De Klomp Festivals - krant 2013

16
DONDERDAG 9 MEI ZONDAG 12 MEI

description

Festivalkrant van Klomppop en Straatfestival Ovezande 2013

Transcript of De Klomp Festivals - krant 2013

Page 1: De Klomp Festivals - krant 2013

DONDERDAG 9 MEI

ZONDAG 12 MEI

Page 2: De Klomp Festivals - krant 2013

JRB Wij zoeken enthousiaste leden...

Kijk snel op JongerenRaadBorsele.nl hoe je kunt meehelpen!

De JongerenRaad Borsele is opzoek naar enthousiaste leden, ben jij geïnteresseerd in...

Evenementen organiseren

Artikelen schrijven

Meedenken over je dorp

Jongeren bereiken

Foto’s en filmpjes maken

De gemeente adviseren

Persberichten schrijven

Werken in teamverband

KLOMPPOP 2013 - DONDERDAG 9 MEI OVEZANDEVoor een geslaagde hemelvaartsdag hoef je eigenlijk maar één ding te regelen. Een kaartje voor Klomppop kopen en je bent een hele dag onder pannen. Je pakt de gratis pendelbus vanaf Goes en van elf uur ‘s-ochtends tot half twee ‘s-nachts kun je genieten van live popmuziek in uiteenlopende genres. Je kunt zelfs blijven slapen op onze festivalcamping.

Klomppop wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers die er hun hobby van hebben gemaakt alles tot in de puntjes te verzorgen en dat merk je in de gemoedelijke ,laagdrempelige en zelfs kindvriendelijke sfeer. Het bescheiden aantal van maximaal 1500 bezoekers draagt daar natuurlijk ook aan bij.

11:00uur ZANIAC

14:50uur THE ELEMENTARY PENGUINS

12:00uur THE ROYAL ENGINEERS

13:05uur THE LA LA LIES

16:25uur MILKBAR

18:20uur TENEMENT KIDS

20:20uur JO HARMAN

22:40uur THE DEAF

11:30uur MONSUN

15:35uur DE KRAAIEN

12:30uur GEERT & THE CHIEFS

14:00uur VANDRYVER

17:15uur DE HOBBYISTEN

19:10uur DEWOLFF

21:30uur DOUWE BOB

23:50uur GASMAC GILMORE

Page 3: De Klomp Festivals - krant 2013

CAMPINGDe ruime maar gezellige festivalcamping wordt beheerd door Scouting Heinkenszand.

Campingbandjes zijn alleen ter plaatse verkrijgbaar. Voor meer info kun je je alvast wel aanmelden via [email protected]

PRIJZEN CAMPING7 euro - per persoon overnachting9 euro - per persoon overnachting + ontbijt

3

OPENINGSTIJDEN CAMPINGvan donderdag 9 mei 10:00 uurtot vrijdag 10 mei 12:00 uur.

PRIJZEN KLOMPPOPVoorverkoop: 18 euro Online via www.klomppop.nl In de winkel bij Kreahoek Ovezande

Aan de kassa: 23 euro Onder 12 jaar gratis entree mits onder begeleiding

PENDELBUSTijdens Klomppop en Straatfestival rijdt een pendelbus tussen Goes NS en het festivalterrein. Er is elke rit een tussenstop in ‘s-Gravenpolder, halte Goesestraatweg. Op donderdag bij Klomppop is de bus gratis. Zondag betaal je 2 euro p.p./per rit.

Op donderdag vertrekt de bus vanaf 10:00 op het hele uur vanuit Goes NS en op het halve uur terug vanuit Ovezande. De laatste bus gaat om 01:30uur.

WWW.KLOMPPOP.NL WWW.FACEBOOK.COM/KLOMPPOP TWITTER: @KLOMPPOP

Page 4: De Klomp Festivals - krant 2013

ZANIACVrolijk jong bandje uit Goes. Zeker niet meer beginnend te noemen. Klomppop wordt geopend met de zonnige popdeuntjes van Zaniac.

