Clubblad november 2009

24
DTV’84 1 We zijn alweer over de helft van de competitie. Hoe dames 1 en meisjes 1 het doen dit seizoen kun je lezen in dit clubblad. Benieuwd naar de stand van zaken bij andere teams heb ik even gekeken op de website. Op moment van schrijven is jongens 1 door naar de promotiepoule en maken ze een goede kans om naar de 1e klasse te gaan. Heren 1 staat op de 2e plek, de senioren van team 5 hebben een flinke voorsprong op de rest, en team 9 staat maar 1 puntje achter de koploper. Kunnen we volgend clubblad een kampioensfoto van een van deze teams plaatsen, of verrast een ander team ons nog? Kijk voor een actuele stand op www.dtv84.nl, waar Nienke elke week netjes de standen bijhoudt. En wist je dat je ook foto’s en filmpjes kunt insturen voor de website? ([email protected]) Misschien een goed idee voor de playbackshow. Een stukje voor het clubblad hierover stellen we natuurlijk ook op prijs, maar dit lijkt me een typisch geval voor bewijsmateriaal in bewegend beeld en geluid! Annemiek, Dionne en Karin INHOUDSOPGAVE 2 AGENDA 2 DTV VOELT VERTROUWD 3 VAN HET BESTUUR 3 SCHOONMAAKROOSTER 4 MARJOLEIN WINT C-RANGLIJST IN HOORN! 6 UITWISSELING ZWOLLE 10 JEUGDMEERKAMPEN LOCHEM 12 WEERZIEN MET HENK 16 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN A EN JEUGD 18 INTERVIEW MEISJES 1 21 SPECULAAS 21 VERJAARDAGEN 22 OPLEIDING TAFELTENNISBEGELEIDER-1 23 TAFELTENNIS IN CIJFERS 24 VERENIGINGSINFORMATIE R edactioneel 4 6

description

Clubblad november 2009

Transcript of Clubblad november 2009

  • D T V 8 4

    1

    We zijn alweer over de helft van de competitie. Hoe dames 1 en meisjes 1 het doen dit seizoen kun je lezen in dit clubblad. Benieuwd naar de stand van zaken bij andere teams heb ik even gekeken op de website.

    Op moment van schrijven is jongens 1 door naar de promotiepoule en maken ze een goede kans om naar de 1e klasse te gaan. Heren 1 staat op de 2e plek, de senioren van team 5 hebben een inke voorsprong op de rest, en team 9 staat maar 1 puntje achter de koploper. Kunnen we volgend clubblad een kampioensfoto van een van deze teams plaatsen, of verrast een ander team ons nog?

    Kijk voor een actuele stand op www.dtv84.nl, waar Nienke elke week netjes de standen bijhoudt. En wist je dat je ook fotos en lmpjes kunt insturen voor de website? ([email protected]) Misschien een goed idee voor de playbackshow. Een stukje voor het clubblad hierover stellen we natuurlijk ook op prijs, maar dit lijkt me een typisch geval voor bewijsmateriaal in bewegend beeld en geluid!

    Annemiek, Dionne en Karin

    INH

    OU

    DS

    OP

    GA

    VE

    2 AGENDA

    2 DTV VOELT VERTROUWD

    3 VAN HET BESTUUR

    3 SCHOONMAAKROOSTER

    4 MARJOLEIN WINT C-RANGLIJST IN HOORN!

    6 UITWISSELING ZWOLLE

    10 JEUGDMEERKAMPEN LOCHEM

    12 WEERZIEN MET HENK

    16 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN A EN JEUGD

    18 INTERVIEW MEISJES 1

    21 SPECULAAS

    21 VERJAARDAGEN

    22 OPLEIDING TAFELTENNISBEGELEIDER-1

    23 TAFELTENNIS IN CIJFERS

    24 VERENIGINGSINFORMATIE

    Redactioneel 46

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    2

    NOVEMBER 13 Playbackshow 14 3e C/D-Jeugdranglijsttoernooi ( Berkel) 15 1e A-Jeugdranglijsttoernooi (Berkel) 18 Recreanten snerttoernooi 26 Algemene ledenvergadering 20.00 uur

    DECEMBER 9 Oefenmiddag KTTF 16 Oefenmiddag KTTF 19 2e B-Jeugdranglijsttoernooi (Assen) 20 4e C-Jeugdranglijsttoernooi (Assen) 23 KinderTafelTennisFeest 30 Oliebollentoernooi

    AGENDA

    DTV voelt vertrouwd Karla Bouwers, oud lid, speelt tegenwoordig voor Dronten. Onlangs kwam ze op een vrijdagavond voor het spelen van een competitiewedstrijd terug in De Doorbraak. Zij heeft in 1986 zelfs nog mee geholpen met het bouwen van De Doorbraak en ze voelde zich direct weer terug in een vertrouwde omgeving, merkte ze zelf op. Haar optreden voor Dronten liet geen twijfel bestaan over haar nog altijd fanatieke en lastige spel, want met 3 overwinningen en het dubbel wist ze haar oude club een nederlaag van 8-2 te bezorgen. Dat zij zich toch nog wel een beetje DTVer voelde bewees wel haar reactie op het nieuwe sponsorshirt van de C1000. Dat vond zij zon mooi shirt dat ze die graag wou kopen. (een compliment voor onze nieuwe sponsor) Maar lieve Karla... dat kan alleen als je weer DTVer gaat worden. Overigens ging zij wel de deur uit met twee jubileumshirts (rood en zwart) en het jubileumboek. Karla bedankt voor die steun aan je oude club!

