CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

of 16 /16
NAAMSESTRAAT 96 3000 LEUVEN WWW.CINEMAZED.BE Jeugdfilm programma V OORJAAR 20 1 6

Embed Size (px)

description

 

Transcript of CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

Page 1: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

NA AMS ESTR A AT 96 3000 L EUVE NWWW. CI NE MA ZE D. B E

Jeugdfilmprogramma

VOORJAAR 2016

Page 2: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

Het Lied van de ZeeBelle & Sebastiaan: Het Verhaal Gaat VerderWiplala 50 jaar na Walt Disney:Classic Disney CartoonsSneeuwwitje | Bambi | Jungle Boek Snoopy en de PeanutsStormwindReis naar het NoordenKortfilms voor KinderenHet Grootste Huis ter WereldMini en de MuggenMy Skinny SisterDocville voor Kinderen

PraktischProgrammaschema

34

56

89101112131415

1516

jEuGdFiLmPrOgRaMmA0 6 • 0 1 • 1 6 >> 2 2 • 0 5 • 1 6

6

8

6

14

13

LIVE BEGELEID

Page 3: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

De 6-jarige Saoirse woont samen met haar oudere broer Ben en hun vader in een vuurtoren op een piepklein eiland-je dat alleen per pont te bereiken is. Bij haar geboorte is hun moeder in zee ver-dwenen, tot groot verdriet van vader en onbegrip van Ben. Die draagt sindsdien steevast een reddingsvest, omdat de zee te gevaarlijk lijkt. Wanneer Saoirse per toeval ontdekt dat ze eigenlijk een selkie is, een mens die in een zeehond kan ver-anderen, besluit haar oma om Saoirse en haar broer mee te nemen naar de stad, ver weg van de gevaren van de zee. Maar daar worden ze opgezocht door de elfen, die de hulp nodig hebben van Saoirse om de vloek van de uilenheks op te heffen.

In 2009 brak de jonge Ierse regisseur Tomm Moore samen met Nora Twomey internationaal door met The Secret of Kells, een langspeeldebuut dat meteen voor een Oscar genomineerd werd. Voor zijn nieuwste film dook hij opnieuw in de rijke Ierse folklore. Ook deze wonder-mooie animatiefilm met unieke Ierse lied-jes werd genomineerd voor een Oscar.

“Regisseur Tomm Moore put in zijn nieuwe animatieparel alweer gretig uit de Keltische mythologie. Het resultaat is even pakkend als adembene-mend. Geef de man een Oscar!” (Cobra)

Het Lied van de Zee6, 10, 13en 17 januari

REGIE:Tomm Moore—Ierland - 2014DUUR: 1u23—D: NederlandsOT: Geen

Vanaf 6 jaar

de Keltische mythologie. Het resultaat is even pakkend als adembene-mend. Geef de man een Oscar!”

3

Page 4: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

4

September 1945. In het dorp viert ieder-een het einde van de oorlog. Sebastiaan, die intussen al tien jaar is, wacht samen met zijn hond Belle ongeduldig op de terugkeer van Angelina. Maar Angelina komt niet terug. Het vliegtuig waarin ze zat, is midden in de Alpenwouden neerge-stort. Het hele dorp heeft de hoop opge-geven, op één man na: Sebastiaans opa kent iemand die hen kan helpen Angeli-na te vinden. Sebastiaan en zijn trouwe vriend Belle moeten talloze gevaren trot-seren, zware beproevingen doorstaan en een groot geheim zien te ontsluieren. Een geheim dat hun leven voorgoed zal veranderen.

De eerste Belle & Sebastiaan-film uit 2013 – een herwerking van de beroem-de jeugdserie uit de jaren 60 – was een schot in de roos. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Dit keer tekende Christian Duguay voor de regie en hij maakte in lijn met de eerste film een uitgebalanceerde mix van spanning, schoonheid en emoties. Een heerlijke jeugdfilm met de juiste ingre-diënten in een schitterend decor.

