Connect nr 2

of 16 /16
voorheen JONGERENBLAD VAN DE HOOP • JAARGANG 1 • NR 2 : WWW.CNCT.NL Milos: "Ik was zo dronken dat ik niet wist in welke stad ik was" Gratis concert Kees Kraaijenoord

Embed Size (px)

description

Connect nr 2

Transcript of Connect nr 2

 • voorheen

  JONGERENBLAD VAN DE HOOP JAARGANG 1 NR 2

  :

  WWW.CNCT.NL

  Milos: "Ik was zo dronken dat ik niet wist in welke stad ik was"

  Gratis concert Kees Kraaijenoord

 • 2De KajuitDe Hoop heeft een kliniek waar jongeren met een verslavingspro-bleem opgenomen kunnen worden. Deze kliniek heet De Kajuit. Meer info? Kijk op www.dehoop.org.

  Connect hee

  ft een

  filmpje gem

  aakt over

  Milos. Kijk

  snel op

  pagina 10 o

  m te lezen

  hoe jij aan

  dit filmpje

  kunt komen

  !

  Alcoholfacts Binge-drinken: in korte tijd heel veel alcohol

  drinken.

  Comazuipen: zoveel alcohol drinken dat je in

  coma raakt.

  Kater: gevolg van het drinken van alcohol

  (hoofdpijn en misselijkheid).

  Korsakov-syndroom: ernstige hersenaandoe-

  ning door alcoholmisbruik.

  Gevaren van alcohol: leveraandoeningen,

  hart- en vaatziekten, schade aan hersenen.

  Milos: Ik was z dronken dat ik niet wist in welke stad ik was

 • Ik ging elk weekend uit, meestal naar een boeren-kroeg. Het was daar heel normaal om veel te drin-ken. Op zijn zestiende rookt Milos voor de eerste keer een joint. Ik vond het een geweldige ervaring, want als ik bij een houseparty was, beleefde ik de muziek heel intens. Maar ik vond het ook eng. Ik had totaal geen controle over mijn lichaam.

  Geen regelsMilos is niet graag thuis, want zijn moeder is depres-sief. Zelf was ik daardoor ook snel gerriteerd en depri. Ik dronk en blowde steeds meer, want dan voelde ik me tenminste even wat beter. De moeder van Milos wordt opgenomen bij De Hoop. Zelf blijft

  hij bij zijn stiefvader wonen, maar dat gaat niet goed. Ik verhuisde naar een maat van me en zijn ouders. Maar ook hier hield ik me niet aan de regels. Ik bleef zelfs hele nachten weg.

  ZuipvakantieMilos verhuist naar Ede en gaat daar op kamers. Ik studeerde Bos- en Tuinbouw aan het MBO. Daar leerde ik een groep jongens kennen die ook dronken en blowden. We gingen vaak uit en als we op vakantie gingen, was het een zuipva-kantie. In Turkije was ik op een avond z dronken

  dat ik niet eens wist in welke stad ik was. In Ede krijgt Milos verkering. Het duurt niet lang of hij is

  meer bij dit meisje dan op zijn eigen kamer. Dus gingen we maar samenwonen. Maar ik vond het ei-genlijk niet eens zo leuk. Mijn vriendin wilde namelijk nooit uit. OnzekerZijn verkering gaat uit en Milos gaat weer bij zijn moeder wonen, die terug is uit De Hoop. Toen ontdekte ik cocane. Daardoor viel ik veel af en lag ik

  vaak als een zombie op de bank. Mijn moeder heeft aardig wat zorgen om mij gehad Ik wist ook wel dat ik met dingen bezig was die niet goed waren, maar ik wilde ook niet stoppen. De drugs en alcohol zorgden ervoor dat ik me minder onzeker en een-zaam voelde. Ook had ik het idee dat iedereen me leuker vond als ik gedronken had.

  Compleet losgeslagenEen vakantie in Portugal zorgt ervoor dat Milos toch de keuze maakt om te veranderen. Ik was compleet losgeslagen, deed alles wat God heeft verboden. Ik blowde, ging naar bed met meerdere meisjes, dronk liters alcohol, gebruikte cocane en allerlei pillen Ik wist gewoon niet meer wat ik deed. Ik hing zelfs een keer over het balkon, klaar om te springen. Ik vond het een goede grap, maar mijn vrienden zaten in de stress. Ik realiseerde me dat ik echt moest veranderen.

