Crefi Zomerkampen 2014

8
aanbod 2014 zomerkampen cursussen speelweken animaties crefi is ook de koepel van jeugdateliers en lokale kinderclubs in Vlaanderen jeugdwerk buiten de lijntjes www.crefi.be Crefi vzw HQ Egide Walschaertsstraat 15/11 2800 Mechelen, België 02 808 52 71 [email protected] SPEEL JE MET ONS MEE? SPEEL JE MET ONS MEE? PB- PP B- BELGIE(N) - BELGIQUE 08748

description

Speel je met ons mee in 2014? Crefi vzw is een landelijk erkende jeugddienst die zomerkampen en cursussen voor kinderen en jongeren van 6 tot 26 jaar organiseert. Onze activiteiten willen het creatief en muzisch spel en spelen in het algemeen promoten en bevorderen. Bovendien is Crefi de landelijke koepel van jeugdateliers en ondersteunt het kinderclubs en animaties. Crefi wil kinderen en jongeren stimuleren om als creatieve en ondernemende mens in de samenleving te staan en om een eigen plek te creëren. Op een krachtige manier spelen en beleven staat daarin centraal! Meer info op http://www.speeljemetonsmee.be en http://inschrijven.crefi.be

Transcript of Crefi Zomerkampen 2014

Page 1: Crefi Zomerkampen 2014

aanbod 2014

zomerkampencursussen

speelwekenanimaties

crefi is ook de koepel van jeugdateliers en lokale kinderclubs in Vlaanderen

jeugdwerk buiten de lijntjeswww.crefi.be

Crefi vzw HQ

Egide Walschaertsstraat 15/112800 Mechelen, België

02 808 52 [email protected]

SPEEL JE MET ONS MEE?

SPEEL JE MET ONS MEE?

PB- PP B-BELGIE(N) - BELGIQUE

08748

Page 2: Crefi Zomerkampen 2014

VOORWOORDZe is er weer, onze nieuwe brochure, 8 pagina’s waarmee we jou willen vertellen wat Crefi in 2014 te bieden heeft. Een bijna onmogelijke opdracht want Crefi is veel meer dan een simpele oplijsting van thema’s, datums en locaties.

Nu zeker, want 2014 wordt een jaar vol veranderingen. We blijven natuurlijk Crefi, de jeugddienst opgericht door de Gezinsbond, met kampen, speelweken & cursussen die net dat stapje verder gaan. We gaan voor dezelfde kwaliteit en voordelen, maar in een nieuw kleedje: 50% nieuwe thema’s, kleuterspeelweken, 3 nieuwe locaties en meer dan ooit getrokken door vrijwilligers. Deze brochure en de volledige zomerkampplanning is namelijk groten-deels het resultaat van maanden werk door een team enthousiaste vrijwilligers.

Dat is de kracht van Crefi: jonge mensen, die zelf hebben ervaren wat Crefi met iemand kan doen. Enthousiastelin-gen, die anderen ook een plek willen geven om zichzelf te zijn en waar het oké is om af en toe op je bek te gaan.Dus hopelijk vind je in ons aanbod iets dat bij jou, je zoon of dochter past, er zit in ieder geval heel wat van ons in!

Steven GoossensVoorzitter

WAT IS CREFI?Crefi vzw is een landelijke jeugdorganisatie, erkend door en met de steun van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Jeugd en opgericht door de Gezinsbond. Crefi biedt diverse cursussen en kampen aan voor kinderen en jongeren.. en kleuters! Dit jaar werd de grens voor de allerkleinsten naar beneden gebracht tot 4 jaar. Kleutertjes kunnen voortaan dus ook genieten van Crefi. We bieden tegelijkertijd een nieuwe cursus ‘kleuteranimatie’ aan om onze geschoolde animatoren hier verder in te bekwamen en voor te bereiden. Deze cursus is open voor iedereen.

Crefi is de koepel van de jeugdateliers in Vlaanderen en ondersteunt kinderclubs, verbonden aan de lokale afde-lingen van de Gezinsbond en andere lokale initiatieven.