Belle & Sebastiaan 2: Het Verhaal Gaat Verder20, 24 en 27 januari

REGIE:Christian Duguay—Frankrijk - 2015DUUR: 1u38—Met: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Thierry Neuvic e.a.—D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 7 jaar

Page 5: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

5

Wiplala is een klein mannetje van maar 10 cm groot. Hij komt uit een land waar ieder-een kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala zelf kan niet zo goed tin-kelen en besluit daarom zijn land te verla-ten. Uiteindelijk belandt hij in de keuken-kast van de familie Blom. Papa Blom heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen, de verlegen Johannes en de zelfstandige Nella Della. Wanneer Johannes per toe-val Wiplala in de keuken vindt, is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de rest van het gezin verborgen te houden. Tot over-maat van ramp tinkelt Wiplala per onge-luk de hele familie klein en slaagt hij er niet in ze weer groot te maken. Het begin van een spannend avontuur van hele kleine mensen in een hele grote wereld.

De wondere wereld van de boeken van Annie M.G. Schmidt heeft al een heer-lijke reeks jeugdfilms opgeleverd, zoals Abeltje, Minoes en Pluk van de Petteflet. Nu de technologie rijp is om met overtui-gende special effects piepkleine mensen in een grote wereld te creëren, wordt een nieuwe parel uit het nalatenschap van de meest geliefde jeugdboekenschrijfster verfilmd. Wiplala is een vrolijke en mee-slepende film die de magie van Annie M.G. Schmidt binnenbrengt in een hedendaag-se wereld.

“Een avontuurlijke familiefilm, boordevol actie en humor. Een onweerstaanbare film” (Cinemagazine)

Wiplala31 januari,3, 17 en 21 februari

REGIE:Tim Oliehoek—Nederland - 2015DUUR: 1u40—Met: Geza Weisz, Peter Van den Begin, Hans Kesting, Peter Paul Muller e.a.—D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 7 jaar

Page 6: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

6 6

5O JAAR NA WALT DISNEYIn 1966, tijdens het maken van Jungle Boek, overleed Walt Disney; zonder concurrentie de meest invloedrijke animatiefilmmaker uit de filmgeschiedenis. Geboren in 1901, start-te Disney zijn professionele carrière in 1919, toen hij aan de slag kon als tekenaar. In 1921 richtte hij met een vriend Laugh-o-Gram Studios op. De studio maakte begin jaren 20 een 12-tal korte animatiefilmpjes. Zakelijk liep het avontuur helaas fout af. Maar Disney zette door: in het najaar van 1923 richtte hij samen met zijn broer Roy Oliver Disney The Walt Disney Company op. De korte animatiefilms, zoals de legendarische Silly Sympho-ny-reeks, kenden meteen een groot succes. Eind jaren 20 verscheen Mickey Mouse voor

CLASSIC DISNEY CARTOONS

Deze unieke compilatie bundelt een reeks cartoons uit de jaren 20, lang voor dat er spra-ke was van kleurenfilm of langspeelfilms. De compilatie bevat hoofdzakelijk stille filmpjes, die voor de gelegenheid live begeleid worden door een pianist.Een greep uit het programma: Little Red Ri-ding Hood, Alice’s Wonderland (een combina-tie van animatie en echte beelden), Plane Cra-zy (de eerste film met Mickey Mouse) en The Skeleton Dance, de allereerste uit een lange reeks fantastische Silly Symphonies.

REGIE:Verschillenderegisseurs—VS - DUUR: 0u50—D: Geen - OT: Geen

10 en 14 februari

LIVE BEGELEID

Alle leeftijden

SNEEUWWITJE EN DE ZEVEN DWERGEN

Sneeuwwitje woont bij haar jaloerse stiefmoe-der, die vreest dat Sneeuwwitje op een dag mooier zal zijn dan zijzelf. Als haar magische spiegel op een dag bevestigt dat Sneeuwwitje de mooiste van het land is, stuurt de koningin Sneeuwwitje het bos in om haar te laten do-den. De jager krijgt dit niet over zijn hart en laat Sneeuwwitje achter in het bos. Daar vindt ze het huisje van de zeven dwergen.

