De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

17
1 4 DVO'ers in Hongkong: Jos doet verslag G-team gaat op kamp en pupillennacht zonder slapen Wedstrijdprogramma veldcompetitie (najaar) De Bazuin Magazine voor en door ckv DVO Bennekom 36e jaargang nummer 1 - september 2012

description

De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

Transcript of De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

Page 1: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

1

4 DVO'ers in Hongkong: Jos doet verslag

G-team gaat op kamp en pupillennacht zonder slapen

Wedstrijdprogramma veldcompetitie (najaar)

De BazuinMagazinevoor en door ckv DVO Bennekom 36e jaargang nummer 1 - september 2012

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 1

Page 2: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

ColofonDe Bazuin MagazineIs een uitgave van ckv DVO Bennekom enverschijnt 5x per jaar.

RedactieGeertje van DusschotenMarianne RozeboomJoke VeenendaalAnnike van Zoeren© Overname artikelen alleen toegestaanmet duidelijke bronvermelding!

Dagelijks bestuurMatthijs Soede, voorzitter Gea van de Peppel, secretarisKees Mak, penningmeester

SponsorsPraxisIntersport Van WonderenRabobank BennekomWolverine Tube Europe B.V.Jillis Baggerman MakelaardijAuto van de Weerd B.V.Administratiekantoor WienEquus Accountant en belasting AdviseursFlynth adviseurs en accountantsEijgenraam MannenmodeKapsalon Widy by EverlineAlbert Heijn / Gall & Gall BennekomBax & van Beek assurantie-adviesburoBel CompanyEye Wish GroeneveldHartman tweewielersBDO Accountants & Belastingadviseurs B.V.Welgraven Bennekom B.V.Pro-air Ede B.V.Personal GiftsStichting DVO-halAutobedrijf van SteenbergenTransus Technology B.V.Van Putten Van Apeldoorn NotarissenACV Bedrijven B.V.Porto 100Drukkerij ModernDe KaasjagerBennekomse ApotheekDe Nooij Pompinstallaties B.V.Computication B.V.E.S.A. badkamersInstallatiebedrijf W. van GinkelWerkmandejongGroveko B.V.Carwash en Cleaning Janssen & ZnPatisserie van WoerekomAutobedrijf Van der Werf B.V.

Website: www.dvo-korfbal.nl

Contributie zie pag. 12

2 3

Foto omslag: G-team op kamp bij kaas- enkampeerboerderij Hoekelum

KOPIJInleveren kopij voor het eerst volgendeBazuin Magazine, uiterlijk zondag 21 oktober 2012 voor 12.00 uur naar:[email protected]

Van de redactieDit is alweer de eerste bazuin van hetnieuwe seizoen! Hopelijk heeft iedereeneen goede vakantie gehad, de tijd gehadom uit te rusten en genoten van het heerlijke weer (ja, ook in Nederland konden we genieten van enkele mooiedagen toch?). Velen zijn al een tijdje drukaan het trainen en fit terug te vinden ophet korfbalveld, om met veel energie enkracht het korfbalseizoen 2012-2013 tebeginnen. De sportieve stemming zit eralweer goed in, een goede voorbode voorvele kampioenen en dus weer lekker veelfrietjes!

Voor ons, Marianne en Annike, begint ditkorfbalseizoen extra spannend. Wij zijnvlak voor de zomerstop toegetreden tot deredactie van ons clubblad en staan nu voorde grote uitdaging een succes te makenvan dit eerste nummer! Gea, die na velejaren haar functie neerlegt, heeft ons hierzo goed mogelijk op voorbereid, en we willen haar dan ook nogmaals bedankenvoor hoor inzet voor de bazuin.

Graag willen wij van deze gelegenheidgebruik maken om iedereen, echt ieder-een, van welp tot senior, uit te nodigen tothet schrijven van een stukje voor debazuin of het opsturen van een foto die jegraag met iedereen van DVO wilt delen.Heb je tips voor ons of leuke ideeën omhet clubblad nog leuker te maken?Schroom dan niet om ons aan te spreken,te mailen of te bellen.

In dit nummer weer veel nieuwe info, leuk nieuws, het wedstrijdschema, trainingsschema, interessante verslagen,herinneringen aan leuke activiteiten ennog veel meer! Lees dus vooral verder inons mooie clubblad.

Groetjes, Marianne en Annike

Van de voorzitterAllereerst wil ik de redactie feliciteren met dit nummer van de Bazuin. De redactie is vernieuwd en dan is het maken van de Bazuin niet direct iets van ‘dat doe ik wel even’. Maarhet is gelukt en ik denk dat de redactie trots mag zijn op het resultaat! Veel succes verder!

In dit nummer aandacht voor mensen die zich heel lang voor de vereniging hebben ingezet.Hoeveel plezier ze vaak aan het verenigingswerk hebben gehad, ondanks het feit dat het somsniet altijd even gemakkelijk was om de zaken gedaan te krijgen. Dat betekent ook dat er weerplekken vrij zijn en die weer opgevuld moeten worden. Denk er eens over na en neem contactop met een van de bestuursleden of met een van de commissies.

Komend jaar zullen we in ieder geval 2 ledenvergaderingen organiseren. De eerste is geplandvoor dinsdag 27 november a.s. en de tweede op dinsdag 9 april 2013. Belangrijke momentenwaarbij we ons zelf moeten afvragen wat we als vereniging willen bereiken in de komendejaren. Ik denk niet dat we gemakkelijke jaren zullen hebben. Zeker financieel gezien niet. We krijgen een nieuwe regering en we zullen zien wat voor financiële consequenties dat zalhebben. De gemeente Ede heeft een vernieuwde sportnota gepresenteerd deze zomer met denaam ‘Ploegenspel 2012’. Ook daarin bezuinigingen op sport. In totaal wil de gemeente de uitgaven voor sport met 6% naar beneden brengen en ze willen ook de prioriteiten verleggen.Dit zal ongetwijfeld ook consequenties hebben voor DVO. De financiële werkgroep is drukbezig met de analyse van alle financiën binnen DVO; zowel bij de vereniging als de stichtingtopkorfbal wordt kritisch naar alle kosten gekeken. Echter, als je niet investeert krijg je ook niets terug. Ik denk dat we zeker heel veel terug krijgen bij DVO. We kunnen sporten, krijgen trainingen, als supporter krijgen we mooie wedstrijden te zien in de top en in de breedte en we vinden bij DVO ook een thuis. Dat moeten we zeer zeker met zijn allen behouden! Dat zal de basis zijn waar we samen vanuitmoeten gaan.

We gaan weer aan een nieuw seizoen beginnen. Dit jaar beginnen we met een record aantalleden. We hebben er dit jaar al 748 aan het begin van het seizoen en meestal groeien we daarna nog. Wat de verwachtingen zijn dit seizoen? Dat er weer veel mooi korfbal zal zijn door(top) sporters. Winst, verlies en emotie: we zullen het komend seizoen hopelijk weer allemaalzien. Ik hoop dat er veel teams kampioen worden en nog belangrijker ik hoop dat we er alle-maal weer veel plezier aan zullen hebben.

Veel succes allemaal!

Met sportieve groet,Matthijs Soede

Seizoen begint goed voor de D en C op KVZ toernooi, 5x op de eerste plaats, maar ook 2e en3e plaatsen!

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 2

Page 3: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

neus en lippen door. Mieke stopt met ingangvan dit seizoen met haar penningmeester-schap van de pupillencommissie maar blijftactief binnen de vereniging als mede- organisator van het schoolkorfbaltoernooi inBennekom. Bescheiden zegt ze mede-organi-sator maar vanaf 1995 is ze één van de grotetrekkers van dit jaarlijks terugkerende en

eigen lijk altijd succesvolle engoed georganiseerde toernooi.Binnenkort is het schoolkorf-baltoernooi weer, maandagbelt ze nog even de scholenlangs om ze te helpen herinne-ren aan de opgave van hetaantal teams en daarna volgter nog een vergadering. Altijdbij haar thuis. Een gezelligavondje waar hard wordtgewerkt maar zeker ook tijd isvoor een borreltje en hapje, “jemoet er toch iets leuks vanmaken, toch!”.

Mieke komt uit Wageningenen heeft vroeger zelf gekorfbald bij SKV. InBennekom is ze natuurlijk ook bekend als “debadjuf van de Vrije Slag”, eigenlijk moet ikzeggen zwemonderwijzer. Dit is ze nog

steeds al loopt het aantal uren iets terug endat is ook wel lekker. “Eén van de leuke din-gen was dat je het ene moment de kinderentegen kwam als zwemjuf en na het behalenvan hun diploma je ze weer tegen kwam bijDVO als pupillen trainer of begeleidster.”Inmiddels is ze de zestig gepasseerd en ietsmeer tijd voor thuis is ook wel lekker, daar-om stopt ze ook als penningmeester van depupillen commissie. “Ik liep er wel al wat lan-ger aan te denken om te stoppen maar zochthet moment nog. Nu er één nieuwe grotejeugdcommissie komt is het zover.”Binnenkort zal ze zorg dragen voor de over-dracht en het is geen lege kas. Mieke is altijdzuinig geweest, soms wel een beetje teveel

lekkers erbij samen met Geertje het blad inde plastic enveloppe gedaan. Naamstickerserbij, af een toe een leuke boodschap mee-geven op de Bazuin als extraatje voor de ont-vanger en wegbrengen naar de post.Natuurlijk wordt dan ook het wel en wee vande hele vereniging met elkaar doorgenomen”vertelt Gea.

“Het zal echt wennen zijn zonder deze altijdweer terugkerende klus, maar er blijven nogvoldoende DVO-taken over, maak je maargeen zorgen over mij” stelt Gea.

Als je bij Mieke Welgraven de straat in komtrijden zie je al bij diverse buurhuizen eenkorfbalpaal boven de schutting uitsteken,een korfbalrijk buurtje dus constateer ik. Alsik daarover begin als Mieke de voordeuropen doet en ik dat zeg begint ze meteen telachen, iets wat Mieke gelukkig wel vaker inhet gesprek zal doen. Ik had het natuurlijkmoeten weten, die korfbalpalen wordengemaakt door haar man Henk en meteen valtbij mij het kwartje met de advertentie in deBazuin van Rekopa, voor al uw korfbalmateri-alen. De palen worden gemaakt door Henken worden door het hele land afgenomen.“Henk is er weer druk mee geweest en er ligtweer een voorraadje” vertelt Mieke tussen

4 5

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaanen dat betekent dus vele nieuwe gezichtenmaar zeker ook “oude” gezichten die nietmeer terugkeren op de voor hun zo vertrouw-de positie binnen DVO. Zij doen een stapjeterug of stoppen helemaal bij DVO. Op zoeknaar deze terugtrekkende en vertrekkendeleden sprak ik met Gea Burgsteijn, MiekeWelgraven en Rik Bijlover hun “DVO-vertrek”.

Na meer dan dertig jaarstopt Gea Burgsteijnmet haar Bazuin-werk-zaamheden. Ze laat Jokeen Geertje niet alleenachter, zij hebben ver-sterking gekregen vanAnnike en Marianne.Deze Bazuin is dan ookofficieel de eersteBazuin zonder hulp vanGea, maar ondertussen…. . Gelukkig is ze stie-kem op de achtergrondnog steeds raadpleegbaar en behulpzaam.Mooi voor de nieuwe redactie en mooi voorGea want loslaten na zo’n periode is ook bestwel lastig. Officieel is het dan ook: “Na dertig jaar is het wel eens tijd voor ietsanders maar zeker ook tijd voor een ander”vertelt Gea. Helemaal stoppen met DVO kanGea natuurlijk nog niet. Gea blijft spelend lidbij de midweek, blijft penningmeester van deStichting DVO-hal, draait momenteel mee inde werkgroep financiën en blijft natuurlijkDVO-supporter.

Gea behoort dus tot een select gezelschapvan makers van de eerste Bazuin, dat wattoen nog ’t Korfje heette. Typemachine, zelftekenen, stencilapparaat, emmer met lijm,adresbandjes en vergaren van het maandbladdoor rondjes om de tafel bij Joke thuis telopen. Ondertussen is er veel in techniekveranderd, het is computerwerk gewordenwaarbij de opmaak zelf specialisten werk is.“Opmaak was één van de leuke dingen vanhet maken van de Bazuin. Ik snap ook dat datnu echt anders gaat en moet. Het verkrijgenvan kopij is nog altijd hetzelfde” vertelt Gea.“Je moet er een beetje achteraan blijven zit-ten en dat komt eigenlijk steeds vaker voor.”

Dat ze met dit terugtrekken ook een beetjeafscheid neemt van Joke en Geertje doetnatuurlijk pijn. De laatste jaren hebben zevolop samen opgetrokken om de Bazuin temaken tot het mooie magazine zoals dat nuis. Hun redactiewerk bestaat onder andereuit het goed ordenen en voorbereiden van deaangeleverde kopij. “Het blad wordt opge-maakt door Simone, waarna we het nog éénkeer kunnen controleren, daarna gaat het nade drukker en komen er ongeveer 600 exem-plaren gedrukt retour. Daarnaast heeft Jokeook nog de contacten met de adverteerders.Bij Joke aan de keukentafel wordt dan ondergenot van kopje koffie en met uiteraard iets

op de knip werd haar wel eens verweten. Helemaal bij DVO weg gaat Mieke niet, kanze ook niet. Via het schoolkorfbal en haar bijhet G-team korfballende zoon Jarno blijftMieke natuurlijk ook nog volop betrokken bijDVO. Daarnaast past ze momenteel op ophaar kleinzoon, die ligt met zijn twee jaarboven in bed. Dikke kans dus dat ze over eenjaar of vier weer gewoon langs de lijn van hetveld staat zoals het ook begonnen is met huneigen kinderen. Ook blijft ze samen metHenk het eerste volgen. Is het niet in de halop de tribune dan zeker via de computer diebij elke zaalwedstrijd zeker aan zal staan.

Ook inmiddels oud-bestuurslid Rik Bijl is metingang van dit nieuwe seizoen gestopt metzijn DVO-werkzaamheden maar hij blijftnatuurlijk wel lid van de club geeft hij aanhet begin van ons gesprek aan. Hij heeft naaral die jaren wel iets gekregen met die korfbal-club uit Bennekom. Het begon zoals veleouders een vereniging binnen rollen, hunkinderen gaan sporten, korfballen zoals inRiks geval en je rolt vanzelf de vereniging in.Eerst rijden, dan wordt je begeleider en eenstap verder wordt je gevraagd om zitting tenemen in de pupillencommissie. “Zo groei jegewoon de vereniging in en voor je het weetzit je in het Bestuur” vertelt Rik. Daarnaastvindt Rik het ook belangrijk iets te doen bin-nen de gemeenschap waar je woont, zie hetals een soort bijdrage aan je woonomgevingen woonklimaat stelt Rik.

Dat Rik eigenlijk bestuurslid af is is aan Rikeigenlijk nog niet te merken, met zoveel passie en betrokkenheid praat hij nog steedsover DVO. “Toch is het goed om na een jaarof zeven eens te stoppen met het bestuurs-werk” vertelt Rik. Wat hij nu in de “leegloop”uren gaat doen weet hij nog niet maar eenjaartje sabbatical is best wel eens goed, watdaarna volgt is nog lekker een groot vraag -teken.

