De T editie Juli 2010

Click here to load reader

download De T editie Juli 2010

of 36

 • date post

  14-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  0

Embed Size (px)

description

De T editie Juli 2010

Transcript of De T editie Juli 2010

 • het gratis uitgaansblad van regio tilburg

  JULI 2010nUmmer 47 Jaargang 5

  aan tafelDn Hendrik in Oisterwijk

  eruit!allerlei tips voor juli

  interviewsJoost mller en kermisexploitanten

  het is Kermis!

  Film The Back up plan,Shrek en Inception

  Culture shockScryption, DansHuis Station Zuid en Factorium

  neemgraTISmee

 • Voor meer informatie en arrangementen: 0900 2020815 www.vvvtilburg.nl

  www.tilburgtrakteert.nlT-Parade 4 juli

  MuzenconcerTen 14, 21, 28 juli

  en 4, 11, 18, 25 augustus

  Tilburgse KerMis 16 t/m 25 juli

  danceTour 22 augustus

  boeKen rond heT Paleis 29 augustus

  TTM WandelTochT / 4 en 5 september

  brabanTs dagblad Tilburg Ten Miles

  incubaTe 12 t/m 19 september

  Tilburg culinair 23 t/m 26 september

  TexTielWeeKend Tilburg 1 t/m3 oktober

  oKTober dansMaand maand oktober

  Playgrounds 7 en 8 oktober

  inTernaTionale loKeT.nl 27 en 28 noVember

  WarandelooPTilb

  urg Tr

  aKTe

  erT

 • JULI 2010nUmmer 47 Jaargang 6

  ColoFonUitgaansmagazine De TPostbus 9202, 5000 HE TilburgBezoekadres: Goirkestraat 90, 5046 GN TilburgTelefoon: 013 5453298Internet: www.de-t.nlEmail: info@de-t.nl

  CoverFotografie: A.van Hulten. www.kermistilburg.nl

  RedactieBob Oostelbos; Floor Westerburgen; Peter Meuwissen; Thomas Spronk; Frans van der Meer; Cees van Raak; Karin van Spaandonk; Frank van Bergen; Astrid de Kok; Monique Gianotten

  HoofdredactieFrank van Bergen

  Redactie CultuurFloor Westerburgen

  BladmanagementBob Oostelbos

  FotografieCamiel Donders; Tommy de Lange; Bram Delmee; Jeroen van den Broek;David Stevens

  AdvertentiesBob Oostelbos; Anouk van den Berk; Betty Bogaers

  StagiairsLaura van de Ven; Zahide Mucuk; Naomi van Dongen

  Vormgevingwww.ontwerpkern.nlBureau voor grafische vormgeving;Kaftwerk

  UitgeverAsega Media

  DrukDrukkerij Hendrix

  DistributieDe T wordt verspreid in een oplage van 15.000 exemplaren en is onder meer verkrijgbaar bij supermarkten, cafs, restaurants, bioscopen, galerien, hoger en middelbaar beroepsonderwijs, UVT, theaters, musea, sportcentra, UITpunten, VVV Tilburg, bibliotheken, winkels, amusementsparken, etc in Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Oisterwijk.

  De T is een maandelijkse uitgave van Asega Media. Postbus 9202, 5000 HE TilburgBezoekadres: Goirkestraat 90, 5046 GN TilburgTelefoon: 013 5453298Internet: www.asega.nlEmail: info@asega.nl

  Copyright en disclaimerHet overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de Auteurswet is niet toegestaan. 2010 De T. Asega Media stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten.

