Compleet (5)

download Compleet (5)

of 24

 • date post

  23-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  230
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Het Carillon van woensdag 26 augustus 2015

Transcript of Compleet (5)

 • Woensdag 26 augustus 2015 | Jaargang 36 | Weeknummer 35 | www.carillon.nl

  Kinder-vakantieweek

  Pagina 6

  ALLES OVER PAARDEN IN AMMERZODEN

  ammerzoden De sfeer op de Bommelerwaardse Paardendag was er vooral een van meedoen is belangrijker dan winnen. Iedereen - deelnemers en bezoekers voelde zich daar goed bij. Demonstraties, een kennismakingsritje op een pony, voorlichting over de paardensport. Het was er zaterdag allemaal op het terrein van de Gelderse Boys in Ammerzoden. Op de foto Huub van Geffen met vierspan. (Foto: Gerrit Groeneveld)

  Vita Cora

  Pagina 14

  Weekblad voor de Bommelerwaard

  KOUWENAAR&

  WEEHUIZEN

  ADVOCATEN

  LUYBENSTRAAT 15S-HERTOGENBOSCHTEL. (073) 612 41 11

  WWW.KW-ADVOCATEN.NL

  voor winkelendMaasdriel

  ONDERDEEL ONDERNEMERSVERENIGING MAASDRIEL

  KIJK OOK EENS OP:www.ovm-maasdriel.nl

  afscheid nemen in stijl ...

  T: 073 613 92 52(24 uur per dag)

  zie onze vernieuwde website

  www.uitvaartverzorger.nl

  gameren Leerling van het Cambium College Zaltbommel, Onno Wijnberg (17), mag zijn kart met zelfgebouwde straalmotor gaan testen op het circuit Zandvoort. Vrijdag 4 september om 17.00 uur start de testrit.

  Wijnberg bouwt de straalmotor voor zijn profielwerkstuk, een van de finale opdrachten voor de vwo-scholier.Ik zag op internet een modelbouw van een straalmotor, toen heb ik dat plan bedacht en een vrachtwagenturbo geregeld. De kart en onderdelen staat in de schuur en de bouwtekening heb ik in mijn hoofd. Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd en gespan-nen of dat wat ik bedacht heb ook werkelijk in de praktijk zijn werk gaat doen.Onno krijgt bij zijn testrit hulp van techneuten van de bedrijven die hem sponsorden en van het circuit. Onlangs probeerde Wijnberg zijn straalmotor thuis uit, die was nog niet aan de kart bevestigd. Het apparaat werkte. De straalmotor liep goed en er kwam in elk geval een hoop lawaai uit.

  VWO-scholier Onno Wijnberg gaat straalmotor-kart testen op Circuit Zandvoort

  Kaart-voor-verkoop 538 DJS on Tour

  7,50 (aan de tent 10,00)

  MCD Ammerzoden - DA Drogist Hedel

  Live op t Plein The New First,

  DJ Dansado en de Feestneger

  12,50 (aan de tent 15,00)

  MCD Ammerzoden - DA Drogist Hedel

  10e Jaargang Augustus 2015 Oplage 12.000 Wordt gratis huis-aan-huis verspreid in de gemeente Maasdriel, Bruchem, Kerkwijk en Gameren

  PAD-WEEKEND 28/29/30-08-2015

  MCD Ammerzoden - DA Drogist Hedel

  PAD weekend Ammerzoden met zaterdag n zondag een topact!

