Danced Magazine

Click here to load reader

 • date post

  26-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Het maken van een magazine voor een schoolopdracht

Transcript of Danced Magazine

 • Danced

  ColomnThe story behind a dance

  InterviewMichelle Figge

  Leuke feiten en weetjesDe danser is een seksstandje

  Dance festialsSzigetSkyway FoundationFestival Mundial

 • Me, Myself and IMichelle Figge (19) is een jonge meid met een passie . Deze week krijgen we de kans om een kijkje te nemen in haar priv leven . Ze studeert Communicatie, International ,

  Event Music and Entertainment op de Fontys ACI te Tilburg. Haar doel is om anderen te inspireren en

  motiveren .

  Hoe is het allemaal begonnen?

  Op mijn twaalfde ben ik de HAVO gaan volgen op de Jan van Brabant in Helmond. Naar vijf jaar heel hard mijn best te hebben gedaan was ik eindelijk geslaagd. De blijheid die ik toen voelde komt nu spontaan weer naar boven als ik erover vertel. Daarna stond ik voor de keuze. Wat ga ik nu doen, en wat wil ik later worden? Een moeilijke keuze waar ik geen antwoord voor had. Uiteindelijk heb ik gekozen om CO-IEMES (Communicatie, International, Event, Music and Entertainment Studies) te volgen op Fontys ACI te Tilburg. Een erg brede opleiding waar ik nog alle kanten mee uit kan.

  Waar baseer je keuzes op?

  Keuzes maken is nooit gemakkelijk en vooral niet aangezien er tegenwoordig zoveel verschil-lende mogelijkheden zijn. Door positieve en ne-gatieve punten tegen elkaar af te strepen probeer ik te doen wat het beste voor me is. Toch blijft de gedachte om het verkeerd te doen altijd in mijn hoofd spoken. Als ik eenmaal ergens voor heb gekozen, ga ik er wel helemaal voor door het doel voorop te stellen. Ik heb altijd al inte-resse gehad in TV en wat er allemaal achter de schermen gebeurd. Als klein meisje (en nu nog steeds) dacht ik altijd veel na en ik kon maar niet bedenken hoe TV gemaakt wordt en hoe het is zijn werk gaat. Daarnaast treed ik regelmatig op met mijn dansgroep in verschillende theaters en ga ik samen met mijn vriendinnen al de festivals af. Al deze elementen vallen binnen mijn oplei-ding en daarom lijkt dit me de beste opleiding. Tot nu toe heb ik er ook helemaal geen spijt van.

  Worden er deuren geopend door de opleiding?

  Er worden zeker deuren geopend aangezien Fontys een heel groot netwerk heeft. Je komt in contact met mensen die verstand hebben van dit vak en die je graag verder willen helpen. Uiteindelijk wordt je opgeleid tot een commu-nicatiedeskundige. Verschillende BNers zoals Eddy Zoy komen een gastcollege geven om hun verhaal te vertellen. Dit motiveert mij enorm om weer verder te gaan en obstakels te overwinnen.

  Wat wil je er mee bereiken?

  Het liefste zou ik een baan krijgen bij de TV. Achter of voor de schermen daar ben ik nog niet helemaal uit. Het heeft allebei wel iets. Op dit moment spreekt BNN mij heel erg aan doordat hun zich vooral richtten op jongeren en onder-werpen aansnijden wat geen ander programma doet zoals drugs en seks. Later wil ik misschien wel mijn eigen programma produceren. Een ding is zeker ik wil mijn passie en creativiteit kwijt kunnen in mijn werk en plezier hebben in wat ik doe.

  De gedachte om het verkeerd te doen blijft door

  mijn hoofd spoken

 • Is het allemaal zo rozengeur en maneschijn?

  Nee, zeker niet, Het is hard werken en je moet flink doorzetten. Vooral tegen het einde van het jaar is het allemaal erg veel en worden veel deadlines tegelijk geplaatst. Een stressvolle periode waar je gewoon even door heen moet. Daartegenover staat wel dat je er echt veel van leert en alleen nog maar meer ge-niet van je vakantie. Persoonlijk houd ik wel van een feestje en aangezien een element van deze opleiding evenementen organiseren is, wordt je regelmatig uitgenodigd door medestudenten. Daarnaast hou ik in gedachte wat mijn dromen zijn en wat ik wil bereiken.

  Welke dromen?

  Alle concepten die ik maak en dingen de ik doe sta ik achter. Mijn droom is dan ook dat ik later trots kan zijn op wat ik bereikt heb en dat ik daarmee anderen kan inspireren en motvieren. Ik wil gelukkig zijn en kunnen genieten van het leven doordat ik al die jaren zo hard heb gewerkt.

  Wat is je passie naast school?

  Dansen is mijn grootste passie. Elke vrijdag dans ik met mijn dansgroep bij Dd Danceballet in Brouw-huis. De dansen zijn Jazzballet, maar verschillen heel erg van stijl. Soms is het net modern en soms lijkt het op hiphop. Moderne dansen doe ik het liefst omdat ik daar mijn passie in kan uiten. Dit is echte ontspanning voor me. Even alle frustratie eruit en mijn gedachte op nul. Dit doe ik door het gevoel en de frustratie die ik op dat moment voel in de dansen te leggen. Sporten en goed voor mijn lichaam zorgen doe ik graag. Daarom fitness ik naast het dansen om goed in vorm te blijven en mijn conditie op pijl te houden.

  Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat je een vriend hebt?

