City guide Marseille

download City guide Marseille

of 18

 • date post

  28-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Marseille. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Marseille

 • Tips Eten & drinken Shopping Bars Sightseeing Events

  Jouw stadsgids voor

  Marseille

 • MarseilleIntroductie

  MarseilleJe zou het niet direct zeggen maar Marseille is n van de grootste steden inFrankrijk. De stad ligt in het zuiden pal aan de Middellandse Zee. Marseillebestaat uit 111 kleine dorpjes die samen een multiculturele stad vormen. Destad is al haar hele geschiedenis een belangrijke plaats voor de handel en bezitde grootste commerciele haven van Frankrijk. Marseille bestaat bekend om zijnberoemde vissoep, de bouillabaisse. Veel van de restaurants in Marseillebieden je deze dan ook aan. Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad. Ooktelt Marseille enkele mooie stranden met mogelijkheid tot watersporten alswindsurfen. Sommige stranden zijn kunstmatig en beschikken over eenzandstrand. Sinds de opening van de TGV lijn naar Parijs en denieuwe terminal voor low-cost vliegmaatschappijen is het toerisme in opkomsten is Marseille dichterbij dan ooit.Reizen naar MarseilleMarseille ligt in het zuiden van Frankrijk en is goed te bereiken met zowelvliegtuig als met de auto, bus en trein. Het vliegveld van Marseille ligt net buitende stad maar is met de bus goed te bereiken. Ook met de auto en bus is eenreis goed te doen. Let hierbij wel op de Zwarte Zaterdagen en het risico opkrassen en deuken bij het parkeren op straat. Kijk voor meer informatie overbusreizen op www.eurolines.nl. Een goed alternatief is de trein. Met ongeveer 9uur sta je op het station in Marseille. Kijk voor meer informatie opwww.nshispeed.nl.

  Marseille in het kortMarseille ligt aan de Middellandse Zee en heeft een prachtige haven. In enrondom deze haven is vanalles te doen. Zo vind je hier veel leuke restaurantjeswaar je vaak de beroemde bouillabaisse kan proeven waar Marseille zo bekendom staat. In de buurt van de haven vind je ook vele caf's en terrasjes. Ookbeginnen veel activiteiten zoals boottochten in de haven en vind je in deomgeving een aantal prachtige bezienswaardigheden. Marseille kent daarnaasteen aantal leuke winkelstraten. Tevens kun je ook uitermate goed ontspannenop n van de stranden. Hoewel Frankrijk veel kiezelstranden kent, beschiktMarseille over een aantal prachtige zandstranden waar je kunt genieten vanprachtige uitzichten op de Middellandse Zee.

  Meer informatie over MarseilleJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Marseille en ruim 60 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  16 C N/AC

  Wind:VAR-2 km/u

  Vrij

  17 C28 CWind:WNW-

  21 km/u

  Za

  15 C24 CWind:NW-

  16 km/u

  Zo

  14 C24 CWind:OZO-

  18 km/u

  Ma

  14 C24 CWind:WNW-

  21 km/u

  Het weer voor Marseille

  Copyright 2010 Youropi.com 2/17 Powered by

 • MarseilleMap

  A - Chez Fonfon B - PeronC - Miramar D - La KarbonadeE - Le Moment F - Chez Madie les GalinettesG - Le Tire Bouchon H - le MarseilloisI - 29 Place aux Huiles J - LafayetteK - La Chocolatire du Panier L - 72% PetanqueM - Oogie! N - FlowerboxO - Savonnerie de la Licorne P - Tonic Htel Vieux PortQ - Pullman Marseille Palm Beach R - New Htel of MarseilleS - Le Grand Tour T - Fiets hurenU - Boottocht Calanques V - Frioul If ExpressW - Wandeling in de Calanques X - KajakkenY - Le Trolleybus Z - Le Flamingo

  Niet op de kaart:1 - Cubaila Cafe 2 - Foire de Marseille3 - Marseilles-Cassis Semi-marathon

  Copyright 2010 Youropi.com 3/17 Powered by

 • MarseilleHandige informatie

  Reizen naar MarseilleMarseille ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Cote d'Azur en isvanuit Nederland per vliegtuig, auto en trein goed bereikbaar. Wegeven je praktische informatie over hoe je met dezevervoersmiddelen Marseille kunt bereiken.

  Met het vliegtuig naar MarseilleIn de stad is een luchthaven aanwezig waardoor reizen met het vliegtuigdus geen probleem is. Ryanair, Transavia Airlines, Air France, Lufthansa,en KLM vliegen vanaf Schiphol en/of Eindhoven naar Marseille. Deluchthaven ligt 25 kilometer ten noordwesten van de stad.

  Transfer naar de stadVanaf de luchthaven is er een shuttleverbinding met het centrum vanMarseille. De reisduur hiervan is ongeveer 25 minuten en voor eenenkeltje ben je 8,50 per persoon kwijt. Ook is het mogelijk om vanaf hetvliegveld een taxi te nemen. De taxistandplaats is gelegen naast debushalte. Ook kun je buiten de luchthaven naar n van deautoverhuurbedrijven om een auto te huren en richting Marseille tevertrekken. Tenslotte kun je ook gebruik maken van de trein. Voor 4,70ben je in de stad.

  Met de auto naar MarseilleFrankrijk heeft een goed ontwikkeld wegennet en Marseille is dus ookmet de auto goed te bereiken. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogtebent van de Franse wegenverkeerswet. In Frankrijk is het vooral opzaterdag druk op de weg, daarom worden deze dagen dan ook ZwarteZaterdagen genoemd. Op de website www.anwb.nl kun je zien wanneerhet in Frankrijk druk op de weg is. Hou ook rekening met de tolpoortjesdie je onderweg tegenkomt.

  Met de bus naar MarseilleEurolines maakt het mogelijk om betrouwbaar, comfortabel en voordeligmet de bus naar Marseille te reizen! Kijk voor meer informatie opwww.eurolines.nl en boek je reis naar Marseille vandaag nog.

  Met de trein naar MarseilleMarseille is per trein in de zomer op twee verschillende manieren tebereiken. Je kunt van Amsterdam naar Marseille reizen en terug met deTGV of met de Zon-Thalys. Afhankelijk van de trein duurt de reisongeveer 9 uur. Er is een overstap in Brussel. Vanaf hier rijdt de TGVdrie maal per dag rechtstreeks naar Marseille Saint Charles. Kijk opwww.nshispeed.nl voor een reisadvies naar Marseille op maat.

  Openbaar Vervoer Marseille

  Marseille beschikt over een goed net qua openbaar vervoer. Er zijnverschillende mogelijkheden waarop je je door de stad kuntverplaatsen. Zo kun je gebruik maken van de metro, tram of de bus.Kaartjes voor het openbaar vervoer kosten 1,70 en zijn tegebruiken voor zowel de metro als de tram en de bus. Je kaartje iseen uur lang geldig.

  De metro in MarseilleMarseille beschikt over twee metrolijnen. Deze lijnen rijden vanaf 05.00uur 's ochtends om de vijf minuten. Doordeweeks kun je tot 22.30 uurgebruik maken van de metro. Vrijdag, zaterdag en zondag rijden demetro's tot 00.30 de volgende dag. Aan het begin van het metrostation iseen loket waar je een kaartje kunt kopen waarmee je tevens door deveiligheidspoortjes komt.

  Met de tram in MarseilleDe stad Marseille telt twee tramlijnen. De eerste geeft verbinding tussen LesCaillois en Noailles en stopt tussendoor bij twaalf andere haltes. De tweedetramlijn verbindt Euromditerrane Gants met Blancarde Foch. De tram is vooriedereen toegankelijk ook voor rolstoelgebruikers. Kijk voor de tijden en andereinformatie over al het openbaar vervoer op www.rtm.fr (Openbaar vervoer vanMarseille).

  Met de bus in MarseilleBehalve de metro en de tram, rijden er ook zo'n 70 buslijnen. Een buskaartje kunje voor 1,70 bij de buschauffeur zelf aanschaffen. Nadat je het kaartje hebtontvangen voer je deze in bij een van de aanwezige apparaten voorin de bus. Jekaartje is een uur geldig. Je betaalt dus niet per rit. Kijk ook voor meer informatiehierover op www.rtm.fr.

  Met de taxi in MarseilleWanneer het niet praktisch of mogelijk is om gebruik te maken van het openbaarvervoer is er altijd de optie om een taxi te nemen. Er zijn genoeg taxi's inMarseille beschikbaar. Taxi Radio Marseille is 24-uur per dag beschikbaar en iste bestellen via +33 (0)4 91 02 20 20.

  Doe je voordeel met de Marseille City Pass. Je kunt de pas voor n of tweedagen aanschaffen. Behalve gratis toegang tot het openbaar vervoer verschaftde pas je ook toegang tot Chteau d'If en korting voor vele andere dingen.Kinderen onder de twaalf krijgen vaak al korting of gratis entree. De pas isverkrijgbaar bij het VVV-kantoor van Marseille, vlakbij de haven.

  Parkeren in Marseille

  In Marseille is er veel parkeergelegenheid, zowel aan de straat als inparkeergarages. Op straat moet er over het algemeen parkeergeld betaaldworden. Hiervoor kun je terecht bij de parkeerautomaten waar je dan eenbonnetje krijgt wat je goed zichtbaar op het dashboard van de auto legt.Ook kun je gebruik maken van de aanwezige parkeergarages. Wij bieden jeeen overzicht.

  Parkeergelegenheden rondom de oude haven (Vieux Port)Vinci Bourse: Rue Reine Elisabeth, 13001Vinci Charles de Gaulle: 22, Place du Gnral de GaulleVinci Vieux Port la Crie: 129, Quai de Rive-Neuve

  Parkeergelegenheden rondom le PanierVinci Rpublique: 2, Rue Jean Cathala, 13003Vinci Jules Guesde: Place Jules Guesde, 13003Vinci Sainte-Barbe: 16, Rue Sainte-Barbe, 13003

  Parkeergelegenheden rondom het centrumVinci Jean Jaurs: Place Jean Jaurs, 13005Vinci Prfecture: Place de la Prfecture, 13006

  Parkeergelegenheden rondom Parc du PradoVinci Plages: Promenade Georges Pompidou, 13008

  Copyright 2010 Youropi.com 4/17 Powered by

 • MarseilleHandige informatie

  Wijken in MarseilleMarseille is een van de grootste steden van Frankrijk en is dehoofdstad van de regio Provence-Alpes-Cte d'Azur. De stadbeschikt over de grootste commercile haven van Frankrijk en hieromheen is er dan ook veel te doen. Ook in de vele levendige wijkenvan de stad is een hoop te doen. Wij geven je een overzicht van deleukste wijken in Berlijn.

  De Oude Haven (Vieux Port)Dit is het belangrijkste economische kenmerk van Marseille. In enrondom dit gebied kun je heerlijk eten en perfect uitgaan. Vanuit deVieux Port vertrekken verschillende boten die je een rondvaart langs deCalanques aanbieden of een retour naar de les de Frioul met de Frioul IfExpress. Ook vind je hier verschillende prachtige gebouwen die zekerhet bezoeken waardig zijn. Zo heb he bijvoorbeeld het Palais duP