Cruises catalogus 2013

124
CRUISE CATALOGUS 2013

description

cruise catalogus 2013

Transcript of Cruises catalogus 2013

Page 1: Cruises catalogus 2013

Cruise Catalogus

2013

Page 2: Cruises catalogus 2013

2

| Inhoud - VooRWooRd |

Exclusieve All Ways zeecruises 2013 004

006 Concept014 Uw schip: MV Voyager020 Magisch Noorwegen: Fjorden,

de Lofoteneilanden & de Noordkaap022 Fjorden, geisers, vuur en ijs:

Noorwegen, IJsland en Schotland024 Schotse Hooglanden en fjorden:

Schotland en Noorwegen via de Shetlandeilanden

026 Baltische symfonie: Scandinavische hoofdsteden, Tallinn en 2 dagen in Sint-Petersburg

028 De wijnroute: langs Frankrijk, Spanje en Portugal

Zeecruises 030

032 Rederijen040 Thema- en groepscruises046 Middellandse Zee 058 Atlantische Oceaan en Noord-Afrika060 Caraïben062 Noord-Amerika en Canada063 Hawaï en Polynesië064 Overtochten:

Atlantische en Indische Oceaan068 Panamakanaal 070 Centraal- en Zuid-Amerika 074 Midden-Oosten076 Verre Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland078 Indische Oceaan en Afrika080 Expedities081 Rond de wereld

Exclusieve All Ways riviercruises 082

083 Concept086 Donau092 Douro096 Guadalquivir099 Rijn104 Nederland108 Rhône en Saône110 Gironde112 Seine

Riviercruises 114

115 Donau116 Wolga 118 Elbe/Po119 Nijl/Dnjepr120 Mekong121 Yangtze/Irrawady

All ways Cruisesalon 122

Reali

satie

: Ro

denb

achs

traat,

70 -

1190

Bru

ssel

- info

@eli

xis.be

- ww

w.eli

xis.be

EXCLUSIVEOFFER

FAMILYCRUISE

BESTSELLER

Speciaal aanbod voor All Ways

klanten

Bestseller Familiecruise

Groepscruise Reserveer vóór…

All Inclusive cruise

ALL INBOOK

BEFOREGROUPCRUISE

Barkrediet Culinaire cruise

Luxecruise

BARCREDIT LUXE

CULINARY CRUISE

Mogelijk om cruise te

combineren

Klein schip op mensenmaat

Voordrachtgever aan boord

COMBISMALLSHIP SPEAKER

NB: Een vergissing in de reisweg en de prijzen is steeds mogelijk. Gelieve steeds te vergelijken met onze gedetailleerde programma’s die wij u op aanvraag zullen toesturen. De foto’s en illustraties in deze brochure zijn niet contractueel. •••• Onze waardering van het schip

Dankzij het 'Spaar & Pluk'-programma plukt u nog makkelijker en aantrekkelijker! All Ways is officiële partner van het 'Spaar & Pluk'-programma van BCC*. Beschikt u over een Visa kaart of MasterCard? En houdt u van leuke extratjes? Als kaarthouder ontvangt u van BCC bon(s) ter waarde van € 5 die u bij ons kunt aanbieden. Om de bon(s) te ontvangen, dient u zich in te schrijven op de website: www.spaarenpluk.be Vanaf de dag van uw inschrijving begint de telling van uw spaarpunten voor het 'Spaar & Pluk'-programma. Na 5 verrichtingen van minimum € 25 krijgt u een aankoopcheque van € 5 toegestuurd (verzending 1 keer/maand). En dat telkens opnieuw!

* Voorwaarden en info op de website www.spaarenpluk.be

Page 3: Cruises catalogus 2013

VOORWOORD

3

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sIn

ho

ud

- V

oo

RW

oo

Rd

ExclusiEvE All WAys zEEcruisEs AAn boord vAn ons fAntAstisch niEuW schip, dE mv 'voyAgEr', ExclusiEvE riviErcruisEs, groEps- En thEmAcruisEs, En EEn uitgEbrEid AAnbod AAn AndErE zEE- En riviErcruisEs, WErEldWijd, vindt u in dEzE brochurE 2013 tErug.

EEn ExclusiEvE All WAys cruisE is ook in 2013 WEEr EEn vErzAmEling vAn onvErgEtElijkE momEntEn. gEniEt vAn dE prAchtigE noorsE fjordEn, dE mythischE noordkAAp En dE onvErgEtElijkE nAtuurprAcht vAn dE lofotEn. of misschiEn bEkoort ijslAnd u mEt zijn prAchtigE nAtuur. ontdEk dE schotsE hoogvlAktEn of bEzoEk prAchtigE stEdEn Als sint-pEtErsburg. lAAt u ondErdompElEn in dE plAAtsElijkE culturEn En stA pErplEx vAn dE ongElooflijkE nAtuurprAcht diE uW pAd kruist tijdEns dE boEiEndE En fAscinErEndE ExcursiEs.

En WAt dAcht u vAn EEn 'WijnthEmA-cruisE' mEt bEzoEk AAn frAnsE, portugEsE En spAAnsE WijngAArdEn ondEr dEskundigE bEgElEiding?

hEt AAnbod AAn ExclusiEvE riviErcruisEs WAs nooit zo groot. nAAst dE donAu, dE douro, dE rijn , dE guAdAlquivir En dE riviErcruisEs in nEdErlAnd, biEdEn WE u dit jAAr ook voor dE EErstE mAAl ExclusiEvE riviErcruisEs AAn op dE rhônE, dE sEinE En dE girondE.

hEt concEpt vAn dE ExclusiEvE cruisE vindt u uitgEbrEid tErug in dEzE brochurE. All WAys biEdt u EEn onvErgEtElijkE cruisE-ErvAring. zoWEl AAn boord Als AAn lAnd tijdEns dE gEorgAnisEErdE uitstAppEn biEdEn WE dAt ‘tikkEltjE mEEr’. dE bEmAnning En All WAys bEgElEiding zijn uitErst vriEndElijk En gAstvrij op dEzE ExclusiEvE cruisEs. sErvicE mEt dE glimlAch, bovEndiEn in uW EigEn tAAl.

bovEndiEn, En zEkEr niEt onbElAngrijk, zult u ontdEkkEn hoEvEEl Er AllEmAAl inbEgrEpEn is En dE cruisEprijs bij All WAys. dE bEstE En mooistE cruisEs tEgEn dE bEstE prijs.

All WAys is dE cruisEspEciAlist bij uitstEk. EEn uitgEbrEid AAnbod AAn cruisEs En rEdErijEn biEdEn WE AAn. voor Elk WAt Wils. nAAst hEt AAnbod in dEzE brochurE kunt u bij ons ook Altijd tErEcht voor AndErE cruisEs En Al uW vrAgEn. in dE kAntorEn, tElEfonisch of viA dE WEbsitE stAAt ons tEAm vAn cruisEspEciAlistEn u mEt rAAd En dAAd bij.

WE stAAn tE popElEn om u tE vErWElkomEn AAn boord En zijn ErvAn ovErtuigd dAt dEzE brochurE u hElpt dE juistE kEuzE tE mAkEn.

bArt ruttEn cEo All WAys cruisEs

Page 4: Cruises catalogus 2013

exclusieve

4

| EXCLUSIEVE ALL WAYS ZEECRUISES |

“ Een wereld van nieuwe ontdekkingen”

Page 5: Cruises catalogus 2013

All WAys zeecruises

5

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sE

XC

LU

SIE

VE

AL

L W

AY

S ZE

EC

RU

ISE

S

All WAys, de speciAlist in cruises, biedt u een ruim AAnbod AAn zee- en riviercruises. in het eerste deel ontdekt u onze unieke exclusieve

All WAys cruises mAAr ook ons AAnbod vAn zeecruises nAAr de middellAndse zee, de cArAïben en het midden-oosten

met de grootste cruisemAAtschAppijen (costA, msc, hollAnd AmericA line …).

WAt mAAkt onze exclusieve All WAys cruises uniek? deze cruises Worden exclusief voor ons All WAys cliënteel Afgehuurd, met vertrek en terugreis nAAr de belAngrijkste belgische steden. dAArnAAst bieden We u fAscinerende

reisroutes, een keuken vAn hoogstAAnde kWAliteit, tWeetAlige begeleiding en tAlrijke AnimAties

AAn boord.

sAmen met een 500-tAl gelijkgestemde belgen geniet u ten volle AAn boord vAn Alle fAciliteiten, mAAkt u spontAAn nieuWe vrienden en verzAmelt u herinneringen voor het leven.

EEn wErEld van niEuwE ontdEkkingEn!

Page 6: Cruises catalogus 2013

“ Aan boord wordt u met uw naam begroet en krijgt u een bijna individuele service waar, in de mate van het mogelijke, rekening wordt gehouden met uw eigen voorkeuren”

INBEGREPEN IN DE PRIJS> Transport per luxeautocar vanuit de

belangrijkste Belgische steden naar de vertrekhaven en terug

> De cruise zoals beschreven in de kajuit van de gekozen categorie

> Welkomstcocktail> Alle maaltijden: ontbijt, middagmaal

hetzij in het restaurant of aan het buffet, namiddag thee en gebak, diner met keuzemenu en middernachtsnacks

> Captain’s diner> Water en wijn tijdens het diner

> Alle fooien voor het boordpersoneel> Een uitgebreid programma lezingen

door onze gastsprekers > Gratis 24-uur satelliettelevisie, inclusief

nieuws, films en documentaires> Gebruik van sauna, gym, jacuzzi,

ligstoelen en zwembad> Alle haventaksen> All Ways begeleiding> BTW

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

> Dranken (buiten de wijn en het water tijdens het diner)

> Verzekeringen (wel sterk aangeraden)

> Facultatieve excursies> Persoonlijke uitgaven> Alle onkosten die niet in de

‘inbegrepen’-rubriek vermeld staan.

THUISGEVOEL AAN BOORD

6

| OnzE TrOEVEn |

Page 7: Cruises catalogus 2013

niets dan voordelen wanneer u deelneemt aan een cruise op een klein gezellig schip! Niet alleen zijn kleinere havens makkelijk bereikbaar, maar ook geniet u van een ongeëvenaarde

persoonlijke service en een tastbare rust en stilte. Een vernieuwd gastsprekersprogramma en een bediening door ervaren, heel vriendelijk personeel zijn de redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor een All Ways cruise.

Het bezoeken van niet-alledaagse plaatsen doet ons de drukte en vertragingen van de grotere havens vermijden. De kwaliteit en de eigenheid van de excursies werden stuk voor stuk door ons professioneel team uitgezocht, rekening houdend met de belangrijkheid van de bezienswaardigheden en de flexibiliteit van ons schip.

IndIvIduele serviceAan boord wordt u met uw naam begroet en krijgt u een bijna individuele service waar, in de mate van het mogelijke, rekening wordt gehouden met uw persoonlijke voorkeuren. Alles wordt in het werk gesteld om uw reis aangenaam en vlot te laten verlopen, en al snel voelt u zich verbonden met de andere gelijkgestemden die ook op ontdekking zijn naar nieuwe landen en culturen.

U kunt in alle rust en vrede genieten van tal van activiteiten. Ontspan met nieuwe vrienden in een rustige bar, geniet van een spetterende show of ontleen een boek aan de uitgebreide bibliotheek, of gewoonweg aan dek, vanuit een luie ligstoel, de blik op oneindig zetten en de longen vullen met verse zeelucht.

KoRTINGEN > Kinderen die tijdens de cruise jonger dan

12 jaar zijn en de kamer delen met twee volwassenen: gratis behalve haventaksen en transport. Max. 2 kinderen/kajuit : € 350 Noorwegen en Noordkaap, Baltische symfonie, € 400 IJsland, € 325 Schotland, € 425 Wijnroute.

> 3de en/of 4de volwassene in de kajuit: 20% korting.

> 5% korting indien u als reizend koppel in 2013 uw 25, 40, 50, 60 of 65ste huwelijksverjaardag viert – op vertoon van een kopij van de huwelijksakte bij inschrijving (niet cumuleerbaar met andere kortingen – maximaal 2 personen per kajuit)

> 5% korting voor huwelijksreizen die plaatsvinden binnen 12 maanden die

volgen op het huwelijk – op vertoon van een officieel document bij inschrijving (niet cumuleerbaar met andere kortingen – maximaal 2 personen per kajuit)

> 5% korting indien u twee of meer exclusieve cruises aan boord van de Voyager reserveert (niet cumuleerbaar met andere kortingen).

7

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sE

XC

LU

SIE

VE

zE

EC

rU

ISE

S

Page 8: Cruises catalogus 2013

8

| OnzE TrOEVEn |

Wat opvalt zijn de vele 'repeaters' aan boord van de All Ways cruises die de vriendelijkheid en bekwaamheid van onze bemanning weten te appreciëren. Overal staan helpende

handen klaar omdat het personeel de oprechte wens heeft om te behagen. Onze professionele All Ways begeleiders zijn attent en hartelijk en bieden hun service aan met de glimlach. Geen twijfel mogelijk dat uw reis dan ook optimaal verloopt.

Attent en hArtelIjk personeel aan boordEen veilige navigatie wordt gegarandeerd door de Kapitein en zijn officieren die u ook op de hoogte houden van eventuele aanpassingen en interessante weetjes tijdens de zeereis.

De bagagedrager zorgt voor uw koffers en brengt die naar en van uw kajuit. ’s Avonds zijn uw plaatsen in het restaurant gereserveerd en wordt u door uw eigen kelner op uw wenken bediend.

Het cabinepersoneel houdt tot tweemaal per dag uw kajuit netjes en vervangt regelmatig handdoeken. Indien gewenst zorgt uw persoonlijke kajuitsteward voor 'room- en wasserijservice' en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Extra diensten worden aan democratische prijzen aangeboden. Denk maar aan drankjes, internetgebruik, aankopen in de souvenirshop en nog veel meer.

BegeleIdIng en tweetalige animatie Gedurende de volledige duur van uw cruise wordt u met raad en daad bijgestaan door ons tweetalig Belgisch All Ways team. De animatieploeg zorgt voor een verscheidenheid aan activiteiten en alle informatie, menu’s, films, voordrachten, shows en presentaties worden altijd in beide landstalen aangeboden.

dAgelIjkse informatieDagelijks vindt u de 'All Ways Daily' (het dagelijks programma) in de kajuit de avond voordien. Zo blijft u op de hoogte van alle ontspanningsmogelijkheden waaraan u al dan niet kunt deelnemen. Dankzij het All Ways excursiebureau, dat beschikbaar is aan boord, kunt u het uitstappenprogramma raadplegen en eventueel ter plaatse excursies reserveren.

SErVICESErVICE MET EEN GLIMLACH

“ Overal staan helpende handen klaar omdat het personeel de oprechte wens heeft om te behagen”

Page 9: Cruises catalogus 2013

9

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sE

XC

LU

SIE

VE

zE

EC

rU

ISE

S

U onderdompelen in de culturele rijkdom van nieuwe bestemmingen is de specialiteit van de All Ways cruises. Bijna dagelijks kunt u op verkenning gaan zonder steeds uw koffer te hoeven pakken. De uitgebalanceerde excursies, die zorgvuldig worden uitgezocht door ons

gespecialiseerd team, vormen de grootste troef van onze zeereizen. Niet alleen worden nieuwe, minder gekende aanleghavens aangedaan die meestal onbekend zijn voor het grote publiek, maar daarnaast zorgt het zorgvuldig samengestelde excursiepakket dat u het vasteland grondig en in stilte kunt bezoeken.

ZorgvuldIge planningOnze zorgvuldige planning zorgt ervoor dat uw tijd zowel aan boord als aan wal heel aangenaam is. Er staan zowel 'niet-te-missen' plaatsen op het programma, alsook het bezoeken van verborgen pareltjes die u niet had verwacht. Ze beantwoorden aan ieders smaak omdat zowel het ontdekken van de ongerepte natuur als het beleven van een andere cultuur centraal staan.

verschIllende moeilijkheidsgradenOf u nu van middelbare leeftijd bent, samen reist met kinderen of er liever sportief op uittrekt, in onze excursielijst vindt u vast voor elk wat wils. De juiste uitstap kiezen kan aan de hand van de classificatie die All Ways toekent. De keuze wordt opgedeeld in moeilijkheidsgraden gaande van gemakkelijk, gemiddeld tot moeilijk.

Meestal staan ervaren Nederlandstalige lokale gidsen ter plaatse klaar om u te vergezellen en met kennis van zaken te woord te staan. Daar waar we een beroep doen op anderstalige lokale gidsen vertalen onze All Ways begeleiders alles naar het Nederlands.

> Zorgvuldig uitgekozen excursies bieden voor elk wat wils

> Buitengewoon goede lokale agenten met wie al jaren wordt samengewerkt

> Professionele en hulpvaardige lokale Nederlandstalige gidsen (of vertaling naar het Nederlands)

> Geen tijdverlies met het uitzoeken van wat te doen, maar onmiddellijk doorreizen naar de hoogtepunten

> Optimaal gebruik maken van de voorziene tijd, zodat combineren van meerdere excursies soms mogelijk wordt

FACULTATIEVE EXCURSIES> Voor meer informatie over de

excursies volgt er een aparte excursiegids.

GEoRGANISEERDE EXCURSIES overweeg eerder om u aan te sluiten bij een georganiseerde uitstap dan wel om op eigen houtje een bezoekplaats te ontdekken. Hou rekening met volgende voordelen:

OnTDEK DE zIEL VAnOnTDEK DE zIEL VAnDE BESTEMMINGEN

“ De uitgebalanceerde excursies, die zorgvuldig worden uitgezocht door ons gespecialiseerd team,

vormen de grootste troef van onze zeereizen”

Page 10: Cruises catalogus 2013

10

| onze troeven |

tafelen is een van de geneugten die belangrijk zijn tijdens een cruise en zorgt voor een meerwaarde. Gedurende de cruise kunt u genieten van geraffineerde maaltijden. Van het ontbijt tot de

middernachtsnack doet het personeel altijd zijn uiterste best bij het bereiden van een lekker gerecht. All Ways waakt over de kwaliteit van het eten en draagt hiervoor de grootste zorg.

Onze Chefs aan boordAlleen de beste chefs staan in de keuken om u te voorzien van sublieme gerechten die de smaakpapillen strelen. Ze staan garant voor een gevarieerd menu en gebruiken alleen maar de beste producten. Of het nu een normaal dagelijks ontbijt betreft, of een 6-gangengaladiner, de maaltijden zijn altijd evenwichtig klaargemaakt en worden met veel zorg opgediend.

elegant en gezellig restaurant ‘discovery’ Het Discovery-restaurant is elegant en sfeervol en bevindt zich op het Discovery-dek. Hier kunt u in alle rust genieten van uw ontbijt en lunch. Voor het diner neemt u plaats aan uw vooraf gereserveerde tafel en wordt u op uw wenken bediend door uw persoonlijke kelners en maître d’hôtel, zodat u zorgeloos een heerlijke maaltijd kunt smaken. Een 'à la carte'-menu bestaat uit 5 gangen van verfijnde gerechten.

intieme sfeer in het restaurant ‘explorer club’Dit meer intieme en stijlvolle restaurant is slechts beschikbaar op uitnodiging. Alle passagiers worden minstens eenmaal per cruise uitgenodigd om hier gezellig te tafelen en een overheerlijk menu te degusteren.

snel en verzOrgd buffetHoudt u liever van een buffetontbijt en lunch? Dan kunt u terecht in het Veranda-restaurant op het Bridge-dek. Terwijl u kiest uit een grote variatie aan warme en koude gerechten, kunt u genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht. Bij goed weer kunt u ook buiten eten.

COCktail van de kapitein en gala-avondenZoals het hoort op een volwaardig cruiseschip, ontbreken bij All Ways de traditionele cocktail van de Kapitein en het galadiner niet.

Cruise volpensionNiet alleen zijn alle maaltijden inbegrepen in de prijs van de cruise, maar ook de wijn en het water tijdens het diner. U hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken, het volpension is voorzien tijdens de cruise.

“ All Ways waakt over de kwaliteit van het

eten en draagt hiervoor de grootste zorg”

GenIeten AAN TAFEL

Page 11: Cruises catalogus 2013

11

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

se

XC

LU

SIe

ve

ze

eC

rU

ISe

S

“ Van ’s morgens tot ’s avonds staat ons sympathieke team klaar om te zorgen dat er afwisselende en ontspannende activiteiten aan boord worden georganiseerd”

elke dag kunt u op de All Ways cruises deelnemen aan talloze activiteiten en verwennerijen. Van ’s morgens tot ’s avonds staat ons sympathieke team klaar om te zorgen

dat er afwisselende en ontspannende activiteiten aan boord worden georganiseerd. De vooravond vindt u het gedetailleerde programma in uw kajuit waarin alle bezigheden van de volgende dag worden voorgesteld. Indien gewenst kunt u dagelijks iets nieuws en verrassends proberen.

animatie tijdens de dagWat dacht u van een partijtje bridge of dekspelen, of liever het iets actievere aerobic? Neem deel aan de verschillende workshops en cocktaildemonstraties. Luister naar de voordrachten en de presentaties van onze gedreven gastsprekers. Haal uw hart op in onze fitnesszaal. Kom even op adem in onze bioscoop en kijk naar een ontspannende of boeiende film. En er is nog zoveel meer …

Aan boord aanwezigheid van een professionele trainer die u een gevarieerd programma van sportieve activiteiten zal presenteren (aerobics, pilates ...).

Doet u het liever wat rustiger aan, dan kunt u terecht in onze relax- en spa-afdeling of kunt u zich even laten verwennen in een schoonheidssalon.

Zonnekloppen, luilekkeren en van de buitenlucht genieten gebeurt op het zonnedek of in een ligbed rond het zwembad.

U ziet, er is voor iedereen een perfecte activiteit aan boord.

avOndanimatie Na het diner installeert u zich in de Darwin-lounge voor een informeel en gevarieerd avondprogramma. Tot ontspanning behoren zeker ook de dagelijkse shows. Talentvolle artiesten tonen hier hun acts. De variatie is groot. Kijk naar een wervelende show op het podium, neurie mee met de muziek of geef uw ogen de kost tijdens de dansshows.

Op meer formele avonden ontmoet u de Kapitein en zijn officieren die u verwelkomen op de traditionele 'Captain’s diner en cocktail'.

Tot laat in de nacht zijn de bars, die een clubachtige sfeer uitstralen, open om nog een laatste drankje te nemen of met een aantal vrienden gezellig te keuvelen en de ervaringen van de dag te delen.

ontSPAnnenD entertAInMent EN INSPIRERENDE ACTIVITEITEN

Page 12: Cruises catalogus 2013

12

| onze troeven |

“ Onze voordrachtgevers werden uitgezocht voor hun expertise en passie in hun gespecialiseerd onderwerp”

een van de redenen waarom onze passagiers altijd opnieuw kiezen voor een cruise met All Ways is het niveau van onze voordrachtgevers die uitgezocht werden

voor hun expertise en passie in hun gespecialiseerd onderwerp.

Omdat er zoveel te ontdekken is, streven wij ernaar om de beste informatie te krijgen wat cultuur, geschiedenis, de fauna en flora van de bestemmingen betreft. Dit wordt bereikt door de zorgvuldige selectie en benoemingen van gastsprekers die met veel kennis, inzicht en passie hun onderwerpen kunnen voorstellen en inzicht geven in de plaatsen die we bezoeken. Na elke presentatie over een specifiek thema kunt u met hem/haar een praatje maken.

Walter rOggeman Magisch Noorwegen (p. 24)

Verantwoordelijke van de ringdienst voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Walter is ook de voorzitter van de vereniging 'Natuurpunt', de grootste vereniging voor het natuurbehoud en land-schappen die momenteel maar liefst 88.000 leden telt.

jackie van gOethemNoorwegen, IJsland en Schotland (p. 26)

Dokter in de zoölogie. Jackie heeft zijn volledige carri-ère aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuur-wetenschappen gewerkt als verantwoordelijke voor het departement 'Invertebraten' (ongewervelden). Hij is auteur en medeauteur van meer dan 170 publica-ties over weekdieren, geleedpotigen en biodiversiteit.

lieven de sChamphelaere Schotland en Noorwegen via de Shetlandeilanden (p. 28)

Lieven De Schamphelaere is burgerlijk ingenieur com-puterwetenschappen en MBA. Na een loopbaan in de financiële sector en als docent bij de Lessius Hoge-school leidt hij nu een familiale KMO. Lieven De Schamphelaere is voorzitter van Natuur-

punt Beheer, de grootste terreinbeherende vereniging in Vlaanderen die meer dan 18.000 ha natuurgebied beheert. Een van zijn passies zijn zeezoogdieren en –vogels en hij heeft een zeer ruime ervaring met na-tuurkijken op zee.

Michael serruys Baltische Symfonie (p. 30)

Michael Serruys geeft les en doet onderzoek aan de vakgroep geschiedenis van de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Hij is gespecialiseerd in de (geo)politieke en economische geschiedenis van de 18de eeuw, alsook in maritieme en adelsgeschiedenis. De afgelopen ja-ren heeft hij verschillende internationale publicaties op zijn naam staan.

dirk de prins De Wijnroute (p. 32)

Dirk De Prins is culinair journalist en een bekend me-diafiguur. Als culinaire medewerker van Radio 2, staat hij elke week 'De Madammen' culinair bij. In het verle-den heeft hij ook deelgenomen aan de programma’s 'Bistro & Co' en 'Kook'. Dirk De Prins was jurylid van het bekende tv programma 'Mijn Restaurant' op VTM. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken en schrijft hij artikels voor tal van tijdschriften.

GESPECIALISEERDEVOORDRACHTGEVERS

Page 13: Cruises catalogus 2013

13

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

se

XC

LU

SIe

ve

ze

eC

rU

ISe

S

Het vertrek van onze 5 exclusieve cruises met MV Voyager gebeurt voortaan vanuit Oostende. Passagiers die deelnemen aan onze cruises

kunnen genieten van gratis transfers die voorzien zijn per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische steden. Bij boeking hoeft u enkel de plaats van vertrek aan te geven en bij de reisdocumenten krijgt u het definitieve uur en bevestiging van de opstapplaats.

U kunt de haven van Oostende bereiken via verschillende vervoermiddelen: per auto (via A10/E40), per trein, per schip en per vliegtuig (luchthaven Oostende bevindt zich op slechts 6 km).

De kades waar u dient in te schepen bevinden zich vlakbij het station en op slechts enkele minuten van het centrum van Oostende.

parkeerMogelijkheden

Er is een mogelijkheid om de wagen te parkeren in de parking Q – Churchill – Natiënkaai 7 te Oostende (Prijs: € 14 per dag). Voor meer informatie bezoek de website: www.q-park.be.

luxeautocars

Onze vaste busmaatschappij is sinds jaren Top Tours. Dit familiebedrijf is al 60 jaar actief en beschikt over een aantal 3 en 4-sterren luxeautocars van 50 tot 80 zitplaatsen. Ze ondergaan grondige onderhoudsbeurten en worden regelmatig aan controles onderworpen om aan de veiligheids voorwaarden te voldoen. Alle bussen beschikken over het ABS-systeem, airco, bar, toilet, tv en dvd-speler.

De vriendelijke chauffeurs staan steeds tot uw dienst en zorgen voor een aangename rit heen en terug.

all Ways begeleiding

Een All Ways begeleider verwelkomt u bij de verzamelplaats en houdt controle over een probleemloos verloop van uw reis. Bagagedragers staan klaar zodra u aankomt bij de inschepingshaven, zodat u zich niet verder hoeft te bekommeren over uw koffers die zij naar uw kajuit brengen. Bij All Ways geniet u van échte service van begin tot einde.

OOSTENDE:

UW NIEUWE INSCHEPINGSHAVEN

“ Oostende is bereikbaar via de weg, het spoor, de zee en de lucht”

Page 14: Cruises catalogus 2013

UW SCHIP IN 2013:

14

| MV VOYAGER |

Page 15: Cruises catalogus 2013

MV VOYAGER

M V Voyager ondergaat een volledige metamorfose en wordt gerenoveerd met nieuwe tapijten, zacht meubilair, comfortabele en stijlvolle meubels. Op het achterdek beschermt een luifel u tegen alle weersomstandigheden.

De vernieuwingen maken dat het schip zijn status zal bevestigen van een van de meest elegante en efficiënte ontdekkingscruiseschepen van zijn allure.

Met zijn strakke buitenkant, ruime dekken en gemakkelijk toegankelijke openbare ruimtes wordt het zeker opgemerkt tussen andere vergelijkbare cruiseschepen. Zijn sterkste punten zijn de vriendelijke sfeer en de attente service aan boord. Dit is een garantie voor de hele vloot van de 'Voyages of Discovery' waartoe MV Voyager behoort.Welke suite of gewone kajuit u ook kiest, hij zal zeker in de smaak vallen en uw reis aangenaam en fascinerend doen verlopen.

De grootste troef van MV Voyager is dat het schip zijn intieme karakter heeft bewaard, en een schip op mensenmaat blijft. 'Ons' schip kan aan maximaal 500 passagiers onderdak bieden, waardoor er aan boord een gezellige en warme sfeer heerst. Niet alleen voldoet het aan het comfort dat ook grote schepen bieden, maar kan het prat gaan op de meer flexibele beweeglijkheid van een klein vaartuig.

Het voldoet dus zeker aan ieders wensen en verlangens.

15

EX

CL

USI

EV

E Z

EE

CR

UIS

ES

Page 16: Cruises catalogus 2013

KAJUITEN EN SUITES

BUITENKAJUITEN

De buitenkajuiten beschikken over 2 lage bedden, venster, een bad en/of douche en privétoilet, tv, kluis, telefoon en haardroger. (Cat. E, F, G en M beschikken over patrijspoorten).

BINNENKAJUITEN

De binnenkajuiten beschikken over 2 lage bedden, een bad en/of douche en privétoilet, tv, kluis, telefoon en haardroger.

JUNIOR SUITES

De Junior suites beschikken over 2 lage bedden, venster, zithoek, bad/douche, privétoilet, tv, kluis, telefoon, haardroger en minikoelkast.

SUITES

De suites beschikken over 2 lage bedden, salon, dressing, privébalkon, jaccuzibad met douche, privétoilet, tv, kluis, telefoon, haardroger en minikoelkast.

CAT C CAT J

CAT LCAT I

16

| MV VOYAGER |

Page 17: Cruises catalogus 2013

PLAN VAN MV VOYAGER

17

EX

CL

USI

EV

E Z

EE

CR

UIS

ES

Page 18: Cruises catalogus 2013

MV VOYAGERSCOTTS LOUNGE

Een elegante en ruime lounge, overdag ideaal voor koffie, een goed gesprek

met medereizigers en ’s avonds voor cocktails en pianomuziek.LOOKOUT LOUNGE

(panoramalounge)

Hier ontmoet u oude en nieuwe vrienden, danst u op de tonen van ons huisorkest of geniet u

van prachtige vergezichten.

DARWIN LOUNGEHet theater waar o.a. gastsprekers

hun lezingen houden, en waar de avondshows plaatsvinden.

Het nieuwe, verbazingwekkende schip is de laatste aanwinst van ‘Voyages of Discovery’ en vormt een perfecte combinatie van kleinschaligheid en gevarieerde faciliteiten. Het huiselijke karakter is de grootste aantrekkingskracht van MV Voyager. Het biedt ruime gemeenschappelijke salons, comfortabele en goed ingerichte kajuiten en een keuze aan restaurants die elk een bijzondere sfeer uitademen. Zachte, lederen bekleding en elegante, houten lambrisering toveren de bibliotheek om tot een aangename omgeving om in alle rust te genieten van een goed boek.

Het Veranda Restaurant met zijn grote ramen is aangekleed met frisse, verfijnde en moderne meubels waar het een plezier is om te lunchen of te dineren. Een kopje koffie of thee gebruikt u het best in de Lookout Lounge (panoramalounge) op het voordek van het schip. Het uitzicht is hier adembenemend en een goed gesprek met aangenaam gezelschap hoort erbij.

Een ander pluspunt zijn de enorme open ruimtes op het bovenste zonnedek en op het promenadedek. Het zijn prachtige

uitkijkpunten tijdens het aanmeren of afvaren in de verschillende aanleghavens en vooral om spectaculaire zonsondergangen te beleven.

Rondom het zwembad en de jacuzzi’s, gelegen in het midden van het schip, vindt u het buffetrestaurant. In de Lidobar kunt u terecht voor een aperitief of afzakkertje.

Wat uw wensen ook mogen zijn, MV Voyager zal u niet ontgoochelen.

MV Voyager

18

| MV VOYAGER |

Page 19: Cruises catalogus 2013

EXPLORER CLUBEen stijlvol, gezellig restaurant waar u minstens eenmaal tijdens de cruise voor uitgenodigd wordt.

DISCOVERY RESTAURANTDit restaurant wordt gekenmerkt door zijn aangename en vlotte service en zijn gevarieerde menu’s.

VERANDA RESTAURANTHier kunt u zowel binnen als buiten lunchen en van het warme en koude uitgebreide buffet proeven. Als kers op de taart biedt het Veranda restaurant ook een uitzonderlijk panoramisch uitzicht.

LIDO POOL EN BAROm te ontspannen en te zonnebaden, te genieten van een drankje en een duik te nemen in het zwembad of even te relaxen in een van de twee jacuzzi’s.

BRIDGE CLUBLicht en helder met veel ruimte om te ontspannen.

> 3 restaurants> 2 salons, 3 binnenbars en

1 buitenbar> Showlounge> Bibliotheek> Zwembad met 2 verwarmde

jacuzzi’s

> Fitnessruimte> Schoonheidssalon> Excursiebureau > Ziekenboeg> Internetruimte

EEN FANTASTISCH SCHIP MET ALLE VOORZIENINGEN:

19

EX

CL

USI

EV

E Z

EE

CR

UIS

ES

Page 20: Cruises catalogus 2013

Geef uw oGen de kost!noorweGen maakt deel uit van het

scandinavisch schiereiland en wordt Gedomineerd door de natuur. het

noorse landschap wordt Gekenmerkt door kilometers lanGe fjorden,

immense Gletsjers, smaraGdGroene meren, de middernachtzon en het

mysterieuze noorderlicht. de kust is omzoomd met eilanden, in het bijzonder de lofoten die prijken als 3de op de lijst van de meest

bijzondere eilanden ter wereld. de noordkaap is het uiterste puntje van

europa’s vasteland van waaruit u in het niets naar het noorden kunt staren.

1/ Din. 25 juni > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 22.30.

2/ Woe. 26 juni > OP ZEE Verken het schip en maak kennis met uw reisgenoten.

3/ Don. 27 juni > STAVANGERAanmeren van 08.00 tot 18.00. Stavanger is veel meer dan het centrum van de olie-industrie. 'Gamle Stavanger', de oude charmante stadskern met zijn schitterende, goed bewaarde houten huizen en met kinderkopjes geplaveide straatjes zal u zeker bekoren. De stad is een mix van moderne architectuur en historische gebouwen. Even ten noorden van Stavanger begint de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen met de beroemde rots; de Preikestolen.

4/ Vrij. 28 juni > FLORØ Aanmeren van 07.30 tot 18.00.Florø bevindt zich tussen Bergen en Ålesund. De vuurtoren van Stabben, een beschermd monument, wijst de schepen de weg naar de haven. Het Kustmuseum bevat een indrukwekkende verzameling boten. Fervente vissers kunnen hier hun hart ophalen.

5/ Zat. 29 juni > OP ZEEOogverblindende tocht langs de Noorse kust, met zijn talloze eilandjes, tot voorbij de poolcirkel.

6/ Zon. 30 juni > LEKNES (Lofoten)Aanmeren van 07.30 tot 17.00.Eens de poolcirkel voorbij duikt al snel de gigantische 1.000 m hoge Lofotenwand op. Deze eilandengroep, die scherp uit de zee rijst, is bezaaid met karakteristieke oude vissershutten in rode kleur; de rorbuer. Het landschap en de prachtige natuur vormen de grootste attractie van deze archipel, die als 3de prijkt op de lijst van ’s werelds mooiste eilanden.

7/ Maa. 01 juli > HONNINGSVÅG / NOORDKAAP

Aanmeren van 18.00 tot 23.59Bezoek aan het noordelijkste punt van Europa’s vasteland. Deze mythische plek, gelegen op een 300 m hoge rots, heeft een betoverende aantrekkingskracht. Van hieruit kunt u in het oneindige blikken over de Noordelijke IJszee.

8/ Din. 02 juli > TROMSØAanmeren van 12.30 tot 18.30.Tromsø is de noordelijkste universiteitsstad van Noorwegen en de 'Poort tot de IJszee'. De stad was ook de vertrekhaven van veel befaamde poolexpedities, zoals die van Amundsen en Nassen. Het heeft al sinds de 19de eeuw de bijnaam 'Parijs van het Noorden'.

De LysefjorD met De PreikestoLen

fLorø, een ongekenDe staD in noorwegen

De LofoteneiLanDen

De noorDkaaP

De troLLstigen (troLLenmuur)

De geirangerfjorD

HoogtePunten

Lofoten

Geirangerfjord

Lysefjord

20

| MAGISCH NOORWEGEN | zOMER 2013 |

MAGISCH NOORWEGEN

Page 21: Cruises catalogus 2013

9/ Woe. 03 juli > OP ZEEVaren langs de Noorse kust en wegdromen bij het zien van zoveel schoonheid.

10/ Don. 04 juli > ÅNDALSNESAanmeren van 08.00 tot 19.00Åndalsnes is een schilderachtig dorpje aan het einde van de Romsdalsfjord waar de Rauma in de fjord uitmondt. Hier bevindt zich de Trollstigen bergweg (Trollenweg), een van de meest indrukwekkende en meest bezochte bezienswaardigheden van Noorwegen.

11/ Vrij. 05 juli > HELLESYLT*Technische stop 07.00 tot 09.30.Ontscheping van de passagiers die ingeschreven zijn voor de dagexcursie. > GEIRANGER* Aanmeren van 10.30 tot 17.00. Geirangerfjord: de meest bekende fjord van Noorwegen, heeft een lengte van 15 km. Steile bergen omringen de fjord en dampende watervallen storten zich naar beneden. Op de weinig bewerkbare vlakken staan kleine kleurige boerderijen en aan het einde van de zeearm ligt het dorpje Geiranger. *Ontscheping met sloepen (met behulp van het boordpersoneel).

12/ Zat. 06 juli > BERGENAanmeren van 08.30 tot 17.30Kennismaking met de oude Hanzestad Bergen en 2de grootste stad van het land. Het wordt ook de stad van de zeven bergen genoemd. Bewonder de oude vissershaven met zijn statige pakhuizen. Loop even langs

Cat. BesCHrijVing BeZ. Prijs in € p.p.

a Binnen 2 bedden 2 1.590

B Binnen 2 bedden 2 1.790

C Binnen 2 bedden 2 1.990

D Binnen 2 bedden 2 2.150

e Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.290

f Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.490

g Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.650

H Buiten 2 bedden venster

2 2.790

i Buiten 2 bedden venster

2 2.950

j Junior Suite venster

2 3.150

k Minisuite met balkon

2 3.450

L Suite met jacuzzi en privébalkon

2 4.090

mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

1 2.790

nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

1 2.990

oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

1 3.150

Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorieën M, N en O).In de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.

de populaire vismarkt. Wandel langs het fotogenieke Bryggen met zijn schitterende oude houten huizen. Een kabeltreintje brengt u naar de top van de berg Fløien, waar u een schitterend uitzicht krijgt over de fjorden en bergen die de stad omringen.

13/ Zon. 07 juli > OP ZEE Een rustdag om na te genieten van een onvergetelijke cruise terwijl het schip koers zet naar IJmuiden.

14/ Maa. 08 juli > IJMUIDEN (Nederland)Aankomst omstreeks 08.00. Ontbijt en ontscheping. De luxeautocars brengen u terug naar uw vertrekplaats.

FjORdEN, dE LOFOTENEILANdEN & dE NOORdkAAp

onZe VoorDraCHt geVer aan BoorD

walter roggemanVerantwoordelijke van de ringdienst voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurweten-schappen. Walter is ook de voorzitter van de vereniging 'Natuurpunt', de grootste vereniging voor het natuurbehoud en land-schappen die momenteel maar liefst 88.000 leden telt.

14 dagen / Voyager ••••Van 25 juni tot 8 juli 2013

Vanaf € 1.590 p.p.

