Compassion Magazine november 2013

Click here to load reader

 • date post

  16-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Halfjaarlijks magazine voor sponsors

Transcript of Compassion Magazine november 2013

 • COM

  PASSION

  NEDERLAN

  D2013 - N

  umm

  er 3

  M A G A Z I N E

  Het halve dorp stond op ons te wachten

  "Ik was kindsoldaat in Uganda"

  Tips om brieven te schrijven

  Onderzoek wijst uit:

  AANPAK COMPASSION WERKT! PAGINA 5

  Christus staat centraal | via lokale kerken | voor kinderen in armoede |

  COM

  PASSION

  NEDERLAN

  D2013 - N

  umm

  er 3

  M A G A Z I N E

  Het halve dorp stond op ons te wachten

  "Ik was kindsoldaat in Uganda"

  Tips om brieven te schrijven

  Onderzoek wijst uit:

  AANPAK COMPASSIONWERKT! PAGINA 5

  Christus staat centraal | via lokale kerken | voor kinderen in armoede |

  Compassion-magazine-1013.indd 1 10-10-13 10:17

 • Alle sponsorkinderenleren in het Compassion-project van de lokale kerk dat ze mooi en belangrijk zijn.

  Compassion-magazine-1013.indd 2 10-10-13 10:17

 • ONDERZOEK wijst uit dat uw steun WERKT! Een aantal maanden geleden kregen we bijzonder nieuws: de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar de werkwijze van Compassion blijken uitzonderlijk positief te zijn. Professor Bruce Wydick, econoom en onafhankelijk wetenschapper, deed onderzoek naar het effect van kindsponsoring, omdat er wereldwijd maar liefst 2 miljard euro aan gedoneerd wordt (via verschillende organisaties). Nooit eerder werd onderzocht of deze investering wel de moeite waard is. Helaas was van de gevraagde organisaties alleen Compassion bereid om openheid van zaken te geven. De resultaten van dit onderzoek zijn dan ook alleen van toepassing op het werk van Compassion.

  Professor Wydick onderzocht in zes landen het resultaat van Compassions sponsorprogramma bij kinderen die twintig jaar geleden in het sponsorprogramma werden opgenomen en inmiddels volwassen zijn.Eerlijk gezegd vonden wij het ook best spannend wat er uit het onderzoek naar boven zou komen, omdat we vooraf hadden ingestemd met publicatie van de resultaten. Toch wilden we volledige openheid geven. Waarom? We zijn overtuigd van onze werkwijze en zien al jaren dat het werkt. Bruce Wydick was blij verrast door de resultaten en heeft zijn rapport inmiddels gepubliceerd in onder andere het prestigieuze Journal of Political Economy. Verderop in het magazine leest u er alles over.

  We zijn dankbaar voor dit nieuws. We weten ook dat we onze werkwijze moeten blijven verbeteren, om kinderen nog beter te kunnen helpen. Deze feiten bevestigen dat wat u als sponsor voor uw sponsorkind doet daadwerkelijk effect heeft en laat hopelijk nog veel meer mensen zien dat je een leven kunt veranderen door een kind te sponsoren.

  We weten dat wij het niet zelf zijn die de kinderen uit armoede kunnen bevrijden. God gebruikt daar u en ons voor! We zien zijn hand in deze bevestiging van ons werk en kijken met verwachting naar de belofte die Hij ons geeft, zoals staat in Johannes 15:5: "Als iemand in Mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder Mij kun je niets doen."

  In dit magazine nemen we u graag mee in de wereld van uw sponsorkind en geven we u nieuws en tips. Ook kunt u het indrukwekkende verhaal van kindsoldaten in Uganda lezen en ontdekken wat de impact van een gift kan zijn voor een kind of heel gezin. Ik hoop dat dit magazine u nog verder zal enthousiasmeren en inspireren om een blijvende verandering in het leven van een of meer kinderen of studenten te brengen.

  Met een hartelijke groet en Gods zegen,

  JOLANDA OMVLEE-TIJHUISDirecteur Compassion Nederland

  3

  Compassion-magazine-1013.indd 3 10-10-13 10:17

 • COLOFON

  Wilt u het magazine niet meer ontvangen, of ontvangt u meerdere magazines op n adres? Dan kunt u zich afmelden via info@compassion.nl.

  Leuke extra's via Layar

  05 Aanpak Compassion werkt!

  10 Welkom in mijn straat

  12 Gelukkige meisjes

  13 Kindsoldaten in Uganda

  18 Nieuws daar

  20 Bezoek uw sponsorkind

  22 Een gift met grote impact

  25 Twee vragen van sponsors

  26 Schrijven met mijn sponsorkind

  28 Nieuws hier

  30 Voor kids

  view this page with

  Waar u dit logo tegenkomt, kunt u via de gratis Layar app leuke extras bekijken. Zoals fotos, filmpjes etc. Hoe het werkt:

  1. Download de gratis Layar-app voor Android of iPhone via compassion.nl/layar

  2. Vind paginas met het Layar logo.3. Open Layar, houd de telefoon boven de pagina en druk

  op Scan om de actie te starten.4. Houd de telefoon boven de pagina, 'luister', 'bekijk' en

  'zie' meer!

  Geen smartphone? Alle extra's vindt u ook op: www.compassion.nl/magazine

  1. 2. 3. 4.

