Dru 20140813

of 16/16

Click here to load reader

 • date post

  02-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  231
 • download

  6

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Dru 20140813

 • ACTUALITEIT ONROEREND GOED AUTOS SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  R U C P H E N S EMIDWEEKEDITIE13 AUGUSTUS 2014WEEK 33

  U i t g e v e r i j d e b o d e b v I P o s t b u s 2 2 , 4 8 8 0 A A Z u n d e r t I T e l . 0 7 6 5 9 9 8 1 1 1 I w w w . i n t e r n e t b o d e . n l

  O P L A G E : 10 . 5 0 0T O TA L E O P L A G E Z E E L A N D

  E N W E S T - B R A B A N T : 4 8 0 . 0 0 0

  THUIS IN DE REGIO

  Informatie van

  Volg ons via twitter: @RucphenseBode

  KIJK OP WWW.

  INTERNETBODE.NL

  ...VOOR HET

  LAATSTE ACTUELE LOKALE

  NIEUWS...

  SINT WILLEBRORD - De jeugd kon zich de afgelopen dagen weer vermaken op de kermis van Sint Willebrord. Ondanks de regen was de kermis weer een feestje waar de jeugdige dorpelingen elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Dit jaar stonden de attracties opgesteld in de Vijverstraat en de Pastoor Bastiaansensingel omdat het Emmausplein slecht bereikbaar is door werkzaamheden in de Kanaratiestraat. Lees verder op pagina 3 van deze Bode. FOTO CUNY SUSELBEEK

  NIEUWE SINGLEVOOR

  ANITA CHRISTIANEN

  CONSTRUCTIEMEGAKRAB

  GEREED

  RUCPHEN De Brabantse Amateurkunst-prijs is een wedstrijd voor Brabantse kun-stenaars die voor hun hobby beeldende kunst maken. Het thema van de wedstrijd voor dit jaar is tegenstellingen. Ama-teur kunstenaars kunnen hun werk tot 14 september inleveren. Dit kan een vorm van beeldende kunst, tekening, schilderij, boetseerwerk, beeldhouwwerk weefkunst of fotografi e zijn. Projectie is een kunst-vorm die niet toegestaan is. De wedstrijd wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord Brabant en deelname aan de wed-strijd is gratis. Meer informatie over de Brabantse Amateurkunstprijs is te vinden op www.amateurkunstprijs.nl

  Aanmelden Brabantse Amateurkunstprijs

  SCHIJF - Kinderen uit groep zeven en acht van de basisscholen uit de gemeente Zun-dert en het dorp Schijf in de gemeente Rucphen verkopen ook dit jaar weer de programmaboekjes Zonnewijzers. Per verkochte Zonnewijzer krijgt het kind twintig cent. Wie meer dan honderd Zon-newijzers weet te slijten, krijgt een bonus van 4,50 euro. De boekjes zijn dinsdag 19 augustus tussen 13.30 en 17.00 af te halen in het Cultuurcentrum aan de Molenstraat 5. De resterende boekjes dienen dinsdag 26 augustus tussen 15.30 en 17.00 uur te worden ingeleverd. Deelnemers krijgen een straat toegewezen. Meer info geeft Rita de Meijer op 076-5990004.

  Verkoop vanZonnewijzers

  DOOR MONIQUE JANSEN

  Voor Zegge-Oost is er ruimte voor de bouw van vijftig woningen. Voor deze grond zijn nog geen concrete plannen gemaakt. Over dit project kan Thuisvester nog geen uitspraken doen. Thuisvester is met samenwerkingspartners in gesprek over de ontwikkeling van de grondpositie in Zegge-Oost, laat Ketelaars weten.

  VerpleegtehuisStichting Groenhuysen had voornemens om op de plek van het voormalige caf De Roode Leeuw een verpleegtehuis te runnen voor hulpbehoevende bejaarden, maar is van dat plan afgestapt. Dat komt, doordat de overheid de criteria voor een opname in een woonzorgcentrum fl ink heeft aangescherpt. Ook de fi nanciering van dergelijke projecten is op de schop

  gegaan. Het verpleegtehuis maakte on-derdeel uit van de integrale dorpsontwik-kelingsplannen voor Zegge. De grond van De Roode Leeuw is in handen van Thuis-vester. De woningcorporatie is nu aan zet om een andere bestemming te zoeken voor dit gebied. Ketelaars: Thuisvester kijkt naar een andere (tijdelijke) bestem-ming en staat open voor suggesties. Caf De Roode Leeuw werd in 2005 door brand verwoest en moest uiteindelijk worden gesloopt.

  Sociale huurwoningenDe vertraging van de bouw van woningen aan de A.M. de Jongstraat is te verkla-ren door veranderd beleid van het Rijk. De overheid wil dat woningstichtingen zich beperken tot hun corebusiness: het bouwen en verhuren van sociale huurwo-ningen aan huishoudens met een laag in-

  komen. Het aantrekken van fi nanciering van koopwoningen is voor woningcorpo-raties hierdoor moeilijker, legt Ketelaars uit. Voor Zegge-Oost spelen marktontwik-kelingen mee.

  Verhuurdersheffi ngDaarnaast zijn woningcorporaties ver-plicht om een verhuurdersheffi ng te beta-len aan het Rijk. Volgens Ketelaars heeft deze belasting geen gevolgen gehad voor woningbouwprojecten. Om de verhuur-dersheffi ng op te kunnen vangen, heeft Thuisvester maatregelen getroffen, zoals het toepassen van een inkomensafhan-kelijke huurverhoging en het doorvoeren van bezuinigingen op onderhoudskosten en beheerkosten. Door middel van deze maatregelen kan Thuisvester haar gestel-de doelen realiseren en blijven investeren in nieuwbouw en onderhoud.

  Geen grote woningbouwplannen in ZeggeAlleen concreet plan voor A.M. De Jongstraat

  ZEGGE De komende tijd gaan er nog geen grote woningbouwprojecten in Zegge van start. Woningcorporatie Thuisvester heeft alleen concrete plannen voor de bouw van tien huizen aan de A.M. de Jongstraat. Daarbij gaat het om vijf koopwoningen en vijf huurwoningen. Woordvoerster Petra Ketelaars van Thuisvester hoopt dat de schop voor dit project het eerste kwartaal van 2015 de grond in kan.

  ZEGGE - Het aantal inschrijvingen voor het beachvolleybaltoernooi van St. Cecilia valt tegen. Dit jaar hebben zich zeven he-renteams en zes damesteams opgegeven voor de achttiende editie van het sporte-venement. Het aantal inschrijvingen van dit altijd geslaagde evenement is nog niet eerder zo laag geweest. Alleen de allereer-ste editie hadden we als proef tien teams om te spelen. Wij hopen echter in deze laatste week nog diverse aanmeldingen te mogen bijschrijven, meldt de organisatie. Nie Jakke zorgt voor de muzikale omlijs-ting. Het toernooi is zondag 25 augustus. Inschrijven kan nog een week via [email protected] of 06-51343376.

  Animo beachvolleyvalt tegen

  RUCPHEN Het aantal gestolen autos in West-Brabant en Zeeland is in de eerste maanden van 2014 toegenomen ten op-zichte van dezelfde periode in 2013. Dit komt naar voren in de halfjaarlijkse rap-portage van Stichting Aanpak Voertuig-criminaliteit. Uit het verslag blijkt dat er in West-Brabant en Zeeland 449 diefstallen van voertuigen werden gemeld. Dit is 2,5 procent meer dan vorig jaar. Over heel Ne-derland gezien nam het aantal diefstallen van voertuigen juist af. Landelijk werden er in de eerste zes maanden van het jaar 5500 voertuigen gestolen. Uit dezelfde cijfers blijkt dat ongeveer n op de drie autos wordt teruggevonden.

  Aantal gestolenautos daalt

  RUCPHEN - De leerafdeling op de longaf-deling van het Franciscus Ziekenhuis die vorig jaar van start is gegaan, blijkt een succes. De studenten zijn, onder supervi-sie van gediplomeerd verpleegkundigen, verantwoordelijk voor de 24-uurs zorg-verlening. De reacties zijn erg positief. De studenten gaven onder andere aan dat de stage erg leerzaam was door de verantwoordelijkheid die ze kregen. Ze waardeerden de stage gemiddeld met een 8. Ook de patinten bleken erg tevreden. Ze vonden dat er veel aandacht voor hen was en dat ze goed werden genformeerd. Sommigen hadden niet gemerkt dat de af-deling door stagiaires werd gerund.

  Leerafdeling blijkt groot succes

  RUCPHEN - Voetbalclub NAC Breda heeft veel seizoenskaarten verkocht. Uit een inventarisatie van dagblad Metro blijkt dat er bij NAC al 12.900 seizoenskaarten over de toonbank zijn gegaan. Daarmee is NAC de vijfde grootste club in Nederland qua seizoenskaarthouders. Daarmee ver-slaat NAC onder meer AZ en FC Utrecht. Voetbalploegen die NAC wel overstijgen zijn Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente. Het aantal mensen met een seizoenskaart is toegenomen met 400 fans. NAC kan rekenen op een trouwe aanhang van voet-balsupporters. Andere clubs kampen met een teruggang van het aantal verkochte seizoenskaarten.

  NAC verkoopt meer seizoenskaarten

  RUCPHEN Dit jaar worden voor het vier-de jaar de Vrijwilligersprijzen uitgereikt. De meer dan handen vrijwilligerprijzen geeft een project een impuls en landelijke bekendheid. Er kan tot 5.000 euro gewon-nen worden voor een project. Het thema van dit jaar is innovatie. Nieuwe projecten of projecten die maximaal n jaar duren kunnen meedingen naar de prijs. Tot 1 oktober kunnen projecten ingeschreven worden via www.vrijwilligersprijzen.nl De genomineerden worden op 1 november bekend gemaakt. Op maandag 8 december worden de meer dan handen vrijwilligers-prijzen 2014 uitgereikt door Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS.

  Start inschrijvenvrijwilligersprijzen

  BREDA - Rijkswaterstaat voert van maan-dag 18 augustus tot en met vrijdag 22 augustus onderhoud uit aan de A16 ter hoogte van de knooppunten Princeville en Klaverpolder en aan viaduct Rijsber-gen. Tijdens deze werkzaamheden zijn verbindingswegen in de knooppunten en de Nieuwginnekensebaan in Rijsbergen afwisselend afgesloten voor het verkeer. De Nieuw-Ginnekensebaan over de A16 in Rijsbergen (viaduct Rijsbergen) is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer van maandag 18 augustus 07.00 uur tot don-derdag 21 augustus 06.00 uur. Rijkswater-staat verwacht weinig verkeershinder. Er zijn omleidingsroutes uitgezet.

  Werkzaamhedenbij Princeville

 • zondag 17 augustus

  PROGRAMMA11.00 uur Dikke banden cat 1 11.15 uur KNWU jeugd categorie 1 en 211.35 uur Dikke banden cat 2 11.55 uur KNWU jeugd categorie 3 en 412.25 uur Dikke banden cat 3 12.45 uur Funklasse 13.10 uur KNWU jeugd categorie 5 en 613.50 uurvoorstelling profs14.15 uur tijdrit profs14.45 uurpuntenkoers profs15.45 uur vrouwen17.15 uur rit in lijn profs

  zondag 17 augustus

  PROGRAMMA11.00 uur Dikke banden cat 1 11.15 uur KNWU jeugd categorie 1 en 211.35 uur Dikke banden cat 2 11.55 uur

  Met o.a.Wereldkampioen Rui Costa Wereldkampioen Tony Martin

  nr 2 Tour de France Jean Christophe Peraud beste Nederlander Laurens ten Dam

  grote belofte Wilco Kelderman strijdlustige Tom Jelte Slagter tempobeul Lieuwe Westra giro ritwinnaar Pieter Weening

  voorjaarsrevelatie Moreno Hofland topartiest Django Wagner De Alpenzusjes De Heidemuzikantenwww.profwielerrondeetten-leur.nl

  GRATIS

  ENTREE

  zondag 17 augustus

  foto Rui Costa: Studio Knapen - Joris Knapen

 • actualiteit

  DOOR ROEL DE HAAN

  Ze gebruikt haar artiestennaam Anita

  steevast met de toevoeging van De Rap-sodies. De Rapsodies is de naam van de band waarmee ik in 1977 ben begonnen,

  vertelt ze. Ik heb door het hele land trou-we fans die mij als zangeres van die band hebben leren kennen. Toen haar oudste

  dochter 27 jaar geleden werd geboren, stopte Anita met optreden en viel de band uiteen. Maar nog steeds draaien lokale zenders en piraten onze muziek uit die tijd, vooral in het noorden van het land. Na en-kele jaren begon het toch te kriebelen en ging Anita weer optreden. En liedjes schrij-ven. Want verreweg het grootste deel van haar repertoire heeft ze zelf geschreven.