We zijn steeds op zoek naar nieuwe kookploeg- vrijwilligers. Heb je, alleen of met een groep, interesse om een Crefi-kamp mee te maken van achter de potten? Dan ben je klaar voor een onvergetelijke ervaring! Contacteer ons op [email protected] of op ons algemeen kampnummer 02 808 52 71. Hiervoor krijg je trouwens een vrijwilligersvergoeding.

Ben je lid van de Gezinsbond? Dan kan dit jaar het eerste kind gratis lid worden van Crefi en zo krijg je een aanzienlijke korting op ons aanbod. Voor meer tekst en uitleg over het lidmaatschap van Crefi verwijzen wij u graag door naar de algemene voorwaarden en de pagina over het Crefi lidmaatschap op onze website: www.crefi.be. Crefi doet inspanningen om voor ieder kind een onver-getelijke ervaring aan te bieden. Heeft u vragen over deelname voor kinderen met een beperking? We bekijken dit graag met u.

Crefi is lid van de algemene vergadering van de kinderrechtencoalitie. Crefi, buiten de lijntjes voor kinderen en jongeren.

Voor deelnemers jonger dan 12 jaar zijn onze zomerkampen fiscaal aftrekbaar

Page 3: Crefi Zomerkampen 2014

EEN WOORDJE VAN SIEN WYNANTS, METER VAN CREFIEerst en vooral: proficiat! Je hebt de brochure met de meest leuke, zotte, lekkere, muzikale, avontuurlijke, spannende maar vooral ontspannende kampen in handen. Vanaf mijn 6e levensjaar had ik het geluk elk jaar toch minstens één week te mogen vullen met een Crefi-kamp. Nooit werd ik het beu, want of je nu van taarten, kaarten, paarden, gitaren, praten in het theater, rare monsters of piraten houdt, er is voor ieder wat wils. Maar let op! Een ding is zeker… je komt als een andere persoon terug van een Crefi-kamp. Misschien heb je wel een klein stukje van je haar geknipt om er helemaal voor te gaan in dat ene spel (er slingeren meerdere rosse plukjes van mij rond - gelukkig heb ik er genoeg). Of heb je voor het eerst op een podium je eigen nummer durven brengen, heb je de Einstein in jezelf ontdekt, of laat je op de volgende verjaardag van jouw zus alle monden open vallen als ze jouw zelfgemaakte taart zien.

Dus proef, geniet en maak vooral veel plezier op een Crefi-kamp. Want je zomer zal er nog nooit zo mooi uitgezien hebben, een kamp geeft je genoeg energie en inspiratie om weer een heel jaar te overbruggen tot de volgende zomer.

Liedjes die ik jaren geleden verzon op een toneelclub-kamp gebruik ik nog steeds om kindjes te wekken, dankzij Straattheater

durf ik mij volledig te smijten voor een publiek en piratenkamp leerde mij terug

spelen. Dus, Arrr Mateys, kies voor een kamp buiten de lijntjes, kies voor kwaliteit, kies voor Crefi!

Heel veel liefs en heel graag tot in de zomer,Sien

Page 4: Crefi Zomerkampen 2014

ZOMERKAMPENIeder zomerkamp heeft zijn eigen, eigenzinnige thema. Deze loopt als rode draad door een week vol spelen en andere activiteiten. Een Crefi-zomerkamp gaat door in een vakantiehuis waar ‘s nachts goed uit-gerust kan worden om er de volgende dag weer in te vliegen. Het lekkere eten wordt driemaal per dag ver-zorgd door een fantastische kookploeg. Welk kamp je ook kiest, je wordt sowieso meegezogen in een fan-tastisch verhaal. Een rollercoaster aan avonturen, waar jij als deelnemer ook je eigen zegje in hebt. Tussen de zomerkampen vind je ook onze speelweken terug. Hier wordt er ook lekker gegeten en gespeeld, maar slapen doe je thuis.

THEMARidders, Prinsessen en Draken (speelweek)

Een week lang ruilen we België in voor een sprookjeswereld. Draken bestrijden, wuiven als een echte prinses en aanschuiven aan een gigantisch banket. En ook de ridders onder jullie mogen hun heldenmoed boven halen. Misschien komen we wel een tovenaar tegen? Of een heks? Zin in paddensoep?

