Damiaan viering (januari 2010)

30

description

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens een Damiaanvering op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem) De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Transcript of Damiaan viering (januari 2010)

Page 1: Damiaan viering (januari 2010)
Page 2: Damiaan viering (januari 2010)

God, die ons aan elkaarals wijn te drinken geeft,

zendt op het feest die daarhet zoet geheim van heeft:Hem die geheel ons zijn

herschept, en zie, ‘t is goed,die water maakt tot wijn,

vreugde in overvloed. 110(den Besten Ad / ZJ 531)

Page 3: Damiaan viering (januari 2010)
Page 4: Damiaan viering (januari 2010)
Page 5: Damiaan viering (januari 2010)
Page 6: Damiaan viering (januari 2010)

Eert God die onze Vader is;weest allen welgemoed.Looft Hem, gij zult in vrede zijn.Aanbidt al wat Hij doet.U, Heer, komt alle leven toeen wie of waar Gij zijt,U is de macht, U zingen wijdank voor uw heerlijkheid.

232

( ZJ 512)

Page 7: Damiaan viering (januari 2010)
Page 8: Damiaan viering (januari 2010)

Lam Gods dat onze zonden draagt,neem deze lofzang aan.Gedenk ons in uw koninkrijk,want Jezus is uw naam.Gij die voor ons ten beste spreekt,Messias, onze Heer.O, ééngeboren Zoon van God,kom haastig tot ons weer.

( ZJ 512)

Page 9: Damiaan viering (januari 2010)
Page 10: Damiaan viering (januari 2010)
Page 11: Damiaan viering (januari 2010)
Page 12: Damiaan viering (januari 2010)

Rond de tafel

Pr.God, om ons te raken en te beroeren,om Jouw woord in ons midden te laten klinken,hoorbaar als een mensenwoordben Jij als een ster verschenen in Jezus van Nazareth,kind van mensen, kind aan huis bij Jou.

Page 13: Damiaan viering (januari 2010)

Al.Om ons te raken en te beroerenheeft Hij ons leven gedeeld,de grootheid en de onmacht,de heerlijkheid en de gebrokenheid.Hij heeft de wereld bekekenmet de ogen van een kind,Hij heeft vragen gesteldaan maatschappij en geloofals een jonge man kan doen.

Page 14: Damiaan viering (januari 2010)

Pr.Hij heeft gekozen om zijn weg te gaanzoals mensen doen.Om ons te raken en te beroerenheeft Hij de wereld een nieuw aanschijn gegeven,werden beloften waardie Jij van oudsher in mensen had gelegd.

Page 15: Damiaan viering (januari 2010)

Al.Waar Hij het leven raakteen Gods glimlach over de schepping brachtkwamen mensen weer tot leven.Hij haalde de herders van hun verloren velden,de koningen uit hun bevroren paleizen,en blinden uit hun donker bestaan.

(rechtstaan)

Page 16: Damiaan viering (januari 2010)

Pr.Hij gaf lammen kracht in de voeten,melaatsen de zuiverheid van hun huiden zondaars de hoop op een heldere toekomst.Hij maakte de belofte van zijn geboorte meer dan waar,ook toen Hij de avond voor zijn lijden en doodmet zijn vrienden samen wasom tafel en woorden te delen…

Page 17: Damiaan viering (januari 2010)

God, wij willen Hem gedenkenen in ons hart bewaren:niet alleen de belofte van zijn geboorte,maar ook zijn leven en lijden,en dat Hij voortleeft tot vandaagbij Jou en in ons als een hoop op een toekomst voor eeuwig.

Page 18: Damiaan viering (januari 2010)

Al.En wij bidden om zijn geest:dat Zij ons heiligen mag,zoals herders en koningen,blinden, melaatsen en lammengeheiligd werden tot mensen van geloof;dat Zij ons vaardig mag vindenom zijn woorden van beloften verder te spreken,en zijn daden van liefde door te geven.

Page 19: Damiaan viering (januari 2010)

Pr.Dat wij dit doenin gemeenschap met elkaar,met allen die de kring vormenwaarin zijn belofte verder leeft,uw kerk , hier op deze plaats,en van zoveel mensen die ons dierbaar zijn.

Page 20: Damiaan viering (januari 2010)

Al.

Dat wij gemeenschap vormen met elkaaren Jou zo dank en hulde brengenmet Jezus en in de kracht van zijn geest.

Page 21: Damiaan viering (januari 2010)
Page 22: Damiaan viering (januari 2010)

- in blijvende verbondenheid met Haïti –

mapje nr 286

PAPA NOU

Page 23: Damiaan viering (januari 2010)
Page 24: Damiaan viering (januari 2010)
Page 25: Damiaan viering (januari 2010)
Page 26: Damiaan viering (januari 2010)

Op een dag liet een kalief een heel eenvoudige man bij zich komen omdat hij gehoord had dat het een wijze was. De kalief stelde aan de man de volgende vraag:“Ik heb gehoord dat je veel kinderen hebt. Wie van je kinderen is je het liefst?”De man antwoordde: “Het kind dat mij het liefste is, is mijn kleinste kind, totdat het is opgegroeid.Het is mijn kind dat het verst van mij verwijderd is, totdat het bij mij terugkomt.Het is mijn kind dat ziek is, totdat het genezen is.Het is mijn kind dat in de gevangenis zit, totdat het weer vrij is.Het is mijn kind dat verdrietig is, totdat het getroost is.Ee

n v

erha

al u

it de

Ara

bisc

he t

radi

tie.

Page 27: Damiaan viering (januari 2010)

238

(Roelofs - van der Linden Jacqueline / mel: “Dit is de dag”)

Page 28: Damiaan viering (januari 2010)
Page 29: Damiaan viering (januari 2010)

God, laat ons ontdekken dat alleen liefde de mensen dichter bij elkaar kan brengen. Geef ons de krachtom zorgzaam te zijn voor elkaar en vooral voor de mensen die ongelukkig zijn, die vervolgd en verdrukt worden, die arm zijn en die lijden onder allerlei ziektes. Amen.

Samen:

Page 30: Damiaan viering (januari 2010)