  Eigen baasZoals ze toch het liefst de gang van za-ken rond haar zangcarrire in eigen hand houdt. Van het regelen van optredens, tot het organiseren van de jaarlijkse, drie-daagse fanreis.

  Dan gaan we met een bus vol mensen naar een leuk hotel. Tijdens zon weekend treed ik een paar maal op. We hebben het dan steevast heel gezellig. Ze organiseert ook ieder jaar in november de Polderpar-ty, een driedaags muziekfeest dat dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden.

  Een Anita-liedjeZe heeft niet zoveel met cijfertjes. Weet niet hoeveel nummers ze in de afgelopen decennia heeft geschreven of hoeveel sin-gles er van haar zijn uitgebracht. Het zijn er veel. Maar: Mijn leven lang is wel een

  echt Anita-liedje, weet ze. Wat is dat, een Anita-liedje? Ik heb een duidelijke eigen stijl. Bij mij komen de ideen spon-taan, als ik onderweg ben in de auto, of thuis aan het werk. Als ik er echt voor ga zitten lukt het meestal niet. Het moeilijkst vind ik het om te bedenken waar het over moet gaan. Want dat vind ik belangrijk, dat een lied een verhaal vertelt. Als ik eenmaal een idee in mijn hoofd heb, ga ik zitten met mijn gitaar en dan werk ik het uit. Als het loopt, lukt dat soms in een kwartiertje. Als het liedje klaar is, gaat het naar mijn pro-ducenten Laurens van Wessel en Johan Hense die het arrangement maken en de muziek opnemen. Behalve aan het verhaal kun je een Anita-liedje ook herkennen aan de accordeons en de gitaarmuziek.

  Dierbaar dorpHoewel Mijn leven lang op Sprundel is gebaseerd en de clip van de single in dit dorp is opgenomen, vertelt het lied het verhaal van heel veel dorpen in Neder-land. Ik heb iets met Sprundel, heb hier met een korte onderbreking mijn hele le-ven gewoond en wil hier nooit meer weg. Er is veel veranderd, veel verdwenen. De oude VIVO-winkel, de gescheiden jon-gens- en meisjesschool, de kerk die wordt omgebouwd tot multifunctionele ruimte. Ik begrijp dat wel, Sprundel verandert mee met de tijd, maar ik heb wel dierbare her-inneringen aan het oude dorp. En gelukkig zijn er ook veel dingen hetzelfde gebleven. Zoals de dorpse mentaliteit. In Sprundel staan mensen nog voor elkaar klaar.

  PaGiNa 3

  Sprundel is inspiratiebron

  voor Anita

  Altijd actueel en altijd bij de hand

  ww

  w.i

  nte

  rnetb

  od

  e.n

  l

  VR U EN DR U, WANT LOKAAL NIEUWS MAKEN WE SAMEN

  ww

  w.i

  nte

  rnetb

  od

  e.n

  l

  Bezoek nuwww.internetbode.nl

  voor het nieuws uit uw buurt

  Sprundelse volkszangeres brengt nieuwe single uitLiefde voor dorp is inspirat iebron voor Ani ta van De Rapsodies

  Anita Christianen schrijft haar liedjes het liefst met hulp van haar gitaar. FOTO ROEL DE HAAN

  SPRUNDEL - Mijn leven lang is de titel van de nieuwe single van Anita Christianen, die op 1 augustus is uitge-komen. In een vrolijk lied bezingt ze haar geboortedorp Sprundel, waarin veel is veranderd, maar waar ook veel bewaard is gebleven.

  DOOR CUNY SUSELBEEK

  Nieuw dit jaar was het spookhuis. Jeon-gina Masseurs (9) en Luna Sophie (11) uit Sint Willebrord waren niet zo bang uitge-vallen en durfden een bezoekje griezelen wel aan. Wel leuk, luidde het oordeel. En we vonden het helemaal niet zo eng, want je ziet gelijk dat het allemaal nep is. Of we sparen voor de kermis? Nee, ik krijg zak-geld en ik krijg elk jaar kermisgeld van mijn oma,vertelt Jeongina Masseurs.

  Grootste DorpskermisDe kermis in Sint Willebrord behoort tot een van de grootste dorpskermissen, die al tientallen jaren wordt georganiseerd door Fanfare De Eendracht. De kermis telde dit jaar 26 attracties en op zaterdagmiddag was de kermis speciaal toegankelijk voor gehandicapten. De attracties draaien dan iets langzamer en daar werd ook op deze dag weer gretig gebruik van gemaakt. Traditioneel werd de middag feestelijk afgesloten met een bingo met frites in caf-zaal De Kwast. Oma To Taks woont in Sint Willebrord en was met haar kleinzoon Morres Taks uit Sprundel bij het eendjes hengelen. Morres wordt in oktober drie

  jaar en kwam ogen en oren tekort op de kermis. Oma To genoot met volle teugen van het zichtbare enthousiasme van haar kleinzoon:We waren hier al eerder maar toen zijn we helemaal weggespoeld van de regen. Dus we moesten wel weer te-rug. Tja en dinsdag is de laatste dag en dan moeten we natuurlijk ook weer even langs. Heerlijk toch, we willen er nog even van genieten, vertelt To Taks.

  Baby-flugOok de zusjes Naomi (6 jaar) en Nikki (3 jaar) Traets uit het dorp genoten volle teu-gen van het jaarlijkse kermisfeest. Gezellig samen in de baby-flug om er direct als het rondje is afgelopen snel uit te gaan om in een ander vliegtuigje te springen. Moeder Ramona zag de vrolijkheid van haar doch-ters met een brede glimlach aan. Het is nu zondagmiddag maar dankzij de regen is het nu wel een stuk rustiger. We waren hier al eerder maar toen was het een stuk drukker dan nu. De meiden hadden allebei wel zo hun favoriete attractie. Nikki vond de baby-flug het allerleukste en Naomi was helemaal weg van de cakewalk,, lacht Ramona.Om de maandag en de dinsdag ook nog

  aantrekkelijk te houden voor publiek wer-den bij elke bestede vijf euro mooie prijzen uitgeloot. Na afloop gaat de organisatie

  samen met de gemeente de kermis geza-menlijk evalueren. Het is nog niet zeker of de kermis volgend jaar ook weer op de-

  zelfde locatie zal staan. Dit zal afhangen van de werkzaamheden die nog moeten plaatsvinden op het Emmausplein.

  Kermis in Sint Willebrord was weer een gezellige feest Ik kr i jg elk jaar kermisgeld van mijn oma

  De jeugd vermaakt zich uitstekend tijdens de kermis in Sint Willebrord. FOTO CUNY SUSELBEEK

  SINT WILLEBRORD - Vrijdagmiddag vond de aftrap plaats voor het jaarlijks terugkerend feestje waar veel jeugdige dorpelingen ieder jaar weer reik-halzend naar uitkijken. Kermis in het dorp. En dat verveelt nooit want ker-mis is voor vele leeftijden geschikt. Zowel voor de allerkleinsten als voor de groten was er weer van alles te doen. Dit jaar stonden de attracties op-gesteld in de Vijverstraat en de Pastoor Bastiaansensingel omdat het Em-mausplein slecht bereikbaar is door werkzaamheden in de Kanariestraat.

 • Alle drAlle drAlle drAAAnken goedkoper!nken goedkoper!nken goedkoper!Alle drAlle drAlle dr nken goedkoper!nken goedkoper!nken goedkoper!nken goedkoper!nken goedkoper!nken goedkoper!

  op=op

  deze week stuntprijs op=op!

  op = op

  33 cl

  per stukelders 0,85

  69

  35,5 cl

  Kans op een diner voor 2 personen!

  per stukelders 1,89

  1.39Handig om mee te nemen naar school!

  8 flessenelders 2,79

  1.99stuntpartij!

  elders 4,99

  3.49

  Max. 6 flessen per klant!

  Hele literelders 13,29

  9.99Hele liter

  elders 14,09

  10.99

  70 cl

  stuntprijs!elders 24,49

  18.99

  GrenacHe cinsaultroc dopale

  Heerlijke Ros uit het bekende Franse wijngebied de Languedoc. Een wijn van pure klasse! Lekker voor bij een zomers diner of een salade. Ook de witte Grenache - Chardonnay is een absolute aanrader. Wij hebben een beperkte voorraad van deze bijzondere wijnen kunnen kopen. Wees er dus snel bij!

  bekende Franse wijngebied de Languedoc. Een wijn

  op=op!elders 5,99

  3.99

  sauviGnon BlancCaroline Bay

  Getipt door de bekende wijnjournalist Hubrecht Duijker!Duijker!Duijker!

  2.- kortinG!normaal 6,99

  4.99

  syraHpampas del sur

  Beste koop Perswijn!

  kunststofscHenkkan+ 4 gekleurde glazen!

  Met handige doseerdeksel

  wijntopper!elders 6,29

  3.99

  20 cl

  70 cl

  Massaverkoop!elders 18,69

  14.99

  ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 | ZUNDERT Molenstraat 4 Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 18 augustus 2014, zolang de voorraad strekt. WWW.DIRCKIII.NL

  DE BESTE SLIJTERIJ VAN NEDERLAND!Geniet, maar drink met mate.

 • actualiteit

  PaGiNa 5

  ColofonHoofdkantoorMolenstraat 17a-1, 4881 CP ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

  Rucphense Bode

  Rucphense Bode

  Redactie Monique Jansen

  Correspondent Hlne Heijs, Corine RoksAcquisitie John van Aert

  Druk Drukkerij Vorsselmans

  SluittijdenAdvertenties dinsdag 13.00 uurVerenigingsnieuws en lezersfotos dinsdag 11.00 uurAanleveren via www.internetbode.nl

  Bezorgklachten 076 599 8111

  Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  Puzzel week 33De oplossing van deze puzzel is in week 34 te vinden op www.internetbode.nl

  www.sudokusite.eu

  Elke voetballiefhebber kent de geruchten over het wereldkampioenschap in 1978. De Argentijnen zouden aan de wereldtitel zijn geholpen door het regime dat onder meer Peru omkocht met 16.000 ton graan, maar ook door pillen en poedertjes waardoor ze veranderden in elf wildebeesten die met gemak drie wedstrijden achter elkaar konden spelen. Ook bekend zijn de verhalen over Juventus dat in 1996 de Champi-ons League-finale won van Ajax. De Italianen waren toen vooral veel fitter dan de Amsterdammers. Achteraf logisch, want jaren later bleek dat de medicijnkast van de Oude Dame in die periode uitpuilde van de stimulantia. Wie de hele geschiedenis over doping in het voetbal leest, kan bijna niet anders dan concluderen dat het in het voetbal bijna net zo gewoon is - of was? - als in het wielrennen. Sinds zaterdag maakt Spakenburg deel uit van de geschiedschrijving. De blauwen, zoals ze in het vissers-dorp door het leven gaan, zouden in 2012 kampioen in de Topklasse zijn geworden met hulp van doping. Bijna alle basisspelers zouden het structureel voor duels hebben gebruikt, bekenden twee voetballers in NRC Handelsblad. Mijn eerste reactie was er een van ongeloof en medelijden. Ik weet dat de blauwen met een budget werken waar menig Jupiler League-club jaloers op is en dat er elke week vele honderden toeschouwers op de tribune zitten, maar het zijn amateurs: iemand die iets niet als beroep doet, maar voor zijn plezier, is daarvan de definitie.Hoe belangrijk is het plezier nog als je doping gebruikt, met alle risicos van dien. Misschien heeft u net als ik de documentaire Rood of blauw? over Spakenburg en IJsselmeervogels wel eens gezien. Noem me naef, maar toen ik hem zag, vond ik alle rivaliteit prachtig, maar nu moet je misschien concluderen dat het een docu-ment is dat eigenlijk laat zien dat ze in Spakenburg de voetbalgekte volledig voorbij zijn. Alleen de prestaties tellen, zeker in de derbys met de roden. De druk op de clubs moet enorm zijn. Het kan bijna niet anders dan dat de beslissing om naar me-thylhexanamine te grijpen uit die gekte is voortgekomen. Geen gezond klimaat voor amateursporters, lijkt me.

  Rode kaart voor blauwen?

  ColumnEugne de Kok

  Het papier droogt aan de rekken. FOTOS MONIQUE JANSEN

  De Rucphense Bode volgt Buurt-schap Schijf de komende weken in de aanloop naar het Bloemencorso in Zundert. Deze week deel 1.