Hellesylt

Leknes

TromsØ

Åndalsnes

Oostende

IJmuiden

Florø

BergenGeiranger

Stavanger

Noordkaap

21

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sE

XC

LU

SIE

VE

zE

EC

RU

ISE

S

Page 22: Cruises catalogus 2013

22

| FJORDEN, GEISERS, VUUR EN IJS | zOmER 2013 |

FJORDEN, GEISERS, VUUR en IJS Sognefjord

Reykjavik

EEn grotE brok natuur! DE noorsE fjorDEn in combinatiE mEt ijslanD,

lanD van vuur, gEisErs En ijs!in 15 buitEngEwonE DagEn ontDEkt u

DE magnifiEkE natuur van hEt hogE noorDEn. afwissElEnD krijgt u DE aangrijpEnDE noorsE En ijslanDsE

kustEn tE ziEn. ijslanD mEt zijn DampEnDE vulkaanlanDschappEn, bruisEnDE gEisErs En luistErrijkE vogElkoloniEs. noorwEgEn mEt

zijn inDrukwEkkEnDE noorsE fjorDEngEbiED.

1/ Din. 23 juli > OOSTENDELuxeautocars vertrekken vanuit de belangrijkste Belgische steden naar Oostende. Inscheping en vertrek van de cruise om 16.00.

2/ Woe. 24 juli > OP ZEE Verken het schip en maak kennis met uw reisgenoten.

3/ Don.25 juli > BERGEN (Noorwegen)Aanmeren van 08.00 tot 18.30. De welvaart van deze stad, gesticht in 1070 gaat terug tot de 14de eeuw, de tijd van de Hanze. De stad draagt er nog steeds sporen van. U ontdekt er beslist met plezier de Hanzewijk, de middeleeuwse burcht, de vis- en bloemenmarkt en de romaanse kathedraal.

4/ Vrij. 26 juli > FLÅM (Noorwegen) Aanmeren van 07.00 tot 14.30.Flåm en Vik liggen in het diepste deel van de 200 km lange, beroemde Sognefjord, de 2de langste ter wereld. Het landschap is enorm gevarieerd: gletsjers, watervallen, loodrechte rotswanden en kleine pittoreske dorpjes. Ontscheping voor de passagiers die de excursies hebben gekozen.

>VIK* (Noorwegen) Technische stop van 18.00 tot 19.00. Inscheping van de passagiers die terugkomen van excursie. *Inscheping met sloepen (met behulp van het boordpersoneel)

5/ Zat. 27 juli > ÅLESUND (Noorwegen) Aanmeren van 08.00 tot 18.00. Ålesund: een ware culturele verrassing op architectonisch gebied. De stad werd verwoest door een gigantische brand en daarna volledig opgebouwd in jugendstil (art-nouveaustijl), met zijn karakteristieke torentjes, geveltjes en overdadige ornamenten. Een ware parel, uniek in zijn genre.

6/ Zon. 28 juli > OP ZEE Vandaag maken we de grote oversteek naar IJsland.

7/ Maa. 29 juli > SEYDISFJÖRDUR (IJsland)

Aanmeren van 08.00 tot 16.00. Seydisfjördur is een klein stadje in de Oostfjorden van IJsland en ligt aan het einde van de gelijknamige fjord. Het wordt aan 3 kanten omringd door bergen. Herkenbaar zijn de houten huizen in Noorse stijl en de 'Blauwe kerk', gelegen in een adembenemend mooie natuur. Ideaal als eerste kennismaking met IJsland.

De SognefjorD; De langSte fjorD van noorwegen

Bergen, goeD BewaarDe HanzeStaD met zijn

typiScHe Houten HuiSjeS

Bezoek aan reykjavik in ijSlanD

Het ScHotSe eDinBurgH

Hoogtepunten

Page 23: Cruises catalogus 2013

Oostende

BergenFlåm

Rosyth

ÅlesundVik

Seydisfjördur

Reykjavik

Grundar- fjördur

Siglufjördur

onze voorDracHt gever aan BoorD

jackie van goethemDokter in de zoölo-gie. Jackie heeft zijn volledige carrière aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurweten-schappen gewerkt als verantwoordelijke voor het de-partement 'Invertebraten' (ongewer-velden). Hij is auteur en medeau-teur van meer dan 170 publicaties over weekdieren, geleedpotigen en biodiversiteit.

23

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sE

XC

LU

SIE

VE

zE

EC

RU

ISE

S

cat. BeScHrijving Bez. prijS in € p.p.

a Binnen 2 bedden 2 1.690

B Binnen 2 bedden 2 1.890

c Binnen 2 bedden 2 2.090

D Binnen 2 bedden 2 2.290

e Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.440

f Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.650

g Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.820

H Buiten 2 bedden venster

2 2.970

i Buiten 2 bedden venster

2 3.140

j Junior Suite venster

2 3.350

k Minisuite met balkon

2 3.670

l Suite met jacuzzi en privébalkon

2 4.370

mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

1 2.990

nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

1 3.210

oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

1 3.390

Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorieën m, N en O).In de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.

8/ Din. 30 juli > SIGLUFJÖRDUR (IJsland)Aanmeren van 08.00 tot 16.00.Siglufjördur is een klein vissersdorpje aan de noordkust van IJsland. Na de hoogtijdagen van de haringvisvangst raakte het dorp geïsoleerd en begon er duidelijk een ontvolking. Sinds 2010 werd een 11 km lange dubbelbaans tunnel aangelegd op de hoogste bergroute van IJsland, waardoor het inwonersaantal gestaag aangroeit en de visvangstindustrie hier opnieuw een belangrijke rol speelt.

9/ Woe. 31 juli > GRUNDARFJÖRDUR (IJsland)Aanmeren van 09.00 tot 18.00.Grundarfjördur is een haven in het westen, aan de noordkust van de gelijknamige fjord die gemakkelijk te bereiken is. Het situeert zich op het schiereiland Snæfellsnes en wordt omgeven door uitzonderlijk mooie vulkanische bergen.

10/ Don. 01 augustus > REYKJAVIK (IJsland)Aanmeren van 07.00 tot 17.30.IJsland is een zeer jong eiland dat hoofdzakelijk opgebouwd is uit vulkanisch materiaal en gesteente. Hierdoor is het bezaaid met lavavelden, geisers, warmwaterbronnen en actieve vulkanen. Reykjavik (rookbaai) is ’s werelds noordelijkste hoofdstad.

11 & 12/ Vrij. 02 en zat. 03 augustus

> OP ZEETwee welverdiende dagen van ontspanning of activiteiten op weg naar Schotland. * Inscheping met sloepen

13/ Zon. 04 augustus > ROSYTH -EDINBURGH (Schotland)Aanmeren van 07.30 tot 23.59.De fantastische lichtinval, de doedelzakmuziek en de bejubelde whisky’s kenmerken Schotland. Edinburgh bestaat uit de oude stad (the Old Town) met zijn middeleeuwse centrum aan de zuidkant en de 18de-eeuwse nieuwe stad (New Town) in het noorden.

14/ Maa. 05 augustus > OP ZEE Laatste dag varen. Terugreis richting Oostende.

15/ Din. 06 augustus > OOSTENDE Aankomst omstreeks 08.00. Ontscheping na het ontbijt. Onze speciaal afgehuurde autocars zullen u naar uw plaats van vertrek terugbrengen.

NOORwEGEN, IJSLaND EN SChOTLaND

15 dagen / Voyager ••••Van 23 juli tot 6 augustus 2013

Vanaf € 1.690 p.p.

Page 24: Cruises catalogus 2013

24

| SCHOTSE HOOGLANDEN EN FJORDEN | zOmER 2013 |

SCHOTSE HOOGLANDEN EN FJORDENHellesylt

Edinburgh

Invergordon

EEn onvErgEtElijkE schittErEndE 12-daagsE cruisE langs hEt glooiEndE

schotland, dE stEilE kliffEn van dE shEtlandEilandEn En hEt

wondErbaarlijkE noorwEgEn.EEn EErstE hoogtEpunt bElEEft u

in hEt schotsE Edinburgh mEt dE military tattoo, waarna wE op zoEk gaan naar nEssiE … wE varEn langs

dE hEuvElachtigE shEtlandEilandEn En bErEikEn na EEn dagjE op zEE dE

adEmbEnEmEndE noorsE fjordEn.

1/ Din. 6 augustus > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 18.00.

2/ Woe. 7 augustus > OP ZEE Tijd om het schip te verkennen en kennis te maken met uw reisgenoten.

3/ Don. 8 augustus > ROSYTH - EDINBURGH (Schotland)Aanmeren van 07.00 tot 00.30 (09 aug.). De fantastische lichtinval, de doedelzakmuziek en de bejubelde whisky’s kenmerken Schotland. Edinburgh bestaat uit de oude stad (the Old Town) met zijn middeleeuwse centrum aan de zuidkant en de nieuwe stad (New Town) in het noorden. Vandaag heeft het jaarlijkse wereldberoemde Military Tattoo plaats in het kasteel van Edinburgh.

4/ Vrij. 9 augustus > INVERGORDON (Schotland)

Aanmeren van 15.00 tot 20.00.In Invergordon bevinden we ons midden in de Highlands, een bergachtig dunbevolkt gebied in het noorden van Schotland en de thuishaven van Nessie; het monster van Loch Ness. Niet alleen Shakespeares Macbeth

speelt zich hier af in het kasteel van Cawdor, ook tal van andere poëten lieten zich door deze regio inspireren.

5/ Zat. 10 augustus > LERWICK (Shetlandeilanden - Groot-Brittannië) Aanmeren van 09.00 tot 19.00. De Shetlandeilanden zijn een groep heuvelachtige eilanden met indrukwekkende steile kliffen, afgewisseld met schitterende zand- en kiezelstranden en spectaculaire vogelkolonies. De fauna en flora is er overweldigend.

6/ Zon. 11 augustus > OP ZEE Op weg naar Noorwegen biedt een dagje op zee mogelijkheden genoeg om volop te profiteren van alle faciliteiten die aan boord mogelijk zijn, en om de longen te vullen met gezonde zeelucht.

7/ Maa. 12 augustus > GEIRANGER (Noorwegen)*

Aanmeren van 07.00 tot 16.00. Geirangerfjord: de meest bekende fjord van Noorwegen, heeft een lengte van 15 km. Steile bergen omringen de fjord en dampende watervallen storten zich naar beneden. Op de weinig bewerkbare vlakken staan kleine, kleurige boerderijen en aan het einde van de zeearm ligt het dorpje Geiranger. *Ontscheping met sloepen (met behulp van het boordpersoneel).

De Military tattoo

iN eDiNburgh

loch Ness iN iNvergorDoN

De shetlaNDeilaNDeN

De Noorse geiraNger-, sogNe - eN

harDaNgerfjorD

hoogtepuNteN

Page 25: Cruises catalogus 2013

SCHOTLAND EN NOORwEGEN viA DE SHETLANDEiLANDEN

12 dagen / Voyager ••••Van 6 tot 17 augustus 2013

Vanaf € 1.390 p.p.

Oostende

Geiranger

Lerwick

Rosyth

Invergordon

SkjoldenEidfjord

Stavanger

oNze voorDracht gever aaN boorD lieven De schamphelaereHij is burgerlijk inge-nieur computerweten-schappen en MBA. Na een loopbaan in de financiële sector en als docent bij de Lessius Hogeschool leidt hij nu een familiale KMO. Lieven De Schamphelaere is voor-zitter van Natuurpunt Beheer, de grootste terreinbeherende vereniging in Vlaanderen die meer dan 18.000 ha natuurgebied beheert. Eén van zijn passies zijn zeezoogdieren en – vogels en hij heeft een zeer ruime ervaring met natuurkijken op zee.

25

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sE

XC

LU

SiE

vE

zE

EC

RU

iSE

S

cat. beschrijviNg bez. prijs in € p.p.

a Binnen 2 bedden 2 1.390

b Binnen 2 bedden 2 1.570

c Binnen 2 bedden 2 1.750

D Binnen 2 bedden 2 1.890

e Buiten 2 bedden patrijspoort

2 1.990

f Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.180

g Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.320

h Buiten 2 bedden venster

2 2.440

i Buiten 2 bedden venster

2 2.580

j Junior Suite venster

2 2.750

K Minisuite met balkon

2 2.990

l Suite met jacuzzi en privébalkon

2 3.560

MBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

1 2.440

NBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

1 2.610

oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

1 2.750

Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorieën m, N en O).in de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.

8/ Din. 13 augustus > SKJOLDEN (Sognefjord – Noorwegen)Aanmeren van 09.30 tot 16.00.Skjolden is de binnenste cruisehaven van Noorwegen en ligt in het hart van de Noorse fjorden. Het is gelegen aan de kop van de langste bevaarbare fjord ter wereld: de Sognefjord. De oevers van deze majestueuze fjord zijn bezaaid met prachtige dorpjes en afgebakend met steile bergen.

9/ Woe. 14 augustus > EIDFJORD (Hardangervidda – Noorwegen) Aanmeren van 10.00 tot 18.00. Vandaag leggen we aan in de Hardangerfjord die vooral bekend is door de fruitbomen die in het voorjaar volop in bloei staan. Eidfjord ligt aan het noorden van de Hardangervidda, een 8.000 km2 groot natuurgebied en tevens de grootste hoogvlakte van Europa. Een unieke kleurrijke omgeving vol contrasten.

10/ Don. 15 augustus > STAVANGER (Noorwegen) Aanmeren van 07.00 tot 18.00.Stavanger is veel meer dan het centrum van de olie-industrie. 'Gamle Stavanger': de oude charmante stadskern met zijn schitterende, goed bewaarde houten huizen en met kinderkopjes geplaveide straatjes zullen u zeker bekoren. De stad is een mix van moderne architectuur en historische

gebouwen. Even ten noorden van Stavanger begint de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen met de beroemde rots; de Preikestolen.

11/ Vrij. 16 augustus > OP ZEENagenietend van de overweldigende Noorse natuur zetten we koers naar Oostende.

12/ Zat. 17 augustus > OOSTENDEAankomst omstreeks 08.30. Ontbijt en ontscheping. De luxeautocars brengen u terug naar de vertrekplaats.

Page 26: Cruises catalogus 2013

26

| baltische symfonie | zomer 2013 |

baltische symfonieSint-Petersburg

Berlijn

Kopenhagen

EEn schittErEndE culturElE Ervaring! tijdEns dE middElEEuwEn was Er EEn samEnwErkingsvErband van handElarEn diE dE hanzE wErd

gEnoEmd. dit handElsvErbond, waar vooral dE landEn rond dE baltischE

zEE aan dEElnamEn, stimulEErdE zowEl hEt artistiEkE, stEdElijkE

als EconomischE lEvEn in dE vErschillEndE lidstatEn.

wE zEttEn koErs naar kopEnhagEn, tallinn, sint-pEtErsburg, hElsinki

En stockholm En ontdEkkEn dE gEvariEErdE historischE En

karaktEristiEkEn van ElkE stad.

1/ Zat. 17 augustus > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 14.30.

2/ Zon. 18 augustus > OP ZEE EN VAREN DOOR HET KIELKANAAL

Tijd om het schip te verkennen en kennis te maken met uw reisgenoten. Tal van activiteiten worden aan boord georganiseerd. De tocht door het Kielkanaal is een unieke ervaring. U ziet het reilen en zeilen van de bewoners langs de oevers.

3/ Maa. 19 augustus > KOPENHAGEN (Denemarken)

Aanmeren van 08.30 tot 18.00. Kopenhagen is een hoofdstad met een dorps karakter. De levendige, charmante stad met zijn mooie straten, oude vakwerkhuizen en prachtige statige gebouwen straalt een ontspannen sfeer uit. Niet alleen is het gekend voor de kleine zeemeermin, maar architecturaal zijn de Denen erin geslaagd om historische monumenten en moderne gebouwen mooi in elkaar te laten vloeien. Loop door de winkelwandelstraat met gezellige bars, schitterende winkels en uitnodigende restaurants.

4/ Din. 20 augustus > GDYNIA (voor Gdansk, Polen)

Aanmeren van 13.00 tot 19.00.Gdansk is een prachtige middeleeuwse Hanzestad die vooral floreerde door zijn handel in amber en bont. Geschiedenis ligt hier letterlijk op straat. Het communisme werd, dankzij het toedoen van Lech Walesa, de leider van de vakbondspartij 'Solidariteit', in 1989 de rug toegekeerd.

5/ Woe. 21 augustus > OP ZEERustdag op zee, varen richting Tallinn.

6/ Don. 22 augustus > TALLINN (Estland)Aanmeren van 07.00 tot 16.00.Tallinn, hoofdstad van Estland is een van de nieuwe landen van de Europese Unie. Het oude middeleeuwse centrum is erkend als werelderfgoed. Wandel door de smalle straatjes, bewonder het door Hanzehuizen omgeven raadsplein met zijn historisch stadhuis en klim naar Toompea met de opvallende Alexander Nevski-kathedraal. Geniet hier van een panoramisch uitzicht over deze sprookjesstad.

7 & 8/ Vrij. 23 en Zat. 24 augustus > SINT-PETERSBURG (Rusland)

Aanmeren van 07.00 op 23/08 tot 18.00 op 24/08.Sint-Petersburg, werk van de tsaar Peter de Grote, is een van de mooiste steden ter wereld. Uniek vanwege de historische monumenten, indrukwekkende boulevards, pleinen en 300 bruggen over ontelbare kanalen en rivierarmen. U krijgt de

Doorvaart van het KielKanaal

De Kleine zeemeermin in Kopenhagen

het miDDeleeuwse tallinn

het hermitagemuseum en De tuinen van peterhof in sint-petersburg

het vasamuseum in stocKholm

bezoeK aan berlijn vanuit warnemünDe

hoogtepunten

Page 27: Cruises catalogus 2013

Oostende

Stockholm

Gdynia

Tallinn

Helsinki Sint- Petersburg

Kopenhagen

Warnemünde

14 dagen / Voyager ••••Van 17 tot 30 augustus 2013

Vanaf € 1.590 p.p.

onze voorDracht gever aan boorD

michael serruysHij geeft les en doet onderzoek aan de vakgroep geschiedenis van de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Hij is gespecialiseerd in de (geo)politieke en economische geschiedenis van de 18de eeuw, alsook in maritieme en adelsgeschiedenis. De afgelopen jaren heeft hij verschillende internationale publicaties op zijn naam staan.

27

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

se

Xc

lU

sie

Ve

ze

ec

rU

ise

s

cat. beschrijving bez. prijs in € p.p.

a Binnen 2 bedden 2 1.590

b Binnen 2 bedden 2 1.790

c Binnen 2 bedden 2 1.990

D Binnen 2 bedden 2 2.150

e Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.290

f Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.490

g Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.650

h Buiten 2 bedden venster

2 2.790

i Buiten 2 bedden venster

2 2.950

j Junior Suite venster

2 3.150

K Minisuite met balkon

2 3.450

l Suite met jacuzzi en privébalkon

2 4.090

mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

1 2.790

nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

1 2.990

oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

1 3.150

tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorieën m, n en o).in de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.niet in de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.

gelegenheid om het schitterende Hermitagemuseum, een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld, ondergebracht in het Winterpaleis te bezoeken. Niet te missen zijn ook de Petrus- en Paulusvesting, de Nevsky Prospekt, het panterschip Aurora, Peterhof, het zomerpaleis van Peter de Grote, Pavlovsk en Pushkin gebouwd door Katharina de Grote … Een bezoek om nooit meer te vergeten!

9/ Zon. 25 augustus > HELSINKI (Finland)Aanmeren van 07.00 tot 13.30.Finnen staan bekend om hun design en dat zult u in de hoofdstad vlug ontdekken. Helsinki is gebouwd op een rotsige landtong in de Finse Golf en het centrum met het marktplein leent zich ertoe om te voet te ontdekken. Het symbool van de stad is de witte Domkerk die van ver te zien is. Het moderne kunstmuseum Kiasma staat in schril contrast met het neoclassicistische parlementsgebouw. Even buiten het centrum bevindt zich de Temppeliaukiokerk, die in de rots is uitgehakt. Deze noordelijke gastvrije stad is een bezoekje meer dan waard.

10/ Maa. 26 augustus > STOCKHOLM (Zweden)

Aanmeren van 07.00 tot 17.00. Stockholm, ook wel eens het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd is wereldberoemd door zijn schitterende ligging aan het Mälarmeer. Verspreid over 14 eilanden is het omgeven door water en bezaaid met parken. Slenter door de oude stad 'Gamla Stan' met zijn kinderkopjes geplaveide straten en scheefstaande maar prachtig bewaarde gebouwen. Bekijk de mooie uitstalramen

met Zweedse designartikelen. Bezoek het Vasamuseum waar het volledige gerestaureerde 17de eeuwse Vasaschip ondergebracht is.

11/ Din. 27 augustus > OP ZEEEen rustdag aan boord. Varen naar Warnemünde.

12/ Woe. 28 augustus > WARNEMüNDE (voor Berlijn, Duitsland)

Aanmeren van 06.00 tot 20.00.Warnemünde was ooit een vissersdorpje dat een begeerde badstad geworden is. De kleine straatjes en de mooie kust hebben al hun charme bewaard. Van hieruit bezoeken we o.a. Berlijn. Deze boeiende stad die lang verdeeld werd door de Berlijnse muur werd in 1990 herenigd. Het is een groene metropool en een van Europa’s grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De vele kunstgalerijen, een bruisend nachtleven en ontelbare originele bars vormen een grote aantrekkingskracht voor de vele bezoekers.

13/ Don. 29 augustus > OP ZEE EN VAREN DOOR HET KIELKANAAL

Op de terugreis kunt u deelnemen aan tal van activiteiten of rustig nagenieten van al het moois dat u gezien hebt.

14/ Vrij. 30 augustus > OOSTENDEAankomst omstreeks 10.00. Ontbijt en ontscheping. U wordt per autocar teruggebracht naar uw vertrekplaats.

scandinaVische hoofdsteden, tallinn en 2 dagen in sint-PetersbUrg

Page 28: Cruises catalogus 2013

28

| DE WIJNROUTE | zOmER 2013 |

DE WIJNROUTEPorto

Lissabon

1/ Vrij. 30 augustus > OOSTENDEAankomst in Oostende met de luxeautocars die de transfers verzorgen vanuit de belangrijkste Belgische steden. Inscheping en vertrek van de cruise om 15.30.

2/ Zat. 31 augustus > OP ZEE Verken uw schip en maak kennis met uw medepassagiers. De liefhebbers kunnen deelnemen aan de activiteiten aan boord. Varen naar Nantes.

3/ Zon. 01 september > NANTES (Frankrijk)Aanmeren van 08.00 tot 17.30. Nantes, gelegen aan de zuidrand van Bretagne is een havenstad in het westen van Frankrijk. De stad behoort tot het netwerk van de grootste kunst- en historische steden. Tal van belangrijke oude bezienswaardigheden zijn bewaard gebleven. De gotische Kathedraal van Nantes (Cathédrale Saint-Pierre), het hertogelijk kasteel (Château des ducs de Bretagne), île Feydeau, la place Royale en nog zoveel meer. Kortom, een stad die u een diepe indruk zal nalaten.

4/ Maa. 02 september > LE VERDON-SUR-MER (voor Bordeaux, Frankrijk)

Aanmeren van 08.00 tot 18.00.Le Verdon-sur-Mer ligt in het uiterste punt van de Médoc, op 98 km van Bordeaux. Deze badplaats met zijn 2 stranden telt 4 havens, 3 vuurtorens en wordt begrensd door de

Atlantische Oceaan en de monding van de Gironde. Vanuit Le Verdon is Bordeaux, de 2de grootste stad van Frankrijk, gemakkelijk bereikbaar. Het is de historische hoofdstad van de regio Gascogne. Niet alleen is deze stad bekend over de hele wereld om zijn heerlijke wijnen, maar prijkt een stadsdeel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als bijnaam kreeg het 'La belle endormie' (de schone slaapster) vanwege de weelderige architectuur uit een rijk verleden.

5/ Din. 03 september > BILBAO (Spanje) Aanmeren van 08.00 tot 18.00. Met meer dan een miljoen inwoners is Bilbao het hart van een metropool en de economische hoofdstad van het Baskenland. Belangrijke architectonische projecten droegen hun steentje bij tot de vernieuwing van de stad. Het beste voorbeeld hiervan is het Guggenheimmuseum, een indrukwekkende, reuzengrote constructie van titanium, graniet en glas in de vorm van een futuristisch schip. Het oude stadsgedeelte wordt gedomineerd door de Santiagokathedraal. De oevers van de riviermonding worden geanimeerd door levendige straatjes, tuinen en pleintjes.

6/ Woe. 04 september > OP ZEEEen rustdag aan boord om te genieten van alles wat de Voyager u te bieden heeft. Varen naar Portugal.

ExcursiE naar BordEaux

HEt GuGGEnHEimmusEum in BilBao

ontdEkkinG van dE portwijnindustriE

lissaBon, Hoofdstad van portuGal

dE ondErzEEër pEral in cartaGEna En

HEt romEinsE tHEatEr

wijnspEcialist aan Boord

HooGtEpuntEn

EEn uniEkE kans om in uitzondErlijkE plaatsEn, samEn mEt EEn wijnspEcialist, wijnEn tE lErEn kEnnEn En tE smakEn.

tijdEns dE zachtE nazomEr zEttEn wE koErs naar nantEs mEt zijn schittErEnd

architEcturaal ErfgoEd. Voor dE bordEauxwijn mErEn wE aan in

lE VErdon. hEErlijkE portwijn proEVEn wE in portugal En in lissabon dEgustErEn

wE EEn ‘pastEis dE bElEm’. of hEt nu dE culturElE rijkdommEn Van cádiz of

cartagEna bEtrEft, of dE natuurlijkE schoonhEid Van palma dE mallorca,

tElEurgEstEld zult u zEkEr niEt zijn.

Page 29: Cruises catalogus 2013

Oostende

Nantes

Marseille

Le Verdon

Palma de Mallorca

Bilbao

Leixoes

Lissabon

Cádiz

Cartagena

onzE voordracHt GEvEr aan Boorddirk de prinsHij is culinair journalist en een bekend mediafiguur. Als culinaire medewerker van Radio 2, staat hij elke week 'De Madammen' culinair bij. In het verleden heeft hij ook deelgenomen aan de programma’s 'Bistro & Co' en 'Kook'. Dirk De Prins was jurylid van het bekende tv programma 'Mijn Restaurant' op VTM. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken en schrijft hij artikels voor tal van tijdschriften.

29

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sE

XC

LU

SIE

VE

zE

EC

RU

ISE

S

cat. BEscHrijvinG BEz. prijs in € p.p.

a Binnen 2 bedden 2 1.690

B Binnen 2 bedden 2 1.890

c Binnen 2 bedden 2 2.090

d Binnen 2 bedden 2 2.290

E Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.440

f Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.650

G Buiten 2 bedden patrijspoort

2 2.820

H Buiten 2 bedden venster

2 2.970

i Buiten 2 bedden venster

2 3.140

j Junior Suite venster

2 3.350

k Minisuite met balkon

2 3.670

l Suite met jacuzzi en privébalkon

2 4.370

mBuiten Single patrijspoort (dubbel in alleengebruik)

1 2.990

nBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik)

1 3.210

oBuiten Single venster (dubbel in alleengebruik

1 3.390

Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: + 80% (met uitzondering van categorieën m, N en O).In de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.Niet in de prijs inbegrepen: zie p. 06-07.

7/ Don. 05 september > LEIXOES (voor Porto, Portugal)Aanmeren van 07.00 tot 17.00.Porto is de op een na grootste stad van Portugal en is vooral bekend om zijn portwijn. Ribeira is het oude centrum en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het gebied van moderne architectuur is het een van de belangrijkste steden van Europa. Op onze ontdekkingstocht krijgt u de mogelijkheid om een van de vele wijnkelders te bezoeken.

8/ Vrij. 06 september > LISSABON (Portugal)

Aanmeren van 07.00 tot 14.00. Ontdekkers, veroveraars, grote koningen en tempeliers, Romeinen, Moren, allen hebben ze hun stempel gedrukt op deze wonderbaarlijke stad, rijk aan monumenten, die uitgeeft op de Atlantische Oceaan. Zoals de Portugezen het zeggen: 'Wie Lissabon niet kent, kent zijn eigen schoonheid niet'.

9/ Zat. 07 september > CÁDIZ (Spanje)Aanmeren van 09.00 tot 18.00. Het is een goed beschutte Andalusische havenstad die ook fungeert als vissers- en passagiershaven. Gelegen op een smalle landtong wordt het aan drie zijden door water omgeven en verbindt een verkeersburg de stad met het vasteland. Een wandeling op de vestingmuren biedt een mooi uitzicht over de baai en de 'Castillo' van San Sebastian.

10/ Zon. 08 september > OP ZEE Rustdag aan boord. Varen richting Cartagena.

11/ Maa. 09 september > CARTAGENA (Spanje) Aanmeren van 07.00 tot 17.00.Cartagena heeft internationale bekendheid verworven dankzij 'het feest van de Carthagers en Romeinen' en zijn processies tijdens de Heilige Week. Cartagena heeft een

archeologisch museum waarin vooral veel opgravingen uit de Romeinse tijd te zien zijn. De stad bulkt van de vele monumenten uit de verschillende tijdperken en de moderne, neoklassieke bouwwerken.

12/ Din. 10 september > PALMA DE MALLORCA (Spanje)

Aanmeren van 09.00 tot 19.00. Mallorca is het grootste eiland van de Spaanse Balearen. Het ligt in de Middellandse Zee voor de oostkust van Spanje. De kust is ingesneden door kleine grotten en is omgeven door schitterende stranden. U kunt er de kathedraal 'La Seo', het Palacio Almudaina of het kasteel Bellver bezichtigen. U hebt ook de mogelijkheid om door het charmante, oude stadsgedeelte heen te wandelen, die zijn ziel van weleer niet heeft verloren.

13/ Woe. 11 september > OP ZEE Een laatste dag op zee. Neem deel aan de vele activiteiten aan boord. Varen naar Marseille.

14/ Don. 12 september > MARSEILLE (Frankrijk) Aankomst omstreeks 07.00. Ontbijt en ontscheping. Vertrek naar het oude centrum van Marseille. Vrije tijd om de stad op eigen houtje te ontdekken. Tegen de avond gaat u per luxeautocar terug naar uw vertrekplaats. Mogelijkheid om per TGV of vlucht naar België te reizen (mits toeslag).

15/ Vrij. 13 september > BELGIË Aankomst voorzien in de ochtend.

15 dagen / Voyager ••••Van 30 augustus tot 13 september 2013

Vanaf € 1.690 p.p.

LaNgS FRaNkRIJk, SpaNJE EN pORTUgaL

Page 30: Cruises catalogus 2013

Behalve het aanbod in exclusieve zeecruises biedt All Ways ook een grote keuze aan cruises wereldwijd in samenwerking met onze partners als Costa Cruises, MSC, Holland America Line en vele anderen. In deze brochure vindt u een ruim aanbod aan verschillende bestemmingen: van de Middellandse Zee, langs de passage van Zuid-Amerika, via de mooie kusten van Alaska enz.

De ruime keuze is aangepast aan ieders budget en smaak. Aarzel niet om ons te contacteren, opdat onze cruisespecialisten u kunnen bijstaan in het maken van uw keuze.

Daarnaast organiseren we ook themacruises en cruises in groep (40-45). De themacruises (familie, chefs @ sea …) zijn speciaal ontworpen om aan uw verwachtingen te voldoen en we garanderen All Ways begeleiding tijdens de volledige reis. U kunt het logo Group Cruise in onze brochure terugvinden bij alle cruises die in groep georganiseerd worden door All Ways.

30

| Zeecruises |

> Deze catalogus bevat slechts een selectie van de programma’s die we aanbieden van de verschillende rederijen. Aarzel niet om onze cruisespecialisten te contacteren voor ons volledige aanbod aan cruises.

> De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en categorie.

> De vermelde vanaf-prijzen verwijzen naar de goedkoopste prijs op de goedkoopste datum.

> Veel rederijen werken met zogenaamde 'dagprijzen'. Dit betekent dat de cruiseprijs op het moment van reservering herbevestigd wordt. De prijs kan zowel hoger als

lager zijn en is afhankelijk van de beschikbaarheid.

> Kinderen onder 18 jaar gratis aan boord op bepaalde vertrekdata (max. 2 kinderen, hut te delen met 2 volwassenen).

> Bij vermelding 'kinderen gratis aan boord' zijn de haventaksen, brandstoftoeslag en het vervoer te betalen.

> De vluchtprijzen zijn berekend op basis van vroege reservering: RESERVEER VROEG EN U REIST GOEDKOPER! Een mooie besparing!

Zuid-Amerika

Hawaï en Polynesië

Caraïben

Centraal-Amerika

Noord-Amerika en Canada

Alaska

Page 31: Cruises catalogus 2013

31

zeecruises

GROUPCRUISE

U vindt het logo Group Cruise terug bij alle reizen die All Ways als groep aanbiedt.

Noord-Europa

Middellandse Zee

Noord-AfrikaMidden-Oosten

Zuid-Afrika en

Indische Oceaan

Australië en

Nieuw-Zeeland

Verre Oosten

Zee

cr

uis

es

IndIen u uw Ideale cruIse nIet kunt terugvInden In ons aanbod, aarzel dan nIet om contact op te nemen met onze cruIsespecIalIsten dIe u kunnen advIseren of u een brochure van één van de rederIjen kunnen opsturen.

Page 32: Cruises catalogus 2013

32

| DE REDERIJEN |

Costa Crociere S.p.A. is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa-schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning.

De vloot bestaat uit 14 schepen, alle varend onder de Italiaanse vlag en elk met specifieke eigenschappen en een unieke stijl: samen bieden zij elk jaar de kans om 250 verschillende bestemmingen te bezoeken in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, het Caraïbische gebied, Zuid-Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Costa Crociere is RINA-gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van

vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid, milieu, veiligheid en kwaliteit. Costa Cruises is de officiële partner van het WNF Italië op het gebied van de bescherming van het Middellandse Zeegebied sinds 2005. Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieueisen en -standaards opereren.

Met een omzet van ongeveer 3 miljard euro en 2,15 miljoen gasten in 2010, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reisorganisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. Costa Crociere S.p.A. is onderdeel van Carnival Corporation & plc, ’s werelds grootste cruiseorganisatie.

All Ways winnaar trofee 'Champions of the Seas' van

Costa Cruises in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007,

2008, 2009, 2010 en 2011.

De pluspuntenEuropese stijl en sfeer, heerlijke keuken, Europese klanten van alle leeftijden. Ideaal voor koppels, alleenstaanden en gezinnen met kinderen. Amusementen vrolijke sfeer aan boord, zes talen (Italiaans, Frans, Engels, Duits, Portugees en Spaans), perfect voor een eerste cruise naar de Middellandse Zee.

“ 60 jaar geschiedenis en de grootste vloot van Europa”

Page 33: Cruises catalogus 2013

33

ZEE

CR

UIS

ES

| DE

RE

DE

RIJ

EN

|

PrijzenPolitiek

Hoe vroeger u reserveert … hoe minder u betaalt!

De plaatsen aan het 'PrimaPrice'-tarief zijn beperkt en afhankelijk van de vertrekdata, het seizoen en de bestemming. Door vroeg te reserveren vergroot u uw kans om van deze prijs te profiteren.

PrimaPrice, nog meer voordelen aan boord:> 25% korting op een selectie welzijnskuren

wanneer het schip in de haven ligt.> 20% korting op de wijn- en waterforfaits

'Classic' en 'Special'.> 20% korting op de consumpties uit de minibar

in de kajuit.> 20% korting op de wasserijdienst.

Wanneer de kajuiten aan de 'PrimaPrice' uitgeput zijn, zal Costa Cruises een 'Dagprijs' voorstellen, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen.

AlleenreizendenToeslag voor single gebruik van een tweepersoonskajuit: vanaf 30%.

CostA Club

Een zee van voordelen voor trouwe klanten.

De houders van een COSTA CLUB*-kaart genieten van een extra korting van 5% op de cruiseprijs (niet op het vervoer) en van exclusieve privileges en interessante kortingen op een selectie artikelen en diensten aan boord.

Voor gezinnen!

Kinderen jonger dan 18 jaar cruisen GRATIS. Ze delen de kajuit met 2 volwassenen (max. 2 kinderen per kajuit).*

2 volwassenen en 2 tot 3 kinderen (-18 jaar) kunnen samen reizen in 2 aparte kajuiten.*

1 volwassene en 1 kind (-18 jaar) reizen samen in een tweepersoonsbinnenkajuit. Het kind geniet van een voordelig tarief.*

jongeren 18-34 jAAr**5% korting op de cruiseprijs.

** Deze aanbiedingen zijn beperkt en onder voorwaarden. Ze zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen of met onze promotie 'All Ways Tarief'.

nieuW! Formule 'All inClusiVe drAnken'

Op elk moment van de dag aan boord: dran-ken met of zonder alcohol, geserveerd per glas (selectie mineraal water, frisdranken, cocktails, bieren en wijnen, exclusief prestige-gamma) en met uitzondering van consumpties uit de mini-bar. Dienst inbegrepen.

Prijs p.p.: € 19,50 per dagPrijs per kind van 4 tot 17 jaar: € 10 per dag

bArkredietALL WAYS schenkt aan haar Costa-klanten een BARKREDIET*, ter waarde van:> € 20 per persoon voor de cruises van mini-

maal 8 dagen (7 nachten). Geldig aan boord voor de 1ste en 2de persoon in de kajuit.

KINDERENGRATIS

KINDER-KAJUIT

ALL IN

BARCREDIT

* Met uitzondering van onze programma’s 'aanbod privilege' Visa/Mastercard. En de programma’s met 'exclusief aanbod' en 'speciale promotie'.

Page 34: Cruises catalogus 2013

34

| DE REDERIJEN |

Laat u in vervoering brengen door een op en top verzorgde droomcruise van MSC Cruises.

MSC Cruises bezit dan ook één van de modernste vloten ter wereld en de 13 schepen worden gekenmerkt door een eigentijdse Italiaanse inrichting en een uitgebreid aanbod qua entertainment voor jong en oud. Verder is ook gastronomie een onbetwist pluspunt. Dankzij het uitgebreide gevarieerde aanbod en de vele dagverse bereidingen zullen fijnproevers hier zeker aan hun trekken komen. MSC Cruises heeft tot slot ook vele prestigieuze awards ontvangen voor inspanningen rond milieubescherming en draagt ecologie hoog in het vaandel. De prijs-kwaliteitverhouding bij deze Italiaanse rederij is opmerkelijk hoog. Uniek is ook dat kinderen jonger dan 18 jaar gratis cruisen!

Geniet zonder zorgen van een droomvakantie aan boord van een van deze magnifieke cruiseschepen en ontdek dat bij MSC Cruises de reis even belangrijk is als de bestemmingen.

De pluspuntenVoor Europese passagiers van alle leeftijden, MSC staat bekend om zijn hoge niveau van service, ideaal voor koppels, alleenstaanden en gezinnen met kinderen, vijf talen aan boord (Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans), elegante sfeer en decor, entertainment voor alle leeftijden.

“ MSC, één van de meest moderne vloten”

Page 35: Cruises catalogus 2013

35

ZEE

CR

UIS

ES

| DE

RE

DE

RIJ

EN

|

Prijsbeleid

> Tarief Presto: gegarandeerd de laagste prijs > Tarief van de dag: hoe vroeger u reserveert,

hoe minder u betaalt> Brochuretarief: maximumtarief

Het Tarief Presto is de allerbeste prijs. Indien het niet meer beschikbaar is, garandeert het Tarief van de dag u de beste prijs die nog beschikbaar is op het moment van uw reservatie. Hoe dichter de vertrekdatum nadert, hoe hoger het tarief wordt tot het moment dat enkel nog het Brochuretarief van toepassing is.