  • D T V 8 4

    3

    VAN HET BESTUUR

    Zoals jullie allemaal gezien hebben, is het dak van De Doorbraak lek. We zijn er volop mee bezig. Wellicht hebben we in de nabije toekomst nog wat hulp nodig van leden bij de reparatie van het dak.

    De nieuwe damesshirts zijn gearriveerd. Dat betekent dat alle leden nu in een shirt met het logo van onze nieuwe sponsor, C1000, kunnen spelen. De oude shirts mogen dan ook niet meer gedragen worden.

    Binnenkort tekenen wij het ofcile contract met onze nieuwe hoofdsponsor, C1000.

    De algemene ledenvergadering vindt dit jaar plaats op 26 november, aanvang 20.00 uur. Het bestuur roept alle leden op deze vergadering bij te wonen.

    GROEP 1 (OCHTENDGROEP)16 november, 4 januariAlie Ekkelenkamp 432375Joop Vijge 431175Henk Simonse 432092Anita Boerdijk 433910Monique van Dort 433327

    GROEP 2 (OCHTENDGROEP)23 november, 11 januari Hetty Oldeman 432408Henk Brandwacht 432958Jaap Klaren 432874Janny Mulder 433837

    GROEP 3 (MIDDAGGROEP)30 november Joep Hensen 458169Margriet v Dijk 431814Hilda Veenhuis 433207Jeanet Bollemaat 435333

    GROEP 4 (OCHTENDGROEP)7 december Alie van Oenen 433999Joyce v Damme 435780Jan Verheijen 430716Gerrie v.d. Brink 433332

    GROEP 5 (OCHTENDGROEP)14 december Rita Jacobs 433202Henk Dunnewind 431693Coby van de Riet 434893Hilly Snijder 433799

    GROEP 6 (DI-OCHTENDGROEP)10 november, 22 december Hermien Koggel 434310Cor Verheul 435084Wilma Zwakenberg 433566Janke de Jager 434275Ria Kroes 401453

    SCHOONM A A KROOSTER

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    4

    17 oktober: Nadat ik mijn krantjes had rond gebracht en met moeders een kopje thee had gedronken, stonden om VIER minuten over acht Niels, Arjan, Janny en Jan Willem (ouders van Niels) voor de deur. Je zult wel denken: waarom nou vier minuten over 8? Dat zal ik ff uitleggen. We hadden afgesproken dat ik om 8 uur werd opgehaald, maar omdat Arjan nog niet klaar was, moesten ze daar 4 minuten wachten, dus de hele TomTom in de war. Ons kon het niet zo veel schelen, dan maar wat korter inspelen, maar de TomTom dacht daar anders over en plakte er i.p.v 4 minuten een kwartier bij op! Het wordt nog gekker, toen we achter een trekker zaten en veel langzamer reden, liepen we ineens weer 10 minuten in!

    Al met al waren we toch mooi op tijd in de zaal. Na wat ingespeeld te hebben, mocht Niels het spits afbijten. Hij speelde tegen de als eerste geplaatste in zijn poule en die was duidelijk een maatje te groot. Ook zijn tweede wedstrijd ging nog niet helemaal top, ook een verliespartij. In zijn derde wedstrijd had hij een goede start en won de eerste game. Ook in de tweede game nam hij de leiding, maar verloor nipt met 14-12. Hierna zat Niels er helemaal doorheen en verloor met 3-1. Deze drie verliespartijen leverde Niels een vierde plek op, dus een vervolg in het troosttoernooi.

    Arjan had ondertussen ook zijn poule gespeeld. De eerste wedstrijd verloor hij van een hoofdklasse speler met 3-1. In zijn tweede wedstrijd had de tegenstander een lastige service, die Arjan niet op tafel

    kreeg. Een 3-0 verlies. In zijn laatste poulewedstrijd kwam hij goed in zijn spel, maar verloor nipt in vijven. Ook een vierde plek voor Arjan.

    Ondertussen waren Marjolein, Birgit met chauffeur/coach/teller Andr aangekomen. Zij konden lekker uitslapen, want zij hoefden pas om 12 uur te spelen. Birgit werd gecoacht door Andr, maar omdat ze in een poule van 5 speelden en op twee tafels, heeft Andr ook wel veel geteld! Birgit moest er ff inkomen, maar begon steeds beter te spelen, dit uitte zich jammer genoeg niet in winstpartij en ze werd dus vijfde.

    Toen hadden we nog Marjolein. Ze was als eerste geplaatst en er op gebrand om haar B te halen. De eerste wedstrijd speelde ze tegen een meisje uit Valkenswaard. De laatste keer dat ze hier tegen gespeeld had, verloor ze. Maar vandaag was Marjolein de sterkste en won met 3-1. In de tweede wedstrijd speelde ze mee met haar tegenstander, maar als het er op aankwam gingen alle spinballen van Marjolein raak en ze won ook deze wedstrijd met 3-1. Haar laatste wedstrijd ging ook met 3-1 naar Marjolein, dit betekende een eerste plek in de poule. Dus op naar de hoofdronde. Omdat er maar weinig meisjes zich hadden opgegeven, stond ze gelijk al in de halve nale.

    Ondertussen had Niels zijn vorm weer te pakken en won zijn vervolgwedstrijd van Jos Bredewold van TT Zwolle. Daarna moest hij tegen de nummer drie uit de poule van Arjan. Niels nam

    Marjolein wint C-ranglijst in Hoorn!