  Serie

  DOOR MONIQUE JANSEN

  Het is dit jaar alweer de vijfde keer dat Buurtschap Schijf de jongste telg van het bloemencorso- meedoet aan het groot-ste dahliacorso ter wereld. Dat gebeurde niet onverdienstelijk. In 2013 eindigde de ploeg op een mooie derde plek. Dit jaar pakt Schijf uit met een bijzonder thema: een krab. Huub van Caam en Maikel van de Korput tekenden voor het ontwerp. Zij vormen het vaste ontwerpersduo voor Buurtschap Schijf.

  WandelenWe zijn helemaal op elkaar ingespeeld, geeft Maikel aan. Dit jaar koos Buurtschap Schijf voor een ontwerp met veel bewe-ging. Extra bijzonder is dat de krab wande-lend door de straten gaat. Dat is nog nooit vertoond tijdens het corso. Bijna alles aan het schaaldier beweegt tijdens de stoet door Zundert. Niet alleen de poten, maar ook de ogen, de voelsprieten, de scharnieren en de bek gaan op en neer. Er is bewust gekozen voor een niet alledaags dier tijdens het bloe-mencorso. Een krab is niet aaibaar, maar hij imponeert. Er gaat iets apart vanuit, vertelt Maikel. Het grote gele dier heeft bij het ontwerp een vriendelijke uitstraling meegekregen. De megakrab heeft zondag voor het eerst gelopen. Maikel: Hierbij hebben we gekeken of

  alle onderdelen goed kunnen bewegen. Zoals het er nu uitziet is dat allemaal geen probleem. De techniekmensen zijn tevre-den.

  Plakken De constructie voor de enorme corsowa-gen staat inmiddels als een huis. Vrijwil-ligers van de plakploeg zijn inmiddels druk bezig om reepjes papier op papier op maat te maken. Daarna worden ze aan de con-structie vast gelijmd. Plakkers voeren deze werkzaamheden vol concentratie uit. In totaal komen er zeven lagen papier over elkaar heen. We beginnen met kranten-papier en daarna werken we met wit pa-pier, legt een vrijwilligster uit, het lijkt hard werken, maar het is voor ons pure ontspanning. Op verschillende hoogtes wordt al druk gevlochten en geplakt. Hoog-tevrees moet je voor dit werk niet hebben.

  Strakke organisatieHet bouwen van de corsowagen verloopt via een strakke planning en organisatie. Verschillende cordinatoren sturen de vrij-willigersploegen aan. Iedereen heeft zijn eigen taak. De teams bestaan uit vrijwilligers voor de steigers, de catering, de constructielas-sers, de beweging/techniek, de vormge-vend lassers, de aflassers, de plakkers, de tempex/alternatief materiaal en de pluk-kers in het bloemenveld. In het weekend

  voor het corso tikt iedereen vervolgens mee. Voor de corsoleek: dat is het vast-maken van de dahlias op de praalwagen. Waar verenigingen vaak een tekort heb-ben aan vrijwilligers is daar bij Buurtschap Schijf geen enkele sprake van. Daar zijn we heel blij mee. Alle vrijwilligers zijn voor ons even belangrijk, benadrukt Dirkje. De sfeer zit er tijdens het werken in de tent goed in. Dat merken we ook. Dit jaar heb-ben we echt een heel gezellig bouwjaar, vindt Dirkje.

  BloemenveldNiet alleen in de tent is het drukte van be-lang, ook op het bloemenveld wordt drif-tig geplukt. De krab krijgt een geeloranje kleur, maar op het corsoveld groeien ook bloemen in andere kleuren. De geoogste dahlias worden verkocht. De opbrengsten komen ten goede aan het bloemencorso. Daarnaast ruilen buurtschappen dahlias onderling en verwerken vrijwilligers een groot deel van de bloemen in hun eigen wagen. Wie mee wil helpen plukken of bouwen is welkom. Kijk voor meer infor-matie op www.buurtschapschijf.nl.

  Constructie megakrab is gereedTiental len vr i jwil l igers maken corsowagen Schi j f mogel i jk

  Op alle hoogten klussen vrijwilligers aan de wagen van Buurtschap Schijf.

  SCHIJF Terwijl het grootste gedeelte van Nederland lekker vakantie viert, wordt er in Schijf hard gewerkt aan de corsowagen die binnen een paar weken klaar moet zijn om te schitteren in de straten van Zundert. In een grote witte tent klussen vrijwilligers aan een enorme krab. Tot eind augustus zijn er ongeveer twintig tot dertig mensen per keer in touw. In het tikkersweekend voor het corso loopt dat op tot vierhonderd vrijwilligers, vertelt woordvoerster Dirkje Martens namens Buurtschap Schijf.

 • PAGINA 6

  DOOR CORINE ROKS

  Tweehonderd en tien kinderen stonden af-gelopen maandagmiddag op de stoep van jeugdhuis De Louwen om zich op te geven voor de Kindervakantieweek. Een week die dit jaar in het teken staat van sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze zijn namelijk boos omdat hun sprookjes, gebaseerd op sagen rond het begin van de negentiende eeuw, nog maar nauwelijks worden gele-zen. Concurrentie uit de hoek van Walt Dis-ney blijkt hier debet aan, hun sprookjes be-reiken de jongere generatie namelijk wel.

  DoelgroepElk jaar krijgen de kinderen aan het begin van de KVW een soort introductie filmpje te zien waarin de opdracht voor de gehele week verwerkt zit. Dit jaar zijn Roodkapje, Rapunzel en Doornroosje ontvoerd en op-gesloten in een toren. Middels opdrachten gerelateerd aan diverse sprookjes kunnen de kinderen deze week punten verdienen waarmee de bevrijding van de drie dames het doel vormt, aldus een van de twaalf werkgroepleden, Eric Adriaensen. Een

  ander lid van de werkgroep, Cynthia van Dorst, vult aan: De opkomst is geweldig, de doelgroep is feitelijk vanaf groep drie van de basisschool tot en met groep acht, maar we zien ook kinderen uit groep twee en zelfs eerstejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs, en daar doen we niet moeilijk om, dit is zelfs heel leuk. De kleintjes zijn toch meer op het verhaal ge-focust en de grotere bouwen de opdrach-ten uit met wat meer competitie.

  LeidingDe werkgroep van de KVW heeft aan lei-ding niet te klagen. Maar liefst vierender-tig man groepsleiding is actief waarvan zelfs enkele leerlingen uit de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs die vroeger zelf te gast waren tijdens deze week. Een dikke pluim voor al onze leidinggevende die paraat staan bij de posten en of andere spelelementen, en dat geheel belangeloos. Er zijn er bij die zelfs speciaal vrij nemen om te kunnen helpen, ook binnen de werk-groep, complimenteert Adriaensen. Zodra de paaseitjes in het schap liggen begint de werkgroep met de nodige voorbereidingen

  voor de Kindervakantieweek wat dit jaar wederom geresulteerd heeft in een mooi programma. Naast het thuishonk De Lou-wen worden eveneens andere locaties bezocht met wisselende activiteiten zoals een speurtocht , survival, bosspel, vossen-jacht, zeskamp en bonte avond. Cynthia van Dorst: Het enthousiasme van de deelnemende kinderen is fantastisch. Dag roodkapje, zeggen de kinderen bij het afscheid nemen als je de gehele dag deze rol hebt vervult. De leden van de werkgroep verwachten dat het aantal deelnemende kinderen deze week nog groeit, men kan zich namelijk ook per dag opgeven. Het programma begint elke dag om 13.00 uur en eindigt rond de klok van 17.00 uur, behalve op de vrijdag, dan worden er frietjes gegeten en is er s avonds nog een bonte avond.

  Kindervakantieweek Rucphen goed van start

  Sprookjes van Grimm herleven

  Kindervakantieweek Rucphen in het teken van sprookjes. FOTO RIAN VAN DORST.

  RUCPHEN - Er was eens een enthousiaste werkgroep binnen het Sociaal Kultureel Werk in Rucphen die jaar-lijks, op de vijfde vrije week van de schoolvakantie, invulling geeft aan de Kindervakantieweek, dit jaar van elf tot en met vijftien augustus. De opkomst blijkt tijdens de eerste dag al enorm, mede dankzij een goede promotie via de sociale media. Maar zeker ook door de sprookjesfiguren die vooraf de beide basisscholen, Het Palet en de St. Martinusschool, met een bezoekje hebben vereerd om aandacht te vragen voor deze bijzondere week in de lange zomervakantie.

  DOOR RIA VAN MEIR

  Het nieuwe beleid houdt in dat ieder agrarisch bedrijf een eigen waterplan moet ontwikkelen. Daarin moet afhankelijk van de grootte van het bedrijf ten minste n maatregel in staan die het gebruik van grondwater beperkt.In ruil daarvoor hanteert het waterschap flexibelere regels voor het beregenen. Zo mogen agrarirs extra onttrekkingsputten slaan of de bestaande putten verplaatsen. Het nieuwe beleid is al van kracht, maar heeft een overgangsregeling tot 1 januari 2018. Tot die tijd blijven alle bestaande vergunningen behou-den. Agrarirs hebben zo 3,5 jaar de tijd om het waterplan op te

  stellen. Daarna hebben zij enkel nog een meldingsplicht als zij gaan beregenen.

  KlimaatveranderingenMet het nieuwe beleid wil het waterschap beter inspelen op klimaatveranderingen. Extreme droogten en natte perioden komen steeds vaker voor en lopen ook lang niet altijd in pas met het groeiseizoen van de gewassen. Het beleid moet ervoor zorgen dat er altijd voldoende grondwater beschikbaar is. De nieuwe regels gelden overigens niet voor landbouwgebieden nabij Natura 2000-gebieden. Daar blijven de strengere regels van toepassing.

  Waterplan verplicht voor agrarirsWaterschap voert f lexibelere beregeningsbeleid in

  RUCHPEN Agrarirs kunnen voortaan flexibeler omgaan met het beregenen van hun perceel. Dat staat in het nieuwe grondwaterberegeningsbeleid van het waterschap Brabantse Delta. Voorwaarde is wel dat de agrari-ers ten minste n grondwaterbesparende maatregel doorvoeren.

  SPRUNDEL - In de week van 18 t/m 22 augustus is er voor de jeugd van zes t/m dertien jaar van alles te doen. Daar zorgt de werkgroep kinderva-kantiewerk van SKW Sprundel voor.

  Onder het thema Zee Zon en Strand wor-

  den er bouwsels gemaakt, zijn er allerlei spelen, is er een kamp in Burgh Haamste-de en staat een bezoek aan Duinrell op het programma. Men kan per keer of voor de hele week in-schrijven. Voor meer informatie en opgave zie www.kvwsprundel.nl

  Kindervakantiewerk Sprundel

  RUCPHEN - Zaterdag 16 augustus worden de outdoor Regiokampioen-schappen van Noord-Brabant voor ponys te Sint Antonius verreden.

  De Rodeo Ruiters zullen hier goed verte-genwoordigd zijn zowel in de dressuur als met het springen al dan niet met de titel kringkampioen. De ruiters zijn hiervoor afgevaardigd door de nodige punten bij elkaar te rijden tijdens de outdoor wed-strijden van kring West-Brabant en kunnen nu gaan strijden voor een plaatsje voor het NK in Ermelo in september.In de dressuur zijn afgevaardigd in de klasse A-L2 Sterre Martens met Cindy (kringkampioen) in de klasse D-B June Re-ijnaert met Lavita, in de klasse C-L1 Joyce Franken met Santos (kringkampioen), in de klasse E-L1 Fabienne v/d Casteel met Alicia-B en in de klasse DE-M1 Sharona v Oers met Paco ( kringkampioen).Voor het springen zijn afgevaardigd in

  de klasse A-B Sterre Martens met Cindy (kringkampioen) in de klasse C-B Joyce Franken met Santos (kringkampioen) in de klasse D-B Femke v/d Maagdenberg met Colba (kringkampioen) in de klasse E-B Nicky Franken met Cupido (kringkampioen) in de klasse DE-M Mitchell Koolhoven met Joel (kringkampioen) en Annelin Schrau-wen met Gideons Sultan.Wij wensen al onze ruiters een sportieve en succesvolle wedstrijd toe.Uitslag 9 augustus: Springen Ponys te Hagestein. Klasse DE-M klassiek parcours met barrage en klassiek parcours gelijk op tijd beide gewonnen door Mitchell Koolho-ven met Joel.

  Rodeo Ruiters naar Regio kampioenschappen

  Programma selectieDonderdag 14 augustusSAB-RSV av.19.30uZondag 17 augustusTraining Selectie av.10.00uRSV-Vosmeer av.14.30uDinsdag 19 augustusRSV 1-Chaam 1 av.20.00uChaam 2-RSV 2 av.20.00u

  Training lagere senioren teamsDe lagere senioren teams starten vanaf donderdag 14 augustus weer met trainen.