DE TIPS VAN...BART GABRIELSE Platenbaas van Middelburg Spin Bookings/De Drukkerij

Ik ben al zo’n 10 jaar een echte fan van Vandryver, het nieuwe project rondom de Middelburger (!) Arjen van Wijk. Toen zat hij nog in This Beautiful Mess en uiteindelijk via een heleboel andere bands nu dus Vandryver, Voor de liefhebber van de betere melodieuze indie.

Waar ik ook naar uitzie zijn de Kraaien; geflipte Haagse hiphop-dubstep met een halve carnavalsact op het podium. Gegarandeerd feest! En als laatste The Deaf. Wat mij betreft de Nederlandse versie van The Hives. Smerige punkrock, aangevoerd door Spike van Di-rect. Maar vergeet meteen Di-rect, dit is het echte werk!

THE ROYAL ENGINEERSHalf Zeeuws door Michiel Buijsse (ex Nuclear Brothers) en René Geelhoed (ex Vota Fonzie). Hitgevoelige Hippe Sounds en Analoge Seventies!

GEERT & THE CHIEFSDe band is gegroeid rond singersongwriter Geert van Oorschot. Recent gekozen voor PopAanZee wegens het zomerse gevoel dat ze willen overbrengen.

MONSUNThe Fictionals kaapten de Spectra-winst voor de neus van favoriet Monsun weg maar kon niet op 9 mei. Nu staat het muzikale trio uit Goes toch op Klomppop.

Page 5: De Klomp Festivals - krant 2013

THE LA LA LIESEén van de vele 3FM Serious Talent-bands op het festival. Veroveren met hun verfrissende en energieke liveshow de clubs in alle windstreken.

THE ELEMENTARY PENGUINSDe songtitels bevatten net als de bandnaam bij voorkeur veel letters. Melodieuze indierock die het goed doet op de radio.

DE KRAAIENWat moet je zeggen over de hitmachine van De Kraaien? Een dik half uur feest met plat Haagse humoristische teksten en dikke partybeats. Lekkah!

VANDRYVERDe band rond Middelburger Arjen van Wijk (o.a. This Beautiful Mess) bestaat uit louter topmuzikanten. Het album Stabs Of Joy kwam eind 2012 uit en mag je opslaan onder Indie of Folk. De stem van Arjen is helder en meeslepend. Een rustpuntje in de Klomppop-middag maar wel één om volop bij te genieten.

Page 6: De Klomp Festivals - krant 2013

DE HOBBYISTENHiphop spelen met een fanatieke groep muzikanten. Dan kun je live echt een feestje bouwen en dat is nu net wat deze Zeeuwse band doet. De muzikale invloeden komen uit de Salsa, Rock, Soul en Funk. De teksten zijn in verstaanbaar Nederlands. Geniet en laat je meenemen door het gevoel van het echte Hobbyisme

TENEMENT KIDSOp plaat is deze voormalige punkband misschien wat braaf gaan klinken en wordt zelfs gerefereerd aan bands als Gaslight Anthem. Live komt het puntige rauwe geluid weer compleet boven. De band duikt op in het voorprogramma van steeds grotere namen maar is eigenlijk al toe aan eigen headline shows. I’ll Ride The All Night Train!!!

MILKBARAls je single “Accident” onder de samenvattingen van Eredivisie Live terecht komt kan het snel gaan met je band. DWDD en Noorderslag zijn dan niet meer dan logisch. Extra knap is het als je daarna in de kijker weet te blijven. Go Back To The Zoo mag wel uitkijken, Milkbar heeft met “I’m A Soldier” zomaar de zomerhit van 2013 in handen.

