CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

76
CULTUURCENTRUM EVERGEM RESERVEER NU JE ZITJE! 2015-2016 PROGRAMMA

description

Cultuurcentrum Evergem heeft voor seizoen 2015-2016 een gepeperd programma in petto. Niet alleen werden de strafste groepen uit eigen land geselecteerd, ook werd er gekeken naar de – soms letterlijk – ‘heetste’ internationale artiesten.

Transcript of CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Page 1: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

1

CultuurCentrum evergem

ReseRveeR nu je zitje!2015-2016programma

Page 2: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

2

COLOFONCultuurcentrum EvergemDirectie: Els BuelensTeksten: Hilde Blancke en Karel Van PouckeDrukwerk: Drukkerij GraphiusBeeld cover: © Jeffrey VanhoutteTABASCO ® is a registered trademark for sauces and other goods and services; TABASCO, the TABASCO bottle design and label designs are the exclusive Property of McIlhenny Company, Avery Island, Louisiana, USA 70513.www.TABASCO.com Ontwerp & lay out: www.stook.beOplage: 23.000 exemplarenVaste Commissie van Advies van Cultuurcentrum Evergem: Aurèle Bogaert, Sammy Bouzou-mita, Danny De Decker, David De Groote, Roger De Kerpel, Michiel De Rubbel, Arnaud Delarivière, Fernand Deliaert, Bert Florizoone, Erik Goethals, Francine Hamer-linck, Patrick Mommens, Kathleen Pisman, Chris Ranschaert, Gilbert Roegiest, Marc Taets, Jean-Pierre Van Cauwenberghe, Sonia Van De Gehuchte, Anne-Marie Van Haevermaet, Freddy Van Herzeele, Helga Vanderkrieken, Marc Vereecke (voorzitter).Verantwoordelijke uitgever: schepen Martine Willems, Administratief Centrum Gemeen-tehuis, Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem

ADMINISTRATIECultuurcentrum Evergem, Weststraat 31, 9940 Evergem-Sleidinge, tel. 09 358 51 00 [email protected] van maandag tot vrijdag: 8.45-11.45 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling. Gesloten van 13 juli tot en met 21 augustus 2015 (post en mail worden behandeld).

www.evergem.be/cultuur-centrum

Inktvis, rode peper en witte bonenCultuurcentrum Evergem geeft het startschot voor het nieuwe seizoen en het zal gepeperd zijn. Sommigste mensen èn ’t geirn iet.De ingrediënten zijn gekend. Het recept met de juiste verhoudingen zijn publiek domein, gepromoot door de Vlaamse Gemeenschap en nu volledig in handen van het lokaal beleid.Ne mejns ee nie vele nudig veur zot te doen.De meerwaarde van het huis van vertrouwen zit in de sfeer, de beleving, de context waarin de producties gespreid wor-den hier in Evergem. Dit wordt gecreëerd met de volle inzet van het personeel, de vrijwilligers, de partners en het enthousiast publiek.Onze invloeden focussen op onze gemeente en maken de verbinding met Gent en het Meetjesland. Niemendal van ’t slechte, al van ‘t goeie.Iedereen houdt van authentieke podiumkunsten, sterk en ook grappig gebracht. Uitdagend en liefst met een hoek af, want dan pas wordt het interessant en stemt het tot naden-ken.Jeffrey Vanhoutte maakte het beeld voor de cover en wij voelden dat het goed zat. Brand blussen met vuur, dat moet je kunnen!Een schuune meileinge…Dit mag je verwachten met namen als Arsenal, Fischer-Z, Rob Spence, Puppetry of the Penis, Reymer, Dobet Gnahoré, Alexander Vantournhout, Kommil Foo, Daan, Axelle Red, Action Zoo Humain, Teresa Salgueiro, het KIP, CAMPO en nog veel meer!

Tot ziens in Stroming!

Els Buelens Cultuurfunctionaris-directeur

Cultuurcentrum Evergem – Stroming pakt uit met een straf programma!

Hilde Blancke school-, familie- en vormingsprogrammaKarel Van Poucke programma volwassenen en expoAdministratie Romina De Block, Annick de Kezel, Sabine Martens Techniek Paul Chinitor, Eddy De Cnijf, Pieter VerhoeveDienstpersoneel Sabine Maebe, Myriam Moreau, Lieve Oosterlinck, Noeme Pedroza, Betty Schoonvliet

Page 3: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Zomers 2Podium 3

Familieprogramma 56Vorming 62

Expo 63Praktische informatie 71

Uitschieter op binnenkaft

INHoUD

Page 4: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

44

Mottekasteel Hoge Wal ErtveldeZomeractie ‘Schatten van Vlieg’ op het Mottekasteel van Ertvelde, meer info zie p. 61

Reserveren kan vanaf nu! Meer info zie website

I.s.m. ARTenCO

18, 25 juli, 15, 22 augustus 201513.30 tot 16 uur

35 euro / 10 euro per les

Vrijdag 10 juli 201519.30 uur

gratis!Reserveren is niet nodig!

De editie 2015 van de 11-juli viering vindt plaats in het cultuurcentrum. Na het offi ciële gedeelte waar de burgemeester en een gastspreker de 11-juli viering kaderen, start het optreden van Jonas Winterland.Met zijn eerste album ‘Mensen zijn ge-maakt van dun papier’ kwam Jonas Win-terland helemaal uit het niets, maar dat hield hem niet tegen om in sneltempo pers en publiek in te pakken met singles als ‘Altijd halverwege’ en ‘Naar het licht’. Daar moest een vervolg op komen: ‘Zwaartekracht en andere verzinsels’. Die titel mag je gerust als een intentie-verklaring lezen. De voorzichtige debu-tant van twee jaar geleden voelt zich muzikaal bevrijd en is een zelfbewuste zoeker geworden.

www.jonaswinterland.be

4

JonasWinterland

Cursus natuurschetsen op het Kasteeldomein van Wippelgem

Feest van de Vlaamse Gemeenschap

ZomErS

Page 5: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

podium

Mottekasteel Hoge Wal ErtveldeZomeractie ‘Schatten van Vlieg’ op het Mottekasteel van Ertvelde, meer info zie p. 61

Page 6: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.arsenal-music.com

Vrijdag 25 september 201520 uur

tickets 30 eurovriendenprijs 27 / 15 euro

Arsenal. Dan denken we al lang niet meer aan de Britse voetbalploeg, maar wel aan één van de meest geliefde bands in België. Hendrik Willemyns en John Roan vormen de harde kern van de groep die zich sinds 1999 continu blijft heruitvinden. Met ‘Dance! Dance! Dance!’ gaan ze nog een stap verder: door de combinatie van film en concert brengt Arsenal op een originele manier een verhaal over stilstand en beweging met muziek als motor.

Tokio 2012. Een oude wet uit 1948 die het dansen verbiedt, wordt opnieuw van kracht. Overal in Japan worden discotheken gesloten. Dik tegen de zin van Natsuko die erop uit is de nacht van 11 maart onvergetelijk te maken. In haar zoektocht kruist ze het pad van Furu, een DJ die de laatste platen van zijn carrière draait en vastbesloten is die avond een einde aan zijn leven te maken…

© R

ob W

albe

rs

Filmconcert

ArsenalDance! Dance! Dance!

6

Hendrik Willemyns, John Roan (keyboard, gitaar, zang)

Page 7: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

De Daltons van de saxofoon zijn terug! Een indrukwekkend kwartet van saxo-fonisten, genaamd Les DéSAXés, zetten met ‘Saxophonissimo’ opnieuw voet op Vlaamse bodem. Uit hun koperen buizen galmt universele muziek van alle tijden. Muziek die spreekt, doorspekt met humor en aangelengd met spektakel.

De sax brothers genereren de poëtische klanken van Vivaldi, Bach, Brahms, Khatchatourian, Debussy, Ravel, Pachel-bel,… Ze compileren ook filmmuziek en laten genres als jazz, flamenco, pop, samba, reggae, R&B, rap en funk feilloos samensmelten. Dit spektakel moet je gezien en vooral gehoord hebben!

www.lesdesaxes.com

Zaterdag 26 september 2015 20 uur

tickets 20 eurovriendenprijs 18 / 10 euro

Muziek

7

Michel Oberli, Guy Rebreyend, Frédéric Saumagne,

Samuel Maingaud (sax, spel)

(Frankrijk)

Les DésAXésSaxophonissimo

Les DésAXésSaxophonissimo

Page 8: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Donderdag 1 oktober 201520 uur

gratis mits reservatie

Naar aanleiding van de dvd-release van de documentaire ‘Janssen en Janssens draaien een film’, organiseert Cultuur-centrum Evergem een unieke vertoning met een inleidend gesprek waarbij zowel producent Luc Pien, filmkenner en moderator Ronnie Pede en academici Gertjan Willems en Daniël Biltereyst (UGent) de film kaderen binnen het breder geheel van 50 jaar gesubsidieerde Vlaamse film.

25 jaar geleden maakten Luc Pien en Robbe De Hert de documentaire ‘Janssen en Janssens draaien een film’ over 25 jaar gesubsidieerde Vlaamse cinema. Bestempel dit document (dat nu voor het eerst op dvd uitkomt) als de ‘That’s Entertainment’ van de Vlaamse film. Dat maken Pien en De Hert alvast duidelijk met de keuze van de filmfragmenten (‘Meeuwen sterven in de haven’, ‘Mon-sieur Hawarden’, ‘Pallieter’, ‘Verbrande brug’, enz.) waaruit ook hun liefde voor de Vlaamse film blijkt.

Film

Janssen en Janssensdraaien een filmCultuurcentrum Evergem i.s.m. Comeet en Erfgoedcel Meetjesland

8

Zie ook bij expo p. 64Luc Pien, Ronnie Pede, Gertjan Willems, Daniël Biltereyst (sprekers)

Page 9: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

20 albums… 3000 concerten... meer dan 2 miljoen platen verkocht. Zijn band Fischer-Z maakte furore. Maar John Watts kan meer. Hij is ook beeldend kunstenaar, fotograaf en theatermaker. Watts brengt een show met nummers uit zijn soloalbums en natuurlijk ook klassiekers van Fischer-Z zoals ‘The Wor-ker’, ‘Marliese’, ‘Berlin’, ‘Room Service’,

‘So Long’ en ‘The Perfect Day’. In mei 2015 wordt ‘This Is My Universe’ verwacht, waarmee Watts weer volop voor de muziek kiest.

www.fischer-z.com

Vrijdag 2 oktober 2015 20 uur

tickets 18 eurovriendenprijs 16 / 9 euro

Fischer-ZThe Best of Both Worlds

Muziek

9

(uK)

Page 10: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.isoldeetlesbens.com

Zaterdag 3 oktober 201520 uur

tickets 16 eurovriendenprijs 14 / 8 euro

Isolde et les Bens... een groep opgericht door Isolde Lasoen (bekend als drumster bij Daan, The Happy, Saint-Marteau, The Wodads, en zoveel meer), waarmee ze naast een aantal eigen songs ook een eigenzinnige keuze covers brengt uit de Franse sixtiespop-chanson, afgewisseld met enkele Engelstalige pareltjes van vroeger en nu.

