City guide Berlijn

download City guide Berlijn

of 23

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Berlijn. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Berlijn

 • BerlijnIntroductie

  BerlijnBerlijn is de hoofdstad en met 3,4 miljoen inwoners tevens de grootstestad van Duitsland. Berlijn is hip en historisch tegelijk. De stad kent velegezichten. Van groen tot grauw en van historisch tot ultra modern. Berlijnligt aan de rivier de Spree die zich door en om de stad heen kronkelt. Maakeen rondvaart door Berlijn en verbaas je over de vele prachtigearchitectonische hoogstanden. Berlijn verwierf in de 20e eeuw met namebekendheid vanwege de verdeling tussen Oost en West met de beroemdeBerlijnse muur als symbool. Wie nu de stad bezoekt zal merken dat er vandat regime niet veel meer te zien is. Met uitzondering van musea enherdenkingstenen is Oost volledig met West gentegreerd. Toch zijn er weldegelijk verschillen. Het Westen komt nog altijd veel rijker over waar hetOosten een meer culturele en bohmien sfeer heeft. Wat je ook gaat doenin Berlijn, de stad leeft 24 uur per dag en zal je niet snel vervelen.Reizen naar BerlijnBerlijn ligt op zo'n zeven uur reizen van Nederland. De meeste Nederlandersreizen per trein of vliegtuig naar Parijs. Met de trein bereik je Berlijn in nog geen6,5 uur, terwijl je met het vliegtuig in minder dan 4 uur van deur tot deur kuntreizen. De auto is een goed alternatief als je naast Berlijn nog meerderebestemmingen aan doet. Parkeren is in Berlijn weliswaar geen probleem, maarhet openbaar vervoer is zo efficint dat je er nauwelijks tegen kunt concurrerenmet de auto. Ook met de bus kun je reizen naar Berlijn. Kijk opwww.eurolines.nl voor informatie over busreizen naar Berlijn.

  Berlijn in het kortBen je niet eerder in Berlijn geweest, bereid je dan voor op een stad vanuitersten. Door de lange tweedeling van de stad tot eind jaren 80 zijn tweeaparte leefwerelden ontstaan waarvan je de onderlinge verschillen vandaag dedag nog moeiteloos kunt terugvinden. Het doorbreken van de Berlijnse Muur op9 november 1989 heeft een ongekende energie bij de inwoners van de stadteweeg gebracht die zich uit een extreem vrije en expliciete levensstijl. Berlijnheeft een ongekend fascinerende geschiedenis en wordt tegenwoordig in nadem genoemd met Parijs en Londen. Wil je optimaal van deze stad genieten,zorg dan dat je ten minste twee dagen in de stad verblijft. Zo kun je alle wijkenontdekken en de vele verschillende gezichten van de stad leren kennen. Hethippe Prenzlauer berg, het studentikoze Friedrichshain, het toeristische Mitte,het statische Charlottenberg of het levendige Kreuzberg. Berlijn vraagt omontdekt te worden!

  Meer informatie over BerlijnJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Berlijn en ruim 80 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  11 C N/AC

  Wind:ZW-24 km/u

  Vrij

  9 C 16 CWind:WZW-

  27 km/u

  Za

  9 C 16 CWind:WZW-

  27 km/u

  Zo

  8 C 14 CWind:WZW-

  23 km/u

  Ma

  8 C 16 CWind:ZW-

  16 km/u

  Het weer voor Berlijn

  Copyright 2010 Youropi.com 2/22 Powered by

 • BerlijnMap

  A - Good Time B - Ishin MitteC - Heat D - Caf Wintergarten im LiteraturhausE - Monsieur Vuong F - Vino e LibriG - Konnopke's Imbiss H - Spindler & KlattI - Pagode J - Dussmann KulturkaufhausK - Kauf dich glcklich L - VEB OrangeM - Sorgenfrei N - Bella CasaO - Made in Berlin P - Arte Luise KunsthotelQ - Inn Berlin R - Propeller Island City Lodge BerlijnS - Checkpoint Charlie (Mauermuseum) T - DDR MuseumU - Hackesche Hfe V - KulturbrauereiW - Joods Museum X - Fietsen door BerlijnY - Newton bar Z - Watergate

  Niet op de kaart:1 - Weinerei 2 - White Trash Fast Food3 - Spindler & Klatt 4 - Q-dorf5 - Sommer Konzerte 6 - Marathon van Berlijn7 - Festival of Lights 8 - Berlin Open End9 - Winterworld 10 - Fritz music tours

  Copyright 2010 Youropi.com 3/22 Powered by

 • BerlijnHandige informatie

  Met NS Hispeed naar BerlijnMet de trein reis je gemakkelijk en relaxed naar Berlijn. Geen files,geen parkeerstress lekker gaan zitten en heerlijk uitgerustarriveren. Voor de prijs hoef je het niet te laten: een prima alternatiefvoor de auto! Bovendien spaar je de kosten uit van eenmilieusticker op je auto, die in Berlijn en veel andere Duitse stedenverplicht is. Wie met de trein naar Berlijn reist heeft 2 opties; deInterCity Berlijn, met zijn zeer voordelige tarieven en derazendsnelle ICE International.

  Comfortabel reizen met InterCity BerlijnOnbezorgd en milieubewust rechtstreeks naar het centrum van Berlijnreizen: dat doe je met InterCity Berlijn. Deze internationale trein vertrekt6x per dag vanuit Nederland naar Berlijn. Je kunt opstappen op maarliefst 10 stations in Nederland:

  SchipholAmsterdam ZuidDuivendrechtHilversumAmersfoortApeldoornDeventerAlmeloHengelo

  Je bent vanaf Amsterdam Centraal in 6 uur en 23 minuten midden in deprachtige Duitse hoofdstad!

