De Slegte Krant najaar 2011

8
Digitaal Kids Klassiekers E-boeken via DeSlegte.com Katten in kinderboeken Edgar Allen Poe Oude en nieuwe titels nu ook digitaal. IJspret met Dikkie Dik. 3 5 7 Win eeniPad2! Ganunaar www.DeSlegte.com enmeldjeaanvoor dezeiPad-actie. Dezeactielooptt/m31-12-2011 WWW.DESLEGTE.COM Najaar 2011 Elke week een winnaar! #Geschenk Romans, koffietafelboeken of culinaire bijbels: De Slegte heeft iets in huis voor elke literatuurfetisjist, kunstliefhebber of kookfanaat. Elk boek blijft een feestcadeau Redactie boeken Amsterdam Elvis Presley in zijn slanke jaren in de opnamestudio: paginagrote zwart- witfoto’s waarin de held uit Memphis zijn onvergetelijke opnamen maakt. Zonder lovehandles, met superstrak- ke kuif. Elvis pronkt in het fotoboek Rock ‘n Roll 39-59, dat met zijn kloeke formaat een aanslag betekent voor elke koffietafel. Een must voor elke muziekliefhebber. Ook in koffietafelboekformaat zijn de prachtige gouden uitgaven van uitgeverij Athenaeum. Nieuw bij De Slegte zijn Alle verhalen van Edgar Allan Poe, de grondlegger van horror- en griezelverhalen. Nog steeds klap- pertandend eng. Iets minder snob-appeal hebben de thrillers van Anne Holt. De kor- date Noorse ex-minister produceert de ene topthriller na de andere. Hoog- telijn gaat uit van een klassiek Agatha Christie-gegeven: een gezelschap treinreizigers strandt in het hoge noorden in een luguber hotel, waar- na ze een voor een worden afge- maakt. Harten worden doorboord met ijspegels, en meer van dat soort ijzingwekkend werk. Voor complotdenkers heeft De Slegte De PG van Jef Geeraerts in de aanbieding. Dat puilt uit van de sa- menzweringen. Opus Dei probeert zijn macht in België uit te breiden via justitie. Met fatale gevolgen. Niet iedereen zit op spannende boeken te wachten. De in Hot Bodies Cool Styles verzamelde tatoeages en andere lichaamsversieringen geven een beeld van hedendaagse lifestyle bodycultuur. Kookfanaten kunnen ook con- temporain aan de slag met Rauw, een culibijbel vol rauwe, ongekookte ge- rechten. Probeer de fantastische sala- des. Mondiale smoor- en stoofpotten vind je in De Wereldkeuken. GETTY

description

De Slegte Boekenkrant najaar 2011

Transcript of De Slegte Krant najaar 2011

DigitaalKids Klassiekers

E-boeken via DeSlegte.com

Katten in kinderboeken

Edgar Allen PoeOude en

nieuwe titels nu ook digitaal.

IJspret met Dikkie Dik.

35 7

Win een iPad 2!

Ga nu naar www.DeSlegte.com en meld je aan voor deze iPad-actie.

Deze actie loopt t/m 31-12-2011

WWW.DESLEGTE.COM

E-boeken via DeSlegte.com

nu ook digitaal.

Najaar 2011

een iPad 2! Elke

week een

winnaar!

#Geschenk Romans, koffietafelboeken of culinaire bijbels: De Slegte heeft iets in huis voor elke literatuurfetisjist, kunstliefhebber of kookfanaat.

Elk boek blijft een feestcadeau

Redactie boekenAmsterdam

Elvis Presley in zijn slanke jaren in de opnamestudio: paginagrote zwart-witfoto’s waarin de held uit Memphis zijn onvergetelijke opnamen maakt. Zonder lovehandles, met superstrak-ke kuif. Elvis pronkt in het fotoboek Rock ‘n Roll 39-59, dat met zijn kloeke formaat een aanslag betekent voor elke koffietafel. Een must voor elke muziekliefhebber.

Ook in koffietafelboekformaat zijn de prachtige gouden uitgaven van uitgeverij Athenaeum. Nieuw bij De Slegte zijn Alle verhalen van Edgar Allan Poe, de grondlegger van horror- en griezelverhalen. Nog steeds klap-pertandend eng.

Iets minder snob-appeal hebben de thrillers van Anne Holt. De kor-date Noorse ex-minister produceert de ene topthriller na de andere. Hoog-telijn gaat uit van een klassiek Agatha

Christie-gegeven: een gezelschap treinreizigers strandt in het hoge noorden in een luguber hotel, waar-na ze een voor een worden afge-maakt. Harten worden doorboord met ijspegels, en meer van dat soort ijzingwekkend werk.

Voor complotdenkers heeft De Slegte De PG van Jef Geeraerts in de aanbieding. Dat puilt uit van de sa-menzweringen. Opus Dei probeert zijn macht in België uit te breiden via justitie. Met fatale gevolgen.

Niet iedereen zit op spannende boeken te wachten. De in Hot Bodies Cool Styles verzamelde tatoeages en andere lichaamsversieringen geven een beeld van hedendaagse lifestyle bodycultuur.

Kookfanaten kunnen ook con-temporain aan de slag met Rauw, een culibijbel vol rauwe, ongekookte ge-rechten. Probeer de fantastische sala-des. Mondiale smoor- en stoofpotten vind je in De Wereldkeuken.

GETTY

75 vogels, bijen en vlinders Lesley StanfieldDit boek staat vol met inspirerende en kleurrijke ideeën voor het breien en haken van bloemen, blaadjes en beestjes.

HOBBY

HilariaKees van KootenEen bundeling van de vermakelijke columns van Kees van Kooten.

HUMORFerme jongens, stoere knapen Jack Botermans en Wim van GrinsvenGeboren in de jaren 50 of 60? Dan zal dit boek veel ‘o,ja!’-moment oproepen.

HOBBY

Top 2000 Volume 2Na het succesvolle eerste deel van dé radioshow van het jaar, nu het swingende 2e deel.

MUZIEK

Rock ’n Roll 39-59Een aanrader voor muzieklief-hebbers. Het is een geweldig boek over de begin jaren van Rock ‘n Roll en staat vol met fantastische foto’s.

MUZIEK

De wijsheid van vogelsTim BirkheadHét boek over vogels. Onderwerpen zoals broedgedrag, territorium en zang worden uitvoerig besproken. De fraaie illustraties maken het een zeer bijzonder boek.

BIOLOGIE

7000 jaar Perzische kunstEen waar collecter’s item voor elke liefhebber van geschiedenis en kunst.

KUNST

Vincent van GoghJörn HetebrüggeDit boek laat u kennis maken met de meeste schitterende schilderijen van Van Gogh.

KUNST

Elias Canetti De biografieSven HanuschekEen indringende en zeer indruk-wekkende biografie van Nobelprijs-winnaar Elias Canetti.

BIOGRAFIE

De Wagner clanJonathan CarrDeze biografie van de veelbesproken Wagner-familie bezorgt kippenvel. Onderwerpen zoals het antisemi-tisme worden hierbij niet geschuwd.

GESCHIEDENIS

Zeven zuilen van WijsheidThomas Edward LawrenceEen uitvoerig ooggetuigenverslag van de oorlog tussen de Arabieren en de Turken. Winston Churchill noemde dit boek een klassieker.

GESCHIEDENIS

Van €18,90

Nu voor

€7,50

Van €19,90

Nu voor

€14,95

Van €19,90

Nu voor

€4,99

The hours of Catherine of ClevesRob Dücker & Ruud Priem Deze fraai uitgevoerde catalogus bevat schitterende en interessante handschriften. Een collector’s item.

KUNST

ImpressionismeIsabel KuhlKleurrijk kunstboek dat de impres-sionistische kunstwerken van de laatste drie decennia van de negen-tiende eeuw beschrijft.

KUNST

De wereld van graffitiNicholas GanzDit rijk geïllustreerde boek biedt de lezer een overzicht van de ontwik-kelingen van graffiti over de laatste 35 jaar.

KUNST

KUNST

Hot bodies cool styles Ted PolhemusIntrigerend boek over hedendaags lichaamsversiering. Van tatoeages tot tanddecoraties, alles wordt hierin beschreven.

Van €19,95

Nu voor

€5,99

Zeven zuilen

Van €44,95

Nu voor

€15,99

SPECIALEAANBIEDINGENCADEAUTIPS

Rock ’n Roll 39-59

Van €55,—

Nu voor

€19,99

Van €24,95

Nu voor

€9,99

Van €29,90

Nu voor

€9,99

7000 jaar

Van €50,—

Nu voor

€19,99

Elias Canetti

Van €44,95

Nu voor

€19,99

Van €59,90

Nu voor

€29,99

Van €14,95

Nu voor

€6,99

Biblica Atlas van de Bijbel

Een bijzonder kerstcadeau. Deze indrukwekkende uitgave bevat 650 bijzondere illustraties en 125 exclu-sieve kaarten. Gebonden uitgave in cassette.

