City guide Antwerpen

download City guide Antwerpen

of 24

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Antwerpen. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie, winkels, restaurants, activiteiten en evementen. Download gratis deze complete gids.

Transcript of City guide Antwerpen

 • AntwerpenIntroductie

  AntwerpenAntwerpen is de ideale stad voor een stedentrip. De moderne vertaling van deeeuwenoude handelsgeest van de stad uit zich in een ongekend breedwinkelaanbod tegen een prachtig Barok decor. Antwerpen is volop inontwikkeling met respect voor de pracht waarmee de stad ooit zo bekend werd.Hippe wijken als 't Zuid en het Eilandje vormen een speeltuin voor trendzettersvan over de hele wereld met een groot aanbod aan frisse horecaconcepten.Een schril contrast vormt de klassieke wijk Quartier Latin dat met hetBourlatheater en de stadsschouwburg al sinds de oorsprong ht culturele toneelvan de stad vormt. En wie verder kijkt dan zijn neus lang is, zal ontdekken dater mr is dan de drukke binnenstad. De wijk Zurenborg is bekend als dorp inde stad. Naast de goed geconserveerde pracht aan Art nouveau en Art decoheerst in deze wijk een aangename sfeer die doet denken aan Parijs. Met eenlevendig aanbod theater, winkels, bruine kroegen en grand cafs is Antwerpeneen bestemming die steeds opnieuw weet te boeien.

  Antwerpen in het kortDe meeste Nederlanders hoef je niet uit te leggen waarom een bezoekje aanAntwerpen zeer de moeite waard is. Het zijn steevast dat bijzonderewinkelaanbod en die typisch authentieke sfeer van de stad die de velebezoekers weten te trekken. Want hoe je het ook went of keert, Antwerpenmaakt haar stadsleus " 't Stad is van iedereen" meer dan waar. De doordachtestadsontwikkeling zorgt ervoor dat Antwerpen nog altijd de culturele hoofdstadvan Vlaanderen is. De stad is volop in beweging, maar gaat daarin niet voorbijaan de authentieke waarde waardoor de stad ooit zo populair werd. Populaireplaatsen als de Meir, Groenplaats en Grote Markt vormen met hun overdaadaan Barokke pracht het ideale decor van hordes dagjestoeristen die vanuit dezecentrale locaties gemakkelijk hun weg vinden naar de verschillende wijken vande stad.

  Hippe wijken als 't Zuid en het Eilandje beschikken over een moderne urbansfeer die dito horeca met zich meebrengt. Met de komst van het Museum aande Stroom (MAS) krijgt het experimentele karakter van het Eilandje nu eenserieuzere plek in de stad. De wijk 't Zuid is daarentegen nog altijd een trendyvariant op een wandeling door de stad Parijs. Theaterfanaten zijn aan het juisteadres in het klassieke Quartier Latin dat met het Bourlatheater en destadsschouwburg van oorsprong al het culturele toneel van de stad vormt. Hetneusje van de zalm op het gebied van art nouveau vind je in de wijk Zurenborg,dat mede door de gesoleerde ligging aan de zuid-oost kant van Antwerpen,een geheel eigen karakter heeft.

  En dan is er natuurlijk het ongekende winkelaanbod van Antwerpen. Het strektvan hoogstaande designmode tot vintage en tweedehands. De grote diversiteitheeft een ongekende aantrekkingskracht op shopaholics die door hetgevarieerde aanbod niet uit de stad zijn weg te slaan. Of je nu zoekt naarunderground of chique, hip of juist antiek, Antwerpen heeft het, op ieder gebied!