Page 7: De Klomp Festivals - krant 2013

JO HARMANMocht iemand met je willen wedden over de toekomst van Jo Harman, dan zou ik op mijn hoede zijn. De kans dat deze Britse een hele grote wordt is dusdanig aanwezig dat ik er geen geld op het tegendeel zou durven zetten. Soul, blues- en jazzfestivals uit heel Europa staan in de rij om hun deel mee te pikken van deze rijzende ster!

DEWOLFFNet terug uit Australië en nu al weer op tour door Nederland. Het jonge honden rocktrio DeWolff gaat voluit. Psychedelisch en experimenteel. Uitgesponnen orgel- en gitaarsolo’s zijn de rode draad van hun wervelende optredens. De vonken vliegen rond je oren en die wijde broekspijpen moeten wapperen, grooven en stampen.

Page 8: De Klomp Festivals - krant 2013

Techno West Services B.V. Weihoek 64416 PX Kruiningen (Holland)

Telefoon +31 (0)[email protected] www.technowestservices.nl

Inkoop Verkoop Verhuur SerVIce onderhoud

THE DEAFSpike zal zich de dag dat hij in de Di-Rect kleedkamer bij Klomppop om een chocomel vroeg niet meer herinneren. Het is nu rock ‘n roll wat de klok slaat! Met de sexy Miss Fuzz op bass, Mau en KitCarrera vormt hij samen The Deaf. De Haagse band die het stof van de beatmuziek af blies, wat zeg ik... beukte. Een smerige twist en shout tornado sluit tent 2 af!

GASMAC GILMOREBalkan en metal en dat dan samen! Een afsluiter zoals je van ons gewend bent. Met je laatste restje energie nog even dansen, springen en headbangen!

DOUWE BOBZijn debuutalbum ligt deze week in de schappen en dat zal de populariteit van Douwe Bob, zelf fan van zangers als Bob Dylan en Johnny Cash, alleen maar verder doen stijgen. Als winnaar van De Beste Singer Songrwiter van Nederland had hij natuurlijk al niet te klagen. Live neemt hij een topband mee, die je grotendeels ook bij Anne Soldaat op het podium vindt. Tip!

Page 9: De Klomp Festivals - krant 2013

COLOFONDe organisatie van Klomppop en Straatfestival Ovezande is in handen van: Stichting De Klomp Festivals. Postbus 10, 4440 AA, OvezandeE-mail: [email protected]

De Werkgroep bestaat uit:Judi op ‘t HofRonald de BaarAd BoonmanCo van CadsandLeo den EngelsmanEric de JongeSaskia de JongeThijs MesPatrick RemijnseDanny SlootwegDennis SommeijerJohn SommeijerGert-Jan van Steenbergen

Met dank aan meer dan 100 vrijwilligers.

Teksten en opmaak: De Klomp FestivalsDruk: InGraMedia LelystadOplage: 9.000 stuks

www.klomppop.nlwww.straatfestival-ovezande.nl

DE TIPS VAN... ANDRE JOOSSEChef 3voor12Zeeland / Fotograaf PopShot & Indiestyle.be

Een niet te missen act is de Zeeuwse singer-songwriter VanDryver. Zijn folkmuziek vol met rijke arrangementen doen denken aan Sufjan Stevens. Het gezicht achter deze band is Middelburger Arjen van Wijk. Met zijn mooie, gevoelige liedjes een rustpunt voor het hardere werk wat die avond nog gaat komen.

Een Nederlandse rockact die zeker bij fans van Bruce Springsteen hoge ogen zal gooien. En wie is er nu geen Springsteen fan? Het kan dan ook niet anders dan dat Tenement Kids de verrassing van Klomppop gaan worden. Ze mixen Southern rock en folkrock met een beetje punkrock.

Aan mooie headliners geen gebrek dit jaar. Stevig gitaarwerk ondersteund door een Hammondorgel, zowel DeWolff als The Deaf weten er raad mee. Zoals DeWolff de jaren ‘60 rock laat terugklinken, grijpt The Deaf terug naar de Haagse Beat uit de jaren ‘70. Een avond met niet-te-missen lekkere rock’n roll dus.

