d'n Booi februari 2014

8
d’n Booi is een uitgave van Stichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM) in samenwerking met de KBO’s van Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord 1 d n Booi jaargang 27 | nummer 2 | februari 2014 STICHTING WELZIJN OUDEREN MILL | WWW.SWOMILL.NL SWOM heeft een interim bestuur Leo Hermanussen is coördinator van Werkgroep Infoblok De SWOM is bezig een andere bestuursstructuur te organiseren. Thans is er een interim bestuur. De andere bestuursstructuur gaat eruit zien als een organisatie met bestuursleden die elk een eigen portefeuille hebben met een eigen verant- woordelijkheid. De vrijwillige coördinatoren van diensten en activiteiten van de SWOM krijgen voor hun werk- pakket elk een bestuurder als contactpersoon. Daarmee worden de contacten tussen het bestuur en de werkvloer gewaarborgd. Continuïteit De continuïteit van het bestuur wordt momenteel ge- waarborgd door een interim voorzitter, een secretaris a.i. en een penningmeester a.i. zijnde Rob Vloet, Ton Ermers en Marietje van de Ligt. De overige portefeuilles worden verdeeld tussen Francine van der Duijn, Aart Plas, Lida Nabuurs, Theo van der Linden en mogelijk nieuwe bestuursleden in de bestuurs- vergadering van 6 februari. Professionele ondersteuning Het bestuur krijgt administratieve ondersteuning van Gerda Selten. Zij werkt in de ochtenduren op het SWOM kantoor op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Zij is telefonisch te bereiken op tel. nr. 0485-455470, mail [email protected] Beleidsmatig wordt het bestuur bijgestaan door Frank Mulkens, sociaal werker van Radius, tel. 0485-455470, [email protected], maandag, donderdag, vrijdagochtend of vrijdagmiddag aanwezig. Informatie Informatie over het bestuur kunt u krijgen bij voorzitter a.i. Rob Vloet, tel. 0485-452235, mail [email protected]. U kunt ook de website raadplegen: www.swomill.nl www.swomill.nl Onze website en de Werkgroep Infoblok Al vele jaren vinden trouw op vrijdagmorgen radio uit- zendingen plaats van de SWOM bij de LOM, waarvoor de leden van de Werkgroep Infoblok verantwoordelijk zijn. De werkgroep leden komen regelmatig bij elkaar in het kantoor van de SWOM om actuele onderwerpen te bespreken, die geschikt zijn voor het radio programma. Bij directe uitzendingen op vrijdagmorgen is er ook beeld bij te zien, maar opnames die van tevoren zijn opgenomen worden op vrijdag uitgezonden, echter om technische redenen kan er dan geen beeld bij komen. Interview Coördinator van deze werkgroep is Leo Hermanussen, qua werkjaren bij het Infoblok de nestor van het gezelschap, tel. nr. 0485-451209, leo.hermanussen@ hetnet.nl. De werkgroep bestaat momenteel uit 7 leden. Zes van de zeven leden worden in het interview verderop in d’n Booi aan u voorgesteld. Meer informatie over frequentie van de uitzendingen etc. kunt u vinden op onze website www.swomill.nl. De radio uitzendingen zullen voortaan ook op onze website beluisterd kunnen worden.

Transcript of d'n Booi februari 2014

d’n Booi is een uitgave van Stichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM) in samenwerking met de KBO’s van Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord

1

d’n Booijaargang 27 | nummer 2 | februari 2014

STICHTING WELZIJN OUDEREN MILL | WWW.SWOMILL.NL

SWOM heeft een interim bestuur

Leo Hermanussen is coördinator van Werkgroep Infoblok

De SWOM is bezig een andere bestuursstructuur te organiseren. Thans is er een interim bestuur. De andere bestuursstructuur gaat eruit zien als een organisatie met bestuursleden die elk een eigen portefeuille hebben met een eigen verant-woordelijkheid. De vrijwillige coördinatoren van diensten en activiteiten van de SWOM krijgen voor hun werk-pakket elk een bestuurder als contactpersoon. Daarmee worden de contacten tussen het bestuur en de werkvloer gewaarborgd.

