de Langstraat Bruist maart 2013

36
GROENE VINGERS VROUWEN EN KLUSSEN MAART 2013 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL DE AMERSTREEK/DE LANGSTRAAT COMBI

description

de Langstraat Bruist maart 2013

Transcript of de Langstraat Bruist maart 2013

Page 1: de Langstraat Bruist maart 2013

groene vingers

vrouwenen klussen

maart 2013 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nlde amerstreek/de langstraat COMBI

Page 2: de Langstraat Bruist maart 2013

Grote Markt 45 4811 XP BredaTel. 076-5139545

Openingstijden:ma/di/wo/zo 12.00 tot 22.00 uur do/vr/za 12.00 tot 22.30 uur feestdagen 12.00 tot 22.30 uur

Voor meer informatie over traditionele Thaise massage of het maken van een afspraak, bel 0416-312806 of 06-30727313, www.dao-ruang.nl Heistraat 38, Sprang-Capelle

Doa Ruang

Page 3: de Langstraat Bruist maart 2013

STARLOOK

Bruisende zaken:

Bedrijf: kapsalon Starlook Kerkstraat 38, Loon op Zand Tel. 0416-795172eigenaresse: Lajan www.kapsalonstarlook.nl

Wat heeft kapsalon Starlook haar klanten te bieden?“Starlook is een gezellige en trendy kapsalon uit Loon op Zand met een groot aantal mogelijkheden met betrekking tot haarverzorging. Onze allround gediplomeerde kapsters knippen alle denkbare dames- en herenkapsels. Van supermodern tot mooi klassiek. Ook voor zaken op het gebied van nagels, epileren & visagie zit je bij Starlook helemaal goed. Van nagels lakken, manicure, uitgebreide handmassages, speciale shellac tot epileren met een touwtje, bij ons kan het allemaal!”

op welke doelgroep richten jullie je?“Onze ervaren scharen en de kapsters die deze

hanteren kunnen elke haarstijl knippen, wassen,

kleuren en verzorgen. Kinderen en volwassenen, kort

en lang haar, voor iedereen en voor alle haarsoorten

hebben wij een grote diversiteit aan mogelijkheden.

Wij kunnen elk haartype van een professionele

knipbeurt voorzien. Daarnaast kleuren en wassen

onze deskundige vakmensen het haar volgens de

meest recente technieken en met de beste en meest

exclusieve producten.”

Welke trends op gebied van nagels zien we dit voorjaar voorbijkomen?“Helemaal hip blijft de inmiddels bekende shellac. Deze lak

wordt, net als gewone nagellak, met een kwastje aangebracht

en wordt uitgehard onder een speciale UV-lamp. De shellac is

flexibel en ziet er zeer natuurlijk uit. Daarnaast biedt het ook een

sterke, natuurlijke bescherming voor je nagels. Het resultaat:

veertien dagen lang een fantastische hoogglans.”

3

Page 4: de Langstraat Bruist maart 2013

Inhoud

  strakke billenOns doel: over 10 maanden weer strak in ons vel zitten. Deze maand gaan we met de billen aan de slag, want daar zijn maar weinig mensen tevreden over. Daar komt vast verandering in met deze pittige oefening. Doe jij mee?

STraKKemissie

eigenaar en personal Trainer Jeroen pörtzgen en mede-eigenaar Carol pörtzgen weten precies hoe we die paar centimeter te veel kunnen wegsporten! StrongSports werkt met gediplomeerde en ervaren trainers en specialisten. Met nieuwe en innovatieve trainingsmethodes veranderen zij jouw body in het beste wat het kan zijn. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, scheur deze pagina dan elke maand uit het magazine en ga thuis aan de slag.

neem voor meer informatie of een gratis proefl es van 30 minuten contact op met:strongsPortsreigersbosweg 145144 Ma WaalwijkTel. [email protected]

kaarsrecht Neem in iedere hand een dumbell, of een ander voorwerp van ruim 1 kilo. Ga rechtop staan met de voeten op heupbreedte en je knieën licht gebogen. Houd je handen naast het lichaam. Span de bekkenbodem- en buikspieren aan, houd je schouders naar achteren en je borst naar voren. Dit is de beginpositie van de oefening.

Zorg voor een actieve houding.

stapsgewijsVanuit deze positie gaan we werken aan strakke billen. Doe een grote stap naar voren met je linkerbeen en plaats je knie boven de enkels. Breng je rechterknie naar de grond en houd je tenen onder je voet. Duw de billen naar achteren en verplaats het gewicht naar de hielen. Houd je rug recht en laat je handen met de dumbells langs je lichaam hangen. Rust even en blijf aan je ademhaling denken. Duw het lichaam weer omhoog en ‘stap het been weer bij’.

herhaal 10 x en wissel vervolgens van been. Doe totaal 2 sets.

6

12

11

2321

29

33

CoLofon

uitgever nederland Bruist C.V.

manager Marcel Bossers

office manager Marion schoonenberg

vormgeving & traffic nederland Bruist

eindredactie nederland Bruist

themateksten lon te Poel

acquisitie lindsey van Gils en Marcel Bossers

contact de amerstreek / de langstraat bruist

Oosterhoutseweg 91C, 4816 kC Breda

T 076-7115340, M 06-52318255

[email protected]

[email protected]

like ons op facebook.com/delangstraatbruist

contact hoofdkantoor

nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebruist.be

like ons op facebook.com/nederlandbruist

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2009 Nederland Bruist C.V. Merknaam de Amerstreek/de Langstraat is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.

Page 5: de Langstraat Bruist maart 2013

Terwijl de vogeltjes ontwaken, komt ook het buitenleven langzaam weer tot bloei: het is lente! Hoog tijd om de bloemetjes buiten te zetten en de tuin op te fleuren met leuk tuinmeubilair. In ons coverartikel ‘Tuintje, Boompje, Plantje’ op pagina 6 lees je hoe je dit doet.

Ook onze gadgetpagina verderop in dit magazine is helemaal afgestemd op het buitenleven. Maar wie hangt deze leuke vogelhuisjes eigenlijk op? Op de vraag wie er in huis het meest klust, steekt namelijk steeds vaker de vrouw des huizes haar hand omhoog. Bruist ging op onderzoek uit. Lees onze bevindingen in het artikel ‘Klus jij, of klus ik?’ op pagina 18.

Het interview van deze maand wordt ingevuld door Fien Peeters. Deze creatieve dame runt samen met haar man Galerie op 11 in Zundert. En zoals je van ons gewend bent, lees je ook in deze editie alles over de ondernemers bij jou in de buurt, hebben we een aantal leuke weetjes voor je op een rij gezet, is er voor de puzzelliefhebbers een prijs te winnen en creëer je strakke billen met de handige oefeningen van StrongSports op pagina 23.

Geniet van deze heerlijke maand.

Lente!

Bruisend de toekomst

tegemoetVeel leesplezier,Marcel Bossers

BaLLonVaarT!

LiKeWWW.faCeBooK.CoM/deLangSTraaTBruiST

en MaaK KanS op een

Page 6: de Langstraat Bruist maart 2013

TUINTJE, PLANTJEBOOMPJE,

Plan de campagneAls je eenmaal weet wat je wilt, is het handig om een plattegrond te maken. Zo kun je goed zien wat de beste plek is voor vaste planten, waar je de korte bloeiers neerzet en kun je inschatten hoeveel planten je moet kopen. Betrouwbare vaste planten zijn winterharde buxus, hosta’s, klimop en kleine blijvende coniferen. Handig, want deze kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Vul de groene planten aan met kleurrijke bloeiers. Geraniums, violen, fuchsia’s en petunia’s zijn een goede keuze. Ook mooi is een tuin in mediterrane sferen: olijfboompjes, oleanders, palmen en citrusboompjes voelen zich er tot november thuis. Daarna moeten ze vorstvrij overwinteren.

