CONNECT 1 2009

of 16/16
JONGERENBLAD VAN DE HOOP • JAARGANG 1 • NR 1 WWW.CNCT.NL VOORHEEN
 • date post

  20-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

CONNECT 1 2009

Transcript of CONNECT 1 2009

 • JONGERENBLAD VAN DE HOOP JAARGANG 1 NR 1

  WWW.CNCT.NLVOORHEENVOORHEEN

 • 2Is het verstoppen van iemands tas pesten of plagen? De tas verstoppen van je beste vriend of van die jongen die altijd al in de maling wordt geno-men, zijn twee verschillende dingen. Die beste vriend van je kan er vast wel om lachen. Maar die jongen die altijd gepest wordt, waarschijnlijk niet

  Ben jij een pestkop, de meeloper, de zwijger of het slachtoffer?

 • 3THEMABen jij een pestkop, de meeloper, de zwijger of het slachtoffer?

 • 4LECR

  AE

  Jesus was a rebel, a rene-gade, outlawA sanctified troublemaker but He never sinned, nawAnd He lived His life by a different set of Rules

  No glory in meAll glory to the King on the throne (Jesus)You either love Him or leave Him alone but you can't do both

  Twee teksten uit het num-mer Rebel van het gelijk-namige album van Lecrae.

  Is urban music helemaal jouw ding? Dan is Lecrae echt wat voor jou. Hij doet namelijk totaal niet onder voor de grote namen uit de hiphop scne. Sterker nog: misschien is hij wel bter. Kenners noemen zijn nieuwste al-bum Rebel zelfs het beste gospel hiphopalbum ooit gemaakt.

  Lecrae Moore (zoals hij voluit heet) is een Amerikaanse rapper die al heel wat heeft meegemaakt. Als tiener was hij bepaald geen lieverdje. Maar toen hij negentien jaar was, kwam hij radicaal tot inkeer n leerde hij God kennen. In die tijd was rappen voor hem een hobby en een manier om zijn gedachten te uiten. Tijdens een christelijke conferentie werd hij aangemoedigd om het rappen serieuzer aan te pakken. Op dat moment werd zijn wereld op zn kop gezet. Hij voegde namelijk de daad bij het woord, mt resultaat!

  Snelle raps en juicy flowDoor de jaren heen zijn de skills van Lecrea zo verbeterd dat hij als eerste een platendeal kreeg bij het nieuwe label Reach Records. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is zijn derde album Rebel uit. Zijn muziek kenmerkt zich door vernieuwende beats, snelle raps in een juicy flow en hitgevoelige melodien. En dat Rebel goed gewaardeerd wordt, zien we aan de i-tunes-charts. Daar stond deze cd namelijk op drie in de urbanchart.

  Rebel?Je hebt de albumtitel Rebel al een paar keer gehoord en misschien heb je het gevoel: dat klinkt toch niet cht positief.... Tch wel! Een rebel is iemand die niet leeft naar de normen van de gevestigde orde. Die gevestigde orde in de urbanscne rapt vooral over uiterlijk, seks, drugs, drank en geweld. Lecrae heeft een totaal andere boodschap: het gaat in het leven niet om je kleding, bling bling en dikke autos, maar je geloof in Jezus. Kortom: Lecrae is duidelijk een rebel in de urbanscne.

  Inhoudelijk is Rebel een sterke plaat. Lecrae roept op om af te rekenen met verslavingen. Ook roept hij iedereen op om eerlijk te zijn over fouten die je hebt gemaakt en om hier vergeving over te vragen. Al met al is deze cd nu de vetste in dit genre met de vetste lyrics!

  Lecrae, album: Rebel, 19,50 euro via www.dehoopshop.nl.

  Lecrae vind je hier:www.myspace.com/lecrae, www.reachrecords.com, www.lacrearebel.com, www.gtime.nl, www.youtube.nl

 • 5U houdt mij vast en geeft me moedOm door te gaan als ik niet durfIk wil van U zijnU geeft me kracht en bent de vaste grondWaarop ik stevig staIk wil van U zijn, voor altijd van U zijn

  Tekst uit het nummer Vaste Grond van Timon en Michiel, album Tegen beter weten in.

