de uitkomst week 3 2013

24

description

de uitkomst week 3 2013

Transcript of de uitkomst week 3 2013

Page 1: de uitkomst week 3 2013
Page 2: de uitkomst week 3 2013
Page 3: de uitkomst week 3 2013
Page 4: de uitkomst week 3 2013
Page 5: de uitkomst week 3 2013
Page 6: de uitkomst week 3 2013
Page 7: de uitkomst week 3 2013
Page 8: de uitkomst week 3 2013
Page 9: de uitkomst week 3 2013
Page 10: de uitkomst week 3 2013
Page 11: de uitkomst week 3 2013
Page 12: de uitkomst week 3 2013
Page 13: de uitkomst week 3 2013
Page 14: de uitkomst week 3 2013
Page 15: de uitkomst week 3 2013
Page 16: de uitkomst week 3 2013
Page 17: de uitkomst week 3 2013
Page 18: de uitkomst week 3 2013
Page 19: de uitkomst week 3 2013
Page 20: de uitkomst week 3 2013
Page 21: de uitkomst week 3 2013
Page 22: de uitkomst week 3 2013
Page 23: de uitkomst week 3 2013
Page 24: de uitkomst week 3 2013

15 JANUARI 2013 | DE UITKOMST | PAGINA 24

Elly Vlugter

Kunstenaar in: “Schilderen, tekenen en fotografi e. Dit werk doe ik samen-voegen in de computer. Ik doe ook keramiek, voor het aardse en het dimensionale gevoel.”Woonplaats: WestbeemsterWebsite: www.kunstroutebeemster.nl

Wat was uw motivatie om kunstenaar te worden?“Ik heb van 1958 tot 1962 op de Rietveldacademie gezeten, en les gegeven. Ik leef te intens daardoor ging het lesgeven op een gegeven moment niet meer. Hierdoor heb de keus gemaakt om als kunstenaar verder te gaan, ik wilde dat daarvoor ook al dus de droom kwam uit. Ik geniet gewoon van het kunst maken, dat mag ook op mijn leeftijd, ik ben bijna 75 jaar. Doordat ik aan de kunstroute meedoe blijf ik wel energiek bezig.”

U doet mee aan dit goede doel omdat?“Omdat ik het prettig vind om anderen te helpen en zo gaat mijn werk ook de wereld in.”

Ruud Streefkerk

Kunstenaar in: Schilder en fotografi eWoonplaats: MiddenbeemsterWebsite: www.ruudstreefkerk.exto.nl

Wat was uw motivatie om kunstenaar te worden?“Als klein jongetje kwam ik veel met

Acht Beemster Kunstenaars gaan voor het Goede Doel

Beemster

kunst in aanraking, mijn broer zat in de beeldende kunst. Ik had voor-al het gevoel dat ik wat te vertellen had en dat in beeld om wou zetten. Ik heb mij tien jaar lang allerlei technieken eigen gemaakt, voor ik mijn eigen ‘handtekening’ gevonden had en mijn werk goed genoeg vond om ermee naar buiten te treden. In mijn werk geef ik mijn kijk op de wereld. Ik exposeer in galeries en kunstcentra. Ik was nauw betrokken bij Kunstenaarsvereniging ‘De Boter-hal’ in Hoorn. Daar was ik verant-woordelijk voor de exposities.” U doet mee aan dit goede doel omdat?“Als voorzitter van de Kunstroute Beemster ben ik benaderd door Ben Knelange van Drukkerij Hoogcarspel, een van onze hoofdsponsors, met de vraag of wij als Kunstroute hieraan mee wilden doen. Die drie dingen bij elkaar, bedrijfsleven, kunste-naars en goede doelen is naar mijn idee een goede combinatie.”

Yolanda Eveleens

Kunstenaar in: EtsenWoonplaats: MiddenbeemsterWebsite: www.yolandaeveleens.exto.nl

Wat was uw motivatie om kunstenaar te worden?“Ik was als kind graag met tekenen bezig, mijn moeder was kleuterjuf en door haar werd het ook gestimu-leerd. Na de middelbare school ben ik naar de Rietveldacademie gegaan. Hier heb ik mij gespecialiseerd in etsen, een grafi sche techniek. Mijn

werk wordt verkocht bij galeries. Naast mijn vrije werk illustreer ik kinderboeken voor het onderwijs. Daarvan heb ik er inmiddels een stuk of 40 geïllustreerd. Dit doe ik in een gemengde techniek: aquarel, kleurpotlood en oostindische inkt.” U doet mee aan dit goede doel omdat?“Omdat ik ervoor gevraagd ben, en mij graag inzet voor een goed doel.”