  Info jeugdHet nieuwe voetbal seizoen nadert met rasse schreden. Voor vele zit de vakantie er op, of bijna op. Hierbij enige info voor aanvang van het nieuwe seizoen. De eerste trainingen voor de jeugdteams

  zijn als volgt:RSV A1 maandag 18 augustus 18.15-21.00 uur (omdat RSV 1 en RSV 2 een vriend-schappelijke wedstrijd spelen, traint A 1 eenmalig op maandag)RSV B1 woensdag 20 augustus 19.45-21.15 uur (is onder voorbehoud, kan ook nog maandag of dinsdag worden)RSV C1 woensdag 20 augustus 19.45-21.15 uurRSV D1 woensdag 20 augustus 18.15-19.30 uurRSV D2 donderdag 21 augustus 18.15-19.30 uur

  LedenvergaderingDe jaarlijkse ledenvergadering bij RSV vindt plaats op donderdag 28 augustus. Hierbij is iedereen uitgenodigd in de kan-tine van RSV, aanvang 21.15u.

  VV RSV

  SCHIJF - Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Sandraudiga toernooi weer plaats. Dit jaar was Achtmaal de gastheer.

  Het toernooi voor de Heren werd gespeeld op vrijdag 8 augustus en zondag 10 au-gustus en het toernooi voor de Vrouwen werd gespeeld op zaterdag 9 augustus. Schijf 1 opende meteen tegen het lastige Moerse Boys (1e klasse). Na zelf een paar kansen gehad te hebben, kwam de klasse van Moerse Boys bovendrijven en verloor Schijf uiteindelijk met 4-0. Meteen hierna moest aangetreden wor-den tegen VV Zundert dat afgelopen sei-zoen promotie naar de 3e klasse afdwong. Ook in deze wedstrijd kreeg Schijf de no-dige kansen. Waar deze door Schijf niet af-gemaakt werden, deden de voorhoedespe-lers van VV Zundert dit wel. Dit resulteerde in een 2-0 nederlaag. Op zondag werd er afgetrapt tegen com-petitiegenoot VVR. Er stond al snel een 1-1 tussenstand op het bord. Hierna verloor Schijf vat op de wedstrijd en liep VVR uit naar een 4-1 overwinning. Na een uur ge-rust te hebben trad Schijf aan tegen gast-heer Achtmaal. Deze wedstrijd was lange tijd in even-wicht. Uiteindelijk was Achtmaal de ge-lukkigste van de twee en won het met 1-0 van Schijf. De laatste wedstrijd was tegen Wernhout.

  Hierin probeerde de ploeg van coach Brou-wer de kater van voorgaande wedstrijden weg te werken en met succes. Er werd een klinkende 4-0 overwinning geboekt op Wernhout. De vrouwen van VV Schijf deden het aanmerkelijk. Doordat Schijf VR1 en Schijf VR2 beiden groepswinnaar werden mochten zij in de finale uitmaken wie winnaar werd van het Sandraudiga-toernooi 2014. Na 30 minuten stond er een 1-0 eindstand in het voordeel van Schijf VR1 op het scorebord.

  Uitslagen Sandraudiga toernooiVrijdag 8 augustusMoerse Boys 1-Schijf 1 4-0Schijf 1-Zundert 1 0-2Zondag 10 augustusVVR 1-Schijf 1 4-1Schijf 1-Achtmaal 1 0-1Wernhout 1-Schijf 1 0-4Zaterdag 9 augustusSchijf VR1-Moerse Boys VR1 1-0Schijf VR1-Achtmaal VR1 1-0Schijf VR2-Wernhout VR1 3-0Schijf VR2-VVR VR1 0-0Finale: Schijf VR1-Schijf VR2 1-0

  Programma seniorenDonderdag 14 augustusSeolto 1-Schijf 1 av.20.00Zondag 17 augustusSchijf 1-TPO 1 av.13.00Schijf 2-Kruisland 2 av.11.00

  VV Schijf

  RUCPHENSenioren-Express: Donderdag 14 augustus verzorgt De Senioren-Express van 9.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radio Rucphen FM 106.4 voor en door senioren met muziek, agenda en informatie seniorenwerk Gemeente Rucphen. Tijdens deze uitzending is live in de studio dhr. Adri Konings met infomatie van SOAC (ouderen achter de computer). Tevens is er gelegenheid voor het indienen van de felici-tatie en muzikale groet, tel. 342480. Verenigingen en Instellingen kunnen hun agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus, tel. 388041, [email protected], www.radiorucphen.nl

  KORTE BERICHTEN

  Winkelcentrum 11 - Etten-Leur076-5012941

  www.juweliermekes.nl

  Bosschendijk 140 4731 RD Oudenbosch T: 0165 502512

  www.tuincentrumdebont.nl

  SUPER SUMMER SALEkortingen tot wel

  op ons gehele assortiment

  50%* Uitgezonderd lopende aanbiedingen Vraag naar de overige voorwaarden/uitzonderingen

  *

 • lief en leed

  PAGinA 7

  FamilieberichtenWeekenddienstenAlleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112.Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee.ApotheekBuiten de openingstijden van Apotheek Rucphen en Sint Willibrord wordt waargeno-men door : Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076 5953099. Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Franciscus Ziekenhuis, Boerhaave-laan 25, Roosendaal, tel. 0165 591400.TandartsHet antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.WijkzusterTelelefoon 0165 - 54 66 13DierenartsDierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

  Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 088 - 55 740 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

  TWB, Thuiszorg met AandachtDirect zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

  Surplus Zorg thuiszorgPassende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en [email protected]

  Thuiszorg Ons ThuisVoor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

  7KXLV]RUJ

  Thebe Thuiszorg Rucphen Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams,

  vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 46 of mail naar [email protected]

  Openingstijden Gemeente Rucphen Binnentuin 1 4715 RW Ruchpen Tel: 0165 349 500Maandag t/m Vrijdag 08.00 12.00 uur

  Jan Reedijk Uitvaartverzorging

  Bij ons kunt u altijd terecht voor een uitvaartdie past bij uw persoonlijke wensen

  Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.Tel.: 076 - 50 22 887

  www.janreedijkuitvaartverzorging.nl

  Jan Reedijk Uitvaartverzorging

  EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.Afscheidshuis: Schijfse Vaartkant 1B, RucphenKantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

  Afscheidshuis Rucphen

  bij veilinghuis VenduHuis de Jager Goes U N I E K E V O N D S T E N

  W W W . V E N D U H U I S D E J A G E R . N LRingbaan West 2B Goes 4461 ED Goes06 - 42 11 45 42 06 - 16 76 45 [email protected]

  SCHILDERIJ GEORGE KEYT

  HAMERPRIJS 9.500

  THEEKIST ZILVER, 17E EEUW

  HAMERPRIJS 9.000

  KLOKSTEL BRONS, 19E EEUW

  HAMERPRIJS 12.500

  JUGENDSTILL ETAGRE MEUBEL

  HAMERPRIJS 3.200

  WANG-LI SCHOTEL 17E EEUW

  HAMERPRIJS 4.500

  COLLIER MET BLOEDKORAAL

  HAMERPRIJS 10.000Een uniek concept, dat kunt u het veiling-huis zeker noemen. Hier wordt gemoe-delijkheid en toegankelijkheid nog met hoofdletters geschreven. Aan de rand van Goes en centraal in de regio, is het voor een ieder gemakkelijk bereikbaar en parkeert u gratis op het ruime parkeerterrein. Hier bent u iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van harte welkom. Van 09.00 tot 16.00 kunt u rondkijken in de antiekwinkel of vrijblij-vend en kosteloos 1 of meerdere items laten taxeren. Het veilinghuis beschikt over een team van taxateurs die gespecialiseerd zijn in juwelen, streeksieraden, Hollands zilver, Chinees porselein, Kunst en antiek. Desgewenst kan er op afspraak een taxateur bij u langskomen. Door deze vrijblijvende taxaties, die worden verzorgd door geheel

  Nederland en Belgi, krijgt u een reel beeld van de waarde van uw items. Zodoende voorkomt u dat u wellicht dat ene stukje porselein zou wegdoen, terwijl dat een grote financile waarde vertegen-woordigd. Ook taxaties voor een erfenis verdeling of verzekering behoren tot de mogelijkheden. Het veilinghuis, het grootste van Zuid West Nederland, heeft grote naam gemaakt op het gebied van het veilen van juwelen en streeksieraden, door de recordprijs voor een bloedkoralen collier te verwezenlijken. Hierdoor wordt er iedere internationale Kunst & Antiek een grote collectie sieraden aangeboden en tegen hoge veilingresultaten verkocht. Op deze veilingen, die tevens live via het internet zijn te volgen, worden iedere 6 weken bij-

  zondere items aangeboden. Maar het veilinghuis beschikt ook over een 2e veiling-zaal, waar de Roep Veilingen worden ge-houden. Hier worden bij opbod, allerhande inboedel goederen verkocht in opdracht van erven, particulieren en notarissen, varirend van autos tot meubelen, van witgoed tot elektronica en van curiosa tot antiek. Door deze mogelijkheid onderscheidt het veiling-huis zich van haar collegas. U kunt hier te-recht met een breed aanbod van items en het veilinghuis zorgt voor de hoogst mogelijke opbrengst voor u. Ook de mogelijkheid van ophalen van goederen en een huis uitruim-service biedt VenduHuis de Jager u aan. Ver-dere informatie kunt u vinden op de website, via telefonisch contact of kan u gerust eens langsgaan tijdens de openingsdagen.

  Joke (81), liefdevolle moeder en oma, zij stond altijd klaar voor iedereen.

  Elke uitvaart verteltzijn eigen verhaal.

  0165 - 801 999www.zuylen.nl

  Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

  Tel.: 0165-36 45 66Dag en nacht bereikbaar [email protected]

  www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 4709 AR Nispen

  L.J. Dronkers, Huisarts

  afwezig: 21 augustus t/m 5 september

  Waarneming:Huisarts P. van Wouw, tel. 0165 382249

 • DOOR RIA VAN MEIR

  Met nog een kleine drie weken te gaan tot de profronde begint het peloton steeds verder gevuld te raken. De organisatie maakte vorige week bekend dat ook Lars van der Haar aan de start zal staan. Voor de volgers van het wegrennen is hij mis-schien nog relatief onbekend, maar in het veld heeft de 23-jarige renner uit Wouden-berg al laten zien dat hij een geduchte con-current is voor de Belgische hegemonie.

  In 2011 en 2012 veroverde hij de wereld-titel bij de belofte en afgelopen seizoen pakte hij de wereldbeker bij de elite. Niet voor niets wordt de pittige crosser vaak vergeleken met zijn naamgenoot Lars Boom, die onlangs als eerste Nederlander in negen jaar tijd een etappeoverwinning boekte in de Tour de France. Momenteel is Van der Haar benoemd tot kopman van het opleidingsteam van Giant Shimano, wat hij onderstreepte door het puntenklasse-ment van Opper Oostenrijk te winnen.

  RegiofavorietenDe veldrijder kan echter geduchte tegen-stand verwachten van Moreno Hofland uit Roosendaal en Bobbie Traksel uit Rucphen, die beide als regiofavoriet aan de start staan. Als oud-Nederlands Kampioen bij de belofte heeft de 22-jarige Hofland laten zien heel wat in zijn mars te hebben. De renner van Belkin opende dit wielersei-zoen sterk door als tweede te eindigen achter het sprintkanon Tom Boonen in de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne en haal-de etappeoverwinningen in Ruta del Sol

  en Parijs-Nice. De tien jaar oudere Traksel is eveneens een gevestigde naam. Met winst in de Olympias Tour (etappe), de Driedaagse van West-Vlaanderen en Kuur-ne-Brussel-Kuurne. Zijn deelname wordt mogelijk gemaakt door cafzaal Markzicht.

  KeldermanEerder contracteerde de organisatie ook al het Nederlandse toptalent Wilco Kel-derman, die rijdt in de kleuren van Belkin.

  Ook Brian Goethem, winnaar van de be-lofte topcompetitie in 2013, Wouter Mol en Eddy van IJzendoorn hebben hun komst naar Etten-Leur bevestigd. De organisatie hoopt bovendien nog op enkele klinkende namen uit de Tour de France. De profronde van Etten-Leur wordt dit jaar verreden op zondag 10 augustus. Vorig jaar pakte Christopher Froome, de winnaar van de Tour de France van dat jaar, de eindzege.