  Timon en Michiel: het klinkt als het zoveel-ste muzikale duo la Acda en de Munnik en Veldhuis en Kemper. En ja, ze zjn ook het zoveelste duo maar dan nt even an-ders. Je zult van hen geen liedjes horen uit een cabaretprogramma, maar liedjes die je zingt tijdens worshipbijeenkomsten. Aan-biddingsliederen voor God dus.

  Timon Borgdorff en Michiel van Heusden komen uit de Soul Sur-vivor-stal (soulsurvivor.nl). Qua stijl is hun muziek echt iets voor de Blf- en Borsatofans. De nieuwste cd van het tweetal heet Tegen beter weten in en bevat liedjes met erg sterke teksten, net als hun vorige cd trouwens. Het centrale thema is hoop. Het zijn volgens Timon en Michiel eerlijke verhalen over het volgen van God, waarbij het onderweg-zijn (het leren kennen van Jezus) net zo centraal staat als het eindpunt. Het zijn ook goede meezingers. Vooral het nummer Vaste Grond is zon nummer wat je lekker mee kunt zingen. Veel plezier! :-)

  Timon en Michiel, album : Tegen beter weten in, 17,95 euro via www.soulsurvivor.nl.

  Timon en Michiel vind je hier:www.timonenmichiel.nlwww.myspace.com/timonmichielwww.soulsurvivor.nlwww.youtube.nl

  MUZIEK

 • We gooien de begrippen imago en identiteit nogal eens door elkaar. Imago heeft te maken met hoe je op iemand anders wilt overkomen. Bijvoorbeeld door de keuzes van je kleding, muziek en vrienden. En in wat je doet of juist net doet. Je wilt een bepaalde indruk achterlaten op mensen om je heen en daarin maak je bewuste keuzes. Het kan ook zijn dat je jezelf een imago hebt laten aanpraten. Dan kun je de stoere held zijn, terwijl je er van binnen heel anders uitziet. En dat kn wat tegenstrijdig aanvoe-len. Identiteit is als het ware een samenvatting van alle feitelijke gegevens die er over jou bekend zijn. Dus: leeftijd, geboortejaar- en plaats, aantal broers en zussen, aanleg voor creatieve vakken of juist voor wiskunde, et cetera. Logisch toch?

  Iemand die van je houdt...Het mooiste is wanneer je imago overeenkomt met je identiteit. Maar helaas, we doen ons vaak anders voor dan we zijn. Zo kun je bij anderen de indruk achterlaten dat je stoer, lief, fl exibel, aardig, sterk, gevaarlijk of ongenteres-seerd bent, maar eigenlijk ben je dat niet. Of misschien wl je niet zo zijn, maar probeer je zo over te komen omdat je vrienden of familie verwchten dat je zo bent. Waarom doen we dit? Waarom laten we wie we zijn voor een groot deel bepalen door andere mensen? Je hebt dan namelijk mazzel als je mensen om je heen hebt die positief zijn, maar natuurlijk vette pech als je mensen om je heen hebt die ontmoedigend en negatief zijn. De reden is waarschijnlijk omdat we allemaal een verlangen hebben. En dat is bevestigd te krijgen dat er iemand is die van je houdt. Je wilt je gewaardeerd en geliefd voelen.

  Ons diepste verlangenAndere mensen kunnen niet in je hart kijken en zien wie je cht bent. Eigenlijk is het dus niet slim om wie je bent te laten bepalen door anderen. Je kunt dit beter laten bepalen door Iemand die precies weet hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt: God. Hij heeft je gemaakt. Daarom weet Hij ook precies wat er in je hart leeft en waarom je doet zoals je doet. Dat klinkt gaaf, maar ook weer eng. God weet immers precies wat jouw redenen zijn om bepaalde keuzes te maken. Het gave is dat Hij ook weet dat ons diepste verlangen is: geliefd te worden. En dat doet Hij graag! Dat lees je overal in de Bijbel terug. En gelukkig maar dat nit ook maar iets ons zal kunnen scheiden van deze liefde (zie Romeinen 8). God blijft ltijd van ons houden. Als je daarin gelooft en aan als je aan God vraagt of Hij wil laten zien wie je bent.... wauw! Dan zul je nog wel eens versteld kunnen staan over he bijzonder je bent!

