Corporate story football temple

download Corporate story football temple

of 14

 • date post

  16-Aug-2015
 • Category

  Education

 • view

  26
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of Corporate story football temple

 1. 1. Corporate Story Football Temple Juannito Hessen 535776
 2. 2. Inhoudsopgave Inhoudsopgave......................................................2 Inleiding .................................................................3 Hoofdstuk 1 Briefing.............................................4 Hoofdstuk 2 Analyse.............................................6 Customer Experience.........................................8 Conversatie .........................................................8 Content ................................................................8 Collaboratie.........................................................8 Hoofdstuk 3 Story map.........................................9 Deel 1: Inhoud.....................................................9 Deel 2: Publiek ..................................................10 Deel 3: Verhaal..................................................10 Deel 4: Vertellen................................................11
 3. 3. Inleiding Football Temple, een Sport winkel gespecialiseerd in het verkopen van voetbalkleding. Een onderneming van een half jaar oud opgezet door Eljero George Rinaldo Elia (Voorburg, 13 februari 1987) is een Nederlandse betaald voetballer die bij voorkeur uitkomt als vleugelaanvaller. Hij tekende in juli 2012 een vierjarig contract bij Werder Bremen. In september 2009 debuteerde hij in het Nederlands voetbalelftal (28 Caps). Hij is inmiddels verhuurd aan Southampton FC. Elia heeft bij het oprichten van zijn bedrijf natuurlijk ook een visie in gedachte en aan mij is dan de taak om deze visie te verwerken in een corporate movie. Een corporate movie kan niet gemaakt worden voordat er een story is. Om het verhaal achter Football Temple inclusief de visie, missie en de belofte te achterhalen, zijn gespreken gevoerd. Daaropvolgend is een analyse gemaakt en is er advies uitgebracht naar Eljero. In samenwerking met hem is uiteindelijk een corporate movie ontstaan die recht doet aan de visie van Football Temple.
 4. 4. Hoofdstuk 1 Briefing Algemene informatie over Football Temple Het kan je aandacht ook niet zijn ontschoten dat Football Temple Amsterdam al weken zijn vertoon deed op de buitenkant van ons karakteristieke monumentale pand aan de Raadhuisstraat 30-34 in Amsterdam. Onze winkel is gelegen in het bruisende centrum van Amsterdam telt maar liefst 500m2. De winkel heeft een ruime opzet en is verdeeld over 2 verdiepingen waarbij ons Football Temple Team klaar staat om u rond te leiden, vragen te beantwoorden en u zo goed mogelijk te adviseren bij uw keuze. Binnen Football Temple kunt u zelf kiezen of u persoonlijk geholpen wilt worden of dat u interactief ons assortiment bekijkt. Op levensgrote touchscreens kunt u ons gehele assortiment bekijken. Ook kunt u op deze schermen uw shirt customizen, u kunt hierop uw naam en rug nummer plaatsen en uw shirt bekijken. Als u tevreden bent met de opmaak kunt u het shirt gelijk reserveren/kopen. Nadat u uw reservering bij een van onze kassa's heeft afgerekend wordt uw bestelling direct gemaakt.
 5. 5. Visie Voetbal is de Nr. 1 sport op de wereld en in Nederland is dit ook zo. Veld voetbal Zaalvoetbal en straatvoetbal zijn erg populair. De beste voetballers zijn vanzelfsprekend ook de grote idolen van jeugd en de jeugd wil zich vooral hier aan spiegelen. Dit doen ze tegenwoordig door ze te volgen op social media waardoor ze de lifestyle van hun idolen van dichtbij zien. Lifestyle wordt dus steeds belangrijker. Missie Football Temple wilt voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om de lifestyle van hun idolen na te leven. Uniek Wat Football Temple zo uniek maakt is de combinatie van Performance, Training en Lifestyle. Tot op heden waren alle andere voetbalspeciaalzaken gericht op performance and training. Football Temple biedt de voetballiefhebbers de mogelijkheid om niet alleen de spullen te kopen voor en tijdens de wedstrijden en trainingen, maar ook hun spullen voor na de wedstrijden en trainingen. Markt De markt/branche waar Football Temple in actief is de Retail/detail handel. Ze verkopen sportkleding voor voetballiefhebbers. Kernwaarden Football Temple houdt zich vast aan 3 kernwaarden en vanuit deze waarden gaat Football Temple te werk. Football Temple verkoopt kleding vooraf de wedstrijden (Training) tijdens de wedstrijden (Performance) en na de wedstrijden (Lifestyle). Sociaal Football Temple werkt samen met de voetbalclubs uit de Regio Amsterdam en kleedt de teams aan. In overleg met clubs zorgen ze voor de kleding en bedrukking ervan. Football Temple organiseert ook events waarmee voetballiefhebbers in contact kunnen komen met hun idolen zoals een straatvoetbal toernooi of een FIFA toernooi op de Playstation of Xbox. Probleemstelling/Opdracht Het management van Football Temple heeft mij de opdracht gegeven om een corporate story op te nemen die hun vertegenwoordigd. In het filmpje moeten ook de kernwaardes naar voren komen.