Isolde zingt, drumt en wordt begeleid door een paar van haar lievelingsmuzi-kanten, toevallig allemaal met de naam Ben. De eerste cd ‘L’inconnu’ verscheen in oktober 2014 en er volgt nieuw mate-riaal in 2015. Isolde et les Bens zijn goed voor een uitgelezen selectie ‘schone liedjes’ vol nostalgie en charme.

© P

iet S

tella

man

s

Muziek

Isolde et les Bens

10

Isolde Lasoen (zang, drums), Ben Van Camp (gitaar), Ben Brunin (contrabas), Ben Vermeir (keyboard)

Page 11: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Komiek Rob Spence, een Zwitser van Australische origine, is in België nagenoeg onbekend, maar vult in zijn thuisland makkelijk de grote zalen en heeft er ook een tv-show lopen, ‘Rob’s Comedy Club’. Rob Spence is een meester in de visuele humor: hij heeft een ogen-schijnlijk beenloos lijf en een gezicht dat

hij in alle mogelijke plooien kan trekken. Dat, in combinatie met zijn weergaloze interactie met het publiek, zorgt ervoor dat hij alle lachers moeiteloos op zijn hand krijgt. Rob Spence komt voor het eerst naar Bel-gië en haalt speciaal voor deze tournee de allerbeste acts uit zijn arsenaal. Check zijn YouTube-kanaal en ontdek de klas-siekers zoals ‘De ballon’, ‘De houthak-ker’ en ‘De matador,’ die hij ook op de planken brengt. Niet te missen!

www.robspence.ch

Donderdag 8 oktober 2015 20 uur

tickets 20 eurovriendenprijs 18 / 10 euro

Rob SpenceHumor

11

(zwitserland)

Page 12: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Vrijdag 9 oktober 201520 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 10,50 / 7 euro

De doorwinterde muzikant/producer/bandcoach Erik Van Biesen blijft alles geven en heeft al een indrukwekkend parcours afgelegd, o.a. bij Gorki, Axelle Red, The Paranoiacs,… Erik wil echter niet blijven stilstaan bij het verleden. De blik is gericht op de toekomst. Zijn gloednieuwe Engelstalige band Biezen is een groot donker feest met blazers.Op Record Store Day 2015 verscheen een

eerste fysieke release van Biezen. Een limited 7” clear vinyl met twee nummers in een oplage van 500 stuks waarvan 150 unieke handgenummerde exemplaren. Een visitekaartje om te koesteren. En de toekomst oogt mooi: Biezen the band gaat de baan op en werkt intussen volop verder aan een debuutalbum dat eind 2015 uitkomt. Grijp je kans om de enige echte Gorki-erfgenamen aan het werk te zien!

© G

eert

Bon

ne

Muziek

Biezen

12

Erik Van Biesen (zang, bas), Bert Huysentruyt (drums), Roeland Vandemoortele (gitaar, zang), 2 blazerswww.biezentheband.com

Page 13: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Irene Alvarez genoot een gedegen Flamenco-opleiding in Sevilla bij de beroemde danseres/lesgeefster Matilde Coral. Daarnaast volgde ze heel wat cursussen bij verschillende, belangrijke dansers in Jerez. Een opleiding in twee steden dus, die al een eeuwigheid met elkaar ijveren om de titel van hoofdstad van de Flamenco.Haar stijl is dan ook puur en klassiek en doet vooral denken aan de beroemde

school van Sevilla, die ze door een heel eigen, fijne elegantie extra benadrukt. Als echte Sevillana beheerst ze na-tuurlijk ook de Sevillanas, de voor haar thuisstad zo typische, maar ondertus-sen in gans Spanje en bij uitbreiding de ganse wereld, beroemde paardans. Ook hierin toont ze haar zeer spontane en zuivere stijl. Dit concert wordt ingeleid door gitarist Alexander Gavilan.

Zaterdag 10 oktober 2015 20 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 10,50 / 7 euro

Irene AlvarezWereldmuziek

© E

va F

aché

13

Irene Alvarez (dans), Alexander Gavilan (gitaar),

Maria Marin (zang)

(spanje)

Page 14: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Robbert&Frank/Frank&Robbert

To BrEaKThe Window of opportunity

www.puppetryofthepenis.com

Donderdag 15 oktober 201520 uur

tickets 25 eurovriendenprijs 22,50 / 12,50 euro

Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, West-End in Londen, Broadway in New York: de Puppetry of the Penis vulde al theaters over de hele wereld. Sinds 2010 opnieuw leven ingeblazen met een nieuwe generatie puppeteers en nu in 2015 te zien in Vlaanderen!

Wat ooit begon als grappige kalenders die verkocht werden in garages en

gastvertolkingen op vrijgezellenfeest-jes, is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De puppeteers en bijbehorende ‘dick tricks’ zorgen telkens voor een grappige en verrassende show. Hilariteit verzekerd, wanneer bijvoor-beeld de bekende hamburgertruc de revue passeert. Rasperformers Christop-her Cannon en Rich Binning zorgen voor een onvergetelijke avond. Charmant, schattig en altijd grappig.

Niet geschikt voor kinderen!

Humor

Puppetry of the Penis

14

Christopher Cannon, Rich Binning (spel)

(Australië)

Page 15: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Robuuste, eerlijke materialen liggen her en der verspreid in een desolate vlakte. Leegte. In welke woestenij zijn we aan-beland? Geleidelijk aan krijgt het land-schap kleur en vanaf dan gaan we op roadtrip doorheen de tijd en diens Win-dow of Opportunity. Robbert&Frank/Frank&Robbert waren in mei 2014 reeds te gast in het cultuurcentrum met een welgesmaakt optreden met chocolade geweren tijdens de legendarische ‘CAM-PO passeert… aan tafel’ voorstellingen.

Deze voorstelling kadert binnen Circuit X dat een selectie toont uit Het

Theaterfestival. Er is een inleiding of nagesprek voorzien door een medewer-ker van Circuit X.

Ook in CC De Herbakker in Eeklo kan je een Circuit X voorstelling meepik-ken, waarvoor je kaarten kan bestellen via de Evergemse website. Op 17 maart 2016 kan je naar ‘Het Weiss-effect’ van Hof van Eede, dat zich afvraagt wat er gebeurt als we de schoonheid van fictie verkiezen boven de werkelijkheid. Drie personages verliezen zich zo in hun bewondering voor het leven en werk van de kunstenaar Edgard Weiss dat ze weerloos worden voor zijn invloed…

www.robbertenfrank.comwww.campo.nu

www.circuitx.be

Vrijdag 16 oktober 2015 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 9 / 7,50 euro

Robbert&Frank/Frank&Robbert

To BrEaKThe Window of opportunity

Theater

© T

om C

alle

min

15

Robbert&Frank/Frank&Robbert (spel), Pol Heyvaert (coaching)

Page 16: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.coig.ca

Zaterdag 17 oktober 201520 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 10,50 / 7 euro

De jonge Cape Breton band Còig verte-genwoordigt in Canada de erg populaire en virtuoze Keltische muziek-scene. Met hun ‘fi ddle on speed’, loepzuivere zang en energetische piano, begeleid door multi-instrumentalist Darren McMul-len op gitaar, mandoline, banjo en whistle brengen ze een adrenaline-rijk concert. Van ingetogen ‘heart breaking’ tot uitbundig ‘het dak eraf’.

Jason Roach op piano is een meester in het opzwepen van het publiek. Chrissy Crowley en Rachel Davis stelen op hun beurt de show met step dance, viool en zang. Een wellnessbeurt voor het oog en het oor!

Dit concert wordt ingeleid door Johan Van Acker, medewerker Klara en musicoloog.

Wereldmuziek

Còig

16

Darren McMullen (gitaar, mandoline, banjo, bouzouki, whistle, zang), Rachel Davis (fi ddle, zang), Chrissy Crowley (fi ddle), Jason Roach (piano)

(Canada)

Page 17: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Na een serie gesmaakte try-outs en met de radiohit ‘Alles komt in orde’ op zak, trekt Jan Leyers met zijn nieuwe Neder-landstalige repertoire naar de theater-zalen. “Ik voel me vandaag een pop-up singer-songwriter”, vertelt Jan zelf. “Een microfoon, mijn gitaar, mijn songs en verder niks in de mouwen.”

In zijn nieuwe liedjes bezingt Jan Leyers naar eigen zeggen de zin van het leven

in het algemeen en dat van hemzelf in het bijzonder. Met zijn bitterzoete tek-sten en zijn verrassend virtuoze gitaar-spel neemt Jan Leyers zijn publiek twee uur lang op sleeptouw. Hij zingt over nieuwe schoenen en de maagd Maria, over ridders met rugpijn en de laatste bus naar Boom. Een intense tocht door een landschap dat geurt naar melancho-lie en onvervuld verlangen.

www.janleyers.be

Donderdag 22 oktober 2015 20 uur

tickets 16 eurovriendenprijs 14 / 8 euro

Jan LeyersMuziek©

Ste

phan

Van

flete

ren

17

Page 18: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.pivhuvluv.be

Vrijdag 23 oktober 201520 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 10,50 / 7 euro

Piv Huvluv denkt wel eens na over het leven. Een natuurdocumentaire op Can-vas over het leven van de eendagsvlieg gaf de aanzet tot ongeremd Piviaans gefilosofeer. Piv confronteert zichzelf en het publiek met de miezerige eindigheid van ons bestaan. Hij stuurt aan op een minimale portie zingeving. Met tref-zekere eenvoud en op een innemende

manier gaat hij samen met zijn publiek op zoek naar de zin van de onzin…

Vanzelfsprekend zijn de onmisbare ingrediënten van Pivs humorcocktail nadrukkelijk aanwezig: persoonsgebon-den verhalen, een scheut herkenbare situaties, een vleugje nostalgie, een karrenvracht vinylplaten als soundtrack en een hoop luchtige flauwekul.

© K

AA

D

Humor

Piv HuvluvYolo!

18

Piv Huvluv (spel), Sebastien Dewaele (regie)

Page 19: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Slagerij Vandenbergh is geweldig goed gelegen. Alleen jammer dat slagerij Verbiest er net naast ligt. En dat Julie Verbiest verliefd is. Op Mario Vanden-bergh. Ze beleven samen de mooiste tijd van hun leven. En dan wordt het donderdag en er hangt onweer in de lucht. Hun liefde is sterk maar is ze ook onverwinnelijk?

De Gentse auteur/acteur Pepijn Lievens herwerkte het ijzersterke plot van ‘Romeo en Julia’ naar een eigentijdse en totaal absurde setting: twee slagerij-fa-milies die al generaties lang met elkaar in staat van oorlog leven.