  PAGINA 8

  Van der Haar geduchte concurrent

  in het veld

  Opvolger Lars Boom naar Etten-LeurOok regiofavorieten Bobbie Traksel en Moreno Hof land aan star t

  Bobbie Traksel verdedigt de Rucphense eer tijdens de profronde van Etten-Leur. ARCHIEFFOTO

  RUCPHEN/ETTEN-LEUR De profronde van Etten-Leur heeft opnieuw een aantal grote namen aan zich weten te verbinden. Nadat eerder het toptalent Wilco Kelderman als was vastgelegd voor een deelname aan het omnium, heeft de organisatie ook de internationaal geroemde veldrijder Lars van der Haar aan het deelnemersveld toege-voegd. Daarnaast zullen ook de regionale favorieten Bobbie Traksel uit Rucphen en Moreno Hofland uit Roosen-daal een gooi doen naar een ereplaats op het Etten-Leurse podium.

  Programma seniorenDonderdag 14 augustusRood-Wit W 1-Groen Wit 1 av.19.30uZondag 17 augustusRood-Wit W 1-VVR 1 av.12.00uVVR 2-Rood-Wit W 2 av.12.00uDinsdag 19 augustusRood-Wit W 1-Roosendaal 1 av.20.00u

  Programma jeugdWoensdag 13 augustusRood-Wit W C1-RBC C2 av.19.00uZaterdag 16 augustusRood-Wit W C1-SC Gastel C1 av.12.30uWoensdag 20 augustusRood-Wit W A1-Seolto A1 av.19.30uRood-Wit W C1-Beek Vooruit C1 av.19.00uRood-Wit W E1-E2-F1-F2 toernooi Sprun-del av.18.00uDonderdag 21 augustusRood-Wit W D1 toernooi Sprundel av.18.00u

  7 tegen 7 40+ toernooiOp vrijdag 15 augustus vindt er een 7 te-gen 7 40+ toernooi plaats op ons sport-park. Zoals de naam al zegt is dit een toernooi van teams die 7 tegen 7 spelen op een half speelveld en waarvan alle

  spelers 40 jaar of ouder zijn. Dispensatie voor jongere spelers is hierbij uitgesloten. Het toernooi begint om 19.00 uur en na afloop is er een gezellig samenzijn in de kantine ondersteund door een stuk muziek. De deelnemende ploegen aan dit toernooi zijn: Rood-Wit W (2 teams), Beek Vooruit, Hoeven, Victoria 03, Alliance en Unitas 30.

  Reload Happy Soccer toernooiOp zondag 17 augustus wordt het Reload Happy Soccer Toernooi op ons sportpark gespeeld i.v.m. het 10 jarig bestaan van Reload Fashion. Bij dit toernooi wordt en 6 tegen 6 ge-speeld op een half speelveld. Deelnemers zijn klanten, vertegenwoordigers en vrien-den van Reload. Er zijn 56 deelnemers welke door elkaar worden gehusseld tot 8 teams worden omgevormd. Voor elk team (speler) is er een prijs geschonken door 8 merken. Tijdens het toernooi is er een gezellig terras met muziek en na af-loop van het toernooi is er een barbecue welke mede mogelijk gemaakt is door di-verse sponsors. Alle info terug te vinden op facebook https://www.facebook.com/events/681104325279725/ en www.reloadfashion.nl

  VV Rood-Wit

  SINT WILLEBRORD - Na de zomer vakantie start de cursus Netwerk versterken in CWZ de Vlegter te Sint Willebrord. De training bestaat uit 6 dagdelen.

  Deze cursus is bedoelt voor mantelzorgers met een beperkt sociaal netwerk en die de wens hebben om dit netwerk uit te brei-den. Omdat Mantelzorger het vaak druk hebben met Mantelzorgtaken (soms in combinatie met werk) kan het zo zijn dat hun sociale leven hieronder flink onder komt te lijden. Dan kan er een behoefte ontstaan om ondersteuning van deze con-tacten, maar ook om samen leuke dingen te gaan doen of gewoon om te praten wat hun bezighoudt.

  Om dit samen weer op te pakken en een goed sociaal netwerk op te bouwen kan soms moeilijk zijn, daarom willen de me-dewerkers van de mantelzorgondersteu-ning u hier graag bij helpen. Het is een inter actieve cursus u maakt plannen en probeert deze uit te voeren ge-durende de cursus, en na ongeveer 6 tot 9 maanden is er een terugkomt middag en is uw sociale netwerk naar tevredenheid uit-gebreid of versterkt. Wilt u zich opgeven voor deze cursus? Dat kan, stuur een mail naar: [email protected] of geeft het door aan de receptie van het nieuwe gemeentehuis te Rucphen of bel: 088-5574890 en geeft door waar uw dagdeel voorkeur naar uit gaat. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

  Netwerk versterken voor mantelzorgers

  Jubileummarkt voor weekmarkt St. WillebrordZaterdag 30 augustus viert de weekmarkt in St. Willebrord haar 50 jarig jubileum met versierde kramen, kans op korting en een loterij voor het winkelende publiek.

  Mystery guest Tijdens de feestmarkt zal een mystery guest onverwacht korting aanbieden onder het winkelende publiek. Het gaat om contante korting van 2,50 en 5,00 bij het afreke-nen aan de kraam.

  Loterij 11.30 uurVanaf zaterdag 16 augustus delen kraam-houders bij het afrekenen gratis lootjes uit aan hun klanten. Hiermee kunnen zij op 30 augustus om 11.30 uur kans maken op een prijs uit de loterij. Alle loten worden op naam gezet, want persoonlijke aanwezig-heid op 30 augustus is bepalend voor het winnen van een prijs. Wanneer een prijswin-naar niet aanwezig is, wordt een nieuw lot getrokken.

  De trekking van de loterij wordt gedaan door oud-raadslid C. (Nil) Brouwers, die in 1964 als wethouder voorstelde de week-markt op te richten. Voorafgaand aan de trekking zal de wethouder Ren Lazeroms een korte toespraak houden.

  VerkeersbesluitenBekendmaking van deze besluiten geschiedt in overeenstemming met het bepaalde in artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

  Parkeerverbod tegenover de uitrit van Noorderweide 2, SprundelTegenover het pand van Noorderweide 2 een parkeerverbod in te stellen door het aanbrengen van een kruis in vak met de letters NP markering.

  Inzage en reacties OmgevingsvergunningenInzage in het gemeentehuis tijdens ope-ningstijden, vanaf de dag van deze publicatie.

  Regulier verleend of ingetrokken: bezwaar Tegen een verleende, ingetrokken of gewei-gerde vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar.

  Een ingediend bezwaar heeft geen schor-sende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De ver-gunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist.

  Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk.

  VerkeersbesluitenInzage met ingang van 13 augustus gedu-rende een termijn van zes weken in het gemeentehuis.

  Nieuws en mededelingen Commissiebezwaarschriften d.d. 19 augustus 2014. Aanvang: 14.15 uur / Loca-

  tie: gemeentehuis Rucphen. OefeningKoninklijkeLandmacht in de periode van 18 augustus t/m 5 september

  2014, aan de Schietbaan in Rucphen (Rucphense Heide). Voor klachten of opmer-kingen over deze oefening kunt u contact opnemen met Defensie, t. 040 266 5195.

  De vastgestelde besluitenlijst van het college (d.d. 8 juli 2014) kunt u inzien op het gemeentehuis, of aanvragen per e-mail via [email protected] Voor inzage op het gemeentehuis kunt u zich melden bij de receptie.

  Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

  Week 3313 augustus 2014

  Intrekking omgevingsvergunningOmgevingsvergunning beperkte milieutoets Verzonden

  Het houden van varkens Turfstraat 9, Sprundel week 33 2014

  COLOFONDe Raadhuiskrant is een wekelijkseuitgave van de gemeente Rucphen.De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen

  Postbus 9, 4715 ZG RucphenBinnentuin1, 4715 RW Rucphenwww.rucphen.nlTelefoon: 0165-349500Fax: 0165-341375E-mail: [email protected]

  OpeningstijdenLoop binnen zonder afspraak:elke werkdag 08.00 - 12.00 uurwoensdag 08.00 - 20.00 uurOf maak een afspraak:elke werkdag 08.00 - 17.00 uurwoensdag 08.00 - 20.00 uur

  Storingen: 0165349649

  @gemrucphen nieuws en [email protected] [email protected] [email protected] burgemeester

 • Loop- of rugprobLemen

  ONGEDIERTE?

  GRATIS!

  Wilt u meer informatie of een afspraak maken?Mail naar: [email protected]

  of kijk op:

  GRATIS!

  Dakwerkenvernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera.

  Bel Zoomdak06-18514726

  www.zoomdak.nl

  KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINISTTE HUUR: MINI SHOVEL

  ook voor kleine pakjes hooi persen

  Jan van BergenHulsdonkstraat 204882 JM ZundertTel: 076 - 5985324Gsm: 06 - 55918911

  D A N S E NONTMOET ELKAAR

  HARMONIEZAALRIJSBERGEN

  Live bands:Zat.16/8...JerseyZat. 20/9..Eddy Smets

  Ingang lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  IEDERE ZATERDAG !!KOUTERSHOF RIJSBERGEN

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uurTelefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

  Afmeting plm. 3,5 X 7 CM( dus 1 koloms)

  D A N S E NONTMOET ELKAAR

  HARMONIEZAALRIJSBERGEN

  Live bands:Zat.16/8...JerseyZat. 20/9..Eddy Smets

  Ingang lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  IEDERE ZATERDAG !!KOUTERSHOF RIJSBERGEN

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uurTelefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

  Afmeting plm. 3,5 X 7 CM( dus 1 koloms)

  D A N S E NONTMOET ELKAAR

  HARMONIEZAALRIJSBERGEN

  Live bands:Zat.16/8...JerseyZat. 20/9..Eddy Smets

  Ingang lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  IEDERE ZATERDAG !!KOUTERSHOF RIJSBERGEN

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uurTelefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

  Afmeting plm. 3,5 X 7 CM( dus 1 koloms)

  D A N S E NONTMOET ELKAAR

  HARMONIEZAALRIJSBERGEN

  Live bands:Zat.16/8...JerseyZat. 20/9..Eddy Smets

  Ingang lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  IEDERE ZATERDAG !!KOUTERSHOF RIJSBERGEN

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uurTelefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

  Afmeting plm. 3,5 X 7 CM( dus 1 koloms)

  D A N S E NONTMOET ELKAAR

  HARMONIEZAALRIJSBERGEN

  Live bands:Zat.16/8...JerseyZat. 20/9..Eddy Smets

  Ingang lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  IEDERE ZATERDAG !!KOUTERSHOF RIJSBERGEN

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uurTelefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

  Afmeting plm. 3,5 X 7 CM( dus 1 koloms)

  D A N S E NONTMOET ELKAAR

  HARMONIEZAALRIJSBERGEN

  Live bands:Zat.16/8...JerseyZat. 20/9..Eddy Smets

  Ingang lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  IEDERE ZATERDAG !!KOUTERSHOF RIJSBERGEN

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uurTelefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

  Afmeting plm. 3,5 X 7 CM( dus 1 koloms)

  D A N S E NONTMOET ELKAAR

  HARMONIEZAALRIJSBERGEN

  Live bands:Zat.16/8...JerseyZat. 20/9..Eddy Smets

  Ingang lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  IEDERE ZATERDAG !!KOUTERSHOF RIJSBERGEN

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uurTelefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

  Afmeting plm. 3,5 X 7 CM( dus 1 koloms)

  Zaal open 19.30 uur start 20.00 uur

  Ingang Lagestraat 1 cq 3Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

  Voegwerk!vakbekwame

  voeger zoekt voegwerk

  06-55887266

  Speciaal corSo BouwerS Menuvan dinSdag 2 t/M zaterdag 6 SepteMBerdoorlopend van 12.00 uur tot 21.00 uur

  Menu bestaande uit: tomatensoep of boeren groentesoep

  Gegrild varkensgebraad of Gebakken vis triobeide met verse frietjes en salade

  bolletje Vanille ijs met vers fruit en slagroom

  Voor de speciale Corso prijs van maar 15.- p.p.Reserveren gewenst tel. 076-8899100

  Corso zondag en maandag normaal geopend.dinsdag 9 september gesloten.

  alvast een prettig en smakelijk Corso toegewenst

  Jorg Peeters en team Grand Caf de bocht

  www.debochtwernhout.nl

  Tel. 076 8899100Lekker gezellig eten en drinken!