Als Rik terug kijkt op zijn bestuursperiodeconstateert hij dat die zeven jaren voorbijzijn gevlogen. Hij heeft meegemaakt dat devereniging is gegroeid, zowel in ledenaantalals sportief de stijging naar de korfbaltop

van Nederland. Dit vraagt veel van je vrijwil-ligers stelt Rik en hij ziet ook dat het steedsmoeilijker wordt om die te vinden. Het vrij-willigerswerk zat de afgelopen jaren in Riksportefeuille. In die tijd is het vrijwilligers-werk omgedoopt tot verenigingswerk. Eenterm die meer recht doet aan de werkzaam-heden die gedaan moeten worden binnen declub. Het verenigingswerk is in de afgelopenjaren goed verbeterd, iedereen draait bij-voorbeeld mee in het clubhuisschema. “Je bent lid van een club en je moet er samenmet elkaar voor zorgen dat het een mooieclub blijft. De topsport kan dan ook niet zonder de breedtesport” stelt Rik “en andersom ook niet.” “Het is belangrijk deze

verbinding te blijven zoeken en benadrukken.Ook daarom is het belangrijk dat de selectie-spelers zichtbaar zijn binnen de verenigingen gewoon meedraaien bij bijvoorbeeld declubhuisdiensten, dat maakt dan een clubcompleet” vindt Rik.

Dat Rik DVO-lid blijft en DVO blijft volgenheeft zeker ook nadrukkelijk te maken methet feit dat DVO in de League speelt. “Diesfeer rond de zaalwedstrijden van ons eerste,heerlijk gewoon. Een volle zaal met 800enthousiaste toeschouwers, de snelheidwaarmee gespeeld, de gezonde emotie in enrond het veld, daar ga je voor naar korfbalkijken” vertelt Rik.

Dat daarnaast binnen DVO er ook eengeweldig G-team met een goed georgani-seerde commissie rond loopt is natuurlijkgeweldig en uniek. Het G-team en ook hetDVO-plus team noemt Rik één van de parel-tjes van de vereniging. Rik was erbij toen hetG-team Nederlands Kampioen werd.“Gewoon kippenvel momenten als je die spelers zag, daar krijg ik nou energie van”stelt Rik die al jaren vaste juryvoorzitter isop de bonte avond van het G-team. “Dat dit dus allebei mogelijk is binnen DVO

maakt DVO uniek en daar moeten we zuinigmee zijn” geeft Rik nog sprekend in de we-vorm aan mij mee.

Al met al drie betrokkenen DVO-ers die zichvolop hebben ingezet voor DVO en nu eenstapje terug doen maar wel echt DVO-er blijven. Zij blijven het contact met de clubhouden en vooral de wedstrijden van onseerste in de zaal bezoeken. We blijven zegelukkig gewoon tegenkomen, echte DVO-ers dus!

Nieuwkorfbalseizoen van

start door Nico Utens

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 4

Page 4: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

de sporthal. Hier moeten we voor betalen bijde beheerder. Geen probleem, we hebbengeld mee. We moeten echter ook een pas-poort laten zien. De beheerder kan niet uit-leggen waarom. Hij weet wie wij zijn, dat webij de korfbalorganisatie horen, maar zijnmeerdere heeft hem gezegd paspoorten teeisen, dus doet hij dat. Het is illustratief voorde houding van de lokale bevolking die wijontmoet hebben, zowel in Hong Kong als inTaipei. Hiërarchie is zeer belangrijk en ze zijnnauwelijks kritisch. Er wordt niet getafelten-nist door ons.

Felle wedstrijd tegen TaiwanZondag is een serieuze test, want we spelende finale tegen Taiwan. Taiwan is de laatstejaren de winnaar van de bronzen medaille opde mondiale toernooien. Het verschil met denummer 2 wordt steeds kleiner, maar ze zijner nog niet in geslaagd om er met goud ofzilver vandoor te gaan. De wedstrijd tegenTaiwan is een felle wedstrijd, die wij in deslotfase naar ons toe weten te trekken.Taiwan heeft veel kwaliteit. Ze leggen hettegen ons af omdat wij net wat handiger zijnin de eindfase.

De dag na de finale gaan we met een trein deberg op, waar we een prachtig uitzicht hebben over Hong Kong. Na het winnen van"The President Cup" in Hong Kong, reizen wenaar Taipei om “The Contintal Cup” te spelen.Taipei is met zijn 2.5 miljoen inwoners niet zogroot als Hong Kong (ruim 7 miljoen inwoners)en voor Aziatische begrippen geen heel

tiek en fel, maar heeft veel minder kwaliteitdan wij.

Zaterdag staat er een training op het pro-gramma. Dit zijn zeer fanatieke trainingen.Van de onderlinge wedstrijdjes vliegen devonken af. Na even uitgepuft te hebben vande training, komen we op het idee om eenpotje te tafeltennissen in een bijzaaltje van

Nederlands team en jong Oranje naar Hong Kong

6 7

Op maandag 18 juni vertrekken hetNederlands team en jong Oranje naar HongKong om deel te nemen aan "The PresidentCup". Oranje heeft wat groen wits. Senna enJasper gaan mee als spelers van jong Oranje,terwijl Momo en ik als leden van de watgerijptere garde afreizen. Omdat ergens tussen Bennekom en Bunnik de treinenopstandig zijn, begint voor Jasper, Senna enmijzelf de reis met fraaie lift van de bonds-trainer. Op Schiphol sluiten we aan bij deandere oranje trainingsjasjes. Inchecken,kopje koffie, 2 uur wachten, 10 uur vliegen, 1uur wachten en 1 uur bus later zijn we in onshotel in Hong Kong. Mooi hotel. We moetenwel 4 uur wachten voor onze kamersbeschikbaar zijn, maar een kniesoor die daarop let. Met het oog op de jetlag werd onsafgeraden te gaan slapen. Wat rest is eendinsdag die door de meesten op standjezombie geleefd werd. Tegen het einde van dedag proberen we nog een filmpje te kijken,maar als we tijdens de eerste 10 minuten almeerdere malen in slaap gevallen zijn, gevenwe dat maar op. Na een dag van 34 uurbesluiten wij te gaan slapen.

Woensdag weer fris als een hoentje. Vandaagis de eerste dag van "The President Cup",waarop wij aan mogen treden tegen hetgastland. De wedstrijd begint fel, maar alsnel hebben wij de overhand. Later deze dagspelen we tegen Japan. Het is een vergelijk-bare wedstrijd. Japan begint de strijd volvuur, maar is te zwak om ons in moeilijkhe-den te brengen. We kunnen tevreden terugkijken op de eerste dag, waarin we nog nietecht getest zijn.Donderdag en vrijdag spelen we vergelijkba-re wedstrijden: de tegenstander is zeer fana-

veel aanwezig in Taipei. Tussen de taxichauf-feurs zit wel wat verschil. We hebben nage-noeg blinde chauffeurs meegemaakt, dieingehaald werden door fietsers. Het andereuiterste bestaat ook. De rit naar de Taipei 101stappen we in bij een chauffeur die sterk hetgevoel moet hebben dat hij door een nood-lottige speling van het lot zijn roeping alsFormule 1 coureur gemist heeft. Hij trekt stevig op en zit snel op de 100 km/u. Het lijktwat zinloos, want om de kilometer kruistdeze 6 baans weg zich met een andere 6baans weg, maar wij zijn niet te beroerd omeen paar keer “Schumacher” te roepen. Hetmist zijn uitwerking niet. We naderen hetvolgende stoplicht, waar de 3 rijen van onzerichting ruim gevuld zijn met wachtenden(het licht blijft ongeveer 90 seconden rood).Aan remmen denkt onze echter coureur niet.Als we bijna bij de achterste wachtende zijn,trekt hij het stuur naar links, rijdt tegen derichting in volle vaart op het rode licht af,negeert dat licht volkomen en slaat over de 6kruisende banen links af. Alsof de chauffeurbang is dat we deze truc niet gezien hebben,herhaalt hij hem enkele malen. Ik geloof nietdat iemand zich ooit sneller van het “TaipeiFullerton South” hotel naar de Taipei 101 ver-plaatst heeft.

Donderdag 5 juli begint onze terugreis. Na 1 uur bus, 3 uur wachten, 1.5 uur vliegen,nog 3 uur wachten en 10 uur vliegen zijn weop Schiphol. Na uitvoerig afscheid gaat iederzijn eigen weg. Ik mag zelf nog tot UtrechtCentraal genieten van het gezelschap vanMomo, maar na Utrecht heb ook ik vaniedereen afscheid genomen. Het korfbalseizoen 2011/2012 is met dezemooie ervaring ook voor ons afgelopen.

Jos

grote stad. Toch is 2.5 miljoen wel 3 keer hetinwoneraantal van Amsterdam. De groottevan steden is niet het enige verschil, destructuur ook. Ons hotel ligt bijvoorbeeldaan een 6 baans weg, terwijl we in het cen-trum van Taipei zitten. Nergens een grachtjete bekennen ook.

Het is ongeveer een kilometer lopen van hethotel naar de sporthal waar “The ContintalCup” gespeeld gaat worden. Niet al te ver,maar met de temperaturen in Taipei genoegom bezweet aan te komen. In de sporthal isgeen air conditioning, dus de hitte is eentegenstander op zich. Een groot verschil met“The President Cup” is dat Taiwan nu opvolle sterkte is, terwijl ze in Hong Kong eenaantal spelers misten.

Beste wedstrijd van deze 2 wekenWij beginnen het toernooi tegen Zuid Korea.Een wedstrijd tegen een fanatieke maarzwakke ploeg. We domineren de hele wed-strijd en winnen afgetekend. Ook in dedagen erna lukt het Japan, Macau, China enHong Kong niet om ons in de problemen tebrengen. De finale wordt een herhaling vande finale van “The Contintal Cup”: Nederland- Taiwan. Deze finale wordt onze beste wed-

strijd van de 2 weken en we winnen met 30-18 van Taiwan. Zowel Senna, Momo, Jasperen ikzelf maken minuten in deze finale.

De normale avondmaaltijd is sober en voed-zaam, maar na de finale is de entourage watgrootser. Vanavond gaan we eten in Taipei101, een toren van 508 meter hoog. Tot ze inDubai enthousiast werden over het bouwenvan grote torens was dit de hoogste torenter wereld. Vanaf de Taipei 101 heb je eenindrukwekkend uitzicht over Taipei.

Bijzondere taxi-ritVoor het vervoer naar de restaurants makenwe gebruik van taxi's. Taxi’s zijn goedkoop en

Uit het nestkastjeDVO bestuurs -leden wordentegenwoordigvia de socialemedia aange-steld. Wie be -zwaren heeftmoet het maarlaten wetenstaat er bij. Opeen jaarvergade-ring voor ledenis de betrokken-heid vaak groot

maar soms ook ver te zoeken.Visiedocumenten zijn schaars of raken op deachtergrond omdat de waan van de dag vaakalle beschikbare energie opslokt of consu-meert. De club bestaat uit één vereniging entwee stichtingen, in drieën verbonden doorpersonele dwarsverbanden maar niet altijddoor een gezamenlijke koers of lijn.Financiële stromen voeren de boventoon; detoename van geldbronnen van buiten isnavenant. Over sponsorinkomsten beslistniet als vroeger een clubbestuur; de sponsor-commissie reguleert de lijnen die groten-deels exclusief richting het topkorfbal lopen.Het hoogste verenigingsteam is DVO3, overhogere teams heeft de vereniging in feiteweinig meer te vertellen. Een moderne organisatie die bij de voetbalburen vanBennekom in vergelijkbare vorm al jarenfunctioneert. Wat onderling blijft, zijn alle vrijwilligers diezich inzetten voor het geheel en daarbij nietkijken voor welke van de drie delen van declub dat is. Het merk DVO blijft hen binden,het vlaggenschip – met hoeveel spelers enspeelsters van buiten dan ook - is de trotsvan velen. Een tweede trots is de verschei-denheid in de club. Er is ruimte voor initiatie-ven die winnen misschien wel ver te bovengaan. Zo is er G -korfbal, een A+ -team, eensquash toernooi, een motortocht, een fiets-weekend. Er zijn gezamenlijke vakanties,gezellige kampen, en de opnieuw opgepakteuitwisseling met Tsjechische korfballers enkorfbalsters. Zo valt er veel te leren, te ontmoeten en te verbinden bij DoorVriendschap Omhoog, de basis van waaruitde club lang geleden is opgericht.

Er is een nieuw seizoen begonnen. Het 56stesinds de oprichting van de vereniging. Latenwe er een mooi seizoen van maken, met vooriedereen een onbevooroordeelde en positieve ruimte. Zelfs voor kleine vogeltjes.

Piet de Koolmees

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 6

Page 5: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

8

Bouw- en Onderhoudsbedrijf

E.J. MeursDriestweg 86721 NE Bennekomtelefoon (0318) 41 95 31

notarissen

Contactgegevens Van Putten Van Apeldoorn:Locatie Ede Locatie Bennekom Locatie Lunteren Locatie WageningenStationsweg 36 Edeseweg 52 Dorpsstraat 22 Gen. Foulkesweg 45Postbus 94 Postbus 82 Postbus 110 6703 BM Wageningen6710 BB Ede 6720 AB Bennekom 6740 AC LunterenTel.: 0318 - 685 685 Tel.: 0318 - 41 81 81 Tel.: 0318 - 48 31 51 Tel.: 0317 427 00Fax: 0318 - 616 364 Fax: 0318 - 413 537 Fax: 0318 - 485 078 Fax: 0317 427 424

E-mail: [email protected] Web: www.notaris.com/

VAN PUTTEN VAN APELDOORN

Gas - Water - Sanitair – Centrale verwarming – Dakbedekking – Zinkwerk

Silver Sponsor

tuincentrumHANSROZEBOOMbruidsboeketten - bloemarrangementen

kamerplanten - snijbloemenafd. potterie

bloemsierkunstHANSROZEBOOM

ONTWERPONDERHOUDAANLEG VAN TUINEN

Van Balverenweg 50Tel. 41 80 766721 ZW Bennekom

Plantsoen 5, 6701 AV WageningenTel. 0317 - 42 36 74 Fax 0317 - 46 02 15

van der zandtK e u k e n - i n t e r i e u r s

Silver Sponsor

DVO D3 kampioen D &C Toernooi ZutphenOm half negen vertrokken we vanaf DVOnaar KVZ voor het D & C toernooi inZutphen.We konden rustig aan de party tent opzettenwant we hoefde pas de tweede ronde onzeeerste wedstrijd te spelen. Deze was tegenKVZ D3, er werd goed verdedigd en bijonderschepping van de bal ging deze snelweer richting ons aanvalsvak. Er waren mooieaanvallen met doorloopballen die er net nietingingen, gelukkig ging er de eerste helft ertoch één in: 1 - 0. De tweede helft kwamenze goed op gang en de eind score was 5 - 0.

