Dochters van Sion oktober 2012

6
Dochters van Sion Verenigde Internationale Pinkstergemeente Oktober 2012 In Deze uitgave Erfenis van aanbidden Een Apostolische erfenis nalaten Ik heb geen meerdere blijdschap dan hierin, dat ik hoor dat mijn kinderen in de waarheid wandelen. 3 Johannes 1:4 Quick Links Dochters van Sion UPCI Damesbedieningen Reflections Today's Christian Girl More to Life Bible Studies World Network of Prayer Pentecostal Publishing House UPCI My Hope Radio Erfenis van Aanbidden Door Donna Ten Eyck Een van de eerste plaatsen waar we het woord aanbidden vinden is in Genesis 22:5 “En Abraham zeide tot zijn jongeren: Blijft gij hier met den ezel, en ik en de jongen zullen heengaan tot daar; als wij aangebeden zullen hebben, dan zullen wij tot u wederkeren”. Abraham, de "Vriend van God", wordt geroepen om in eredienst in een plaats van ultiem offeren te benaderen. Hij reageerde met eerbiedige gehoorzaamheid en hij wendde zich tot de hoge plaats van devotie. Nadat hij de bedienden vertelde om achter te blijven, gingen hij en Isaac aanbidden. Abraham verlaat de veiligheid van gezelschap en dier, die de klim makkelijker hadden kunnen maken. Waarom? Het was een reis van de goddelijke keuze van God, hoe zouden de bedienden kunnen begrijpen wat hem te doen stond? De ezel kon zijn tempo vertragen of misschien was het gewoon nodig om zelf het gewicht van de last te voelen. Alle gemak vergetende voltooide hij de reis en de verbondsbelofte en ontmoette hij de Verbonds Maker.

description

Nieuwsbrief voor oktober

Transcript of Dochters van Sion oktober 2012

Dochters van Sion Verenigde Internationale Pinkstergemeente

Oktober 2012

In Deze uitgave

Erfenis van aanbidden

Een Apostolische

erfenis nalaten

Ik heb geen meerdere blijdschap dan hierin, dat ik hoor dat mijn kinderen in de waarheid wandelen. 3 Johannes 1:4

Quick Links

Dochters van Sion

UPCI Damesbedieningen

Reflections

Today's Christian Girl

More to Life Bible Studies

World Network of Prayer

Pentecostal Publishing House

UPCI

My Hope Radio

Erfenis van Aanbidden Door Donna Ten Eyck Een van de eerste plaatsen waar we het woord aanbidden vinden is in Genesis 22:5 “En Abraham zeide tot zijn jongeren: Blijft gij hier met den ezel, en ik en de jongen zullen heengaan tot daar; als wij aangebeden zullen hebben, dan zullen wij tot u wederkeren”.

Abraham, de "Vriend van God", wordt geroepen om in eredienst in een plaats van ultiem offeren te benaderen. Hij reageerde met eerbiedige gehoorzaamheid en hij wendde zich tot de hoge plaats van devotie. Nadat hij de bedienden vertelde om achter te blijven, gingen hij en Isaac aanbidden. Abraham verlaat de veiligheid van gezelschap en dier, die de klim makkelijker hadden kunnen maken. Waarom? Het was een reis van de goddelijke keuze van God, hoe zouden de bedienden kunnen begrijpen wat hem te doen stond? De ezel kon zijn tempo vertragen of misschien was het gewoon nodig om zelf het gewicht van de last te voelen. Alle gemak vergetende voltooide hij de reis en de verbondsbelofte en ontmoette hij de Verbonds Maker.

Kunnen we het belang inzien dat Abraham Izaak bij deze moeilijke taak had betrokken? Door het hout op Izaak’s schouders te leggen, leerde hij hem de verbondsbelofte; om de last van de eredienst te dragen. Hij pakte de brandpot en het mes op en vader en zoon klommen samen omhoog

Kunnen we het belang inzien dat Abraham Izaak bij deze moeilijke taak had betrokken? Door het hout op Izaak’s schouders te leggen, leerde hij hem de verbondsbelofte; om de last van de eredienst te dragen. Hij pakte de brandpot en het mes op en vader en zoon klommen samen omhoog

Het woord aanbidding doet ons denken aan een excellente eredienst. Terwijl het gebed de sfeer bepaalt, leidt het prijsteam ons in een concert van lof waardoor het gemakkelijk is om op een vorm van aanbidding te reageren. Maar, we moeten niet vergeten, dat de oproep tot ware aanbidding vaak een ontmoeting wordt met een vereiste om alleen omhoog te gaan.