Sint-Katelijne-Waver · 4-6 jaar · 30/06 tot 4/07

Piraten (speelweek)

AHOI! Met de wind in de zeilen en een schatkaart in de hand, gaan we op tocht. Op zoek naar goud! Deze vakan-tie ben jij de kapitein en mag je ons door de wilde zeeën sturen. Maar pas op voor rovers, want die liggen steeds op de loer. Laat je baard maar staan, zet een papegaai op je schouder en bedenk een zeelied. Alle hens aan dek!

Gentbrugge · 7-12 jaar · 18/08 tot 22/08

Indianen (speelweek) Ugh! Grote Bizon heeft je hulp nodig. Zijn dorp wordt

aangevallen, dus smeer je gezicht maar in en haal die pijl en boog boven. Nu nog een buffel vangen voor het mid-dagmaal. En pluimen in je haar! En ’s avonds luisteren we samen bij het vuur naar spannende verhalen van de medicijnman bij de grote wigwam!

Rotselaar · 7-12 jaar · 25/08 tot 29/08

Ridders & Prinsessen

Stap in de wereld van ridders en prinsessen. Jonkvrou-wen uit torens bevrijden of prinsessen die zichzelf wel redden? Van schildknaap tot ridder of van jonkvrouwe tot machtige koningin! Je waant je zo in de middeleeuwen.

Brugge · 6 jaar · 6/07 tot 9/07

In de Verkleedkoffer

Vandaag ben je een dokter. En morgen een piraat. Misschien wil je wel eens je leraar nadoen. Of je even op Mars wanen in een astronautenpak. Liever een topzan-geres? Kan! Elke dag mag je snuisteren in de verkleed-koffer en nadoen wie je wil. Plezier verzekerd!

Rotselaar · 7-8 jaar · 9/07 tot 12/07

Politie & Boef!

GTA V is er niets bij. Deze week ben je een echte boef. De donkere hoeken van de stad zijn voor jou. Maar zorg dat je niet gevat wordt! Steek je liever de slechterik achter tralies? We hebben ook een pak politie-agenten nodig. Wilde achtervolgingen, banken overvallen, ar-restaties, handboeien, net echt.

Dendermonde · 7-8 jaar · 20/07 tot 26/07

Monsters

ROOOOAAAR! Neem maar wat keelpastilles mee want we gaan leren brullen als echte monsters. Al een idee of je hoorns wil of een stekelstaart? En we verstoppen ons in de kast of onder het bed van nietsvermoedende

mensen. Of misschien kan jij wel andere monsters doen schrikken? Nooit meer bang in het donker!

Brugge · 6-8 jaar · 10/08 tot 13/08

Piratenspel

Land in zicht! De ideale plek om je pas veroverde schat te begraven. Maar pas op voor je vijanden of je ligt uit het piratenspel. Deze vakantie strijd je om de piratenschat. Doldwaze avonturen, gekke obstakels en doordachte raadsels. Kom jij als winnaar uit de bus? Eeuwige rijkdom!

Brugge · 15-18 jaar · 10/08 tot 16/08

Dino

Voel je de grond trillen? Hoor je ook een luid gegrom? De dino’s komen eraan! En jij mag met hen mee. Een hele week lang leer je alles over de coolste beesten ooit. Ontdek wat een Diplodocus allemaal eet, hoe een Velociraptor gaat jagen en hoe groot de tanden van een Tyrannosaurus nu echt zijn. Haal de archeoloog in jezelf maar boven!

Rotselaar · 7-8 jaar · 17/08 tot 23/08

Page 5: Crefi Zomerkampen 2014

Missie Undercover

De vijand is iets van plan! Sla alarm! We moeten sluipen, geheimen ontdekken, inbreken, stelen, spieden en ons verstoppen… Aan ons om de wereld te redden!

