CLB EDPB Nieuwsbrief juli 2015

2
Editie: juli 2015 Nieuwsbrief Driemaandelijkse Opleidingen op CLB locatie De opleidingskalender 2015 is ter beschikking op onze website. Het is steeds mogelijk een offerte aan te vragen voor opleidingen op maat. Eerstehulpverlening: • Vorming: 22 en 29 september 2015 • Bijscholing: 8 september 2015 13 oktober 2015 (18u-22u) Preventieadviseur basiskennis: • Sessie 3: 3, 10, 17, 24 september en 1, 8 oktober 2015 Bijscholing preventieadviseur: “Hoe een algemene RIE, GPP en JAP opstellen?”: • 27 oktober 2015 Psychosociale aspecten: • Interne vertrouwenspersoon sessie 2: 9,16, 23 oktober en 20, 27 november 2015 Save the date Naar analogie met het dienstencheque-event 2014, organiseert CLB Externe Preventie een workshopdag voor de transportsector op 20 oktober 2015. CLB Externe Preventie Industrieterrein Kolmen 1085 3570 Alken 011 59 83 50 Wij wensen je een fijne en veilige vakantie toe Nieuws Omni-safety-days Omnisafe organiseerde op donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2015 de eerste “omni-safety-days”. Vertegenwoordigers van lokale organisaties kwamen gerichte work- shops geven over diverse veiligheidsthema’s waaronder Lock Out Tag Out (R2S). CLB Externe Preventie gaf een uiteenzetting rond Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Over PBM’s kan zeer veel verteld worden. Onze preventieadviseur Anne Labé trachtte tijdens de uiteenzetting van 1 uur een kader en praktische tools mee te geven waarmee elke preventieadviseur zijn PBM-beleid kan opzetten. Het is belangrijk om allereerst het wettelijk kader te kennen waarin men zich bevindt. Dit dient als basis voor het uitzetten van een PBM-beleid. Vooraleer geweten is welke PBM’s gedragen dienen te worden, is een diepgaande risicoanalyse noodzakelijk. Deze dient rekening te houden met alle aspecten van de werkplek (temperatuur, ruimte,…). Pas wanneer het risico niet volledig beheersbaar is, dient de werknemer persoonlijk beschermd te worden. Naast de uiteenzettingen waren er ook enkele standhouders aanwezig waar u professioneel antwoord kreeg op uw vragen. De omni-safety-days zullen voortaan twee maal per jaar georgani- seerd worden.

Transcript of CLB EDPB Nieuwsbrief juli 2015

Page 1: CLB EDPB Nieuwsbrief juli 2015

Editie: juli 2015

NieuwsbriefDriemaandelijkse

Opleidingen op CLB locatie

De opleidingskalender 2015 is ter beschikking op onze website. Het is steeds mogelijk een offerte aan te vragen voor opleidingen op maat.

Eerstehulpverlening: • Vorming: 22 en 29 september 2015 • Bijscholing: 8 september 2015

13 oktober 2015 (18u-22u)

Preventieadviseur basiskennis: • Sessie 3: 3, 10, 17, 24 september en 1, 8 oktober 2015

Bijscholing preventieadviseur: “Hoe een algemene RIE, GPP en JAP opstellen?”: • 27 oktober 2015

Psychosociale aspecten: • Interne vertrouwenspersoon sessie 2: 9,16, 23 oktober en 20, 27 november 2015

Save the dateNaar analogie met het dienstencheque-event 2014, organiseert CLB Externe Preventie een workshopdag voor de transportsector op 20 oktober 2015.

CLB Externe PreventieIndustrieterrein Kolmen 1085 3570 Alken011 59 83 50

Wij wensen je eenfijne en veilige vakantie toe

Nieuws Omni-safety-days

Omnisafe organiseerde op donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2015 de eerste “omni-safety-days”.

Vertegenwoordigers van lokale organisaties kwamen gerichte work-shops geven over diverse veiligheidsthema’s waaronder Lock Out Tag Out (R2S).

CLB Externe Preventie gaf een uiteenzetting rond Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Over PBM’s kan zeer veel verteld worden. Onze preventieadviseur Anne Labé trachtte tijdens de uiteenzetting van 1 uur een kader en praktische tools mee te geven waarmee elke preventieadviseur zijn PBM-beleid kan opzetten.