Ik was voortdurend getuige van mijn ouders die de oproep naar hun plaats van aanbidding beantwoordden. De beklimmingen waren moeilijk, vaak met een verlies, maar toch, met een goddelijk doel. Iedere keer ontdekte ik een groot geloof doordrenkt met oprechte aanbidding in het aanzicht van het lijden. Ze gaven gewoon de verbondsbelofte in de aanwezigheid van de Verbondhouder vrij. Wat een krachtige Erfenis van Aanbidding! Mijn dochter Kristina en ik reisden onlangs naar een gemeente, een plaats van aanbidding. Ik nam haar hand en we huilden samen over de broosheid van het leven. Maar op die plek van aanbidding plaatsten we niettemin de verbondsbelofte in de handen van de Verbondshouder. Zoete vrede overspoelde ons, terwijl dit lied mijn hart vulde “Ik zal u in deze storm loven, ik hef mijn handen. Want U bent wie U bent, waar ik ook mag zijn”.

Onze kinderen moeten beschikking hebben over deze ware erfenis van aanbidding. Moeders, we moeten hen leren om bereid te zijn om de grenzen van louter lof te ontsnappen en de last te dragen van ware oprechte aanbidding.

De volgende keer als u geroepen wordt om het

gemak van lof brengen te verlaten, neem uw kinderen mee om met u samen te aanbidden en laat hen het hout dragen!

Redactionele opmerking: Donna Ten Eyck is de promotie directrice van Dochters voor Sion en directrice van de Damesbedieningen in Mississippi. Ze is ook de administrative assistente voor de Mississippi Prayer Force en directrice van de Stone County's Jaarlijkse Terug-naar-School Gebeds Rally. Ze is administratief assistente van Word Alive Revival Center in Wiggins, MS, waar ze met voorganger Mike Dobbs en zijn vrouw Pam Dobbs samenwerkt. Donna is ook een gezalfde predikante.

Een apostolische erfenis achterlaten Door Pam Chapman Johannes 15:16 "Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u ertoe bestemd dat u zou heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht zou blijven, opdat wat u ook maar van de Vader vraagt in Mijn Naam, Hij u dat geeft. " Erfenis 1. Een gave door testament. 2. Iets dat is overgedragen of ontvangen van een voorganger. Heb je ooit nagedacht over wat je in deze wereld achter zult laten behalve dan wat oude kleren en een paar sentimentele snuisterijen? Nooit gezegend te zijn met kinderen, (mijn man krijgt al 50+ post) denk ik daar vaak aan. Aan wie zal ik mijn meest gekoesterde bezittingen doorgeven? Veel belangrijker nog, wat zal ik voor de eeuwigheid achterlaten? Mijn man en ik zijn allebei eerste generatie Apostolische, en ik moet aan de vele prachtige mensen denken die zich onderweg in mijn leven hebben uitgestort. De invloed die deze mensen op mij hadden is niet te beschrijven. Ze gaven me een liefde voor dit fantastische erfgoed en hebben in mij een waarde ingeprent dat verder rijkt dan alles wat deze wereld ooit zou kunnen verzadigen. Door hen ben ik vandaag wie ik ben. De prioriteiten zijn duidelijk: Gebed, het Woord, kleding, spraak en gedrag. Ze moeten allemaal onbeschaamd Goddelijke zijn. Ik moet, op een positieve manier, zo veel mogelijke levens inspireren en aanraken, om met mijn aanmoediging te investeren en beinvloeden.

De prioriteiten zijn duidelijk: Gebed, het Woord, kleding, spraak en gedrag. Ze moeten allemaal onbeschaamd Goddelijke zijn. Ik moet, op een positieve manier, zo veel mogelijke levens inspireren en aanraken, om met mijn aanmoediging te investeren en beinvloeden. Het belangrijkste van alles; ik kan nooit de duidelijke oriëntatiepunten van de Apostolische Gemeente verplaatsen: De nieuwe geboorte, heiligheid, aanbidding en het feit dat er slechts één God bestaat! Spreuken 22:28 zegt ons: "Verleg de aloude grensstenen niet die uw vaderen hebben geplaatst”. Hebreeën 12:28 "Laten wij daarom, omdat wij een onwankelbaar Koninkrijk ontvangen, aan de genade vasthouden en daardoor God dienen op een Hem welgevallige wijze, met ontzag en eerbied." Generatie op generatie zijn er een aantal dingen die nooit veranderen. Ik heb een verantwoordelijkheid om mijn leven meer van belang te laten zijn dan wat ik heb opgebouwd. Iemands leven zodanig te raken dat ze voorgoed veranderd zijn. Dat er iets van wie ik ben zal achter blijven als mijn leven voorbij is. Ik ben enorm uitgedaagd! De vraag die ik mezelf stel is "Zal ik de volgende generatie net zo beïnvloeden als mijn oudsten mij hebben beïnvloed?”. Redactionele opmerking: William en Pamela Chapman hebben 2 jaar in de landen Belarus en Polen in het AIM programma gewerkt. Ze zijn op dit moment voorgangers in Paw Paw, Michigan waar ze 9 jaar als District Secretaresse en het laatste jaar als District Presidente heeft gediend.

