De T, editie oktober 2011

Click here to load reader

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Gerestylede versie van De T

Transcript of De T, editie oktober 2011

 • John Beerens

  De T is vijf jaar!

  nr. 62 | oktober 2011 | jaargang 6

  Autospecial

  En trakteert op prijzen

  UitgegaanTerug naar Noorderligt

  ShoppenKaratistiek Korvelseweg

  neemt je televisie over

  het gratis stadsmagazine van regio tilburg

 • > inhoud

  > voorwoord

  In den beginne...

  > DE T > 5

  07 De T is jarig en trakteert! 10 Coverstory John Beerens over zijn Takeover

  16 Uitgegaan Terug naar Noorderligt 19 Culture Shock Tilburg Textiles, 013,

  Kappur, Textielmuseum en meer! 36 Korvelseweg Het leukste Lint van de stad

  54 Autospecial Van de Ven, VanMossel, Gebr. Rentmeester en de Auto Avenue

  was er nog helemaal geen De T. Voor veel Tilburgers, waaronder ook jij, trouwe lezer, is De T inmiddels gemeengoed geworden. Iets wat er gewoon is en waarvan het lijkt alsof het er altijd al was. Toch was er een tijd dat Tilburg het moest doen znder het leukste magazine van Zuid-Nederland.

  Want De T bestaat deze maand precies vijf jaar. In het duistere 2006 besloten een paar jonge honden om een nieuw magazine op te zetten voor Tilburg. De hemel trok open en zonnestralen daalden neer op Tilburg. Een nieuw blad was geboren. En bleek onmiddellijk een succes. Samen met een enthousiast team van fotografen en tekstschrijvers maakten we De T tot het leukste blad van Tilburg. Inmiddels zijn we vijf jaar en vele verhalen, festivals, evenementen, columns, stadsdichten, cultuurschokken en interviews verder.

  Tijd voor een Nieuwe De T. Dat zag je al aan de cover natuurlijk en je leest er meer over op pagina 8! Verder deze maand een gigantische Culture Shock, onze jaarlijkse autospecial, winkeltips voor de Korvelseweg en nog veel meer. Ten slotte willen wij alle lezers, adverteerders n medewerkers van De T hartelijk bedanken voor de afgelopen vijf jaar. Op naar de volgende vijf!

  1016 36

  Frank van BergenHoofdredacteur

  Bob Oostelbos Bladmanager

 • > [email protected]

  De Emmapassage heeft iets te vieren. Het is namelijk 20 jaar geleden dat haar deuren zich openden voor het winkelpubliek. De Emmapassage heeft in die twintig jaar haar plek in de Tilburgse binnenstad met recht weten te veroveren. Het winkelcentrum zelf is

  klaar voor het feest; zo zijn er nieuwe lampenkap-pen opgehangen. Maar belangrijker nog zijn de festiviteiten die er in oktober plaatsvinden. Je leest er alles over in de nieuwe EMMA, die binnenkort op je deurmat valt.

  6 < DE T <

  > colofon

  Uitgaansmagazine De TPostbus 9202, 5000 HE TilburgBezoekadres: Goirkestraat 90, 5046 GN TilburgTelefoon: 013 5453298Internet: www.de-t.nlEmail: [email protected]

  RedactieBob Oostelbos, Floor Westerburgen, Peter Meuwissen, Thomas Spronk, Saskia t Lam, Ruud van Bergen, Charlotte Backx, Frans van der Meer

  HoofdredactieFrank van Bergen

  www.de-t.nl

  EindredactieMarjolein Simons

  BladmanagerBob Oostelbos

  FotografieCamiel Donders, Tommy de Lange, Kim Pattiruhu, Jeroen van den Broek, Jeske van Laarhoven, Karel Storre

  StagiairsJoep van Aert, Odette van der Veeken

  AdvertentiesBob Oostelbos, Anouk van den Berk

  Vormgevingwww.ontwerpkern.nlBureau voor grafische vormgeving;Kaftwerk

  UitgeverAsega Media

  DrukDrukkerij Hendrix

  DistributieDe T wordt verspreid in een oplage van 15.000 exemplaren en is onder meer verkrijgbaar bij supermarkten, cafs, restaurants, bioscopen, galerien, hoger en middelbaar beroepsonderwijs, UVT, theaters, musea, sportcentra, UITpunten, VVV Tilburg, bibliotheken, winkels, amusementsparken, etc. in Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Oisterwijk.

  De T is een maandelijkse uitgave van Asega Media. Internet: www.asega.nlEmail: [email protected]

  Emmapassage is jarig

  Filmpje!013 WEBtv is d online zender van Tilburg. Heb je toegang tot internet? Bekijk dan deze filmpjes eens! Scan de QR-code met je smartphone en zie verslagen van de TIK-week, Terrariumdagen, Virgin Balloon Flights, de Tilburgse veiligheidsdag en de Ten Miles! Bekijk de filmpjes op www.013webtv.nl en op www.de-t.nl

 • > winnen DE T > 7

  5 x cadeaubon t.w.v. 25,- voor En El Fuego

  1 x etentje voor 2, inclusief fles wijn, aangeboden door L!ve Music Bar

  1x High Tea voor twee personen bij Puur Mercure

  1 x Cosmo Hair Treatment, aangeboden door Cosmo

  1 x Doos wijn, inclusief Prosecco, aangeboden door T DRINKS

  1 paar Napapjiri schoenen, aangeboden door Jan De Cock Mode

  Horizontaal4. De vaste columnist van De T heet...6. Hoe heet het maandelijks terugke-

  rende culturele katern van De T?8. Op welk plein vind je de hoofdves-

  tiging van de Bibliotheek Midden Brabant?

