Crowdfunding Wayv

Click here to load reader

 • date post

  20-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Learn how to crowdfunding succesfully. Wayv Crowdfunding.

Transcript of Crowdfunding Wayv

 • H O W T O C R O W D F U N D S U C C E S S F U L L Y

 • Wij houden van ondernemen. Wij geloven dat ondernemende mensen onze wereld kleurrijker maken.

  Daarom doen we wat we doen en met veel plezier! Initiatieven starten die bijdragen aan een ondernemende en kleurrijke wereld.

  Wayv CrowdfundingGuidelines to successful crowdfunding

  W A Y V C R O W D F U N D I N G H O W T O C R O W D F U N D S U C C E S S F U L L Y

  M A A K J E P R O J E C T A A N W W W . W A Y V C R O W D F U N D I N G . C O M

 • Wat geloven wij bij de WayvDe Wayv heeft een duidelijke passie en overtuiging: Wij houden van ondernemen. Wij geloven dat ondernemende mensen die het verschil durven maken, onze wereld kleur geven. Daarom starten wij initiatieven zoals Wayv crowdfunding. Om bij te dragen aan een ondernemende en kleurrijke wereld. Wayv crowdfunding helpt bij het realiseren van dromen, ideen of het starten van een eigen bedrijf. Hoe? Door samen anders te kijken naar financiering, klanten en business partners. Start differently.

  Onze definitie van crowdfunding:Crowdfunding is het verzamelen van een grote groep mensen die geld, tijd of kennis doneren aan een specifiek project in ruil voor verschillende beloningen (donatie/reward model). Onze visie op crowdfunding

  Crowdfunding als accelerator, dat is crowdfunding volgens de WayvWaarom is het zo moeilijk om nieuwe ideen te lanceren? Nieuwe ideen moeten zich per defini-tie nog bewijzen. Zolang dat bewijs er nog niet is, moet je voldoen aan allerlei onmogelijke voorwaarden. Een bank die enorme zekerheden of hoge rentes vraagt, een leverancier die een minimale afzet vereist en ga zo maar door. Kortom, nieuwe ideen worden vaak gewantrouwd. Crowdfunding kan je helpen je idee succesvol te lanceren. Crowdfunding begint juist bij fans die je vertrouwen en bouwt daar verder op door. Het resultaat: een succesvolle Wayv campagne opent deuren die voorheen gesloten waren, ook van banken en andere marktpartijen.

  Wayv Crowdfunding gaat verder dan financieringCrowdfunding is een geweldige financieringstool om nieuwe projecten te lanceren. Maar Wayv crowdfunding gaat veel verder. Wayv crowdfunding is een unieke manier om (nieuwe) fans en klanten aan je te binden en samen nieuwe ideen te lanceren. Wayv crowdfunding is niet alleen een financieringstool, maar juist ook een marketing- en distributietool. Het resultaat: een succesvolle Wayv campagne biedt niet alleen de mogelijkheid om je idee te lanceren, maar ook succesvol te realiseren, samen met je fans en toekomstige klanten.

  Crowdfunding is boomingTe mooi om waar te zijn? Uit onderzoek blijkt dat crowdfunding bezig is aan een ongekend sterke opmars. Volgens Douw en Koren zal de explosieve groei van crowdfunding in Nederland in 2013 verder doorzetten (bron: Douw en Koren Crowdfunding in Nederland 2012). Volgens onderzoek van Trendwatching.com is 2013 het jaar van de presumers: Consumenten die steeds nauwer betrokken raken bij het ontstaan van nieuwe producten en merken, of het nu gaat om de financiering, de lancering of de ontwikkeling ervan. En laat Wayv crowdfunding juist daar om draaien! Dus heb je een geweldig idee en ben je geinteresseerd in crowdfunding, lees dan snel verder over de geheimen van succesvol crowdfunden!

  ALGEMEENW A Y V C R O W D F U N D I N G H O W T O C R O W D F U N D S U C C E S S F U L L Y

  M A A K J E P R O J E C T A A N W W W . W A Y V C R O W D F U N D I N G . C O M

 • Je hebt een geweldig idee en passie voor wat je doet. En daarachter schuilt een hele wereld aan verhalen. Wayv crowdfunding biedt je een platform om deze verhalen te vertellen, te delen en support te vragen om je idee te realiseren! Maar let op: je verhaal vertellen is n ding. Het eerste geheim van crowdfunding is successful storytelling.

  Stel je backers in staat om hun eigen verhaal te maken.Jij bent natuurlijk helemaal vol van je project. En dat is mooi! Je weet van alle (technische) eigenschappen, ins- en outs, achtergronden etc. Maar het uiteindelijke doel is dat je anderen inspireert je te backen en je verhaal door te vertellen. Zorg daarom voor een eenvoudig door te vertellen verhaal waar personen warm van worden. Dat laatste is voor elk persoon weer anders. De n is een echte fan van jou, de ander wordt genspireerd door jouw ondernemers-droom, door de reden waarom je het project bent gestart of omdat hij je product of beloning zo gaaf vindt en ga zo maar door. Iedereen heeft dus zijn eigen verhaal om jouw te steunen. Jij kan hen daarin voeden!

  DRIE GEHEIMEN VAN SUCCESVOL CROWDFUNDEN

  1: STORYTELLING

  STORYTELLING CROWD BUILDING

  REWARD

  DEEL JE VERHAAL

  GEEF HET BESTE VAN JEZELF

  REWARD

  W A Y V C R O W D F U N D I N G H O W T O C R O W D F U N D S U C C E S S F U L L Y

  M A A K J E P R O J E C T A A N W W W . W A Y V C R O W D F U N D I N G . C O M

 • Building a crowdHet tweede geheim van crowdfunding is het verzamelen van de juiste mensen op de juiste tijd.

  Crowdfunding heeft iets weg van product innovatie. In elke fase van je project heb je verschil-lende mensen nodig om je project op gang te krijgen, te verspreiden onder een groot publiek en uiteindelijk om de finish te bereiken. Maar let op crowd building is een zaak van de lange adem en het is belangrijk om dat op een positieve manier te doen!

  Prepare your story well, respond even better!Hoe goed je verhaal ook is, het is nooit af. Storytelling is communiceren en reageren. Daarmee bouw je aan vertrouwen. Vertrouwen is nodig voor volgers om je financieel te steunen en je verhaal door te vertellen. Voorkom dat backers vanaf het begin overladen worden met informatie. Hou het spannend, bouw je verhaal op tijdens je campagne. Neem je fans mee naar de finale, blijf ze letterlijk belonen onderweg en vier je successen samen.

  bron: linkedin (Vakantiepark Slagharen)

  2: CROWD BUILDING

  W A Y V C R O W D F U N D I N G H O W T O C R O W D F U N D S U C C E S S F U L L Y

  M A A K J E P R O J E C T A A N W W W . W A Y V C R O W D F U N D I N G . C O M

 • Whos in your crowdDe early backers, vrienden en familie die in je geloven en jou het allerbeste gunnen. Zij zorgen voor een begin van vertrouwen en een vliegende start van je project. Zorg dus dat je ze op dag n binnenboord hebt en de eerst donaties zijn gestort.

  De early adopters, mensen die overal als eerste bij zijn. Omdat zij dingen zien, die anderen nog niet kunnen zien. Je hoeft deze mensen niet te kennen, de kunst is om vindbaar te zijn.

  De wannahaves, mensen die graag zouden willen dat ze ergens als eerste bij zijn. Zij zijn vaak bereid om je te steunen omdat ze gek zijn op nieuwe of exclusieve producten of omdat ze bijzonder beloond worden. De wannabes, de mensen die inspiratie putten uit jouw dromen, de ondernemers in de dop. Inspireer deze mensen, vertel waarom je graag doet wat je doet en hoe zij daaraan kunnen bijdragen.

  De groep van likers, mensen die actief zijn op social media en een groot netwerk hebben. Zij kunnen je verhaal op grote schaal verspreiden als je ze regelmatig voedt met nieuwe of grappige content (nieuwsbrieven, videos en plaatjes, updates).

  De koopjesjagers, mensen die gevoelig zijn voor voordeeltjes en kortingen. Vertel op welke manier er voordelen zijn te behalen als ze je tijdens je campagne steunen.

  De resellers of collectors, oftewel de grote afnemers van je product. Van vriendengroepen en bedrijfsverenigingen tot groothandels en winkelketens. Zij zijn bereid om grotere donaties te doen in ruil voor mooie packagedeals.

  Het derde geheim van crowdfunding is het belonen van je crowd. Beloningen zijn een goede manier om te laten zien wat je zoal in huis hebt.Begin gewoon te kijken naar wat je allemaal in je etalage hebt staan. Dat kunnen je producten zijn of de diensten die je gaat aanbieden. Wat je in huis hebt, kan ook je gevoel voor humor zijn. Creer fun merchandise voor je campagne, zoals bedrukte t-shirts, buttons of andere geschenkjes. Wees creatief. Bedenk waar je project of je product voor staat en geef dat in de vorm van een beloning terug. En wees vooral niet scheutig met het persoonlijk bedanken van iedereen die je project steunt (via videos of vermelding van backers op je website).

  3: REWARDS

  W A Y V C R O W D F U N D I N G H O W T O C R O W D F U N D S U C C E S S F U L L Y

  M A A K J E P R O J E C T A A N W W W . W A Y V C R O W D F U N D I N G . C O M

 • Wat zijn mensen bereid te geven en wat willen ze daarvoor terugJe kan veel leren door te kijken naar het geef gedrag bij andere campagnes.(zie grafiek afkomstig van Crowdcube.com)

  De kunst is om verschillende donaties te vragen en je beloningen daarop af te stemmen. Kleine donaties zijn net zo belangrijk als grote of misschien wel belangrijker, omdat voor grote donaties meer bewijs of vertrouwen nodig is. Beloningen kunnen variren van informatief (zoals nieuwsbrieven), fun (grappig t-shirt of gadgets), bijzonder (op maat gemaakt product), tot voordelen (kortingen) en packagedeals (bij bulk afname). Elke beloning is een trigger voor een specifieke doelgroep. Speel daar dus mee tijdens je campagne.

  W A Y V C R O W D F U N D I N G H O W T O C R O W D F U N D S U C C E S S F U L L Y

  M A A K J E P R O J E C T A A N W W W . W A Y V C R O W D F U N D I N G . C O M

  M A A K J E P R O J E C T A A N W W W . W A Y V C R O W D F U N D I N G . C O M

 • Je bent nog 5 stappen verwijderd van je Wayv crowdfund projectLog in op onze website www.wayvcrowdfunding.com en ga naar Create a Project. Doorloop de vijf stappen en je project is klaar om live te gaan! Hier vind je een praktische handleiding met tips en inspiratie voor het doorlopen van de belangrijkste stappen.

  Tip: