Consumentenbrochure 2011

of 12 /12
de zorgverzekering voor hond, kat en konijn Vanaf 5 , 95 per maand Huisdierenverzekering 2011

Embed Size (px)

description

De consumentenbrochure van Petplan voor 2011

Transcript of Consumentenbrochure 2011

 • de zorgverzekering voor hond, kat en konijn

  Vanaf

  5,95

  per maa

  nd

  Huisdierenverzekering

  2011

 • In de diergeneeskunde is tegenwoordig erg veel mogelijk. Alles wat u als mens kunt krijgen kan ook uw huisdier overkomen. Dat kan soms wel honderden of zelfs duizenden euros kosten.

  Met de Petplan Zorgverzekering worden de kosten van de dierenarts vergoed. Voor een vast bedrag per maand is uw hond, kat of konijn verzekerd van de beste medische zorg. Er is keuze uit verschillende zorgpakketten en aanvullende verzekeringen.

  Wist u dat bijna driekwart van onze klanten jaarlijks gebruik maakt van hun Petplan Zorgverzekering?

  Petplan vergoedt de kosten van alle dierenartsen en is een initiatief van Unigarant (onderdeel van de ANWB).

  U bent zelf ook verzekerd. Dat is niet alleen verplicht en noodzakelijk, maar ook een geruststelling. Want wanneer u ziek bent en naar de dokter of het ziekenhuis moet, betaalt uw zorgverzekeraar de rekening.

  EPILEPSIE 3.361,-

  dermatitus 12.250

  VOETBALKNIE

  2.956,-ALLERGIE

  3.806,-

  GEBIT 1.206,-

  CHEMOTHERAPIE 4.658,-

  HARTKWAAL

  3.377,-

  BLAASGRUIS

  2.824,-

  HERNIA

  3.845,-

  Weet u wat eenlevenslange behandeling

  kan kosten?

  2

  U bent zelf verzekerd

 • Zorgpakketten

  Zorgpakketten hond, kat en konijn

  Basis PakketHet Basis Pakket vergoedt de medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval tot een bedrag van 2.500,- per verzekeringsjaar.

  Het Basis Pakket biedt een zeer uitgebreide dekking voor meer dan 2.000 aandoeningen.

  Een volledig vergoedingen overzicht treft u aan op de middelste pagina in deze brochure.

  Vandaag de dierenarts bezocht? Laat Petplan uw rekening betalen!

  Wanneer u vandaag bij de dierenarts bent geweest voor het plaatsen van de chip, inentingen, worm- en vlooienmiddelen of de sterilisatie of castratie, dan kunt u nog in

  aanmerking komen voor vergoeding van deze kosten.

  Wacht dus niet en sluit vandaag nog uw verzekering af op www.petplan.nl

  3

  VE

  RZ

  E

  KERD VOO

  R H

  ET LEVEN

  !

  VE

  RZ

  E

  KERD VOO

  R H

  ET LEVEN

  !

  Instapleeftijd

 • Plus PakketHet Plus Pakket is een uitbreiding op het Basis Pakket tot een maximum bedrag van 3.000,- per verzekeringsjaar. In het Plus Pakket wordt ook de helft vergoed van medisch noodzakelijke diensten waar u in overleg met uw dierenarts voor kunt kiezen.

  Bovendien wordt in dit pakket 55,- per jaar vergoed aan preventieve zorg zoals vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen. Het Plus Pakket is bedoeld voor eigenaren die preventieve zorg willen meeverzekeren en een aantal bijzondere diensten zoals een MRI scan en therapien zoals fysio- en gedragstherapie.

  Het Totaal Pakket biedt maximale zekerheid tot 3.500,- per verzekeringsjaar. Alle diensten en behandelingen uit het Basis en Plus Pakket worden volledig vergoed.

  Ook wordt in dit pakket jaarlijks 110,- vergoed aan preventieve zorg zoals vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen incl. consult. Het Totaal Pakket is geschikt voor eigenaren die maximale zekerheid willen.

  Totaal Pakket

  4

  Instapleeftijd

 • In combinatie met het Basis, Plus- of Totaal Pakket kunt u aanvullende verzekeringen afsluiten.

  Aanvullende verzekeringen

  Deze verzekering vergoedt de helft van de kosten van de sterilisatie of castratie. Om de premie betaalbaar te houden geldt een verplichte looptijd van 5 jaar. De vaste eigen bijdrage is niet van toepassing op deze aanvullende verzekering.

  Sterilisatie en Castratie Verzekering

  Moderne therapien voor behandeling van tumoren zijn geoptimaliseerd om de levens van honden en katten te kunnen redden. De kosten van deze behandelingen zijn echter hoog. Deze aanvullende verzekering geeft recht op 50% vergoeding van de kosten van Chemotherapie en Radiotherapie.