  • D T V 8 4

    5

    nog wel een voorsprong, maar verloor met 3-2. Arjan had niet echt zijn dag vandaag en verloor met 3-0 van een jongen uit Stedebroec. Birgit versloeg in de kwartnale van het troosttoernooi een meisje uit Amsterdam. In de halve nale speelde ze tegen een bekende uit de poule. Waar ze die middag nog dik met 3-0 had verloren, had ze nu meer vat op het spel. Het werd een spannende wedstrijd die ze net met 11-9 in de vierde verloor.

    Om half vier speelde Marjolein de halve nale tegen Marta Drozdz uit Hoogerheide. Marjolein kwam al snel met 1-0 voor en ook in de tweede game nam Marjolein de leiding, maar ze verloor na een 10-8 voorspong met 11-13. Eventjes was ze de weg kwijt, de derde game ging verloren met 11-5. Maar in de vierde en vijfde game, bleef Marjolein heel rustig en hield ze de bal op tafel, een 3-2 winst! Op naar de nale.

    De eerste game ging gelijk op tot 6-6. Toen liep de Dordrechtse uit naar 11-6. De tweede game was superspannend en ging nipt verloren met 14-12. In de derde game keek ze steeds tegen een dikke achterstand aan. Tot op 10-4 een onmeunig lange schuifrally kwam, Marjolein was het zat, aan haar gezicht af te lezen. Ze wilde de bal een loeiharde knal met haar backhand geven en die bal ging raak! De volgende bal, precies hetzelfde maar dan met de forehand. De Dordrechtse werd steeds nerveuzer en Marjolein kreeg ineens heel veel zelfvertrouwen en bleef knokken en sloeg zo elke opening op tafel, die de tegenstandster allemaal over tafel blokte. Zo maakte ze acht punten op rij en won

    de derde game met 12-10. De vierde game ging weer gelijk op, maar Marjolein liep op het eind uit naar 11-8, 2-2. De vijfde game was Marjolein in topvorm en kwam al snel op een 5-2 voorsprong. En deze voorsprong liet ze niet meer uit handen glippen, 11-3. Haar doel van vandaag was bereikt ze had een B! Ik heb Marjolein echt nog nooit zo blij gezien.

    Marjolein wint C-ranglijst in Hoorn!

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    6

    Nadat ze haar beker (niet echt een beker te noemen, vraag het haar zelf maar) in ontvangst had genomen en een lekkere douche had gehad, gingen we weer richting huis! Onderweg werd er lekker gediscussieerd over die prachtige beker. En werd er gestopt in Swifterband, om onze magen te vullen en een WC te vinden. Op de deur van de snackbar stond een briefje met toilet aanwezig. Binnen nam ik gelijk een inspectie maar ik zag nergens een deur met daarop een bordje toilet. Dus ik vragen aan die man achter de toonbank: Waar is hier het toilet? Zegt hij: Eerst door die deur,

    dan links, de hele keuken door, en dan de eerste deur rechts. Dus een mooie inspectie in de keuken gehad, en het was er superschoon! Weer een pluspuntje voor die snackbar. Ook het eten was supersnel klaar en lekker! Hier kan Rob Geus wel langskomen! Nadat we onze magen hadden gevuld, vervolgden we onze weg richting huis. Om daar lekker op de bank te ploffen! Allemaal bedankt voor deze supergezellige en geslaagde dag! Marjolein bij deze nog n keer: Van harte gefeliciteerd!

    Anne

    UITWISSELING ZWOLLE14 oktober 2009

    Op 14 oktober was het de beurt aan Zwolle om het uitwisselingstoernooi tegen Dalfsen te organiseren. Het is de organisatie gelukt dit strak en vlekkeloos te laten verlopen. Met een ex-scheidsrechter als schrijver heb je al heel wat in huis. De ontvangst was net als in Dalfsen hartelijk, alsof je elkaar al kende, handen werden geschud en herinneringen werden opgehaald. Na een kopje kofe met cake werd de loting in werking gesteld en de spelregels uitgelegd.

    Ik heb altijd gedacht dat kaarten niets met tafeltennis te maken had maar zelfs hier kun je nog wat leren. Als je vanuit de kantine de zaal in kijkt staan er zes tafels met 26 personen, die alsof het carnaval is, zo zijn getooid in allerlei kleuren van de regenboog, een balletje proberen te spelen van de ene naar de andere kant, wat

  • D T V 8 4

    7

    soms nog lukt ook. Ach, leuk is het, het verbroedert moet je maar denken ook al is het vriendschappelijk en staat er niks op het spel, maar winnen wil een ieder. Na veel partijen, veel gelach en niet op elkaar zijn ingespeeld, waardoor je elkaar vaak in de weg staat, moet er toch een keer een eind aan komen en na zeven rondes was het zo ver. Er kwam toch een Zwolse winnaar tevoorschijn. Al is het met de loting altijd afwachten met wie je speelt, drie Dalfsenaren en twee Zwollenaren werden tweede. Helaas waren de twee onderste plaatsen ook voor Zwolle. Tussen de tweede en de laatste plaats was het om en om. Dit toernooi is zeker voor herhaling vatbaar. Hierbij danken wij alle spelers voor de sportiviteit en de organisatie voor de kofe met cake en de inspanning en tijd die zij hier aan gegeven hebben.

    Getekend, Batje Opslag (Tafeltennis Zwolle)

    een eveneens oude bekende Dic

    k Wahlen

    oud-scheidsrechter Groenhof houdt de standen bij

    organisator Henk Blom in

    gesprek met Cor Verheul

  • A D V E R T E N T I E S

  • A D V E R T E N T I E S

    Sterk in elk merk

    Fons Eilert AutoserviceGoldkampstraat 6a 7722 RN Dalfsen

    tel. (0529) 43 22 83 06 11 42 09 04

    Voor professioneel onderhoud / APK / reparatiesTegen scherpe prijzen!

    www.decohomebruins.nl

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    10

    Zondagmorgen, lekker vroeg, staan we klaar om naar Lochem te gaan. Arjan, Nick en Niels doen namelijk mee aan de jeugdmeerkampen. Tussen de supporters vinden we Willianne en chauffeur Nienke.