  Meer informatie over AntwerpenJe hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je opwww.youropi.com nog veel meer informatie over Antwerpen en ruim 80 anderesteden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

  Do

  9 C 16 CWind:

  Z-6 km/u

  Vrij

  7 C 15 C

  Za

  7 C 16 C

  Zo

  8 C 18 C

  Het weer voor Antwerpen

  Copyright 2010 Youropi.com 2/23 Powered by

 • AntwerpenMap

  A - Hippodroom B - Le Zoute ZoenC - De Godevaart D - Stereo SushiE - Q-lounge F - Barsserie NeroG - 12 Place du March H - FelixpakhuisI - Hangar Eenenveertig J - River KwaiK - Zaowang L - Haute FritureM - Elsa schoenmode N - Lila GraceO - Episode P - Bazar BizarQ - Origineel R - Ringz & ThingzS - Labels Inc. T - AkoteeU - 't Bieke V - LobbyW - Bed, Bad & Brood X - B&B La MonaY - Antwerpse Ruien Z - Zoo Antwerpen

  Niet op de kaart:1 - Modemuseum 2 - Rubenshuis3 - Koninklijk Museum SchoneKunsten 4 - MUHKA

  5 - Antwerpen Diamond Bus 6 - Frietkotmuseum7 - Beklimmen van deKathedraaltoren 8 - Museum Vleeshuis

  9 - Fiets huren (fietshaven) 10 - Op stap met eenstadsgids

  11 - Cafe d'Anvers 12 - Absinthbar13 - Velvet Lounge 14 - Hopper Caf15 - SIPS 16 - Red & Blue17 - Studio 54 18 - Zuiderzinnen19 - Lambermontmartre

  Copyright 2010 Youropi.com 3/23 Powered by

 • AntwerpenHandige informatie

  WijkenAntwerpen is een dynamische stad met een grote variteit aancultuurstromen welke zich goed laten vertegenwoordigen in deverschillende wijken van de stad. De wijken 't Zuid en het Eilandjestaan bekend als de meest trendy wijken van de stad. Beide wijkenbieden je een keur aan nieuwe horecaconcepten en herbergentevens de moderne uitgaansscene van de stad. Het meestauthentiek zijn het Historische Centrum en de wijk Quartier Latin.De barokke bouwstijl wordt hier afgewisseld met een meertraditioneel aanbod van winkels en restaurants. Een bijzondere wijkis het Schipperskwartier dat na een grondige metamorfose nubekend staat als een veilige rosse buurt. Een ware aanrader is dewijk Zurenborg die bol staat van de architectonische hoogstandjesin gemengde Art deco stijl.

  Historisch CentrumHet historisch centrum van Antwerpen wordt ook wel de handelswijk vande stad genoemt. Het historisch centrum concentreert zich rond deGroenplaats en de Grote Markt met haar opvallende stadhuis. Het is eenwirwar van fraaie straatjes en pittoreske pleintjes die uitnodigen tot eenhapje en drankje op het terras. Een aanrader tijdens je bezoek aan dezewijk is het beklimmen van de Onze Lieve Vrouwetoren. Deze kathedraalaan de Groenplaats is al van ver buiten de stad te zien en geeft daaromeen adembenemend uitzicht over de stad. Naast prachtige barokkebezienswaardigheden en de Kloosterstraat met een groot aanbod tweedehands en antiek staat deze populaire wijk ook bol van de horeca,veelal gericht op dagjestoeristen.Leuke straten: Grote Markt, Groenplaats, Kloosterstraat, De Meir, DeKeyserlei.

  De Grote Markt in Antwerpen vormt het toeristische hart van het centrum.

  De ModewijkDe Modewijk is al sinds de vroege jaren 80 ht decor voormodedesigners op een niveau dat zich laat meten met mode in Parijs,New York en Londen. Het kloppend hart van de wijk is zonder twijfel deModeAcademie waar ieder jaar nieuw talent afstudeert en vervolgenshaar mode in eigen stad etaleert. Designershops aan de Nationalestraatzitten dicht bij de haard en verkopen het creme de la creme opmodegebied. Maar ook de Steenhouwersvest, Lombardenvest enKammerstraat herbergen unieke modezaakjes die je buiten Antwerpenniet snel zult vinden. De sfeer en het aanbod in de Kammenstraat isoverigens wat meer underground. Het enorme aanbod winkels dat strektvan hoogstaande designmode tot vintage en tweedehands heeft eenongekende aantrekkingskracht op shopaholics die door het gevarieerdeaanbod niet uit dit deel van de stad zijn weg te slaan. En wie aan zo'naanbod winkels nog niet genoeg kan krijgen van designermode is er deModeNatie. Dit is een opvallend wit pand dat als Modecentrum vanAntwerpen tevens het ModeMuseum herbergt.