De 2e wedstrijd was tegen de Meeuwen D3.Voordat we het in de gaten hadden stondenwe 0 – 1 achter. Het duurde even voordat wede korf weer gevonden hadden en na mooirondspelen in de aanval was de stand eindeerste helft 3 – 1. De tweede helft hield deverdediging onze tegenstanders mooi in detang en in de aanval waren er mooie afstand-schoten zodat de eindstand 8 – 2 werd.Onze derde tegenstander was WageningenD3. De wedstrijden duurden 2 x 20 minuten,er was veel wind en na onze tweede partijeen fikse hoosbui en toch hielden onze D3toppers het hoofd er goed bij en werd ookdeze partij ruim gewonnen 6 – 1.3 gewonnen wedstrijden dat betekent: KAMPIOEN!

Van harte gefeliciteerd: Dieuwke, Esther,Bregje, Joan, Folke, Sjoerd, Evelien, Iris enRomy en natuurlijk onze trotse trainers:Bastiaan en Jasper.

Pupillennacht zonder slapen

Vrijdag 22 juni was het dan zo ver, de pupillen-nacht voor alle welpen, F, E en D jeugd. Dekinderen hadden er lang naar uitgekeken enkwamen vol enthousiasme aan bij DVO. Nadat alle kinderen snel een goede slaapplekveroverd hadden, hadden ze blijkbaar besloten daar de rest van de nacht niet meerin te gaan liggen.

Nieuwe talenten ontdektDe ruim 66 pupillen hebben de hele avonden nacht film gekeken, in de disco gedanst,skelter gereden, een griezeltocht gelopen,maar toch wel vooral gevoetbald en gekorf-bald in de grote zaal. Iedereen was vrij om tedoen wat hij wilde doen. Een groot spektakel tijdens de DVO got’stalent show met zeer spectaculaire acts. Zodeden Danique en Marleen van der Gardeneen dansje en zorgde de meiden van de D2voor een levende piramide.

Zoals eerder gezegd, hadden de kindereneen bed meegenomen, maar slapen ho maar.De organisatie had verwacht dat de F en Epupillen nacht wel rond een uur of 1 naar hunluchtbedje zouden vertrekken, maar nietswas minder waar. De hele nacht speelden demeeste pupillen verder. Leuk om te zien datalle teams en leeftijden zich mixten en allepupillen enorm veel lol hadden.

Vooral veel slaapgebrekOok voor de leiding betekende dit een nachtzonder slaap, enkele mannelijke leiding diegehoopt had een paar uurtjes slaap mee tekunnen pikken werden al snel weer hardhan-dig wakker gemaakt door de o zo actievepupillen.Rond 8 uur bij het ontbijt was het resultaatvan een geweldige nacht zonder slaap goedzichtbaar. Een aantal meiden uit de

D1 en D2 besloten om vlak voor het ontbijt inde kleedkamer te gaan slapen en andere kinderen vielen op de tafels in de kantine inslaap.

Al met al was het een fantastische pupillen-nacht. Zeker met dank aan de geweldige hulpen Edwin Schuurman, Irene Benthem,Wim van de Brink, Jan Willen van de Glind,Elna Visser, Henk van den Hul, Martin Smiten Gerben Jan van de Kamp.Wij als PAG leden zijn erg tevreden over deactiviteiten van het afgelopen korfbalseizoen.

Zaterdag 29 september 2012Sportpark Eikelhof, DVO velden

Aanvang: 8.30 uur

PERSOONLIJKE CADEAUS VOORELK MOMENT

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 8

Page 6: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

Ledenadministratie Wij verwelkomen de volgende nieuwe leden:Wij wensen jullie een heel prettige tijd bij DVO.

Senioren:Wilco van den Berg, Tim Jansen,Hetty van GinkelPupillen: Tamar van der Stouw, Deborah VosInstroom:Marit de Klerk, Myrthe de Wilde,Tara van Holland, Thomas Hek, Tim KortelandWelpen: Gerwin SmitG korfbal: Robert SmaalDiversen: René Bakker, Jeanette Semmelink,Willy Schoeman,

De volgende leden hebben bedankt:

Senioren: Amy Mooij, Eline OverduinJunioren: Tiemen van Meieren, Tim van denBrink, Niels van den Brink, Jonathan KatsAspiranten:Marlijn BrinkPupillen: Bram van den Hul, Tijs Schouten,Naomi van DijkG korfbal: Suzan DekkerDiversen:Marja van Haren, Monique Keller,Alina van Roekel, Dennis Brunt, BenKoolstra, Eelco Vos, Magda den Hollander,Marijke van Doorn, Jeanette Semmelink,Anita Timmer, Liesbeth Heitink, Lisette vanDinteren, Agaath Zaal, Peter van de Giessen

Lia Mak

Indeling vrijwilligers 1e helft veld

11

Kierkamperweg 25, Postbus 91 - 6720 AB BennekomTel.: (0318) 415343 - Fax: (0318) 418518

Brinkstraat 76721 WR BennekomTel. (0318) 41 80 22

Edeseweg 109, Bennekomtel. (0318) 41 81 18www.makelaardijjacobs.nl

Stadsbrink 30WageningenTel: 0317-414981

www.vermeulenwoninginrichting.nl

AannemersbedrijfM. van Beek

[email protected]

Voor al uw:• Verbouwingen• Renovatie• Onderhoudswerkzaamheden• Kunststof kozijnen• Isolerende beglazing• Nieuwbouw• Machinale houtbewerking• Inbraak preventie• Keukens en badkamers• en allerhande werkzaamheden

Adres: Molenstraat 51, 6721 WK BennekomPostadres: Laarweg 1, 6721 DA BennekomTelefoon: 0318 - 416053Fax: 0318 - 413955

Bakkerij ten Veen“De echte warme bakker in het binnenveld”

Dijkgraaf 24, 6721 NK BennekomTel. 0318-414451

Eikenlaan 5, 6721 DM BennekomTel. 0318-419407

www.bakkerijtenveen.nlDiverse soorten groot en klein brood, streekproducten,gesorteerd gebak, taarten en belegde broodjes

’t culinaire geheim van Bennekom

Restaurant Grand Café

Vanuit het motto 'vele handen maken lichtwerk' heeft het bestuur na overleg met deVerenigingscommissie besloten dat dit nieuwe seizoen het indelen voor bardienstenweer op naam gaat plaatsvinden.

Vanaf de B-aspiranten wordt ieder spelendlid door de Verenigingscommissie ingedeeld.Onderling ruilen mag, mits je dat wel vantevoren doorgeeft zodat de mensen van hetclubhuis weten wie er komt. In bijzondereindividuele situaties kan door het verenigings-bestuur vrijstelling worden verleend. De verenigingscommissie zorgt voor de indeling.De contacten met de leden lopen via de contactpersonen van de teams.

Zaterdag 1 september09.00-12.00: DVO 12 Agnes van Beek en Aleida Dijkman 12.00-15.00: DVO 8 Ingrid van Huenen en Kelly van Aalten 15.00-18.00: DVO A4 Bart buitenhuis en Matthijs Hardeman 18.00-21.00: DVO 3 Gido Schuilting & Martin Kreeft

Zaterdag 8 september09.00-12.00: DVO A1 Marlies Geurtsen & Benthe Dibbets12.00-15.00: DVO A5 Hilke de Jong & Martine Joosten 15.00-18.00: DVO 5 Erik van de Garde & Jeroen Michels 18.00-21.00: DVO 7 Andre Jochemsen & Arjen Lutgendorff

Zaterdag 15 september09.00-12.00: DVO 11 Elna de visser en Erica Buitenhuis 12.00-15.00: DVO 9 Alex den Hartog & Johan Alberts 15.00-18.00: DVO A2 Nicole Alberts & Debbie Elbertsen 18.00-21.00: DVO 1/2 Debby van Vught & Jessica Lokhorst

Zaterdag 22 september09.00-12.00: DVO 10 Jitte Utens & Lisette ter Beest 12.00-15.00: DVO 8 Marianne Rozenboom en Wendy Ruijsch 15.00-18.00: DVO 5 Johan Rigter & Maarten Blok 18.00-21.00: DVO 1/2 Nina staal & Marit van Arendonk

Zaterdag 29 september09.00-12.00: DVO A3 Luna Bakker & Inge Danen12.00-15.00: DVO 5 Anneloes Eijgenraam en Bejanca van Grootheest15.00-18.00: DVP 4 Thijs de Nooij en Gerben de Nooij18.00-21.00: DVO 1/2 Momo Stavenuiter en Jasper Broenink

Zaterdag 6 oktober09.00-12.00: DVO 10 Mariska van den brand en Nikkie Keizer12.00-15.00: DVO 8 Coen van Roekel en Danny Koudijs15.00-18.00: DVO A3 Jeroen Baan en Werner van Grootheest18.00-21.00: DVO 11 Christian Lutgendorff en Henk van de Hul

Zaterdag 13 oktober09.00-12.00: DVO 3 Sanne Teunissen en Lotte Kieft 12.00-15.00: DVO 9 Anne Constant en Annelies Heikamp 15.00-18.00: DVO 4 Laura van der Zee en Sara van den Brink 18.00-21.00: DVO 1/2 Marijn van de Goorbergh en steven Landman

Werkgroep FinanciënZoals vast bekend is in de Algemene Leden -vergadering van 5 maart 2012 afgesprokendat het Bestuur een Werkgroep Financiënzou instellen om de financiële situatie van declub te beoordelen aan de hand van eengerichte opdracht. In die opdracht is ge vraagdde bestaande afspraken en structuren tussenvereniging en beide Stichtingen in beeld tebrengen, een analyse van de financiële situa-tie van DVO te geven, en advies uit te bren-gen over de financiële verslaglegging en hetvervaardigen van een concept begroting 2013met meerjarenperspectief. Deze rapportagedient te worden aangeboden aan het Bestuur.In deze werkgroep zijn door het Bestuurbenoemd Hans Albers, Gea Burgsteijn, JanPieter van de Dijk, Arjan van de Garde, KeesMak en Nico Utens. Deze werkgroep is aldiverse keren bijeen geweest en steeds methuiswerk weer uit elkaar gegaan. Het blijkt eenbehoorlijke klus te zijn. Gestart is met onderandere het verzamelen van de diverse origine-le financiële verslagen, er zijn flinke discussiesgevoerd over uitgangspunten, een analyse vande huidige situatie is uitgevoerd en we zijn nubezig met de cijfers voor de begroting 2013 als-mede alles netjes presentatieklaar te maken. In oktober zal één en ander aangebodenworden aan het Bestuur en daarnaast zullentijdens de geplande Algemene Ledenver ga -dering 27 november 2012 de bevindingenworden gepresenteerd.

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 10

Page 7: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

12

Molenstraat 49 6721 WK Bennekom 0318 - 413 793

Doe het zelf, doe het simpel, doe het samen metShowroomshop van Ginkel

Sanitair - Kranen - Sierradiatoren - Waterleiding - Cv ketels - kachels

Silver

Sponsor

de volledige kaasboetiekmet voortrèffelijke kwaliteit

kaasVRIJDAG’S BIJ U OP DE MARKT !Altijd met aanbiedingen naast de kerk!

nu ook vrijdagavond geopend

Adverteren valt op!

Neem contact op met

Joke Veenendaal

voor de mogelijkheden.

Telefoon (0318) 416400

Dorpsstraat 44 - Bennekom

Verstand van zaken en persoonlijke aandacht

• Verzekeringen • Hypotheken • Financiële diensten • PensioenenEdeseweg 28c Bennekom tel 0318 - 417866

www.vanbeek-advies.nl Email: [email protected]

Silver

Sponsor

BestuurVoorzitter Matthijs Soede, T: 06-44202544, E: [email protected] Gea van de Peppel, T: 0318-630756, E: [email protected] Kees Mak, T: 0318-415527, E: [email protected]

St. Topkorfbal DVOVoorzitter Jeannette Teunissen, T: 0318-417905Algemeen lid Jan Pieter van de Dijk, T: 06-47428714E-mail: [email protected]

St. DVO-halVoorzitter Herbert Oostendorp, T: 0318-417716, [email protected] Jaap van Roekel, T: 0318-418543 M 06-46257175E-mail: [email protected]

Sponsorcommissie DVOVoorzitter Hamke Meijer, T: 06-53680555E-mail: [email protected]

DVO+teamBegeleiding Gea van de Peppel, T: 0318-630756, E: [email protected]

Ic-commissieE-mail: [email protected], www.dvo-korfbal.nl

Redactie De BazuinRedactielid Joke Veenendaal, Algemeer 8a, 6721 GC Bennekom, T: 0318-416400E-mail: [email protected]

Technische CommissieVoorzitter Nick Rijken, T: 06-25433487, E: [email protected] (breedte) Emilie v.d. Brink, T: 416354, E: [email protected]

Jeugd Technische Commissie Voorzitter Martin Koenders, T: 06-53336719, E: [email protected]: [email protected]

D.V.O. scheidsrechterscommissieVoorzitter Erik Jager, T: 0318-630823 / 06-41171397, E: [email protected] Secretaris Jan Frans de Leeuw, T: 06-20889274, E: [email protected] Contact KNKV Wim van de Born, T: 0318-419398 of 06-21544060, E: [email protected]: [email protected]

SchoolkorfbalcommissieSecretaris Mieke Welgraven, T: 0318-416816, E: [email protected]

Leden- en contributieadministratie, sportkledingverkoopSecretariaat Lia Mak, Kerkhoflaan 35, 6721 EX Bennekom, T: 0318-415527E-mail: [email protected]

Vertrouwenspersonen Contact Bianca Laisina en Wim Verweij, E-mail: [email protected]

RecreantencommissieVoorzitter André van Geenhuizen, Alexanderweg 53, 6721 HE Bennekom, T: 0318-413315Secretaris Gerrit Schets, Dolderstraat 76, 6706 JG Wageningen, T: 0317-422611, E-mail: [email protected]

G-korfbalInterim voorzitter Jan Willem van Mierlo, T: 0318-621553, E: [email protected] Nicolette Borgers, T: 0318-589666, E: [email protected]

VrijwilligerscommissieE-mail: [email protected]

JeugdcommissieVoorzitters Wout Hagenbeek, T: 0318-413270 / 06-30271951, E: [email protected] Marleen van der Deijl, T: 06-28331665Penningmeester Paul Constant, T: 0318-413094, E: [email protected] Wout Hagenbeek voor A t/m C teams

Annemarie van den Breemen, T: 0318-416016 / 06-24589468, E: [email protected] voor F t/m D teams, Welpen, Instroomen Plus team

E-mail: [email protected]

WelpenBegeleidster Manon van der Lans, T: 0318-842668, E: [email protected]

ClubhuiscommissieVoorzitter Arjan van der Garde, T: 0318-842182, E: [email protected] Mariëlle van Amersfoort, T: 0318-413702Penningmeester Kees Roseboom, T: 0318-416215, E: [email protected] T: 0318-419093, E-mail: [email protected]

Namen en adressenlijst

Website: www.dvo-korfbal.nl

Contributie Incasso DVO Bank/giroper maand per kwartaal

Welpen € 9,25 € 27,75Pupillen € 12,50 € 37,50Aspiranten € 15,40 € 46,20Junioren € 17,15 € 51,45Senioren € 21,75 € 65,25Recreanten € 10,10 € 30,30Alleen zaal € 16,65 € 49,95Trainend lid € 10,10 € 30,30G-korfbal € 10,10 € 30,30Plus-korfbal € 10,10 € 30,30Overig lid € 5,25 € 17,75

Te voldoen op Postbanknummer 1514215 t.n.v.DVO contributieAlle bedragen zijn incl. € 5,25 basisbedrag.