Page 10: De Klomp Festivals - krant 2013

STRAATFESTIVAL - ZONDAG 12 MEI OVEZANDEStraatfestival Ovezande is al decennia lang hét familiefestival van Zeeland waar je voor alle leeftijden vermaak vindt. De gezellige braderie en kindermarkt dienen als decor voor (inter)nationaal straattheater, clowns, steltlopers en een heuse poppenkast. Daarnaast is er een muzikaal programma, dit jaar weer in de intieme setting van het Witte Kerkje op het dorp en natuurlijk in de tenten op het sportveld. Daar vind je ook een heerlijk gazon en terras, compleet met springkussen voor de kleintjes.

Entree: 3 euro (onder 8 jaar gratis)Pendelbus vanaf Goes NS: 2 euro p.p./p.r.

11:00uur CLASSIC!FEVER

17:00uur STEADY NEW SOUNDS

14:30uur BROEDER DIELEMAN

15:15uur HEAVY HOEMPA

19:05uur PROJEKT RAKIJA

21:50uur THE DIRTY DADDIES

WITTE KERKJE

15:50uur HIPPE GASTEN (KIDSCONCERT)

13:30uur SAINT HELENA DOVE

TENTEN FESTIVALTERREIN

17:15uur DUBBEL D DE DIJK COVERBAND

20:15uur LOCO LOCO DISCOSHOW

BRADERIE KINDERMARKT Vanaf 11:00uur

Vanaf 13:00uur ZINKZAND

STRAATTHEATER Vanaf 13:00uur op 10 speelvlakken in de dorpskern van Ovezande.

Blokkenschema verkrijgbaar bij entree

Page 11: De Klomp Festivals - krant 2013

EL DIABOLEROEl Diabolero komt naar Ovezande met zijn adembenemende jongleeract, waarmee hij al enkele jaren op grote Europese festivals succes boekt. De energieke acteur Abraham Thill combineert clowneske humor met een waanzinnige manier van jongleren met diabolo’s. Huizenhoog vliegen ze soms in het rond. En iedere show toont zijn enorm improvisatietalent. Zeer de moeite waard om hem te gaan bekijken.Talentvolle jongleur. Meester met de diabolo!

FRANK LOSHeeft u wel eens een optelsom gezien van een karikatuurtekenaar, een plezierdichter, een clown en een stand-up comedian? Dan moet u Frank Los eens zien. Hij lijkt wel niet helemaal goed snik, maar ondertussen weet hij precies wat hij moet doen om zijn publiek te vermaken. Ovezande weet dat al, want hij was hier al vaker.

BARTOWe zijn trots op de komst van deze internationale topclown. Barto is een van oorsprong Belgische artiest die over de hele wereld in de grootste circussen, gala’s, theaters en op festivals succes vierde met zijn expressieve mime- acts. Hij gebruikt simpele zaken, als een kapstok hanger, om in de meest grappige situaties terecht te komen.

COMPAGNIE MOBILEen eigenzinnige man duikt onverwacht op in het straatbeeld met zijn Sulky. Waar komt hij vandaan? Waar gaat hij naar toe? Plotseling klinkt er een hoop kabaal en stopt de Sulky. De man komt er zuchtend uit...er is panne. Ter plaatse richt de man een nieuw onderkomen in. Alle luxe die een mens nodig heeft, blijkt in de sulky te zitten.

Page 12: De Klomp Festivals - krant 2013

OTTO IL BASSOTTOOtto is de bijzondere ballonnenman uit Italië. Hij heeft bijna het postuur en de uitdrukking van een teckel en heeft in rubber zijn levensbron gevonden. Onder het motto “met rubber kan ik alles maken” trekt hij de wereld rond. Vooral om kinderen en volwassenen te verbazen met zijn kleine beestjes en stunts met reusachtige ballonnen.

