Conversation Starters - Sales Triggers

of 8/8
Conversation Starters MET SALES TRIGGERS
 • date post

  20-Feb-2017
 • Category

  Business

 • view

  72
 • download

  3

Embed Size (px)

Transcript of Conversation Starters - Sales Triggers

Conversation starters: Bij wisselingen van personeel

Conversation StartersMet Sales triggers

Conversation starter:

Bij wisselingen van personeel

Situatie: Prorail benoemt nieuwe directeuren. Jij kent er nog een uit het verleden. Je besluit contact te leggen om zo een ingang te creren.

Conversation starter:

Bij aankondigingen

Situatie: Een bedrijf doet in een vakpublicatie een aankondiging. In dit geval gaat het om een nieuwe reclamecampagne. Je wil graag met de marketing-manager van dit bedrijf in contact komen. Je kent deze persoon niet. Je doel is primair het leggen van een eerste contact, niet het maken van een afspraak of het promoten van je propositie.

Conversation starter:

Bij DealsSituatie: Eneco gaat met Alphabet samenwerken op het gebied van laadpalen. Je hebt een dienst die deze laadpalen slimmer maakt en wil graag met Alphabet in contact komen op basis van deze publicatie. Dit bericht is gericht aan n van de personen die in het bericht genoemd wordt.

Conversation starter:

Bij Financieel nieuwsSituatie: Vodafone mag in de fusie met Ziggo niet de abonnees van Vodafone Thuis samenvoegen. Deze dienst moet worden verkocht. Jij hebt een goed ontwikkeld netwerk en denkt n of meer potentiele kopers te hebben. Je hebt via LinkedIn achterhaald wie de CFO is en besluit hem te benaderen.

Conversation starter:

Winnen van een prijsSituatie: Het IJsselland ziekenhuis wint een prijs voor beste werkgever. Jij levert HR software en wil een gesprek met hoofd human resources.

Conversation starter:

VerhuizingSituatie: Een architectenbureau verhuist wegens groei naar een nieuwe locatie. Jij levert horecadiensten in Rotterdam en besluit om contact te leggen.

Conversation starter:

BranchenieuwsSituatie: De Europese commissie komt met een nieuwe richtlijn. Deze heeft in potentie veel impact voor bouwbedrijven. Jouw organisatie organiseert trainingen en kan ervoor zorgen dat de implementatie van de richtlijn voor bouwbedrijven goed verloopt. Binnen de bouwsector heb je echter nog geen goed ontwikkeld netwerk. Je besluit per e-mail contact te leggen met de directies van een aantal bouwbedrijven.