    De jongens zitten in verschillende poules. Van elke poule gaan de nummers 1 en 2 door. Wij hopen dus dat ze alledrie doorgaan naar de volgende ronde op 25 oktober. Nu is het aan hen om dit waar te maken

    Niels gaat goed van start, 5-0 voorsprong in de eerste game, maar kon het niet afmaken en verliest uiteindelijk met 3-0. Waarop hij zei: ,,Dan maar voor de tweede plek! Helaas gaat vlak daarna de tweede wedstrijd ook verloren.

    Nick begint vandaag tegen een linkshandige speler. Jammer genoeg lijkt het alsof hij hier gewoonweg niet van kan winnen, in de competitie verliest hij ook altijd van de linkshandigen. Ondanks dat Nick zijn dag niet heeft, zoals hij zelf beweert, en hij nog steeds zijn nieuwe batje niet heeft, wint hij de tweede partij met 3-0.

    Arjan wint zijn eerste makkelijk met 3-0. De tweede is wat lastiger, die verliest hij dan ook. Achteraf blijkt dit ook de winnaar te zijn van zijn poule. Arjans derde wedstrijd is tegen een bekende uit de competitie. De dag ervoor had hij nog dik verloren. Vandaag gaat het gelukkig

    stukken beter en staat hij al snel met 2-0 in games voor. En ook de derde game gaat super! Met een stand van 11-4 weet hij deze wedstrijd in de derde game te winnen!

    De derde partij van Nick gaat niet zoals hij graag zou willen. Hij speelt dan ook tegen een landelijk C speler. De tweede en derde game gaan best goed, maar helaas verliest hij ze beide met 12-10. Het scheelde echt niet veel! Hij is best tevreden over hoe hij heeft gespeeld tegen deze jongen, en wij natuurlijk ook!Bij de volgende wedstrijd van Niels geeft Willianne commentaar: ,,Het gaat ge-wel-dig. Waarop Niels reageert: ,,Het ging ***! Zoals jullie misschien wel merken, ging deze wedstrijd niet helemaal goed, hij verloor hem.

    Arjan is ondertussen bezig aan zijn vierde partij. De eerste game gaat makkelijk naar Arjan! Ook de tweede game gaat zoals hij zelf zegt wel lekker! En daar waren wij het volkomen mee eens. De derde game ging wat minder, maar hij herstelt zich goed in de vierde en wint de wedstrijd met 3-1.

    Nick is niet helemaal in vorm als hij begint aan de vierde partij. Twee keer komt hij tot 10-10, maar heeft net niet genoeg mee om deze te winnen. Hierdoor verliest hij de partij dan ook met 3-0. Hopelijk sluit hij de dag af met een winstpartij.

    Jeugdmeerkampen Lochem25 oktober 2009

  • D T V 8 4

    11

    Niels vindt dat hij zijn laatste wedstrijd niet zo best gespeeld heeft. Het is jammer, maar door deze verliespartijen gaat hij niet door naar de volgende ronde.

    Arjan is aan zijn vijfde wedstrijd begonnen. Het gaat vrij gelijk op, tot Arjan wint met 12-10. De tweede game speelt hij heel sterk en wint zelfs met 11-3. De derde game heeft hij ook snel te pakken en wint dus met 3-0! Nu de laatste partij nog

    Nick begon redelijk goed aan zijn laatste partij. De tweede game ging dan wel wat minder, maar dat was eigenlijk zijn eigen schuld. Hij bleef tegen zichzelf kletsen Nadat hij daar op gewezen was door een strenge coach en niet meer zoveel commentaar gaf op zijn eigen spel, speelde hij stukken beter! Hij heeft deze pot gewonnen en voor hem werd de dag

    positief afgesloten. Helaas waren twee winstpartijen niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.

    Bij de laatste wedstrijd van Arjan, en dus de laatste van DTV, speelt hij tegen een speler van TT Zwolle met een penhoudergreep, die ze ook nog tegen zullen komen in de competitie. Arjan begint niet zo sterk, waardoor hij de eerste game verliest. Bij de tweede game komt hij meer in zijn spel en wint met 11-5. De derde is weer voor de tegenpartij, waarna hij de vierde wel weer wint met 11-4. Het is nu dus 2-2 in games Bij de laatste game blijft de Zwollenaar steken op 5 punten, Arjan ziet zijn kans en wint de laatste game met 11-5! Met slechts 1 verliespartij wordt Arjan tweede, wat betekent dat hij doorgaat naar de volgende ronde op 25 oktober!

    Jeugdmeerkampen Lochem25 oktober 2009

    Niet alleen in Lochem was het gezellig, ook kwam dit terug in de auto. Hier kwamen een aantal uitspraken langs die we jullie niet willen onthouden:

    1 Arjan is met de piepjestest op school net zo snel als Jaap Stam. (Is Arjan snel of was Jaap langzaam?)2 Nick heeft met zijn brommer laatst een racemotor ingehaald. Hij klonk heel trots! 3 Arjan heeft bij een trekkerdealer gewerkt. Bij de vraag welke trekker goed is, was zijn antwoord: ,,Maakt mij niets uit, zolang hij het maar doet! Als hij vier wielen en een gaspedaal heeft, dan is het een goede! Fijn zon verkoper!4 Het nieuwe rijden kost volgens Nick 2000 euro. Waar stond die 2000 ook alweer voor? Owja, dat is het toerental5 Terug in Dalfsen zien we een politieauto half op de stoep geparkeerd staan, blijkbaar is dit al langere tijd zo. Wij zouden een parkeerbon krijgen, daarom vinden de jongens het een goed idee om ze een C1000-bonnetje te geven, de DTV-manier van parkeerbonnen?