Ontgroening Zoals we weten roert maart zijn staart en kunnen we nog wel een aantal fi kse regenbuien verwachten. Leuk, dat mooie zitje in de tuin, maar hoe houd je het schoon? Zachthout (vuren, grenen) kun je beter niet schoonmaken met een hogedrukspuit. Daarmee beschadig je het meubilair. Na het schoonmaken kun je de meubels behandelen met lak, verf of een impregneermiddel. Dat gaat groei van schimmels tegen.

De vogeltjes ontwaken uit hun winterslaap en het buitenleven komt weer tot bloei: het voorjaar is begonnen! Haal de lente in je tuin met fl eurige bloemen, leuk tuinmeubilair en een eigen moestuin. Geen groene vingers? Creëer dan je ultieme tuin aan de hand van onze bruisende tips.

Een goed begin is het halve werk. Start met een grote schoonmaak. Gooi oude verdorde planten en bloemen in de groencontainer, maak het bruin uitgeslagen terras blij met een wasbeurt en geef je gras eens een fl inke oppepper met de juiste voedingstoffen. Je zult zien dat je tuin al snel een stuk rustiger oogt en er heel veel plek is voor nieuwe ideeën.

PLANTJE

Hardhout (teak, meranti, iroko) is heel makkelijk schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Heb je die niet? Dan kun je ook een mild sopje met groene zeep gebruiken. Kunststof af en toe met een harde borstel en een sopje van warm water en vloeibare zeep poetsen. Je kunt ook warm water met een schepje soda gebruiken. Wel even naspoelen met water. Tip: gebruik geen schuurmiddelen, want dan ontstaan er fi jne krasjes. Bamboe en rotan meubels maak je schoon met koud water met een schep zout erin. Voor extra bescherming kun je blanke lak voor buiten aanbrengen.

Dorstig groenZet planten altijd in potten met een gat in de bodem. Zet de pot daarna op een schaal om het overtollige water op te vangen. Zo heeft de plant een drinkvochtvoorraad en droogt de aarde minder snel uit.

Vers uit eigen tuin Wil jij deze zomer genieten van een maaltijd uit eigen tuin? Je tuin is de perfecte plek om allerlei lekkere dingen te laten groeien. Munt voor een beker verse muntthee, basilicum voor door de pasta en rozemarijn voor bij de ovenaardappeltjes. Je kunt zelf zaaien, maar er zijn ook handige kant-en-klare potjes te koop. Ook groenten en fruit kun je prima in bakken kweken. Er zijn ook mini-kassen verkrijgbaar. Handig om klein fruit, waar vogels dol op zijn, te beschermen.

veel tuinplezier!

Bee

ldm

ater

iaal

: Per

scen

trum

Won

en

6

Page 7: de Langstraat Bruist maart 2013

PLANTJE

Hardhout (teak, meranti, iroko) is heel makkelijk schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Heb je die niet? Dan kun je ook een mild sopje met groene zeep gebruiken. Kunststof af en toe met een harde borstel en een sopje van warm water en vloeibare zeep poetsen. Je kunt ook warm water met een schepje soda gebruiken. Wel even naspoelen met water. Tip: gebruik geen schuurmiddelen, want dan ontstaan er fi jne krasjes. Bamboe en rotan meubels maak je schoon met koud water met een schep zout erin. Voor extra bescherming kun je blanke lak voor buiten aanbrengen.

Dorstig groenZet planten altijd in potten met een gat in de bodem. Zet de pot daarna op een schaal om het overtollige water op te vangen. Zo heeft de plant een drinkvochtvoorraad en droogt de aarde minder snel uit.

Vers uit eigen tuin Wil jij deze zomer genieten van een maaltijd uit eigen tuin? Je tuin is de perfecte plek om allerlei lekkere dingen te laten groeien. Munt voor een beker verse muntthee, basilicum voor door de pasta en rozemarijn voor bij de ovenaardappeltjes. Je kunt zelf zaaien, maar er zijn ook handige kant-en-klare potjes te koop. Ook groenten en fruit kun je prima in bakken kweken. Er zijn ook mini-kassen verkrijgbaar. Handig om klein fruit, waar vogels dol op zijn, te beschermen.

veel tuinplezier!

Bee

ldm

ater

iaal

: Per

scen

trum

Won

en

7

Page 8: de Langstraat Bruist maart 2013

Franchisenemers gezocht Heb jij altijd al voor jezelf willen beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres.

Meer wetenBen je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak.

Tel. 06-34590975E-mail: [email protected]: www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

GROENE VINGERS

VROUWENEN KLUSSEN

MAART 2013 GRATIS MEENEMEN!WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

DE AMERSTREEK/DE LANGSTRAAT COMBI

Page 9: de Langstraat Bruist maart 2013

Heeft u gebitswensen?CDC Complete tandzorg in Best staat al jaren

bekend om hun ervaring in gebitsrenovaties

en cosmetische behandelingen. Kwaliteit,

persoonlijke begeleiding, sfeervolle ambiance

en hulp bij tandartsangst is waar het bij

CDC om gaat. Alles onder één dak voor

een snelle behandeling. Eenmaal door CDC

geholpen, wordt het gebit ieder half jaar

onder houden en geeft CDC garantie,

oplopend tot 10 jaar.

Nu met gratis

intake en narcose*

VOL=VOL* Kijk voor de voorwaarden van deze actie op onze website.

CDC... en u kunt weer lachen

De Rijn 15684 PJ Best

T 0499 - 37 88 25F 0499 - 32 94 66

[email protected]

Kijk op www.cdctand-

zorg.nl/acties en maak

deze maand alvast een

vrijblijvende afspraak.

Page 10: de Langstraat Bruist maart 2013

East meets West

Instituut voor Tacoyotrainingen

Peter en Annette van Broekhuizen

Heksenkring 10, 4823 JS Breda

Telefoon 076 - 54 11 552

www.tacoyobreda.nl

[email protected]

Weet je dat Tacoyo ...

• een training is met preventieve werking op nek-, schouder- en rugklachten en burnout.• een unieke combinatie is van inspanning en ontspanning• een goede manier is om alle spiergroepen ‘onderhanden’ te nemen• je houding en fi guur verbetert• je laat genieten van fantastische muziek• zorgt voor optimale vetverbranding• je vitaliteit verhoogt en een ontspannen gevoel geeft• trainen is in ‘gewone’ sportkleding die lekker zit• zorgt voor ontspannen nachtrust• je beter leert omgaan met stressvolle situaties!

Vraag nu 3 gratis proe� essen aan!

Page 11: de Langstraat Bruist maart 2013

Wat is typerend voor jullie werkwijze? “Typerend voor onze werkwijze is dat de klant bij ons centraal

staat. Door de persoonlijke aanpak en open sfeer creëren we een

gemoedelijke band met onze cliënten, om zo op een goede en

duidelijke manier te communiceren. Je en jij zullen eerder vallen

dan u.”

Welke tips hebben jullie voor het invullen van de belastingaangifte? “Zorg ervoor dat alles compleet is zodra je het formulier gaat

invullen. Niets is zo vervelend als onvolledige gegevens. Bij

twijfel adviseren wij mensen contact met ons op te nemen.

In een kort telefoongesprek wordt iemand wellicht nog attent

gemaakt op zaken die van invloed kunnen zijn op de aangifte.”

Wat hebben jullie klanten te bieden?

“Van BV tot ZZP’er, bij RoDru Administratie’s

maakt het geen verschil welke juridische vorm

een onderneming heeft. Ook de branche waarin

iemand werkzaam is, maakt voor ons geen

verschil. Hierdoor hebben wij dan ook een heel

divers klantenbestand. Een groot deel van onze

klanten bevinden zich in de gemeenten Den

Bosch, Oisterwijk en Waalwijk.”

Hoe is rodru administratie’s tot stand gekomen?“Mijn vader is dit bedrijf in 1985 vanaf de spreekwoordelijke zolderkamer gestart, waar hij voor een aantal klanten de administratie verzorgde. Al snel ontstond er een redelijk klantenbestand en besloot hij in 1993 in een groter pand 100% voor zichzelf verder te gaan.”