  Leuke straten: Nationalestraat, Kammenstraat, Lombardenvest,Steenhouwersvest.

  Quartier LatinQuartier Latin in Antwerpen is een bekend uitgaans- en winkelgebied.Vroeger lagen hier besloten clubs en bordelen voor de Franssprekendemensen. Tegenwoordig vind je hier de twee schouwburgen: het BourlaTheater en de Stadsschouwburg. Ook herbergt de wijk aan de noordzijdede winkelstraten Meir, Kloosterstraat en Schuttershofstraat. De Meir iszonder twijfel d winkelstraat van Antwerpen voorzien van werkelijk allegrote modeketens.

  Via de overweldigende stadsfeestzaal aan de Meir bereik je het geheelgerenoveerde Hopland dat steeds exclusiever wordt in de richting van deSchuttershofstraat. De Schuttershofstraat vormt samen met de Komedieplaatshet doel voor veel (window)shoppers. Exclusievere winkels dan in deze straat zulje nergens anders in Antwerpen aantreffen. De wilde zee (Korte Gasthuisstraat,Wiegstraat, Groendalstraat en Schrijnwerkerstraat) vormt de brug naar deModewijk en voornamelijk delicatessen- en modezaken herbergt. Je ziet, hetQuartier Latin is een klassieke wijk met een divers aanbod winkelsen cultuur.Ook is er nog de Vogelenmarkt op zondag, die op loopafstand van het QuartierLatin ligt.

  Leukste straten: Leopoldstraat & Komedieplaats, Huidevettersstraat, Hopland &Schuttershofstraat, Groendalstraat, Korte Gasthuisstraat.

  't ZuidSamen met het Eilandje vormt de wijk 't Zuid de voornaamste bestemming voorwelgesteld Nederland en Vlaanderen. Het Zuid is een trendy wijk met eenklassiek tintje. Het kloppend hart van deze wijk is het KMSKA, ofwel hetKoninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen aan de Leopold deWaelplaats. Dit plein staat bekend om de levendige en hippe horeca die ergevestigd is. Grote terrassen, statige monumenten en fraaie panden bepalenhier het straatbeeld. Wat velen niet weten is dat er zich achter het KMSKA eenprachtige oude Joodse kerk bevind. Even daarvoor kun je ook een opmerkelijkpand in art deco stijl aanschouwen. Op de hoek Plaatsnijdersstraat enSchildersstraat zie je een boot uit het gebouw steken. Het is de eigenaardigewens geweest van eigenaar P.Roeis die als succesvol botenmaker zijnvakmanschap wilde doortrekken naar zijn woonhuis in 1970.Gedempte zuiderdokkenEen tweede bestemming in deze wijk vormen de gedempte zuiderdokken: hetevenemententerrein tussen de Waalse en Vlaamse Kaai. Hier vinden jaarlijksgrote evenementen plaats zoals de Sinksenfoor in mei/juni en hetBollekesfestival in augustus. Beide Kaaien herbergen enkele restaurants vanhoog niveau waardoor dit ook de plek is waar veel culinaire liefhebbers te vindenzijn. Ook het MUKHA, Museum voor Hedendaagse kunst is een grotepubliekstrekker naast het minder bekende, maar zeker niet minderbezoekwaardige Fotomuseum. Voor liefhebbers van moderne architectuurvormt het indrukwekkende Paleis