CC Gildhof 2013 2014

download CC Gildhof 2013 2014

of 68

 • date post

  25-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Programma van CC Gildhof in Tielt, seizoen 2013-2014

Transcript of CC Gildhof 2013 2014

 • INHOUD04 Jonge Leeuwen05 Familievoorstellingen06 Festivals07 Podiumkunsten seizoen 2013-201464 Apero con Fuoco Jeugdboekenweek Intra Muros65 Film In Vorm66 Reservaties Info

  Het keUzeabONNemeNtVanaf 5 voorstellingen

  Het keuzeabonnement van het Cultuurcentrum Gildhof en Theater Malpertuis is ondertussen een vaste waarde geworden in Tielt en omgeving. Wegens het succes wordt de formule verlengd.Concreet betekent dit dat u vanaf vijf voorstellingen een abonnement kunt bestellen.

  Dit biedt enkele belangrijke voordelen:1. Abonnees kunnen hun kaarten vanaf 11 juni 2013 bestellen, de losse ticketverkoop start pas op

  2 september 2013.2. U bent zeker van uw plaats voor alle voorstellingen die u wenst.3. U geniet een behoorlijke korting op de normale ticketprijs en voor jongeren is er nog de korting

  van het jongerenabonnement.

  Bij deze seizoenbrochure vindt u het apart bestelformulier voor het keuzeabonnement. Alle bestellingen moeten binnengebracht worden bij de reservatiedienst van het Cultuurcentrum Gildhof.

 • 3CULTUURCENTRUM GILDHOF

  WOORD VOORAF

  Regelmatig wordt de indruk gewekt dat de culturele wereld in handen is van een elite die zich naast of boven de samenleving stelt. Met plezier ontvangen zij de subsidies van de Overheid en dan doen ze er gewoon hun zin mee Het is natuurlijk wel zo dat bepaalde kunstvormen of artistieke expressies

  moeilijker toegankelijk zijn dan andere en dat het werk van bepaalde kunstenaars zo persoonlijk is dat het moeilijk te begrijpen valt. Dat heeft in veel gevallen echter niet te maken met het elitair karakter van deze kunsten, maar veeleer met het gebrek aan kennis bij de toeschouwer. Het belang van kunst- en cultuureducatie valt daarom niet te onderschatten.

  Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van de Vlaamse cultuurcentra werd benadrukt dat de cultuurcentra ontstaan zijn uit het geloof in een menselijke, welvarende en democratische samenle-ving. Met jaarlijks ca. 150.000 bezoekers en meer dan 1.800 activiteiten (van een kleine vergadering tot een megafuif in de Europahal) bewijst het Cultuurcentrum Gildhof zijn democratisch gehalte. Verenigingen kunnen bij ons terecht voor de organisatie van hun activiteiten, maar evengoed bren-gen wij artistieke vernieuwing met hedendaagse podiumkunsten of het werk van jonge artiesten.

  De succesvolle comedian Wouter Deprez, die ooit debuteerde in ons kleine keldertheater Vos-senhol, zegt het als volgt in De Morgen: Wat een cultuurcentrum zo speciaal maakt, is dat er een weinig elitaire sfeer hangt. Hij staat dit seizoen op de planken van het Cultuurcentrum Gildhof met zijn nieuwe voorstelling Hier is wat ik denk. Ook Josse De Pauw is te gast met de schitterende muziektheaterproductie An old Monk. Zijn mening over de cultuurcentra: De samenleving creert met cultuurcentra plekken waar kunst en cultuur aan bod kunnen komen, maar het is vooral de dynamiek van de directie die een cultuurcentrum maakt of kraakt.

  Eens te meer is het onmogelijk om het volledige podiumkunstenaanbod onder n noemer te brengen. Onze doelstelling blijft om binnen de verschillende genres, of het nu om comedy gaat of om experimenteel beeldend theater, te streven naar kwaliteit en actualiteit. Wanneer wij nader inzoomen op wat zich volgend seizoen aandient in het Cultuurcentrum Gildhof en Theater Malpertuis, stellen we vast dat kunst en samenleving steeds aanwezig zijn als achterliggend thema in het werk van goede podiumkunstenaars. Sommige voorstellingen gaan expliciet over politiek en samenleving, zoals bv. Angst van Braakland/Zhebilding, Recht zal zijn wat ik zeg van Theater Malper-tuis, JDX A Public Enemy van Tg Stan, maar ook comedians zoals Wim Helsen, Wouter Deprez of Nigel Williams laten duidelijk hun stem horen op dit vlak. Een andere lijn is de reflectie over kunst, het onderzoek naar de artistieke mogelijkheden van een medium: dit vinden we onder meer terug in de producties Rood van NTGent (over beeldend kunstenaar Mark Rothko), Looking for Paul van Wunderbaum (over de controversile beeldend kunstenaar Paul McCarthy), het werk van Nicole Beutler en Piet Arfeuille bij Theater Malpertuis of Book Burning waarbij theatermaker Pieter De Buysser en beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck samenwerken,

  Voor wie zijn weg zoekt in deze seizoenbrochure melden wij graag dat de voorstellingen chronolo-gisch worden voorgesteld, zodat de vroegere opsplitsing tussen genres en tussen avond- en fami-lievoorstellingen is weggevallen. Tevens krijgt u een glimp van onze andere programmaonderdelen zoals film, vorming en beeldende kunst. Ondertussen kijken wij uit naar uw talrijke aanwezigheid.

  Erik DemoenDirecteur Cultuurcentrum Gildhof

  Cultuur en samenleving

 • 4 SEIZOENBROCHURE 2013 - 2014

  JONGE LEEUWENHet Cultuurcentrum Gildhof selecteert met het label Jonge Leeuwen een aantal voorstellingen waarvan wij vermoeden dat ze een jonger publiek kunnen aanspreken. Jongeren t.e.m. 25 jaar komen hier binnen aan halve prijs!

  CIRCUS/DANS JUMp OR FALL Juliana Neves

  Za 28 09 13 20u30 Schouwburg

  THEATER HET GESLACHT BORGIA - HOMO FATALE Toneelgroep Nunc

  Za 12 10 13 20u30 Schouwburg

  FIGURENTHEATER DEN UyL - VAN pOppEN EN MENSEN Ultima Thule

  Wo 06 11 13 20u30 Theater Malpertuis

  THEATER DE DIEpTE VAN HET DAL Dimitri Leue, Warre Borgmans, Antoon Offeciers e.a.

  Wo 27 11 13 20u30 Schouwburg

  BEELDEND THEATER FRESCO Het lAmpekAp Collectief i.s.m. Villanella

  Do 09 01 14 20u30 Theater Malpertuis

  THEATER GONE Eva Binon, Rilke Eyckermans en Arend Pinoy KC De Werf

  Wo 15 01 14 20u30 Theater Malpertuis

  JEUGDTHEATER DE GESCHIEDENIS VAN DE WERELD Kopergietery

  Wo 29 01 14 20u30 Schouwburg

  JEUGDTHEATER TOINk BRONKS

  Vr 21 03 14 20u30 Theater Malpertuis

  MUZIEkTHEATER GEBRUIkSAANWIJZING DER LyRIEk pAUL VAN OSTAIJEN Tom Van Bauwel en Ben Sluijs

  Wo 02 04 14 20u30 Theater Malpertuis

  MUZIEk/HUMOR GRANDIOSO Duett Complett

  Za 05 04 14 20u30 Schouwburg

  THEATER FIGHT NIGHT Ontroerend Goed

  Do 15 05 14 20u30 Theater Malpertuis

 • 5CULTUURCENTRUM GILDHOF

  FAMILIEVOORSTELLINGENDe ideale manier om kinderen te laten kennismaken met podiumkunsten is in familieverband een voorstelling bijwonen. Dit seizoen organiseert het Cultuurcentrum Gildhof 7 voorstellingen, hoofdzakelijk op zondagnamiddag. De prijzen voor deze voorstellingen houden wij zeer democratisch: 7,00 euro voor volwassenen, 5,00 euro voor kinderen.Met de familiepas kan u 10 toegangstickets kopen voor 50,00 euro. De eenheidsprijs voor volwassenen en kinderen bedraagt dan 5,00 euro.

  ZETELS VAN GOUD Laika i.s.m. Rataplan en kunstZ

  Zo 20 10 13 15u00 Theater Malpertuis

  MENSkES 4Hoog

  Zo 24 11 13 15u00 Theater Malpertuis

  HET kERSTVERHAAL VAN kLEINE EZEL Theater Terra

  Zo 08 12 13 15u00 Schouwburg

  GRIETJE DE HEkS Het Woud

  Zo 15 12 13 15u00 Schouwburg

  NOG EEN DANSkE HETPALEIS

  Zo 19 01 14 15u00 Theater Malpertuis

  ZOUTLOOS Studio Orka

  Za 08 02 14 14u00 - 16u00 Rusthuis

  Zo 09 02 14 14u00 - 16u00 Rusthuis

  kOppIE kOppIE Villanella en Maria Clara Villa Lobos

  Zo 23 02 14 15u00 Schouwburg

 • 6 SEIZOENBROCHURE 2013 - 2014

  NExT FESTIVALNext is een jaarlijks internationaal kunstenfestival in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en in Valenciennes. Tijdens dit festival ontdek je de polsslag van internationaal theater, dans en performance op diverse locaties in de Euro-metropool. Tielt participeert tijdens het najaar 2013 twee-maal aan Next. In Theater Malpertuis kan je op 21 november kennismaken met het werk van de jonge kunstenares Emke Idema (zie p. 24). Daarnaast organiseren we vanuit Tielt op 25 november een bezoek aan de Opera van Rijsel voor de nieuwe voorstelling van Jan Fabre.

  TRAGEDy OF A FRIENDSHIpDE VLAAMSE OpERA & TROUBLEyN / JAN FABREOpERA / DANS / THEATERIn 2013 is het 200 jaar geleden dat Richard Wagner geboren werd. De Vlaamse Opera plaatst deze legendarische totaalkunstenaar in de spotlights met een creatie door Jan Fabre, zelf grote Wagner-liefhebber. Voor Tragedy of a Friendship laat Fabre zich inspireren door Wagners dertien operas en zijn fascinerende, maar tragische vriendschap met Nietzsche. Tragedy of A Friendship wordt een persoonlijke hommage aan Wagner en diens verbeeldings-kracht, maar evengoed aan de positie van kunst tussen denken en dromen. Fabre combineert hierin opera, theater en dans en werkt hiervoor samen met dichter Stefan Hertmans, die instaat voor het libretto, en componist Moritz Eggert, een even grote duizendpoot als Fabre.

  maandag 25 november 2013In het kader van het NEXT FESTIVAL werden voor de Tieltse cultuurliefhebbers 15 plaatsen gereserveerd.Opra de Lille 20.00 uur voor genteresseerden kunnen wij de verplaatsing H/T organiseren op aanvraag (gratis).Tickets: 20,00

  TODAy FESTIVALTussen 25 en 30 april 2014 vindt het Today Festival plaats, een initiatief van Theater Malpertuis, Stad Tielt, OPEN-DOEK en de academies van Tielt. Liefhebbers en professionelen komen er op diverse manieren met elkaar in contact.

  Voor de vijfde editie van het festival staat de Malpertuis-slogan THINK DIFFERENT SPEAK DIFFERENT centraal.

  Zoals gebruikelijk mag u zich naast een aantal randinitia-tieven verwachten aan een gelegenheidsproductie i.s.m. OPENDOEK en een voorstelling door de academies van Tielt. Meer info volgt.

  vrijdag 25 tem woensdag 30 april 2014

  festivals

  festivals

  Kasimir en Karolien

 • podiumkunstenseizoen 2013 - 2014

 • TG HET WEI/LANDTEkST Dennis Potter VERTALING Walter van den Broeck COACHING Els Olaerts DRAMATURGIE Marijke de Roeck SpEL Aafke Bruining, Hans Royaards, Stefan Perceval

  De Broexen hadden een doodnormaal leven geleid, ware het n