EL KOTEDe Chileense rasartiest El Kote komt aanfietsen en dan begint het allemaal. Jongleren, acrobatiek, balancing, improvisatie en theater. Alles gebracht door een Clown die zijn eigen wereld creëert op een leeg plein. Een uitbarsting van energie. Veel moeilijke en spectaculaire acties, met veel humor en veel lachende gezichten als resultaat.

DUO MUSAMet “De Jas” brengt Duo Musa acrobatiek van Nederlands -Keniaanse bodem op grote hoogte, verenigd door een jas. Op een 8 meter hoge installatie,stoelenbalans en duizelingwekkende trapeze slagen ze er beurtelings in de magische jas te bemachtigen. Een humoristische battle, geschikt voor jong en oud.

KARTJE KILOKartje Kilo speelt “guerrilla-theater” Plotseling duiken ze op tussen het publiek dat meteen op het verkeerde been wordt gezet. In “Fifteen-love” spelen ze tennissende dames, die alles doen om de tegenstander te verslaan. “Hard Labeur” is improvisatie in haar puurste vorm. Het enige wat deze twee heren NIET doen is werken!

Page 13: De Klomp Festivals - krant 2013

BOOM VAN EEN VENT EN ZIJN TAKKENWIJFDeze komische act geeft het straatfestival een natuurlijk tintje. De Vent is een echte knuffelboom, op zoek naar een leuk groen blaadje. Zijn overbezorgde moeder ‘helpt’ hem een handje. Samen begeven zij zich bij voorkeur in de hogere milieus. Een mobiele steltenact van voornamelijk natuurlijk materiaal.

TOON MAASIn Via Via wordt de toeschouwer binnengeleid in de poëtische wereld van de clown en zijn levende evenbeeld. De wereld van illusie en verwondering. Over spelen en bespeeld worden, leiden en lijden. Of beiden! Toon Maas speelt Via-Via met poppen en maskers als een spel in vijf schetsen: simpel en scherpzinnig, luchtig of largo....ma non troppo

CIRQUE CIRQULAIREGeïnspireerd op het traditionele circus en de alom bekende elementen daaruit, brengt Cirque Cirqulaire een cross-over show waarin circus en magie centraal staan. Benjamin is de directeur, de goochelaar en de jongleur: allen hebben ze hun talent en gebreken en samen brengen ze een uiterst originele act vol humor.

DE TIPS VAN...AD BOONMANTheaterprogrammeur De Klomp Festivals

Het Straatfestival in 2013 kenmerkt zich door een behoorlijk internationaal theaterprogramma. El Kote is een improviserende alleskunner, El Diabolero is een ster met de diabolo, Otto Il Bassootto brengt ballonnenspektakel.Allemaal een must om te gaan bekijken. Ook de Belgische theaterclown Barto, en onze huismalloot Frank Los moet je zeker meemaken.

Op muziekgebied is er ook veel variatie. In ‘t kerkje is Broeder Dieleman te horen. In en om de tenten zijn veel topacts te aanschouwen. Van Hippe Gasten voor de kids tot The Dirty Daddies en de Loco Loco Disco Show.

Page 14: De Klomp Festivals - krant 2013

14

POPPENTHEATER KRIS KRASHet traditionele Jan Klaassenspel staat weer volop in de belangstelling. In een Oud-Hollandse poppenkast beleeft Jan Klaassen diverse avonturen. Bij deze voorstellingen neem je plaats op de bankjes om de voorstellingen met de ruim 50 jaar oude poppen te zien. Al eerder succesvol in Ovezande.

ZINKZANDHet schouwse collectief vrijbuiters genaamd ZinkZand brengt vanuit hun bus diverse optredens van piepende krakende rhythm en stampblues

HEAVY HOEMPAEen motorclub of een blaaskapel. Eigenlijk beide. Gehuld in zware leren jassen en gewapend met koper, blazen deze heren bekende hardrock tunes.