  Plezier zonder alcoholMilos is nu bij De Hoop om te leren leven zonder alcohol en drugs. Ik vond het vrselijk om hier te zijn. Ik heb ontzettend vaak mijn moeder gebeld. Ik wilde per se dat ze me op kwam halen. Maar ja... ze wist wel beter. Uit eigen ervaring wist ze dat ik ergens doorheen moest. Nu gaat het steeds beter met Milos. Ik leer waarm ik zoveel alcohol dronk en drugs gebruikte. Ik ben altijd heel boos geweest omdat het thuis niet lekker liep. Ook voelde ik me eenzaam en onzeker. Het is een aparte ervaring, maar ik leer nu om plezier te hebben znder alcohol en drugs. En dat ik ok ben zoals ik ben...

  Milos is veertien als hij zijn eerste biertje drinkt. Niet dat hij het lekker vindt. Iedereen zei dat ik moest lren drinken. Dus dat deed ik maar. Nu woont hij al bijna een jaar bij De Hoop. Ik ben verslaafd geraakt.

  Wil je praten?

  Neem dan contact

  op met Chris!

  1. Bellen 078 63 12

  3 00

  2. Mailen [email protected]

  ris.nl

  3. Chatten www.ch

  ris.nl

  Milos: Ik was z dronken dat ik niet wist in welke stad ik was

  3

 • 4Kees Kraayenoord is n van de bekendste gospelzangers van Ne-derland. Hij speelde op het Flevo Festival en op de EO Jongerendag voor duizenden fans. Zijn albums staan bovenaan de Praisecharts en worden zelfs verkocht in landen als Brazili en Australi. En jij kunt gratis en voor niets een concert van hem bezoeken op zaterdag 27 juni!

  Kees treedt die dag op op Dorp De Hoop het terrein van De Hoop in Dordrecht. Op 27 juni wordt de Dag van Hoop ge-houden en het concert van Kees is de afsluiting van deze dag. Het concert wordt gehouden in een grote tent met plaats voor maar liefst 1750 mensen. En jij kunt erbij zijn... helemaal voor niets! Het enige dat je hoeft te doen, is even surfen naar www.dehoop.org/dagvan-hoop en je aanmelden via het formulier. Op deze site vind je meteen meer informatie over de Dag van Hoop. Als je jezelf hebt aangemeld, krijg je een gratis toegangsbewijs voor het concert. Prima geregeld dus. Enne: nodig gerust al je vrienden ook uit!

  Concert met KsZaterdag 27 juni 2009Dorp De Hoop, Provincialeweg 70, Dordrecht20.00 uur (tent open om 19.30 uur)Gratis! Even aanmelden via www.dehoop.org/dagvanhoop

  Kees in t kortKees komt uit Katwijk. Als jongere schopt hij aan tegen het geloof, maar uiteindelijk kiest hij toch voor God. Op zn zeventiende gaat Kees de aan-bidding leiden in de jeugdgroep van zijn kerk. The rest is history De afgelopen vier jaar zijn in Ne-derland meer dan vijftigduizend exemplaren van Kees cds en dvds verkocht. Kees is getrouwd met Nicole. Samen met hun drie dochters Reni, Sanne en Naomi, wonen ze in Veenendaal. Lees meer over Kees op www.keeskraayenoord.com.

  Win de nieuwste cd van Kees!De nieuwste cd van Kees Kraayenoord heet Letting Go. Wil je de cd n dvd winnen? Ga dan snel naar pagina 10!

 • 5MUZIEK

  Waarom besteedt een jongerenblad als Connect aandacht aan een oudemannenband als U2? 1. Het concert dat de Ierse band op 20 juli in Nederland geeft, was binnen tien minuten uitver-kocht. Blijkbaar is U2 een fenomeen. 2. Zanger Bono komt er ronduit voor uit dat hij in Jezus gelooft en brengt dat in praktijk door te strijden tegen armoede in de wereld. 3. Het unieke ge-luid van U2 heeft anderen genspireerd en is van grote invloed voor de popmuziek.

  Het twaalfde studioalbum No Line On The Horizon is onmis-kenbaar een U2-product, al hebben de bandleden er duide-lijk naar gestreefd meer experimentelere muziek te maken. Wie op zoek is naar echte rechttoe-rechtaan-rocknummers, zal er daarom maar een paar vinden. Wie geen moeite heeft met Bonos stemwisselingen, zal niet snel uitgeluis-terd raken. Zowel in de muziek als in de teksten valt steeds iets nieuws te ontdekken.

