De Zand-Hoop (maart 2015)

8
België-Belgique P.B. 2170 MERKSEM CENTRUM BC 1131 afgiftekantoor 2000 Antwerpen X P912155 dezand-hoop Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Ludo Konings, Dorp 31, 2242 Pulderbos Jaargang 17, nummer 1 (maart - april - mei 2015) Driemaandelijks tijdschrift van beweging.net, een netwerk van sociale en christelijke organisaties www.antwerpen.beweging.net - [email protected] Beweging.net eert zijn vrijwilligers be- gin mei, in Zandhoven en in Antwerpen. We zien elkaar vanaf 17.30 uur voor een kleine hap in ‘het Veld’ (sporthal Zand- hoven) en om 19 uur vertrekt er een grote bus richting de Singel (Antwer- pen). Deze bus brengt ons trouwens ’s avonds ook veilig terug. Naast drie vrij- willigersprojecten staat Orquestra Pa- tagon van Jan De Smet op het podium met Leki, Liliane Saint-Pierre en Pieter Embrechts. Wij richten ons tot vrijwilligers in en uit het socio-culturele leven in Groot- Zandhoven en naar actieve leden uit onze partnerorganisaties. Schrijf je in bij voorzitster paula.henderickx@skynet. be of via FB beweging.net Groot-Zand- hoven. Een telefoontje kan natuurlijk ook. Wij weten graag begin mei hoe groot onze gratis bus moet zijn en hoe- veel ‘hap en drankjes’ we moeten voor- zien. Dinsdag 12 mei is het weer zover. Dan trekken we met onze Zandhovense vrijwilligers naar de Bronzen Pagadder in de Singel in Antwerpen. Vorig jaar hadden we trouwens een laureaat van eigen bodem die net naast de prijs van beste vrijwilligersproject van het ge- west Antwerpen greep. Toch werd het toen alsnog een feestelijke avond voor de vrijwilligers van Respijthuis Limme- rik. De boodschap en de show in de Singel zijn trouwens altijd de moeite. Alle be- gin begint met die vrijwilliger. Als die niet opstaat dan ... daar willen we niet aan denken. Het gemeentebestuur van Zandhoven heeft dit ook begrepen met hun jaarlijkse samenkomst van en voor de vrijwilligers begin maart in het ge- meentehuis, of toch nog niet helemaal? Wie gaat er gratis (maar niet voor niets) mee? Waar komt de naam ‘Bronzen Pagadder’vandaan? Beweging.net zocht een typisch Antwerps fe- nomeen en vond dit in de Pagaddertoren. Deze torens ontstonden in de Middeleeuwen toen de Spanjaarden neerstreken in Antwerpen. Vanuit de torens kon men in de verte de schepen met handelswaren zien toekomen en meteen alarm slaan bij de havenarbeiders en kooplieden die zaten te wachten op werk. De Pagaddertorens werden bemand door kleine mannen, pagadders genoemd. Het ‘Bronzen Pagadderbeeld’ dat de winnaar ontvangt, be- staat uit een Pagaddertoren met bovenaan een Pagadder op uitkijk. Dit symboliseert alle ge- engageerde mensen die op de uitkijk staan om in onze samenleving onrecht, achterstelling en individualisering te doorbreken. De Limmerik uit Zandhoven stond vorig jaar mee op het podium van de Bronzen Pagadder in deSingel. Bronzen Pagadder 2015

description

Driemaandelijkse publicatie van bewegingspunt Groot-Zandhoven

Transcript of De Zand-Hoop (maart 2015)

Page 1: De Zand-Hoop (maart 2015)

België-BelgiqueP.B.