Getrouwd:

Op 28 juni gaven Jan Willem Lutgendorff enGeda Goessens elkaar het ja-woord.

Jos Roseboom en Saskia Schokker trouwdenop 14 augustus.

Gefeliciteerd! Wij wensen beide stellen veelgeluk samen!

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 12

Page 8: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

15

AutoschadeKAARDEBOL 9 - 6721 RX BENNEKOMTEL. 0318-413100 FAX 0318-430446

• remmentestbank metweegsyteem

• 4-wieluitlijning• plaatwerk• autoruiten• richtspecialist• schadetaxaties• modernemilieuvriendelijkespuitcabine

PROFILE ®

REPAIRCARAVANWANDHERSTEL®

Onze caravan-afdeling verzorgt onderhoud,schade-reparatie en focwa-garantiekeuring.

Conditieverbeteren - (bedrijfs)fitness - aerofit - rugschool - slenderen - zwemmen

Bij ons kunt u onder deskundige leiding deelnemen aan:– Fitness zowel in een groep als individueel, overdag en ’s avonds– Aerofit– Rugschool– IF sauna– Conditie verbeteren voor bijzondere doelgroepen– Zwemles voor kinderen vanaf 51/2 jaar– Vrij zwemmen, overdag en ’s avonds (watertemperatuur 33 °C)

SLENDER FIT Introducé 4 x voor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 19,-Ook kunt u bij ons SLENDEREN op 8 bewegingsbanken. Liggend aktief uw spieren versterkenter figuurcorrectie. Ook zeer geschikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat,zoals reuma en arthrose. U beëindigt dit programma met een massage op de HYDROJETmassagebank. Een uur slenderen is een weldaad voor lichaam en geest.

INFO: Agnes van der Toolen, tel. 0318-418050Fysio-Fit Centrum, tel. 0318-415347Veenderweg 38, 6721 WE Bennekom

Faunaland WolfDe Dierenspeciaalzaak

Dorpsstraat 96721 JH Bennekom

0318-416202

Dorpsstraat 2 – Bennekom0318 430158

Informeel en verzorgdVoor lunches en diner

Ook voor feestjes en vergaderingen!

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 22.30 uur

www.het-oudepostkantoor.nl

Jan van den Brink

GRINTWEG 255WAGENINGENTEL. (0317) 41 11 83

WASAUTOMATEN - KOELKASTENDIEPVRIEZERS - STOFZUIGERS

EIGEN

SERVIC

E

DIENST

www.transus.nl SilverSponsor

SEPTEMBER2 Henk Welgraven4 Ruud Berg

Laura Laisina7 Anke Benthem

Jeannette Semmelink8 Marieke van Egdom9 Vivian Eitjes

Hilke de JongLeon MulderMarije de Voort

12 Vera van den BergEsther van de GlindMaarten HartmanRonald JacobsJos Mannee

13 Ellen FeckenVincent GlezerTim JansenMatthijs SoedeLaura van der Zee

14 Els AlbertsReinier van den BreemenKristel v.d. HulJan Frans de Leeuw

15 Noa SemmelinkSanne Vonk

16 Inge DanenAlec van de Kamp

17 Eline van den BrinkSanne van den BrinkWilly Schoeman

18 Matthijs de KoningWilma Wegenaar

19 Noa FluitPeter MeijerJulia Stevens

20 Luna BakkerSelia van BrakelDick van RoekelGea Roseboom

21 Johan Alberts22 Bert Buitenhuis

Stefan HerikhuisenJaap van Roekel

24 Lisette ter BeestToos BoumanGea van de Peppel

26 Danique van der GardeMark Jansen

27 Jonne Smit28 Eugène Tuinstra29 Yamila Slijkhuis

Daan van de Goorbergh30 Gideon Kats

Gonnie de ManDaniëlle de Wilde

OKTOBER3 Edith Jansen

Gerben Jan v.d. KampGert KreeftJoop Teitink

5 Jaap HerikhuisenLaura de NooijMonique Schouten

6 Rik Danen

7 Henk AnsinkOscar Oostendorp

8 Henk van EgdomDick HijmansMomo StavenuiterJoke Veenendaal

9 Jules Verweij10 Stijn Beerens

Wisse Oude LansinkJacko Vermeer

12 Wim van den BrinkAnneloes EijgenraamNaomi Vos

13 Fanny Beukhof14 Hans den Duyn

Luuk VeenendaalSiny de Vries

15 Mees KruitJudith van Steenbergen

16 Mirja BurgsteijnHenk Albert van NielenMarjolein de Voort

17 Myrthe ErpsManon van der LansJeroen van Veldhuizen

18 Wieke Teeuw19 Marloes Baan

Aart van BeekWim TreurMarieke van Zwieten

21 Marc van den BremenDavid NijlandEva Nijland

22 André van Geenhuizen24 Wim van den Born

Marga van Noppen26 Romy Teunissen27 Rachel van den Hul

Nel van Amerongen28 Simon Gerritsen

Niek Kieft29 René Bakker

Benthe Dibbets31 Henriet Altena

Alette van den BergDick Schulting

NOVEMBER1 Jasper Hubregtse

Wesley van de Craats2 Nicolette Borgers

Leon Hendriksen 3 Peter Aalbers

Eva BurgsteijnTim Danen

4 Nina StaalMini Winkel

5 Britt SchoutenJanine van Zalinge

6 Hans AlbertsQuinty HageraatsMartin Kreeft

7 Ronald BenthemThijs de Nooij

8 Simon van GrootheestDanny Koudijs

10 Wout HagenbeekJeannette Teunissen

11 Wietse BakkerWendy RuijschWilco RuijschBenjamin Verhoef

13 Marten BaanWim van HeusdenJoost van den HulChris JansenRobert Smaal

14 Henno KoudijsArjan Verwaal

15 Rushabh AdamsFloris BarnhoornManon Maasland

16 Peter AlemanAnnemieke DijkstraJacqueline van DinterenArnoud Heerema

Ruth van der StouwMike Welgraven

17 Thijmen StevensMariëlle Westeneng

18 Bas BenthemPaul ConstantArd van Steenbergen

19 Agnes van BeekLeny SavelkoulGerda SchultingTimo Staal

20 Aart Berkhout21 Annemarie vd Bremen22 Ingrid van Huenen

Ans MusscheHans Willemsen

23 Liesbeth van den BrinkWim van der HeideRens JacobsenLiesbeth Jansen

24 Martina Bouman26 Eric Jansen27 Tim van Doorn

Dik van Roekel28 Maas Borgers

Jantine van de Glind29 Leon Gerritsen

Lia Mak30 Annabel de Voort

Jasper de Voort

Verjaardagskalender

Schoenen- en kledingbeurs weer een succesDonderdag 23 augustus was er weer een schoenen- en kledingbeursbij DVO en weer was het een succes. Al jaren houden Annemarie vande Heuvel en Lia Mak bij aanvang van het veld-of zaalseizoen dezebeurs. Op deze beurs zijn niet alleen gebruikte en nog goede sport-schoenen te vinden maar ook korfbalkleding. Daarnaast kunnen er tijdens deze beurs bij Lia ook nieuwe DVO-shirts gekocht worden.Aan het begin van het zaalseizoen wordt er weer een nieuwe schoenen- en kledingbeurs gehouden.

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 14

Page 9: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

171616 17

DVO D4 -SKF D3 09:00 Sportpark De EikelhofSKF D4 -DVO D5 10:30 Sportpark De Groene VeldenDVO D6 -Steeds Hooger D2 09:00 Sportpark De EikelhofWageningen E1 -DVO E1 11:30 DolderstraatEKCA/ImpactPersoneel E1 -DVO E2 11:00 Veld EKCAWageningen E4 -DVO E3 10:00 HollandsewegKeizer Karel E1 -DVO E4 10:00 Sportpark StaddijkDVO F1 -Viking F1 10:00 Sportpark De EikelhofKeizer Karel F1 -DVO F2 10:00 Sportpark Staddijk

Zaterdag 13 oktober 2012 DVO 1 -OA/Hotel Warnsborn 1 15:30 Sportpark De EikelhofRust Roest 2 -DVO 3 14:00 Sportpark StrijpTempo 2 -DVO 4 14:00 Sportcomplex ZegerslootEKVA 3 -DVO 5 13:45 Fanny Blankers KoenparkDVO 6 -Wageningen 5 15:30 Sportpark De EikelhofWageningen 8 -DVO 7 15:30 HollandsewegDVO 10 -SkunK 2 18:30 Sportpark De EikelhofOA/Hotel Warnsborn 6 -DVO 8 14:00 Oost-Arnhem ArenaDVO 9 -Tiel ‘72 5 17:00 Sportpark De EikelhofDe Meeuwen 5 -DVO 11 12:30 Sportpark Putter EngDVO G1 -Atalante G1 14:00 Sportpark De EikelhofDVO A1 -Fortuna/MHIR A1 14:00 Sportpark De EikelhofDVO A2 -Wageningen A1 12:30 Sportpark De EikelhofDVO A3 -Duko A1 17:00 Sportpark De EikelhofWesstar/Total Projec A1 -DVO A4 10:00 Veld WesstarDVO A5 -Kesteren A1 12:30 Sportpark De EikelhofDVO B1 -TOP/Wereldtickets.nl B1 11:15 Sportpark De EikelhofDVO C1 -Woudenberg C1 11:15 Sportpark De EikelhofDVO D1 -Reehorst ‘45 D1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO D3 -SKF D2 11:15 Sportpark De EikelhofDOT (O) D2 -DVO D4 13:00 De RusheuvelDVO D5 -KCD D1 09:00 Sportpark De EikelhofDVO E1 -Tiel ‘72 E1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO E2 -DOT (O) E1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO E3 -Arena E1 09:00 Sportpark De EikelhofDVO E4 -Kesteren E1 09:00 Sportpark De EikelhofTiel ‘72 F1 -DVO F1 12:00 Sportpark RauwenhofDVO F2 -DKOD F2 09:00 Sportpark De Eikelhof

Zaterdag 20 oktober 2012 SkunK 3 -DVO 9 14:00 Universitair SportcentrumDOT (O) D1 -DVO D2 12:00 De RusheuvelReehorst ‘45 D3 -DVO D6 14:30 Sportcomplex ‘t SchuttersveldDVO E4 -DOT (O) E2 11:00 Sportpark De EikelhofDVO F2 -Wageningen F3 11:00 Sportpark De Eikelhof

MIDWEEK

Woensdag 4 september 2012 OA/Hotel Warnsborn MW1 -DVO MW1 21:00 ValkenhuizenRheko MW1 -DVO MW2 19:30 De Hangmat

Woensdag 12 september 2012 DVO MW1 -Reehorst ‘45 MW1 21:00 DVO-halDVO MW2 -Wesstar/Total Projec MW1 20:00 DVO-hal

Woensdag 19 september 2012 DVO MW1 -DKOD MW1 21:00 DVO-halDVO MW2 -DLKV MW1 20:00 DVO-hal

Woensdag 26 september 2012 DKOD MW1 -DVO MW1 20:00 De RijnkomDLKV MW1 -DVO MW2 20:30 De Muizenberg

Woensdag, 3 oktober 2012 DVO MW1 -OA/Hotel Warnsborn MW1 21:00 DVO-halDVO MW2 -Rheko MW1 20:00 DVO-hal

Woensdag, 10 oktober 2012 Reehorst ‘45 MW1 -DVO MW1 20:00 DVO-halWesstar/Total Projec MW1 -DVO MW2 20:00 De Panoven

DVO C1 -SKF C1 11:00 Sportpark De EikelhofViking C1 -DVO C2 10:00 Sportpark MariënhoeveDVO C3 -Wageningen C3 10:00 Sportpark De EikelhofDVO C4 -OA/Hotel Warnsborn C2 10:00 Sportpark De EikelhofDVO C5 -Zetten C1 10:00 Sportpark De EikelhofWageningen D1 -DVO D1 10:15 DolderstraatTiel ‘72 D1 -DVO D2 10:00 Sportpark RauwenhofWageningen D3 -DVO D3 12:30 HollandsewegDVO D4 -Tiel ‘72 D3 09:00 Sportpark De EikelhofWageningen D5 -DVO D5 10:30 HollandsewegRevival D2 -DVO D6 09:15 Sportpark OverbeekDVO E1 -Victum/IGCN E1 09:00 Sportpark De EikelhofSKF E1 -DVO E2 10:30 Sportpark De Groene VeldenDVO E3 -Activitas E1 09:00 Sportpark De EikelhofDVO F1 -Kesteren F1 09:00 Sportpark De Eikelhof

zaterdag, 29 september 2012 DVO 1 -Amicitia 1 15:30 Sportpark De EikelhofDVO 2 -Blauw Wit (A) 2 14:00 Sportpark De EikelhofTweemaal Zes 2 -DVO 3 14:45 FJH van Eck sportparkDalto 3 -DVO 4 11:30 Sportpark De WoerdSparta (N) 2 -DVO 5 15:00 Sportpark LuxoolDVO 6 -Dalto 6 17:00 Sportpark De EikelhofSGV 2 -DVO 7 17:00 Sportpark TerweijdeReehorst ‘45 2 -DVO 8 10:00 Sportcomplex ‘t SchuttersveldKesteren 3 -DVO 9 11:00 Sportpark De LeedeZetten 1 -DVO 12 12:15 Veld bij Hendrik Pierson CollegeDVO A1 -TOP (A) A1 17:00 Sportpark De EikelhofDVO A2 -MIA A1 18:30 Sportpark De EikelhofDVO A3 -ODIK A2 18:30 Sportpark De EikelhofOA/Hotel Warnsborn A2 -DVO A4 12:30 Oost-Arnhem ArenaDVO B1 -Rohda B1 15:30 Sportpark De EikelhofWageningen B1 -DVO B2 11:45 DolderstraatDuko B1 -DVO B3 10:00 Sportpark De NieuwelingSKF B3 -DVO B4 09:30 Sportpark De Groene VeldenTiel ‘72 B2 -DVO B5 10:00 Sportpark RauwenhofDVO C1 -Oranje Wit (D) C1 14:00 Sportpark De EikelhofOA/Hotel Warnsborn C1 -DVO C2 10:30 Oost-Arnhem ArenaDKOD C1 -DVO C3 10:00 Sportpark WilhelminaSIOS ‘61 C1 -DVO C4 11:30 Sportpark OverhagenReehorst ‘45 C2 -DVO C5 11:30 Sportcomplex ‘t Schuttersveld