  Lezen: Romeinen 8: 35-39

  6

  wo

  or

  dwij

  s

 • 7De Hoop ggzDe Hoop is een christelijke instelling in de geestelijke gezondheidszorg die kinderen, jongeren en volwas-senen helpt. Hierbij kun je denken aan volwassenen die verslaafd zijn geraakt aan alcohol of drugs of bijvoor-beeld last hebben van een depressie of burn-out. Ook helpt De Hoop jngeren die verslaafd zijn en kinderen met bijvoorbeeld ADHD. Daarnaast doet De Hoop nog veel meer. Kijk maar eens op www.dehoop.org.

  ChrisChris voorheen Stichting Chris is sinds 2007 onder-deel van De Hoop ggz. De naam Chris blijft gewoon bestaan. Onder deze naam geeft Chris pastoraat en advies aan kinderen, tieners n ouders. Dit betekent dat zij met al hun vragen, problemen en verhalen bij Chris terecht kunnen: vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week n anoniem. Dit geldt dus ook voor jou!

  De Hoop, Chris, Connect, Str8!... SORRY?!

  Connect Connect, dus het blad dat nu voor je ligt, is het nieuwe jongerenblad van De Hoop en valt vier keer per jaar bij jou op de deurmat. We proberen in dit blad over allerlei onderwerpen te schrijven die jou interesseren op het gebied van muziek, lms en gadgets. Daarnaast kom je verhalen tegen van jongeren die verslaafd zijn geweest of die andere problemen hebben, een stukje bijbelon-derwijs en een helpdesk.

  Een aantal van jouw leeftijdsgenoten bedenkt samen met ons (de redactie) wat er in Connect komt. Wil je zelf ook meedenken? Laat het ons even weten via [email protected] De website van Connect is trouwens www.cnct.nl.

  Str8!Tot eind vorig jaar had De Hoop een ander jongerenblad: Str8! (straight). Door de fusie tussen De Hoop en Chris (check de tekst hieronder voor meer info) hebben we ervoor gekozen om te stoppen met de Str8!. In plaats daarvan ontvang je het blad dat je nu in je handen hebt: Connect dus.

  De ene keer noemen we in dit blad De Hoop en de andere keer Chris. En was er eerst niet Str8! in plaats van Connect? Tja we geven het toe. Het is soms best een btje verwarrend. Daarom zetten we op deze pagina voor jou op een rijtje wie nu eigenlijk wat doet, waarom deze organisaties doen wat ze doen, welke bladen ze uitgeven n wat jij hier nu precies aan hebt.

  THEMA

  Waar moet Connect over

  schrijven? Denk mee en laat je mening horen via

  [email protected]!

  Waar moet Connect over

  schrijven? Denk mee

  ervoor gekozen om te stoppen met de Str8!. In plaats daarvan ontvang je het blad

 • 8Ik kreeg alleen ma ar meer problemenGerco was verslaafd aan blowen

  8

 • 9Ik blowde erg veel omdat ik er rustiger van werd. Ik voelde me er beter door. Meestal is het namelijk een grote chaos in mijn hoofd omdat ik PDD-NOS heb, vertelt Ger-co. PDD-NOS is een vorm van autisme. In het kader lees je hier meer over. Voor Gerco betekent het hebben van PDD-NOS in elk geval dat hij slecht tegen plotselinge verande-ringen kan. En ik kan me niet goed concentreren.

  Met vriendenGerco rookt zijn jointjes meestal s avonds. Eerst liet ik mijn wiet door anderen halen. Ik ben namelijk te jong om wiet te kopen. Ik hing gewoon wat rond bij een coffeeshop. Wanneer iemand naar binnen ging, vroeg ik aan die persoon om ook wat wiet voor mij te kopen. Later heb ik mijn identiteitskaart aangepast. Toen kon ik mijn jointjes zelf kopen.

  Wanneer ik wildeDe ouders van Gerco weten dat hij blowt. Ik stal geld van hen om wiet en alcohol te kopen. Zo zijn ze erachter gekomen. Ja, dat was natuurlijk ruzie. Het ging sowieso

  al helemaal niet lekker thuis, want ik luisterde niet naar mijn ouders. Ik kwam en ging wan-neer ik dat zelf wilde. Ik hield totaal geen rekening met hen en ook niet met mijn broer en zus.