2170 MERKSEMCENTRUMBC 1131

afgiftekantoor 2000 Antwerpen XP912155dezand-hoop

Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Ludo Konings, Dorp 31, 2242 PulderbosJaargang 17, nummer 1 (maart - april - mei 2015)Driemaandelijks tijdschrift van beweging.net, een netwerk van sociale en christelijke organisatieswww.antwerpen.beweging.net - [email protected]

Beweging.net eert zijn vrijwilligers be-gin mei, in Zandhoven en in Antwerpen. We zien elkaar vanaf 17.30 uur voor een kleine hap in ‘het Veld’ (sporthal Zand-hoven) en om 19 uur vertrekt er een grote bus richting de Singel (Antwer-pen). Deze bus brengt ons trouwens ’s avonds ook veilig terug. Naast drie vrij-willigersprojecten staat Orquestra Pa-tagon van Jan De Smet op het podium met Leki, Liliane Saint-Pierre en Pieter Embrechts.

Wij richten ons tot vrijwilligers in en uit het socio-culturele leven in Groot-Zandhoven en naar actieve leden uit onze partnerorganisaties. Schrijf je in bij voorzitster [email protected] of via FB beweging.net Groot-Zand-hoven. Een telefoontje kan natuurlijk ook. Wij weten graag begin mei hoe groot onze gratis bus moet zijn en hoe-veel ‘hap en drankjes’ we moeten voor-zien.

Dinsdag 12 mei is het weer zover. Dan trekken we met onze Zandhovense vrijwilligers naar de Bronzen Pagadder in de Singel in Antwerpen. Vorig jaar hadden we trouwens een laureaat van eigen bodem die net naast de prijs van beste vrijwilligersproject van het ge-west Antwerpen greep. Toch werd het toen alsnog een feestelijke avond voor de vrijwilligers van Respijthuis Limme-rik.

De boodschap en de show in de Singel zijn trouwens altijd de moeite. Alle be-gin begint met die vrijwilliger. Als die niet opstaat dan ... daar willen we niet aan denken. Het gemeentebestuur vanZandhoven heeft dit ook begrepen methun jaarlijkse samenkomst van en voorde vrijwilligers begin maart in het ge-meentehuis, of toch nog niet helemaal?

Wie gaat er gratis(maar niet voor niets) mee?

Waar komt de naam‘Bronzen Pagadder’vandaan?

Beweging.net zocht een typisch Antwerps fe-nomeen en vond dit in de Pagaddertoren. Deze torens ontstonden in de Middeleeuwen toen de Spanjaarden neerstreken in Antwerpen. Vanuit de torens kon men in de verte de schepen met handelswaren zien toekomen en meteen alarm slaan bij de havenarbeiders en kooplieden die zaten te wachten op werk.

De Pagaddertorens werden bemand door kleine mannen, pagadders genoemd. Het ‘Bronzen Pagadderbeeld’ dat de winnaar ontvangt, be-staat uit een Pagaddertoren met bovenaan een Pagadder op uitkijk. Dit symboliseert alle ge-engageerde mensen die op de uitkijk staan om in onze samenleving onrecht, achterstelling en individualisering te doorbreken.

De Limmerik uit Zandhoven stond vorig jaar mee op het podium van de Bronzen Pagadder in deSingel.BronzenPagadder

2015

Page 2: De Zand-Hoop (maart 2015)

2 DE ZAND-HOOP | MAART 2015

Lize Spit (1988) groeide op in Viersel, maar woont sinds 2006 in Brussel. Ze schrijft scenario’s, proza en poëzie. Ze publiceerde in o.a. Tirade, De Gids, Het Liegend Konijn en Das Magazin. Ze is winnaar van zowel jury- als publieksprijs Write Now! 2013.

Van het Vlaams Audiovisueel Fonds ont-ving ze ateliersteun voor Argusogen, haar eerste langspeelfilm. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman. Ze is initiatief-nemer van VZW RAW, die werkruimte ter beschikking stelt voor jonge filmmakers en schrijvers. Op maandag 2 februari was zij te gast in de bibliotheek van Zandho-ven naar aanleiding van de week van de poëzie. Het was meteen een succes!