Sneeuwwitje was de allereerste Ameri-kaanse animatiefilm die langer dan een uur duurde en werd een groot succes. Walt Disney mocht er een speciale Oscar

voor ontvangen. Voor één keer werd het beeldje vergezeld door

zeven kleinere beeldjes.

kaanse animatiefilm die langer dan een uur duurde en werd een groot succes. Walt Disney mocht er een speciale Oscar

voor ontvangen. Voor één keer werd het beeldje vergezeld door

zeven kleinere beeldjes.

REGIE: William Cottrell, David Hand, Wilfred Jackson, Larry Morey, Ben Sharpsteen—VS - 1937 - DUUR: 1u23—D: Nederlands - OT: Geen

7, 9 en 10 februari

Alle leeftijden

Page 7: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

7

BAMBI

Het hertje Bambi is de kleine prins van het woud en beleeft vele doldwaze avonturen in het bos samen met zijn beste vrienden, Bloem het stinkdier en Stamper, het schattige konijn-tje dat geen blad voor de mond neemt. Maar het leven in het woud is niet enkel rozengeur en maneschijn: de winter doet zijn intrede en mensen vormen een gevaar voor de bosbe-woners.

De prachtige schilderachtige tekeningen brengen het sprookjesachtige bos en

zijn bewoners helemaal tot le-ven en komen pas écht

tot hun recht op het grote scherm.

REGIE: David Hand, Perce Pearce—VS - 1942 - DUUR: 1u10—D: Nederlands - OT: Geen

7, 11 en 13 februari

De prachtige schilderachtige tekeningen brengen het sprookjesachtige bos en

zijn bewoners helemaal tot le-ven en komen pas écht

tot hun recht

7

het eerst op het witte doek en enkele jaren later volgden Pluto, Goofy en Donald Duck. In 1937 kwam Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen uit, de allereerste Amerikaanse ani-matiefilm die langer dan een uur duurde en een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Hoewel het organisatorisch en financieel een zware productie geweest was – nogal wat mensen stonden erg sceptisch tegenover de commerciële kansen voor een langspeelfilm – werd Disney’s volharding beloond. De film kende een groot succes en betekende de wereld-wijde doorbraak voor Disney. 50 jaar na zijn overlijden zet Cinema ZED de meester in de bloemetjes met een reeks onvergetelijke filmklassiekers.

JUNGLE BOEK

Diep in de Indiase jungle vindt panter Baghee-ra een mensenbaby in een mandje. Hij brengt de baby naar een roedel wolven die hem de naam Mowgli geven. Jaren later keert de tijger Shere Khan terug naar de jungle. Om Mowgli te beschermen wil Bagheera hem naar een mensendorp brengen, maar Mowgli wil de jun-gle niet verlaten. Hij leert Baloe de beer kennen en wordt ontvoerd door een groep apen. Baloe en Bagheera moeten hem zien te redden en uit de klauwen van Shere Khan te houden.

Het Jungle Boek was de allerlaatste film waar-aan Walt Disney zelf meewerkte; hij overleed tijdens de productie. Voor het eerst werden ook bekende stemmen aangetrokken, zo zijn de gieren in de film gebaseerd op The Beatles.

REGIE:Wolfgang Reitherman—VS - 1967 - DUUR: 1u18—D: Nederlands - OT: Geen

8, 12 en 14 februari

Alle leeftijdenAlle leeftijden

7, 9 en 10 februari

Page 8: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

8

Charlie Brown, een jongen die je niet echt een held kan noemen, krijgt te maken met vlinders in zijn buik als er een nieuw meis-je op school verschijnt. Zijn trouwe hond Snoopy probeert hem te overtuigen dap-per te zijn en het roodharige meisje beter te leren kennen. Tussendoor duikt Snoopy ook zijn eigen fantasiewereld in waarin hij in een luchtgevecht strijdt tegen zijn aartsvijand: de Rode Baron.

Vijfenzestig jaar na het verschijnen van de eerste Peanuts-strip komen de figuren van Charles M. Schulz opnieuw tot leven op het witte doek. De film werd meegeschreven door Schulz’ eigen zoon en kleinzoon en geregisseerd door Steve Martino (Ice Age: Continental Drift, Horton). Voor de jonge kinderen een heerlijke animatiefilm met de nodige slapstick, voor de oudere kijker een feest van herkenning en een nostalgi-sche terugblik op een simpele, pre-inter-net wereld.