Zet je schrap voor een hilarische satire met een vlijmscherp einde!

www.debendevandeprins.comVoor iedereen vanaf 10 jaar

Zaterdag 24 oktober 2015 19 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j)

De Bendevan de Prins

Donderdag

Theater

© M

iche

l Dev

een

19

Jits Van Belle, Wouter Bruneel (spel), Mich Walschaerts (regie)

Page 20: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.guntherneefs.be

Maandag 16 november 2015 14 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 10,50 / 7 euro

Kenners noemen de stem van Günther Neefs doorleefd. Ze hebben gelijk, want van kindsbeen af is hij begeesterd door temperamentvolle ritmes en muziek-stijlen. Günther begint zijn carrière in 1985 als percussionist bij een bigband. Omringd door ritmesecties voelt hij zich als een vis in het water en het duurt niet lang voor zijn kenmerkende stem hem achter de microfoon doet belanden.

Ondertussen staan er al twaalf full cd’s op zijn palmares, waarvan een aantal met goud en platina werden onderschei-den. Zowel in het Nederlands als in het Engels laat Günther van zich spreken. Hij kiest steevast voor songs met een ziel die schreeuwen om een staaltje van zijn sterke live-reputatie.

We bieden je graag een koffie en gebakje aan!

Muziek

Günther NeefsBack to Swing

20

Günther Neefs (zang), Filip Bollaert (gitaar), Niko Op de Beeck (bas), Raf Helsen (drums), Gunter Callewaert (keyboard), Ibernice Macbean (backing vocals)

I.s.m. Seniorenraad Evergem

Page 21: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

DDF Crew, dat zijn de vier touwsprin-gende jongens die in 2012 de overwin-ning behaalden in ‘Holland’s Got Talent’ en dit najaar een wervelende nieuwe zaalshow brengen. Met ‘Re-Tuned’ heb-ben ze niet alleen hun bestaande shows herwerkt, maar komen ze ook met volledig nieuw materiaal op de planken.

Samen met andere bevriende dansers en artiesten verzekert de DDF Crew een spannende en onvergetelijke voorstel-ling voor iedereen. Muziek, dans, humor, spektakel en vooral veel springtouwen zijn de kernwoorden van deze show. So you think you can Skip this?

www.ddfcrew.bewww.sleinsskip.be

Zaterdag 21 november 2015 20 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 10,50 / 7 euro

DDF Crewre-Tuned

21

Benjamin, Simon en Loïc Mahy, Andy Van Beneden (choreografie)

I.s.m. Sleins’ Skip

Show

Page 22: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.tableaunr1.be

Donderdag 26 november 2015 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 10,50 / 7 euro

Deze vlijmscherpe komedie van Simon Block die zowat overal ter wereld met succes werd opgevoerd, krijgt haar Ne-derlandstalig debuut in de allernieuwste productie van Tableau nr. 1.

Wekelijks treffen drie vrienden/taxi-chauffeurs elkaar in de pingpongclub

om te bekomen van de dagelijkse stress. Wanneer ze deelnemen aan een pingpongcompetitie, verandert sport in strijd.

Deze komedie dompelt ons onder in een wereld waar competitie een obsessie wordt, waar drie wanhopige mannen met elkaar wedijveren.

Theater

Tableau nr. 1ping-pong

22

Bert Cosemans, Bart Van Avermaet, Bert Verbeke (spel), Robert Siân (regie)

Page 23: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Didier Aspeslagh, oud ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt een dagje ouder en er lijkt soms wat ruis op zijn gedachten te zitten. Zijn naaste omgeving vindt in elk geval dat hij aan begeleid wonen toe is. Ze maken zich echter niet alleen zorgen over Didiers helderheid van geest, maar ook over zijn steeds levendiger wor-

dende fantasie en zijn recent ontloken religiositeit. Ook wel een beetje over zijn kunstverzameling waar ze tot voor kort geen vermoeden van hadden.

Een evenwichtsoefening op de grens tussen strategisch geheugenverlies en de eerste tekenen van dementie. Met een sterrencast om U tegen te zeggen!

www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

Vrijdag 27 november 2015 20 uur

tickets 17 euro vriendenprijs 15 / 8,50 euro

Vernieuwd Gents Volkstoneel

Vergeet het!

Theater

© L

uc M

onsa

ert

23

Dirk Buyse, Bob De Moor, Tania Van der Sanden, Tanya Zabarylo (spel), Walter Janssens (regie), Jo Van Damme (tekst)

Page 24: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.pauliencornelisse.nl

Zaterdag 28 november 2015 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 13 / 7,50 euro

De voorstelling van Paulien Cornelisse werd vorig seizoen uitgesteld wegens haar zwangerschap, maar hernemen we graag in 2015. Het publiek kent Paulien Cornelisse waarschijnlijk het best van haar deelname en bijdragen in ‘De Slimste Mens’, maar ze is in eigen land al jaren een gevierde cabaretière die enorm bewonderd wordt om haar spitsvondigheden, taalgrapjes en visuele spielereien.

In haar derde voorstelling zal Paulien zich bezighouden met alles wat onbe-langrijk lijkt en dat misschien ook wel is. Paulien is met een bril met een sterkte van min 6 extreem bijziend. Ze bekijkt de dingen graag van dichtbij en het ana-lyseren van insecten en kamerplanten en hun gevoelsleven behoort daarom tot haar specialiteit. Het is een geruststel-lende gedachte dat ook de wereldleiders worden aangestuurd door krachten waar zij geen weet van hebben… Maar ondertussen…

© L

Mam

vanD

am

Humor

Paulien Cornelisse maar ondertussen

24

(nederland)

Page 25: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Azure Mortal, een vijfkoppige band ontsproten aan het brein van Dirk Swartenbroekx (aka Buscemi), compo-neert vooral soundscapes voor kunst-installaties, tentoonstellingen, film en dans. De term ‘dark ambient’ omschrijft nog het best waar deze muziek voor staat, met referenties naar groepen en artiesten zoals Throbbing Gristle, Nurse

With Wound, Ornette Coleman en Steve Reich. De eerste cd werd in maart 2014 gereleased en later ook op vinyl n.a.v. Record Store Day.

Verwacht je aan een eigenzinnige, maar uiterst boeiende trip die het midden houdt tussen een concert en een audi-tieve belevenis. Niet te missen!

www.azuremortal.be

Donderdag 3 december 2015 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 10,50 / 7 euro

Azure Mortal (Buscemi)The End of Society

25

Dirk Swartenbroekx (soundscapes), Ernst Löw (zang), Mattias De Craene (sax), Rodrigo Fuentealba (gitaar), Elias Devoldere (drums)

Muziek

Page 26: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.fi llsmonkey.com

Vrijdag 4 december 201520 uur

tickets 16 euro vriendenprijs 14 / 8 euro

‘Incredible Drum Show’ is een ‘humorit-mische’ voorstelling die qua energieni-veau compleet van de pot gerukt is. Het is een spektakel dat met geen ander te vergelijken is, gelardeerd met uitzinnige humor en een uitgekiende mise-en-scè-ne en twee opmerkelijke drummers die

hun ongebreidelde fantasie de vrije loop laten. De twee rasperformers vermen-gen op meesterlijke wijze technische virtuositeit met jongleren, poëzie, mime en humor en dat, net als de spellen van MB, voor iedereen van 8 tot 88. Snel zijn is de boodschap!

Muziek

Fills Monkey Incredible Drum Show

26

Seb Rambaud, Yann Coste (drums, spel), Gil Galliot (regie)

(Frankrijk)

Page 27: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Tine Reymer: actrice die zingt of zange-res die acteert? Het laatste. Op 16-jarige leeftijd begint Tine samen met Tom Pintens de band Flowers for Break-fast. Ze brengen twee full albums uit, waaronder ‘Baron Samedi conducts the onion philharmonic’ en spelen op menig festival in binnen- en buitenland.

De hobby die acteren in het begin was, begint uit de hand te lopen en slorpt

teveel tijd op. Tine besluit het acteren op een laag pitje te zetten en terug songs te gaan schrijven. Ze richt een nieuwe band op – girls only – onder de naam Billie King, die ook in het cultuurcentrum te gast was. Na een pauze van enkele jaren, bracht Reymer haar nieuwe album uit in het voorjaar van 2015. De eerste single ‘Bittersweet’ is ontstaan zingend en handenklappend op het eind van een golfbreker… Wondermooi!

www.reymer.be

Zaterdag 5 december 2015 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 10,50 / 7 euro

ReymerMuziek

© D

iego

Fra

nsse

n

27

Tine Reymer (zang), Tom Pintens (gitaar, keyboards),

Pieter Van Buyten (bas), Aarich Jespers (drums, percussie),

Riet Muylaert (zang)

Page 28: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.erickoller.nl

Donderdag 10 december 201520 uur

tickets 15 eurovriendenprijs 13 / 7,50 euro

De uitnodiging van Cirque Du Soleil om als clown van het circus mee te gaan op wereldtournee is voor een artiest als Eric Koller vergelijkbaar met de kwalificatie van een atleet voor de Olympische spelen.De interesse van Cirque Du Soleil in Eric Koller doet hem gloeien van opwinding. Dat de samenwerking er tot op heden nog niet van is gekomen doet hem zeer.

Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel. Zo kwam Koller tot een prachtige humoristische voorstelling waarmee hij een nieuwe weg inslaat. Ondanks dat zijn eigen unieke vorm behouden blijft, is ‘Koller blijft thuis!’ een voorstelling geworden die anders is dan zijn vorige. In ‘Koller blijft thuis!’ laat Eric, op zijn eigen vertrouwde fysieke wijze, de lach en de traan elkaar omarmen. Zoals het een echte clown betaamt.

© K

olle

r Cre

ativ

e

Humor

Eric Koller Koller blijft thuis!

28

(nederland)

Page 29: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Dobet Gnahoré, zangeres, danseres en percussioniste uit Ivoorkust, erfde de ‘Bété’ traditie van haar vader Boni Gnahoré, percussionist en drijvende kracht achter de kunstenaarsvrijplaats Ki-Yi Mbock.

Dobet Gnahoré’s muziek is een mix van stedelijke en traditionele Afrikaanse songs, met invloeden gaande van Mali-folk tot Ghana highlive, van Mandingue melodieën tot Congolese rumba. Ze voert haar composities uit met een jazzy

sound, gevarieerd en kleurrijk. Vorige zomer opende ze het festival ‘Helden in het Park’ in Eeklo en deze keer zomert het ongetwijfeld nog na in het cultuur-centrum. Als ze begint te dansen, voel je meteen het kloppend hart van Afrika!