  Naast het carnaval in Ammerzoden ht evenement van het jaar. Ieder jaar weer komen we masaal naar het feestplein in Ammerzoden voor een heerlijk weekend met voor ieder wat wils. Vrijdagmiddag is het de beurt aan de senioren om af te trappen. Dit doen ze al jaren prima. Een optreden van hun ei-gen distelzangers en natuurlijk het seniorenorkest. Het programma wordt altijd nog even afgewisseld met een vrolijk verrassing zoals ook dit jaar weer

  met een tonprater. Vanaf 18.00 hebben we al weer een paar jaar een megaklapper te pakken; het beach-volleybaltoernooi. De deelname aan dit toernooi is nog sneller uitverkocht als de Toppers in de Arena!. Als alle wedstrijden gespeeld zijn, zo tegen negen uur, zetten de topdjs van 538 de schuiven open en kan de jeugd helemaal los. Zaterdagmorgen komen de kleinste weer aan de beurt. Dan komt de Konin-gin van de Eenvoudige Komaf op audientie in Am-

  merzoden. Een interactieve kindershow. Om 20.30 gaan de deuren weer open voor Live op t Plein, een oergezellige avond met volop live muziek. Zondag is toch wel het hoogtpunt aan het worden van het weekend. De kids met hun talenten, een heerlijke markt en een topoptreden van Lijn 7, d feestband bij uitstek. Deze zullen voor een wervelende show zorgen tijdens de afterparty. Dus, ja! voor elk wat wils op alweer het elfde PAD-weekend!

  Winkelcentrum de Haar wederom omgetoverd in een feestplein in het laaste weekend van augustus. Het voor de elfde keer georganiseerde PAD-weekend is niet meer weg te denken uit Ammerzoden. Ieder jaar weer vaste prik zelf al zien we telkens weer verschuivingen binnen het bestuur en het programma. Kortom het leeft!

  VRIJDAG

  ZATERDAG

  ZATERDAG

  ZONDAGvrij entree!

  Zie de PAD-Courant bij deze krantrossum Aanstaande zaterdag 29 augustus is het weer zover. Voor de 33e keer or-ganiseert de Rossumse Oranjevereniging in de Kerkstraat en Koningstraat hun alom bekende braderie. De tijden van de braderie zijn dit jaar voor het eerst drastisch gewijzigd, de braderie vindt dit jaar plaats van 15.00 tot 20.00 uur.

  Met zon 65 standhouders belooft het weer een gezellige en gevarieerde jaarmarkt te worden. Als vanouds zullen er weer vele verenigingen aanwezig zijn om een poging te wagen hun clubkas te spekken. Daarnaast zijn er kramen te vinden met kleding, handgemaakte spulletjes, sieraden, make-up, houten speelgoed en nog veel meer. Op het plein midden op de braderie heeft de Oranjevereniging voor vermaak gezorgd, met een JetSki simulator en een Soft Bungeejump en ook is de consumptiekraam van de Oranjevereniging daar te vinden.De inwendige mens wordt sowieso niet vergeten op de braderie, dit jaar kunnen de bezoekers genieten van overheerlijke friet van De Vaste Burcht, heerlijke sat van de barbecue, gebraden kippen en Thais en Japans voedsel. Een ijscowagen maakt de maal-tijd compleet.Op het plein zal VDL Sound voor een gezellig muziek zorgen en uiteraard de afterparty verzorgen. Om 19.00 uur komt zanger van het levenslied Jack van Raamsdonk een optre-den verzorgen, waarna het feest tot in de late uurtjes door kan gaan.

  Braderie in Rossum

  Vis gezond en lekker

  C

  M

  Y

  CM

  MY

  CY

  CMY

  K

  logo_dezeester_pdf_160209.pdf 16-2-2009 19:24:05

  elke woensdag en vrijdag in Hedel van 08.30 tot 18.00 uur.

  Ook op de markt in Kerkdriel elke vrijdag.

  hollandse nieuwevangst 2015

  4 voor 7.50

 • Kromsteeg 18Kerkdriel(0418) 63 12 55Dames- en Herenmode

  LingerieEen aandeel in elkaar

  Voorgenomen verkoop De Haar 1, Ammerzoden

  Rabobank Bommelerwaard

  Als Rabobank Bommelerwaardbouwen we aan de toekomst.

  Met de komst van het Coperatiehuis in Zaltbommel is het

  voormalig kantoor in Ammerzoden sinds begin dit jaar

  gesloten. De Rabobank is voornemens deze locatie, onder

  voorwaarden, te verkopen. Belangstellenden worden van

  harte uitgenodigd contact op te nemen met Marc van Run.