Bedrijf: rodru administratie’s BVTorenstraat 25b, drunenTel. 0416-374959eigenaar: ronald rovers www.rodru.nl

Bruisende zaken:

11

Page 12: de Langstraat Bruist maart 2013

CVnaam: fien Peeters

leeftijd: 51 jaar

geboortePlaats: breda

huidige woonPlaats: wernhout

burgerlijke staat: getrouwd

oPleiding: fien volgde haar oPleiding aan de academie voor schone kunsten te arendonk (belgiË). ze behaalde het diPloma finaliteit schilderen met een eervolle vermelding. vanaf 1995 werkte ze in het oPen atelier van de school voor eXPressie in roosendaal. drie jaar later volgde ze nog diverse masterclasses.

naam: fien Peeters

leeftijd: 51 jaar

geboortePlaats: breda

huidige woonPlaats: wernhout

burgerlijke staat: getrouwd

BruiSend/interview

“Als ik in de galerie aan het werk ben, voel ik me helemaal Fien”Al van jongs af aan zet Fien Peeters prikkels van buitenaf om in tekeningen, schilderijen en beelden. Het kunstenaarsleven is haar op het lijf geschreven. Anderhalf jaar geleden liet ze een langgekoesterde droom in vervulling gaan met de opening van haar eigen galerie: Galerie op 11. Bruist sprak Fien over haar werk, maatschappelijke invloeden en de waarde van kunst.

Waar komt de drang naar creativiteit vandaan?“Tekenen zat er al vroeg in. Die creativiteit heb ik van mijn moeder. Van borduren tot kaarten maken, ze kon het allemaal. Toch was tekenen tijdens mijn jeugd slechts een bijzaak. Het werk op de boerderij – waar ik samen met mijn ouders woonde – ging voor. er was eigenlijk weinig kunstzinnigs aan. Als het aan mijn ouders

Page 13: de Langstraat Bruist maart 2013

CVnaam: fien Peeters

leeftijd: 51 jaar

geboortePlaats: breda

huidige woonPlaats: wernhout

burgerlijke staat: getrouwd

oPleiding: fien volgde haar oPleiding aan de academie voor schone kunsten te arendonk (belgiË). ze behaalde het diPloma finaliteit schilderen met een eervolle vermelding. vanaf 1995 werkte ze in het oPen atelier van de school voor eXPressie in roosendaal. drie jaar later volgde ze nog diverse masterclasses.

naam: fien Peeters

leeftijd: 51 jaar

geboortePlaats: breda

huidige woonPlaats: wernhout

burgerlijke staat: getrouwd

BruiSend/interview

“Als ik in de galerie aan het werk ben, voel ik me helemaal Fien”Al van jongs af aan zet Fien Peeters prikkels van buitenaf om in tekeningen, schilderijen en beelden. Het kunstenaarsleven is haar op het lijf geschreven. Anderhalf jaar geleden liet ze een langgekoesterde droom in vervulling gaan met de opening van haar eigen galerie: Galerie op 11. Bruist sprak Fien over haar werk, maatschappelijke invloeden en de waarde van kunst.

Waar komt de drang naar creativiteit vandaan?“Tekenen zat er al vroeg in. Die creativiteit heb ik van mijn moeder. Van borduren tot kaarten maken, ze kon het allemaal. Toch was tekenen tijdens mijn jeugd slechts een bijzaak. Het werk op de boerderij – waar ik samen met mijn ouders woonde – ging voor. er was eigenlijk weinig kunstzinnigs aan. Als het aan mijn ouders

13

Page 14: de Langstraat Bruist maart 2013

had gelegen, had ik een andere opleiding gevolgd. Van kunst kon ik immers niet leven.”

Zijn ze daar op teruggekomen?“na het behalen van mijn diploma heb ik twee jaar achter elkaar een ontwerp gemaakt voor het Bloemencorso in Zundert. Toen mijn vader op zijn sterfbed lag, heb ik hem de maquette van mijn laatste ontwerp laten zien. De maquette droeg de titel ‘levensdans’ en gaf alle facetten van het leven weer. ‘Fien hier moet je iets mee doen’, waren zijn laatste woorden. na al die jaren gaf hij me toen de erkenning en waardering die je als dochter nodig hebt.”

je maakt tekeningen, schilderijen, beelden, ontwerpt theaterkleding en geeft tekencursussen en workshops. Is die veelzijdigheid ook terug te vinden in je persoonlijkheid? “Ja, ik denk het wel. Ik voel me vaak net een kameleon. Zodra ik met andere materialen werk, verander ik van kleur. Als ik in de galerie aan het werk ben, voel ik me helemaal Fien. Hier ben ik in mijn element, kan ik mijn creativiteit en inspiratie kwijt en met bezoekers praten over mijn grootste passies, schilderen en workshops geven. Daarnaast werk ik twee dagen per week op een kinderdagverblijf. Daar ben ik een andere Fien en draait het allemaal om de passie van de kinderen. Je zou kunnen zeggen

dat ik verschillende gezichten heb. Ik vind het leuk dat ik die veelzijdigheid steeds vaker kan laten zien.”

Probeer je met je werk in te spelen op maatschappelijke thema’s? “Ja, in zoverre dat ik geraakt kan worden door een fi guur. natuurlijk word ik door beelden op tv en afbeeldingen in tijdschriften en dergelijke geprikkeld, maar ik kan niet zeggen dat er altijd een thema aan mijn werk is gekoppeld. Misschien onbewust ook wel.”

Wat is voor jou de waarde van kunst en cultuur?Wat is voor jou de waarde van kunst en cultuur? “kunst en

“kunst en cultuur vormen de essentie van het leven”

cultuur vormen de essentie van het leven. Iedereen heeft zijn eigen talent. sommige mensen zijn zich er niet van bewust dat kunst en cultuur hun leven heel waardevol en fi jn kan maken. Ze lopen eraan voorbij en zeggen al snel dat ze niets met kunst hebben, terwijl ze niet in de gaten hebben hoe dichtbij de schoonheid van kunst daadwerkelijk is. Geregeld komen er bij ons studenten over de vloer die voor hun studie een opdracht moeten vervullen. Mijn dag is helemaal goed als ze ‘fl abbergasted’ het pand verlaten. Het is belangrijk dat er plekken blijven bestaan waar jongelui, maar ook ouderen kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van kunst. Waarom zou je op een vrije zondagmiddag een boswandeling maken als je ook bij ons binnen kunt lopen om te genieten en tot rust te komen!”

“Waarom word je in de kunstwereld pas serieus genomen als de vraagprijs uit een paar nullen bestaat?”

Is met Galerie op 11 een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden?“Mijn man en ik waren al

langer van plan om een eigen galerie te beginnen. Het pand waarin we nu zijn gevestigd, is het ouderlijke huis van mijn man. Het stond ruim een jaar te koop, toen we besloten om onze droom hier te verwezenlijken. Mijn zoon, die geboren is op elf november, opperde om het pand – gevestigd op nummer 11 – te openen op elf november 2011. een mooie datum voor een mooie droom.”

hoe zou je de doelgroep van je werk omschrijven?“De doelgroep van Galerie op 11 is heel breed. enerzijds kloppen grote bedrijven bij ons aan die op zoek zijn naar kunst, anderzijds heb je de dagjesmensen die zich laten overrompelen door alles wat er te zien is en uiteindelijk met een beeldje naar huis gaan. Daarnaast zijn er ook mensen die met een specifi eke opdracht op ons afstappen. Mijn doel is om kunst laagdrempelig te maken en te houden. Waarom word je in de kunstwereld pas serieus genomen als de vraagprijs uit een paar nullen bestaat? Op die manier wordt het een elitekwestie. Dat is niet wat wij met Galerie op 11 voor ogen hebben.”

galerie op 11exposeren?galerie op 11 is er ook voor andere kunstenaars. Sinds januari 2012 is het mogelijk om in de nieuwe galerie solo of in groepsverband te exposeren.