FAmilietArieVen

> Familieplan*: uw kinderen in de aansluitende kajuit

> Tandem*: een aparte kajuit voor uw kinderen> All in One*: speciaal tarief voor

eenoudergezinnen> Kinderen gratis: voor kinderen onder 18 jaar

die de kajuit van 2 volwassenen delen

sPeCiAle AAnbiedingen

> Young & Young*: tot € 400 korting voor -30-jarigen

> Senior Club*: tot € 400 korting voor 65-plussers

> Single: single toeslag 50%

tArieVen Voor sPeCiAle gelegenheden

> Honeymooners*: 10% korting> Huwelijksverjaardagen*: verjaardagspakket> 25ste verjaardag*: € 250 korting per kajuit> 50ste verjaardag*: € 500 korting per kajuit

drAnken- en exCursiePAkketten

> Allegro: wijn of bier + mineraalwater> Cheers: onbeperkt dranken tijdens de

maaltijden> Allegrissimo: onbeperkt dranken tijdens de

maaltijden en in de bars> Allegrissimo premium: onbeperkt dranken

tijdens de maaltijden en in de bars, dranken van de minibar, water op kajuit en roomservice

> Explorer Formula: selectie van excursies voor een zeer aantrekkelijke prijs

> Sunny package: combinatie van de Allegro- en Explorer-pakketten voor een nog steeds meer aantrekkelijke prijs

msC Club

Met de MSC Club-kaart hebt u recht op speciale privileges vanaf uw tweede cruise met MSC Cruises! Geniet van een korting tot 20% op de cruise en ook van een aantal voordelen aan boord (kortingen, cocktail …). Voor elke nacht die u aan boord doorbrengt, verdient u een punt en een extra punt voor elke € 200 die u aan boord uitgeeft. Terwijl u punten verzamelt en zo van de Classic Card naar de Silver, Gold en de exclusieve, nieuwe Black Card gaat, blijven de voordelen toenemen! Deze aanbiedingen zijn alleen ter informatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Ze zijn steeds onderhevig aan veranderingen en moeten bevestigd worden op het moment van de reservatie.

* Deze aanbiedingen zijn niet cumuleerbaar met onze promoties 'All Ways Tarief'.

Page 36: Cruises catalogus 2013

36

| DE REDERIJEN |

Met meer dan 135 jaar cruise-ervaring kan men gerust stellen dat Holland America Line een gevestigde waarde is in de cruisewereld. De rederij heeft middelgrote schepen met een attente service, verfijnde sfeer en een zeer hoffelijke bemanning. Een dergelijke persoonlijke service is het directe resultaat van de omvang van de schepen. De middelgrote schepen zijn ontworpen voor minder gasten, zodat er meer ruimte per passagier is. De moderne kajuiten zijn elegant en smaakvol ingericht. De lekkere keuken is een mix van regionale smaken en klassieke favorieten, bereid door meesterkoks. In de intieme Pinnacle Grill geniet u van gastronomische hoogstandjes. Tijdens de dagen op zee kunt u deelnemen aan verschillende educatieve praktijkverkenningen, zoals kooklessen, danscursussen, digitale workshops enz. Holland America Line is leider wat cruises naar Alaska betreft. Met de schitterende landtours die de

rederij organiseert, ontdekt u de mooiste en meest ongerepte natuurlijke regio’s. Maar ook de rest van de wereld kent geen geheimen voor deze rederij. Holland America Line vaart van de bovennatuurlijke ijswereld van Antarctica tot de dromerige eilanden van Fiji, van de koele schoonheid van de Chileense fjorden tot energetische steden als Hongkong en Bangkok. Deze rederij is de ideale keuze voor actieve koppels en reizigers die houden van rust en betaalbare klasse. Er reist steeds een Nederlandstalige host mee om u bij te staan aan boord, en de vele afvaarten vanuit Amsterdam of Rotterdam zijn alleen maar een pluspunt. HAL behoort tot de 'Premium Class Company', maar heeft een schitterende prijs-kwaliteitverhouding. Als één van de hoogst gewaardeerde cruisemaatschappijen is het gegarandeerd dat u een zeer mooie cruise-ervaring zal hebben.

De pluspuntenIdeaal voor koppels en senioren, elegant publiek, hoogstaande service, ingetogen decor, verse bloemstukken, gastronomische keuken, vriendelijke bemanning, kookdemonstraties aan boord, middelgrote schepen.

“ The signature of excellence”

Page 37: Cruises catalogus 2013

37

ZEE

CR

UIS

ES

| DE

RE

DE

RIJ

EN

|

Bij Seabourn bent u aan het juiste adres als u iets anders wenst dan de gewone cruiseschepen. Deze rederij heeft zes grote luxeprivéjachten waarmee ze onder meer bestemmingen aandoen waar grotere schepen niet kunnen komen. Aan boord kunt u genieten van alle rust en weelderig comfort.

De beleving is zeer luxueus, doch relaxed, elegant en casual. Er zijn geen grote amusementsprogramma’s zoals bij andere rederijen, maar Seabourn biedt u kleinere dagelijks wisselende shows. U zult u ook

nooit vervelen, want de jachten bieden leuke watersportmogelijkheden, een schitterend spa-complex en een fijnproeversrestaurant om te genieten van culinaire hoogstandjes. De 3 eerste schepen hebben een capaciteit van slechts 208 passagiers en bij de 3 nieuwste aanwinsten kunnen tot 450 mensen aan boord. Deze rederij behoort tot de absolute top en de schepen Odyssey, Sojourn en Quest zijn pareltjes. Als kleinschalige genieter komt u helemaal tot rust en beleeft u de vakantie van uw dromen, en dit in een ALL INCLUSIVE concept!

“ This is the good life. My life”

De pluspuntenKleine luxeschepen (maximaal 450 passagiers aan boord), exclusief concept, hoog & Europees niveau van dienstverlening, open-sitting, all inclusive (met een selectie van wijnen en champagne inbegrepen), uitgebreid aanbod van watersporten, uitmuntende gastronomie.

Page 38: Cruises catalogus 2013

38

| DE REDERIJEN |

Voyages of Discovery is een Britse maatschappij met als motto: beleef dé cruisevakantie van uw leven, telkens opnieuw! Vanaf het moment dat u aan boord stapt, kunt u al genieten van de warme sfeer en wordt u omringd door attent en vriendelijk personeel. De twee prachtige en comfortabele cruiseschepen op mensenmaat; MV Discovery en MV Voyager nemen u mee naar fascinerende bestemmingen wereldwijd. Tijdens uw cruise bent u in het gezelschap van ± 500 gelijkgestemde passagiers die net als u een beetje meer van de wereld willen ontdekken om de beste informatie te krijgen over cultuur, geschiedenis, en fauna en flora. MV Voyager is ook het cruiseschip dat All Ways heeft afgehuurd voor haar exclusieve cruises met vertrek vanuit Oostende.

Celebrity Cruises biedt u uitzonderlijke schepen, trendy entertainment, bekroonde restaurants, perfecte service en mooie, ruime accommodatie. De vloot biedt u in totaal 11 onvergelijkbare, zeer verfijnde schepen. Het publiek is een mix van zowel reizigers die voor het eerst cruisen als de meer doorwinterde cruisepassagier, voornamelijk koppels. Bij Celebrity wordt de lat hoog gelegd. De 10 verschillende restaurants bieden een zeer fijne, culinaire keuken.

Bij deze rederij is er voor iedereen wat wils. Keuzevrijheid, ofwel 'Freestyle' is dan ook hun motto. Wilt u aanschuiven aan een Italiaans of Frans restaurant, hebt u zin in suchi of verse vis, het is allemaal mogelijk. Het principe van open seating vormt dan ook een extra troef. Er zijn verschillende types van kajuiten die zowel geschikt zijn voor jong en oud, families of gezinnen met kinderen. Voor deze laatste zijn aangrenzende hutten te verkrijgen. Bij deze Amerikaanse rederij is er een grote diversiteit aan entertainment en ontspanningsmogelijkheden.

Star Clippers heeft prachtige ‘echte’ zeilschepen, waaronder de moderne Royal Clipper, het grootste echte zeilschip ter wereld. U ontdekt een zeiltijdperk dat een unieke combinatie vormt van tradities en hedendaags comfort. Deze kleinschalige rederij vervoert tot 227 passagiers en aan boord is het puur genieten van alle luxe die een cruise biedt. Sportievelingen kunnen mee de zeilen hijsen of de touwen inklimmen en vanuit het uitschuifbare platform kunnen allerlei watersporten worden beoefend, zoals snorkelen, windsurfen en zelfs zeekajakken. De restaurants zijn volgens het principe van open sitting.

Deze kleine Franse superdeluxe rederij onderscheidt zich van de andere doordat ze regelmatig wegblijven van de bestemmingen met het massatoerisme. Onder andere Antartica, de Amerikaanse Oostkust en Canada, maar ook de warme en exotische bestemmingen zoals de Middellandse zee, Zuid-Amerika en de Caraïben behoren tot hun lijstje. De 5 kleinschalige schepen hebben hun eigen persoonlijkheid en de kajuiten hebben allemaal zeezicht. De 2 nieuwste aanwinsten van de rederij, de Boréal en de Austral zijn 6*-jachtschepen en hebben alle luxe aan boord dat u van een Franse toprederij mag verwachten.

De Franse rederij CDF is de rederij bij uitstek voor reizigers die nog nooit gecruised hebben! Met haar mooie 8-daagse cruises krijgt u een uitstekend beeld van een vakantie op het water. En aan boord van het vernieuwde schip Horizon beleeft u het cruisen 'à la française', met het Frans als voertaal en een fijne Franse keuken. De Horizon is een middelgroot schip, maar toch met alle faciliteiten en animatie van een groot schip. Het is dan ook ideaal voor koppels die een romantische reis willen maken, en voor gezinnen met jonge kinderen. De beste troef is echter het feit dat alles inclusief is tijdens uw cruise, en dit overal aan boord!

De pluspuntenKleine schepen, gevarieerde lekkere keuken, service met een glimlach, voordrachtgevers aan boord.

De pluspuntenElegante schepen, Europese bemanning, Europese keuken. Ideaal voor koppels en gezinnen met adolescenten.

De pluspuntenIdeaal voor een eerste cruise, voor gezinnen met kinderen, jonge koppels, single reizigers, eindeloos entertainment, grote keuze aan restaurants, eigentijds en zeer ongedwongen sfeer.

De pluspuntenKleine 'zeilschepen', luxecruise, open sitting in het restaurant, watersporten inbegrepen, pittoreske havens, ontspannen sfeer, variëteit en uitstekende gastronomie.

De pluspuntenFranse cruise, luxejachten (6*), intiem en persoonlijk, kwalitatief hoogwaardige gastronomie, kleine weelderige schepen.

De pluspuntenAll inclusive, Franse sfeer en stijl, Franse keuken, middelgroot schip, ideaal voor jonge koppels en gezinnen met kinderen, ook korte cruises (3 of 4 dagen).

Page 39: Cruises catalogus 2013

39

ZEE

CR

UIS

ES

| DE

RE

DE

RIJ

EN

|

Met haar jarenlange Engelse vaartraditites is Cunard de pionier op het cruisegebied. Aan boord van haar 3 schepen, is de originele Engelse stijl en het interieur net datgene waarmee ze zich onderscheidt van de andere rederijen. Deze oceanliners staan bekend om hun befaamde trans-Atlantische overtochten maar u kunt ook opteren voor de Caraïben, Middellandse Zee, Noord-Amerika & Canada, Hawaï & Mexico en hun prachtige wereldcruises. Door de enorme keuze aan accommodaties zult u zeker de kajuit vinden die perfect bij u past. Tevens zijn er verschillende restaurants die toegankelijk zijn naargelang de door u gekozen categorie, maar waar kwaliteit en service overal een prioriteit zijn.

Stap binnen in een wereld van elegantie, luxe en kwaliteit. Welkom aan boord van Silversea. De Silver Spirit is met zijn capaciteit van 540 personen de grootste van de vloot. Alle schepen beschikken tevens over buitensuites waarvan het merendeel balkonsuites zijn. Aandacht voor intimiteit en een uitmuntende persoonlijke service zijn dan ook van groot belang voor deze rederij. Met de all-inclusiveformule van softdrinks tot verfijnde wijnen en champagnes kunt u gedurende de hele cruise genieten. De avonturiers kunnen inschepen aan boord van de Silver Explorer, dit schip werd ontworpen om luxueuze expedities te maken naar alle uithoeken van de wereld.

Wanneer u van luxe, verwennerij en een uitstekende service houdt moet u ongetwijfeld voor Crystal Cruises kiezen, verkozen tot ’s werelds beste rederij. Crystal Symphony en Crystal Serenity, de twee middelgrote schepen waarover de rederij beschikt, nemen u mee op ontelbare prachtige vaarroutes. Uw hut biedt ruimte en comfort verzorgd tot in de kleinste details. U kunt genieten van een all-inclusiveformule met maaltijden op topniveau en een uitmuntende bediening.

De rederij staat bekend om haar grootste varende schip ter wereld, de Allure of the Seas. Maar al de schepen van deze rederij zijn met hun schat aan inno- vatieve voorzieningen een vakantiebestemming op zich! Aan boord van de laatste nieuwe oceanliners heeft u namelijk een ruime keuze aan afwisselen-de faciliteiten, waaronder een overdekte ijsbaan, een klimmuur, een kabel- baan, een shoppingcenter, een ruim aanbod aan restaurants en veel, zeer veel entertainmentmogelijkheden. Een cruise aan boord van RCI is ideaal voor koppels met kinderen van iedere leeftijdsgroep. De eerlijke prijs-kwaliteitsver-houding zorgt ervoor dat Royal Caribbean voor iedereen toegankelijk is.

Azamara Quest, met een vriendelijke maar nooit opdringerige service. Dankzij de middelgrote schepen tot slechts 700 passagiers kan men ook bestemmingen aandoen die de grotere schepen links moeten laten liggen. Azamara heeft zeer mooie, ruime kajuiten en voor elke suite kunt u een butlerservice aanvragen. De sfeer aan boord is verfijnd maar niet overdreven chic. De wijnen aan tafel alsook de fooien voor het personeel zijn steeds in uw prijs inbegrepen.

Plein Cap Croisières, de specialist van de 100% Franstalige cruises, stelt culturele cruises voor met schepen op mensenmaat en ver van het massatoerisme. Plein Cap Croisières is bekend om zijn kwaliteit, de zorg voor zijn onthaal, zijn keuken en zijn culturele bestemmingen. De cruisemaatschappij stelt een uitgebreide keuze van bestemmingen voor: Corsica, van Sicilië naar de Eolische Eilanden, de Griekse Eilanden ...

De pluspuntenKleine schepen, prachtige suites, exclusieve stijl, open sitting, all-inclusiveformule, lekker eten, kleine havens, persoonlijke service.

De pluspuntenMiddelgrote, prachtige schepen, veel openbare ruimten, abso-lute topgastronomie, luxesfeer aan boord, twee specialiteitenres-taurants aan boord, formele sfeer, persoonlijke service.

De pluspuntenIdeaal voor uw 1ste cruise, voor gezinnen met kinderen, eigentijdse sfeer, breed scala aan entertainment aan boord, comfortabel, veel openbare ruimtes, een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding.

De pluspuntenAangename schepen, warme stijl, veel buitenhutten, met balkon, luxe, verrukkelijke keuken, spa en wellness.

De pluspuntenSchepen op mensenmaat, aanwezigheid van Franstalige voordrachtgevers aan boord, gepersonaliseerde dienst.

De pluspuntenEngels traditie, restaurants volgende hut categorie, verschillende activiteiten aan boord, lekker eten, Engelse stijl, luxestijl.

Page 40: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> Venetië (Italië)> Bari (Italië)> Katakolon (Griekenland)> Piraeus (voor Athene, Griekenland)> Santorini (Griekenland)> Korfoe (Griekenland)> Dubrovnik (Kroatië)> Venetië (Italië)> Brussel

INBEGREPENVlucht Brussel-Venetië en terug + transfers + cruise in

volpension + formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' aan boord + welkomstcocktail All Ways + verrassingscadeau + fooien + All Ways begeleiding + luchthaven- en haventaksen.PRIJSPrijs p.p.: All Ways tarief vanaf € 1.380 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: All Ways tarief vanaf € 1.540 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

8 dagen / Costa Magica•••••

van maandag 30 september tot maandag 7 oktober 2013

40

| THEMA- EN GROEPSCRUISES |

CHEFS@SEA

CULINARY CRUISEALL IN

EXCLUSIVEOFFER

GROUPCRUISE

Door Costa Cruises & all Ways Na het grote succes van onze eerste Chefs@sea cruise hebben we de eer en het genoegen u de tweede editie voor te stellen! Ditmaal neemt onze tweesterrenchef Stéphane Buyens u mee aan boord van de Costa Magica naar de zonnige Griekse Eilanden. Deze cruise staat volledig in het teken van een gezellige, ontspannen sfeer, lekker eten, goede wijnen en het ontdekken van de lokale cultuur, natuur en gastronomie! Een niet te missen cruise!

Athene

Santorin

ExclusiEvE aanwEzighEid van chEf stéphanE

BuyEns, 2 MichElin-stErrEn

KooKdEMonstratiE van dE topchEf aan Boord

2 spEciaal op Maat uitgEwErKtE culinairE ExcursiEs MEt dE stErrEnchEf

(facultatiEf)

vErrassingscadEau

culinairE atEliErs door dE MEEstEr-KoK En zijn EchtgEnotE

on

zE t

roEvEn

onze chef aan boordstéphane Buyens Chef Stéphane Buyens is een Belgische kok en chef in het tweesterrenrestaurant Hostellerie Le Fox in

De Panne. Hij is bekend om een keuken zonder modegrillen en als 'Pannenoar' is hij een vurig verdediger van het gebruik van streekproducten. In 1987 behaalde hij voor Le Fox zijn eerste Michelinster, in 2005 zijn tweede. Tevens is hij ook sinds 2005 president van de 'Orde der 33 Meesterkoks' van België.

BoEiEndE

prEsEntatiE door

costa cruisEs En all ways

van dEzE cruisE tijdEns onzE

infoMEEting op 14 januari

2013 in antwErpEn MEt dE

aanwEzighEid van dE chEf.

voor MEEr inforMatiE:

www.all-ways.BE

Page 41: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> Marseille (Frankrijk)> Savona (Italië)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Palermo (Sicile, Italië)> Mallorca (Balearen, Spanje)> Valencia (Spanje)> Marseille (Frankrijk) > Brussel

INBEGREPENTGV Brussel-Marseille en terug + transfers + cruise in volpension + formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' aan boord + All Ways cocktail + animatie voor kinderen van 4 tot 17 jaar + animatie en begeleiding door onze All Ways animatoren Sam en Stephy + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: All Ways tarief vanaf € 1.090 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs kind: Vanaf € 455.

8 dagen / Costa Serena•••••

26 oktober 2013 (Herfstvakantie)

SPECIAlE FAMIlIECRUISEKinDeren jonger Dan 18 jaar Cruisen gratis!*

De gedroomde vakantie voor uw familie: de kinderen zijn gelukkig en de ouders en grootouders kunnen zich ontspannen! Zon, zee en een vleugje cultuur zijn de sleutelwoorden van uw cruise op de Middellandse Zee. Iedereen zal er een onvergetelijke tijd hebben!

TH

EM

A-

EN

GR

OE

PSC

RU

ISE

S

FAMILYCRUISE

GROUPCRUISEALL IN

* Vervoer, haventaksen en dranken niet inbegrepen

41

spEllEtjEs En plEziEr in hEt zwEMBad

aniMatiE voor dE KindErEn van 4 tot 17 jaar

aniMatiE En BEgElEiding door onzE all ways aniMatorEn saM En stEphy

spEcialE KindErMEnu’s, pizza-party’s …

niEt-alcoholischE dranKEn 'à volonté' tijdEns

lunch En dinEr

on

zE

troEvEn

Coloseum

animatieanimatie en begeleiding door onze all ways animatoren sam en stephy.

BoEiEndE

prEsEntatiE door

costa cruisEs En all ways

van dEzE cruisE tijdEns

ons all ways cruisE salon

van zatErdag 19 tot zondag

20 januari 2013. voor MEEr

inforMatiE:

www.all-ways.BE

Palermo

Page 42: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel > Anchorage

(Alaska, Verenigde Staten) > 2 dagen Denali National Park

(Alaska, Verenigde Staten) > 2 dagen Fairbanks

(Alaska, Verenigde Staten)> Beaver Creek (Alaska, Verenigde Staten)> 2 dagen Whitehorse

(Alaska, Verenigde Staten)> Skagway (Alaska, Verenigde Staten)> Glacier Bay (varen) > Ketchikan (Alaska, Verenigde Staten)> Vancouver (British Columbia, Canada)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Anchorage en Vancouver-Brussel + begeleidde

rondreis + transfers heen/terug + cruise in volpension + een fles champagne per kajuit + 25 usd barkrediet + 1 lunch in het Pinnacle Grill Restaurant + wetenschappelijke All Ways begeleiding door naturalist Jackie Van Goethem + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: All Ways tarief vanaf € 3.965 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: All Ways tarief vanaf € 3.965 in een buitenkajuit.

14 dagen / Zuiderdam••••

10 juni 2013

42

| THEMA- EN GROEPSCRUISES |

AlASKA: RONdREIS EN CRUISE

GROUPCRUISE

PUUR NATUURAlaska staat voor schoonheid en harmonie van ongerepte wildernis.

Dit stukje land is zo uitgestrekt dat het fjorden en ijsvelden heeft, maar ook een weelderig regenwoud. Tijdens de landtour 'Kluane & Denali' ontdekt u de mooiste natuurreservaten, gletsjers en bergen, bijzondere dorpjes en verschillende wilde diersoorten.Natuurwetenschapper Jackie Van Goethem reist met u mee gedurende de volledige reis en zal zijn kennis over de wonderlijke fauna en flora van dit schitterende continent met u delen.

Alaska

gEgarandEErdE

wEtEnschappElijKE BEgElEiding door onzE

naturalist En voordrachtgEvEr

jacKiE van goEthEM

BEstE pEriodE van hEt jaar

on

zE t

roEvEn

Ketchikan

speciale promotie U krijgt een buitenhut aan de prijs van een binnenhut !

onze voordracht gever aan boordjackie van goethemDokter in de zoölogie. Jackie heeft zijn volledige carrière aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen gewerkt als verantwoordelijke voor het departement 'Invertebraten' (ongewervelden). Hij is auteur en medeauteur van meer dan 170 publicaties over weekdieren, geleedpotigen en biodiversiteit.

Page 43: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel > Quito (Ecuador) > Baltra (Galápagos) > Daphne Island (Galápagos)> Gardner Bay (Isla Española) > Punta Suarez (Isla Española)> Cormorant Point (Isla Floreana)> Bahia Post Office (Isla Floreana)> Punta Moreno (Isla Isabela) > Urvina Bay (Isla Isabela) > Punta Vicente Roca (Isla Isabela) > Punta Espinoza (Isla Fernandina) > South Plaza (Isla Santa Cruz) > Dragon Hill (Isla Santa Cruz)> Puerto Ayora (Isla Santa Cruz) > Baltra (Galápagos) > Quito (Ecuador) > Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Quito en terug + vluchten

Quito-Baltra en terug + transfers + 3 overnachtingen in Quito + stadsbezoek aan Quito + cruise in volpension + alle dranken aan boord, excursies en fooien tijdens de cruise + All Ways begeleiding (vanaf 12 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: vanaf € 5.365 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

12 dagen / Xpedition••••26 juli 2013

GAláPAGOSONTdek mee de OORsPRONg vAN deze ONgeRePTe eilANdeN

Op een afstand van 994 km van de kust van Ecuador kunt u deze prachtige, ongerepte en afgelegen vulkanische eilandengroep bewonderen. Zij verwelkomt u met haar ruwe charme en grote waaier aan unieke diersoorten: van de alomgekende reuzenschildpadden tot de Galápagospinguïn en van de zeeleguanen tot een grote diversiteit aan zeevogels … Dit wordt zeker een uniek avontuur om nooit te vergeten en dit aan boord van het schip de Celebrity Xpeditions!

TH

EM

A-

EN

GR

OE

PSC

RU

ISE

S

43

Kicker Rock SMALLSHIP

GROUPCRUISE

wEtEnschappElijKE BEgElEiding door onzE naturalist

En voordrachtgEvEr Baudouin goddEEris (vanaf 12 dEElnEMErs)

allE dranKEn aan Boord, ExcursiEs En fooiEn

tijdEns dE cruisE zijn inBEgrEpEn

on

zE t

roEvEn

onze voordracht gever aan boorddr. Baudouin goddeeris heeft het grootste deel van zijn carrière aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurweten-schappen gewerkt als verantwoordelijke voor het departement 'Educatie en Natuur'. Als gerenom-meerd wetenschapper en gepassioneerd bioloog is hij gespecialiseerd in de ecologie van waterinsec-ten en is hij auteur van verschillende publicaties over dieren: vogels, amfibieën en vissen.

Page 44: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel > Balboa (Costa Rica) > Isla Iguana (Panama)> Isla Gamez (Panama)> Golfito (Costa Rica)> Drake Bay (Costa Rica)> Guepos (Costa Rica)> Isla Tortugas (Costa Rica) > Puerto Caldera (Costa Rica) > San Juan del Sur (Nicaragua) > Playas del Coco (Costa Rica) > National Park Santa Rosa

(Costa Rica) > Flamingo (Costa Rica)> Curu National Reserve > Puerto Caldera (Costa Rica) > Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Panama City en San Jose-Brussel

+ 1 overnachting in Panama City + transfers + cruise in volpension + wetenschappelijke All Ways begeleiding, door naturalist Jackie Van Goethem (vanaf 15 deelnemers) + 1 hour cocktail + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.925 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 4.185 in een buitenkajuit.

17 dagen / Star Flyer••••

23 november 2013

44

| THEMA- EN GROEPSCRUISES |

CENTRAAl-AMERIKA: PANAMA, COSTA RICA & NICARAGUA!

GROUPCRUISE

eeN beTOveReNd mOOi eN NATUURlijk PARAdijs

Aan boord van dit prachtige zeilschip maakt u een ongelooflijke reis naar het mysterieuze Nicaragua, het kleurrijke Costa Rica tot aan de exotische eilanden van Panama. U zult een verscheidenheid aan prachtige landschappen te zien krijgen: van tropische regenwouden tot uitgestrekte Nationale Parken en een reusachtige bergketen … Voor ieder wat wils op deze once‑in‑a‑lifetime experience!

Costa Rica

ModErn zEilschip ExotischE

& uniEKE BEstEMMing! MogElijKhEid tot hEt

BEoEfEnEn van watErsportEn

(BEhalvE scuBaduiKEn)

1 hour cocKtail

on

zE t

roEvEn

onze voordracht gever aan boordjackie van goethemDokter in de zoölogie. Jackie heeft zijn volledige carrière aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen gewerkt als verantwoordelijke voor het departement 'Invertebraten' (ongewervelden). Hij is auteur en medeauteur van meer dan 170 publicaties over weekdieren, geleedpotigen en biodiversiteit.

Page 45: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> San Diego

(Californië, Verenigde Staten)> Cabo San Lucas (Mexico)> Pichilingue

(voor La Paz, Mexico)> Loreto (Mexico)> Guaymas (Mexico)> Topolobampo (Mexico)> 2 dagen Puerto Vallarta

(Mexico)> San Diego

(Californië, Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-San Diego en terug + 1 overnachting

in San Diego voor en na de cruise + cruise in volpension + transfers + wetenschappelijke All Ways begeleiding door onze voordrachtgever Walter Roggeman (vanaf 20 deelnemers) + 25 usd barkrediet p.p. + 1 fles champagne per kajuit + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.160 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 2.320 in een buitenkajuit.

16 dagen / Statendam••••

3 december 2013

dE ZEE VAN CORTÉS eeN wARe ONTdekkiNg vAN mexicO

Ooit gehoord van 'Topolobampo'? Enkel de schepen van Holland America Lines leggen aan in deze rustgevende haven aan de Zee van Cortés!

Kom aan boord van het stijlvolle schip Statendam en geniet van deze cruise naar een warme, ongekende en exotische bestemming! U maakt kennis met uitzonderlijke plaatsen in Mexico waar u nog nooit van gehoord heeft … Naast de prachtige zandstranden kunt u een treinrit maken door Copper Canyon, een kookles volgen op River Cuale Island in Puerto Vallarta, een duik nemen met de dolfijnen …

TH

EM

A-

EN

GR

OE

PSC

RU

ISE

S

45

SMALLSHIP

GROUPCRUISE

Puerto Vallarta

MExico: niEuwE routE & BEstEMMing !

ovErnachting in puErto vallarta

MogElijKhEid tot hEt oBsErvErEn van

walvissEn

on

zE t

roEvEn

Cabo San Lucas – Los Arcos

onze voordrachtgever aan boordwalter roggemanVerantwoordelijke van de ringdienst voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Walter is ook de voorzitter van de vereniging 'Natuurpunt', de grootste vereniging voor het natuurbehoud en landschappen die momenteel maar liefst 88.000 leden telt.

Page 46: Cruises catalogus 2013

MIDDELLANDSE ZEE

| MIDDELLANDSE ZEE | Rome - Trevifontein

46

8 dagen / Costa Pacifica•••••

6, 13, 20, 27 januari 20133, 10, 17, 24 februari 2013

3, 10, 17, 24, 31 maart 2013 7 april 2013

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

GROUPCRUISE ALL IN

Zachte Middellandse Zee

Ontdek het Middellandse Zeegebied van de 1.001 legenden vanuit Marseille. Costa Pacifica, het schip bij uitstek om een weekje te herbronnen en te genieten van de warme sfeer aan boord, de gastronomische geneugten, de vele ontspanningsmogelijkheden, waaronder 4 zwembaden waarvan er 2 door een verwijderbaar glazen scherm kunnen worden afgedekt.

VAARROUTE> Brussel> Marseille (Frankrijk)> Barcelona (Spanje)> Mallorca (Balearen, Spanje)> Cagliari (Sardinië, Italië)> Palermo (Sicilië, Italië)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Savona (Italië)> Marseille (Frankrijk)> Brussel

INBEGREPENTGV Brussel-Marseille en terug + transfers + cruise in volpension + formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' aan boord + All Ways begeleiding (vanaf 30 deelnemers) + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 810 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 930 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

Onze TROeVen> Gegarandeerde nederlandstalige All Ways begeleiding voor het vertrek van 31/03/2013 en 07/04/2013> Per TGV naar Marseille> Formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' op elk moment van de dag aan boord: dranken met of zonder alcohol, geserveerd per glas (selectie mineraal-

water, frisdranken, cocktails, bieren en wijnen, exclusief prestige gamma) en met uitzondering van consumpties uit de minibar. Dienst inbegrepen.> Geniet volop van een week vakantiecruise om uw batterijen op te laden aan boord van dit uitzonderlijk cruiseschip> Twee overdekte zwembaden> Elke dag een nieuwe aanlegplaats> Prachtige historische steden

privilege aanbod

Page 47: Cruises catalogus 2013

Mallorca SavonaSardinië

47

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

ISIè

rE

S M

Ar

ItIM

ES

ZEE

cr

UIS

ES

| MID

DE

LLA

ND

SE Z

EE

|

8 dagen / Costa Serena•••••

13*, 20*, 27* april 20134*, 11*, 18*, 25* mei 20131, 8, 15, 22, 29 juni 2013

6, 13, 20, 27 juli 20133, 10, 17, 24, 31 augustus 20137, 14*, 21*, 28* september 20135*, 12*, 19*, 26* oktober 2013

2*, 9*, 16* november 2013

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

GROUPCRUISE

Zonnige kusten

Wij stellen u een uitzonderlijke vaarroute voor aan een supervoordeelprijs naar Italië, Sardinië en de Balearen aan boord van de elegante Costa Serena. Een 8-daagse cruise in het teken van zon, zee, strand, cultuur en natuur.

VAARROUTE> Brussel> Marseille (Frankrijk)> Savona (Italië)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Olbia (Sardinië, Italië)> 2 dagen Ibiza met 1 overnachting in de haven (Balearen, Spanje)> Mallorca (Balearen, Spanje)> Marseille (Frankrijk)> Brussel

INBEGREPENTGV Brussel-Marseille en terug + transfers + cruise in volpension + All Ways begeleiding (vanaf

30 deelnemers) + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 615 in een tweepersoonsbinnenkajuit.

* Gewijzigd vaarschema Dag 4 Palermo (Sicilië) Dag 5 Op zee Dag 6 Mallorca (Balearen, Spanje) Dag 7 Valencia (Spanje)

Onze TROeVen> Fascinerende reisroute > Per TGV naar Marseille> Zonnige bestemming> Elke dag een nieuwe aanlegplaats> Forfait 'ALL INCLUSIVE DRANKEN'

beschikbaar: € 136,50 p.p. tijdens de volledige cruise.

BOeiende pResenTATie

dOOR COsTA CRuises en

All WAys VAn deze CRuise

Tijdens de infOmeeTinG VAn

2 mAART 2013 in AnTWeRpen.

VOOR meeR infORmATie:

WWW.All-WAys.Be

Rome - Vaticaanstad

privilege aanbod

Page 48: Cruises catalogus 2013

| MIDDELLANDSE ZEE | Mykonos

48

12 dagen / Costa Deliziosa•••••

3 mei 2013 / 7 juni 2013 / 12 juli 2013 / 29 augustus 2013 / 3 oktober 2013 / 7 november 2013

14 dagen / Costa Deliziosa•••••

15* september 2013 / 25 oktober 2013

BESTSELLER

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

EXCLUSIVEOFFER

GROUPCRUISE

GROUPCRUISE

HEt HEILIgE LANDZwArtE ZEE

Maak in 2013 uw droomcruise aan boord van de Costa Deliziosa!Een intens verblijf, waar fascinerende landschappen zich mengen met tradities en prachtige schatten. De ideale vakantie voor iedereen! Zon, zee, ontspanning, cultuur en natuur zijn de sleutelwoorden van uw cruise.

Een kleurrijke cruise op de stille wateren van de Middellandse Zee, de talrijke archipels van de Egeïsche Zee en de unieke sfeer van de Zwarte Zee. Een verrijkende en verrassende cruise!

VAARROUTE> Brussel> Savona (Italië)> Katakolon (Griekenland)> Mykonos (Griekenland)> Izmir (Turkije)> Doortocht Dardanellen (Turkije)> Istanbul (Turkije)> Constanza (Roemenië)> Odessa (Oekraïne)> Yalta (Oekraïne)> Athene (Griekenland)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Savona (Italië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Milaan en terug + transfers Milaan-Savona en terug + cruise in volpension + All Ways begeleiding (vanaf 30 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 1.665 in een tweepersoonsbinnenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Savona (Italië)> Katakolon (Griekenland)> 2 dagen Haifa (Israël)> Izmir (Turkije)> Athene (Griekenland)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Savona (Italië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Milaan en terug +

transfers Milaan-Savona en terug + cruise in volpension + All Ways begeleiding (vanaf 30 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

* Aan boord van de Costa Pacifica

BOeiende pResenTATie

dOOR COsTA CRuises en

All WAys VAn deze CRuise

Tijdens de infOmeeTinG VAn

2 mAART 2013 in AnTWeRpen.

VOOR meeR infORmATie:

WWW.All-WAys.Be

Onze TROeVen> Fascinerende reisroute > Zonnige bestemming> Forfait 'ALL INCLUSIVE DRANKEN'

beschikbaar : € 195 p.p. tijdens de volle-dige cruise.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 815 in een tweepersoonsbinnenkajuit.

privilege aanbod

Page 49: Cruises catalogus 2013

IzmirBarcelona Yalta

49

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

ISIè

rE

S M

Ar

ItIM

ES

ZEE

cr

UIS

ES

| MID

DE

LLA

ND

SE Z

EE

|

BARCREDIT

VAARROUTE> Marseille (Frankrijk)> Savona (Italië)> Barcelona (Spanje)> Palma de Mallorca (Balearen, Spanje)> Ajaccio (Frankrijk)> Marseille (Frankrijk)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 490 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Brochureprijs vanaf € 820. Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 590 in een tweepersoonsbuitenkajuit. Brochureprijs vanaf € 930.

VAARROUTE> Venetië (Italië)> Bari (Italië)> Katakolon (voor Olympia, Griekenland)> Piraeus (voor Athene, Griekenland)> Santorini (Griekenland)> Korfoe (Griekenland)> Dubrovnik (Kroatië)> Venetië (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 490 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Brochureprijs vanaf € 820.Prix p.p.: PrimaPrice vanaf € 590 in een tweepersoonsbuitenkajuit. Brochureprijs vanaf € 980.

VAARROUTE> Marseille (Frankrijk)> Livorno (Italië)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Catania (Sicilië, Italië)> Pireus (voor Athene, Griekenland)> Izmir (Turkije)> La Valetta (Malta)> Marseille (Frankrijk)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 770 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Brochureprijs vanaf € 1.280.Prix p.p.: PrimaPrice vanaf € 950 in een tweepersoonsbuitenkajuit. Brochureprijs vanaf € 1.580.

6 dagen / Costa Luminosa•••••

2 oktober 2013

8 dagen / Costa Magica•••••

1, 8, 15, 22, 29 april 21036, 13, 20, 27 mei 2013 3, 10, 17, 24 juni 2013

1, 8, 15, 22, 29 juli 20135, 12, 19, 26 augustus 20132, 9, 16, 23 september 2013

7, 14, 21, 28 oktober 20134, 11, 18 november 2013

11 dagen / Costa Classica••••

6, 16, 26 april 20136, 16 mei 2013

Minicruise, MaxiMale ontspanning

griekse eilanden

turkije, griekenland en Malta

BARCREDIT

BARCREDIT

speciale promotie vertrek op 01/04/2013Reserveer snel en All Ways schenkt u de formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' tijdens de volledige cruise ter waarde van € 136.50 p.p. Aanbod onder voorwaarden.

speciale promotie vertrek op 26/04/2013Reserveer snel en All Ways schenkt u de formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' tijdens de volledige cruise ter waarde van € 195 p.p. Aanbod onder voorwaarden.

ALL IN ALL IN

Haifa

Page 50: Cruises catalogus 2013

| MIDDELLANDSE ZEE | Santorini

50

8 dagen / MSC Fantasia•••••

24 maart 20137, 14, 21, 28 april 21035, 12, 19, 26 mei 2013

2, 9, 16, 23, 30 juni 21037, 14, 21, 28 juli 2013

4, 11, 18, 25 augustus 20131, 8, 15, 22, 29 september 2013

6, 13, 20, 27 oktober 2013

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

PRIJSPrijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 499 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochuretarief vanaf € 999.Prijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 649 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.299.

Athene

Ontvang een korting van 20% op uw cruise indien u een Fly&Cruise pakket reserveert. (= Cruise, vluchten h/t en transfers)

ReseRveeR vOOR 28/02/2013!

BOOKBEFORE

GRIEKENLAND MET MSC

HET KLASSIEKE GRIEKENLAND

Vertrek vanuit Venetië, aan boord van de MSC Fantasia om de mooiste archeologische sites van het antieke Griekenland te ontdekken, namelijk Athene en Olympia, daarna ontdekt u de prachtige regio van Apulië. U zult versteld staan van de witte kleur en de helderheid die het eiland Santorini uitstraalt. Korfoe nodigt u uit om de typische straatjes te ontdekken en deelt met u een pagina van zijn geschiedenis.

VAARROUTE> Venetië (Italië)> Bari (Italië)> Katakolon (voor Olympia, Griekenland)> Santorini (Griekenland)> Piraeus (voor Athene, Griekenland)> Corfou (Griekenland)> Venetië (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

Page 51: Cruises catalogus 2013

Korfoe

Kefalonia

Kotor

51

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

ISIè

rE

S M

Ar

ItIM

ES

ZEE

cr

UIS

ES

| MID

DE

LLA

ND

SE Z

EE

|

8 dagen / MSC Armonia••••19*, 26* april 2013

3*, 10*, 17*, 24*, 31* mei 20137, 14, 21, 28 juni 20135, 12, 19, 26 juli 2013

2, 9, 16, 23, 30 augustus 2013 6, 13, 20, 27 september 2013

4, 11, 18, 25 oktober 2013

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

DE ADRIATISCHE EN IONISCHE ZEE

Vanuit Venetië steekt u de Adriatische zee over richting Kotor en vaart u langsheen de Ionische Zee naar het Helleense schiereiland voor een ontmoeting met de overblijfselen van Peloponnesos. U ontdekt er de natuurlijke omgeving en de stranden van Kefalonia. Dubrovnik, het oude Ragusa, onthult al zijn geheime plaatsen tijdens een wandeling langs de wallen.