  Het is duidelijk te horen dat Bono zijn inspiratie uit zijn geloof haalt. Hoop, bekering, liefde, vergeving en bevrijding zijn de onderwer-pen die voorbij komen. Nummers die er muzikaal en tekstueel uitsprin-gen zijn Magnificent, Moment of Surrender en Unknown Caller. U2 heeft meer nummers opgenomen dan op deze cd pasten. Die kunnen we aan het einde van dit jaar verwachten, als de band weer een nieuw album hoopt uit te brengen.

  Connect had een exclusief interview met Group1Crew! Je leest er lles over in de volgende Connect. Deze komt in augustus uit. Houd je deurmat dus goed in de gaten!

  I was bornI was born to sing for youI didn't have a choice but to lift you upAnd sing whatever song you wanted me toI give you back my voiceFrom the womb my first cry, it was a joyful noi se

  Only love, only love can leave such a markBut only love, only love can heal such a scar

  Justified till we die, you and I will magnifyThe Magnificent

  Fragment uit Magnificent

  Connect had een exclusief interview met Group1Crew! Je leest er lles over in de volgen-de Connect. Deze komt in augustus uit. Houd je deurmat dus goed in de gaten!

 • wo

  or

  dwij

  s

  Als je in de spiegel kijkt, zie je een beeld van jezelf. Ben je tevreden? Hoe zouden anderen jou beschrijven? Aar-dig, vriendelijk, geduldig? Of misschien niets van dat

  alles? God wil graag dat je steeds meer op Hm gaat lijken. Dat je een evenbeeld van Hem wordt. Niet qua

  uiterlijk natuurlijk, maar qua karaktereigenschappen. Deze eigenschappen staan genoemd in het Bijbelboek Galaten (zie kader). We hebben ze hieronder even voor

  je op een rijtje gezet:

  Liefde liefde voelen voor en geven aan anderen. Blijdschap/vreugde blij zijn en blijdschap

  uitstralen. Vrede vrede in je hart te hebben,

  rustig worden en blijven. Geduld/lankmoedigheid - geduldig blijven,

  volhouden en doorzetten. Vriendelijkheid vriendelijk blijven en je hart op

  de goede plaats hebben.

  Goedheid de goede dingen doen, oprecht en eerlijk zijn. Trouw/geloof vertrouwen geven, betrouwbaar zijn en geloven in God.Zachtmoedigheid zacht en lief zijn.Zelfbeheersing jezelf beheersen en je verlangens onder controle houden.

  Als je dit zo leest, denk je misschien: Help! Dit gaat me nit lukken! Dat klopt. Als het aan onszelf zou liggen, zouden we nooit worden zoals God. We hebben Hem daarbij ontzettend hard nodig. En Hij wil graag helpen! Hoe Hij dat doet? Nou eigenlijk altijd, in welke situatie je jezelf ook bevindt. Als je ruzie hebt en aan God vraagt om je te helpen, dan zal Hij dit doen. Bijvoorbeeld door je te leren om geduldiger te zijn of doordat je leert om jezelf te beheersen. Of misschien ben je verdrietig. Dan helpt God je om rustig te worden en weer blij te zijn. God vindt alle dingen nuttig om jou te vormen naar Zijn Beeld.

  Galaten 5 vers 22Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. (NBG)Bijbelteksten om te onthouden!Romeinen 8 vers 28En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede. (Nieuwe Bijbelvertaling)

  6

 • THEMA

  Er zijn veel mensen die zich wel eens een tijdje somber voelen. Dit sombere gevoel gaat meestal vanzelf weer over. Bij sommige mensen helpt het als het voorjaar weer begint en de zon wat va-ker schijnt. Dat je niet zo lekker in de vel zit en je vaak negatief over jezelf denkt, kan ook komen doordat je misschien alleen naar je minpunten kijkt. Naar de dingen die je niet zo goed kunt of die niet zo goed gaan. Woordwijs (pagina 6) gaat over hoe Gd naar je kijkt. Tip: lees die pagina!