Workshops?Bij galerie op 11 is er de mogelijkheid om (meerdaagse) workshops te volgen. fien verzorgt 3d-workshops met gips en klei voor zowel kinderen als volwassenen. Leuk voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten of familie-uitjes! Sinds januari jl. kun je hier ook terecht voor de cursussen portret en model boetseren (4 tot 6 lessen).

galerie op 11Wernhoutseweg 11 4881 ga Zundert [email protected] www.fi enpeeters.nl

14

Page 15: de Langstraat Bruist maart 2013

had gelegen, had ik een andere opleiding gevolgd. Van kunst kon ik immers niet leven.”

Zijn ze daar op teruggekomen?“na het behalen van mijn diploma heb ik twee jaar achter elkaar een ontwerp gemaakt voor het Bloemencorso in Zundert. Toen mijn vader op zijn sterfbed lag, heb ik hem de maquette van mijn laatste ontwerp laten zien. De maquette droeg de titel ‘levensdans’ en gaf alle facetten van het leven weer. ‘Fien hier moet je iets mee doen’, waren zijn laatste woorden. na al die jaren gaf hij me toen de erkenning en waardering die je als dochter nodig hebt.”

je maakt tekeningen, schilderijen, beelden, ontwerpt theaterkleding en geeft tekencursussen en workshops. Is die veelzijdigheid ook terug te vinden in je persoonlijkheid? “Ja, ik denk het wel. Ik voel me vaak net een kameleon. Zodra ik met andere materialen werk, verander ik van kleur. Als ik in de galerie aan het werk ben, voel ik me helemaal Fien. Hier ben ik in mijn element, kan ik mijn creativiteit en inspiratie kwijt en met bezoekers praten over mijn grootste passies, schilderen en workshops geven. Daarnaast werk ik twee dagen per week op een kinderdagverblijf. Daar ben ik een andere Fien en draait het allemaal om de passie van de kinderen. Je zou kunnen zeggen

dat ik verschillende gezichten heb. Ik vind het leuk dat ik die veelzijdigheid steeds vaker kan laten zien.”

Probeer je met je werk in te spelen op maatschappelijke thema’s? “Ja, in zoverre dat ik geraakt kan worden door een fi guur. natuurlijk word ik door beelden op tv en afbeeldingen in tijdschriften en dergelijke geprikkeld, maar ik kan niet zeggen dat er altijd een thema aan mijn werk is gekoppeld. Misschien onbewust ook wel.”

Wat is voor jou de waarde van kunst en cultuur?Wat is voor jou de waarde van kunst en cultuur? “kunst en

“kunst en cultuur vormen de essentie van het leven”

cultuur vormen de essentie van het leven. Iedereen heeft zijn eigen talent. sommige mensen zijn zich er niet van bewust dat kunst en cultuur hun leven heel waardevol en fi jn kan maken. Ze lopen eraan voorbij en zeggen al snel dat ze niets met kunst hebben, terwijl ze niet in de gaten hebben hoe dichtbij de schoonheid van kunst daadwerkelijk is. Geregeld komen er bij ons studenten over de vloer die voor hun studie een opdracht moeten vervullen. Mijn dag is helemaal goed als ze ‘fl abbergasted’ het pand verlaten. Het is belangrijk dat er plekken blijven bestaan waar jongelui, maar ook ouderen kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van kunst. Waarom zou je op een vrije zondagmiddag een boswandeling maken als je ook bij ons binnen kunt lopen om te genieten en tot rust te komen!”

“Waarom word je in de kunstwereld pas serieus genomen als de vraagprijs uit een paar nullen bestaat?”

Is met Galerie op 11 een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden?“Mijn man en ik waren al

langer van plan om een eigen galerie te beginnen. Het pand waarin we nu zijn gevestigd, is het ouderlijke huis van mijn man. Het stond ruim een jaar te koop, toen we besloten om onze droom hier te verwezenlijken. Mijn zoon, die geboren is op elf november, opperde om het pand – gevestigd op nummer 11 – te openen op elf november 2011. een mooie datum voor een mooie droom.”

hoe zou je de doelgroep van je werk omschrijven?“De doelgroep van Galerie op 11 is heel breed. enerzijds kloppen grote bedrijven bij ons aan die op zoek zijn naar kunst, anderzijds heb je de dagjesmensen die zich laten overrompelen door alles wat er te zien is en uiteindelijk met een beeldje naar huis gaan. Daarnaast zijn er ook mensen die met een specifi eke opdracht op ons afstappen. Mijn doel is om kunst laagdrempelig te maken en te houden. Waarom word je in de kunstwereld pas serieus genomen als de vraagprijs uit een paar nullen bestaat? Op die manier wordt het een elitekwestie. Dat is niet wat wij met Galerie op 11 voor ogen hebben.”

galerie op 11exposeren?galerie op 11 is er ook voor andere kunstenaars. Sinds januari 2012 is het mogelijk om in de nieuwe galerie solo of in groepsverband te exposeren.

Workshops?Bij galerie op 11 is er de mogelijkheid om (meerdaagse) workshops te volgen. fien verzorgt 3d-workshops met gips en klei voor zowel kinderen als volwassenen. Leuk voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten of familie-uitjes! Sinds januari jl. kun je hier ook terecht voor de cursussen portret en model boetseren (4 tot 6 lessen).

galerie op 11Wernhoutseweg 11 4881 ga Zundert [email protected] www.fi enpeeters.nl

15

Page 16: de Langstraat Bruist maart 2013

Wilt u graag weten hoe een kunstgebit wordt vervaardigd

of wilt u meer informatie over het klikgebit? Kom dan naar onze

OPEN DAG OP ZATERDAG 9 MAART VAN 09.30 TOT 15.30 UUR. De koffie en een leuk presentje staan voor u klaar!

• U heeft een loszittend kunstgebit en/of wilt een nieuw kunstgebit

• U wilt meer weten over de implantaatgedragen prothese (klikgebit)

• Reparaties klaar terwijl u wacht (na telefonische afspraak)

• Behandelingen op afspraak

Lid van Organisatie Nederlandse Tandprothetici

Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV • Hertog Janstraat 1a • 5141 KJ Waalwijk • www.tppzembowicz.nl

Page 17: de Langstraat Bruist maart 2013

BruiSend/bezoek

Welke behandeling heb je ondergaan?“Omdat mijn huid wel een energieboost kon gebruiken, heeft Chantal voor de 24K Diamond Gold Magnetic Treatment gekozen. Ik heb me laten vertellen dat goud voor de huid werkt als een zeer krachtige antioxidant en de huid bovendien een onweerstaanbare, luxueuze en bovenal jeugdige sprankeling en glans geeft. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat rimpels, verslapping en stress aanzienlijk worden verminderd.”

Welke producten zijn er gebruikt?“Eerst is mijn gezicht, hals en decolleté gereinigd met Gold Foam en Gold Nutriv Lotion met goudvlokken, waarna mijn huid gepolijst is met de Diamond Peel. Hierna heeft Chantal de 24K Goldsheets – puur bladgoud – aangebracht en ingemasseerd met de Diamond Gold crème op basis van diamant, goud, zijde

“Na de lage temperaturen van afgelopen maanden kan mijn huid wel een oppepper gebruiken.

Ik ben dan ook ontzettend blij met de uitnodiging van Chantal om bij Beaunesse in Dongen een bruisend bezoek af te leggen.”

Leuk om te weten: je kunt bij Beaunesse ook terecht voor ontspannings- en sportmassages.

en parelpoeder. Na deze massage is mijn huid opnieuw in balans gebracht met een Goudmasker. De behandeling is afgesloten met de Addict of Essence en een ampul Beauty Gold serum met goud en hematite.”

Hoe heb je de behandeling ervaren?“Ik voelde me een rijk mens en ben blij dat ik dit heb mogen ervaren. Mijn huid voelt weer fris en energiek aan.”

“Kortom, ontspannen is goud!”Dominique

St. Josephstraat 183 | Dongen | Tel. 0162-317440 | www.beaunesse.nl17

Page 18: de Langstraat Bruist maart 2013

woef. een hond op de werkvloer zorgt voor minder stress, meer samenwerking en hogere arbeidsproductiviteit.Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. in China is geen afhaalchinees.de tijd wordt in je dromen niet versneld. als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eén op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. Mensen gapen sneller mee als de gaper een familielid is.iedereen kan op water lopen! als je het maar mengt met genoeg maïszetmeel. Baby’s die gezond eten hebben later een hoger iq. als je niest moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt.

diTJeSen/datjesARTIC DENTAL DONGENMARTIjN VERMEuLEN NAM AFGELOPEN JAAR DE TANDARTSPRAKTIJK VAN JOS KRIJNEN AAN DE PR. BERNhARDsTRAAT 25 IN DONGEN OVER EN HEEFT EEN DuIDELIJKE VISIE ALS HET GAAT OM DE KERNWAARDEN VAN ZIJN kLINIsCh TANDTEChNIsCh LABORATORIuM.

Zowel bij de uitstraling en klantvriendelijkheid als het personeel en de service dient men kwaliteit te ervaren en zorgt hij er hoogstpersoonlijk voor dat die hoge kwaliteitseisen gehaald worden. Of het nu gaat om implantaten, kroon- en brugwerk of gebitsprotheses, alles wordt met de nodige zorg in eigen laboratorium vervaardigd. Martijn: “Als een cliënt bij ons komt volgt er een intakegesprek en bekijken we samen met de cliënt wat de mogelijkheden zijn. Indien

nodig worden er afspraken ingepland met de tandarts.” Op deze manier kan Martijn Vermeulen naast de nodige vakkennis die hij en zijn team in de loop der jaren hebben opgebouwd een hoge kwaliteit garanderen.

Ervaar het ook door een afspraak te maken.Artic Dental is op maandag t/m donderdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur.

Ook op het gebied van vergoedingen van de zorgverzekering kan hij u goed adviseren. Vaak wordt er 75% van de kosten van een volledig

boven en/of onderprothese vergoed. kortom: het is duidelijk dat hier iemand aan het werk is met

een passie voor het vak.

Per 1 januari 2013 gelden de tandartstarieven

van 2011!!!

ARTIC DENTAL

PR. BERNHARDSTRAAT 25

5104 HC DONGEN

TEL. 0162-315066

waar vakkennis en service samengaan

Page 19: de Langstraat Bruist maart 2013

woef. een hond op de werkvloer zorgt voor minder stress, meer samenwerking en hogere arbeidsproductiviteit.Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. in China is geen afhaalchinees.de tijd wordt in je dromen niet versneld. als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. eén op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. Mensen gapen sneller mee als de gaper een familielid is.iedereen kan op water lopen! als je het maar mengt met genoeg maïszetmeel. Baby’s die gezond eten hebben later een hoger iq. als je niest moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt.

diTJeSen/datjes

19

Page 20: de Langstraat Bruist maart 2013

EEn vErtrouwdE naam voor EEn stijlvollE uitvaart

uitvaartzorg KoningVlierlaan 29 - 4907 AC Oosterhout - Tel. 0162 - 49 99 88

Mob. 06 - 25 06 22 54 - www.uitvaartzorgkoning.nl

lief! fietsenTrendy lifestyle fietsen & accessoires voor verschillende leeftijden

Tweewieler Service Adriaan Pelders VOFAndoornstraat 1A, 5143TA Waalwijk

0416-666580www.tweewielerservicepelders.nlinfo@tweewielerservicepelders.nl

‘like’ ons op www.facebook.com/AmerstreekBruist

Griekst restaurant

Onze keuken is 7 dagen per week geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur. Gasthuisstraat 53 - 5171GD Kaatsheuvel -Tel: 0416 272033

Page 21: de Langstraat Bruist maart 2013

Bruisende zaken:

Bedrijf: XSample postbus 294, Kaatsheuveleigenaresse: Vivienne Chavanuaanmelden klantenbestand en meer info opwww.monstermaatjes.nl

Welke merken verkopen jullie?“Het aanbod is ieder seizoen weer anders

afhankelijk van vraag, mode en aanbod. Vaste

merken waar we al jaren mee werken zijn:

Braend, Rehab, Greve, Roberto d’Angelo, Scapa,

Geox, Durea, Caprice, Rieker, Rohde, Le Coq,

Pantafolo D’oro, Renata, Pocco Pazza.”

Wanneer vindt de eerstvolgende verkoop plaats?“De eerstvolgende verkoop staat gepland op

vrijdag 29 maart van 13.00 tot 20.00 uur en

zaterdag 30 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Wie nog geen klant is, ontvangt vrijdag 29 en zaterdag 30 maart tegen inlevering van deze pagina 10% extra kassakorting.

Wat zijn monstercollecties? “Een monstercollectie is een voorbeeldcollectie

die op schoenenbeurzen in binnen- en buitenland

aan winkeliers of grootwinkelbedrijven getoond

wordt. Een inkoper/winkelier maakt hieruit

een (beperkte) keuze. XSample koopt de

monstercollecties vaak geheel op waardoor je als

klant uit een breed scala van modellen en kleuren

je keus kunt maken.”

op welke doelgroep richten jullie je? “Monstermaatjes.nl richt zich op consumenten

met de juiste schoenmaat. Voor dames maat 37/

37,5 / 38 voor heren 41 / 42 / 42,5 en kinderen met

schoenmaat 19 / 20-21 / 24 / 25 / 27 / 31 / 32 / 33.”

Wat is het verhaal achter monstermaatjes.nl?“Monstermaatjes.nl is de website van XSample en sinds 2001

gespecialiseerd in monstercollectie verkopen van meer dan 40

merklabels kinder-, dames- en herenschoenen. We bieden de

klant de nieuwste merkencollecties 40% tot 60% voordeliger t.o.v. de normale verkoopprijs. Naast de zes

korte verkoopmomenten voor de schoenmerken organiseren

we tevens twee tassenverkopen per jaar. De verkopen voor

Brabant vinden vanuit onze vaste locatie in Kaatsheuvel plaats.

Bovenverdieping, Hoofdstraat 47C (boven de Action).”

21

Page 22: de Langstraat Bruist maart 2013

  strakke billenOns doel: over 10 maanden weer strak in ons vel zitten. Deze maand gaan we met de billen aan de slag, want daar zijn maar weinig mensen tevreden over. Daar komt vast verandering in met deze pittige oefening. Doe jij mee?

STraKKemissie

eigenaar en personal Trainer Jeroen pörtzgen en mede-eigenaar Carol pörtzgen weten precies hoe we die paar centimeter te veel kunnen wegsporten! StrongSports werkt met gediplomeerde en ervaren trainers en specialisten. Met nieuwe en innovatieve trainingsmethodes veranderen zij jouw body in het beste wat het kan zijn. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, scheur deze pagina dan elke maand uit het magazine en ga thuis aan de slag.

neem voor meer informatie of een gratis proefl es van 30 minuten contact op met:strongsPortsreigersbosweg 145144 Ma WaalwijkTel. [email protected]

kaarsrecht Neem in iedere hand een dumbell, of een ander voorwerp van ruim 1 kilo. Ga rechtop staan met de voeten op heupbreedte en je knieën licht gebogen. Houd je handen naast het lichaam. Span de bekkenbodem- en buikspieren aan, houd je schouders naar achteren en je borst naar voren. Dit is de beginpositie van de oefening.

Zorg voor een actieve houding.

stapsgewijsVanuit deze positie gaan we werken aan strakke billen. Doe een grote stap naar voren met je linkerbeen en plaats je knie boven de enkels. Breng je rechterknie naar de grond en houd je tenen onder je voet. Duw de billen naar achteren en verplaats het gewicht naar de hielen. Houd je rug recht en laat je handen met de dumbells langs je lichaam hangen. Rust even en blijf aan je ademhaling denken. Duw het lichaam weer omhoog en ‘stap het been weer bij’.

herhaal 10 x en wissel vervolgens van been. Doe totaal 2 sets.

[OPEN]

Grotestraat 326

Waalwijk

tel. (0416) 35 25 52

www.in-dreams.nl

40 % korting op

deze overtrekken!

1 pers. van € 109,95 voor € 59,95

everdenBerg 5C, OOsterhOut teL. +31 (0)162-499383

www.anseLMOOMe.nL

anseLM OOMe interieurbetimmeringen

& meubelmakerij

Page 23: de Langstraat Bruist maart 2013

  strakke billenOns doel: over 10 maanden weer strak in ons vel zitten. Deze maand gaan we met de billen aan de slag, want daar zijn maar weinig mensen tevreden over. Daar komt vast verandering in met deze pittige oefening. Doe jij mee?

STraKKemissie

eigenaar en personal Trainer Jeroen pörtzgen en mede-eigenaar Carol pörtzgen weten precies hoe we die paar centimeter te veel kunnen wegsporten! StrongSports werkt met gediplomeerde en ervaren trainers en specialisten. Met nieuwe en innovatieve trainingsmethodes veranderen zij jouw body in het beste wat het kan zijn. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, scheur deze pagina dan elke maand uit het magazine en ga thuis aan de slag.

neem voor meer informatie of een gratis proefl es van 30 minuten contact op met:strongsPortsreigersbosweg 145144 Ma WaalwijkTel. [email protected]

kaarsrecht Neem in iedere hand een dumbell, of een ander voorwerp van ruim 1 kilo. Ga rechtop staan met de voeten op heupbreedte en je knieën licht gebogen. Houd je handen naast het lichaam. Span de bekkenbodem- en buikspieren aan, houd je schouders naar achteren en je borst naar voren. Dit is de beginpositie van de oefening.

Zorg voor een actieve houding.

stapsgewijsVanuit deze positie gaan we werken aan strakke billen. Doe een grote stap naar voren met je linkerbeen en plaats je knie boven de enkels. Breng je rechterknie naar de grond en houd je tenen onder je voet. Duw de billen naar achteren en verplaats het gewicht naar de hielen. Houd je rug recht en laat je handen met de dumbells langs je lichaam hangen. Rust even en blijf aan je ademhaling denken. Duw het lichaam weer omhoog en ‘stap het been weer bij’.

herhaal 10 x en wissel vervolgens van been. Doe totaal 2 sets.

23

Page 24: de Langstraat Bruist maart 2013

Drive in verhuurevents en Artiesten begeleiDingWesteinDe 505141 AD, WAAlWijktel. 06-13512513 tel. 06-15020630

[email protected]

PARODONTIUMhealth & care

Eerste Zeine 124a

5144 AM Waalwijk

Vanaf 2013 nieuw in Waalwijk

‘t Bezige bijtje

tel: 06-18203883www.tbezigebijtje.nl

• Scrap- en 3D materialen• Fournituren• Brei- en haakmaterialen• Verstelwerkzaamheden• Workshops

keizersdijk 584941 GG Raamsdonksveer

Bij Face 2 Face kunt u terecht voor de professionele behandeling van: Huidverjonging Acne, rocasea Shiatsu facelift massage Het verwijderen van steelwratjes, couperose, pigment etc.

Face 2 Face Professor Nolenslaan 95 5142 AG Waalwijk Tel. 0416 - 34 85 84 www.face2face-waalwijk.nl

Page 25: de Langstraat Bruist maart 2013

Bruisende zaken:

Bedrijf: Maxx ModeTramstraat 48a, dongenTel. 0162-317711eigenaren: gerry en Cindy oerlemans www.maxxmode.nl

Wat is het verhaal achter Maxx Mode?“Mijn dochter en ik vallen allebei in de doelgroep ‘een maatje meer’. We baalden ontzettend van het geringe aanbod aan kleding voor onze doelgroep en zeiden geregeld tegen elkaar: “Dat zouden wij beter kunnen.” Toen we hoorden dat het pand aan de Tramstraat te huur stond, hebben we besloten om onze grootspraak waar te maken. Binnen een maand was alles geregeld en in november 2010 openden we de deuren.”

Welke trend op het gebied van mode en accessoires gaan we komend voorjaar zien?“De nieuwe lente/zomercollectie past goed bij de reguliere

(maten)mode. Denk aan veel kleur en zachte, zwierige stoffen.

Uiteraard hebben we, zoals elk seizoen, ook dit voorjaar genoeg

zwart-wit in de collectie.”

op welke dagen is Maxx Mode geopend?“Onze winkel is op woensdag en donderdag geopend van 9.30

tot 17.30 uur, vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van

9.30 tot 17.00 uur. Daarnaast zijn wij ook te volgen via Facebook

en onze website en kunnen geïnteresseerden zich vrijblijvend

aanmelden voor onze nieuwsbrief.”

op welke doelgroep richten jullie je?“We richten ons op de volle vrouw die zich durft te laten zien.

We gaan niet voor een effen T-shirt, dat kunnen ze overal

krijgen. Met ons ruime assortiment richten we ons op jong en

oud, klein en groot.”

Welke merken verkopen jullie?“We zijn niet echt merkvast, maar

halen bij veel merken de krenten uit

de pap. Yoek, X-Two, Zhenzi, Melli

Mel, DNY en Studio zijn de meest

voorkomende merken die wij in onze

winkel hebben hangen.”

25

Page 26: de Langstraat Bruist maart 2013

ww

Koudbuffetbestellen is een onderdeel van Brabantland Catering uit het Brabantse Elshout.

De afgelopen jaren heeft een afdeling binnen ons bedrijf zich helemaal gespecialiseerd in het bereiden van koude buffetten op een ambachtelijke wijze. Alle ingrediënten worden, voor zover mogelijk, in eigen keuken bereid.Vooral de basis huzarensalade is inmiddels een begrip geworden in de hele omgeving. De opmaak gebeurt ook op een geheel eigen wijze, zeer mooi en heel gezellig. Kortom: de smaak, opmaak en beleving zijn zeer uniek.

Wij bieden de mogelijkheid om soep of een lekkere bavarois bij te bestellen zodat u een zeer compleet buffet voor uw eigen familie creëert.

Daarbij leveren wij als bedrijf een stuk service dat net zo uniek te noemen is. u maakt gratis gebruik van een buffettafel met linnen kleed vanaf 10 personen en ook de statafels zijn bij ons gratis in bruikleen (per 7 personen buffet een statafel). Wilt u hier een rok om, in welke kleur dan ook, dan kunt u deze voordelig huren. u krijgt er dan tevens een waxinebrander met kaarsje bij.

Gezelliger kunnen we het niet maken voor uw feest. Heeft u een groter feest, en ook meer

verlangens, en vindt u het moeilijk om het zelf in te vullen? Dan komen wij gratis bij u langs, of u bij ons, om alles door te nemen. Wij denken altijd met u mee.

Voor de feestdagen hebben wij nu al een leuke aanbieding, kijk snel op onze site en reserveer op tijd.

Wij hebben al een koud buffet voor 10 personen vanaf € 79,50.

Wij weten zeker dat u smakelijk zult eten!

Lenie van der sandenBrabantland catering0416-373467 of [email protected]

26

Page 27: de Langstraat Bruist maart 2013

ww

Puzzel & win!streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.Vul het juiste antwoord in en maak kans op een broodbakmachine van Princess!

Oplossing sturen via:www.nederlandbruist.nl/puzzelof sturen naar: nederland Bruist C.V.t.a.v. maart De langstraat BruistAntwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

aangeboden door used Products waalwijkst. jansPlein 47, 5141 gs waalwijk

Deze maand:

een broodbakmachinevan Princess

usedproducts gereedschap spelcomputer telefoons tweedehands laptops

gebruikt goedkoop terugkoop geld sintjansplein contant

27

Page 28: de Langstraat Bruist maart 2013
Page 29: de Langstraat Bruist maart 2013

Iedereen van harte welkom

Kijk ook naar de combinatie-mogelijkheden met kamperen,

bungalowhuur, jaar- en seizoenplaatsen

op haasjeoosterhout.nl

ruim 1000 m2

speelplezier!

365 dagen per jaar

van 9.00 tot 21.00

Vijf Eikenweg 45Tel: 0161 411 626

www.haasjeoosterhout.nl

www.haasjeover.

com

Bruisende zaken:

Bedrijf: ‘t Haasje recreatiepark BVVijf eikenweg 45, dorst Tel. 0161-411626eigenaar: Thijs van nunen www.haasjeoosterhout.nl

over welke faciliteiten beschikt het park?“Het park heeft verschillende vormen van recreatief

verblijf. Er kan nog steeds gekampeerd worden op de

toeristische plaatsen en er zijn seizoenplaatsen voor

toercaravans met en zonder eigen sanitair unit. Ook zijn

er jaarplaatsen voor stacaravans en chalets en worden er

diverse verblijfsaccommodaties verhuurd zoals chalets,

bungalows en stacaravans. Momenteel wordt er een

uitbreidingsplan uitgevoerd met zo’n 70 nieuwe kavels,

waarvan er een aantal aan een vijver gesitueerd zijn. ’t

Haasje biedt een ruime keuze aan nieuwe en gebruikte

stacaravans en chalets. De meeste nieuwe chalets worden

op maat en naar de wensen van de gasten gebouwd.

Daarnaast beschikt het park over verschillende faciliteiten

zoals: 3 (buiten) zwembaden, tennisbaan, voetbalveld met

goede kleedaccommodatie, speelveld, speelbos, 2 (buiten)

speeltuinen, een indoor speeltuin, een mini supermarkt,

fitness/welness ruimte, schoonheidssalon, kantine, snackbar

met volledige maaltijden, visvijvers, overdekt terras en

buitenterras, wasserette, fietsverhuur, jeugdhonk en een

animatieteam in de schoolvakanties.”

Wat hebben jullie kinderen t/m 12 jaar te bieden?“In 2009 is de binnenspeeltuin met de naam ‘Haasje Over Kids

indoor’ in gebruik genomen. Dit is een binnenspeeltuin van

ruim 1000 m2 waarin de kinderen zich urenlang prima kunnen

vermaken. Er is o.a. een klimtoren waar ze tot wel 8 meter

hoog kunnen klimmen, een ballenbak, trampoline, 5 glijbanen,

rodelbaan, spinnenwebtoren en een aparte peuterhoek voor

kinderen t/m 4 jaar. De inrichting doet ons denken aan de

oorsprong van het park; het thema boerderij vind je her en der

terug, zoals een tractor met een lekke band, diverse levensgrote

boerderijdieren, enz. Het meest opvallend is de koe die graag de

ballen van de ballenbak lust.”

Wat is het verhaal achter ’t Haasje recreatiepark? “ ’t Haasje recreatiepark heette vroeger kampeerboerderij van Nunen en is ontstaan in 1934. In dat jaar zijn de eerste contacten gelegd tussen enkele paters uit Rotterdam en Moeke van Nunen, de grondlegger van het hedendaagse recreatiepark. De paters kwamen vragen of zij een paar tenten in het weiland mochten plaatsen voor een vakantieweekje voor jongeren uit de Randstad. Na de oorlog namen de recreatieve activiteiten steeds meer toe en van lieverlee verdwenen de agrarische bedrijvigheden. ’t Haasje bruiste van de activiteiten en groeide gestaag naar een uitgebreid recreatiebedrijf van ca. 26 hectare met veel faciliteiten.”

uitermate geschikt voor kinderfeestjes, er zijn diverse arrangementen vanaf € 7,75 per kind.

29

Page 30: de Langstraat Bruist maart 2013

Bruisende zaken:

Bedrijf: Shuang Long gerard davidstraat 1a, Kaatsheuvel Tel. 06-28738722eigenaar: Stef Hünneman www.shuanglong.nl

Wat is het verhaal achter Shuang Long?“Shuang Long (Twee Draken) is een multidisciplinaire praktijk, waarin de integratie tussen oosterse en westerse geneeswijzen centraal staat. Ik ben geboren in Indonesië en opgegroeid met traditionele geneeswijzen. Het was mijn oma die me na haar dood liet inzien dat het zonde zou zijn als de kennis omtrent kruidentherapie, acupunctuur en massagetechnieken verloren zou gaan. Daarom ben ik na het afronden van verschillende opleidingen en het volgen van de nodige cursussen zo’n twaalf jaar geleden mijn eigen praktijk gestart.”

Welke visie hanteert de praktijk?“Wij handelen altijd met respect voor de westerse geneeskunde,

wat betekent dat er bij onopgeloste klachten ook naar de

westerse diagnose wordt gekeken om ernstige aandoeningen

uit te sluiten. De westerse diagnose vertalen wij op onze

beurt in een Chinese diagnose. Een groot verschil tussen de

oosterse en westerse geneeskunde is dat wij het lichaam

als een geheel zien. Lichaam en geest vormen een pakket.

Hierdoor kan het gebeuren dat er via de Chinese filosofie

en geneeskunst een andere oplossing geboden kan worden

voor een gezondheidsprobleem. In veel gevallen kan een

multidisciplinaire benadering van de klacht bijdragen aan

een voorspoedig herstel van de patiënt. Indien nodig geven

wij het advies om een huisarts, fysiotherapeut of specialist te

raadplegen.”

Welke disciplines worden er in de praktijk toegepast? “Shuang Long kan een waardevolle partner zijn als het gaat

om genezen en preventie. Disciplines die hierbij kunnen

helpen zijn: acupunctuur, Eciwo geneeskunde, kruidentherapie,

Gemmotherapie, Schüslerzouten, moxa (Jiu Fa), cupping (Ba

Guan Zi), guasha (schraaptechniek), auriculo (ooracupunctuur),

BBRS parallelacupunctuur en massage.”

Behandelingen worden door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed.

30

Page 31: de Langstraat Bruist maart 2013

schilderen acrylverf olieverf structuren kleurenkunst exposities

leijsenhoek team welkom kunstschilder hobby workshops

streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.Vul het juiste antwoord in op onze site en maak kans op een Freeedge Hoekdoek.

Oplossing sturen via:www.nederlandbruist.nl/puzzelof sturen naar: nederland Bruist C.V.t.a.v. maart De langstraat BruistAntwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

kleur & kunstleijsenhoek 29 4901 er oosterhouttel. 0162 [email protected]

Tip: geef eens een workshop cadeau. Op onze website kunt u verdere informatie vinden over de winkel, het assortiment, de workshops, de cursussen en kunt u bestellen in onze webwinkel.Tegen inlevering van deze advertentie 5% korting op de workshop structuren. van 30 maart .

Puzz

el &

win

!

Deze maand:

een Freeedge Hoekdoek 50/100/50m

Kleur & Kunst biedt voor zowel de kunstenaar als de hobbyist een ruim assortiment.

aangeboden door kleur & kunst

Page 32: de Langstraat Bruist maart 2013

PRO

GR

AMM

A Toerisme & uITpunt Waalwijk

ZATERDAG 2 MAART DE CANADEsE INVAsIE Cultureel centrum Zidewinde – Sprang-Capelle De Canadese invasie in Sprang-Capelle! Ze gaan dit

jaar na een aantal jaren afwezig te zijn geweest weer

eens op bezoek bij de familie Bruinsma. De financiële

problemen lopen hoog op, de rekeningen blijven

binnen stromen, maar Sjef zou Sjef niet zijn als hij

niet een oplossing kan bedenken. Truus begrijpt er

allemaal niks meer van en zoon Boris heeft zo zijn

eigen oplossing, maar wat moet hij trouwens toch

met die verrekijker? Wie zijn oom Frits en tante Eef

en waar komen die zo opeens vandaan? En ook

vraagt Truus zich af wat doen Henk en zijn zusje

Tineke in Huize Bruinsma? Wie is toch die mondige

overbuurvrouw en wat loopt die mooie Chantal toch

het hele huis door? Als een gezellig feest eindigt in

een chaos is voor Sjef de maat vol, hij gooit iedereen

de deur uit en is er eindelijk rust in de tent. Kortom:

vragen, vragen en nog eens vragen, natuurlijk veel

verwarring en de bekende hilariteit.