  Volg ons ook op Facebook: Keurslagerij Monden

  koopjesweek:

  keurslagerMoNDeNST. JANSTRAAT 38 SPRUNDELTELEFOON 0165 - 382 330

  koopjesweek:

  keurslagerAD MoNDeNST. JANSTRAAT 38 SPRUNDELTELEFOON 0165 - 382 330

  koopje

  3 kogelbiefstukken met gratis kruiden voor 695SpeCIAL

  Haas op stok(Varkenshaasmedaillon met ontbijtspekgevuld met zongedroogde tomaatjes)

  100 gram voor 225MAALTIjD VAN De Week

  500 gram Italiaanse gehaktschotel voor 525SpeCIAAL AANbeVoLeN

  1 kilo Gekruid gehakt voor 695Soep VAN De Week

  Aspergesoep

  1 liter 325

  Koopje

  Gekruid Gehakt 500 gram 375Special

  De Wave Elke 4e GRATISSpeciaal aanbeVolen

  bij 4 Megaburgers GRATIS bakje uiensausSoep Van De WeeK

  Tomaten-cremsoep 1 liter 425SalaDeaanbieDinG

  eiersalade 150 gram halen 100 gram BETAlEn

  bbQ-pakket4 BBQ-worstjes, 4 kipsat, 4 speklapjes en 4 hamburgers

  samen voor maar 1275

  leT op: V.a. DinSDaG 19 auGuSTuS Weer TeruG Van VaKanTie!

  www.muijs-scaldis.nl- Volendam, 20 augustus, 59,- p.p.

  incl. koffie en gebak, rondleiding, koffietafel en diner. - Scheveningen (vuurwerk) 23 augustus, 18,50 p.p. - Kastelentocht, 3 september, 44,- p.p.

  incl. koffie, rondleiding, kastelentocht en high-tea.- Giethoorn, 27 september, 55,- p.p.

  incl. koffietafel, rondvaart en diner.- Beverwijkse Bazaar, 30 augustus, 27,- p.p. incl. entree- Amsterdam, 27 september en 22 oktober, 22,50 p.p.- Spa, 24 september, 65,- p.p.

  incl. koffie en gebak, entree, lunch en diner.- Ook nog: 50+ beurs, mosseldag Yerseke, Parijs enz.

  Roosendaalseweg 11, Sint WillebrordT: 0165-382851 E: [email protected]

  Live in concertDe Belgische tributeband

  the Mavorixentree 7,50 AAn De zAAL 10,-voorverkoop:

  - korenmolen, korte Brugstraat - Bruna, van Bergenplein

  - caf zaal roeloffs

  Zaal open om 13.30 uur

  Caf-Zaal

  Wim en ElsVan Bergenplein 41 Etten-Leur, Tel.: 076 - 501 23 35

  zondag 24 augustusaanvang 14.30 uur

  Terre des Hommes ,,t SpiegeltjeMolenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

  Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag,donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

  Kinderkleding: 3 halen = 1 betalenDamestops 0,25 CDs, DVDs en computerspelletjes 0,25Naslagwerken 1,00Damespockets 0,10Kinderboeken 0,10Niet geprijsde kandelaars en waxinelichthouders 0,10Alle bloempotten en vazen halve prijs

  tel. 0165-383119St. Janstraat 75 Sprundel

  Terug van weg geweest?Uw bakker staat voor u klaar!

  van vrijdag 15 Aug. 2014 t/m donderdag 21 Aug. 2014:

  Toscaans Donkernu 0.99

  Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nlAanbiedingen alleen geldig in onze winkel!!

  van vrijdag 15 Aug. 2014 t/m donderdag 21 Aug. 2014:

  Belgisch Worstenbrood4 stuks 2.95

  Iedere Vrijdag brood dag:

  Wit, Tarwe en Volkoren Brood 1.95

  * eigen fabricage en toonzaal* alle stijlen en modellen op maat gemaakt* totale renovatie* klein bedrijf met grote mogelijkheden

  industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98 www.keukenskonings.be

  bezoek onze uitgebreide toonzaal

  Dre Wit (t) goedreparaties witgoed

  productenEtten-Leur

  Voorrijkosten in Etten-Leur 15.00buiten Etten-Leur 20.00

  Tel.: 06-50905037

  Van de Kar grondwerken bv minigraver verhuur afval container verhuur ophoogzand teelaarde/zwarte grond

  vraag naar vrijblijvende [email protected] www.vdkar.com

  06-53639243

  Geef voor kanker-onderzoekCollecteweek 1 t/m 6 september

 • PAGINA 10

  Vroeger Of Later is om een aantal redenen n van de belangrijkste Nederlandstalige albums die ooit zijn verschenen. In de eerste plaats omdat het de doorbraak betekende voor Robert Long. Daarnaast waren de themas die op het album aan de orde kwamen onderwerpen die niet al te vaak in de popmuziek werden behandeld.

  In 1973 vroeg hoofd programmabureau Frank Jansen van Bovema, de platenmaat-schappij waarbij Long als zanger van de

  Utrechtse groep Unit Gloria onder con-tract stond, naar Longs toekomstplannen. Uit gesprekken was immers gebleken dat Long de ambitie had om liever vroeger dan later meer eigen dingen te gaan doen. Iets waarin hij zijn eigen ideen kwijt kon. Hij gaf toen al aan de ambitie te hebben om in de toekomst meer de cabaretkant uit te willen en uitsluitend nog Nederlandstalig eigen werk te wil-len doen, ook en vooral op de bhne. Op de vraag van Jansen hoe hij dat dan zag - qua repertoire bijvoorbeeld - vertelde Long hem tot zijn grote verrassing dat hij een

  eenvoudige huis-tuin-en-keuken-demo had gemaakt met een stuk of tien eigen num-mers. Jansen vroeg hem die te mogen ho-ren. Dat was een precaire, vertrouwelijke zaak omdat toen de Engelstalige carrire van Unit Gloria heilig was na de grote successen. Jansens enthousiasme over-tuigde de marketing- en promotiemensen van Bovema. Hij engageerde Erik van der Wurff, die toen al de arrangementen voor Herman van Veen maakte, en verzocht John Mring om leiding aan de opnames te geven. Die samenwerking leidde daarna nog tot vele succesvolle producties. Het album bevat enkele nummers over po-litiek- en religieus-gevoelige zaken als ho-moseksualiteit en politieke hypocrisie. Ook wordt de spot gedreven met de burgerij en haar moraal. Daarom werd het album, en de zanger, geboycot door omroepen als de EO, NCRV, TROS, AVRO en de KRO.Het album stond 118 weken in de LP Hit-lijsten en werd meer dan een half miljoen keer verkocht. In de LP-Top 100-lijsten van 1974, 75 en 76 stond het album respec-tievelijk op de nummers 3, 1 en 58.

  De Album Top 5 van 10 augustus 19741.Vroeger Of Later - Robert Long2.40 All Time Greatest Hits - Diversen3.Greatest Hits 6 - Diversen4.Jesus Christ Superstar - Soundtrack5.Band On The Run - Paul McCartney & Wings

  www.wesT-POINT.NL - [email protected] - www.wesT-POINT.NL - [email protected] - www.wesT-POINT.NL

  W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e rWe s t - Po i n t ge e f t g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n .h e b j e wa t te m e l d e n ? l a a t va n j e h o re n v i a w w w. we s t - p o i n t . n l

  Op de website van West-Point tref je voortdurend actuele achtergrondinfor-matie aan. De laatste nieuwtjes, agenda, films- en fotoseries, bandnieuws. West-Point is ook op de radio te beluisteren!

  nu online

  PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 13 augustusPalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 14 augustusFrontaal t Slik Bergen op Zoom donderdag 14 augustusBlack Bottle Riot Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 14 augustusTonys Birthday De Schorre Bergen op Zoom donderdag 14 augustusWhispering Night 3 Weesgegroetjes Roosendaal zaterdag 16 augustusMatchbox De Commerce Kruisland zaterdag 16 augustusDancetour Wipwei Roosendaal zondag 17 augustusBarefoot & The Shoes Mezz Breda zondag 17 augustusArtistic Raw El Corazon Roosendaal zondag 17 augustusPalmParkies Valkenbergpark Breda dinsdag 19 augustusPalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 20 augustusPalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 21 augustusFlat Night Out De Schorre Bergen op Zoom donderdag 21 augustusCode-5 t Slik Bergen op Zoom donderdag 21 augustusSimius + Infinite Mind Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 21 augustusKermisfeesten De Commerce Kruisland 23 tot en met 25 augustus

  Agenda

  In de zomerperiode draait Dancetour in 12 Nederlandse steden: Arnhem, Dordrecht, Breda, Roosendaal, Goes, Maastricht, Lelystad, Leeuwarden, Zwolle, Doetinchem, Tilburg en Apel-doorn. In totaal trekt Dancetour maar liefst 175.000 bezoekers.

  Dancetour deed en doet ook West-Brabant aan. Op 8 juni was Dancetour te gast in Breda en op 17 augustus komt Dancetour naar Roosendaal. En weer op een nieuwe locatie. De eerste jaren stond Dancetour in het Vrouwenhofpark. Omdat de onder-grond van het hoofdterrein (grasveld) re-gelmatig blank stond werd besloten naar het Kadeplein te verhuizen. Vanwege de werkzaamheden aan dit plein wordt dit jaar verhuisd naar de nabijgelegen Wip-wei. Een grasveld waarop dit jaar ook het muzikale gedeelte van de Draai van de Kaai wordt georganiseerd.

  De boodschap die Dancetour brengt is dat dancemuziek mensen samenbrengt in harmonie en vriendschap. Dancetour vindt dat dancemuziek voor iedereen toegan-kelijk moet zijn. Daarom zorgt Dancetour er voor dat de beste DJs draaien tijdens hun evenementen. Die ook nog eens gratis toegankelijk zijn. Dance zorgt er ook voor dat jonge getalenteerde DJs deel kunnen nemen aan de Pepsi DJ Clash wedstrijd. Aan deze wedstrijd nemen ruim 300 jonge DJs deel. Jongeren met een verstande-lijke beperking kunnen deelnemen aan de Mixperience DJ workshop.Het programma van zondag 17 augustus: 13.00 Winnaar Pepsi DJ Clash, 14.00 D-Wayne 15.00 Ralvero 16.00 FeestDJRuud 17.00 Sick Individuals 18.00 Dyro 19.30 - 21.00 Quintino.Dancetour: zondag 17 augustus. Pater Da-miaanstraat Roosendaal. Toegang is gra-tis. Meer info: dancetour.nl

  West-brabantse jongeren kijken uit naar 17 augustus

  Dancetour : grat is dancefest ival in Roosendaal

  DJ Quintino draait op Dancetour.

  Vorig jaar ontdekte west-Point de Oogstfeesten in de Roosendaalse buurgemeente essen-wildert. Op dat evenement een keur aan artiesten en acts, varirend van een Miss Oogst-feesten Verkiezing tot DJ Buscemi of de band soul4You.

  DOOR ROBBY VAN DER ZANDE

  Wij hebben ons vorig jaar goed geamu-seerd, lacht leadzanger Erwin Vloebergh. Wat volgens de zanger de groep uniek maakt is dat ze geen coverband pur sang zijn. De eerste vijf jaar werd er zelfs overwe-gend eigen muziek gemaakt, tot deze am-bitie door tijdsgebrek in de spreekwoor-delijke ijskast kwam te staan, al loopt de groep nog steeds warm voor het idee. Eigen werk wordt overigens wel naar bui-ten gebracht onder aliassen als ZaaT en Hang The Deejay, maar vooralsnog is Sou-l4You een gezellige mix van herkenbare covers die de bandnaam eer aan doen.

