De Filmstones - najaar 2014

20
eigenwijze films voor eigentijdse kinderen najaar 2014

description

Programma van kinderfilmvoorstellingen (najaar 2014) in culturele centra in Vlaanderen en Brussel i.s.m. Jekino Distributie.

Transcript of De Filmstones - najaar 2014

eigenwi jze fi lms voor

e igenti jdse kinderen

najaar 2014

De Filmstones wordtgeorganiseerd door Jekino.

Jekino staat al meer dan 35 jaar garant voor een levendig en divers kinderfilmklimaat. Een organisatie waar cultuur, entertainment en educatie hand in hand gaan. Jekino is gekend als distributeur ge-specialiseerd in kinderfilm, als culturele partner en als kenniscen-trum voor alles wat te maken heeft met kinderen, film en media.Films op maat van kinderen en jongeren vinden via Jekino hun weg naar de bioscoop, de cultuurcentra en de huiskamer.

Jekino

Paviljoenstraat 3 • 1030 Brusseltel. 02/242 54 09 • [email protected] • www.jekino.be

FILMSTONES IS EEN SELECTIE

SUPERLEUKE FILMS VOOR KINDEREN DIE

IN CULTUURCENTRA EN ANDERE ZALEN

VERTOOND WORDEN IN DE VRIJE TIJD.

3

Modulf vindt zichzelf een held. Een superheld zelfs! Want terwijl hij weer eens met z’n hoofd in de schooltoiletten wordt geduwd, zorgt hij er tenminste voor dat de andere leerlingen niet gepest worden. Tot er op een dag een nieuw meisje op school komt; de ultieme superhelden-nachtmerrie! Ze praat gek, ziet er gek uit en gedraagt zich gek… kortom, een gedroomd pestslachtoffer!

3+

8+

Pelle is het kneusje van de klas. Tot hij gebeten wordt door een mier en verandert in… Antboy, een superheld die tegen muren opklautert en gif spuit. In zijn superheldenpak gaat Antboy de strijd aan met de misdaad en wordt razend populair. Elke superheld heeft een aartsvijand: ‘De Vlo’ springt hoger dan iedereen en haalt zijn kracht niet uit suiker (zoals Antboy) maar uit… bloed!

Antboy

Nederlands gesproken. Vanaf 3 jaar.Zweedse kortfilmcompilatie van Uzi Geffenblad.

2012 45’

Nederlands gesproken. Vanaf 8 jaar. Deense speelfilm van Ask Hasselbalch. 2013  77’

Stip & Vlek doen weer gek

4

Kijk, daar heb je Pim en Pom, de allerbeste poezenvrienden. Ze zijn dolgelukkig bij hun baasje. Op een dag verdwalen ze in de stad. Waar is hun huis? Waar is het vrouwtje? Dan ontmoeten ze een straatkattenbende, die hun vriendschap zwaar op de proef stelt. De eerste lange tekenfilm over de 2 populaire poezen van illustratrice Fiep Westendorp.

3+

4+

Nederlands gesproken. Vanaf 3 jaar.Nederlandse animatiefilm van Gioia Smid. 2014  70’

Pim & Pom, het Grote Avontuur

De vakantie belooft een saaie boel te worden… tot Topper een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog een prachtige neushoorn op de muur en nu is de tekening verdwenen… en staat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gordijnen knabbelt. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? En wat geef je hem als al het meubilair is opgegeten?

Otto is een Neushoorn

Vlaamse versie. Vanaf 4 jaar.Deense animatiefilm van Kenneth Kainz. 2013 76’

5

7+

9+

1943, Zuid Limburg. Tuur en Lambert zijn onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert Duitsgezind zijn. Dan komt Maartje in het dorp wonen. Zij heeft een geheim dat ze enkel met Tuur deelt en dat hen in groot gevaar brengt. Tuur dreigt niet alleen z’n vriend Lambert, maar zelfs z’n hele familie te verliezen.

Oorlogsgeheimen

Nederlands gesproken. Vanaf 9 jaar. Nederlandse speelfilm van Dennis Bots. 2014  94’

 Nederlands gesproken. Vanaf 7 jaar. Deense animatiefilm

van Esben Toft Jacobsen. 2014 78’

Johan woont met papa op een boot. Ver weg op zee houden ze zich schuil voor de verenkoning, een vreselijk monster dat Johans moeder heeft meegenomen. Op een dag is Johan alleen aan boord wanneer hij een noodoproep hoort: de verenkoning is in de

buurt! Johan grijpt zijn kans. Kan hij eindelijk zijn moeder opsporen? Fantastisch avontuur, verteld in

prachtige, poëtische animatie.

