Clubblad Olympia Landgraaf oktober 2012

54
G.V. OLYMPIA 1907 Olympia’s World Editie Oktober 2012 nr.4 Clubblad van Olympia Landgraaf

description

Een nieuwe uitgave van ons clubblad voor alle leden en geinteresseerden in onze gymnastiekvereniging Olympia Landgraaf. Veel leesplezier.

Transcript of Clubblad Olympia Landgraaf oktober 2012

G.V.OLY

MPIA

1907

Olympia’s

World

Editie Oktober 2012 nr.4Clubblad van Olympia Landgraaf

2

Inhoud Inleiding 4

Lief en leed 7

Bestuurlijk en technisch nieuws 20

Even achterom kijken 27

Agenda vanaf oktober t/m december 32

In de schijnwerpers 34

Proficiat met je verjaardag 52

HAVIKWEG 3 / T 045 531 22 73 / E INFO @DRUKKERIJHAMERS.NL

(TEGENOVER KARWEI LANDGRAAF)

ONTWERPEN ... DRUKKEN ... DIGITAAL PRINTEN

... SERVICE ... SINDS 1930 ...

Wilma & Jos ArtsWinkelcentrum Op de KampRaadhuisplein 14 6371 LA LandgraafT 045 531 48 [email protected]

3

4

Inleiding Wat een mooie onbezorgde vakantieperiode had moeten zijn, werd overschaduwd door twee droevige gebeurtenissen, het overlijden van twee coryfeeën uit Olympia’s verleden, te weten Hein Hanssen en Thijs Spronck. Hein Hanssen stelde vele jaren zijn financiële kennis in dienst van de vereniging en verrichtte ook anderszins belangrijk werk voor de vereniging. Meer hierover leest u in het aan hem gewijde In Memoriam in de rubriek “Lief en Leed”. Ook ontviel ons na een lang en welbesteed leven onze ereleider Thijs Spronck, wiens inzet als hoofdleider voor Olympia van eminent belang was. Zijn verdiensten en staat van dienst komen eveneens aan de orde in de rubriek “Lief en Leed”.Voorts is er een verzoek om hulp bij de voorbereidingen van het Kerstgala. Waarna het bestuur mensen oproept om zich op te geven als vertrouwenspersoon (een nieuwe functie binnen de vereniging) of secretaris, een functie die vacant is geworden doordat secretaris Nathalie Niels haar functie ter beschikking moest stellen vanwege gezondheidsperikelen. Naar aanleiding van het plan om in 2013 als vereniging weer deel te nemen aan het Internationaal Turnfeest Gymnastica in Bürstadt schetsen wij vervolgens een beeld van dit turnfeest, waar Olympia in het verleden menigmaal grote successen behaalde. Ook wordt inzicht verschaft in de (ver)bouwactiviteiten die momenteel plaatsvinden in de sporthal. Voorts wordt aandacht besteed aan recente wijzigingen in het leiderscorps, dat geteisterd werd door ziekte en blessures, waardoor (tijdelijke) omzettingen nodig waren. Dit onderdeel bevat tevens een oproep aan ouders om de leiding actief te ondersteunen. Tot slot nemen we de uitnodiging voor de familieavond van 17 november nogmaals op (deze werd eerder al per mail verzonden).

Zoals gebruikelijk kijken we even terug naar evenementen en activiteiten die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. Nog niet aan de orde kwamen de finale Acrogym B van 23 juni en de gezellige seizoensafsluiting van de selectiegroepen op 27 juni. Na de vakantie volgden op 25 augustus de clubkampioenschappen, terwijl de jaarlijkse barbecue op 1 september plaatsvond.

5

Redactie:Natasja Arnoldussen ([email protected])Frans Erkens ([email protected])Frank Franssen ([email protected]) Eddy Toonen ([email protected])

De rubriek “In de schijnwerper” is dit keer bijzonder goed gevuld. Niet alleen staat Mario Sweelssen voor het voetlicht, ook de jubilarissen Guus Cremers (65 jaar), Hein Rade (60 jaar), Wim Bitter (60 jaar) en Joyce Vliegen (25 jaar) krijgen de aandacht die zij verdienen, niet alleen vanwege hun langdurig lid-maatschap, maar ook vanwege hun grote verdiensten in verleden en heden! Vervolgens volgen de gebruikelijke rubrieken. Dit keer echter zonder de historische rubriek ‘Uit de oude doos’, waarvoor de tijd ontbrak.

Steun onze adverteerdersBij deze een verzoek om bij uw aankopen – waar dat zo uitkomt - rekening te houden met de bedrijven die ons steunen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Wij vertrouwen erop u weer een prettig leesbare editie van het clubblad te hebben bezorgd. Uw opmerkingen (ook uw kritische kanttekeningen) zijn welkom!Gebruik hiervoor s.v.p. het volgende e-mailadres: [email protected] .

6

Overige redactiemedewerkers:Britta Hanssen (diversen) Wendy Houben (evenementen)Lucienne Janssen (evenementen)Mario Sweelssen (groepsspringwedstrijden)Marjo Vaessen (advertenties)Joyce Vliegen (acrowedstrijden)Jennifer Paulus (evenementen)

Aanvulling E-mailbestand We roepen iedereen op die dat nog niet gedaan heeft om zijn/haar e-mailadres ter beschikking te stellen van de redactie. Gewoon even een mailtje sturen naar Eddy Toonen ([email protected]). Gelieve ook wijzigingen van het e-mailadres aan Eddy door te geven. Dank voor uw welwillende medewerking.

Voorlopige planning van de laatste editie van 2012: 16 december, de kersteditie (kopijdatum: 9 december)

Namens de redactie en alle overige medewerkers,Frans Erkens

7

Lief en LeedIn memoriam: Hein Hanssen (1934-2012)Een groot Olympiaan is niet meer! Met droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van ons erelid Hein Hanssen, die maar liefst 67 jaar lid van onze vereniging was….en wat voor een lid!

Na zijn actieve turnersjaren bleef Hein bestuurlijk/organisatorisch bij de vereniging betrokken, hoewel hij inmiddels verhuisd was naar Maastricht. Ondanks de afstand bezocht hij trouw de toen nog maandelijkse ledenver-gaderingen, waar hij vaak een positief kritisch geluid liet horen, waarbij voor hem het belang van de vereniging altijd voorop stond. In de jaren zeventig was hij een belangrijk lid van de stuurgroep, die het bestuur beleidsmatig ondersteunde op velerlei gebied. Op financieel gebied speelde hij een hoofdrol doordat hij in de jaren zeventig en tachtig zijn deskundigheid inzette als hoofd van de begrotingscommissie. Zijn financiële kennis en zijn organisatorische kwaliteiten kwamen ook zeer van pas tijdens de Interturngala’s. Bij deze mega-evenementen werkte hij nauw samen met de penningmeester, maar verzette hij ook bergen werk bij de praktische organisatie.

De organisatiecommissie b.g.v. het 75-jarig bestaansfeest, waarvan Hein (voorste rij 2e van links) een prominent lid was.