Brugge · 9-10 jaar · 13/07 tot 19/07

SchattenjachtSchop klaar? Zin in avontuur? We hebben een oude schatkaart gevonden en nu gaan we de schat zoeken. Maar pas op voor piraten, doolhoven en mysterieuze tempels. Boobytraps vermijden, raadsels oplossen en obstakels overwinnen. En op het einde zwemmen in de goudstukken!

Rotselaar · 6 jaar · 16/07 tot 19/07

Boomhutten & Boomhutten +Je hoeft geen aap te zijn om in bomen te kunnen slapen. Een hele week lang bouwen we boomhutten, hoog boven de grond. Wat zeggen we? Kastelen zijn het! Onze professionele begeleiders tonen je hoe je moet sjorren, welke knopen best houden en welk materiaal je best gebruikt. En ook het interieur is helemaal voor jou! Rotselaar · 11-12 jaar ·20/07 tot 26/07Rotselaar · 13-16 jaar ·20/07 tot 26/07

SPELKampen BouwenWat als je ooit verdwaalt in een bos? Slapen zal alvast geen probleem zijn want deze week leer je prachtige kampen bouwen. Met hout, takken, bladeren en touw. Je vindt echt alles in de natuur. Van onze survival-kenners leer je alle knepen van het vak. De juiste knopen leggen, sjorren, welk materiaal wanneer gebruiken… Voor de echte Robin Crusoes! Rotselaar (speelweek) · 7-12 jaar · 30/06 tot 4/07Rotselaar (kamp) · 9-10 jaar · 20/07 tot 26/07

Avontureneiland (speelweek)

Een landkaart vol eilanden en elke dag beslis je zelf waar je de volgende dag naartoe trekt. Telkens een nieuwe wereld met altijd weer een nieuwe verrassing. Een week vol spel en avontuur, altijd iets anders. Waar wil jij morgen naar toe? Maar kies verstandig, voor je bij de koppensnellers belandt!

Gentbrugge · 4-6 jaar en 7-12 jaar · 07/07 tot 11/07

Spionnen AlarmDe vijand is iets van plan! Sla alarm! We moeten sluipen, geheimen ontdekken, inbreken, stelen, spieden en ons verstoppen… Aan ons om de wereld te redden!

Brugge · 7-8 jaar · 13/07 tot 19/07

Engeltjes en Bengeltjes

Braaf of Stout? Ben jij een engel? Of een Bengel? Tijd om het te ontdekken. Een hele week lang mag jij kiezen of je het duiveltje laat spreken of je toch maar luistert naar het engeltje op je schouder.

Rotselaar · 6 jaar · 13/07 tot 16/07

KattenkwaadHou jij er niet van om stil te zitten? Vind je het leuker om heel de dag lang te ravotten? Dan is kattenkwaad zeker iets voor jou. Samen beleven en bedenken we de gekste avonturen, mopjes en deugnieterijen. Maar pas op… want de animatoren houden ook van kattenkwaad!Rotselaar · 7-8 jaar · 27/07 tot 2/08

De Toverschool Zwaai met je toverstok, brouw toverdranken, bedenk spreuken… Harry Potter kan alleen maar jaloers zijn op wat jij allemaal gaat leren! Een hele week lang mag jij op de banken van de grote toverschool zitten. Sim salabim! Al een idee in welk dier je je vrienden gaat veranderen?Brugge · 6-8 jaar · 13/08 tot 16/08

De Goochelshow Zaag je beste vriend in twee, tover een konijn uit je hoed en trek de juiste kaart uit een gigantisch dik pakket. Stap in de wereld van de goochelaar en leer al zijn geheimen. Na deze vakantie kan je al je vrienden op de speelplaats verbazen met je goocheltrucs. Rotselaar · 9-10 jaar · 17/08 tot 23/08

Moord in het Hotel “Goeiemorgen mevrouw, meneer. Jullie hadden de suite gereserveerd?” Laat je niet misleiden door gladde verkooppraatjes, want dit is geen gewoon hotel. Liften die stilvallen, geheime casinopraktijken en kamers met verborgen camera’ s. Ga het avontuur aan en boek een kamer! Maar schrik niet van het bloed aan de muur! Tijd om het mysterie op te lossen.Rotselaar · 11-12 jaar · 24/08 tot 30/08

