Ckv eindpresentatie

of 12 /12
Kleine samenvatting van de 3 prestentataie’s door Lars en Sven [EK3HV en EK3AD] CKV Eindpresentati e

Embed Size (px)

Transcript of Ckv eindpresentatie

Page 1: Ckv eindpresentatie

Kleine samenvatting van de 3 prestentataie’s

door Lars en Sven [EK3HV en EK3AD]

CKV Eindpresentatie

Page 2: Ckv eindpresentatie

Oude gebouwen

Page 3: Ckv eindpresentatie

Catharinakerk (Etten)

Page 4: Ckv eindpresentatie

Raadhuis (Etten)

Page 5: Ckv eindpresentatie

Sint-Lambertuskerk (Etten)

• Gemaakt in 1877.• Een jaar later, in 1878

ingwijd.

• Rijksmonument• Voor de kerk staat het

H. Hartbeeld.

Page 6: Ckv eindpresentatie

Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara (Oudenbosch)

• De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara is een rooms-katholieke kerk te Oudenbosch. De kerk werd gebouwd tussen 1867 en 1880 en werd in 1912 tot basiliek verheven. De kerk is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek en de Sint-Jan van Lateranen te Rome

Page 7: Ckv eindpresentatie

POTC en Avatar

Page 8: Ckv eindpresentatie

Pirates of the Caribbean is een filmserie die werd geregisseerd door Gore Verbinski en geproduceerd door Jerry Bruckheimer.

Toen de eerste geruchten over een mogelijke film van de gelijknamige Disney-attractie in 2002 rondgingen, zagen velen dit slechts als een promotiestunt van een van haar attracties. Bovendien waren eerdere piratenfilms als Cutthroat Island en films gebaseerd op Disney-attracties als The Country Bears in het verleden geen groot succes. Toch werd Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, met Johnny Depp als Jack Sparrow, op 9 juli 2003 uitgebracht en bracht wereldwijd 653 miljoen dollar op.

Pirates of the Caribbean

Page 9: Ckv eindpresentatie

Avatar is een stereoscopische (3D) sciencefictionfilm uit 2009, geregisseerd door James Cameron. De film ging op 16 december 2009 in première in de Verenigde Staten, en bracht op die dag ruim 27 miljoen dollar op.

De film heeft al meer dan 2,6 miljard dollar opgeleverd en is daarmee de film die het meeste geld ooit heeft opgebracht in de bioscoop. Zelfs gecorrigeerd voor inflatie is het de film van de hoogste opbrengst ooit van de originele release. [2] 5 dagen later werd de film de eerste die meer dan 2 miljard dollar opbracht. Avatar won onder meer twee Golden Globes, en drie Oscars.

Avatar

Page 10: Ckv eindpresentatie

POPMUZIEK

Page 11: Ckv eindpresentatie

Popmuziek is een afkorting van 'populaire muziek'. Het is evenals eigentijdse muziek een verzamelnaam voor tal van stijlen in de muziek, maar meer gericht op de populariteit dan de diversiteit van de muziek. Popmuziek is in hoofdmoot meer een vorm van amusementsmuziek dan kunstmuziek. De gemeenschappelijke noemer van popmuziek is dat een breed publiek toegang toe heeft tot de muziek. In wezen is dat tegenwoordig altijd het geval, maar in de tijd dat de term ontstond, grofweg ongeveer na 1945, was het voor het eerst dat muziek bereikbaar werd voor iedereen. Het kopen van of luisteren naar muziek was voordien vaak voorbehouden aan mensen die dat konden betalen.De term 'popmuziek' is nauw verbonden met termen als jeugdcultuur, massacultuur en commercie. Popmuziek is te zien als een van de verworvenheden van de nieuwe cultuurbeleving na de Tweede Wereldoorlog, waarin cultuur gemeengoed werd voor iedereen, veroorzaakt door verbetering en beschikbaarheid van de technologie. Daarnaast gaf de economische impuls die in de jaren vijftig ontstond jongeren de gelegenheid consument te worden. In de eerste jaren van de popmuziek wordt zij dan ook steeds meer de uitingsvorm voor jongeren. Muziekinstrumenten die in de popmuziek worden gebruikt zijn hoofdzakelijk de elektrische gitaar, de basgitaar, drums en de synthesizer.Na de jazz en blues als mainstreamvarianten ontstond in de jaren vijftig de rock-'n-roll. Chuck Berry en Bo Diddley vormden de blues om tot een snellere variant en zo ontstond de rock-'n-roll. De platenmaatschappijen gingen hierin de blank georiënteerde 'high school'-variant sterk promoten, met Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley.Een hoogtepunt in de popmuziek werd zichtbaar in de carrière van Elvis Presley, die voor het eerst het medium televisie gebruikte als een verlengde van het traditionele podium (gestimuleerd door zijn manager). Zijn bekendheid en populariteit namen voor die tijd ongekende vormen aan. Het begrip popidool was geboren. Vanaf nu had de jeugd de popmuzikant om zichzelf aan te spiegelen en aan op te trekken. Soortgelijke hoogtepunten deden zich voor bij The Beatles (Beatle-Mania) en Michael Jackson (Michael-Mania). Typerend is een constant, soms hysterisch, geschreeuw bij concerten van fans.

Page 12: Ckv eindpresentatie

Ik hoop dat jullie onze presentatie leuk vonden!

Lars en Sven uit ek3ad en ek3hv