Cv monique bolder januari 2016

6
CV Monique Bolder Jan Heijmanslaan 78, 5246 BM ’s-Hertogenbosch T: 06-54990921 E: [email protected] W: https://www.linkedin.com/in/moniquebolder Wie ben ik: Erva ring Als leidinggevende in de kinderopvang ben ik vooral een persoon die aandacht heeft voor de pedagogisch medewerkers en hun manier van werken. Ik hecht grote waarde aan de pedagogische kwaliteit op het kindcentrum en begeleid de medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en daarmee de ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen binnen de kinderopvang te optimaliseren. Mijn kracht zit in mijn pedagogische kennis en het inzicht in wat kinderen nodig hebben om zich in alle veiligheid optimaal te kunnen ontwikkelen. Ik ben een persoon met een visie en heb altijd een doel voor ogen waar ik naar toe wil. Mijn ambitie is dan ook om de werkwijze binnen mijn locatie zo neer te zetten dat de mogelijkheden voor kinderen nog verder worden uitgebreid. Als persoon ben ik enthousiast, positief en leergierig. Dit vertaalt zich vooral in mijn aanpak die zorgvuldig is en gericht op hetgeen wat goed gaat en wat we willen bereiken, zonder daarbij kritische vragen uit de weg te gaan en ruimte te laten om middels ervaringen te evalueren en daarmee het proces aan te passen. Ik wil altijd in ontwikkeling zijn en meer kennis vergaren. Dit doe ik door met mensen in gesprek te gaan en regelmatig vakliteratuur te lezen. Met name de breinwetenschap over het jonge kind intrigeert mij. Ik geloof erin dat de kennis die er tot nu toe is de ‘vroege educatie’ van het jonge kind kan helpen. Ondernemer kinderopvang oktober 2014 tot heden Vanaf het moment dat ik mijn baan ben kwijt geraakt ben ik, naast het fulltime zorgen voor mijn gezin met 4 kinderen, gaan werken aan een businessplan voor 1

Transcript of Cv monique bolder januari 2016

Page 1: Cv monique bolder januari 2016

CVMonique BolderJan Heijmanslaan 78, 5246 BM ’s-HertogenboschT: 06-54990921 E: [email protected] W: https://www.linkedin.com/in/moniquebolder

Wie ben ik:

Ervaring

Als leidinggevende in de kinderopvang ben ik vooral een persoon die aandacht heeft voor de pedagogisch medewerkers en hun manier van werken. Ik hecht grote waarde aan de pedagogische kwaliteit op het kindcentrum en begeleid de medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en daarmee de ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen binnen de kinderopvang te optimaliseren.

Mijn kracht zit in mijn pedagogische kennis en het inzicht in wat kinderen nodig hebben om zich in alle veiligheid optimaal te kunnen ontwikkelen.Ik ben een persoon met een visie en heb altijd een doel voor ogen waar ik naar toe wil. Mijn ambitie is dan ook om de werkwijze binnen mijn locatie zo neer te zetten dat de mogelijkheden voor kinderen nog verder worden uitgebreid.

Als persoon ben ik enthousiast, positief en leergierig. Dit vertaalt zich vooral in mijn aanpak die zorgvuldig is en gericht op hetgeen wat goed gaat en wat we willen bereiken, zonder daarbij kritische vragen uit de weg te gaan en ruimte te laten om middels ervaringen te evalueren en daarmee het proces aan te passen.

Ik wil altijd in ontwikkeling zijn en meer kennis vergaren. Dit doe ik door met mensen in gesprek te gaan en regelmatig vakliteratuur te lezen. Met name de breinwetenschap over het jonge kind intrigeert mij. Ik geloof erin dat de kennis die er tot nu toe is de ‘vroege educatie’ van het jonge kind kan helpen.

Ondernemer kinderopvang oktober 2014 tot heden

Vanaf het moment dat ik mijn baan ben kwijt geraakt ben ik, naast het fulltime zorgen voor mijn gezin met 4 kinderen, gaan werken aan een businessplan voor mijn eigen onderneming. Daarnaast ben ik mijn netwerk verder gaan uitbreiden als mogelijke ondersteuning om mijn plannen in de toekomst werkelijkheid te laten worden.

1

Page 2: Cv monique bolder januari 2016

Monique Bolder CVErvaring Clustermanager Kanteel kinderopvang BV september 2009 t/m oktober 2014

In deze periode diverse locaties aangestuurd. Vanaf september 2009 2 locaties, vanaf maart 2013 3 locaties en vanaf februari 2014 5 locaties. 17 tot 32 medewerkers aangestuurd en samenwerking met 1 tot uiteindelijk 5 basisschool directeuren.

Enkele bijzonderheden per locatie:

Boschveld: Peuterarrangement (PA), KDV, BSO, achterstandswijk, VVE Piramide, Brede Bossche school, ontwikkeling nieuwbouw, samenwerking gemeente en welzijnsinstelling, Europees uitwisselingsproject met Trier, personeelswisseling doorgevoerd met weerstand tot gevolg. Met zorgvuldig traject dit omgebogen met gemotiveerd personeel in hun kracht als gevolg.