Kamp Noord, Kamp Zuid Kies je kamp en verdedig het met je leven! Een week lang probeer je het andere kamp te slim af te zijn. Wat is jouw strategie? Hebben ze het door? Op het einde rest enkel de vraag: wie wint er? Kamp Noord? Of Kamp Zuid?Rotselaar · 13-14 jaar · 24/08 tot 30/08

Page 6: Crefi Zomerkampen 2014

FOTO, FILM & THEATERFilmacademieHollywood was nog nooit zo dichtbij. Op een week tijd blik je een hele film in. Je leert een scenario schrijven, een decor bouwen, belichting goed zetten en je eigen verhaal verfilmen met echte camera’s. En natuurlijk mag je zelf de ster spelen. Onze professionele coaches zorgen voor de begeleiding! Al een idee waar je je Oscar gaat zetten?

Rotselaar (kamp)· 9-14 jaar · 29/06 tot 5/07Gentbrugge (speelweek) · 7-12 jaar · 30/06 tot 4/07

FotografieDeze week sta jij voor en achter de camera. Experimen-teer dus met sluitertijd, trek je gekste bek, stel scherp en schiet de perfecte foto! Van een professionele fotograaf leer je alles over camera’s, belichting en mooie foto’s trekken. Maar ook over poseren in een studio. Portretten, actiefoto’s, fashion shoots, alles kan. Say chee-eese!

Brugge · 13-14 jaar · 6/07 tot 12/07

De Toneelclub

Het podium roept! Stap voor stap leer je alle knepen van het acteren. Spotlight aan en plots ben jij een heel ander persoon. Zonder plankenkoorts, want die ga je deze week overwinnen.

Gent · 9-12 jaar · 6/07 tot 12/07

StraattheaterLevend standbeeld? Mimespeler? Muzikant? We stomen je helemaal klaar om dan de straat op te trekken! Blijven de toeschouwers staan? Samen met onze professionele begeleiders steek je een eigen straattheaterproductie in elkaar en jij mag je rol daarin zelf kiezen. Vanaf nu is elke hoek van de stad jouw decor.

Gent · 17-18 jaar · 6/07 tot 12/07

Het PoppenhuisBouw een levensgroot poppenhuis. Waar je zelf in kan wonen dan nog! Zo waan je je meteen een echte architect. Kamers inrichten, meubels in elkaar knutselen, muren schilderen. En achteraf genieten van een heerlijke maaltijd aan je zelfgemaakte tafel natuurlijk.

Dendermonde · 7-9 jaar · 13/07 tot 19/07

The Band & The Band +Laat die gitaren en drums maar horen. Start een band en leer samen met professionele docenten je eigen nummers schrijven. Daarnaast krijg je nog heel wat tips om ze als een echte rockster live op het podium te brengen. De festivals wachten op je! The Band+ is vanaf 16 jaar. Zo kunnen we nog verder gaan in het uitbouwen van je muziekcarrière.

Gent · 13-15 jaar en 16-18 jaar · 13/07 tot 20/07

Media

Schreeuw het van de daken! Of doe het wat moderner en vertel je verhaal op blogs, Twitter, online videokanalen en radio’s. Een hele week lang dompelen we je onder in de nieuwste media. Duizenden tips&tricks om een hele hoop mensen te bereiken met je boodschap. Zo leren we je alle knepen van het vak.

Rotselaar · 13-14 jaar · 13/07 tot 19/07

Licht Uit, Spot Aan

Leef je in, maar leef je vooral een week lang uit. Deze week leer je improviseren, een rol uitwerken en een eigen stuk maken én spelen. Heel veel leuke oefeningen en nog veel meer verkleedkleren! Fun staat centraal en onze begeleiders tonen je hoe het moet. De spotlights zijn helemaal voor jou.