Het is belangrijk om allereerst het wettelijk kader te kennen waarin men zich bevindt. Dit dient als basis voor het uitzetten van een PBM-beleid. Vooraleer geweten is welke PBM’s gedragen dienen te worden, is een diepgaande risicoanalyse noodzakelijk. Deze dient rekening te houden met alle aspecten van de werkplek (temperatuur, ruimte,…). Pas wanneer het risico niet volledig beheersbaar is, dient de werknemer persoonlijk beschermd te worden.

Naast de uiteenzettingen waren er ook enkele standhouders aanwezig waar u professioneel antwoord kreeg op uw vragen.

De omni-safety-days zullen voortaan twee maal per jaar georgani-seerd worden.

Page 2: CLB EDPB Nieuwsbrief juli 2015

VOORSTELLINGSRONDE Nieuwe collega’s

Ook deze editie stellen wij onze collega’s voor die het CLB team versterken, maar nog niet aan bod kwamen in voorgaande nieuws-brieven:

Dr. Cardinaels JohanMet bijna 30 jaar ervaring, waarvan 24 jaar op de teller van Ford Genk, ben ik dit jaar aan een nieuw avontuur bij CLB Externe Preventie begonnen. Ik stel mijn ervaring ten dienste van deze jonge en dynamische organisatie waar de klant centraal staat. Samen met deze klant wil ik dan ook het motto ‘Healthy Workers, Healthier Company’ waarmaken. Ik ben er immers van overtuigd dat wanneer een werk-nemer gezond is en blijft, dit een positieve impact heeft op de gezondheid van de orga-nisatie.

Christel SwinnenNa 14 jaar ervaring bij een interne dienst mag ik mij nu volop richten op de opdrachten van een externe dienst. Ik zal mijn collega’s van de dienst risicobeheer en onze klanten adviseren in het welzijnsdomein arbeidshygiëne. Dit op het vlak van chemische (gevaarlijke stoffen, asbest, …), fysische (geluid, klimaat verlich-ting, …) en biologische (legionella, schimmels, …) agentia.

Paul ClaesAls bedrijfsverpleegkundige/relatiebeheerder stond ik vier jaar geleden mee aan de wieg van CLB Externe Preventie.Samen met mijn collega’s hebben we onder-tussen een kwaliteitsvolle organisatie uitge-bouwd die een correcte dienstverlening met korte communicatielijnen hoog in het vaandel draagt.

Peter MeermansIk werk nu zo’n 18 jaar als preventieadviseur. Eerst was ik een 10-tal jaren actief als interne preventieadviseur bij Philips te Hasselt. Na het stoppen van de industriële activiteit te Hasselt heb ik de overstap gemaakt naar de automo-tive sector. Ik heb zo 8 jaar gewerkt als IPA bij Autoneum, het vroegere Rieter Automotive. Recent ben ik de weg ingeslagen als externe preventieadviseur bij de CLB Group. Hier kan ik mijn jarenlange internationale ervaring toe-passen op een waaier van grote en kleine bedrijven en dit met de ondersteuning van een dynamisch team collega’s.

COLOFON

Juli 2015, editie 9De nieuwsbrief van CLB Externe Preventie verschijnt vier maal per jaar.

Redactie: CLB Externe PreventieVormgeving: www.tgo-lommel.be

www.clbedpb.be

een tevreden klant aan het woord

Wij zijn blij dat we de overstap naar CLB gemaakt hebben! Aan de basis daarvan ligt ongetwijfeld de goede verstandhouding met de gedreven en enthousiaste medewerkers die ons een prima, persoonlijke en snelle service leveren.

Scheuten Glas Diest nv

“ ”

Beeldschermwerk

Wat te doen bij eenARBEIDSONGEVAL

Brochures

Trots introduceren wij 2 nieuwe brochures: “Beeldschermwerk” en “Wat te doen bij een arbeidsongeval”

U kan onze brochures en flyers verkrijgen op onze website www.clbedpb.be of via eenvoudige aanvraag per e-mail

[email protected]