Snoopy en de Peanuts24 en 28 februari,2, 6, 9 en 13 maart

REGIE:Steve Martino—VS - 2015DUUR: 1u28—D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 7 jaar

Page 9: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

9

De dwarse tiener Mika doet het niet goed op school. Wanneer ze haar laatste exa-men niet haalt, sturen haar ouders haar naar haar strenge oma op het platteland. Daar moet ze de hele zomer leren om haar examen te halen. Ze maakt er ken-nis met het wilde, onhandelbare paard Stormwind. Omdat de manège van oma in financiële problemen zit, dreigt Storm-wind verkocht te worden aan de plaatse-lijke slager. Samen met staljongen Sam bedenkt Mika een plan. Ze moet leren paardrijden en met Stormwind de wed-strijd winnen om zijn leven te redden. Maar oma verbiedt Mika om bij Storm-wind in de buurt te komen.

Deze prachtig in beeld gebrachte en span-nende Duitse jeugdfilm gaat niet alleen over opgroeien en vriendschap, maar ook over de zoektocht naar vrijheid en succes. Regisseur Katja von Garnier heeft zelf twee paarden en weet als geen ander de geleidelijk veranderende relatie tussen Mika en Stormwind en hun onderlinge communicatie in beeld te brengen. Storm-wind deed het erg goed in het festivalcir-cuit. Op het Jeugdfilmfestival won de film niet alleen de Prijs van het Publiek maar ook de Prijs van de Kinderjury. Al eerder werd Stormwind genomineerd voor de European Film Awards en bekroond met onder meer een Bavarian Film Award én een German Film Award voor Beste Jeugdfilm.

Stormwind16, 20, 23en 27 maart

REGIE:Katja Von Garnier—Duitsland - 2013DUUR: 1u41—Met: Hanna Binke, Marvin Linke, Cornelia Froboess e.a.—D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 10 jaar

Page 10: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

1 0

St. Petersburg, 1882. Sasha heeft haar opa, die ontdekkingsreiziger is, altijd al bewonderd. Wanneer hij niet meer terug komt van een gevaarlijke expeditie naar de Noordpool wil ze hem niet opgeven. Ze ontdekt zijn reisplannen en loopt stiekem weg van huis om hem te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een expeditieschip en vaart samen met hen naar het verre Noorden. Iedereen vindt het raar dat een meisje zo’n gevaarlijke tocht onderneemt maar daar trekt ze zich niets van aan! Zelfs ijsberen en sneeuw-stormen houden haar niet tegen.

Rémi Chayé werkte al mee aan schitte-rende animatiefilms als Kerity en Brendan en het Geheim van de Kells en gaat met zijn eigen regiedebuut in dezelfde lijn verder. De combinatie van een spannend en mee-slepend verhaal met subtiele 2D-animatie en prachtige beeldcomposities werkt wonderwel. Het sterke hoofdpersonage neemt zowel jongens als meisjes mee op sleeptouw in de ongekende wereld van keizerlijk Rusland en het ongerepte Noor-den.

“‘Reis naar het Noorden’ is een meesle-pende animatiefilm, die het hart raakt en het hoofd verwent.” (Cinemagazine)

Reis naar het Noorden28 en 31 maart,3 en 7 april

REGIE:Rémi Chayé—Frankrijk, Denemarken 2015 - DUUR: 1u21—Met: Naam e.a.—D: NederlandsOT: Geen

Vanaf 7 jaar

Page 11: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

11

KORTFILMS VOOR KINDEREN

29 maart, 1, 4, 6 en 8 april

REGIE: An Vrombaut, Morten Krebs, Isabelle Favez, Isabelle Favez, Tatiana Kiseleva, Pascale Hecquet, Nils Skapans, Frits Standaert, Els Decaluwe—België, Letland, Rusland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Denemarken 2015 - DUUR: 0u55—D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 6 jaar

