DE HISTORISCHE e-CANON VAN

of 37 /37
VOORWOORD FRITS VAN OOSTROM DE HISTORISCHE e-CANON VAN

Transcript of DE HISTORISCHE e-CANON VAN

Page 1: DE HISTORISCHE e-CANON VAN

VOORWOORD FRITS VAN OOSTROM

DE HISTORISCHE e-CANON VAN

Page 2: DE HISTORISCHE e-CANON VAN

© 2007 Reid, Geleijnse & Van Tol / Uitgeverij Catullus

Met dank aanJeroen van Baaren, Frits van Oostrom, Carel Ris en Jeroen Visser

www.foksuk.nlwww.catullus.nl

COPYRIGHTS

De cartoons in dit digitale boekje mogen vrij gebruikt worden door leerlingen en docenten in het basis- en voortgezet onderwijs voor educatieve, niet-commerciële doeleinden. Het is toegestaan om met dit doel dit bestand digitaal te verspreiden zonder winstoogmerk.

Op www.entoen.nu vindt u gratis bij ieder venster een cartoon. Voor andere vormen van gebruik dient u contact op te nemen met de uitgever. Wanneer u de cartoons zou willen gebruiken voor prints (proefwerken, hand-outs, schoolkranten e.d.) dan kunt u vanaf 24 februari een exemplaar kopen in de boekwinkel. Exemplaren zijn ook verkrijgbaar via www.foksuk.nl

Page 3: DE HISTORISCHE e-CANON VAN

Fokke & Sukke gaan Isings achterna

Dit is de elektronische versie van de historische canon van Fokke & Sukke. In dit digitale bestand vindt u een gedeelte van de cartoons die gebaseerd zijn op de canon van Nederland zoals die door de Commissie Van Oostrom is gepresen-teerd. In de gedrukte versie worden alle vensters behandeld, vaak met meer-dere cartoons. Ook kunt u daarin het voorwoord lezen dat Frits van Oostrom speciaal voor die uitgave schreef. De historische canon van Fokke & Sukke verschijnt in het kader van de Boekenweek 2007 (thema ‘Lof der zotheid’) en is verkrijgbaar in alle boek- en stripwinkels of via de reguliere internetsites.

De historische canon van Fokke & Sukke volgt op chronologische wijze een deel van de vijftig vensters van de canon van Nederland. Op de officiele site van decanon, www.entoen.nu, vindt u bij alle vensters een Fokke & Sukke-cartoon.

De tijdbalk onderaan de pagina geeft globaal het moment in de geschiedenisaan waarover de grap handelt. Een korte aanduiding verwijst naar het centrale thema. Hierbij is uitsluitend gebruik gemaakt van het begrippenkader van de canon. Voor verdere uitwerkingen, vertakkingen en verdiepingen verwijzen wij u graag naar de website www.entoen.nu.

Page 13: DE HISTORISCHE e-CANON VAN

De Verenigde Oostindische Compagnie

1602-1799

Page 20: DE HISTORISCHE e-CANON VAN

Buitenhuizen

zeventiende en achttiende eeuw

Page 32: DE HISTORISCHE e-CANON VAN

Individualisering van de maatschappij

vanaf 1948

Page 37: DE HISTORISCHE e-CANON VAN

Leuk en leerzaam?

Koop dan:

De historische canon van Fokke & Sukke

Verkrijgbaar in iedere boek- en stripwinkel en via debestelservice van www.foksuk.nl

De historische canon van Fokke & SukkeReid, Geleijnse & Van Tol

Met een voorwoord van Frits van OostromUitgeverij Catullus

96 pagina’s - 8,95 euroISBN 9789078753032

www.catullus.nl

Voor boekhandels: