Corporate story ontwikkeling: EGM

download Corporate story ontwikkeling: EGM

of 14

 • date post

  24-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  3

Embed Size (px)

description

EGM architecten wilde scherper benoemen waar zijn kracht ligt, mede ingegeven door de sterk competitieve markt waarin het bureau opereert. Het marktprofiel diende verbeterd te worden. Daarnaast strookte het imago bij de stakeholders niet met de werkelijkheid en verdienden de interne binding en betrokkenheid de nodige aandacht.

Transcript of Corporate story ontwikkeling: EGM

 • DE VISIE VAN EGM ARCHITECTEN DE VERANDERINGEN IN

  ONZE WERELD VOLGEN ELKAAR STEEDS SNELLER OP. DE

  TOENEMENDE INVLOED VAN DIVERSE BELANGHEBBENDEN, DE

  DRINGENDE BEHOEFTEN BIJ ONZE OPDRACHTGEVERS VOOR

  HET ORDENEN VAN HUN PROCESSEN EN GRENSVERVAGING VAN

  DE SECTOREN PLAATSEN ONS VOOR UITDAGENDE OPGAVEN.

  MET ONZE EXPERTISE EN SCOPE DRINGEN WIJ DOOR TOT DE

  KERN VAN DE COMPLEXE VRAAGSTUKKEN EN VANUIT

  VERSCHILLENDE INVALSHOEKEN CREREN WIJ NIEUWE

  CONCEPTEN.

  DE AMBITIE VAN EGM ARCHITECTEN WIJ WILLEN EEN VOL-

  WAAR DIGE ONTWIKKELINGSPARTNER ZIJN. HET VERWERVEN

  EN DELEN VAN KENNIS EN DEZE TOEPASSEN IN DE MAAT-

  SCHAPPELIJKE CONTEXT IS ONZE GROOTSTE AMBITIE. WE

  STAAN MET ONS VAK MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ.

  De architect zal een steeds grotere rol spelen: programma,

  techniek en proces moeten samenkomen in de architectuur door

  middel van een maatschappelijk gentegreerd ontwerp. Dit vereist

  een creatieve, innovatieve en integrale visie op ontwikkelingen in

  de samenleving.

  BETROKKEN WE VOELEN ONS BETROKKEN BIJ DE

  MAAT SCHAPPIJ. WIJ ZIJN OP DE HOOGTE VAN

  MAATSCHAPPELIJKE TRENDS EN ISSUES EN

  LUISTEREN KRITISCH NAAR BELANGHEBBENDEN.

  DEZE KENNIS KOMT TERUG IN ONZE PROJECTEN.

  RICHTINGGEVEND WE VULLEN MAAT-

  SCHAPPELIJKE BEHOEFTEN IN. WIJ GEVEN

  RICHTING AAN DE MANIER WAAROP DE GEBOUWDE

  OMGEVING WORDT GEBRUIKT EN BELEEFD.

  Onze medewerkers maken deze ambitie mogelijk en onze

  organisatie is daarop ingericht. We bieden ruimte voor verdieping

  en ontwikkeling en dat stelt ons en onze partners in staat tot

  verbreding van onze dienstverlening: we benaderen nieuwe

  segmenten en betreden nieuwe markten.

  VERANTWOORDELIJK WE NEMEN VERANT-

  WOORDELIJKHEID VOOR HET ONTWIKKELEN VAN

  KWALITATIEF HOOGWAARDIGE ONTWERPEN EN

  VOOR DE IMPLEMENTATIE IN DE MAATSCHAPPELIJKE

  CONTEXT.

  VAKMATIG WE ZIJN SPECIALISTEN OP ONS VAK-

  GEBIED. HOE WE EXCELLEREN? DOOR OP DE

  HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE ISSUES EN

  DEZE TOE TE PASSEN IN ONZE PROJECTEN.

  ANNEKE OTTO RECEPTIONISTE / TELEFONISTEWij zijn het visitekaartje van EGM. En daar hoort een bepaalde uitstraling bij. Ik denk dat architectuur zich moet richten op de mensen. En dat zie je ook terug binnen onze organisatie, bijvoor-beeld in de onderlinge samenwerking.