De compilatie bevat 9 korte films, waarvan 4 uit eigen land: Schaapjes Tellen van Fritz Standaert (de winnaar van de Prijs van het Publiek op het Kortfilmfestival ), Polka Dots van de Leuvense filmmaakster Els Decaluwe, De Stropdas van An Vrombaut (over een hele kleine en een hele grote giraf die vrienden worden) en De Wet van de Jungle van Pascal Hecquet, over een kleine aap die een gigantische banaan probeert te plukken. Daarnaast kan u ook genieten van o.m. Luchtpost, een film van de Zwitserse filmmaakster Isabelle Favez, over hoe een kat haar verlegen baasje en de buurman op wie ze stiekem verliefd is, samenbrengt. Of Pawo, een Duitse kortfilm waarin een klein meisje in een gekke wereld met een toverstaf de wezentjes rond haar kan veranderen. Powered by

Ieder jaar in december vindt het Internationaal Kortfilmfestival Leuven plaats, een festival met telkens ook een mooie selectie Kortfilms voor Kinderen op de affiche: een selectie streng geselecteerde korte animatiefilms uit eigen land en alle uithoeken van Europa, op maat van het jongste publiek. Kortfilms voor Kinderen staat niet alleen bol van kleur en creativiteit, maar is ook een verrassende kennismaking met het genre van de animatiefilm, waarmee wonderlijke fantasie tot leven gebracht wordt. Omdat we u graag nog eens de kans geven om van deze pareltjes te genieten, pakt ZED uit met een Best of van het afgelopen festival.

Page 12: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

12

Rocío woont samen met haar hoogzwan-gere moeder en oma in de bergen. Elke dag trekt ze samen met haar mama langs de mistige bergpaadjes naar de groene weiden om er hun schapen te laten gra-zen. Wanneer de dag van de bevalling is aangebroken, moet Rocío alleen op pad met de kudde. Best spannend, want het is de eerste keer dat ze de schapen alleen mag hoeden. Al snel komt ze haar vrien-dinnetje tegen, die ook onderweg is met een kudde. Terwijl ze aan de waterkant spelen, verliezen ze hun schapen even uit het oog en bij hun vertrek merkt Rocío dat één van de lammetjes is verdwenen. Bang voor een donderpreek van oma en mama, is het meisje vastbesloten het lammetje terug te vinden.

Het vrouwelijke regisseursduo uit Guate-mala – een land waar zelden films worden gemaakt – trekt je helemaal mee in de bij-zondere leefwereld van de kleine, ontwa-penende Rocío en schildert een authen-tieke schets van het leven in Guatemala, waar mens en natuur heel dicht bij elkaar leven. Vanop de eerste rij beleef je Rocíos onbezorgde vrolijkheid, maar ook haar angsten en verdrietjes: een klein avontuur dat schittert in eenvoud. Een ‘bijouke’, en dit zeker niet alleen voor kinderen. De film wordt in ons land verdeeld door MOOOV, een filmfestival dat jaarlijks in april een uit-gelezen selectie wereldfilms presenteert.

Het Grootste Huis ter Wereld ( La Casa más Grande del Mundo )

30 maart,5 en 10 april

REGIE:Ana V. Bojórquez, Lucía Carreras—Mexico, Guatemala - 2015DUUR: 1u14—Met: Elder Escobedo, Gloria López, María López e.a.—D: Spaans OT: Nederlands

Vanaf 8 jaar

Page 13: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

1 3

Een rondreizend insectencircus trekt door het bos. Mini, een klein kevertje, wordt gepest door de behendige vlo Miranda die een kei is op haar éénwieler: ze vindt Mini maar een bangerik. Om te bewijzen dat hij dat niet is, waagt Mini zich op het hoge koord van koordanseres Dag-mar. Jammer genoeg valt Dagmar hier-door en bezeert ze haar voet. Mini denkt dat iedereen nu wel heel boos op hem is en loopt het bos in. Daar sluit hij zich aan bij een brutale roversbende.

In deze opgewekte muzikale film van de makers van Fietsmug en Dansmug spat-ten de kleuren opnieuw van het scherm. Pure verwennerij voor de ogen en oren van de kleine kijkers, terwijl de ouders mee kunnen genieten van de gedetailleerde uitwerking van de insecten en de kleine visuele grapjes.

“De filmmakers hebben er meerdere levenswijsheden in gestopt, waar – zeker tegenwoordig – zelfs volwassenen nog iets van op kunnen steken. Daarnaast barst het van de humor en energie, zodat het verhaal geen moment inzakt.” (Cinemagazine)

Mini en de Muggen13, 17, 20 en 24 april

REGIE:Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller—Denemarken - 2014DUUR: 1u14—D: Nederlands OT: Geen

Alle leeftijden

Page 14: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

1 4

Stella aanbidt haar oudere zus Katja, die de ster van het gezin lijkt. Katja is knap, slank, vol zelfvertrouwen en bovenal een getalenteerd kunstschaatsster. Stella is best wel jaloers, vooral omdat haar zus zo-veel tijd kan doorbrengen met de knappe trainer Jakob, op wie Stella stiekem ver-liefd is. Maar dan krijgt Stella in de gaten dat er iets mis is met Katja: Katja eet veel te weinig, terwijl ze wel uren traint op de schaatsbaan.

My Skinny Sister is losjes gebaseerd op de jeugdjaren van debuterend regisseur Sanna Lenken, die zelf worstelde met een eetstoornis. Ondanks het zwaardere the-ma is het toch vooral een warme en met momenten zelfs grappige film, over het feit dat iedereen zijn onzekerheden heeft. De film is grotendeels gefilmd op oog-hoogte van Stella, die schitterend vertolkt wordt door de jonge Rebecka Josephson, kleindochter van de befaamde Zweedse acteur Erland Josephson. De kinderjury op het filmfestival van Berlijn verkoos My Skinny Sister tot beste jeugdfilm.

My Skinny Sister11, 15, 18 en 22 mei

REGIE:Sanna Lenken—Zweden, Duitsland - 2015DUUR: 1u35—Met: Rebecka Josephson, Amy Diamond, Henrik Norlén e.a.—D: Engels, Zweeds OT: Nederlands

Vanaf 10 jaar

Page 15: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

1 5 1 5

KOOP UW TICKETS OP VOORHAND!Reserveren is niet mogelijk. Maar bent u graag 100% zeker van uw plaatsje? Koop dan uw tickets op voorhand. Dat kan aan het STUK-onthaal, op www.stuk.be of www.cinemazed.be. Het is mogelijk om ZEDtickets online te kopen met uw gewone bankkaart! Naast Visa en Mastercard kan dat dus ook met Maestro.

TARIEF ALLE JEUGDFILMS: € 6

STUK Kunstencentrum & Cinema ZEDNaamsestraat 96, 3000 Leuven • 016 320 320www.stuk.be • www.cinemazed.be

PARKEREN Leuven telt heel wat parkings. De dichtstbijzijnde is de Parking Heilig Hart, een grote ondergrondse parkeerplaats, tevens gelegen in de Naamsestraat, ongeveer 200m van het STUK-gebouw en Cinema ZED.

OOK SCHOLEN KUNNEN TERECHT IN CINEMA ZED!

ZED kan zowat alle films, in ieder for-

maat en op een moment naar keu-

ze vertonen voor uw school of klas.

Bekijk de infobrochure op

www.filmklap.be.

DOCVILLE VOOR KINDEREN27 april, 1, 4 en 8 mei

BONDGENOTENLAANRIJS

CHOOLSTR

BLIJDE INKOMSTSTRAAT

TIENSESTRAAT

NAA

MS

ESTR

AAT

KAP

UCIJ

NEN

VOER

E40 E314

GROTE MARKT LADEUZE

PLEINOUDE

MARKT

STATIONSTRAAT

BRUSSELSE

VOOR DE GROTE MENSEN...Cinema ZED presenteert iedere maand diverse

recente langspeelfilms, thematische reeksen, film-

klassiekers, documentaires, kortfilms en festival-

voorstellingen. Alle stijlen en genres die de zevende

kunst rijk is, krijgen een plaatsje in het programma-

schema. Naast de jeugdfilms uit deze folder orga-

niseert ZED dagelijks minimaal drie avondvoorstel-

lingen. Het volledige programma kun je vinden op

www.cinemazed.be of in onze maandelijkse folder!

Het Internationaal Documentaire Filmfestival DOCVILLE wordt in 2016 voor de 12de maal geor-ganiseerd in Leuven. Het programma bevat om en bij 100 nieuwe documentaire films, uit alle uithoe-ken van de wereld. De vertoningen vinden plaats verspreid over de stad, onder meer in Cinema ZED, Kunstencentreum STUK, 30cc (Wagehuys, Schouwburg) en Kinepolis Leuven.

Sinds enkele jaren biedt DOCVILLE ook een aan-gepast programma voor kinderen aan. De aan-dacht voor documentaires voor de jonge kijkers is een relatief nieuw verschijnsel in de sector. Zowel filmmakers, distributeurs, tv-zenders, bioscopen als filmfestivals doen extra inspanningen, met suc-ces. Zo kan ook de jonge kijker kennis maken met de florerende documentaire cinema.

DOCVILLE presenteert een programma met korte en middellange nieuwe films, gebundeld in com-pilaties per leeftijdscategorie. Een fijne selectie van het beste dat de sector te bieden heeft over thema’s die de kinderen nauw aan het hart liggen.Het volledige programma van DOCVILLE voor Kinderen is beschikbaar vanaf begin april. Check de DOCVILLE-website voor details.

www.docville.bePowered by

Page 16: CINEMA ZED- JEUGDFILMS VOORJAAR 2016

1 6

Jeugdfilmprogramma

15u Het Lied van de Zee

15u Het Lied van de Zee

15u Het Lied van de Zee

15u Het Lied van de Zee

15u Belle & Sebastiaan 2

15u Belle & Sebastiaan 2

15u Belle & Sebastiaan 2

15u Wiplala

15u Wiplala

15u Sneeuwwitje | 17u Bambi

15u Jungle Boek

15u Sneeuwwitje

15u Classic Disney | 17u Sneeuwwitje

15u Bambi

15u Jungle Boek

15u Bambi

15u Classic Disney | 17u Jungle Boek

15u Wiplala

15u Wiplala

15u Snoopy en de Peanuts

15u Snoopy en de Peanuts

15u Snoopy en de Peanuts

15u Snoopy en de Peanuts

15u Snoopy en de Peanuts

15u Snoopy en de Peanuts

15u Stormwind

15u Stormwind

15u Stormwind

15u Stormwind

15u Reis naar het Noorden

15u Kortfilms voor Kinderen

15u Het Grootste Huis ter Wereld

15u Reis naar het Noorden

15u Kortfilms voor Kinderen

15u Reis naar het Noorden

15u Kortfilms voor Kinderen

15u Het Grootste Huis ter Wereld

15u Kortfilms voor Kinderen

15u Reis naar het Noorden

15u Kortfilms voor Kinderen

15u Het Grootste Huis ter Wereld

15u Mini en de Muggen

15u Mini en de Muggen

15u Mini en de Muggen

15u Mini en de Muggen

15u Docville voor Kinderen

15u Docville voor Kinderen

15u Docville voor Kinderen

15u Docville voor Kinderen

15u My Skinny Sister

15u My Skinny Sister

15u My Skinny Sister

15u My Skinny Sister

Woensdag 6Zondag 10 Woensdag 13Zondag 17Woensdag 20Zondag 24Woensdag 27Zondag 31

Woensdag 3Zondag 7Maandag 8Dinsdag 9Woensdag 10Donderdag 11Vrijdag 12Zaterdag 13Zondag 14Woensdag 17Zondag 21Woensdag 24Zondag 28

Woensdag 2Zondag 6Woensdag 9Zondag 13Woensdag 16Zondag 20Woensdag 23Zondag 27Maandag 28Dinsdag 29Woensdag 30Donderdag 31

Vrijdag 1 Zondag 3Maandag 4Dinsdag 5Woensdag 6Donderdag 7Vrijdag 8Zondag 10Woensdag 13Zondag 17Woensdag 20Zondag 24Woensdag 27

Zondag 1Woensdag 4Zondag 8Woensdag 11Zondag 15Woensdag 18Zondag 22

MaArT

FeBrUaRi

MeI

ApRiL

JaNuArI

VOORJAAR 2016