  ING Bank: 3232

  IBAN: NL91 INGB 0000 0032 32,

  BIC: INGBNL2A

  KBC Bank NV (B):

  409-9586431-62

  IBAN: BE51 499 5864 3162,

  BIC: KRED BE BB

  St. Compassion Nederland

  Postbus 1340

  7301 BN Apeldoorn

  Telefoon: 055-5994422

  info@compassion.nl

  www.compassion.nl

  Bestuur

  Mevr. mr. A.E. The-

  Kouwenhoven (voorzitter)

  Dhr. drs. W.J. Adema (RA MBA)

  Dhr. E.W. Anderson

  Dhr. Ir. G. van der Schee

  Dhr. drs. J.P. Knauff

  Redactie

  Jirska Alberts

  Wilfred Kruitbosch

  Martijn Moens

  Tobias van Sijll

  Barbara Walker

  Gra sche Productie

  Quality Dots BV, Zeewolde

  Vormgeving

  Bredewold Gra sch Bedrijf,

  Wezep

  Giften

  Algemene giften voor onze

  extra hulpfondsen kunt u

  overmaken op een van

  deze rekeningen:

  Coverfoto

  Ben Adams

  Kosten

  Compassion verzorgt zelf de

  redactie van het Compassion

  Magazine. De maak- en

  drukkosten zijn 0,39 per

  stuk, verzenden kost 0,32

  per stuk.

  INHOUDSOPGAVE

  Compassion-magazine-1013.indd 4 10-10-13 10:17

 • INHOUDSOPGAVE

  Al jaren krijgt Compassion vragen als: Waarom investeren jullie Al jaren krijgt Compassion vragen als: Waarom investeren jullie in n enkel kind in plaats van in een hele gemeenschap? Kost in n enkel kind in plaats van in een hele gemeenschap? Kost die hele briefwisseling tussen sponsor en sponsorkind niet veel te die hele briefwisseling tussen sponsor en sponsorkind niet veel te veel geld? Levert zon kindgerichte aanpak niet heel veel jaloezie veel geld? Levert zon kindgerichte aanpak niet heel veel jaloezie binnen het gezin en de gemeenschap op? Is kindsponsoring niet binnen het gezin en de gemeenschap op? Is kindsponsoring niet gewoon een handig marketingconcept om geld te werven?gewoon een handig marketingconcept om geld te werven?

  Er bestonden genoeg praktijkvoorbeelden om onze aanpak te Er bestonden genoeg praktijkvoorbeelden om onze aanpak te verdedigen. Toch bleef de behoefte om ons werk wetenschappelijk verdedigen. Toch bleef de behoefte om ons werk wetenschappelijk te onderbouwen. Toen professor Wydick in 2008 vroeg of hij te onderbouwen. Toen professor Wydick in 2008 vroeg of hij het werk van Compassion mocht onderzoeken, was dat voor de het werk van Compassion mocht onderzoeken, was dat voor de organisatie een buitenkans. Wel spannend, want wat als de organisatie een buitenkans. Wel spannend, want wat als de uitkomsten negatief zouden uitpakken? Prof. Wydick ging aan de uitkomsten negatief zouden uitpakken? Prof. Wydick ging aan de slag en vergeleek de levens van gesponsorde Compassion-kinderen slag en vergeleek de levens van gesponsorde Compassion-kinderen en niet-gesponsorde kinderen.en niet-gesponsorde kinderen.

  Intern veranderenIntern veranderenToen prof. Wydick de eerste onderzoeksresultaten zag, mompelde Toen prof. Wydick de eerste onderzoeksresultaten zag, mompelde hij: Dit is verbazingwekkend. Als onderzoeker en econoom had hij: Dit is verbazingwekkend. Als onderzoeker en econoom had hij al heel wat data voorbij zien komen, maar weinig resultaten die hij al heel wat data voorbij zien komen, maar weinig resultaten die zo overduidelijk waren. Wydick: Veel ontwikkelingsorganisaties zo overduidelijk waren. Wydick: Veel ontwikkelingsorganisaties richten zich op gemeenschapsontwikkeling: verbeterde richten zich op gemeenschapsontwikkeling: verbeterde voorzieningen binnen een gemeenschap. Compassion wil zeker voorzieningen binnen een gemeenschap. Compassion wil zeker een verandering in een gemeenschap teweegbrengen, maar legt een verandering in een gemeenschap teweegbrengen, maar legt de nadruk op kind-ontwikkeling. Dit is een unieke aanpak met als de nadruk op kind-ontwikkeling. Dit is een unieke aanpak met als direct gevolg dat ook de leefomgeving van het kind verandert."direct gevolg dat ook de leefomgeving van het kind verandert."

  Nooit eerder werd op wetenschappelijk

  niveau de vraag beantwoord: hoe effectief

  is kindsponsoring? Een relevante vraag als

  je je bedenkt dat jaarlijks wereldwijd ruim

  twee miljard euro wordt gedoneerd aan

  kindsponsororganisaties. Het onderzoek van de

  Amerikaanse professor Wydick bewijst dat het

  werk van Compassion echt effect heeft.

  5

  Wetenschappelijk onderzoek:AANPAK COMPASSION WERKT!

  IMPACT >

  Compassion-magazine-1013.indd 5 10-10-13 10:17

 • 6 In 2008 onderzocht

  Wydick devolgende groepen:

  VOORMALIG GESPONSORDE KINDERENVOORMALIG GESPONSORDE KINDERENin Bolivia, Guatemala, India, Kenia, de Filipijnen en in Bolivia, Guatemala, India, Kenia, de Filipijnen en Uganda (gesponsord tussen 1980-1992)Uganda (gesponsord tussen 1980-1992)in Bolivia, Guatemala, India, Kenia, de Filipijnen en Uganda (gesponsord tussen 1980-1992)in Bolivia, Guatemala, India, Kenia, de Filipijnen en in Bolivia, Guatemala, India, Kenia, de Filipijnen en Uganda (gesponsord tussen 1980-1992)in Bolivia, Guatemala, India, Kenia, de Filipijnen en

  ONGESPONSORDE BROERS EN ZUSSEN ONGESPONSORDE BROE