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    12

    WEERZIEN MET HENKMannes verzuimt te winnen van ex-pupillen zo kopt de Stentor maandag 5 oktober 2009. De zaterdag ervoor spelen wij, dames 1, tegen Dedemsvaart. Henk Mannes, oudtrainer en lid van verdienste van DTV, is daar coach bij het eerste damesteam. Al weken wordt er uitgekeken naar het weerzien door beide partijen en eindelijk is het dan zover. Dionne, Debbie en Karin spelen, Willianne is vrij maar wel mee om te supporten en Arik is ook van de partij. In Dedemsvaart aangekomen blijkt er nog een oud-DTVer te zijn, Arina speelt mee tegen ons.

    We beginnen, om het zachtjes uit te drukken, zeer matig. We komen allemaal niet in ons spel en verliezen dan ook drie wedstrijden op rij. Het dubbel is voorbij voordat we het in de gaten hebben en dan staan we al 4-0 achter. Tijd om wat beter op te letten. Want we willen natuurlijk niet dik ingemaakt worden door Henk en laten zien dat al die training van vroeger niet voor niets is geweest. We weten er gelukkig nog 5-5 van te maken.

    Het commentaar van Henk in de krant luidt: ,,Ik ken die dames heel goed. Ik ben zon tien jaar trainer van ze geweest. Mannes baalde dan ook dat hij ze niet met winst op zak de hand kon schudden. ,,Je moet eigenlijk gewoon winnen als je met 4-0 voorstaat. DTV kwam sterk terug. Het waren op het laatst donders spannende wedstrijden, maar ik denk dat een gelijkspel wel verdiend is.

    Voor zowel Dedemsvaart als voor ons is dit seizoen handhaving in de 2e divisie het streven. Halverwege de competitie staan wij op een redelijk veilige 4e plek en Dedemsvaart in de gevarenzone op de 6e plek. Maar er kan nog van alles gebeuren. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om onze plaats te verdedigen en misschien zelfs nog een plekje omhoog te schuiven.

    We nodigen jullie uit om te komen kijken naar de thuiswedstrijd tegen Henk, op zaterdag 14 november. Eens zien of er dan wel een beslissing valt...

    Debbie en Karin als jonge pupillen van Henk

  • A D V E R T E N T I E

    Anth. Fokkerstraat 3 Marslanden-B 8013 NS ZwolleTel: 038 465 49 06 - Fax: 038 465 39 75 - E-mail: [email protected]

    tapijt keuze centrum bvAnth. Fokkerstraat 3 Marslanden-B 8013 NS Zwolle

    Tel. 038 465 49 06 - Fax. 038 465 39 75 - E-mail:[email protected]

    Het adres voor:

    TAPIJT, VINYL, MARMOLEUM,

    PVC VLOEREN, LAMINAAT,

    PARKET, GORDIJNEN EN B INNENZONWERING

    Zie ook onze website www.tapijtkeuzecentrum.nl

  • A D V E R T E N T I E S

    STOLTEVeldkampje 5

    OUDLEUSENTEL. 0529-471421Geopend : maandag t/m donderdag 9.00 tot 18.00 uurvrijdag 9.00 tot 21.00 uur - zaterdag 9.00 tot 16.00 uur

    wist u dat wij,- tapijt - tvs - magnetrons - vinyl - videorecorders - klein huish.art. - lopers - radios - bankstellen - verf - kasten - behang - bedden - lampen - gereedschappen - eethoeken - wasmachines - speelgoed - tv kasten - koelkasten - pannen - vloerkleden - diepvriezers - kofezetapparaten - kleinmeubelen - friteuses

    Hier kan ook UW ADVERTENTIE staan!

    Informeer naar de mogelijkheden!

  • www.dtv84.nl

    A D V E R T E N T I E S

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    16

    Clubkampioenschappen 2008 /2009Senioren AOp vrijdagavond 4 september werden de uitgestelde clubkampioenschappen voor senioren A gespeeld. Vanwege het jubileum hadden deze nog betrekking op het speelseizoen 2008/2009. Binnen deze competitie speelden de dames ook voor hun eigen kampioenschap.

    Een beetje onwennig, door de nog weinige trainingen en druppende regen in de zaal, speelden de eerste drie seniorenteams en het damesteam tegen elkaar. In de eerste poule vielen de prestaties van Arik, tegen zijn oudere broer Hermen, en van Anne tegen Barteld op. Het jonge hondenspel moest wel echter twee keer het onderspit delven maar er werd bijzonder goed gespeeld. Barteld en Hermen wisten zich te plaatsen voor de kruisnales.

    In de tweede poule was het Hans die zich eenvoudig als eerste plaatste, gevolgd door Mark die Jouwert, Karin en Dionne wist te verslaan. Dionne wist in een enerverende wedstrijd in vijf games van Karin te winnen die toch naar mate de avond vorderde steeds beter in haar spel kwam. Karin won toch wel verrassend van Anne waarna de laatste wedstrijd de doorslag voor het clubkampioenschap zou geven. Hierin bleek opnieuw dat Dionne overeind kon blijven tegen de dubbelzijdige spinballen van Anne en wist ze ook Anne aan de zegekar te binden. Hierdoor was de uitslag 1. Dionne Damman, 2. Karin van der Vegt en 3. Anne Schipper.

    Bij de mannen werden de kruisnales gespeeld tussen Barteld en Mark en de andere tussen Hans en Hermen. Laatstgenoemde wist zich met de nodige moeite in drie games van Hans te ontdoen die bij vlagen bijzonder goed en bij vlagen een stuk minder stond te spelen. Beide spelers hadden circa vier maanden geen batje aangeraakt en wisselden mooie rallies af met domme fouten.

    Mark trok fel van leer tegen Barteld en wist een 7-4 voorsprong op te bouwen maar Barteld kon een tandje bijschakelen waardoor de eerste game alsnog werd gewonnen. De tweede en derde game gingen ook naar Barteld alhoewel Mark met de nodige onlogische ballen het hem nog wel lastig maakte.

    De nale ging, net zoals vorig jaar tussen Barteld en Hermen. In de eerste game maakte Hermen een aantal mooie punten en liep Barteld achter de feiten aan, het verschil was echter minimaal, 11-9. In de tweede game speelde Barteld gelijk een stuk beter en wist eenvoudig met 11-2 te winnen. De derde game ging eerst gelijk op toen Hermen alsnog voor wist te komen met 6-3. Daarna wist Barteld met een sterke serie en een paar onnodige fouten van Hermen de game om te buigen naar een 11-7 eindstand. Het verzet was gebroken want Barteld liep in de vierde game eenvoudig weg van Hermen en deze eindigde in een 11-5 stand waardoor Barteld de eindzege op mocht eisen door deze 3-1 overwinning.

  • D T V 8 4

    17

    Jouwert mocht na aoop de prijzen uitreiken en een ieder kon terugzien op het spelen van een aantal wedstrijden.

    JeugdOp zaterdagmorgen 5 september was het de beurt aan de jeugd. Er werd door diverse jeugdleden in de meisjes-, jongens- en welpenklasse gestreden om de prijzen.

    Bij de welpen wist Jery Wormmeester in 3 games de nale te winnen van Thomas Goutbeek. Thomas was op zijn beurt weer voor Annemijn van de Velde(derde) en Calien Meijer(vierde) geindigd.

    Bij de jongens werden veel spannende partijen gespeeld en voor de meesten was het de eerste keer dat ze aan een clubkampioenschap mee mochten doen. Zo lieten de jongsten, Jery en Erjan, zien dat ze goed mee kunnen met het spel van hun iets oudere tegenstanders. Rowin Soepenberg trok elke keer met miniem verschil aan het kortste eind maar zal bij een volgende keer zeker als hij goed blijft trainen zijn wedstrijden wel gaan

    winnen. De Ommenaren Joey en Berry die nu competitie spelen in Dalfsen, lieten ook een goede indruk achter. Berry wist vierde te worden met twee gewonnen wedstrijden. Hij verloor krap van Erik die alleen zijn meerdere moest erkennen in Joey. Dit betekende een tweede plaats voor Erik. Met enige moeite wist Joey ongeslagen te blijven en zo werd hij dus de winnaar bij de jongens, voor Erik en Jery.

    Bij de meisjes ging de strijd tussen Eline, Maaike, Marjolein, Rianne en Dineke. Er werd goed gespeeld maar uiteindelijk wisten de meisjes van team 1 toch Dineke en Rianne achter zich te laten. Marjolein werd, ondanks haar slaaptekort derde en ze verloor met een klein verschil in de vijfde game van Eline. De strijd om plaats 1 ging tussen de zussen Eline en Maaike. Laatstgenoemde wist soeverein in drie games deze zusterstrijd te winnen.

    Zo kwam er een eind aan deze uit-gestelde clubkampioenschappen die voor velen een nieuwe ervaring was en een goede warming-up voor de startende najaarscompetitie 2009.

    Berry Holsappel en Joey Wesselink in actie tijdens de competitie

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    18

    INTERVIEW MEISJES 1ELINE, JACQUELINE, MARJOLEIN EN MAAIKE

    Omschrijf je teamgenootjes in n woord: Eline omschrijft: Jacqueline als gek, Marjolein als gezellig en Maaike als bijdehand.Jacqueline vindt: Eline gek, Maaike een druktemakertje en Marjolein rustig. Marjolein is van mening dat: al haar teamgenootje bregezellig zijn! Maaike zegt dat: Eline supersociaal, Jacqueline fantastigg en Marjolein keigezellig is.

    Op welke datum ben je geboren? Marjolein: 4 juni 1993Maaike: 14 oktober 1994

    Jacqueline: 6 december 1991Eline: 19 juni 1992

    Waar zit je op school en wat doe je?Jacqueline: Ik zit op Landstede in Zwolle en doe de Secretaresse-opleiding.Marjolein: Ik zit op het CIBAP in Zwolle en doe de opleiding Ruimtelijke Vormgeving.Eline: Ik zit in VWO 6 van het Greijdanus.Maaike: Greijdanus en ik zit nu in 4VWO.

    Wat doe je naast tafeltennis graag in je vrije tijd?Maaike: Lezen, muziek luisteren en lol maken!

  • D T V 8 4

    19

    Eline: Leuke dingen doen met vriendenMarjolein: Creatief bezig zijnJacqueline: Leuke dingen met vrienden (haha, lekker clich) en hardlopen vind ik heerlijk en ik werk erg veel.

