De T, editie Oktober 2012

Click here to load reader

download De T, editie Oktober 2012

of 44

 • date post

  24-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Magazine De T, editie oktober 2012

Transcript of De T, editie Oktober 2012

 • nr. 74 | oktober 2012 | jaargang 7

  het gratis stadsmagazine van regio tilburg

  Koopboulevard LeyparcKlaar voor de toekomst

  Uitgaan

  Anish Kapoor

  Whiskyproeverij & Filmpremire

  Groots in De Pont

  Autonieuws!

  AaBe FabriekTilburgse glorie in ere hersteld

 • MAGAZINE!VANAF 4 OKTOBER VERKRIJGBAAR

  JOUW

 • Esther van Loone.vanloon@asega.nl Accountmanager

  > inhoud

  > voorwoordOktober Woonmaand

  06 Info@de-t.nl Tips en nieuwtjes 08 Uitgaan Whisky proeven en filmpremire

  11 Special Koopboulevard Leyparc 27 Culture Shock Bibliotheek, De Pont en Lucyks Gallery

  35 Thebe Baby Luuk 41 Autospecial Auto Avenue en van Mossel

  43 Column Ferry van de Zaande

  Na de opening van het culture seizoen, met het prachtige festival Incubate en nog maar een schamele 16 graden Celsius, door naar oktober. Traditiegetrouw is oktober de woonmaand. Waarom? Ik denk omdat mensen weer lekker naar binnen trekken na een fijne zomer, lekker kus de open haard aan, bordspellen (waar blijft de Tilburgse variant van Monopoly?), seizoensgerechten koken voor vrienden zoals wild, suddervlees en stoof-peertjes aan lange, gedekte tafels met tientallen kaarsen. Maar dat moet wel in een fijn nestje en zonder die kaar- sen wordt het natuurlijk meteen niets, dus hop met zn allen naar de woonboulevards! Daarom dus oktober woonmaand en dat is natuurlijk terug te zien in De T; alle winkels van Leyparc koopboulevard worden uit-gelicht, in hun eigen leyparcspecial!

  > DE T > 5

  > colofon

  Uitgaansmagazine De TPostbus 9202, 5000 HE TilburgBezoekadres: Goirkestraat 90,5046 GN TilburgTelefoon: 013 5453298Internet: www.de-t.nlEmail: info@de-t.nlwww.de-t.nl

  HoofdredactieFrank van Bergen

  EindredactieMarjolein Simons

  BladmanagerBob Oostelbos

  RedactieFrans van der Meer, Charlotte Backx, Sanne Stenvert, Bob Oostelbos, Saskia t Lam, Floor Westerburgen, Joep van Aert

  Redactie cultuurFloor Claessen

  AdvertentiesBob Oostelbos, Esther van Loon, Madelon Baeten, Anouk van den Berk

  FotografieCamiel Donders, Tommy de Lange,Raldo Neven

  CoverCover: Marloes van Loon door Camiel Donders. Met dank aan: Leen Bakker en Pure Wood.

  AdministratieGerrit Dicke

  Stagiair Floor Drge, Fleur van Grinsven

  Vormgeving de Twww.ontwerpkern.nl

  Vormgeving Culture ShockKaftwerk

  Chef BakfietsMarijn Stenvert , Gus Tilborghs

  UitgeverASEGA Media

  DrukDrukkerij Hendrix

  DistributieDe T wordt verspreid in een oplage van 15.000 exemplaren en is onder meer verkrijgbaar bij supermarkten, cafs, restaurants, bioscopen, galerien, hoger en middelbaar beroepsonderwijs, UVT, theaters, musea, sportcentra, UITpunten, VVV Tilburg, bibliotheken, winkels, amusementsparken, etc. in Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Oisterwijk.

  De T is een maandelijkse uitgave van ASEGA Media. Internet: www.asega.nlEmail: info@asega.nl

  Zo weet je precies voor welke winkels je daar moet zijn tijdens je zoektocht naar tafellinnen en kaarsen. Ook de geschiedenis en de voortgang van het gebied lees je hier. Verder in deze De T: vele uitgaanstips, een nieuwe Culture Shock en tenslotte nog de Autospecial, ook dit jaar weer in editie oktober te vinden! Kortom, je kunt niet zonder! Veel leesplezier!

  www.de-t.nl

 • > info@de-t.nl Samenstelling: Floor Drge

  Kinderboeken

  Tilburg Spint

  6 < DE T <

  Van 3 t/m 14 oktober vindt de Kinderboekenweek weer plaats. Het thema dit jaar is Hallo Wereld! Het thema draait vooral om ontmoeten. Ontmoetingen met andere culturen en met elkaar. In de Bibliotheek Midden-Brabant is natuurlijk weer van alles te doen, zoals de flitsende voorstelling De grote Mees Kees show op zondag 21 oktober of de spannende voorstelling De Biebshow van Theatergroep Smoesjes op zondag 7.

  Kijk op www.bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek voor een overzicht van alle activiteiten.

  Op zondagmiddag 7 oktober vindt de alweer vierde editie van Tilburg Spint plaats in de prachtige Koepelhal aan het NS-Plein. Gezonde Tilburgers zullen hun beste beentje voorzetten voor het goede doel - het Verbeeten Fonds. De spinners zullen starten om 14:00 waarna alle spinners zullen worden voorzien van een bordje pasta en zal DJ DIRIQ een uur helemaal los gaan! Het geld dat die dag bijeen wordt gesport komt volledig ten goede aan het Verbeeten Instituut. De kosten voor een fiets variren tussen de 25 en 45 euro. Meer info: www.tilburgspint.nl

  Wat wij in onze mailbox vonden

  OktoberfestNa het daverende succes van afgelopen jaar staat ook dit jaar de maand oktober weer in het teken van de beste schlagers, bier, bratwurst, pretzels en vooral spa, viel spa. Van 25 tot en met 28 oktober vindt namelijk voor de tweede maal het Oktoberfest Tilburg plaats. Met een Studenten Abend, Freitag, Samstag en op Sontag Frhshoppen is iedereen verzekerd van echt Oktoberfest.