GESCHIEDENIS

Van €125,–

Nu voor

€49,99

€7,95

€8,99Vincent van Gogh

€8,99

Kolibries in de orenAnne TroelstraEen interessante verzameling van reisverhalen van natuurhisto-rici die laat zien hoe het politieke klimaat invloed heeft op hun verslagen.

REIZEN

100 wereldwonderenMichael Hoffman & Alexander KringsLaat u meenemen naar de mooiste wonderen van deze wereld. Geniet van fascinerende foto’s en de bijbe-horende beschrijvingen.

REIZEN

Laat dat een les zijnMarten ToonderEen prachtig koffietafel boek met alle verhalen van Olivier B. Bommel en zijn vriend Tom Poes.

STRIP

Leven als AmbachtCesare PaveseEen onmisbaar boek voor de vele liefhebbers van het tijdloze werk van Cesare Pavese.

LITERATUUR

Van €49,90

Nu voor

€19,99

Van €75,—

Nu voor

€39,90

Goedele Liekens haar seksbijbelGoedele LiekensDeze seksbijbel mag zeker niet ontbreken op uw nachtkastje.

SEKSUALITEIT

Van €34,90

Nu voor

€14,99

Van €19,95

Nu voor

€7,99

De Slegte Najaar 2011

De Slegte Najaar 2011

BoekenDeSlegte.com

3

Menno van den BosAmsterdam

Naast nieuwe titels, afgeprijsde boe-ken en tweedehands werken zijn nu ook elektronische boeken oftewel e-boeken te koop bij De Slegte. Daar-mee springt de boekhandel in op de toenemende vraag van boekenlief-hebbers met een e-reader of tablet.

Er lopen tegenwoordig immers steeds meer mensen met zo’n appa-raat onder de arm. De vraag naar e-boeken stijgt daardoor steeds sneller, merkte ook De Slegte. Meer en meer liefhebbers van digitale boeken hin-gen vragend aan de lijn bij de klan-tenservice van de boekhandel. Wan-neer kwamen die e-boeken er nou?

E-boekfans worden op hun wen-ken bediend met het gloednieuwe assortiment e-boeken op de website van De Slegte. Een hele reeks titels is daar eenvoudig online te bestellen. De mogelijkheden zijn eindeloos en zeer gevarieerd. Van Alle Verhalen van Edgar Allen Poe tot thrillers van Nicci French, van kookboeken tot een co-lumnbundel van Kees van Kooten: dankzij De Slegte zijn ze voortaan al-lemaal digitaal beschikbaar via de webwinkel. Waar de keuze ook op valt, bestellen is altijd even simpel. Na aanklikken en betalen van de ge-wenste titel kan er direct begonnen worden met lezen.

OpmarsHiermee springt De Slegte in een volop groeiende markt. Waar de ver-koop van reguliere, papieren boeken soms iets dreigt te stokken, lijkt de opmars van het digitale boek niet te houden. In de Verenigde Staten wordt nu al twee op de tien boeken bij grote uitgeverijen in digitale vorm verkocht. Bij ons stijgt de populari-

teit. In de eerste maanden na de in-troductie twee jaar geleden werden er al 60.000 exemplaren van verkocht. Dat aantal is sindsdien sterk ge-groeid, onder meer door de intro-ductie van de populaire iPad. Ver-wacht wordt dat het e-boek dit jaar definitief doorbreekt onder een groot publiek.

Er zitten dan ook voordelen aan digitale boeken. Wie in het bezit is van een e-reader of tablet heeft altijd en overal zoveel boeken als hij of zij wil bij zich, zonder een zware tas mee te hoeven sjouwen. Bovendien zijn e-boeken gemiddeld zo’n 20 procent goedkoper dan de papieren versie. Slechter voor het milieu is het ook niet: volgens wetenschappers schaadt een device voor e-boeken de natuur niet meer dan een flinke sta-pel papieren leesvoer.

Papier blijftDesondanks blijft het papieren boek onverminderd populair. Boekhan-del De Slegte verloochent zijn oor-sprong niet en probeert een zo breed mogelijk assortiment tweedehands en afgeprijsde boeken te voeren. Daarin laat de winkel de concurren-tie ver achter zich.

Als we het dan toch over milieu en ecologisch bewustzijn hebben: niets beter dan een tweedehands boek lezen. Geen papiervernietiging maar een nieuwe lezer die een boek hergebruikt. Of een boek via de ramsj een herkansing geeft.

ActieWilt u wel e-boeken lezen, maar heeft u nog geen e-reader of tablet in het bezit? Doe dan mee aan de iPad-actie via www.DeSlegte.com. U maakt dan elke week kans op een iPad 2.