    Waar mogen we jou voor wakker maken?Marjolein: Een dikke knuffel en een slagroom taart Maaike: Euhtja eigenlijk nergens voor, ik heb mijn slaap hard nodig!! Jacqueline: Nou, maak me maar gewoon niet wakker, haha!Eline: Nergens voor, s nachts wil ik slapen!

    Hoe gaat het dit seizoen met meisjes 1? Eline: Het gaat met de gezelligheid heeeel goed!! Maar met de prestaties iets minder, we staan nu 5e. Maar ja de gezelligheid is het belangrijkste.Marjolein: De gezelligheid, daar is niks mis mee, maar de prestaties zijn bij mij zelf wat minder dit seizoen.

    Maaike: De prestaties kunnen af en toe beter, maar met de gezelligheid zit het helemaal goed. Jacqueline: Als het over gezelligheid gaat, gaat het super haha, de prestaties kunnen zeker wel beter, alleen is de poule erg sterk.

    Wat is jou favoriete tafeltennisslag?Jacqueline: Forehand spin en backhandspin/tikMaaike: Forehand opening/topspinEline: BlokkenMarjolein: Uhm, backhand vanuit de forehand kant?! Jullie halen de mooiste trucs uit om punten te kunnen halen, zo duiken jullie o.a. onder tafel, is er dit seizoen nog zon mooie actie geweest?Maaike: Nog niet, maar misschien komt het nog tegen Gendt. Marjolein: Uhm, nee niet dat ik zo kan bedenken!Jacqueline: Haha, nee dit seizoen nog niet.Eline: Nog niet, maar het kan altijd nog komen.

    Marjolein heeft in Hoorn haar B-licentie gehaald, een erg mooie prestatie! Hoe voelt het om een B te hebben en wat vinden haar teamgenoten hiervan? Jacqueline: Ik vind het heel goed van haar, op naar de B-toernooien!Eline: We vinden het natuurlijk dat Marjolein haar B heeft, kan ze gezellig mee naar Assen!!Maaike: Hartstikke gaaf, knap en goed!!!! Vooral ook omdat ze nu mee naar Assen gaat! Met Jacqueline als coach en Eline en ik gaan ook mee, dus gezellig met ons team!

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    20

    Marjolein: Het voelt zeker wel goed om eindelijk weer mn B te hebben.

    Ik zag jullie op de opgavelijst voor de playbackshow op 13 november, kunnen de leden een grandioos spektakel verwachten? Marjolein: Haha, ja dat kunnen ze zeker wel verwachten!Maaike: Tuurlijk wordt het een supergroot spektakel, alleen al het feit dat wij het zijn. Maar we willen wel graag concurrentie van andere deelnemers. Eline: Tuurlijk maken wij er een grandioos spektakel van, dus kom allemaal 13 november!!Jacqueline: Haha, er komt een grandioos spektakel! Er is al volop geoefend!

    Tijdens een competitiewedstrijden hebben jullie een boekje bij jullie, wordt daarin serieus verslag gelegd van de competitiewedstrijden? Jacqueline: Nee, er staan heel veel wist je datjes in en onzinopmerkingen van het team! En een serieus verslag volgens mij?

    Eline: Allebei, we hebben n serieus wedstrijdverslag, en verder staat er alleen maar onzin en lol in.Maaike: En keer wel, Eline was toen vrij en ze heeft redelijk serieus een wed-strijdverslag geschreven, maar verder staat er eigenlijk alleen maar leuke onzin in.Marjolein: Hierin wordt zo af en toe wel eens serieus wat ingezet over de wedstrijden ja, maar er staan vooral alle domme en rare uitspraken van ons allemaal in. Owja en natuurlijk hoe vaak we een foute service gehad hebben, want 1 foute service is 5 keer opdrukken!

    WIST-JE-DAT? Wij voor een foute service in de wedstrijd 5x moeten opdrukken! Wij graag een ongeluk wilden zien en er die dag opeens 3 zagen. Jacqueline vroeg (toen we langs Schiphol kwamen) waarom er een rood lampje onder het vliegtuig knippert. Zegt ze: O, ik weet het al! Als die niet meer knippert stort het vliegtuig neer! Maaike Turki beter vindt klinken dan Turkije. Jacqueline denkt dat als er boven de snelweg hangt tot knooppunt x 12 min., het 12 minuten sneller gaat dan normaal! Er nog veel meer wist-je-datjes over meisjes 1 komen in het volgend clubblad?!

  • D T V 8 4

    21

    November3 Joep Hensen 8 Rikie Hollak 9 Marjolein Boerdijk11 Nick Boerman 23 Joke Wesselink30 Gea Niens 30 Jens Reedijk

    December6 Jacqueline Zwakenberg10 Daan Veenhuis 15 Annemijn van de Velde 17 Bert Jan Boessenkool 23 Cor Verheul

    Januari1 Claudi Wormmeester5 Arik Bollemaat12 Gerard Ekkelenkamp26 Robin Koggel30 Chris van t Zand

    SPECULAAS Mijn vader en ik heb een aantal dingen gemeen. We eten bijvoorbeeld allebei graag andijvie stamppot. En speculaasbrokken. De meeste mensen denken bij speculaas en andijvie aan de winterperiode. Wij niet. Zet ons in de zomer een bord andijvie voor en we eten het op. En genieten er ook nog van.

    Dat DTV ineens speculaasbrokken ging verkopen (en niet langer die vreselijke uien, die je echt niet kwijt raakte) verbaasde mij dus niks. Stukje eigenbelang denk ik. Want wat niet verkocht raakt, moet je zelf afnemen en dus opeten. Zo is het mij ook vergaan.