  Voor het programmaoverzicht ga naar www.oktoberfest-tilburg.nl

 • Heropening vernieuwde Bibliotheek Heyhoef succesvol

  Nieuw!

  Bagels & Beans

  Ten Miles

  Dudok in Tilburg

  > DE T > 7

  Bibliotheek Heyhoef heropende zaterdag 8 september jl. op feestelijke wijze haar deuren. Ondanks het warme weer was er massale belangstelling voor de volledig volgens retailprincipes verbouwde bibliotheek. Duizenden bibliotheekleden lieten zich verrassen door de inspirerende inrichting, de fors uitgebreide collectie populaire titels en het nieuwe leescaf.

  Het bekende koffie- en bagelhuis Bagels & Beans opent een vestiging in Tilburg aan de Oude Markt, in het pand waar voorheen herenmodezaak Hans van Hout was gevestigd. Bagels & Beans, dat zich richt op de verkoop van onder meer goede koffie en bagel-broodjes, wil in oktober de deuren openen en gaat zowel de begane grond als de eerste verdieping van het pand gebruiken.

  www.bagelsbeans.nl

  Tijdens de afgelopen Tilburg Ten Miles hebben Kolibrie Horeca Payrolling en ASEGA

  Media (de uitgever van De T) de handen ineen geslagen voor het goede doel. Zij hebben gelopen voor Stichting Culibus. Deze stichting laat kids uit achterstandswijken een andere wereld proeven. En dat is de wereld vanlekker gezond eten. In de Culibus - een state of the art touring car met een pro- fessionele keuken - gaan JRE Chefs samen met deze kinderen aan de slag om de lekkerste en gezondste maaltijden samen te koken. In totaal liepen 30 relaties van Kolibrie en ASEGA Media de Ten Miles. De een wat beter dan de ander...maar zwoegen is belangrijker dan winnen!

  Na Arnhem, Den Haag en Rotterdam opent de succesvolle brasserie Dudok ook een vestiging in Tilburg. In november opent Dudok haar vierde brasserie in het voormalig patronaatsgebouw St. Joseph, aan de Veemarktstraat tussen Poppodium 013 en de Heuvel. Naast koffie met de bekende Dudok appeltaart serveert de brasserie er dagelijks ontbijt, lunch en diner.

  www.dudok.nl

 • 8 < DE T <

  Filmpremire & Whisky proevenTDRINKS WhiskyClub Brabant organiseert in samenwerking met Path Tilburg en Taste! een heel bijzonder filmevenement. Op zondag 14 oktober kun je de premire van The Angels Share meemaken bij Path, waarbij je tijdens en na de film getrakteerd wordt op de lekkerste whisky van T DRINKS en hapjes van Taste! Dit arrangement kost slechts 34,50 per persoon!

  Maak kennis met de wondere wereld van whisky

  > film

  De proeverij Voor, tijdens en na de film presenteert T DRINKS haar bijzondere whiskys. Om in de sfeer van deze film te blijven, die geheel in het teken staat van de wondere wereld van whisky, krijg je diverse bijzondere whiskys te proeven. Restaurant Taste! zorgt voor de culinaire omlijsting, zodat je heerlijke hapjes voorgeschoteld krijgt, die het plaatje helemaal compleet maken.

  Waar: Path Tilburg, Pieter Vreedeplein Wanneer: Zondag 14 oktober 2012 Tijd: 13:30 18:00 uur Entree: 34,50 ( 29,50 voor leden van Whiskyclub Brabant).

  EntreebewijzenDit unieke evenement kost slechts 34,50. Dat is het gehele arrangement, inclusief entreebewijs voor de film, het proeven van de whisky n de hapjes van Taste! Kaarten kunnen tot 6 oktober gekocht worden bij T DRINKS in Winkelcentrum Heuvelpoort. Wees er wel snel bij, want vol=vol! Inschrijven kan ook via: javanbergen@hotmail.com

 • > DE T > 9

  De FilmAls de Schotse Robbie vader wordt, zweert hij dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij zelf heeft geleid. Op het nippertje ontsnapt hij aan een gevangenis-straf en krijgt hij een allerlaatste kans om zijn leven een positieve wending te geven. Zijn reclasseringsambtenaar Henri laat hem en zijn vrienden tijdens een tocht langs de Schotse distilleerderijen kennis- maken met de wondere wereld van whisky. Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel zijn leven kon veranderen. Zijn nieuw ontdekte talent - een verfijnde smaak en delicate neus - maakt het voor Robbie en zijn vrienden mogelijk een nieuwe, welvarende weg in te slaan. Een unieke en komische film over whisky in een luxe zaal in Path.

  Korting met de TDRINKS WhiskyClub Brabant

  Leden van de WhiskyClub Brabant betalen slechts 29,50. Ook lid worden

  van de WhiskyClub Brabant? Bij aanschaf van een malt whisky vanaf 25,- bij

  TDRINKS in Winkelcentrum Heuvelpoort, word je automatisch lid en krijg je een

  ledenpas. Hiermee profiteer je het hele jaar door van aanbiedingen, kortingsacties

  n krijg je korting op whiskyproeverijen. Met je pas kun je ook nog eens drie vrienden met korting naar een proeverij meenemen!

  Meer informatie? Check www.facebook.com/whiskyclubbrabant

  SCHRIJF JE IN VR 6 O