DIENSTVERLENING - MAALTIJDBEZORGING - LUISTEREND OOR ... De Hulplijn luisterend oor gaat van 2 t/m...

download DIENSTVERLENING - MAALTIJDBEZORGING - LUISTEREND OOR ... De Hulplijn luisterend oor gaat van 2 t/m 30

If you can't read please download the document

 • date post

  02-Oct-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of DIENSTVERLENING - MAALTIJDBEZORGING - LUISTEREND OOR ... De Hulplijn luisterend oor gaat van 2 t/m...

 • Onze activiteiten worden weer voorzichtig opgestart via een tijdlijn. Meer hierover vindt u in deze nieuwsbrief.

  De Hulplijn luisterend oor gaat van 2 t/m 30 juni door op 2 middagen per week Als iemand behoefte heeft aan een luisterend oor, kan er op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur gebeld worden met medewerkers van WIJ Heemstede op telefoonnummer 023 – 548 38 18.

  Maatschappelijk Werk en bereikbaarheid Vanaf 1 juni zijn klantgesprekken tussen cliënten en maatschappelijk werk weer mogelijk op afspraak. Hiervoor richten we, conform maatregelen, een vast lokaal in bij de Luifel. Deze gesprekken vinden vanwege de kleinere ruimten niet plaats op Plein 1. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 023 – 20 50 889 of mailen naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.

  Eethuis de Luifel gaat weer aangepast open, de maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van Heemstede blijft voorlopig doorgaan. Vanaf 2 juni mogen maximaal 20 personen weer in de Luifel komen eten. Als alles naar verwachting gaat zijn er vanaf 1 juli maximaal 30 personen welkom in het Eethuis. Wilt u toch graag thuis eten, dan kan dat voorlopig ook nog. Kijk voor menu en meer info op pagina 2 van deze nieuwsbrief.

  Plein1 Vrijwilligers-vervoer voor medische ritten, Klussenbank, Computerhulp, Formulierenbrigade, Belastinghulp, de Sociëteit en het 80-jarigen huisbezoek worden weer opgestart conform de maatregelen, lees meer op pag. 3.

  Overige vragen Overige vragen kunt u mailen naar info@wijheemstede.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Meer informatie vindt u op de volgende pagina’s en ook staat alle actuele informatie op onze website.

  Blijf voorzichtig en pas goed op uzelf.

  PROGRAMMA JUNI Di 02 juni 14.00 uur Weblezing Wonen in Pompeï door Emmelie de Mol van Otterloo

  Lezingenserie 150 jaar Henri Matisse door Michiel Kersten in de Luifel Do 04 juni 14.00 uur 1904 -1907 | Licht en kleur: de ‘wilde’ jaren (fauvisme) Do 04 juni 19.30 uur 1904 -1907 | Licht en kleur: de ‘wilde’ jaren (fauvisme) Do 18 juni 14.00 uur 1908 - 1918 | Doorbraak. Abstrahering en stilering Do 18 juni 19.30 uur 1908 - 1918 | Doorbraak. Abstrahering en stilering Do 25 juni 14.00 uur 1920 -1940 | Odalisken en arabesken. Zinnelijke kleurharmonieën Do 25 juni 19.30 uur 1920 -1940 | Odalisken en arabesken. Zinnelijke kleurharmonieën Do 09 juli 14.00 uur 1945 -1956 | De grote vernieuwing. Chapelle du Rosaire in Vence en de knipkunst Do 09 juli 19.30 uur 1945 -1956 | De grote vernieuwing. Chapelle du Rosaire in Vence en de knipkunst

  DIENSTVERLENING - MAALTIJDBEZORGING - LUISTEREND OOR- AANGEPAST PROGRAMMA

  WIJ NOVA - JUNI 2020

  WIJ Heemstede de Luifel Herenweg 96 2101 MP Heemstede telefoon (023) 548 38 28

  www.wijheemstede.nl of: info@wijheemstede.nl

  Wij zijn gesloten op 2e Pinksterdag

 • Eethuis de Luifel

  DINER MENU Maandag 1 juni t/m vrijdag 5 juni 2020

  Pinkster Maandag

  Tomaten - courgettesoep -

  Asperges Gekookte aardappelen

  Zalmmoot Botersaus en ei

  Salade -

  Poffertjes

  Dinsdag

  Pizza broodje -

  Ratjetoe uit de oven Aardappel wedges Hamburger Hawaï

  Salade -

  Perzik yoghurt

  Vrijdag

  Franse uiensoep -

  Teriyaki roerbakgroenten Kerrie rijst

  Balletjes gehakt in satésaus Salade

  - Apfelstrudel

  Maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van Heemstede gaat ook nog door Heeft u behoefte aan een warme maaltijd, maar kunt u hier zelf niet in voorzien?

  Dan kunt u gebruik maken van de maaltijd-thuisbezorg service van maandag t/m vrijdag van Eethuis de Luifel. Oók op feestdagen! Kok Ricardo kookt een lekkere, gezonde maaltijd, die dagelijks

  vers wordt bereid. Het weekmenu van de komende week vindt u vast hierboven. De overige weekmenu’s worden voorafgaand aan de week op vrijdag op de website geplaatst.

  U kunt op de dag zelf vóór 13 uur bellen met 06-22 45 93 50. De maaltijd dient u thuis nog wel zelf op te warmen.

  De kosten voor een driegangenmaaltijd zijn € 11,50. Er komen géén bezorgkosten bij. U kunt de maaltijd ophalen bij de Luifel, Herenweg 96, Heemstede tussen 17.00 en 17.30 uur of deze kan bij u thuis worden bezorgd als u in Heemstede woont. Er kan contactloos met pin worden betaald.

  www.wijheemstede.nl.

