Distrifood dynamics

of 6 /6
De tool om uw product bij de gewenste huishoudens te krijgen

description

 

Transcript of Distrifood dynamics

Page 1: Distrifood dynamics

De tool om uw product bij de gewenste huishoudens te krijgen

Page 2: Distrifood dynamics

• Welke consumenten komen in welke supermarkten en hoe sluit u uw assortiment hier optimaal op aan?

• Bij wie moet u zijn om uw product in een supermarkt te krijgen?• Wat is uw omzetpotentieel in een verzorgingsgebied? • Wat besteden consumenten in een specifiek verzorgingsgebied aan uw categorie en

hoe verhoudt zich dat tot de rest van Nederland?

Distrifood Dynamics is een onlinedatabase van ruim 5000 supermarkten in Nederland. Naast een actueel winkelbestand gee� de databank u inzicht in consumentenprofielen en -bestedingen, verzorgingsgebieden, trends en bouw- en verbouwplannen van supermarkten. Deze gegevens vormen een waardevolle basis om, samen met de supermarktondernemer, plannen te maken om te werken aan meer omzet. En om uw product bij de juiste huishoudens te krijgen.

Distrifood Dynamics is het ideale instrument voor sales en gerichte marketing, gebaseerd op klantinzicht. De tool is uitermate geschikt voor marketing- en salesmanagers, trademarketeers en (winkel)accountmanagers die in de foodbranche werken.

• Meer dan 5000 winkels en bijbehorende actuele winkeldetails

• Inzicht in verzorgings- gebieden per winkel

• Omzetpotentieel per productcategorie

Krijg uw product bij de juiste huishoudens

Voor wie?

Op al deze vragen biedt Distrifood Dynamics het antwoord.

Page 3: Distrifood dynamics

Omdat iedere professional eigen wensen en behoe� en hee� , biedt Distrifood Dynamics verschillende pakketten aan.

Met dit basispakket hee� u toegang tot alle formule- en winkeldetails, inclusief functionarissen van de ruim 5000 supermarkten, en blij� u op de hoogte van de ontwikkelingen door middel van winkel- en formulenotificaties. Daarnaast hee� u inzicht in alle retailtrends, ontwikkelingen en bouwplannen (PDF-bestand). Het pakket biedt veel selectie- en exportmogelijkheden.

Dit pakket biedt de mogelijkheden van pakket 1, aangevuld met inzicht in sociaal-demografische gegevens per verzorgingsgebied per supermarkt en/of formule. Zo ziet u snel hoeveel huishoudens en welke doelgroepen er in het verzorgingsgebied wonen. Dit pakket is erg handig bij het adviseren van uw klanten, het uitzetten van trademarketingacties, het selecteren en bepalen van de te bezoeken winkels en het opzetten van winkelvloeractivaties.

Afbeelding 2: Het bepalen en selecteren van winkels op basis formule (in dit gevalPlus), type winkel (zelfstandige), vvo (groter dan 750 m2) en vervolgensgerangschikt op basis van het percentage ‘Welgestelde HH met kinderen’ binnen hetverzorgingsgebied (zie groene percentages). Het verzorgingsgebied van de Plus in’s-Gravenhage bestaat dus voor 52,7 procent uit Welgestelde huishoudens met kinderen.

Afbeelding 3: Het verzorgingsgebied van de Albert Heijn in Utrecht bevat 5.756 huishoudens.

Afbeelding 1: Het totale winkelbestand met ruim 5000 supermarkten van Nederland + screenshot formuleniveau.

Verschillende pakketten

Market Overview

Market Insights

Page 4: Distrifood dynamics

Afbeelding 5: De bestedingen van de verschillende doelgroepen in het verzorgingsgebiedvan de Hoogvliet in Boskoop in de categorie Ice Cream.

Dit is het meest complete pakket en gee� u toegang tot alle functies van Distrifood Dynamics. Naast market overview en insights biedt deze tool de mogelijkheid om fair share-berekeningen (op basis van GfK-data) uit te voeren. De fair share-module gee� u inzicht in de totale omzet binnen het verzorgingsgebied van een supermarkt en de totale omzet van specifieke categorieën in een verzorgingsgebied, bijvoorbeeld de categorie koek en biscuit. Deze fair share-berekening is zowel voor individuele vestigingen als op formuleniveau te maken. Zo ziet u in één oogopslag hoe de supermarkt scoort in zijn verzorgingsgebied en kunt u dit vergelijken met de score binnen een specifieke categorie.

Ook ziet u in deze module niet alleen hoeveel huishoudens en welke doelgroepen er rond een supermarkt wonen, maar krijgt u ook inzicht wat zij besteden in deze specifieke categorie.

• Gee� inzicht in alle Nederlandse supermarkten en supermarktformules

• Bespaart tijd en onnodig zoekwerk

• Is actueel, zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

• Helpt, in samenwerking met de supermarktondernemer, een hogere omzet te behalen.

Advanced Market Insights

Afbeelding 4: Fair share van de formule Jumbo voor de categorie ‘Vis SchaapschelpDiepvries’. Jumbo scoort in de categorie ‘Vis, schaal- en schelpdieren diepvries’ lagerdan op basis van zijn totale marktaandeel mag worden verwacht. Volgens de fair shareberekening kan de formule nog €7.301.604 groeien in deze categorie. Een dergelijkefair share-berekening is ook te maken op winkelniveau. (In dit voorbeeld is een fictievecategorieomzet voor Jumbo gebruikt.)

Page 5: Distrifood dynamics

Met Distrifood Dynamics hee� u altijd en overal inzicht in alle winkels en formules in Nederland.

Inzicht in alle winkels

Tijdbesparend Geen onnodig zoekwerk Altijd laatste informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Distrifood Dynamics? Of wilt u zelf ervaren hoe deze tool uw sales en marketing kan versterken? Neem dan contact op met Wilco Stemerdink via [email protected] of 06 83 17 08 18.

Meer informatie

distrifooddynamics.nl

Page 6: Distrifood dynamics

distrifooddynamics.nl