8

Daarnaast voerde hij overleg over de wedstrijdreglementen en fungeerde hij tijdens de wedstrijden als verbindingsman tussen de juryleden en de verenigingen. Ook leidde hij vele van de schier eindeloze serie recepties ter gelegenheid van even zovele kampioenschappen. Vanwege zijn vele verdiensten werd Hein in 1995 benoemd tot erelid van de vereniging, terwijl hij in 1996 een koninklijke onderscheiding ontving, mede vanwege zijn ongebreidelde inzet voor onze vereniging.

Toen Hein in 2002 het slachtoffer werd van een ernstige herseninfarct was dat een schok voor iedereen. Hoe was het mogelijk dat zo’n energiek persoon plots veroordeeld was tot grote afhankelijkheid. Voor Hein zelf was dit in het begin moeilijk te accepteren, maar dank zij de geweldige ondersteuning van zijn echtgenote Gerda en de warmte die zijn kinderen en kleinkinderen hem boden, berustte hij mettertijd in zijn lot en ervoeren ook zijn vrienden bij Olympia hoe hij steeds meer zijn gevoel voor humor terugvond.

Met veel respect en waardering voor alles wat Hein in de loop van zijn langdurig lidmaatschap voor de vereniging betekend heeft, bewees een aantal oudere Olympianen Hein de laatste eer.

Wij zijn dankbaar voor al het goede werk dat Hein in de vele jaren van zijn lidmaatschap voor de vereniging heeft verricht. Wij wensen zijn echtgenote Gerda, zijn kinderen Marianne en Paul, Yvonne en Luc en zijn kleinkinderen Daniël en Roman veel sterkte bij het verwerken van het verlies van hun echtgenoot, vader en opa. Mogen de fijne herinneringen aan hem hun hierbij tot steun zijn.

Namens de gehele Olympiafamilie, Frans Erkens

9

De ambiance waar u geniet van een heerlijk kopje koffie, een perfect getapt pilsje of een geslaagd familiefeestje.

Voor afspraken belt u met:

06-11363175 of u mailt naar

E-mail: [email protected] Hereweg 91, Landgraaf.

BLOEMISTERIJ

HABETSHABETSHABETSLichtenbergstraat 49 I 6371AT Landgraaf I T 045 5 32 43 84ma/vr 9.00 tot 18.00 uur I donderdag 9.00 tot 21.00 uur I zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

10

Wendy & Erik Dijkstra

Heigank 41 I 6373 KM LandgraafT 045 531 25 36 I F 045 532 27 70e-mail [email protected]

wijnencadeausgedestilleerdspeciale bierenbier & frisdrankrelatiegeschenkenverhuur tapinstallatiesverhuur statafels & meubilair

Voor al uw schoenreparaties en sleutelservice

Heigank 37 Landgraaf T045 531 26 90

Tevens autosleutels met code

www.schoenreparatie-landgraaf.nl

11

“HET LOO”

Heigank 33 6373 KM Landgraaf/Nieuwenhagen T 045 532 42 90Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur

www.snackpointhetloo.nl

Winkelcentrum OP DE KAMP

12

Heren Kapsalon Harry Senden

Hoogstraat 63a6373 HP LandgraafT 045 533 05 59

Openingstijden:Di 8.30 - 20.00 uurWo t/m Vrij 8.30 - 18.00 uurZa 8.00 - 16.00 uur

13

Of het allemaal nog niet genoeg was, moesten we ook afscheid nemen van onze ereleider Thijs Spronck, die een leven lang verbonden was met Olympia………..en hoe!!

“Ook gij Brutus”En hij leefde voort en hij leefde voort. Het is maar weinigen gegeven zo’n hoge leeftijd te bereiken als onze ereleider Spronck uiteindelijk heeft behaald. Tot op hoge leeftijd bleef Thijs daarbij redelijk gezond en ook nog eens zorgde hij ervoor dat hij ‘mobiel’ bleef. Het hele dorp kende hem persoonlijk of vanwege zijn unieke, opvallende scootmobiel, die hem overal bracht waar hij nog graag naar toe wilde. Een krasse oude man, zo mogen we Thijs wel karakteriseren in zijn laatste levensfase.

In memoriam: Thijs Spronck (1914-2012)

Wat akkefietjes her en der, maar toch nog altijd ‘bij de tijd’ en betrokken, ook nog steeds met belangstelling voor het wel en wee van ‘zijn’ Olympia, de vereniging die hij zoveel jaren trouw diende met al zijn kennis, kunde, ervaring en grenzeloze energie.

Zo oud worden is overigens niet alleen een zegen, want hoeveel van zijn vroegere vrienden en bekenden heeft hij wel niet ten grave moeten dragen en vooral hoeveel pijn ondervond hij niet bij het overlijden van zijn geliefde Trina en laatstelijk nog van zijn lieve dochter Triny, waarschijnlijk wel het voorval dat hem de ‘genadeslag’ gaf, het gebeuren dat hem zijn levens-vreugde voor een groot deel ontnam.

Bij ons overheerst nu dankbaarheid voor het vele dat Thijs voor de vereniging heeft betekend.

14

Hoofdleider van 1947 tot 1967

Turner - aspirantenleider -hoofdleider

Op 16 februari 1935 trad de toen 20-jarige Thijs Spronck toe tot GV Olympia, waarin hij al gauw een hoofdrol voor zich zou opeisen. Eerst als begenadigd turner, maar al spoedig bleek hij over meer dan bijzondere leiderskwaliteiten te beschikken. De vereniging maakte daar dankbaar gebruik van door hem te benoemen tot leider van de aspiranten en in 1947 zelfs tot hoofdleider, een functie die hij tot 1967 zou bekleden. Onder aanvoering van Thijs Spronck ging de vereniging zich steeds meer richten op het groepsturnen.

Zijn stimulerende leidersstijl zorgde ervoor dat de trainingsijver zo groot was dat successen niet konden uitblijven. In 1950 mocht de vereniging zich voor het eerst in zijn historie Nederlands kampioen noemen, het begin van een lange succesvolle reeks kampioenstitels die Olympia aan zijn zegekar mocht binden. Het gevolg hiervan was dat Olympia een graag geziene gast was op vele binnenlandse en buitenlandse wedstrijden en turnfeesten. Zo werd het trotse Olympia onder hoofdleider Spronck diverse keren uitverkozen door de turnbond om Nederland te vertegen-woordigen bij de prestigieuze gymnaestrada’s van Rotterdam (1953), Stuttgart (1961) en Wenen (1965).

15

‘Pater familias’Maar behalve de sportieve successen is er meer dat Thijs Spronck tot een bijzondere Olympiaan bestempelde. Hij was naast zijn turntechnische begeleiding uitermate begaan met het persoonlijk wel en wee van de aan hem toevertrouwde pupillen, een ware ‘pater familias’ dus, die zijn ‘jongens’ – Olympia was toen nog een mannenclub - met raad en daad terzijde stond.

Voor elk wat wilsOok zorgde hij ervoor dat er voldoende bewegingsmogelijkheden waren voor de minder getalenteerde turners door activiteiten als de Mexicaanse dans, klompendans, indianendans, paaloefening en Tirolerdans aan te bieden, oefeningen die ook nog eens de gezelligheid dienden. Daarnaast konden de wat ouder wordende turners zich uitleven bij het veteranencorps.

