Compleet Proces Festvalconcepten

download Compleet Proces Festvalconcepten

If you can't read please download the document

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Festivalconcepten alles

Transcript of Compleet Proces Festvalconcepten

 • Inhoudsopgave proces compleet: De Bono denktechniek Pagina 1 Festival (brainstorm schets 1) Pagina 2 Festival (brainstorm schets 2) Pagina 3 De dance booth (concept 1) Pagina 4 De FestApp (concept 2) Pagina 5 De Musicbooth (concept 3) Pagina 6 Musicbooth (schets 1) Pagina 7 Brainstorm ideen tot musicbooth concept Pagina 8 Musicbooth concept Pagina 9 -14 Musicbooth visual (de cubes) Pagina 15 Musicbooth visual (3FM nieuw logo) Pagina 16 Musicbooth Facebook pagina Pagina 17 Musicbooth Tourbus visual Pagina 18 3Fm on tour nieuw logo (visual) Pagina 19

 • ..

  M~vz~ lA ~,o,\- ~ ~oUA A-~ev, oi_Q_ \~ ~'({Otf'V\ 'S~ ~ v(')~ s rh {60110 :

  JosephineSticky NoteDe Bono denktechniek

 • JosephineSticky NoteFestival (brainstom schets 1)

 • JosephineSticky NoteFestival (brainstorm schets 2)

 • JosephineSticky NoteDe dance booth (concept 1)

 • ,, ~ \..~ ~

  ~;- o.."~~ ~o\LS ~-"