De Slegte duikt volop in e-boeken#E-boeken Liefhebbers van digitale boeken kunnen hun hart nu ook ophalen bij De Slegte. Via www.DeSlegte.com kan iedereen zowel papieren als elektronische boeken bestellen.

Stapels boeken bij je hebben, maar geen zware tas sjouwen.

ILLU

STR

ATIE

: LU

MIN

E.N

L

€12,50

Nils Holgerssons wonderbare reisSelma LagerlöfHet bekendste boek van Nobelprijs-winnaar Selma Lagerlöf. Geschikt voor jong en oud. Mooie gebonden uitgave.

KINDERBOEK

Weg van de angst Rom MolemakerKleurrijk verhaal over Alwin en Soeten die een avontuurlijke reis maken. Vanaf ca. 12 jaar.

KINDERBOEK

Kom binnen in de kleine kerstboomKathryn SmitEen lief 3D boekje over de kerst. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK

Altijd heb ik wat te vieren André SollieVerzameling van verrassendeen humoristische gedichten. Vanaf ca. 7 jaar.

KINDERBOEK

Een verrassing voor Spuit ElfHarmen van StraatenBrandweerolifant Spuit Elf maakt een dag mee die hij nooit zal verge-ten! Vanaf ca. 4 jaar.

KINDERBOEK

Dikkie Dik ijspretJet BoekeDrie verhaaltjes over de lieve en ondeugende kat Dikkie Dik. Vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK

KaroefSandra LanzingEen mooi avonturenboek over draken, kastelen en prinsessen. Vanaf ca. 10 jaar.

KINDERBOEK

Luister en huiverMaria van Donkelaar & Martine van RooijenLekker griezelen voor het slapen gaan. Niet te griezelig maar precies goed. Vanaf ca. 6 jaar.

KINDERBOEK

Tien stoute katjes Mensje van Keulen & Jan JutteDit met Gouden Penseel bekroonde prentenboek bevat het gedicht van de tien stoute katjes in maar liefst twaalf talen! Vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK

Ole durftTanneke WigersmaEen ontroerend leesboekje over een dappere jongen en zijn emoties. Vanaf ca. 10 jaar.

KINDERBOEK

Beer in de klasSelma NoortEen vrolijk boekje over Beer die in de klas woont. Vanaf ca. 4 jaar.

KINDERBOEK

Van €16,99

Nu voor

€5,99

Van €12,95

Nu voor

€5,99

Beroemde kunstenaarsCharlie Ayres Laat uw kind kennismaken met het werk en het leven van 20 beroemde kunstenaars. Rijk geïllustreerd. Vanaf ca. 12 jaar.

KINDERBOEK

Een huis voor muisJean-Côme Noguès en Anne VelgheMuis maakt een hele hoop avontu-ren mee als hij op zoek gaat naar een nieuw huis. Vanaf circa 3 jaar.

KINDERBOEK

Het rijk van heen en weerWim HofmanEen avontuurlijk boekje over Lusje en Fup. Vanaf ca. 9 jaar.

KINDERBOEK

KINDERBOEK

De baas van alles Bart MoeyaertWanneer de kat een sluiptocht door de nacht maakt komt hij in gesprek met andere dieren. Vanaf ca. 8 jaar.

Van €9,95

Nu voor

€4,99

Van €10,95

Nu voor

€4,99

SPECIALEAANBIEDINGENKINDERBOEKEN

Van €12,95

Nu voor

€5,99

Van €18,50

Nu voor

€7,99

Nils Holgerssons Nils Holgerssons

Van €34,90

Nu voor

€8,99

Van €15,90

Nu voor

€6,99

Van €18,50

Nu voor

€7,99

Van €13,95

Nu voor

€5,99

Beroemde

Van €19,95

Nu voor

€8,99

Van €5,99

Nu voor

€2,99

SPECIALE ACTIEKINDERBOEKEN

U ontvangt het

goedkoopste

boek gratis.

2+1GRATIS

U ontvangt het U ontvangt het U ontvangt het U ontvangt het

goedkoopste goedkoopste goedkoopste

U kunt een combi natie

maken van 3 ver-schillende titels uit deze actie.

Van €14,95

Nu voor

€6,99

Een verrassing

€4,99

€4,99

Wat denk jij?G. BouletDit boek beantwoordt vragen waar grote mensen geen antwoord op kunnen geven. Vanaf ca. 10 jaar.

KINDERBOEK

Hoera, we gaan knutselenAnna Llimos PlomerMet dit boek knutsel je de mooiste dingen: van aapjes tot maanraket-ten! Vanaf ca. 4 jaar.

