ik onder-tussen toegelaten op de cursus “Jeugdvoetbaltrainer” van de KNVB. Bijna iedere vrijdagavond zijn we nat-geregend maar uiteindelijk telt ook hier het resultaat : geslaagd!

Vol goede moed begonnen we aan de 2e competitie-helft en na een (overigens onnodige) nederlaag tegen koploper SEH en na de uitschakeling door DETO A1 in de halve finale voor de KNVB-beker ging het ber-gopwaarts. Na slechts 1 (ook onnodig) gelijkspel te-gen OWIOS hebben we geen enkele wedstrijd meer verloren en eindigden we op een zeer verdiende 3e plaats met 35 punten uit 19 wedstrijden. Doelsaldo: 45-24.

Complimenten aan jullie allemaal!!

Hieronder heb ik een overzicht ( doelpunten-analy-se) gemaakt van de wedstrijden van het afgelopen seizoen. Voor diegenen die mij gaan narekenen: de wedstrijd WZC A1-DSV A1 van 17 oktober zit hier als enige competitiewedstrijd niet in verwerkt!!

Doelpunten voor tegen

0-15 minuten 5 4

16-30 minuten 4 2

31-45 minuten 2 2

46- 60 minuten 7 5

61- 75 minuten 11 5

76-90 minuten 13 2

Totaal 42 20

Conclusie(s):- Bijna de helft van de tegendoelpunten valt in het eerste kwartier, zowel voor rust als na de rust !!- In het laatste kwartier krijgen we de minste tegen- doelpunten!!- In het laatste half uur scoren wij meer dan de helft (57%) van onze doelpunten!!- In het laatste kwartier scoren wij ongeveer één derde (31%) van onze doelpunten!!

Oorzaken:- Beginnen we te slap??- Conditioneel maken we het verschil??- Doorzettingsvermogen doorslaggevend??

Dit zijn in ieder geval zaken die we verder gaan uit-zoeken in de aanloop naar en in het volgend seizoen.Tip voor de toekomst: wees dus overtuigd van je ei-gen kunnen, zowel individueel als team. Je zult mer-ken dat wanneer je ergens echt voor gaat dit alleen

Page 60: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016
Page 61: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 61

Vervolg: voetbal is winnen…...

zal lukken met positieve inzet van jezelf (en natuurlijk de rest van het team) en wanneer je niet opgeeft…De meeste winnaars geven achteraf allemaal toe dat hun winst te danken is door tot op het laatste mo-ment door te gaan en zij wat extra’s hebben gegeven terwijl hun tegenstanders dit niet deden of niet meer konden.

Ten slotte wil ik jullie allemaal bedanken voor het af-gelopen seizoen. Ik blijf erbij dat bescheidenheid een deugd is, maar “valse” bescheidenheid is nergens goed voor. Jullie kunnen meer dan dat je van jezelf denkt. Ik heb het afgelopen seizoen veel geleerd en niet alleen over voetballen. Ook allerlei andere, soms privé aangelegenheden, spelen mee en hebben zoals ik heb ervaren veel impact op een spelersgroep en zijn niet altijd makkelijk te coachen. Ik hoop deson-danks dat ik jullie op een goede manier heb kunnen helpen met je ontwikkeling, niet alleen als sportman maar ook als mens persoonlijk.

Met de overblijvende spelers en de nieuwe spelers die de overstap naar de A1 gaan maken hoop ik eigenlijk op net zo’n seizoen als mijn afgelopen eerste jaar als assistent-trainer/leider van dit mooie elftal, waarbij we hopelijk gevrijwaard blijven van langslepende blessu-res en andersoort vervelende zaken.

Ik wens Jacco, Erik, Dean, Peter, Gerwin, Wilbur, Mark Versluis, Joes en Rick heel veel succes bij het vervolg van hun sportieve carriére binnen DSV en hoop jullie nog vaak te ontmoeten op ons sportpark of daarbuiten.

Vergeet niet: Gezondheid is zoals we allemaal het afgelopen sei-zoen hebben meegemaakt het allerbelangrijkste in het leven; sport is slechts één van de bijzaken die je dus altijd met plezier moet beoefenen. (onthoud de 5 P’s: Plezier, Prestatie, Product, Prijs, Promotie)!!!Iedereen een fijne vakantie gewenst en tot volgend seizoen.

Bert van Loo.

Page 62: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

Pagina 62 DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016

Page 63: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

DSV’61 A1 • Seizoen 2015 - 2016 Pagina 63

Trotse leider...

Al menig jaar, vanaf 2006 ben ik met jullie op pad, be-gonnen in de E en nu beland in voor mij het tweede seizoen in de A1, de toekomst van DSV’61.