  Chemotherapie en Radiotherapie Verzekering

  BedenktermijnVoor alle Zorgpakketten geldt dat u na ingang van de verzekering nog een bedenktermijn van 14 dagen heeft. Indien

  u in deze periode geen declaratie heeft ingediend, dan kunt u de verzekering kosteloos opzeggen per post of e-mail.

  5

  Aanvullende verzekering(en)

  Instapleeftijd

 • 35,-.

  Er komt helaas een moment waarop u afscheid moet nemen van uw geliefde huisdier. De Crematie Verzekering vergoedt de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden.

  Crematie Verzekering

  Doorlopende Reisverzekering

  Bente.."Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze Bente opeens erg ziek werd. Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, rntgenfoto's) zijn we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking).

  Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig. Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

  Mevr. Blommers - Alphen aan de Rijn

  Petplan keerde uit:

  1.247,78

  6

  Gedurende een verblijf van maximaal drie achtereenvolgende maanden worden de kosten van de dierenarts in het buitenland vergoed tot 1.000,- per verzekeringsjaar. U kunt kiezen uit een Europa- of Werelddekking.

  Instapleeftijd

 • Eigen bijdragePetplan rekent een vaste eigen bijdrage per ingediend declaratieformulier. Daarmee kunt u meerdere notas van diverse bezoeken aan uw dierenarts tegelijkertijd declareren. U betaalt dan slechts n keer de vaste eigen bijdrage.

  Het opsparen van notas loont en de oudste nota mag maximaal 1 jaar oud zijn.

  De premies in deze brochure gelden bij een looptijd van 5 jaar en een vaste eigen bijdrage van 35,- per ingediend declaratieformulier.

  Kiest u voor een eigen bijdrage van 25,- of 15.- per ingediend declaratieformulier dan stijgen de premies met 1,- respectievelijk 2,- per maand.

  Looptijd en premiegarantieU kunt kiezen voor een looptijd van 1 of 5 jaar. Bij de aanvullende Sterilisatie en Castratie Verzekering is een looptijd van 5 jaar verplicht.

  De premies vermeld in deze brochure gelden bij een looptijd van 5 jaar. Indien u kiest voor een looptijd van 5 jaar verzoeken wij u om een extrabevestiging op het aanvraagformulier.

  Het is ook mogelijk om voor een looptijd van 1 jaar te kiezen. Er geldt dan een opslag van 3% op de in deze brochure vermelde maandpremies.

  Petplan biedt u een premiegarantie. Wanneer ugeen wijzigingen aanbrengt in het gekozen Zorgpakket blijft de instapleeftijd bepalend voor de te betalen premie.

  7

  Opsparen van notas is voordeliger!

  Wanneer u meerdere notas in n keer indient, betaalt u slechts 1 keer

  de vaste eigen bijdrage.

  Het is dus voordeliger om uw notas op te sparen.

  De oudste nota mag maximaal 1 jaar oud zijn.

  Looptijd & Eigen bijdrage

  Looptijd & Eigen bijdrage

 • U kunt kiezen tussen een maandelijkse betaling per automatische incasso of een jaarlijkse vooruitbetaling, waarbij u Petplan machtigt het bedrag van uw rekening af te schrijven. Bij jaarlijkse vooruitbetaling krijgt u 5% korting op de totale maandpremies.

  Korting meerdere huisdieren!Vanaf 3 huisdieren krijgt u 5% extra korting voor alle verzekerde dieren. Voor het verzekeren vanaf 6 huisdieren verzoeken wij u contact op te nemen met Petplan.

  www.petplan.nl

  8

  Betalingswijze & Premiekorting

  Betalingswijze & Premiekorting

  1. Bepaal leeftijd en volgroeid gewicht (alleen bij hond en konijn) van uw huisdier2. Bepaal welk Zorgpakket en aanvullende verzekeringen u wilt afsluiten3. Bepaal uw eigen bijdrage: 35,-, 25,- of 15,- per declaratie (= verzameling notas)4. Bepaal uw looptijd: 5 of 1 jaar (bij keuze voor 5 jaar is een dubbele bevestiging vereist) 5. Bepaal uw betalingswijze: maandelijks of jaarlijks (5% korting)6. Bepaal of u de polis per e-mail of post wilt ontvangen