  Leuk is andersHet verslaafd zijn aan blowen heeft veel consequenties voor Gerco. Het ging al niet lekker door die PDD-NOS, maar door het blowen kreeg ik alleen maar mr problemen. Ik zit dus nu bij De Hoop en daar baal ik eigenlijk wel van. Ik ben n van de jongsten hier. Ook is mijn geheu-gen achteruit gegaan. Ik doe nu voor de tweede keer 3 HAVO, maar ik weet niet of ik het nu wel red. Kortom: leuk is anders. Ik wil cht van mijn verslaving af wat van mijn leven maken.

  Gerco (15) houdt van muziek reggae en Nederhop en woont tijdelijk bij De Hoop. Hij is namelijk verslaafd geweest aan blowen.

  Ik kreeg alleen ma ar meer problemen

  INTERVIEW

  door die PDD-NOS, maar door het blowen kreeg ik alleen maar mr

 • 10

  Tijd voor actie:

  organiseer een beneiet

  diner voor

  De Hoop in slechts

  stappen!

  Heb je vragen?Mail ons via [email protected] Geen vraag is te gek...

  Heb je vragen?Mail ons via [email protected] Geen vraag is te gek...

  1010

  Heb je vragen?Mail ons via [email protected] Geen vraag is te gek...

  Menu: een voorb

  eeld

  Tomatensoep me

  t lekker veel v

  ermicelli (uit bli

  k)

  Pasta met rode

  saus en niet al t

  eveel groenten

  Met strooikaas,

  salade en ketc

  hup

  IJs met vrucht

  jes!

  Kof e en thee

  Prijs per persoon

  (schatting): 3,

  50 euro.

  Als mensen 7,5

  0 euro betalen,

  maak je dus 4

  euro winst voor

  De Hoop!

  Tijd voor actie:

  organiseer een beneiet

  diner voor Tijd voor actie:

  organiseer een beneiet

  diner voor Tijd voor actie:

  De Hoop

  in slechts stappen!

  21

  Brief en handboek downloaden Groep vrienden e

  nthousiast maken

 • 11

  Tijd voor actie:

  organiseer een beneiet

  diner voor

  De Hoop in slechts

  stappen!

  Stap 1: Brief en handboek

  downloaden Ga naar www.cnct.nl en download de juiste brief. Deze brief heb je nodig om toestemming (en een locatie) te krijgen van je gemeente/kerk/ouderling/ou-ders voor het organiseren van het diner. Heb je toestemming? Download dan het handboek. In dit handboek staat uitge-breid beschreven hoe je het diner kunt organiseren. Wel zo makkelijk! Stap 2: Groep v

  rienden

  enthousiast makenHet organiseren van het diner is het leukste wanneer je dit doet met vrien-den. Je zult zien dat het niet zo moei-lijk is om hen mee te laten helpen. Als jij enthousiast bent, worden zij ook vanzelf enthousiast! We raden je aan om minimaal vier vrienden te zoeken die mee willen doen.

  Stap 3: Mensen uitnodigen

  en geld innenJe kunt de uitnodigingen zelf maken van papier, maar je kunt ook ge-

  woon een mailtje rondsturen. In het handboek vind je hiervoor een voor-beeldtekst. Zorg ervoor dat mensen wanneer ze zich opgeven zo snel mogelijk betalen. Van dit geld kun jij de boodschappen doen.Stap 4: Menuut

  je maken

  en boodschappen doenEen menu maken hoeft niet moei-lijk te zijn, kijk maar naar het voorbeeldje op deze pagina. In het handboek staan nog meer menusug-gesties, googlen helpt ook en nou

  ja, moeders weten vaak

  ook veel . Even een lijstje maken en dan naar de supermarkt. Als je slim bent, regel je iemand met een auto om de boodschappen te vervoeren.Stap 5: Zaal aa

  nkleden,

  koken en eten!En dan is het zover: zaal leuk aan-kleden (zie voor tips het handboek), eten op tafel zetten en genieten maar! Daarna niet vergeten een leuke foto te maken en die te mailen naar

  [email protected] De winst kun je over-maken op giro 38.38.38, het reke-ningnummer van De Hoop. Waarom zou ik

  dit doen?