Zaterdag 6 oktober 2012 Mid Fryslân 1 -DVO 1 15:30 ReduzumKZ/Hiltex 2 -DVO 2 13:00 Sportpark De KoogDVO 3 -KCC/Hijbeko 3 15:30 Sportpark De EikelhofDVO 4 -VEO 2 14:00 Sportpark De EikelhofDVO 5 -Pernix 3 17:00 Sportpark De EikelhofTiel ‘72 3 -DVO 6 15:30 Sportpark RauwenhofDVO 7 -Viking 3 18:30 Sportpark De EikelhofDVO 10 -ODIK 6 14:00 Sportpark De EikelhofDVO 8 -DWS 3 17:00 Sportpark De EikelhofDVO 11 -ODIK 7 15:30 Sportpark De EikelhofDVO 12 -Arena 3 18:30 Sportpark De EikelhofKVZ G1 -DVO G1 11:00 Sportcomplex ZuidveenSporting Delta A1 -DVO A1 15:30 Sportcomplex GravensingelDe Meeuwen A2 -DVO A2 14:00 Sportpark Putter EngZwaluwen A1 -DVO A3 11:00 Sportpark HengelderDVO A4 -Noviomagum A1 12:30 Sportpark De EikelhofDKOD A2 -DVO A5 10:00 Sportpark WilhelminaGroen Geel B1 -DVO B1 12:30 Sportpark TrickelsoordDVO B2 -SKF B1 12:30 Sportpark De EikelhofDVO B3 -Spirit (Vo) B1 11:15 Sportpark De EikelhofDVO B4 -Wageningen B2 11:15 Sportpark De EikelhofDVO B5 -Zetten B1 11:15 Sportpark De EikelhofHKC (Ha) C1 -DVO C1 09:00 Sportveld Boven HardinxveldDVO C2 -Dalto C2 10:00 Sportpark De EikelhofDVO C3 -DOT (O) C1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO C4 -Steeds Hooger C1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO C5 -SKF C6 09:00 Sportpark De EikelhofKVZ D1 -DVO D1 12:00 Sportcomplex ZuidveenDVO D2 -Duko D1 09:00 Sportpark De EikelhofHemur Enge D1 -DVO D3 10:15 Sportpark De Burgwal

Wedstrijd Starttijd LocatieWedstrijd Starttijd Locatie

zaterdag, 1 september 2012Groen Geel 1 -DVO 1 15:30 Sportpark TrickelsoordLDODK 2 -DVO 2 17:15 Sportpark KortezwaagDVO 3 -GKV (G) 2 15:30 Sportpark De EikelhofDVO 4 -Victum/IGCN 2 14:00 Sportpark De EikelhofDVO 5 -Rust Roest 3 17:00 Sportpark De EikelhofVictum/IGCN 3 -DVO 6 10:30 Sportpark WeteringhoekDVO 7 -Synergo 5 14:00 Sportpark De EikelhofSkunK 2 -DVO 10 12:30 Universitair SportcentrumDVO 8 -Wolderwijd 2 17:00 Sportpark De EikelhofMIA 7 -DVO 11 15:00 Veld MIADVO 12 -Zetten 1 15:30 Sportpark De EikelhofAtalante G1 -DVO G1 14:45 Sportpark De MatenAvanti (P) A1 -DVO A1 12:30 Sportpark De Groene WijdteDalto A2 -DVO A2 13:15 Sportpark De WoerdWageningen A2 -DVO A3 11:30 HollandsewegDVO A4 -De Hazenkamp A1 12:30 Sportpark De EikelhofKesteren A1 -DVO A5 12:30 Sportpark De LeedeDe Meervogels B1 -DVO B1 12:00 VernedesportparkDVO B2 -Wageningen B1 12:30 Sportpark De EikelhofSpirit (Vo) B1 -DVO B3 11:15 Sportcomplex OverhorstDVO B4 -SKF B3 11:15 Sportpark De EikelhofDVO B5 -Tiel ‘72 B2 11:15 Sportpark De EikelhofWageningen C1 -DVO C1 10:30 HollandsewegDVO C2 -OA/Hotel Warnsborn C1 11:15 Sportpark De EikelhofDVO C3 -DKOD C1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO C4 -SIOS ‘61 C1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO C5 -Reehorst ‘45 C2 10:00 Sportpark De EikelhofReehorst ‘45 D1 -DVO D1 12:45 Sportcomplex ‘t SchuttersveldDVO D2 -Wageningen D2 09:00 Sportpark De EikelhofSKF D2 -DVO D3 09:30 Sportpark De Groene VeldenDVO D4 -DOT (O) D2 09:00 Sportpark De EikelhofKCD D1 -DVO D5 10:00 Sportpark TuillandDVO D6 -Reehorst ‘45 D3 09:00 Sportpark De EikelhofTiel ‘72 E1 -DVO E1 10:30 Sportpark RauwenhofDOT (O) E1 -DVO E2 12:00 De RusheuvelArena E1 -DVO E3 09:00 Sportterrein CandiaWageningen E2 -DVO E4 10:30 DolderstraatDVO F1 -Tiel ‘72 F1 09:00 Sportpark De EikelhofNoviomagum F2 -DVO F2 12:00 Sportpark dAlmarasweg-zuid

zaterdag, 8 september 2012 DVO 1 -LDODK 1 15:30 Sportpark De EikelhofDOS’46/Engeldot 2 -DVO 2 13:45 SportveldencomplexTussenboerslandenVriendenschaar (H) 2 -DVO 3 14:30 Sportcomplex SluiswegDindoa 2 -DVO 4 14:00 De Zanderij (Dindoa)Dalto 4 -DVO 5 12:30 Sportpark De WoerdDVO 6 -SKF 5 18:30 Sportpark De EikelhofKoveni 3 -DVO 7 12:30 Sportpark ZandveldODIK 6 -DVO 10 14:00 Sportpark OosterbosDVO 9 -Viking 4 17:00 Sportpark De EikelhofDVO 11 -Regio ‘72 5 17:00 Sportpark De EikelhofArena 3 -DVO 12 11:00 Sportterrein CandiaDVO A1 -KVS A1 14:00 Sportpark De EikelhofDVO A2 -Sparta (N) A1 15:30 Sportpark De EikelhofDVO A3 -Mélynas A1 14:00 Sportpark De EikelhofDVO A5 -DKOD A2 18:30 Sportpark De EikelhofDVO B1 -KZ/Hiltex B1 12:30 Sportpark De EikelhofSKF B1 -DVO B2 09:30 Sportpark De Groene VeldenDVO B3 -Duko B1 12:30 Sportpark De EikelhofWageningen B2 -DVO B4 12:45 DolderstraatZetten B1 -DVO B5 10:00 Veld bij Hendrik Pierson CollegeDVO C1 -DSC C1 11:15 Sportpark De EikelhofDalto C2 -DVO C2 09:45 Sportpark De WoerdDOT (O) C1 -DVO C3 12:30 De RusheuvelSteeds Hooger C1 -DVO C4 12:30 Sportpark OrderbosSKF C6 -DVO C5 14:30 Sportpark De Groene VeldenDVO D1 -KVZ D1 10:00 Sportpark De EikelhofSKF D1 -DVO D2 11:30 Sportpark De Groene VeldenDVO D3 -Hemur Enge D1 10:00 Sportpark De EikelhofSKF D3 -DVO D4 10:30 Sportpark De Groene VeldenDVO D5 -SKF D4 11:15 Sportpark De Eikelhof

Steeds Hooger D2 -DVO D6 10:00 Sportpark OrderbosDVO E1 -Wageningen E1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO E2 -EKCA/ImpactPersoneel E1 09:00 Sportpark De EikelhofDVO E3 -Wageningen E4 09:00 Sportpark De EikelhofDVO E4 -Zetten E1 09:00 Sportpark De EikelhofViking F1 -DVO F1 09:00 Sportpark MariënhoeveDVO F2 -Tiel ‘72 F3 09:00 Sportpark De Eikelhof

zaterdag, 15 september 2012 DVO 1 -SCO 1 15:30 Sportpark De EikelhofKVS 3 -DVO 3 17:00 Cas van DijkparkDe Meeuwen 2 -DVO 4 14:00 Sportpark Putter EngDVO 5 -SDO (K) 2 17:00 Sportpark De EikelhofDVO 6 -ODIK 4 15:30 Sportpark De EikelhofVictum/IGCN 5 -DVO 7 11:30 Sportpark WeteringhoekDVO 10 -Hebbes 4 17:00 Sportpark De EikelhofErmelo 2 -DVO 8 14:00 De Zanderij (Ermelo)DVO 9 -Wageningen 10 18:30 Sportpark De EikelhofTelstar 5 -DVO 11 15:30 Veld TelstarHemur Enge 3 -DVO 12 13:00 Sportpark De BurgwalDVO G1 -KVZ G1 14:00 Sportpark De EikelhofDVO A1 -KCC/Hijbeko A1 14:00 Sportpark De EikelhofDVO A2 -Rheko A1 12:30 Sportpark De EikelhofEKCA/ImpactPersoneel A1 -DVO A3 13:30 Veld EKCATiel ‘72 A2 -DVO A4 12:30 Sportpark RauwenhofDVO A5 -Arena A1 12:30 Sportpark De EikelhofDalto B1 -DVO B1 10:00 Sportpark De WoerdWoudenberg B1 -DVO B2 14:00 Sportpark De GriftDVO B3 -Dalto B2 11:15 Sportpark De EikelhofDVO B4 -Dalto B3 11:15 Sportpark De EikelhofDVO B5 -Arena B1 11:15 Sportpark De EikelhofDalto C1 -DVO C1 09:00 Sportpark De WoerdDVO C2 -Viking C1 10:00 Sportpark De EikelhofWageningen C3 -DVO C3 13:30 DolderstraatOA/Hotel Warnsborn C2 -DVO C4 09:00 Oost-Arnhem ArenaZetten C1 -DVO C5 11:00 Veld bij Hendrik Pierson CollegeDVO D1 -Wageningen D1 10:00 Sportpark De EikelhofDVO D2 -OA/Hotel Warnsborn D1 09:00 Sportpark De EikelhofDVO D3 -Wageningen D3 10:00 Sportpark De EikelhofTiel ‘72 D3 -DVO D4 10:00 Sportpark RauwenhofDVO D5 -Wageningen D5 09:00 Sportpark De EikelhofDVO D6 -Revival D2 09:00 Sportpark De EikelhofVictum/IGCN E1 -DVO E1 09:15 Sportpark WeteringhoekDVO E2 -SKF E1 09:00 Sportpark De EikelhofActivitas E1 -DVO E3 09:30 Sportpark MaurikTiel ‘72 E2 -DVO E4 10:00 Sportpark RauwenhofKesteren F1 -DVO F1 12:00 Sportpark De LeedeReehorst ‘45 F3 -DVO F2 11:45 Sportcomplex ‘t Schuttersveld

zaterdag, 22 september 2012 Wageningen 1 -DVO 1 15:30 DolderstraatDVO 2 -Nic./Alfa-college 2 15:30 Sportpark De EikelhofDVO 3 -Oranje Wit (D) 2 14:00 Sportpark De EikelhofDVO 4 -PKC/Hagero 3 17:00 Sportpark De EikelhofOVVO/De Kroon 3 -DVO 5 11:00 Sportpark DaalseweideOA/Hotel Warnsborn 3 -DVO 6 10:30 Oost-Arnhem ArenaDVO 7 -Tiel ‘72 4 17:00 Sportpark De EikelhofHebbes 4 -DVO 10 14:00 Sportcentrum Olympos/De UithofDVO 8 -Hemur Enge 2 15:30 Sportpark De EikelhofTweemaal Zes 5 -DVO 9 13:45 FJH van Eck sportparkDVO 11 -DWS 4 18:30 Sportpark De EikelhofDVO 12 -Hemur Enge 3 14:00 Sportpark De EikelhofPKC/Hagero A1 -DVO A1 11:00 Sportpark OostpolderSDO (K) A1 -DVO A2 12:30 Sportpark MijzijdeDVO A3 -SKF A2 12:30 Sportpark De EikelhofDVO A4 -DKOD A1 12:30 Sportpark De EikelhofArena A1 -DVO A5 10:15 Sportterrein CandiaDVO B1 -Dindoa B1 11:00 Sportpark De EikelhofDVO B2 -Woudenberg B1 11:00 Sportpark De EikelhofDalto B2 -DVO B3 11:00 Sportpark De WoerdDalto B3 -DVO B4 12:30 Sportpark De WoerdArena B1 -DVO B5 11:45 Sportterrein Candia

Wedstrijd Starttijd LocatieWedstrijd Starttijd Locatie

Wedstrijdprogramma DVO 2e helft najaar 2012

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 16

Page 10: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

18

Schoolstraat 336721 CR BennekomTel. (0318) 41 69 62

HEIDA

DORPSSTRAAT 24 - BENNEKOM - TEL. (0318) 41 42 82

CHINEES INDISCH RESTAURANTGEOPEND VAN 11.30 - 22.00 UUR

’s MAANDAGS GESLOTEN BEHALVE OP FEESTDAGEN

M.C. Lee (Charly)

Oude Bennekomseweg 80Tel.: (0317) 41 27 00Wageningen

Bloemenkiosk

voor kwaliteit vanBloemen en Planten

Standplaats:Dorpsstraat 55“C1000 Snetselaar”

Iedere vrijdag in BennekomZaterdags in Ede

(033) 2 98 56 02

APK REPARATIE ONDERHOUDBANDEN AUTOCOMFORT SCHADE HERSTEL

Tevens leveren wij alle merken auto’s, nieuw en gebruikt

www.ottink.nlKelvinstraat 10 Nude 23II6716 BW Ede 6702 DJ WageningenTel. (0318) 64 63 00 Tel. (0317) 62 10 05

“In Wageningen tevens Benzine, LPG en Diesel met bediening.

Dorpsstraat 336721 JJ Bennekom

Telefoon (0318) 43 00 04

Groveko B.V.SCHOONMAAKARTIKELEN.NL Silver

Sponsor

De sponsorcommissie is per direct op zoek naar versterking. Als sponsorcommissie dragen we bij aan het mogelijk maken van TopSport bij DVO. Daarnaast is de SC actiefin het sponsoren van de vereniging en o.a. haar jeugdteams. Binnen deze commissiedoe je een hoop contacten op voor je netwerk en ben je de schakel tussen het bedrijfs-leven en het verenigingsleven van DVO. De sponsorinkomsten hebben een goede ont-wikkeling doorgemaakt. Dit willen we graag doorzetten en verder uitbouwen. Mededaarom zijn we per direct op zoek naar:

SecretarisLid acquisitie en wedstrijdkleding

Deze sponsorcommissie vergadert ca. 1x per maand en organiseert diverse sponsor-avonden, veelal rondom wedstrijden van DVO 1 in de zaal. Ook jonge studenten (bijvoorbeeld met een commerciële of bedrijfskundige opleiding) worden van harte uitgenodigd! Dit is een mooie aanvulling op een CV. Daarnaast is een ieder welkom tereageren die het leuk lijkt om ook die schakel tussen het bedrijfsleven en de vereni-ging/STD te worden en als het je het leuk vindt om je netwerk uit te bouwen.

Als je meer informatie wilt of je wil aanmelden om de sponsorcommissie te versterkenkun je contact opnemen met één van de leden (zie website) of mailen naar [email protected].

Met vriendelijke groeten, Sponsorcommissie DVO

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen is de scheidsrechterscommissie (SRC) hardop zoek naar versterking. We zijn inmiddels druk bezig geweest bij iedere wedstrijd eenscheidsrechter in te delen, maar dat wordt steeds lastiger. Waarom? Simpel, er zijn eenaantal scheidsrechters gestopt met fluiten. Er zijn een aantal scheidsrechters die voor-al buiten de deur fluiten voor DVO (en daar zijn we natuurlijk héél blij mee) En er zijndit jaar (weer) meer teams dan voorgaande seizoenen.