    Jullie voorzitter en mijn vader zette een doos met veertien pakken in mijn auto en wenste me veel succes. Geen probleem natuurlijk, twaalf pakken heb ik verkocht. Ook in het westen van het land houden ze van speculaas, kan ik jullie verzekeren. En ze (mijn collegas, schoonfamilie en de buren) willen uiteraard de tafeltennisvereniging in Dalfsen steunen. Al zullen ze er waarschijnlijk nooit komen en heeft de helft van hen nog altijd geen idee waar Dalfsen ligt. Is in dit geval ook helemaal niet belangrijk, zolang ze maar betalen! Twee pakken bleven er voor mij over. Een daarvan is al lang op en het laatste spreekt mij elke keer aan als ik de voorraadkast open. Het kan niet lang duren, dan is ook dat pak geschiedenis. Kan ik nog een nieuwe bestelling plaatsen? Of zijn jullie al toe aan de volgende actie, een pan andijvie stamppot misschien? Annemiek Brandriet

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    22

    De opleiding tafeltennisbegeleider-1 gaat van start in Oost!

    De opleiding wordt verzorgd bij TTV Kampenion op donderdag 3 en 17 december 2009 (van 19.30 uur tot 22.30 uur). Voor meer informatie of voor opgave, mail Nienke ([email protected]). Dit kan tot 21 november. Hieronder alvast wat informatie:

    De opleiding is interessant voor meerdere doelgroepen. Ouders die gevraagd worden om hun kind te begeleiden bij competitiewedstrijden en/of toernooien vinden hier zeker geschikte informatie. Ook (jonge) senioren die graag een jeugdteam willen begeleiden worden op weg geholpen.

    Er worden praktische opmerkingen gemaakt over de gang van zaken bij competitiewedstrijden en bij het deelnemen aan toernooien, maar ook wordt ingegaan op de pedagogische kant met zelfs een stukje over mentale begeleiding.

    Voor tafeltennisleider-1 gaat het slechts om twee bijeenkomsten van circa 3 uur. De deelnemer dient daarnaast bij de eigen vereniging een aantal opdrachten uit te voeren.

    KIEKJE UIT DE DOORBRAAK

  • D T V 8 4

    De tafeltennistafel in cijfers:274 centimeter lang en 152,5 centimeter breed is de tafeltennistafel,

    gelijk aan het speelvlak. Het tafelblad,

    76 centimeter boven de vloer, is door een net van 15,25 centimeter hoog verdeeld in 2 gelijke vlakken. Ten behoeve van het dubbelspel is boven-

    dien elk van deze vlakken opgesplitst

    in nogmaals 2 vlakken door middel van een 3 millimeter brede witte middellijn. Rondom het speelvlak is een 2 cm brede witte lijn aangebracht.

    De tafeltennisbal in cijfers:De bal kan verschillende kleuren hebben

    maar wel slechts 1 kleur. De meest voorkomende zijn wit, geel en oranje.

    De diameter van de bal is 40 mm. Deze was 38 mm, maar werd na de Olympische Zomerspelen 2000 vergroot om het speltempo wat te

    vertragen en de sport zo aantrekkelijker

    (want beter te volgen) te maken voor

    kijkers. Een balletje met een diameter

    van 40 mm weegt 2,7 gram.

    bron: Wikipedia

    23

    Clubkampioen-schappensenioren B

    nr 1: Edithnr 2: Bert Jan

  • D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

    24

    VerenigingsinformatieTafeltenniscentrum De Doorbraak Smidswegje 4 tel. 06-34057259Voorzitter Jan Brandriet Ruitenborghstraat 43 tel. 432576Secretaris Debbie Matenaar Burg. van Bruggenplein 2b tel. 06-38748093Pennningmeester Claudi Wormmeester Kosterserf 3 tel. 435756Competitieleider jeugd Nienke van der Vegt Hagenweg 16 tel. 06-20123310Competitieleider Ben van de Wetering Meesterserf 16 tel. 06-13096793Cordinator activiteiten Jouwert Turkstra Van Ostadestraat 100 tel. 450903 Ommen

    Trainers Barteld van Oenen tel. 435537 Marc Noorda tel. 06-42737907 Erelid Alie EkkelenkampLid van verdienste Luc v.d. Maaten Henk Mannes

    Schoonmaakregeling Jeanet Bollemaat tel. 435333Vervoersindeling jeugd Alie van Oenen tel. 433999

    Technische commissie Barteld van Oenen (voorzitter, tel. 435537), Ben van de Wetering en Nienke van der VegtActiviteitencommissie Jouwert Turkstra, Edith Bouwman, Eline Bollemaat, Nienke van der Vegt, Gerrita van Faassen, Marjolein Boerdijk Caroline Majoor en Cindy VeltmanKantinedienstcommissie Mies LuitenSponsorcommissie Arie Boerman (voorzitter, tel. 471787) en Mies LuitenToernooien en PR Willianne Schipper

    Contributie Jeugd t/m 17 jaar 7,- p.m., bij niet-automatische incasso 8,- Senioren 10,- p.m., bij niet-automatische incasso 11,-T.n.v. Penningmeester DTV84 p/a Kosterserf 3, DalfsenRekeningnummer Postbank: 254701 Rabobank: 312885628Beindiging lidmaatschap Alleen mogelijk per eind juli

    Website www.dtv84.nlRedactie website Nienke van der Vegt ([email protected])

    Redactie clubblad Annemiek Brandriet, Karin van der Vegt en Dionne DammanDistributie clubblad Alie en Gerard EkkelenkampOplage clubblad 145 stuksInleveradres kopij Annemiek Brandriet: [email protected]

    Inleverdatum kopij 5 januari 2009