  MIEKE SALDEN CORDINATORAls cordinator ben ik betrokken bij het hele project, van het opstellen van het programma van eisen tot en met de oplevering van het gebouw. Ik laat het bouwtraject zo soepel mogelijk verlopen. Ik streef naar een gebouw dat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever en wil dat binnen de afgesproken tijd en binnen het budget realiseren. De wisselwerking met opdracht-gevers is voor mij heel inspirerend. Ik zit zowel met grote professionele bouwpartijen om de tafel, als met mensen die leek zijn op bouwgebied. Het ene moment adviseer je een woning-coperatie, het andere moment zit je met zusters van een congregatie aan tafel, die niet zijn ingeburgerd in de bouw-wereld. Dat vraagt om verschillende manieren van communiceren, maar altijd met mensen die midden in de maatschappij staan.

  DENNIS SLIJKOORD BOUWKUNDIGEDe ontwerpen van de architecten en de ontwerpers vertaal ik naar technisch gedetailleerde bouwtekeningen. Mijn streven is verder te denken dan alleen de minimum technische eisen, zodat er voor de gebruikers een comfortabeler en gebruiks-vriendelijker gebouw ontstaat. Kort gezegd wil ik dat mijn technische vertaalslag het ontwerp versterkt. We hebben bijvoorbeeld voor de onderhoudsvrije gevelbekleding van een gebouw aluminium voegpro elen toegepast in plaats van standaard kitvoegen. Hierdoor is een onderhoudspost vervallen en heeft de gebruiker hier geen omkijken meer naar. Mooi is het dan om achteraf van gebruikers te horen dat ze erg tevreden zijn met hun gebouw.

  MARIJKE VERYSER ONTWERPERAls ontwerper werk ik een bepaald aspect uit van een project. Bijvoorbeeld een afdeling in een ziekenhuis. Hoe functioneert deze optimaal? Voor een antwoord op die vraag heb ik veel contact met de eindgebruikers van het ontwerp, dat ik ook toets bij diezelfde gebruikers. Het is deze wisselwerking in combinatie met een schat aan ervaring waarin wij ons in mijn ogen onder scheiden. Want een ontwerp maak je niet alleen. Daarvoor heb je de inbreng nodig van verschillende partijen. Met elk een eigen expertise.

  ROGIER VAN EST INTERIEURARCHITECTInterieurontwerpen is niet alleen een kwestie van stylen en inrichten. Wij zien interieur als identiteitstool, het bepaalt in zeer belangrijke mate de uitstraling van een gebouw. Zo zijn we momenteel bezig met de inrichting van 27.000 vierkante meter kantoorinterieur voor Shell. Een van de uitgangspunten is dat bezoekers en gebruikers zich kunnen identi ceren met de omgeving. We creren dus een eigentijdse, stijlvolle corporate sfeer; een multinational als Shell zit niet te wachten op een hip interieur. Bij het Gezondheidscentrum in Urk zijn we bijvoorbeeld weer op een moderne manier omgegaan met de traditionele identiteit van dat dorp: haar geschiedenis, de klederdracht, de typische kleuren. Die elementen verweven we dan als een rode draad in het interieur. Al met al proberen we met elk interieur een op maat gesneden environment te ontwerpen. Essentieel daarbij is om niet te overprogrammeren. Je moet ruimte laten aan de gebruiker.

  ERIC WENDEL ARCHITECT-PARTNEROok bij onze buitenlandse projecten ervaar ik steeds die fascinatie, dat krachtige en universele van architectuur; het is die letterlijke grenzenloos, qua plaats, qua tijd. Tijdens het werken aan onze internationale projecten, blijkt in landen als bijvoorbeeld in het Midden-Oosten en Zuid-Amerika diezelfde herkenbare meerwaarde van architectuur. Dat loopt uiteen van inspirerend naar innoverend, van vertrouwd tot bekorend, van prikkelend tot zelfs choquerend! Ook dr werken we aan een nieuwe gebouwde omgeving die meer is dan een veilige en werkende verzameling gebouwen, aan een betekenisvolle, waarden-volle omgeving, die niet zelden een impuls is voor verdere ontwikkeling, met veel aandacht voor landscaping en interieur. Met soms heel beperkte middelen is vaak al een hoop te bereiken: ook daar bestaat het maken van architectuur uit dromen, denken en doen!