  9. Wat wordt bedoeld met het Tilburgse kwattastrooisel?

  11. De T verschijnt al vijf jaar lang, ... keer per maand

  12. De achternaam van onze burgervader

  14. Van deze Tilburgse kapper ga je nog veel horen...

  15. Welke vorm van industrie maakte Tilburg groot?

  16. In welk park wordt jaarlijks Festival Mundial gehouden?

  Verticaal1. Hoe heet de haven van

  Tilburg?2. Voornaam van Tilburgs

  bekendste artiest3. Wat is het Tilburgse woord

  voor broodbeleg?5. Bekendste voetbalclub van

  Tilburg heet...7. Wie richtte Museum

  De Pont op?9. Tilburgse afscheidsgroet10. Het kruidenlikeur dat in

  Tilburg veel gedronken wordt13. Het grootste hotel aan het

  Heuvelplein heet...17. Op het Pieter Vreedeplein

  kun je deze winter genieten van

  1.

  6. 7.

  11.

  2.

  8.

  9. 10.

  3.

  12.

  14.

  15.

  16.

  13.

  4. 17. 5.

 • > DE T > 9

  > stad

  Tilburg genomineerd voor beste binnenstad van Nederland 2011- 2013, niet te geloven! Onze binnenstad wordt wel eens verguisd. Maar dit keer niet. We maken samen met Breda en Haarlem kans; de bekendmaking is op 6 oktober. Wat vinden de Tilburgers daar eigenlijk zelf van?

  Nominatie Beste Binnenstad

  Iris, 19 jaar zegt het volgende;Wat leuk dat Tilburg genomineerd is! De leukste plek in Tilburg? Dat vind ik mijn school: Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Qua uitgaan vind ik het heel gezellig om naar Studio te gaan. De mooiste plek vind ik de Heuvel, het uitzicht daar vind ik heel mooi. Aan de ene kant zie je prachtige, oude gebouwen en aan de andere kant juist moderne, nieuwe gebouwen.

  Meira, 19 jaar zegt over Tilburg:Mijn favoriete plek in Tilburg? De Korte Heuvel. Ik vind dat zoveel gezelligheid uitstralen! Vooral in de winter als er overal lampjes hangen. Wat ik nog meer heel mooi en gezellig vind? De Muzentuin. Dat is het binnenparkje van onze school, daar breng ik graag mijn vrije uurtjes door.

  Melanie, 43 jaar:Wat fantastisch dat we genomineerd zijn! Promotie van Brabant vind ik altijd goed! Ik vind eigenlijk heel veel leuk en gezellig in Tilburg. De Oude Markt en Korte Heuvel vind ik erg leuk. Met lekker weer vind ik de Heuvel ook heel leuk als alle kinderen gaan spelen in de nieuwe fonteintjes!

  Mitchell, 20 jaarIk vind het Piusplein heel gezellig! Je kunt daar altijd terecht. Lekker op het terras of uitgaan, het kan allemaal. Ik werk dan ook niet voor niets bij Caf Slagroom. De vernieuwing in de stad is heel goed geweest. Ik vind de Heuvel echt een hele verbetering!

  Roos, 21 jaar:Tilburg is gewoon een hele gezellige stad! Het uitgaan is ideaal. Alles zit dicht bij elkaar, lekker compact. Ik vind het Leypark, ook al is dat iets buiten het centrum, ook heel mooi en gezellig. Geweldig dat daar zoveel evenementen plaatsvinden zoals Festival Mundial.

  Tekst en fotografie: Odette van der Veeken

 • > interview

  John Beerens met eigen televisieprogramma op RTL5

  De T staat voor thuiskomen

  10 < DE T <

  Als een redder in nood reist John Beerens voor zijn spiksplinternieuwe televisieprogramma heel Nederland door om noodlijdende kapsalons te helpen. De ondernemer in hart en nieren zet Tilburg mede op de kaart. Niet alleen door zijn succesvolle kapperszaak en webwinkel, maar ook door zijn sponsorship van de Young Business Club van Willem II.

  John Beerens Salon Takeover, zoals het TV-programma heet, wordt vanaf half november uitgezonden op RTL5. Gordon Ramsey deed het met restaurants en zijn Australische collega Tabatha Coffey ging hem voor om kapsalons te behoeden voor een faillissement. Johns deelname aan het programma is tekenend voor zijn carrire. Niet stilzitten, maar doorgaan, lijkt het devies van de Nederlands Kampioen. De tele-visiewereld wist hem ook al te vinden; hij jureerde bij het eerste seizoen van Hollands Next Top Model.John: Ze zochten de beste ondernemende kapper van Nederland en uiteindelijk kwam ik daaruit. Dat voelt toch wel als een gigantisch compliment. Hij neemt de pre-sentatie van het programma voor zn rekening. Van RTL kreeg hij de opdracht vooral zichzelf te blijven, mt Brabants accent. Want ook al is John inmiddels een bekende Nederlander, weggaan uit zijn stad doet hij niet. Ik zit met mijn haarstudio aan de Professor Gimbrrelaan en daar blijf ik lekker zitten. De T staat voor Tilburg, maar ook voor Thuiskomen.

  Dat hij zich aansloot bij de Young Business Club van Willem II is dan ook niet vreemd. Ik was van kleins af aan al gek van Willem II, vertelt hij. Daar stond ik dan als jongetje, aan de Goolse kant van het stadion, te juichen voor Bud Brocken en Clemens Bastiaan-sen. Het is dan ook wel mooi dat ik de spelers, waarvan ik vroeger een poster op mijn slaapkamer had hangen, nu ook tegenkom bij de Young Business Club. Vroeger ging ik met mijn vader mee, tegenwoordig neem ik hem mee. En volgende generaties moeten ook blijven genieten van de club. Daarom wil ik Willem II blijve