City guide München

download City guide München

of 29

 • date post

  12-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de Beierse stad München. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide München

 • MnchenIntroductie

  MnchenMnchen staat bekend als de stad met de hoogste levenskwaliteit in Duitsland.Uitstekende horeca, vele groengebieden, een gemoedelijke sfeer en de uniekeligging van deze metropool aan de rivier de Isar n aan de voet van hetAlpengebergte maken van Mnchen een bevoorrechte stad. Het centrum vande Beierse hoofdstad staat bol van historische bouwwerken en is sfeerbepalendvoor het traditionele karakter van de stad. Zelfs de jongste generatie bewonersvan Mnchen draagt met trots de traditionele levensstijl van de stad uit metLederhosen, biergartens en brezels. Dit komt het beste tot uitdrukking in het'vijfde seizoen' van de stad: het jaarlijkse Oktoberfest dat met 6 miljoenbezoekers het grootste bierfestival ter wereld is. Het voormalige Koninklijkpaleis met de naastgelegen Opera zijn samen met de Pinakotheken en hetDeutsches museum het visitekaartje van een cultureel sterk ontwikkelde stad.De moderne kant van Mnchen komt tot uitdrukking in de levendige stadswijkenrond het centrum. Haidhausen, Grtnerplatzviertel en vooral Westend zijnwijken die hip en happening zijn en ook het bekende BMW-Welt is een bewijsvan de vooruitstrevendheid die Mnchen tot een veelzijdige stad maakt. Verkenhet historische centrum, ontdek de moderne stadsdelen, strijk neer in een vande talrijke binnenhofjes of biergartens en ontdek de unieke levensstijl vanMnchen. Deze stad heeft alle ingredinten in huis voor een leuke enontspannen citytrip.

  Mnchen in het kortMnchen is een stad met meer dan een miljoen inwoners, een commercilehub, een stad met internationale beurzen, de thuisbasis van twee belangrijkestadsuniversiteiten en vooral ook een belangrijke toeristische bestemming.Ondanks de internationale allure staat de stad bekend om de relaxtelevenswijze waarin gepaste stijl een belangrijke rol speelt. Met de alpen opminder dan een uur rijden kun je een dagje skin combineren met hetverkennen van het stijlvolle nachtleven. Zelfs in de winter is Mnchen eenaangename bestemming wanneer cafs nog altijd terras voeren met kachels enwarme kleedjes. Mnchen is ook een tolerante stad met een vruchtbare bodemvoor nieuwe culinaire ontwikkelingen die je vooral in de stadsgebieden buitenhet centrum kunt ontdekken. Mnchen staat bekend om een van de meestgebruiksvriendelijke en efficinte steden op het gebied van openbaar vervoer.Ook de vele wandel- en fietspaden dragen bij aan een stad die zich gemakkelijklaat verkennen.

  OrintatieHet centrum van Mnchen is vrij uitgestrekt. Zeker wanneer je ook de wijkenrond het centrum wil verkennen, is het sterk aan te raden gebruik te maken vanhet openbaar vervoer of een fiets te huren. In het centrum kun je jezelfgemakkelijk orinteren aan de hand van de twee grote pleinen. Het grootsteplein is Marienplatz, het absolute centrum van de stad. Het centraal station vanMnchen ligt op minder dan 1 kilometer ten westen van Marienplatz. Kaufingerstrasse, die overgaat in Neuhauser strasse, is n lange weg van Marienplatznaar dit station. Marienplatz wordt door de Theatinerstrasse met het tweedegrote plein in de stad verbonden: Odeonsplatz. Direct onder Marienplatz vind jeook de Viktualienmarkt: een dagelijkse warenmarkt in typisch Beierse sfeer,inclusief levendige biergarten. Aan de noord-oostzijde van Marienplatz ligt deResidentie (het voormalig Koninklijk Paleis) aan Max-Joseph Platz, metdaarnaast de Opera aan de Maximilianstrasse: de duurste winkelboulevard vande stad. De rivier de Isar stroomt door de oostelijke zijde van de stad innoordelijke richting.