De Verenkoning

6

6+

5+

De Sneeuwkoningin droomt van een kille wereld zonder gevoelens. De hele planeet moet ver-

dwijnen onder een dikke ijslaag. De enigen die haar plan kunnen saboteren, zijn de kinderen van de glasblazer: Kai en zijn grote zus Gerda. De Sneeuwkoningin ontvoert Kai, maar de dappere Gerda gaat meteen op weg om haar broertje te redden. Nieuwe vrienden helpen haar op die gevaarlijke tocht.

De Sneeuwkoningin

 Nederlands gesproken. Vanaf 6 jaar.Russische animatiefilm van Vlad Barbe. 2013  80’

Pelle de Politiewagen rijdt weer uit

Pelle, het leukste politiewagentje ter wereld, moet een oogje in het zeil houden in het natuurpark. Daar broedt moeder arend op een ei. Maar twee dieven gaan er met de vogelmoeder vandoor. Pelle krijgt het erg druk: hij moet niet enkel de dieven grijpen, maar ook het ei uitbroeden. Maar het politiewagentje is in grootse vorm: hij rijdt, flitst en racet er op los.

 Vlaamse versie. Vanaf 5 jaar.Noorse animatiefilm van Rasmus Sivertsen. 2013 72’

7

8+

3+

Kleine Anna is nieuwsgierig en vrolijk. Lange Oom is een beetje sloom. Samen zijn ze altijd op zoek naar nieuwe avonturen: ze bouwen een boomhut, bakken een taart en hebben

dolle pret in de sneeuw. Op maat van het jongste publiek goochelen ze met kleuren en objecten en maken kleuters telkens weer aan het lachen. Van de makers van de LABAN-serie.

Nederlands gesproken. Vanaf 3 jaar.Zweedse kortfilmcompilatie van Per Åhlin e.a. 2012 47’

Kleine Anna en Lange Oom

Sinds de dood van moeder is Holly ontroostbaar. Tot vader haar meeneemt naar een natuurgebied waar hij aan het werk is. Holly redt er een gewonde zwaan uit de netten van een vogelvanger. Sneeuwvlokje en Holly worden onafscheidelijk. Maar als Sneeuwvlokje weer beter is, moet Holly zich voorbereiden op een nieuw afscheid. Vertederende familiefilm met een hart voor de natuur.

Holly en de Zwaan

Nederlands ondertiteld. Vanaf 8 jaar.Chinese speelfilm van Kong Sheng. 2012  98’

8

7+

Modulf vindt zichzelf een held. Een superheld zelfs! Want terwijl hij weer eens met z’n hoofd in de schooltoiletten wordt geduwd, zorgt hij er tenminste voor dat de andere leerlingen niet gepest worden. Tot er op een dag een nieuw meisje op school komt; de ultieme superhelden-nachtmerrie! Ze praat gek, ziet er gek uit en gedraagt zich gek… kortom, een gedroomd pestslachtoffer!

Vlaamse versie. Vanaf 7 jaar. Noorse speelfilm van Christian Lo. 2013 74’

De Superheld

13+

Een stel jongeren amuseert zich op de pleintjes in de voorstad en pronkt er met hun opgefokte brommertjes. Ze trekken zich van niets of niemand iets aan… of toch? In BOOSTER vecht BMX-er Brent een oorlogje uit met streetracer Jimmy. De inzet van de strijd: de liefde van een meisje. Een Vlaamse film die echt de taal van de jeugd spreekt.

Booster

Vlaams gesproken. Vanaf 13 jaar. Belgische speelfilm van Daniel Lambo. 2014  82’

DVD € 15

DVD € 13

DVD € 15

DVD € 15

TV838

WAAR IS KNOESTERDe pratende tak Knoester en zijn vriend Junior zitten in de rats. Net nu hij vader is geworden van een prachtige baby, raakt Knoester zoek. Waar zit die eigenwijze tak nu toch? Ook Junior heeft het knap lastig om nieuwe vrienden te maken in de stad. Op een dag vindt hij een baby zonder mama, zomaar gewoon op straat. Met hulp van een overijverige agent worden alle misverstanden opge-lost en loopt dit charmante, grappige avontuur toch nog goed af.

