Clubblad november 2009

Click here to load reader

 • date post

  15-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Clubblad november 2009

Transcript of Clubblad november 2009

 • D T V 8 4

  1

  We zijn alweer over de helft van de competitie. Hoe dames 1 en meisjes 1 het doen dit seizoen kun je lezen in dit clubblad. Benieuwd naar de stand van zaken bij andere teams heb ik even gekeken op de website.

  Op moment van schrijven is jongens 1 door naar de promotiepoule en maken ze een goede kans om naar de 1e klasse te gaan. Heren 1 staat op de 2e plek, de senioren van team 5 hebben een inke voorsprong op de rest, en team 9 staat maar 1 puntje achter de koploper. Kunnen we volgend clubblad een kampioensfoto van een van deze teams plaatsen, of verrast een ander team ons nog?

  Kijk voor een actuele stand op www.dtv84.nl, waar Nienke elke week netjes de standen bijhoudt. En wist je dat je ook fotos en lmpjes kunt insturen voor de website? (webmaster@dtv84.nl) Misschien een goed idee voor de playbackshow. Een stukje voor het clubblad hierover stellen we natuurlijk ook op prijs, maar dit lijkt me een typisch geval voor bewijsmateriaal in bewegend beeld en geluid!

  Annemiek, Dionne en Karin

  INH

  OU

  DS

  OP

  GA

  VE

  2 AGENDA

  2 DTV VOELT VERTROUWD

  3 VAN HET BESTUUR

  3 SCHOONMAAKROOSTER

  4 MARJOLEIN WINT C-RANGLIJST IN HOORN!

  6 UITWISSELING ZWOLLE

  10 JEUGDMEERKAMPEN LOCHEM

  12 WEERZIEN MET HENK

  16 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN A EN JEUGD

  18 INTERVIEW MEISJES 1

  21 SPECULAAS

  21 VERJAARDAGEN

  22 OPLEIDING TAFELTENNISBEGELEIDER-1

  23 TAFELTENNIS IN CIJFERS

  24 VERENIGINGSINFORMATIE

  Redactioneel 46

 • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

  2

  NOVEMBER 13 Playbackshow 14 3e C/D-Jeugdranglijsttoernooi ( Berkel) 15 1e A-Jeugdranglijsttoernooi (Berkel) 18 Recreanten snerttoernooi 26 Algemene ledenvergadering 20.00 uur

  DECEMBER 9 Oefenmiddag KTTF 16 Oefenmiddag KTTF 19 2e B-Jeugdranglijsttoernooi (Assen) 20 4e C-Jeugdranglijsttoernooi (Assen) 23 KinderTafelTennisFeest 30 Oliebollentoernooi

  AGENDA

  DTV voelt vertrouwd Karla Bouwers, oud lid, speelt tegenwoordig voor Dronten. Onlangs kwam ze op een vrijdagavond voor het spelen van een competitiewedstrijd terug in De Doorbraak. Zij heeft in 1986 zelfs nog mee geholpen met het bouwen van De Doorbraak en ze voelde zich direct weer terug in een vertrouwde omgeving, merkte ze zelf op. Haar optreden voor Dronten liet geen twijfel bestaan over haar nog altijd fanatieke en lastige spel, want met 3 overwinningen en het dubbel wist ze haar oude club een nederlaag van 8-2 te bezorgen. Dat zij zich toch nog wel een beetje DTVer voelde bewees wel haar reactie op het nieuwe sponsorshirt van de C1000. Dat vond zij zon mooi shirt dat ze die graag wou kopen. (een compliment voor onze nieuwe sponsor) Maar lieve Karla... dat kan alleen als je weer DTVer gaat worden. Overigens ging zij wel de deur uit met twee jubileumshirts (rood en zwart) en het jubileumboek. Karla bedankt voor die steun aan je oude club!

 • D T V 8 4

  3

  VAN HET BESTUUR

  Zoals jullie allemaal gezien hebben, is het dak van De Doorbraak lek. We zijn er volop mee bezig. Wellicht hebben we in de nabije toekomst nog wat hulp nodig van leden bij de reparatie van het dak.