  Do

  12 C N/AC

  Wind:W-18 km/u

  Vrij9 C 16 CWind:

  W-16 km/u

  Za

  6 C 16 CWind:

  W-16 km/u

  Zo

  6 C 17 CWind:ONO-

  11 km/u

  Ma

  8 C 17 CWind:

  W-8 km/u

  Het weer voor Mnchen

  Copyright 2010 Youropi.com 2/28 Powered by

 • MnchenMap

  A - Sushi & Soul B - MonsoonC - Kaisergarten D - YUME - Guido al Duomo F - AugustinerG - Monsieur Hu H - AusternkellerI - Cocoon J - Daylesford OrganicK - L & I L - LemarM - Ocui N - Oskar MariaO - Showroom P - ToshiQ - Luigi Tambosi R - MaraisS - Servus Heimat T - Schmalznudel cafe FrischhutU - Radspieler V - Marcel OstertagW - KARE X - DallmayrY - Obacht' Z - Schokoladen

  Niet op de kaart:1 - Cosi Basar 2 - Bayerischer Hof3 - Metropol 4 - La Maison5 - Residenz Museum 6 - BMW Welt7 - Neue Pinakothek 8 - Alte Pinakothek9 - Schloss Nymphenburg 10 - Mnchner Stadtmuseum11 - Museum Brandhorst 12 - Fiets huren13 - City tour per bus 14 - Haus der Kunst15 - St Peterskerk beklimmen 16 - Verkeersmuseum17 - Hofbruhaus 18 - Augustiner Brustuben19 - Havana club 20 - P121 - Falk's bar 22 - Bar Commercial23 - Fasching 24 - Oktoberfest25 - Marathon Mnchen 26 - Tollwood Winter Festival

  Copyright 2010 Youropi.com 3/28 Powered by

 • MnchenHandige informatie

  Met NS Hispeed naar MnchenMet de trein reis je gemakkelijk en relaxed naar Mnchen. Geenfiles, geen parkeerstress lekker gaan zitten en heerlijk uitgerustarriveren. Voor de prijs hoef je het niet te laten: een prima alternatiefvoor de auto! Bovendien spaar je de kosten uit van eenmilieusticker op je auto, die in Mnchen verplicht is.

  Met ICE International comfortabel naar MnchenOnbezorgd en milieuvriendelijk rechtstreeks naar Mnchen reizen: datdoe je met ICE International. ICE International naar Mnchen vertrekt 7xper dag vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. InFrankfurt of Mannheim maak je n eenvoudige overstap op hetzelfdeperron.

  Je plekje in de hogesnelheidstrein reserveer je gewoon thuis vanaf jecomputer op www.NSHispeed.nl. Je ticket print je zelf met homeprint.Makkelijker kan het niet. Wanneer je vroeg boekt, maak je de grootstekans op het voordeligste tarief. Voor de hogesnelheidstrein geldennamelijk verschillende tarieven, waarvan de laagste beperkt beschikbaarzijn. Je kunt al drie maanden voor vertrek boeken. Een ticket naarMnchen is er al vanaf 59! Boek dus vroeg voor de laagste prijs en delangste voorpret. Gelijk doen!

  Reizen met ICE International is comfortabel en relaxed. Kies je favorietezithouding in je stoel met verstelbare rugleuning en luister naar eenmuziekje op je hoofdtelefoon. Iedere stoel is voorzien van eenstopcontact. Een kleine maaltijd, sandwiches, salades, warme snacks ofeen drankje bestel je in de Bar/Bistro.

  Met ICE International geniet je van een onbezorgde treinreis!

  Na een zorgeloze reis arriveer je uitgerust in hartje Mnchen, op MnchenHaubtbahnhof. Vanaf dit station stap je zo over op het openbaar vervoer naar jeeindbestemming. Wil je gelijk de stad in? Dan ga je gewoon te voet.