Derde en laatste vrolijke familiefilm met de koddige Junior en de koppige Knoester in de hoofdrollen. Nostalgische ode aan de ongedwongen, kinderlijke fantasie in vintage jaren ’60 stijl.

originele titel Knerten i knipeland, jaar Noorwegen, 2011regie Arild Østin Ommundsenproductie Paradoxfilm AS, Noorwegenboek Anne-Cath. Vestlyscenario Kristin Skogheimmuziek Thomas Dybdahlgenre speelfilm met animatietaalversies Nederlands gesproken met de stemmen van o.a. Roan Pronk,

Jurjen van Loon, Ingeborg Wieten en Ruben Lürsen Vlaams gesproken met de stemmen van o.a. Remi de Smet, Timo

Descamps, Ann van den Broeck en Pieter van Nieuwenhuyze dubbing studio Wim Pel Productionsadvies leeftijd vanaf 5 jaar

meer eigenwijze dvd’s te koop op www.jekino.be/webwinkel

© Paradoxfilm. Licensed rights ©2011 JEKINO Distribution (B) - TWIN FILM (NL). Alle rechten voorbehouden. Uitsluitend voor verkoop en uitleen t.b.v. gebruik in de huiselijke kring. Kopiëren, uitzenden, verhuren, openbaar vertonen, schoolvoorstellingen en vertonen buiten de huiselijke kring van alle op deze DVD vastgelegde werken zijn zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de rechthebbenden, voor België: JEKINO Distributie, voor Nederland: TWIN FILM, verboden en strafbaar.

[email protected]

[email protected]

REgIO 2

PAL

BEELD 16:9

AUDIO STEREO

DUUR 68 MIN.

WA

AR

IS K

NO

ES

TE

R

TV821

PUDDING TArme Ivan Olsen. Op school wordt hij door bullebakken gepest en thuis gaat het al niet veel beter. Pa vindt hem een slappeling, een loser en alles behalve de Tarzan waar hij altijd van gedroomd heeft. Maar dat verandert wanneer Ivan een vrolijke banjospelende heks ontmoet die hem superkrachten geeft. De pestkoppen krijgen meteen een koekje van eigen deeg. En nu hij de beste is in alles, wordt het leven vast een lolletje. Maar is dat wel zo?

Na ORLA DE KIKKERSLIKKER is dit een nieuwe (vr)olijke animatiefilm naar het werk van de Deense topauteur voor kinderen Ole Lund Kirkegaard

originele titel Gummi Tland, jaar Denemarken, 2012regie Michael Hegnerproductie Crone Film Produktion, Kopenhagenboek ‘Pudding Tarzan’ van Ole Lund Kirkegaardscenario Michael W. Horstenmuziek Halfdan E & Søren Siegumfeldtgenre animatietaalopties Nederlands gesproken, met de stemmen van o.a. Pepijn Koolen,

Finn Poncin en Marjolein Algera Vlaams gesproken, met de stemmen van o.a. Rob Teuwen, Joost Claes, Daphne Paelinck en Peggy de Landtsheer

dubbing studio Wim Pel Productionsadvies leeftijd vanaf 5 jaar

© Crone Film Produktion. Licensed rights: © 2012 JEKINO Distributie (B) - TWIN FILM (NL). Alle rechten voorbehouden. Uitsluitend voor verkoop en uitleen t.b.v. gebruik in de huiselijke kring. Kopiëren, uitzenden, verhuren, openbaar vertonen, schoolvoorstellingen en vertonen buiten de huiselijke kring van alle op deze DVD vastgelegde werken zijn zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de rechthebbenden, voor België: JEKINO Distributie, voor Nederland: TWIN FILM, verboden en strafbaar.

[email protected]

[email protected]

REGIO 2

PAL

BEELD 16:9

AUDIO STEREO

DUUR 76 MIN.

PU

DD

ING

T

Gebaseerd op het boek ‘Gummi-Tarzan’ van Ole Lund Kirkegaard

PRIJZEN ZIJN ALTIJD INCLUSIEF VERZENDKOSTEN IN BELGIË!

9

NOG VELE ANDERE LEUKE KINDERFILMS

UIT HET FILMSTONESCIRCUIT ZIJN

VERKRIJGBAAR IN DE VERNIEUWDE

WEBWINKEL

WAAR IS KNOESTER

TE KOOP OP DVD

STIP & VLEK

MANNEKE MAAN

PUDDING T

WWW.JEKINO.BE/WINKELWEBWINKEL

PROVINCIE ANTWERPEN

10

De Roma Turnhoutsebaan 286Tickets: Turnhoutsebaan 3272140 BorgerhoutTel. 03 292 97 40www.deroma.be 14u€ 4

Wo 17/09/2014 Stip & Vlek doen weer gek Wo 24/09/2014

Otto is een Neushoorn Ma 27/10/2014

Waar is Knoester Wo 10/12/2014

Antboy

Wo 29/10/2014 Pelle de Politiewagen rijdt weer uit Ma 22/12/2014

Frozen

GC ’t BlikveldWaversesteenweg 112820 BonheidenTel. 015 50 28 70www.blikveld.be 15u€ 3Lid Gezinsbond: € 2,50

Za 04/10/2014 De Superheld Vr 07/11/2014

Oorlogsgeheimen Zo 23/11/2014

Otto is een Neushoorn Wo 10/12/2014

Stip & Vlek doen weer gek

CC Brasschaat Gemeentepark 82930 BrasschaatTel. 03 650 03 40www.vrijetijd-brasschaat.be 15uVVK: € 3 - Kassa: € 4

PROVINCIE ANTWERPEN

11

Zo 07/09/2014 Hoe tem je een draak 2 – 3D Zo 14/09/2014

Pim & Pom: Het grote avontuur Zo 19/10/2014

Pieter Post: De film Zo 26/10/2014

Koemba – 3D Zo 16/11/2014

Stip & Vlek doen weer gek Wo 19/11/2014

Het regent gehaktballen Zo 23/11/2014

Planes 2: Fire & Rescue – 3D Zo 14/12/2014

Antboy Zo 21/12/2014

Trippel Trappel: Sinterklaas voor Dieren

CC ZwanebergCultuurplein 1 (GPS: Bergstraat 133) 2220 Heist o/d BergTel. 015 25 07 70www.zwaneberg.be 15u€ 5 / € 3,50 (vriendenprijs) 3D € 6 / € 4,50 (vriendenprijs)Alle vertoningen zijn Nederlands gesproken

Do 30/10/2014 De Verenkoning

GC Jan vander NootMudaeusstraat 92960 BrechtInfo en plaatsbespreking:CULTUURDIENSTGemeenteplaats 1Tel. 03 660 28 32www.gcbrecht.be 14u30volwassenen: € 5kinderen en +65: € 4

PROVINCIE ANTWERPEN

12

Ma 27/10/2014 Otto is een Neushoorn

Di 28/10/2014 Stip & Vlek doen weer gek

Woe 29/10/2014 De Sneeuwkoningin

Do 30/10/2014De Nieuwe Avonturen van Capelito

Vrij 31/10/2014 De Verenkoning

GC Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 57 2520 Ranst Tel. 03/225 34 19 www.denboomgaardranst.be/activiteiten € 3  14u30

Wo 01/10/2014 De Nieuwe Avonturen van Capelito Do 30/10/2014

Het Verloren Vriendje Wo 03/12/2014

De Verenkoning Wo 17/12/2014

De Sneeuwkoningin Di 23/12/2014

Pelle de Politiewagen rijdt weer uit

CC MortselSchouwburgHeilig Kruisstraat 162640 MortselTel. 03 443 73 80www.ccmortsel.be 15ubasisprijs: € 5met vriendenpas: € 3

Wo 01/10/2014 Verschrikkelijke Ikke Wo 26/11/2014

Stip & Vlek doen weer gek Wo 10/12/2014

Otto is een Neushoorn

Cultuurcentrum Merksem Concertzaal Nieuwdreef 135 2170 Merksem Tel. 03 641 62 10 www.ccmerksem.be 14 u VVK: € 2 Kassa: € 4

PROVINCIE ANTWERPEN

Jeugdontmoetings- centrum Wijnegem Kosterijstraat 52110 WijnegemTel. 03 353 70 91www.jeugdwijnegem.be 14u (Behalve op 05/09)€ 2€ 3 volwassenen€ 1 grabbelpas

13

Wo 03/09/2014 Lotte en de Maansteen

Vrij 05/09/2014 Booster - 19u30!

