CJP Magazine

download CJP Magazine

of 43

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  8

Embed Size (px)

description

Het CJP Magazine van oktober 2010

Transcript of CJP Magazine

 • WWW.

  CJP.NL

  N

  UMME

  R 5

  OKT

  2010

  via Carr naar LowLands

  ERIC CORTONover de wiLde wereLd

  stappen en shoppen in

  STOCKHOLM

  WENDE

 • 3INHOUD

  wende snijdersIk wil een heel leven op het podium

  26

  38 MuLtiCuLti heLdenUsher? Nooit van gehoord eriC CortonAfrika is geen bodemloze put

  46 52

  egbert jan weeberRollen kunnen mij niet zwaar genoeg zijn

  56 62

  4 DENNIS WAS HIER7 COLOFON10 RECENSIES EN AGENDA 24 SERIOUS TALENT32 CJP DEALS60 STIJL ACHTEROVER70 PASKRAKERS 75 TOPKORTINGEN76 WINNEN81 SERVICE82 ARJEN LUBACH

  banksyExit through the gift shop

  stoCkhoLMSupergoedkoop naar Zweedse superstad

  Ontw

  erp

  : BLIJ * Mo

  nique

  Bac

  kela

  ndt Fo

  tog

  rafie

  : Edith Pa

  ol

  Regie Sarah MoeremansVertaling Hannah van Wieringen

  Decor Julian Maiwald

  Een Rick Engelkes ProductieThe Little Dog Laughed by Douglas Carter Beane

  ShowbizzBaby.nl

  Jennifer HoffmanEgbert-Jan WeeberHylke van Sprundel

  Judith van den Berg

  PRESENTEERT

  RESERVEER NU: WWW.SHOWBIZZBABY.NL

 • 54

  Over de fOtOgraafDennis Duijnhouwer heeft altijd een camera op zak en struint de hele wereld af om beelden toe te voegen aan zijn altijd groeiende verzameling. Hij is op dit moment bezig aan een overzichtsboek van zijn eerste vijf jaar als professioneel fotograaf.

  DENNIs Was HIEr

  Dennis: Voor DJ Promo heb ik samen met Habbekrats een clip gemaakt voor het num-mer Iemand Anders. De clip laat een dag in het leven zien van een jonge gabber anno 1995. Kijken op eigen risico.

  DaaR IS... ouwe school

 • 6 7

  COLOFON

  Cjp Magazine okt/nov 2010jaargang 19, nuMMer 5

  CJP MAGAZINE IS HT MAGAZINE OVER CULTUUR. HEB JE OPMERKINGEN OVER HET BLAD OF WIL JE IDEEN VOOR ONDERWERPEN OF INTERVIEWS AANDRAGEN? MAIL DAN NAAR REDACTIE@CJP.NL.

  redaCtieadres: CJP MAGAZINE, POSTBUS 3572, 1001 AJ AMSTERDAM, TEL: (020) 521 02 20, FAx: (020) 521 02 21. PERSBERICHTEN KUN JE MAILEN NAAR REDACTIE@CJP.NL.

  hoofd Media en Marketing: SUZAN DAMEN hoofdredaCteur: ARNE VAN TERPHOVENart direCtor: LAVA GRAFISCH ONTWERPERS, AMSTERDAM vorMgeving: LAVA GRAFISCH ONTWERPERS, MARIE BEERENHOUTeindredaCtie: KIM VAN DER MEULEN, HANNEKE SPIJKERMedewerkers aan dit nuMMer: LAURA BAAR, JUDITH BAL, ROBBERT BLOKLAND, STEVEN DEN BOER, ESMEE CROqU, CAROLIEN DIRCKEN, MERLIJN DOOMERNIK, DENNIS DUIJNHOUWER, TITIA HAHNE, MERIJN HENFLING, HLyA KILIASLAN, ANNE KLEISEN, JEROEN VAN LOON, ARJEN LUBACH, REN VAN DER MEER, GOVRIEN OLDENBURGER, JANNEMIEKE OOSTRA, RUUD POS, MARK ROBINSON, ALWIN SLOMP, RICKI VAN DER TAS bLadManager: HESTER LEEFLANGuitgever: CJPLithografie: COLORSET, AMSTERDAMdrukwerk: SENEFELDER MISSET, DOETINCHEM distributie: SANDD EN EDGissn: 1871-6652

  adverteren in Cjp Magazine? BEL VOOR INFORMATIE EN TARIEVEN MET APPRENTICE UITGEVERS: 020-851 26 47B.RENKEMA@APPRENTICEUITGEVERS.NL

  aanLeveren advertentieMateriaaL EDITH@CJP.NL

  VOOR DE BELANGRIJKSTE VRAGEN OVER JE CJP-LIDMAATSCHAP: ZIE PAGINA 81. VOOR VERDERE VRAGEN OVER CJP, BEL DE CJP INFOLIJN: (010) 264 60 00, MAIL NAAR ADMINISTRATIE@CJP.NL OF KIJK OP WWW.CJP.NL.