  Eenvoudig uw verzekering afsluiten in 6 stappen

 • Belangrijk om te wetenDe Zorgverzekering kan worden aangegaan vanaf de leeftijd van 8 weken en gaat in direct na ontvangst en acceptatie van de aanvraag.Petplan hanteert een wachttermijn van 30 dagen. Kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening ofongeval ontstaan vr of binnen deze wachttermijn worden niet vergoed. De wachttermijn geldt niet voor vergoeding van kosten van preventieve zorg, sterilisatie of castratie en het plaatsen van de chip.Huisdieren dienen gechipt te zijn wanneer de eerste declaratie wordt ingediend. De identificatiechip kan worden ingebracht tijdens de eerste behandeling.De Sterilisatie en Castratie Verzekering kan alleen worden afgesloten voor 5 jaar in combinatie met een Basis, Plus of Totaal Pakket.Premies voor honden vanaf 10 jaar, katten vanaf 13 jaar en konijnen vanaf 7 jaar zijn op aanvraag.Premiebetaling geschiedt per maandelijkse automatische incasso of jaarlijkse vooruitbetaling.Aan het einde van het verzekeringsjaar is het mogelijk om over te stappen op een uitgebreiderZorgpakket, aanvullende verzekeringen toe te voegen en de vaste eigen bijdrage aan te passen.Alle Zorgpakketten en aanvullende verzekeringen (m.u.v. de Sterilisatie en Castratie Verzekering)kunnen worden afgesloten voor 5 of 1 jaar. De looptijd van de aanvullende verzekeringen is altijd gelijk aan die van het gekozen Zorgpakket.Indien uw huisdier overlijdt, eindigt de zorgverzekering en wordt teveel betaalde premie terugbetaald.Petplan is verplicht om assurantiebelasting in rekening te brengen over de verschuldigde premie.De eenmalige poliskosten bedragen 3,50 bij verzending per e-mail en 7,50 bij verzending per post.Afhankelijk van het Zorgpakket vergoedt Petplan de ziektekosten indien het huisdier bij aanmelding volledig gezond is. De enige uitzondering hierop zijn behandelingen aan de heupen en ellebogen bij honden zwaarder dan 10 kg. Het consult en de diagnose worden vanaf het Plus Pakket wel vergoed.Voor de Shar Pei, de (Old) Engelse en Franse Bulldog gelden afwijkende acceptatievoorwaarden.Tegen het einde van de looptijd informeert Petplan u tijdig over verlenging van uw verzekering.De premies kunnen jaarlijks worden gendexeerd (minimaal 3%) conform het CBS inflatiecijfer.Alle vermelde premies gelden bij een looptijd van 5 jaar en zijn geldig tot 31 december 2011.

  9

  Beste medewerkers van Petplan,

  In 2007 namen mijn ex en ik een verzekering voor onze herder

  en op een paar simpele dingen na was er weinig aan de hand het

  1e jaar. Daarna is Spike een paar keer flink ziek geweest, ook een

  aantal malen is zijn maag leeggepompt en kreeg hij bovenop alles

  ook nog kennelhoest.

  Ik ben zeer content met Petplan, met hun uitstekende service, vlotte

  uitbetaling maar ook bij overige vragen die niet specifiek de

  verzekering aangaan staan ze voor je klaar met informatie. en

  beantwoorden ze alle vragen. Dus niet alleen de verzekering voor

  de hond maar de uitstekende service, vriendelijk personeel en vlotte

  afhandeling maakt alles tot 1 perfect geheel. Petplan... bedankt!!

  Mevr. Buijtenhof

 • 10

  Bengel en Jessy

  Ik ben blij met Petplan. Zod

  ra ik hoorde dat er een verze

  kering kwam met de naam

  Petplan en de

  site bekeek, was ik enthous

  iast.

  Ik had al offertes van ande

  re verzekeraars maar Petpla

  n sprak mij het meest aan.

  Dit door de

  andere manier van verzeke

  ren. Niet op ras maar op gew

  icht en ik kon dingen verze

  keren die ik

  niet bij andere verzekeraars

  gezien had, zoals vergoedin

  g voor een pension als het ba

  asje opgenomen

  moet worden in het ziekenh

  uis. Verder vond ik de site e

  rg duidelijk en prettig om t

  e lezen.

  De verzekering op zich is n

  atuurlijk het belangrijkste.

  Ik heb voor twee honden een

  Totaal Pakket

  afgesloten en ik heb er in t

  wee jaar al diverse keren geb

  ruik van moeten maken.

  En hond moest namelijk ee

  n knie-operatie ondergaan.

  Petplan heeft dit fantastis

  ch en vooral

  menselijk behandeld. Zij v

  erleenden eerste klas service

  met gevoel voor de situatie

  van baasje

  en huisdier.

  Vriendelijke groet,

  Mevr. Gerrits-Leidschendam

  MOJO

  Bull Terrir Mojo va

  n meneer van Aalst u

  it Almelo maakte

  een flinke misstap e

  n liep een fractuur v

  an het dijbeen op.