  De nieuwe damesshirts zijn gearriveerd. Dat betekent dat alle leden nu in een shirt met het logo van onze nieuwe sponsor, C1000, kunnen spelen. De oude shirts mogen dan ook niet meer gedragen worden.

  Binnenkort tekenen wij het ofcile contract met onze nieuwe hoofdsponsor, C1000.

  De algemene ledenvergadering vindt dit jaar plaats op 26 november, aanvang 20.00 uur. Het bestuur roept alle leden op deze vergadering bij te wonen.

  GROEP 1 (OCHTENDGROEP)16 november, 4 januariAlie Ekkelenkamp 432375Joop Vijge 431175Henk Simonse 432092Anita Boerdijk 433910Monique van Dort 433327

  GROEP 2 (OCHTENDGROEP)23 november, 11 januari Hetty Oldeman 432408Henk Brandwacht 432958Jaap Klaren 432874Janny Mulder 433837

  GROEP 3 (MIDDAGGROEP)30 november Joep Hensen 458169Margriet v Dijk 431814Hilda Veenhuis 433207Jeanet Bollemaat 435333

  GROEP 4 (OCHTENDGROEP)7 december Alie van Oenen 433999Joyce v Damme 435780Jan Verheijen 430716Gerrie v.d. Brink 433332

  GROEP 5 (OCHTENDGROEP)14 december Rita Jacobs 433202Henk Dunnewind 431693Coby van de Riet 434893Hilly Snijder 433799

  GROEP 6 (DI-OCHTENDGROEP)10 november, 22 december Hermien Koggel 434310Cor Verheul 435084Wilma Zwakenberg 433566Janke de Jager 434275Ria Kroes 401453

  SCHOONM A A KROOSTER

 • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

  4

  17 oktober: Nadat ik mijn krantjes had rond gebracht en met moeders een kopje thee had gedronken, stonden om VIER minuten over acht Niels, Arjan, Janny en Jan Willem (ouders van Niels) voor de deur. Je zult wel denken: waarom nou vier minuten over 8? Dat zal ik ff uitleggen. We hadden afgesproken dat ik om 8 uur werd opgehaald, maar omdat Arjan nog niet klaar was, moesten ze daar 4 minuten wachten, dus de hele TomTom in de war. Ons kon het niet zo veel schelen, dan maar wat korter inspelen, maar de TomTom dacht daar anders over en plakte er i.p.v 4 minuten een kwartier bij op! Het wordt nog gekker, toen we achter een trekker zaten en veel langzamer reden, liepen we ineens weer 10 minuten in!

  Al met al waren we toch mooi op tijd in de zaal. Na wat ingespeeld te hebben, mocht Niels het spits afbijten. Hij speelde tegen de als eerste geplaatste in zijn poule en die was duidelijk een maatje te groot. Ook zijn tweede wedstrijd ging nog niet helemaal top, ook een verliespartij. In zijn derde wedstrijd had hij een goede start en won de eerste game. Ook in de tweede game nam hij de leiding, maar verloor nipt met 14-12. Hierna zat Niels er helemaal doorheen en verloor met 3-1. Deze drie verliespartijen leverde Niels een vierde plek op, dus een vervolg in het troosttoernooi.

  Arjan had ondertussen ook zijn poule gespeeld. De eerste wedstrijd verloor hij van een hoofdklasse speler met 3-1. In zijn tweede wedstrijd had de tegenstander een lastige service, die Arjan niet op tafel

  kreeg. Een 3-0 verlies. In zijn laatste poulewedstrijd kwam hij goed in zijn spel, maar verloor nipt in vijven. Ook een vierde plek voor Arjan.

  Ondertussen waren Marjolein, Birgit met chauffeur/coach/teller Andr aangekomen. Zij konden lekker uitslapen, want zij hoefden pas om 12 uur te spelen. Birgit werd gecoacht door Andr, maar omdat ze in een poule van 5 speelden en op twee tafels, heeft Andr ook wel veel geteld! Birgit moest er ff inkomen, maar begon steeds beter te spelen, dit uitte zich jammer genoeg niet in winstpartij en ze werd dus vijfde.

  Toen hadden we nog Marjolein. Ze was als eerste geplaatst en er op gebrand om haar B te halen. De eerste wedstrijd speelde ze tegen een meisje uit Valkenswaard. De laatste keer dat ze hier tegen gespeeld had, verloor ze. Maar vandaag was Marjolein de sterkste en won met 3-1. In de tweede wedstrijd speelde ze mee met haar tegenstander, maar als het er op aankwam gingen alle spinballen van Marjolein raak en ze won ook deze wedstrijd met 3-1. Haar laatste wedstrijd ging ook met 3-1 naar Marjolein, dit betekende een eerste plek in de poule. Dus op naar de hoofdronde. Omdat er maar weinig meisjes zich hadden opgegeven, stond ze gelijk al in de halve nale.

  Ondertussen had Niels zijn vorm weer te pakken en won zijn vervolgwedstrijd van Jos Bredewold van TT Zwolle. Daarna moest hij tegen de nummer drie uit de poule van Arjan. Niels nam

  Marjolein wint C-ranglijst in Hoorn!

 • D T V 8 4

  5

  nog wel een voorsprong, maar verloor met 3-2. Arjan had niet echt zijn dag vandaag en verloor met 3-0 van een jongen uit Stedebroec. Birgit versloeg in de kwartnale van het troosttoernooi een meisje uit Amsterdam. In de halve nale speelde ze tegen een bekende uit de poule. Waar ze die middag nog dik met 3-0 had verloren, had ze nu meer vat op het spel. Het werd een spannende wedstrijd die ze net met 11-9 in de vierde verloor.

  Om half vier speelde Marjolein de halve nale tegen Marta Drozdz uit Hoogerheide. Marjolein kwam al snel met 1-0 voor en ook in de tweede game nam Marjolein de leiding, maar ze verloor na een 10-8 voorspong met 11-13. Eventjes was ze de weg kwijt, de derde game ging verloren met 11-5. Maar in de vierde en vijfde game, bleef Marjolein heel rustig en hield ze de bal op tafel, een 3-2 winst! Op naar de nale.

  De eerste game ging gelijk op tot 6-6. Toen liep de Dordrechtse uit naar 11-6. De tweede game was superspannend en ging nipt verloren met 14-12. In de derde game keek ze steeds tegen een dikke achterstand aan. Tot op 10-4 een onmeunig lange schuifrally kwam, Marjolein was het zat, aan haar gezicht af te lezen. Ze wilde de bal een loeiharde knal met haar backhand geven en die bal ging raak! De volgende bal, precies hetzelfde maar dan met de forehand. De Dordrechtse werd steeds nerveuzer en Marjolein kreeg ineens heel veel zelfvertrouwen en bleef knokken en sloeg zo elke opening op tafel, die de tegenstandster allemaal over tafel blokte. Zo maakte ze acht punten op rij en won

  de derde game met 12-10. De vierde game ging weer gelijk op, maar Marjolein liep op het eind uit naar 11-8, 2-2. De vijfde game was Marjolein in topvorm en kwam al snel op een 5-2 voorsprong. En deze voorsprong liet ze niet meer uit handen glippen, 11-3. Haar doel van vandaag was bereikt ze had een B! Ik heb Marjolein echt nog nooit zo blij gezien.

  Marjolein wint C-ranglijst in Hoorn!

 • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

  6

  Nadat ze haar beker (niet echt een beker te noemen, vraag het haar zelf maar) in ontvangst had genomen en een lekkere douche had gehad, gingen we weer richting huis! Onderweg werd er lekker gediscussieerd over die prachtige beker. En werd er gestopt in Swifterband, om onze magen te vullen en een