  7

 • 8INTERVIEW

 • 9samenwerkt met De Hoop. Met een medewerkster van Sta Op Zorg praat Jameelah over haar problemen. Sindsdien gaat het een stuk beter met haar. Ze zit nu in een pleeggezin. Ik ben op de goede weg. Dat zeggen anderen ook en dat motiveert me om door te gaan!

  Naar de kerkJameelah werkt en gaat ook weer naar school. Ze wil graag de zorg in. Ik wil mensen helpen, bijvoorbeeld hangjongeren of verslaafden. In elk geval mensen die in de problemen zitten! Ook gaat Jameelah sinds kort naar de kerk. Ik ben nog niet zo lang met het geloof bezig, maar ik weet wel dat God ervoor heeft gezorgd dat ik nu in een pleeggezin zit.

  Gewoon niet doen!Jameelah wil de lezers van Connect waarschuwen: Be-gin niet met drinken of blowen. Ook niet om het eens te proberen. Je denkt dat je jouw problemen vergeet door dronken of stoned te worden, maar ze worden al-leen maar groter! Maar ook als je gn problemen hebt: gewoon niet doen! Voor je het weet, zit je er in vast!

  Jameelah (18) heeft al een heftig leven achter de rug. Tot een jaar geleden dronk ze veel en blowde ze vaak. Dit deed ze om haar problemen te vergeten en haar pijn niet te voelen. En om ergens bij te horen.

  De ouders van Jameelah scheiden als ze n jaar is. Haar moeder trouwt twee keer opnieuw. Thuis heeft Jameelah het niet naar haar zin. Ik kreeg altijd op mijn donder. We hadden elke dag wel ruzie. Op een gegeven moment is Jameelah het thuis z zat dat ze wegloopt. Ze woont bij verschillende familieleden en zelfs een tijdje in een crisisopvang. Maar nergens voelt ze zich cht thuis. Elke keer als ik dacht hier wil ik blijven, dan ging het weer mis. Ik had het idee dat niemand om mij gaf.

  Ergens bijhorenIn die tijd begint Jameelah met blowen. Op een nieuwe school kwam ik in een groep terecht van mensen die blow-den. In het begin kon ik nog wel nee zeggen. Maar je wilt toch ergens bijhoren. Je wilt dat ze je mogen. Ik zag er geen kwaad in, dus ik probeerde het een paar keer. Vanaf toen ben ik steeds meer gaan blowen. En ook gaan drinken.In de steek gelaten De Kinderbescherming en de Jeugdzorg zorgen ervoor dat Jameelah terechtkomt in een beschermd wonen project. Maar daar gaat het alleen maar slechter. Ik had nu niemand meer die op me lette. Ik rookte een aantal joints per dag, dronk alcohol, spijbelde en bleef vaak nachten weg. Niemand gaf om me, dus wat maakte het nog uit? Ik voelde me z alleen en in de steek gelaten Ik had er gewoon geen zin meer in! Soms wilde ik zelfs niet meer leven.

  Op de goede wegUiteindelijk komt Jameelah in contact met haar oom. Hij werkt bij Sta Op Zorg, een christelijke stichting voor verslavingszorg en hulpverlening in Zeeland die

 • Je kunt Connect ook vin

  den op de EO

  Jongerendag (Arnhem, zate

  rdag 13

  juni) en op Opwekking (Bidd

  inghuizen,

  29 mei tot en met 1 juni)! De

  Hoop

  staat tijdens deze dagen

  met een stand,

  speciaal om Connect te p

  romoten. In de

  stand kun je leuke prijze

  n winnen door

  een paar vragen te bean

  twoorden!

  10

 • 11

 • 12

  Wij zeggen: geen paniek! Want we helpen je graag op weg. Daarom op deze paginas tips & tricks voor het zoe-ken van vakantiewerk. En we laten je weten met welke profielen/leerwegen je aan de slag kunt bij De Hoop. Dus succes bij het maken van je keuzes en: misschien tot ziens!

  Vakantiewerk: tips & tricks Opzoeknaarhetperfectevakantiebaantje?Over-

  weeg dan eens om je in te schrijven bij een uitzend-bureau. Je kunt bij hen je eisen bekend maken en zij gaan dan op zoek naar werk dat bij jou past. Vind je die baan niets? Dan kun je hem gewoon weigeren! Met een middagje googlen kom je trouwens ook een heel eind

  Solliciteren?Zorgervoordatjeeennetteenge-typte sollicitatiebrief zonder taalfouten! opstuurt.