  Het moderne Berlin Hauptbahnhof

  Je plekje in deze trein reserveer je gewoon thuis vanaf je computer opwww.NSHispeed.nl. Je ticket print je zelf met homeprint. Makkelijker kan het niet.Wanneer je vroeg boekt, maak je de grootste kans op het voordeligste tarief.Voor InterCity Berlijn gelden namelijk verschillende tarieven, waarvan de laagstebeperkt beschikbaar zijn. Je kunt al drie maanden voor vertrek boeken. Eenticket naar Berlijn is er al vanaf 49! Boek dus vroeg voor de laagste prijs en delangste voorpret. Gelijk doen!

  In de zomer is het lekker koel aan boord, want InterCity Berlijn is in allereisklassen voorzien van airconditioning. In het Bistro Caf kun je terecht vooreen hapje en een drankje en in een aantal InterCity-treinen wordt ook aan dezitplaats gecaterd.

  Check vr je vertrek de internationale treinplanner voor actuele vertrektijden opwww.NSHispeed.nl/nl/internationale-treinplanner , zodat je helemaal op dehoogte bent van de laatste updates.

  Lekker uitgerust kom je midden in het centrum van Berlijn aan op hetgloednieuwe station Berlin Hauptbahnhof, het grootste van Europa. Vanaf ditstation kun je gemakkelijk overstappen op diverse metrolijnen of anderemanieren van openbaar vervoer om op je eindbestemming te komen. Eenplattegrond van het station vind je op de site van NS Hispeed:www.nshispeed.nl/nl/stations/stationsplattegronden.

  Met de InterCity Berlijn geniet je van een onbezorgde treinreis!

  Copyright 2010 Youropi.com 5/22 Powered by

 • BerlijnHandige informatie

  WijkenBerlijn heeft door de langdurige tweedeling van Oost en West toteind jaren 80 twee heel eigen gezichten. Wijken die vroeger tot Oostof West behoorden hebben nog altijd een eigen karakter. In de jaren90 was Berlijn een grote bouwput en dat heeft een modernebinnenstad opgeleverd waar de historische bezienswaardighedennu extra opvallen. Onderstaande overzicht bevat tips voor deleukste wijken in Berlijn.MitteMitte is de naam van de wijk in het centrum vormt van Berlijn ben wasoorspronkelijk het centrum van het voormalige Oost-Berlijn. Naast dewereldberoemde Alexanderplatz met de Fernsehturm (televisietoren)heeft de wijk een groot aantal bezienswaardigheden, zoals Unter denLinden en het Museumsinsel. De Fernsehturm (televisietoren) is n vande bekendste herkenningspunten van Alexanderplatz. Ook hetuitgaanscentrum rondom de Oranienburger Strae en de HackescherMarkt ligt in deze wijk.

  ScheunenvierteilHet Scheunenviertel in de wijk Mitte is in feite de oude stad van Berlijn.Het heeft daardoor een unieke authentiek karakter. Bovendien is het alsvroegere Joodse wijk beladen door de geschiedenis. Het ligt het middenin de stad aan de Hackescher Markt. Als toeristische attractie scoort debuurt goed, met de prachtig gerestaureerde Hackesche Hfe alshoogtepunt. Maar ook bij Berlijners is het Scheunenviertel populairvanwege de kunst en cultuur.

  Unter den LindenEen niet te missen onderdeel van je stedentrip aan Berlijn vormt de laan'Onder de Linden' in de wijk Mitte. In 1575 was dit de toegangsweg tothet kasteel. Later werd het de praalweg van de Pruisische koningen ende Kaiser, de 'flaneerlaan' van de bourgeoisie, een commercile adertijdens de industrile revolutie en de weg van het triomferende socialismeten tijde van de DDR.

  Prenzlauer BergPrenzlauer Berg is zonder twijfel de meest hippe wijk van Berlijn. Inminder dan tien jaar tijd is deze wijk na de val van de muur veranderdvan een eenvoudige arbeiderswijk tot een bruisend hip stadsdeel. Dit ismede te danken aan de schrijvers, culturele instellingen en studenten diezich deze wijk eigen maakten. Prenzlauer Berg is bekend om het goedeuitgaansleven met talloze kroegjes, barretjes, cafeetjes en galerijen.Vooral in de Kastanienallee, Kollwitzplatz, de Kulturbrauerei (eenvoormalige brouwerij omgedoopt tot uitgaanscentrum) en deHelmholtzplatz vind je vele leuke zaken.

  KreuzbergDe wijk Kreuzberg staat bekend als de dynamische wijk met een grotemulticulturele verscheidenheid. Het oosten van de wijk wordtgedomineerd door de Turkse gemeenschap en is dynamischer dan hetwat chiquere westen van de wijk, die voortkwam uit de Boheemsecultuur. In het westen van de stad vind je de grootste trekpleisters zoalshet Joods Museum. Ga je Kreuzberg in, verken dan vooral het gebiedlangs het Landwehrkanal waarvan de oevers een schitterende plekvormen voor een wandeling of picknick. Deze rivier verbindt overigenshet oosten met het westen van Kreuzberg.

  FriedrichshainDit is de jongste wijk van Berlijn en een wijk in ontwikkeling. Nog steeds wordenhier veel panden gerestaureerd, verbouwd of compleet nieuw opgebouwd. Doorde lage huurprijzen zie je in deze wijk veel studenten, artiesten en kunstenaars.Voor een zacht prijsje heb je hier een complete lunch of diner en in een van devele stadsparken is altijd bedrijvigheid.

  CharlottenburgDeze wijk was eerder het schitterende hart van West-Berlijn, maar is wat in deschaduw van de andere wijken komen staan in de jaren na de hereniging vanBerl