KINDERBOEK

Het stoere jongens-kleurboekEen vermakelijk kleurboek voor stoere jongens.

KINDERBOEK

Mijn klokA. GrootenMet dit boekje leert uw kind spelenderwijs klok te kijken. Vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK

Van €9,95

Nu voor

€3,99

Het vrolijke meisjes kleurboekKleuren is nog nooit zo leuk geweest met dit zoete kleurboek.

KINDERBOEK

Van €17,95

Nu voor

€6,99

De Slegte Najaar 2011

De Slegte Najaar 2011

BoekenDeSlegte.com

5

Redactie cultuurAmsterdam

De kat heeft menig kinderboeken-schrijver geïnspireerd. Zo waren er die beroemde katten met hun kle-dingstukken: de gelaarsde uit het sprookje van Charles Perrault of Dr. Seuss’ Cat in the Hat, die veel jonge kinderen heeft geholpen met leren lezen.

Maar ook dichter bij huis zijn er veel kinderboeken met katten in de hoofdrol. Zo gaat Jet Boekes oranje allemansvriend Dikkie Dik al jaren mee. De grote rode kater beleefde

vele avonturen, steeds weer goed voor een mooi prentenboek. Wil je weten wat hij in deze tijd van het jaar zoal uitvoert? In het boek Dikkie Dik IJspret staan drie verhalen waarin de grote rode kater winterse capriolen uithaalt.

Gevaarlijke stuntsNiet alle fictiekatten zijn echter zo lief als Boekes Dikkie Dik. Het stel uit het boek van Mensje van Keulen en Jan Jutte bijvoorbeeld. In Tien stoute katjes kun je in versvorm lezen hoe tien van Dikkie Diks ondeugende soortgenoten gevaarlijke stunts uit-

halen, zoals met stenen spelen, of een hond te lijf gaan. Telkens valt er een af. Totdat er geen enkel katje meer over is.

Tja, katten gaan nu eenmaal graag op avontuur. Zo ook de protagonist in het glow-in-the-dark prentenboek van Bart Moeyaert; De baas van alles. Deze filosofische fabel gaat over een eigenwijze kat die een hond ontmoet die zit vastgebonden aan een boom en zegt dat hij op zijn baasje wacht, iets wat de kat maar moeilijk vindt om te begrijpen. In zeven nachtelijke zoektochten gaat zij op zoek naar antwoorden, ontmoet daarbij inte-

ressante figuren en leert ook nog eens een wijze les.

Geen kattenmens? Geen zorgen, er zijn bij De Slegte genoeg boeken met andere dieren in de hoofdrol. Een huis voor muis van Jean-Come No-gues en Anne Velghe bijvoorbeeld, of Beer in de klas van Selma Noort, echte voorleesboeken waar je ook nog iets van leert. Je ziet, kinderboekenschrij-vers houden van dieren. En wie Nils Holgerssons wonderbare reis, het boek van Nobelprijswinnaar Selma Lager-löf heeft gelezen, weet als het goed is dat je de dieren maar beter te vriend kunt houden.

Poezenproza voor kids

#Kinderkattenboeken Dikke, stoute en filosofische katten spelen de hoofdrol in veel van de bambiniboeken van De Slegte. Maar wat moet die muis daar?

Colofon

Deze advertentiespecial is een samenwerking tussen De Slegte en Dagblad De Pers.

Redactie: Dirk Koppes, Menno van den Bos, Anne-Martijn van der KaadenVormgeving: Derk RenemanBeeldredactie: Helen Hissink, Miriam van ’t HekCoördinatie: Romke SpierdijkDruk: Dijkman, Diemen

#VerkopenLever je boeken in en ontvang direct contant geld aan de kassa.

Koen van HeesGroningen

Wist je dat je ook boeken aan De Slegte kunt verkopen? Onze inkopers heb-ben altijd interesse in een goed boek. Dat geldt natuurlijk ook voor je stu-dieboeken. Het grote voordeel: je weet meteen wat je ervoor kunt krijgen en, als je akkoord gaat met het bod, krijg je het geld direct contant aan de kassa.

1. Kijk op DeSlegte.comOp DeSlegte.com/onze-winkels staat per winkel van De Slegte aangegeven welke boeken we graag willen hebben en welke we niet meer inkopen.

2. LangskomenJe biedt je boeken aan bij onze inko-pers op de tweedehandsafdeling. Als het om een grote hoeveelheid boeken gaat, kan een van onze inkopers ook bij je thuis langskomen.

3. Ingaan op het bodOnze ervaren inkopers vertellen je graag of ze de boeken kunnen gebrui-ken en welke bedrag ze ervoor kunnen bieden. Denk er wel aan een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en je moet 18 jaar of ouder zijn. Accepteer je het bod, dan krijg je een inkoop-bon.

4. Contant geld bij de kassaDeze inkoopbon verzilver je aan dekassa. Als het om een groot bedrag gaat, wordt het overgemaakt.

Ook boeken komen graag terug bij De Slegte

Geen kattenmens? Er zijn genoeg andere dierenboeken.

€12,95

€4,99

€4,99

JET BOEKE / GOTTMER UITGEVERSGROEP

De prins op het verkeerde paard Jill MansellIn deze vrolijke roman steekt Jill Mansell het verhaal van Romeo en Julia in een modern jasje.

ROMAN

Smak Nick HornbyEen onroerend verhaal over de in-grijpende gebeurtenissen die toe-komstig tienervader Sam staan te wachten.

ROMAN

Het verloren continent Bill BrysonDit boek van Bryson geeft een zeer goed beeld van het hedendaagse Amerika.

ROMAN

OVER LITERATUUR

StoringMarga MincoBundel korte verhalen over nood -lot en herinnering. Minco laat de oorlogsjaren vaak zijdelings terug-komen.

ROMAN

Het spinsel van de eenzaamheid / van de hand in de tandPaul AusterTwee autobiografische verhalen van de schrijver Auster. Meeslepend en glashelder geschreven.

ROMAN

Van €12,50

Nu voor

€5,99

Duivels F.M. DostojevskiMet Duivels is Dostojevski op het hoogtepunt van zijn literaire loop-baan gekomen. Gebonden boek in cassette, een prachtige uitgave uit de Gouden reeks.

ROMAN

Van €54,95

Nu voor

€24,50

ROMAN

De heer Cevdet en zonen Orhan PamukDe debuutroman van de Turkse schrijver Pamuk waarin de contro-verse tussen traditie en moderniteit goed beschreven wordt.

Van €29,95

Nu voor

€11,99

SPECIALEAANBIEDINGENCADEAUTIPS

Van €17,50

Nu voor

€11,99

Storing

Van €10,—

Nu voor

€4,99

De criticon of de kunst van het levenBaltasar GraciánEen collector’s item voor liefhebbers van filosofie. Mooie gebonden uit-gave uit de Gouden reeks in cas-sette.

ROMAN

Van €56,50

Nu voor

€24,50

Verdwaald gezinJan SiebelinkTragische roman over een verscheurd gezin dat gevangen wordt genomen door hun eigen angsten.

ROMAN

Van €7,95

Nu voor

€3,99

Van €10, —

Nu voor

€3,99

De rode droomJ. BernlefRoman over twee oudere mannen die een onmogelijke werkelijkheid nastreven. Een boek over vriend-schap en de instorting van het com-munisme.

ROMAN

Publieke vijandenMichel Houellebecq & Bernard-Henri LévyEen mooi gebonden boek over een brievenuitwisseling tussen twee Franse intellectuelen die de lezer betrekt bij interessante maatschap-pelijke filosofische problemen.

De eeuwigheids-kunstenaarAbdelkader BenaliBenali schrijft met dit boekje een ode aan Harry Mulisch, aan literatuur en aan de eeuwige jeugd.

ROMAN

Een dode handPaul TherouxEen aanrader voor liefhebbers van het werk van Paul Auster. Het is een intrigerend boek over een land met vele gezichten.

ROMAN

De PGJef GeeraertsMisdaadroman waarin de procu-reur-generaal gechanteerd wordt door het Opus Dei.

SPANNING

Vader GoriotHonoré De BalzacEen klassieker. De rijke vermicelli-fabrikant Goriot wordt kaalgeplukt door zijn dochters die geobsedeerd zijn door geld en aanzien.

ROMAN

Van €22,50

Nu voor

€8,99

ROMAN

Van €19,90

Nu voor

€8,99

Van €12,50

Nu voor

€5,99

Van €15,–

Nu voor

€5,99

Van €14,90

Nu voor

€5,99

De rode droom

Van €18,95

Nu voor

€7,99

Alle verhalenEdgar Allan PoeDit prachtig uitgevoerde boek uit de Gouden reeks bevat alle verha-len van Edgar Allan Poe. Gebonden boek in cassette.

ROMAN

Van €69,99

Nu voor

€29,99

€4,99

De mond gesnoerdFrances FyfieldEen zeer succesvolle maar ijskoude strafadvocate berooft zichzelf van het leven. Waarom?

SPANNING

BloedproefMichael Baden & Linda KenneyDeze bloedstollende thriller van forensisch expert Baden en advo-cate Kenney lees je in één ruk uit.