Daarom deze oproep aan alle leden vanaf ongeveer 15 jaar, maar ook zeker ouders vanleden en andere familie, bekenden en vrienden. Wij zijn op zoek naar:

ScheidsrechtersCommissieleden

DE NOOD IS HOOG! Je wilt toch zelf ook dat jouw wedstrijd gefloten wordt!! Dus meldje aan bij de SRC. Je staat er niet alleen voor. Vanuit de SRC zullen we zoveel mogelijkbegeleiden, zeker als je net bent begonnen. Op 17 en 19 september worden de jaarlijksespelregelclinics voor junioren weer gehouden. Ook andere belangstellenden zijn vanharte welkom; meld dat dan even bij de SRC. Hopelijk levert dit weer nieuw fluittalent op.

Als je het nu echt niet ziet zitten om te fluiten kun je je altijd nog aanmelden om lid teworden van de SRC. Na het afscheid van Annemarie, Wim en Jaap zijn nieuwe commis-sieleden meer dan welkom. De SRC komt maandelijks een keer bij elkaar (max. 1 ½ uur).Weet je niet wat er van je verwacht wordt schiet dan even iemand van de SRC aan ofstuur een mail naar [email protected]

We rekenen op jullie!!

De scheidsrechterscommissieJan-Frans de Leeuw, Arien Landman en Erik Jager

AED apparaten op hetDVO sportcomplexIn april hebben de volgende personen:Germa de Vos, Gea vd Peppel, Laura Laisina,Bianca Laisina, Elna de Visser, Martin Kreeft,Hetty v Steenbergen, Annemarie vdBreemen, Annemarie vd Heuvel, Gert Kreeft,Judith v Steenbergen, Oscar Oostendorp enAnnike v Zoeren, deelgenomen aan een doorde Stichting DVO-hal georganiseerde cursusAED en reanimatie.

Het DVO sportcomplex is een ruimte waarveel mensen samenkomen en waar uiteraardook een AED apparaat hangt (in de beheerderEHBO ruimte).Uit de groep is naar voren gebracht dat erook een AED apparaat bereikbaar zou moetenzijn als er buiten getraind wordt.

Daar heeft de st. DVO-hal nu voor gezorgd.In de materiaalberging hangt een AED apparaat.

We hopen dat we ze nooit hoeven te gebrui-ken, maar het DVO complex is toch weer eenstukje veiliger geworden.

Namens de stichting DVO-hal

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 18

Page 11: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

21

Kronenburgsingel 60-216831 GX ArnhemTel: 026-3233353

Pizza - Express De KorenbloemKorenlaan 17 - 19

Afhaal & Bezorgservice

0318430088

Buiten Bennekom rekenen wij € 1,20 bezorgkosten.Betaling op maat.

Bezorgers hebben maximaal € 15,- wisselgeld bij zich.

Pizza - Express Cafetariamaandag - gesloten maandag - geslotendi t/m za - 16.00 tot 22.00 uur di t/m za - 12.00 tot 23.00 uurzondag - 16.00 tot 20.00 uur zondag 16.00 tot 20.00 uur

Silver Sponsor DVO

Alleen op demarkt

Bennekom: Vrijdag 8.00 - 13.00 uurWageningen: Zaterdag 8.00 - 17.00 uur

“de kaasjager: J.C. OskamReehorsterweg 25d Ede Tel.: 06-29044140

Lindelaan 1Bennekom(0318) 41 44 87

GazelleBatavusGiant

• MAKELAARDIJ O.Z.• HYPOTHEKEN• TAXATIES

Edeseweg 61Postbus 67, 6720 AB BennekomTel. 0318 - 43 00 43Fax 0318 - 41 86 27

Email: [email protected]: barneveld-schuurman.nl

Dorpsstraat 16, BennekomTelefoon (0318) 419800

[email protected]

Silver Sponsor

Adverterenvalt op!

Algemene Ledenvergaderingmaandag 27 november 2012 In de in maart 2012 gehouden ledenvergadering is afgesproken in het najaareen nieuwe ledenvergadering te organiseren met onder andere de resultatenvanuit de Werkgroep Financiën maar ook met de concept-begroting 2013 voorde Vereniging DVO zodat deze bij goedkeuring voor aanvang van het jaar for-meel is vastgesteld.

De datum is reeds gepland en u bent hier van harte voor uitgenodigd.Onderstaand de concept agenda. Deze zal binnenkort samen met de notulenvan de laatste ALV- vergadering als bijlage bij de DVO-nieuwsbrief wordenverspreid. Wil je de concept notulen van de ALV-vergadering van 5 maart 2012al willen ontvangen dan zijn de op te vragen via [email protected].

AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING:1. Opening

2. Berichten van verhindering en ingekomen stukken

3. Verslag algemene ledenvergadering maandag 5 maart 2012

4.Beleid DVO 2012-2015

5. Financiën Bevindingen werkgroep financiënConcept-Begroting 2013

6.Rondvraag Punten voor de rondvraag ontvangen wij graag tot een uur voor aanvangvan de vergadering, deze kun je persoonlijk, telefonisch of per mail indie-nen bij het secretariaat.

7. Sluiting

ZaalwedstrijdenKorfbal League vanDVO

10- 11-2012 DVO - LDODK17-11-2012 Blauw Wit - DVO24-11-2012 DVO - TOP01-12-2012 DVO - DeetosSnel08-12-2012 Nic - DVO15-12-2012 DVO - KZ22-12-2012 PKC - DVO12-01-2013 DVO - Dalto19-01-2013 Fortuna - DVO26-01-2013 LDODK - DVO09-02-2013 DVO - Blauw Wit16-02-2013 TOP - DVO23-02-2013 DeetosSnel - DVO02-03-2013 DVO - Nic09-03-2013 DVO - PKC16-03-2013 KZ - DVO23-03-2013 Dalto - DVO30-03-2013 DVO - Fortuna20 04-2013 AHOY

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 20

Page 12: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

22

Silver SponsorDVO

bij een vollespaarkaart

€ 5,=korting!!

• fournituren• Lederwaren• Sleutels• Graveren• Klein orthopedie• Podologie(volgens afspraak)

Gediplomeerd, gecertificeerd en erkendvoor reparatie van alle merken schoenen.

Brinkstraat 1, Bennekomtel. 0318 - 417535 - fax 0318 - 478881

Ontwerp-, aanleg- enonderhoud van tuinen!

Langenhorst 82 - 6714 LT EdeTelefoon (0318) 41 96 93

StafWeer een nieuwe jaargang voor de STD endus ook voor DVO 1,2 en A1. De nieuwe com-petitie staat weer voor de deur en natuurlijkhopen we weer op een succesvol seizoenvoor de groen-witten.Hoe ziet de organisatie er dan uit voor hetnieuwe jaar. Er zijn wat wijzigingen geweestin de personele bezetting. Evert Houtriet istrainer/coach van DVO 1 gedurende de veldcompetitie. Hij wordt hierbij geassisteerddoor assistent-trainer Arjen van Egdom. Ed Staal is verantwoordelijk voor de reserves.Gedurende de zaalcompetitie en de aanloopdaarnaar toe, is Jacko Vermeer trainer/coachvan DVO 1, geassisteerd door Wilco van denBos ( tevens verantwoordelijk voor indivi -duele begeleiding) en traint Evert Houtriet,net als het afgelopen jaar de reserves, geassisteerd door Arjen van Egdom.

A1 wordt voor het 2e jaar getraind door RoyRutenfrans, samen met Ronald Brandsma.Het begeleidingsteam bestaat uitsluitend uit

vrouwen. Voor DVO 1 staat Carola vanSteenbergen opgesteld en bij DVO 2 Mariekevan Egdom-Sinke. Heleen Maasland neemtde honneurs waar bij A1.De medische begeleiding is weer geborgddoor Dick van der Toolen en Rick van Roekel.

SpelersEn wie zijn de nieuwe gezichten bij deteams? Voor de vakantie konden we al melden dat Myrthe Erps (KV. Wageningen),Ivan Roozenbeek (KVS), en Bas Broenink(Oost Arnhem), vanaf dit jaar onze selectiekomen versterken.Vanuit de eigen junioren en senioren zijnKoen Kieft, Marijn Rekers, Nina Staal enMarit van Arendonk toegevoegd.

Maar liefst drie junioren hebben ervoorgekozen om dit seizoen hun ambities verdergestalte te gaan geven, middels een overstapnaar DVO. Dit zijn Anouk van Amerongen(Oost- Arnhem), Tim Engel (Dindoa) enWernard Zwanink (SKF).

Jos Roseboom, Momo Stavenuiter en JasperBroenink zullen door hun intensieve trainings -programma bij het Nederlands team niet ofnauwelijks spelen gedurende de eerste helftvan de veldcompetitie. Daarom zal het

kunnen voorkomen dat Arjen van Egdom,indien nodig, nog wedstrijden zal spelen.

Helaas hebben we tijdelijk afscheid moetennemen van Eline Overduin. Haar blessuredwingt haar voor langere tijd rust te nemen.

Vooruitblik

Wat zijn de doelstellingen en hoe hardspreek je deze uit?

Promotie op het veld naar de Ereklasse voorDVO1, waardoor alles beter aansluit bij dezaalcompetitie. DVO 2 gaat voor handhavingin de Ereklasse.

In de zaal stelt DVO 1 voor zichzelf een hogere eindpositie, waarbij een plaats 7 of 8tot de mogelijkheden zou moeten behoren.DVO 2 heeft vorig jaar een nagenoeg perfectseizoen gedraaid en kan dit alleen maar verbeteren door kampioen van Nederland teworden.

A1 heeft een solide team, als je alle namenleest en de korfbalkwaliteiten bij elkaaroptelt. Tijdens de oefenwedstrijden zijn deresultaten zeer wisselend. Waar staat hetteam?

Als deze Bazuin wordt bezorgd zijn de eerstewedstrijden gespeeld en is er iets meer zichtop prestaties en verwachtingen.

Hopelijk blijft iedereen blessure vrij en kunnen de langgeblesseerden snel weer aansluiten.

Voor iedereen een succesvol korfbaljaar toegewenst.

Jeannette TeunissenVoorzitter STD

Zoals bekend stopt onze penningmeester Kees Mak aan het eind van het jaar met zijnpenningmeesterschap, zo ook Lia met haar administratieve taken voor de penning-meester. Na vele jaren van zeer trouwe dienst vinden Kees en Lia dat er een tijd geko-men is om hiermee te stoppen.Daarom zijn we als Bestuur op zoek naar:

Penningmeester voor de vereniging DVOAdministratieve kracht

Als penningmeester word je een belangrijk onderdeel van het verenigingsbestuur. Jevergadert mee met als specifiek taakgebied alles waar een “€” in voorkomt. Je maakteen concept begroting, jaarrekening en tussenrapportages vanuit je actuele boek -houding welke je samen met de administratieve kracht beheert. Daarnaast verricht jebetalingen en zorg je samen met de administratieve kracht voor de inning van de contributies en de benodigde facturering.

Samen zullen penningmeester en administratieve kracht veel met elkaar optrekken omeen goed financieel beheer voor de vereniging te voeren. Onderling zullen werkafspra-ken gemaakt worden.

Ben jij die penningmeester die helpt DVO financieel gezond te houden of ben jij dieadministratieve kracht die plezier heeft het administratief goed voor elkaar te hebben,neem dan contact op met onze voorzitter Matthijs Soede of benader iemand anders uithet Bestuur.

De vacature administratieve kracht is natuurlijk ook zeer geschikt om als schoolverla-ter een stukje werkervaring op te doen.

Het Bestuur

Tips over digit@@l aanleveren

kopij en foto’s:

[email protected]

www.dvo-korfbal.nl

rubriek “Interactief”

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 22

Page 13: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

25

Werkman en De Jong | Stationsweg 19 | 6711 PJ Ede | 0318 – 687 250 | www.werkmandejong.nl

Voor uw complete badkamer

Hoflaan 166715 AJ Edewww.esa-badkamers.nl

Rinie ElbertsenTelefoon 06 - 10 977 473

Gerrit-Jan StunnenbergTelefoon 06 - 10 977 711

De banketbakkerijmet een wereld’s tintje

Nassaulaan 276721 DW Bennekom

Telefoon (0318) 41 44 80Fax (0318) 41 42 56

Specialiteit: Eetbare foto’s en logo’sop ieder gewenste lekkernij

http://www.gebak.net [email protected]

H.A.C.C.P. gecertificeerd

SilverSponsor

Silver Sponsor

KOOP bijonze

sponsoren

SilverSponsor

Hobby’s naast korfbalLuna ChillenLisanne Afspreken met vriendinnen

Met wie wil ik wel een avondje stappenLuna Met vrienden en familieLisanne Met al mijn vrienden en vriendinnen

Graag willen we de lezers van de Bazuin kennis laten maken met spelers uit verschillendeaspiranten teams. We hebben een vragenlijstje opgesteld en zullen elke editie van de Bazuineen aantal aspiranten deze vragen laten beantwoorden. Deze editie zijn aan de beurt: Luna Bakker en Lisanne van Veldhuisen.

Welk team speel jeLuna B2Lisanne B1

Favoriete KorfbalspelerLuna Barry Schep en Debby ElbertsenLisanne Chris van Haren

Op de foto van links naar rechts: Luna en Lisanne.

Favoriete artiestLuna Mijn oude mentor Wouter Vink :)Lisanne Beyoncé

Favoriete FilmLuna Ik kijk niet veel films meer, maar

vroeger was dat Jungle BookLisanne Mamma Mia

Mijn mooiste korfbalmoment tot nu toe isLuna Mijn kampioenschappen in de F5

en B3 en gelijkspeken tegen de nr.2 van Nederland IJsvogels B1

Lisanne Vorig jaar in de B1 dat weNederlands Kampioen werden ophet districts NK

Mijn grootste blunder in mijn levenLuna Dat ik op 1 meter helemaal vrij

stond en dat ik nog een air balschoot

Lisanne 2 Stippen missen tegen DSC

Wie zal ik wel 1 dag willen zijnLuna Mijn verwende kat BengelLisanne Mijn moeder

Ik heb een hekel aanLuna VerliezenLisanne Ruzie en zeurende mensen en ver-

liezen

Welke dag wil ik nooit meer overdoenLuna Toen we tegen Woudenberg met 1

punt verschil hadden verlorenLisanne Alle dagen dat ik naar school moet

Wat was de dag van mijn levenLuna Deze dag omdat ik al deze vragen

mag invullen in AhoyLisanne De dag dat ik bij DVO kwam spelen

Aspiranten Vraagbaak nr. 12

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 24

Page 14: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

26 27

helaas, dat hoort er ook bij, ook al de tasseninpakken en de kamers opruimen. Maar dedag was nog lang en genoeg leuks te doennog. In groepjes het bos in om te kloot -schieten. Heerlijk in het zonnetje en iedergroepje in zijn eigen tempo was dit een perfecte zondagochtend activiteit. Terug bijde Barg voor iedereen een lekker ijsje en opnaar het laatste spel van het kamp: levendmemory. In een grote kring op zoek naardezelfde bewegingen en vervolgens dezelfdeliedregels leverde veel grappige momentenop. Het einde van het kamp komt zo tegen15.00 in zicht en dan is het tijd om elkaar tebedanken voor weer een geweldig weekend.Want dat was het. En omdat iedereen elkaarin juni, juli en augustus niet op het korfbal-veld ziet, werden ook alle jarigen alvast toegezongen. Daarna kwamen de frietjes optafel om het feestweekend helemaal mee afte sluiten en kon iedereen weer opgehaald

worden. Het was opnieuw een superweek-end waar iedereen die er was, van heeftgenoten.