Wo 29/10/2014 De Verenkoning

Wo 19/11/2014 De Sneeuwkoningin

Wo 17/12/2014 Antboy

CC SchotenDe KaekelaarSint-Cordulastraat 102900 SchotenTel. 03 680 23 40www.ccschoten.be 14u-16 / +60: € 2Volw.: € 3

Wo 17/09/2014 Pelle de Politiewagen rijdt weer uit

Wo 22/10/2014 Brammetje Baas

Wo 19/11/2014 De Sneeuwkoningin

Wo 17/12/2014 De Groeten van Mike

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

GC De LindeCortenbachstraat 71130 HarenTel: 02-2423147http://delinde.vgc.be 14u€ 2

Wo 10/09/2014

De Lego Movie Wo 08/10/2014

De nieuwe Avonturen van Capelito Wo 12/11/2014

De Superheld Wo 10/12/2014

De 3 Rovers Wo 07/01/2015

Otto is een Neushoorn

GC EvernaSint-Vincentiusstraat 301140 EvereTel. 02 247 03 40http://everna.vgc.be 14u€ 2

GCHeembeek-Mutsaard F. Vekemansstraat 1311120 Neder over HeembeekTel: 02 268 20 82www.heembeekmutsaard.be 14u€ 2 kinderen€ 4 volwassenen

Wo 24/09/2014 Manneke Maan

Wo 22/10/2014 Pim & Pom

Wo 26/11/2014 Pelle de Politiewagen rijdt weer uit

Wo 01/10/2014 Otto is een Neushoorn

Wo 05/11/2014 De Geweldige Beer

Wo 03/12/2014 Willie en het Wilde Konijn

14

LIMBURG

Wo 08/10/2014 Pelle de Politiewagen rijdt weer uit Wo 05/11/2014

De Superheld Wo 17/12/2014

Otto is een Neushoorn

GC Ter Kommen Europalaan 23730 HoeseltTel. 089 41 63 58www.hoeselt.be/cultuur 14u€ 2

OOST - VLAANDEREN

15

Vanaf 10/09 tot 21/09/2014Oorlogsgeheimen Vanaf 24/09 tot 5/10/2014

Spoetnik Vanaf 8/10 tot 2/11/2014

De Verenkoning Vanaf 5/11 tot 16/11/2014

Holly en de Zwaan Vanaf 19/11 tot 14/12/2014

Antboy Vanaf 17/12 tot 11/01/2015

Kleine Anna & Lange Oom

Cinema Central Lavendelstraat 259400 NinoveTel. 054 33 10 96Vertoningsdagen & vertoningsuren zie www.cinemacentral.bekind: € 5volw.: € 6

Di 28/10/2014 Oorlogsgeheimen

Za 20/12/2014 Antboy

CC ZOETEGEM Hospitaalstraat 209620 ZottegemTel. 09 364 64 56www.cczoetegem.be 14.00u€ 4

VLAAMS BRABANT

16

zo 12/10/2014 Orla de Kikkerslikker + Braadworst om 16u (naam van personage in de film) di 11/11/2014

Een Weekje Weg + pannenkoeken om 16u zo 21/12/2014

De Sneeuwkoningin + animatie/snacks tot 17.00u (ouders gaan shoppen, kids droppen)

D’Oranje Giraffen & CC DiestCC Diest Begijnhof Aula Geertrui Cordeys 3290 Diest Tel. 0477 77 64 13 [email protected] www.ccdiest.be 14u€ 4

Zo 12/10/2014 Hoe tem je een Draak 2 (3D) Zo 23/11/2014

De Verenkoning met na de film: Filmfrutsels Deluxe zie p19 zo 21/12/2014

Antboy

CC de MeentGemeenveldstraat 341652 Alsemberg (Beersel)Tel. 02 359 16 03www.demeent.be 15uVVK: € 5Kassa: € 6

CC WestrandKamerijklaan 461700 DilbeekTel. 02 466 20 30www.westrand.be www.facebook.com/westranddilbeek 10u30€ 5, € 4 (+65/-21 dagstudent)ontbijt vanaf 9u€ 10,50 (film + ontbijtbuffet volwassenen)€ 8,50 (film + ontbijtbuffet kind -12)

Zo 28/09/2014 De Superheld Zo 23/11/2014

Pelle de Politiewagen rijdt weer uit zo 09/03/2014

Stip & Vlek

VLAAMS BRABANT

17

Wo 29/10/2014 Pelle de Politiewagen rijdt weer uit (13u30)Patatje Oorlog (15u30 )

