De opkomst van de Messenger Deel 2

download De opkomst van de Messenger Deel 2

If you can't read please download the document

Embed Size (px)

Transcript of De opkomst van de Messenger Deel 2

Opkomst van de MessengersDeel 2

Wat is een messenger...1 op 1 of met een groep. Een app waar directe communicatie voorop staat.

Dimitry Vleugel

DIM

MarketingmanagerHonor (Huawei)

Wanneer is een product een succes ...of iig veelbelovend porno en ..pauze. gebruikt mijn moeder het...kijk..selfie

Opkomst van de MessengersDeel 2

Wat is een messenger...1 op 1 of met een groep. Een app waar directe communicatie voorop staat.. Waarom? 2014 bekeek ik de messener vanuit het gebruikersperspectief. Nu, vanwege mijn functie, vanuit het zakelijk perspectief. Ik zie en ervaar dat de jongere doelgroep niet zo makkelijk meer te bereiken zijn als vroegah... Men leeft vanuit de WA en consumeert veel minder content dan andere leeftijdsgroepen en deelt ook veel minder content dan andere leeftijdsgroepen.

Voor 50%is de messenger de meest gebruikte app

Onderzoek 100+ mensen verspreid via mijn eigen netwerk. Hoofdzakelijk de relatie bekeken Messenger en Social Media. Dit cijfer is aan de lage kant ...mijn netwerk is heel erg social minded dus zal eerder andere apps openen.

Voor 75%is WhatsApp de Nr.1 messenger.Facebook Messenger als de Nr.2

Ook hier: Cijfer zal in een onderzoek dat breder is uitgevoerd hoger zijn. De opkomst van Facebook Messenger is wel opmerkelijk te noemen. Loskoppelen is een goede keuze geweest van Facebook...

Men heeft gemiddeld 5groepsgesprekken

Groepsgespekken zijn de nieuwe sociale netwerken. Maar in dit nertwerk ontbreekt een belangrijk punt en dat is de mogelijkheid om laagdrempelig andere mensen toe te voegen. De enige manier waarop dat kan is dat de toe te voegen persoon in de telefoon staat van een van de deelnemers en toegevoegd moet worden door een van de deelnemers. Dus de drempel is ontzettend hoog om binnen te komen. Gemiddeld zijn er dus 5 groepsgesprekken per messenger actief. Uitschieters waren 0 en 30.

"Ik ga steeds minder sociale media gebruiken zoals Facebook en Twitter en steeds meer messengers zoals WhatsApp"

Ja 30%

Stelling die ik graag wil bewijzen of bespreken is dat 3 op de 10 vind dat ook en beseft dat dus ook.en dat is een ongoing proces van openbaar naar gesloten. Van bereikbaar naar onbereikbaar.

"Ik ga steeds minder sociale media gebruiken zoals Facebook en Twitter en steeds meer messengers zoals WhatsApp15-20 jr: Ja 83% Gem. 10 groepsgesprekken

Belangrijke vondst in het onderzoek is dat de doelgroep 15-20 een heel ander beeld laat zien. Meer dan 80 procent van deze club is het met de stelling eens. En dat vertaald zich ook in het aantal groepsgespekken dat ze hebben. Is namelijk 2 x zo veel dan gemiddeld. De groepen nemen de functie over van het social netwerk...

Stelling:De gebruiker verstopt zich steeds meer in de messenger

Sociaal Media gebruik neemt af. Men vesrtopt zich in de apps en communiceert er daar op los. Bedrijven hebben zo minder grip op de opgroeiende doelgroep. Hoe gaan we deze groep met mensen bereiken.

WhatsAppvsWeChat

Ik ben niet zo een fan van WA. Het werkt prima is tegenwoordig redelijk veilig en doet wat het moet doen. Maar de belofte van Koun (oprichter) om niks met advertentieste doen zit mij als marketeer wel erg dwars. Het is Ford KnoxVandaag wil ik WA vergelijken met WeChat, een chinese messenger die enorm aan het groeien is en zich op een hele andere manier ontwikkeld.

WhatsApp

Facebook (4)

Instagram/FB Messenger

WeChat

Tencent(5)

50% Kik

Facebook is machtig .. Wat was het record aan berichten ooit verstuurd op 1 dag.. 64 miljard. Foto gaan bijna allemaal via het netwerk van FB bedenk eens Insta, FB en Messenger en WA. Contextuele tool en daar is zoveel informatie uit te halen.

Vertel over mijn werk en hoe belangrijk het is. De Chinees is continu bezig met zijn messenger maar dan ook continu. Ik werk binnen een Chinees bedrijf en hier word alles maar dan ook ALLES besproken via de messenger. 24/7m, en je moet het lezen anders loop je achter. Sta op een afspraak en er is niemand en was afgesproken i de messenger Bedrijfsaccounts. Moments is Twitter. maar dna veel gecontroleerder

WeChat verbruikt 4,2% van alle mobiele data in ChinaWeChat city servicesWeChat paymentsWeChat groupsWeChat Business accounts

QR codes zijn erg belangrijk voor de chinezen.

WhatsApp600 mln900 mln

WeChat350 mln600 mln

Verdiensten per gebruikerWhatsApp$ ?,-WeChat$ 2,50

Wat kunnen wij dan met WhatsApp?

Niks.Nada.Noppes

Focus op groei

3rd party mogelijk maar...

Er Ijn programma die op WA gebouwd zijn en vooral op de helpdesk feature. WA hoeft maar 1 ding te veranderen en je bent je model kwijt. Denk aan Twitter...alle kanalen stonden open maar werden gesloten toen er geld verdiend moest worden.

Wat kunnen/willen wij met een messenger

B2C messagingBedrijfsaccountsVirtuele goederenBetaalservice

WeChat doet 800 mln per jaar met virtule goederen en diensten

"WhatsApp zal eens geld moeten gaan verdienen. Welke vorm van advertenties of andere wijze van geld verdienen MAG van jou?

Virtuele goederen 70%Abonnement16%Banners of gesponsorde berichten14%

"Wat heb je per jaar over voor een messenger zonder storende advertenties en dergelijke ?

Ik betaal niks 27%Minder dan 1056%Tussen 11 en 3011%Meer dan 30 6%

75%stapt over op een andere messenger wanneer vrienden dat ook doen

Stelling:WhatsApp zet ons buitenspel, we kunnen alleen toekijkenzijn we niet beter af met WeChat?

Bedrijfsaccountsgrote kans voor ons

Messenger is intiemBinnen is BinnenEchte relatieAndere diensten vanuit relatie

met een messenger ben je echt intiem.. binnen in het hart van de consument. Hij/zij moet je echt toelaten permissie geven en dan kun je communiceren.Het gaat om het bouwen van die relatie, een band creeren en costumer loyalty opbouwen.

#thankyoufication

Twitter: @dimInstagram: @dim_nlFacebook: dimmenSnapchat: dim_nl06 48 33 42 02dim@dimmen.nu