VAARROUTE> Venetië (Italië)> Ancona (Italië)> Kotor (Montenegro)> Korfoe (Griekenland)> Gythion (voor Sparta, Griekenland)> Argostoli (voor Kefalonia, Griekenland)> Dubrovnik (Kroatië)> Venetië (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 449 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochuretarief vanaf € 899.Prijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 599 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.199.

* Aanlegplaats Gythion wordt vervangen door Santorini

Olympia

Ontvang een korting van 20% op uw cruise indien u een Fly&Cruise pakket reserveert. (= Cruise, vluchten h/t en transfers)

ReseRveeR vOOR 28/02/2013!

BOOKBEFORE

Page 52: Cruises catalogus 2013

| MIDDELLANDSE ZEE | Istanbul

52

De MSC Divina staat garant voor een onberispelijke service aan boord van een onvergetelijke cruise. De poort naar het Oosten is niet ver, Turkije wacht op u. Het oude Constantinopel zal geen geheimen meer voor u hebben. De site van Efeze is één van de best bewaarde archeologische sites ter wereld. De schoonheden van Kroatië zullen u verrassen met hun authenticiteit.

VAARROUTE> Venetië (Italië)> Bari (Italië)> Katakolon (voor Olympia, Griekenland)> Izmir (Turkije)> Istanbul (Turkije)> Dubrovnik (Kroatië)> Venetië (Italië)

8 dagen / MSC Divina•••••

23 maart 20136, 13, 20, 27 april 20134, 11, 18, 25 mei 2013

1, 8, 15, 22, 29 juni 20136, 13, 20, 27 juli 2013

3, 10, 17, 24, 31 augustus 20137, 14, 21, 28 september 2013

5, 12, 19, 26 oktober 2013

DE BYZANTIJNSE CRUISE

RESERVEZ TOT, PAYEZ MOINS CHER !

Tarif PrestoPRIJSPrijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 499 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochuretarief vanaf € 999.Prijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 649 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.299.

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

Ontvang een korting van 20% op uw cruise indien u een Fly&Cruise pakket reserveert. (= Cruise, vluchten h/t en transfers)

ReseRveeR vOOR 28/02/2013!

BOOKBEFORE

Dubrovnik

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

Page 53: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Genua (Italië)> Barcelona (Spanje)> Casablanca (voor Marrakech, Marokko)> Tenerife (voor Marokko)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Genua (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 599 in een tweepersoonsbinnenkajuitBrochuretarief vanaf € 1.299.Prijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 699 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.499.

VAARROUTE> Marseille (Frankrijk)> Barcelona (Spanje)> Casablanca (voor Marrakech, Marokko)> Cádiz (voor Sevilla, Spanje)> Lissabon (Portugal)> Genua (Italië)> Marseille (Frankrijk)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 729 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.459.Prijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 949 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.899.

AtheneBarcelona

53

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

ISIè

rE

S M

Ar

ItIM

ES

ZEE

cr

UIS

ES

| MID

DE

LLA

ND

SE Z

EE

|

VAARROUTE> Genua (Italië)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Messina (voor Taormina, Sicilië, Italië)> Istanbul (Turkije)> Izmir (Turkije)> Mikonos (Griekenland)> Piraeus (voor Athene, Griekenland)> Katakolon (voor Olympia, Griekenland)> Genua (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 749 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.499.Prijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 939 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochuretarief vanaf € 1.879.

10 dagen / MSC Opera••••

24 maart 2013 / 2, 11* april 2013

12 dagen / MSC Divina•••••

8, 30 januari 2013 / 10, 21 februari 2013

12 dagen / MSC Magnifica•••••

10, 21 oktober 20131, 12 november 2013

SpANJE, MAROKKO, pORTUGAL, ITALIë, FRANKRIJK

DE KLEUREN VAN MAROKKO EN DE ZON VAN DE CANARISCHE EILANDEN

GRIEKENLAND EN TURKIJE

* Inscheping in Marseille en ontscheping in Genua (in 9 dagen) Mogelijkheid tot vertrek vanuit Civitavecchia,

één dag later.

CasablancaRome

Page 54: Cruises catalogus 2013

| MIDDELLANDSE ZEE |

54

15 dagen / Rotterdam•••• 14 september 2013

13 dagen / Prinsendam•••• 1 oktober 2013

8 dagen / Ryndam•••• 6, 20 september 2013

4 oktober 2013

SpaanSe rhapSodie

Zwarte Zee

turkije en Griekenland

VAARROUTE> Rotterdam (Nederland)> La Coruña (Spanje)> Leixoes (voor Porto, Portugal)> Portimão (Portugal)> Gibraltar (Verenigd Koninkrijk)> Málaga (Spanje)> Cádiz (voor Sevilla, Spanje)> 2 dagen Lissabon (Portugal)> Vigo (Spanje)> Rotterdam (Nederland)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.955 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 1.955 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Piraeus (Griekenland)> Volos (Griekenland)> Doortocht Dardanellen en de

Bosporus (varen)> Sinop (Turkije)> Sotchi (Rusland)> Sebastopol (Oekraïne)> Constanta (Roemenië)> Nessebar (Bulgarije)> Istanbul (Turkije)> Doortocht Dardanellen (varen)> Mykonos (Griekenland)> Piraeus (Griekenland)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel–Athene en terug + transfers + 1 nacht voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.689 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.689 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Piraeus (Griekenland)> Doortocht Dardanellen en de

Bosporus (varen)> Istanbul (Turkije)> Mytilini (Lesbos, Griekenland)> Kusadasi (Turkije)> Mykonos (Griekenland)> Heraklion (Kreta, Griekenland)> Piraeus (Griekenland)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel–Athene en terug + transfers + 1 nacht voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.560 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 1.560 in een buitenkajuit.

Speciale promotie U bekomt een buitenhut aan de prijs van een binnenhut

Speciale promotie U bekomt een buitenhut aan de prijs van een binnenhut

Speciale promotie U bekomt een buitenhut aan de prijs van een binnenhut

Page 55: Cruises catalogus 2013

Kanaal van Korinthe

VAARROUTE> Venetië (Italië)> Kerkira (Korfoe, Griekenland)> Fiskardho (Kefalonia, Griekenland)> Doortocht Kanaal van Korinthe

(Griekenland)> Itea (voor Delphi, Griekenland)> Zakynthos (Griekenland)> Igoumenitsa (Griekenland)> Syracuse (Italië)> Lipari (Italië)> Sorrento (Italië)> Civitavecchia (Italië)

INBEGREPENCruise in All Inclusive + haventaksen.

PRIXPrijs p.p.: Vanaf € 3.105 in een buitenkajuit suite.

VAARROUTE> Piraeus (Griekenland)> Kusadasi (Turkije) > Mykonos (Griekenland)> Itea (voor Delphi, Griekenland)> Doortocht Kanaal van Korinthe (Griekenland)> Thira (Santorini, Griekenland)> Bodrum (Turkije)> Izmir (Turkije)> Mudros (Nisos Limnos, Griekenland)> Istanbul (Turkije)

INBEGREPENCruise in All Inclusive + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.105 in een buitenkajuit suite.

VAARROUTE> Brussel> Piraeus (Griekenland)> Kerkira (Korfoe, Griekenland)> Katakolon (Griekenland)> Santorini (Griekenland)> Kusadasi (Turkije)> Rhodos (Griekenland)> Piraeus (Griekenland)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel–Athene en terug + transfers + 1 nacht voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.560 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 1.560 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Venetië (Italië)> Trilukebaai (Kroatië)> Dubrovnik (Kroatië)> Kotor (Montenegro)> Primosten (Kroatië)> Koper (Slovenië)> Ravenna (Italië)> Venetië (Italië)

INBEGREPENCruise in All Inclusive + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.095 in een buitenkajuit suite.

55

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

ISIè

rE

S M

Ar

ItIM

ES

ZEE

cr

UIS

ES

| MID

DE

LLA

ND

SE Z

EE

|

Kusadasi

8 dagen / Ryndam•••• 13, 27 september 2013

11 oktober 2013

8 dagen / Seabourn Odyssey••••••

12 mei 2013

9 dagen / Seabourn Spirit••••••2 mei 2013

10 dagen / Seabourn Pride••••••23 april 2013

in het Spoor van homeruS

adriatiSche odySSee

GriekSe eilanden en kanaal van korinthe

italiaanSe lente, Griekenland en kanaal van korinthe

LUXE

LUXE

LUXE

SMALLSHIP

SMALLSHIP

SMALLSHIP

ALL IN

ALL IN

ALL IN

Kusadasi

Speciale promotie U bekomt een buitenhut aan de prijs van een binnenhut

Page 56: Cruises catalogus 2013

| MIDDELLANDSE ZEE |

Kotor

56

13 dagen / Azamara Journey•••••

18 augustus 2103

8 dagen / Norwegian Jade••••

27 april 2013 19* oktober 2013

12 dagen / Ruby Princess••••

ou Royal Princess••••5, 29 juli 2013

22* augustus 201315 september 2013

17** november 2013

12 dagen / Ruby Princess••••

24 mei 2013 17 juni 201311 juli 2013

4, 28 augustus 201324 oktober 2013

Zwarte Zee adriatiSche Zee en italië

hooGtepunten van de middel-landSe Zee

GriekSe eilanden

VAARROUTE> Istanbul (Turkije)> Amasra (Turkije)> Trabzon (Turkije)> Batumi (Georgië)> Sotchi (Rusland)> Novorossiysk (Rusland)> Yalta (Oekraïne)> Sebastopol (Oekraïne)> Odessa (Oekraïne)> Constanta (Roemenië)> Nessebar (Bulgarije)> Istanbul (Turkije)

INBEGREPENCruise in volpension + wijn aan tafel tijdens lunch en diner + alle niet-alcoholische dranken + fooien + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.495 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.810 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Civitavecchia (Italië)> Napels (Italië)> Messina (Italië)> Dubrovnik (Kroatië)> Split (Kroatië)> Koper (Slovenië)> Venetië (Italië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel–Rome en Venetië–Brussel + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 909 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 999 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> 2 dagen Venetië (Italië)> Piraeus (voor Athene,

Griekenland)> Kusadasi (Turkije)> Istanbul (Turkije)> Mykonos (Griekenland)> Napels

(voor Capri of Pompeï, Italië)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Livorno

(voor Firenze of Pisa, Italië)> Toulon

(voor de Provence, Frankrijk)> Barcelona (Spanje)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel–Venetië en Barcelona–Brussel + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.915 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.285 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> 2 dagen Venetië (Italië)> Dubrovnik (Kroatië)> Korfoe (Griekenland)> Katakolon

(voor Olympia, Griekenland)> Piraeus (voor Athene,

Griekenland)> Mykonos (Griekenland)> Kusadasi (Turkije)> Santorini (Griekenland)> Napels

(voor Capri of Pompeï, Italië)> Civitavecchia

(voor Rome, Italië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel–Venetië en Rome–Brussel+ transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.039 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.409 in een buitenkajuit.

LUXE

* Omgekeerde vaarroute

* De haven van Toulon wordt vervangen door Cannes** Aan boord van de Ruby Princess

CRUISETOUR: mOgElIjkhEId Om TE vERlEngEn vOOR dE CRUISE!

Cruisetour nr. 2 (6 dagen)11 november 2013

klassiek Italië3 dagen Rome2 dagen Firenze1 dagen venetië

Cruisetour nr. 4 (7 dagen)28* juni 2013 / 22 juli 2013

15 augustus 2013 / 8* september 2013Swiss Splendors2 dagen Zurich2 dagen Interlaken2 dagen luzern1 dag het Comomeer* 2 nachten in Grindewald in plaats van Interlaken

Cruisetour nr. 2 (6 dagen)18 mei 2013 / 11 juni 2013

5, 29 juli 2013 / 22 augustus 2013 18 oktober 2013

klassiek Italië3 dagen Rome2 dagen Firenze1 dagen venetië

hooGtepunten van de middellandSe Zee de GriekSe eilanden

Dubrovnik

Page 57: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Venetië (Italië)> Sibenik (Kroatië)> 2 dagen Split

(Kroatië)> Korkula (Kroatië)> Dubrovnik (Kroatië)> Kotor (Montenegro)> Hvar (Kroatië)> Pula (Kroatië)> Rovinj (Kroatië)> Venetië (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + mineraalwater, koffie, wijnen geserveerd aan tafel, tea-time, haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.045 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Nice (Frankrijk)> Taormina (Sicilië)> Patras (Griekenland)> Doortocht van het Kanaal van Korinthe> Syros (Griekenland)> Mykonos (Griekenland)> Amorgos (Griekenland)> Santorini (Griekenland)> Pylos (Griekenland)> Gaeta (Italië)> Nice (Frankrijk)

INBEGREPENCruise in volpension + dranken inbegrepen tijdens de maaltijden (wijn, water, thee of koffie) + de aanwezigheid van 2 gespecialiseerde voordrachtgevers + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.590 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 1.960 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

VAARROUTE> Nice (Frankrijk)> Gaeta (Italië)> Castellammare (Italië)> Lipari (Italië)> Vulcano (Italië)> Salina (Italië)> Stromboli (Italië)> Ustica (Italië)> Portoferraio (Italië)> Nice (Frankrijk)

INBEGREPENCruise in volpension + dranken inbegrepen tijdens de maaltijden (wijn, water, thee of koffie) + de aanwezigheid van 2 gespecialiseerde voordrachtgevers + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.240 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 1.490 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

VAARROUTE> Marseille (Frankrijk)> Gibraltar (Spanje)> Casablanca (Marokko)> Tanger (Marokko)> Alicante (Spanje)> Palamós (Spanje)> Marseille (Frankrijk)

INBEGREPENCruise in All Inclusive + fooien + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 649 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 797 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Monte Carlo (Frankrijk)> Calvi (Frankrijk) > Figari Beach (Frankrijk) > Bonifacio (Frankrijk)> Straat van Bonifacio (Frankrijk)> Costa Smeralda (Italië)> Portoferraio (Italië) > Lerci (Italië)> Santa Margherita (Italië) > Monte Carlo (Frankrijk)> Brussel

INBEGREPENTGV Brussel Zuid–Nice en terug + transfers + cruise in volpension + All Ways begeleiding (vanaf 15 deelnemers) + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.959 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.115 in een buitenkajuit.

57

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

ISIè

rE

S M

Ar

ItIM

ES

ZEE

cr

UIS

ES

| MID

DE

LLA

ND

SE Z

EE

|

Split

8 dagen / Horizon•••• 21 april 2013

3 november 2013

10 dagen / Star Clipper•••••27 april 2013

8 dagen / Austral••••••10, 31 mei 2013 / 7, 14, 28 juni 2013

16, 23, 30 augustus 2013 / 6 september 2013

10 dagen / FTI Berlin••••6 oktober 2013

8 dagen / FTI Berlin••••16 mei 2013

medina

tyrreenSe Zee

duiZend verborGen Schatten van kroatië100% FranStaliGe cruiSe

de GriekSe eilanden100% FranStaliGe cruiSe

van de vulkanen naar de eoliSche eilanden100% FranStaliGe cruiSe

LUXESMALLSHIP

SMALLSHIP

GROUPCRUISE

ALL INBESTSELLER

vroeg boeken: Reserveer uw cruise 120 dagen voor de vertrekdatum.Kinderen jonger dan 18 jaar reizen gratis mee tijdens de schoolvakanties!

Typische 'Franse' cruise.

Page 58: Cruises catalogus 2013

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

VAARROUTE> Brussel> Savona (Italië)> Barcelona (Spanje)> Casablanca (Marokko)> Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Savona (Italië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Milaan en terug + transfers Milaan-Savona en terug + cruise in volpension + All Ways begeleiding (vanaf 30 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

Valencia

Barcelona

| ATLANTISCHE OCEAAN EN NOORD-AFRIKA |

Tenerife

58

ATLANTISCHE OCEAAN EN NOORD-AFRIKA

12 dagen / Costa Deliziosa•••••

14 mei 2013 18 juni 2013

9 september 2013 14 oktober 2013

18, 29* november 201310 december 2013Zonnige eilanden en streken

privilege aanbod

GROUPCRUISE

ONZE TROEVEN > Fascinerende reisroute> Zonnige bestemming> Forfait All Inclusive dranken

beschikbaar: € 214,50 p.p. tijdens de volledige cruise

BOEiENdE

pREsENTaTiE

dOOR COsTa CRuisEs EN

all Ways VaN dEZE CRuisE

TijdENs dE iNfOmEETiNg

VaN 2 maaRT 2013

iN aNTWERpEN. VOOR mEER

iNfORmaTiE:

WWW.all‑Ways.BE

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 845 in een tweepersoonsbinnenkajuit.* kleine wijziging in het vaarschema

Page 59: Cruises catalogus 2013

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 750 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochureprijs vanaf € 1.500.Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 1.000 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochureprijs vanaf € 2.000.

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 950 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Brochureprijs vanaf € 1.580.Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 1.150 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochureprijs vanaf € 1.910.

59

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

RO

ISIè

RE

S m

AR

ITIm

ES

ZEE

CR

UIS

ES

| ATL

AN

TISC

HE

OC

EA

AN

EN

NO

OR

D-A

FRIK

A |

10 dagen / Costa Fortuna•••••

3, 12, 21, 30 april 20139 mei 2013

18, 27 september 2013 6, 15, 24 oktober 2013

12 dagen / Costa NeoRomantica••••

1, 12, 23 april 2013 / 4 mei 2013

langs de Zuilen van Hercules

spanje, Marokko en portugal

BARCREDIT

BARCREDIT

VAARROUTE> Rotterdam (Nederland)> Lissabon (Portugal)> Funchal

(Madeira, Portugal)> Santa Cruz de Tenerife

(Tenerife, Canarische Eilanden)> Las Palmas (Gran Canaria,

Canarische Eilanden)> Arrecife

(Lanzarote, Canarische Eilanden)> Casablanca (Marokko)> Cádiz (voor Sevilla, Spanje)> Portimao (Portugal)> Rotterdam (Nederland)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.235 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 1.335 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Southampton> Funchal (Madeira, Portugal)> Santa Cruz de la Palma

(La Palma, Canarische Eilanden)> San Sebastian (La Gomera,

Canarische Eilanden)> Las Palmas (Gran Canaria,

Canarische Eilanden)> Santa Cruz de Tenerife

(Tenerife, Canarische Eilanden)> Arrecife (Lanzarote,

Canarische Eilanden)> Lissabon (Portugal)> Southampton> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Londen en terug + cruise

in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.590 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 1.849 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

VAARROUTE> Funchal (Madeira, Portugal) > Porto Santo

(Madeira, Portugal)> Ilhas Selvagens (varen) > Arrecife

(Canarische Eilanden, Spanje)> Puerto del Rosario

(Canarische Eilanden, Spanje)> Santa Cruz de Tenerife

(Canarische Eilanden, Spanje)> Santa Cruz de la Palma

(Canarische Eilanden, Spanje) > Las Palmas

(Canarische Eilanden, Spanje)

INBEGREPENCruise in volpension + mineraalwater, koffie, wijnen geserveerd aan tafel, tea-time + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.695 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

VAARROUTE> Lissabon (Portugal)> Casablanca (Marokko)> Essaouira (Marokko)> Funchal (Madeira, Portugal)> Porto Santo

(Madeira, Portugal)> Arrecife

(Canarische Eilanden, Spanje)> Santa Cruz de la Palma

(Canarische Eilanden, Spanje)> Las Palmas

(Canarische Eilanden, Spanje)

INBEGREPENCruise in volpension + mineraalwater, koffie, wijnen geserveerd aan tafel, tea-time + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.645 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

19 dagen / Rotterdam••••

9 april 2013

15 dagen / Oriana••••

1 december 2013

9 dagen / Le Ponant ••••••

13 april 2013

10 dagen / Austral••••••23 oktober 2013

canariscHe eilanden

canariscHe eilanden

op ontdekking op de canariscHe eilanden

de ZacHte Herfst in de Middellandse Zee in aanwezigheid van het magazine marie Claire!

LUXE LUXESMALLSHIP

SMALLSHIP

speciale promotie Costa NeoRomanticaVertrek op 01/04/2013: Reserveer snel en All Ways schenkt u de formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' tijdens de volledige cruise ter waarde van € 214,50 p.p. Aanbod onder voorwaarden.

NIEUW

VAARROUTE> Savona (Italië)> Málaga (Spanje)> Casablanca (Marokko)> Cádiz (Spanje)> Lissabon (Portugal)> Valencia (Spanje)> Barcelona (Spanje)> Savona (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

VAARROUTE> Savona (Italië)> Barcelona (Spanje)> Casablanca (Marokko)> Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje)> Funchal (Madeira)> Málaga (Spanje)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Savona (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

Page 60: Cruises catalogus 2013

Caraïben

| Caraïben |

Antillen

60

12 dagen / Costa Mediterranea•••••

9, 19, 29* januari 2013 8, 18, 28 februari 2013

privilege aanbod

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

GROUPCRUISE ALL IN

Caraïben

Tijdens het allerbeste seizoen om de Caraïben te ontdekken, stellen wij u een uitzonderlijke vaarroute voor aan een supervoordeelprijs. COSTA MEDITERRANEA••••

•, een luxecruiseschip, fascinerend en

geraffineerd tot in het kleinste detail!

VAARROUTE> Brussel> Miami (Florida, VS)> Nassau (Bahamas)> Grand Turk (Turks & Caicos)> Ocho Rios (Jamaica)> Grand Cayman (Caymaneilanden, Verenigd Koninkrijk)> Roatan (Honduras)> Cozumel (Mexico)> Miami (Florida, VS)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Miami met tussenstop en terug + transfers + cruise in volpension + formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' aan boord + All Ways begeleiding (vanaf 30 personen) + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 1.850 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.980 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

* Kleine wijziging in het vaarschema

ONZE TROEVEN> Gegarandeerde Nederlandstalige All Ways begeleiding voor het vertrek van 8, 18 en 28 februari 2013!> Zonnige en exotische bestemming > Cruise van 10 nachten tijdens het beste seizoen!> Mozaïek van culturen en ongerepte stranden, sfeer en reggaemuziek, tradities en geschiedenis!> Formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' op elk moment van de dag aan boord: dranken met of zonder alcohol, geserveerd per glas (selectie mineraal-

water, frisdranken, cocktails, bieren en wijnen, exclusief prestigegamma) en met uitzondering van consumpties uit de minibar. Dienst inbegrepen.> Mogelijkheid om uw verblijf in Miami te verlengen voor de cruise.

Page 61: Cruises catalogus 2013

NassauOcho Rios

61

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

ro

isiè

re

s m

ar

itim

es

VAARROUTE> Brussel> Guadeloupe (Franse Antillen)> Sint-Maarten (Nederlandse Antillen) > La Romana (Dominicaanse Republiek)> Isla Catalina (Dominicaanse Republiek)> Tortola (Maagdeneilanden, Verenigd Koninkrijk)> Antigua (British West Indies)> Martinique (Franse Antillen)> Guadeloupe (Franse Antillen)> Brussel

INBEGREPENTGV Brussel-Parijs en vlucht Parijs–Pointe-à-Pitre of vlucht Brussel–Pointe-à-Pitre met tussenstop en terug + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 1.640 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Brochureprijs vanaf € 2.030.Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 1.780 in een tweepersoonsbuitenkajuit. Brochureprijs vanaf € 2.260.

VAARROUTE> Brussel> Fort-de-France (Martinique)> Pointe-à-Pitre (Guadeloupe)> St. John (Antigua en Barbuda)> Roadtown (Virgin Islands, US)> Santo Domingo (Dominikaanse Republiek)> La Romana (Dominikaanse Republiek)> Sint-Maarten (Nederlandse Antillen)> Fort-de-France (Martinique)> Brussel

INBEGREPENTGV Brussel–Parijs + vluchten Parijs–Fort-de-France en terug + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 1.399 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochureprijs vanaf € 1.999.Prijs p.p.: Tarief Presto vanaf € 1.699 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochureprijs vanaf € 2.399.

9 dagen / Costa Luminosa•••••

5, 12, 19, 26 januari 2013 / 2, 9, 16, 23 februari 2013 2, 9, 16, 23, 30 maart 2013 / 6, 13 april 2013

8 dagen / MSC Lirica••••

5, 12, 19, 26 januari 20132, 9, 16 februari 2013

antilliaanse Parelsantillen

BARCREDIT

Antillen

Zee

Cr

Uis

es

| Ca

ra

ïbe

n |

Page 62: Cruises catalogus 2013

NOORD-AMERIKA EN CANADA

| NOORD-AMERIKA EN CANADA | Québec

62

10 dagen / Veendam•••• 16 augustus 2013

17 dagen / Norwegian Dawn••••

12, 26 september 2013

14 dagen / Queen Mary II•••••

9 september 2013 14 oktober 2013Ontdekkingsreis:

Canada & new england

Canada & new england

Canada & new england

VAARROUTE> Brussel> Boston (Massachusetts,

Verenigde Staten)> Bar Harbor (Maine, Verenigde Staten)> Saint John (New Brunswick, Canada)> Halifax (Nova Scotia, Canada)> Sydney (Nova Scotia, Canada)> Portland (Maine, Verenigde Staten)> Boston (Massachusetts,

Vernigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Boston en terug + 1 overnachting voor de cruise + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.705 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.809 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel > Boston (Massachusetts,

Verenigde Staten)> Portland (Maine, Verenigde Staten)> Halifax (Nova Scotia, Canada)> Charlottetown (Prince Edward Island,

Canada)> Gaspé (Québec, Canada)> Saguenay (Québec, Canada)> Québec (Québec, Canada) > Corner Brook (Canada)> Sydney (Nova Scotia, Canada)> Halifax (Nova Scotia, Canada)> Saint John (New Brunswick,

Canada) > Bar Harbor (Maine, Verenigde Staten)> Boston (Massachusetts,

Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Boston en terug + 1 nacht voor de cruise + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.499 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.755 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> New York (New York, Verenigde Staten)> Newport (Rhode Island, Verenigde Staten)> Boston (Massachusetts,

Verenigde Staten)> Bar Harbor (Maine, Verenigde Staten)> Saint John (New Brunswick, Canada)> Halifax (Nova Scotia, Canada)> Québec (Québec, Canada)> New York (New York, Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-New York en terug + 1 nacht in New York + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.205 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.745 in een buitenkajuit.

Halifax

New York

Page 63: Cruises catalogus 2013

SMALLSHIP

VAARROUTE> Brussel> Los Angeles (Californië, Verenigde Staten)> Honolulu (Oahu, Hawaï, Verenigde Staten)> 2 dagen Kahului (Maui, Hawaï,

Verenigde Staten)> Hilo (Big Island, Hawaï, Verenigde Staten)> Kona (Big Island, Hawaï, Verenigde Staten)> 2 dagen Nawiliwili

(Kauai, Hawaï, Verenigde Staten)> Honolulu (Oahu, Hawaï, Verenigde Staten)> Los Angeles (Californië, Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Los Angeles-Honolulu en Honolulu-Los Angeles-Brussel + 1 nacht voor en na de cruise in Los Angeles + transfers in Honolulu + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.935 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 3.049 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Papeete (Frans-Polynesië)> Huahine (Frans-Polynesië)> Rangiroa (Frans-Polynesië)> Raiatea (Frans-Polynesië)> 2 dagen Bora Bora

(Frans-Polynesië)> Moorea (Frans-Polynesië)> Papeete (Frans-Polynesië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.560 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 1.629 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Papeete (Frans-Polynesië)> Moorea (Frans-Polynesië)> Bora Bora (Frans-Polynesië)> Hilo (Big Island, Hawaï, Verenigde

Staten)> Maui (voor Lehaina, Hawaï,

Verenigde Staten)> Kuai (voor Nawiliwili, Hawaï,

Verenigde Staten)> Honolulu (Oahu, Hawaï,

Verenigde Staten)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.089 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 2.139 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Papeete (Tahiti, Frans-Polynesië)> Tuamotu-eilanden: Tuamotu, Fakarava,

Rangirao> Markieseilanden: Ua Pou, Nuku Hiva, Hiva Oa,

Fatu Hiva, Tahuata, Ua Huka> Papeete (Tahiti, Frans-Polynesië)

INBEGREPENCruise in volpension met wijn aan tafel + excursies + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.790 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

10 dagen / Pride America••••2013-2014: Regelmatige afvaarten*

10 dagen / Ocean Princess••••

19,29 november 20139, 19, 29 december 2013

8 januari 20149, 19 februari 2014

11 dagen / Ocean Princess••••

18, 29*+ januari 2014

14 dagen / Aranui 3Verschillende data in 2013 en 2014*

63

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

isiè

re

s m

ar

itim

es

HaWaÏ eN PoLYNesiË

Hawaï: vaar van eiland tot eiland!

taHiti en Frans-Polynesië

Hawaï en taHiti

16 Havens in Frans-Polynesië aan boord van een KoPra-vracHtscHiP!

De weelderige, puntige vulkanische eilanden van de Markiezen zijn de spectaculairste reeks eilanden van Frans-Polynesië. Wie heeft er nooit gedroomd om in de voetsporen te treden van Paul Gauguin, Herman Melville, Jack London, Robert Stevenson of Thor Heyerdahl op zoek naar paradijselijke eilanden in de oceaan. Vandaag is de beste manier om deze feeërieke eilanden te ontdekken per kopra-vrachtschip. Tijdens de 16 stops die de Aranui maakt op de Tuamotu en de Markieseilanden, kunt u genieten van de zee, het land en het warme onthaal van de plaatselijke bevolking.

SMALLSHIP

Kona

* Mogelijkheid om te verlengen in Honolulu

* 10% korting op alle vertrekken in 2014, als u reserveert voor 31/12/2013.

* Route in de omgekeerde richting - + Te combineren met de cruise Ocean Princess van 09 februari 2014

Zee

cr

Uis

es

| HaW

eN

Po

LYN

esi

Ë |

Page 64: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Santos (Brazilië)> Búzios (Brazilië)> Salvador de Bahia (Brazilië)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Palermo (Italië)> Valletta (Malta)> Venetië (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

VAARROUTE> Santos (Brazilië)> Búzios (Brazilië)> Salvador de Bahia (Brazilië)> Recife (Brazilië)> Lanzarote (Canarische eilanden, Spanje)> Cádiz (voor Sevilla, Spanje)> La Coruña (Spanje)> Dover (voor Londen, Verenigd Koninkrijk)> Amsterdam (Nederland)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

18 dagen / MSC Fantasia•••••

5 maart 2013

18 dagen / MSC Magnifica•••••

28 maart 2013

ATLANTISCHE EN INDISCHE OCEAAN

Van Brazilië naar iTalië Van Brazilië naar nederland

| OVERTOCHTEN: ATLANTISCHE EN INDISCHE OCEAAN |

Speciale promotie 2=1Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.099 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.239 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbuitenkajuit.De 2de persoon is gratis aan boord en betaalt enkel de haventaksen van € 150.Vluchten heen-en-terug zijn beschikbaar vanaf € 950 p.p.

BESTSELLER

BESTSELLER

BOOKBEFORE

BOOKBEFORE

Rio de Janeiro

64

Speciale promotie 2=1Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.149 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.299 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbuitenkajuit.De 2de persoon is gratis aan boord en betaalt enkel de haventaksen van € 150.Vluchten heen-en-terug zijn beschikbaar vanaf € 950 p.p.

PRIJSReserveer voor 28/02/2013!

PRIJSReserveer voor 28/02/2013!

Page 65: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Rio de Janeiro (Brazilië)> Salvador de Bahia (Brazilië)> Recife (Brazilië)> Tenerife (Canarische eilanden,

Spanje)> Lissabon (Portugal)> Cádiz (voor Sevilla, Spanje)> Barcelona (Spanje)> Toulon (Frankrijk)> Genua (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

VAARROUTE> Fort-de-France (Martinique)> Point-à-Pitre (Martinique)> Castries (Saint-Lucia)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Barcelona (Spanje)> Marseille (Frankrijk)> Genua (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

VAARROUTE> Kaapstad (Zuid-Afrika)> Walvisbaai (Namibië)> Dakar (Senegal)> Tenerife (Canarische eilanden, Spanje)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Civitavecchia (voor Rome, Italië)> Genua (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

17 dagen / MSC Orchestra••••

8 maart 2013

16 dagen / MSC Lirica••••

23 februari 2013

19 dagen / MSC Sinfonia••••

15 april 2013

65

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

RO

ISIè

RE

S m

AR

ITIm

ES

Terug Van rio … Van MarTinique naar iTalië

Van zuid-afrika naar iTalië

ZEE

CR

UIS

ES

| ATL

AN

TISC

HE

EN

IN

DIS

CH

E O

CE

AA

N |

BESTSELLER

BESTSELLER

BESTSELLER

Saint-LuciaMálagaRecife

Speciale promotie 2=1Prijs p.p.: Tarief vanaf € 899 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.139 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbuitenkajuit.De 2de persoon is gratis aan boord en betaalt enkel de haventaksen van € 150. Vluchten heen-en-terug zijn beschikbaar vanaf € 950 p.p.

Speciale promotie 2=1Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.099 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.249 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbuitenkajuit.De 2de persoon is gratis aan boord en betaalt enkel de haventaksen: € 150.Vluchten heen-en-terug zijn beschikbaar vanaf € 1.150 p.p.

Speciale promotie 2=1Prijs p.p.: Tarief vanaf € 929 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.139 voor de 1ste persoon in een tweepersoonsbuitenkajuit.De 2de persoon is gratis aan boord en betaalt enkel de haventaksen: € 150.Vluchten heen-en-terug zijn beschikbaar vanaf € 1.100 p.p.

BOOKBEFORE

BOOKBEFORE

BOOKBEFORE

PRIJSReserveer voor 28/02/2013!

PRIJSReserveer voor 28/02/2013!

PRIJSReserveer voor 28/02/2013!

Page 66: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Dubaï (V.A.E.)> Abu Dhabi (V.A.E.)> Khasab (Oman)> Foudjairah (V.A.E.)> Mascate (Oman)> Salaalah (Oman)> Safaga (Egypte)> Eilat (Israël)> Akaba (Jordanië)> Sharm El Sheik (Egypte)> Suezkanaal (varen)> Alexandrië (Egypte) > Napels (Italië)> Savona (Italië)

VAARROUTE> Santos (Brazilië)> Rio de Janeiro (Brazilië)> Ilheus (Brazilië)> Salvador De Bahia (Brazilië)> Maceio (Brazilië)> Recife (Brazilië)> Fortaleza (Brazilië)> Trans-Atlantische overtocht > Las Palmas (Canarische Eilanden, Spanje)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Lissabon (Portugal)> Cádiz (Spanje)> Barcelona (Spanje)> Savona (Italië)

22 dagen / Costa NeoRomantica••••

11 maart 2013

22 dagen / Costa Fortuna•••••

13, 16* maart 2013

VAN DUBAÏ NAAR ITALIË VAN BRAZILIË NAAR ITALIË

| OVERTOCHTEN: ATLANTISCHE EN INDISCHE OCEAAN |

Speciale promotiePrijs p.p.: Tarief vanaf € 750 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.000 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Vluchten en transfers h/t zijn beschikbaar vanaf € 890 p.p.

BARCREDIT

BARCREDIT

Rio de Janeiro

66

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

* Aan boord van de Costa Favolosa – lichtjes gewijzigd vaarschema

Speciale promotiePrijs p.p.: Tarief vanaf € 1.050 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.425 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Vluchten en transfers h/t zijn beschikbaar vanaf € 670 p.p.

Page 67: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> Miami (Florida, Verenigde Staten)> Nassau (Bahamas)> Isla Catalina (Dominicaanse Republiek)> Tortola (Maagdeneilanden,

Verenigd Koninkrijk)> Sint-Maarten (Nederlandse Antillen)> Antigua (Kleine Antillen)> Trans-Atlantische overtocht> Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Marseille (Frankrijk)

INBEGREPENVlucht Brussel-Miami met tussenstop of TGV Brussel-Parijs en vlucht Parijs-Miami + transfer + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Prima Price vanaf € 1.570 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Brochureprijs vanaf € 2.170.Prijs p.p.: Prima Price vanaf € 1.820 in een tweepersoonsbuitenkajuit. Brochureprijs vanaf € 2.590.

VAARROUTE> Guadeloupe (Franse Antillen)> Sint-Maarten (Nederlandse Antillen)> La Romana (Dominicaanse Republiek)> Isla Catalina (Dominicaanse Republiek)> Tortola (Maagdeneilanden,

Verenigd Koninkrijk)> Antigua (Kleine Antillen)> Martinique (Franse Antillen)> Trans-Atlantische overtocht> Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje)> Funchal (Madeira, Portugal)> Casablanca (Marokko)> Savona (Italië)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

18 dagen / Costa Mediterranea•••••

10 maart 2013

19 dagen / Costa Luminosa•••••

20 april 2013

67

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

RO

ISIè

RE

S m

AR

ITIm

ES

Van florida naar MarSeille

Van guadeloupe naar iTalië

BARCREDIT

BARCREDIT

NewportNewportDubaï

26 dagen / Aurora••••3 september 2013

VAARROUTE> Brussel> Southampton (Verenigd Koninkrijk)> 2 dagen New York (New York,

Verenigde Staten)> Newport (Rhode Island,

Verenigde Staten)> Boston (Massachusetts,

Verenigde Staten)> Portland (Maine, Verenigde Staten)> Saint John (New Brunswick, Canada)> Halifax (Nova Scotia, Canada)> 2 dagen Québec (Québec, Canada)> Charlottetown (Prince Edward Island,

Canada)> Southampton (Verenigd Koninkrijk)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Londen en terug + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.715 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 4.770 in een buitenkajuit.

8 dagen / Queen Mary II•••••2**, 22* september 2013

8, 27*, ** oktober 2013

12, 19* november 201315 december 2013

3* januari 2014

VAARROUTE> Southampton (Verenigd Koninkrijk) > New York (New York, Verenigde Staten)

INBEGREPENCruise in volpension + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 919 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 1.095 in een buitenkajuit.

* Route in omgekeerde richting** 7 dagen op zee

Van new York naar new england

klaSSieke TranS-aTlanTiSche oVerTochT

Speciale promotie Prijs p.p.: Tarief vanaf € 810 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p. : Tarief vanaf € 1.050 in een tweepersoonsbuitenkajuit Vluchten en transfers h/t zijn beschik-baar vanaf € 850 p.p. Aanbod onder voorwaarden.

ZEE

CR

UIS

ES

| ATL

AN

TISC

HE

EN

IN

DIS

CH

E O

CE

AA

N |

Speciale promotieDe 2de persoon = gratis cruise* *Aanbod onder voorwaarden.

Page 68: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel > Fort Lauderdale (Florida, Verenigde Staten) > Willemstad (Curaçao, Nederlandse Antillen)> Oranjestad (Aruba, Nederlandse Antillen)> Cartagena (Colombia)> Panamakanaal (doortocht overdag) > Puerto Caldera (Costa Rica)> Corinto (Nicaragua)> Puerto Chiapas (Mexico) > Huatulco (Mexico)> Puerto Vallarta (Mexico)> San Diego (Californië, Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Fort Lauderdale en San Diego-Brussel + transfers + 1 overnachting in Fort Lauderdale en in San Diego + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.965 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.225 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel > Fort Lauderdale (Florida, Verenigde Staten) > Cartagena (Colombia)> Colón (Panama)> Panamakanaal (doortocht overdag) > Puntaneras (Costa Rica)> Puerto Quetzal (Guatemala)> Puerto Vallarta (Mexico)> Cabo San Lucas (Mexico)> San Diego (Californië, Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Fort Lauderdale en San Diego-Brussel (of omgekeerd) + 1 overnachting in Fort Lauderdale of San Diego + cruise in volpension + luchthaven-en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.749 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.985 in een buitenkajuit.

22 dagen / Zuiderdam••••18 april 2013

17 dagen / Millenium of Infinity•••••31 maart 2013 / 15* april 2013

21* september 2013 / 6 oktober 2013

Panamakanaal

Panamakanaal in de lente Panamakanaal

| Panamakanaal |

Panama

68

Mogelijkheid om deze cruise te reserveren maar met het vertrek vanuit Miami in plaats van Fort Lauderdale in het najaar 2013 en voorjaar 2014.* Route in de omgekeerde richting

Page 69: Cruises catalogus 2013

PanamaNicaragua

VAARROUTE> Brussel> Fort Lauderdale (Florida, Verenigde

Staten) > Aruba (Nederlandse Antillen) > Cartagena (Colombia)> Panamakanaal (2-daagse

kanaalbeleving) > Fuerte Amador (Panama)> Punta Arenas (Costa Rica)> Los Angeles (Californië, Verenigde

Staten) > Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Fort Lauderdale en Los Angeles-Brussel + 1 overnachting voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.540 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.640 in een buitenkajuit.