CLASSIC!FEVER Een verrassend programma met jonge muzikale talenten uit de regio die in verschillende samenstelling moderne en oudere klassiekers spelen.

SAINT HELENA DOVEAl eens eerder op Straatfestival. Haar gevoelige nummers vielen toen weg op een rumoerig terras. In het Witte Kerkje krijgt ze de volle aandacht.

HET WITTE KERKJE Nog volop in renovatie maar met wat aanpassingen is het intieme kerkje toch beschikbaar voor onze concerten.

Page 15: De Klomp Festivals - krant 2013

15

[email protected]

Korteweg 114438 AC Driewegen

0113-341605

natuurgeneeskundige praktijk

BROEDER DIELEMANZijn album “Alles is IJdelheid” is één van de meest bejubelde op Nederlandse blogs en recensenten komen sterren te kort bij de live-reviews. De Zeeuws-Vlaamse folk met religieuze ondertoon creërt overal een stilte. Die hij vervolgens lachend en vloekend verbreekt. Met trots exclusief op Straatfestival in het prachtige Witte Kerkje.

HIPPE GASTENGeen zoet liedjes-programma voor de allerkleinsten dit jaar. Maar wel een stoer kidsconcert van Hippe Gasten. Zij brengen een uur lang een echte rockshow voor iedereen vanaf 8 jaar. Scheurende gitaren, beukende drums en een pompende bas...kinderen maken kennis met een rockband op een heus popconcert.

STEADY NEW SOUNDSVorig jaar al op Klomppop en nu verkozen in het PopAanZee-traject. Deze gasten brengen de rock ‘n roll met een ambitie die niet is bij te houden.

DUBBEL DNa het Bestel Mè-succes start een compleet nieuw tributeproject. Dubbel D heeft De Dijk coveren tot een missie verheven. Overtuigend en boeiend!

Page 16: De Klomp Festivals - krant 2013

PROJEKT RAKIJABegonnen als het afstudeerproject van bandleider Igor. Hij bracht voor de gelegenheid van zijn eindopdracht voor de rockacademie de beste Bosnische muzikanten van Nederland bij elkaar om hun traditionele muziek in een modern jasje te steken. Een letterlijk geslaagd feest waarop een vervolg niet kon uitblijven. Party balkanstyle!

LOCO LOCO DISCOSHOWWie was er bij toen ze jaren geleden de straatfestivaltent op zijn kop zetten? Maakt ook niet uit want ze zijn terug. “De Loco’s” zijn al 15 jaar een begrip in Nederland en Vlaanderen en hebben op zo’n beetje elk groot festival hun stempel gedrukt. Korfbalbekers, bladblazers, hippe klassiekers, foute hits en mayonaise-vette beats...

THE DIRTY DADDIESDe band neemt je mee van Bon Jovi via Marco Borsato naar Michael Jackson, van de klassiekers uit de 90′s en de hits van nu, naar Van Halen en Kiss. Je kunt het medleys noemen, maar net zo goed een muzikaal voortdurend hit-orgasme waarbij je geen seconde op adem kunt komen. Dansschoenen aan, keeltjes gesmeerd en genieten van de beste partyknallers.

DE TIPS VAN... RENÉ DE DREU - talentsupporter

Stilte en Herrie. Tijdens een dagje Straatfestival kom je terecht in een hectische wereld. Een echt festival dus. Om dat tot op het bot te ervaren grijp je het best naar een paar momenten die je tussen uitersten laat stuiteren. De verstilde Zeeuwse Folk van Broeder Dieleman waarin de geest van mens en land onder eeuwen oude donkere wolken gevangen ligt. De traditie van het oude jargon in nieuwe klanken samengebracht… de stilte onthult de extra dimensie. En dan.. de formule die Laurens Troost van Destine bedacht om met muzikale vrienden als The Dirty Daddies door hits allertijden heen te walsen is pure rock ’n roll met een saus van vette punkrock. Een tsunami aan hits… eindelijk een coverband met een eigen geluid.