 6. 6. Hoofdstuk 2 Analyse De analyse naar de conversatiewaarde van Football Temple is een analyse waarin het niveau vastgelegd wordt. Per onderdeel is er een score te behalen. De score staat voor het niveau waar de organisatie staat betref de component. Score 1-5 = Het staat in de kinderschoenen Score 5-7 = Organisatie bouwt eerste ervaring op Score 8-10 = Organisatie is een schoolvoorbeeld in betreffende component Customer experience Score: 6 Conversatie Score: 2 Content Score: 5 Collaboratie Score: 3
 7. 7. De vier Cs - Customer experience: Mensen praten het meest over producten en dienstverlening van de organisatie. Het is de belangrijkste conversie starter. - Conversatie: Het doel is om te converseren in plaats van communiceren. Luisteren, vragen stellen, gesprekken faciliteren en actief meepraten, hoort er allemaal bij - Content: Geef mensen iets om over te praten, maar doe het op een authentieke, positieve manier die past bij de cultuur van de organisatie. - Collaboratie: Betrek mensen in alles wat de organisatie doet. Laat hen deel uit maken van de directie, laat hen deel uit maken van de project teams en gebruik hun visie bij het maken van beslissingen.
 8. 8. Customer Experience Football Temple scoort op de belangrijkste pijler; customer experience een 7. Alhoewel Football Temple nog niet eens een jaar bestaat verspreid het positieve nieuws zich snel. Doordat Football Temple in samenwerking met voetballers evenementen organiseert (zoals de release party van PES 2015). Zijn er al veel mensen via Mond-op-mondreclame gaan praten over Football Temple. Dit in combinatie met de goede service en een sterk product zorgt bij Football Temple voor een sterke customer experience. Wel is er nog genoeg ruimte voor verbetering, als je namelijk net iets meer levert dan wat men van je verwacht gaat men nog positiever over je praten. Conversatie Op het gebied van conversatie staat Football Temple nog in kinderschoenen. Football Temple is aanwezig op Facebook en Instagram. Er wordt op deze paginas veel gepromoot, maar er worden geen conversaties aangegaan met de consumenten. Football Temple is ook nog niet actief op twitter, reden hiervan is nog onbekend. Op deze pijler moet Football Temple zeker nog stappen zetten. Content Football Temple promoot acties tijdens wedstrijd dagen, wanneer er bijv. een grote voetbalwedstrijd op tv is biedt Football Temple de tenue van deze 2 clubs aan met korting. Football Temple houdt ook prijsvragen onder hun volgers. De winnaars van deze prijsvragen verschijnen met een foto op instagram en daar onder een vermelding van hun account naam. Collaboratie Football Temple scoort hier op het gebied redelijk. Football Temple overlegt samen met clubs hoe hun club tenue eruit moet zien. De clubs kunnen zelf hun designs en prints naar Football Temple brengen en Football Temple zorgt ervoor dat het op de shirts verschijnt. Football Temple moet zijn consumenten wel sterker gaan betrekken bijv. op het gebied van evenementen organisatie om zo een evenement op maat te krijgen voor de consument.
 9. 9. Hoofdstuk 3 Story map In de corporate story The Journey Of Football zijn er een aantal overeenkomsten te zien van de interviews met de medewerkers en managers van Football Temple. De drie kernwaardes van Football Temple komen uitvergroot terug in de film: - Lifestyle > Dit zie je terug in de Amsterdamse kenmerken de xxxjes , fietsen en grachten en de winkel zelf. - Training > Werk overleg, een straatvoetballer die aan het oefenen met de bal. - Performance > Zie je straatvoetballers elkaar uitdagen en trucjes doen in de kleding van Football Temple. Medewerkers in de winkel die klanten helpen en de winkel op orde houden. 2. De personages zijn werkzaam bij Football Temple zelf en dus herkenbaar voor de consument. 3. De film wordt conversatiewaardig gemaakt. Men zal deze delen, omdat het niet gewoon maar sfeerbeeldjes zijn, maar ook met een spanningsboog wordt gewerkt van begin tot eind. Dit in combinatie met het uitvergroten van de drie kernwaardes leidt tot positieve conversaties. Deel 1: Inhoud Het begin met een view over Amsterdam Centrum geschoten vanaf de Sky Lounge. Er wordt steeds closer ingezoomd op de stad, vervolgens komt het centraal station in beeld. Nu komen wat Amsterdamse Elementen in het filmpje langs zoals de fietsen op de brug en het amsterdammertje. Nu komt er een persoon in beeld die naar Football Temple dribbelt met de Bal en naar binnen gaat We komen nu aan in Football Temple waar de medewerkers hun dagelijkse werkzaamheden verrichten. Hier in zie je elementen van de lifestyle maar ook training zoals mensen die met elkaar overleggen op het kantoor. Je krijgt een kleine tour door de winkel. In de winkel zie je dat een medewerker zich klaar maakt om te gaan voetballen. Het filmpje gaat nu verder op een kunstgrasveldje waar een straatvoetballer wordt uitgedaagd en laat zien wat hij in huis heeft en uiteindelijk scoort en zichtbaar wordt in