* Route in de omgekeerde richting

VAARROUTE> Brussel > Fort Lauderdale

(Florida, Verenigde Staten) > Aruba (Nederlandse Antillen)> Cartagena (Colombia)> Panamakanaal (doortocht overdag)> Puntaneras (Costa Rica)> San Juan del Sur (Nicaragua)> Cabo San Lucas (Mexico)> Los Angeles (Californië, Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Fort Lauderdale en Los Angeles-Brussel + 1 overnachting voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.695 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.795 in een buitenkajuit.* Route in de omgekeerde richting.

Het vertrek op 27 september is vanuit San Francisco aan boord van Island Princess

VAARROUTE> Brussel> Miami (Florida, Verenigde Staten)> George Town (Caymaneilanden)> Cozumel (Mexico)> Belize City (Belize)> Santo Tomas (Guatemala)> Roatan (Honduras)> Puerto Limon (Costa Rica)> Panamakanaal (2-daagse doortocht) > Fuerte Amador (Panama)> Manta (voor Quito, Ecuador)> Guayaquil (Ecuador)> Salaverry (Peru)> Lima (voor Machu Picchu, Chili)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Miami en Lima-Brussel + 1 overnachting in Miami + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.495 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.895 in een buitenkajuit.

17 of 18 dagen / Coral Princess••••

5, 19* april 2013 / 3 mei 2013

16 dagen / Coral of Island Princess••••

7, 21* maart 2013 / 27* september 2013 / 4 januari 2014

20 dagen / Regatta•••••16 januari 2014

69

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

ro

isiè

re

s m

ar

itim

es

Panamakanaal Panamakanaaltussen 2 Oceanen!

SMALLSHIP

Panama

Zee

cr

Uis

es

| Pa

na

ma

ka

na

al |

Page 70: Cruises catalogus 2013

CENTRAAL- EN ZUID-AMERIKA

| CENTRAAL- EN ZUID-AMERIKA |

Salvador da Bahia

70

VAARROUTE> Brussel> Santos (Brazilië)> Rio de Janeiro (Brazilië)> Buenos Aires (Argentinië)> Punta del Este (Uruguay)> Portobelo (Brazilië)> Santos (Brazilië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Sao Paulo met tussenstop en terug + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

* Costa Fortuna – lichtjes gewijzigd vaarschema (11 dagen)

12 dagen / Costa Fascinosa•••••

3, 7*, 12, 15*, 21, 23*, 30, 31* januari 20138, 17, 25*, 26 februari / 5*, 7 maart 2013

Brazilië

BARCREDIT

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 2.230 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochureprijs vanaf € 2.690.Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 2.530 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochureprijs vanaf € 3.120.

Buenos Aires

Page 71: Cruises catalogus 2013

Costa Rica

71

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

Ro

IsIè

RE

s M

AR

ITIM

Es

Kicker Rock

VAARROUTE> Brussel> Quito (Ecuador)> Isla Baltra (Galápagos)> Isla Daphne > Isla Santiago> Isla Rabida > Isla Isabela> Isla Santa Cruz> Isla North Seymour> Isla San Cristóbal> Isla Baltra (Galápagos)> Quito (Ecuador)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Quito en terug + vluchten Quito-Baltra en terug + transfers + 3 nachten in Quito + stadsbezoek van Quito + cruise in volpension + alle dranken aan boord, excursies en fooien tijdens de cruise + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 4.070 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> 3 dagen Rio de Janeiro (Brazilië)> Armaçao dos Búzios (Brazilië)> Salvador da Bahia (Brazilië)> Fortaleza (Brazilië)> Passeren van de evenaar en cruise over de Amazone> Santarém (Brazilië)> Boca da Valeria (Brazilië)> 2 dagen Manaus (Brazilië)> Parintins (Brazilië)> Alter do Chão (Brazilië) > Cruise over de Amazone en het passeren van de Evenaar> Bridgetown (Barbados)> Roseau (Dominica)> Philipsbourg (Sint-Maarten)> Fort Lauderdale (Florida, Verenigde Staten)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Rio de Janeiro en Fort Lauderdale-Brussel + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 4.870 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 5.590 in een buitenkajuit.

12 dagen / Xpedition••••2013-2014

Wekelijkse afvaarten: route A of B

29 dagen / Maasdam••••1 maart 2014

GalápaGos

Carnaval en amazoneSMALLSHIP

ZEE

CR

UIs

Es

| CE

NTR

AA

L- E

N Z

UID

-AM

ER

IKA

|

Page 72: Cruises catalogus 2013

| CENTRAAL- EN ZUID-AMERIKA |

Panama

72

VAARROUTE> Brussel> Rio de Janeiro (Brazilië)> Buenos Aires (Argentinië)> Montevideo (Uruguay)> Port Stanley (Falklands)> Kaap Hoorn (varen)> Ushuaia (Tierra del Fuego, Argentinië)> Beagle Channel (varen)> Punta Arenas (Chili)> Chileense Fjorden (varen)> Valparaiso (Chili)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Rio de Janeiro en Santiago de Chile-Brussel + transfers + 1 overnachting voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.270 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.559 in een buitenkajuit.

* Route in de omgekeerde richting

VAARROUTE> Brussel> Valparaiso (Chili)> Puerto Montt (Chili)> Chileense Fjorden (varen)> Punta Arenas (Chili)> Ushuaia (Tierra del Fuego, Argentinië)> Beagle Channel (varen)> Kaap Hoorn (varen)> Port Stanley (Falklands)> Puerto Madryn (voor Punta Tombo Penguin Reserve, Argentinië)> Montevideo (Uruguay)> Buenos Aires (Argentinië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Santiago de Chile en Buenos Aires-Brussel + transfers + 1 overnachting voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.070 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.360 in een buitenkajuit.

* Route in de omgekeerde richting

17 dagen / Golden Princess••••20* december 2013

3 januari 2014

17 dagen / Golden Princess••••17, 31* januari 2014 / 14, 28* februari 2014

Kaap Hoorn & sTraaT van maGellaan

Kaap Hoorn & sTraaT van maGellaan

CRUISETOUR: mogelijkheid om te verlengen in Rio de Janeiro!Cruisetour nr. 5 (5 dagen) – Een ware ervaring: Watervallen van IguazuRio de Janeiro – de watervallen van Iguazú – Rio de Janeiro 2013 – 21*, 31 december* Eerst de cruise aan boord van de Golden Princess, gevolgd door de tour!

CRUISETOUR: mogelijkheid om te verlengen in Rio de Janeiro in 2014Cruisetour nr. 6 (6 dagen) – Avontuurlijke ontdekking: Watervallen van IguazúRio de Janeiro – de Watervallen van Iguazú – Buenos Aires 17*, 26 januari 2014 / 14*, 23 februari 2014 * Eerst de cruise aan boord van de Golden Princess, gevolgd door de tour!

Brazilië

Page 73: Cruises catalogus 2013

BraziliëUshuaia

73

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

Ro

IsIè

RE

s M

AR

ITIM

Es

VAARROUTE> Brussel> 2 dagen Rio de Janeiro (Brazilië)> Búzios (Brazilië)> Ilha Grande (Brazilië)> Paraty (Brazilië)> Santos (Brazilië)> Rio Grande (Brazilië)> Punta del Este (Uruguay)> Montevideo (Uruguay)> 2 dagen Buenos Aires (Argentinië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Rio de Janeiro en Buenos Aires-Brussel + cruise in All Inclusive + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 5.725 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Montevideo (Uruguay)> Rio Grande (Brazilië)> Porto Belo (Brazilië)> Ilha Grande (Brazilië)> Paraty (Brazilië)> 2 dagen Rio de Janeiro (Brazilië)> Salvador (Brazilië)> Recife (Brazilië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Montevideo en Recife-Brussel + cruise in volpension + mineraalwater, koffie, wijnen geserveerd aan tafel, tea-time + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 6.105 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Valparaiso (Chili)> Robinson Crusoe-eiland (Chili)> 2 dagen Hanga Roa (Chili) > Adamstown (Pitcairn eilanden)> Fakarava (Polynesië)> 2 dagen Bora Bora (Frans-Polynesië)> Papeete (Tahiti, Frans-Polynesië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Santiago de Chile en Papeete-Brussel + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 5.040 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 5.365 in een buitenkajuit.

15 dagen / Crystal Symphony••••••

9 december 2013

17 dagen / Austral••••••

4 maart 2013

22 dagen / Marina••••••

27 december 2013

TanGo & Tapas samBa serenade paCifiC paradise

ALL IN SMALLSHIP

SMALLSHIPLUXE LUXE

Frans-Polynesië

ZEE

CR

UIs

Es

| CE

NTR

AA

L- E

N Z

UID

-AM

ER

IKA

|

Page 74: Cruises catalogus 2013

MIDDEN-OOSTEN

| MOYEN-ORIENT |

Dubai

74

9 dagen / Costa Atlantica•••••4, 11, 18, 25 januari 20131, 8, 15, 22 februari 2013

1, 8, 15, 22, 29 maart 20135 april 2013

aanbod privilege

BESTSELLER

EXCLUSIVEOFFER

GROUPCRUISE ALL IN

DuizenD-en-eén nachten

Oosten en Westen, verleden en toekomst, ongerepte oasen en verschillende woestijnkleuren, futuristische architecturen. Een fantastische cruise in een buitengewone wereld waar de contrasten in alle harmonie tot uiting komen. Deze cruises worden u aangeboden aan boord van het cruiseschip Costa Atlantica••••

•,

fascinerend en verfijnd tot in de kleinste details!

VAARROUTE> Brussel> Dubai (VAE)> Muscat (Oman)> Fujairah (VAE)> Khasab (Oman)> Abu Dhabi (VAE)> Dubai (VAE)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Dubai met tussenstop en terug + transfers + cruise in volpension + formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' + All Ways begeleiding (vanaf 30 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 1.360 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.500 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

ALL WAYS TROEVEN:> Zonnige en exotische bestemming!> Elke dag een nieuwe aanlegplaats!> De futuristische bestemming Dubai!> Formule 'ALL INCLUSIVE DRANKEN' op elk moment van de dag aan boord: dranken met of zonder alcohol, geserveerd per glas

(selectie mineraalwater, frisdranken, cocktails, bieren en wijnen, exclusief prestige gamma) en met uitzondering van consumpties uit de minibar. Dienst inbegrepen

> Mogelijkheid om uw verblijf in Dubai te verlengen voor de cruise

| MIDDEN-OOSTEN |

Page 75: Cruises catalogus 2013

Caïro

Dubai

75

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

RO

ISIè

RE

S M

aR

ITIM

ES

cR

OIS

IèR

ES

Ma

RIT

IME

S

GROUPCRUISE

PRIJSPrijs p.p.: Tarief vanaf € 1.020 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Prijs p.p.: Tarief vanaf € 1.190 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

Abu Dhabi

VAARROUTE> Brussel> 2 dagen Sharm el-Sheik (Egypte)> Eilat (Israël)> Akaba (Jordanië)> Safaga (Egypte)> Sokhna/Caïro (Egypte)> Sharm el-Sheik (Egypte)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Sharm el-Sheik via Rome (of andere) en terug + tranfers + cruise in volpension + All Ways begeleiding (vanaf 30 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

9 dagen / Costa Voyager ••••11 februari 2013

Koraal en KlassieKe schatten

ZEE

cR

UIS

ES

| MID

DE

N-O

OST

EN

|

Page 76: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> Singapore (Singapore)> Ho Chi Minhstad (Vietnam)> Da-Nang (Vietnam)> Sanya (China)> Hong Kong (China)> Naha Okinawa (Japan)> Shanghai (China)> Brussel

INBEGREPENVlucht Brussel-Singapore met tussenstop of TGV Brussel-Parijs en vlucht Parijs-Singapore + vlucht Shanghai-Brussel met tussenstop of vlucht Shanghai-Parijs en TGV Parijs-Brussel + transfers + cruise in volpension + All Ways begeleiding (vanaf 30 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: All Ways tarief vanaf € 2.510 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Prijs p.p.: All Ways tarief vanaf € 2.665 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Shanghai (China)> Naha Okinawa (Japan)> Hong Kong (China)> Sanya (China)> Da-Nang (Vietnam)> Ho Chi Minhstad (Vietnam)> Singapore (Singapore)> Brussel

INBEGREPENTGV Brussel-Parijs en vlucht Parijs-Shanghai of vlucht Brussel-Shanghai met tussenstop + vlucht Singapore–Brussel met tussenstop of vlucht Singapore-Parijs en TGV Parijs-Brussel + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 2.090 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochureprijs vanaf € 2.760. Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 2.310 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochureprijs vanaf € 3.200.

VAARROUTE> Brussel> Sydney (Australië)> Brisbane (Australië)> Airlie Beach (Queensland, Australië)> Darwin (Australië)> Benoa (Bali, Indonesië)> Port Hedland (Australië)> Geraldton (Australië)> Perth (Australië)> Albany (Australië)> Esperance (Australië)> Adelaide (Australië)> Melbourne (Australië)> Hobart (Tasmanië, Australië)> Milford Sound (Nieuw-Zeeland)> Doubtful Sound (Nieuw-Zeeland)> Dusky Sound (Nieuw-Zeeland)> Dunedin (Nieuw-Zeeland)> Christchurch (Nieuw-Zeeland)> Wellington (Nieuw-Zeeland)> Sydney (Australië)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Sydney en terug + alle transfers + 1 nacht in Sydney voor de cruise + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: Vanaf € 5.179 in een binnenkajuit.Prijs p.p.: Vanaf € 5.765 in een buitenkajuit.

14 dagen / Costa Atlantica•••••

21 juni 2013

13 dagen / Costa Victoria•••••

10 oktober 2013

39 dagen / Radiance of the Seas•••••

3 maart 2013

VERRE OOSTEN, AUSTRALIË EN NIEUW-ZEELAND

Van Singapore naar Shanghai

Van Shanghai naar Singapore

rondom auStralië en nieuw-Zeeland

| VERRE OOSTEN, AUSTRALIË EN NIEUW-ZEELAND |

GROUPCRUISE

Nieuw-Zeeland

76

BARCREDIT

Page 77: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> Hong Kong (China)> Keelung (Taïwan)> Shanghai (China)> Incheon (Zuid-Korea)> Mokpo (Zuid-Korea)> Pusan (Zuid-Korea)> Fukuoka (Japan)> Hiroshima (Japan)> Osaka (Japan)> Tokyo (Japan)> Brussel

INBEGREPENVlucht Brussel-Hong Kong met tussenstop + vlucht

Tokyo-Brussel met tussenstop + transfers + 1 overnachting in Hong Kong en Tokyo + excursies zoals vermeld in het programma + cruise in volpension + fooien aan boord + begeleiding van een gespecialiseerde voordrachtgever + luchthaven- en hanvenstaksen.

PRIjSPrijs in voorbereiding.

VAARROUTE> Brussel> Tokio (Japan)> 2 dagen Hiroshima (Japan)> Nagasaki (Japan)> Busan (Zuid-Korea)> Hakata (Japan)> Tokio (Japan)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Tokio en terug + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: Vanaf € 3.165 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.465 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Tokio (Japan)> Aomori (Japan)> Busan (Zuid-Korea)> 2 dagen Kanazawa (Japan)> Sakaiminato (Japan)> Maizuru (Japan)> Nagoya (Japan)> Tokio (Japan)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Tokio en terug + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: Vanaf € 3.260 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.559 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Sydney (Australië)> Newcastle (Australië)> Brisbane (Australië)> Airlie Beach

(Queensland, Australië)

> 2 dagen Cairns (Australië)

> Darwin (Australië)> Benoa (Bali,

Indonesië)> Singapore

(Singapore)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Sydney en

Singapore-Brussel + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: Vanaf € 3.015 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.210 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Tokio (Japan)> 2 dagen Osaka (Japan)> Kagoshima (Japan)> Nagasaki (Japan)> 2 dagen Shanghai

(China)> Xiamen (China)> 2 dagen Hongkong

(China)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Tokio en

Hong Kong-Brussel + transfers + 1 nacht in Tokio voor de cruise + cruise in All Inclusive + luchthaven- en haventaksen.

VAARROUTE> Brussel> Singapore (Singapore)> Lombok (Indonesië)> Komodo (Indonesië)> 2 dagen Benoa

(Bali, Indonesië)> Port Kelang (Malaisië)> Penang (Maleisië)> Phuket (Thailand)> Singapore (Singapore)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Singapore en terug + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: Vanaf € 2.790 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 2.985 in een buitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Tokio (Japan)> Nagoya (Japan)> 2 dagen Kobe (Japan)> 2 dagen Matsuyama (Japan)> Busan (Zuid-Korea)> Kagoshima (Japan)> Beppu (Japan)> Tokio (Japan)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Tokio en terug + transfers + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIjSPrijs p.p.: Vanaf € 2.760 in een binnenkajuit. Prijs p.p.: Vanaf € 3.039 in een buitenkajuit.

22 dagen / Voyager ••••17 januari 2014

12 dagen / Sun Princess••••

26 april 2013

15 dagen / Sun Princess••••

5 mei 2013

21 dagen / Millenium•••••

18 november 2013

17 dagen / Millenium•••••

4, 18 januari 2014

15 dagen / Silver Shadow••••••

17 oktober 2013

12 dagen / Sun Princess••••

26 mei 2013

77

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

RO

ISIè

RE

S m

AR

ITIm

ES

oriental odySSey: Van hong Kong naar toKyo

gouden weeK

FeStiValS in Japan

aZië & auStralië

parelS Van ZuidooSt-aZië

Japan en China

‘onSen in Japan’: VulKaniSChe bronnen

GROUPCRUISE

ALL IN SMALLSHIPLUXE

PRIjSPrijs p.p.: Vanaf € 5.535 in een Vista suite.

NIEUW

NIEUW

ZEE

cR

UIS

ES

| VER

RE O

OST

EN, A

UST

RALI

Ë EN

NIE

UW

-ZEE

LAN

D |

Page 78: Cruises catalogus 2013

INDISCHE OCEAAN EN AFRIKA

| MOYEN-ORIENT |

Maldiven

78

23 dagen / Costa NeoRomantica••••

27 januari 2013

48 dagen / Costa NeoRomantica••••

5 december 2013

Van Singapore tot MauritiuS Van auStralië naar italië

VAARROUTE> Brussel> Singapore (Singapore)> Port Kelang (voor Kuala

Lumpur, Maleisië)> Langkawi (Maleisië)> Phuket (Thailand)> Colombo (Sri Lanka)> Cochin (India)> Malé (Maldiven)> Mahé (Seychellen)> Port-Louis (Mauritius)> Brussel

VAARROUTE> Brussel> Sydney (Australië)> Melbourne (Australië)> Perth (Australië)> Port-Louis (Mauritius)> St-Denis (Réunion)> Maputo (Mozambique)> Richards Bay (Zuid-Afrika)> Durban (Zuid-Afrika)> Kaapstad (Zuid-Afrika)> Walvisbaai (Namibië)> Saint Hélène (Verenigd Koninkrijk)> Dakar (Senegal)> Tenerife

(Canarische Eilanden, Spanje)> Funchal (Madeira, Portugal)> Málaga (Spanje)> Marseille (Frankrijk)> Savona (Italië)

INBEGREPENVlucht Brussel-Singapore met tussenstop of TGV Brussel-Parijs en vlucht Parijs-Singapore + vlucht Port-Louis-Brussel met tussenstop of vlucht Port-Louis-Parijs en TGV Parijs-Brussel + transfers + cruise in volpension + luchthaven en –haventaksen.

INBEGREPENVlucht Brussel-Sydney met tussenstop of TGV

Brussel-Parijs en vlucht Parijs-Sydney + transfer + cruise in volpension + luchthaven en –haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 5.790 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Brochureprijs vanaf € 7.680Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 7.260 in een tweepersoonsbuitenkajuit.Brochureprijs vanaf € 9.780

PRIJSPrijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 3.090 in een tweepersoonsbinnenkajuit.Prijs p.p.: PrimaPrice vanaf € 3.790 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

Madagaskar

BARCREDIT

BARCREDIT

| INDISCHE OCEAAN EN AFRIKA |

Page 79: Cruises catalogus 2013

Kuala Lumpur

79

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

RO

ISIè

RE

S M

AR

ITIM

ES

CR

OIS

IèR

ES

MA

RIT

IME

S

Seychellen

VAARROUTE> Brussel> Port Louis (Mauritius)> Nosy Boroha (Madagaskar)> Nosy Nato (Madagaskar)> Nosy Be (Madagaskar)> Nosy Lakandava (Madagaskar)> Nosy Hara (Madagaskar)> Mahajanga (Madagaskar)> Morondova (Madagaskar)> Toliara (Madagaskar)> Richard’s Bay (Zuid-Afrika)> Mossel Bay (Zuid-Afrika)> Kaapstad (Zuid-Afrika)> Brussel

VAARROUTE> Brussel> Kaapstad (Zuid-Afrika)> 2 dagen Walvisbaai (Namibië)> Port Elizabeth (Zuid-Afrika)> East Londen (Zuid-Afrika)> Durban (Zuid-Afrika)> 2 dagen Richards Bay (Zuid-Afrika)> Mosselbaai (Zuid-Afrika)> 2 dagen Kaapstad (Zuid-Afrika)> Brussel

INBEGREPENVluchten Brussel-Kaapstad en terug + 1 nacht in Kaapstad + transfers voor de cruise + cruise in All Inclusive + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 7.335 in een buitenkajuit suite.

19 dagen / MS BREMEN•••••

30 november 2013

17 dagen / Silver Wind••••••

20 december 2013

ONTDEKKING VAN MADAGASKAR: EEN PARADIJS OP DE WERELD

Zuid-afrika

LUXE

NIEUWNIEUW

ALL IN SMALLSHIPLUXE

ZEE

CR

UIS

ES

| IN

DIS

CH

E O

CE

AA

N E

N A

FRIK

A |

INBEGREPENVlucht Brussel-Port Louis met tussenstop

+ vlucht Kaapstad-Brussel met tussenstop + transfers + cruise in volpension + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs in voorbereiding.

Page 80: Cruises catalogus 2013

EXPEDITIES

| EXPEDITIES EN ROND DE WERELD |

Alaska

80

22 dagen / MS Bremen•••••

Februari 2015

LUXEALL IN SMALLSHIP

AntArcticA met de Zuidpoolcirkel

FAlklAnd & AntArcticAHet wonder van het leven in het land van ijs! Stap mee aan boord van het luxueuze expeditieschip MS Bremen en maak van dichtbij kennis met een prachtig stuk ongerepte, maar kwetsbare natuur. Op deze expeditie volgt u de sporen van ontdekkingsreizigers en avonturiers en wordt koers gezet naar gebieden waar maar weinig mensen ooit kwamen – de Antarctische Cirkel. Een reis door de wereld van spectaculaire landschappen van ijs en gletsjers is bijzonder indrukwekkend tijdens de korte zomer, omdat dit de periode is dat pinguïns, zeehonden en zeeolifanten druk bezig zijn met hun jongen. Een 'once in a lifetime experience'.

PROGRAMMA EN PRIJZEN IN VOORBEREIDING

VAARROUTE> Ushuaia> Port Stanley> Westpoint Island> Drake Passage> 4 dagen Antarctica> Drake Passage> Ushuaia

INBEGREPENCruise in All Inclusive + alle excursies met gidsen + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 10.499 en buitenkajuit suite.

13 dagen / Silver Explorer •••••

22 december 2013NIEUW

Page 81: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Savona (Italië)> Frankrijk> Spanje> Madeira> Antillen> Colombië> Costa Rica> Panamakanaal> Mexico> Verenigde Staten (Californië)> Hawai> Samoa> Nieuw-Zeeland> Australië> Singapore> Maleisië> Thailand> Sri Lanka> India> Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi, Dubai)> Oman> Egypte> Italië > Savona (Italië)

99 dagen / Costa Deliziosa•••••6 januari 2014

Rond de WeReld

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

Ro

isiè

Re

s m

aR

itim

es

INBEGREPENCruise in volpension + dranken tijdens de maaltijden + een selectie van 15 excursies + haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Dagprijs vanaf € 10.870 in een tweepersoonsbinnenkajuit. Prijs p.p.: Dagprijs vanaf € 12.320 € in een tweepersoonsbuitenkajuit.

81

India Sydney - Australië

Zee

cR

Uis

es

| eX

Ped

itie

s e

n R

on

d d

e W

eR

eld

|

BARCREDIT

Page 82: Cruises catalogus 2013

| MOYEN-ORIENT |

82

| EXCLUSIEVE RIVIERCRUISES |

S cheep in voor één van onze 'exclusieve all Ways riviercruises' en beleef een onvergetelijke cruise in goed gezelschap.

bij all Ways is uW cruise in de beste handen. all Ways staat al vele jaren garant voor kWaliteit, ervaring en betrouWbaarheid.

bij onze exclusieve riviercruises draait alles rond onze klanten. geïnspireerd door onze klanten bieden Wij al jarenlang de beste cruise-ervaring. u kan genieten van de mooiste routes met boeiende excursies, luxeschepen met een gepersonaliseerde service, de beste animatie en voordrachten. omdat Wij de schepen telkens in eigen beheer hebben, kunnen Wij dit alles aanbieden tegen de beste prijs-kWaliteitverhouding. ervaar het zelf en laat u ook inspireren!

voor 2013 bieden Wij u een gevarieerd aanbod. dankzij onze riviercruises kan u onder meer ontdekken: de landen van centraal-europa langs de donau met steden als Wenen, boedapest, bratislava …, de dourovallei in portugal tot salamanca, de guadalquivir in andalusië, de seine, de gironde en de rhône in frankrijk of dichter bij huis, de romantische rijn- en moezelvallei en ten slotte de natuurlijke schoonheid van nederland. u ontdekt het mooiste van elk land op een uiterst comfortabele manier!

Bij onze excluSieve riviercruiSeS staan onze klanten centraal!

“ Onze klanten appreciëren enorm de gemoedelijkheid aan boord”

Page 83: Cruises catalogus 2013

83

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

RO

ISIè

RE

S M

aR

ITIM

ES

CR

OIS

IèR

ES

Ma

RIT

IME

S E

XC

LU

SIE

VE

RIV

IER

CR

UIS

ES

| ON

ZE T

RO

EV

EN

|

SERVICE MET EEN GLIMLACH

THUISGEVOEL AAN BOORD

PaKKETPRIJZEN

W at opvalt, zijn de vele 'repeaters' aan boord van de All Ways cruises.

Vele van onze klanten hebben reeds de ongeëvenaarde service aan boord van een cruiseschip ervaren. Maar bij All Ways komt daarbij nog eens de vriendelijkheid en bekwaamheid van ons All Ways team, wellicht dé grootste troef van onze cruises!

attent en hartelijk perSoneel aan Boord U zal zien: tijdens uw cruise zijn altijd helpende handen nooit ver weg want het personeel heeft maar één oprechte wens: u behagen! Dat geldt zowel voor het cabinepersoneel dat uw kajuit netjes houdt, de kelners in het restaurant die u steeds met de glimlach op uw wenken bedienen als voor het personeel aan de receptie of de bagagedragers die ervoor zorgen dat u zich niets van uw bagage moet aantrekken. Kortom, bij ons wordt u volledig in de watten gelegd!

nederlandstalige all WayS Begeleiding

All Ways beschikt over een professioneel en zeer ervaren tweetalig Belgisch team aan boord. Onze medewerkers zullen u gedurende de hele reis begeleiden en staan steeds met de glimlach te uwer beschikking.

dagelijkse informatie Dagelijks vindt u de 'All Ways Daily' in uw kajuit (het dagelijkse programma), in uw eigen taal. Zo blijft u op de hoogte zowel van het excursieprogramma als van alle activiteiten die de volgende dag aan boord doorgaan. Verder garanderen wij u dat u alle overige informatie zo veel mogelijk in uw eigen taal zal ontvangen. Onze begeleiders zorgen voor de vertaling van alle aankondigingen, menu’s en vertalen wat de gidsen tijdens de excursies vertellen enz. Kortom, zij doen er alles aan om de cruise voor u zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Ons vriendelijk en ervaren team en een vernieuwd gastsprekersprogramma zijn de belangrijkste redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor een

All Ways cruise. Onze klanten appreciëren enorm de gemoedelijkheid aan boord. Al vanaf het moment dat uw reis begint (per vliegtuig, trein of autocar) staan onze vriendelijke All Ways begeleiders klaar om u te verwelkomen en u met alle nodige zorgen te omringen. Zij dragen zeker ook bij tot de aangename sfeer aan boord.

individuele Service en oog voor detail

Aan boord kunt u genieten van een warm ontvangst en een bijna individuele service waarbij, in de mate van het mogelijke, rekening wordt gehouden met uw voorkeuren. Alles wordt in het werk gesteld om uw reis aangenaam en vlot te laten verlopen. Al snel zal u zich verbonden voelen met andere gelijkgestemden die ook op ontdekking willen gaan naar nieuwe landen en culturen. U kunt in alle rust genieten van tal van activiteiten. Ontspan met nieuwe vrienden in de rustige bar, geniet van de vele activiteiten zowel overdag als ’s avonds. Of geniet gewoonweg aan dek, in een luie ligstoel met een goed boek, terwijl prachtige landschappen voorbijglijden.

Omdat wij het schip volledig in eigen handen hebben, kunnen wij u de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden, steeds inclusief

vervoer vanuit België naar de inschepingshaven en terug. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

“ Bij All Ways geniet u van pakketprijzen, zonder verrassingen!”

“ De vriendelijkheid en bekwaamheid van ons All Ways team aan boord is waarschijnlijk dé grootste troef van onze cruises”

Page 84: Cruises catalogus 2013

“ Dagelijks kunt u op verkenning gaan, zonder steeds uw koffer te moeten in- en uitpakken!”

“ Geniet aan tafel terwijl de mooiste landschappen voorbijglijden”

| MOYEN-ORIENT |

84

| ONZE TROEVEN |

ONTdEK dE ZIEL VaN uw BEstEMMINGEN

GENIEtEN aaN TaFEL

W ij zijn er ons van bewust hoezeer onze klanten tijdens hun cruise de culinaire geneugten des levens weten te appreciëren. Niet alleen een uitstekende keuken maar ook gezelligheid

en sfeer zijn hierbij heel belangrijk. Geniet aan tafel terwijl de mooiste landschappen voorbijglijden!

volpension aan Boord Uw diner wordt opgediend in één enkele dienst, meestal à la carte. Op verschillende cruises zijn zelfs de dranken tijdens het diner (zie verder) inbegrepen. Ontbijt en lunch zijn vaak in buffetvorm.

Er wordt uiteraard ook rekening gehouden met uw opmerkingen: samen met vrienden, speciaal dieet enz.

kapiteinsavond en all WayS cocktail

Voor alle exclusieve All Ways cruises bieden wij onze klanten steeds een 'speciale All Ways cocktail' aan, het ideale moment om uw reisgenoten wat beter te leren kennen, reiservaringen uit te wisselen en gezellig na te praten!

Verder wordt bij de meeste afvaarten ook een galadiner van de kapitein georganiseerd.

zorgvuldig uitgekozen excurSieS Dagelijks kunt u op verkenning gaan, zonder steeds uw koffer te moeten in- en uitpakken. Ons gespecialiseerd team zorgt voor een mooi uitgebalanceerd excursieprogramma: zowel cultuur als natuur komen aan bod, alsook thema-excursies, al dan niet in samenspraak met onze gastsprekers aan boord.

niveau van de excurSieS Voor elke excursie vindt u in onze brochure 'Exclusieve All Ways riviercruises' de gedetailleerde uitleg, alsook een classificatie volgens moeilijkheidsgraad, die All Ways zelf toekent aan alle excursies.

Meestal staan ervaren Nederlandstalige lokale gidsen ter plaatse klaar om u te vergezellen en met kennis van zaken te woord te staan. Daar waar geen of niet voldoende Nederlandstalige gidsen beschikbaar zijn, vertalen onze All Ways begeleiders naar het Nederlands.

De excursies kunnen gegarandeerd worden vanaf minimaal 20 deelnemers. Alle excursies gaan door onder begeleiding van ervaren plaatselijke gidsen.

Page 85: Cruises catalogus 2013

GEsPECIALIsEERDE VOORdRaCHTGEVERS

E én van de redenen waarom onze klanten een All Ways cruise kiezen, zijn onze gespecialiseerde voordrachtgevers. Alle voordrachtgevers zijn door ons

geselecteerd omwille van de expertise en passie waarmee ze over een gespecialiseerd onderwerp kunnen vertellen.

Afhankelijk van cruise tot cruise zijn dat historici, natuurwetenschappers, antropologen, voordrachtgevers die boeiend kunnen vertellen over lekker eten en wijn, muzikanten enz.

Verder in deze brochure vindt u een gedetailleerde beschrijving per cruise met de verschillende data en de naam van de gastspreker.

“ Nog een troef van onze exclusieve

All Ways cruises zijn onze gastsprekers

die hun passie met u willen delen!”ONtsPANNEND ENtERtAINMENt

EN INSPIRERENdE aCTIVITEITEN

Z owel overdag (tijdens het varen) als ’s avonds kunt u aan boord genieten van een brede waaier aan activiteiten, die kunnen verschillen van schip tot schip. Om u een idee

te geven: muzikale en folkloristische avonden met livemuziek, welkomstcocktail en –diner van de kapitein, galadiner van de kapitein, ochtendgymnastiek, quiz, schaaktornooi, bingo, bezoek aan de keuken enz.

Het is ook aangenaam vertoeven in de gezellige bar, waar u steeds een schitterend uitzicht heeft over de rivier. Zowel ’s avonds als overdag is het dé ontmoetingsplaats bij uitstek en de plaats waar de verschillende activiteiten gepland staan.

Doet u het liever wat rustiger aan, dan kunt u genieten in één van de ligzetels op het zonnedek. Vooral als het schip vaart, beleeft u op die manier een ideale cruise-ervaring!

“ En journée comme en soirée: profitez de toutes les activités à bord.”

85

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sC

RO

ISIè

RE

S M

aR

ITIM

ES

CR

OIS

IèR

ES

Ma

RIT

IME

S E

XC

LU

SIE

VE

RIV

IER

CR

UIS

ES

| ON

ZE T

RO

EV

EN

|

Page 86: Cruises catalogus 2013

MPS Rotterdam

DUNAJ, DUNA, DUNAV, DUNAREA of DUNAY. ZEs wooRDEN VooR ééN VAN DE gRootstE RiViEREN tER wERElD. DE DoNAU, DE gRotE boUlEVARD VAN DE EURopEsE gEschiEDENis, is mEt EEN lENgtE VAN 2.860 km, NA DE wolgA, DE lANgstE stRoom iN EURopA. VANAf hAAR bRoN iN hEt ZwARtE woUD tot AAN DE ZwARtE ZEE stRoomt DE DoNAU DooR oostENRiJk, sloVAkiJE EN hoNgARiJE. VERVolgENs woRDt DE DoNAU DE gRENsRiViER tUssEN kRoAtië EN sERVië EN tUssEN RoEmENië EN bUlgARiJE. oNtDEk tiJDENs DEZE cRUisEs hEt hARt VAN EURopA EN sNUif DE VERschillENDE sfEREN op VAN EEN UNiEk cUltUREEl ERfgoED AAN booRD VAN Uw lUxUEUZE 5-stERRENcRUisEschip EN tiJDENs DE boEiENDE ExcURsiEs!EEN pRofEssioNEEl NEDERlANDstAlig All wAYs tEAm ZAl U gEDURENDE DE VollEDigE cRUisE VERgEZEllEN EN ZoRgEN VooR EEN AANgENAmE sfEER.

ONZE TROEVEN  LuxEschip

 WijN iNbEgREpEN bij hET diNER TijdENs dE cRuisE

 REsERVEER 5 ExcuRsiEs Of mEER Op VOORhaNd EN ONTVaNg EEN kORTiNg VaN 25%

 hOOfdTELEfOON TijdENs dE ExcuRsiEs

DONAU ONZE VOORdRachTgEVERs/muZikaNTEN

patrick de groote(voor de cruise van 22 mei 2013)

patrick de groote behaal-de zijn diploma’s licentiaat in de geografie en doctor in de wetenschappen aan de KU Leuven. Hij was er as-sistent van 1979 tot 1986. Daarna docent geografie in verschillende scholen in België en adviseur Toerisme bij het ministerie van Cultuur. Hij is lid van verschillen-de nationale en internationale verenigingen en heeft deelgenomen aan meerdere internationale conferen-ties, studiereizen en diverse studieprojecten.

heidi en koen(voor de cruise van 21 augustus 2013) heidi en koen stu-deerden beide aan het Koninklijk Conservato-rium van Brussel maar zijn ook allebei ingenieur. Koen speelt piano. Heidi is mezzosopraan, speelt cello en accordeon. Het duo beschikt over een internationaal repertoire en zal aan boord een programma brengen dat bestaat uit een mix van klassieke en operettemuziek, Italiaanse liederen, Franse chansons en meezingers; en voor dansliefhebbers is er onze dansvloer!

michael serruys(voor de cruise van 1 sep-tember 2013) michael serruys geeft les en doet onderzoek aan de vak-groep geschiedenis van de VUB (Vrije Universiteit Brus-sel). Hij is gespecialiseerd in de (geo)politieke en econo-mische geschiedenis van de 18de eeuw, alsook in maritieme en adelsgeschiede-nis. De afgelopen jaren heeft hij verschillende inter-nationale publicaties op zijn naam gezet.

| MOYEN-ORIENT |

86

| DONAU |

Page 87: Cruises catalogus 2013

REisROuTE 8 dagen aan boord van Amadeus Diamond •••••

Van woensdag 22 tot woensdag 29 mei 2013

de Donauvallei. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: keizerlijk jachtslot hof. Daarna vertrekt het schip richting Hongarije.

bOEdapEsT (hONgaRijE)

Aankomst in Boedapest, de 'Koningin van de Donau' om 8.00. In de voormiddag, Excursie: stadsbezoek boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: hongaarse puszta. Na het avondmaal kunt u aan boord van uw schip genieten van een onvergetelijke nachtcruise langs de verlichte stad. Een zigeunerorkest en een Hongaarse folklore-groep begeleiden dit mooie schouwspel.

bOEdapEsT – EsZTERgOm (hONgaRijE)

In de voormiddag, Excursie: het levendige boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: donauknie en terugkeer aan boord in Esztergom.Deze avond heeft de kapitein het genoe-gen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

bRussEL – müNchEN – passau (duiTsLaNd)

 ’s Morgens, afspraak op de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa naar München. Onthaal en transfer naar de haven in Passau. Vrije lunch en eventueel vrije tijd om wat rond te kuieren in het gezellige Passau. Rond 15.00: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 18.00. ’s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

WENEN (OOsTENRijk)

Het schip legt aan in Wenen van 13.00 tot middernacht. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Paleis Schönbrunn. In de namiddag, Excursie: stadsbezoek Wenen.’s Avonds, Excursie: avondexcursie Wenen.

bRaTisLaVa (sLOVakijE)

Aankomst in Bratislava van 8.00 tot 18.30.In de voormiddag, Excursie: stadsbezoek bratislava, één van de gekendste steden in

WENEN (OOsTENRijk)

Aanmeren in Wenen van 12.30 tot 23.00. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: bezoek schönbrunn. ‘s Avonds kunt u genieten van een prach-tig concert, Excursie: sound of Vienna.

mELk/EmmERsdORf – gREiN (OOsTENRijk)

In de voormiddag, aanmeren in Emmersdorf voor Excursie: schoonheden van de Wachau, met bezoek aan het prachtige Klooster van Melk. In de namiddag vaart het schip verder. Geniet van uw laatste namiddag aan boord! ’s Avonds, aanmeren in Grein van 18.00 tot 19.30, met vrije tijd.

passau (duiTsLaNd) – müNchEN – bRussEL

Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van München (vrije lunch) en terug naar Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa.

dag 2

dag 1

dag 3

dag 4

dag 5

dag 7

dag 8

dag 6

De DONAU tOt BOeDAPeSt

Donau

87

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

RO

IsIè

RE

s M

AR

ITIM

Es

cR

OIs

IèR

Es

MA

RIT

IME

s E

Xc

LU

sIE

VE

RIV

IER

cR

UIs

Es

| DO

NA

U |

HoogtepuntenWenen en

ScHönbrunn

bratiSlava

boedapeSt en de donauknie

klooSter van Melk

Page 88: Cruises catalogus 2013

REisROuTE12 dagen aan boord van Amadeus Diamond •••••

Van woensdag 21 augustus tot zondag 1 september 2013

WENEN (OOsTENRijk)

Na het ontbijt, mogelijkheid tot deelname aan Excursie: bezoek schönbrunn. Rond 13.00 verlaat het schip de haven van Wenen, richting Boedapest. De mooie landschappen glijden aan u voorbij terwijl u geniet op het zonnedek of in de Panoramabar.

bOEdapEsT (hONgaRijE)

Aanmeren in Boedapest van 08.30 tot 22.00. In de voormiddag, Excursie: stadsbezoek boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, vrije tijd om deze Koningin van de Donau verder te verkennen: een bezoek aan het Museum voor Schone Kun-sten, shopping enz. Of u kunt deelnemen aan Excursie: kasteel godollo. Na het avondmaal kunt u aan boord van uw schip genieten van een onvergetelijke nachtcruise langs de verlichte stad. Een zigeunerorkest en een Hongaarse folklore-groep begeleiden dit mooie schouwspel.

kaLOcsa – fajsZ (hONgaRijE)

Het schip legt aan in Kalocsa van 07.00 tot 13.00. In de voormiddag, Excursie: kalocsa. Vertrek rond de middag richting Belgrado.

bELgRadO (sERVië)

’s Morgens omstreeks 07.30 aankomst in Belgrado, hoofdstad van de Servische Republiek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan Excursie: stadsbezoek belgrado. Lunch aan boord. Vrije namiddag of deelname aan Excursie: Topola en Oplenac. Na het diner mogelijkheid tot deelname aan Excursie: avondexcursie skadarlija. Omstreeks 23.00 vertrekt het schip richting Bulgarije.

bELgië – WüRZbuRg (duiTsLaNd)

 ’s Morgens, vertrek per luxeautocar vanuit België. Onderweg zijn er enkele stops voorzien. Vrije lunch. Mogelijkheid om per vliegtuig te vertrekken op 22/08, mits toeslag. In de late namiddag, aankomst in de historische stad Würzburg. Diner en overnachting in 4* hotel.