Gent · 13-14 jaar · 27/07 tot 2/08

Girlsband

Linkerbeen naar rechts, zwaaien met je haar en onder-tussen je tekst niet vergeten. In no time vormen jij en je vriendinnen een echte girlsband. En daar horen uiteraard je eigen nummers, danspasjes en fotoshoot bij. Een professionele muzikant leert je de kneepjes van het vak. Denk maar al na over een naam voor de band! Gent (speelweek) · 11-12 jaar · 11/08 tot 15/08Gent (kamp) · 13-14 jaar · 10/08 tot 16/08

Musical Ooooh soooloo miiioooo! Op een week tijd word je een echte broadwayster. Dansen, zingen en acteren en dat in een fantastisch decor. Je leert zelfs je eigen muziek schrijven! Van echte professionals dan nog! Steek die spotlights maar al aan want op het einde van de week is het podium helemaal voor jou.

Rotselaar · 17-18 jaar · 9/08 tot 16/08

Page 7: Crefi Zomerkampen 2014

Zotte UitvindersEen pan waarin je eten nooit verbrandt, batterijen die nooit plat gaan of een vliegende fiets. Misschien een vertaalrobot zodat je eindelijk je kat verstaat. Wat ga jij eens uitvinden? Deze vakantie krijg je ons laborato-rium voor jou en mag je bedenken wat je maar wil. Hulp nodig? Onze eigen professors staan voor je klaar.

Rotselaar · 9-10 jaar · 24/08 tot 30/08

...EN VEEL MEERDit is slechts een greep uit ons zomer aanbod. Meer uitleg en het volledige aanbod met zomerkampen zoals De Vissersbende, Circus, Zwerfroute, Wildwaterratten en Taartjes & Cupcakes kan je vinden op onze website www.crefi.be.

CURSUSSENKom het spelen herontdekken op een cursus van Crefi, waar je alles te weten komt over creatief jeugdwerk. We stomen jou en je leeftijdsgenoten klaar om kinderen en jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen op een zomerkamp, speelweek, speelplein of jeugdatelier.Crefi organiseert enerzijds ‘laddercursussen’ (animator, hoofdanimator & instructeur). Deze cursussen geven na een succesvolle stage recht op een attest, erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Deze cursussen moet je in volgorde volgen.

Anderzijds zijn er de ‘themacursussen’. Die cursus-sen scherpen je eigen creativiteit aan, verruimen je expressieve bagage of vergroten je vaardigheden als jeugdwerker. Per themacursus geven we aan wat de instapvoorwaarden zijn.Wil je bij Crefi als vrijwilliger aan de slag? Dan volg je eerst een poortweekend voor je aan je stage begint.

Basiscursus Animator (in iedere schoolvakantie)Hoofdanimator (15/04 - 19/04 & 15/07 - 19/07)Coördinator (7/11 - 9/11)Instructeur (8/04 - 12/04)... en een heleboel themacursussen zoals Spelborrel, Grime, Kleuteranimatie of Vertelanimator. Het volledige cursus aanbod vind je op www.crefi.be

GENERATIE-ZOMERKAMPIn 2012 organiseerde Crefi voor het eerst een generatie- zomerkamp. Crefi sleepte hiermee een prijs in de wacht van de Belgacom Foundation. Wat moet je onder generatie-zomerkamp verstaan? Het zijn grootouders en kleinkinderen die samen op een Crefi zomerkamp gaan. Ook dit jaar biedt Crefi opnieuw de kans aan families om mee te stappen in deze unieke ervaring. Soms gek, af en toe bizar, maar met één zekerheid: tegen het einde van de week heb je jouw kleinkind(eren) op een heel andere manier leren kennen. En zij jou ook … Zagen & Breien - Brugge - 27/7 tot 2/08 Mysterie van Zwalm - Dikkele - 10/8 tot 16/08

SPEELWEKEN Een fantastisch Crefi zomerkamp beleven, maar zonder overnachting? Op een speelweek is het 5 dagen lang spelen en genieten, maar wel elke avond thuis gaan slapen. Elke speeldag begint om 9 uur en wordt afgerond om 17 uur. Deelnemers kunnen er terecht vanaf 8 uur ’s morgens. ’s Avonds worden er activiteiten voorzien tot 18 uur. Van spelen krijg je honger. Daarom zorgen we voor een elfuurtje, een warm middagmaal en een vieruurtje. Er wordt wel verwacht dat de deelnemers elke dag aanwezig zijn.