  hoofdredaCteurARNE VAN TERPHOVEN

  vorMgevingDAAN HORNSTRA

  MARIE BEERENHOUT

  COVER fOtOgRafiE MerLijn dooMernik

  eindredaCtieKIM VAN DER MEULEN

  HANNEKE SPIJKER bLadManagerHESTER LEEFLANG

  MedewerkersLAURA BAAR

  JUDITH BAL

  ROBBERT BLOKLAND STEVEN DEN BOER CAROLIEN DIRCKEN MERLIJN DOOMERNIK

  MERIJN HENFLING

  CJP is klaar voor de herfst

  HLyA KILIASLAN ANNE KLEISEN

  JEROEN VAN LOON

  TITIA HAHNE

  ARJEN LUBACH GOVRIEN OLDENBURGER

  JANNEMIEKE OOSTRA

  REN VAN DER MEER

  Holland Animation Film Festival 3.4.5.6.7. Nov. 2010Utrecht www.haff.nl Met je CJP-pas betaal je voor een

  losse kaart geen 8,00 maar slechts 5,00!

  haff ad cjp '10.indd 1 14-09-10 12:54

 • De Vlaamse Film Collectie 29,95 volkskrant.nl/webwinkel

  DE ZAAK ALZHEIMER

  DE HELAASHEID DER DINGEN

  MY QUEEN KARO

  AANRIJDING IN MOSCOU

  BEN X

  FILM COLLECTIEVLAAMSEVLAAMSE

  FILM COLLECTIEhet beste uit de Vlaamse cinema

  5 films

  voor slec

  hts

  29,95

  DevijfspeelfilmsindezeVlaamseFilmCollectiezijnstukvoorstukfilmsdiewetenteraken.Metdezeexclusiefvoor

  DeVolkskrantsamengesteldefilmboxhaaltuhetallerbestevandebloeiendeVlaamsecinemainhuis.

  100913 Vlaamse films_CJP.indd 1 13-9-10 15:46

  9

  tEkst judith baLfOtO janey van ierLand MyPOd

  HOEWEL HiJ aL EEN GOUdEN KaLf iN dE KasT HEEfT sTaaN vOOR ziJN ROL iN dE fiLM sKiN, ziT RObERT dE HOOG (21) NOG GEWOON OP sCHOOL. OP dE TONEELsCHOOL, daT daN WEL. biNNENKORT is HiJ TE ziEN iN dE THRiLLER sCHEMER EN daaRNaasT sPEELT HiJ iN KORTE fiLMs EN sERiEs. dRUK, dRUK, dRUK dUs. GELUKKiG is ER OP dE sET OOK af EN TOE TiJd vOOR EEN MUziEKJE.

  1.TheHolliesHeAintHeavy,HesMyBrotherdit liedje hoorde ik ooit op een cd van Rufus Wainwright. Toen ging ik op zoek naar het origineel, dat van The Hollies bleek te zijn. Het heeft een heel mooie tekst, over het leven en een vriend die het moeilijk heeft. ik vind het prachtig verwoord, het raakt me echt.

  2.TheBeatlesTheLongandWindingRoad The beatles vind ik te gek! als ik naar dit nummer luister, krijg ik altijd inspiratie, dan ga ik denken en dagdromen. Mijn ouders hadden The beatles vroeger vaak op staan, maar ik had er nooit cht naar geluisterd. Op latere leeftijd heb ik dat pas gedaan. dan ben je in een andere fase van je leven en heeft het meer impact.

  RobertdeHoog

  iPod van Robert de HoogType iPod: iPhoneKleur: zwartHoeveel? 8 GbWaar? als ik op de scooter zit, als ik in bed lig en voordat we gaan draaien.

  3.RamsesShaffyZachtjesLoktHetWaterik heb een aantal keren meegemaakt dat ik afscheid moest nemen van dierbaren. dit nummer helpt daarbij, het is een soort verwerkingsliedje. Het mag zelfs op mijn eigen begrafenis gedraaid worden. zachtjes Lokt Het Water roept emoties op en dat is voor een acteur heel fijn. die kan ik gebruiken op de set, om me te concentreren op een bepaald gevoel.