  Mnchen Hauptbahnhof

  Check vr je vertrek de internationale treinplanner voor actuele vertrektijden opwww.NSHispeed.nl/nl/internationale-treinplanner

  Route ICE InternationalICE International is de hogesnelheidstrein die dagelijks vanuit Nederland naarDuitsland en Zwitserland rijdt. Reizen met ICE International is comfortabel enontspannen.

  Copyright 2010 Youropi.com 5/28 Powered by

 • MnchenHandige informatie

  WijkenMnchen is met bijna 1,5 miljoen inwoners een ongekend grote,maar vooral ook uitgestrekte stad. Het centrum ligt binnen destadsring en bevat een schat aan bijzondere kerken, authentiekepleinen en is het voornaamste winkelgebied van de stad. Het grosvan de toeristen komt tijdens een stedentrip niet veel buiten hetcentrum en dat is jammer want Mnchen kent naast de mooiebinnenstad leuke karakteristieke wijken. Deze liggen direct rond hetcentrum en zijn perfect bereikbaar met het efficinte metronetwerk.Een dagje Mnchen plan je dan ook het efficintst aan de hand vande metrokaart. Wil je op verkenningstocht buiten het centrum vanMnchen, dan word je beloond met verrassende wijken als hettrendy Grtnerplatzviertel en Haidhausen. Dit zijn de wijken waar jeniet alleen gemakkelijk in contact komt met de locals van de stad, jevindt hier ook de een groot aanbod hippe koffiebarretjes,vernieuwende restaurants en originele winkeltjes. Zeerbezienswaardig zijn ook de klassieke wijken Lehel, Maxvorstadt &Schwabing. Tijdens een wandeling door de straten zie je hier veelauthentieke gebouwen, decoratieve gevels en romantische tuinen.Maxvorstadt is met de universiteiten en musea ook meteen hetculturele kenniscentrum van de stad. Een leuke tip is een bezoekjeaan het opkomende multiculturele wijkje Westend. Hier zijn deontwikkelingen nog volop gaande met als gevold veel nieuwezaakjes in een bonte omgeving. De uitgestrekte stad herbergt ookfraaie groengebieden waaronder de 217 hectare grote Englischergarten, het Olympiapark en het groene wijkje Thalkirchen. Ervaar deverschillende wijken van Mnchen en ontdek dat de stad veelveelzijdiger is dan je op het eerste ogenblik had verwacht.

  1. CentrumHet centrum van Mnchen bevat een schatkist aan historische pracht enwordt omzoomd door de ringbaan. Na de oorlog besloot men gelukkig(met nipte meerderheid) om de grotendeels verwoeste binnenstad tereconstrueren en het gebied buiten de stadsring te moderniseren. Hetresultaat is een centrum dat werkelijk bol staat van authentiekebezienswaardigheden: de Frauenkirche, het oude en nieuwe stadhuis,de Viktualienmarkt, het Hofbruhaus of Odeonsplatz met deFeldherrnhalle, de Theatinerkirche en de residentie met Hofgarten. Hetcentrum is dag en nacht bedrijvig, er wordt gewoond, gewerkt en volopgerecreerd. Ga je het centrum van Mnchen verkennen, ga dan vooralook de kleine zijstraatjes in want de stad herbergt tientallen kleinebinnenhofjes en steegjes die soms verdacht rustig zijn.MarienplatzMarienplatz is het absolute middelpunt en tevens populaireontmoetingsplaats in het centrum. Het vormt letterlijk het knooppunt vanhoofdstraten. Zo ontspringt hier de Kaufingerstrasse, dehoofdwinkelstraat van de stad. Volg je de Weinstrasse in noordelijkerichting, dan kom je uit in de Theatinerstrasse die overgaat in hetvolgende grote plein: Odeonsplatz. Een derde grote ade