Dit concert wordt ingeleid door Bernadette Vandercammen, zakelijk leider van muziekclub N9 in Eeklo.

www.dobetgnahore.com

Vrijdag 11 december 2015 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

Dobet GnahoréWereldmuziek

© N

icol

as B

aret

29

Dobet Gnahoré (zang, dans), Colin Laroche de Féline (gitaar, zang), Boris Tchango (drums), Clive Govinden (bas, keyboard)

(ivoorkust)

Page 30: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.deuxsanstrois.beVoor iedereen vanaf 8 jaar

Zaterdag 12 december 2015 19 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

Een typemachine, een oude LP van de ‘king of rock and roll’ en vioolcomposi-ties door Jef Hendrikx vormen de sound-track van de voorstelling. Acrobaten Annemie Pierlé, Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen creëren de beelden bij de muziek. Maar de rollen liggen niet vast en de grenzen van hun talenten worden opgezocht. Wat gebeurt er als een acrobaat een zangsolo brengt of een

muzikant het hoofdpersonage wordt in een acrobatisch nummer?

Op het ritme van een typemachine ont-wikkelt zich een verrassende circus- theatervoorstelling waarin het zelden gaat om de ‘circustrucs’. Laat je charme-ren door dit prettig gestoorde kwartet, dat noch drama, noch slapstick schuwt.

© B

art G

riet

ens

Circustheater

Deux Sans TroisTYpo

30

Hanna Mampuys, Toon Van Gramberen, Annemie Pierlé, Jef Hendrikx (spel), Bram Dobbelaere, Randi De Vlieghe (coaching)

Page 31: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Met de albums ‘Kannibaal’, ‘Aan de ar-beid’ en ‘We zijn hier nu toch’, veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue drie keer goud. Hun vorige album ‘Welkenraedt’, leverde de band zelfs een vol Sportpaleis op en als trofee de ‘Vlaamse Cultuurprijs voor de muziek’.Na twee sabbatjaren verscheen onlangs het vijfde studioalbum ‘Van Hierboven’. Geen uiting van hoogheidswaanzin, maar het resultaat van twee rustiger

jaren. In de gelijknamige theatershow komt uiteraard het nieuwe songma-teriaal uitgebreid aan bod. Ondertus-sen wordt ook het volledige repertoire grondig omgespit, op zoek naar vergeten parels en opgeblonken versies van ver-sleten gewaande klassiekers. Een concert dus vol spitse vondsten, fraaie visuals, verrassende wendingen, sfeervolle mo-menten en ontroerende verstilling, van troost naar feest en alles daartussenin.

www.yevgueni.be

Vrijdag 8 januari 2016 20 uur

tickets 25 euro vriendenprijs 22,50 / 12,50 euro

YevgueniVan Hierboven

Muziek

© K

oen

Baut

ers

31

Hanna Mampuys, Toon Van Gramberen, Annemie Pierlé, Jef Hendrikx (spel), Bram Dobbelaere, Randi De Vlieghe (coaching)

Klaas Delrue (zang, akoestische gitaar), Geert Noppe (keyboard, zang), Maarten Van Mieghem (bas, akoestische gitaar, zang), Patrick Steenaerts (elektrische gitaar), Stef Vanstraelen (drums, percussie)

Page 32: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.frascatisymphonic.comwww.cultuurraadevergem.be

Zaterdag 9 januari 201620 uur

tickets 25 euro (inclusief nieuwjaardrink en programma) – geen kortingen!

Voor de 26e editie van het Nieuwjaars-concert werd andermaal gekozen voor een topgezelschap: Frascati Symphonic. Dit orkest wil jonge musici en solisten orkest- en podiumervaring aanbieden via kwaliteitsvolle projecten. Deze beloftevolle talenten worden gecoacht door een vaste kern van professionele musici, het Collegium Frascati, o.l.v. dirigent Kris Stroobants, die al een

rijke ervaring opgebouwd heeft in het muzikaal leiderschap en het dirigeren van symfonie-, fanfare- en harmonie-orkesten. Op het programma staan o.a. werken van Shostakovich, Elgar, Brahms, Grieg, Dvorak, Hongye, Huanzhi, Fang en natuurlijk ook Strauss.

Je bent welkom vanaf 19 uur voor een nieuwjaarsdrink!

Klassieke muziek

Frascati SymphonicNieuwjaarsconcertGemeentelijke Cultuurraad Evergem i.s.m. Cultuurcentrum Evergem

32

Kris Stroobants (dirigent), 50 orkestleden

Page 33: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Cultuurcentrum Evergem slaat de handen in elkaar met Kunstencentrum Vooruit (zie ook bij de dag van de dans op p. 52) en Circuscentrum om van de tweede editie van het circusfestival ‘Smells Like Circus’ een daverend succes te maken. Niet alleen tonen we een intrigerende installatie van Benjamin

Met ‘Inter-View’ brengt Benjamin Vandewalle theater terug naar zijn etymologische betekenis: kijken, contempleren. Vandewalle plaatst drie constructies in de publieke ruimte, een soort (poppen)kasten waar voorbijgan-

Vandewalle, maar kan je ook genieten van het betoverende ‘Aneckxander’ van Alexander Vantournhout, die laveert tussen performance, dans en (heden-daags) circus. Voor het volledige programma van ‘Smells Like Circus’, surf naar www.vooruit.be

gers hun hoofd in kunnen steken. Wat ze dan te zien krijgen, is een grote verrassing… Maar dat het poëtisch en sensueel zal zijn, daar kan je vanop aan.

Choreograaf Benjamin Vandewalle is gefascineerd door observatie. ‘Kijken’ en ‘bekeken worden’ vormen een leidraad in zijn werk. In ‘Inter-View’ wordt de es-sentie van de blik onderzocht. Er is geen script, enkel de magie van een spontane visuele ontmoeting.

Van woensdag 13 t.e.m. zondag 17 januari 2016 in Kunstencentrum Vooruit en Cultuurcentrum Evergem

Woensdag 13 januari 2016doorlopend aan het grasplein voor het cultuurcentrum

Smells Like CircusI.s.m. Kunstencentrum Vooruit en Circuscentrum

Installatie

© T

im V

an D

e Ve

lde

33

Benjamin VandewalleInter-View

Page 34: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.alexandervantournhout.be

Woensdag 13 januari 201620 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 10,50 / 7 euro

‘Aneckxander’ is een solo in minimale setting voor één acrobatisch lichaam, een handvol zorgvuldig gekozen objec-ten en drie variaties op eenzelfde stukje pianomuziek. Balancerend op de fijne grens tussen tragedie en komisch effect,

herschrijft Alexander/Aneckxander de autobiografie van zijn eigen lichaam: van subject over object, tot materie. Wat ontstaat is een rauw zelfportret waarin het lichaam zich tegelijk blootstelt en tracht te ontsnappen aan de blik van hen die kijken.

Performance

34

Alexander Vantournhoutaneckxander

Page 35: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Wereldniveau in het Nederlands… zwarte romantiek van het hoogste kaliber… maximaal ontroeren met mini-male middelen: dàt kopte de pers bij de première van hun vorige voorstelling.

Mich en Raf Walschaerts maken cabaret zoals niemand anders doet: ontroering,

hilariteit, virtuoze muzikaliteit en pak-kende beelden vechten om voorrang.

Lachen of huilen? Dat is de vraag.

‘Schoft’.Een splinternieuwe voorstelling van Kommil Foo.

www.kommilfoo.be

Donderdag 14 en vrijdag 15 januari 2016 – 20 uur

tickets 25 euro vriendenprijs 22,50 / 12,50 euro

Kommil Foo Schoft

Humor

© Jo

han

Jaco

bs

35

Mich en Raf Walschaerts (spel, tekst), Ineke Nijssen, Walter Janssens (regie)

Page 36: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.malpertuis.be

Vrijdag 22 januari 2016 20 uur

tickets 16 euro vriendenprijs 14 / 8 euro

Het moet geleden zijn van ‘In de gloria’ en ‘Het eiland’ dat klassebakken Lucas Van den Eynde en Tania Van der Sanden aan elkaars zijde speelden. Met ‘Onze Koen’, geschreven en geregisseerd door Peter De Graef, komt daar verandering in.

Een liefdesgeschiedenis, haarscherp getekend in al haar fases en stadia. Even

hilarisch als herkenbaar. En het verhaal van ouders die kinderen opvoeden. Maar op grond waarvan? En hoe? We doen wat we kunnen maar in wezen hebben we geen idee hoe het moet. We tasten als blindemannen. Tot we vastlopen. Trillend en onbeschermd tussen de grote vragen van het leven.

Theater

Theater Malpertuisonze Koen

36

Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden (spel), Peter De Graef (regie)

Page 37: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Zo’n vier jaar geleden bracht Daan ‘Simple’ uit, het eerste akoestische trio album, intussen een met platinum be-kroonde klassieker. Die verrassende for-mule, met Daan op zang, gitaar en piano, Isolde Lasoen als multi-instrumentaliste en Jean-Francois Assy op cello, bleek een immens succes.

Dit intense avontuur smaakte naar meer, vandaar deze nieuwe plaat ‘The Mess’, die toch heel anders geworden is. Extraverter, speelser, wilder, groovier, sexier bijna. Meteen vanaf de opener ‘The Mess’ hoor je waar het naar toe gaat: barok, zot, met Daan in een heel energieke gedreven trip. Zelden zong Daan zo precies en ingeleefd. Je hoort hem genieten en openbloeien, zwem-mend in deze erg seventies klinkende zee van arrangementen.

www.daan.be

Vrijdag 29 januari 2016 20 uur

tickets 29 euro vriendenprijs 26 / 14,50 euro

DaanThe mess

Muziek

© G

eral

dine

Jacq

ues

37

Daan Stuyven (zang, gitaar, piano), Isolde Lasoen (drums, vibrafoon, klokken, trompet, zang), Jean-François Assy (cello)

Page 38: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

(Duitsland)

www.matthiasromir.de Voor iedereen vanaf 9 jaar

Zaterdag 30 januari 2016 19 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j.)

‘Life is… (short stories)’ is een verzame-ling visuele anekdotes over de normale waanzin van het dagelijks leven. Grap-pig en ontroerend, soms uitbundig en luidruchtig, soms ingetogen en verstild. Zijn shows zijn poëtisch en vertellen woordeloze verhalen waaraan hij met

veel plezier een stevige dosis rock en humor toevoegt. Met muziek en korte videofragmenten ontpopt Matthias’ unieke jongleerstijl zich als een uitdruk-kingsvorm die ver afwijkt van de oubollige circusclichés.

Humor

Matthias RomirLife is… (short stories)

38

Page 39: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

In 2015 verscheen de nieuwe cd ‘Acoustic’ van Axelle Red, waarna een eerste reeks succesvolle concerten volgde. In 2016 is er het tweede luik van de tournee, die ook halt houdt in het cultuurcentrum!