Week van de poëzie met Lize Spit

Van buiten naar binnen piepen. Lezing uit eigen werk.

Winterwandeling met proevertjes in PulleHet Land van Playsantiën, in samenwerking met de dienst Toerisme van de gemeente Zandhoven,

en de kwb organiseerden een winterwandeling op 1 februari.

Pulle was dit jaar aan de beurt. De start van de wandeling vond plaats in het voormalige parochiezaaltje, oud maar sfeervol. KWB-Pulle had het zaaltje voor-zien van het nodige om er een gezellige boel van te maken. Zelfs met TV zodat de veldrijfanaten konden genieten van de wandelsfeer en van de wedstrijd. Enkele goede muzikanten wisten het plezant af te ronden.

De wandelaars, volwassenen en kinderen, bijna 200 mensen, waren goed voorzien van regenkledij en waterdichte schoe-

nen. De honden – die waren iets minder ‘uitbundig’ vertegenwoordigd - trokken zich van enkele drassige paden niets aan, integendeel. De aangeboden proevertjes waren superlekker en brachten enkele rustpunten tijdens de wandeling. Het was tevens de uitgelezen mogelijkheid om de wandelaars te hergroeperen. De vrijwilli-gers van de pottenbakkerij verwelkomden ons met een uitleg over hun hobby. De mensen van kwb deelden de proevertjes uit. Weer een succesvol evenement achter de rug.

Het begon met vele tinten grijs, regen, sneeuwwater en vrij koud weer. Uitge-meten die dag waren het ook de kampi-oenschappen veldrijden. Niet de beste formule om veel wandelaars te trekken, dachten velen ... maar als de eerste groep wandelaars onderweg was, deed de zon al pogingen om erdoor te komen. Voor de groep die om 13 uur vertrok, bleef het niet alleen droog, maar werd de hemel blauw op een manier dat we dat ’s morgens niet hadden durven hopen.

De grote leegte in beeld.

Page 3: De Zand-Hoop (maart 2015)

3DE ZAND-HOOP | MAART 2015

voor haar uit te puren als extra beloning / Haar CEO verwachtte ASAP het resultaat. Vermits zij geen LOSER was, slaagde ze in haar MISSION en bereikte haar TARGET / Ze vond dat ze zichzelf mocht verwen-nen. Voor haar echter geen FAST FOOD. Ze opteerde eerder voor een LUNCH in een POP-UP-RESTAURANT in de buurt / En om de dag goed af te sluiten: een uurtje ONTSTRESSEN, STRETCHEN, POWERLIFTEN in het FITNESSCENTER / Nog effe CHILLEN en luisteren via een APP met EASY LISTE-NING muziek, en de BOX SPRING in en… oogjes toe / …

Dit is een kleine willekeurige greep uit het actueel dagdagelijks taalgebruik in Vlaanderen. Vaststelling: gemiddeld twee Engelse woorden per zin. En om het nog verstaanbaarder, begrijpelijker te maken, wordt onze dagelijkse omgangstaal bo-vendien overwoekerd met afkortingen, zowel Nederlandse, als internationale.

Het gebruik van icoontjes en afkortingen kan zeer nuttig zijn voor internationaal taaloverschrijdend gebruik zoals lucht-havens, stations, ziekenhuizen, ... ook bij verkeerstekens, gevaarlijke stoffen en in de wetenschappen. Anderzijds maakt deze enorme wildgroei aan icoontjes en afkortingen het de doorsneeburger niet altijd even gemakkelijk. Bijna dagelijks komen er nieuwe bij. Men kan echter niet verwachten dat iedereen mee is met al dat ‘vakjargon’.In oktober komt blijkbaar een nieuwe ‘Her-ziene Woordenlijst Nederlandse taal’ van de pers. Misschien een gat in de markt: de uitgave van een ‘Verklarende Nederlandse woordenlijst voor afkortingen, zowel Ne-derlandse als anderstalige (voornamelijk engelse) + icoontjes’. Liefst online, zodat een snelle update steeds mogelijk is. Wie haalt 10 op 10?: bv ASA, MRI, IBO, DNA, ECB, PSA, URL, CAO, Mb, IMF … Voer voor taalpuriteinen? En dan maar zaniken over DT-FOUTEN.

