CURRICULUM VITAE · PDF file CURRICULUM VITAE. CURRICULUM VITAE BSC. TOM WIERTS Opdrachtgever:...

Click here to load reader

 • date post

  12-Oct-2020
 • Category

  Documents

 • view

  10
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of CURRICULUM VITAE · PDF file CURRICULUM VITAE. CURRICULUM VITAE BSC. TOM WIERTS Opdrachtgever:...

 • Tom Wierts heeft de opleiding Tuin en Landschapsinrichting aan de Internationale Hogeschool Larenstein te Velp gevolgd. In 2007 is hij afgestudeerd in de studierichting Landschapsarchitectuur en werkzaam bij OKRA landschapsarchitecten. Zijn expertise ligt in het ontwerpen en leiden van projecten van projecten in complexe stedelijke omgevingen waarin de een flexibiliteit van de openbare ruimte een centrale rol speelt. Hij kan ontwerpen maken op masterplan niveau en dit doorontwerpen tot uitvoeringsniveau. Met zijn achtergrond uit een hoveniersopleiding heeft Tom veel aandacht voor detail in alle verschillende stadia van het ontwerpproces. Belangrijke uitgangspunten voor een ontwerp zoekt hij in het karakter en functie van de plek. Het ontwerp dat op deze wijze ontstaat vormt een duurzaam plan, met veel flexibiliteit voor diverse functies. Binnen OKRA werkt Tom als projectleider en senior ontwerper.

  PROJECTLEIDER / LANDSCHAPSONTWERPER geboren 1982

  TOM WIERTS BSC.

  OPLEIDING

  2003-2007 Hogeschool Van Hall Larenstein Bachelor in Tuin- en Landschapsarchitectuur, afstudeerrichting Landschapsarchitectuur 1999-2003 Agrarisch Opleidingscentrum (AOC) Limburg MBO Kaderfunctionaris Groen

  Talen: Nederlands - moedertaal Engels – goed Duits - goed

  LOOPBAAN

  2013 - heden OKRA landschapsarchitecten, ontwerpend projectleider 2007-2012 OKRA landschapsarchitecten, landschapsontwerper 2006 Veenenbos en Bosch landschapsarchitecten, landschapsontwerper in op-

  leiding

  LEZINGEN & ONDERWIJS

  2009-heden Asseror vakgroep Landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Laren- stein

  2009 Docentschap Landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein

  CURRICULUM VITAE

  OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN BV OUDEGRACHT 23 | 3511 AB UTRECHT

  T. +31 (0)30 273 42 49 | F. +31 (0)30 273 51 28 MAIL@OKRA.NL | WWW.OKRA.NL

  CURRICULUM VITAE

 • CURRICULUM VITAE BSC. TOM WIERTS

  Opdrachtgever: Plinius NV Looptijd: 2011-2014

  Door de sluiting van het recreatiepark Het land van Ooit in Tongeren is, een voor de historie van Tongeren belangrijk gebied, in verval geraakt. De Pliniusbron, de behoefte aan een nieuw openlucht zwembad en nabijheid van het centrum zijn reden geweest voor de herinrichting van het park.

  Het ontwerp van OKRA is een afspiegeling van het omliggende landschap met zijn paden en lanen. De historische Pliniusbron, krijgt een voorname plek in het park nabij de vijver en vormt een attractie in het park.

  Tom is vanaf de start tot en met de uitvoering bij het project betrokken geweest als projectleider en senior ontwerper.

  Opdrachtgever: Cork City Council Looptijd: 2011 - lopend

  Op het terrein van 35 hectare bevindt zich het stadion “Pairc Ui Cha- oimh”, dat wordt gerenoveerd en plaats biedt aan Gaelic Sports en andere evenementen. Het stadioncomplex, met oefenveld is integraal onderdeel van het parkontwerp qua padensysteem en dubbelgebruik van ruimtes.

  Rol: ontwerper

  Opdrachtgever: Stad Mechelen Looptijd: 2005 - lopend

  Door het definiëren van ruimtetypen wordt er weer duidelijk onderscheid gemaakt tussen radialen, woonstraten, parken en pleinen. Al deze ingre- pen dragen bij aan de transformatie van een stad met een versleten pu- bliek domein naar een groene en blauwe stad van de toekomst. Een stad met veel identiteit, ontmoetingsruimte en leefkwaliteit.

  Tom werkt als projectleider en senior ontwerper aan de projecten van OKRA in Mechelen.

  Opdrachtgever: Gemeente Sittard-Geleen Looptijd: 2009-2014

  Als uitwerking van de stedenbouwkundige visie ‘Zitterd Revisited’ stelde OKRA als hoofddoel het creëren van een leesbaar stratenpatroon en het vormgeven van uitnodigende verblijfsplekken. Het masterplan maakt onderscheid tussen de binnenstad binnen de omwalling en de binnenstad ten noordwesten hiervan. Beide delen worden verbonden middels tweetal lange assen. Deze winkel-as en cultuur-as vormen de route tussen het station en de Markt van Sittard.

  In de Sittardse projecten heeft Tom als assistent projectleider en senior ontwerper gewerkt.

  PROJECTEN

  PLINIUSPARK, TONGEREN (BE)

  MARINAPARK - CORK (IR) )

  CENTRUMIMPULS, MECHELEN (BE)

  MASTERPLAN OPENBARE RUIMTE SITTARD (NL)

 • PROJECTLIJST

  2014 HEIST-OP-DEN-BERG - HOF VAN RIEMEN (BE), stadspark 2013 LANDGRAAF- PARK LICHTENBERG(NL), parkontwerp 2013 ROTTERDAM-BINNENROTTE (NL) pleinontwerp. 2012 SITTARD - CENTRUM (NL) opmaak masterplan en diverse inrichtingplan-

  nen. 2012 ZANDBERGPLEIN - HARELBEKE (BE) supervisie van een pleinontwerp.

  Rol: supervisor 2012 MARINAPARK - CORK (IR) ontwerp voor een stadspark gericht op natuur

  en sport 2011 WETTEREN AAN DE SCHELDE (BE) ontwerp inrichtingsplan. 2007 MECHELEN CENTRUMIMPULS (BE) herinrichting diverse straten en plei-

  nen in de historische binnenstad. 2010 PAARDESTRAAT - SITTARD (NL). Gemeente Sittard. Rol: ontwerper

  openbare ruimte, assistent projectleider 2010 VAARWEGEN - ZUID-HOLLAND (NL). Provincie Zuid-Holland. Visie op

  de vaarwegen in de provincie Zuid-Holland. Rol: ontwerper landschap.

  CURRICULUM VITAE BSC. TOM WIERTS

  VEILIGHEID EN GEZONDHEID

  In Nederland ligt de verantwoordelijkheid voor gezondheid & veiligheid bij externe gespecialiseerde bedrijven voor de volledige duur van het project. OKRA heeft nauw samengewerkt met gespecialiseerde gezondheids- & veiligheidsbedrijven zoals ArboDuo, Maetis en MKB en Tom bekend met ontwerp-risicoprincipes voor gezondheid & veiligheid. Tijdens de bouwfase van het project is de hoofdaannemer verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van de werkzaamheden en de bouwplaats tot de voltooiing van de bouw. OKRA heeft een bewezen staat van dienst in het creëren en realiseren van hoogwaardige veilige ontwerpen zoals gezien kan worden aan de uitge- breide lijst van Nederlandse en internationale projecten.