Hoofdleider Spronck (tweede van rechts) met de eerste kampioensploeg (1950)

Pannen koekhuis

Ut Sonne klukske

Vivaldipassage 13Winkelcentrum Op De KampLandgraafT 045 533 34 60

www.utsonneklukske.nl

zomer/ winter terras

altijd alles vers

Super team

Altijd gezellig

ONTWERPDRUKWERKUITNODIGINGENTROUWKAARTENGEBOORTEKAARTJESVISITEKAARTJESKOPIEERWERK ETC.

.

.

.

.

.

.

.

Streeperstraat 48 6371 GN LandgraafT 045 533 09 85 F 045 533 09 [email protected] www.cpfxl.nl

16

17

Ereleider SpronckIn 1967 trad Spronck na een 20-jarig hoofdleiderschap terug als hoofdleider. Gezien zijn grote staat van dienst, was het niet meer dan logisch dat Thijs voor het leven benoemd werd tot ereleider. Ook vielen hem vele onderscheidingen ten deel: hoge eretekens van de turnbond, een Koninklijke onderscheiding en last but not least werd Thijs één van de weinige mensen die zich ereburger mochten noemen van de voormalige gemeente Nieuwenhagen.

Van harte gecondoleerdSchoonzoon Al Herings die zo nauw verbonden was met de familie Spronck blijft nu alleen achter. Wij wensen hem veel sterkte bij het verwerken van het verlies van zijn schoonvader, zo kort na het overlijden van zijn echtgenote Triny, wier overlijden hij nog lang niet te boven was. Dat geldt uiteraard ook voor zijn neven en nichten, die “ome Thijs” eveneens node zullen missen.

Namens Olympia, Frans ErkensOpperste concentratie bij Thijs

18

Bij zijn afscheid als hoofdleider in 1967

Opa Spronck, geflankeerd door zijn zoons Piet (links) en Thijs

19

Tijdens de openingsceremonie van de gymnaestrada in Stuttgart (1961)

20

Bestuurlijk en technisch nieuws

Onze leiding is momenteel druk bezig met alle voorbereidingen ten be-hoeve van het kerstgala. Om het kerstgala 2012 ook wederom tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar enthousiaste en creatieve leden, ouders, opa’s en oma’s die ons een handje willen helpen met allerlei knutselwerkzaamheden. Indien wij jou hiervoor mogen inplannen, meld je dan bij Natasja Arnoldussen (email:[email protected]).

NB: het kerstgala vindt plaats op zaterdag 8 december, aanvang 15.00 uur.

• Doorvertrouwenspersoontewordenof dooralssecretaristoe te treden tot het bestuur….

VacaturesBinnen onze vereniging zijn er twee vacatures ontstaan. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die geschikt zou zijn voor een van deze functies, neem dan svp eens vrijblijvend contact op met onze voorzitters, Herman van der Zwaag ([email protected]) of Maurice Vankan ([email protected]).

VertrouwenspersoonOns gedragscode reglement schrijft voor dat we een vertrouwenspersoon benoemen. Bij conflicten of als leden zich onheus of niet passend bejegend voelen, kunnen zij contact opnemen met de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon heeft geen directe binding met het bestuur of de leiding van de vereniging en kan zo onafhankelijk en objectief luisteren en bemiddelen naar een passende oplossing. Als vertrouwenspersoon hoeft u dus geen directe binding te hebben met Olympia. U moet wel beschikken over een luisterend oor en bereid zijn om te willen bemiddelen in voorkomende gevallen. Indien gewenst kunt u de gedragscode inzien voor meer informatie. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met één van de voorzitters voor een toelichting of overleg.

Wie kan en wil ons helpen??• Bijhetkerstgala…..

21

Bestuursfunctie secretarisHelaas heeft onze huidige 1e secretaris, Nathalie Niels, wegens gezondheidsredenen haar bestuursfunctie moeten neerleggen. De taken worden op dit moment zo goed als het kan verdeeld over de overige bestuursleden. Maar de secretarisfunctie is te belangrijk om ‘even erbij te doen’. We zijn dus dringend op zoek naar een nieuwe sterke kracht. Het betreft een vrijwilligersfunctie waar geen vergoeding tegenover staat. De gemiddelde tijdsbesteding zal normaal zo’n 3 uur per week in beslag nemen, incidenteel meer. Bijvoorbeeld bij het opmaken van het secretarieel jaarverslag aan het eind van ieder jaar. Bent u in bezit van een Olympia-hart en wilt u onze club komen versterken, sluit u zich dan bij ons aan. Een taakbeschrijving en nadere informatie over de functie is verkrijgbaar bij onze voorzitters of een van de overige bestuursleden.

(Natasja)

Olympia neemt volgend jaar (weer) deel aan het Internationaal Turnfeest GYMNASTICA in Bürstadt.

Eenmaal in de drie jaar wordt een groot internationaal toernooi georganiseerd in het Duitse plaatsje Bürstadt. Dit plaatsje ligt in het midden van Duitsland, zo’n 60 kilometer onder Frankfurt/Main en zo’n 25 kilometer boven Mannheim, zo’n 300 kilometer vanaf Landgraaf.

22

Het Internationaal Turnfeest in Bürstadt vindt plaats van woensdag 17 t/m zaterdag 20 juli 2013 (terugreis op zondag). Dit valt midden in de schoolvakantie, deze loopt van 29 juni t/m 11 augustus 2013, week 27 t/m 32. Het plan is om met een kleine 40 deelnemers van Olympia deel te nemen aan deze demonstratiewedstrijd met een acro- en een springgroep. Woensdagochtend vertrekt de groep per touringcar naar Bürstadt en we zullen – waarschijnlijk zeer vermoeid – in de loop van zondagmiddag terugkeren.

Gymnastica Bürstadt is opgericht in 1957 om alle gymnastiekverenigingen van de gehele wereld bijeen te brengen om het met een flinke dosis plezier en fun tegen elkaar op te nemen. Een beetje dus de Olympische Spelen op gebied van gymnastiek, zonder het competitieve element. De organisatie is vanaf het begin in handen van TSG Bürstadt en wordt iedere drie jaar georganiseerd. Alle vormen van gymnastiek zijn toegestaan: acrobatische gymnastiek, ritmische gym, trampolinespringen, tumbling, vloer en meer. De groepen worden beoordeeld op populariteit, vriendelijkheid en uitstraling. In 2010 heeft Olympia een 1e prijs gewonnen met het optreden ‘around the world’ door de showgroep Feniks.

23

Alle deelnemers verblijven in schoolgebouwen, waar slaapruimtes zijn gecreëerd. De organisatie zorgt ook voor eten en drinken, lokaal vervoer en uitstapjes naar bijvoorbeeld het zwembad. Voor de deelnemers van Olympia zullen de kosten ongeveer € 125 euro bedragen voor het vervoer, het eten en de overnachtingen.

Om een beeld te geven van de deelnemers. Deze komen vanuit alle windstreken: Brazilië, Bophuthatswana, Kroatië, Denemarken, Finland, Ghana, Israël, Japan, Nederland, Portugal, Zuid Afrika enzovoorts. Wil je meer weten, surf dan naar de website http://www.gymnastica-buerstadt.de/.

Meer informatie of vragen, neem dan contact op met Math Vankan, Mario Sweelssen of Joyce Vliegen.