De ingebouwde GPS had haar HYBRIDE wagen moeiteloos op haar bestem-ming gebracht, een B en B, die haar CEO voor haar had gereserveerd / Zo bood hij haar de mogelijkheid in alle rust en ONTSTRESST de perfecte voorbereiding te maken voor een belangrijk zakencontact ‘s anderendaags met een bedrijf in de buurt / Ze beschikte over WIFI en PRINTER. Ze had keuze te over: mailen, GSM-en, SMS-en, I-PHONE of was het SMARTPHONE? Ze kon ook foto’s SCANNEN / THE DAY AFTER gaf ze een perfecte POWERPOINT–presen-tatie; met nog andere TOOLS slaagde ze er in om tijdens deze MEETING een geweldi-ge DEAL met het bedrijf te sluiten. Geluk-kig had ze nog geen BURN OUT en bezat ze de nodige SKILLS /

Deze klant binnenhalen, behoorde tot haar CORE BUSINESS en was zeer belangrijk voor het bedrijf om met dit contract als-nog een BREAK EVEN te behalen / Boven-dien hoopte zij er ook nog een INCENTIVE

Hier spreekt men Nederlands!Schoon Vlaamschof is het koeter ’Waals’

DecolumnvanWilly

Page 4: De Zand-Hoop (maart 2015)

4 DE ZAND-HOOP | MAART 2015

stellingen, workshops en demonstraties. De kracht van het evenement ligt bij de plaatselijke deelnemers. Zij krijgen alle vrijheid om zelf een activiteit te organise-ren, ondersteund door de gemeentelijke cultuurdienst en de cultuurraad.

Hoe het ooit begonIn 1996 stelde het muziekverbond van Antwerpen aan het Vlaams Centrum voor Amateurkunsten (VCA) voor om in heel Vlaanderen een dag van de muziek te organiseren. Na heel wat denkwerk en een bevraging groeide het idee om alle kunstdisciplines te betrekken. Het werd een initiatief dat niet één dag, maar een dikke week zou duren. De Week van de Amateurkunsten (WAK) is geboren.

Sindsdien bouwde de WAK aan een rijke traditie. Want: alles kon en alles mocht! Er is massaal op ingegaan door de onge-looflijk grote groep kunstenaars die Vlaan-deren rijk is. Door de nationale en lokale promotiecampagne, samen met het over-donderend aantal initiatieven, kon Vlaan-deren niet meer om de creativiteit en het talent heen. De duizenden deelnemende kunstenaars toonden gedurende tien da-gen hun enthousiasme en gedrevenheid. Het werkte aanstekelijk. De WAK biedt hen een unieke gelegenheid hun produc-tie, hun kwaliteiten en hun werking aan het grote publiek voor te stellen.

Gemeentelijke CultuurraadVanaf 2000 zijn de gemeentebesturen en andere lokale instanties (zoals cultuur-diensten, cultuurraden, academies, bi-bliotheken, jeugddiensten) nauw bij het initiatief betrokken. Het hoofddoel van de WAK blijft naast de promotie, het stimu-leren van lokale overheden en culturele instanties om een gunstig cultuurbeleid te voeren. Daarin hebben de amateurkun-sten een vaste plaats. Sinds 2003 zijn de

gemeenten daarom een belangrijke part-ner bij het initiatief. Ook Zandhoven doet via de Cultuurraad mee aan dit feest van de kunsten. Want bij ons staat het woord amateur evenmin voor ‘hobby-gedoe’. Neen, uit de deelname van een waaier aan beoefenaars, blijkt een immense creativi-teit en zeker de grote kwaliteit. Er wordt door velen een stuk werk geleverd van hoog niveau. Juist omdat het met artistie-ke passie en liefdevolle warmte gemaakt is. Je merkt het in de tentoonstellingen en presentaties, de concerten en voordrach-ten.