ContinuïteitDe continuïteit van het bestuur wordt momenteel ge-waarborgd door een interim voorzitter, een secretaris a.i. en een penningmeester a.i. zijnde Rob Vloet, Ton Ermers en Marietje van de Ligt. De overige portefeuilles worden verdeeld tussen Francine van der Duijn, Aart Plas, Lida Nabuurs, Theo van der Linden en

mogelijk nieuwe bestuursleden in de bestuurs-vergadering van 6 februari.

Professionele ondersteuningHet bestuur krijgt administratieve ondersteuning van Gerda Selten. Zij werkt in de ochtenduren op het SWOM kantoor op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Zij is telefonisch te bereiken op tel. nr. 0485-455470, mail [email protected] wordt het bestuur bijgestaan door Frank Mulkens, sociaal werker van Radius, tel. 0485-455470, [email protected], maandag, donderdag, vrijdagochtend of vrijdagmiddag aanwezig.

InformatieInformatie over het bestuur kunt u krijgen bij voor zitter a.i. Rob Vloet, tel. 0485-452235, mail [email protected]. U kunt ook de website raadplegen: www.swomill.nl

www.swomill.nl

Onze website en de Werkgroep InfoblokAl vele jaren vinden trouw op vrijdagmorgen radio uit-zendingen plaats van de SWOM bij de LOM, waarvoor de leden van de Werkgroep Infoblok verantwoordelijk zijn. De werkgroep leden komen regelmatig bij elkaar in het kantoor van de SWOM om actuele onderwerpen te bespreken, die geschikt zijn voor het radio programma. Bij directe uitzendingen op vrijdagmorgen is er ook beeld bij te zien, maar opnames die van tevoren zijn opgenomen worden op vrijdag uitgezonden, echter om technische redenen kan er dan geen beeld bij komen.

InterviewCoördinator van deze werkgroep is Leo Hermanussen, qua werkjaren bij het Infoblok de nestor van het gezelschap, tel. nr. 0485-451209, [email protected]. De werkgroep bestaat momenteel uit 7 leden. Zes van de zeven leden worden in het interview verderop in d’n Booi aan u voorgesteld. Meer informatie over frequentie van de uitzendingen etc. kunt u vinden op

onze website www.swomill.nl. De radio uitzendingen zullen voortaan ook op onze website beluisterd kunnen worden.

SWOM

2 JAARGANG 27 | NUMMER 2 | FEBRUARI 2014

SWOM organiseert voor de 10e maal de Alleenstaandenavond

Er zijn plaatsen vrij bij het koersbal

Piet Kuppen uit bestuur als penningmeester

Piet Kuppen in zijn mooie en goed onderhouden tuin

Leerlingen van het Merlet college bieden de helpende hand bij het opdienen van de maaltijd

Piet Kuppen is uit het bestuur gestapt als penning-meester. Piet heeft deze taak als vrijwilliger 12 jaar gedaan. Hij blijft wel voor enige zaken als vrijwilliger aan de slag. Voorzitter a.i. Rob Vloet kenschetst Piet als een integer mens, die ontzettend veel vrije tijd heeft gestoken in die 12 jaar als bestuurder en penningmeester. Een grote liefde van Piet is zijn tuin, een grote lap grond waar hij nu meer vrije tijd in kan steken.

De avond voor alleenstaanden is dit jaar op vrijdag, 14 maart, vanaf 17.30 uur in Café Royal in Mill. De avond zal een feestelijk tintje krijgen daar het de 10e maal is dat deze avond wordt georganiseerd. Het zal ook de laatste keer zijn dat Corry Janssen het evene-ment met haar werkgroepleden Nellie van Hout en Marina Verbeek organiseert. De organisatie van de avond is al een keer beloond geworden door het Anjerfonds.

VerrassingVoor u dus een extra stimulans om te komen, behalve de vertrouwde formule blijft de rest een verrassing. Na de offi ciële opening wordt gezamenlijk een warme maaltijd genuttigd. Onder muzikale begeleiding van Ad Goossens, afgewisseld met een loterij, wordt het weer een gezellige avond. Op de muziek van Ad kan volop gedanst worden. Leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van het Merlet college bieden weer een helpende hand bij het opdienen van de maaltijd.