En er is nog meer goed nieuws, want het wordt geen akoestische theatertour pur sang. Gekende hits en minder voor de hand liggende nummers zullen de revue

passeren en nog meer verrassen door de aangepaste arrangementen. Axelle is op zoek gegaan naar onverwachte invals-hoeken die puur ten dienste staan van de song. Ze bouwt dan ook telkens een feestje met pop, folkrock, Memphis Soul en Motown als hogepriesters van dienst. In de intieme zalen kan onze ‘amour profond voor all things red’ alleen maar feller worden. Niet te missen!

www.axelle-red.com

Dinsdag 2 februari 2016 20 uur

tickets 33 eurogeen kortingen!

Axelle RedMuziek

39

Axelle Red (zang), Dominique Vantomme (piano), Wigbert Van Lierde (gitaar, backing vocals), Stefy Rika (percussie, backing vocals), Yves Fernandez (bugel, trompet, percussie, backing vocals)

Page 40: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.hetbanket.be

Vrijdag 5 februari 2016 20 uur

tickets 16 euro vriendenprijs 14 / 8 euro

‘Aarzel nooit’ voert een vierkoppig wezen ten tonele: een groep, een familie. Dit wezen leeft in vier lichamen maar denkt met één hoofd. Hoe deze vier personen leven, daar zijn regels voor: groepsregels. De vier uitgesproken karakters beschermen elkaar. Ze pikken alles van elkaar, omdat ze nu eenmaal verwant zijn. Dat volstaat als moreel kompas. De waarheid over hun louche

praktijken blijft verborgen onder het veilige deken van de familie.

Wat is het ergste dat er kan gebeuren als iemand zich losscheurt van de clan? De IJzige Sneeuw, daar is iedereen van overtuigd. Iedereen is altijd bang voor de IJzige Sneeuw…

Theater

Het Banketaarzel nooit

40

© H

anna

h Ch

ebar

o

Jan Decleir, Stefaan Degand, Brechtje Louwaard, Tristan Versteven (spel)

Page 41: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Casus is een circusgroep, maar toch niet helemaal. De Australiërs doen niet aan glitterpakjes en showattributen, geen tralala. Hun voorstelling is daarom niet minder spectaculair, integendeel. Drie mannen en een vrouw maken prachtige acrobatische fi guren op de grond en in de lucht. Elke beweging is perfect getimed. De artiesten zijn helemaal op

elkaar afgestemd. Hun concentratie, de trillende spieren, het zweet, geen plastieken glimlachjes, je ziet hoeveel moeite het ze kost. Dit wordt met inge-houden adem genieten!

‘Knee Deep’ wordt ondersteund door het Judith Wright Centre of Contemporary Arts’ Fresh Ground artist-in-residence initiatief, mogelijk gemaakt door Arts Queensland.

www.casus.com.au

Vrijdag 12 februari 201620 uur

tickets 20 eurovriendenprijs 18 / 10 euro

CasusKnee Deep

Circus

41

Emma Serjeant, Jesse Scott, Lachlan McAulay, Natano Fa’anana (acrobatie)

(Australië)

Page 42: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.mallemolen.be

Zaterdag 13 februari 201620 uur

tickets 25 eurovriendenprijs 22,50 / 12,50 euro

Peter Hens en Bart Van Caenegem, grootmeesters in muziekvermengerij, verrassen jong en oud met Musico-Hu-morologische onthullingen. De pratende cello en de alom geprezen mezzo-colo-ratuur-bariton-stem van Peter Hens wor-den aan de wondervleugel begeleid door

toetsenfluisteraar Bart Van Caenegem. Op de hen(s) typerende wijze worden composities uit hun context gelicht, mu-ziekstijlen spelenderwijs omgedraaid, ritmes en melodieën omgetoverd tot nieuwe meesterwerken.

Ommuziék te lachen.

© K

oen

Baut

ers

Muzikale humor

De Frivole FramboosDelicatissimo

42

De Frivole FramboosDelicatissimo

Page 43: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Twee halfbroers dromen ervan de Ronde van Vlaanderen te winnen. Ze komen op met hun koersfiets en zetten die op rollen. En zo begint het verhaal vanzelf te rollen. Aan de eindmeet, op de top van de louteringsberg, staat de Flandrien zijn scheppende pers te woord: “Weet ge, Marc, ‘t is simpel hé, celui qui voyage avec les cochons, doit manger le même pâté.”

Een ‘oer-Vlaamse’ voorstelling rond het wielrennen met Wim Willaert (‘Eigen Kweek’, ‘Offline’, ‘Red Sonja’), Tom Vermeir (A Brand, Tg Ceremonia / het KIP), Mourade Zeguendi (‘Offline’, ‘Les Barons’, ‘De Vijfhoek’) en Zouzou Ben Chikha (Union Suspecte, Action Zoo Humain, Compagnie Cecilia).

www.actionzoohumain.be

Donderdag 18 februari 2016 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 12 / 7 euro

Action Zoo HumainFlandrien

Theater

© K

urt V

an d

er E

lst

43

Wim Willaert, Tom Vermeir, Mourade Zeguendi, Zouzou Ben Chikha (spel, tekst)

Page 44: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

http://beta.vi.be/gilman

Vrijdag 19 februari 201620 uur

tickets 12 eurovriendenprijs 7 / 6 euro

De samenwerking met KASK Conser-vatorium tijdens ons feestweekend in september 2014 smeekte om een vervolg, vandaar deze fantastische double bill: Gilman & Barefoot and the Shoes!

Gilman is een project van Sander Stuer. Filmische, melancholische muziek, gedragen door strijkers, blazers en band. De tienkoppige band speelde al mooie concerten, waaronder een finaleplaats bij Jonge Wolven 2014, een plaats op Boomtown 2014 en een voorprogramma van de band Walrus.

© T

hom

as G

euen

s

Muziek

GilmanI.s.m. KASK Conservatorium

44

Sander Stuer (piano, gitaar, zang), Dries Lybaert (gitaar, keyboard, zang), Xavier de Clercq (bas, zang), Emilio De Temmerman (drums), Elke Durnez (hoorn), Benjamin Poppe (trombone), Laura De Bruyn (viool), Sara Verheyen, Helena Faes (cello)

Page 45: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Barefoot And The Shoes is een belofte-volle indie-folk band in Vlaanderen. In het verleden speelden ze al shows als Dranouter, Marktrock, Mano Mundo, Suikerrock, Ancienne Belgique, deden voorprogramma’s voor o.a. Eva De Roovere en Roland en schreven in 2013 de creditsong voor de Vlaamse bioscoop-film ‘Los Flamencos’.

www.barefootandtheshoes.be

Barefoot And The Shoes

Muziek

45

Muziek

Brent Buckler (gitaar, mandoline, zang), Sander Cliquet (gitaar, keyboard, zang), Vincent Lembregts (bas), Marijn Geerts (drums)

Page 46: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.teresasalgueiro.pt

Zaterdag 20 februari 2016 20 uur

tickets 16 euro vriendenprijs 14 / 8 euro

De naam Teresa Salgueiro klinkt niet meteen bekend in de oren, maar de naam Madredeus wél. Jarenlang was ze immers de frontvrouw van deze bekende groep die het pad effende voor de groeiende populariteit van het fado-genre. Na de split vond de groep een nieuwe stem en na een reeks samenwerkingen bracht Salgueiro in 2013 haar eerste so-loplaat ‘O Mistério’ uit. Daar kwam niet alleen een fraaie nieuwe look bij, maar

ook de muziek, een eigenzinnige kruis-bestuiving tussen fado en pop, doet door de intrede van percussie moderner aan dan voorheen. De hartverscheurende melancholie is gelukkig wel gebleven en ook haar stem is nog steeds om bij weg te smelten. Mis dit exclusieve concert voor geen goud!

Dit concert wordt ingeleid door Johan Van Acker, medewerker Klara en musicoloog.

Wereldmuziek

Teresa Salgueiro

46

Teresa Salgueiro (zang), Rui Lobato (drums, percussie, gitaar), Óscar Torres (bas), Marlon Valente (accordeon), Graciano Caldeira (gitaar)

(Portugal)

musicoloog.

Page 47: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

‘Van mij mag het’ is de vierde avond-vullende show van Bert Gabriëls, een comedyshow waarin Bert zijn expertise als jurist inzet om de wereld in z’n hemd te zetten. En wel met één boodschap: alles mag! Gedaan dus met klagen over normen en waarden, regeltjes en GAS- boetes. Bert draait alle regels om tot kansen en cadeaus en maakt van elk wetboek een feesthandleiding. Bert

brengt comedy zoals comedy moet zijn: scherp, absurd, onnozel, en vooral ook gewoon domweg waar.

Bert Gabriels was reeds te gast in het cultuurcentrum met ‘Druk Druk Druk’ in 2013 en is bekend van tv-programma’s als ‘Zonde van de Zendtijd’, ‘Comedy Casino’, ‘Comedian vindt werk’, ‘Scheire en de Schepping’ en ‘Absurdistan’.

www.bertgabriels.be

Vrijdag 26 februari 2016 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 12 / 7 euro

Bert GabriëlsVan mij mag het

Humor

47

Page 48: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.hetkip.be

Zaterdag 27 februari 2016 20 uur

tickets 15 euro vriendenprijs 11 / 7,50 euro

Vier jaar geleden besloten zes makers-spelers met een stevige teksttheater-bagage om al hun kennis overboord te gooien en een dansante voorstelling te maken. Het resultaat ‘Chicks for money and nothing for free’ sloeg aan bij jong en oud en was in 2014 ook te gast in het cultuurcentrum. Ondertussen maakte het KIP een aantal succesvolle tekst-theatervoorstellingen en groeide het

verlangen om nog eens een puur fysieke voorstelling te maken, met dezelfde cast.

Maar de lat ligt hoog deze keer. De succesindustrie scheert tegenwoor-dig hoge toppen; mislukken is niet langer een optie. Wie maar hard genoeg probeert, zal uiteindelijk zijn doel bereiken, niet? De zes mannen van het KIP zijn klaar om met ‘We might as well fail’ glansrijk de mist in te gaan.

© T

hom

as D

hane

ns

Theater

h et KIPWe might as well fail

48

Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren, Arend Pinoy, Oliver Roels, Yahya terryn, Hendrik Van Doorn (spel)

Page 49: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

“De liefde van de man gaat door de maag”. De uitdrukking gaat al genera-ties mee tot ieders tevredenheid. Helaas bestaat ze enkel nog in vage herinne-ringen. De gouden tijden zijn voorbij, de feiten zijn wat ze zijn. Anno 2014 gaat de liefde van de vrouw door de maag en moet de man zich daar naar schikken.