ZandhovenAl diverse keren werd in Zandhoven de WAK een succes. Jammer genoeg niet ie-dere keer gezegend met mooi weer, maar wel met een enthousiaste deelname. Elk jaar staat de WAK in het teken van een nieuw thema. Zo is er telkens andere in-spiratie voor de deelnemers. We bieden zo een forum aan verenigingen en individu-ele kunstenaars die zich in hun vrije tijd richten op hun artistieke passie. In 2015 loopt de WAK van 24 april tot 3 mei.

Dit jaar is het thema ‘De kleine artiest’. Over kinderen en kunst, over creatieve jongeren, over de kleine man in de straat, over “Kleine Kunst”, over de invloed van jong op oud en omgekeerd, over stimu-lerende plekken, over experimenteren, over proberen en proeven, over nieuw en durven, over (her)ontdekken en doen! Houd daarom zeker de berichten op de gemeentelijke website en in het gemeen-teblad ‘Zandhoven Onze Gemeente’ in het oog om op de hoogte te blijven van het thema, van hoe Zandhoven dit vorm geeft of de inschrijvingsdata. En, voor wie liever toekijkt: de datum van de grote openings-show!

Ferrie Spit, 25 januari 2015

Even in de kijkerOm dat ieder jaar even onder de aandacht te brengen, organiseert de Cultuurraad de Week van de Amateurkunsten. De WAK heet dat genoegzaam. Kunstenaars krij-gen zo hun eigen week de volle aandacht! Ook in Zandhoven zijn heel wat amateur-kunstenaars actief.

Allemaal doen ze het voor de gezelligheid. Of gewoon omdat ze graag bezig zijn met hun handen, hun hoofd, hun lijf of ... om gewoon hun creativiteit de vrije loop wil-len laten. De WAK wil helpen om te ont-dekken wie ze zijn en wat ze allemaal doen! De jaarlijkse Week van de Amateur-kunsten is een initiatief op Vlaams niveau, georganiseerd door het Forum voor Ama-teurkunsten. Daarbij spelen de gemeen-ten een centrale rol. Door amateurs de kans te geven met hun werk naar buiten te komen, komen ze dan even extra in de kijker. Die kunstenaars verdienen dat, want er zijn nogal wat mensen die vaak in alle stilte en bescheidenheid, de artiest in zichzelf loslaten.

Heel veel kanTijdens de Week van de Amateurkunsten mag en kan dan ook alles: toneelopvoe-ringen, kunstroutes, openbare repetities, workshops, muziekoptredens, open da-gen, tentoonstellingen of, waarom niet, een heus massaspektakel. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden: nieuwe samenwerkingsverbanden tussen ver-enigingen, kunstenaarscollectieven en individuele amateurkunstenaars kunnen worden gesmeed.

De grenzen van de kunstdisciplines kun-nen vervagen en nieuwe projecten ont-staan. Dat is de idee achter dit Vlaams evenement. Gedurende een week, met de nadruk in de weekends, zijn er op ver-schillende locaties concerten, tentoon-

Week van de AmateurKunstenvan 24 april tot 3 mei

Overdag op kantoor, ‘s avonds in een orkestje of atelier? ‘s Morgens vuilnisman, ’s avonds Othello? Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. En je staat vooral versteld van het aantal ama-teurkunstenaars. Vaak zullen ze zich niet zo noemen. Maar eigenlijk is de groep mensen, die zich op één of andere manier met kunst inlaat, heel groot.