BijdrageDe eigen bijdrage voor deze avond met een zilveren randje blijft gewoon € 10,- per persoon. Hiervoor krijgt u het driegangen diner en een kop koffi e bij binnenkomst. Dit bedrag graag betalen bij opgave. U kunt zich opgeven op donderdag 6 maart van 9.30 tot 11.30 uur bij de receptie van Myllesweerd in Mill.

Vanaf 17 februari tot 7 maart kunt u de kaarten ook ophalen bij de SWOM op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 11.00 uur. Als u dieetwensen heeft, dit graag bij aanmelding opgeven.

VervoerIndien u geen vervoer heeft, kunt u zich melden op maandag, woensdag en vrijdagmorgen van 09.00 – 10.00 uur bij de Ouderenhulpdienst van de SWOM, tel. 0485-455470. U wordt dan thuis opgehaald en weer teruggebracht.

Als u koersballen fi jn vindt, is nu uw kans om daaraan mee te doen. Er zijn wat plaatsen vrij bij deze leuke sport. De eerste twee keer mag u gratis meedoen. Als u meer wilt weten over tijden en kosten kunt u

op onze website www.swomill.nl klikken op “meer activiteiten”. U kunt zich opgeven bij contactpersoon mevrouw Annie van Reijmersdal, tel. 0485-452531.

SWOM

3STICHTING WELZIJN OUDEREN MILL | WWW.SWOMILL.NL

De leden van de Werkgroep Infoblok, die de informa-tieve radio programma’s verzorgen voor de SWOM bij de LOM op vrijdagmorgen, zijn thuis te gast bij Leo Hermanussen. Leo is een poosje uit de roulatie met een blessure en moet tijdelijk in een rolstoel zitten om zich te verplaatsen. Ik ga met ze praten over hun werk dat zij als vrijwilliger doen. Leo is de coördinator van de werkgroep en begint met vertellen: “Ik ben het langste lid van deze groep. Qua deelnemers jaren kun je me dus wel de nestor noemen, ja, daar heb je gelijk in”, zegt hij grinnikend. “Ik denk dat deze radio programma’s nu zo’n dikke 20 jaar draaien. Ik zat nog in de politiek toen ik hier-voor gevraagd werd. Ik kende het programma van de andere kant, als wethouder en fractie voorzitter ben ik verschillende malen opgetreden in het programma”.

De werkgroep komt regelmatig bij elkaar om onderwerpen uit te zoeken. Hoe komen ze aan hun onderwerpen? Daar hebben ze allemaal een mening over. Arnold: “Het is leuk werk en een hobby, maar door dit werk ga je toch anders om je heen kijken. We kijken naar actualiteit en of een onderwerp interessant is voor senioren. Je behandelt onderwerpen die anders niet in beeld komen, er zijn zoveel mensen op allerlei gebied die wat te vertellen hebben”. Martin beaamt: “Een burgemeester ontmoet je anders niet zomaar”.

Martin is de techneut van het gezelschap. Hij is de producer van het programma van de SWOM, maar geeft de LOM ook technische ondersteuning. Ook kun je hem op locatie vinden, hij doet alles op het gebied van licht en geluid. “Ik doe dat bij meerdere toneel-verenigingen, neen niet voor piratenzenders, ik laat muziek horen bij paardendressuur en ik vind het werk met bandparodisten leuk”. Vragende gezichten om

hem heen. “Ik pak verschillende soorten stemmen, van André van Duin bijvoorbeeld en anderen, die zet ik allemaal in één zin en zo maak ik een verhaal. Soms zit er een zin bij waar vier stemmen mee gemoeid zijn, ja dan zit ik te prutsen met de computer. Als jullie uitzendingen van tevoren zijn opgenomen, dan haal ik dingen als flink hoesten en zo er eerst uit”.

Cor Derks loopt ook al wat jaartjes mee. Hij is de contactpersoon voor de SWOM bij de LOM. “Voorheen deed ik het werk, dat Martin nu doet voor de SWOM, ik vind het nog steeds fijn werk, doe het nu voor de LOM”.

Cor van de Weem vindt de contacten met mensen erg leuk bij dit werk. “Ik doe dit nu zo’n 4 of 5 jaar. Wat ik fijn vind, is dat je uitzendingen kunt doen, die je aanspreken. Ik wil best wel veelzijdig bezig zijn. Er zijn wel eens onderwerpen waar ik over aarzel, maar ik ga er gewoon voor, je moet je dan wat beter voorbereiden”. Jullie willen graag leden in de werkgroep uit alle kerkdorpen. Missen jullie nog iemand? Leo: Ja, we willen er graag iemand uit Sint Hubert bij. Wij maken de programma’s voor alle senioren, dus wij willen ook iemand die de onderwerpen die in Sint Hubert leven met ons deelt. Op dit moment vraag ik me af wat er met onze kerken gaat gebeuren. Dus daar wil ik de komende tijd aandacht voor vragen”.

Maar vinden niet alle mensen dit werk dan leuk, is het eng werk? Verontwaardigd roept Arnold: “Radio programma’s maken is helemaal geen eng werk ! Als je jezelf terug hoort, hoor je je stem via de radio wel heel anders als in je hoofd. Maar voor de eerste keer auto rijden ben je ook huiverig. Als je alles niet wilt doen waar je huiverig voor moet zijn, heb je niet veel te doen. We zijn maar een amateur omroep, we zijn maar vrijwilligers!”

En met deze wijze woorden in ons hoofd worden er foto’s gemaakt en gaan we naar huis. Op de website www.swomill.nl kunt u meer lezen over de werkgroep en de frequentie van de uitzendingen. Klikken op service. Als u wilt deelnemen kunt u zich aanmelden bij Leo Hermanussen, tel. 0485-451209.

De radio uitzendingen zijn voortaan ook op de website www.swomill.nl te beluisteren. U kunt zien wie de interviewer van de week is en welke gasten deze heeft met het onderwerp, dat behandeld wordt. Als het onderwerp u interesseert kunt u de uitzending beluis-teren. Zo hoopt de werkgroep nog een breder luister-publiek te krijgen. Doe er uw voordeel mee.

Vrijwilligers aan het woord

“Radio programma’s maken is geen eng werk”

De Werkgroep Infoblok: Vooraan Leo Hermanussen, achter Leo van links naar rechts: Elly Meijnders, Martin Nabuurs, Cor van de Weem, Cor Derks, Arnold van Oorschot [foto: Hen Daams]

SWOM

4 JAARGANG 27 | NUMMER 2 | FEBRUARI 2014

Het personeel van de supermarkt Jan Linders in Mill heeft dit jaar de SWOM uitgekozen om te sponsoren. Uiteraard is het bestuur hier blij mee. Het heeft 2 doelen voor de sponsoring uitgezocht, n.l. de vrijwilligersavond en de rolstoelwandeling. Twee keer in het jaar doet Jan Linders een leeggoed/statiegeld actie. De opbrengst komt direct ten goede van de SWOM.

ActiviteitenVerder heeft het bestuur een keuze gemaakt uit mogelijke activiteiten. Die zijn voor de organisatie belangrijk, omdat de opbrengsten hiervan door Jan Linders worden verdubbeld. Een opsomming: zelfge-maakte kaarten verkopen in de winkel, wafels bakken en verkopen, auto’s wassen, gewicht raden, cupcakes maken, versieren en verkopen in de winkel, zelfgebakken pepernoten verkopen. Van het voorjaar tot december worden de activiteiten met u georganiseerd.

VrijwilligersDe SWOM vraagt vrijwilligers voor deze activiteiten. Mannen en vrouwen die het leuk vinden om met zo’n activiteit mee te helpen. Waarmee u ook de SWOM helpt, zodat die voor andere mensen weer iets extra’s kan doen. U kunt zich opgeven voor deelname aan een

activiteit bij de SWOM iedere werkdag van 09.00 – 11.00 uur, tel. 0485-455470 of via de mail [email protected]. Graag uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres opgeven en vertellen voor welke activiteit u interesse hebt. U kunt ook een briefje in de brievenbus doen van de SWOM aan de voordeur van Myllesweerd met bovengenoemde gegevens. Tevens is het mogelijk u telefonisch aan te melden bij algemeen coördinator activiteiten mevrouw Marietje van de Ligt, tel. 0485-478659 of bij mevrouw Elly Meijnders, communicatie, tel. 0485-455313.

De SWOM wordt in 2014 door Jan Linders gesponsord. Wie doet mee?

Jan Linders sponsort de SWOM in 2014. Wie doet mee?

SWOM

5STICHTING WELZIJN OUDEREN MILL | WWW.SWOMILL.NL

In oktober 2013 heeft een Ipadcursus in de biblio-theek van Mill plaatsgevonden. Vanwege een maxi-mum aantal deelnemers bij de cursus konden helaas niet alle mensen die zich hiervoor aangemeld hadden

deelnemen. In het voorjaar van 2014 wordt voor deze mensen een nieuwe cursus gepland. De betreffende personen ontvangen hierover persoonlijk bericht van een medewerker van BiblioPlus.

Wilt u dit jaar met een bedevaart naar Lourdes? Dit wordt georganiseerd door de Lourdesgroep van het Bisdom ’s Hertogenbosch in samenwerking met de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten. U kunt per bus, met de trein of met het vliegtuig. Nadere informatie vindt u op de website van de

SWOM: www.swomill.nl. U kunt ook een brochure aan-vragen bij Joke Hoekman, tel. 013-5216701 of bij Peter van de Brand, tel. 073-5217679.

Vanaf maart gaat het SHC starten met de hobby bierbrouwen. Verwacht op korte termijn: Computer kunde, talen Frans en Spaans. SHC heeft sinds kort de kwalificatie gekregen van leercentrum SeniorWeb.

Er zijn keuze mogelijkheden, van 1x per week, 1x per maand, 2x per maand. Afhankelijk welke hobby’s u wilt uitoefenen. Ook in de avond uren worden sommige hobby’s gegeven. Eens per maand organise-ren we een (natuur-bedrijven-musea) excursie. Ook worden er regelmatig workshops gehouden. Zin om mee te doen?

In het Senioren Hobby Centrum gaan ontspanning en inspanning samen. De deelnemers zijn creatief bezig, men leert van elkaar en buurt op z’n tijd met leeftijds-genoten. Iedereen is welkom vanaf 50 jaar.

Er is al een uitgebreid aanbod van mogelijkheden, zoals hobby’s hout- en metaalbewerking, glas-in-lood, fotografie (beginners-gevorderden), boetseren, koken, lezen, schilderen, tekenen, stamboom Café, creatieve vaardigheden, bloemschikken, social media, talen (Engels –Duits) – Natuur.

Het Senioren Hobby Centrum bevindt zich aan de Hoogstraat 17 Mill. Voor enkele hobby groepen zijn nog mogelijkheden om mee te doen. Laat deze kans aan u niet voorbij gaan. Voor meer info even Jeanine Plas bellen: 0486-421088 of zie www.seniorenhobbycentrum.nl

iPadcursus BiblioPlus in Mill

Bedevaarten naar Lourdes in 2014

Senioren Hobby Centrum (SHC) Nieuwe hobby bierbrouwen

Steunpunt Mantelzorg organiseert cursus ziekenverzorging thuisDeze cursus is bedoeld voor iedereen die thuis voor een familielid zorgt. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van twee uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Data: dinsdag, 25 februari, 11 en 26 maart, van 13.30 – 15.30 uur. Lokatie: Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer. Meer info zie onze website: www.swomill.nl

Nieuws KBO Wilbertoord

6 JAARGANG 27 | NUMMER 2 | FEBRUARI 2014

Nieuws KBO Langenboom

Themamiddag weer goed geslaagdDeze themamiddag was afwijkend van de voorgaande, nu stond het in het teken van ontspanning. Met 32 leden hebben wij ons bezig gehouden met oud Hollandse spellen. Na enige uitleg, en in groepjes verdeeld, konden we de 12 spellen te lijf gaan. Wat soms toch ook weer inspannender was dan je dacht. Na ongeveer 2 uur was er een winnende groep bekend. Deze mochten ieder een flesje wijn in ontvangst

nemen. Het was weer een erg gezellige en wat zeker de bedoeling was, een ontspannende middag.

Kienen 11 maart en 1 aprilVanwege Carnaval kienen we in maart op de tweede dinsdag in de Wilg. Voor deze activiteit is iedereen welkom. Ook uit de gehele gemeente Mill en omgeving. Kienkaarten kun je kopen tussen 13.15 uur en 13.30 uur in de Wilg. De kosten zijn € 5,00 per grote kaart, met alle nummers en eventueel een halve kaart voor € 3,00. We starten om 13.30 uur met kienen en stoppen ca. 16.00 uur. We hebben vele mooie prijsjes en als laatste prijs de bekende gezonde fruitschaal. We hopen weer op een gezellige volle zaal.

Kaartmiddag woensdag 12 maartOnze jaarlijkse kaartmiddag is dit jaar op woensdag 12 maart. Aanvang 13.30 uur in De Wilg.Er zijn drie mooie prijzen voor rikken en drie prijzen voor jokeren. We hopen weer op een grote opkomst en een gezellige kaartmiddag.

JaarvergaderingOnze jaarvergadering is dit jaar op dinsdag 18 maart en begint om 13.30 uur bij d’n Bens. Er zijn 2 bestuurs-leden aftredend en herkiesbaar, te weten: Ton Ermers en Wiel van der Linden. Mocht u zich kandidaat willen stellen voor ons bestuur dan kunt u zich tot 5 dagen voor de vergadering aanmelden. Deze kandidaatstelling moet door minimaal 5 leden worden ondersteund. Noteer de datum van deze vergadering vast in uw agenda. De uitnodiging met agenda wordt met het blad “ONS” en d’n Booi in week 11 bij u bezorgd.

Bestuur KBO op Jaarvergadering 2013

LedenbestandWij krijgen soms (op informele bijeenkomsten) medegedeeld dat de gegevens op het KBO ledenpasje niet kloppen. Geef ons schriftelijk of via email ([email protected]) door wat er niet klopt en wij passen dit graag voor u aan. Het is belangrijk voor ons ledenbestand dat de gegevens juist zijn voor het vaststellen van data: bijvoorbeeld van jubilarissen, verjaardagen etc.

JubileumOp vrijdag 6 juni 2014 vieren wij ons 60-jarig jubileum, zet deze datum vast in uw agenda.

OplichtingIn Nederland worden jaarlijks veel pogingen ondernomen om 60-plussers aan de deur op te lichten, wat in een vijfde van de gevallen ook daadwerkelijk lukt. Via de telefoon proberen oplichters dit ook nog eens bij veel meer ouderen, bij 1 op de 40 oudere is de poging succes-vol. Slechts 12 % doet hiervan aangifte bij de politie.

Oplichters maken steeds vaker deel uit van goed georganiseerde bendes die zich o.a. uitgeven als keurige politieagenten,verkopers, klusjesmannen, meteropnemers tot zelfs ‘zwangere’ vrouwen die een glaasje water nodig hebben.

Algemene tips- Doe nooit de deur zomaar open - Kijk eerst door het raam of vraag aan de andere

kant van de deur wie er is- Monteer een kettinkje en een deurspion- Doe de deur niet open als u het niet vertrouwt. Zeg

in zo’n geval desnoods dat er eerst een telefonische afspraak gemaakt moet worden en dat er dan een familielid bij moet zijn.

- Als u de deur toch open maakt, zorg er dan eerst voor dat de achterdeur dicht is.

Doe mee aan onze activiteiten, zie hiervoor onze Activiteitenkalender 2014. Hebt u geen vervoer, geen probleem, bel enkele dagen voordat de activiteit begint de Ouderen Hulpdienst van de SWOM en uw vervoer wordt geregeld. Tel. 0485-455470

e-mail: [email protected]: www.kbo-langenboom.nl

7STICHTING WELZIJN OUDEREN MILL | WWW.SWOMILL.NL

Nieuws KBO Sint Hubert

Nieuws KBO Mill

Nieuws KBO Cluster Mill

Jaarvergadering KBO Mill dinsdag 11 maart voor onze ledenDe vergadering wordt gehouden in zaal Royal aan de Kerkstraat om 13.30 uur. Na de vergadering treedt de muziekgroep Gipsy Mood op, mooie zigeuner muziek. Na het nuttigen van een paar broodjes zal om ± 17.00 uur de middag worden afgesloten. Onze leden zijn daar van harte welkom en men hoeft zich niet op te geven.