Nog maar 360 dagen en dan gaan wegewoon weer! En voor nu: gelukkig hebbenwe de foto’s al.

Tot slot:Bedankt: Alette, Ellen, Pauline, Klaudia,Tynette, Vivian, Lise, Edith, Rebecca, Sandra,Marc, Ruud, Victor, Hugo, Eric, Surat,Lodewijk, Arjan, Frits, Jos, Michiel, Frank,Dick voor alle gezelligheid en jullie kado naafloop.Bedankt: Kees, Thijs, Bart, Jasper, Niels,Oscar, Timo, Nienke, Erika, Kelly, Anneloes,Marlies, Annelies, Henriette, Nicolette.Zonder zoveel inzet en enthousiasme geenG-korfbalkamp.Bedankt: Henk, Bert, Koen, Rik, Annemarie,‘mystery Ruben’ voor de meer dan geslaagde

feestavond!Bedankt: Cees, Maas en Hans van Roekelvoor de materialen bij DVO, het rijden metkar en het volleybalnet.

De volgende sponsors leverden een bijdrageeen het kamp:Kaas- en kampeerboerderij HoekelumFamilie vd Kamp, Cafetaria ‘de Stadspoort’Ede, Familie van Steenbergen, Maxxam CVEde, Wageningen University, Supervlaai Ede,Fruithandel J. van Olst, Andelst,Transportbedrijf G. Kuyf & Zn Utrecht, JillesBaggerman Makelaardij Bennekom, VanVoort van IJsseldijk Ede, Nederlands BakkerijCentrum Wageningen, Kaashandel Oskam,Jeroen Boorsma, VELBO Autoschadebedrijf,Locomotion, Albert Heijn Bennekom,Eyewish Groeneveld, Auto van den Weerd,Makerlaardij Rozeboom, BoschlandAccountants & Adviseurs Ede, HerenkapperPiet van der Vliet.

Allemaal heel hartelijk bedankt namens allesporters en vrijwilligers!

Groeten van de kampcommissie 2012,Annelies, Erika, Kelly, Nicolette

was er voor iedereen vrije tijd om teloungen, voetballen, kennis te maken met devoetbalvrouwen-buren, tekenen, spelletjes tedoen. Van zo’n korfbaldag krijg je best hon-ger en dan gaat een chinese maaltijd er heelgoed in. Iedereen zijn buik vol en dan weetiedereen wat er op het programma staat: DEfeestavond. Samen gauw de Barg omtoverentot feestzaal en daarna je mooi maken om tekunnen schitteren bij de playbackshow of alspubliek in de zaal. Om 20.00 kwamen onzegasten, Henk en Bert voor de presentatie enook de jury met Rik en Annemarie was vande party. Zij kregen dit jaar hulp van eenechte ‘mystery guest’. K3, Frans Bauer &Marianne Weber, de Jeugd vanTegenwoordig, Henk Wijngaard, Nick &Simon, de Spice Girls, ABBA, de Toppers,Michel Telo, Adele, het Goede Doel, Fame,Samson & Gert, Frans Bauer en MichaelJackson waren allemaal voor even ingevlogenom hun optreden te doen. K3 had zelfs drieoptredens en ook Adele had twee keer hetpodium voor zich alleen. Voordat de showkon beginnen, moest eerst de ‘mystery guest’nog geraden worden. Geen Jos Roseboom ofAd maar wel Ruben uit DVO 1. Dat was eenleuke verrassing! Ook dit jaar zou het geenmakkie worden voor de jury. Maar het isgelukt, uiteindelijk ging de prijs naar Rebeccaen Hugo. Als Marianne Weber & Frans Bauereen keer niet kunnen, kunnen Rebecca enHugo zo invallen.Toen de winnaar bekend was kon het feestop de dansvloer losbarsten en gingen de voeten van de vloer bij DJ Koen.Om weer een beetje te kunnen bijkomen vanal het gedans was buiten ondertussen hetkampvuur aangegaan en pakte Henriette degitaar erbij om de dag rustig af te sluiten.Dag twee zat erop.

Zondag 17 juni:Zondag is niet voor niets een rustdag, dusvandaag voor iedereen een uurtje langer slapen. Weer lekker ontbijten samen en

G-korfbalnieuwsHallo allemaal!

De korfbalvakantie is weer voorbij! Hopelijkis iedereen flink uitgerust en kan het nieuwekorfbaljaar beginnen. Dit jaar wordt een echtfeestjaar: 10 jaar G-korfbal bij DVO. Maarvoordat we dat later in het jaar samen gaanvieren, zijn er nog wat G-korfbalnieuwtjes tevertellen. Gauw verder lezen dus!

Sporters & vrijwilligers:Dit nieuwe korfbaljaar gaan we van start met31 sporters. Alleen Suzan komt niet meerterug . Ook Jarno moet helaas even een stapterug doen vanwege zijn gezondheid. Wehopen je binnenkort eens als supporter langshet veld te zien, Jarno. Dit jaar hebben we er maar liefst 5 nieuwetrainers bij! Wilco, Marleen, Niels, Jessica enJitte: van harte welkom en veel plezier ensucces.Ook Nienke en Bejanca zijn weer terug vaneven weggeweest. Fijn dat ook jullie weer ophet veld staan. Verder blijven alle andere G-vrijwilligers zich inzetten langs het veld ofachter de schermen.

Trainingen en wedstrijden:Naast de training op woensdag van 19.00 –20.00 doet het wedstrijdteam op het veldmee aan de competitie. Ook op het veld gaatDVO G1 de strijd aan met KVZ G1 enAtalante G1 en is er op 22/9 ook nog eentoernooi in Houten. Genoeg prijzen om voorte trainen en te spelen dus.

G-korfbalkamp 2012:Van 15 – 17 juni was het G-korfbalkamp. Het was als vanouds weer een superweekend.Lees hieronder het verslag om nog even nate genieten of om te weten wat je gemisthebt. Dat kan trouwens ook op de kamp-avond op woensdag 7 september. Samen metalle supporters en vrijwilligers bekijken wedan de foto’s in het clubhuis.

Tot slot: Veel plezier en succes met de trainingen enwedstrijden en alle andere leuke dingen bijDVO.

Groeten van Nicolette

Drie dagen G-korfbalfeest op Hoekelum

Het jaarlijkse G-korfbalkamp zit er weer op!En opnieuw werd het een vrolijk en sportiefweekend voor sporters en vrijwilligers ommet een dikke glimlach op terug te kijken!

Vrijdag 15 juni:Vrijdagavond 19.00 was het druk op de parkeerplaats van DVO. Bijna 40 sporters envrijwilligers, bagage voor een hele vakantie,veel uitzwaaiers met paraplu’s waren hele-maal klaar voor vertrek. Allemaal in de huif-kar en al toeterend ging de stoet naar deBarg. Het kampgebouw is voor de meestekampgangers lekker vertrouwd en dan is deverrassing alleen nog bij wie je dit jaar op dekamer slaapt. Na het bedden opmaken konhet kamp officieel geopend worden. En hoe kan je dat beter doen dan met confettien kanonnen. Zo werd het kamp knallend enfeestelijk ingeluid. Al vieren sommige mensen dan ook graag hun eigen feestje ;).Tijd voor het eerste spel. Drie groepen gingen met elkaar de strijd aan. SpelleiderAnneloes liet iedereen korfballen en puzzel-stukken verdienen. Maar goed dat er elkewoensdag zo hard getraind wordt, zo koniedereen mooi de foto’s bij elkaar puzzelen.Bij quizmaster Jasper was het tijd voorlevend kwartetten. Voor even was iedereeneen echte stripheld. Bij Marlies moest allesmet z’n tweeen en dat is gelukkig allemaalop de foto gezet.Daarna lekker wat drinken en spontaan ont-stond er zomaar een feestje op de dansvloer!Macarena, breakdancen, bewegen op muziek:op G-kamp kan dat heel goed samen. Eenbeetje kamp heeft natuurlijk een spannend

nachtspel in het bos. Kelly had daarom heelveel spoken ingehuurd die ons wel even zouden verrassen in het Bennekomse bos.Zonder zaklamp ging iedereen op pad.Gelukkig dat er altijd van die stoere mannenbij zijn en dat iedereen twee handen heeftwaar de ander dan heel hard in kan knijpen.In het bos veel gegil en spoken die overalvandaan kwamen. Het griezelverhaal vanKelly bij het broodje bloederige knak maaktePauline nog een stukje spannender met eenkeiharde stoere gil waar iedereen van schrok.Daarmee kwam er een eind aan de eerstekampdag en zong Andre Hazes iedereen naarde slaapkamers.

Zaterdag 16 juni:‘Sta op, sta op!’ Nu was het Jan Smit dieiedereen het bed uit zong om 8.00. Vroegevogels en mensen die alles op z’n tijd doen:iedereen zat om 9.00 lekker fris aan het ontbijt en geen ochtendhumeur te bekennen.

De zaterdag was begonnen en helemaal toenVivian en Oscar er ook bij kwamen. Geenkorfbalkamp natuurlijk zonder korfbaltoernooi.Dus hadden Erika en Nienke het EK-korfbalgeorganiseerd. Spanje, Italië, Duitsland,Portugal, Frankrijk, Denemarken gingen destrijd met elkaar aan. Eerst maar even met jeteam een mooi shirt maken. Hele kunstwer-ken werden het. Voordat het toernooi begon,kon er mooi een groepsfoto gemaakt wordenvoor de sponsorgroet. Zo sportief en hip zienwe er natuurlijk niet altijd uit! Op het veldging het er fel aan toe. De gedrevenSpanjaarden, de slimme Italianen, de fana -tieke Duitsers/Belgen, de vriendelijke Denen,de fitte Fransen en de temperamentvollePortugezen maakten er mooie duels van.Tussendoor lekker picknicken op het veld endaarna op naar de finale met Italië enPortugal. Natuurlijk werden eerst de volks -liederen gezongen en stelde de stadion -speaker alle finalisten voor aan het uitzinnigepubliek. De ‘pizza-bakkers’ hadden een heleslimme tactiek en hadden een lange afvan-ger die de bal steeds naar de echte spitsenwist te gooien. En die Buffon en Cassino wis-ten daar wel raad mee! Maar de Portugezenhadden ook een ster. Niet ChristianoRonaldo, maar wel ‘ Ruud/ Jan Gerritse’ enhij maakte toch maar mooi een schitterenddoelpunt. Uiteindelijk mochten de Italianenbij de prijsuitreiking als nummer 1 hun held-speld in ontvangst nemen. Na het toernooi

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 26

Page 15: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

pauze naar het Zwembad, bezoek aan hetcentrum van Ceske Budejovice, springen vande brug en zwemmen in de rivier, 's-avondsbarbeque en feest.1) Ziek warm tijdens het toernooi....32 gra-

den!;2) Met de C1-C2 winnen vanTsjechie onder

19.....HEUJ.....3) Shoppen in Budejovice, 1,5 liter cola voor

EUR 0,15.....Het is hier niet duur....4)Bij de BBQ een varken aan het spit......5) Helaas even naar het ziekenhuis....

Zondag 1 juliOverdag Raften, 's-avonds bij de gastgezin-nen of in het centrum van Ceske Budejovice,finale EK.1) Raften duurde erg lang, was meer kano;2) Cesky Krumlov is erg pittorex.... maar

saai...alles hetzelfde hiero3) Voetbal kijken in een cafe is altijd leuk..

Maandag 2 juliOm 09:00 uur vertrek naar Praag, rond 11:00uur aankomst in Praag; om 22:00 uur vertreknaar HUIS....1) Wojoo....KFC, Macdonalds en Burger King

naast elkaar;2) Brug waar James Bond film is opgeno-

men...mogen geen foto's maken ofso;3) Bij H&M gaat het alarm als we naar buiten

lopen....en de bewaking is vet eng....!

Om een beeld te krijgen van de ervaringenhebben een aantal deelnemers in het korthun ervaringen opgeschreven, hieronder eenselectie....

Tsjechie 2012Korfbal, Raften, een Stedentrip met KFC, MacD, Burger King.... Cultuur en..........een heleboel lol.......

moois van te maken. Alle telefoonnummersen e-mail adressen zijn te vinden op de web-site. Het algemeen e-mail adres van dejeugdcommissie is: [email protected]

Informatievoorziening en communicatie:Overleg en informatievoorziening vindtplaats tussen leiders en jeugdcoördinatorenen indien nodig met trainers en het (J)TC lidvan de geleding.Wat zich afspeelt in de teams wordt door dejeugdcoördinator meegenomen naar dejeugdcommissievergadering waar het vervolgens wordt besproken en evt. een passende actie wordt ondernomen.Informatie vanuit de jeugdcommissie of van-uit de (J)TC zal ook via de jeugdcoördinatorworden gecommuniceerd naar de teams (zie bovenstaand schema).Tevens zal er 2 of 3 keer per seizoen eenteamleiders bijeenkomst zijn voor F t/m D,welpen, instroom en Plusteam of A t/m Cteams. De zgn. opstart vergaderingen zijninmiddels geweest en aan de hand van eenpresentatie is de nieuwe jeugdcommissievoorgesteld aan de op dat moment bekendeteamleiders.

Hoofd taken Jeugdcommissie:- Sociaal….door organiseren van (team) acti-

viteiten, belangstelling en betrokkenheidtonen, maar ook oplossingen zoeken bijconflicten of andere team aangelegen -heden (niet technisch)

- Communicatief….Informatie uitwisselingvan en naar de teams

- Organisatorisch….zorgen voor goed verloop wedstrijden (rij-schema, formulie-ren enz)

28 29

Nieuwe jeugdcommissie

alles helemaal rond is en hopen we dat hetde scheidsrechterscommissie lukt om vol-doende scheidsrechters te vinden. Want ookzonder scheidsrechters is er geen wedstrijd.

Reiskosten verdeling:Zoals bekend worden er geen reiskostenmeer vergoed vanuit de vereniging.De jeugdcommissie heeft een leidraad voorteams opgesteld om tot een zuivere verde-ling van de kosten te komen. De teamleiderszullen het team nader informeren over deprecieze uitvoering.

PC, AC en JC worden samen 1 jeugd-commissieHieronder kort weergegeven hoe de nieuwejeugdcommissie gaat werken.