Eén man komt op voor zijn lotgenoten: Joost Van Hyfte! In een nieuwe werve-lende comedy-show leert hij de moderne man alles wat hij moet weten om zich een weg tussen haar lakens te koken en haar te laten zitten met de afwas. Joost Van Hyfte brengt comedy voor 6 zintuigen, waarbij je wél graag op de eerste rij zit!

www.joostvanhyfte.be

Vrijdag 18 maart 2016 20 uur

tickets 14 eurovriendenprijs 12 / 7 euro

Humor

49

gastroseksueelJoost Van Hyfte

gastroseksueelI.k.v. de Culturele Veertiendaagse Evergem

Page 50: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.ooitgewist.be

Donderdag 24 maart 2016 20 uur

tickets 22 euro vriendenprijs 20 / 11 euro

“Allo, met Joske Vermeulen…” Met deze legendarische binnenkomer stellen we ‘Ooit gewist’ aan je voor. Een straffe voorstelling die je onderdompelt in za-lige TV-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze niet te missen productie. Onder het motto ‘klant is koning’ bepaalt het publiek welke TV-scènes gespeeld worden.

Uit een breed aanbod van TV-fragmen-ten kan het publiek vooraf op www.ooitgewist.be hun favoriete scènes kiezen. Heel eenvoudig kan de datum en plaats van de voorstelling geselec-teerd worden, vervolgens kan iedereen aanvinken welke TV-fragmenten zijn/haar voorkeur genieten. Per voorstelling worden de meest gekozen fragmenten voor die dag vertolkt.

Ooit gewist? Of toch niet? Hoever reikt ons collectief geheugen?

Theater

Clara Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen, Jaak Van Assche en Jelle Cleymansooit gewist

50

Clara Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen, Jaak Van Assche, Jelle Cleymans (spel), Jo Mahieu (gitaar), Dirk Van der Linden (orgel), Yves Baibay (drums)

Page 51: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

In ‘Hechten’ zoeken Wim Vande Voorde, Gert Brackx en Lise Verrijcken naar ma-nieren om om te gaan met de wonden uit hun leven. Wim is boekhouder en een koele, verbitterde asceet. Zijn jonge-re stiefbroer Gert is de eeuwige student en romantische dromer en twijfelaar. Kinderen van dezelfde moeder maar van verschillende vaders. Allebei evenveel

bindings- als verlatingsangst. Allebei strijden ze om de gunst van de intel-ligente, begaafde maar hopeloos verwarde Lise. Lise is 35, filosofe met een zwak voor Nietzsche, vrijgezel, ontevre-den met zichzelf en de wereld, en in alles besluiteloos. Ze wil iets doen met haar leven. Iets zinvols. Ze weet alleen niet zo goed wat ze wil. En met wie.

Zaterdag 9 april 2016 20 uur

tickets 18 euro vriendenprijs 16 / 9 euro

Theater

De SpeelmanHechten

51

Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ruth Beeckmans (spel), Stefaan Van Brabandt (tekst, regie)

Page 52: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.begijnlebleu.be

Vrijdag 15 april 2016 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 12 / 7 euro

Volgens de Westerse maatschappij zijn er maar drie woorden die er toe doen in deze wereld: pluk de dag. Al de rest is bagage. Eenvoudig, niet? Hoe Begijn er toch telkens in slaagt het leven moeilij-ker te maken dan het is, laat hij zien in ‘Met mij gaat alles goed’. Omdat je graag lacht met losers, maar ook omdat je je er stiekem in herkent.

Begijn Le Bleu is naast zijn voorstel-lingen vooral bekend van het televi-sieprogramma ‘Foute Vrienden’ dat enthousiast werd opgepikt door het grote publiek. In het cultuurcentrum was Begijn laatst te gast met ‘Speciaal voor u!’, waarmee hij zich definitief in het rijtje der groten plaatste.

© G

uy K

okke

n

Humor

Begijn Le Bleumet mij gaat alles goed

52

Page 53: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Drie kwetsbare mannen, knapen nog, mét of zonder baard of snor of klak, getekend door het levende één al wat meer dan de ander,alledrie met haar op hun tandenen veel noten op hun zang,

hopen je te beroeren en ontroerenmet poëtische teksten,stukjes tranche-de-vie enonvergetelijke melodieën…tot de tanden ontwapenend!

www.warreborgmans.bewww.bigdave.be

Donderdag 21 april 2016 20 uur

tickets 14 euro vriendenprijs 12 / 7 euro

Warre Borgmans, Jokke Schreurs en

Big Dave ReniersBlèten

Theater

© H

ugo

Van

Beve

ren

53

Warre Borgmans (spel), Jokke Schreurs (gitaar), Big Dave Reniers (mondharmonica)

Page 54: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Op zaterdag 23 april 2016 nodigen we je uit voor een unieke roadtrip langs drie huizen en evenveel dansvoorstellingen. Cultuurcentrum Evergem, Vooruit en CAMPO bundelen de krachten voor de eerste editie van ‘De Dag van de Dans’. Dit nieuwe initiatief van Vlaamse en Brusselse dansorganisaties wil heden-daagse dans het grote publiek geven dat het verdient. Scheep in voor een avond-vullend programma doorheen het brede spectrum van de hedendaagse dans!

We beginnen de avond met een aperitief in CAMPO nieuwpoort. Choreograaf Ugo Dehaes brengt er samen met danseres-sen Charlotte Vanden Eynde en Kayoko Minami een fysieke voorstelling over dementie. Daarna stappen we de bus op om in Cultuurcentrum Evergem een hapje te eten en er Bollywoodiaanse sfe-ren te verkennen met les ballets C de la B presenteert / Bollylicious. Na Evergem gaat het richting Vooruit, waar je vergast wordt op een verleidelijke maar tegelijk

macho voorstelling van de Filipijnse Eisa Jocson. Om af te sluiten mag je zelf je beste moves bovenhalen tijdens het geweldig foute Kick-Ass-Queereeoké.

17 uur: ‘DMNT’ – Ugo Dehaes – CAMPO nieuwpoort20 uur: ‘Bollylicious’ – les ballets C de la B presenteert – Cultuurcentrum Evergem22 uur: ‘Macho Dancer’ – Eisa Jocson – Vooruit23 uur: ‘Kick-Ass-Queereeoké’ – Danny Banany, Dancing Sven & Missy Lopes – Vooruit

COMBI-ticket: 30 euro all-in (3 voorstel-lingen met afterparty, aperitief, snack & transport). Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!Tickets voor de voorstellingen afzonderlijk (13 euro /10 euro) zijn te verkrijgen via campo.nu, evergem.be/cultuurcentrum of vooruit.be.

© L

ieve

n D

irck

x

Nacht van de Dans

54

Page 55: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Bollylicious brengt een opzwepende In-dische dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kos-tuums en een dosis ‘glitter and glamour’. Deze Gentse compagnie bestaat uit vier professionele dansers die een originele interpretatie van de Bollywood dansstijl brengen, waarbij authenticiteit en ambi-ance hand in hand gaan. Gesteund door Alain Platel wil Bollylicious deze ener-

gieke dansvorm, die een enorme ‘feel good’ met zich meedraagt, meer onder de aandacht brengen. Hun voorstelling boekte succes in binnen- en buitenland, van Parijs tot New Delhi. In België wer-den ze gespot als aanstormend talent in de Gentenaar en het Laatste Nieuws en werden ze ook meerdere malen uitgeno-digd als choreografen op tv, o.a. bij ‘So You Think You Can Dance’.

www.bollylicious.org

Zaterdag 23 april 2016 20 uur

tickets 13 eurovriendenprijs 10 / 6,50 euro

les ballets C de la B presenteert /

Bollylicious

55

Laura Neyskens, Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Nakoulou Leblanc (choreografie, dans)

Dans

Page 56: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

56

do 05, vr 06, za 07 meiGratis mits reservatie

20:00

in Evergem

apse s

er

do 05, vr 06, za 07 meiGratis mits reservatie

20:00

CONCEPT & CREATIE Maxim Storms en Katrien Valckenaers • SPEL Ballet Dommage en de bewoners van de gemeente • PRODUCTIE Jana Debruyne • COACHING Jef Van Gestel • MET DE STEUN VAN CAMPO

Naar inmiddels aloude traditie trekt de CAMPO-karavaan in het voorjaar opnieuw richting Evergem. Voor de vijfde editie van CAMPO passeert werden Maxim Storms en Katrien Valckenaers, de jonge theater-makers van Ballet Dommage, uitgenodigd. In 2013 zochten ze met het onder-zoeksproject VOLK: Fragment 1 hun heil buiten het theater. Met een reeks korte theatervoorstellingen trokken ze van deur tot deur in heel Vlaanderen. Voor CAMPO passeert brengen ze de opvolger VOLK: Fragment 2. Ook nu zoeken ze de grens op tussen publieke en private ruimte, en dat doen ze door ditmaal in verschillende garages in de buurt te spelen. Wie weet wel bij u?

De voorbije jaren zag u in Evergem bijvoorbeeld al de CAMPO-producties Karfour 2011 (Ben Benaouisse), Jake & Pete’s Big Reconciliation Attempt For The Disputes From The Past (Jakob & Pieter Ampe), U Dikke Ma! - een voetbal-opera (het KIP), Lecture For Every One (Sarah Vanhee) en Aan tafel (Pol Heyvaert).

Het Gentse kunstencentrum CAMPO staat zelden stil. In eigen huis krijgt u wekelijks voorstellingen te zien van binnen- en buitenlandse gezelschappen die door CAMPO worden uitgenodigd. Zowel theater, dans, beeldende kunst als performance staan daarbij op het pro-gramma. Daarnaast maakt CAMPO zelf ook voorstellingen, waarmee ze (inter)nati-onaal toeren.

Over CAMPO

Fragment 2

www.campo.nu

ape s

ertEEN STUK TONEEL

Ballet Dommage

VOLK:

Page 57: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

57

do 05, vr 06, za 07 meiGratis mits reservatie

20:00

in Evergem

apse s

er

do 05, vr 06, za 07 meiGratis mits reservatie

20:00

CONCEPT & CREATIE Maxim Storms en Katrien Valckenaers • SPEL Ballet Dommage en de bewoners van de gemeente • PRODUCTIE Jana Debruyne • COACHING Jef Van Gestel • MET DE STEUN VAN CAMPO

Naar inmiddels aloude traditie trekt de CAMPO-karavaan in het voorjaar opnieuw richting Evergem. Voor de vijfde editie van CAMPO passeert werden Maxim Storms en Katrien Valckenaers, de jonge theater-makers van Ballet Dommage, uitgenodigd. In 2013 zochten ze met het onder-zoeksproject VOLK: Fragment 1 hun heil buiten het theater. Met een reeks korte theatervoorstellingen trokken ze van deur tot deur in heel Vlaanderen. Voor CAMPO passeert brengen ze de opvolger VOLK: Fragment 2. Ook nu zoeken ze de grens op tussen publieke en private ruimte, en dat doen ze door ditmaal in verschillende garages in de buurt te spelen. Wie weet wel bij u?