Kleine Koning: KDV, ’open deuren beleid’ geïntroduceerd en personeel hierin meenemen middels een verandertraject, zorgteam met wijkverpleegkundige. Organisatorisch noodzakelijk om personeelswisseling in te zetten, door personeel te betrekken hen efficiënt en naar tevredenheid in kunnen zetten. Communicatie naar ouders en bezwaren zorgvuldig opgepakt. Aandacht is hierin cruciaal.

Klimop: KDV, VVE Uk en Puk gestart, start 3+ groep, grote krimp doorgemaakt van 5 naar 2 groepen. Personeel begeleidt in proces van ontslagen en stimuleren werk kwalitatief te blijven uitvoeren in deze tijd.

’t Ven: PA, Tussenschoolse opvang (TSO) en BSO, kindcentrum, ontwikkeling nieuwbouw, uitstekende samenwerking met basisschool directeur, medezeggenschapsraad(MR) school en oudercommissie (OC) bij elkaar gebracht om tot samenwerking te gaan komen.

Meerlaer: KDV, PA, BSO, TSO kindcentrum, samenwerking basisschool en orthopedagogisch kindcentrum Cello, goede samenwerking basisschool directeur, medewerker inzetten bij zowel school als BSO.

Den KrommenHoek: PA, TSO, kleine school, PA overleggen van alle locaties gecombineerd, VVE Uk

en Puk.

Confetti: KDV, PA, BSO, TSO, natuurtuin, goede samenwerking 2 basisscholen, PA gestart, starten samenwerking concurrerende BSO aanbieder

Assistent manager Kanteel Kinderopvang BV december 2005 t/m september 2009In het begin gecombineerd met het werken op de groep. Later volledig los van de groep vanwege de omvang van taken en combinatie met andere locaties in verband met ziekte- en zwangerschapsverloven.

Pedagogisch medewerker Kanteel Kinderopvang BV juli 1997 t/m november 2007In het begin als invalkracht, binnen een jaar gestart op een nieuw op te zetten locatie. Twee verhuizingen gehad en doorontwikkeld naar assistent manager en uiteindelijk manager.

‘Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd.’

Carl Gustav JungZwitsers psychiater 1875-1961

2

Page 3: Cv monique bolder januari 2016

Monique Bolder CVOverige

ervaringenRedactielid voor vakblad ‘kinderopvang management’ 2012-hedenMee denken over mogelijke onderwerpen voor het vakblad, sparren en discussiëren over waar de behoeften in het werkveld liggen wat betreft de inhoud van het blad.

Blogger voor www.kovisie.nl 2010-2013Diverse blogs geschreven om de visie op de kinderopvang volgens mij meer geluid te geven. Op deze site bloggen mensen die op de een of andere manier verbonden zijn met de kinderopvang en die kinderopvang positief op de kaart willen zetten en houden.

Estafetteblogger bij www.kinderopvangtotaal.nl september 2011-december 2011Tijdelijke blog waarin ik diverse onderwerpen aan tipte met betrekking tot de kinderopvang, met name pedagogisch gericht.

Diverse klankbordgroepen 2007-2009Over onderwerpen als: TSO, BSO workshops, VVE, integratie PSZ etc.

VVE ervaringen 2007-hedenLeernetwerk, Piramide, Uk en Puk

Diverse werkgroepen 2004-hedenOver onderwerpen zoals:huisvesting, functieprofiel, beoordelingsgesprekken, roostering, ziekteverzuim, meerjarenbeleid, etc.

Software ervaringen 1997-hedenExcel, word, powerpoint, iprova, flexkids, extranet, planrad, youforce, proactive

Opleiding

Cursussen

Hoger management voor leidinggevenden in de kinderopvang 2008-2009 behaaldMBO+ assistent leidinggevende in de kinderopvang 2006-2007 behaaldMBO sociaal pedagogisch werk 1994-1997 behaald

Van Solo naar samen (samenwerken in een groep, team) 2013 behaaldVVesterk managementtraining 2011 behaaldOmgaan met huilen, boos zijn en ruzie (pedagogisch) 2007 behaaldKinderintimiteit en seksualiteit (pedagogisch) 2007 behaaldSluitende zorgstructuur: Kinderen die opvallen 2007 behaaldSluitende zorgstructuur: Communiceren doe je zo 2006 behaaldLuisteren naar kinderen (pedagogisch, Gordon) 2001 behaaldWerken met baby’s (pedagogisch, Pikler) 2000 behaaldBHV (herhaald tot 2012) 1999 behaaldMethodisch begeleiden leerlingen 1999 behaaldEHBO (herhaald tot 2012) 1998 behaald

Bekwaamheden PositiefMijn positieve instelling werkt enthousiasmerend en inspirerend.GedrevenAls ik ergens aan begin ben ik gedreven. In het geval van kinderopvang, gedreven om mijn passie te vertalen naar de werkvloer.GeduldigDe tijd nemen om te observeren, te luisteren, kijken en reageren geeft ruimte voorontwikkeling.NetwerkerInmiddels een breed netwerk in het land opgebouwd. Buiten dat ik het erg leuk vind, maak ik vrij makkelijk contact. Dit komt ook voort uit mijn interesse naar anderen en mijn leergierigheid.

3