  Vakantiebaantje zoeken, profielkeuze maken, leerweg kiezen: help?!

  Het is bijna vakantie. Eindelijk rust! Nou ja, rust? Een weekje of twee dan. Want je moet natuurlijk wl geld verdienen. Dus je moet nog even een vakantiebaantje zoeken. En een profiel kiezen. Of een leerweg. Of... help?!

  Dirk, medewerker van De Hoop, reikt de schoonmaakspullen uit en vertelt wat er vandaag moet gebeuren.

  Altijd lastig om weer aan de slag te gaan na de pauze

  Drie uur: tijd voor koffie en diepgaande gesprekken...

  Femke en Cor gast van De Hoop maken de wcs schoon.

  Nog een uurtje aan de slag en dan

  even lekker bijkomen van een middag hard werken!

  Femke, Jochem en Marleen hebben een bijbaantje bij De Hoop. De redactie van Connect mocht een mid-dagje met hen meekijken. Het resultaat daarvan willen we jullie natuurlijk niet onthouden!

 • 13

  Gebruik een duidelijk lettertype, maak je brief niet langer dan n A4-tje en stuur een CV mee. Je kunt standaardbrieven en voorbeelden van CVs downloa-den via internet. Maak hier gebruik van als schrijven niet je sterkste kant is!

  Benieuwdwatjeminimaalhoortteverdienenvooriemand van jouw leeftijd n wat je netto overhoudt? Reken het uit via www.jeugdloonwijzer.nl.

  Salarisisbelangrijk,maarplezierinjewerkmisschiennog wel meer. Van iedere dag met tegenzin naar je werk gaan, word je ook niet vrolijk

  Totslot:hebjeeenvakantiebaantjegevonden?Zetjedan ook voor de volle 100 procent in en maak contact met je collegas. Dat maakt het werk een stuk leuker!

  Marjo (15) Ik werk in de facilitaire dienstverlening. Met andere woorden: ik maak schoon. Gebouwen, wcs, ra-men dat soort dingen. Het nadeel van deze job is dat mensen nooit schoonhouden wat jij een paar minuten daarvr hebt lopen boenen. Ben je klaar met oprui-men, is het binnen no time weer een bende!

  Evert (19) Ik werk in een supermarkt. Daar heb ik voor gekozen omdat het goed betaalt ten opzichte van an-dere bijbaantjes. Het leukste aan dit werk vind ik het contact met mijn collegas. Mijn ideale bijbaantje? Ik vind een goede werksfeer belangrijk. Daarnaast wil ik niet meer dan dertien uur week werken.

  Werken bij De HoopBij De Hoop kun je met heel wat opleidingen terecht. Naast het verlenen van zorg aan de clinten (de men-

  Valou (15) zit nu in drie Atheneum van het Emmas College in Rotterdam. Ze moet dit jaar kiezen voor een profiel, maar vindt dat maar lastig. Ze gaat kiezen tussen Economie & Maatschappij en Na-

  tuur & Gezondheid. Deze profielen kwamen uit een test die ze gedaan heeft. Ze weet nog niet echt wat ze wil worden, maar de medische kant wil ze in elk geval net op.

  Jennifer (16) zit op het VMBO van De Lage Waard in Pa-pendrecht. De laatste twee jaar heeft ze het Leer-Werk-Traject gevolgd. Een combinatie van praktijk en theorie waarbij ze twee dagen in de week stage loopt. Na de zomer gaat ze de opleiding Helpende Welzijn volgen. Ze kiest voor deze opleiding omdat ze graag met kinderen werkt. Wat voor werk ze precies met deze opleiding wil gaan doen, dat weet ze nog niet.

  sen die hulp bij ons zoeken), doen we nog veel meer. Er moet bijvoorbeeld op de kinderen van clinten en medewerkers worden gepast, er moet dagelijks eten op tafel komen, we geven voorlichtingen op scholen n we maken bladen als Connect. Dat zijn nog maar een paar voorbeelden van werkzaamheden die plaatsvinden bij De Hoop. Interesse in werken bij De Hoop? Onder-staand wat adviezen met betrekking tot profiel- en leer-wegkeuzen.