  Niet alle hulp die De Hoop

  biedt wordt vergoed door de

  overheid. Een aantal projecten

  kan De Hoop alleen voortzetten

  door giften. Met het geld dat jij

  en je vrienden bij elkaar sparen,

  help je De Hoop dus bij haar

  werk. Gaaf toch!

  Heb je vragen?Mail ons via [email protected] Geen vraag is te gek...

  5

  3 4 5

  ACTIE

  Mensen uitnodigen en geld innen

  Zaal aankleden, koken en eten!Menuutje m

  aken en

  boodschappen doen

 • 12

  Ik ben veel te lang! Volgens de dokto-ren ben ik ook nog lang niet uitge-groeid. Ik schaam me ervoor, want door mijn lengte val ik op. Ik ga krom lopen om minder lang te lijken, maar daar-door krijg ik weer last van mijn rug.

  Tjsa, aan je lengte is niet zoveel te doen. We kun-nen moeilijk zeggen knip er maar een stukje vanaf. Wat we wel weten, is dat je niet de enige lange bent in ons land. Ok niet als vrouw! Als je googlet op lange mensen kom je heel veel tips en adviezen tegen. Maar of je nu lang bent of klein, dik of dun, bruin of wit die uiterlijke dingen zijn maar bijzaak. Als je jezelf daarop focust, kom je in een negatieve spiraal terecht. Je bent een schepsel van God en daar mag je trots op zijn! Bekijk jezelf eens zoals Hij jou ziet. Hij heeft jou bijna goddelijk gemaakt en gekroond met heerlijkheid en luister (Psalm 8:6). Dus pak jezelf even fl ink aan en ga ervoor!

  Helpdesk

  Hey, ik ben een meisje van veertien. Ik ben verliefd op een jongen, maar hij is geen christen. Wat moet ik doen?

  In de tijd van de Bijbel werden er ossen gebruikt om te ploegen.Deze beesten kregen een houten juk (soort balk) op hun nek waar de ploeg aan was bevestigd. Het was erg belangrijk dat de ossen even groot waren. Het juk zou anders scheef gaan hangen met alle gevolgen van dien. Zo kreeg de ene os pijn omdat hij urenlang scheef moest lopen, de andere raakte oververmoeid omdat hij dubbel zo hard moest lopen en rechte ploeg-sporen maken lukte ook niet.

  De apostel Paulus haalt in de Bijbel (2 Korinthirs 6:14) dit voorbeeld aan als hij uitlegt waarom het niet goed is om als christen een relatie aan te gaan met een niet-christen. Door de ongelijkheid is samenwerken bijna onmogelijk. Dit betekent niet dat je niet met een niet-christen kunt omgaan. Wat Paulus bedoelt, slaat op je uiteindelijke leefrichting: de zin en het doel van je leven. Als christen leef je voor God, als niet-christen doe je dit niet. Je vormt dus geen eenheid en dit is een slecht fundament voor je relatie. Enne, een relatie is gn evangelisatieproject....

 • 13

  Hoe oud moet je zijn, voordat je aan een verkering mag beginnen??

  Voor veel jongeren is het hebben van verkering zoiets van gezellig, ik heb iemand. Wij zijn ervan overtuigd dat het doel van verkering is om te ontdekken of je een heel leven samen wilt zijn. Dan moet je dus wel de leeftijd hebben om dit te kunnen beoordelen. Ben je tussen de twaalf en zeventien jaar, dan zijn andere dingen belangrijker zoals school, studie en werk. Wij raden je dus aan om niet te vroeg aan verkering te beginnen en jezelf bewust te zijn van het doel van je verkeringstijd.

  Helpdesk

  Ik heb een vriendje die meer met me wil doen, dan ik zelf wil. Wat moet ik doen? Ik wil hem niet kwijt!

  Allereerst: een chte vriend houdt rekening met je en zal je nooit dwingen of van je verlangen dat je over jouw grenzen gaat. Als dat wel het geval is in hoeverre houdt hij dan echt van je? Jij bepaalt je grenzen. Een tip: praat met je vriend en bepaal samen jullie grenzen. Maak praktische afspraken tot hoever je samen wilt gaan. Betrek ook God hierbij! Afspraken kunnen zijn: niet strelen, niet samen op bed liggen, et cetera. Wees concreet, noem de dingen bij hun naam. Het maken van afspraken getuigt van respect voor jouw gevoelens en die van je vriend. En houd elkaar dan ook aan die afspraken. Wil je vriend over dit on-derwerp niet met je in gesprek gaan en/of blijft hij over je grenzen gaan, vraag jezelf dan eens af of deze vriend je vriend moet blijven.