  De covers spelen we niet na , vervolgt Erwin: We maken er eigen interpretaties van, dan komt er ook meer energie vrij. Dat is wellicht wat Soul4You uniek maakt als covergroep: we geven er een spreek-woordelijke lap op, doen ons ding met overgave, en creren alleen al daardoor een band met het publiek en interactie. Daarbij blijven we ook nog een behoorlijk technisch muzikaal niveau halen. Ik ken er niet veel die dat kunnen. Dan kom je al snel bij de hele grote terecht en die zijn doorgaans onbetaalbaar.En die overgaaf blijkt wel uit de lange geschiedenis die de formatie heeft. Vol-gend jaar bestaat de band vijftien jaar en de basis van de groep is al die bij elkaar gebleven. De leden waren soms met andere dingen bezig, maar konden elkaar niet missen. Al die tijd deed de band kleine zalen aan, maar ook de Grote Markt van Antwerpen, de grote zaal van de AB in Brussel n tien keer de Gentse Feesten. Hoe gezellig kleine optredens ook zijn, we hebben af en

  toe een groot nodig, dan zijn we doorgaans op zijn best , weet Erwin. En zo wordt er altijd een hengeltje uit-geworpen naar nieuwe kansen. Erwin is bijvoorbeeld met muziek voor de Belgische voetbalbond bezig voor het EK van 2016. In de veronderstelling dat Belgi dan nog bestaat en zich voor het EK voetbal 2016 plaatst , lacht hij: Gelukkig zijn er ook contacten met de Nederlandse voet-balbond. En van die nummers maakte ik met Soul4You, maar je zal het misschien pas horen in 2016 en eerder kunnen wij het ook niet vrijgeven.Soul4You staat 16 augustus op de Oogst-feesten in Essen-Wildert. Het evenement begint donderdag 14 augustus met een kwisavond en gaat op de vrijdagavond verder met diverse DJs. Zaterdag staan Soul4You en Tracy Lane op de planken, terwijl zondag de Miss Oogst-feesten verkiezing is n er een optreden van zangeres Lindsay valt te bekijken. Meer info? www.oogstfeesten.be en www.soul4you.be

  soul4You op oogstfeesten in essen-WildertDonderdag 14 tot en met zondag 17 augustus

  Soul4You.

  vroeger of laterVeert ig jaar geleden

  Enorm elpee succes voor Robert Long met Vroeger of Later.

 • Vanaf woensdag 13-08-2014

  34 %goedkope

  r

  39 %goedkope

  r

  0.75v van 0.79

  0.99v van 1.49

  0.72v van 1.19

  2.89v van 2.99

  volgens VARA Kassa**

  VOOR HUISMERKENvolgens de Consum

  entenbond*

  149.00

  19.99

  24.99

  15.99

  5.99

  NU OOK IN DUAL-BAN

  D

  64 GB

  2.19

  3.49

  www.aldi.nlHOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

  Nu vanaf elke vrijdag specialeaanbiedingen. Kijk vrijdag op www.aldi.nl

  GOEDKOOPSTE SUPERMARKT

  **

  Advocaat0.5 l

  Bakmixen300 g

  Dubbelvla1 l

  470 g

  Indiase kooksauzen

  Blauw, roze of rood.Vanaf woensdag 13-08-2014.

  Grote hortensia

  Inclusief stuurhouder.

  GPSfi etsnavigatie

  Zoomverrekijker

  WiFi repeater

  USB memorystick

  Rozen*20 stelen, lengte: 40 cm of max. 12 stelen, lengte: 50 cm.

  Hollandse zonnebloemen*10 stelen,lengte: 50 cm.

  * Prijzen geldig t/m 17-08-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

  * Bron: Consumentengids april 2014 ** Bron: uitzending VARA Kassa, 7 juni 2014

  ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

  bbq all-in

  11.8033

  KIPPENVLEUGELS 4 KILORIBLAPPEN 2 KILOKIPFILET 2 KILOVERSE WORST 3 KILO

  500 GR. P.P. VANAF8.90BBQ COMPLEET 500 GR. VLEES NAAR KEUZE | SAUZENSTOKBROOD & KRUIDENBOTER HUZAREN-, RAUWKOST & FRUITSALADE lekker makkelijk

  10 ,- 1.75

  Gemarineerd

  SLAGERSACHTERHAM 1.25100GR

  ENTRECOTE XXL

  200GR 3.99SATVLEES 500GR

  3.99

  VARKENSLAPPEN 1/2 kilo

  FAMILIE VINK 2.991 KGTARTAAR/ SOEPVLEES 2.99 FRICANDEAU/ SHOARMA 3.751/2 KG 1KG Gemarineerd

  Uw showroom aan huis!Verkoop/leggen/onderhoud

  www.saver.nl

  Wespenoverlast in of rondom uw huis?

  Saver bestrijdt ook muizen, kakkerlakken en ratten voor particulieren en bedrijven. Scan de code of kijk voor meer informatie op www.saver.nl

  Saver biedt voor u de oplossing!

  Bel op werkdagen voor 16.00 uur naar tel: (0165) 597 789 en wij komen de volgende werkdag de wespen bestrijden.

  Wespenoverlast in of rondom uw huis?Grote kans dat er zich een wespennest bevindt.

  www.saver.nl

  Wespenoverlast in of rondom uw huis?

  Saver bestrijdt ook muizen, kakkerlakken en ratten voor particulieren en bedrijven. Scan de code of kijk voor meer informatie op www.saver.nl

  Saver biedt voor u de oplossing!

  Bel op werkdagen voor 16.00 uur naar tel: (0165) 597 789 en wij komen de volgende werkdag de wespen bestrijden.

  Wespenoverlast in of rondom uw huis?Grote kans dat er zich een wespennest bevindt.

  Kantoor Voordeel.com1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

  bureaus - kasten - stoelen - tafels

  Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

  STALENDRAAIDEURKASTEN

  NIEUW IN VERPAKKING

  Met 4 legbordenLet op: afhaalprijzen!

  (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden)

  Alle prijzen exclusief BTW.voorvan 125.-

  95.-95.-Uitsluitend verkoop

  contant. Pinnen mogelijk.

  50t/m80%van de catalogusprijzen

  KORTING VAN

  restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

  IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

  80b x 38d x 178h

  M e d i s c h P e d i c u r e P r a k t i j kA s t r i d s V o e t V e r z o r g i n g

  T e l . : 0 6 5 4 7 2 2 9 8 1w w w . a s t r i d s v o e t v e r z o r g i n g . n l

  Meer dan een half miljoen Bodes

  elke week!

 • PAGINA 12

  voor het laatste actuele

  lokale nieuws kijk op www.

  internetbode.nl

  rucphen - de zomer is nog in volle gang, maar het nieuwe schaak-seizoen begint over enkele weken weer. veel schakers hebben het schaakbord wekenlang links laten liggen, maar sommigen zijn actief gebleven op de zomertoernooien.

  En de internationale wereldtop speelt momenteel op de Olympiade in Troms, dat in het Noorden van Noorwegen ligt en waar de Zon dus in deze tijd van het jaar nauwelijks onder gaat. De regionale toppers zochten het iets dichter bij huis,

  met name in Vlissingen, waar het HZ-toernooi werd gespeeld. Dat toernooi werd gewonnen door de Pool Michal Krasenkow met een score van 7 uit 9 en tot de deelnemers hoorden ook o.a. Stefan Colijn (6 uit 9), Alik Tikranian (5 uit 9), Cees IJzermans (5 uit 9), Ren Punt (5 uit 9), Jordy Schouten (4 uit 9), Oliver de Hert (4 uit 9), Andr van der Graaf (4 uit 9), Frank Lambregts (4 uit 9), Joris Kok (3 uit 9), Andr van der Laar (2 uit 9) en Ger IJzermans (2 uit 9). Een stevige West-Brabantse inbreng dus. Zeker als men bedenkt dat Ad Bruijns, Frans Peeters, Erik van Elven en Herman Colijn ook nog aanwezig waren om mee te helpen om de organisatie in goede banen te leiden.Eeuwig Schaak start weer op 28 au-gustus, zoals altijd in caf t Trefpunt in Rucphen, waar elke donderdag vanaf 20.00 uur geschaakt wordt. De eerste 2 clubavonden zijn Open Avonden, waarop er volop gelegenheid is voor belangstel-lenden om kennis te maken met het schaakspel en de club.

  De jeugd start op 2 september. Zij ko-men elke dinsdagmiddag van 15.45 - 17.00 bij elkaar om schaakles te krij-gen en partijen te spelen in de zaal van t Trefpunt in Rucphen. Ook hier zijn de eerste 2 clubmiddagen inloopmiddagen.Wie eenmaal heeft leren schaken, en zo heel moeilijk is dat echt niet te leren, heeft daar zijn leven lang plezier van. Schaken is een echte sport, voor man-nen en vrouwen van alle leeftijden en te beoefenen in alle weersomstandighe-den. En hoe serieus of intensief men de sport beoefent maakt ieder voor zich uit.Om weer even te wennen aan het schaakspel hier een niet al te moeilijke opgave. (Zie diagram) Wit geeft mat in 2. Voor de schakers op de Olympiade geldt letterlijk dat de Zon voor hen nooit on-der gaat, voor schakers in het algemeen geldt het ook figuurlijk. Want altijd is er weer uitzicht op een nieuwe partij, met nieuwe kansen om prachtige dingen op het bord te toveren. Ook als de vorige partij minder gelukkig verlopen is...

  Voor schakers gaat de zon nooit onderSV Eeuwig Schaak

  DOOR CORINE ROKS

  Normaal komt hij nooit te laat, dus ik zat op hete kolen. Zie ik daar de burgemeester aankomen met een hele stoet bekenden. Dit had ik echt niet verwacht, verklaart Sjef van Merrienboer. Achteraf waren er wel wat tekenen aan de wand: Het speelgoed was opgeruimd en mijn vrouw had samen met onze schoondochter extra boodschappen gehaald.

  instructeurOp 8 mei 1965 trouwde Van Merrienboer op Schijfse bodem voor de kerk. Bij het ver-laten van de Martinuskerk stonden twee drumbands (uit Stampersgat en Dinte-loord) op het plein klaar om het kersverse paar te trakteren op een feestelijk muziek-

  stuk. Dit werd opgemerkt door de Schijfse tamboers, Kunst Na Arbeid (KNA), die bij navraag ontdekte dat Van Merrienboer in-structeur was van beide bands. Van Mer-rienboer werd door het toenmalig bestuur van KNA gevraagd om het stokje over te nemen. En zo geschiedde dat Sjef van Merrienboer ruim dertig jaar instructeur/tamboer-matre werd van de drumband/trompetterkorps van deze fanfare. We hebben ons opgewerkt en deden mee met het bondsconcours. Meerdere malen zijn we in onze klasse Brabants kampioen ge-worden, zelfs een keer Nederlands Kam-pioen.

  secretaris, secretaris, secretarisTien jaar heeft hij zich ingezet voor voet-balvereniging Schijf. Niet alleen als speler

  in het eerste elftal, ook als jeugdleider. Jeugdleider is hij ook jaren geweest bij Stichting Cultureel Werk (SKW) van zijn woonplaats. We hadden toen elke maand een goed bezochte jeugd- en speldag in het oude dorpshuis aan de Sint Antonius-straat. De jongeren speelde spelletjes die we zelf hadden gemaakt. Deze functie maakte plaats voor beheerder Dn Hoge Dries tot 2005 en momenteel is hij 9 jaar secreta-ris van het SKW bestuur. Al acht jaar is hij eveneens secretaris van het caritasbestuur van de parochie Schijf, waarbij hij opmerkt dat hij het werk van de vrijwilligers voor de Poolse kinderen erg waardeert. En of al deze secretarile werkzaamheden nog niet genoeg zijn doet hij er de buurtbus ook nog bij.

  buurtbusVanaf het begin, zon twaalf jaar geleden, neem ik de secretarile zaken voor mijn rekening. En dagdeel per week rijd ik zelf de bus en dat is hartstikke gezellig. Je ontmoet veel mensen en je hoort nog eens wat, vertelt hij enthousiast. Alle chauf-feurs op deze buurtbus met traject Roosen-daal- Klein-Zundert zijn vrijwilligers, goed voor zon 40.000 passagiers op jaarbasis.Sinds vier jaar is de drievoudig secretaris ook bestuurslid van de huurdersvereniging Rucphen en om de waslijst compleet te maken: Al vijfentwintig jaar zit hij in het Sinterklaascomit van Schijf. En al die jaren is hij naast het vrijwilligerswerk ge-woon in loondienst werkzaam geweest bij een bedrijf in Etten-Leur. Maar het aller-leukste is toch de muziek, ik zit nog steeds bij het smartlappen- en kerkkoor, besluit de verraste lintjesdrager.