Het Woord Bidden…voor Onze Kinderen.

Redding Psalm 27:1-4 "De HEERE is mijn licht en mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De HEERE is mijn levenskracht, voor wie zou ik angst hebben? Toen kwaaddoeners op mij afkwamen, om mij levend te verslinden – mijn tegenstanders en mijn vijanden –

struikelden zij zelf en vielen. Al belegerde mij een leger, mijn hart zou niet vrezen;al brak er een oorlog tegen mij uit, toch vertrouw ik hierop. Eén ding heb ik van de HEERE verlangd, dát zal ik zoeken: dat ik wonen mag in het huis van de HEERE, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel”. . Bezit Van Het Geloof Nemen Jesaja 26:3 "Het is Uw vaste voornemen: U zult volkomen vrede bewaren, want men heeft op U vertrouwd. ." Gezondheid en Bescherming Spreuken 4:12 "Als je gaat, zullen je voetstappen niet belemmerd worden en als je rent, zul je niet struikelen” De wil van God Vinden Spreuken 3:5-6 "Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken”. . Morele Reinheid 1 Petrus 1:13-16 "Omgord daarom de lendenen van uw verstand, wees nuchter en hoop volkomen op de genade die u gebracht wordt in de openbaring van Jezus Christus. Word als gehoorzame kinderen niet gelijkvormig aan de begeerten die er vroeger in de tijd van uw onwetendheid waren. Maar zoals Hij Die u geroepen heeft, heilig is, word zo ook zelf heilig in heel uw levenswandel, want er staat geschreven: Wees heilig, want Ik ben heilig Geestelijk Onderscheid Jesaja 30:21 "Met uw eigen oren zult u een woord van achter u horen: Dit is de weg, bewandel die. Dit voor het geval u naar rechts of naar links zou gaan. Voorbereiding op de Toekomst Jesaja 30:21 "Met uw eigen oren zult u een woord van achter u horen: Dit is de weg, bewandel die. Dit voor het geval u naar rechts of naar links zou gaan.”

Van de Redaktie

God doet machtige dingen! Zend uw prijsberichten a u b aan: [email protected] of [email protected]

Speciale dank aan Vertalers en Proeflezers Missionares Regionale Directrice voor Europa/Midden Oosten Regio, Dianna Tuttle, Anna Magdas die in het Nederlands vertaalt en Bea Pakaila die de vertaling proefleest, Kristi Moore die in het Spaans vertaalt, Didier Deschamps Mbom die in het Frans vertaalt, Sandy Negron die in het Duits vertaalt en Susana Johnson die het Duits proefleest. Dank u voor uw last en passie voor het werk van God en de Dochters van Sion Gebeds Bediening! Dochters van Sion: 1999 Thetus Tenney deelde een artikel met Gwyn Oakes over biddende moeders van Brazilie en stelde het voor als een onderneming voor het Comité voor Damesbedieningen. Ruth Harvey werd directrice Debbie Akers werd later Coördinator en Redaktrice van de Daughters of Zion maandelijkse e-zine die nu de hele wereld bereikt.

Sale$2.00 each

Only through Ladies Ministries. Great for gifts or you may resell for a fund raiser at this price! No Limit! While they last. Don't miss it - order today!

I will do it! Journal Stock #: 19328 For writing day-to-day activities or as a daily prayer journal. Beautifully designed pages with Scripture verses. Excellent as a gift for someone special. Great gifts for ladies conferences, girls conferences, birthdays, Christmas or next year for Mother's Day gifts!

This Is Life and I Need Answers Stock #: 17788 This is Life and I Need More Answers PPH Stock #: 20706 These books belong in everyone's library. Use these Bible-based answers to life's toughest questions when there seems to be no answers. Every pastor and pastor's wife should have for reference in counseling.

Pledge Box for Girls or Boys Stock #: 11994 This beautiful cherry wood pledge box is designed to remind your son or daughter that they are "worth the wait." This box includes a special pledge engraved inside the lid. A quiet,

attractive way to help your child keep their pledge of moral purity.

Contact Jane Buford # 314-837-7304 EXT412. Postage will be added and mailed ASAP.