  HELPDESK

  Meer weten over seksualiteit? Kijk op www.chris.nl! Heb je concrete vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] Je krijgt altijd antwoord.

  Meer weten over

 • 14

  Connect op je iPodVoor wie een iPhone net iets te duur is, heeft Apple de iPod touch. Ook al kun je er niet mee bellen, je kunt er veel meer mee dan alleen naar muziek luisteren. Eigenlijk is het een kleine zakcomputer met draadloos internet en een aantal standaard programmas voor e-mail, agenda, websurfen et cetera. Daarnaast kun je via de zo-genaamde Appstore extra programmas downloaden. Er is keus uit zon 10.000 programmas die je vaak gratis of voor een laag bedrag kunt installeren. Het aanbod bestaat vooral uit games en daarmee wordt de iPod touch een concurrent voor de Nin-tendo DS en de PSP. Een leuk spel dat sinds kort beschikbaar is, is SimCity. Volgens de makers doet het niet onder voor SimCity 3000 voor de PC. Verder zijn er ook Nederlandse programmas gratis te downloaden, zoals Buienradar, Nu.nl en een Hyves-programma. Vergeet alleen niet om je eerst aan te melden voor de speciale Connect-Hyves.

  END OF THE SPEAROp zoek naar een goede evangelisatie- lm? End of the spear is er zon eentje. De lm een waargebeurd verhaal gaat over vijf jonge mannen die een nogal gewelddadige Indianenstam in Ecuador met het evangelie proberen te bereiken. Ze worden vermoord. Maar dan vindt er een radicale ommekeer plaats bij de Indianen en krijgt de lm een onverwachte wending De dvd kost 9,95 euro en je kunt deze kopen bij de meeste evangelische boekhandels of via www.dehoopshop.nl.

  Op zoek naar een goede evangelisatie- lm? End of the spear is er zon eentje. De lm een waargebeurd verhaal gaat over vijf jonge mannen die een nogal gewelddadige Indianenstam in Ecuador met het evangelie proberen te bereiken. Ze worden vermoord. Maar dan vindt er een radicale ommekeer plaats bij de Indianen en krijgt de lm een onverwachte wending De dvd kost 9,95 euro en je kunt deze kopen bij de meeste evangelische boekhandels of via www.dehoopshop.nl.

  Nederlanders kunnen niet googel

  en

  Uit onderzoek blijkt dat veel mensen Google gebruike

  n om naar hun

  favoriete website zoals Hyves of Marktplaats te gaan. B

  lijkbaar heeft de

  adresbalk in de browser afgedaan en is het veel makke

  lijker via Google

  te zoeken dan al dat gedoe met http's en www's.

  Als je de website van Connect zoekt, hoef je trouwens

  niet te googelen.

  Voer eenmalig www.cnct.nl in en voeg deze meteen to

  e aan je favorie-

  ten. Op de site van Connect vind je, naast alle artikelen

  , ook de links uit

  deze rubriek.

  Vliegtuigjes gooienDe meeste scholen stellen het niet echt op prijs als je met vliegtuigjes in de klas gooit. Maar de Middlesex University juist wel! Daar is het een wetenschap en wordt bestudeerd welke vouwvliegtuigjes het beste en het snelste kunnen vliegen. Voor het onderzoek was het nodig een lanceerplat-form voor vouwvlieg-tuigjes te bouwen. Deze Electric Paper Plane Launcher is nu te koop voor zon 15 euro. Voor dat geld moet je hem zelf in elkaar knutselen. Maar dan houd je je dus wel met chte wetenschap bezig.

  FILMS/TIPSConnect op je iPodVoor wie een iPhone net iets te duur is, heeft Apple de iPod touch.

  FILMS/TIPSFILMS/TIPS

 • 15

  We hebben een deadline te halen!

  ConnectVerschijnt vier maal per jaar en

  wordt uitgegeven door De Hoop ggz (www.dehoop.org). Een deel van het werk van De Hoop wordt

  fi nancieel ondersteund door Stich-ting Vrienden van De Hoop in Dor-

  drecht. Deze stichting is in het bezit van het CBF- en het RB-keurmerk. Giften voor De Hoop kunnen wor-

  den overgemaakt op giro 38.38.38. De website van Connect is

  www.cnct.nl.

  Redactie, vormgeving en fotografi e

  Medewerkers van De Hoop Media, De Hoop Preventie en Stichting

  Vrienden van De Hoop.

  Redactieadres Provincialeweg 70, 3329 KP in

  DordrechtTelefoon: (078) 6 111 356

  E-mail: [email protected]

  AansprakelijkheidRedactie en uitgever zijn niet aanspra-

  kelijk voor de uitspraken van (ex)cli-enten van De Hoop in Connect. Vr verschijning zijn zij akkoord gegaan met publicatie van deze uitspraken.

  Niets uit deze uitgave mag openbaar worden gemaakt zonder toestem-

  ming van de redactie. Bij toegestem-de plaatsing, moet er sprake zijn van

  uitdrukkelijke bronvermelding.

  Druk De Hoop Grafi sch CentrumProvincialeweg 86, 3329 KP

  DORDRECHTTelefoon: (078) 6 111 333

  E-mail: grafi [email protected] schcentrum.nl

  ISSN 1877-5071

  co

  nn

  ect

  blo

  g

  COLOFONCOLOFONCOLOFON

  De laatste tijd heb ik het ontzettend druk. Het lijkt wel alsof iedereen verslagen aan mij geeft. Daarna moet je weer een werkstuk maken over een onderwerp dat je totaal niet boeit. En nu weer een stukje voor Connect. Allemaal leuk enzo: prima! Alleen vergeet ik per ongeluk expres mijn huiswerk te maken Daar heb ik ook een soort deadline voor. Maar ja, er was een leuke lm op tv. Deadline gemist!

  Ik kom vaak thuis van een lange dag. Tot 16.00 uur op school en dan de rest van de middag bij een vriendin voor een stom scheikundeverslag. Als ik dan een-maal thuis ben schrok ik mijn eten naar binnen en daarna moet ik wr weg. En als ik dan weer thuis kom (moe, bezweet en hijgend) wil ik neerkwakken op de bank of in bad. En daarna wil ik slapen. Maar dat kan niet, want ik moet mijn huiswerk maken. Ik ren naar boven. Na even mijn mail ophalen (oftewel mijn mail ophalen + hyven + msn-en) ga ik mijn huiswerk maken. Als ik dan een blik op de klok werp, laat ik de helft zitten, en weet ik: ik haal een onvoldoende voor mn wisknudde repetitie. En daar stond ik sowieso al niet zo goed voor

  Als ik op Wikipedia zoek wat een deadline precies inhoudt, dan wordt er gespro-ken over een planningsproces. Een deadline is typisch onderdeel van een plan-ningsproces, bijvoorbeeld bij studieplanning. Bij het aanleren van studievaar-digheden leert de student om te gaan met deadlines, en zo te plannen dat de uit te voeren werkzaamheden evenwichtig worden verdeeld over de beschikbare tijd. Blablabla

  Maar dat is het nou juist: ik kan niet plannen. En mijn prioriteiten liggen al he-lemaal ergens anders. Waardoor ik alweer mijn deadline vergeet

  YentlLeeftijd: 14 jaarHobbys: krabbelen (Hyves), toneel spelen, zingen, dansen, chocolade eten en nog vl meer

  co

  nn

  ect

  blo

  gc

  on

  nec

  t b

  log

  1e ja

  arga

  ng, n

  umm

  er 1

  200

  9

 • Ik merk dat ik me de laatste tijd wat rot

  voel

  ...zo ontevreden over mezelf

  Ik heb gewoon het gevoel dat ik altijd alles

  fout doe!

  En ik hoor er niet echt bij. Ben niet de

  populairste van de klas, zeg maarKom op

  nou!

  Soms vraag ik mezelf af of ik er wel mag zijn, ofzo. Of er

  berhaupt wel iemand is die naar me luistert

  En jij?

  HuH... o doe maar een colaatje

  Conny en C.T. N r.1N r.1

  Einde