  Dankzij tussenkoms

  t van Petplan kon M

  ojo direct de

  volgende dag geholpe

  n worden.

  De fractuur werd hers

  teld en Mojo kan wee

  r pijnvrij en

  vrolijk door het leven

  .

  Wij zijn heel tevreden over de verzekering van Petplan voor onze 10 katten. Als er iets is kunnen wij altijd bellen voorinformatie en de declaraties worden altijd binnen 20 dagen afgehandeld en betaald. Dus ALLE LOF voor de verzekering van Petplan.Dhr.van der Grijspaarde - Schoorl

  Petplan keerde in totaal uit:

  7.443,-

  Petplan keerde uit:

  1.305,-

  Petplan keerde uit:

  928,-

  Petplan keerde uit

 • 11

  Het Basis Pakket is een compleet Zorgpakket. Voor een scherpe premie heeft u een uitgebreide dekking. Kosten van een gebroken poot, huidallergie, een oorontsteking, suikerziekte, blaasgruis en een hernia worden onder andere vergoed. Met het Basis Pakket heeft u recht op vergoeding van kosten van meer dan 2.000 aandoeningen en ziekten, ook als deze het gevolg zijn van een ongeval.

  Het Plus Pakket vergoedt bovenop het Basis Pakket de helft van noodzakelijke ziektekosten waarover u in overleg met uw dierenarts kunt beslissen. Voorbeelden zijn gebitsreiniging, fysiotherapie, langdurige opname en verpleging in een dierenkliniek, een MRI of CT scan, schildklierbehandelingen en pensionkosten van uw huisdier wanneer u zelf in het ziekenhuis wordt opgenomen. Aan vaccinaties, worm- en vlooienmiddelen wordt 55,- |per jaar vergoed.

  Het Totaal Pakket geeft maximale zekerheid en vergoedt alle noodzakelijke medische diensten en behandelingen uit het Basis en Plus Pakket. Ook wordt er jaarlijks 110,- vergoed aan kosten voor vaccinaties, worm- en vlooienmiddelen.

  Wanneer u een jong huisdier heeft dat nog gesteriliseerd of gecastreerd moet worden, kunt u deze aanvullende verzekering afsluiten. Petplan vergoedt de helft van de kosten.

  U moet er niet aan denken, maar mocht chemo- of radiotherapie noodzakelijk zijn voor uw huisdier dan vergoedt Petplan de helft van deze kosten.

  Veel huisdieren worden tegenwoordig na overlijden gecremeerd. Petplan vergoedt de kosten van individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na overlijden.

  Wanneer u uw huisdier meeneemt naar het buitenland is deze verzekering nuttig. De kosten van de dierenarts in het buitenland worden tot 1.000,- vergoed.

  Zorgpakketten

  Aanvullende Verzekeringen

  U kunt kiezen uit Zorgpakketten en aanvullende verzekeringen. Uw voorkeur kan worden bepaald door het soort huisdier, ras, leeftijd en gewicht van uw huisdier. Ook uw persoonlijke situatie kan hierbij een rol spelen. De meeste mensen verzekeren hun huisdier voor het leven. U gaat er per slot van rekening van uit dat uw huisdier ook de rest van zijn leven bij u blijft. De looptijd van de verzekering is 5 of 1 jaar. Bij een looptijd van 5 jaar is de premie lager.

  Welk pakket past bij mij?

  Basis Pakket 2.500,- per jaar

  3.000,- per jaar Plus Pakket

  Totaal Pakket 3.500,- per jaar

  Sterilisatie en Castratie Verzekering

  Chemo- en Radiotherapie Verzekering

  Crematie Verzekering

  Doorlopende Reisverzekering

 • Zorg op maat en zeer uitgebreide dekkingGrootste huisdierenverzekeraar ter wereldInentingen, vlooien en wormmiddelen jaarlijks vergoedVolledig gespecialiseerd in huisdierenSnelle afwikkeling en uitbetaling van declaraties Vergoeding kosten van alle dierenartsenGeen geslachts- en rasspecifieke premiesPremiegarantie o.b.v. leeftijd bij aanvang verzekeringVaste eenmalige jaarlijkse eigen bijdrage Korting vanaf 3 verzekerde huisdieren

  Vraag uw verzekering aan op

  Waarom Petplan?

  Verzeker uw huisdier op

  de zorgverzekering voor hond, kat en konijn

  ( stempel dierenkliniek )

  WWW.PETPLAN.NL

  1.pdf2.pdf3.pdf4.pdf5.pdf6.pdf7.pdf8.pdf9.pdf10.pdf11.pdf12.pdf