Vrijdagmiddag 21 maart prachtig concert in Fitland voor iedereenDeze middag treedt het koor “Trug in de Tèd” van 14.00 uur tot 16.30 voor ons op. Het koor bestaat uit ± 45 personen met solisten en een orkestje van 6 personen. Zij hebben een zeer uitgebreid repertoire, waaronder ook meezingliederen. Het is voor iedereen toegankelijk tot het maximum voor de zaal bereikt is. Wij willen ieder laten genieten tegen zeer lage kosten. Een kaartje kost maar € 3.00 inclusief een consumptie-bon voor koffi e of thee en een bon voor een drankje.

U kunt kaartjes kopen op de jaarvergadering van 11 maart en op woensdag 12 maart van 9.30 tot 11.30 uur in Myllesweerd. Maar u kunt ze ook halen bij Adriaan van Hout, Vorleweg 37 Mill. Als er niemand thuis is, tel.452950. Wij hebben het koor gehoord en vonden het prachtig , dat is de reden dat we het naar Mill halen. Wij wensen u veel luistergenot.

Jaarvergadering19 Maart om 13.30 uur in de “Jachthoorn” is de jaarvergadering. Hier krijgen we het jaar- en kas-verslag van het afgelopen jaar weer te horen. Tevens is er deze middag de huldiging van een 25-jarig lid. Er is een bestuurslid aftredend en niet meer herkiesbaar dit is mevr. Hanna Siroo. We hopen dat zich toch weer enkele leden beschikbaar willen stellen om de vacatures in het bestuur op te vullen. U krijgt voor de jaarvergadering nog een uitnodiging bezorgd.

OverledenenZondag 16 maart om 10 uur zal er voor de overleden leden een H. Mis worden opgedragen, we hopen dat vele leden deze dienst zullen bijwonen.

Groene kaart U hebt intussen allemaal het nieuwe jaarprogramma via de groene kaart gekregen. Hebt u vragen stel ze dan aan het bestuur. Zijn er in uw omgeving mensen die graag bezoek hebben, of ziek zijn geef dit dan even door. Wij als bestuur kunnen niet alles weten.

Bedevaart BeauraingMaria, De Moeder met het Gouden Hart

Mogelijkheden en programma

CD ‘Meditation’

3 t/m 6 mei eendaagse en vierdaagse bede-vaart naar BeauraingGezien de grote belang-stelling van afgelopen jaar organiseert de KBO Cluster Mill weer deze bedevaart. U hoeft geen lid te zijn van een KBO en ook personen buiten de Gemeente Mill en St. Hubert mogen mee.

De eendaagse reis gaat op zondag 4 mei en de vier-daagse gaat van zaterdag 3 mei t/m dinsdag 6 mei. De kosten voor de eendaagse reis zijn € 30.00 en u kunt in Mill bij Fitland opstappen. Bij de vierdaagse reis is medische begeleiding en er kunnen ook rol-stoelgebonden personen aan deelnemen. De dichtst-bijzijnde opstapplaats is dan in Schayk. Voor één zitplaats in de bus zijn de kosten voor de 4 daagse reis met volpension € 265.00. Voor een dubbele zitplaats in de bus betaalt u € 10.00 extra en voor een rolstoelplaats in de bus is het € 25.00 extra.

U kunt zich nu al opgeven bij Marietje v.d. Elzen, Leeuwerikstraat 9, Mill, tel. 451876 en de sluiting is op 15 april. Voor alle informatie kunt u contact opnemen met Marietje.

Incasso contributie 2014In de maand maart 2014 wordt van de leden van KBO Mill en Langenboom de jaarlijkse contributie, zijnde € 22,00 per lid, automatisch van uw rekening afge-schreven conform uw incasso toestemming. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.

Leden van de KBO Mill die deze toestemming niet hebben afgegeven ontvangen een nota van € 24,00 per lid. KBO St. Hubert en Wilbertoord hebben hun eigen systematiek van innen van de contributie.