Vele mooie jaren hebben we samen gehad, maar ook vervelende jaren waar trainers ons zo maar verlieten en het team bijna uit elkaar zou dreigen te vallen.

Ook in het eerste jaar van de A1 verliep niet alles soe-pel met de trainer en werden we de laatste wedstrij-den bijgestaan door eerst onze eigen aanvoerder Jac-co. Deze was toendertijd geblesseerd en bezig met het behalen van zijn TC3 diploma. Later werd dit door Bert Bredewold, voorzitter van de T.C. binnen DSV’61 overgenomen.

Nu in mijn 2e jaar als leider van de A1 hebben wij onder leiding van onze nieuwe trainer/coach Hendri Huenestein met assistent trainer/leider Bert van Loo naar mijn mening een fantastisch seizoen achter de rug.

Alles was tot in de puntjes geregeld. Nieuwe kleding en tassen, goede ballen, enz., maar bovenal, ontstond er een fantastische sfeer in en rondom het team. Dit kan alleen maar als er wederzijds respect is voor el-kaar en iedereen voor elkaar wil werken. Trots...

Ik vind dat jullie dit jaar zijn uitgegroeid tot een hecht team en een ieder individueel grote stappen heeft gemaakt op voetbalgebied. Maar ook daarbuiten zijn jullie al jaren een team waar jullie als vrienden menig uurtje samen doorbrengen. Dit is waar ik als leider enorm van kan genieten. Trots...

Ik hoor het jullie allemaal nog zeggen “hebben ze ons weer in de tweede klasse ingedeeld, dat is toch veel te hoog voor ons”.Maar achteraf blijkt dat wij helemaal niet zo slecht zijn, zelfs in de top meedraaien en als eindresultaat op de derde plek staan. En ook dat is alleen maar mogelijk door een goede samenwerking en inzet van iedereen. Trots...

Elk seizoen kent ook zijn dieptepunten. Wilbert van Loo onze aanvoeder die zijn knieschijf brak in de uit-wedstrijd tegen OWIOS. Jacco van den Hoek die een goedaardige tumor uit zijn scheenbeen moest laten verwijderen. Peter Mulder die weken op krukken liep door een knieblessure. Joes Hamelink die weken was uitgeschakeld door blessureleed aan zijn knie en het vervelende nieuws van Dean zijn vader. Dit zijn din-gen die helaas ook gebeuren en wij als team ook mee om moeten kunnen gaan; en ook hebben gedaan. Trots...

De hoogtepunten waren voor mij zeker de bekerwed-strijd tegen Hardenberg’85 die wij met 1-0 wonnen. De uitwedstrijd tegen ESC die wij met 2-1 binnen

sleepten en de komst van onze nieuwe speler Martijn van de Bosch.

Dit jaar was in ieder geval voor mij zo bijzonder dat ik heb besloten om voor jullie dit jaarboek 2015-2016 te maken met een overzicht van wat er dit jaar zoal is gebeurd.

Daarbij moet ik natuurlijk wel in het bijzonder Klaas Jan Zondag enorm bedanken voor de fantastische verhalen die elke week uit zijn pen kwamen.

Samen met de foto’s die ik wekelijks bij jullie maakte, maar natuurlijk ook door ieders persoonlijke inbreng, heb ik dit jaarboek kunnen realiseren en zoals je ziet doe je dit ook weer samen. Trots...

Ik stop als leider bij de A1 omdat ik mijn zoon Jacco wil blijven volgen in zijn ontwikkeling bij de senioren en daar ligt misschien nog wel een baantje voor mij als leider maar anders zeker als fotograaf. Natuurlijk zal ik jullie allemaal blijven volgen en als ik even tijd over heb jullie op de gevoelige plaat vastleggen.

Voor degene die in de A1 blijven en komen, jullie hebben in Hendri Huenestein en Bert van Loo een gouden duo aan jullie zijde, maak dankbaar gebruik van hun kennis en je zult veel leren van het spelletje voetbal, samenwerking en respect. Respect dat ik in ieder geval wel heb voor deze twee mensen die elke training en wedstrijd alles doen en geven voor hun team dé DSV’61 A1.

Vrienden, rest mij nog jullie te bedanken voor al die geweldige jaren en ik hoop jullie elke zaterdag in goede gezondheid weer te ontmoeten op ons mooie sportpark van DSV’61 waar we na de wedstrijden sa-men met een biertje de derde helft kunnen spelen.

Jacob van den Hoek.Trotse leider...

Page 64: DSV A1 Jaaroverzicht 2015-2016

2015 - 2016

Klaver4reclame, Eperweg 60A, 8084 HH ‘t Harde06 - 38 64 35 62 - [email protected] - www.klaver4reclame.nl