(Eddy)

24

Verbouwing sporthalDe vaste bezoekers van de sporthal hebben het zeker al gemerkt. Er wordt gebouwd in het Olympiadrome. Wat gaat er veranderen? We zijn bezig met een nieuwe ingang van de sporthal. De huidige ingang, en dan vooral het looppad langs de springtoestellen, geeft wel eens overlast bij het brengen en halen van de sportieve jeugd. De nieuwe ingang schuift verder naar het midden, ongeveer ter hoogte waar nu de trotse foto van onze sporthelden hangt. De ingang wordt voorzien van een halletje waar onder andere ook de drankenautomaat komt te staan. Vanuit het halletje gaat het linksaf richting de trap. Bij de trap komen de ingangsdeuren naar de sporthal, waar onze leden naar binnen kunnen. De ouders, opa’s, oma’s en andere bezoekers kunnen rechtstreeks de trap naar boven nemen, richting de kantine. Het streven is om de nieuwe ingang meteen na de herfstvakantie klaar te hebben.

Met de verbouwing wordt meteen ook de bestuurskamer gewijzigd. Verder zijn we van plan om de verwarming en koeling van de sporthal en de kantine aan te pakken. Maar we gaan ook investeren in de sporthal zelf. Zo zal er een aantal nieuwe toestellen komen en gaan we ook de springkuil vervangen. Dit laatste is nodig om te voorkomen dat er onnodige blessures ontstaan.Jullie zien dat we dus druk bezig zijn om onze sportaccommodatie goed en veilig te houden. Als jullie hier verdere vragen over hebben, kunnen jullie een mailtje sturen naar Herman van der Zwaag ([email protected]).(Eddy)

25

Moeilijke tijden binnen de technische leiding

Helaas zitten we in een moeilijke fase binnen de TC door diverse wijzigingen en uitval van leiding. Bertie Heijnen moet om gezondheidsredenen even een beetje gas terugnemen, terwijl Ron Bitter door een knieblessure voorlopig niet beschikbaar is. Maria Sterk is verhuisd en daardoor niet langer in staat om les te geven en Nanja Adema is gestopt als assistente. Bij de afdeling acro geeft Math Vankan alleen nog op de woensdag les, zodat de leiding nu grotendeels in handen is van Joyce Vliegen en Ellen Cremers. Tot slot moeten we - in verband met haar studie - een oplossing zoeken voor de tijden van Noeske Kaesler. Alles bij elkaar een flink gepuzzel. De leiding doet haar uiterste best om de lessen zo goed mogelijk op te vangen en zo snel mogelijk structurele oplossingen aan te dragen. Daarbij vragen we alle ouders en leden om begrip en enige flexibiliteit, want het is niet eenvoudig om alles op korte termijn te herstellen.

Daarbij kunnen we de hulp van ouders zeer goed gebruiken. Bijvoorbeeld vaders en moeders die bereid zijn om als (assistent)leiding bij te springen. Neem bij interesse of vragen contact op met Maurice Heijnen ([email protected]), met Math Vankan([email protected]) of met een van de bestuursleden.

(Maurice Heijnen)

26

Beste leden en ouders van leden,

Wij willen jullie wederom van harte uitnodigen voor onze jaarlijkse familieavond! Voor deze familieavond zijn alle leden vanaf 12 jaar en hun ouders uitgenodigd.

In navolging van de gezellige familieavond van vorig jaar presenteren wij ook dit jaar weer een leuk, gevarieerd en gezellig programma (dat nog even geheim blijft).

Wij zouden het erg leuk vinden wanneer u deze avond samen met ons wilt komen genieten van muziek, gezelligheid, een hapje en een drankje!

Ook dit jaar vragen wij, gezien het nog uitgebreidere programma een bijdrage van €5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden.

Wanneer: 17 november 2012Waar: Harmoniezaal Sunplein, LandgraafAanvang: 18.00 uur

Inschrijving:

Inschrijvingen zijn mogelijk via het formulier dat jullie per mail hebben ontvangen. Geen mail ontvangen? Geen probleem. In de kantine liggen nog extra exemplaren. Vul het formulier in en deponeer dit samen met het geld in de brievenbus in de kantine.

(Bestuur)

27

Even achterom kijken23 juni NK Acrogym B in Oss

Olympiateams behalen een fraaie tweede en een mooie vierde plek! Op zaterdag 23 juni vond het NK acrogym (B niveau) plaats te Oss. Olympia Landgraaf nam deel met twee damestrio’s. In totaal waren er na de plaatsingswedstrijden nog zestien trio’s over die de onderlinge strijd aangingen voor eremetaal. Alle trio’s lieten eerst de tempo-oefening zien en vervolgens de balansoefening. Het trio bestaande uit Claudia Kohnen, Lynn Arnoldussen en Naomi Waterreus liet een goede tempo-oefening zien. Als enige trio durfde dit team het aan om in deze oefening drie verschillende dubbelsalto’s te turnen (zowel gehurkt als gehoekt). De score mocht er wezen: met 26.150 stonden zij op een gedeelde 5e plek en hiermee bleven zij zicht houden op een medaille. Later op de dag turnden de dames een strakke balans-oefening. Ook nu hadden zij weer de hoogste moeilijkheidsgraad van alle teams. Hiermee lieten zij zien dat ze wellicht komend seizoen klaar zijn om door te stomen naar het hoogste niveau (A). De moeilijke oefening werd door de jury met 26.250 goed gewaardeerd. De totaalscore kwam hiermee uit op 52.400 punten.Het trio bestaande uit Gwenny Wita, Celine Hamers en Kyra Nieuwkamer hield de zenuwen goed in bedwang en liet zien dat zij niet voor niets het hele seizoen al bij de top drie meedoen. Hun strakke tempo-oefening werd beloond met 26.400. Dit was na de temporonde goed voor plek drie. Of deze medailleplaats kon worden vastgehouden hing af van de later volgende balansoefening. De dames lieten zich in deze oefening niet van de wijs brengen en deden wat ze moesten doen. Zij behaalden een score van 26.600. Dit was de hoogste balansscore van alle teams en bovendien hun beste score van het seizoen. Zij piekten op het juiste moment en kwamen uit op een totaalscore van 53.000. Met deze score slaagde het team erin zelfs nog te klimmen in de rangschikking naar de tweede plek. Goud was er voor het team uit Zwolle (53.200) en brons voor het team uit Drachten (52.450). Dit laatste team scoorde net 0,05 punt meer dan Claudia, Lynn en Naomi, waardoor de dames met een heel klein verschil op de ondankbare 4e plek eindigden. Desalniettemin kunnen beide teams trots zijn op de prachtige resultaten, die een mooie opmaat vormen voor een welverdiende vakantie. Daarna pakken zij beslist de draad weer op om het volgend seizoen weer te schitteren.

28

Beide succesvolle B-teams samen op de foto:Links: Claudia Kohnen, Naomi Waterreus en Lynn Arnoldussen;Rechts: Gwenny Wita, Celine Hamers en Kyra Nieuwkamer.