  Profiel- en leerwegkeuzenWil je in de zorg gaan werken en clinten begeleiden, dan heb je minimaal een MBO- en beter nog, een HBO- diploma nodig. Een HBO-diploma zoals bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk of Sociaal Pedagogische Hulpver-lening (SPH). Met een profiel als Natuur & Gezondheid en Cultuur & Maatschappij, heb je een goede basis voor deze opleidingen. Wil je bij het kinderdagverblijf van De Hoop werken? Dan kun je met je MBO-diploma Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) aan de slag als Pedagogisch Werker. Als je op het VMBO zit, is de leerweg Zorg & Welzijn de beste keuze.

  Meer weten over werken en stagelopen bij De Hoop? Kijk dan op www.cnct.nl.

 • De zomer is weer in aantocht. Eindelijk zonder regenpak op je scooter. Maar ja die suffe helm... Met de Helmetdress is de suffe helm definitief verleden tijd! Binnen no time pimp je jouw simpele helm om tot een waar fashion item. Een stoere legerprint, rood-met-witte-stippen, Schots geruit of toch liever een Amerikaanse vlag Alles is mogelijk met de Helmetdress, verkrijgbaar voor fiets-, motor- en scooterhelmen vanaf 24,95. Bestellen doe je via www.helmetdress.nl.

  Blok zaterdagavond 27 juni in je agenda! Dan kun je namelijk een gratis (!) concert bijwonen van Kees Kraayenoord. Kijk snel op pagina 4 of ga direct naar www.cnct.nl!

  Een pizzaatje uit de muur trekken. Als het aan de Italiaan Claudio Torghele ligt wordt dat binnenkort moge-

  lijk! Hij ontwikkelde de Lets Pizza. Het principe is simpel: je laat de automaat weten hoe je pizza moet smaken, gooit er 3,50 in en de Lets Pizza begint met bereiden. Hij kneedt het deeg, voegt de door jou geselecteerde ingredinten toe en... voil! Binnen drie minuten trek je jouw favoriete pizza uit de muur. Op de n of andere manier

  vinden we dit niet heel erg aannemelijk klin-ken. Helemaal niet aangezien het bijna 1 april is als deze gadget ons ter ore komt. Nu maar hopen dat we onterecht ach-terdochtig zijn en binnenkort cht een pizzaatje uit de muur kunnen trekken

  Friendship is strong, but the Whopper is stron-ger, met die slogan kreeg Burger King het begin dit jaar in Amerika voor elkaar dat maar liefst 234.000 Amerikanen hun online vrienden dumpten voor een gratis Whopper. Elke tien ge-dumpte vrienden waren goed voor n Whopper. Inmiddels is de actie gestopt omdat veel gedumpten hier een melding van kregen, wat maakte dat zij in opstand kwamen tegen de dumper n tegen Burger King. Een klein onderzoekje in Nederland uitge-voerd door Young Works wijst uit dat Nederlandse jongeren niet zo snel hun vrienden zouden dum-pen voor een hamburger. Maar de discussie of sites als Hyves en LinkedIn unfriending anoniem toe moeten laten, is in Nederland wl losgebarsten.

  Wat is jouw mening over unfriending? Moe-ten sites als Hyves dit anoniem toelaten, zoals nu het geval is? Laat ons weten wat jouw me-ning is via [email protected] en misschien lees je jouw reactie terug in de volgende Connect!

  Trend: unfriending

  Gratis concert

  The Diamond Mouse: d

  manier om jouw bureau

  te pimpen. Nou ja, als je

  een meisje bent dan

  Deze Diamond Mouse zit

  vol met witkleurige dia-

  manten en blingt daar-

  mee aan alle kanten! Je sluit de

  bling muis

  simpel aan op je computer via d

  e USB-poort. Hij

  werk verder hetzelfde als een g

  ewone muis. We

  vragen ons wel af hoe lang de d

  iamantjes blijven

  glimmen bij intensief gebruik m

  aar ach anders zet je

  hem toch gewoon op je bureau

  voor de show? De

  Diamond Mouse kost 24,95 e

  n kun je bestellen via

  www.megagadgets.nl.

  Diamond Mouse

  Pizza automaat op straat

  Pimp je helm!

  14

 • 15

  ConnectVerschijnt vier maal per jaar en

  wordt uitgegeven door De Hoop ggz. (www.dehoop.org). Een deel van het werk van De Hoop wordt

  financieel ondersteund door Stichting Vrienden van De Hoop. Deze stichting is in het bezit van het CBF- en het RB-keurmerk.