???

8 JAARGANG 27 | NUMMER 2 | FEBRUARI 2014

Activiteiten

ColofonD’n Booi is een uitgave van Stichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM) i.s.m. de afdelingen van de KBO van Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.D’n Booi verschijnt 10 maal per jaar in een oplage van 2.500 stuks.

RedactieRia Kuppen, Adriaan van Hout, Jo Buts, Toos Vloet, Elly Meijnders, Piet Janssen, Gerda Selten

Stukjes voor de redactie sturen naar: [email protected] Evt. reacties naar [email protected]

Bezoek- en postadresStichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM)Kerkstraat 3, 5451 BM MillTel. 0485 - 455470, www.swomill.nlE-mail: [email protected]

KBO MillAart Plas (secretaris)Tongelaar 4, 5451HS MillTel. 0486 - 421088E-mail: [email protected] www.kbo-mill.nl

KBO Langenboom Johan Bardoel (secretaris)Espenstraat 20, 5453 JX Langenboomtel. 0486 - 431252E-mail: [email protected]

KBO Sint HubertHarm de Raaf (secretaris)Grootvenseweg 15, 5454NJ Sint HubertTel.: 0485 - 453962E-mail: [email protected] www.kbo-sinthubert.nl

KBO WilbertoordPiet Janssen (secretaris)Verbindingsweg 5, 5455GP WilbertoordTel.: 0485 - 478452 / 06 - 57095129E-mail: [email protected] www.kbo-wilbertoord.nl

Lay-out & drukwerk Mondtotmond reclameTel.: 0485 - 801608www.viamondtotmond.nl

AgendaUiterste aanleverdatum kopij:

D’n Booi nr. 03: 18 februari 2014

D’n Booi nr. 04: 25 maart 2014

S.v.p. mailen naar:

[email protected]

SWOM Wo. 19 februari Samen eten 17.00 u Café RoyalDi. 04 maart Sfeer van weleer 13.00 u Café RoyalWo. 05 maart Kaartmiddag 13.30 u De WisDi. 11 maart Aanvang bilj. beginners 09.30 u MyllesweerdDo. 13 maart Samen dansen 14.00 u Café RoyalVr. 14 maart Alleenstaande avond 17.30 u Café RoyalWo. 26 maart Samen eten 17.00 u Café Royal

KBO Langenboom Do. 13 februari Kaarten 13.30 u De WisMa. 17 & 24 februari Wandel/Klootsch. 13.30 u De WisDo. 20 februari Kienen 14.00 u De WisMa. 10,17 & 24 maart Wan del./Klootsch. 13.30 u De WisDo. 13 maart Kaarten 13.30 u De WisDi. 18 maart Jaarvergadering 13.30 u D’n BensDo. 20 maart Kienen 14.00 u De WisZa. 22 maart NL Doet Oranjefonds 11.00 u De Wis

KBO Sint Hubert Wo. 19 maart Jaarvergadering 13.30 u De Jachthoorn

KBO Wilbertoord Di. 11 maart Kienen (i.p.v. 4 maart) 13.30 u De WilgWo. 12 maart Kaartmiddag 13.30 u De WilgDi. 18 maart Jaarvergadering 13.30 u De WilgDi. 01 april Kienen 13.30 u De Wilg

KBO Mill Do. 13 & 27 februari Kienen 14.00 u MyllesweerdDi. 04 maart Carn. Sfeer van Weleer 13.00 u Zaal RoyalVr. 07 maart Matinee Bios 14.00 u Myllesweerd *Do. 13 & 27 maart Kienen 14.00 u MyllesweerdVr. 21 maart Concert 14.00 u Fitland * Bride Flight

Carnavalsdinsdag 4 maart gezellige Matinee ‘Sfeer van Weleer’Op dinsdag 4 maart zal er weer in het kader van Carnaval in Café Royal een matinee plaatsvinden net als vroeger, de “Sfeer van Weleer”. De zaal is open om 12.30 uur, aanvang van de middag om 13.00 uur.

De toegang is gratis. Komt u ook gezellig meedansen en Carnaval vieren? Het is leuk als u verkleed komt.