(Joyce)

27 juni: seizoensafsluiting van de selectiegroepen

Trots op het afgelopen seizoen gaat het trainerscorps van de selectiegroepen een nieuw seizoen starten in augustus 2012. Maar voor het zover is, gingen we eerst met zijn allen een leuke middag tegemoet. Op woensdagmiddag 27 juni - de dag voor de laatste training van het seizoen - waren we met zijn allen te vinden in zwembad In de Bende in Landgraaf. De meiden maar ook de trainers lieten natuurlijk weer allemaal turnkunsten zien in het water en van de duikplank. We waren met drie groepen op pad maar het leek eigenlijk meer op één groep. Het was heel fijn om te zien dat alle meiden het goed met elkaar kunnen vinden en samen dan ook de glijbaan en duikplank onveilig maakten.

29

Ook de badjuffen vonden het leuk om de gymnasten van Olympia weer met zijn allen in het zwembad aan te treffen en zij hopen dan ook dat wij deze traditie van de jaarlijkse afsluiting blijven volhouden. Van al dat zwemmen en springen kregen we natuurlijk honger. En om de honger te stillen zijn we na het zwemmen op het Sunplein lekker frietjes gaan eten. Ook daar heerste een gezellige sfeer. Dit jaar mocht ook Emma, het dochtertje van juf Susan met ons mee. Ook zij voelde zich al helemaal thuis in de Olympiafamilie. Kortom een zeer geslaagde middag dus!!

We hopen dat iedereen een mooie vakantie heeft gehad en fit is voor een nieuw seizoen. Wij verheugen ons er op !!

(Mario, Susan, Lucienne, Claudia, Maria, Bertie en Wendy)

30

1 september: jaarlijkse BBQ weer een succes!Op 1 september was het weer tijd voor de jaarlijkse BBQ van onze vereniging. Hoewel de temperaturen dit jaar niet zo hoog waren als in 2011 werd de BBQ goed bezocht. Op vrijdag hebben de mannen van de evenementencommissie weer hun beste beentje voorgezet en de hele middag, in de regen, alles opgebouwd. Zaterdag om 15.00 uur komen de eerste Olympianen binnenstromen.

De BBQ is dan al goed warm en de eerste stukken vlees kunnen worden verdeeld. De ouders, leden van de T.C. en het bestuur zitten gezellig buiten. De jongere leden vermaken zich binnen met de spellen die door Jennifer Paulus en Lucienne Janssen zijn klaargezet. Onder hun toeziend oog doet de Olympiajeugd mee met spekhappen en spijkerpoepen en hebben daarbij de grootste lol. Aan het eind van de spellenreeks werden er ijsjes uitgedeeld.Het doet de leden van de evenementencommissie goed te zien dat alle leden zich vermaken en dat er lekker gegeten en gedronken wordt tijdens deze nieuwe start van het seizoen.

Slechts enkele leden hebben verstek moeten laten gaan wegens ziekte. Langs deze weg willen wij hen veel beterschap toewensen. Rond de klok van 19.00 uur wordt langzaam begonnen aan de opruimwerkzaamheden. En vele handen maken licht werk. Namens de evenementencommissie wil ik dan ook iedereen bedanken die heeft meegeholpen op deze zeer geslaagde middag. We hopen dat we de komende jaren weer op uw komst en hulp kunnen rekenen!

31

GROENTEN & FRUIT

WIEL EN MIRIAM PIETERSSPECIAALZAAK

Winkelcentrum Op de Kamp Landgraaf T 045 53 23 479

Uw zaak voor glutenvrije produkten!

(Wendy)

32

Agenda vanaf oktober tot decemberdatum activiteit waar

1 oktober Publicatie clubblad Olympia's World (editie oktober) 2 oktober Olympia Reis 19/30 oktober Acrotraining door Jana Lazova Olympiahal 21 oktober Cursus EHBO 24 oktober Bestuursvergadering Olympia Olympiahal 27 oktober Individuele springwedstrijden ZW- Nederland Meulenvliet, Tholen27 oktober Algemene Districts Vergadering / kaderdag Veldhovennovember (nog te bepalen) Verenigingsclusterbijeenkomst Parkstad Parkstad2 november Les aan leerlingen Charlemagne College, Eijkhagen Olympiahal 3 november Groepsspringen Plaatsingswedstrijd Zuid Landgraaf4 november Groepsspringen Limburgs Kampioenschap Landgraaf4 november Demonstratie samenwerking Jong Nederland Landgraaf9 november Les aan leerlingen Charlemagne College, Eijkhagen Olympiahal 10 november Halloweentocht voor jeugdleden vanaf 12 jaar Landgraaf10 november Lampionnentocht voor jeugdleden tot 12 jaar Landgraaf16 november Les aan leerlingen Charlemagne College, Eijkhagen Olympiahal 17 november Familieavond Harmoniezaal21 november Bestuursvergadering Olympia Olympiahal

33

datum activiteit waar

23 november Les aan leerlingen Charlemagne College, Eijkhagen Olympiahal 24 november N.K. Clubteam en Airtumbling nog te bepalendecember (nog te bepalen) Vrijwilligersavond nog te bepalendecember (nog te bepalen) Kerststage Acro Olympiahal 3 december Sinterklaas Olympiahal 8 december Kerstgala Sporthal In de Bende19 december Bestuursvergadering Olympia Olympiahal 19 december (ovb) Ledenvergadering Olympia – vaststellen begroting Olympiahal 23 december Publicatie clubblad Olympia's World (kersteditie) 12 januari Ledenvergadering/2013 nieuwjaarsreceptie café Belvauer

NB: de jaarvergadering voor de leden vanaf 16 jaar wordt gehouden op zaterdag 12 januari 2013. Gelieve deze datum alvast te noteren.

34

In de schijnwerpersMario Sweelssen, een trainer in hart en nieren

Een nieuw onderdeel binnen ons clubblad zijn de interviews met onze trainers en leden. Deze keer is het de beurt aan Mario Sweelssen, sinds 1976 lid van onze vereniging.Mario is 49 jaar oud en al 22 jaar gelukkig getrouwd met Jolanda. Samen hebben ze dochter Milou en brengen met z’n drieën veel tijd door in onze hal. Jolanda als enthousiast vrijwilligster die bij geen enkel evenement ontbreekt en dochter Milou die het turnen met de paplepel ingegoten heeft gekregen. In het dagelijks leven is Mario werkzaam in de beveiliging. De onregelmatigheid in zijn eigen werk en een sterke achterban zorgen ervoor dat Mario maximaal zijn inzet kan geven binnen onze vereniging. Met zijn enorme gedrevenheid, passie, energie en gave om zich te verplaatsen in de gymnast zorgt hij ervoor dat de teams onder zijn hoede maximaal kunnen renderen. Gemiddeld is Mario 13 uren per week in onze hal aanwezig.Als kind had je vroeger de keuze: je werd of lid van de voetbalclub of van de gymnastiekvereniging. Ik ging voor de gymnastiekvereniging, aldus Mario. Mario, zelf lid sinds 1976 met een kleine tussenstop in 1981 vanwege militaire dienst, heeft in het verleden de nodige successen behaald op de nationale kampioenschappen onder leiding van Hans Willems en later Willy Stuart en Math Vankan.

35

In 1994 is hij gestart met het lesgeven bij de jongens en aspiranten, uiteraard zijn de meiden in een later stadium erbij gekomen.