  4.KanyeWestEverythingIAmin Everything i am vertelt Kanye dat hij met niks begonnen is. Hij zegt: Kijk waar ik nu sta. dit is wie ik ben en ik leg mijn ziel bloot. dat spreekt me aan, omdat ik zelf ook vanaf nul begonnen ben. ik heb mezelf een schop onder mijn kont gegeven en nu maak ik films en televisieseries. Mijn werk is mijn ziel, dat is het enige waarvan ik zeker weet dat het mijn eerste liefde is en blijft.

  5.NzeRememberLovedit is het liedje van mij en mijn beste vrienden Gza Weisz en Manuel broekman. Gza is dj en als we uitgaan staan Manuel en ik met zijn tween voor de dj-booth. als Gza dit liedje opzet, gaan we helemaal los.

  RobertdeHoogisvanaf14oktobertezieninSchemer,eenthrilleroverdemoordopMajaBradaric.Vanafbegin2011ishijtezieninMe&Mr.Jones,eenspeelfilmoverJoranvanderSloot.

 • 10 11

  tEkst jorinde beijerLing, Mark robinson, anne van den hoogenMAKENOFKRAKEN

  Cd i Blame CoCo the Constanti blame Coco is de artiestennaam van Coco sumner en dat is, we zeggen het maar n keer, de dochter van sting. Toch zal sky Radio niet juichen, want we hebben het over new wave electropop.

  Boek frank meester Zie miJ iJdelheid is geen zonde, maar goed en gezond! zonder ijdelheid was er geen kunst, literatuur, topsport of wetenschap. En dat wordt in dit populairfilosofische boek uitgelegd.

  dvd When Youre strangede ultieme documentaire over The doors, uiteraard opgehangen aan rockgod Jim Morrison. sex, drugs & rock-n-roll, aan elkaar gepraat door fan Johnny depp.

  TE VEEL KEUZE IS killing VOOR IEDERE ZICHZELF RESPECTERENDE CULTUURLIEFHEBBER. HET MAKEN OF KRAKEN-PANEL MAAKT DE KEUZE MAKKELIJKER.

  Mensen worden dus echt wat afgemat van antidepressiva. vorig jaar trad Coco nog op met springerige liedjes en grappige teksten. Nu heeft ze een fikse herfstdepressie en dat is te horen. Cheer up, Coco!

  Lang leve ijdele filosofen die hun eigen zelfhulpboeken schrijven om er beroemd mee te worden. als ze ook nog briljante kronkels in hun hoofd hebben, mogen ze van mij ook echt doorbreken. aanrader.

  dit boek heeft mijn ogen geopend. Na deze lange filosofische analyse besef ik nu eindelijk dat ijdelheid geen zonde is. Wacht eens even... ik ben helemaal niet zwaar gelovig en dat wist ik allang!

  de overtuiging van de schrijver dat ijdelheid een belangrijke menselijke deugd is blijft vreemd. als er iemand ijdel is, is het de schrijver zelf. Gelukkig ziet hij dat als een compliment.

  Leuk om eens wat over The doors te leren, maar dat kan sappiger. archief-beeld na archiefbeeld wordt aan elkaar gepraat door Johnny depp. Waar zijn de ooggetuigen? En de ex-groupies?

  Het dromerige beeld, de psychede-lische muziek en de zwoele stem van Johnny depp waren te veel: ik ben de eerste keer in slaap gevallen. En de tweede keer merkte ik dat er met moeite een verhaal te ontdekken was.

  Oh, oh, de tragiek van een te succes-volle band in de jaren zestig. Je weet al waar het op uit loopt, maar met dit originele materiaal en het artistieke oog van Johnny depp is dit een sterdocumentaire.

  dit zijn helemaal geen bugshots! de insecten lijken van dichtbij eerder huisdieren dan criminelen. ze zijn lief en pluizig. dus neem een hondenriem mee en sleep die schattige bromvlieg mee naar huis.

  Wie had gedacht dat de snorzweefvlieg ook naar americas Next Top Model kijkt? de fotograaf is niet de eerste met een fascinatie voor het glamoureuze insectenrijk, maar hij maakt wel hele mooie beelden. zeker even langslopen.

  Ok, je hoeft er niet speciaal voor naar Naturalis, maar deze fotos zijn van zo dichtbij genomen dat iedere mug een bijzonder buitenaar