Wie maken deel uit van de jeugdcommissie(namen zie website DVO):KernteamVoorzitter(s), secretaris, penningmeester enalg. lid (leden)JeugdcoördinatorenVergaderen mee met de jeugdcommissie ver-gaderingenTeamleidersVergaderen niet mee, maar ontvangen welnotulen en agenda’s en kunnen op uitnodi-ging of op eigen initiatief mee vergaderenActiviteitengroep1 of 2 personen vergaderen mee de rest nietContact persoon bestuurvergadert mee en zal contactpersoon zijnvan en naar alg.bestuur

De kernteam leden Annemarie, Wout,Marleen en Paul zullen zich in de volgendeBazuin Magazine uitgebreid voorstellen.Helaas was het nu te kort dag om er nog iets

Zo, het vakantie bruin is er alweer bijna af.We zijn weer begonnen. Half augustus zagenwe de eerste korfbalpalen weer staan ensinds die tijd is het steeds weer een beetjedrukker geworden op de Achterstraat en nuis alles weer volop bezig.

Bedankt Mieke, Agnes en WimEerst nog even terugschakelen…Aan heteinde van vorig seizoen namen we na velenjaren, afscheid van Wim van den Brink,Agnes van Beek en Mieke Welgraven resp.voorzitter, secretaris en penningmeester vande pupillen commissie.Via deze weg willen we hen namens alle (ex)pupillen bedanken voor hun jarenlange bijdrage aan de pupillencommissie. Mieke is25 jaar! penningmeester geweest en heeftdus heel wat pupillen zien komen en gaan enheel wat guldens en euro’s verdeeld. Agnes heeft een aantal jaren het secretariaatvan de pupillen commissie gedaan en zij wasaltijd bereid bij te springen daar waar hetnodig was. Vaak moest nog even snel ietsgeregeld worden en dat deed Agnes dangewoon even. “Even aan Agnes vragen” en jekreeg altijd antwoord. Met Wim is een herkenbaar pupillen voor -zitter gestopt. De man die de diploma’s uitreikte bij kampioenschappen maar natuur-lijk veel meer werk deed in het belang van dejeugd. De kinderen moeten vooral plezier inde sport hebben, en zich thuis voelen bij DVO.Dat was voor hem het belangrijkst en hijgenoot daar zelf ook zichtbaar van. Alle 3hartelijk bedankt en gelukkig blijven we julliegewoon tegenkomen op het veld of langs delijn.

Wie de jeugd heeft….DVO telt dit seizoen maar liefst 29 jeugd-teams (inclusief welpen en plusteam). 53 A- junioren, 54 B- aspiranten, 50 C- aspiranten, 54 D- pupillen, 35 E- pupillen en12- F- pupillen. Aangevuld met een aantal“instromers”, het Plusteam en nog een groepwelpen zijn dat bij elkaar ca. 275 jeugdleden! Dat is mooi en biedt een goede korfbal -toekomst en altijd ook veel gezelligheid open rondom het veld.

Een hele operatieVoor deze grote groep jeugdleden zijn veelvrijwilligers nodig om alles draaiende te houden.Het is altijd weer een enorme uitdaging voorde commissies om alle teams te voorzien vantrainers en leiders. Bij elkaar zijn er voor allejeugdteams ca. 120 trainers en begeleidersnodig die allemaal gevraagd, geïnformeerden geïnstrueerd moeten worden en dat ineen tijd dat iedereen nog het vakantiegevoelheeft. Een hectische periode voor de com-missies. Toch is het allemaal weer aardig gelukt en ophet moment dat jullie dit lezen hopen we dat

De jeugdcoördinatoren spelen dus een belangrijke rol in de informatie uitwisseling tussen de teams, dejeugdcommissie en/of de (J)TC.

Op vrijdag 29 juni jl. vertrokken 43 DVO'rsom 04:30 uur naar Ceske Budejovice. In hetkader van een uitwisselingsprogramma heb-ben we als DVO'rs een clinic gegeven, feestgevierd, een toernooi gespeeld. Natuurlijk isvan de gelegenheid gebruik gemaakt om deomgeving te verkennen en "cultuur" op tedoen in Praag.

Hieronder volgt het programma, daaronderwat reacties die destijds via Twitter zijngegeven....

Vrijdagochtend 29 juni Om 04:30 uur vertrekt onze bus van BetuweExpress naar Tsjechie, enkele reacties op dereis. Om 16:30 uur zijn we daar waar we wil-len zijn.....1) "het duurt zo lang'" 2) "waarom hebben we geen Wifi in de bus" 3) Tijdens een tussenstop: "stappen we uit,30 graden....en het eerste wat iederen doet isniet op zoek naar drinken maar naar Wifi...."

Vrijdagavond 29 juni: Eten bij aankomst, clinic met korfballers vanCeske Budejovice op het sportcomplex, daarna vertrek naar gastgezinnen.1) "hahahaha....hebben we eindelijk koude

cola laat Niek het uit z'n handen vallen;2) "leuk dat we tijdens de clinic met alle

DVO'rs in het Oranje trainen";3) "bij gastgezin woont een meisje, zij kan vet

mooi zingen, niet normaal...;

Zaterdag 30 juni: Toernooi bij K.B. Ceske Budejovice, in de

Zonder Mens en Ping kunnen we helaasgeen ding:De jeugdcommissie heeft heel veel plannenen heel veel ideeën voor weer een leuk korf-balseizoen. Maar helaas of het waargemaaktkan worden is afhankelijk van 2 dingen: 1) Mensen: We zoeken nog mensen die willen helpen met een aantal taken. Bijvoorbeeld: Diploma’s maken voor de kampioenschappen van pupillen, publiciteitaanleveren vanuit de jeugd voor de bazuinen website, het organiseren van oefenwed-strijden voor breedte teams en het helpenorganiseren van activiteiten. Kom helpen!2) Geld: Om leuke activiteiten te organiserenis ook geld nodig en daar hebben we allejeugd spelers weer voor nodig. Alle teamsm.u.v. de A-teams gaan weer deelnemen aande Grote Club Actie. We hopen dat jullieweer stinkend jullie best gaan doen omzoveel mogelijk loten verkopen. Voor debeste verkopers zijn er weer prijzen te ver-dienen. De informatie hierover hebben jullieinmiddels gehad. We gaan voor 5 loten perkind.

Kamp 2013:Eén plan willen we alvast met veel plezierverklappen… aan het einde van het seizoengaan we weer op kamp met alle B en C spelers. Reserveer vast in jullie agenda’s 5 t/m 7 juli 2013 Mussennest Otterlo. Overeen paar weken ontvangen jullie de eersteinformatie hierover. Om de juiste locatie tekunnen boeken, vragen we jullie dan omalvast op te geven of je verwacht mee tegaan. Maaruh…..natuurlijk gaan jullie mee!!!!De kampgroep staat nu alweer te popelenom dit te organiseren.BETER DAT WE WEER OP KAMP GAAN!

Wij hopen op een prachtig korfbalseizoenmet veel sportieve successen, maar vooralook met veel plezier en gezelligheid.

Groeten jullie Jeugdcommissie,Annemarie, Marleen, Wout, Paul en Martenen alle jeugdcoördinatorenemail adres: [email protected]

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 28

Page 16: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

is:) Toen dacht ik, ja het is goed dat ik meeben gegaan ha ha..

Tinka van SteenbergenMijn meest bijzondere ervaring was het ettoernooi op zaterdag. Wat een hitte zeg,maar wel leuke potjes. Ondanks dat we allemaal uit andere teams kwamen waren wewel een team.Lekker bijna winnen van de top van Tsjechië.En tussendoor gezellig zwemmen om eenbeetje af te koelen. Daarnaast vond ik het raften echt ontzettendleuk. Heel lang maar wel heerlijk genieten.Elkaar lekker nat spetteren en genieten vande zon.Sommige haalde het maar net met hun lekkeboot haha. Heerlijk gek doen in de boot. Ikzat met Bram, Arien, Lina, Mariët en Timo.Haha en Bram kreeg telkens de volle laag.lekker peddels water in het gezicht!Ik weet in ieder geval zeker dat ik volgend

jaar weer mee ga; ik heb een super weekendgehad!En we moeten gewoon weer met de bus!Want dat was ook een gezellige boel.Op de terugweg wel een stinkboel viezescheeters voor in de bus haha

Mirja BurgsteijnMirja, mogen we van de brug afspringen?'Huh? Mijn eerste reactie was nee, maarwaarom niet, hè? Dus daar liepen we met z'ndrieën naar een eng hoge brug. De jongenskonden na een meter de bodem al niet meervoelen, dus ik vertrouwde er wel op dat hetdiep genoeg was. En ze hadden al eerder jon-gens zien springen, dus het zal niet illegaalzijn. 'Ja hoor, spring er maar af!' Zo werd het een gezellige middag, tot depolitie kwam...

Koen RegensburgTjechie was zo leuk dat ik het allemaal welzou kunnen opnoemen, maar ik ben slecht inverhalen. Dus simpel : ‘het was een Baze reis”

Henrie van SteenbergenHet meest bijzondere moment vond ik toenwe aan kwamen, want je zag bijna niemandop straat. De eerste keer dat je bij het gast-gezin kwam was ook wel even wennen wantje kon bijna niet met elkaar praten en toen ikweer thuis was, was het heel fijn dat je weermet iedereen kon praten;

30

Stadsbrink 30, Wageningen. Tel. (0317) 414 981

Tel. 0318 - 54 84 76www.kozijnlunteren.nl

Wij maken alles op het gebied vankorfbalmaterialen.Ook voor ander klein constructiewerkkunt u bij ons terecht.

REKOPA BennekomTel: 0318-416816

Voor al uw gezonde en vooral lekkereboodschappen en een mooiere wereld!

Dorpstraat 306721 JK BennekomTel: 0318-415876

www.wijnhuisbennekom.nl

Juwelier Anneke MansEdeseweg 28 b6721 JX Bennekomtelefoon: 0318413582ingang aan de strooijweg.

openingstijden: di t/m do van 09:00 tot 18:00vrijdag van 09:00 tot 21:00zaterdag van 09:00 tot 17:00

REKOPA

Dorpsstraat 32, 6721 JK Bennekom

De Tsjechië ervaringen van:

Arien LandmanDE top 3 ervaringen in het (lange) weekendTsjechië van Arien Landman.1. Praag: We kwamen een zooitje straatmuzi-

kanten tegen op geheid een superbekendebrug (eentje speelde op een wasbord metzijn vingers!), het poppenspel boven demegaklok was interessant maar verdergewoon het hele stijltje van die stad bevielmij uitermate. Oh en voor ik vergeet, erstond een gouden Porsche!

2. Timo Staal: Deze jongen is alleen al eenrede om op vakantie te gaan en dan maakthet niet uit waar naartoe, misschien nietzozeer Tsjechie-gerelateerd maar in ditgeval dus wel! :)

3. Raften We zijn met de hele groep gaan raften op zondag en dat was misschien welhet lekkerste dagje dat ik heb gehad,maargoed Timo en Praag zijn ook niet niksdus vandaar op plek 3 raften! Voorwaarde is alleen wel dat het lekkerweer moet zijn, maar dat is niet zo’n pro-bleem in Tsjechië tijdens de zomervakantielijkt me.

Volgend jaar ga ik dus sowieso weer meerichting het oosten, en hopelijk kan BenDelsman nu wel aanhaken. Dan nemen wedie cup geheid mee naar huis, want tja daar-voor kwamen we in eerste instantie eigenlijknaar Budejovice…

Rachel van der Stouw, Marieke Hofman enLois Bakker''Wij vonden de reis naar Tsjechië erg gezelligmaar natuurlijk wel erg lang! Verder vondenwij Praag erg leuk, en dan vooral het shoppen in het winkelcentrum :)Het praten met de gastgezinnen was wel lastig, en dat leidde soms tot grappigemomenten…Nashledanou......! Rachel,Marieke & Lois''

Harm DerksEen paar van de mooie momenten van deTsjechië-reis:Frisbeeën op een groot druk plein in Praagwaar een wildvreemde man in een keer meekomt doen;De EK-finale Spanje - Italië kijken in een caféwaar je voor heel weinig geld een reuzepizzakan bestellen:)De snelste auto van de wereld zo maar opstraat zien staan.Een toernooi spelen met heerlijk weer, entussendoor even lekker kunnen zwemmen.Kortom: een hele leuke reis gehad met heleleuke mensen!

Bianca LaisinaTop allemaal.. Wat mij nog echt is bij gebleven, is dat ik twijfelde of ik als moederwel mee moest gaan... zo van daar heb jehaar weer. Totdat ik na 1 dag in Tsjechië werdaangesproken door Maarten...ik vind hettoch wel fijn dat er een bekende moeder mee

Constant goed zichtLina Teunissen“Ik vond “t een super leuke ervaring! Het was super leuk met de hele groep en debegeleiding. Ik zat met Mariët Leije en Lauravan der Zee in een gastgezin, samen metEdwin Bouman. We hebben zoveel leuke dingen gedaan, zoals: korfbaltoernooigespeeld, trainen, zwemmen, raften, etenmet z’n allen en naar Praag geweest. In 1woord onwijs gezellig. Als het nog een keerwordt georganiseerd, ga ik zeker mee, envoor iedereen die er over twijfelde, Ga lekkermee de volgende keer, het is super.”

Tot slot BEDANKT:Het is altijd wat aanmatigend wat mensen tebedanken maar toch, op het risico af dat weiemand vergeten.....

Monique Keller, Bianca Laisina, Marleen vander Deijl, Arien Landman en last but notleast Mirja Burgsteijn voor het voorbereidenen begeleiden van deze reis; Wim Verweijvoor zijn inspanningen in de voorbereiding;Kees en Lia Mak die alle betalingen van dedeelnemers in goede banen hebben weten teleiden en ons hebben gesteund in de afspra-ken en afrekening met de busmaatschappij;Edwin en Martina voor hun initiatief enondersteuning in Nederland en Tsjechie; deaspirantencommissie die bereid was deonvoorziene kosten voor het zwembad (i.v.mde hitte) op zaterdag te betalen; de chauffeursvan onze busmaatschappij Betuwe Expressdie ter plaatse altijd op de afgesproken plekwaren en waar we echt op konden rekenen;

Martijn en Joeri van de Albert Heijn die onswat extra krachtvoer voor onderweg hebbengegeven; Kees Roodenburg van het KNKVdie ons deze reis uiteindelijk toch nog financieel kon ondersteunen; de StichtingTopkorfbal die ook een bijdrage kon leveren:het bestuur van de vereniging die per deel-nemer een bedrag heeft bijgedragen in dekosten; Jan Willem van de Aart van de KNKVWerkgroep Internationaal Korfbal (WIK) entot slot....Ivo Krajic, our man in CZ; hij waszowel in de voorbereiding als ter plaatsealtijd tot onze beschikking en daar waar wehem nodig hadden.

Een hele voorbereiding en een heel avontuurwaar we een vervolg op willen geven. Deplanning is dat in 2013 de korfballers van K.B.Ceske Budejovice weer naar DVO komen. In2014 willen we dan weer met een groepDVO'rs naar Tsjechie..... of zoveel eerder alswe willen natuurlijk..... Een bijzonder club-bie....dat zijn we!!!

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 30

Page 17: De Bazuin Magazine nr 1 2012-2013

VAN WONDERENDorpsstraat 1, Bennekom, tel: (0318) 41 61 90

SPONSORS DVO 1 & 2

Bazuin_nr_1_Opmaak 1 31-08-12 12:43 Pagina 32