ZATERDAG 9 MAART kIPPENVEL VAN kIPPENsOEPToneelgroep Strik in ’t Schooltje - WaspikErgens in de mooie stille bergen van Frankrijk staat

het knusse pensionnetje La Fleur waar verschillende

mensen verblijven om van de rust, het uitzicht en

de natuur te genieten. Deze rust wordt echter wreed

verstoord wanneer er een moord wordt gepleegd.

De vraag is nu….. Wie is de moordenaar? Wie is de

dader? Wordt deze moord opgelost?

DONDERDAG 14 MAART EéN-TWEE-DRIEssENNext Generation/ Servus in De Leest – WaalwijkDeze nieuwe muziektheaterproductie speelt

zich geheel af in en rond het Poortgebouw van

de Waalwijkse woonwijk Landgoed Driessen. De

appartementen zijn net opgeleverd en de nieuwe

bewoners zijn drukdoende zich te nestelen en

kennis met elkaar te maken. Dat dit niet altijd

vlekkeloos verloopt moge duidelijk zijn. Een nieuwe

woonomgeving vraagt aanpassing, improvisatie en

tolerantie van iedereen.

ZONDAG 17 MAART ROMMELMARkTRacket Sport – Waalwijk Platen, cd’s, naaimachines, sapcentrifuges,

speelgoed, kleren, postzegels, boeken,

boekenkasten, bankstellen. Je kunt het zo gek niet

bedenken of je vindt het op de rommelmarkt. Voor

iedereen die van een koopje houdt of behoefte heeft

aan een vleugje nostalgie.

MAANDAG 18 MAART CuRsus TONEELkIjkEN Theater de Leest – Waalwijk Een beginnerscursus toneelkijken, voor iedereen

32

Page 33: de Langstraat Bruist maart 2013

die wel eens een toneelvoorstelling bezoekt en

nieuwsgierig is naar wat deze kunstvorm het publiek

vertelt. Op drie avonden wordt stilgestaan bij de

vele facetten van toneel: van theatergeschiedenis

tot acteerstijlen, van het ontstaan van het theater tot

verschillende manieren om een theatervoorstelling

te bekijken en te analyseren. uiteraard wordt ook

aandacht besteed aan belangrijke iconen uit het

theater, zoals bijvoorbeeld Shakespeare, Tsjechov

en Brecht. In de toneelkijkcursus van 2012-2013

zal onder andere de voorstelling De Kersentuin van

Anton Tsjechov centraal staan. Deze voorstelling is

in Theater De Leest te zien op zondag 28 april om

14.30 uur. De cursus wordt gegeven door dramaturge

Willemijn Barelds. Zij werkt als freelance dramaturg,

onder andere bij Toneelgroep Amsterdam. Ze rondde

in 2000 haar studie Nederlandse taal- en letterkunde

af aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide

daarna haar master Theaterwetenschappen/

Dramaturgie aan de universiteit van Amsterdam.

VRIjDAG 22 MAART DIsCOZWEMMEN Zwembad Olympia – WaalwijkElke vrijdag organiseren we in zwembad Olympia het

Discozwemmen. De verlichting en de muziek is die

avond aangepast aan het thema en elke vrijdag is

zelfs DJ Luc in het zwembad aanwezig!

ZATERDAG 23 MAART ANGELA GROOThuIZEN Boldertheater – WaspikAngela is een rasverteller die de toeschouwer

meeneemt vanaf het eerste moment. Emotie en

hilariteit gaan hand in hand, maar de muziek

overheerst. Met de Optigan (een vergeten instrument

uit de jaren 70), Hammond, Rhodes en haar

muzikale vriend kneedt Angela de sound ter plekke

tot een muziektheatershow met de uitstraling van een

spektakel en de intimiteit van een huiskamer.

WOENsDAG 27 MAARTFILM: DuEL Theater de Leest – Waalwijk ‘Duel’ (1971) is de eerste film van de succesvolste

filmregisseur ooit: Steven Spielberg. Het verhaal

over een zakenman die door de woestijn naar

een afspraak met een klant rijdt, is bloedstollend.

Onderweg haalt hij een oude vrachtwagen in. De

psychotische vrachtwagenchauffeur voelt zich

geschoffeerd en een ijzingwekkende achtervolging

over de verlaten snelweg volgt. Het Franse Antiquarks

schreef nieuwe muziek bij de film. De groep koos

ervoor om de originele geluiden uit de film te

behouden en de muziek er als tweede laag overheen

te spelen. Dit cine-concert is een prachtige kans om

deze spannende cultklassieker na veertig jaar te (her)

ontdekken.

Meer weten over deze evenementen of kijken wat er te doen is in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle?

Op www.uitinwaalwijk.nl heeft u alle uitgaansinformatie binnen handbereik.

2013

33

Page 34: de Langstraat Bruist maart 2013

DesignerNails

Bij Designer Nails kunt u ook terecht voor:

Designer NailsTel. 06-52688053

http://www.designernails.nlWilhelminastraat 51 - Drunen

Designer Nails is distributeur van

Behandeling alleen op afspraak

Opleidingen (Acryl/Gel) Nagelproducten Workshops (o.a. Gellak)

Pure Bodyfashion | Hoge Ham 107 | 5104 JC DONGENTel. 0162-371050 | www.purebodyfashion.nl | Volg ons op

Baku

Trendy 2013 for You...

Cyell

Phax

Page 35: de Langstraat Bruist maart 2013

enkellaarsjes ladiesfashion portemonnee slippers pumps spijkerbroek

pantalon tuniek zonnebril reistas armband oorbellen

StrenZa

Deze maand:

een waardebon ter

waarde van € 50,-.t.w.v € 50,- aangeboden door strenza ladiesfashionst. josePhstraat 161a, 5104 ed dongen

strenZa ladiesfashion is een winkel in Dongen die

zich richt op de modieuze vrouw van nu, die op zoek

is naar schoenen, tassen, riemen, kleding en diverse

accessoires voor een betaalbare prijs.

Wilt u een origineel geschenk geven aan familie,

vriendinnen of bekenden geef dan een cadeaubon van

strenZa ladiesfashion cadeau.

streep 11 van de 12 onder de puzzel staande

woorden weg. Het overgebleven woord is het

antwoord.

Vul het juiste antwoord in en maak kans op een

waardebon ter waarde van € 50,-.

Oplossing sturen via:

www.nederlandbruist.nl/puzzel

of sturen naar: nederland Bruist C.V.

t.a.v. maart De langstraat Bruist

Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda Puzz

el &

win

!

20 maart ladies night bij strenZa ladiesfashion, extra koopavond van 18:30 uur tot 21:30 uur!

35

Page 36: de Langstraat Bruist maart 2013

TUINMEUBELEN

SERREMEUBELEN

PARASOLS

BBQ’S

BUITENVERLICHTING

ACCESSOIRES

St. Bavostraat 106Rijsbergen (Breda)www.jenb.nl

BIJZONDER IN BUITENMEUBELEN.

ERVAAR DE BIJZONDERE KWALITEIT EN KLASSE IN BUITENMEUBELEN.

J&B112007 Advertentie Etten-Leur Bruist 162x162 1.indd 1 19-03-12 16:09