De voorbije jaren zag u in Evergem bijvoorbeeld al de CAMPO-producties Karfour 2011 (Ben Benaouisse), Jake & Pete’s Big Reconciliation Attempt For The Disputes From The Past (Jakob & Pieter Ampe), U Dikke Ma! - een voetbal-opera (het KIP), Lecture For Every One (Sarah Vanhee) en Aan tafel (Pol Heyvaert).

Het Gentse kunstencentrum CAMPO staat zelden stil. In eigen huis krijgt u wekelijks voorstellingen te zien van binnen- en buitenlandse gezelschappen die door CAMPO worden uitgenodigd. Zowel theater, dans, beeldende kunst als performance staan daarbij op het pro-gramma. Daarnaast maakt CAMPO zelf ook voorstellingen, waarmee ze (inter)nati-onaal toeren.

Over CAMPO

Fragment 2

www.campo.nu

ape s

ertEEN STUK TONEEL

Ballet Dommage

VOLK:

Page 58: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Cultuurcentrum Evergem draagt het gezin een warm hart toe! Zowel de ouders, kinderen als jongeren kunnen meegenieten van een sprankelend aan-bod podiumkunsten waarin acrobatie en humor centraal staan.Het ‘vliegje’ staat symbool voor het gezinsvriendelijk programma.

Verjaardagsfeestje in Cultuurcentrum EvergemJe kind is jarig en je wil dit op een leuke en originele manier vieren…, dat kan na een familievoorstelling op zondagnamiddag in Cultuurcentrum Evergem. Vraag informatie!

www.vliegjemee.be

Het gezin welgezind!Familieprogramma

Page 59: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

www.jip-en-janneke.beVoor kinderen van 3 tot 6 jaar en hun familie

Zondag 15 november 2015 15 uur

tickets 6 euro / 4 euro (-12j)

Meer dan 60 jaar na het verschijnen van het allereerste Jip & Janneke-verhaal komen de twee vrolijke kleuters naar het theater met een voorstelling gebaseerd op de verhaaltjes van Annie M.G.Schmidt. Jip speelt in de tuin. Hij gilt over de heg: “Janneke!” Waar is Janneke toch? Hij heeft haar de hele dag nog niet gezien. En daar komt Janneke, ze heeft een kof-fertje in de hand en loopt naar de heg. “Ik kom bij jou logeren”, zegt ze. En Jan-neke kruipt door het gaatje in de heg…

Muziektheater

Uitgezonderd.Theater!Jip & Janneke

I.s.m. Jeugddienst Evergem

Kirsten Cools, Lisa De Groote, Matthew Michel (spel), Lulu Aertgeerts (regie), Sam Verhoeven (muziek)

59

Zo begint een dag vol spel, dans, avon-tuur, kleur en muziek, gemaakt door het team achter de succesvolle bewerking van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’.

Met eenvoudig taalgebruik, een kleur-rijk decor, frivole muziek en aansteke-lijke interactie is ‘Jip & Janneke’ niet enkel bedoeld om de peuters en kleuters te boeien, maar ook om hun ouders en grootouders te plezieren.

Voor en na de voorstelling staan de vriendjes van Jip & Janneke klaar om je mee te nemen in de wereld van het populaire duo. De kinderen kunnen gratis deelnemen aan leuke knutsel- en spelactiviteiten.

In het kader van de Kunstendag voor kinderen www.kunstendagvoorkinderen.be

Page 60: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

60

Chantal houdt van dansen, zingen en mooi zijn. Jérome houdt van … Chantal!Een man en een vrouw. Hij wil haar kussen. Zij hem niet. Veel verhaal, decor en woorden hebben ze niet nodig, want zonder een verstaanbaar woord brengen ze een eeuwenoud verhaal. Twee clowneske personages nemen je mee in hun wonderbaarlijke, prettig ge-stoorde wereld. En de vraag blijft: krijgt hij zijn zoen?

Visuele en absurde humor met een vleugje circus!

Net zoals bij hun eerste voorstelling ‘Charlieston’ gaat er per voorstelling een deeltje van de opbrengst naar Shangrila Home, een tehuis voor straatkinderen in Nepal.

Voor kinderen van 5 tot 9 jaar en hun familie

Zondag 24 januari 2016 15 uur

tickets 6 euro / 4 euro (-12j)

Circus KrakKus!

Humor

www.circuskrak.be

Els Degryse, Dieter Missiaen (spel), Tom Roos (coach)

Page 61: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Pascale Platel heeft last van vlinders in de buik (of zijn het paprikachips?) en dat betekent de start van een absurd avon-tuur in de jungle.Geprikkeld door een aangekondigde wedstrijd op een zakje chips gaat Pascale op zoek naar de Koning van de Paprikachips die volgens het zakje om het even wie verliefd kan maken. Ze hoopt de Koning te kunnen vragen dat Sammy net zo verliefd wordt op haar als zij op hem. De reis naar de koning maakt echter langzaam duidelijk dat Pascales

ware al de hele tijd aan haar zijde staat: haar beste vriend Ben.

Tijdens het BRONKSfestival van 1998 ging ‘De Koning van de paprikachips’ in première. Het was de eerste voorstelling die Pascale Platel voor BRONKS maakte. Ze verraste jong en oud met een hilari-sche conference over haar liefde voor een ‘slets’ met macho-allures. Nu, 17 jaar later herneemt ze met veel liefde deze legendarische en alom gepre-zen voorstelling.

www.bronks.be – www.pascaleplatel.beVoor kinderen van 7 tot 11 jaar en hun familie

Zondag 6 maart 2016 15 uur

tickets 6 euro / 4 euro (-12j)

BRONKS / Pascale Platel De Koning van de paprikachips

I.k.v. de Culturele Veertiendaagse Evergem

Theater

61

Pascale Platel (spel, tekst), Gerrit Valckenaers (muziek, montage), Karin Smets (video)

Page 62: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Voor iedereen vanaf 10 jaar

Voor iedereen vanaf 9 jaar

Zaterdag 12 december 2015 19 uur

Zaterdag 24 oktober 201519 uur

Zaterdag 30 januari 2016 19 uur

tickets 8 euro / 5 euro (-26j)

tickets 8 euro / 5 euro (-26j)

tickets 8 euro / 5 euro (-26j)

‘TYPO’ is verrassend, hedendaags circustheater. Met een mix van straffe jonglerie, acrobatie, betoverende mu-ziek, vloeiende dans en poëzie, brengen

In een dolkomische stijl ontspint er zich een verhaal op leven en dood waarin de tragikomische omwenteling zich uitge-rekend op een donderdag ontwikkelt.

Matthias is internationaal bekend om-wille van zijn innovatieve jongleerstijl, gecombineerd met zijn unieke zin voor humor en rake, soms bizarre typetjes.

ze hun verhaal met een vleugje drama en een goede dosis humor.Meer info, zie p. 28

Een hedendaagse Romeo en Julia met bekend talent Jits Van Belle en Wouter Bruneel.Meer info, zie p. 17

Meer info, zie p. 36

© B

art G

riet

ens

© M

iche

l Dev

een

Circustheater

Theater

Humor

Deux Sans TroisTYpo

De Bende van de Prins Donderdag

Matthias Romir (Duitsland)

Life is… (short stories)

62

Page 63: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Er zijn twee verschillende pakketten: voor kinderen vanaf 5 jaar ‘Wat een berg’ en voor kinderen vanaf 8 jaar ‘Het Motte Mysterie’. Aan de hand van spelelementen en leuke zoekopdrachten ervaren de kinderen hoe het leven op de motte in de middeleeuwen er aan toe ging en ontdekken ze het raadselachtig geheim van de motte.

De audiogids en het spelmateriaal kan je gratis afhalen in Sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 te Evergem-Ertvelde (naast de motte). De ontdek-kingstocht duurt ongeveer 75 minuten.

In 1190 bouwde Zeger II het mottekasteel Hoge Wal. Vandaag vind je nog steeds sporen van dit kasteel. De Hoge Wal vormt één van de best bewaarde mottes van Vlaanderen.

Cultuurcentrum Evergem ontwikkelde een interactief parcours met audiogids rond de motte Hoge Wal in Ertvelde voor gezinnen en (jeugd)verenigingen. Zo-wel kleine als grotere kinderen kunnen de boeiende geschiedenis van deze plek ontdekken en ervaren.

Ontdek het leven zoals het was op mottekasteel Hoge

Wal ErtveldeMaak kennis met zeger ii

en ontsluier het Motte Mysterie!

www.mottekasteel.be

ZOMERACTIE ‘DE SCHATTEN VAN VLIEG’ Doe tussen 27 juni en 30 augustus mee aan de zomerse zoektocht in de omgeving van

het mottekasteel. Vind je de schatkist, dan gaat er een wereld van geluid voor je open en je maakt kans op klinkende prijzen! Zoek je mee!? Meer info: www.uitmetvlieg.be

63

Page 64: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

VormingLevenslang leren is een opdracht van meerdere partners en organisaties en daarom bundelen het cultuurcentrum, de bibliotheek, de andere gemeentelijke diensten en het Lokaal Dienstencentrum Evergem hun vormingsactiviteiten. We bieden een gevarieerd en uitgebreid vormingsprogramma aan.

Gemeentebestuur Evergem zet ook in op activiteiten die mensen mobiliseren om hun steentje bij te dragen tot een eco-logische samenleving. Deze vormings-initiatieven vind je onder het thema ‘Stroomopwaarts’, ze bieden handvaten om duurzamer te leven.

Cultuurcentrum Evergem legt de focus op creatieve cursussen en werkt samen met professionele organisaties en met enkele plaatselijke culturele verenigin-gen: Vormingplus Gent-Eeklo, WiSPER, PRH, ARTenCO, OPENDOEK, Davidsfonds Evergem-Ertvelde-Sleidinge en Davids-fonds Belzele.

Het volledige aanbod vind je op de website vanaf 24 juni en verschijnt in een uitneembaar katern van het gemeentelijk informatieblad ‘Burggrave’ van juli 2015 en januari 2016.

Zie ook cursus natuurschetsen p. 2

Page 65: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

Vorming ExpoAandacht voor fotografie, nieuwe media en toegepaste kunst

Page 66: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

6666

janssen en janssens draaien een film: affiches en ontwerpen24 september – 1 november 2015

Naar aanleiding van de filmvertoning ‘Janssen en Janssens draaien een film’ tonen we de ontwerpen van de nieuwe affiche van de dvd-release, ontworpen door studenten van Sint-Lucas Gent o.l.v. Luc Pien, tevens de producent van de film. Samen met een greep originele affiches van filmkenner Ronnie Pede evoceren we een periode van 50 jaar gesubsidieerde Vlaamse film. Zie ook p. 6

www.luca-arts.be

FotografiecircuitIn de cafetaria van Stroming van september 2015 tot juli 2016

Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 11 geselec-teerde fotografen de kans om hun werk te confron-teren met een ruim publiek in 17 cultuurcentra, ge-spreid over Vlaanderen. Zijn te gast: Isabel Corthier, Lodewijk Deleu, Marianne Hommersom, Janna Beck, Benjamin Engelbeens, Oliver Leu, Tom Van den Eynde, Luc Vleminckx, Dany Vantomme, Berten en Marko van der Steenhoven.