WüRZbuRg – passau (duiTsLaNd)

Na het ontbijt in het hotel, vertrek van de autocars richting Passau, onderweg vrije lunch. In de namiddag, aankomst in Passau. Rond 16.00, inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 18.00. ’s Avonds, welkomstcocktail en -diner. passau – WENEN (OOsTENRijk)

Het schip legt aan in Wenen om 13.00. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Paleis Schön-brunn. In de namiddag, Excursie: stads-bezoek Wenen. ’s Avonds kunt u genieten van een prach-tig concert, Excursie: sound of Vienna of Excursie: avondexcursie Wenen.

iRON gaTE

Vandaag ontdekt u één van de hoogtepunten van uw cruise, de Cataract Stretch (130 km lang), de Donau die zich een weg heeft gebaand door het Karpatengebergte. De IJzeren Poort vormt de scheiding met het Balkangebergte. Geniet vanop het zonnedek van het schilderachtige landschap of neem deel aan één van de activiteiten aan boord.

sVisTOV – ROussE (buLgaRijE)

Het schip meert om 07.30 aan in de Bul-gaarse stad Svistov. Na het ontbijt, vertrek van Excursie: Veliko Tarnovo. Onder-tussen vaart het schip verder tot Rousse, waar u terug aan boord gaat. Lunch aan boord. In de namiddag, mogelijkheid tot Excursie: stadsbezoek Rousse.

ROussE (buLgaRijE) – giuRgiu – OLTENiTa (ROEmENië)

’s Morgens vroeg, varen naar Giurgiu, aankomst omstreeks 07.00. Volledige dag Excursie: stadsbezoek boekarest (lunch inbegrepen). Terug aan boord in Oltenita en vertrek rond 17.00. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

ZWaRTE ZEE – saiNT ghEORghE (ROEmENië)

Varen tot Saint Gheorghe aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers: strandwandeling langs de kust van de Zwarte Zee.

hiRsOVa – bOEkaREsT (ROEmENië) – bRussEL

Ontscheping na een laat ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Boekarest (vrije lunch). Terugvlucht vanuit Boekarest naar Brussel.

dag 2

dag 1

dag 3

dag 4

dag 5

dag 8

dag 9

dag 10

dag 11

dag 12

dag 6

dag 7

Passau

De DONAU tOt De ZWARte Zee

| DONAU |

88

| DONAU |

MPS Rotterdam

HoogtepuntenWenen en ScHönbrunn

boedapeSt

belgrado

de WereldberoeMde iron gate

boekareSt

ZWarte Zee

Page 89: Cruises catalogus 2013

REisROuTE11 dagen aan boord van Amadeus Diamond •••••

Van zondag 1 september tot woensdag 11 september 2013

Karpatengebergte. De IJzeren Poort vormt de scheiding met het Balkangebergte. Geniet vanop het zonnedek van het schilderachtige landschap of neem deel aan één van de activiteiten aan boord.

bELgRadO (sERVië)

’s Morgens omstreeks 08.00 aankomst in Belgrado, hoofdstad van de Servische Republiek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan Excursie: stadsbezoek belgrado. Lunch aan boord. Omstreeks 14.00 vertrekt het schip richting Hongarije.

mOhacs – kaLOcsa (hONgaRijE)

Het schip legt aan in Mohacs rond 13.00. Hier start Excursie: kalocsa. U gaat terug aan boord in Kalocsa, waar het schip ver-trekt omstreeks 20.30.

bOEdapEsT – EsZTERgOm (hONgaRijE)

Aankomst in Boedapest, de Koningin van de Donau omstreeks 08.00. In de voormid-dag, Excursie: stadsbezoek boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: donauknie. De passagiers die niet deelnemen aan deze excursie varen van Boedapest naar Esztergom en genieten onderweg van een prachtig landschap: de Hongaarse Wachau. Wie deelneemt aan de excursie, gaat in Esztergom terug aan boord. ’s Avonds vertrekt het schip richting Wenen om 19.00. Deze avond heeft de kapitein het genoe-gen zijn gasten uit te nodigen voor een

bRussEL – bOEkaREsT – hiRsOVa (ROEmENië)

 ’s Morgens, afspraak op de luchthaven van Brussel Nationaal. Heenvlucht vanuit Brussel naar Boekarest. Onthaal en trans-fer naar de haven van Hirsova. Vrije lunch. Inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 20.00. ’s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

ZWaRTE ZEE – saiNT ghEORghE (ROEmENië)

Varen tot Saint Gheorghe aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers: strandwandeling langs de kust van de Zwarte Zee.

chiuciu – giuRgiu (ROEmENië) – ROussE (buLgaRijE)

‘s Morgens aankomst in Chiuciu rond 9.00. Volledige dag Excursie: stadsbezoek boekarest (lunch inbegrepen). Terug aan boord in Giurgiu. Afvaart om 19.00 en aankomst in Rousse om 20.00.

ROussE – sVisTOV (buLgaRijE)

Na het ontbijt, vertrek van Excursie: Ve-liko Tarnovo (lunch inbegrepen). Na de excursie gaat u terug aan boord in het Roemeense Svistov. Vertrek van het schip omstreeks 15.30.

iRON gaTE

Vandaag ontdekt u één van de hoogtepunten van uw cruise, de Cataract Stretch (130 km lang), de Donau die zich een weg heeft gebaand door het

galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

WENEN (OOsTENRijk)

Het schip legt aan in Wenen om 13.00. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Paleis Schönbrunn. In de namiddag, Excursie: stadsbezoek Wenen. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtig concert, Excursie: sound of Vienna of van Excursie: avondexcur-sie Wenen. ’s Avonds laat vertrekt het schip uit Wenen.

EmmERsdORf (OOsTENRijk)

Aankomst in Emmersdorf om 09.00. Na het ontbijt, mogelijkheid tot deel-name aan Excursie: schoonheden van de Wachau, met bezoek aan het prachtige Klooster van Melk.Vertrek van het schip rond de middag.

passau (duiTsLaNd) – bELgië

Ontscheping na het ontbijt. Terugkeer per luxeautocar naar België. Aankomst ’s avonds. Onderweg worden een aantal stops voorzien. Vrije lunch en avond-maal. Mogelijkheid om per vliegtuig terug te keren mits toeslag.

dag 2

dag 1

dag 3

dag 4

dag 5

dag 8

dag 9

dag 10

dag 11

dag 6

dag 7

Iron Gate

De DONAU tOt De ZWARte Zee

89

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

RO

IsIè

RE

s M

AR

ITIM

Es

cR

OIs

IèR

Es

MA

RIT

IME

s E

Xc

LU

sIE

VE

RIV

IER

cR

UIs

Es

| DO

NA

U |

HoogtepuntenZWarte Zee

boekareSt

de WereldberoeMde

iron gate

belgrado – kalocSa – boedapeSt

Wenen

klooSter

van Melk

Page 90: Cruises catalogus 2013

UW scHIP: AMADEUs DIAMOND ● ● ● ● ●

Dit prachtige 5● riviercruiseschip van de Oostenrijkse rederij Lüftner-cruises is in de vaart sinds 2009. Het

beschikt over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk een drijvend luxehotel! De kajuiten zijn ruim met veel licht (de meeste hebben grote panoramische schuiframen) en bieden een prachtig uitzicht over de rivier.

Alle kajuiten, verdeeld over 3 dekken, zijn bijzonder ruim, allemaal even groot (15 m²) en beschikken over douche, toilet, airconditioning, kleurentelevisie, haardroger

en kluis. De Suites zijn zeer ruim (22 m²) en beschikken over een bad/douche en extra zithoek met minibar. Alle bedden zijn 2 benedenbedden die ook samen kunnen worden gezet. Er zijn ook 2 single kajuiten met een oppervlakte van 10 m². Alle kajuiten op het Mozart- en Strauss-dek beschikken over grote panoramische schuiframen; de ramen op het Haydn-dek zijn iets kleiner.

Terwijl u geniet van de uitstekend verzorgde maaltijden in het bijzonder gezellige panoramische restaurant, glijden de

mooiste landschappen aan u voorbij.

Verder is er de Club Amadeus met bibliotheek, winkel, fitnessruimte en kapper.

In de Panorama Bar kunt u overdag genieten van het mooie uitzicht, ’s avonds van mooie livemuziek of de speciale muzikale avonden en andere activiteiten.

Ook het zonnedek nodigt uit om heerlijk te relaxen in de ligzetels of aan de gezellige bar.

| MOYEN-ORIENT |

90

| DONAU |

2

HAYDN-DECK

SUNDECK

STRAUSS-DECK

4 1 3

1011

12

234 232 230 228 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204 202

231 229 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 205 203 201

MOZART-DECK

9 7 8312330 328 326 324 322 320 318 316 314 304 302

331 329 327 325 323 321 319 317 315 311 303 301

310 308

309 307 305

306

5 6

14

13

110112 108 106 104 102

109111 107 105 103 101

15

Page 91: Cruises catalogus 2013

inbegrepen:

 De Donau tot Boedapest: rechtstreekse lijnvlucht Brussel - München en terug De Donau tot de Zwarte Zee 12 dagen: heenreis per luxeautocar België

– Würzburg – Passau, terugvlucht Boekarest – Brussel De Donau tot de Zwarte Zee 11 dagen: heenvlucht Brussel – Boekarest,

terugreis per luxeautocar Passau – België  Wat betreft programma 'De Donau tot de Zwarte Zee 12 dagen':

overnachting in Würzburg in 4**** hotel in halfpension  alle transfers zoals vermeld in het programma  cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet,

lunch, middagthee (als het schip vaart), diner, middernachtsnack  wijn gratis aangeboden door All Ways bij het diner tijdens de cruise  welkomstcocktail en -diner  galadiner van de kapitein  muzikale en folkloristische animatie aan boord  All Ways cocktail  gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding  Nederlandstalige voordrachten of musikanten aan boord  hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te

begrijpen, aangeboden door All Ways  bagagedragers voor de cruise en de hotels   haven- en luchthaventaksen (gekend op 01/06/2012) btw

niet inbegrepen:

 alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven  dranken (uitgezonderd wijn tijdens diner)  excursies fooien aan boord (tussen € 7 en € 9 p.p., per dag), in de hotels en voor

de chauffeurs en plaatselijke gidsen eventuele brandstoftoeslagen na 01/06/2012  verzekeringen

MOGELIJKHEID OM DE AUTOCAR TE VERVANGEN DOOR EEN VLUCHT, MITS TOESLAG (ONDER VOORBEHOUD VAN BESCHIKBAARHEID): PROGRAMMA DE DONAU TOT DE ZWARTE ZEE 12 DAGEN: € 190 p.p., heenvlucht op 22/08. Brussel - München met rechtstreekse Lufthansavlucht. Transfer luchthaven - schip in Passau inbegrepen en hotelovernachting in halfpension in Würzburg in mindering gebracht.

PROGRAMMA DE DONAU TOT DE ZWARTE ZEE 11 DAGEN: € 290 p.p., terugvlucht op 11/09.München - Brussel met rechtstreekse Lufthansavlucht. Transfer schip in Passau - luchthaven inbegrepen.

91

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

RO

IsIè

RE

s M

AR

ITIM

Es

cR

OIs

IèR

Es

MA

RIT

IME

s E

Xc

LU

sIE

VE

RIV

IER

cR

UIs

Es

| DO

NA

U |

priJS in € p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuit.aMadeuS diaMond•••••

22/05/2013(8 dagen)

21/08/2013(12 dagen)

01/09/2013(11 dagen)

HaYdn-dek:

Kajuit met 2 lage bedden achteraan, CAT. C4 1.290 1.890 1.790

Kajuit met 2 lage bedden midden, CAT. C1 1.380 1.990 1.890

Kajuit met 1 bed achteraan (single), CAT. CEK 2.070 2.985 2.835

StrauSS-dek: groot panoramisch schuifraam

Kajuit met 2 lage bedden, CAT. B1 1.520 2.195 2.095

MoZart-dek: groot panoramisch schuifraam

Kajuit met 2 lage bedden, CAT. A1 1.690 2.460 2.360

Suite met 2 lage bedden, CAT. SUITE 1.990 2.890 2.790

SINGLE TOESLAG

(2 pers. kajuit voor alleengebruik, beperkt aantal kajuiten en steeds op aanvraag) + 60% + 60% + 60%

Page 92: Cruises catalogus 2013

Dourovallei

DOURO

ONZE TROEVEN  LuxEschip

WijN iNbEgREpEN bij hET diNER TijdENs dE cRuisE

 REsERVEER uW ExcuRsiEs Op VOORhaNd EN ONTVaNg EEN kORTiNg VaN 10%

 WaT bETREfT dE VERTREkdaTa 28/09 EN 12/10 (spEciaLE dRuiVENpLukcRuisEs): ExTRa iNbEgREpEN ExcuRsiE VaN EEN VOLLEdigE dag NaaR hET pRachTigE WijNLaNdgOEd VaN aVEssada EN bEZOEk aaN hET piTTOREskE dORpjE faVaiOs

 MOgELijkhEid TOT VERLENgiNg Na dE cRuisE iN pORTO

ONZE MuZikaNTEN

Fadoavond met Marla amastor

Speciaal voor onze klanten

organiseren wij een

Fadovoorstelling aan boord van

de Douro Cruiser. De Portugese

Fadozangeres Marla Amastor zal

samen met 2 muzikanten aan boord komen om u

een onvergetelijke avond te bezorgen.

Marla Amastor begon haar carrière in 2007 in

Fadorestaurants, Fadohuizen, auditoria en theaters.

Samen met Manuel Reis en Mario Henriques startte

ze een traditioneel Fadoproject, waarbij ze originele

Fado’s uit het werk van de belangrijkste namen van

de Portugese poëzie gebruikt.

Dit project doet de traditionele Fadotavernes

heropleven en Maria Amastor geeft een

persoonlijke 'touch' aan de expressie en interpretatie

van elk thema.

| MOYEN-ORIENT |

92

| DOURO |

Laat u betoveren door de cuLtureLe en LandschappeLijke rijkdom van de dourovaLLei. de douro baant zich een weg door ruwe en romantische Landschappen in het noorden van portugaL, om zich in porto in de atLantische oceaan te storten.

hier staat de wieg van de beroemde portwijn. de enige echte porto is afkomstig uit de streek 'pais do vinho', het Land van de wijn.

wat Landschap, authenticiteit en cuLtuur betreffen, is deze cruise een ware voLtreffer. excursies, foLkLore, typische maaLtijden … dit aLLes kunt u ontdekken tijdens deze riviercruise.

bij het aanmeren kunt u ofweL deeLnemen aan facuLtatieve excursies, ofweL individueeL de charmes van de steden ontdekken.

voor de Liefhebbers is een individueLe verLenging na de cruise mogeLijk van 2 extra nachten in hoteL pestana porto of het schitterende hoteL the yeatman in het centrum van porto. voor wie de voorkeur geeft aan een verbLijfshoteL, steLLen wij ook een 4-daagspakket voor in de mooie pousada paLacio do freixo. deze verLengingen zijn steeds op aanvraag.

Hoogtepunten

porto

guimaraes

mateus

Lamego

saLamanca

casteLo rodrigo

La nouvelle photo fournie via Swyp a une résolution insuffisante

Page 93: Cruises catalogus 2013

(*) WineWise biedt wijnopleidingen en -entertrainment aan, van initiatie tot topniveau. Zowel professionelen uit de wijnhandel en horeca als gedreven wijnliefhebbers vinden hun gading bij WineWise.

ONZE VOORdRachTgEVERs uw wijnspecialist aan boord! bij elk van deze afvaarten zal een gedreven wijnspecialist u tijdens de cruise vergezellen. u kunt steeds bij hem terecht met al uw vragen! hij of zij zal u tijdens de cruise meer uitleg geven over de port- en dourowijnen. Er wordt ook een wijnproeverij georganiseerd voor de geïnteresseerden.

DE DOURO in PORtUgal MEt SalaManCa (SPanjE)

REisROuTE8 dagen aan boord van Douro Cruiser ••••Van zaterdag 8 juni tot zaterdag 15 juni 2013

Van zaterdag 13 juli tot zaterdag 20 juli 2013

Van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus 2013

Van zaterdag 7 september tot zaterdag 14 september 2013

93

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

RO

IsIè

RE

s M

aR

ITIM

Es

cR

OIs

IèR

Es

Ma

RIT

IME

s E

Xc

LU

sIE

VE

RIV

IER

cR

UIs

Es

| DO

UR

O |

dag 2

dag 3

dag 4

bRussEL – pORTO

Afspraak in de luchthaven in de voormiddag. Vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Porto. Aankomst in Porto, onthaal en transfer naar het centrum. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met deze fascinerende stad. Inscheping aan boord van Douro Cruiser om 16.00, welkomstcocktail en -diner aan boord.

pORTO – biTETOs

In de voormiddag: ofwel vrije tijd om Porto individueel te bezoeken of deelname aan Excursie: bezoek aan guimarães. Lunch aan boord en vertrek van het schip rond 15.00, met aankomst in Bitetos rond 18.30. ’s Avonds kunt u genieten van een typisch diner in de Abdij van Alpendurada. Geniet van een gezellige avond in deze betoverende omgeving!

biTETOs – REgua

’s Morgens vertrekt het schip richting Regua. Geniet de volledige voormiddag aan boord van uw 'drijvend hotel' met lekker ontbijt terwijl de indrukwekkende landschappen aan u voorbijglijden. Lunch aan boord. Rond de middag, aankomst in Peso da Regua, in het hart van de portwijnstreek. In de namiddag, Excursie: bezoek aan het paleis en de tuinen van Mateus. ’s Avonds diner aan boord en een Portugese folkloreshow.

REgua – piNhaO – VEga TERRON (spaNjE)

In de voormiddag, Excursie: bezoek aan Lamego, de meest historische stad van de dourovallei. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed, met wijnproeverij. Ondertussen vaart het schip verder tot Pinhao, waar u terug aan boord gaat van uw schip. Lunch aan boord. Rond de middag vertrekt het schip naar Vega Terron. Rest van de dag: varen op de Douro. Genieten op het zonnedek en varen door de spectaculaire sluizen. Aankomst in Vega Terron rond 18.30. ‘s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

VEga TERRON (spaNjE) – saLaMaNca (spaNjE) – baRca d’aLVa

Na het ontbijt, vertrek naar Salamanca voor Excursie: bezoek aan de historische sites in salamanca met typische Spaanse lunch en flamencoshow. In de late namiddag, terugkeer naar het schip in Barca d’Alva. ’s Avonds, barbecue op het dek aan boord (indien het weer het toelaat).

baRca d’aLVa – piNhaO

In de voormiddag Excursie: bezoek aan castelo Rodrigo. Lunch aan boord. Via de Valeira-sluis komen we in de vooravond aan in Pinhao. ’s Avonds, diner in het prachtige wijnlandgoed in Avessada tussen de wijngaarden.

piNhaO – pORTO

Vertrek van het schip ’s morgens vroeg naar Porto met aankomst omstreeks 14.00. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: bezoek aan porto. ’s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

pORTO – bRussEL

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Brussel.

dag 1

dag 6

dag 8

dag 5

dag 7

anne-Marie de Neef (voor de cruise van 8 juni 2013 en 12 oktober 2013)

WineWise (*) trainer anne-Marie de Neef is een gedreven 'wijndame' met een brede culturele bagage. Zij

heeft jaren les gegeven als docente chemie en is tot op vandaag actief binnen de Cercle d’Oenologie en andere wijnclubs. Dankzij haar opleiding bij WineWise vertelt ze met kennis van zaken en passie en wil ze haar wijnkennis delen met iedereen die graag een glaasje wijn drinkt.

patrick dellaert (voor de cruise van 13 juli 2013)

WineWise (*) trainer patrick dellaert werd in 1955 geboren in New York. Als Maître Sommelier en zaakvoerder van Winebridges te

Rijmenam, begeleidt hij mensen graag bij de keuze en appreciatie van wijnen en champagnes. Jaren-lange ervaring, uitgebouwd tijdens zijn carrière in verschillende wijnbedrijven in België, alsook zijn ver-dere opleiding bij WineWise, stellen hem in staat om dat met kennis van zaken te doen. Bij Patrick kunt u terecht met al uw vragen over wijn.

Luc Wieme (voor de cruise van 24 augustus 2013)Luc Wieme is romanist van vorming en 'italofiel', en koestert al meer dan twintig jaar een passie voor wijn.

Hij behaalde het diploma van sommelier-conseil aan de Université du Vin in Suze-la-Rousse (Rhône) en is voorzitter van de Commanderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Commandeur van de Baronie Gent van de Costes du Rhône en erelid van de Gentse Wijnmetersgilde. Voor hem is goede wijn veel meer dan een uniek terroirproduct, het is een culturele exponent die mensen bij elkaar brengt en zo gezelligheid en vriendschap genereert.

kris Van de sompel (voor de cruise van 7 september 2013) kris Van de sompel is maître-sommelier, wijnconsulent en proever op de meest prestigieuze

wijnwedstrijden wereldwijd. Hij organiseert ook heel wat wijnevenementen en schrijft ook geregeld bijdragen over wijn in verschillende vakbladen.

bruno Van geyseghem(voor de cruise van van 28 september 2013) Als Burgerlijk Ingenieur werkt bruno Van geyseghem sinds 1985 bij IBM. Daarnaast heeft

hij ook een lange carrière achter de rug in het wijngebeuren. Om zijn passie zoveel mogelijk met anderen te kunnen delen, richtte hij zijn eigen ‘wijnschool’ op. Als gespecialiseerd journalist reisde hij Europa rond. Tevens is hij ook wijnproever bij verschillende internationale wijnwedstrijden.

Page 94: Cruises catalogus 2013

DE DOURO in PORtUgal MEt SalaManCa (SPanjE)

REisROuTEDRUivEnPlUkCRUiSES 8 dagen aan boord van Douro Cruiser ••••

Van zaterdag 28 september tot zaterdag 5 oktober 2013

Van zaterdag 12 oktober tot zaterdag 19 oktober 2013

| YEN-ORIENT |

94

| DOURO |

94

bRussEL – pORTO

Afspraak in de luchthaven in de voormiddag. Vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Porto. Aankomst in Porto, onthaal en transfer naar het centrum. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met deze fascinerende stad. Inscheping aan boord van Douro Cruiser om 16.00, welkomstcocktail en -diner aan boord.

pORTO – REgua – piNhaO

Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de volledige voormiddag aan boord van uw 'drijvend hotel' met lekker ontbijt terwijl de indrukwekkende landschappen aan u voorbijglijden. Aankomst in Regua rond de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: bezoek aan Lamego, de meest historische stad van de dourovallei. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed, met wijnproeverij. Ondertussen vaart het schip verder tot Pinhao, waar u terug aan boord gaat van uw schip. ’s Avonds, diner aan boord en een Portugese folkloreshow.

piNhaO – VEga TERRON

Vertrek vanuit Pinhao rond 08.00 ’s morgens met aankomst in Vega Terron

dag 2

dag 1

dag 3

rond 14.30. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: bezoek aan castelo Rodrigo. Deze avond, diner van de kapitein aan boord.

VEga TERRON (spaNjE) – saLaMaNca (spaNjE) – baRca d’aLVa

Na het ontbijt, vertrek naar Salamanca voor Excursie: bezoek aan de historische sites in salamanca met typische spaanse lunch en flamencoshow. In de late namiddag, terugkeer naar het schip in Barca d’Alva. ’s Avonds, barbecue op het dek aan boord (indien het weer het toelaat).

baRca d’aLVa – piNhaO

’s Morgens vertrek voor een volledige dag excursie (inbegrepen) naar het prachtige wijnlandgoed in Avessada. Deze excursie staat volledig in het teken van de wijnoogst. Tijdens de maanden september en oktober bruist deze regio van activiteit. U kunt meegenieten van deze mooie periode van het jaar. U kunt er het productieproces meebeleven, zelf druiven plukken, wijn proeven met de wijnspecialist van het domein enz. ‘s Middags kunt u genieten van een traditionele Douro-lunch ter plaatse

dag 4

dag 5

(dranken inbegrepen). Terug aan boord in Pinhao.

REgua – ENTRE Os RiOs

’s Morgens, aankomst in Peso da Regua, in het hart van de portwijnstreek. In de voormiddag, Excursie: bezoek aan het paleis en de tuinen van Mateus. Lunch aan boord. In de namiddag vaart het schip verder tot Entre os Rios met aankomst in de vroege avond. ’s Avonds kunt u genieten van een typisch diner in de Abdij van Alpendurada. Geniet van een gezellige avond in deze betoverende omgeving!

ENTRE Os RiOs – pORTO

Aankomst in Porto rond 09.30. In de voormiddag, Excursie: bezoek aan porto. Lunch aan boord. In de namiddag, ofwel vrije tijd om Porto individueel te bezoeken of deelname aan Excursie: bezoek aan guimarães. ’s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

pORTO – bRussEL

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Brussel.

dag 6

dag 7

dag 8

Page 95: Cruises catalogus 2013

95

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

No

s a

to

ut

sc

RO

IsIè

RE

s M

aR

ITIM

Es

cR

OIs

IèR

Es

Ma

RIT

IME

s E

Xc

LU

sIE

VE

RIV

IER

cR

UIs

Es

| DO

UR

O |

95

UW scHIP: DOURO cRUIsER •••• De Portugese rederij Douro Azul staat garant voor een

jarenlange traditie op de Douro. Dit recente schip biedt zijn passagiers 65 buitenkajuiten verdeeld over twee

dekken. Alle kajuiten zijn ruim en uitgerust met badkamer met douche/toilet en airconditioning. De kajuiten op het Bovendek beschikken over een privébalkon met schuiframen en die op

het Hoofddek hebben een groot panoramisch venster. Het restaurant ontvangt de passagiers in één enkele dienst en serveert uitstekende gerechten. Dranken tijdens het diner zijn inbegrepen. Het schip beschikt ook over een zonnedek met barservice, zwembad, lift, een mooi salon en een souvenirshop.

priJs in € p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuitdouro cruiser••••

08/06, 24/08, 07/09, 28/09

2013(8 dagen)

13/07, 12/102013

(8 dagen)

2 pers. kajuit Hoofddek 1.335 1.290

2 pers. kajuit Bovendek 1.485 1.440

1 pers. kajuit Hoofddek 2.165 2.090

1 pers. kajuit Bovendek 2.315 2.240

inBegrepen:

 rechtstreekse lijnvluchten met Brussels Airlines vanuit Brussel naar Porto en terug transfers van de luchthaven naar het schip en terug cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch

en diner  wijn, bier, fruitsap en frisdranken inbegrepen bij het diner aan boord/water,

koffie en thee inbegrepen bij alle maaltijden aan boord welkomstcocktail en -diner galadiner van de kapitein muzikale en folkloristische animatie aan boord o.a. fadoshow All Ways cocktail  gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding Nederlandstalige voordrachten aan boord  bagagedragers voor de cruise haven- en luchthaventaksen (gekend op 01/06/2012) btw

niet inBegrepen:

 alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven  dranken (uitgezonderd wijn tijdens diner) excursies fooien aan boord (ca. € 10 p.p., per dag), en voor de chauffeurs en

plaatselijke gidsen eventuele brandstoftoeslagen, na 01/06/2012 verzekeringen

Page 96: Cruises catalogus 2013

Guadalquivir

Alhambra

96

| Guadalquivir |

Ontdek de mOOiste streek van spanje! "Het land dat Het dicHtst bij Het paradijs ligt", zO OmscHreven arabiscHe dicHters andalusië. Hier vindt u een bOeiend patrimOnium met immense culturele rijkdOmmen. aan bOOrd van Het pracHtige cruisescHip vaart u Op de guadalquivir. van OOst naar west dOOr pracHtige landscHappen. Het 'natiOnaal park dOñana', dOOr de unescO geklasseerd, is een ware rustplaats en een natuurreservaat met een biOdiversiteit die uniek is in eurOpa. met een natuurgids bezOekt u Het natuurpark en Observeert u vOgels. tijdens deze bOeiende reis Ontdekt u OOk pracHtsteden: sevilla,'de verlicHte stad' en HOOfdstad van andalusië; cádiz, aan de cOsta de la luz, die u zal verrassen met zijn culturele en HistOriscHe rijkdOm; jerez, HOOfdstad van de wijn en Het paard en wieg van de flamencO; granada, met zijn wereldberOemde alHambra, en de kaliefenstad córdOba. uiteraard kOmen OOk typiscHe andalusiscHe tradities zOals de flamencO en de stierenfOkkerij aan bOd. Op gastrOnOmiscH vlak geniet u van Heerlijke tapas en fantastiscHe wijnen.

ONZE VOORDRACHTGEVERSAnne-Marie Van Broeck

(voor de cruise van 10 mei en

22 november 2013)

Anne-Marie Van Broeck doceert

binnen de opleiding Master in

het toerisme aan de KU Leuven.

Als antropologe gaat haar interesse in het bijzonder

uit naar de sociale en culturele dimensies van het

toerisme. Aangezien zij in Colombia en in Mexico heeft

gewoond, en in verschillende Latijns-Amerikaanse

landen heeft gereisd en gewerkt, heeft ze een sterke

band met de Latijns-Amerikaanse cultuur.

Anne-Marie De Neef (WineWise)

(voor de cruise van 20

september 2013)

Winewise biedt wijnopleidingen en

–entertrainment, van initiatie tot

topniveau. Zowel professionelen

uit de wijnhandel en horeca als gedreven

wijnliefhebbers vinden hun gading bij WineWise.

WineWise trainer Anne-Marie De Neef is een

gedreven 'wijndame' met een brede culturele bagage.

Zij heeft jaren les gegeven als docente chemie

en is vandaag nog steeds actief binnen de Cercle

d’Oenologie en andere wijnclubs. Dankzij haar

opleiding bij WineWise vertelt ze met kennis van

zaken en passie en wil ze haar wijnkennis delen met

iedereen die graag een glaasje wijn drinkt.

HoogtepuntenSeVILLA,

WeReLDeRFgoeD

uneSCo

JeRez, HooFDStAD VAn Het pAARD

en De FLAmenCo

tApAS en AnDALuSISCHe WIJnen

Het ALHAmbRA VAn gRAnADA

CóRDobA: De moSkee-

kAtHeDRAAL en De

JooDSe WIJk

ONZE TROEVEN  UiTSTEkENDE pRijS-kWAliTEiTSVERHOUDiNG

 DRANkEN iNBEGREpEN Bij DE MAAlTijDEN

 ExCURSiES iN DE pRijS iNBEGREpEN

  FlAMENCOAVOND AAN BOORD

  HOOFDTElEFOON TijDENS DE ExCURSiES

Page 97: Cruises catalogus 2013

EXCluSiEvE ZEECruiSES | zomer 2013

Sevilla

97

EX

Cl

uSi

Ev

E r

iviE

rC

ru

iSE

S | G

ua

da

lqu

ivir

|

REiSROUTE8 dagen aan boord van Belle de Cadix ••••

Van vrijdag 10 tot vrijdag 17 mei 2013Van vrijdag 20 tot vrijdag 27 september 2013Van vrijdag 22 tot vrijdag 29 november 2013

Dag 3

landschappen. Lunch aan boord. Het schip vertrekt richting El Puerto de Santa María. Dit is het ideale vertrekpunt voor het bezoek aan Jerez, hoofdstad van de wijn en de wieg van de flamenco. Excursie: Bezoek aan een 'Ganadería' en stadswandeling jerez Terugkeer aan boord in de late namiddag. Spaans diner en animatie.

El pUERTO DE SANTA MARíA – SANlúCAR DE BARRAMEDA – SEVillA

Vertrek ‘s morgens vroeg richting Sanlúcar de Barrameda, aankomst rond 8.00. Excursie: Bezoek aan een wijnkelder (met degustatie) & paardenspektakel Terugkeer aan boord voor de lunch en vertrek van het schip richting Sevilla. Diner aan boord. Aankomst van het schip in de loop van de avond.

SEVillA – GRANADA – SEVillANa het ontbijt aan boord, vertrek naar Granada voor de Excursie: Stadswandeling Granada. De stad wordt omringd door een indrukwekkende bergketen, de Sierra Nevada. Granada is bekend om zijn dynamiek en is gebouwd op drie heuvels: Albaicín, Sacromonte en Alhambra. Deze grote en groene site dankt zijn prestige ook aan de Arabische monumenten en dan vooral aan het Alhambra, een paleis van duizend-en-één nachten, en aan de Generalife, de zomerresidentie van de koningen. Terugkeer per autocar naar Sevilla. Diner aan boord en vrije avond.

BRUSSEl – SEVillA

Afspraak aan de luchthaven in Brussel en vertrek naar Sevilla. Transfer naar het schip met eventueel vrije tijd om wat rond te kuieren in Sevilla. Inscheping vanaf 17.00. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail en -diner. Vrije avond in Sevilla.

SEVillA – CáDiZ

Excursie: Stadswandeling Sevilla De kunst en de bekoring zijn elementen die hun stempel hebben gedrukt op Sevilla, de zogeheten verlichte stad. Terugkeer aan boord rond 13.00. Afvaart van de cruise en lunch aan boord. We varen over de grote stroom en u kunt genieten van de ongerepte natuur, waar katoen- en rijstvelden samengaan met een uitzonderlijke fauna. We varen voorbij het Nationaal Park Doñana, beschermd door de Unesco als 'natuurreservaat van de biosfeer', en Sanlúcar de Barrameda. Aankomst in de loop van de avond in Cádiz. Diner aan boord. Om de avond in stijl te eindigen, begeleidt uw hostess u op ontdekking van Cádiz by night. De stad is gebouwd op een rots en wordt rondom omgeven door de zee. Deze versterkte stad is enkel via een smalle zandbank verbonden met het vasteland.

CáDiZ – El pUERTO DE Dag 1 SANTA MARíA

’s Morgens Excursie: Stadswandeling Cádiz. Cádiz is bekend om zijn culturele en historische rijkdom en unieke

Dag 2

Dag 1

Dag 3

Dag 4

Dag 5

SEVillA

Excursie: Bezoek aan een natuurpark en een vogelobservatiesite. Terugkeer aan boord voor de lunch. Vrije namiddag in Sevilla. De geografische ligging van de stad, op de grens van Europa en Afrika, is een onmiskenbare troef. De stad is een smeltkroes van de islamitische, de katholieke en de joodse cultuur, die de Andalusische stad ware architecturale pareltjes schonken. ‘s Avonds, diner aan boord gevolgd door een flamencoshow.

SEVillA – CóRDOBA

Excursie: Stadswandeling Córdoba. Vandaag bezoekt u Córdoba. Deze Kaliefenstad is vooral bekend om zijn moskee-kathedraal, een echt zuilenwoud met niet minder dan 856 pilaren en versierd met waardevol jaspis, graniet en marmer. We bezoeken ook de Judería, de oude joodse wijk met witte en bebloemde straatjes en de typische huizen die uitgeven op prachtige patio’s. Terugkeer naar Sevilla waar het schip is aangemeerd.

SEVillA – BRUSSEl

Ontbijt aan boord, ontscheping omstreeks 9.00. Transfer naar de luchthaven met eventueel vrije tijd in Sevilla en terugvlucht van Sevilla naar Brussel.

Dag 6

Dag 7

Dag 8

AndAlusië: TrAdiTies, GAsTronomie en FlAmenco

Page 98: Cruises catalogus 2013

InbegRepen:

 heen- en terugvlucht Brussel-Sevilla transfers tussen de luchthaven en het schip  cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension:

ontbijtbuffet, lunch, diner alle excursies zoals vermeld in het programma welkomstcocktail en diner galadiner van de kapitein  muzikale en folkloristische animatie aan boord o.a. flamencoavond …  All Ways cocktail  bijstands en repatriëringsverzekering  gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding Nederlandstalige voordrachten aan boord

pRIJS in € p.p.In een tweepersoonsbuitenkajuitbeLLe De CADIx ••••

10/05/2013 20/09/2013 (8 dagen)

22/11/2013 (8 dagen)

Hoofddek 1.399 1.199

tussendek 1.559 1.359

bovendek 1.599 1.399

Single toeslag 399 380

 hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te begrijpen, aangeboden door All Ways bagagedragers voor de cruise  haven- en luchthaventaksen (gekend op 01/06/2012) btw

nIet InbegRepen:

 alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven  dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord) fooien aan boord (ca. € 5 p.p., per dag) en voor de chauffeurs

en plaatselijke gidsen eventuele brandstoftoeslagen (gekend na 01/06/2012) annulerings- en bagageverzekeringen

uW SCHiP: BEllE dE CadiX ••••

98

| Guadalquivir |

Zonnedek

Bovendek

Tussendek

Hoofddek

Belle de Cadix 4• is een prachtig riviercruiseschip dat zijn naam dankt aan zijn bestemming. Het schip werd in 2005 in België gebouwd, in de omgeving van Namen. Dit schip

laat u Andalusië langs de Guadalquivir ontdekken. Het schip beschikt over 88 dubbele kajuiten verdeeld over 3 dekken. Alle kajuiten zijn buitenkajuiten, zijn even groot en bevinden zich boven de waterlijn. Zo bieden ze een mooi panoramisch uitzicht op de landschappen. De kajuiten zijn uitgerust met douche en wc, televisie, haardroger, kluis, radio, centrale verwarming, elektriciteit 220 volt. Op het tussendek en bovendek kunnen de ramen worden geopend. De kajuiten op het hoofddek hebben een patrijspoort. Op het tussendek bevindt zich de receptie, een souvenirwinkeltje en een salon met 178 zitplaatsen, een dansvloer en de bibliotheek. De bar ligt aan de voorkant van het schip en een tweede, kleiner salon met terras bevindt zich aan de achterkant van het dek. Het restaurant is op het hoofddek gelegen en biedt u een heerlijke traditionele Franse keuken. Het schip beschikt over een groot zonnedek met ligstoelen, een zwembad en ook een lift.