Behalve groepsspringer was Mario ook acrogymnast…………

en lid van het tamboercorps!

36

Als ik Mario vraag wat hem het meeste is bijgebleven en altijd zal bijblijven over zijn Olympia geschiedenis, twijfelt hij geen seconde. Zijn tijden onder leiding van Willy Stuart zijn toch de meest memorabele. De turn-uitstapjes naar het buitenland zoals naar Dortmund, Bochum, De Polizeifesten en de wedstrijden in Denemarken noemt Mario als ongekende tijden. Door zijn eigen ervaringen met deze wedstrijden streeft hij ernaar om het maximale uit zijn groepen te halen en is het zijn grote passie om wederom met zijn teams deel te nemen aan dit soort turnevenementen.

Vanuit zijn rol als hoofdleider bij het groepsspringen en daarmee kartrekker is Mario één van de steunpilaren van onze vereniging. Voor het organiseren van wedstrijden, sportdagen, clubkampioenschappen en andere activiteiten draait hij zijn hand niet om. Een uniek voorbeeld hiervan zijn de laatstgehouden clubkampioenschappen op 25 augustus die een groot succes waren. Na het drinken van een kop koffie na afloop van de kampioenschappen stapt Mario in zijn auto op weg naar zijn werk in de beveiliging…geen probleem hoor, de tevreden gezichten van alle gymnasten van die dag maken dat zijn dag niet meer stuk kan.

De kampioensploeg o.l.v. Willy Stuart en Hans WillemsMario: bovenste rij 3e van links

37

De ambitie van Mario reikt ver. Mario volgt een opleiding voor het behalen van een niveau 4 licentie, waarmee hij zijn teams op zo’n hoog mogelijk niveau wil klaarstomen, zodat er weer deelgenomen kan worden aan internationale wedstrijden. De ambitie is het EK Team Gym. In 2006 heeft Olympia een 7e plaats behaald in de finale tijdens het EK in Ostrava. Een topprestatie in de hele Olympia geschiedenis. En de mooie oude tijden wil Mario weer graag opnieuw beleven met de nieuwe lichting. Aan de ambi-tie van Mario zal het niet liggen.

In de sporthal is Mario zeer gedreven en wil hij het beste uit de turners en turnsters halen, maar buiten de sporthal is zeker ook ruimte voor plezier. Getuige bovenstaande foto tijdens het tubegliden in Snowworld.

(Natasja)

38

(juli t/m september)

Verder besteden we in deze rubriek speciaal aandacht aan de jubilarissen van de afgelopen periode:

1 augustus : Wim Bitter (60 jaar)1 augustus : Hein Rade (60 jaar) 1 september : Guus Cremers (65 jaar)1 september : Joyce Vliegen (25 jaar)

Wim Bitter, 60 jaar lidWim Bitter, Olympiaan in hart en nieren, werd op 1 augustus 1952 – op negenjarige leeftijd – lid van Olympia.

Wim in 1960, toen al een enthousiast lid van het tamboercorps

In zijn jonge jaren werd hij gymnastisch gevormd door Jan Kessels en Arnold Stuart om vanaf 1960 t/m 1974 mee te turnen in de vele malen gelauwerde keurploeg van de hoofdleiders Spronck, Cremers en Stuart. Maar daarnaast verdiende Wim zijn sporen op velerlei gebied! Zo werd hij al gauw een trouw lid van het tamboercorps, waarvan hij in de zeventiger jaren zelfs leider was.

39

Wim ontvangt de felicitaties van voorzitter Hans Vuist b.g.v. de behaalde nationale titels (1974, Uden)

Zijn eerste bestuurlijke periodeIn 1970 trad Wim voor het eerst toe tot het bestuur en bleef – met een korte onderbreking – tot 1986 bestuurlijk actief, een periode waarin hij allerlei belangrijke taken voor zijn rekening nam. Zo was hij een aantal jaren penningmeester van de meisjesafdeling, beheerde de kleding, waakte over het verenigingsarchief en was daarnaast materiaalcommissaris, samen met boezemvriend Hein Roelofs. Enkele jaren later kwam daar ‘pers en propaganda’ nog bij en het coördinatorschap van de dames- en meisjesafdeling.

Ondersteunende takenOok in de jaren dat hij geen bestuurslid was, bleef Wim met dezelfde inzet betrokken bij het onderhoud van de toestellen. Je kunt wel stellen dat dit een constante was in zijn ‘Olympialeven’ tot voldoening van allen! Als halbeheerder van onze toenmalige turnaccommodatie ‘In de Bende’ had hij veel contact met leiders en leden, wist veel over problemen en heikele kwesties en kon – goed geïnformeerd – het bestuur met raad en daad terzijde staan of via de ledenvergaderingen voorstellen doen om zaken beter te laten verlopen. Dit alles ter meerdere eer en glorie van zijn geliefde vereniging.

40

Een eigen turnhal!?Eind jaren tachtig en begin jaren negentig zet Wim zich met anderen ten volle in voor de realisatie van een turnhal. In de eerste plannen ging het hier om een uitbreiding van sporthal In de Bende, plannen die een aantal jaren in de ijskast werden gezet om daar eind jaren negentig weer uitge-haald te worden. Ook nu speelde Wim weer een grote rol in de discussies, leefde met anderen tussen hoop en vrees, totdat die eigen hal er uiteindelijk toch kwam door de aankoop van het zakenpand van lid Fred Alleleijn.

Een vat van energie en wilskrachtHet Olympiadroom – zoals de pas verworven hal op toepasselijke wijze werd genoemd moest natuurlijk wel nog even flink onder handen worden genomen. Hierbij speelde Wim een prominente rol als ‘uitvoerder’ van de bouwwerkzaamheden, de aanbouw van kleedlokalen, de realisatie van een valkuil en de bouw van de kantine.

Wim als vlaggendrager met naast hem hoofdleider Willy Stuart (tijdens de opening van de gymnaestrada in Berlijn (1975)

Zijn tweede bestuurlijke periodeIn januari 2006 trad hij opnieuw toe tot het bestuur. Vanuit zijn verantwoordelijkheidsgevoel voor de vereniging kon verenigingsman Wim Bitter gewoon niet aan de kant blijven staan! Hij speelde er een cruciale rol, voornamelijk als 2e voorzitter, maar ook geruime tijd als (waarnemend) voorzitter. En hoewel hij het stokje graag had doorgegeven aan iemand anders, liep Wim in moeilijke tijden niet weg voor de verantwoordelijkheden als eerste man van Olympia en deed hij alles wat nodig was om het enorme Olympiaschip veilig door de woelige wateren te loodsen. En dat lukte wonderwel, dank zij zijn geweldige inzet en doorzettingsvermogen.

En het gaat maar door!Na zijn bestuurlijke periode bleef en blijft Wim actief voor zijn Olympia op velerlei gebied. Zo maakt hij met een zevental andere oudere Olympianen deel uit van de ‘maandagmorgengroep’, die elke week schoonmaakwerkzaamheden en in bredere zin onderhouds- en herstelwerkzaamheden verricht. Dat Wim een uitermate ruime opvatting heeft van het begrip maandagmorgen - en dus ook vaak op andere tijdstippen in de hal te vinden is om werk te verrichten - zal niemand die Wim kent verbazen!