  Donderdag

  Aspergesoep -

  Cherry tomaatjes uit de oven Aardappelpuree

  Runderstoofpotje Salade

  - Vlaflip

  Woensdag

  Champignons op toast -

  Doperwten en wortelen Rösti

  Kippenbout Appelmoes

  - Banane Royale

  Eethuis weer

  aangepast open!

  Vanaf 2 juni maximaal 20 gasten

  Vanaf 1 juli maximaal 30 gasten

  Conform Corona regels

  vooraf reserveren!

 • Dienstverlening • De vrijwilligers van de Formulierenbrigade en de Belastingvrijwilligers van WIJ Heemstede zijn al vanaf begin april weer aan het werk. Dit gebeurt natuurlijk conform de richtlijnen van het RIVM. Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren of uw aangifte over 2019? Belt u dan voor 12.00 uur op werkdagen om een telefonische afspraak te maken naar telefoon nummer: 023 – 528 85 10. Meer informatie over de Formulierenbrigade en Belastinghulp vindt u op onze website.

  • Vanaf afgelopen week wordt de telefoon in de receptie van de Luifel weer iedere ochtend van 9.00 tot 13.00 uur opgenomen. De receptionistes beantwoorden uw vragen graag!

  Maatschappelijk Werk en bereikbaarheid Vanaf 2 juni zijn klantgesprekken tussen cliënten en maatschappelijk werk weer mogelijk op afspraak. Hiervoor richten we, conform maatregelen, een vast lokaal in bij de Luifel. Deze gesprekken vinden vanwege de kleinere ruimten niet plaats op Plein 1. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 023 – 20 50 889 of mailen naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.

  Per 1 juli starten we met: • Vrijwilligers vervoer, dienstverlening vanuit Plein1. Echter alleen medische ritten worden uitgevoerd door vrijwilligers die hiertoe bereid zijn. Denk hierbij aan bezoek ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut en pedicure. Bezoek aan de kapper valt hier niet onder. Aanvraag van medische ritten om vervoerd te worden naar bijvoorbeeld de huisarts voor onderzoek naar Corona gerelateerde klachten mogen niet worden uitgevoerd.

  • 80-jarig huisbezoek, dienstverlening vanuit Plein1. Alleen bij wederzijds goedvinden van de vrijwilliger en de 80-jarige. Voorkeur voor huisbezoek in de tuin.

  • De Klussenbank, dienstverlening vanuit Plein1. Hieronder valt ook de computerhulp. Alleen bij wederzijds goedvinden van de vrijwilliger en aanvrager. Heel belangrijk hierbij is het bewaken van de afstand.

  Groepen per 1 juli: • Sociëteit deelnemers. Max. 4 personen per ochtend en een medewerker/vrijwilliger. Er worden geen activiteiten georganiseerd. Er is géén inloop mogelijk, deelnemers worden persoonlijk uitgenodigd. Inzet op kopje koffie en contact met elkaar. De Sociëteit is in Plein1.

  • Ko-bus deelnemers. Max. 4 personen en een medewerker/vrijwilliger. Er worden geen activiteiten geor- ganiseerd. Inzet op kopje koffie en contact met elkaar. De Ko-bus deelnemers worden ontvangen in Plein1.

  • Op Plein1 wordt in de ochtend de telefoon nu opgenomen door onze sociaal werkers. Vanaf 1 juni zal de telefoon (in de ochtend) worden bemand door een kantoorvrijwilliger.

  Pauwehof De Pauwehof is op dit moment gesloten en er komt wegens de Coronamaatregelen ook geen regulier zomerprogramma. We hopen, indien mogelijk, dat we onze activiteiten weer kunnen opstarten met ingang van het komende seizoen. Dit alles volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Afgelopen week hebben alle bezoekers van de Pauwehof een vragenlijst gekregen om zo te inventariseren waar behoefte aan is als we onze activiteiten weer gaan opstarten. Voorlopig is het dus nog stil in de Pauwehof. Wel zijn we telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur. Mailen kan natuurlijk ook pauwehof@wijheemstede.nl

 • WeHelpen Praktische hulp voor iedereen Mensen die computer vaardig zijn en praktische hulp bij allerlei zaken aanbieden of vragen, kunnen zelf via het platform heemstede.wehelpen.nl hulp regelen. Op de website van WeHelpen is een aanbod aangemaakt voor boodschappen doen, honden uitlaten e.d. zodat de keuze hiervoor vereenvoudigd is. Wanneer iemand een account aanmaakt op deze website, kan hij of zij zelf zoeken naar een hulpaanbieder in de regio en daar op reageren, zonder zelf een hulpvraag te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan door bijvoorbeeld familie die niet in Heemstede woont van iemand die wel hier hulp zoekt. De hulpvraag zal nog steeds wel toenemen. Blijft u daarom vooral uw hulpaanbod toevoegen!

  Mensen die een hulpaanbod plaatsen worden door WeHelpen nu actief benaderd, voor mensen met een hulpvraag, maar die zelf geen computer hebben. Mensen die geen toegang tot een computer hebben of minder vaardig zijn met een computer kunnen bellen met WeHelpen Heemstede op telefoonnummer 023 – 548 38 24 van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur. U wordt dan actief bemiddeld. Via verschillende kanalen komen hulpaanvragen binnen, die José van Duin en Monica Snoeks van Vrijwilligerspunt/ Team WeHelpen Heemstede coördineren en met aanbieders in contact brengen. Er zijn al meerdere hulpvragers en - aanbieders aan elkaar verbonden in de afgelopen weken.

  Checkt u vooral ook zelf bij uw buren of daar hulp aangeboden en/of gevraagd wordt. Dat maaktde lijntjes nog korter.

  Web college Wonen in Pompeï door Emmeli