Dennis A-Tjak

Kunstenaar in: Fotografi eWoonplaats: ZuidoostbeemsterWebsite: www.originaldennis.com

Wat was uw motivatie om kunstenaar te worden?“Dat is al lang geleden dat ik dit wilde, ik was een jaar of 14 toen ik begon met fotograferen. Met mijn 18e begon ik echt serieus bezig te zijn met fotografi e, ik ben daarna naar de Rietveld academie geweest. Het blijft boeiend om het moment vast te leggen. Ik ben op het moment erg bezig om het licht vast te leggen, specifi ek het 17e eeuwse licht.”

U doet mee aan dit goede doel omdat?“Vooral door het enthousiasme van de organisatie. Ik steun het hospice al door het verzorgen van de ansicht-kaarten (kunt u nog krijgen bij info Middenbeemster)”

Rixt Mook

Kunstenaar in: beeldhouwenWoonplaats: MiddenbeemsterWebsite: www.kunstroutebeemster.nl

Wat was uw motivatie om kunstenaar te worden?“Om creatief te zijn en op een of andere manier je emotie te verwer-ken. Het liefste geef ik ook geen namen aan mijn beelden omdat ik de emotie van andere niet wil vast-leggen, iedereen ziet er iets anders in. Ik doe het al vanaf mijn 28e, via de vrije academie in Den Haag heb ik mij dit vak eigen gemaakt. Nadat ik diverse cursussen had gevolgd wist ik dat dit iets was wat ik graag wilde. Ik doe mee aan de kunstroute en krijg af en toe een opdracht.”

U doet mee aan dit goede doel omdat?“Omdat ik gevraagd ben, drukkerij Hoogcarspel sponsort ons altijd dus vond ik dit in combinatie met het goede doel leuk om mee te doen.”

Wil van Blokland

Afwezig door gebroken arm.Woonplaats: Westbeemster

Inge BeckaKunstenaar in: keramiekWoonplaats: WestbeemsterWebsite: www.ingebecka.com

In verband met haar vakantie is onderstaande informatie van haar site gehaald.Inge is geboren in Den Haag in 1963. Zij woont en werkt in Westbeemster. Inge heeft van 1991 tot 2007 les ge-had van keramiste Marjan de Voogd.

“Werken met klei is niet alleen een handzaak maar ook een hoofdzaak. Het proces bestaat uit vier fasen: de ideevorming, het opbouwen van de kleistructuur, het stileren van het ruwe object en tenslotte het decoreren van het object. In de verschillende fasen blijf je als kleier dicht bij de materie. Een belangrijke uitdaging is om door te experimenteren te balanceren op de grenzen van de mogelijkheden en hiermee de (on)mogelijkheden van het materiaal te ontdekken.”

Bob Ernsting

Kunstenaar in: keramiek, potten-bakken op een kunstzinnige manierWoonplaats: ZuidoostbeemsterWebsite: www.ernstingkeramiek.nl

Wat was uw motivatie om kunstenaar te worden?“Ik heb een lerarenopleiding gevolgd, daar heb ik leren draaien op de schijf. Dat sprak mij zo aan dat ik daar mijn beroep van gemaakt heb, in 1979 ben ik hier mijn pottenbak-kerij begonnen. Ik doe het nog steeds met plezier.”

U doet mee aan dit goede doel omdat?“Omdat ik het goede doel een warm hart toedraag. Helemaal leuk om deze bijdrage te leveren in mijn eigen vakgebied.”

Middenbeemster - Drukkerij Hoogcarspel organiseert op vrijdag 25 januari 2013 ‘Beemster Kunst voor Goede Doelen’. Acht professionele Beemster kunstenaars en een koor maken zogenoemd ‘LIVE KUNST’ en ‘LIVE MUZIEK’ voor vijf verschillende goede doelen. ‘Live kunst’ om het publiek te laten ervaren hoe kunst gemaakt wordt en zo te laten zien, wat de creatieve gedachte achter de kunst is. De creativiteit van de kunstenaars in combinatie met de grafi sche creativiteit van drukkerij Hoogcarspel alsmede de goede doelen worden zo op deze dag met elkaar verenigd.

Elly Vlugter Ruud Streefkerk Yolanda Eveleens Dennis A-Tjak Rixt Mook Wil van Blokland Inge Becka Bob Ernsting

De goede doelen die gesteund worden zijn: ChidsLife, Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Terre de hommes, Hospice Thuis van Leeghwater en Kunst met plezier.