Page 99: Cruises catalogus 2013

De romantische charme van het rijnDal, ontstaan uit De harmonische combinatie van Donkere wouDen, zonnige wijngaarDen en De ouDe cultuur langs De rijn, laat bij De bezoeker een onuitwisbare inDruk na.Prachtige vakwerkhuizen en verweerDe burchtruïnes, overwoekerDe torens en schilDerachtige Poorten bePalen De aantrekkingskracht van De steDen en DorPen langs De rijn.vanoP De rijn zal u Deze streek zien Door De ogen van De matrozen uit De miDDeleeuwen. zij voeren in De schaDuw van steile rotswanDen, en waren overgeleverD aan De genaDe van Piraten, roofriDDers en ieDere onaanzienlijke Prins Die er behoefte aan haD om met het zwaarD tol te eisen. met een beetje fantasie ziet u De hele geschieDenis voor uw ogen afsPelen.

Deutsches Eck

RIJN

Cochem

ONZE TROEVEN  FasciNERENdE REisROuTE

 EEN aVONd mET liVEmuZiEk aaN bOORd

Keulen

EXCLUSIEVE ZEECRUISES | zomer 2013

99

EX

CL

USI

EV

E R

IVIE

RC

RU

ISE

S | R

IJN

|

Page 100: Cruises catalogus 2013

Deutsches Eck

100

| RIJN |

REisROuTE 5 dagen aan boord van Poseidon ••••

Van woensdag 1 tot zondag 5 mei 2013

De romantische rijnvallei:van Keulen naar mainz

dag 3

Excursie: stadswandeling koblenz Koblenz en zijn historische monumenten: de romaanse kerk St. Castor met mooie tuin, de kerk en het jezuïetencollege uit de 17de eeuw (huidig stadhuis), het kasteel en de mooie huizen.

kOblENZ – RüdEshEim

Varen van 8.00 tot 15.00.Via de 'Deutsches Eck' verlaten we Koblenz. We komen langs het kasteel van Stolzenfelz, het plaatsje Lahnstein, het kasteel van Lahneck en Marksburg en langs Boppard, gesticht door de Romeinen en later het hof van de Frankische koningen. Dit is het mooiste deel van de Rijn. De kastelen volgen elkaar op en de rivier is nog slechts 90 m breed. We komen langs de Lorelei, de uitspringende rots die beroemd is geworden door de saga over de beeldschone jonkvrouw die de Rijnschippers lokte met haar gezang, waardoor hun schepen op de rots te pletter sloegen ... Verder zien we het eiland Pfalz, een oude tolplaats met een versterkt kasteel omgeven door klokkentorens. Op de heuvels liggen nog meer kastelen: Stahleck, Sooneck en Rheinstein.In Rüdesheim, mogelijkheid deel te nemen aan Excursie: Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden rond Rüdesheim en bezoek aan het 'musikkabinett'

bElgië – kEulEN – köNigswiNTER

 ’s Morgens, vertrek per comfortabele autocar naar Keulen waar de aankomst is voorzien rond 13.00. Inscheping aan boord van Poseidon ••••. Lunch aan boord.Excursie: stadswandeling keulen De stad telt heel wat historische monumenten: de gotische kathedraal van Keulen, het symbool bij uitstek van de stad, is één van de grootste kerken van Europa. ’s Avonds verlaten we Keulen, de metropool van het Rijnland, en varen we langs Bonn en Bad Godesberg naar Königswinter, een oude wijnstad.

köNigswiNTER – kOblENZ

Varen van 10.00 tot 15.00. Vrije tijd in Königswinter. Deze stad ligt aan de voet van de zeven heuvels en wordt gedomineerd door de Drachenfels. Iets verder komen we langs de eilandjes Nonnenwerth. We varen langs een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met hun oude vakwerkhuizen en kastelen, die als arendsnesten bovenop de rotsen werden gebouwd. Van hieruit kon men de vijanden en de schepen al van ver zien komen, met hoge tolgelden tot gevolg.Bij aankomst in Koblenz ziet u in de verte de 'Deutsches Eck', de plaats waar de Rijn en de Moezel samenvloeien.

RüdEshEim – maiNZ

Varen van 9.00 tot 12.00. Na een laatste blik op Rüdesheim, varen we de Rijn verder af te midden van een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, in de richting van Mainz. Halverwege ligt het dorpje Eltville, met prachtige vakwerkhuizen. Het wordt 'de stad van de wijn en de rozen' genoemd.Excursie: stadswandeling mainz en bezoek aan het gutenberg museum Mainz, de gouden stad, was tijdens de middeleeuwen de haard van het humanisme. Hier woonde ook Gutenberg, de man die de boekdrukkunst uitvond. ‘s Avonds, galadiner van de kapitein.

maiNZ – bElgië

Na het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Mainz. Vrije lunch en vertrek per autocar naar België met aankomst in de vooravond op de plaats van vertrek.

dag 2

dag 1

dag 3

dag 4

dag 5

ONZE VOORdRachTgEVER luc wiemeluc wieme is romanist van vorming en italofiel en koestert al meer dan twintig jaar zijn passie voor wijn. Hij behaalde het diploma van sommelier-conseil aan de Université du Vin in Suze-la-Rousse (Rhône) en is voorzitter van de Commanderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Commandeur van de Baronie Gent van de Costes du Rhône en erelid van de Gentse Wijnmetersgilde. Hij schrijft geregeld artikels in wijntijdschriften. Voor hem is goede wijn veel meer dan een uniek terroirproduct, het is een culturele exponent die mensen bij elkaar brengt en zo gezelligheid en vriendschap genereert.

HoogtepuntenDe bekenDe

katHeDraal van keulen

De pittoreske straatjes van

rüDesHeim en zijn typiscHe

wijnterrasjes

koblenz, aan De samenvloeiing

van rijn en moezel

De rijnvallei, geklasseerD op De

werelDerfgoeDlijst van De unesco

mainz, staD van

gutenberg

Page 101: Cruises catalogus 2013

REisROuTE 6 dagen aan boord van Poseidon ••• •

Van zondag 5 tot vrijdag 10 mei 2013

RüdEshEim – cOchEm

Varen van 07.30 tot 15.00.Dit is het mooiste gedeelte van de Rijn. U vaart langs Bingen aan de monding van de Nahe, langsheen verschillende kastelen. We varen verder en bij laag water ziet u de 'Zeven Maagden' die volgens de legende in rotsen werden omgetoverd vanwege hun hart van steen. U kan het ene kasteel na het andere bewonderen en de rivier wordt smaller en smaller tot 90 meter. We varen ook langs Boppard, hof van de Frankische koningen en keizersstad. De rivier maakt een majestueuze bocht en we ontdekken het kasteel van Marksburg, het best bewaarde kasteel langs de Rijn. We varen verder langsheen het 'Deutsche Eck', het punt waar Rijn en Moezel samenvloeien. Wij verlaten nu de Rijn en varen de Moezel op.Wij komen aan in Cochem. Excursie: stadswandeling cochem, één van de meest karakteristieke en bekendste steden van de Moezel.

cOchEm – köNigswiNTER – kEulEN

Varen van 8.00 tot 15.00. Wij verlaten Cochem en de Moezel en varen de Rijn verder af in een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met oude vakwerkhuizen en kastelen als arendsnesten bovenop de rotsen gebouwd. Van hieruit zag men de vijanden en de schepen al van ver aankomen. Zo kon men de schepen hoge tolgelden opleggen. We varen langs het eiland Nonnenwerth, waarna we in de verte het kasteel Drachenburg ontwaren. We komen

bElgië – maiNZ

‘s Morgens vertrek per comfortabele autobus naar Mainz waar de aankomst is voorzien rond 13.00. Inscheping aan boord van Poseidon ••••. Lunch aan boord. Excursie: stadswandeling mainz en bezoek aan het gutenberg museum Mainz, de gouden stad, was tijdens de middeleeuwen de haard van het humanis-me. Hier woonde ook Gutenberg, de man die de boekdrukkunst uitvond.

maiNZ – maNNhEim (VOOR hEidElbERg)

Varen van 6.00 tot 12.30.Wij verlaten Mainz en varen verder naar Mannheim. Mannheim, aan de samenvloeiing van de Rijn en de Neckar is een belangrijke rivierhaven met een stadscentrum dat aangelegd is volgens een schaakbordpatroon. De stad is het ideale startpunt voor een excursie naar Heidelberg. Excursie: stadswandeling heidelberg Heidelberg, de romantische stad aan de Neckar, wordt beheerst door de machtige ruïne van het bekende slot dat vijf eeuwen lang de illustere residentie was van de keurvorsten. Heidelberg geldt als een van de mooiste steden van Duitsland.

maNNhEim – RüdEshEim

Varen van 8.00 tot 14.00. Doorheen een landschap van wijngaarden en velden varen we verder naar Rüdesheim. Onderweg varen we langs Eltville, de stad van wijn en rozen. Excursie: Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden rond Rüdesheim en bezoek aan het 'musikkabinett'.

aan in Königswinter.Königswinter, een oude wijnstad aan de voet van de zeven heuvels. Varen van 18.00 tot 21.00.Op de linkeroever zien we Bad Godesberg, verder Bonn, in een schitterende omgeving vol bossen en heuvels, en dan ten slotte Keulen, onze laatste halte.De stad telt tal van historische monumen-ten: de gotische kathedraal van Keulen, het symbool bij uitstek van de stad, is één van de grootste kerken van Europa. ‘s Avonds galadiner van de kapitein.

kEulEN – bElgië

Na het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Keulen. Excursie: stadswandeling keulen Vrije lunch en vertrek per autocar naar België met aankomst in de late namiddag op de plaats van vertrek.

dag 2

dag 1

dag 3

dag 4

dag 5

dag 6

De rijn, De necKar en De moezel: van mainz naar Keulen via mannheim (VooR HEIdELbERg) en cochem

ONZE muZikaNTENheidi en koenheidi en koen stu-deerden beide aan het Koninklijk Conservato-rium van Brussel maar zijn ook allebei ingeni-eur. Koen speelt piano. Heidi is mezzosopraan,

speelt cello en accordeon. Het duo beschikt over een internationaal repertoire en zal aan boord een pro-gramma brengen dat bestaat uit een mix van klas-sieke en operettemuziek, Italiaanse liederen, Franse chansons en meezingers; en voor dansliefhebbers is er onze dansvloer!

Cochem

101

EX

CL

USI

EV

E R

IVIE

RC

RU

ISE

S | R

IJN

|

Hoogtepunten3 rivieren

tijDens één cruise

mainz, staD van gutenberg

HeiDelberg en zijn

romantiscH kasteel

De pittoreske straatjes

van rüDesHeim en zijn typiscHe

wijnterrasjes

De bekenDe katHeDraal

van keulen

Page 102: Cruises catalogus 2013

REisROuTE 5 dagen aan boord van Rotterdam ••••

Van donderdag 19 tot maandag 23 september 2013Van maandag 23 tot vrijdag 27 september 2013 (in omgekeerde richting)

De rijn in herfsttooi van Keulen naar mainz (of omgEkEERd)

102

| RIJN |

dag 4

HoogtepuntenDe bekenDe katHeDraal van keulen

De pittoreske straatjes van rüDesHeim en zijn typiscHe

wijnterrasjes

koblenz, aan De samenvloeiing van De rijn en De moezel

De rijnvallei, geklasseerD op De werelDerfgoeDlijst van De unesco

mainz, staD van gutenberg

dag 1

dag 2

dag 3

bElgië – kEulEN – köNigswiNTER

’s Morgens, vertrek per comfortabele autocar naar Keulen waar de aankomst voorzien is rond 13.00. Inscheping aan boord van Rotterdam ••••. Lunch aan boord.Excursie: stadswandeling keulenDe stad telt heel wat historische monu-menten: de gotische kathedraal van Keu-len, het symbool bij uitstek van de stad, is één van de grootste kerken van Europa.‘s Avonds verlaten wij Keulen, de metro-pool van het Rijnland en varen we langs Bonn en Bad Godesberg en komen we aan in Königswinter, een oude wijnstad. Lunch, diner en overnachting aan boord.

köNigswiNTER – kOblENZ

Varen van 12.00 tot 17.00.Vrije tijd in Königswinter. Deze stad ligt aan de voet van de zeven heuvels en wordt gedomineerd door de Drachenfels. Daarna varen wij verder en iets hogerop komen we langs de eilandjes Nonnenwerth. We varen verder in een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met hun oude vakwerkhuizen en kastelen, die als arendsnesten bovenop de rotsen werden gebouwd. Van hieruit kon men de vijanden en de schepen al van ver zien aankomen, met hoge tolgelden als resultaat.Bij aankomst in Koblenz kunt u in de verte de 'Deutsches Eck' zien, de plaats waar de Rijn en de Moezel samenvloeien.Excursie: stadswandeling koblenz

kOblENZ – RüdEshEim

Varen van 11.00 tot 18.00.Via de 'Deutsches Eck' verlaten we Koblenz. We komen langs het kasteel van Stolzenfelz, het plaatsje Lahnstein, het kasteel van Lahneck en Marksburg en langs Boppard, gesticht door de Romeinen en later het hof van de Frankische koningen. Dit is het mooiste deel van de Rijn. De kastelen volgen elkaar op en de

rivier is hier nog slechts 90 m breed. We komen langs de Lorelei, de uitspringende rots die beroemd is geworden door de saga van de beeldschone jonkvrouw, die de Rijnschippers lokte met haar gezang, waardoor hun schepen op de rots te pletter sloegen ... Verder zien we het eiland Pfalz, een oude tolplaats met een versterkt kasteel, omgeven door klokkentorens. Op de heuvels liggen nog meer kastelen: Stahleck, Sooneck en Rheinstein. Aankomst in Rüdesheim.Rüdesheim is een kleine charmante stad. U kunt er het kasteel bezoeken of wandelen in de Drosselgasse, een smal en geanimeerd steegje met gezellige cafeetjes en wijnkelders.

RüdEshEim – maiNZ

Varen van 12.00 tot 15.00.Excursie: Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden rond Rüdesheim en bezoek aan het 'musikkabinett'Na nog een laatste blik op Rüdesheim, varen we verder af richting Mainz, te midden van een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden. Halverwege ligt het dorpje Eltville, met prachtige vakwerkhuizen. Het wordt 'de stad van de wijn en de rozen' genoemd.Excursie: stadswandeling mainz en bezoek aan het gutenberg-museumMainz, de gouden stad, was tijdens de middeleeuwen de haard van het humanisme. Hier woonde ook Gutenberg, de man die de boekdrukkunst uitvond. U kunt er de kathedraal, het kasteel en het Germaans-Romeins museum bewonderen. U vindt er ook talrijke fonteinen, een marktplein en vele oude straatjes en huizen.‘s Avonds diner van de kapitein.

ONZE VOORdRachTgEVER/muZikaNTEN Patrick dellaert (voor de cruise van 19 september 2013)WineWise biedt wijnopleidin-gen en -entertrainment aan van initiatie tot topniveau. Zowel professionelen uit de wijnhandel en horeca als ge-dreven wijnliefhebbers vinden hun gading bij WineWise.

WineWise trainer, Patrick dellaert, werd in 1955 te New York geboren. Als Maître-Sommelier en zaak-voerder van Winebridges te Rijmenam, begeleidt hij mensen graag bij de keuze en appreciatie van wijnen en champagnes. Jarenlange ervaring, uit-gebouwd tijdens zijn carrière in verschillende wijn-bedrijven in België, alsook zijn verdere opleiding bij WineWise, stellen hem in staat om dat met kennis van zaken te doen. Bij Patrick kunt u terecht met al uw vragen over wijn.

Nicole & hugo(voor de cruise van 23 september 2013) Nicole en hugo zijn als muzikaal duo in België enorm bekend. Nadat ze verschillende keren aan het Eurovisie songfestival hebben deelgenomen brachten ze ook tal van cd’s uit. In de jaren 70, vertrokken ze op internationale tournee en in 1984 hebben ze beslist om op cruise schepen mee te gaan en spektakels te geven.

Nicole en Hugo is in de cruisewereld het entertainment koppel bij uitstek en zij behoren terecht tot de top van Belgische artiesten.

maiNZ – bElgië

Na het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Mainz.Vrije lunch en vertrek per autocar naar België met aankomst in de late namiddag op de plaats van vertrek.

(Voor de route in omgekeerde richting, zijn de vaaruren verschillend en is er geen stop voorzien in Königswinter, maar wel in Aken op de terugreis naar België).

dag 5

Page 103: Cruises catalogus 2013

103

EX

CL

USI

EV

E R

IVIE

RC

RU

ISE

S | R

IJN

|

UW SCHEPENRoTTERdAm en PoSEIdoN

inbegrepen:

vervoer per autocar van België naar het schip en terugcruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in

volpension: ontbijtbuffet, lunch en diner welkomstcocktail en -dinergaladiner van de kapiteinmuzikale animatie aan boord o.a. één avond met

livemuziekAll Ways cocktailgespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleidingNederlandstalige voordrachten of muzikanten aan

boordbagagedragers voor de cruisehaventaksenbtw

niet inbegrepen:

 alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven dranken excursies fooien aan boord (ca. € 5 p.p., per dag) en voor de chauffeurs en

plaatselijke gidsen eventuele brandstoftoeslagen (gekend na 01/06/2012) verzekeringen

PoSEIdoN

RoTTERdAm

Aan boord is alles comfortabel ingericht. Alle kajuiten zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een douche en toilet, een moderne flatscreentelevisie,

een kluis en een kleine tafel. Het salon heeft een eigentijdse inrichting. Rondom de dansvloer staan gemakkelijke zetels en is er een gezellige bar. Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd. De lunch en het diner worden in één dienst aan tafel geserveerd. Op het zonnedek kunt u het zich gemakke-lijk maken in een ligstoel.

lente 2013 aan boord van poseiDon••••

prijs in € p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuit

01/05/2013 (5 dagen)

05/05/2013 (6 dagen)

Hoofddek (achteraan) 519 629

Hoofddek 599 719

promenadedek 669 799

single hoofddek 829 999

triple Hoofddek 449 539

triple promenadedek 519 629

Herfst 2013 aan boord van rotterDam••••

prijs in € p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuit

19/09/2013 - 23/09/2013(5 dagen)

Hoofddek 559

Hoofddek (luxe) 639

promenadedek 669

promenadedek (luxe) 759

salondek 889

single Hoofddek 949

single promenadedek 1.099

Page 104: Cruises catalogus 2013

Alkmaar

NederlaNd

Keukenhof

104

| NederlaNd |

EEn bEzoEk brEngEn aan nEdErland via kanalEn En riviErEn, is misschiEn wEl dE bEstE maniEr om dit fascinErEndE land mEt zijn wondErlijkE fauna En flora tE ontdEkkEn.

gEdurEndE EEn 5-daagsE cruisE mEt vErtrEk in arnhEm, lEgt u aan in dEvEntEr, kampEn, urk, EnkhuizEn En hoorn. dE EindbEstEmming van dEzE prachtigE rEis is amstErdam. tijdEns dE tErugrEis naar bElgië is Er EEn bEzoEk voorziEn aan kEukEnhof, EEn intErnationaal vErmaard bloEmEnpark.gEdurEndE EEn 7-daagsE cruisE ontdEkt u dE natuurlijkE schoonhEdEn van nEdErland: u lEgt aan in amstErdam, alkmaar, dEn hEldEr, tExEl, lEEuwardEn, kampEn, dEvEntEr En arnhEm. onvErwachtE landschappEn glijdEn aan u voorbij: hEt ijssElmEEr, dE waddEnzEE Enz. u vaart langs bElangrijkE ornithologischE sitEs van hEt Eiland tExEl. u zult Er vast En zEkEr aalscholvErs, lEpElaars, klutEn, scholEkstErs, ruitErs, kiEkEndiEvEn En tal van andErE vogEls ziEn. waltEr roggEman, wEtEnschappElijk raadgEvEr gEspEcialisEErd in fauna En flora, gEEft dE nodigE uitlEg bij dE alomtEgEnwoordigE natuur.

dEzE cruisE wordt gEorganisEErd tEn voordElE van dE vErEniging voor natuurbEschErming ‘natagora’. natuur staat dan ook cEntraal tijdEns dEzE cruisE. u ontdEkt dE natuurlijkE rijkdom van dit land, waar hEt watEr alomtEgEnwoordig is En lEvEn bEtEkEnt. landschappEn van onvErmoEd bElang En prEstigiEuzE ornithologischE plaatsEn zullEn van dEzE rEis EEn EvEnEmEnt makEn.

ONZE TROEVEN  FasciNERENdE REisROuTE

 EEN aVONd mET liVEmuZiEk aaN bOORd

 ExcuRsiE NaaR hET blOEmENpaRk kEukENhOF

iNbEGREpEN VOOR 15 apRil 2013

 bEZOEk aaN EEN NaTuuRREEsERVaaT EN hET EilaNd TExEl VOOR 19 apRil 2013

ONZE VOORdRachTGEVER

Walter Roggeman

Verantwoordelijke van de

ringdienst bij het Koninklijk

Belgisch Instituut voor

Natuurwetenschappen.

Walter Roggeman is

ook de voorzitter van de

vereniging ‘Natuurpunt’,

de grootste vereniging

voor natuurbehoud en

landschappen die momenteel maar liefst 88.000

leden telt.

Page 105: Cruises catalogus 2013

Enkhuizen

eXClUSIeVe ZeeCrUISeS | zomer 2013

105

eX

Cl

USI

eV

e r

IVIe

rC

rU

ISe

S | N

ed

er

laN

d |

NEDERLAND IN DE LENTE

REisROuTE 5 dagen aan boord van Poseidon ••••

Van maandag 15 tot vrijdag 19 april 2013

kapitaal belang voor Amsterdam, gaf voor het eerst licht in 1615. Tegenwoordig is Urk verbonden met het vasteland maar het pittoreske karakter van de haven met de kleurrijke vissersboten, bleef bewaard.

uRk – ENkhuiZEN – hOORN

We varen het IJsselmeer over richting Enkhuizen (varen van 8.00 tot 12.00). Excursie: stadswandeling Enkhuizen Enkhuizen, haven aan het IJsselmeer en historisch juweel van verleden en heden, ontstond rond 1000-1200. Het belang van Enkhuizen als havenstad werd al erkend door Graaf Willem V toen hij Enkhuizen in 1.335 stadsrechten gaf. In de late namiddag, vertrek richting Hoorn (varen van 17.00 tot 19.00). Bezoekers van Hoorn zijn altijd prettig verrast. Het stratenpatroon in de voormalige VOC-stad is door de eeuwen heen voor een groot deel intact gebleven en ook veel historische gebouwen zijn bewaard gebleven. Hoorn is één van de meest bezochte IJsselmeer-havens.

hOORN – VOlENdam – amsTERdam

We zetten verder koers richting Volendam (varen van 7.00 tot 9.00). Excursie: stadswandeling Volendam Volendam is een stadje met een aangename sfeer, waar men kan rondwandelen tussen de mooie huizen, het ene al vrolijker dan het andere. In dit vissersdorp ontmoet u soms nog inwoners in typische klederdracht waarvan het

bElGië – aRNhEm - dEVENTER

‘s Morgens, vertrek per comfortabele autocar richting Arnhem, met aankomst rond de middag. Inscheping aan boord van Poseidon •••• en vertrek van de cruise richting Deventer. Lunch aan boord. U kunt genieten van een prachtige vaarnamiddag (varen van 12.00 tot 19.00) en hebt de gelegenheid om kennis te maken met uw medepassagiers. Aankomst in Deventer in de vooravond. De stad Deventer, aan de oevers van de IJssel, was in de 9de eeuw een bloeiende haven. Ook al vinden we er nu niets meer uit die tijd, toch telt de stad heel wat monumenten: de Sint-Nicolaaskerk met haar twee vierkante romaanse torens, de grote gotische kerk, de Waag, het huis van de Drie Haringen en het rijkelijk versierde Penninckhuis.

dEVENTER – kampEN – uRk

We varen de IJssel af richting Kampen (varen van 7.00 tot 11.00). Excursie: stadswandeling kampen Deze haven kende zijn bloeitijd tijdens de middeleeuwen dankzij de haringhandel en maakte deel uit van de Hanze. We verlaten Kampen en varen richting Urk (varen van 15.00 tot 17.00). Urk is een kleine charmante haven die, voor het meer werd afgesloten door een dijk, erg welvarend was. De geschiedenis van Urk keert terug tot 1.000 jaar geleden, toen Urk een eiland was met een hoog gedeelte en een laag gedeelte dat regelmatig overstroomde. De vuurtoren van Urk, van

imago wereldberoemd is. We varen verder richting Amsterdam (varen van 13.00 tot 16.00). Excursie: stadsrondrit amsterdam Is het nog nodig de stad van de duizend bruggen en kanalen te beschrijven? De 7.000 huizen en bouwwerken uit de 16de en 17de eeuw, de Dam, de Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis, het Begijnhof, het huis van Anne Frank enz. trekken er vast en zeker uw aandacht. Excursie 5: kanaalcruise in amsterdam by night

amsTERdam – bElGië

Ontscheping na het ontbijt. Vertrek naar België met stop in het wereldberoemde Keukenhof, waar u kunt genieten van de bloemenpracht in de lente. Excursie: bezoek aan het bloemenpark keukenhof Vrije lunch. Terugkeer naar de plaats van vertrek.

dag 2

dag 1

dag 3

dag 4

dag 5

Kampen

HoogtepuntenKampen, stad van de Hanze

enKHuizen, Haven van Het iJsselmeer

volendam, KleurriJK traditioneel dorp

amsterdam en Haar Kanalen

Het beroemde bloemenparK KeuKenHof

Page 106: Cruises catalogus 2013

HET NATuuRscHooN vAN NEDERLANDREisROuTE 7 dagen aan boord van Poseidon ••••

Van vrijdag 19 tot donderdag 25 april 2013

Texel

106

| NederlaNd |

HoogtepuntenontdeKKing van natuurreservaten met

een ornitHoloog

amsterdamen ziJn Kanalen

de molens van de zaanse streeK

Het eiland texel, vogelparadiJs

de friese meren, unieK natuurgebied

dEN hEldER – TExEl / OudEschild

Varen van 6.00 tot 9.00. In de vroege ochtend vertrekken we naar het eiland Texel, het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Excursie: Rondrit op het eiland Texel en bezoek aan een natuurreservaat Door zijn omvang en vooral ook zijn afwisseling biedt dit eiland één en al vertier. Allereerst vanwege de enorme variatie aan natuurschoon. Een groot deel van het eiland is uitgeroepen tot Nationaal Park. U kunt de hele dag van de natuur genieten: de zee, de duinen, een rijke en speciale plantengroei en vele soorten vogels.

TExEl / OudEschild – lEEuWaRdEN

Wij verlaten Texel via de Waddenzee (varen van 7.30 tot 15.00). U krijgt er de gelegenheid de gigantische afsluitdijk te bewonderen, die het IJsselmeer en de Waddenzee van elkaar scheidt. De dijk is 30 km lang en 90 m breed op zeeniveau. Hij steekt een zevental meter boven de zeespiegel uit. In de namiddag komen we aan in Leeuwarden. Excursie: stadswandeling leeuwarden Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Willem IV werd tot eerste stadhouder verkozen van het land en ligt aan de basis van de huidige Nederlandse dynastie.

lEEuWaRdEN – kampEN

Vandaag staat een mooie vaardag op het programma (varen van 7.00 tot 16.00). U krijgt volop de gelegenheid om vele

bElGië – amsTERdam

Vertrek per comfortabele autocar vanuit België naar Amsterdam, waar we rond 12.00 aankomen. Inscheping aan boord van Poseidon ••••. Lunch aan boord. Excursie: bezoek aan een natuurreservaat en de Zaanse schans Terugkeer aan boord in Amsterdam. Is het nog nodig de stad van de duizend bruggen en kanalen te beschrijven? De 7.000 huizen en bouwwerken uit de 16de en 17de eeuw, de Dam, de Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis, het Begijnhof, het huis van Anne Frank enz. trekken er vast en zeker uw aandacht. Diner aan boord. Excursie: kanaalcruise in amsterdam by night .

amsTERdam – alkmaaR– dEN hEldER

We verlaten Amsterdam via het Zaangebied (varen van 6.00 tot 10.00), historische regio van de molens. In 1760 telde de streek niet minder dan 600 molens. De ontwikkelingen in de houtbewerking, teweeggebracht door zagerijen, betekenden een enorme sprong voorwaarts voor de scheepsbouw. Er zijn nog steeds veel molens. De meeste molens werden ooit gebruikt voor de productie van mosterd, papier, olie, verf of tabak. In de loop van de voormiddag komen we aan in Alkmaar. Excursie: stadswandeling alkmaar, beroemd om zijn wekelijkse kaasmarkt. Via het Noordhollands Kanaal bereiken we Den Helder in de vroege avond (varen van 15.00 tot 19.00). Tijdens de tocht kunt u verschillende wilde eenden en meeuwen zien. Den Helder is van belang om zijn ligging aan het Marsdiep, het zeegat dat het vasteland scheidt van het eiland Texel.

vogelsoorten in hun natuurlijke leefwereld te observeren. We varen langs de Friese Meren, een van de hoogtepunten van deze reis, vervolgens op het IJsselmeer, het Kettelmeer en door de zeepolders, en bereiken ten slotte Kampen. Excursie: stadswandeling kampen Deze haven kende een bloeitijd tijdens de middeleeuwen dankzij de haringhandel en maakte deel uit van de Hanze.

kampEN – dEVENTER – aRNhEm

We volgen de kronkels van de IJssel (varen van 6.30 tot 10.30). Het landschap verrast u telkens weer: wilde vogels, afgelegen boerderijen, steden en dorpjes wisselen elkaar af. De stad Deventer, aan de oevers van de IJssel, was al in de 9de eeuw een bloeiende haven. Ook al vinden we er nu niets meer uit die tijd, toch telt de stad heel wat monumenten: de Sint-Nicolaaskerk met haar twee vierkante romaanse torens, de grote gotische kerk, de Waag, het huis van de Drie Haringen en het rijkelijk versierde Penninckhuis. Lunch aan boord en vertrek naar Arnhem (varen van 13.00 tot 18.30), de hoofdstad van de provincie Gelderland. Arnhem is voornamelijk bekend omwille van haar rol tijdens de bevrijding van Nederland.

aRNhEm – bElGië

Ontbijt aan boord. Vrije voormiddag en lunch in Arnhem en vertrek naar België in de loop van de namiddag. De aankomst in België is voorzien in de late namiddag op de plaats van vertrek.

dag 1dag 3

dag 2

dag 4

dag 7

dag 5

dag 6

Page 107: Cruises catalogus 2013

Poseidon •••• meert aan in het hart van de steden die u zo op eigen tempo en in de beste omstandigheden kunt bezoeken. Aan boord is alles op comfort gericht.

Het salon is aangenaam ingericht en heeft een dansvloer. De stoelen zijn comfortabel en er is ook een gezellige bar. Alle kajuiten zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een douche en toilet, een moderne flatscreentelevisie, een kluis en een klein bureau. Het gezellige restaurant heeft grote ramen, net als de rest van het schip. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm. De lunch en het diner worden in één dienst aan tafel geserveerd. Op het zonnedek staan comfortabele ligstoelen.

UW SCHIP: PoSeIdoN ••••

inbegrepen:  autocar van België naar het schip

en terug  cruise zoals beschreven, in de

gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch en diner voor de 5-daagse cruise: excursie

naar het bloemenpark Keukenhof  voor de 7-daagse cruise:

begeleiding en voordrachten van ornitholoog, de heer Walter Roggeman, bezoek aan een natuurreservaat en het eiland Texel  welkomstcocktail en -diner galadiner van de kapitein muzikale animatie aan boord, o.a.

één avond met livemuziek All Ways cocktail gespecialiseerde Nederlandstalige

All Ways begeleiding

 Nederlandstalige voordrachten aan boord bagagedragers voor de cruise  haventaksenbtw

niet inbegrepen:  alle andere dan bovenvermelde

diensten en persoonlijke uitgaven  dranken  excursies (uitgezonderd het

natuurreservaat en het eiland Texel) fooien aan boord (ca. € 5 p.p.,

per dag) en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen eventuele brandstoftoeslagen

(gekend na 01/06/2012) verzekeringen

107

eX

Cl

USI

eV

e r

IVIe

rC

rU

ISe

S | N

ed

er

laN

d |

priJs in € p.p.in een tweepersoons-buitenkajuitposeidon••••

15/04/2013(5 dagen)

19/04/2013(7 dagen)

Hoofddek (achteraan) 499 749

Hoofddek 559 799

promenadedek 599 889

single Hoofddek 799 1.169

triple Hoofddek 449 649

triple promenadedek 549 789

Page 108: Cruises catalogus 2013

Excursie: Stadswandeling Avignon met het Pausenpaleis. Diner en overnachting aan boord. ‘s Avonds blijft het schip in Avignon liggen.

AVIGNON – ARLES

Na het ontbijt, Excursie: Bezoek aan het Romeins aquaduct Pont du Gard en Uzès. Lunch aan boord. In de namiddag, heeft u de keuze uit 2 excursies: Excursie: Bezoek aan het natuurreservaat van de Camargue of excursie: Romeins erfgoed in Nîmes. Vertrek van het schip omstreeks 13.00 met aankomst in Arles om 16.30. Na de excursie terug aan boord in Arles en vertrek om 22.00. Diner en overnachting aan boord.

VIVIERS – LA VOULTE

‘s Morgens omstreeks 08.00 aankomst in Viviers. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan Excursie: Bezoek aan de vallei van de Ardèche. Ondertussen vaart het schip verder tot La Voulte, waar aankomst voorzien rond de middag. Lunch aan boord. In de namiddag vaart het schip terug richting Lyon. U kunt heerlijk relaxen op het zonnedek terwijl de mooie landschappen voorbijglijden. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

LYON – BELGIË

Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar het station en terugreis naar Brussel per TGV (vrije lunch).

Pont du Gard

108

| RHÔNE EN SAÔNE |

Ontdek de vele facetten van Zuid-frankrijk Op een andere manier tijdens deZe 8-daagse cruise. vertrekkende vanuit lyOn, de bestemming vOOr de fijnprOevers, langsheen de kleurrijke beaujOlaiswijnvelden, avignOn, arles tOt de camargue en de spectaculaire 'gOrges de l’ardeche'.

ONZE TROEVEN  LUxESChIP

  WIjN INBEGREPEN BIj hET dINER TIjdENS dE CRUISE

  hOOfdTELEfOON TIjdENS dE ExCURSIES

  RESERVEER 5 ExCURSIES Of mEER OP VOORhANd EN ONTVANG EEN kORTING VAN 25% OP hET TOTALE ExCURSIEBEdRAG

RHÔNE en SAÔNE

ONZE VOORdRAChTGEVER dirk de Prins is

culinair Dagnalist

en een bekend

mediafiguur. Als

culinaire raadgever

voor Radio 2 geeft hij

culinair advies aan

de luisteraars. In het

verleden heeft hij

deelgenomen aan

de programma’s 'Bistro & Co' en 'Kook'.

dirk de Prins was jurylid van het bekende

tv-programma 'Mijn Restaurant' op VTM.

Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken

en is hij redacteur voor een bekend culinair

magazine.

REISROUTE 8 dagen aan boord van Amadeus Symphony •••••

Van donderdag 13 juni tot donderdag 20 juni 2013

BELGIË – LYON

 ‘s Morgens, vertrek per TGV vanuit Brussel naar Lyon. Vrije lunch. Onthaal en transfer naar de haven. Inscheping vanaf 16.00 aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 22.00.  ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner aan boord

mÂCON

Het schip komt aan in Mâcon omstreeks 08.00. Na het ontbijt, vertrek voor Excursie: mâcon en de Beaujolais. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: Bezoek aan de abdij van Cluny. ‘s Avonds vertrekt het schip terug vanuit Mâcon omstreeks 21.30.Diner en overnachting aan boord

ChALON-SUR-SAÔNE – TOURNUS

In de voormiddag, Excursie: Bezoek aan Beaune en de Bourgogne. Lunch aan boord. In de namiddag, Excursie: het middeleeuwse Brancion en Cormatin. Na de excursie terug aan boord in Tournus en terug vertrek om 18.30. Diner en overnachting aan boord.

LYON

 Aankomst ‘s morgens vroeg om 6.00 in Lyon. In de voormiddag, Excursie: Stadsrondrit Lyon. Lunch aan boord. Vrije namiddag en vertrek omstreeks 16.00 richting Avignon. Diner en overnachting aan boord.

AVIGNON

Aanmeren in Avignon om 13.00. Lunch aan boord. In de namiddag,

dag 2

dag 1

dag 6

dag 7

dag 8

dag 3

dag 4

dag 5

HoogtepuntenLyon

Mâcon en de BeaujoLais

Beaune en de Bourgogne

paLais des pâpes in avignon

pont du gard en uzès

caMargue en nîMes

de vaLLei van de ardècHe

Page 109: Cruises catalogus 2013

109

EX

CL

USI

EV

E R

IVIE

RC

RU

ISE

S | R

NE

EN

SA

ÔN

E | Dit luxeschip van de Oostenrijkse rederij Lüftner cruises werd gebouwd in

2003. Het beschikt over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk een drijvend luxehotel! De kajuiten zijn ruim met veel licht (het overgrote deel

heeft grote panoramische ramen) en bieden een prachtig uitzicht over de rivier.

Terwijl u geniet van de uitstekend verzorgde maaltijden, die u worden geserveerd in het bijzonder gezellige panoramische restaurant, glijden de mooiste landschappen aan u voorbij. Verder is er de Club Amadeus met bibliotheek, winkel, fitnessruimte en kapper.

In de Panoramabar kunt u overdag genieten van het mooie uitzicht, ‘s avonds van mooie livemuziek of de speciale muzikale avonden.

Ook het zonnedek nodigt uit om heerlijk te relaxen in de ligzetels of aan de gezellige bar.

De 69 buitenkajuiten en 4 suites zijn verdeeld over 3 dekken. Op het mozart-dek hebben de kajuiten grote panoramische schuiframen die kunnen opengeschoven worden voor een optimale beleving van uw cruise. Op het Strauss-dek kan het panoramische venster gedeeltelijk opengeschoven worden (uitgezonderd kajuiten 203, 204, 206, 230 en 231, met kleiner venster, kunnen niet geopend worden: zie prijstabel categorie B4). Op het haydn-dek zijn de ramen kleiner. De kajuiten hebben allemaal dezelfde grootte (15 m²) en beschikken over douche, toilet, airconditioning, kleurentelevisie, haardroger en kluis. De Suites zijn zeer ruim (22 m²) en beschikken over een bad/douche en extra zithoek met minibar. Alle bedden zijn 2 benedenbedden die ook samengezet kunnen worden.

UW SCHIP: AMADEUS SYMPHONY •••••

prijs in € p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuitaMadeus syMpHony •••••

13/06/2013(8 dagen)

Haydn-dek:

Kajuit met 2 lage bedden achteraan, CAT. C4 1.200

Kajuit met 2 lage bedden midden, CAT. C1 1.300

strauss-dek: panoramisch venster

Kajuit met 2 lage bedden, kleiner venster, CAT. B4 1.350

Kajuit met 2 lage bedden, CAT. B1 1.400

Mozart-dek: groot panoramisch schuifraam

Kajuit met 2 lage bedden, CAT. A1 1.500

Suite met 2 lage bedden, CAT. SUITE 1.800

SINGLE TOESLAG

(2 pers. kajuit voor alleengebruik: beperkt aantal kajuiten en steeds op aanvraag)

+ 60%

inBegrepen:

 TGV in 2de klasse vanuit Brussel naar Lyon en terug (op basis van het groepstarief, gekend op 01/06/2012) alle transfers, zoals vermeld in het programma  cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in

volpension: ontbijtbuffet, lunch, middagthee (als het schip vaart), diner, middernachtsnack  wijn gratis aangeboden door All Ways bij het

diner tijdens de cruise welkomstcocktail en -diner  galadiner van de kapitein  muzikale en folkloristische animatie aan boord  All Ways cocktail  gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways

begeleiding  Nederlandstalige voordrachten aan boord hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat

de gidsen beter te begrijpen, aangeboden door All Ways bagagedragers voor de cruise  haventaksen btw

niet inBegrepen:

 alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven  dranken (uitgezonderd wijn tijdens diner)  excursies fooien aan boord (tussen € 7 en € 9 p.p. per

dag) en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen  eventuele brandstoftoeslagen (gekend na

01/06/2012) verzekeringen

Page 110: Cruises catalogus 2013

Blaye – CadillaC – Saint-Émilion

Ontbijt aan boord en afvaart naar Cadillac. We varen langs het eiland Cazeau in de Garonne om Cadillac te bereiken voor de lunch. excursie: Stadswandeling Saint-Émilion (met wijndegustatie) Vanuit Cadillac is een bezoek aan Saint-Émilion met zijn ondergrondse monumenten een echte aanrader. Ontdek er ook de geschiedenis van deze middeleeuwse vesting.