LABO RobotlabWall-E achterna! Bouw je eigen robot en laat hem de coolste missies uitvoeren. Je leert hem zelf in elkaar knutselen, maar ook het programmeerwerk is voor jou. Parcours afleggen, de vloer kuisen en misschien wel een race met de robot van je maat. De experts van Technopo-lis houden alvast de evil robots in bedwang.

Bonheiden · 11-12 jaar · 29/06 tot 5/07

Professor Bolleboos E=mc²! Dé vakantie voor pientere professors en ver-waaide wetenschappers. Labojas aan en begin maar aan je uitvinding! Onder professionele begeleiding mag je werken in een echt laboratorium. Kan je experimen-teren zo veel je wil. Misschien ontdek jij wel een nieuw medicijn? Of een energiebron?

Rotselaar · 9-10 jaar · 10/08 tot 16/08

LaboratoriumWat als je sodium in een glas water giet? Of een Mentos in een glas cola dropt? Een hele week lang experimen-teren we er op los. Maar vergeet af en toe geen dekking te zoeken. Al een geluk dat professionele laboranten ons bijstaan met raad en daad. Combineer stoffen, zie wat het resultaat is en leer zelf experimenten opstellen.

Rotselaar · 13-14 jaar · 10/08 tot 16/08

MythbustersEen wetenschapsvakantie voor de durfals. Een hele week lang doen we de gekste experimenten. En er mag al eens iets ontploffen. Onder het alziend oog van professionele laboranten natuurlijk. Zet je neusknijper op, trek je beschermjas aan en laat je maar eens goed gaan in het labo. Wie niet waagt, niet wint.

Rotselaar · 15-16 jaar · 10/08 tot 16/08

Page 8: Crefi Zomerkampen 2014

Ridders, Prins-essen & Draken

Kampen bouwen

Filmacademie

De T

Filmacademie

Robotlab

Fotografie

6 jaar

6 - 8 jaar

7 - 8 jaar

7 - 12 jaar

9 - 10 jaar

9 - 14 jaar

10 - 12 jaar

11 - 12 jaar

11 - 14 jaar

13 - 14 jaar

13 - 16 jaar

15 - 16 jaar

15 - 18 jaar

17 - 18 jaar

6 - 99 jaar

Reis rond de wereld

Avontureneiland

Ridders & Prinsessen

Verkleedkoffer

Avontureneiland

Straattheater

Engels & Bengels

Schattenjacht

Poppenhuis (tot 9 j.)

Spionnen Alarm

Missie Undercover

Taartjes & Cupcakes

Survival

The Band (tot 15 j.)

Media

The Band +

Kampen Bouwen

Wildwaterratten

Boomhutten

Vissersbende

Kattenkwaad

Circus

DansenDansen

Licht Uit,Spot aan

Boomhutten +

Cirqu’omplex

Ijssalon

Feestneus

Circuskaravaan

Manager

Streetart & Urban

Monsters

Toverschool

Prof. Bolleboos

)Girlsband

(int)

Laboratorium

Mythbusters

Musical

Dino

Piraten

Goochelshow

Zeepkist & Tuning

Zwerfroute (tot 17 j.)

Indianen

Zotte Uitvinders

29/06 - 5/07 6/07 - 12/07 13/07 - 19/07 20/07 - 26/07 27/07 - 02/08 3/08 - 9/08 17/08 - 23/08 24/08 - 30/08

GVGV Mysterie Zwalm

ZO

ME

RO

VE

RZ

ICH

TZ

OM

ER

OV

ER

ZIC

HT

speelweek GV

Girlsband

xt(e

V.U. Jan D

e Troyer, Egide Walschaertsstraat 15/11, 2800 M

echelen 02 808 52 71

kamp

(vanaf 16 j.)

4 - 6 jaar

Zagen & Breien

Het Goede Doel

Kamp Noord, Kamp Zuid

Moord in het Hotel

De Toneel-club (tot 12 j.)

Juwelenatelier

generatie-zomerkamp

10/08 - 16/08

Politie & Boef!

Piratenspel