  Dat heb je heel goed gehoord. Sinds een half jaar heb ik een super lieve vriend, Willem Hockers. Hij steunt me bij alles wat ik doe en staat altijd voor me klaar. Heel lang heb ik genoten van het vrijgezellen-leven, maar daar was ik wel een beetje klaar mee. Op precies het juiste moment kwam ik Willem tegen en ik zou hem voor niemand willen ruilen. Hij geeft me een heel veilig en warm gevoel en accepteert hoe ik ben en dat is voor mij heel belangrijk!

  Ik wil anderen inspireren en motiveren

  Aan je toekomst bouwen kost nu eenmaal tijd

 • We vroegen de mening van goede vriendin Lisa

  van Mierlo

  Feesten en vriendjes, hoe bekostig je dat allemaal als negentienjarige?

  Elke vrijdagavond werk ik achter de bar bij Caf The Ocean in Deurne. Het is een discotheekachtige kroeg die zich richt op veilig en gezellig uitgaan. Het is een leuk bijbaantje en sluit goed aan bij mijn opleiding. Ook achter de bar in de kantine van voetbalclub Bruheze. Dit doe ik op vrijdag en zaterdag. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij het festival Wish Outdoor. Het is erg leuk, je leert er veel van en je verbreed je netwerk. Veel vrijetijd heb ik dus niet, maar aan je toekomst bouwen kost nu eenmaal tijd.

  Michelle in het kort

  Ik ben een spontane meid die van elk moment pro-beert te genieten. Ik wil iets bereiken in het leven en ik wil met een trots gevoel daarop terug kunnen kij-ken. Obstakels in het leven ga ik niet uit de weg maar wil ik overwinnen en daarbij krijg ik steun van mijn vriend en lieve vriendinnen. Ik geniet!

  Lisa vertelt

  Worden als positiviteit, doorzettingvermogen, lief en behulpzaam zijn woorden die naadloos aansluiten bij Michelle. Ze staat erg positief in het leven. In een korte tijd heeft ze veel meegemaakt maar ze heeft zich er niet onder laten lijden en geprobeerd om vooruit te kijken. What doesnt kill you makes you stronger. Vanaf de basisschool zijn we al vriendinnetjes en onze band is door de jaren heen alleen maar gegroeid en sterker geworden. In sommige opzichten lijken we erg op elkaar en in andere opzichten kunnen we elkaar juist goed aanvullen. Haar passie is dansen en dat doet ze dan ook erg graag. Elk vrijetijdsmomentje van de dag is Michelle aan het dansen. Vroeger zaten we samen op turnen en tegenwoordig samen op dansen. Michelle staat altijd voor je klaar!

 • Experience with Dancing...Als twaalfjarig meisje besloot ik te stoppen met turnen. Ik beoefende deze sport al zeven jaar en had er wel genoeg van. Via een vriendin kwam ik in de danswereld terecht bij Dd danceballet. Kennis maken met de nieuwe groep vond ik erg spannend, maar aan de andere kant vond ik het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Jazzballet werd me aan-geleerd en n keer in de zoveel tijd zijn er optre-dens. Elk jaar treden we op met Koninginnedag in Helmond stad en met de Boeremrt in Brouwhuis. Daarnaast hebben we n keer in de vier jaar een grote show in Het Speelhuis in Helmond.

  Konningedag

  Midden in de stad van Helmond wordt een klein podium neergezet waarop verschillende groepen van Dd danceballet optreden. Het is kleinschalig, maar de sfeer is erg gezellig. Iedereen heeft plezier op Ko-ninginnedag en ze kunnen ondertussen genieten van entertainment waar wij, als groep, voor zorgen.

  Boerenmrt

  De boerenmrt is een klein evenement georganiseerd in Oud Brouwhuis. Op dit evenement wordt vroeger teruggehaald en alles is dan ook in die stijl. Overal om je heen lopen mensen in oud klederdracht Op het brouwhazenplein treden wij met onze groep op.We dansen op de vloer tussen de mensen in aange-zien er geen podium is. Het is erg gezellig en leuk om als groep op te treden en vervolgens met zijn alle te genieten van het feest in de avond.

  Dreamz will come alive

  Twee jaar geleden heb ik voor het eerst mee gedaan aan de show Dreamz will come alive. Deze show was helemaal gericht op Micheal Jackson Ik was zeven-tien en had er heel veel zin in. We moesten twee uur van te voren aanwezig zijn zodat we tijd genoeg hadden om ons om te kleden en klaar te maken. Dreamz will come alive is een grote show, waarbij alle dansers van Dd Danceballet optreden. Op de

  dag zelf wordt er erg veel gestrest omdat de laatste dingetjes nog geregeld moeten worden. Wij kregen onze eigen kleedkamer met kledingrek. Opmaken en haren doen moesten we wel zelf doen. Met de groep hebben we twee keer opgetreden in een show en er waren vier shows verdeeld over twee dagen. De sfeer bij zon show is erg gezellig. Je leert elkaar beter kennen en wordt als groep hechter. Daarnaast kan je met eigen ogen een kijkje nemen achter de schermen bij theater. De eerste keer vond ik dat zo indrukwek-kend en wist ik niet dat er zoveel bij een show kwam kijken. Uit ervaring en door mijn opleiding weet ik nu precies hoe zulke shows in hun werk gaan. Het belangrijkste is dat je er ook van geniet. Op de dag zelf is het allemaal erg spannend en je wilt het zo goed mogelijk doen waardoor je al gauw vergeet om er plezier in te hebben.

  Sooten dansenEr zijn verschillende dansen waar we mee optreden van diverse artiesten.