  X - ,

  0

  """0 /

  ~~~~ st.\tc\'~ ~"'"'~ ~ ~;t \-t..~'"'

 • JosephineSticky NoteDe Musicbooth (concept 3)

 • ,.

  --

  - J

  io~- fp. ~

  o~ ;J~o~t;-) ~'

 • - \\1\.o~I-Z (A ~{o~ 2 ~dv\ A~~~ eM-~ -- .

  JosephineSticky NoteBrainstorm ideen tot musicbooth concept

 • Festival

  Concept

  4 Oktober 2011

  Mendel Assendelft

  Mark Uriot

  JosephineSticky NoteMusicbooth concept

 • Concept MusicBooth

  Inhoudsopgave

  Inleiding concept

  Steekwoorden

  Personas

  Scenario

  Concrete uitvoering

  Korte Inleiding concept

  Het idee van de door ons (tijdelijk) gedoopte MusicBooth is onstaan door verschillende brainstorm sessies over ons gekozen woord FESTIVAL. Hier zijn een aantal steekwoorden uitgekomen die we gecombineerd hebben en uiteindelijk tot een idee geleid hebben. De laatste jaren zijn er steeds meer innovatieve activiteiten op verschillende festivals te vinden. Lowlands is hier een voorloper in. Het idee van de Silent Disco vonden wij met oog op de brainstorm sessie een leuk en innovatief bestaand concept. Iedere individuele bezoeker van de disco kan zijn eigen ervaring bepalen. Het idee is heel simpel, een grote dansvloer met voor iedere bezoeker een draadloze koptelefoon met muziek. Iedereen hoort iets anders en zal op zijn eigen manier hierop reageren. Wat weer lijdt tot een zeer verassende en leuke totaalervaring. Het idee van samen iets ervaren maar er wel een eigen persoonlijke stempel opdrukken werd een uitgangspunt in de ontwikkeling van dit concept. Hoewel de Silent Disco uniek is vinden we de ervaring die het brengt nog te individualistisch. Doordat wij dachten aan interactie met andere festival bezoekers kwam al snel het idee erbij om interactie met bekende artiesten/idolen mogelijk te maken. Zo begon toen het idee om samen met een artiest muziek te maken. Het idee van de Music Booth was geboren! Hoewel nog zeer basic zijn we hard aan het denken en ontwikkelen geslagen om dit idee uit te kristaliseren en te realiseren. Uiteindelijk is het idee van de co-creatie met een bekende artiest gesneuveld en gekozen voor een samenwerking met een bekende radio zender. Inhoudelijk word het concept verder uitgelegd bij het onderdeel concrete uitvoering.

  Steekwoorden

  Festival< =>MusicBooth

  Interactie, muziek, samenhorigheid, creatie, emotie, inspiratie, divergeren

 • Personas

  John Greene

  Geslacht: Man

  Leeftijd: 25 jaar

  Beroep: Student

  Hobbys: Muziek, Drummen, Boksen, Media entertainment

  John Greene is een Amerikaanse student die hier in Nederland roots heeft en besloten heeft hier de HBO studie international media studies te gaan doen. Hij woont nu inmiddels twee jaar op een kamer in Amsterdam en heeft hier de tijd van zijn leven. Hij houdt veel van muziek en gaat ook vaak met vrienden concerten bezoeken. John houdt live muziek en gaat liever naar een klein kroegje naar een band kijken dan bijvoorbeeld naar een grote discotheek. Ook is John zijn hele leven erg sportief geweest. Op het moment is hij een fanatiek bokser.

  Lola Waterman

  Geslacht: Vrouw

  Leeftijd: 22 jaar

  Beroep: Kapster

  Hobbys: Uitgaan, Roeien, Arthouse films

  Lola Waterman is een jonge dame uit Nijmegen. Ze is nu twee jaar als kapster aan het werk. Ze woont samen met haar vriend in een appartement in Nijmegen. Hoewel ze een vaste relatie heeft lijdt ze een zeer druk sociaal leven met veel vrienden van beide geslachten. Lola gaat graag zo vaak mogelijk per jaar naar verschillende festivals. Dit is een traditie geworden binnen de vriendengroep. Lola is een echte partygoer en gebruikt daar dan geregeld een partydrug.

 • Scenario

  John Greene is samen met zijn Amsterdamse vrienden op Nederlands vetste festival Lowlands. Dit is al de tweede festival dag en hij heeft al een boel goede acts mogen zien. Deze middag vloeit het bier weer rijkelijk en zit de sfeer er goed in. Kom naar de MusicBooth en maak je eigen track! klinkt het over het festival terrein. Verschillende malen heeft John deze boodschap al de afgelopen dagen uit de festival speakers horen kraken, maar vandaag valt het hem bewust op. Hij is nieuwsgierig geworden en spoort zijn vrienden aan om toch eens naar die MusicBooth te gaan kijken. Zo gezegt zo gedaan, er word op de FestApp gekeken naar de plattegrond van Lowlands en zo word de locatie van de MusicBooth duidelijk voor de mannen.

  Daar aangekomen zien de jongens een grote tent waar op staat 3FM MusicBooth. Bingo! We hebben hem gevonden. John ziet dat er mensen per groep binnen gelaten worden door een medewerker. Hij loopt op de medewerker af en vraagt hem wat precies de bedoeling is van deze tent. De medewerker verteld hem in het kort dat je hier je eigen festival track kan opnemen en one minute of fame kan kan winnen. Toevallig is er net een groep klaar en de medewerker maant John en zijn partners in crime de tent in. Binnen is een mooie lounge ruimte met beanbags en grote sofas. De mannen ploffen lui neer maar John zelf kijkt nog even rond. Er staan twee kleine studios genaamd Cubes. De een heet de Pop/Rock Cube, de ander Dance/Hip-Hop Cube. Boven de ingang van iedere cube hangt een groot plasmascherm waarop John kan zien wat er binnen zoal gebeurt. Ook zit er naast iedere deur een timer die afloopt, dit is waarschijnlijk de studiotijd die de groepjes binnen nog over hebben. Mooi! Denkt John, de Pop/Rock Cube is over vijf minuten beschikbaar. Tussen de twee cubes in is ruimte gelaten zodat er een gangpad ontstaat. In dit gangpad ziet John aan beide zijden rijen met koptelefoons hangen. Ook aan beide zijden van iedere cube hangt weer een plasmascherm. John kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en zet een van de mooie Skullcandy hoofdtelefoons op. Hij hoort wat de band binnen aan het spelen is en denkt, dat kunnen wij veel beter.

  Het is zover, de groep van John mag naar binnen in de Pop/Rock Cube. Eenmaal binnen stelt Mark zich voor, een producer en studio technicus. De nieuw gevormde festival band krijgt een kwartier lang uitleg over het gebruik van de instrumenten en tools in de cube. Ze hebben een half uur de tijd om 1 minuut muziek op te nemen. De jongens hebben allemaal muzikale ervaring en knallen er een keiharde track uit. Mark word hartelijk bedankt en de jongens komen lachend de tent uit en begeven zich richting de dichst bij zijnde bier tent. Een aantal uren later staan de groep vrienden te genieten van een hamburgertje. Want dat is gebruikelijke avond kost op een festival. Opeens hoort John de door hun gemaakte track over het festival terrein bulderen. De vier vrienden springen allemaal van blijdschap op en beginnen elkaar te knuffelen. Ze hebben minute of fame van deze festival dag gewonnen! En het mooie is ook nog dat ze kans maken om als beste festival track te worden gekozen. Wat betekend dat ze een keer in de 3FM uitzending Nachtegiel hun hele track live mogen komen spelen!

 • Concrete Uitvoering

  De 3FM MusicBooth is een grote tent waarin twee compacte studios, genaamd cubes, staan. In deze cubes zijn ervaren producers aanwezig met de benodigde tools om een track snel op te nemen. Verder is er een lounge gedeelte voor de wachtende groep festivalgangers. Ook zijn er plasmaschermen aanwezig waarop men kan zien hoe het er in de cube aan toe gaat. Verder is er een wall met hoofdtelefoons die men op kan zetten en zo live kan meeluisteren naar de muziek in de cube.

  Waarom 3FM

  We hebben voor 3FM gekozen als eventuele partner omdat deze sowieso al aanwezig zijn op grote Nederlanse festivals zoals Lowlands. Er word live verslag gedaan op de radio en populaire Dj Giel Beelen is zelf op het festival terrein aanwezig. De uitzending word vanaf het terrein zelf verzorgt. In eerste instantie was het idee dat een bekende artiest muzikaal met de festival gangers aan de slag zou gaan maar het leek ons praktischer en net zo leuk om met een bekend radio station in zee te gaan. Dit in verband met sponsorship en omdat 3FM dit soort projecten in het verleden ook al omarmt heeft. Giel Beelen is ook een BNer en door de MusicBooth komt er weer nieuw talent op de radio. Het is een win-win situatie!

  Spelregels

  Je hoeft niet muzikaal onderlegt te zijn, iedereen kan meedoen

  Personeel bepaald welke groep de MusicBooth in mag, wie het eerste komt wie het eerst maalt, wachtrij

  Maximaal zes personen per geinproviseerde band in Cube

  Maximaal een uur in Cube. Een kwartier uitleg, en 45 minuten opnametijd

  Geen alcohol in de cubes, in het lounge gedeelte van de MusicBooth kan gedronken worden

 • Instrumentarium

  Cube Pop / Rock Cube Dance / Hip-hop

  E-Drums