SPANNING

HoogtelijnAnne HoltDetective die zich afspeelt in Noor-wegen. Dramatisch en met een onverwacht einde.

SPANNING

Onze Lieve Vrouwe van de pijnElena ForbesSpannende misdaadroman over de moord op een galeriehoudster met een geheim leven.

SPANNING

Van €19,90

Nu voor

€8,99

Van €19,90

Nu voor

€7,99

Van €18,90

Nu voor

€7,99

De beste van BaantjerAppie BaantjerExclusieve uitgave van drie delen over De Cock. Bevat ook een dvd met vier afleveringen van de serie.

SPANNING

De mond gesnoerd

Van €21,95

Nu voor

€8,99

De Slegte Najaar 2011

De Slegte Najaar 2011

BoekenDeSlegte.com

Na hypocrisie en praalzucht volgt bij Dostojevski revolutie.

7

Redactie LiteratuurAmsterdam

‘Iedereen weet wel ongeveer dat de fraaiste plaats ter wereld het Neder-landse stadje Vondervotteimittiss is,’ luidt de openingszin van het verhaal De duivel in de klokketoren. Edgar Al-lan Poe (1809-1849) in de rol van wereldreiziger. Verderop blijken de bewoners van het stadje Vondervot-teimittiss zuurkool met varkensvlees te eten, voortdurend pijp te roken en met een Duits accent te spreken. Duitsland, Nederland, Europa, het maakte de Amerikaan niet veel uit. Het oude continent met zijn vele burchten, kathedralen en spelonken vormde voor hem de ideale achter-grond om zijn duistere fantasieën op los te laten. Van Europa had hij geen verstand, maar de krochten der men-selijke ziel, daar hoefde niemand de Amerikaan iets over te vertellen.

Eigenhandig vond hij het griezel-verhaal, de detective en de oervorm van science fiction uit. Dankzij de prachtige uitgave van Alle Verhalen in de Gouden Reeks van Athenaeum-Polak & Van Gennep kan de lezer nu genieten van de veelzijdigheid van Poe. Er zijn weinig hedendaagse sus-penseschrijvers die zijn macabere De put en de slinger kunnen overtreffen. Steeds weer weet hij onze doodsangs-ten in onontkoombaar proza om te zetten. Of onze onweerstaanbare drang naar onze ondergang: zo pro-beert een arrogante prins tegen beter weten in in Het masker van de Rode Dood onder het masker te kijken van een geheimzinnige balgast, en pleegt in De zwarte kat de hoofdpersoon de ene gruweldaad na de andere onder het motto: ‘Wie heeft niet honderd-maal gemerkt dat hij een laaghartige of dwaze handeling verrichtte, om geen enkele andere reden dan dat hij wist dat hij het niet moest doen?’

DostojevskiF.M. Dostojevski schetst in zijn ro-man Duivels een fictief naamloos Russisch stadje halverwege de negen-tiende eeuw. De kleinburgerlijke in-

woners leven in een wereldje vol hy-pocrisie, schijn en praalzucht. Tot een aantal jongelingen onder de invloed raakt van hoofdpersoon Nikolai Sta-vrogin. Hij hitst een handjevol anar-chistische jongeren op om de revolu-tie voor te bereiden. Gevolg: doden en afgebrande panden.

Dostojevski beschikte over een vooruitziende blik over de strijd tus-sen verschillende maatschappelijke groeperingen. Maar wat Duivels tot een tijdloos document maakt, is Dostojevski’s inzicht in de terroristi-sche ziel. Uiteindelijk blijkt de groep uit vijf leden te bestaan: sjoemelaars, fantasten en losers. Meesterlijk is zijn portret van de schrandere Pjotr Ver-chovenski, die altijd een mooie theo-rie klaar heeft, maar die uiteindelijk vooral zijn eigen hachje redt. Een ge-wetenloze conformist die altijd weet waar hij zijn voordeel kan halen. Dui-vels is een anti-nihilistisch pamflet dat je ademloos in een ruk uitleest.

GraciánBaltasar Gracián (1601-1658) be-looft geluk en heil in zijn De Criticon of de kunst van het leven, maar bij de Spaanse jezuÏet moet je daar wel wat voor doen. Vooral je niet overgeven aan de menselijke lusten en een chris-telijk leven leiden. Maar voor het zo-ver is, laat Gracián eerst al die verlok-kingen de revue passeren in zijn De Criticon. De wijze Critillo gaat samen met de naïeve Adrenio op zoek naar zijn verdwenen geliefde. Onderweg bezoeken ze de meest bizarre oorden en ontmoeten de dames Leugen en Politiek, de gezusters Vleierei en Boosaardigheid en nog veel meer. Het pad is lang, de valkuilen diep en de menselijke dwaasheid oneindig. Ga behoedzaam door het leven, waarschuwt Gracián in De Criticon, en misschien zul je het geluk vinden.

Edgar Allan Poe: Alle VerhalenF.M. Dostojevski: DuivelsBaltasar Gracián: De criticon of de

kunst van het levenDeze uitgaven zijn nu extra voordelig verkrijgbaar bij De Slegte.

Gouden toppers die nooit vervelen#GoudenReeks De demonen van de ziel kunnen alleen bestreden worden met de grote werken van de literatuur. Edgar Allan Poe doorgrondde onze angst, Dostojevski onze terroristische neigingen en Gracián onze vleselijke lusten.

Vincent Price (met masker van Peter Lorre) in verfilming uit 1962 van Edgar Poes verhaal De Zwarte Kat . FOTO: MGM

€9,99

SpecerijenJane LawsonDit boek is een rijke inspiratie voor elke keuken en bevat meer dan 250 recepten. Daarnaast staat het vol met interessante wetenswaardigheden over specerijen.

KOKEN

RauwLyndsay & Patrick MikanowskiDit boek bespreekt de kunst van het rauw koken. Van sashimi tot carpac-cio, alles komt langs.

KOKEN

De aardappelLyndsay & Patrick MikanowskiLaat je inspireren door de meest verrassende aardappelgerechten. Alle aardappelsoorten komen aan bod.

KOKEN

WijnAndré DominéDeze zeer uitgebreide en chic uit-gevoerde wijngids is een must have voor elke wijnliefhebber. Gebonden uitgave.

KOKEN

De smaak van chocoladeStéphan LagorceEen toegankelijk boek over het proeven van Chocolade. Daarnaast bevat het boek 40 chocolade-recepten.

KOKEN

Altijd feestDenise HarskampDit vrolijke kookboek staat vol met heerlijke recepten voor de feestda-gen

KOKEN

Handboek kooktechniekenJeni Wright & Eric TreuilleDit boek onthult alle geheimen uit de kookwereld. Een standaardwerk dat in iedere keuken hoort te staan.

KOKEN

Chef de cuisine boek-boxMaak gemakkelijk en snel heer-lijke gerechten met dit boek en bijbehorende accessoires.

KOKEN

PatisserieChristophe FelderHet ultieme handboek voor de amateur en professionele patissier. Met 210 smaakvolle recepten en 3200 stap-voor-stap foto’s.

KOKEN

Amuse de luxe boek-boxEen luxe cadeaubox met 40 recepten, 6 amuseglaasjes, 6 amuselepels en 2 serveerschaaltjes.

KOKEN

De wereldkeukenMet dit boek maak je een culinaire wereldreis. Geniet van alle bekende en onbekende recepten.

KOKEN

The Painter, the Cook and the art of cucinaAnna del Conte & Val ArcherLaat je meenemen naar de meest bij-zondere plekken van Italië, gepaard met de heerlijkste recepten. Engelstalige editie.

KOKEN

Het onderste uit de panTamasin Day-LewisEen geweldig boek voor een budget-maaltijd. Maak van kliekjes een topmaaltijd.

KOKEN

Kookschrift voor de feestdagenYolanda van der JagtMooie, lekkere en makkelijke recepten voor de feestdagen.

KOKEN

Lyndsay & Patrick

Van €24,95

Nu voor

€9,99

Van €24,95

Nu voor

€9,99

KOKEN Van €24,95

Nu voor

€8,99

De smaak van

KOKEN

1001 cupcakesSusanna TeeKookboek met 1001 recepten voor cupcakes, koekjes, brownies, gebakjes en andere zoete lekkernij.

Van €22,50

Nu voor

€9,99

SPECIALEAANBIEDINGENKOOKBOEKEN

Van €14,95

Nu voor

€5,99

Van €22,50

Nu voor

€9,99

DE

SLEGTE

.COM

Tweedehands

boeken, afgeprijsde

boeken, studie boeken,

nieuwe boeken &

antiquariaat

boeken, afgeprijsde boeken, afgeprijsde

boeken, studie boeken,

Méér dan 650.000 boeken

online en onmiddellijk

leverbaar

DEDE

nieuwe boeken & nieuwe boeken &

Nieuwe boeken GRATIS thuisbezorgd

DE SLEGTEONLINE

Specerijen

€9,99

€9,99

€14,95

€29,99

€9,99

€19,99

Patisserie

€39,95

€17,95

€12,99