Onnodig te benadrukken dat we hier te maken hebben met een ras Olympiaan, die we nog lang in ons midden hopen te hebben.Wim, dank voor je jarenlange ongebreidelde inzet ten gunste van de vereniging en van harte proficiat met je zestigjarig jubileum! We wensen je nog vele mooie jaren bij onze vereniging. Moge je gezondheid het toelaten dat wij nog lang van je dadendrang mogen profiteren!(Frans)

41

Hein Rade, 60 jaar lid

42

Deze foto werd genomen in 2011 b.g.v. vanzijn negentigste verjaardag.

De inmiddels 91-jarige Hein Rade werd op 1 augustus 1952 lid van onze vereniging. Hij was toen 31 jaar en dus eigenlijk te oud om nog een rol van betekenis te kunnen spelen op de wedstrijdvloer. Zoals duidelijk moge zijn, weerhield dat Hein niet ervan om de gelederen van de vereniging te versterken. Er zijn immers ook andere redenen denkbaar om lid te worden van een gymnastiekvereniging dan alleen de droom van sportieve successen na te jagen. Via zijn vader Nic hoorde hij enthousiaste verhalen over Olympia en de gezelligheid die er heerste in de vereniging waarvan deze al heel lang lid was. Hein ging dus mee en trad vrijwel onmiddellijk toe tot het toen zo bekende en goed functionerende veteranencorps onder leiding van oud-hoofdleider Sjang Hanssen.

43

Hein in 2002 bij zijn goudenjubileum

Met pretoogjes vertelt Hein desgevraagd over deze heerlijke periode. Met name de alom bekende klompendans ontlokt hem aardige verhalen. Bijvoorbeeld over een optreden in Amsterdam. De groep lokte enthousiaste reacties uit van het publiek, dat ‘op de stoelen’ stond om de Limburgse club met een ovationeel applaus te bedanken voor hun humoristisch optreden. Hierbij deed wijlen Johan Smeets – een der gangmakers – nog een duit in het zakje door de sinaasappelen uit ‘zijn’ BH te halen en deze naar het joelend publiek te gooien. Hilariteit troef! U begrijpt het, een aantal heren nam ook de vrouwenrollen voor hun rekening in de uitsluitend uit mannen bestaande vereniging. Ook memoreert hij de “ouw oefening” in de stijl van het militaristische turnen à la Vater Jahn, de (Duitse) grondlegger van het turnen voor een breed publiek.

Het was een mooie tijd, zegt Hein. We hebben heel veel plezier gehad, bij het oefenen al en zeker ook bij de optredens, die altijd leidden tot nogal wat hilariteit bij het publiek.Het duurde niet lang of Hein trad toe tot het bestuur, waarin hij allerlei taken vervulde tot volle tevredenheid van iedereen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vereniging de vele verdiensten van Hein beloonde door hem in 2002 – bij zijn 50-jarig jubileum – het erelidmaatschap aan te bieden als blijk van dankbaarheid voor alles wat Hein voor de vereniging had gedaan. Hoewel hij gezien zijn gevorderde leeftijd niet meer actief betrokken is bij de vereniging, blijft hij zich interesseren voor het wel en wee van zijn vereniging. Dat blijkt o.a. uit het feit dat hij het clubblad steeds weer van A tot Z leest en daar ook blijk van geeft. De Olympiagemeenschap wenst Hein van harte proficiat met zijn zestigjarig jubileum en hoopt dat Hein nog een aantal fijne jaren mag beleven, onder dankzegging voor al zijn werk ten bate van Olympia.

Hein, het ga je goed!

44

Een foto van de “ouw oefening”, zo genoemd om deze te onderscheiden van de “vrije oefening”, waarmee Olympia in 1950 landskampioen werd.(Frans)

Joyce Vliegen, een coole juf

25 jaar lidAls kleuter kwam Joyce Vliegen voor het eerst de gymzaal van Olympia naar binnen. En nu 25 jaar later is ze nog steeds verbonden aan onze club. Met haar 30 jaar is Joyce zo’n beetje de jongste zilveren jubilaris uit de geschiedenis van Olympia. En wie kent haar niet? Niet alleen binnen Olympia is deze blondine een bekend gezicht, maar binnen de gehele nationale acrowereld is haar naam en niet te vergeten haar prestaties een gegeven. Joyce heeft binnen Olympia aan de basis gestaan van de acro en heeft samen het haar teamgenoten vele successen behaald: Limburgs kampioen, Zuid- Nederlands kampioen, Euregio kampioen en meer. Wie hier meer van wil weten, moet het artikel in het clubblad van september vorig jaar er anders maar eens bij pakken.

45

In dit artikel gaan we meer in op de persoon Joyce. Dertig jaar geleden geboren in Eygelshoven, dochter van Greetje en Leon, zusje van Roger. Haar moeder brengt Joyce naar een tafeltennishal van SVN voor de kleutergym, de toenmalige locatie van Olympia. Als tiener verliest Joyce haar hart aan de acro. In de beginjaren was dit vooral nog een demonstratiesport met onder andere optredens in München en Bürstadt. Het fanatieke zit er al vroeg in. Als acroturnster ging Joyce volledig voor de beste prestaties en perfecte uitvoeringen. Maar Joyce startte ook al snel als acrotrainster. Eerst als assistent, maar Joyce combineerde haar studie met trainerscursussen in Tilburg en Zwolle om uiteindelijk het hoogste A niveau te behalen.

Joyce (rechts in het blauwe turnpakje) als kleutertje al actief bij Olympia!

46

Oorspronkelijk wilde Joyce graag naar de politieopleiding, maar helaas werd ze hiervoor afgewezen. Joyce is toen aan de slag gegaan met de PABO-opleiding. Zonder een seconde spijt, het lesgeven is haar roeping geworden. Bij Olympia als trainster voor de acrojeugd op het hoogste A en B niveau. Aan de ambitie van Joyce zal het niet liggen, over een aantal jaren hoopt ze met Olympia weer mee te draaien in de top van het Nederlandse acrogym. En buiten Olympia stoomt ze als schooljuf de jeugd van groep 8 klaar voor het voortgezet onderwijs. Meteen na de PABO is Joyce aan de slag gegaan bij de Bredeschool in Bocholtz, ondertussen al weer zo’n 8 jaar geleden. Onlangs heeft ze nog een masterdiploma behaald als gedragspecialist bij de Hogeschool in Utrecht. Het lesgeven zit overigens in de familie, want haar broer Roger geeft ook les aan groep 5 op basisschool Op gen Hei in Landgraaf. Elke dag geniet Joyce van de soms opstandige tienerjeugd. Maar op consequente wijze houdt ze de touwtjes strak in handen. En dat wordt gewaardeerd. De jonge meiden en heren zien Joyce als een coole juf. Een groter compliment bestaat niet.

Een impressie van Joyce Vliegen

47

Joyce woont sinds haar 24e op haar zelf in een appartementje in Landgraaf. Een vaste vriend heeft ze niet, daarvoor geniet ze nog te veel van het goede leven. Naast Olympia heeft Joyce nog veel hobby’s en interesses. Alom bekend is haar liefde voor Roda JC. Elke thuiswedstrijd is ze hier te vinden, op de tribune, maar zeker bij de afterparty. De bekende en gezellige 3e helft. Je kunt Joyce wel altijd porren om te stappen en te feesten. Of het nu gaat om een feestje bij de toppers in de Arena, de damensitzung in de Rodahal of gewoon lekker stappen in een gezellig cafeetje. Zeker twee keer per jaar zoekt Joyce de warme zon op. In de zomermaanden ‘gewoon’ naar bijvoorbeeld Griekenland, maar in de wintermaanden iets verder weg naar zonnige oorden als Aruba of Dubai. Afgelopen winter was ze aan het genieten van een mojito, liggend in het zwembad met uitzicht op het bekende 7-sterren hotel Burj al Arab. Met een kleine glimlach op haar gezicht, denkend aan al die mensen die met een warme jas en sjaal bezig waren met het optuigen van de kerstboom. Nee, kou en wintersfeer ruilt ze graag in voor een lekker zonnetje.

We sluiten deze kleine inkijk in het leven van Joyce af met een dankzegging voor alle bijdragen die ze heeft gegeven aan onze turnvereniging. Gefeliciteerd met je zilveren jubileum. Hopelijk plak je er nog vele jaren aan vast en kunnen we dan terugkijken naar nog meer mooie herinneringen.(Eddy)

Guus Cremers, 65 jaar lid

Sinds enkele jaren is het gebruikelijk dat de vereniging aandacht besteedt aan de mensen die 65 jaar lid zijn om mensen die zo langdurig trouw blijven aan de vereniging nog eens extra in het zonnetje te kunnen zetten. Guus heeft echter te kennen gegeven dat hij er geen prijs op steltgehuldigd te worden voor dit volgens hem onofficieel jubileum. Maar ook wil hij dat niet omdat hij zelf vindt dat hij de laatste jaren niet zo veel meer heeft bijgedragen en dus een aanvullende dankbetuiging niet zo zeer verdient. Uiteraard respecteren wij zijn wens, maar dat laat onverlet dat we toch enkele woorden van dank tot hem richten.

48

Hij was immers in het verleden een van de ‘grote jongens’ bij Olympia. Niet alleen nam hij als getalenteerd turner jarenlang deel aan vele wedstrijden en evenementen o.l.v. Thijs Spronck, maar ook was hij al vroeg bestuurslid, voordat hij in 1967 de opvolger van Thijs werd, een functie met grote verantwoordelijkheden. In later jaren nam hij maar liefst vijf keer het voorzitterschap op zich van de werkgroep die de Interturngala’s organiseerde, een prestatie van formaat. Ook na deze zeer actieve jaren bleef Guus verbonden met onze vereniging, was weer een poosje bestuurslid en maakt tot op de dag van vandaag de notulen van de ledenvergaderingen. De lof die hem bij diverse gelegenheden werd toegezwaaid, het erelidmaatschap dat hem verleend werd en de koninklijke onderscheiding die hem ten deel viel spreken boekdelen omtrent zijn verdiensten.Guus, van harte dank voor al het geweldige werk dat je voor Olympia hebt gedaan. Proficiat ook, want 65 jaar verenigingstrouw verdient een groot compliment, hoe anders jij daar ook over denkt.

(Frans)

49

de jonge hoofdleider wordt gefeliciteerd door burgemeester Vrouwenraets

Tijdens een training

Guus als ‘spreekstalmeester’ tijdens een interturngala

50

Uit de oude doosZoals eerder meegedeeld, komt deze rubriek dit keer te vervallen in verband met plaats- en tijdgebrek.

De Alt Böhmische Trio Ôngeplök Fer Naus Frans Theunisz De Dörpsgekke Junior Power Buam Joie-de-vivre Kartoesj

www.klonevuurclowns.nl

d'r Heidsjer Tref. Patronaatstraat Kerkrade Aavank 20.11 oer

Sjt. Klone vuur clowns presenteert

Vuurverkoof- adresse Bemelmans, Markt 29 6461EC Kerkrade Armati, Akerstraat 168 6467GV Kerkrade Sjlaagboom, Markt 53A 6461ED Kerkrade Buck Office, Einderstraat 59, 6461EM Kerkrade d’r Heidsjer Tref, Patronaatstraat 19 6466HR Kerkrade

I-tritspries Vuurverkoof 10 /

20123 november

Sjpas- revue

presentator Jac Schiffelers

I-tritspries Dagkassa 15€

51

Proficiat met je verjaardag

naam achternaam verjaardag Luciënne Janssen 1 oktoberYaudie van Diependonck 1 oktoberAnkie Frijns 2 oktoberMelissa De Schepper 4 oktoberAns Maar - Bindels 4 oktoberMaurice Maar 6 oktoberMik Smeets 7 oktoberAnja Wessels 9 oktoberFrans Doff-sotta 10 oktoberLuna Janssen 14 oktoberFrans Snackers 14 oktoberSophie Rook 16 oktoberMarion Suk – Koeken 16 oktoberMaya Greene 17 oktoberSacha Doek 18 oktoberRosy Borghans - Leunissen 23 oktoberJan Kessels 24 oktoberDevon Wolters 25 oktoberFred Alleleijn 25 oktoberLeo Kampman 26 oktoberKatinka Burger 30 oktoberAudrey Reijnen 1 novemberNoa Roijen 2 novemberFamke Rozeboom 2 novemberFemke Feiter 3 novemberKyra Nieuwkamer 3 novemberMario Sweelssen 4 novemberPaul Kusters 5 novemberNanja Adema 6 novemberMargret Hoenen 6 novemberEddy Toonen 6 novemberPeter Jacobs 7 novemberMerijn Mommertz 10 novemberIza Siersema 10 novemberIsolde Verhiel 11 november

52

Eveline Paulus - Smeets 13 novemberJennifer Jansen 15 novemberSenna Aussems 16 novemberLinah El Hasnaoui 17 novemberMilan Grüfrath 17 novemberLaura Jongen 18 novemberMia Bitter - Gerards 24 novemberVéronique Baggerman 25 novemberBo Jongen 26 novemberBojana Hoed van den 27 novemberTrezie Bloemer - Paffen 28 novemberMaria Geiger 30 novemberLonne Heuvelmans 1 decemberClaudia Kohnen 7 decemberEvie Cremers 11 decemberCeline Hamers 11 decemberVeerle Ekhart 12 decemberDaynah Hilak 13 decemberByonce Ploum 13 decemberWim Vaessen 14 decemberNoa Hollemans 16 decemberSanne Koch 16 decemberSuzanne Rahantein 16 decemberAnne Brandse 17 decemberJoyce Vliegen 17 decemberCorrie Rössel - Jaspers 19 decemberFiny Smeets - Kölgens 21 decemberTimo Boltong 21 decemberFrans Erkens 24 decemberFreed Janssen 26 decemberEed Smeets 26 decemberRegina Dautzenberg 30 decemberChelsea Smeets 30 decemberLina Stinski 30 december

53

v o s s e n b e r g

HEUSCHEN & SCHROUFF

Zdrojewski

G.J. KEMPEN B.V.

Woningvereniging Ubach over Worms

Hoofdsponsoren GV Olympia54