Ze schilderen, dansen, zingen, maken muziek, draaien potten, schikken bloemen, knippen en plakken, kleuren, tekenen, schilderen, schrijven, spelen toneel, fotograferen of beeldhouwen. Het zijn maar een paar van de mogelijkheden. Want die zijn vrijwel oneindig.

Page 5: De Zand-Hoop (maart 2015)

5DE ZAND-HOOP | MAART 2015

lang kan blijven bestaan. Het tweede pro-ject ouderparticipatie houdt in dat we de ouders van de leerlingen bij het schoolge-beuren willen betrekken. Dit is een moei-lijke opgave omdat in Zuid-Afrika de stap naar de school voor ouders (of familiele-den) veel groter is dan in België. Toch zul-len we hier echt moeite voor doen, aange-zien het ten goede komt voor de leerling. Beide projecten zijn op aanvraag van de lagere scholen zelf.

Wetenschap op speelplaatsNaast deze gemeenschappelijke opdrach-ten zijn er nog individuele projecten. Op basis van onze schoolcapaciteiten kregen we elk een eigen opgave. Zo zijn er ver-schillende projecten als sport en gezond-heid, vertel- en leesproject, taalstimula-tie, zorg in Zuid-Afrika, ... waar ik ook aan zal meewerken.

Mijn eigen project is ‘wetenschappen op de speelplaats’, hiermee wil ik leerlingen warm maken voor wetenschappen, ze doen verwonderen. Ik zal verschillende leuke proefjes doen met de leerlingen, toffe (en educatieve) spelletjes met ze

maken, werken rond fysische verschijnse-len als warmte, elektriciteit, geluid, kleur, ... Een hele hoop dus!

Het wordt een fantastische ervaring waar ik veel uit zal leren. Op professioneel vlak, maar zeker ook op persoonlijk vlak. Ik ben ervan overtuigd dat ik terugkom en afstudeer als een nog betere leerkracht. Daarom ben ik ook zeer dankbaar voor deze kans die ik krijg.

Gwen Verguts

Onze groep betreft een samenwerking tussen de opleidingen Bachelor in de Le-rarenopleiding, meer specifiek kleuter-onderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs, en Bachelor in de Orthopeda-gogie. We studeren allemaal aan de UCLL, of University College Leuven Limburg, dit is een fusie van de Katholieke Hogeschool Leuven, de Katholieke Hogeschool Lim-burg en de lerarenopleiding van Groep T. Ikzelf studeer in Leuven voor leerkracht secundair onderwijs met als vakkencom-binatie wiskunde – fysica.

Wat gaan we allemaal doen in Zuid-Afrika?Op beide locaties, Venda en Kaapstad, ko-men we terecht in een lagere school waar we les zullen geven. Naast het lesgeven, zullen we ook werken aan enkele projec-ten. Twee projecten doen we met de hele groep: remedial teaching en ouderpartici-patie.

Remedial teaching houdt in dat we kinde-ren uit de klas halen om ze bij te werken voor wiskunde of Engels. Dit doen we op een duurzame manier zodat dit idee nog

Ontwikkelingssamenwerking in Zuid-AfrikaSamen met zeven andere studenten vertrek ik op 6 februari voor vier maanden naar Zuid-Afrika. Met een groep van vier verblijven we eerst twee maanden in Venda (in het noorden van Zuid-Afrika), terwijl de an-dere groep van vier in Kaapstad zit. Na twee maanden wisselen we van locatie en nemen we elkaars project over. Dan verblijf ik dus twee maanden in Kaapstad.

Gwen in het midden.

Page 6: De Zand-Hoop (maart 2015)

6 DE ZAND-HOOP | MAART 2015

Pannenkoekendag in Zandhoven weeral koekenbakOp 2 februari hadden wij onze jaarlijkse pannenkoekendag voor Ziekenzorg. Dit jaar voor de eerste keer de zondag voor Maria Lichtmis. Al vanaf 14 uur kwamen de mensen binnen en tegen 15 uur zat onze parochiezaal goed vol. Vele mensen zijn een pannenkoek of wafel komen eten. Zonder al de vrijwilli-gers was dit grote succes niet mogelijk geweest, ook daar gaat zeker mijn dank naar uit.

