De Drive Van BMCW

Click here to load reader

 • date post

  26-Dec-2014
 • Category

  Business

 • view

  340
 • download

  1

Embed Size (px)

description

A presentation in Dutch that identifies what makes me tick professionally

Transcript of De Drive Van BMCW

 • 1. Wij weten al wat er komt Voor de TV gaan zitten om te kijken naar het item dat we zelf hebben bedacht. En ook al van te voren hebben mogen screenen, nog voor de eindmontage. Nee, we kenden die journalisten nog helemaal niet persoonlijk. Maar we weten wel wanneer een verhaal de moeite waard is en hoe je dat brengt.
 • 2. Je ziet ons niet Een goede PR-adviseur treedt alleen op de voorgrond als dat cht functioneel is. Bij voorkeur verschijnt een directielid of een technische specialist voor de microfoon. Op de achtergrond zorgen wij voor krachtige boodschappen en heldere antwoorden. Onze opdrachtgevers weten waar ze aan beginnen en hoe ze kunnen winnen.
 • 3. Verkocht De aankoop van Transamerica Corporation was toen de grootste deal ooit gemaakt. Het nieuws dat 'Hollanders' eigenaar werden van The Pyramid sloeg in als een bom. Ewold de Bruijne maakte deel uit van AEGON's PR-team, voor, tijdens en na de stunt. Groot nieuws goed brengen is ook een kunst, zeker als je 'transatlantisch' opereert.
 • 4. Pas op je woorden In de financile markten bestaan geen vrijblijvende opmerkingen. Met twintig jaar ervaring als woordvoerder en tekstschrijver weet je n ding zeker... Financile journalisten, analisten, fund managers en handelaren slapen nooit. Wij zorgen ervoor dat zowel de inhoud als de procedure precies kloppen, altijd.
 • 5. Iedereen komt Een media-moment creren om zeven uur 's ochtends, op zondag, lijkt niet ideaal. Toch komt het voor dat organisaties hun redenen hebben om dat wl te doen. En dan geeft het bepaald een kick als inderdaad 'iedereen' er dan is. Soms lijkt het alsof het allemaal vanzelfsprekend is en vanzelf gaat... Goed h?
 • 6. Binnen zonder kloppen Een bezoek van een opsporingsdienst wordt over het algemeen niet aangekondigd. Medewerkers reageren geschokt en het lijkt of de hele wereld meekijkt. Als je mazzel hebt kun je nog een telefoontje doen voordat je mobieltje wordt ingenomen. Iedereen begrijpt op zo'n moment wat je bedoelt met 'reputatiemanagement'.
 • 7. Hier ontvangen we de excellenties De Koninklijke Marine bracht in april 2009 een bezoek aan Constanta. In n week tijd kwamen er vier ministers op bezoek en het Roemeense staatshoofd. Nederland trok dagen achtereen masaal media-aandacht op nationaal nivo. Luitenant ter zee der eerste klasse Ewold de Bruijne schreef mee aan het programma.
 • 8. En weer door... Soms zitten de directie, de ondernemingsraad en de vakbonden niet op n lijn. De manier waarop de communicatie met de medewerkers verloopt is dan alles bepalend. Als gebruikelijke middelen en procedures tekort schieten, moet je creatief zijn. Wie de regie heeft over de inhoud en timing van berichten zet de toon.
 • 9. Wilt u er liever niet meer over praten? Niet alle organisaties leveren alleen maar optimale prestaties. Dingen die fout gaan zijn vaak wel mediageniek, maar ook slecht voor de reputatie. Dus ook strategien om publiciteit te beperken en af te stoppen kunnen waardevol zijn. Als u het eens ergens anders over wilt hebben, helpen wij u daarmee graag op weg.
 • 10. Gewend om te vechten Ewold de Bruijne is sinds 1989 actief in het PR-vak op het hoogste corporate nivo. Al tijdens zijn studie aan de School voor de Journalistiek heeft hij zich gespecialiseerd. Hij was in dienst bij de Marine, AEGON, Buhrmann, Organon-BioSciences en Ziggo. Nu vecht hij als freelancer voor bedrijven en instellingen die willen winnen.
 • 11. Bent u genteresseerd in een nadere kennismaking? N e e m d a n c o n t a c t m e t m i j op ! stuur een mail naar: ewold@bmcw.nl bel: +31 (0)6 - 182 603 52 of kijk op www.bmcw.nl WIJ GAAN VOOR HET EFFECT