  Contactpersoon:

  de heer M.J.A. van Run

  Rabo Onroerend Goed Nederland:

  Parklaan 62, 5613 BH Eindhoven

  Telefoon: (030) 232 38 38

  Winkelruimte te huur

  Mgr. Zwijsenplein, Kerkdriel www.winkelcentrumdelkant.nl

  In het onlangs geopende Winkelcentrum Delkant in Kerkdriel is nog een winkelruimte van 72 m2 vrij. Het winkelcentrum ligt aan het Mgr. Zwijsenplein en beschikt over een grote overdekte parkeergarage. Het winkelcentrum heeft zijn functie al meer dan bewezen. Het wordt zeer goed bezocht en gewaardeerd door de bezoekers.

  De nieuwe ondernemer zal moeten passen bij de 11 reeds gevestigde winkeliers en een aanvulling zijn voor het geheel. Bij voorkeur een aanvulling op het gebied van detailhandel. De unit is op hoog niveau afgewerkt. Dat wil zeggen dat u alleen het interieur nog hoeft te plaatsen.

  Heeft u interesse in deze winkelunit, neem dan contact op met: Wim van den Oord: 06 53129093

  Oude Stationsweg 715301 GL ZaltbommelT 0418-512 607pieter@kanoenduiksport.nl

  www.kanoenduiksport.nl

  Dit is Izzy. Een prachtig zwart katertje die houdt van languit liggen. Hij is lief, leuk en sociaal. Izzy kan met kleine kinderen en andere katten. Izzy is altijd in voor een potje stoeien. Hij slaapt heel graag in een dekentje. Izzy heeft een hele goede eetlust en is zindelijk. Wie geeft deze coole dude een nieuw plaatsje. Als u het nieuwe baasje wilt worden van Izzy neem dan contact op met het asiel.

  Meer informatie is verkrijgbaar bij: Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard, Steenweg 8 te Bruchem, tel. 0418-643129, www.dierenasiel-bommelerwaard.nlOpeningstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur. Op maandag en zondag is het dierenasiel gesloten. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een afspraak te maken. Volg het dierenasiel ook via twitter: @asielbruchem en facebook: www.facebook.com/pages/Dierenasiel-en-pension-de-Bommelerwaard

  DiervandeweekLAS-FEESTARTIKELEN

  Carnavals-artikelen

  LAS-FEESTARTIKELEN LAS-FEESTARTIKELEN

  Carnavals-artikelen

  LAS-FEESTARTIKELEN

  Carnavals-artikelen

  F reaks Geox Puma Gat t ino N ike Braqueez L i t t l e Dav id Skechers K id boxer E spr i t New Ba lance

  Espr i t Gaas t ra G iga B j rn Borg Ad idas C ru i j f C lass i c Deve lab Bo -Be l l T imber land Pan to fo la d Oro All Stars/Converse

  WEKEL I JKS N IEUWE MODELLEN

  VOORJAARSCOLLECT I E 2015

  Maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.00 u / 13.00 - 18.00 uVrijdag koopavond tot 20.00 u / Zaterdag 09.00 - 17.00 u

  BACK TO SCHOOL!!

 • Door Gerrit Groeneveld

  Rossum Een werkzaam leven achter de rug en samen met echtgenote ge-nieten van een aangename oude dag. Niks bijzonders zo op het eerste gezicht. Maar Hans de smid is een begrip in Rossum. Bijna dertig jaar geleden moest hij door omstandigheden gedwongen zijn zo geliefde dagelijkse arbeid in de sme-derij neerleggen. Sindsdien heeft hij een tweede leven met veel vrijwilligerswerk achter de rug. Maar nu is het mooi geweest.

  In de jaren zestig en zeven-tig is het in de smidse aan de Rossumse Hogeweg een dagelijkse routine. Een blik naar buiten om te kijken hoe-veel paarden er vast zitten aan het hek. Meesta