  Sjef van Merrienboer: Veelzijdig vrijwilliger uit Schijf

  Secretar ieel werk beval t l in t jesdrager pr ima

  Met een waslijst aan vrijwilligerswerk ten dienste van de gemeenschap is Van Merrien-boer niet meer weg te denken uit Schijf.

  schijF - de liefde bracht hem naar het dorp schijf, alwaar hij nu al bijna vijftig jaar gesetteld is. teug naar stam-persgat wil de inmiddels 72 jarige sjef van Merrienboer echt niet. hij heeft hier zijn stekje gevonden, zoals hij het zelf verwoord. Met een waslijst aan vrijwilligerswerk ten dienste van de gemeenschap is van Merrienboer ook niet meer weg te denken uit dit groene dorp. onlangs werd van Merrienboer geridderd in de orde van oranje nas-sau, een totale verrassing, zo bleek. wachtende op de voorzitter van het buurtbusproject, waarmee hij samen naar een gedecoreerde in Zundert zou gaan, kreeg hij, op deze memorabele vrijdagochtend, zelf een lintje opgespeld.

  de reisduiF sprundeluitslag Feluy: 1-5-6-11. M. Antonissen; 2-3-4-12. J. v. Nispen; 7-8. P. Jorna; 9-18. Comb. v. Rijsbergen; 10-13-14. R. Kools; 15. Jac Vergouwen; 16. A. Lazeroms; 17. J. Heeren Pzn; 19-20. L. de Jong.uitslag st. Quientin: 1-3-4-12-19-20. M. Antonissen; 2-10. A. Lazeroms; 5-6-7-15-16-17-18. B. Aarts; 8-9. Comb. v. Rijsber-gen; 11. R. Kools; 13-14. P. Jorna.

  pv steeds-sneller rucphenuitslag 9 aug. Feluy, 303 duiven: 1-6. Ad Ros; 2-3. Jan Uitdehaag; 4-10-20. Rob Roks; 5-8-14-17-19. Antoon Houtepen; 7-9. Dre v. Dijk; 11. Sjon de Rond; 12-13. Sjac de Bruyn; 15-16-18. Jos Mies.uitslag 9 aug. st.Quentin, 791 duiven: 1-6. Jan Uitdehaag; 2-9. Rob Roks; 3. Jos Lauwerijsen; 4-5. Ad Ros; 7. Dre v. Dijk; 8-12-16-19. Frans Naalden; 10. Antoon Houtepen; 11-13. Sjon de Rond; 14-15-20. Riane Klijs; 17. Cor v. Nijnatten; 18. Jos Mies.

  pv de luchtbode ZeGGeuitslag 9 aug. st Quentin 220 duiven: 1-4-11. J. Rockx; 2-6-9. A. Vissenberg; 3. C. Verwater; 5-8-10-17-18-20. A. Quirijnen; 7-12-13-14-15-16. J. v. Loon; 19. W. Wil-lemse.uitslag Feluy 114 duiven: 1-12-15-17-18-19. A. Vissenberg; 3-4. J. v. Loon; 2-10. M. vd Buys; 5. P. d. Wild; 6-8-9-16. W. Wa-genmakers; 7-11. A. vd Broek; 13-14-20. A. Quirijnen.

  pv de postduiF sint willebrorduitslag st. Quentin 1042 duiven: 1-3-5-

  9-16. D. v.d. Akker; 2. J. Konings; 4. Com-binatie Marijnissen-Lindeloof; 7. T. Schrau-wen; 8. Combinatie Saman & Zoon; 10-12. William v. Peer; 11. Mevr. J. Boeren-de Jong; 13. J. de Pijper; 14. J. Jaspers; 15. M. de Jong; 17-18. Ant. Roks; 19. P. Gijzen; 20. W. Wevers.uitslag Feluy 307 duiven: 1/2. T. Schrau-wen; 3-15-16-17. D. v.d. Akker; 4. J. de Pijper; 5-9. Combinatie Saman & Zoon; 6-7-8-14. C. Lauwen; 10. D. Heeren; 11. H. Heeren; 12. Combinatie Marijnissen-Lindeloof; 13. C. Lazaroms; 18-19. J. Aerts; 20. Ren Roks.

  saMenspel willebrord eouitslag st. Quentin 2975 duiven: 1-3-7-20. D. v.d. Akker Etten-Leur; 2. J. Konings Sint Willebrord; 4. Combinatie Marijnis-sen-Lindeloof Sint Willebrord; 5-6-8. C. v.d. Broek Achtmaal; 9. J. Uitdehaag Schijf; 10. M. Antonissen Sprundel; 11. Rob Roks Rucphen; 12. J. Lauwerijsen Rucphen; 13-17. Combinatie Saman & Zoon Sint Wil-lebrord; 14. T. Schrauwen Sint Willebrord; 15-18. C. Foesenek Achtmaal; 16. A. Ros Schijf; 19. H. Dictus Zundert.uitslag Feluy 1299 duiven: 1-2. T. Schrauwen Sint Willebrord; 3-17-18-19. D. v.d. Akker Etten-Leur; 4. Combinatie Jochems-Damen Achtmaal; 5. J. de Pijper Sint Willebrord; 6-10. Combinatie Saman & Zoon Sint Willebrord; 7-8-9-16. C. Lau-wen Sint Willebrord; 11. F. Dictus Acht-maal; 12. D. Heeren Sint Willebrord; 13. H. Heeren Sint Willebrord; 14. Combinatie Marijnissen-Lindeloof Sint Willebrord; 15. C. Lazaroms Sint Willebrord; 20. J. Aerts Sint Willebrord.

  Duivensport

  programma jeugdZaterdag 30 augustus14.30 DIOZ A1-Rood Wit W A2 beker10.00 DIOZ E1-Roosendaal E4 beker10.15 DSE F2-DIOZ F1 beker10.00 DIOZ F2-Unitas30 F10 beker12.45 Neerlandia31 MB1-DIOZ MB1 be-kerZaterdag 6 september13.00 MOC17 A2-DIOZ A1 beker10.45 Vivoo E1G-DIOZ E1 beker10.00 DIOZ F1-DHV F1 beker9.00 Hoeven F4-DIOZ F2 beker14.30 DIOZ MB1-DSE MB2

  programma seniorendonderdag 14 augustus19.30 Dioz 1-sc Gastel 1 vrZondag 17 augustus11.30 Dioz 2-Alliance 2 vr14.30 Alliance 1-Dioz 1 vrZaterdag 23 augustus16.00 Herkingen 1-RSV Antibarbari 1 vr

  wordt gespeeld op Dioz terreinZondag 24 augustus14.30 Sprundel 1-DIOZ 1 beker11.30 DIOZ 2-Philippine 2 beker10.00 Victoria03 3-DIOZ 3 beker10.00 DIOZ 4-Victoria03 7 bekerdinsdag 26 augustus18.30 DIOZ 1-Beek Vooruit 1 bekerZondag 31 augustus14.30 DIOZ 1-SC Welberg 1 beker11.45 Sprundel 2-DIOZ 2 beker10.00 DIOZ 3-Steenbergen 4 beker8.30 DIVO 2-DIOZ 4 beker

  onderhoudsdagOp 30 augustus is er weer een DIOZ-on-derhoudsdag gepland. Wij hopen op een grote opkomst, want vele handen maken licht werk. De bedoeling is dat na deze dag alles bij aanvang van de competitie er weer piekfijn bij ligt. Reserveer deze dag alvast in uw agenda. Aanvang is om 9.00 uur.

  VV DIOZ

  rucphen - voor velen loopt de vakantie ten einde. Zo ook voor the back hands, op maandag 18 augustus zal er weer gestart worden met de jeugdtraining. dit alles als voorbe-reiding op het nieuwe seizoen dat van start zal gaan in half september.

  Het eerste senioren team speelt dit seizoen in de Hoofdklasse. Het eerste jeugdteam gaat echter weer een stapje hoger, zij zullen uitkomen in de Landelijk B competitie.

  Een goede uitdaging voor de spelers! De voorbereiding voor het nieuwe seizoen zal dus voor de jeugd starten bij de eerste training op 18 augustus. De jeugd traint hierna elke week op maandag en woensdag. De beginners trainen van 17.45 tot 18.45 uur, de gevorderde groep 18.45-20.00 uur en de sterkste spelers trainen van 20.00 tot 22.00 uur. Heb jij nu ook zin om te tafeltennissen en denk je dat tafel-tennis echt iets voor jou is? Je mag altijd even aansluiten bij onze beginnersgroep om te proberen.

  TTV The Back Hands start aan het nieuwe seizoen

  Kunstgebittentomson

  reparaties & nieuwemet garantie076-5976183

  afspraak 8-22 uur (ook za & zo)Vagevuurstraat 5 Zundert

  Infra & verhuur

  Bestratingen -tuinaanleg/ onderhoudTel. 0165 303332

  www.vanewouw.nl

 • WEEKACTIE! WEEKACTIE! VAN WOENSDAG 13 AUGUSTUST/M DINSDAG 19 AUGUSTUS 2014KIJK OP ACTION.NL

  Zet-

  en d

  rukf

  oute

  n vo

  orbe

  houd

  en.

  UITZOEKEN!

  vanaf:

  5.95

  FOTOCOLLAGELIJST XLmet tekst family/friends/home83x47 cm

  FOTOLIJSTENOP PLANKwit/grijs, 48 cm5 stuks

  3.98

  DECO MANNEQUIN/SIERADENHOUDER design op borst42 cm

  2.99

  VAROSCHUURMACHINEin handige opbergkofferincl. 10 schuurvellen2 jaar garantie180 Watt

  13.95MANNEQUINOP VOET vlinderprint of pure naturehouten voet165 cm hoog

  17.95

  SPECTRUMHOOGGLANS VERFop synthetische basisgeschikt voor binnen en buitendiverse kleuren750 ml

  4.79VERFKWASTpatentpunt nr.12 0.59patentpunt nr.14 0.79patentpunt nr.16 0.99

  EUROPESE

  TOPKWALITEIT!

  PIERRE CARDINONDERGOEDdames/herenkatoendames: maten S-XXLheren: maten M-XXL

  2.492-PACK

  dames slips 2.49dames singlets 3.39heren slips 3.59heren singlets 3.99

  KINDERSOKKENdiverse kleuren en printsmaten 23-38

  1.593 PAAR

  5.49

  DELUXASNIJPLANKENSETvier gekleurde kunststofsnijplanken in houderiedere snijplank heeft zijn eigenkleur en symbool:blauw voor vis, rood voor vlees,wit voor gekookt voedselen groen voor groente

  2.49

  ANTISLIPMATmakkelijk op maat te knippenbijv. voor gebruik in (keuken) lade of kast transparantrol 150x50 cm

  0.69

  DIVERSESCHOOLARTIKELENkeuze uit:5 stuks tabbladen,metalen passer of 3 stuks balpennenin diverse varianten

  TRENDYRINGBANDENdiverse uni kleurenen decors23-RINGS

  1.492-RINGS 0.954-RINGS 1.19 RINGBAND

  INTERIEUR 0.99

  THEE OF-KEUKENDOEKEgyptisch katoendiverse kleuren en dessinstheedoek: 65x65 cmkeukendoek: 50x50 cm

  0.99

  DOVEDOUCHECREMEof douchegel 250 ml

  1.39RETRO MIC HEADSETgrappige retro headsetvoor smartphone of tabletdiverse kleuren

  0.62NAGELSTICKERSMax & More14 stuks 0.39

  PEDAALEMMERRVS matkunststof binnen emmer3 liter inhoud

  3.29

  0.69

  ETUIRONDdiverse kleurenneon: 21.5x8 cmglitter: 20x5 cm

  LIPPENBALSEMMax & More2 stuks

  2.99

 • kerkelijk

  PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCPHENH. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willi-brordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge.Pastoraal team: pastoor F. Verheije, team-leider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Pastoraal werker Gerard Damen.Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucp-hen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165-382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringen-de zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de pa-rochie.Regionale Eucharistieviering Hoog-feest Maria Tenhemelopneming: Op vrijdag 15 augustus om 19.00 uur vindt de regionale Eucharistieviering op het Hoog-feest van Maria Tenhemelopneming tra-ditiegetrouw plaats bij de Lourdesgrot te Sint Willebrord nabij de kerk. De celebrant in deze viering zal rector Norbert Schnell zijn, geassisteerd door de diakens Jan Foe-senek en Jan van Steenoven, en pastoraal werkster Liesbeth Verkade. De liturgie zal met zang worden ondersteund door het Willibrorduskoor. U bent van harte welkom om op dit Hoogfeest mee te vieren. Bij slecht weer is de viering in de kerk.

  PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHENZondag 17 augustus 9.30uTwintigste zondag door het jaar. Woord- en Communieviering. Voorganger diaken J. Foesenek m.m.v. het St. Ceciliakoor. Inten-ties: Toon en Nel v. Peer-v. Oers; Johannes v. Beek e.v. Elisabeth Suijkerbuijk v.w. verj.; jgt. Jan Bartels, ook v.w. verj.Zondagviering in De Louwen: Zoals onder velen wellicht bekend zal zijn vond vorige zondag de laatste viering in onze kerk plaats voor aanvang van de restau-ratiewerkzaamheden. Vanaf zondag 17 augustus vinden de zondagvieringen plaats in een zaaltje van De Louwen aan de Kerk-straat. De vroegere bibliotheekruimte is tij-delijk omgevormd tot kerkruimte. Ook daar zullen de vieringen om half tien aanvangen.Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met mevr. A. van Rooij, tel. 342331 of met mevr. A. Hoendervangers tel. 348090.Secretariaat: Het parochiesecretariaat is