Cultuurdienst KortenbergOC BerkenhofBeekstraat 253070 KortenbergTel. 02 755 22 83 www.kortenberg.be 13u30 & 15u30€ 4Leden gezinsbond: € 3 Prijs per film, inclusief hapje en drankje na afloop

Zo 28/09/2014 De Superheld (15u30) (kinderhoogdag: festivalpas €7/ €6 gezinsbond & abonnees)

Zo 12/10/2014 Pim en Pom Di 28/10/2014

Minuscule Zo 09/11/2014

De Verenkoning zo 21/12/2014

De Sneeuwkoningin

CC Strombeek Grimbergen Gemeenteplein z/n1853 Strombeek-BeverTel. 02 263 03 43www.ccstrombeek.be 15u € 5 (-21/60+) € 5,50 Zo 10u€ 11,50 / € 9 (-12j) ontbijt + filmontbijt vanaf 8.30ureservatie verplicht

WEST - VLAANDEREN

Di 28/10/2014 Otto is een Neushoorn Di 23/12/2014

Pelle de Politiewagen rijdt weer uit

OC AalbekeAalbekeplaats z/n8511 AalbekeTel. 056 40 18 92www.aalbeke.be 14u Kind: € 4Gezinsbond: € 3Drankje inbegrepenmet opvang halfuurtje voor en na

18

Za 27/09/2014 De Superheld Za 25/10/2014

De Sneeuwkoningin Za 15/11/2014

Pelle de Politiewagen rijdt weer uitZa Za 06/12/2014

Kauwboy Za 10/01/2015

De Verenkoning

Jefi WaregemCultuurcentrum De SchakelSchakelstraat 88790 Waregemwww.jefiwaregem.be 14.30uJefi leden: € 3Niet Jefi leden: € 5

Wo 15/10/2014 Pelle de Politiewagen rijdt weer uit Wo 12/11/2014

De Verenkoning vrij 26/12/2014

Stip & Vlek doen weer gek Vrij 26/12/2014

De Sneeuwkoningin

Jefi GeluweZaal Ter LindeTuinwijk8940 GeluweTel. 056 51 35 [email protected] 13.30u (woe) 15.00u (vr 26/12)€ 4

NIEUWSBRIEVEN JEKINO

FILMFRUTSELS DELUXE

MAKINGMOVIES FILMFEEST

19

Surf naar www.jekino.be/nieuwsbrief en schrijf je online in op één of meerdere van onze digitale nieuwsbrieven:

nieuwsbrief voor gezinnen en liefhebbers van kinderfilms

nieuwsbrief voor Jekino Webwinkel

nieuwsbrief voor leerkrachten

nieuwsbrief voor programmatoren van kinderfilms

Ontdek de wondere wereld van film in ons super-de-luxe filmlabo. Een stapel flipboekjes, onze immer populaire animatiebox en de voorlopers van de cinema in ons filmmuseum. Lezen en knutselen, kijken en doen. Voor jong en oud valt er wat te beleven. Nieuw zijn de interactieve kijkdozen en iPads met inspirerende apps.www.jekino.be > filmeducatie

Je eigen kortfilm op het grote scherm? Het kan!

Ben je tussen 6 en 12 jaar en trotse maker van een eigen film(pje)? Stuur die dan meteen op! Alleen, in groep of met de klas gemaakt. Fictie, reportage, animatie, documentaire, experimenteel,… alles mag! De geselecteerde films vertonen we op ons jaarlijkse MakingMovies FilmFeest en reizen daarna door naar andere internationale festivals.

Op de vertoningsdag zelf maken we er een feest van en bieden de kinderen via workshops en omkadering de kans hun filmtalenten verder te ontwikkelen.

Meer info op www.makingmovies.be en MakingMovies Facebook

www.pinterest.com/jekino

www.facebook.com/jekinofilms

Jekino

Paviljoenstraat 3 • 1030 Brusseltel. 02/242 54 09 • [email protected] • www.jekino.be

Jekino ondersteunt de Filmstones partners bij hun filmplannen.Op verschillende plaatsen verzorgen we ook leuke workshops bij de voorstellingen. Exacte data en locaties vind je in deze brochure. Voor meer informa-tie over onze films en workshops kan je terecht op www.jekino.be.

Met dank aan de deelnemende bioscopen,cultuurcentra en filmprogrammatoren.

VU F

elix

Van

gind

erhu

ysen

, Pav

iljoe

nstr

aat 3

, 103

0 B

russ

el