  JULI 2010 5

  inhoud

  Culture Shock toont iedere maand een beeld van een Tilburgse maker. Deze maand:Makaraba match, een initiatief van Sander van Bussel. Met het WK voetbal als aan-

  leiding heeft Sander samen met 10 collega kunstenaars en ontwerpers een expositie samengesteld van 22 makarabas: voetbalsupportershelmen. Deze helmen zijn een standaard attribuut dat de voetbalsupporters in Zuid Afrika dragen bij het bezoek van voetbalwedstrijden. 11 door Nederlandse kunstenaars ontworpen Makarabas zijn in een overzichtstentoonstelling als elftal geplaatst tegen-over 11 originele Afrikaanse Makarabas. Deze tentoonstelling bij VVV Nieuwlandstraat 34 is nog tot 11 juli te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. /////// Afgebeelde Makaraba: Bafana Bafana, artist unknown. Courtesy of The Makaraba Collection / Ruth Sack ///////////////////////////////////////

  Culture S

  hock wordt m

  ede mogelijk gem

  aakt door: Audax Textielm

  useum Tilburg, B

  ibliotheek Midden-B

  rabant, Bureau C

  ultuurmakelaar,

  De N

  WE Vorst, D

  e Pont, Factorium Tilburg, Fontys H

  ogeschool voor de Kunsten, G

  emeente Tilburg, M

  IDI Theater, Paradox, Popcentrum

  013, Ruim

  te X, Scryption, S

  tation Zuid, Stichting K

  ultoer en Theaters Tilburg. /////////////////////////////////////////////// Grafisch ontw

  erp: Kaftw

  erk.

  Jaargang 4

  #35

  en European Dance NetworkDanshuis Station Zuid

  De meeste dansorganisaties leggen de nadruk op een functie: als schouwburg of vlakke vloer thea-ter presenteren ze voorstellingen; als gezelschap of productiehuis creren ze nieuw werk, als academie hebben ze een educatieve werking,... Een danshuis daarentegen heeft vele kamers en probeert al deze functies onder een dak samen te brengen om ze zo beter op elkaar af te stemmen. Danshuis Station Zuid wil als danshuis vooral ook een open huis zijn waar het publiek altijd welkom is.

  Danshuis Station Zuid is de Nederlands partner van het European Dance Network (EDN), een door de Europese gemeenschap erkend en gesubsidieerd netwerk van danshuizen in 18 verschillende Europese steden: van Athene tot London, Barcelona tot Stock-holm. Wat deze huizen met elkaar verbindt, is hun brede betrokkenheid om het danslandschap in hun

  stad en regio tot volle bloei te laten komen op het ge-bied van talentontwikkeling, productie en presentatie en publieksparticipatie.

  Als deel van het talent ontwikkelingsprogramma, geeft EDN lokale choreografen de kans om interna-tional te werken. Voor het eerste jaar van dit vierjarig programma stelt Danshuis Station Zuid haar huischo-reografen Pia Meuthen en Itamar Serusi beschikbaar aan zijn buitenlandse partners. Op zijn beurt ont-vangt Danshuis Station Zuid deze zomer de Duitse choreograaf Ben J. Riepe, die verbonden is aan het Tanzhaus NRW in Dusseldorf om aan zijn volgende creatie, La Terribilit te werken. Het eindresultaat zal te zien zijn tijdens de dansmaand in Theater DNW Vorst (15 oktober 2010).

  www.stationzuid.com

  foto: Joep Lennarts

  Op zondag 4 juli treden er 18 bands van Factorium op in de kleine zaal van 013 tijdens het Sprokkelrock festival. Zo is er o.a. een optreden van The Squares. Deze groep bestaat uit kids vanaf een jaar of 10 die al enige speelervaring hadden op een instrument en het afgelopen jaar samen een band gevormd hebben.

  Daarnaast treden er bands op die gecoacht zijn tijdens de In De Band-cursus. Deze cursus is bedoeld voor muzikanten die op een avond zowel instrumentale/vocale les als bandles volgen.Bands zoals Blut, Gathered, Pointless Prority en The Hangovers zijn hieruit voortgekomen en tijdens Sprokkelrock te beluisteren.

  Bands als The Noise, Drive, Feliz en Defect zijn al een aantal jaar bezig op Factorium en werken met hun coach aan repertoire opbouw en aan hun presentatie. Tot slot laten de cursisten die het afgelopen jaar de Auditie Coaching Rockacademie hebben gevolgd horen wat ze in hun mars hebben.

  Plaats: 013 | Entree: 2,50 | Aanvang: 14:30

  POPFACTORY SPROKKELROCK FESTIVALFactorium presenteert 18 acts in 013

  PROgRAmmA14:30 Pointless Priority14:55 Blut15:15 Gathered15:40 The Hangovers16:00 Zang cursisten16:25 Detached16:55 Zang cursisten17:10 The Noise17:35 The Acras Rockacademie cursus18:25 The Squares18:45 By the Way19:10 Drive19:40 Aura20:05 The Fact20:35 Dummy21:05 Defect21:35 Risk22:05 Freak Out22:35 Feliz

  08 1110

  12 16

  26

  19 22

  3425

  06 16

  08 19

  1025

  1126

  12 28

  33

  15 34

  InFO@De-T.nL

  TILBUrgSe KermIS 2010 Komt dat zien!

  BrOODJe JanTJe meT kermiswethouder Joost mller

  STaDSDIcHT ceeS van raaK over de kermis

  InTevIew Kermisexploitanten aan het woord

  BLOnD Op HeT LevenSLIeD 2010

  UIT eTen BIJ Dn HenDrIK

  cULTUre SHOcK

  FILmagenDa De nIeUwSTe FILmS

  wInKeLen BIJ wInKeLcenTrUm HeUveLpOOrT

  agenDa

  KInDeragenDa

  cOLUmn Ferry van De ZaanDe

 • meeste deelnemers ooit bij t-Parade

  roze maandagLUv OpenT rOZe maanDag

  55 groepen, samen goed voor 1.450 deelnemers sieren de T-Parade dit jaar. Zes praalwagens, achttien groepen met wagen, zeventien loopgroepen en dertien muziekgroepen/looporkesten zorgen op 4 juli voor een feest in de binnenstad. Opvallende nieuwkomers in de catego-rie loopgroep zijn de sambaband en Braziliaanse dansgroep Batadeira, De Antilliaanse club Stims and Friends uit Gemert, Afrikaanse pantonime kunstenaars genaamd Baba Awu, het zeer gemengde internatio-naal Vrouwencentrum Safina, een groep Somalische jongeren uit Breda, Het Brabantse Ragged met men-sen afkomstig uit o.a. Guinea, Congo, Sierra Leone en Nigeria, de Griekse dansgroep Hellas en Transition Town Tilburg. Voor meer info, check www.t-parade.nl

  Liefhebbers van het betere meezingwerk weten het: LUV comes to town! De populaire meidengroep is gestrikt om Roze Maandag feestelijk te openen. De aftrap van ht gay-evenement van Neder-land vindt om 13.00 uur plaats in de Bierhal op het Koningsplein.

  Het thema voor 2010 is net als in 2009 Be gay for a day. Iedereen kan en mag zijn of haar kleurrijke, excentrieke zelf zijn op deze dag. Dit geldt voor homos en lesbos, maar ook zeker voor de heteros. Ooit begonnen als homo-integratiefeest is Roze Maandag uitgegroeid tot een evenement van iedereen, voor iedereen.

  WuppiesTraditiegetrouw worden ook dit jaar op Roze Maandag weer de Roze Wuppies verkocht. De opbrengst uit de verkoop van deze grappige roze pluizenbolletjes komt geheel ten goede aan het Aids Fonds. Met een kleine gift kan iedereen zo het Aids Fonds helpen in de strijd tegen hiv en aids.

  Merel (17) Ik vind de sfeer die er hangt leuk, vooral omdat hij zo groot is en er veel te eten is. Je kan er altijd lekker veel oliebollen eten en dat soort dingen.

  Patrick (26) Ik ga niet vaak de attracties in maar vind het altijd wel gezellig om een terrasje te pakken.