Ludo Janssens - voorzitter

Goed om weten!KWB Pulderbos deed aan zelfstudie en dat was toch allemaal iets ingewikkelder dan gedacht. Het was een heropfrissing van de belangrijkste zaken in het ver-keersreglement: voorrangsregels, snelheid, stilstaan en parkeren, ... De avond werd begeleid door Danny, één van onze leden van de KWB die zelf professioneel rij-instructeur is. De avond bestond uit twee delen, steeds ingeleid met een praktische oefening. Via een slideshow werden de regels overlopen en aandacht besteed aan nieuwigheden bv. de verschillende ronde punten die er bestaan, verschil tussen een fietspad en fietssuggestiestrook en hun markeringen, ... Kortom een interessante avond!

Bart HelinKWB doet nadenken!

KWB en het huidige verkeer.

Een bomvolle parochiezaal.

Page 7: De Zand-Hoop (maart 2015)

7DE ZAND-HOOP | MAART 2015

De Populier liep weer hele-maal vol. Sommigen tongen beweerden dat dit kwam door het magische woord GRATIS. Anderen spraken van restitutie en nog zo een paar moeilijke woorden. Wathever! Het was er weer gezellig en al-leszins een schot in de roos (in het hart?).

Ook genoten van Valentijn (met of zonder lief)?

Reuzentaart voor de mensen.

Een massa volk op detraditionele Valentijnsdrink!

Page 8: De Zand-Hoop (maart 2015)

8 DE ZAND-HOOP | MAART 2015

werkt structureel samen met financiële partners die duurzame ontwikkeling en maatschappelijk engagement hoog in het vaandel dragen.

i.s.m.

Redactieraad:Paula Henderickx (De Linden 59, 2240 Zandhoven)Ludo Konings (Dorp 31, 2242 Pulderbos)Ferrie Spit (Herentalsebaan 103, 2240 Viersel)Rudy Willems (Lijsterlaan 8, 2243 Pulle)Chris Vandeput (Schildebaan 14, 2240 Zandhoven)

DVV-agent in Zandhoven:Kolum VerzekeringsteamOelegembaan 4, 2240 Zandhoven

Natuurlijk hebben we ons allemaal geërgerd. Waarom gaat het zo traag? Waarom zo moeilijk? Niemand volgt met plezier al die omleidingen. Niemand staat voor zijn plezier aan te schuiven. We hadden met zijn allen last van de communicatie, ook al deed iedereen zijn uiterste best. Het is inderdaad niet zo vanzelfsprekend al die voortdurend veranderende info in ons hoofdje te bewaren, laat staan er rekening mee te houden. We zijn nu éénmaal gewoontebeestjes. Routinematig reden we de ‘verkeerde’ richting uit.

Gietende regen en vriesverlet deden de wegeniswerken geen goed. Toch moet gezegd worden dat zij, die in barslechte

weersomstandigheden doorheen de werken reden vaak, tot grote verwondering, ‘arbeiders’ in gele tenue aan het werk zagen. En met aan het werk, bedoelen we aan het werk. Dit is niet stilstaan, maar vooruitgaan (voor of achter op het sche-ma). Ook u moet wel eens gedacht hebben: zij liever dan ik!

Vandaar dat wij als beweging.net toch graag een bloemeke willen geven aan die hard werkende mensen aan onze o zo belangrijke verbindingsweg en dit in vaak zeer bizarre weers-omstandigheden. Dit is echt niet bij de haren gesleurd, want we hebben het allemaal zelf kunnen zien. Dus bij deze profi-ciat mannen (vrouwen?).

Een bloemeke waard

Weer of geen weer ...de weg moet af!