Page 67: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

67

jo van RijckeghemJo Van Rijckeghem woont en werkt in Bassevelde. Hij observeert landschap, mens en dier en stelt ze in vraag. ‘Den boerenbuiten’ met zijn nostalgie en talloze compromissen zet Jo ertoe aan te streven naar de essentie en te zoeken naar een evenwicht tussen natuur en cultuur. Hij werkt met hout, rubber, hars, leder… altijd materialen met een geschiedenis. Hij combineert deze sober maar verrassend. Boerenlucht inspireert en rijen bomen geven het juiste ritme aan.

67

5 – 29 november 2015

www.jovanrijckeghem.be

Page 68: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

68

R’m Aharoniall you needDeze korte film toont de complexe geschiedenis van een koppel (de ouders van de kunstenaar) uit Jemen. We zien hoe ze gevangen zitten tussen hun twee huwelijksceremonies. De beelden worden begeleid door teksten die verschillende achtergronden met elkaar verweven: naties, culturen, Queen Victoria, een ‘witte’ bruiloft, overleven-den van de Holocaust en gestolen baby’s uit Jemen.

Deze film is een eindwerk binnen de af-deling Vrije Kunsten, atelier Mediakunst aan School of Arts – Hogent.

www.reemaharoni.com

www.kask.be

3 december 2015 – 3 januari 2016

Page 69: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

69

Lichtkunst: Geert DefurneGeert Defurne volgde een opleiding elektronica aan de hogeschool in Oostende. Langzaam aan is uit het functionele ‘licht’ het lichtsculptuur gegroeid. Het werd een zoektocht naar een nieuwe uitdrukkingsvorm met licht en kleur en hoe beiden te combineren in een object dat leesbaar is. Lichtobjec-ten en licht-sculpturen die een verhaal hebben.Met zijn lichtobjecten herschept hij enerzijds een ruimte met kleur en projectie, licht en schaduw. Anderzijds zijn er zijn zacht gloeiende landschap-pen en sculpturen die bevreemdend zijn, bewaarde restanten van open ruimte. Nieuwe architectuur.

7 januari – 7 februari 2016

www.cage.be/defabriek

Page 70: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

70

vtB FotoclubIn 1959 werd n.a.v. een fotowedstrijd met als thema ‘De molens van Evergem’ door enkele enthousiaste fotoamateurs binnen de schoot van de VTB afdeling Evergem, een foto-, dia- en filmclub op-gericht. Deze club behoort daarmee tot de oudste clubs uit Oost-Vlaanderen. We tonen een selectie van de mooiste foto’s van enkele laureaten.

www.everyoneweb.com/vtbfotoclubevergem

11 – 28 februari 2016

Page 71: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

71

tom CalleminWaLK 4’

De verfplek

Een groep van zeven jongeren loopt ’s nachts op een weg aan de rand van een stad en een camera benadert hen.

Deze film is een eindwerk binnen de af-deling Vrije Kunsten, atelier Mediakunst aan School of Arts – Hogent.

Kunstatelier De Verfplek is een atelier voor kunstenaars en situeert zich bin-nen de werking van Den Dries vzw in Evergem-Doornzele, een voorziening voor volwassenen met verstandelijke beperkingen. We tonen een greep uit het aanbod.

3 maart – 3 april 2016

www.artotheek.be/deverfplek

www.tomcallemin.com

www.kask.be

7 april – 1 mei 2016

Page 72: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

72

CAMPO passeert…Kunstencentrum CAMPO passeert opnieuw in mei langs ons huis en brengt traditiegetrouw een straffe kunstenaar mee om een impuls van beeldende kunsten te geven.Zie ook p. 54 en 55

4 – 29 mei 2016

www.campo.nu

Page 73: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

73

PRAKTISCHE INFORMATIEVRIENDENPAS Je koopt een vriendenpas omdat je voorrang hebt bij de start van de ticketverkoop, je steeds geniet van de goedkoopste tarieven en je bovendien verwend wordt met een gratis voorstelling en bubbels achteraf!Wanneer en hoe>> Een vriendenpas kan je NU online bestellen via www.evergem.be/cultuurcentrum We raden je aan om niet te wachten tot de start van de ticketverkoop! Een vriendenpas kost 10 euro (+26 jaar) of 5 euro (-26 jaar, vanaf 1990) en is geldig voor één seizoen. Je vriendenpas druk je thuis af. Daarop staat de unieke vriendenpascode samen met de login die je nodig hebt voor de bestelling van je tickets aan vriendenprijs.Weetjes>> De vriendenpas staat op naam en is persoonlijk. Ieder gezinslid dat van de voorrang en de voordelen van de vriendenpas wil genieten, dient bijgevolg een vriendenpas op zijn naam aan te kopen. Dit is ook belangrijk voor het samenzitten.>> Kinderen hebben geen vriendenpas nodig voor familievoorstellingen (zie p. 56 – 60).>> Vriendenpassen worden niet terugbetaald.>> Ben je rolstoelgebruiker, vermeld dit dan bij reservatie in het veld ‘Bericht aan CC Evergem’.

TICKETVERKOOP met vriendenpasWanneer en hoe Vanaf dinsdag 9 juni om 18 uur kan je met je vriendenpas online tickets bestellen aan vriendenprijs – steeds het goedkoopste tarief. Hou de vriendenpassen en login bij de hand. Je online bestelling is enkel geldig met vermelding van alle vriendenpascodes + namen (max. 6), zo niet wordt je aanvraag geannuleerd!Vanaf woensdag 10 juni om 14 uur worden ook aanvragen via post behandeld, vanaf 2 september ook aan het onthaal en telefonisch, van 8.45 tot 11.45 uur.

TICKETVERKOOP zonder vriendenpasWanneer en hoe Vanaf dinsdag 23 juni om 18 uur kan je ook zonder vriendenpas online tickets bestellen. Vanaf woensdag 24 juni worden ook aanvragen via post behandeld en kan je ook voor het vormingsprogramma reserveren. Vanaf 2 september kan je ook aan het onthaal terecht en telefonisch reserveren, van 8.45 tot 11.45 uur.

ONlINE BESTEllEN praktisch >> Samenzitten = maximum met 6 personen. Je kan in één online transactie maximaal 6 tickets kopen voor dezelfde voorstelling, uitgezonderd voor familievoorstellingen (maximum 10 tickets).>> De beste plaatsen van het moment worden je automatisch toegewezen. 73

Page 74: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

74

>> Je betaalt bij voorkeur meteen online met bancontact. Je krijgt direct een bevestiging van betaling en print je tickets thuis af.>> Je kan ook kiezen voor een overschrijving, met extra administratiekost van 1 euro, op het rekeningnummer van het Autonoom Gemeentebedrijf Evergem BE73 0971 4133 5060 (BIC: GKCCBEBB). Je krijgt direct een bevestiging van je reservatie. De tickets worden na betaling opgestuurd.>> Wie niet online kan werken, neemt contact op met het Cultuurcentrum. Wij zorgen voor begeleiding op afspraak.

KORTINGENVriendenprijs altijd het goedkoopste tariefDe vriendenprijs is een korting van 10% tot 40%, al naargelang het soort voorstelling en voor jongeren met een vriendenpas zelfs 50%.Andere kortingen1,50 euro korting per persoon en per voorstelling voor:>> 55-plussers, werklozen, leden van OPENDOEK (enkel voor theater), gemeentepersoneel Evergem: op vertoon van een geldig bewijs>> groepen vanaf 12 personen (per voorstelling)Jongeren minder dan 26 jaar:>> korting van 40% per voorstelling op de basisprijs.Uitzonderingen>> Vaste prijzen: 8 euro en 5 euro (-26 j.) voor de voorstelling van de Bende van de Prins op 24 oktober 2015, Deux Sans Trois op 12 december 2015 en Matthias Romir op 30 januari 2016 en 6 euro en 4 euro (-12j.) voor het familieprogramma op zondagnamiddag.>> Geen kortingen: voor het Nieuwjaarsconcert op 9 januari 2016 en Axelle Red op 2 februari 2016.

WEETJES>> Kassa open: 1 uur voor aanvang van de voorstelling >> Tickets kunnen geruild worden in het lopende seizoen, geld wordt niet teruggege-ven. Ruilen kan enkel tijdens de kantooruren en bij voorstellingen tot een half uur vóór aanvang van de voorstelling, niet voor de betreffende voorstelling of voor uitverkochte voorstellingen tijdens het betreffende weekend.>> Uitverkochte voorstelling: geef je naam door voor de reservelijst. Op de avond van de voorstelling kan je vanaf een uur vóór de voorstelling je naam doorgeven aan de balie voor vrijgekomen plaatsen.>> In al onze prijzen is 6% BTW inbegrepen.>> Kortingen zijn niet cumuleerbaar!>> Een ticket kan ook in de vorm van een cadeaucheque geschonken worden.>> Parkeren achteraan het cultuurcentrum is enkel toegelaten voor artiesten, dit in functie van de brandveiligheid. De reguliere bezoekers kunnen terecht op het dorpsplein en de parkeerplaatsen in de nieuwe wijk Muzenhoek, meer info zie website.

74

Page 75: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

75

uit·schie·ter de; m,v -s iets dat opvalt door kwaliteit

Liefhebber van podiumkunsten? Ook dit seizoen word je in het Meetjesland getrakteerd op een breed en gevarieerd aanbod! Keuze genoeg dus, maar misschien wringt daar het schoentje? Het is immers niet altijd makkelijk om door het bos de bomen te zien en te kiezen uit het ruime aanbod…

Geen nood, het label UITSCHIETER wijst je de weg! Met dit label worden relatief onbekende voorstellingen in de kijker gezet. Voorstellingen die misschien niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen, maar absoluut de moeite waard zijn! UITSCHIETER helpt je gericht een keuze te maken en nodigt uit

tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd!

Je vindt UITSCHIETERS op podia in het hele Meetjesland. Surf naar www.uitschieter.be voor alle voorstellingen en lees er meer over in de aparte folder.

PaRTnERS: GC Aalter * CC Den Hoogen Pad (Adegem) * CC De Herbakker (Eeklo) * muziekclub N9 (Eeklo) * CC Evergem - Stroming * Culturele site De Meet (Sint-Jan-in-Eremo)

‘UITSCHIETER’ is een gezamenlijk project van de Meetjeslandse podia en COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland).

Page 76: CC Evergem seizoenbrochure 2015-2016

76

Cultuurcentrum EvergemWeststraat 31, 9940 Evergem-Sleidinge

tel. 09 358 51 [email protected]

www.evergem.be/cultuurcentrum