CadillaC – Bordeaux

Ontbijt tijdens het varen. We varen naar Bordeaux, waar we in de loop van de voormiddag aankomen. Lunch aan boord. excursie: Stadswandeling en rondrit Bordeaux. De stad is door de UNESCO beschermd als werelderfgoed. Bordeaux kreeg het waardevolle label in de categorie ‘culturele site’. De helft van de stad, van de boulevards tot aan de oevers van de Garonne werd erkend om haar architecturale erfgoed. Het erfgoed van Bordeaux strekt zich uit van de brede lanen in de neoklassieke quartier des Quinconces en het Grand Théâtre tot de nauwe straatjes van de quartier Saint-Pierre. ‘s Avonds, galadiner, gevolgd door een dansavond.

Bordeaux – België

Ontscheping na het ontbijt in Bordeaux. Transfer naar het station van Bordeaux en vrije tijd tot de terugkeer naar België per TGV.

Saint-Émilion

110

| GIRONDE |

De monDing van De gironDe, De DorDogne en De garonne. op Deze tocht Door De Dalen van méDoc, libournais en l’entre-Deux-mers, ontDekt u een betoverenD lanDschap. De regio ronD borDeaux bieDt tal van culturele ontDekkingen waarin De wijngaarDen een hoofDrol spelen. genieten staat centraal in Dit programma! Deze unieke cruise naar het lanD van De borDeauxwijnen laat u het geheim achter De grote namen ontDekken: borDeaux, culturele site Dankzij het architecturale patrimonium; pauillac en méDoc, prestigieuze kastelen; saint-emilion, het onDergronDse leven van een miDDeleeuwse staD …

onZe troeVen  FaSCinerende reiSroute

 dranken inBegrepen Bij de maaltijden

 hooFdteleFoon tijdenS de exCurSieS

GIRONDE De GironDe, MYSTerieUS en Uniek erfGoeD reiSroute 6 dagen aan boord van Princesse d’Aquitaine ••••

Van woensdag 2 tot maandag 7 oktober 2013

België – Bordeaux

‘s Morgens, vertrek vanuit België per TGV richting Bordeaux. Bij aankomst, transfer naar het schip. Inscheping rond 18.00. Welkomstcocktail in het salon en voorstelling van de bemanning. Welkomstdiner aan boord.

Bordeaux – pauillaC

Voor we Pauillac bereiken, varen we de Garonne af en de Gironde op, langs de eilanden Cazeau en Patiras. Lunch aan boord. excursie: rondrit ‘pauillac en de kastelenroute van de médoc’ In Pauillac bleven de prachtige nobele huizen in natuursteen langs de kades bewaard. De huizen werden destijds gebouwd door wijnhandelaren of kapiteins ter lange omvaart. Wij bevinden ons in de regio Médoc, een prestigieus gebied tussen de oceaan en een monding, ver weg van de bewoonde wereld, maar met de bekendste rode wijnen van deze planeet! Diner aan boord, gevolgd door animatie.

pauillaC – monding Van de gironde – Blaye

Afvaart in de vroege ochtend. We varen op de Gironde tot aan de monding. Onderweg naar Blaye zien we moerassen, Meschers-sur-Gironde met de steile kliffen, holwoningen en vissershuisjes. Lunch tijdens het varen. Aankomst in Blaye omstreeks 14.00. excursie: rondrit 'route de la Corniche'Deze streek staat ook bekend om zijn mooie tuinen, oude vissershuizen, opmerkelijke huizen tegen de kliffen aangebouwd en de beroemde 'carrelets', eigenaardige huisjes die boven het water bengelen. U kunt hier genieten van uitzonderlijke landschappen die rivier, steen en wijngaarden verenigen. Diner aan boord, gevolgd door een dansavond.

dag 2

dag 1

dag 4

dag 5

dag 6

dag 3

onZe VoordraChtgeVerSdirk de mesmaeker is Dagnalist,

eindredacteur en presentator bij de

regionale televisiezender Ring TV

in Vilvoorde. Daarnaast schrijft hij

voor de culinaire bladen Culinaire

Ambiance en Njam. Dirk De

Mesmaeker schreef ook verschillende culinaire boeken:

'Geert Van Hecke goes classic', 'Whisky leren proeven',

'De Belgische wijnbouwers in de Bordeaux', 'Wild

en gevogelte'. In 2006 kreeg Dirk De Mesmaeker de

persprijs van de provincie Vlaams-Brabant.

Dagnalist Bernard Sirot

is al 25 jaar lang hoofdredacteur

Frankrijk bij Vino Magazine. Als

wijnbouwer staat hij, samen met

zijn echtgenote Françoise, aan het

hoofd van het familiaal geleide

wijnbedrijf Château Closiot in

Sauternes. Via diverse manifestaties (Megavino,

Belgovino …) probeert Sirot de Belgische wijnbouwers

van over de hele wereld zo veel mogelijk samen te

brengen. Sirot is ook technisch verantwoordelijke

voor het Concours Mondial de Bruxelles en het

Concours Mondial du Sauvignon.

Hoogtepuntenpauillac en

Médoc

de Monding van de gironde

en de 'route de la cornicHe'

de vesting van Blaye

saint-eMilion,

Middeleeuwse vesting

de Bordeauxwijnen

Page 111: Cruises catalogus 2013

inBegrepen:

 TGV in 2de klasse vanuit Brussel naar Bordeaux en terug (op basis van het groepstarief gekend op 01/06/2012) transfers tussen station en schip  cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in

volpension: ontbijtbuffet, lunch, en diner  dranken (water, wijn, fruitsap geserveerd per glas

en koffie gedurende de maaltijden aan boord)welkomstcocktail en -dinergaladiner van de kapitein muzikale en folkloristische animatie aan boord All Ways cocktailbijstands en repatriëringsverzekering gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways

begeleidingNederlandstalige voordrachten aan boord bagagedragers voor de cruise  haventaksen btw

niet inBegrepen:

 alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven  dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan

boord)excursies fooien aan boord (ca. € 5 p.p., per dag) en voor

de chauffeurs en plaatselijke gidsen eventuele brandstoftoeslagen

(gekend na 01/06/2012) annulerings- en bagageverzekeringen

111

EX

CL

USI

EV

E R

IVIE

RC

RU

ISE

S | G

IRO

ND

E |

De Princesse d’Aquitaine 4•, een uitstekend riviercruiseschip, laat u de Bordeauxstreek

ontdekken. Door de uitgebreide weelde aan boord beleeft u de cruise op een uiterst aangename manier. Alle kajuiten, verdeeld over twee dekken, zijn buitenkajuiten uitgerust met airconditioning, douche en wc, televisie, haardroger,

kluis en radio. Het restaurant biedt een uitstekende keuken, gastronomie is dan ook een troef van deze cruise. De bar en het salon verwelkomen u op ieder moment van de dag. Vanaf het zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. Het schip beschikt over een salon met dansvloer, een bar en wifi (te betalen).

UW SCHIP: PRINCESSE D’AQUITAINE •••••

Libourne

Zonnedek

Princesse d'Aquitaine

Bovendek

Hoofddek

prijs in € p.p.in een tweepersoons-buitenkajuitprincessed’aQuitaine ••••

02/10/2013(6 dagen)

Hoofddek 949

Bovendek 1.049

single toeslag 200

Page 112: Cruises catalogus 2013

alsook de kerk St-Pierre. Terugkeer aan boord voor de lunch en vertrek van het schip richting Rouen. Excursie: Stadswandeling Rouen Rouen, een haven gelegen aan de monding van de rivier en de hoofdstad van Hoog-Normandië, haalt een onschatbaar voordeel uit zijn ligging tussen de zee en Parijs. Deze stad wordt vooral geapprecieerd om zijn sfeer: een netwerk van erg nauwe en kronkelige straatjes, talrijke interessante musea, een van de weelderigste gotische kathedralen van Frankrijk en een betoverende vallei.Galadiner gevolgd door een dansavond aan boord.

RouEn – PaRijS

We varen ‘s morgens richting Parijs. We varen langs de stad Poissy, met de oude brug. Hier zijn de oevers van de Seine prachtig aangelegd. Voor we Parijs bereiken, varen we ook langs Conflans-Saint-Honorine en Chatou, een belangrijke plaats voor het impressionisme. Bij aankomst in Parijs komen we voorbij de futuristische wijk La Défense, met indrukwekkende betonnen en glazen architectuur. Aankomst in Parijs in de namiddag. Excursie: Stadsrondrit Parijs Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, is ontstaan aan de Seine. Vanop de rivier hebben we een schitterend uitzicht over de vele prestigieuze monumenten. Naast de grote musea, de overweldigende monumenten, de levendige boulevards en de grote 'avenues' met wereldberoemde winkels, is Parijs toch een zeer intieme stad die haar charme onthult aan haar bezoekers in de verschillende middeleeuwse wijken en dorpen. Diner aan boord, gevolgd door een cruise 'Paris by night' door de verlichte stad.

PaRijS – BElgië

Na het ontbijtbuffet aan boord, ontscheping. Vrije voormiddag en vrije lunch in Parijs. Vertrek naar België per autocar in de namiddag en aankomst in de loop van de avond.

Les Andelys

112

| SEINE |

EEn van dE mooistE En intErEssantstE riviErcruisEs. dE sEinE is rEchstrEEks vErbondEn mEt dE gEschiEdEnis van Frankrijk: EEn slagadEr van cruciaal bElang voor dE handEl, maar ook EEn ovErbrEngEr van grotE culturElE stromingEn. kEnmErkEnd voor dEzE rEis is zEkEr hEt uitzicht op parijs vanaF dE riviEr mEt hEt grand palais, dE orangEriE, hEt louvrE, dE kathEdraal van notrE-damE En hEt ilE dE la cité. WE varEn ook langs rouEn mEt zijn kathEdralEn En historischE WijkEn, caudEbEc … En uitEraard honFlEur mEt dE typischE vissErshavEn!

onZE TRoEVEn  FaScinEREndE REiSRouTE

  dRankEn inBEgREPEn Bij dE maalTijdEn

  hooFdTElEFoon TijdEnS dE ExcuRSiES

SEINE DE VALLEI VAN DE SEINEREiSRouTE 6 dagen aan boord van Botticelli ••••Van maandag 7 tot zaterdag 12 oktober 2013

BElgië – PaRijS

 In de loop van de voormiddag, vertrek per autocar naar Parijs met een stop onderweg. Inscheping aan boord van het schip. De bemanning wordt voorgesteld tijdens een welkomstcocktail. Welkomstdiner, gevolgd door een avond ‘Titi Parisien’. Het schip vertrekt ‘s nachts.

PaRijS – lES andElyS – honFlEuR

In de loop van de voormiddag varen we richting Les Andelys, waar u een prachtig uitzicht heeft op de rots Guyon. Aankomst in Les Andelys rond 13.30. Excursie: Bezoek aan het kasteel van martainville Les Andelys is een van de mooiste plaatsen in de vallei van de Seine. U heeft een geweldig panorama en een overweldigend gevoel vanop het uitzichtpunt. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en de ruïnes van de middeleeuwse burcht. We varen naar Honfleur dat we, afhankelijk van de getijden, in de loop van de nacht bereiken.

honFlEuR

Excursie: Stadswandeling honfleur Aan de monding van de Seine, overspannen door de indrukwekkende brug van Normandië, straalt Honfleur het hele jaar door een vakantiesfeer uit. In de haven legt dagelijks een vloot van vissersbootjes aan met aan boord allerhande vissen en schelpdieren. Honfleur is het ideale vertrekpunt voor de ontdekking van het natuurlijke erfgoed van het Pays de Caux en van de monding van de Seine: Etretat, Yport, Fécamp, en van het historische erfgoed, de stranden van de landing in Normandië. Excursie: Rondrit 'de albasten kust' Excursie: Rondrit 'de stranden van d-day’

honFlEuR – caudEBEc – En-caux – RouEn

Aankomst in Caudebec-en-Caux rond 8.00. Excursie: Rondrit 'de abdijenroute' Bewonder de vele abdijen langs de Seine: de kerk van Caudebec, Jumièges, waar zich de ruïnes van een van de mooiste abdijen van Frankrijk bevinden,

dag 2

dag 1

dag 6

dag 3

dag 4

dag 5

onZE VooRdRachTgEVER Stefan Van camp

Stefan Van camp

is historicus met een

voorliefde voor de

Middeleeuwen. Hij

is actief als docent

bij Amarant waar hij

lezingen verzorgt o.a.

over romaanse kunst,

gotiek, funeraire kunst,

miniatuurkunst, Jeanne d’Arc... Als gids-

voordrachtgever is hij verbonden met tal

van musea zoals de Koninklijke Musea voor

Schone Kunsten in Brussel, het Hortahuis,

de Manufactuur De Wit in Mechelen. Hij

begeleidt culturele reizen o.a. naar Napels,

Apulië, Genua, Franche-Comté, Sicilië.

Hoogtepunten

parijs, licHtstad

Honfleur en de 'cÔte d'alBÂtre'

de stranden van d-day

de aBdijenroute

rouen, Hoofdstad van normandië

Page 113: Cruises catalogus 2013

inBegrepen:

 Vervoer per autocar België – Parijs en terugcruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in

volpension: ontbijtbuffet, lunch en dinerdranken (water, wijn, fruitsap geserveerd per glas

en koffie gedurende de maaltijden aan boord)welkomstcocktail en -dinermuzikale en folkloristische animatie aan boordAll Ways cocktail galadiner van de kapitein bijstands- of repatriëringsverzekeringgespecialiseerde Nederlandstalige All Ways

begeleiding Nederlandstalige voordrachten aan boordbagagedragers voor de cruise haventaksenbtw

niet inBegrepen:

 alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan

boord) excursies fooien aan boord (ca.€ 5 p.p., per dag) en voor

de chauffeurs en plaastelijke gidseneventuele brandstoftoeslagen

(gekend na 01/06/2012) annulerings- en bagageverzekeringen

113

EX

CL

USI

EV

E r

IVIE

rC

rU

ISE

S | S

EIN

E |

Botticelli • • • • , een uitstekend riviercruiseschip, laat u de Seine-vallei ontdekken.

De uitgebreide luxe aan boord bezorgt u een uiterst aangename cruise. Alle kajuiten, verdeeld over twee dekken, zijn buitenkajuiten met airconditioning, douche en wc, televisie, haardroger, kluis en radio. Het restaurant biedt

een uitstekende keuken aan, gastronomie is dan ook een troef van deze cruise.

De bar en het salon verwelkomen u op ieder moment van de dag. Vanaf het zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. Het schip beschikt over een salon met dansvloer en bar.

UW SCHIP: BOTTICELLI ••••

HonfleurParisRouen

Zonnedek

Bovendek

Hoofddek

prijs in € p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuitBotticelli••• •

07/10/2013 (6 dagen)

Hoofddek 699

Bovendek 799

single toeslag 200

Page 114: Cruises catalogus 2013

| MOYEN-ORIENT |

114

| RIVIERCRUISES |

Ontdek hier Ons aanbOd aan riviercruises. Wij bieden cruises aan Op rivieren WaarOnder de WOlga, de elbe, de MekOng, de Yangtze, de nijl … in tegenstelling

tOt Onze exclusieve all WaYs riviercruises zijn deze niet vOlledig gereserveerd vOOr Onze klanten, Maar in de Meeste gevallen garanderen We tWeetalige begeleiding.

Ontdek de charMes van azië, de teMpels van egYpte Of de Oevers van de pô. de Wereld Ontdekken Op een andere Manier …

RIVIERCRUISES

Page 115: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel > München/Passau (Duitsland) > Wenen (Oostenrijk) > Bratislava (Slovakije)> Boedapest (Hongarije) > Melk/Emmersdorf (Oostenrijk) > Passau/München (Duitsland) > Brussel

INBEGREPENRechtstreekse lijnvlucht Brussel-München en terug (met Lufthansa) + transfers + cruise in volpension met wijn tijdens diner gratis aangeboden + alle animatie aan boord + All Ways begeleiding + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.290 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel > München/Passau (Duitsland) > Wenen (Oostenrijk) > Esztergom/Szentendre

(Hongarije) > Boedapest (Hongarije) > Vukovar (Kroatië) > Belgrado (Servië) > Iron Gate > Svistov (Bulgarije)> Giurgiu (Roemenië) > Zwarte Zee/St-Gheorghe (Roemenië)> Chiciu/Giurgiu

(Roemenië, voor Boekarest) > Novi Sad (Servië) > Mohacs (voor Kalocsa, Hongarije) > Komarno/Bratislava (Slovakije) > Durnstein/Melk (Oostenrijk)> Passau/München (Duitsland)> Brussel

INBEGREPENRechtstreekse lijnvlucht Brussel-München en terug (met Lufthansa) + transfers + cruise in volpension met wijn tijdens diner gratis aangeboden + alle animatie aan boord + All Ways begeleiding + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 2.140 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

8 dagen / Amadeus Diamond•••••

Van donderdag 25 juli tot donderdag 1 augustus 2013

15 dagen / Amadeus Diamond•••••

Van woensdag 12 juni tot woensdag 26 juni 2013

Donau tot BoeDapest

Donau tot De Zwarte Zee

Passau

Melk

115

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

ON

ZE

TR

OE

VE

NC

RO

ISIè

RE

S M

aR

ITIM

ES

CR

OIS

IèR

ES

Ma

RIT

IME

S R

IVIE

RC

RU

ISE

S | D

ON

aU

|

DonauOntdek tijdens deze cruises het hart van eurOpa en snuif de verschillende sferen Op van een uniek cultureel erfgOed aan bOOrd van uw luxueuze 5-sterrencruiseschip Of tijdens de bOeiende excursies.

ONZE TROEVEN > Pakketprijzen met vertrek vanuit België

inbegrepen> Luxeschip van de Oostenrijkse rederij

Lüftner: de meeste kajuiten beschikken over grote panoramische schuiframen!

> Nederlandstalige All Ways begeleiding

> Plaatselijke Nederlandstalige gidsen of Franstalige gidsen met vertaling naar het Nederlands

> Animatie aan boord> Uitstekende keuken met wijn inbegre-

pen bij het diner tijdens de cruise> Hoofdtelefoon tijdens de excursies> Reserveer minimaal 5 excursies op

voorhand en ontvang een korting van 25% op het totale bedrag van de excursies

Bratislava

GROUPCRUISE

GROUPCRUISE

Page 116: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel > 2 dagen Moskou > Ouglitch > Yaroslavl > Goritzy/Kirillov > Kishi > Mandroga > 3 dagen Sint-Petersburg > Brussel

INBEGREPENLijnvluchten Brussel-Moskou en Sint-Petersburg-Brussel met Europese maatschappijen + transfers + cruise in volpension + alle animatie en lezingen aan boord + de belangrijkste excursies (zie gedetailleerd programma) met Nederlandstalige gids in Moskou en Sint-Petersburg + All Ways begeleiding (vanaf 20 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

12 dagen / Chernishevsky of Russ•••Van dinsdag 04 juni tot zaterdag 15 juni 2013

Van dinsdag 25 juni tot zaterdag 6 juli 2013Van dinsdag 9 juli tot zaterdag 20 juli* 2013Van dinsdag 16 juli tot zaterdag 27 juli 2013

Van dinsdag 6 augustus tot zaterdag 17 augustus 2013Van dinsdag 27 augustus tot zaterdag 7 september 2013

Van dinsdag 17 september tot zaterdag 28 september 2013

De schatten van De wolga

| MOYEN-ORIENT |

116

| WOLGa |

wOlgawij bieden u 12-daagse cruises aan van MOskOu tOt sint-petersburg: 3 vOlledige dagen in sint-petersburg en 2 dagen in MOskOu, gecOMbineerd Met een waaier aan culturele excursies waar 'u' tegen gezegd kan wOrden.

ONZE TROEVEN > Nederlandstalige All Ways begeleiding > Nederlandstalige gidsen! > Vroegboekkorting: € 30 korting per persoon bij reservatie voor 11/02/2013. > Rechtstreekse heenvlucht Brussel-Moskou met Brussels Airlines > All Ways Cocktail tijdens de cruise> All Inclusive: de belangrijkste excursies en activiteiten aan boord zijn inbegrepen en een maximum aan lunches in de

steden Moskou en Sint-Petersburg> Een magische sfeer aan boord: de sterke punten van deze cruises zijn het culturele aspect en de gemoedelijke en sfeervolle

stemming aan boord> Hoofdtelefoon tijdens de excursies in Moskou en Sint-Petersburg

Yaroslavi

GROUPCRUISE

BOOKBEFORE

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.535 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

* Aan boord van Russ

Page 117: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel > 2 dagen Moskou > Ouglitch > Yaroslavl > Kostroma > Nizhni Novgorod > Cheboksary > Kazan > Samara > Saratov > Volgograd (ex-Stalingrad) > Astrakhan > Moskou > Brussel

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.995 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

14 dagen / Russ•••

Van dinsdag 10 tot maandag 23 september 2013

In De sporen van alexanDre Dumas: van moskou tot astrakhan

117

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

ON

ZE

TR

OE

VE

NC

RO

ISIè

RE

S M

aR

ITIM

ES

CR

OIS

IèR

ES

Ma

RIT

IME

S R

IVIE

RC

RU

ISE

S | W

OLG

a |

GROUPCRUISE

BOOKBEFORE

INBEGREPENLijnvluchten Brussel-Moskou (heen en terug) en binnenvlucht Astrakhan-Moskou + transfers + cruise in volpension + alle excursies zoals beschreven in programma met Nederlandstalige gids in Moskou + alle animatie en lezingen aan boord + All Ways begeleiding (vanaf 20 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

Moskou

Page 118: Cruises catalogus 2013

PraagVenetië

| MOYEN-ORIENT |

118

| ELBE – PO – NIJL – DNJEPR |

GROUPCRUISE

BOOKBEFORE

INBEGREPENVluchten Brussel-Venetië en terug + transfers

+ cruise in volpension + dranken tijdens de maaltijden aan boord + bijstands-/repatriëringsverzekering + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 959 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

INBEGREPENVluchten Brussel-Praag en Berlijn-Brussel + transfers + cruise in

volpension + alle animatie aan boord + All Ways begeleiding (vanaf 25 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.550 (vroegboekprijs) in een tweepersoonsbuitenkajuit.

VAARROUTE> Brussel> Venetië> Murano, Burano > Venetië > Chioggia

(voor Padua)> Venetië> Brussel

VAARROUTE> Brussel > Praag > Litomerice > Dresden > Meissen > Wittenberg > Magdeburg > Potsdam > Berlijn > Brussel

8 dagen / Frédéric Chopin•••••

Van zaterdag 1 tot zaterdag 8 juni 2013 Van zaterdag 7 tot zaterdag 14 september 2013

5 dagen / Michelangelo••••

12 mei 2013

Van Praag naar Berlijn Venetië en de eilanden Van de lagune

ELBEDuitsE kruisvaarttraDitiE op z’n BEst; varEnDE romantiEk En LuxuEus comfort voor iEDErEEn op DEzE vEELomvattEnDE sfEErcruisE DoorhEEn BohEEms tsjEchië, Langs saksisch 'zwitsErLanD' En hEt ELBstEingEBErgtE, Langs aLLE grotE BEziEnswaarDighEDEn van DE ELBE, mooiE oEvErkastELEn, BurchtEn En DorpjEs. zowEL DE kunststEDEn aLs DE mooiE aanLEghavEns zuLLEn vELEn BEkorEn En DEzE rEis tot EEn waar cuLtuurfEstijn makEn.

pôLangs DE oEvErs van DE pô ontwikkELDEn zich DE LichtstEDEn van DE noorD-itaLiaansE cuLtuur En kunst : paDua, vErona, mantua, crEmona. Laat u ontroErEn Door DE schoonhEiD van hEt onovErtroffEn vEnEtië En ontDEk DE itaLiaansE LEvEnskunst tijDEns EEn ExcLusiEvE cruisE aan BoorD van hEt comfortaBELE riviErcruisEschip 'ms michELangELo'.

ONZE TROEVEN > Dranken tijdens de maaltijden inbegrepen> Schip in het centrum van Venetië

ONZE TROEVEN > Nederlandstalige All Ways begeleiding > Luxeschip met prachtige art-decostijl> Vroegboekkorting: reserveer voor 25/01/2013 en ontvang € 100 per persoon> Rechtstreekse lijnvluchten met Brussels Airlines Van Praag tot Berlijn

Page 119: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> Kiev> Kaniv> Kremenchuk> Zaporoje> Kherson> Sebastopol (excursie Yalta)> Odessa> Brussel

INBEGREPENLijnvluchten Brussel-Kiev en Odessa-Brussel met Europese

maatschappij + transfers + cruise in volpension + alle animatie aan boord + alle belangrijkste excursies met Franstalige gidsen (met uitzondering van de facultatieve excursies) + All Ways begeleiding (vanaf 25 deelnemers) + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 1.495 in een tweepersoonsbuitenkajuit.

12 dagen / Dniepr Princess••••

Van zaterdag 22 juni tot woensdag 3 juli 2013

Ontdekking Van Oekraïne, langs de OeVers Van de dnjePr

119

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

ON

ZE

TR

OE

VE

Nc

RO

IsIè

RE

s M

aR

ITIM

Es

cR

OIs

IèR

Es

Ma

RIT

IME

s R

IVIE

Rc

RU

IsE

s | E

LBE

– P

O –

NIJ

L –

DN

JEPR

|

Dnjepr

KievNijl

GROUPCRUISE

INBEGREPENVluchten Brussel-Luxor en terug + transfers + 1 overnachting in Luxor + cruise op de Nijl in volpension + bezoeken met Franstalige gids + All Ways begeleiding (vanaf 25 deelnemers) + luchthaven – en haventaksen.

nijLEEn cruisE op DE nijL is EEn BuitEngEwonE Ervaring En mEtEEn DE pErfEctE maniEr om hEt cuLturELE ErfgoED van EgyptE tE ontDEkkEn! wij stELLEn u EEn voLLEDig niEuw programma voor van EEn 8-DaagsE cruisE op DE nijL aan BoorD van EEn stijLvoL LuxEyacht mEt maximaaL 30 kajuitEn. u hEEft hEt gEvoEL op EEn privéschip tE vErBLijvEn mEt aLLE moDErn comfort, LuxuEus ingEricht En mEt EEn supEr gEpErsonaLisEErDE sErvicE!

VAARROUTE> Brussel> Luxor > Esna > Edfoe > Assouan > Komombo > Luxor > Brussel

PRIXPrijs p.p.: Vanaf € 1.760 in een tweepersoonsbuitenkajuit en –kamer.

9 dagen / MS Alexander The Great•••••Van maandag 21 januari tot dinsdag 29 januari

In voorbereiding: winter 2012/2013

egyPte met de kunstschatten langs de nijl

GROUPCRUISELUXE

Tempel van Hatsjepsoet

Page 120: Cruises catalogus 2013

VAARROUTE> Brussel> Parijs> Saigon (Vietnam)> My Tho (Vietnam)> Cai Be & Sa Dec (Vietnam)> Tan Chau (Vietnam)> Phnom Penh – Koh Chong (Cambodja)> Oudong – Kampong Tralach (Cambodja)> Kampong Chhnang (Cambodja)> Tonlemeer – Siem Reap (voor Angkortempels, Cambodja)> Parijs> Brussel

INBEGREPENTGV Brussel-Parijs heen-en-terug + vluchten Parijs-Saigon en Siem Reap-Parijs met tussenstop + transfers + 1 hotelovernachting in Saigon + 2 hotelovernachtingen in Siem Reap + cruise op de Mekongrivier + volpension vanaf de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 12 + niet-alcoholische dranken en lokale bieren aan boord + fooien tijdens de cruise + bezoeken zoals in het programma vermeld + 3 folkloristische spektakels + gegarandeerde All Ways begeleiding + luchthaven- en haventaksen.

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 3.589 in een tweepersoonsbuitenkajuit en -kamer.

13 dagen / R/V Mekong Prestige••••

29 oktober 2013

mekOngriVier: Van Vietnam naar camBOdja

100% FRaNsTaLIgE cRUIsE

mEkongaLs koninkLijkE routE van aLLE BEschavingEn is EEn cruisE ovEr DE mEkongriviEr DE maniEr Bij uitstEk om op ontDEkkingsrEis in zuiDoost-azië tE gaan. van ho chi minhstaD in viEtnam tot DE BuitEngEwonE tEmpELs van angkor in camBoDja. DEzE cruisE Laat u 1.001 facEttEn van hEt DagELijksE LEvEn in zuiDoost-azië ontDEkkEn: paaLwoningEn, DrijvEnDE DorpEn, kLEinE DorpjEs, kLEurrijkE marktEn En prachtigE, inDrukwEkkEnDE tEmpELs. op DE riviEr zELf zorgEn DuizEnDEn pittorEskE BootjEs mEt hun vELE activitEitEn voor EEn onvErgEtELijk spEktakEL.

ONZE TROEVEN > Gegarandeerde Nederlandstalige All Ways

begeleiding uit Brussel> Een nieuw schip met alle comfort: alle

kajuiten hebben een privébalkon> Dranken naar believen aan boord> Fooien aan boord zijn inbegrepen> 1 overnachting in Saigon in volpension> Dans- en traditionele muziekspektakels> Bezoeken zoals vermeld in het programma,

inclusief entreegelden, met Franstalige lokale gids

> Mogelijkheid tot verlenging naar de Baai van Halong en/of in Laos

| MOYEN-ORIENT |

120

| MEKONg – YaNgTZE EN IRRaWaDY |

GROUPCRUISELUXE

Page 121: Cruises catalogus 2013

INBEGREPENVluchten Brussel–Shanghai en

Peking-Brussel en alle vermelde binnenvluchten + cruise op de Yangtze in vol pension aan boord van President Prime••••• + rondreis voor en na de cruise in •••• hotels en alle vermelde maaltijden in het programma + alle bezoeken en activiteiten zoals in het programma + All Ways begeleiding (vanaf 25 deelnemers) + haven- en luchthaventaksen.

VAARROUTE> Brussel> Shanghai> Suzhou> Tongli> Xitang> Shanghai> Yichang> Shanghai> Cruise op de Yangtze> Chongqing> Xian> Luoyang> Shaolin> Peking> Brussel

VAARROUTE> Brussel> Parijs> 2 dagen Yangon> Bagan> Mont Popa> Bagan &

Shwe Pyi Thar> Yandabo (varen)> Monywa> Ava-Amapura> Mingun & Mandalay> Mandalay> Yangon> Parijs> Brussel

PRIJSPrijs p.p.: Vanaf € 4.310 in een tweepersoonsbuitenkajuit en -kamer.

Mogelijkheid tot verlenging aan het Inlemeer (4 dagen)

17 dagen / President Prime•••••In voorbereiding: oktober 2013

12 dagen / RV Paukan••••12 november 2013

6, 13 januari 2014 / 10, 17 februari 2014

cruise OP de yangtze en Ontdekking Van china: het middenrijk.

OP Ontdekking naar het VrOegere Birma: langsheen de irrawaddyriVier

100% FRaNsTaLIgE cRUIsE

121

Cr

ois

ièr

es

Ma

rit

iMe

s e

xC

lus

ive

s i

ON

ZE

TR

OE

VE

Nc

RO

IsIè

RE

s M

aR

ITIM

Es

cR

OIs

IèR

Es

Ma

RIT

IME

s R

IVIE

Rc

RU

IsE

s | M

EK

ON

g –

Ya

Ng

TZE

EN

IR

RaW

aD

Y |

YAnGTZe vErgEzEL ons op DEzE prachtigE rEis: EEn uniEkE ronDrEis in comBinatiE mEt EEn LuxEcruisE op DE yangtzE. nooit gEDroomD van DE grotE muur, DE vErBoDEn staD, of hEt tErracottaLEgEr in xian BEstaanDE uit circa 6.000 BEELDEn? tijDEns DEzE rEis kunt u DEzE En nog vELE anDErE BEziEnswaarDighEDEn ontDEkkEn, waarvan niEt in hEt minstE DE BEroEmDE DriEkLovEnDam op DE yangtzE! EEn aanEEnschakELing van hoogtEpuntEn!

IrrAWADDY in hEt hart van myanmar. Er is gEEn BEtErE maniEr om myanmar, hEt vroEgErE Birma, tE BEzoEkEn Dan mEt EEn LuxEcruisE op DE irrawaDDyriviEr, mEt aLLE comfort op hEt LuxEschip ‘rv paukan’. u zuLt kEnnis makEn mEt hEt rijkE historischE ErfgoED, hEt prachtigE natuurschoon, maar vooraL DE spontanE vriEnDELijkhEiD van DE BEvoLking. EEn kEnnismaking mEt EEn LanD waar DE invLoED van DE wEstErsE BEschaving nog Bijna onBEstaanD is.

China Yangon pagode shwedagon

GROUPCRUISE

ONZE TROEVEN > 2 dagen in Yangon in volpension> Cruise op de Irrawaddyrivier in volpension met

mineraalwater, thee en koffie naar believen> Bezoeken zoals vermeld in het programma,

inclusief entreegelden, met Franstalige lokale gids

> Mogelijkheid tot verlenging naar Inlemeer (4 dagen)

INBEGREPENTGV Brussel-Parijs heen-en-terug + vlucht Parijs-Yangon met tussenstop en terug + regionale vluchten Yangon/Bangan en

Mandalay/Yangon + transfers + 2 hotelover-nachtingen in Yangon + cruise op de Irra-waddyrivier + volpension vanaf de lunch op dag 2 tot het ontbijt op dag 11 + mineraal-water, thee en koffie tijdens de maaltijden aan boord en in de restaurants in Yangon + bezoeken, zoals in het programma vermeld + luchthaven- en haventaksen.

Page 122: Cruises catalogus 2013

ALL WAYS CRUISESALON19 - 20 JANUARI 2013

Reserveer uw droomcruise via de website: gemakkelijker kan niet!

Via onze website www.all-ways.be kunt u uw exclusieve cruise boeken. Ga naar de website, selecteer uw cruise naar keuze, klik op uw offerte en volg verder de stappen op het scherm om uw reis te reserveren. Nadien kunt u het voorschot betalen met uw Visa- of Mastercard. Vervolgens volgt uw kantoor alles verder op.

CRu

iS

eSaL

SaLoN deS CRoiS

iÈR

eS

122

NoteeR deze data iN uw ageNda!

Met veel plezier nodigt All Ways u uit op haar cruisesalon op 19 en 20 januari 2013. Tijdens dit unieke salon stellen de grote maritieme maatschappijen van zee- en riviercruises zich voor. U vindt er o.a. Costa, MSC, Holland America Line, Lüftner, Croisieurope en nog vele andere.

Onze professionele agenten vertellen u met plezier en enthousiasme over de nieuwe schepen en bestemmingen. Ze bezitten een grondige kennis over het reilen en zeilen van de cruisewereld en willen niets liever dan u op alle vragen te antwoorden.

waNNeeR?

> Op zaterdag 19 januari 2013 van 13.30 tot 17.30

> Op zondag 20 januari 2013 van 09.30 tot 17.00

waaR?

Elewijt Center, Tervuursesteenweg 564, 1982 Elewijt.Gelegen op 25 km van Brussel, gratis parking ter beschikking.Vanaf de autosnelweg E19 Brussel-Antwerpen neemt u de afrit 11 Zemst (gedetailleerde reisweg op aanvraag mogelijk of via onze website www.all-ways.be).Op zondag 20 januari wordt er een pendeldienst ingezet tussen Brussel Centraal en Elewijt.

Schrijf nu in op www.all-ways.be of meer informatie krijgt u in onze All Ways agentschappen.

Page 123: Cruises catalogus 2013

Mensen helpen,altijd, overal.Dat is wat we doen!

Met de verzekeringen van All Ways reist u met een gerust gemoed!Voor uw comfort bent u met de formule All Ways Exclusive Selection gedekt bij terugval van voorafbestaande ziektes (van uzelf of een naaste familielid), zowel voor als tijdens het verblijf!

ALL WAYS EXCLUSIVE SELECTION : 8% van de totale reissom

• Annulering:terugbetalingvandeannulerings-ofwijzigingskostentotmax.20.000€/pers.(voorafbestaandeziektesgedekt)

• Assistance Personen :onbeperktemedischekosteninhetbuitenland,repatriëring,opsporings-enreddingskosten,enz.(voorafbestaandeziektesgedekt)

• Reisgoed/bagage : vergoedingbijbeschadiging,verliesofdiefstaltotmax.2.000€/pers;totmax.400€/pers.voordeeerstnoodzakelijkeaankopen

• Compensatiereis :waardebonbijAllWaysingevalvanrepatriëringofvervroegdeterugkeer(max.20.000€/pers.)

• Kapitaal Reisongevallen :vergoedingbijoverlijdenofblijvendeinvaliditeitnaongevalinhetbuitenland(max.12.500€/pers.)

• Home Assistance :bijstandbijzwareschadeaanuwwoning• Assistance Voertuigen :pechverhelping,sleepdienstenbijstandbijpanneof

ongevalmethetprivévoertuig

ALL WAYS TOP SELECTION : 6% van de totale reissom

• Annulering + Assistance Personen + Reisgoed/bagage (max. 1.250€ / pers.) + Compensatiereis + Kapitaal Reisongevallen + Home Assistance + Assistance Voertuigen

ALL WAYS SELECTION : 5% van de totale reissom

• Annulering + Reisgoed/Bagage (max. 1.250€ / pers.) + Compensatiereis

Deverzekeringenmoetenonderschrevenzijnopdedagvandereservering.Samenvattingvandewaarborgenzondercontractuelewaarde.DealgemenevoorwaardenzijnbeschikbaarbijAllWaysCruises.

MondialAssistanceEuropeN.V.-Belgianbranch,Zwaluwenstraat2te1000Brussel,vergundondercodenummer2769omdetakken1,2,7,16en18tebeoefenen–ondernemingsnummer:0837.437.919

Page 124: Cruises catalogus 2013

Ver

antw

oord

elijk

e u

itge

ver

: V. D

ecle

rcq,

Vic

tor

Rou

ssea

ula

an 1

49

, 11

90

Bru

ssel

– B

E 0

44

09

26

16

8 V

erg.

: A1

77

4

Ontdek ons volledig cruise aanbod

Op het ogenblik van publicatie zijn alle vluchtprijzen van 2012-2013 nog niet gekend. Ook de vluchttijden kunnen veranderen. Indien dit hetgeval is, zullen wij genoodzaakt zijn onze programma’s aan te passen. Onze prijzen werden te goeder trouw berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen die wij ontvangen hebben op 01/12/2012 – zij kunnen kleine wijzigingen ondergaan tijdens het seizoen.

Aarzel niet om ons telefonisch, per e-mail of per brief te contacteren voor meer informatie of indien u gedetailleerde programma’s wenst te ontvangen.Indien u op de hoogte wenst gehouden te worden van de nieuwe reizen en promoties, ga op onze website www.all-ways.be.

EXCLUSIEVE ALL WAYSRIVIERCRUISES

BrusselVictor Rousseaulaan 149 - 1190 Brussel Tel.: 02/344 90 88 - Fax: 02/344 71 99 - E-mail: [email protected]

AntwerpenLuchthavengebouw Bus 32 - 2100 Deurne Tel.: 03/281 00 99 - Fax: 03/281 12 47 - E-mail: [email protected]

GentNieuwbrugkaai 1 - 9000 GentTel.: 09/233 30 37 - Fax: 09/233 69 34 - E-mail: [email protected]

LuikPlace des Franchises 9 - 4000 Luik Tel.: 04/229 31 32 - Fax: 04/229 31 21 - E-mail: [email protected]

MoeskroenGerard Kasiersplein 14 - 7700 Moeskroen Tel.: 056/56 16 66 - Fax: 056/56 16 63 - E-mail: [email protected]

Informatie en reservering:

Website: www.all-ways.be

www.facebook.com/All-Ways

Cruises

EXCLUSIEVE ALL WAYSZEECRUISES

EXCLUSIEVE ALL WAYSZEECRUISES EXCURSIES