  LOEKI OETOMO BOUWKUNDIGEAls verlengstuk van zowel ontwerper als projectcordinator heb ik oog voor het aandragen van kwalitatieve bouwtechnische oplossingen. Dat vertaal ik in het leveren van een bijdrage tot het maken van een gebruiksvriendelijk gebouw en het ontwikkelen van bouwkundige detailleringen die lange tijd meegaan. En last but not least: de directie kondigde aan dat alle medewerkers zijn benoemd tot ambassadeur van EGM. Ik wil mijn ambassadeur-schap zo goed mogelijk vervullen. Het uitdragen van de missie dat we midden in de maatschappij staan is daar voor mij een onderdeel van.

  JAN BRAKEL INTERIEURARCHITECTAls interieurarchitect ben ik met meer bezig dan de direct zichtbare aspecten als kleur, plafonds, muren, vloeren, meubels en verlichting. Door gezonde materialen toe te passen ontstaat een optimaal binnenmilieu. Opdrachtgevers zijn gebaat bij een zorgvuldige afweging van aspecten als onderhoud, levensduur en prijsvorming. Denk ook aan producten waarvan de grond-stoffen steeds opnieuw bruikbaar zijn. Op deze terreinen is veel ontwikkeling gaande en ik vind het belangrijk om daar maximaal gebruik van te maken in mijn werk. Daarnaast onderhoud ik goede contacten met fabrikanten, zodat zij wensen van gebruikers kunnen vertalen in verbetering van hun producten of zelfs in het ontwikkelen van een volledig nieuw product. Op deze wijze hebben we bijvoorbeeld een multifunctioneel, aan deze tijd aangepast nachtkastje / patintenmeubel, voor de zorgsector ontworpen.

  COKS PRINS,GRAFISCH VORMGEVERSamen met mijn team visualiseer ik de concepten en projecten van EGM en mag zo een bijdrage leveren aan de planontwikkeling en communicatie rond het tot stand komen van onze projecten. In onze uitingen maken we zichtbaar hoe gebouwen ontstaan van uit onze gedachte van maatschappelijk gentegreerd ontwerpen en vullen de vragen in rond de behoefte aan documentatie en acquisitie. In een dynamische omgeving met tekst, beeld en vormgeving onze boodschap uitdragen: dat is mijn uitdaging.

  FRANK VAN DEN BERG OPZICHTERIk vertegenwoordig de opdrachtgever tijdens de bouw en bewaak de kwaliteit die is vastgelegd in het ontwerp. Het is mooi wanneer een gebouw precies zo wordt als in het ontwerp is bedoeld. En dat zit hem vaak in de details en juist daarvoor ben ik nauw betrokken bij de realisatie van projecten. Op detail niveau geef ik ook terugkoppeling voor volgende projecten. Dit doen we al in de tekenfase. Zo maken we optimaal gebruik van voorgaande ervaringen, zodat een volgend project nog beter aansluit bij de wensen van de opdrachtgever en de uiteindelijke gebruiker.

  PIETER WALRAAD ARCHITECT-PARTNERGoede architectuur kenmerkt zich door een balans tussen schoonheid en intelligentie; wanneer de functie niet goed is, kan de vorm dat nooit compenseren. Wat mij fascineert als architect is het samensmelten van wensen, eisen en kansen in een integraal ontwerp. Goed luisteren en de vraag achter de vraag vinden, dat is de manier om aansprekende projecten te realiseren. De interactie tussen opdrachtgever en ontwerpteam leidt vaak tot ongedachte resultaten en mijn rol daarin is een overtuigende, initirende en stimulerende. EGM heeft daarbij de capaciteit om ook in langdurige processen de stabiele factor te zijn. Nieuwe vormen van concept- en gebiedsontwikkeling vormen mijn grootste uitdaging.

  GERARD GROOT ZWAAFTINK ARCHITECT-PARTNERSinds 1977 werk ik bij EGM en sindsdien heb ik me gespecialiseerd in zorgarchitectuur. Architectuur is op zichzelf al een continue zoektocht naar eenvoud