  Giften voor De Hoop kunnen worden overgemaakt op giro

  38.38.38. De website van Connect is www.cnct.nl.

  Redactie, vormgeving en fotografie

  Medewerkers van De Hoop Media, De Hoop Preventie en

  Stichting Vrienden van De Hoop.

  Redactieadres Provincialeweg 70, 3329 KP in

  DordrechtTelefoon: (078) 6 111 356

  E-mail: [email protected]

  AansprakelijkheidRedactie en uitgever zijn niet

  aansprakelijk voor de uitspraken van (ex-)clinten van De Hoop in

  Connect. Vr verschijning zijn zij akkoord gegaan met publicatie

  van deze uitspraken. Niets uit deze uitgave mag openbaar worden ge-

  maakt door middel van druk, micro-film of op welke wijze ook, zonder

  toestemming van de redactie.

  Druk De Hoop Grafisch Centrum

  Provincialeweg 86a, 3329 KP DORDRECHT

  Telefoon: (078) 6 111 333E-mail: [email protected]

  www.dehoopgrafischcentrum.nl

  ISSN 1877-5071

  Pizza automaat op straat

  Een wonder!Ik heb iets bijzonders meegemaakt en dat wil ik graag aan jullie doorgeven! Ei-genlijk maakte mijn moeder het mee. Maar door wat er met haar gebeurde, is mijn geloof in God echt gegroeid!

  Mijn moeder had de afgelopen jaren regelmatig erg veel pijn onderin haar rug. Ze kon geen boodschappen meer dragen. Ook kon ze mijn broertje van zes jaar niet meer optillen. Op doktersrecept had ze morfine voorgeschreven gekregen. Maar ze wilde niet afhankelijk worden van pijnstillers. Onze huisarts heeft haar op een gegeven moment door-verwezen naar het ziekenhuis en na veel onderzoeken bleek dat haar rug niet meer te herstellen was. De pijn zou blijven...

  Op een avond ging mijn moeder naar De Levensstroom. Dit is de gemeente waar Jan Zijlstra voorgaat. Het was een avond waarop mensen met een ziekte of aandoening naar voren mochten komen voor ge-bed. Jan Zijlstra zou dan voor hen bidden om genezing. Veel mensen gingen naar voren en mijn moeder sloot ook aan in de rij. Eenmaal aan de beurt, vertelde ze dat ze rugklachten had. Jan Zijlstra begon voor mijn moeder bidden en er begon iets te veranderen. De pijn ver-dween en de volgende dag tilde ze mijn broertje probleemloos op. Ze kon zelfs haar boodschap-pen doen! Toen wij dit alles zagen wisten we het zeker: mijn moeder was genezen! Sindsdien gaat het goed met haar rug en is ons geloof in God zeker gegroeid!

  Groetjes, Mathijs

  Dit is Mathijs

  Leeftijd: 15 jaar

  Hobby's: MSNen, hardlopen, chillen met vrienden en een

  beetje mijn oma's tuin bijhouden. Op de foto zie je mij met een

  lammetje, want ik houd namelijk ook erg van dieren!

  1e ja

  arga

  ng, n

  umm

  er 2

  200

  9

  Wil je reageren op de column van Mathijs? Stuur dan een mailtje naar [email protected]!

 • conny en C.T. Nr.2Heerlijk! Vakantie!

  Zes weken lang genieten! Lekker weer ook nog, wat willen we nog

  meer!?

  Even geen school, geen leraren, geen

  huiswerk en niet nadenken over profielkeuze,

  leerweg of vakkenpakket

  Gewoon lekker vrij, doen wat je wilt. Op vakantie, twee weken niks doen op de camping, of raften in een

  wilde rivier in de Ardennen.

  Met een groepsvakantie naar Turkije. Snorkelen,

  diepzeeduiken, zonnebaden en gezellig met vriendinnen op

  een terrasje zitten!

  Of misschien wel backpacken in Zuid Amerika.

  Bungeejumpen boven een ravijn en twee weken lang genieten van

  de natuur, wilde dieren, het tropisch regenwoud en

  ongerepte stranden!

  Einde

  Ja, erg leuk allemaal, maar daar moet je dan wel eerst vier weken lang krom

  voor liggen...

  Zou je ook niet eens beginnen?